Tékozló Homár

Úgy megkínozta az Allianz kárszakértője, hogy összeomlott

2010.07.26. 08:23 | szily | komment

Megrendülten adjuk közre jobb sorsra érdemes olvasónk, Alpha76 összeroppanásának gigantikus dokumentumát. Alpha76-nak eleve nem volt jó, mert egy ökör letarolta a parkoló kocsija jobb oldalát. Aztán úgy tűnt, hogy van mégis remény, mert a meglépni látszó tettes visszatért a helyszínre, elismerte a dolgot és aláírta a papírokat. Csakhogy az Allianz kárszakértője két hét alatt sem volt képes megérteni a tényállást, amit Alpha76 egy ideig tűrt, aztán robbant. Nem is eredménytelenül, a levél hatására a szakértő végre megadta az engedélyt a javításra. Nagyon hosszú, nagyon szenvedélyes kárszakértőgyalázás alant.


Kérlek tedd közzé az esetem, mert erős a gyanúm, hogy okulnak belőle mások is. Elképesztő pimaszsággal találkoztam az ........... biztosító kárszakértőjétől és egészen egyszerűen nem értem, miért kell kihozni az emberből azt a stílust amit egyébként eszébe se jutna használni, ha azt a szolgáltatást kapná, amit elvár. Két hétig nem is foglalkozott a pasi a munkájával, de a mail után kb. 10 órával már engedélyt adott a szerviznek a javításra.

Üdvözlettel, Alpha76

Címzett: ######Tibor
Tárgy: Ama baleset pontos historikája, ami miatt az idegrendszerem kezdi felmondani a szolgálatot.
Tisztelt ###### úr!
Mai napon – 2010.07.20. - elképedve tudtam meg a Renault ############ szervizesétől, hogy az eltelt több mint KÉT HÉTBEN nem sikerült egyértelmű állásfoglalást kialakítania a balesetemmel kapcsolatban, sőt, az igen hosszúra nyúlt időszak csak arra volt elegendő, hogy megállapítsa, hogy nem érti a baleset körülményeit.
Nos szövegszerkesztőt ragadok és megpróbálom világossá tenni, hogy mi történt aznap kora délután. Aznap reggel- ha jól emlékszem – derűs napra keltem, nem is sejtettem, hogy mi mindent tartogat még az a nap. Tehát felkeltem, elvégeztem a szokásos reggeli szertartásokat ( kis, illetve nagy dolgok, tisztálkodás, reggeli kávé, stb.) és elindultam dolgozni. Itt jegyzem meg, hogy amennyiben az ÜGY szempontjából fontos, szíves kérésére pontosan kifejtem ezen reggeli szertartások percre pontos történését, nehogy ne sikerüljön a várt döntést meghozni.
Elnézést a kis intermezzo-ért, de szeretném, ha érezné, hogy mindenre elszánt vagyok az Ön segítését illetően. Tehát elindultam megküzdeni a reám váró napi feladatokkal, melyek jellege a munkám természetéből adódóan kissé bizalmas és amennyiben rendelkezik minimum C szintű nemzetbiztonsági átvizsgálással és ennek igazolását hivatali időben eljuttatja hozzám, akkor ezzel kapcsolatosan is tudok további adatokat szolgáltatni, persze csak, hogy jobban képben legyen és így jobban átlássa az aznapi történéseket.
A munkám részét képezte aznap több Józsefvárosi cím felkeresése és egy ilyen alkalmával az autómat a József utca 42 szám előtt parkíroztam le. ( Besenyő Pista bácsi szavaival élve: „Miért!!!? Legális!!! Nem?” ) Elvégeztem azon feladatot ami oda szólított és gyalogszerrel elindultam vissza a gépkocsi irányába. A Lovassy László utcából haladtam a József utca felé, merengtem az élet fonákságain és az elvégzett sikeres munka kellemes tudata nagyszerű ellenpontként szolgált az amúgy kissé problémás hétköznapok felett érzett aggódásommal. Kiértem az utcasarokra és már messziről feltűnt a jobb első ajtómon eddig ott található díszléc hiánya. No több se kellett, rögvest elszidtam annak az enyveskezű egyénnek minden nőnemű felmenőjét aki – akkor még ezt hittem – ellopta. Közelebb léptem és – Uram ne hagyj el! - észlelem a tragédiát. Össze van törve az autóm egész jobb oldala.
A nem éppen szalonképes kirohanásomra egy éppen ott – igen becsületre méltó módon önerőből – detoxikálódó helyi lakos reagált, és tájékoztatott, hogy talán 3 perce egy sötét színű autó parkolt le az én autómban és a vezető, miután konstatálta az események fizikai következményeit elhajtott.
Gyorsan feltűnt, hogy az illető nem lehetett kezdő, mert a mögöttem parkoló másik autónak olyan ügyesen tépte le a jobb tükrét, hogy egyébként egy karcolás se volt rajta.
No de nem értem rá az okozó kiváló gépjárművezetői képességein gondolkozni nem késlekedve tovább, értesítettem a rendőrséget a cserbenhagyás tényéről és kisvártatva meg is jelent egy rendőrjárőr, aki felvette a tényállást, rögzítette az adatokat és... de itt váratlan fordulatként megjelent egy sötétzöld autó, aminek a bal oldala sérült volt. No, gondoltam, ha szerencsém van ez az okozó, akit a lelkiismerete visszahúzott az elkövetés helyszínére. Csakugyan így történt. Kiszállt egy fiatalember és rögtön elnézést kért, elismerte a balesetben a felelősségét és védekezésképpen elmondta, hogy nem akart Ő elmenekülni a helyszínről, csak a papírjai voltak otthon, csak azokért ment haza.
Mindenki mosolygott, minden rendben volt, a hangulat egy különösen jól sikerült érettségi
találkozó érzéseit hozta fel bennem. Megírtuk a baleseti bejelentőket, a két rendőr, jobb dolguk nem lévén a helyszínen maradt, és puszta jószívűségből és emberbaráti érzésektől átjárva segítettek a papírok kitöltésében. Több szálon, több dologról beszélgettünk, melyeknek csak egy része érintette a sajnálatos eseményeket, majd miután mindennel megvoltunk, biztosítottuk egymást arról, hogy nagyszerű dolognak tartjuk, hogy összehozott minket az élet, ha ilyen kellemetlen pillanatban is, de mindenképpen kellemes emlékként maradunk meg egymásnak.
Gyorsan felhívtam az Allianz biztosítót – én balga, még örültem is, hogy egy normális, nagy cég, nem valami himi humi kis zugtársaság – és egy ügyfélszolgálati munkatárs elmondta, hogy mik a teendőim, megnyugtatott, hogy minden rendben lesz és javasolta, hogy a biztosító honlapjáról nézzek le egy szerződött márkaszervizt, mert azzal járok a legjobban.
Így is tettem és a lakóhelyem szempontjából legoptimálisabb Renault kirendeltséget választottam. Egészen pontosan 2010.07.05.-én reggel 08:00-kor voltam a szervizben és leadtam az autót kárfelmérésre, javításra.
Nos eddig tartott az események viszonylag kedvező alakulása, ugyanis ekkor még nem tudtam, hogy az Allianz biztosító az ország legtöbb ügyfélpanaszával büszkélkedő cége, ami nem légből kapott, mert a PSZÁF oldaláról töltöttem le az adatokat. Legnagyobb meglepetésemre a legtöbb panasz a késedelmes kárrendezéssel kapcsolatos. Milyen meglepő!
Kedves Uram! Nem tudom, hogy mi a büdös francot képzel magáról amikor van pofája két heti szarakodás után megkérni engem, hogy írjam le, hogy mi történt. Ha nem tudta agyilag felfogni, hogy az önök cégénél biztosított egyén autóját vezető fickó nekiment a parkoló autómnak, akkor nem értem miért ül ön a saját beosztásában. A baleseti bejelentőben rajzon is szerepelt, amit talán még egy félhülye, süketnéma eszkimó is értelmezett volna, ha más nem két hét alatt biztosan.
Szeretném, ha további időhúzás helyett elvégezné a munkáját, mert a szerviznek szerény becslések szerint is egy-másfél heti munka van a kocsimmal, tehát ha ön még toszigatja a hülye papírjait a héten, akkor mire végzünk, egy hónapig áll az autó, nem kissé az ön hibájából, amit kéjes örömmel fogok a megfelelő illetékeseknél szóvá tenni. Ezek közé tartozik a PSZÁF is, mert nem szeretném ha romolna a cégük kitűnő statisztikája.
A tisztelet legkisebb nyoma nélkül,#### Péter.
Ja a kárszám, mert nem hiszem hogy ennyiből tudná, hogy ki az a hülye bunkó, aki ilyen alpári stílusban bírálni meri önt.
#######
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 08:56:45

Ezek az első lépcsős kárszakértők valami különös emberfajta az utóbbi időben/10évben/
Valami génmanipulációval tenyésztik őket, hogy időt huzzanak és alábecsüljék rendesen a kárt

Emlitettem volt, én egy 25,000-re becsült kár után kipréseltem 80,000-ret a biztositótol kb. 2év után
Igaz, a f.szoba menyezete megvolt magában lehullva, nem mint egy autó amire szükség van
Nálam is a főmenedzser intézkedett

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 08:58:37

@cicmen: Nem aprózod el a dadogást
:))

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 09:00:33

@Kitalátor feljegyzetei:
a tízfilléres alapon játszott ulti."

Vén lehetsz mint az országút, ha te 10-20-as alapon ultiztál

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 09:01:21

@cicmen:
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!
Elég egyszer!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.26. 09:02:38

@Eric_Cartman: Szigszalaggal erősítsük össze a blogmotorral, és egyszerre mindkettőt lőjük ki az űrbe...

És még egy helyesírás ellenőrző, meg egy szerkesztő kéne, és olvasható lenne a Zindex.

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:04:01

Jópofa emberek a kárszakértők!
Egyszer nekem jött egy trabicsek és ez ügyben várakoztam a biztosítónál. Közben beszélgettem a többi "károssal", az egyik elmesélte, hogy elütött egy vaddisznót. Szerzett is papirt a vadásztársaságtól, de a kárszakértő elutasította, mondván nincs a kocsin vaddisznőszőr! Ezen kicsit felhúztam magam, és még ebben a feldult állapotban befutott az én szakértőm és séróból közölte, hogy szerinte nem trabanttal ütköztem! Na erre vagy 10 percig ecseteltem a jellemét és a munkahelye erkölcseit, kilátásba helyezve egy kis inzultust is! A pasi ezután kb 5 perc alatt végzett a papírokkal.

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:04:01

Jópofa emberek a kárszakértők!
Egyszer nekem jött egy trabicsek és ez ügyben várakoztam a biztosítónál. Közben beszélgettem a többi "károssal", az egyik elmesélte, hogy elütött egy vaddisznót. Szerzett is papirt a vadásztársaságtól, de a kárszakértő elutasította, mondván nincs a kocsin vaddisznőszőr! Ezen kicsit felhúztam magam, és még ebben a feldult állapotban befutott az én szakértőm és séróból közölte, hogy szerinte nem trabanttal ütköztem! Na erre vagy 10 percig ecseteltem a jellemét és a munkahelye erkölcseit, kilátásba helyezve egy kis inzultust is! A pasi ezután kb 5 perc alatt végzett a papírokkal.

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:06:42

F.szom ebbe a blogmotorba!

Secnir 2010.07.26. 09:06:58

a levél ötcsillagos. teljesen korrekt.
Egy viszonylag normális levél, tárgyiléagos stílusban, majd az utolsó előtti bekezdés a "Kedves Uram!"-tól átvált arra a stílusra, amit az egyszerű emberek (betonarcú kárszakértő) is megért.

5db pacmant neki.

télleg, mikor lesz a pacman lecserélve sünre?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 09:10:26

@atpijkamo:
Lyó aaksrsz lenni cicmennél?
M'ért? Mi van e-mögött?????

2010.07.26. 09:11:08

sajnos az allianz tönkrement, szar biztosító lett, képzett munkatársai nagy részét kirúgta és most meg felsőbb utasításra húzzák az időt. Akinek van esze otthagyja ezt a szemét bandát.

Harlequin 2010.07.26. 09:17:19

Ez egy frankó gyerek.

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:17:52

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Különben is ki mászott tévedésből a drótkefére?
Úgyhogy csak nyugi!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.26. 09:18:35

@horex: ??? Mi mögött???

Két szögedi focizik.
- Hol a labda?
- Mögötted.
- Dehogy öttem mög!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 09:21:12

@cicmen:
Akkor te olyan kigyúrt-kopasz-izzadttrikós-susogo joggingos, aranyláncos-2ajtós vagy?
Mer +értem a kárszakértőt akkor és az ő oldalán állok
:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 09:22:18

@atpijkamo:
Tudom.
Tudom.
Tudom.
Tudom.
Tudom.
Tudom.
Tudom.
Tudom.
Csak azért írtam így, egy kommentben többször, hogy a fospunepa blogmotornak megspóroljam a többszöri komment fejlécének kiírását.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 09:22:42

@cicmen: A vicc, hogy nem tévedett.
Nem kell elitélni a 6uális másutasokat!

DaM 2010.07.26. 09:25:02

Szerintem az illetékes a MABISZ és nem a PSZÁF. Szerintem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 09:31:17

@cicmen:
Hát ha egészen pontosan akarod tudni, az a szomszédom volt.

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:33:47

@horex: A tetkokat elfelejtetted megemliteni! :)
Amugy nem, csak ideges lettem, hogy betétlappal a kezemben szarakodnak velem egy aránylag pitiáner káron! Amikor neked kell fizetni akkor minden megy mint a karikacsapás, ha ők fizetnek az már gáz és plusz tudtam, hogy hányan élnek biztosítózásból, amiben a kárszakértők is benne vannak. Azt pedig, hogy most olyan napunk van, hogy nem azzal ütköztél amiről papírod van, nem volt kedvem játszani!

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:37:44

@horex: Süniéknél a drótkefe a műnő?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.26. 09:39:15

@cicmen: Hát ha van rajta fúrva egy lyuk a megfelelő helyen.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 09:48:27

+jegyezném, ugy 30 évvel ezelött a kárszakértő "jóbarát" volt,kp.fizettek és az autót magunk javitottuk, jellemzően bontott alkatrészböl, Miskolci u. bontó

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 09:49:02

@cicmen:
Hol van az a házinyúl-e?
Én csak az erdei nyúlt ismerem.
Meg a vérnyúlt.
Na az a veszélyes, óvakodj tőle!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 09:51:14

@horex: Lehet, hogy vén vagyok, de a mai autósztrádákkal és útalapokkal szemben nem vagyok instant. Engem nem old fel a víz.
Csak az alkohol...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 09:55:44

@DaM: A MABISz a neve alapján a Magyarországi Bűnszervezetek Igazságeltusoló Szövetsége lenne?

Бабаяга 2010.07.26. 09:58:01

Amióta új főnökök vannak a két biztosítónál, azóta azaz érzésem, hogy a cél a biztosító felszámolása, tönkretétele. A botrányos kirúgásokkal még az index is foglalkozott tavaly.
Engem csak az érdekel, hogy miként nézik ezt Németországban. Azok közt, akikkel így kitoltak senki sincs, aki tudna németül és ezt a szép történetet megküldené az anyavállalatnak?
(Más ügyekben én többször is nyertem azzal, hogy írtam egy .de email címre.)

cicmen (törölt) 2010.07.26. 09:59:16

@Kitalátor feljegyzetei: Na azt tényleg nem mondhatod, hogy nem érdemelne meg egy méretes malájf.szt a seggébe!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 10:00:47

@Бабаяга:
Én csak brazilul tudok.
Meg egy kicsit argentinul.

Бабаяга 2010.07.26. 10:05:55

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): esetleg egy kis afrikans, már csak a vuvuzela kapcsolataid miatt?

Mellesleg szerintem az angol is működik ilyen esetekben. Multicég helyi vezetőit megkerülni, irány az anyacég, ott kell reklamálni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 10:11:43

@cicmen:
A) premissza:
"cicmen 2010.07.26. 09:06:42
F.szom ebbe a blogmotorba!"

B) premissza
"cicmen 2010.07.26. 09:59:16
(...) Na azt tényleg nem mondhatod, hogy nem érdemelne meg egy méretes malájf.szt a seggébe!"

Konklúzió: Egy méretes faszú maláj vagy.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 10:13:30

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Ha rumot iszol, akkor meg kubaiul? Én pár évtizede 200g vodka után perfekt szovjet voltam...

cicmen (törölt) 2010.07.26. 10:14:18

@Kitalátor feljegyzetei: Basszus! Most lebuktam! Oda az inkognitóm!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 10:16:36

@Kitalátor feljegyzetei:
Namost ez egy másik kérdés, ami teljesen jogos.
Pár sör után valószínűleg nem okozna gondot a @Бабаяга: által felvázolt feladat (kis bajor tájszólás befigyelhet).

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 10:22:21

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Az, —> méretes faszú maláj (~).
Legalábbis a logika szabályi szerint.

Ha a pszichológiát is segítségül hívjuk, akkor viszont hovatovább lehet, hogy ~, vagy lehet olyan, aki ~ra vágyik (esetleg a ~t irigyli) és lehet olyan is, aki ~tól retteg...

asdf 2010.07.26. 10:24:30

Ha jol tudom, a karbejelentes napjatol a kar (30 napon tuli?) kifizeteseig kesedelmi kamatoztatni lehet a biztositot. Sokra ugyan nem mesz vele, mert neked auto kene, de azert utolag koszonetkepp ezt be lehet hajtani toluk.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 10:25:09

@cicmen:
Ja, mivel eredeti guminő nem lehetne, állandóan kiszurná

Бабаяга 2010.07.26. 10:30:17

@asdf: amennyiben a munkájához elengedhetetlen az autó, akkor bérelhet is. És ezt a biztosítónak ki kell fizetnie. Biztosítót fenyegetni kell, de alaposan.
Szerintem egyszerűen be van havazva a kárszakértő és így rázza le az ügyfeleket. (Olvasgatva az ügyfélbarát koncepciójukat arra merek következtetni, hogy talán egy-két, max. 3 kárszakértőt hagytak meg.)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 10:32:56

@Бабаяга:
Я говорю на русском языке только
Igy az Allianz.ru-ra irtam

Te pont olyan vagy mint 1 zápkörte
:)

cicmen (törölt) 2010.07.26. 10:34:29

@Kitalátor feljegyzetei: Eddig és ne tovább! Matamatikai, ill, pszichológiai következtetéseid tévesek! Az hellyelközel fedi a valóságot hogy kerülnék bárminemű kontaktust az említett testrésszel, viszont teljes szívemből kívánom a blogmotornak, a meghitt, bensőséges találkozást.

Бабаяга 2010.07.26. 10:42:04

@horex: я очень рада, что ты говорищь по русски!

Remélem, hogy érdemben fogják kezelni, úgy igazán oroszosan a problémádat.
A multi anyacéggel való levelezés pedig tényleg működik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.26. 10:44:58

@Бабаяга: Он мучил агента Allianz, который обвалился.

cicmen (törölt) 2010.07.26. 10:49:24

Egy deci vodkát, egy kovászos uborkát és egy kalasnyikovot kérek!
Lefordítottam!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 10:51:42

@cicmen: "Az hellyelközel fedi a valóságot hogy kerülnék bárminemű kontaktust az említett testrésszel"

Levágattad, vagy úgy meghíztál, hogy nem látod és el sem éred?

cicmen (törölt) 2010.07.26. 10:51:50

Allianz orosz? Akkor Putyin atyuskához kéne fordulni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 10:53:07

@cicmen: " viszont teljes szívemből kívánom a blogmotornak, a meghitt, bensőséges találkozást."
Mondom én, hogy perverz vagy!
Kicsit én is, és így én is ugyanezt kívánom a blogmotornak és neked!
Legyetek boldogok!

vape 2010.07.26. 10:58:52

Allianz tavaly nyáron nálam is pont ezt csinálta.

Megvolt a (tömeges) baleset, károkozó elismerte a felelősségét mindenkinek, papírok kitöltve és leadva a szerződött márkaszervizben. Kárszakértő a jelenlétemben szakértette a kocsi sérüléseit.
Eltelt 1 hét, semmi. Két hét, semmi. Nem izgultam, mert a kocsit tudtam használni, szinte csak fényezési sérülései voltak. Aztán felhívott a baleset egy másik károsultja, hogy mi újság a javítás terén, mert neki már javítják a kocsiját.
Ezután telefon Allianznak, hogy meséljenek. Elmesélték, hogy pont a hívásom előtti nap hagyták jóvá a javítás költségeit. Előtte azért nem történt semmi, mert nem értették a leírásom alapján, hogy történt a baleset. És - most jön a csavar, szó szerint ezt mondta az ügyintéző! - a károkozónak(!) írtak egy levelet, amiben kérték, hogy írja le pontosan, hogyan is történt a baleset. Még jó, hogy az én összes elérhetőségem (köztük a telefonszámom is megvolt nekik), de csesztek jelentkezni a pontosítás miatt.

Végül ugye kiderült, hogy felesleges volt a levélírás is, mert a károkozó több autóban is kárt okozott. Így az ügyeket sikeresen összefésülték, és már megértették, mi is történt az én autómmal. Ezután jeleztek a szerviznek, hogy mehet a javítás.

Ezután még az értékcsökkenés elszámolásával is szórakoztak, a PSZÁF-nak írt panaszom sem hatotta meg őket. A PSZÁF meg csak annyit mondott, ez már nem az ő hatáskörük. Ha valami nem tetszik, polgári pert indíthatok.

Innentől Allianz nálam (is) tiltólistán.

Бабаяга 2010.07.26. 11:00:10

@cicmen: Az első kettőt még értem, de a kalasnyikov ugyan minek? Azzal akarsz kárt rendezni a biztosítónál?

NagyGa1_ 2010.07.26. 11:04:05

Persze jó dolog olyanon hőbörögni, amit igazából egyáltalán nem értünk, de azért azt lássuk be, hogy eléggé szaglik a kárügy.

Szedjük pontokba.

- ha jól értem, az Allianz ügyfele volt az, aki két autót parkolás közben elég keményen lezúzott
- majd elment
- majd visszajött, bevallotta hogy ő volt, aláírta a papírokat.

Namost
- lehet-e, hogy aki elment és aki visszajött, nem ugyan az a személy?
- lehet-e, hogy aki elment, esetleg ittas volt, és mást küldött vissza maga helyett?
- talán már volt előzménye is az ügynek?
- ha egyszer elment, miért jött vissza? A jó szive? Tanuja nem volt az esetnek, ha lett volna akkor sincs nagy baj, ha megtalálják, nincs cserbenhagyás meg ilyenek parkolásos töréseknél.

Az is tiszta ugye, hogy
- jóhogy az Allianzra van a legtöbb panasz, mert tudtommal ők a legnagyobbak a piacon. Aminek lenne értelme a szerződések számával leosztva megnézni.
- amikor a biztosító "kekeckedik", akkor nem csak magát, hanem a biztosítottat is védi, pl hogy ne menjenek az égig a biztosítási díjak
- a fenti sztori csak az egyik oldal által leírtak, ráadásul az, ahol a legkönnyebben lehetnek "érdekek", úgyis, mint biztosítási csalás
- a kárszakértők nem a kárminimalizálásért kapják a bónuszukat (hamar tönkremenne a biztosító ügyfelek nélkül), hanem a korrekt kárbecslésért.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 11:14:12

@NagyGa1_: Köszöntöm a kár(ó)becslő szakszervezet képviselőjét!
"- a kárszakértők nem a kárminimalizálásért kapják a bónuszukat (hamar tönkremenne a biztosító ügyfelek nélkül), hanem a korrekt kárbecslésért."

... na ez így van. A mesékben. De hát Hófehérke meghalt, Andersen meg kurva lett, vagy fordítva...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.26. 11:17:36

@NagyGa1_: "ha egyszer elment, miért jött vissza?"

Khm... Megpróbálom elmagyarázni. Nem minden polgártársunk olyan sunyi, elvetemült, velejéig romlott gazember, mint a nagy átlag. Van aki jóérzésű, egyenes és vállalja a cselekedetei következményét. Egy pillanatnyi megingás lehetett a részéről, hogy először elhajtott, amit így utólag megbocsátunk neki.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 11:28:19

Az volt már, hogy itt az ideje egy új posztnak?

Énbagoly 2010.07.26. 11:29:19

Nem érek rá kommenteket olvasni, de nekem ez a levél tetszett. :)
A biztosító nem, de az más tészta.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 11:56:52

@Бабаяга:
я очень рада...
Csak amennyi ragadt rám az általánosban, + kis szótárazás

Én még nem a Rigó u-ban javitottam a saját vizsgalapom

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 12:01:27

Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
Többször nem mondom el.
A blogmotort fodítsák fejtetőre, öntsék ki belőle az olajat, aztán irány a roncstelep.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 12:11:03

@NagyGa1_:
Ugyfél leirta, rajzot készitett, rendőr is ott volt, vétkes elismerte

Mi ez, kihallgatás hogy többször kell elismételni?

Az ügynök szarozott 2 hetet

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.26. 12:14:40

@cicmen:
egy kalasnyikovot kérek"

Neked pps kell, abbol is a futárcég

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.26. 12:18:31

@atpijkamo:
Vagy a sógoroktól lomizták össze.

@horex:
Nekem egy jó kis ppo poszt hiányzik már nagyon.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.26. 12:23:08

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Jaja. De inkább keletről. Ez a gagyi blogmotor semmilyen teszten nem mehett át új korában se. Olyan "az unokaöcsém látott már számítógépet, majd megírja olcsóért" tipusú munka.

KolomparVinetu 2010.07.26. 12:38:32

Őőő ez a "nagyon hosszú"?
Ha valami egy szórólap terjedelmét meghaladja, az sokaknak hosszú? Analfabétizmus rlz?

staropramen 2010.07.26. 12:42:44

NagyGa1_ 2010.07.26. 11:04:05
Sztrovacsek!
Megkérdezném, hogy a kárvallottnak misemmi köze ahhoz, hogy aki visszajött az azonos e azzal aki a kárt okozta és elment?
Neki a biztosító egyik ügyfele a cégnél bebiztosított autóval összetörte a kocsiját.A biztosító szerződésben vállalta, hogy a vele szerződő által okozott kárt megtéríti annak akit ügyfele összetör.Az egy másik tészta, hogy az esetleg ittas ügyfél megkért valakit, hogy vigye el helyette a balhét.Ehhez a károsultnak semmi köze ,a kárszakértőnek meg aztán főleg nyicsevo..
Ha a biztosítónak kétségei vannak akkor nyomoztasson, perelje be az ügyfelét,de az okozott kárért akkor is felel.

- jóhogy az Allianzra van a legtöbb panasz, mert tudtommal ők a legnagyobbak a piacon. Aminek lenne értelme a szerződések számával leosztva megnézni.-írod te.

Erről csak annyit, hogy a panaszok száma az allianzra pl tengeri mérföld/miatyánk mértékegységben szinte elenyésző.Ez nyugtasson titeket.
-Mondom én.

Бабаяга 2010.07.26. 12:51:03

@horex: Ha a népek tudnák, hogy mennyire jól tudnak oroszul. Mert bizony mindenkire ragadt valamennyi, és netes szótárakkal csodákat lehet művelni. Orosz oldalakon mindent megtalálsz: hogyan kell a kalasnyikovból bb golyós puskát csinálni (meg fordítva) aztán a gyári dos-t legyalulni a gépről és felrakni valami op rendszert, a holisztikus receptekről nem is beszélve. Gyermekkorom kedvenc regényét a Fecskék és Fruskák-at is valami tajgai szerverről sikerült letöltenem a kisbosziknak.

Бабаяга 2010.07.26. 13:21:18

@staropramen:
"- jóhogy az Allianzra van a legtöbb panasz, mert tudtommal ők a legnagyobbak a piacon. Aminek lenne értelme a szerződések számával leosztva megnézni.-írod te."

Már rég nem ők a legnagyobbak. Szerintem ez a vezetés vagy ilyen hülye, vagy direkt akarja teljesen leépíteni magát Mo-n. Három-négy éve még teljesen korrekt biztosító volt, ma már mindenkinek azt tanácsolom, hogy messziről kerülje el ezt a bagázst.

feridarazs 2010.07.26. 13:27:14

A történettől függetlenül, személyes tapasztalatom az Allianzal hasonló.
Irodájukban igyekeztem kártérítést intézni, a hölgy úgy beszélt velem, hogy idegességemben megkérdetem: " a kedves mama jól van ?" Besápadt, a vakolat berepedezett az arcán,mint egy száz éves porcelán. Váltottunk három nem csendes mondatot, aztán oda jött az iroda vezető,
tiz perc alatt elintézett mindent.

juhaszvik 2010.07.26. 14:06:58

a profithajhászás fellegvára a biztosító.

el is adom az Allianz részvényeimet. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 14:21:25

@juhaszvik: A biztosítók és a többi pénzintézet vezetése nem profitot akar termelni, mert az követhető, adóztatható, hanem költségeket akar elszámolni. Az meg hogy pl. a piaci ár háromszorosán bérelt ingatlan tulajdonos cégének személy szerint kik is a tulajdonosai, sohasem derül ki, csak az, hogy üres a nyugdíjkassza meg a kárfedezeti kassza...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 14:29:27

@vauvauvau: Van egy újabb, és ez is el fogja érni a 100 hozzászólást.

juhaszvik 2010.07.26. 14:32:14

@Kitalátor feljegyzetei: szóval kell egy állami biztosító?

juhaszvik 2010.07.26. 14:43:46

az allianz 6 betű, a tékozló homár 12, ha ehhez adok még 84, akkor 102 jön ki. ez döbbenetes :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.26. 14:44:43

@juhaszvik: Ki mondta, hogy kell egyáltalán biztosító? Pláne ennyi, az élet minden dimenzióját így megsarcolva?

ArnoldBácsi 2010.07.26. 15:06:27

ezmekkoravolt :-D

jól megmondtad barátom!

2010.07.26. 15:24:36

@Бабаяга: erre azt tudom mondani, hogy "normális cégek" már lemondtak erről az országról és nem céljuk itt semmit csinálni. Hagyják had menjen tökre, kiviszik a tőkéjüket és nem foglalkoznak velünk. Sajnos saját tapasztalatból mondom, de sztem sok multi ezt csinálja.

2010.07.26. 15:51:41

@Бабаяга: Szerintem elég sok multi kivonulóban van innen és emiatt leszarják mi is történik ebben a bantunéger banánköztársaságban. Tehát hiába írsz levelet Németországba, nem céljuk mér a látszat fenntartása. Gondolják magukban: egyék meg egymást a zulukafferek, ők lassan kiviszik a pénzüket és kalapkabát.
Tulajdonképpen a helyükbe én is ezt tenném.

2010.07.26. 15:53:40

de jó a blogmotor...aszittem elveszett a kommentem

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.26. 16:39:20

Az rendben van, hogy az alianz bankjában nem lehet KP befizetni egy alianzos számlaszámra a kötelezőt? Számlát kell hozzá nyitni annál a tetű cégnél, arra betolni a pénzt, és arról lehet utalni.

aki az alianzal kapcsolatba kerül, sikeres Mber nem lehet (én se vagyok az, ott kötöttem a kötelezőt)

۝merta-X 2010.07.27. 06:46:16

Nagyon tetszik nekem a posztoló stílusa. Valahogy így szoktam magam is felbátorítani embertársaimat:D

Tünde87 2010.07.27. 07:34:32

Mivan bazdmeg, valami író vagy? Veszek könyvet ha ilyen jó az is mint ez a poszt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 09:33:17

@Kulics: Pontosítsunk: kiviszik a mi pénzünket. Ha működnek, ha nem. Ahová egyszer beteszik a lábukat, ott szegénységet, válságot teremtenek.

mnandy 2010.07.27. 12:09:09

Kárbejelentő lapon (állítólag szó szerint)

"Az esemény részletes leírása:
Sötét volt már, baljósan zúgtak az útmenti jegenyék. A széltépte felhők már-már feladni látszottak harcukat a Hold ellen, ám az égitest győzedelmeskedett. Hideg fény szórta be ezüstjével a csalitos settenkedő vadjait, az árokban lassan varasbékák kuruttyolták esti imájukat. Na, ekkor ütöttük el a motorost. Balra akartunk elkanyarodni, de meggondoltuk magunkat, mondván ott se lesz jobb. A motoros szegény bedőlt a balra villogó indexünknek, ám mi visszakanyarodtunkban rajtaütöttünk, ő pedig az árokban hengerbucskázott, szegény. A békáknak torkára fagyott a kurutty! 11. Véleményem szerint a baleset bekövetkezésének mi volt az oka, azért ki tehető felelőssé: Az autó vezetőjének pillanatnyi kihagyása, a szerencsétlen körülmények és a világ általános nyomorúsága. Mindig az ártatlanok szívják meg, mindig. 12. Egyéb közlendők: Az előadás, melynek megtekintésére Nyíregyházára igyekeztünk (Csehov: Három nővér) nézhetetlen volt. A II. felvonásra értünk oda. A III. felvonás alatt már szívesen cseréltem volna a motorossal. A IV. felvonás alatt bárkivel."

Figyuszkapitány 2010.08.05. 09:59:22

Nem akarom védeni a szakértőt de ő csak műszakilag dönti el a dolgot. A hiba szerintem nem nála volt hanem aki a jogalapot dönti el. Allianz-nál nagy változások voltak 2009. nov 13 óta és még nem heverték ki. Sok embert kirúgtak és a szakértőknek vállalkozásban kell dolgozni.Nem akarom az Allianz-ot se védeni de más biztosítónál is hasonló a helyzet.Én tudom mivel szervizben dolgozom és károkkal foglalkozom. A 2 hét meg reális idő hogy felfogják hogy mi is történt. Valamikor levélváltás van az okozóval hogy írja le mi történt.
süti beállítások módosítása