Tékozló Homár

Ki a fasz vagy te, hogy engem felelőségre vonsz?

2010.07.27. 01:11 | szily | 261 komment

Nem akarnak lemaradni a volánosok az ügyfélterrorizálásban a BKV-s és MÁV-os kollégáktól a jelek szerint. Miklósnak az volt a bűne, hogy szóvá tette, egy közlekedési alkalmazott dohányzott az Árpád hídi buszpályaudvar utasvárójában, ahol ez természetesen tilos. Tegezéssel kevert fenyegetések alant, a legjobb idézet: "Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel. Mikor rákérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy mert megszólítottam őket."


Érdekes dolog történt ma (2010.júl.25-én) 13:00 körül, velem a volán Arpád hídi állomásán. Történt, hogy a volántársaság egy, kultúrált munkatársa az utasváróban dohányzott (nem csak rágyújtott kifelé menet, ahogy ő utána szépíteni próbálta), miközben kvaterkázott a jegyeladóval. Szóvá tettem a taplóságát. Erre megkérdezte, hogy: „Ki a fasz vagy te, hogy engem felelőségre vonsz?” Elfelejtettem bemutatkozni, hogy én vagyok az ügyfél, az utas, aki miatt neki munkája van, mivel kicsit felbosszantott, hogy nem bocsánatot kér, és kihúzna a szabadba bagózni, hanem még neki áll feljebb. Ezután odamentem a forgalmi szobához, vagy tudom is én mi a megnevezése. Itt érdekes látvány tárult elém. Voltak benne kb. 10-12-en, akikből 4-5 ember szintén dohányzott. Természetesen nyitott ajtónál, amely ajtó szintén az utasváróba nyílt. A helység úgy nézett ki, mint egy rosszabb kocsma, már csak a nyerőgépek, a sör és a felesek hiányoztak a kezekből. A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna. Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén. Azért említem meg őt, mert lényegében többször lezsidózott engem, és egy „kedves” kollégával eléggé kakasnak érezte magát azon a szemétdombon ott.
Tehát ott voltam a szolgálati, vagy ügyeleti helység előtt, és kérdeztem, hogy ki a műszakvezető, ki a főnök és elmondtam, hogy mi a panaszom. Egyedül voltam több, mint tízük ellen. Azért mondom így mert a helyzet ilyen volt. A válasz az volt, hogy főnök nincs. Műszakvezető nincs….hát persze…. Kérdeztem, hogy a cigiző kollégának mi a neve, hogy panasz tudjak tenni ellene, azt mondták nézzem meg a rendszámot (KPK-288), mert ők nem adhatják ki, mondta ezt az ott lévő hölgy.
Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel. Mikor rákérdeztem, hogy miért, az volt a válasz, hogy mert megszólítottam őket. Majd mikor kérdeztem újra, hogy ki a műszakvezető közölte: „Tudod mit, én” Ez a kedves kolléga utána kihívott, és mondta, hogy kövessem. El akart csalni olyan helyre, ahol nincsenek tanuk, gondolom azért mert sűrűn szeretett volna elnézést kérni, és biztos nem azért, mert meg akart fenyegetni, vagy ne adj isten ütni…áááá…ezt még csak nem is feltételezem róla…Amúgy meg de feltételezem. Ebbe a „mókába” beszállt a civilként ott okoskodó bundes-liga frizurás szabálytalanul parkoló tahó is. Mivel ha pofán vertem volna őket, ugyan annyit kapnék értük, mint egy rendes emberért és valószínűleg nekem is fájt volna kettő az egyben, ezért nem mentem bele, hogy tanuk nélkül maradjunk. Szánalmas az egész társaság ott. Bár tudom, hogy ez általánosítás, de eléggé régóta utazom azon a viszonylaton, bár nem napi rendszerességgel.
Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra, és szinte semmi változás sincs ilyen téren. Egy szembesítésen szívesen megmutatnám ki volt a fenyegetőző kolléga, mert persze az ő nevét sem kaptam meg. Azt tudom, hogy a következő ilyen alkalommal rendőrt fogok hívni, mert vicces, hogy még engem fenyegetnek meg. És gondolom hatás, változás ezután a panasz, levél után sem lesz, bár több helyre is elküldöm, hátha lesz valami fajta pozitív változás.

M. Miklós

Okl. közlekedésmérnök
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olajmunkás 2010.07.27. 01:25:30

a történet szempontjából miért fontos, hogy : "Okl. közlekedésmérnök" ?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.27. 01:25:48

"és egy „kedves” kollégával eléggé kakasnak érezte magát azon a szemétdombon ott."
Hát amíg rendesen panaszt nem teszel a BKV-nál, addig az is marad.
Vagy rendőrt kellett volna hívni (ha pl. téged fenyegetnek) vagy valami TÉNYLEG BKV-s főnököt.

Merthogy az ott lófasz sem volt, nem hogy szolgálatvezető, az tuti.

olajmunkás 2010.07.27. 01:27:55

"Bundesliga frizurás" vagy "bundes-liga frizurás" ?

vauvauvau 2010.07.27. 01:29:12

Mit vársz a Volánbusztól, amikor már a BKV, a Főtáv vezérigazgatója is börtönben rohad?
Ezek az igazgatók mutatnak példát az alkalmazottaknak.
Gondolom a Volánbusz főnöke sem különb, egyes buszok beszerzésénél is csaltak-loptak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.27. 01:30:10

@olajmunkás: A közlekedésmérnök profi közlekedésbenholszabaddohányozni szakértő.
És mellesleg a "Dohányozni tilos" táblát is felismeri.

Még mindig jobb, mint a bölcsészmérnök.

Rejtélyes 2010.07.27. 01:30:11

Ilyenkor kell kommentált videofelvételt készíteni (telefonnal pl), azonnal sietnek elnyomni a cigiket :D

olajmunkás 2010.07.27. 01:30:48

ide LYutottunk..saLYnos

Megdobbent 2010.07.27. 01:35:18

@ColT: Oda aztan fordulhat panasszal, ha egyszer volanos a sztorija. Irta egyebkent, hogy sok helyre elkuldte, tan nekik is, hehe.

Azert ne fajjon am mindenkinek, hogy nem szeretjuk ugy 7 millionyian a nagymagyar tajtmagyarokat. Nem a fajtank, mi magyarok vagyunk, csakepp egy masik eszmevilagot kepviselunk, es tovabb latunk a piros-fehernel, leven ott a zold, a nyugi szine is.

Szoval igaza volt, kivancsian varom a vagany volan magyarazatot, hogy hogy is volt ez pontosan.

norbi2k 2010.07.27. 01:35:49

sajnos ez az általános mentalitás... szabályokra szarás, ha szólnak érte, akkor pedig felháborodás...

Megdobbent 2010.07.27. 01:36:56

Jah, mielott kitorne az irgumburgum: vagy 20 eve dohanyzom, es amiota van ez a sok helyen nemdohanyzo dolog, azota valamiert be tudom tartani a szabalyokat. Nem orulok neki, de hat na megis.

BandW (törölt) 2010.07.27. 01:41:59

Összeakaszkodott egy dohányzó egy hardcore cigiellenessel.

Nem homárra való.

BandW (törölt) 2010.07.27. 02:00:01

"Szóvá tettem a taplóságát."

Nem a taplósággal kellet volna foglalkoznod, mert ekkor már te is pont akkora tapló lettél.

Pusztán figyelmeztetni, hogy téged zavar a dohányzás egy dohányzásmentes helyen.

A csávó lehúz egy kemény műszakot, a munkahelyén van, dohányos, te meg nekiállsz basztatni.
És te csodálkozol, ha fölkeményedik.

A dohányos nem azért gyújt rá, hogy téged basztasson, hanem azért mert függő. Valahogyan túl kell élje a napot.
Ő otthon érzi magát, oszt nem szereti, ha ebben a helyzetben basztatják.
Te meg basztattad.

Mégis mit vártál?

Mordent 2010.07.27. 02:05:44

Ez elég felháborító még egy európai országban is, sőt a Balkánon is az lenne.
Ilyenkor azonnal panaszt tettem volna, illetve ha ezt nem engedik és még fenyegetőznek is rendőrt hívtam volna és feljelentést tettem volna.
Egyrészt mi az hogy a tahója nem szól a felettesének?
Másrészt mi az hogy dohányzik a váróban a bunkó állat?
Harmadszor pedig hogy képzeli, hogy neki áll fenyegetőzni??
Több szabálysértés miatt is feljelentést lehetett volna tenni, illetve a fogyasztóvédelmi hatóságot is ki kellett volna hívni, hogy legalább az egyik legalja "magyar" koszfészket kitakarítsák a hulladék nagymagyaroktól akik még a magyar törvényeket sem tudják betartani, pedig a magyar állampolgárság itt kezdődik.

billy reed 2010.07.27. 02:09:06

@BandW: Azért ennél talán több történt itt...

Egyébként is: azért, mert függő, mindenki maradjon csendben? Azért mert függő /és el sem ismeri/, mindenki legyen boldogok?
Azzal, hogy függő, minden el van boronálva?

Ha ilyen az "önkontrollja", milyen lehet munka /pl. vezetés/ közben?

Felkavarodott a világ, és felül van az alja...

z 2010.07.27. 02:20:07

@BandW: Nem otthon van, hanem a munkahelyén. Csináltam én már elég kemény fizikai munkát, napi sok óra, tűző napon, söröshordók cipelése ezerrel, de ott sem volt szabad rágyújtani még abban a napi kb. 2x10 perc szünetben sem, mert rajtunk volt az egyencucc és amíg rajtunk volt, nem volt szabad, csak azért, mert azt LÁTTÁK volna azok, akiknek a sört eladtuk.
Este aztán hazamentünk és annyit cigiztünk, amennyi jólesett.
Ehhez képest neki annyit kellett volna kibírni, hogy nem az utasváróban érzi magát otthon, hanem kijjebb megy 5 méterrel. Teljesíthetetlen feladat.
Most meg egyébként nagyrészt otthon dolgozom, oda jönnek az emberek, na ott aztán tényleg otthon vagyok, mégse gyújtok rá, amíg valaki ott van.

De ha legközelebb mégis a küszöböd előtt érezném magam otthon és odaszarnék egy embereset, azt se tedd szóvá, mert bunkóság.

zootyo 2010.07.27. 02:21:11

Élni és élni hagyni!
Ha a szolgáltatással van problémája a kedves posztolónak, akkor menjen pattogni.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.27. 02:24:15

Jól tetted. Na ilyenkor kell addig provokálni (persze udvariasan, és csak az igazadhoz ragaszkodva), amíg nem csinál valami büntethetőt. Sorry, aki hülye, az megérdemli.

Ha meg ott helyben meg akarod oldani a helyzetet, akkor magad mellé kell állítani a többi várakozót. Elvileg annak is lehet hatása, mert akkor nem azt érzik, hogy na tízen leugattuk a kisköcsögöt, hanem azt, hogy bammeg, nekünk ugrott az egész váró. A mobiltelefon is jó ötlet, bár az simán benne van abban a kategóriában, amit feljebb írtam a provokálásról. Egyszer kidobókat kezdtem venni, ahogy üvöltöztek a haverommal. Az egyiket nagyon érdekelte, hogy mi történik, nézegette a telómat, aztán a másik befenyített, hogy ne vegyem, de gyorsan meggondolta magát, és azt mondta, hogy végülis neki mindegy, úgysem csinál semmit. És hát ugye pont ez volt a cél.

A függőkért aggódó kollegának meg... nos igen a függőket sajnálni kell (remélem a herkásokkal és az alkeszekkel is együttérzel, már csak azért is, mert azok javarészt magukkal basznak csak ki), de itt vége is van annak, ami elfogadható a hozzászólásodból. Csinálja, amíg nem a másik egészségét rongálja vele. Azt a kört spóroljuk meg, hogy nem is annyira, meg aki a városban lakik.

Kurvára nem otthon volt a csávó, nem területen belül, hanem az utasváróban. Ami az utasok részére van, nem a dolgozók, hanem az utasok részére van kialakítva. Pont. Az, hogy a saját kis koszos fülkéjükben mit csinálnak, az persze a cég belügye, de ha kijön a füst, akkor bármilyen meglepő is, de megint csak nem az. Meglepő dolgokat mondok, mi?

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.27. 02:26:22

@zootyo: Na mi van, te idejöttél mindenkit leosztani? Annak sincs igaza, akik szerint hadd dohányozzon szegény sofőr, meg annak sincs, aki szóvátette? Ugyan hadd pattogjon már az, akit nem hagynak élni (a cigarettafüst mérgező).

Megdobbent 2010.07.27. 02:41:37

Egebkent igy logikusan kiszamolva elkerulheto lett volna az egesz hajciho, ha a sofornek es a masik 10-nek van osszesen annyi eszuk, hogy

a) Behivjak a foszert cigivel egyutt
a/1) Itt elnezest kerhettek volna
b) Bezarjak az utasvarora nyilo ajtot
c) Kinyitjak az ablakot

De a sofor is tok nyugiban leulhet egy kinti padon, legalabbis az en idomben ugy volt, hogy a bejarat mellett volt egy pad, ott cigizett a sofor, ha vegzett bement a forgalmi irodaba es jonapot.

Kisse hiszterikus a kozelet, pedig a forradalom meg gyozott... nem ertem :)

neomatsek 2010.07.27. 02:42:16

@BandW:
A kemény nap pedig annyira megszédíti, h a dohányozni tilos táblát már fel sem ismeri?

Vannak olyanok, aki dohányoznak és olyanok, akik nem. A szabályok pedig mindenkire vonatkoznak, én mint nem dohányzó ember nem szólok rá arra, aki olyan helyen dohányzik, ahol szabad, de cserébe elvárom, h ahol tilos dohányozni, ott ne gyújtsanak rá. Normális ember ezt képes felfogni. A baráti körömben is sok a dohányzó, mégis tudnak viselkedni, még egy kemény munkanap után is...

taxi546 2010.07.27. 03:06:30

Bele ne halj már a cigarettafüstbe! És az utcára se menj ki, mert akkora füst van, meg légszennyezettség, hogy még belehasz.-Miért kell nekünk mindíg átesni a ló túloldalára?-Múltkor voltam egy vendéglőben, és nem dohányzó asztalt kaptunk. A baj csak az volt, hogy 2 asztallal odébb, ugyanabban a légtérben volt a dohányzó asztal is.-Remélem nem fogok tüdőrákot kapni.

zsirfeka68 2010.07.27. 03:33:31

Öcsém,ekkora hisztit levágni?? Tyúkper az égész. Egy ember ne pattogjon tíznek,mert nekik lesz igazuk. Ha egy dohányos lett volna,tíz ellenében,nektek lett volna igazatok. Ennyire egyszerű az egész. Tudod,kőbaltával nem rontok neki egy Tigris tanknak,főleg nem akkor,ha a saját területén van.Ha meg nekiállsz tovább pattogni,(főnök-rendőr-stb)hívása. Többe került volna a leves,mint a hús. Tudni kell felmérni azt,hogy adott szituban hány kilósak vagyunk....

yyy9 2010.07.27. 03:38:32

Nem értem, hogy mit vártok; balkanisztánban vagyunk. Különben szerintem sokkal rosszabb az, hogy néhány mélytapló sofőr a (bkv) buszon is bagózik. Mert ugye ilyenkor kénytelen az utas sok percen keresztül szagolni, hiszen van rá esély, hogy a következő járaton ismét egy bagós-köcsög lesz, így felesleges időpocsékolás lenne átszállni.

Chilly 2010.07.27. 05:36:04

Furcsa, hogy minden rendelet a dohányosok ellen szól... Végül már köztörvényes bűnözőnek fogják tekinteni őket (minket), ha valahol rá mernek gyújtani.
Azért érdekes, hogy a dohányosok jogaira magasról sz*rnak.
Bezzeg inni, meg utcán vizelni azt szabad.

bakaruhában 2010.07.27. 05:45:36

Irigylem azokat, akiknek ilyen tipusú, a legnagyobb problémájuk. Menj arrább és nincs bajod, meg konfliktusod sem! Nem olyen kicsi az a váró!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.07.27. 06:06:09

@huvosvadasz: teljesen igaz.
De mit várunk akkor, amikor a rendőrök egyenruhában, szolgálatban cigiznek az utcasarkon és a főnökük nem tépi ki a cigit a kezükből meg a rangjelzést le a ruhájukról.
Itt is a főnökséggel volt a baj, hogy megengedik az ilyesmit.

Shinjuku 2010.07.27. 06:08:46

Azért a sztori tálalási módjából arra merek következtetni hogy M. Miklós Okl. Közlekedésmérnök sem frissen végzett zárdanövendékként viselkedett. Maximálisan el tudom képzelni hogy a "Ki a fasz vagy te..." már csak a fogadjisten volt..-

Rosszindulatú Vászka 2010.07.27. 06:20:12

@Chilly: igazad van. Ezután mit tiltanak be? A kenyeret? A pöttyös lapdát?

Shinjuku 2010.07.27. 06:23:09

@taxi546: Mmmgen erre volt az a mondás hogy az étteremben a nemdohányzó-dohányzó szakasz pont olyan mintha a strandon a medencét belehugyozós meg nem belehugyozós részre osztanák.

۝merta-X 2010.07.27. 06:23:28

Én teljesen megértem az antidohányosokat, egészen komolyan mondom. A cigi büdös, életveszélyes és tararara.
Nade.

Engem NE vegyen egy kalap alá senki egy alkoholistával, vagy heroinistával, mert úgy megbaszom az anyját, mint ide Tatabánya.

Van nálunk egy egy új ügyvezető, mivel a régi el akarja adni a céget, és ki kell tupírozni a dolgokat, és ez az új, aki szart nem tud senkiről a cégben, azt mondta a 70 %-os dohányos kis alakulatunknak (akik közül pedig már jópáran a belünket is kidolgoztuk nem egyszer, de tízezerszer a cégért), szal azt mondta, ha rajta múlna, holnapra egy dohányos se lenne a cégnél:DDD

Szezon ez a fazonnal, szerintem.

۝merta-X 2010.07.27. 06:25:45

@Shinjuku: Hagyjuk már az okoskodást, te maximálisan elképzelő.

Shinjuku 2010.07.27. 06:27:01

@۝merta-X: Bal lábbal keltél mesterem?

potha 2010.07.27. 07:02:56

@Chilly: Utcán hugyozol 10ezer.

Amúgy mióta tilos utcán bagózni?

C00ler 2010.07.27. 07:07:36

Nyugodtan jelentse a cikkíró(is) a Volánnak az esetet, mert tapasztalataim szerint szigorúan kivizsgálják az esetet, és lépéseket tesznek. Nálunk a Véres volán buszain rendszeresen bagóztak a sofőrök, bömböltették a zenét, és jegy nélkül engedték fel az iskoláslányokat(értsd szopós kurvákat). Egy mail ment a megfelelő helyre, kultúrált hangnemben, részletesen vázolva a helyzetet, 2 nap múlva az illető már nem bagózott a buszon, nem bömböltette a zenét, és még az ellenőrök is megjelentek.
Csak szólni kell a minőségellenőröknek, ennyi. Ha nem teszi az ember, ezek mindent megengednek maguknak.

Giraffa 2010.07.27. 07:11:25

Ilyen helyzetben:

1, Először fényképet és videót készíteni (még nyugiban)
2, Felhívni a figyelmet arra, hogy zavar a viselkedésük. (Nem megmondva, hogy mit csináljanak, csak elmondani, hogy mi zavar!)
3, Amennyiben a jogsértő magatartást nem hagyják abba, akkor panaszkönyv/főnök kérése.
4, Fogyasztóvédelem és munkaügyi hatóság/ ellenőrök (munkahelyi dohányzás!!) értesítése a felvételek birtokában
5, Poszt küldése fényképekkel/videókkal a Homárnak és az összes napilapnak. (Blikk és társai)

Ezek közül csak az 5. pont teljesült félig, ezért sikerült ilyen felemásra az ügy. :)

momolo 2010.07.27. 07:12:44

"...nagymagyar őstulok civil is volt... Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki... romjával teljesen szabálytalanul parkolt..."

Ember, noooooooormááááááliiiiiis???
A nagymagyarságnak és Árpád-sávos, Nagy-Magyarországnak mi köze az egészhez?? Enyhén paranoidnak tűnsz. Egyébként tudok egy helyet, ahol tuti nem fognak lezs.idózni és ha gyurcsány-apádra hallgatsz: "El lehet menni..." Akár Izraelbe is...

popocatepetl 2010.07.27. 07:15:54

Nagymagyar őstulok? Utálom a volánosokat, de Téged szívesen feldugnálak a seggükbe.

Semper Fidelis 2010.07.27. 07:16:54

@BandW: Ilyeneknek mint te kisfiam, kiosztani két nagy fülest, azt usgyi vissza az iskolapadba. Hány éves vagy? 8? 10?

Picurigor 2010.07.27. 07:18:31

Fölösleges volt kellemetlen helyzetbe hoznod magad azzal, hogy megszólítottad ezt az emberfajtát.

Egyszerű a dolog: kamerás mobil, fotó, beküldöd a Blikkbe egy kis levél kíséretében.
Vagy felteszed a netre, mondjuk esetleg ide a homárra.

Nem is kellett volna különösebb kommentár hozzá.

Semper Fidelis 2010.07.27. 07:19:33

@zsirfeka68: "Tudni kell hány kilósak vagyunk"

Idefigyelj öcsi, akkor minek a szabályok? Mindenki azt csinál, amit akar, aztán majd megrendszabályozza magát a társadalom, nem? Ki akarnak rabolni? Hát így jártál, te voltál a "kevesebb kilós". Kit érdekelnek a törvények, szabályok??

PONTOSAN a hozzád hasonlók miatt vagyunk a trágyában. IGENIS jó, hogy vannak, akik megpróbálják a mindenki által ismert szabályokat/törvényeket betartatni a tapló embertársaikkal.

Joe84 2010.07.27. 07:20:05

Micsoda problémák. Cigizett a buszvezető...ez igen. Te meg odamentél emberkedni, ismerem a fajtádat. Az okoz örömet, ha másokat kioktathatsz mindenféle szabályokról.
Szerintem járt volna a szájbaverés a volánosoktól.

A rája szarik rája 2010.07.27. 07:20:46

Már látom, hogy ma itt dohányosok vs. nem dohányosok kommentharc lesz.

Blogopédus 2010.07.27. 07:29:51

@A rája szarik rája:

A legbunkóbbak a pesti dohányosok audiban vagy bömbiben, utána a pesti nemdohányosok babakocsival. Utána jönnek a vidéki dohányosok szuzukiban, majd végül a vidéki nemdohányosok biciKlivel.

Remélem senkit nem hagytam ki. :)

majombékahal 2010.07.27. 07:29:58

Akik szerint rendben van,h a DOHÁNYOZNI TILOS táblánál mégis pippantott az ember,azoktól kérdezem,hogy az is rendben van,amikor a buszmegállóban egy kismama mellett füstől valaki,és elvárja,hogy a nő álljon fel a padról és menjen el? Mert ugye ott nem tilos,de szólni nem lehet neki,mert ha ilyet tesz valószínű elég bunkó...Jah,és akkor az iskolába se legyen tilos a dohányzás,nehogy az legyen,hogy a bagósoknak semmit se lehet...

manoka.1 2010.07.27. 07:30:39

Öcséééééém!!!!!!!!!!! Ennyi volt a problémád a sofőrökkel, hogy a pihenőidejükben elszívják a cigijüket ott ahol akarják? Csak azért mert Te nem dohányzol (feltételezem), már bűn ha a dohányos egyáltalán rágyújt. Irigyellek barátom, hogy ennyi időd van, hogy ilyeneket észreveszel és ilyen csipp-csupp dolgokkal foglalkozol. Menjél dolgozzál, aztán elmúlik. De egyébként már megszokja lassan ez az ország, hogy folyton a dolgozóréteget csesztetik, főleg ilyen szar alakok mint Te!

BKV reszelő 2010.07.27. 07:44:45

@ColT: És mit vársz egy BKV-s főnöktől a volán területén? Szálljon be egy esetleges verekedésbe?

BKV reszelő 2010.07.27. 07:45:52

@manoka.1: Te jó nagy paraszt vagy és még reklámozod is. :)

Hümüzhümümüz 2010.07.27. 07:48:24

@manoka.1:

Szóval az, aki dolgozik megtehet mindent? Erre gondolsz? Én is dolgozom. Akkor nyugodtan jöhetek az irodába 160-nal a gyorsforgalmin (ha tudok) mert én jómunkásember vagyok és egy sün se merjen beszóni... :D Vagy akár szarhatok a pláza közepén is, mert dógozom. Menjél már! :P

Cigányosan viselkedtek a buszvezetők. Bandáztak, kis nyomi kérte, hogy ne bagózzanak már nemdohányzó váróban, erre rajoskodtak. Ennyi. Lófasz a seggükbe!

Dohányzom, de eszembe sem jutna tiltott helyen rágyújtani. Kocsimban sem lehet és gyakran kibírom 2-3 órát. Gondolom a buszosoknak is van kijelölt hely, csak ugye flörtölni kell a Gizikével az utasirányítóban, vagy mi a szar az. :D

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2010.07.27. 07:48:32

@manoka.1: Egy apróságot kihagytál. Nem azzal volt gond hogy dohányoznak. Hanem azzal, hogy hol. Még egy dolgot ne felejtsenek el rossz helyen dohányzó embertársaim. Az én egészséghez való jogom felette áll, a dohányos dohányzáshoz való jogodnál. Ennyi, ilyen egyszerű. Ha már gyilkolni akarja magát a dohányos tegye azt úgy, hogy más egészségét nem veszélyezteti.

É2I 2010.07.27. 07:50:53

Sok szerencsétlen még mindig nem fogja, hogy nem a bagózással van a baj, hanem a szabályok leszarásával. Illetve, hogy ha ezért valaki szól, akkor még a delikvensnek áll feljebb.
Egy élhetőbb világért legalább abba kéne hagyni a szabályszegést, ha rád szólnak.

Piraeus 2010.07.27. 07:51:29

Az a durva, hogy amikor kb 10 éve minden reggel onnan utaztam, ezek akkor is ugyanilyen bunkók voltak. Az Árpádhíd buszvégállomás egy zárvány: ott '85-ben megállt az idő.

Lehet, hogy segítene nekik ha néhányan felhívnák a Volánbusz központját és a HR osztálynak felajánlanák, hogy keresnek egy kedves tréner céget, ami tart egy oktatást "Kulturált viselkedés, ügyfélbarát hozzáállás, avagy tulajdonképpen miből is élünk" címmel. Hátha csak az a baj, hogy nincs ilyen kapcsolatuk!
+36-1-219-8000

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2010.07.27. 07:55:21

Én mindig mondtam... A 3. világháborúhoz semmi köze nem lesz a vallásnak, nemzeti-, politikai hovatartozásnak, nemnek, fajnak... Azt a dohányosok és a nemdohányosok fogják vívni...
Hiszen demokrácia van! Ezért a nemdohányosnak joga van elzavarni, leugatni a tőle akár 5-10 m távolságban dohányzó embertársát, míg a dohányosnak nincs joga dohányozni, mert a fűst káros... Hallottam már 104 éves kaukázusi pásztorról, aki vagy 90 éve dohányzik... Viszont az ő utcájában nem járnak bömbölve autók, ott nincsenek buszok, amik egyenként kieregetik egy-egy nagyobb hőerőmű füstmennyiségét, nincsenek a feje felett többezer voltos távvezetékek stb... (és -mellesleg- nem hot-dogon, hamburgeren élnek).

A dohányos jó ember! Az autós és az iszákos után a dohányos (főként, ha az illető mindhárom egyszerre) fizeti be a legtöbb adót az államkasszába, hogy abból a pénzből szép, formatervezett "nem dohányzó" táblákat csináltassanak azon a parlamenti képviselők és közigazgatási alkalmazottak közösen meghozott rendeletei alapján, akik szintén tilos helyen szoktak dohányozni munkaidőben... És nem munkaidőben is...

A szabályok azért vannak, hogy a szabályalkotók is csináljanak valamit!

2010.07.27. 07:56:17

Vihar a biliben. (egyébként dohányzom - csak nem ott, ahol tiltják)

Hümüzhümümüz 2010.07.27. 07:58:58

Különben jó volna tudni, hogy milyen cigit szívtak a buszosok. 40+ férfiakra jellemző a tekerős cigi (mert az olcsóbb) ami bizony még nekem dohányosnak is bassza az orrom, olyan büdös. :( :S

fehéregér 2010.07.27. 08:03:30

Egek, remélem, hogy az itt kommentelők nem fedik le a társadalmat, mert akkor baromi nagy bajban vagyunk. Ja, hogy dohányzik a szegény ember, ahol amúgy nem szabad? Ja, hogy "mi a faszt akarsz?" stílusban reagál egy utas kérdésére? És a hülyéje meg pattog tovább?
Mondanám, hogy a magyarok megérdemlik egymást, csakhogy itt élek én is, meg a gyerekeim, szóval én köszönöm a posztolónak, meg a hozzá hasonlóknak, akik kockáztatnak azért, hogy legalább közelíteni próbáljunk egy kulturáltabb (élet)stílushoz.

Kutyuu 2010.07.27. 08:06:50

@momolo: Mi van, elgurult a gyógyszered? Na húzás vissza a kórterembe!

Sutty ! 2010.07.27. 08:08:58

Ha arra vetemedne valaki, hogy rendőrnek szóljon, netán fényképezne, akkor ezt ajánlanám, hogy olvassátok el.
autozz.blog.hu/2009/02/21/uldozobol_aldozati_barany

Legjobb süketnek vaknak lenni manapság, mert még te , vagy mi becsületes törvénytisztelő állampolgárok fizetünk rá!!!!

...Ahoj... 2010.07.27. 08:11:33

Küld el a volánnak is a panaszod, általában kivizsgálják az ügyet

CBF 2010.07.27. 08:17:02

@Rékuc: Akkor meséld már el hogy hol szívják el a cigijüket Donnatonna?

wwenigma 2010.07.27. 08:18:16

Ki a fasz vagy te, hogy bárkit felelőségre vonsz?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.27. 08:20:13

@Sracz:

Az a háború már rég eldőlt. Magyarországon csak utóvédharcokat folytatnak dohányosok. Beleillik
mindenesetre a szélesebb képbe, hogy azért áll ki nálunk a nemzet, hogy árthasson magának. Másért még kivételesen sem.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.27. 08:21:53

Apa kezdődik :))))

Mindenképpen vegyük bele a buliba a kötsög pestieket, meg a tajparaszt ingázókat, meg mér buszozik nem sikeres ember, meg a saját kocsimba még finghatok kliséket is.

Pávor Jál 2010.07.27. 08:25:13

Azért van ekkora arcuk, mert ha történetesen kint azt összeset levered, hivatalos személy elleni erőszak miatt még többet kapsz, mint egy normális emberért. Ez a tendencia. A törvény óta az összes sofőr emberkedik, verekedni akar.

Kutyuu 2010.07.27. 08:26:36

@CBF: noigen, ezt én sem értettem, miért ne cigizhetne _utcán_ a rendőr?? Nem apácának ment, vagy buddhista szerzetesnek...

fehéregér 2010.07.27. 08:29:48

@A Nép - Te vagy!: figyelj, alighanem nem érted a dolgot. Itt nem a dohányosok, kontra nem dohányosok konfiktusa a lényeg. Ami pedig a fellengzős megjegyzésedet illeti: "azért áll ki nálunk a nemzet, hogy árthasson magának" hm... a nemzet, ja. De azt komolyan gondolod, hogy a "nemzetünknek" a dohányzás a legnagyobb problémája mondjuk önegészség, vagy önsorsrontásban? A dohányosoknak már alaposan nekiugrottak, törvényekkel, közhangulat felkorbácsolásával, miközben a "nemzet" mentális és egsészégi állapota (zabálás, mozgáshiány, stressz, legalizált pálinkafőzés -fogyasztás, kemény alkoholizmus, lagális játékgépezés,szar levegő...soroljam ?) egy katasztrófa.

paráznabillegető 2010.07.27. 08:30:35

benzinkúton 24 órás műszakot lehúzni, és ott sem szabad rágyújtani!
na, az a kemény!

fehéregér 2010.07.27. 08:30:50

sok elírás megint, bocsánat

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.27. 08:32:21

@BandW: nem ezert vannak a dohanyzasra kijelolt helyek bakker? en is cigizek, de egy olyan helyen, ahol nem lehet ragyujtani, ebbol kifolyolag ott vannak azok akik nem akarnak cigizni, ott nem gyujtok ra.
Ha mar ilyen sokszor emlegetted a taplo szot, engedd meg kerlek, hogy en is ezt a jelzot hasznaljam rad. Te budos nagy taplo. a hozzaszolasod alapjan legalabbis annak tunsz. az a baj, hogy tele van az utca a hozzad hasonlo sopredekkel, akiket nem visz el a szel. sokkal szebb lenne es elhetobb ez az orszag nelkuled. azt mar csak felve kerdezem meg, mielott lezsidozol vagy kommunistazol, hogy neked nincs veletlenul nagy magyarorszag matrica az autodon?

Az igazi Vaszilíj Zajcev 2010.07.27. 08:33:00

" ... Nagymagyar őstulok, okl. közlekedésmérnök ... "

cicmen (törölt) 2010.07.27. 08:34:02

Árpádsáv, nagymagyar, őstulok, bundesliga. Ez az érdeklődési köröd?
De megszívtad, mert kiesett az SZDSZ!

KCB 2010.07.27. 08:34:23

@Chilly: "Furcsa, hogy minden rendelet a dohányosok ellen szól... Végül már köztörvényes bűnözőnek fogják tekinteni őket (minket), ha valahol rá mernek gyújtani."

Te akkor sem értenéd ha elmagyaráznák, mert nem akarod...

juhaszvik 2010.07.27. 08:35:24

@Sracz: ez a felfogás (90 éve dohányzik) olyan, mint amikor a nyertesekkel reklámozzák a kaszinót, miközben az onnan távozók 95 %-a kevesebb pénzzel jön ki onnan. érdemes olyan emberrel példálózni, aki vagy ne hallott arról, hogy a dohányzás egészségkárosító, vagy nem érdekli. mind a kettő jó alternatíva.

kedves dohányosok, a dohányzás függőséget okoz, ezért dohányoztok még most is, mikor már mindenki előtt világos, hogy milyen hatásai vannak.
de fel a fejjel: én tudom, hogy a legtöbb dohányos nem tapló, de rávilágítanék arra is, hogy az alkotmány az egészséges élethez biztosítja a jogot, nem pedig a lelki gyengeséghez.

dekás dezső 2010.07.27. 08:35:27

ha már függöny, hát dohányozzon ott, ahol lehet. én se hugyozok-szarok a bankügyintéző asztalára (pedig szívesen megtenném sokszor)
mérnököm, te meg legközelebb meg ne japánkodjál, hanem full contact, de kérjél meg valakit, hogy rögzítse és publikálja, hadd röhögjünk egy jót;)

KCB 2010.07.27. 08:35:41

Ha már ilyen játékba belemegy a kedves posztóló akkor tegye úgy hogy legyen értelme, szóval kamerát bekapcsolni és mehet a balhé. Így csak jól felbaszta jópár ember (köztük a saját) agyát is.

TottaKár 2010.07.27. 08:35:45

elmondanám, hogy a buszsofőrök minden törvény felett állóknak képzelik magukat

nekik MINDENT, de tényleg mindent, sőt még annál is többet szabad

egyébként is mi f@aszt kellbelepofázni a dolgukba amikor Ő visz el téged VALAHOVA te meg csak egy utas vagy

különben is minden utas dögöljön meg

(sajnos sokan közülük tényleg így gondolják)

Az igazi Vaszilíj Zajcev 2010.07.27. 08:38:18

" Még mindig saját zsebre dolgoznak " - ezt írja a magát okl. közlekedésmérnökként aposztrofáló posztoló. Nos, ez tényszerű rágalmazás, amivel azért vigyázni kellene, hacsak azt nem tudja bizonyítani.

dekás dezső 2010.07.27. 08:40:29

@TottaKár: igen?
akkor légyszíves próbálj meg egyszer beszólni egy tiltott helyen dohányzó jogásznak, vagy politikusnak;)

Ferocious 2010.07.27. 08:45:29

@Semper Fidelis: Látom már korán reggel nem bírsz a felesleges hormonjaiddal gyermekem...

Te is pont az a mindenbe beleugató/okoskodó faszfej lehetsz...

Remélem egyszer már végre emberedre akadsz és arcbavernek egy hólánccal...

Conan a barbar 2010.07.27. 08:46:41

1. Utalom az antidohanyosokat, azt a fajtat, aki lincselesig is elmenne, csak hogy megovja az egeszseget
2. Utalom, amikor valaki nem tartja be a szabalyokat, es ha raszolnak, meg neki all feljebb

Az 1. pont nem a posztolonak szolt, neki igaza van.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.27. 08:48:23

Csak jelezném, hogy sok-sok évig ingáztam a volános srácokkal, ugye vidék meg ijenek. Van akivel spanoltam, van akivel nem. Szal pár tahóból statisztikát csinálni kár. Aki meg direkt kötexeni akar, az megtalájja az agressziót, nem nagy ügy.

Sztem ez frankón ferboksz volt. Tahó vs. tahó.

AutosVilli 2010.07.27. 08:50:01

Én csak simán az ANTSZ -nek szólnék,hogy tartsanak egy razziát.
Valamint kikeresném az idevágó dohányzás/tilos a dohányzás, passzust a rendeletekből,felvenném videora a bagózást,majd egy szaftos peres fenyegetéssel és videómásolattal,beküldeném a BKV központjába és az ANTSZ nek.

isssti 2010.07.27. 08:54:13

@BandW: Milyen egy egyszerű gondolkodású ember vagy te! ..vagy csak szintén Volánbuszos?

Egykutya!

Ahol cigizni tilos, ott nincs "nehézműszakutánrágyújtaszegénymunkábanmegfáradt.." - tüdőrákhoz persze joga van, de nekem azt okozni már nincs!!
Ami tilos, az tilos!
Prolinak, jogásznak egyaránt!

Vili?!

kötözködő 2010.07.27. 08:55:03

@popocatepetl: @cicmen: ha valakinek egy problémára az a megoldása, hogy "te meg zsidó vagy", akkor nem védeni kéne a csávót, hanem szégyellni magunkat, hogy ilyen honfitársaink is vannak.

isssti 2010.07.27. 08:56:58

@Az igazi Vaszilíj Zajcev: nem akarlak kiábránditani, de minden hülye tudja, hogy a Volánbuszosok zsebre dolgoznak: gyakorlatilag MIND!!
..mégpedig olyan sunyi mód, hogy jegyet nem ad, s cserébe te kapsz minimális dijkedvezményt, plusz ellenőr esetére az összes lebukási rizikót!

..mert ilyen kicsi a fizetésük, mert ekkora tahók, stb.. lehet választani a válaszok közül!

cicmen (törölt) 2010.07.27. 08:57:27

Miért nem mondtad meg, hogy mekkora értelmiségi vagy hozzájuk képest? Biztosan megszeppentek volna ha tudják, hogy egy közlekedésmérnök szól hozzájuk oklevéli magaslatokból. Amúgy hová igyekeztél? Értelmiségi találkozóra, vagy önkéntes mérvadóknak tartottál továbbképzést? Ja! Amúgy zsidó vagy tényleg? Magyar nem, mert az árpád sáv jobban zavart, mint a cigizés és azon lovagoltál.
Öcsém! Bármennyire igazad van, nincs jogod lebaszni a dolgozókat! Arra ott a panasziroda, besugók részére! 150-kilós kancigányoknak is beszólsz ha rosszúl viselkednek?

vatamadafaka 2010.07.27. 08:57:36

A rendőrök nagyon díjazták volna, ha egy ilyen faszságért, kihíja őket. :-))

4mcrue 2010.07.27. 08:59:46

Reggelt!
Annyi itt a lenyeg, h en sem dohanyozhatom az munkahelyemen az asztalomnal, barmennyire is kurvajol esne..
Illetve, vegyuk mar eszre magunkat, mindenkinek csak egy kicsivel kellene jobban figyelni, es talan lepnenk elore egy felet..

cicmen (törölt) 2010.07.27. 09:00:06

@kötözködő: Eldönteném segítség nélkül, hogy kit védek és ki mellé állok! Rendben?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:03:09

@momolo:
A nagymagyarságnak és Árpád-sávos, Nagy-Magyarországnak mi köze az egészhez?? "

Gondolom a nagymagyar tahónak panyókára volt vetve a magyar zászló autóján a nagy magyarország térkép és azzal büszkélkedett

Ez a volán uj munkaruhája?
Nem?
Akkor el lehet a picsába a buszvárobol menni ilyen szerelésben, vissza Mongólia környékére.

Coffeyville (törölt) 2010.07.27. 09:03:27

szánalmas sztori.
OFF az mekkora gáz aki buszvezetőkkel haverkodik, van aki még a vezetőfülkébe is odaáll egész útra LOL. Postás, rendőr, vasutas: ... . Kapaszkodjunk fel tán a kukásautóra is dumcsizni, nem jó ötlet? Két ürítés között pont elmesélhetsz egy viccet.

Kutyuu 2010.07.27. 09:04:22

@cicmen: A magyart nem zavarja az árpádsáv? Ökör-e vagy?

calvin&hobbes 2010.07.27. 09:05:03

Dohanyozok vs Nem dohanyzok harc annyira unalmas... Sehol mashol nem keritenek ebbol ekkora balhet csak Magyarorszagon...
Miert nem lehet csak siman tekintettel lenni a masikra?
Vannak helyek ahol nem ok nelkul van kint a nem dohanyzo tabla.. teszem azt a varoban van meg harom kismama meg 3 kisgyerek... akkor is teljesen normalis lenne, hogy a 10 ott dolgozo alkalmazott -masfel meterre a nyitott "perontol" a zart helyen fujja fustot a gyerkocok mellett?

Azok szerint ezzel semmi gond, mit szolnanak ha mondjuk a helyszin nem a varoterem, hanem az ovoda lett volna? Ha az osszes ovono meg dadus ott dohanyozna a gyermekek terme elott, a nyitott ajtoban, befele fujva a fustot??

TottaKár 2010.07.27. 09:05:10

@fuckin frank: nem járok olyan helyekre ahol ilyen szarok vannak

tjunior 2010.07.27. 09:05:13

@momolo: Hát lehet ha élből nem zsidózzák le akkor fel sem tűnik neki hogy árpádsáv meg nagymagyarország.ennyi. Inkább az idióta barmát fikáznád, aki leégeti ezzel a viselkedéssel azokat akiknek tényleg jelentenek valamit az előbb említett dolgok....

calvin&hobbes 2010.07.27. 09:06:18

@calvin&hobbes: "azok szerint akik ugy gondoljak, hogy ...."

Kimaradt... meg nagyon reggel van... :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.27. 09:08:05

Namsot mi a baj a csíkos szuzukival? Végülis szöveccségesek voltak :P

A csíkos rántotthúsamtricás dácsiák, meg táliák meg pözsók sokkal viccesebbek.

Sztem.

eweres 2010.07.27. 09:08:18

@Sracz: Magyarországon 20-szor annyit költenek a dohányosok gyógykezelésére, mint amennyi a jövadóból befolyik...

nem értem, hogy a poszter miért nem ment ki egy hűvös nyári nap közepén, és miért maradt inkább bent

Alex3000 2010.07.27. 09:09:01

MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK! Megoldás: menekülj innen!!!!

Peter Blau 2010.07.27. 09:12:07

@Chilly: "Bezzeg inni, meg utcán vizelni azt szabad. "

Ez itt egy nagy tévedés :-)
Ha jól tudom garázdaságnak minősül mind a kettő. Egy ismerősömet megbüntette a rendőr mert közterületen ittak sört dobozból. A srác megkérdezte, hogy az hajléktalanokat akkor miért nem bünteti meg, és azt válaszolta, hogy azért mert azok úgy sem tudják kifizetni. Na, elméletileg nem szabad közterületen piálni. Pisálni sem.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:13:03

Álságos az egész dohányzásellenes harc!
Miért nem tiltja be az állam a dohányárusitást?

Jaaaj , megnőne a csempészés! Azt keményen lehetne korlátozni,aki meg ki tudna adni pl. 3-5ezret egy doboz cigire , élvezze.
Aki meg dohányzik, az majd leszok ha árt a cigi neki, mondja.
Nem fog leszokni sajnos, saját tapasztalatom :(
Érveket ismerem a dohányzás mellett , nem kell ideidézni

2010.07.27. 09:14:39

Elméletben igaza van a posztolónak, azonban mégis ő kezdeményezte a konfliktust. A tanulság: nem szabad az oroszlán bajszát húzogatni a saját barlangjában.
Ha közlekedésmérnök és nem dolgozott a szakmában, nem ismeri a sofőrök "lelkét" habitusát, az elég szegénységi bizonyítvány.

cicmen (törölt) 2010.07.27. 09:16:42

@Peter Blau: Egyik sem tartozik a garázdaság kategóriájába. Ezek csak szabálysértések!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:18:00

@cicmen:
150 kilós kancigánynak is igy szóltak volna vissza, aki éppen a rokonsággal készül utazni és a csimóták ott hangoskodnak a pocaklakós sokszoknyás mellett?
Megnézném milyen bátor lett volna a sok bátor

Rosszindulatú Vászka 2010.07.27. 09:18:30

@Coffeyville: jó meglátás. Oly zsenánt a szeméjzettel barcsizni. Nemár még a pénzemér haverkogygak is!

Meg is szakítom a kontaktot minden nem velem egy kasztba tartozó spannal. Picsábamár, kinyitottad a szemem, köcce :)

El Polako 2010.07.27. 09:18:35

"Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara,"

Mi a hohér köze van ennek a témához?Ha "Szeretlek Gyurcsány" matrica van az autóján, akkor megnyugodhatunk, és akkor már cigizhet a váróban?Vagy ha "megdugtam kovács pistikét mikor még 6 éves volt" SZDSZ matrica van akkpr még tapsikoljunk is? Amíg leírtad ezt a posztot ezer más hasznos dolgot tehettél volna, hogy ilyen többet ne forduljon elő.

vattancsu 2010.07.27. 09:18:59

@Az igazi Vaszilíj Zajcev: próbáld ki néhány napon keresztül, hogy a sofőrnél veszel jegyet. a végállomáson jegyautomatából/pénztárnál kell venni, de azon kívül... zsebre megy minden

cicmen (törölt) 2010.07.27. 09:19:35

@horex: Én a mérnök úrat kérdeztem! Ő kezdett rendezkedni.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.27. 09:23:32

@horex: az ebbe a sunyiság, hogy a hidegháború alatt a cigigyár hadiüzem volt, miszerint elég hamar át lehetett állítani a cigigyártó gépeket puskalőszer töltésre. Osztán mikor enyhült a nyomás, gyüttek a mexorítások. F1 reklám tiltás, mifene. A TB-s cuccok ülnek, csak kis ellentmondás az előbbiek fényében.

Az, hogy nekem ne kejjen füstöt szívni, úgy vélem ez normális (gyanús fonéma) elvárás, de ez kultúrált közegben nem probléma.

Szal kábé onnan ered ez a hirig, mióta György kiráj rájött, hogy a jövedéki adó az nagy biznic.

szcsongor 2010.07.27. 09:23:35

@cicmen: "Amúgy hová igyekeztél? Értelmiségi találkozóra, vagy önkéntes mérvadóknak tartottál továbbképzést? Ja! Amúgy zsidó vagy tényleg?"
Hogy jön ez ide? Nem mindegy? És te mit fogsz ma csinálni? Amúgy te zsidó vagy?
A nagymagyarságot meg azért hozta fel a posztoló, mert a "tulok" lezsidózta, ezért gondolta releváns ezt megemlíteni...

"Bármennyire igazad van, nincs jogod lebaszni a dolgozókat!"
Már hogy a francba ne lenne joga? Panaszt kívánt tenni, mert szabályt sértettek a kedves sofőrök azzal, hogy az utasok pofájába füstöltek.
Javaslom, hogy pl Németországba ne nagyon menj el dolgozni, mert ezzel a mentalitással kibasznak a picsába 3 nap után.

Amíg mások is hozzád hasonlóan fognak gondolkozni, addig tényleg balkáni ország maradunk...

bolek 2010.07.27. 09:24:22

hogy hogy jön az ősmagyarság a cigizéshez, azt a posztoló se tudja, ezt kár belekeverni.

egyébként meg be kéne tiltani a cigit minden olyan helyen, ahol mások tüdejét károsítja. mert rákkeltő, ilyen egyszerű.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.27. 09:26:49

@Megdobbent: :D:D:D:D:D Igazad van, reflexből BKV-t írtam :D Bocsi!

PuruttyaIrto (törölt) 2010.07.27. 09:27:35

Nagyon kell vigyázni a buszsofőrökkel, meg bkv parasztokkal, mert ezek igaz, hogy bunkók, de kitanulták a rendőrségi eljárások trükkjeit. Eleve mindig tömegbe verődnek, soha nem járnak egyedül amikor szabálytalankodnak.

Alakítsunk egy kommandót, ami járja a magyar állami válallatokat és felvételt készítünk azon naplopókról, akik csak lopják a közös állami pénzt, és megszegik a szabályokat.

Egyedül nem szabad beszólni nekik, ahnem felvételt kell készíteni és beküldeni a rendőrségre ileltve a főnöküknek.

Én is volt, hogy írtam a pécsi közlekedési válalaltnak, hogy a sofőr a buszon cigizik, erre az volt a válaszuk, hogy a sofőr letagadta, ezért nem tudnak mit kezdeni.

Hát mondom akkor basszátok meg ti menjetek ki civilben ellenőrizni ezeket a tuskókat.

Amúgy a sztori alanyainak két súllyosbító tényezűjük van:

- cigiznek, tehát eleve büdös drogosok, akik nem uraik a saját testüknek.
- állami válalatnál alacsony fizetésért kulimunkát végeznek, vagyis tanulatlan, loserek, akik emiatt frusztráltak.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:27:53

@cicmen:

Mé' ha te a posztolónak szósz be azért én nem szólhatok hozzád?

cicmen (törölt) 2010.07.27. 09:30:19

@horex: Horexem! Neked természetesen szabad! :)

PuruttyaIrto (törölt) 2010.07.27. 09:31:22

@calvin&hobbes: azt azért tudod, hogy angliában és írországban már rég betiltották a dohányzást még a kocsmában is!

Angliban nem tudsz úgy felszállni egy buszra, hogy ne készülne videófelvétel rólad, és bliccelni is nehezebb, ezért sokkal kultúráltabb.

Hidd el magyarországnak (kisbetűvel, hisz egy tré hely, szar emberekkel) még rengeteget kell tanulnia nyugatról:
- pincér előre köszön és udvarias
- állami alkalmazott kedves
- nem dohányzunk olyan helyen ahol mást zavar
- nem kéregetünk
- ...

mbaye (törölt) 2010.07.27. 09:32:09

A BKV maga kijelöl egy helyet az utasok számára, és ha egy utas ott dohányzik, akkor letépik a fejét, ha egy BKV-s, akkor persze rendben? Az általuk alkotott szabályt legalább betarthatnák.
Legközelebb egy szót se szóljon a BKV-s, ha egy utas nem vesz jegyet, mert akkor arra a szabályra is lehet szarni.
Rájuk kell küldeni az ÁNTSZ-t és kapnak egy szép bírságot.
Ilyen hangnemben nem mindenhol lehet beszélni az utassal, fogyasztóval, jobb helyeken ezért kirúgják a bundes-liga frizurást.
BKV, MÁV, szakszervezetek, mindet le kell törni, pénztemetők, a korrupció fellegvárai a jegyvizsgálótól a vezérigazgatóig minden szinten. És senki nem felelős.

2010.07.27. 09:35:06

hát remélem ment (ennél részletesebb és profibb) panaszlevél mávnak...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:36:17

@Rosszindulatú Vászka:
hogy a hidegháború alatt a cigigyár hadiüzem volt,"
A melegháború alatt , nem?
Szerintem ez városi legenda

Ennyi erővel kukoricafosztó is hadiüzem, mert a nők hadiesemény esetén kézzel is tölthetnék a lőszert
:)

Hagrid 2010.07.27. 09:37:32

Nem az a baj, hogy cigiztek, hanem zárt térben tették, olyan helyen, ahol tilos és elég kellemetlen is. A forgalmis az Árpád-hídon egy olyan "hölgy", akire sok jó jelzőt nem mernék akasztani. Hazudik, falazik, míg néhány sofőr - mert a többség szerintem normális ott - későn/korán indul, veszélyesen vezet, zsebre dolgozik, stb. A "hölgy" falaz, hazudik a vezetőség felé. Amúgy e-mailt kell nekik írni, mármint ott jelenteni a dolgot és akkor kivizsgálják mi is történt, ugyanis van kamera, lehet ellenőrizni, a buszokon van gps, azt is lehet ellenőrizni. Nem kell betojni tőlük.
A politikát meg kár belekeverni, mind a kommentelők, mind a posztoló részéről.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:43:49

@cicmen: kettőspont után, miért nagybetű?
:)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.07.27. 09:46:11

Itt az idő, a Fidesz maradjon, de a gonosz törpe távozzon! /húzzon a p.csába!/

kory.famoso 2010.07.27. 09:47:43

Okl. közlekedésmérnök!

A FONTOS EMBER!

Netuddki. 2010.07.27. 09:48:16

Normális helyen az ilyeneknek azonnal sünös fakkanál jár. Aztán úgy kirúgják a bandát (munkanélküliség van vagy mi), hogy a lábuk nem éri a földet.
Többek között azért se fordul ilyen elő normális helyeken.

Magyarország nem normális hely. Mi és (főleg) választott vezetőink tettük ilyenné.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 09:49:13

Na, sok dohányos, egy példa
Fővárosi biróság, időre érkeztem, de a tárgyalás indulása huzódott
Persze elő a cigit,keresem hol a kijelölt hely
Pont szemben egy szoba ajtajára volt kitéve a papir
Beléptem és ki is fordultam egy szippantás után
kb.3x2m-es szoba, lehetek vagy 2-3-man ablak nyitva, mégis olyan penetráns dohánybűz volt, hogy nem birtam
Milyen lehet egy nemdohányosnak ez a bűz?

Elkapott egy lázasság egyszer.
Nem szivtam egy hétig, olyan büdös volt a szobám, hogy egy csupasz falat lefestettem, inkább a festékszagot szagoljam mint a bűzt
Persze gyorsan sikerült visszaszoknom
:)

Netuddki. 2010.07.27. 09:49:19

@előlény: Idefigy véglény. Ne a levélírót basztassad, mert qrvára nincsen igazad. Te buszvezető te!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.27. 09:51:59

@fehéregér:

Nem volt félreértés. Illetve igen, részedről, elnézést hogy kénytelen vagyok rámutatni. Ha jobban megnézed amit írtam, látod majd, hogy válasz volt valakinek aki a kérdéses háborúról mondott valamit. Szóval amiket kifogásolsz nálam, az egyszerűen tárgytalan, értelmezhetetlen az adott összefüggésben, akkor is, ha attól függetlenül igaz. Rossz célpontra irányítottad amit mondtál, olyasmi tévességéről igyekszel meggyőzni amiket te valahogyan beleolvastál abba emit5 mondtam, nekem viszont eszembe sem jutott semmi afféle.

Sajnos ez is elég általános ma nálunk, akkor is ha ezt is fellengzős észrevételnek nevezed. Az emberek csak nyomják, nyomják, anélkül, hogy az összefüggésekre figyelnének. Mindenki magában beszél.

fehso2 2010.07.27. 09:53:09

Hang, de inkább képfelvételt kell készíteni. Az se baj, ha először nem szólsz senkinek, csak bizonyítékot gyűjtesz.
Aztán lehet balhézni, majd levelet írni az illetékeseknek. Ha ennek van eredménye, akkor jó, ha nincs, akkor mehet a video a You tube-ra, és utána levél az illetékeseknek (persze más néven). Na, ilyenkor szokták saját hatáskörben kivizsgálni az ügyet.

Netuddki. 2010.07.27. 09:54:21

Igen! Respekt a levélírónak!
Több ilyen ember kellene ide aki nem megy el szó nélkül az ilyen dolgok mellett.

Pl. valahol a minap egy qrva az egyik tűzoltóautóból ellopott egy szolgálati kabátot. Az egyik lapó látta és rögtön bejelentette. El is kapták rögtön.

Szóval van még remény. Talán...

dz02 2010.07.27. 09:54:26

ezekkel a sofőrökkel baj van, baj van
pláne hogyha kocsijukban csaj van, csaj van...

csak pofán kéne verni ezeket

Gyikarc 2010.07.27. 09:55:42

Nem erdemes veszekedni a dohanyosokkal. Akaratgyenge nyamvadt kis pocs mind, tudjak ezt maguk is, azert okoz nekik frusztraciot, ha nem szivhatjak a cigit.

Netuddki. 2010.07.27. 09:56:37

@dz02: "csak pofán kéne verni ezeket"

Csak nem Neked vagy nekem.

Petykabá 2010.07.27. 09:58:03

Olvasom a kommenteket, és elsírom magam. Rakat ember védi a tapló volánosokat, és közben meg mindenki rinyál, hogy miért ilyen az ország. Talán azért mert egy ilyen esetnél nem állnak amellé aki szólt. Komolyan erre vagytok büszkék, hogy nálunk az erősebb kutya baszik? Bazmeg EZ MAGA A BALKÁN. Ez a gondolkodás. Azokban az országokban, akiknek a színvonaláért mindenkinek sír a szája, nemcsak, hogy kibaszták volna mint macskát szarni az egész bagázst, hanem vagy 10 ember a srác mellé állt volna. Akkor most mire vagytok olyan büszkék?

kory.famoso 2010.07.27. 10:00:14

Ez itten a Balkán kérem!

dz02 2010.07.27. 10:01:54

@kovi1970: nekem mind1 ki csinálja, csak csimálja.

egerészölyv 2010.07.27. 10:02:20

Ami történt, teljesen törvényszerű: a BKV-nál 22 (huszonkét) szakszervezet működik, mindegyik vezetői zsírfizetéssel. Ha egy dolgozó borsófőzeléket hány II.Erzsébetre, 22×n szakszervezetis védi meg.

calvin&hobbes 2010.07.27. 10:04:10

@PuruttyaIrto: Tudom :) Angliaban elek... sok hatranya van ennek orszagnak, de azert van egy-ket dolog amit tenyleg atvehetnenk.

DaveSlim 2010.07.27. 10:05:21

Felelőségre - nekem így aláhúzza pirossal a fájörfox. Valószínűleg azért, mert felelősségre. Bár lehetne ez egy új szó is, mert ha valaki nem akar felelni (válaszolni), akkor meg lehet tanítani, hogy mindig válaszoljon a kérdésekre, tehát meg lehet tanítani felelőségre.
Nem vagyok nyelvtannáci, mivel én sem írok helyesen, de a post címét az index kolléga írja, nemde? Ilyen esetben ez viszont ciki egy újságírótól.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 10:06:16

@calvin&hobbes: Mindig is szerettem volna kézmosáskor felváltva jéghideg és tűzforró csap alá dugdosni a kezem.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 10:10:20

@DaveSlim: Attól függ, milyen szóból képezte. Felelős-ség, vagy felelő-ség?

A tanuló felelősége nem tetszett a tanárnak, és beírta az egyest. (Indexnél: eggyest.)

Egyébként nagyon el vagy tévedve. A Zindexnél nyilvánvalóan egy újságírót nem találni.

fehso2 2010.07.27. 10:12:21

@Petykabá:
Tökéletesen így van!
Az emberek a vágyott országokban tudnak a szabályokat betartva élni, dolgozni, ha hibáznak, rögtön elnézést kéknek. És úgy általában mosolyognak is.

phaszfej 2010.07.27. 10:19:49

Tisztelt okleveles közlekedésmérnök!

Vannak már egészen hatékony pénisznövelő eljárások, javaslom, vegyen igénybe egyet, és akkor talán nem fog úgy hisztizni, mint egy nő.

Üdvözlettel: Phaszfej, az ön igaz barátja

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.27. 10:25:11

@PuruttyaIrto:

Igen. És nem eleve ellenségnek tekintjük a másik embert csak azért mert él. És nem azzal próbálunk magunknak valami kis önbecsülést kicsikarni, hogy a másikat, legalábbis látszatra lejjebb nyomjuk. Itt valahol kellene kezdeni. Nem fog menni, amíg azt érzi az átlagember a politika hatalmasaival szemben, hogy ő mindegy.

Pierr Kardán 2010.07.27. 10:26:50

"Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén. "

Hol parkoljon az Árpád sávos Suzukijával, ha nem az Árpád hídi buszpályaudvaron?

Bocs :-)))

Logan Grimnar 2010.07.27. 10:29:20

@Petykabá: Igazad van. Nálunk alapvető problémák vannak az emberek önértékelésével. Hiába szólsz kultúráltan, a primitív tahók még téged küldenek el. Sajnos hungarisztánban élünk, de 50-100 év múlva remélhetően már képesek leszünk a kontinensünk nyugati részéhez csatlakozni a mentalitás tekintetében is...

Darth_Vader 2010.07.27. 10:29:26

Okleveles közlekedésmérnök....

Ha sikeres ember lenne, nem írta volna oda a végére. Amúgy meg Volánnal járni.....

DepecheAndi 2010.07.27. 10:30:33

Lehet vitatkozni órákig, de a lényeg ugyanaz marad: Lehet szó akár dohányzásról, akár bármi másról Magyarországon, az emberek szarnak a másikra és egyáltalán nincsenek tekintettel arra, hogy kinek ártanak azzal, amit tesznek.
A dohányzás az egyik legértelmetlenebb dolog a világon és sosem fogom megérteni, hogy miért jó, pláne mikor valaki azzal mentegetőzik, hogy ennek a függőségnek kultúrája van. Kérdezem én: Milyen kultúra az, amikor valaki egy buszmegállóban rágyújt és mikor meglátja, hogy jön a várva várt járat, már hajítja is a járdára a félig elszívott cigarettáját? Nap mint nap szemtanúja vagyok és baromira dühít, mégsem merem szóvá tenni, mert Magyarországon élek, ahol az ember cseszheti, ha igaza van. A saját jogaidért nem állhatsz ki, hiába van már rendelet arról, hogy nem vagy köteles szívni a más által kifújt füstöt.
Egy igaz idézet: "A közterületeket dohányzó és nem dohányzó részlegre bontani olyan, mint egy medencét belehugyozó és nem belehugyozó részre osztani."

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 10:31:40

@Gyikarc:
Bevinnélek egy laborba, rászoktatnálak a cigire,aztán megnézném mekkora arcod van,ha le kell szokni róla

egerészölyv 2010.07.27. 10:32:53

A BKV panaszirodájánál nem érdemes szót emelni. Vagy valami elképesztően röhejes választ kap az ember (a karmolós vezető aznap szemcseppentésen volt, nem volt ura az idegeinek), vagy egy olyat, hogy magatok alá zuhantok (kivizsgáltuk, igen, becsapta az ajtót, három gyereke van, a negyediket a múlt héten temette, de első az utas, megvontuk az éves prémiumát).

oskar666666 2010.07.27. 10:42:33

Ad1: Kezd már unalmassá válni ez a "háború" dohányos-nemdohányos között. "Jajj, Uram, engem bántanak. És bizonyos tekintetben mindig rúgnak hátulról..." írta anno Karinthy, ami éppen hogy áll szegény nemdohányosokra.. Xarok rá hogy árt vagy nem árt. Ez van, egy adózó, és jelentős hasznot hozó "kreatív öngyilkosággal" tengetem napjaimat hosszú évek óta, és ne felejtsük el azért: ezzel állampolgári jogokat is gyakorlok. Hogy aztán a mostani trend szerint eszement barmok most már állítólag augusztustól az aluljárókban is (ahol pedig ugye a kereszthuzat garantált, tehán nyüszögésre semmi ok a másik oldal részéről) az egyenesen példátlan. Ha már az "emberi jogok"-nak lassan már csak csúfolt alapelveit nézzük..:(
Ad2.: a sofőrök viselkedése, az egész "klán" jellegű maffiózós alapállás sajnos egyre több helyen tetten érhető. DE. Mondjam azt, hogy ezt is mi termeltük ki? Fogyasztóvédelem már csak közröhej, a főnökség nagy faxt vizsgál ki ilyesmit. Megy a szőnyeg alá, a júzer kap egy megnyugtató levelet, a sofőr bácsi meg egy ejnye-ejnyét max. Hát persze. Mert a végén még nekiállna itt nekünk sztrájkolni... :(

La-Sponya (törölt) 2010.07.27. 10:44:23

átérzem a problémád, de sajnos amíg nem te vagy az erősebb, addig nem lehet neked igazad

különben is, legalja tróger buszsofőrökkel miért állsz le vitatkozni? elég büntetés nekik a jóistentől, hogy egy büdös vastartályban fognak elrohadni éhbérért

hagyd őket a picsába, ezeket a prolikat el kell kerülni

ex-dr. vuk 2010.07.27. 10:49:17

Hat.. nem a posztolo altal tapasztalt ostulok volanosok csapjak ki jobban a biztositekot, hanem a kommentelok hozzallasa az egeszhez...
Hat gyerekek. Nem tudok mit hozzatenni.
Katasztrofa. Szegyen.

mertcsak 2010.07.27. 10:50:17

tegnap délelőtt a 4289-es villamos vezetője (1-es vonalán közlekedett) is dohányzott, még az utastérben és érződött ..

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 10:53:30

@Logan Grimnar: "50-100 év múlva remélhetően már képesek leszünk a kontinensünk nyugati részéhez csatlakozni a mentalitás tekintetében is..."

Szerintem is lesüllyednek a szintünkre.

DepecheAndi 2010.07.27. 10:58:53

@vuk_: Teljes mértékben igazat kell adnom neked, amíg az emberek így vélekednek, addig nagy változásokról álmodni sem lehet, legfeljebb negatív irányba.

calvin&hobbes 2010.07.27. 11:03:00

@atpijkamo: na jo az tenyleg szivatos... foleg mikor ugy van megoldva, hogy ugy latszik hogy keverocsap van, de azert a vizsugar jobb oldala deres minusz, a masik meg bugyogo forrosag. Na az a vicces :S

pakesz (törölt) 2010.07.27. 11:06:40

"Mivel ha pofán vertem volna őket, ugyan annyit kapnék értük, mint egy rendes emberért és valószínűleg nekem is fájt volna kettő az egyben, ezért nem mentem bele, hogy tanuk nélkül maradjunk."

jobb ha tudod hogy kozfeladat ellatasat vegzo szemely ellen alkalmaztal volna eroszakot...
szoval nem csak egy "jarokelo" lett volna

Silent Bob 2010.07.27. 11:09:11

A buszsofőrök legnagyobb része tapló, mióta világ a világ.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.07.27. 11:09:12

@Az igazi Vaszilíj Zajcev: "" Még mindig saját zsebre dolgoznak " - ezt írja a magát okl. közlekedésmérnökként aposztrofáló posztoló. Nos, ez tényszerű rágalmazás, amivel azért vigyázni kellene, hacsak azt nem tudja bizonyítani. "

Bizonyítani én sem tudom, de készséggel tanúskodom az állítás mellett. Valóban nem szívesen adnak jegyet, és - sejtésem szerint - a mellékesből egészen magasan is részesülnek a fejesek. Különben mivel magyaráznátok, hogy nem hullanak a fejek?

egy atlag 2010.07.27. 11:21:12

A zsebre dolgozást nehéz bizonyítani a volán társaságoknál, mivel a zsebre dolgozást ellenőrzők is zsebre dolgoznak.
A főnökeik pedig szeretik a kolbászpénzt.

Ez olyan mint a hálapénz az orvosoknál. Arcpirító a sok luxusterepjáró a romos kórházak belső parkolóiban. Senki ne gondolja, hogy bruttó 100-ért csinálják ezt az ócska melót.

Így hallottam.

Silent Bob 2010.07.27. 11:24:02

@szekertabor: Szerintem ezt mindenki tudja, aki rendszeresen utazik busszal. Szóval aki rágalmazást kiált az buszsofőr, vagy családtag. :)

histar007 2010.07.27. 11:24:21

Azt mondták ránk, hogy mi az 1 millió házmester országa voltunk '90-ig. Mindenki figyelt mindent és mindenkit.
Hogy lettünk azóta a 10 millió nemtörődöm országa?
Sima ügy a rokkant helyére parkolni, bárhol bagózni, tilosban vészvillógóval ebédelni, a bliccelés már nemzeti sport.
Kinek tetszik a féktelen liberalizmus? Mert nekem nem!

Montezuma 2010.07.27. 11:25:33

Szörnyű, hogy sokan védik a tahó, tiltott helyen cigiző bkv-st.
Akik ezt teszik több mint valószínű, hogy maguk is hasonszőrű bagós, tapló parasztok akik "nekem ne mondják meg, hogy hol szívhatom a bűzrudat" gondolkodású "emberek?".

Silent Bob 2010.07.27. 11:26:35

@histar007: Ez nem liberaliznus, hanem egy kibaszott káosz, ahol az erősebb kutya baszik.

pástétom 2010.07.27. 11:28:08

A Volánnak nagyon elkelne már a konkurencia!! De sajnos mindig megakadályozzák az erre irányuló kormányzati lépéseket. Ez volt az előző kormány idején is.

Monopolhelyzet, az kell a Volán társaságoknak!

Szabadpiaci versenyhelyzetet kellene végre teremteni a tömegközlekedésben! Hogy vinnyogott a Volán, mikor az Orangeways be kívánt törni a piacra! Azt is megakadályozták a mocskok.

krj 2010.07.27. 11:32:29

én is dohányzom, de egy ilyen helyen eszembe se jut rágyújtani. tudom, az az ő munkahelye, egész nap ott van vagy a vezetőfülkében, de hát így járt, álljon ki a sarokra, a friss levegőre vagy az anyja sírjánál gyújtson rá legközelebb.

panaszt kell tenni ilyenkor, különben semmi sem lesz belőle. amúgy biztos van bent kamera, ha rögzítik, elő lehet venni.

janosbacsi 2010.07.27. 11:33:21

Mikor érti már meg ez a majom tahó nép, hogy a szabály azért van, hogy betartsák. Tehát, ha nem cigizhet azon a helyen, akkor nem cigizik. És ha mégis cigizik, akkor a felettese felszólítja, ne csinálja ezt. Következő alkalommal pedig kirúgja. Különben sose fogja a banánzabáló hülyéje megérteni.

krj 2010.07.27. 11:34:58

@pástétom: vinnyogott, persze, mert a nagy forgalmú, profittermelő járatokat mazsolázta volna ki magának Kedves Ferenc. ez azért nem járja. ha valami közfeladat, akkor a szabad verseny nem a legjobb megoldás. talán nem kéne 628 volántársaság külön szervezetekkel stb. olcsóbb volna egyből kb 10%-kal a fenntartás. amúgy meg 2012-től elvileg jön a liberalizáció, most kéne beletenni a sok pénzt, hogy akkor majd versenyképesek legyenek.

Seang Lee 2010.07.27. 11:50:21

Magyarorszag szar hely, szar emberekkel (tisztelet a kivetelnek, ami egyre kevesebb sajnos)
"el lehet innen menni". en kurva gyorsan megfogadtam. (hala istennek)
Egy olyan orszagban elek ahol a dohanyos a kocsmaban, barban, szorakozohelyen, buszallomason, vonaton, stb stb stb nem gyujt ra! Sot, meg a sajat lakasaban sem. lakoovezetekben azt latod, hogy az emberek (akiknek nincs kertjuk) pizsiben estenkent a bejarati ajto elott cigiznek, majd visszaslattyognak a papucsaikban tv-t nezni, vagy amit.
Es egy masik pelda kulturaltsagra: kepes ez az orszag 2 tok ellentetes partja koalicioban kormanyt alkotni es az orszagot vezetni.
Es bar par eve itt is tobb koltsegteritest vettek fel mint szabadott volna (nyaralo felujitasra, stb) de most szepen fizetgetik vissza.
valamint: a nagy (allami) cegek fejesei itt nem annyira ulnek bortonben vagy eppen neznek borton ele sikkasztasert, mint "otthon". mert lassan minden heten van egy ujabb eset.
a bankok itt nem vonogatnak le minden fele "idoszakos koltsegek" es egyeb -maguk sem tudjak megmondani" penzeket a szamladrol, mint a kedves "otthoni" bankom (ami mar nem sokaig lesz az)
Sorolhatnam. kesz rohej... Meg hogy mashol (nem csak itt, de talan mar BARHOL mashol mint Magyarorszag) nincs kolbaszbol a kerites.... Menekuljetek ti is!

drunkenmunky 2010.07.27. 11:50:53

Tüdőrákot okoz, ha melletted cigizik valaki??? Akkor sétálj a járdán olyan táblával, hogy "nem mehet el mellettem autó" pl. Fenyőtobozt a seggébe minden ilyen megkeseredett punknak.

Cobs 2010.07.27. 11:56:23

kedves posztoló..írtam anno erról egy kisebb tanulmány a (dohányzásról) amibe ez is beletartozik ...én szintén rühellem hogy vároba vagy nem dohányzó helyen cigiznek..én már nagy távolságból megérzem a füstöt...és undorodom tőle...

Szóval, az intézmény fentartója felelős azért a dohány tilalmi szabályokat betartsák, egyébként ha nincs így ANTSZ-nek lehet jelenteni, de mikor egy pár éve még foglalkoztam ezzel ha jól tudom rendőrt hívni nem lehetett a cigiző miatt..csak antsz szabhatott ki rá büntetést (asszem)..azóta ez lehet változott....

Cobs 2010.07.27. 11:58:05

@drunkenmunky: nemc csak tüdörákot..elég sok szar vann abba benne...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 12:04:07

@Seang Lee:
Nem tudom hol laksz, de úgy általában az emberek mentalitása Angliában például rosszabb. Tapló emberek meg mindenütt ugyanolyan arányban vannak, persze ha az a prekoncepciód, hogy valahol több van, akkor úgy is fogod látni.

Teccikérteni? 2010.07.27. 12:11:35

Azért a történelmi országunkat lerántotthúsozni kell egy pofa... vagy pajesz...

Seang Lee 2010.07.27. 12:13:41

@Zabalint: Te miota laksz itt? ha pedig itt laksz: mennyi idot toltottel ebbol nagyobb varosban (London, Birmingham stb) es mennyit videken?
Vagy esteleg huzamosabb idot mas nagyobb orszagban (pl. Amerika)

Mondjuk szerintem teljesen mindegy, Magyarorszag kontra MAS orszag (mentalitasban, kulturaltsagban, etc) eg es fold. Nem Magyarorszag javara. (s azt mondom talan mar az amerikaiak is kulturaltabbak mint a magyarok). de ez az en tapasztalatom.

krj 2010.07.27. 12:13:48

@Cobs: ugye nem ilyen stílusban írtad a tanulmányt?..."vároba" stb.

Teccikérteni? 2010.07.27. 12:22:05

A sofőr meg fosson sünt! Bagózzon a kijelölt helyen, ne fújja más arcába az irdatlan büdös cigijét!

kispajtas 2010.07.27. 12:31:26

@MAZ16: gondolom itt az IQ szintjére utalt a posztoló :)

BKV reszelő 2010.07.27. 12:48:20

@előlény: Aha, ő fontos. De te, te minek vagy a világon? Csak a kárt okozod és ide is csak hülyeséget írsz...mondjuk sötétségben rekorder vagy, ez igaz...

BandW (törölt) 2010.07.27. 12:56:29

@ossuser1:
Mondhatnám, hogy tanulj meg olvasni mielőtt nekiállsz írni, de nem mondom mert fölöslegesnek érzem.

Ooorsi 2010.07.27. 12:56:37

@horex: na ne misztifikáljuk túl a dohányzást, meg a függőséget, ez csak akaraterő kérdése, én is dohányoztam kb 7 évig, de tavaly augusztus 31.én elszívtam az utolsó doboz cigit, és szeptember 1. óta nem gyújtottam rá.
Nem volt nehéz, sőt semmilyen sem volt.
A K A R A T E R Ő

Georgethebig 2010.07.27. 13:00:07

a buszosok közül soknak, legyen az BKV-s, Volános elgurult a gyógyszere...
egyre durvább dolgokat engednek meg maguknak. Kirántják a kormányt az autók elé a megállókból indulva, úgy mennek át a piros lámpán, mint a huzat. Legutóbb a 31 járaton utaztam, hátul, fogtam az ablaknál a vasat... hát vazze őrült módjára ment a soför. A mindössze 10-15perces úton szétrázta a derekamat, úgy kellett kétkézzel kapaszkodnom, mintha rodeo-n lettem volna... Abnormális.
Szóval megy ki belőlük az önkontroll, mint látszik...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.07.27. 13:07:46

Ma köszönt nekem az egyik BKV utasszámláló (jegyvizsgáló) !

A volánosok általában előre szoktak, de van a birkafejű típus aki csak néz. Nem vagyok dohányos, zárja magára a fülkéjét és nem zavar. Már ha nem befolyásolja a vezetését. Állomáson meg a kijelölt helyen szabad dohányozni, utasnak, őrnek, de sofőrnek is.

Ha nem akkor van valami munkaügyi ellenőrzés vagy mifene, majd meggooglizza valaki, na nekik fotót a sofőr egyenruhában történő cigizéséről a tiltott helyen, azt hiszem 50e HUF az ára. Persze szólni is lehet...

Behajtó70 2010.07.27. 13:10:43

Gondolom elveszik a jogsiját ezekenek is, mivel 8 általános alatt már nem megy a dolog, és a viselkedésből itélve 5 sincs meg!

A hülye tahói!

Én miért nem akadok össze ilyen köcsögökkel? Úgy várom már!

kory.famoso 2010.07.27. 13:17:08

@BKV reszelő: Azért, hogy röhögjek az olyan marhákon, akik órákig verik a faszukat egy semmitmondó hétköznapi bunkó dohányos, bunkó buszsofőrös közhelyömlenyen és az olyan panaszkodó seggfejen, aki elengedhetetlennek tartja megjegyezni, hogy Ő okleveles mérnök, mert ettől kevésbé szánalmas az élete és népnevelő ténykedése.
Neked van értelme, hogy a világon legyél, hiszen sikerült kiszarni magadból ezt a kemény beszólást!

záporjózsi 2010.07.27. 13:22:29

A Volán panasz kivizsgálása után ha nem vagy elégedett, akkor tegyél feljelentést a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegése miatt ismeretlen tettes ellen. Gondolom az ÁNTSZ vagy valami hasonló szervezet hatáskörébe tartozik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 13:29:05

@Seang Lee:
Én nem lakok ott, ismerek olyanokat akik ott laknak, és jártam ott, elég negatív dolgot tapasztaltam ahhoz, hogy azt mondjam, soha nem költöznék Angliába. Németország, Ausztria más tészta persze.

Egyébként nincs olyan, hogy Magyarország vs. külföld, mert minden ország más, egyébként is szubjektív, lehet hogy neked Anglia szimpatikus, de nekem nem például. Amit mondasz az egy nagyon durva leegyszerűsítés.

val 2010.07.27. 13:32:16

@bolek: Így van, de az autókat is be kellene tiltani, ugyanis rákkeltő a kipufogógáz is. :) Egyben a motorokat is, főleg a régi szarokat.

A dohányzásellenesek nem a ráktól félnek, hanem a dohányfüst -bevallom tényleg- orrfacsaró szagától.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 13:32:54

Tehát mint mondtam, nem ismerem annyira jól Angliát, mint te, de amennyit ismerek belőle, az alapján csak a pénztárcájukban jobbak nálunk, meg a dohányzás témában(mellesleg Leeds-ben van egy szórakozóhely, amit egy afrikai ország nagykövetségének neveztetett ki a tulaj, hogy dohányozni lehessen, szóval mint nálunk, ott is próbálnak minden szabályt kijátszani...).

Egyébként a külföldön minden jobb szabály ott bukik meg, mikor az ember külföldön látja a dolgokat végig nem gondolók által csak magyaroknak tulajdonított, ugyanakkor alapvető emberi tulajdonságokat. Pl. egy osztrák is tud lenni atombunkó, sőt mi az hogy...

DarthVader 2010.07.27. 13:33:57

@phaszfej: lebuktál, Te is Volán-os vagy!!! Láttalak egy járat vezetőülésében! (legalábbis az a fickó is phaszfejnek tünt :))

Csirke72 2010.07.27. 13:34:05

A gond az, hogy ezek a kiscsirák tudják kivel lehet ezt megetnni. Mert ha pl. 1 amolyan nagyobb szekrény tette volna fel ezt a kérdes sorozatot, biztosan készségesen válaszoltak volna, söt ha az elsö kis cigizö buzit lecsapta volna a többi hajbokolások közepette tett volna eleget az utas kivánságának:)))

áramfogyasztó 2010.07.27. 13:34:44

@szcsongor: Minden úgy igaz ahogy írtad!
DE!: ki mondta, hogy nem balkáni ország vagyunk?

Csirke72 2010.07.27. 13:35:10

@Behajtó70:

Mert ezek tudják kivel tehetik ezt meg:)

Seang Lee 2010.07.27. 13:36:44

@Zabalint: had' idezzem magamat: "de ez az en tapasztalatom. "

Seang Lee 2010.07.27. 13:39:15

es had' idezzelek teged:"Tehát mint mondtam, nem ismerem annyira jól Angliát, mint te.." es "Én nem lakok ott, ismerek olyanokat akik ott laknak, és jártam ott.."

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 13:48:43

@Seang Lee:
Aha, szóval akkor elég ott élni eleget, és akkor minden rossz eltűnik, ugye? Ez nem fordítva szokott lenni, hogy az ember elutazik valahová 1 hétre, ott látja minden mennyire szép, a rosszat meg csak akkor tapasztalja, ha évekig ott van?

Egyébként meg nem csak az én véleményem ez, hanem olyanoké is, akik 3 éve kint vannak. Persze, vannak jó dolgok is, pl. a cider, de összességében itthon jobban érzik magukat.

Egyébként az nem érvelés, hogy te ott élsz x évig, és akkor mindenkinek másnak kuss van. Mint már mondtam totál szubjektív a dolog. Nekem a németek mentalitása szimpatikusabb, mert ők tudnak bánni a pénzükkel.

Ha már a tapasztalat, te éltél itthon Budapesten kívül is?

blacklord 2010.07.27. 14:35:20

@olajmunkás: Csak. Mert az. Mert ilyen vilában élünk. Mert tekintélyt ad neki az, hogy éveken át tanult, és ezért elismert oklevelet szerzett. Hagyjuk már az ilyen kontraszelekciós "merjünk kicsik lenni" gyökérséget. Jogot szerzett a cím használatára, használja, ennyi.

Vkat118 2010.07.27. 14:36:17

Rendezkedett a zsidó, így járt.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.27. 15:13:50

"civilként ott okoskodó bundes-liga frizurás" cseh csabi is ott volt?
@Ooorsi: nyilván nem tüdőzted le, és nem szvítál heti egy doboznál többet.
@Behajtó70: én törvénybe iktatnám, hogy 8 általános alatt senki se tolja ki a képét az utcára, csak amíg suliba megy meg onnan haza.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.27. 15:16:45

@Teccikérteni?: nem értem, miért baj az ha egy szelett rántott karajról eszembe jut rég elveszett hazánk...

Ooorsi 2010.07.27. 15:18:53

@Don Bandi: persze, nyilván ez a logikus következtetés: Te képtelen vagy leszokni, akkor más biztos csak himihumi cigis volt meg pózer.
Gratulálok, további jó függést.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 15:35:38

@bolek: Én úgy tudtam, hogy a dohányzás zsidó biznic...

majombékahal 2010.07.27. 15:51:59

Azért szomorú,h néhány dohányos személyes sértésnek veszi ezt az irományt.Itt nem arról van szó,hogy nem lehet dohányozni,hanem arról,h vannak illemszabályok...Sajnálom,hogy ez némelyiteknek kimaradt! És mielőtt kapnék ezért a kommentért,nem vagyok zsidó,punk,okl. közlekedésmérnök!

pengusz 2010.07.27. 15:54:26

"A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna. Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén."

Ez egy rasszista kijelentés, ugyanis nem a származása miatt tette, amit tett, annak ehhez semmi köze.

Honnan tudod, hogy semmi keresnivalója nem lett volna ott? És ha éppen akkor adta le a szolgálatot, és váltott 2 szót a kollégákkal? Vagy te egyből kiteleportálsz a kocsidhoz, ha lejár a munkaidőd?

Honnan tudod, hogy a Suzuki (mi más hiányozhatna a posztból...) az övé volt? Honnan tudod, hogy szabálytalanul parkolt ott? Rendőr vagy és igazoltattad?

Tisztelt okl. közlekedésmérnök úr!
Ez egy elég sok feltételezést tartalmazó, rasszista töltetű írás volt. Gondolom fel lennél háborodva, ha egy "nagymagyar" írt volna ugyanilyen posztot, cigány sofőrökkel.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.27. 15:55:44

@Rékuc: Igazad van, de a válasz a kérdésedre az, hogy ne várj, hanem cselekedj. Igen, jól látod, hogy ki a hibás, de egy dolog a hiba okának a felderítése és egy másik megtalálni a megoldást a problémára. Szét lehet dobni az embernek a kezét ott, hogy nem tehetek róla (és hát szigorúan nézve tényleg nem), illetve el lehet gondolkodni, hogy mit tehetek ellene. És ha nem teszek ellene, pedig tehetnék (azzal együtt, hogy nme vagyok köteles persze) akkor tényleg nem tehetek róla?

Adott az ország, adott a kultúra (meg a hiánya), adottak az emberek, adott egy jó nagy tehetetlenség. Magától nem fog semmi megváltozni. Illetve a hatás mértékétől függ a változás sebessége.

gipsz1234 2010.07.27. 16:10:28

Én (sajnos) dohányzom, de maximálisan törekszem arra hogy ne zavarjak ezzel másokat.

Jud'85 2010.07.27. 16:15:24

Sziasztok! Én 6 éve járok arról a megállóról haza Pestről. El nem tudom mondani hogy hány ilyen vagy hasonló eset történt. Mikor a szakadó hóban várod a buszt, és több mint fél órát késik , és a hangos bemondóban annyit nem szólnak hogy késni fog.És mikor fél óra hóember előkészítő után megkérdezed mi van a busszal közlik hogy elakadt keszin,de te csak várd oda kinn, egyszer csak odaér. És hogy kötelező jegyet venni, és te a metróbol szaladva kiköpöd a tüdőd hogy elért a nyamvadt buszt persze jegy nélkül közlli hogy vegyél jegyet, aztán mire vissza érnél ő elment mert ugye ilyen is volt már.
és még egy remek példa, mikor a pénztáros ott mondja a magáét negyed órán keresztül mert az előttem lévő srác kértyával akart fizetni de nem tudott egy kb 600 Ft os összeget,hogy mekkora már hogy itt arcoskodik a fickó hogy kártyával akar fizetni de nem tudott. MErt arcoskodás ám ott kártyával fizetni. Az meg sem fordult a fejében hogy talán remélte hogy van még annyi pénze hogy haza tudjon hazamenni.

És a hazavezető úton többen állnak a buszon mint ülnek, nyomorognak két órán keresztül , mindegy milyen évszak van. Mert nem éri meg mégegy buszt indítani azért hogy 40 ember is ülve tehesse meg ezt az utat. Volt már hogy félúton leszáltam és fel hívtam szüleimet hogy jöjjenek értem.
De a világért sem szeretnék panaszkodni :)

Ez sajnos azon sem változtat

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 16:21:34

@pengusz: Amellett, hogy a dohányzás és a sofőri bunkóság megítélésében osztom a poszt toló véleményét, szeretném jelezni, hogy antimagyar (zsidó? tót?) közlekedésmérnökként, pláne Budapesten nagyon kussolnék...

Páneurópai Harci Kos 2010.07.27. 16:44:09

@Kitalátor feljegyzetei:
ezt a náci szemléletmót kezded nagyon tűlzásba vinni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 17:01:15

@Páneurópai Harci Kos: Akkor őstulkozza le a kilincsorrú keresztanyját?
Így jobb?
"El lehet menni Magyarországról!" (Gy. F.)
Mi köze a dohányzásnak a magyarsághoz?
Hány dohánycég van magyar részvényesek tulajdonában, és hány dohány-világcég csúcsmenedzserei járnak " Árpád sávos nagymagyarországos" kocsival meggyőződésüket és származásukat kifejezve?
Tudom, persze, összenő, ami összetartozik, elvégre a "munkásmozgalom" is a dohányzásnak köszönheti na létét, az első sejtek a cigaretta-szünetekben jöttek létre, és a mai napig nincs jobb módszer a suttogó propaganda terjesztésére (az orbácigányozástól a zsideszezésen át a pedofilpapozásig), mint egy kis szűk körű pöfékelés. Azt is tudom, hogy nemcsak ti, internácik, hanem a sima nácik is átlag fölött dohányoztok, de tudok nagyon sok tisztességes magyar (stb.) embert is, aki nem tud szabadulni a dohányzás rabságából. Pár éve még az ODE országos elnökségét is segítettem, ott pl. senkinek sem jutott eszébe büdösmagyarozni, szemben a posztolóval. Pedig kis híján jó törvényt nyomtunk át (ugyan sokat rontottak rajta a végszavazás előtt), és a kiharcolt döntések sem támadtak meg egyetlen nemzetet, nemzetiséget, vallást vagy etnikumot, szemben az apartheid szellemű posztolóval.
Miért nem megy el az ilyen taxisofőrnek Jeruzsálembe?

vernarancs 2010.07.27. 17:14:53

A helyzet az, hogy szerintem azert ez a felhaborodas mert lezsidoztak a post-tolot (aki valoszinuleg valoban zsido) es most igy akar torleszteni. Kisse eltulzott a felhaborodas. Nem kell minden bekat lenyelni, de az ilyen pattogos emberek is pont olyan idegesitoek mint a tiltott helyen dohanyzok.

majombékahal 2010.07.27. 17:23:37

Vernarancs ezt jól mondod.Akár lehetne is a végszó...:)

vernarancs 2010.07.27. 17:40:03

@majombékahal: aaaah, nem akarnam en senkibe belefolytani a szot :)

záporjózsi 2010.07.27. 19:32:52

@pástétom: Azért azt szögezzük le, hogy az OW oda akart betörni, ahol nagy a zsír. A távolsági, kvázi intercity buszok közé. A minden nádasba betérő buszra valahogy ne fájt a foga, igaz, azt a Volán ugyanúgy elviszi. Most a nyereséges vonalakból Volánon belül csurran-cseppen a veszteségesnek is. Emellé még jön az állami apanázs. Az OW ugye a nyereségest eltudja könyveltetni veszteségesnek vagy 0-snak is, mert az új kocsinak nagy az amortizációja a 25 éves 266-oshoz képest. De így szépen kitermeli az állam zsebéből a pénzt, miközben a kis falvaknak ugyanúgy kell a busz - csak most már az államnak kell itt (is?) mélyebben a zsebébe nyúlnia.

jabor 2010.07.27. 20:51:16

Tudom, hogy sérti az ember önérzetét ha figyelmeztetik valamilyen tevékenységének helytelenségére.Azért vagyunk EMBEREK, hogy gondolkozzunk és értékeljük viselkedésünket.A VOLÁN munkatársai, gépkocsivezetői rendes,normális emberek.A meggondulatlanul vagánykodók mindent lerombolnak.Távolsági busz: a vezető kb.8-10 Km-en keresztül mobilozik.A többi ezer hiába normális, a vélemény:A BUSZ VEZETŐK MOBILOZNAK. Dohányzás: egy vezető rágyujt, mert a nikotin éhségét már nem viseli el.A fülke ajtaja nyitva(üveg sincs rajta).AZ utas szív.Vidéki kisváros:(távolsági járat 5 perc pihenő)kb.délután 5 óra.WC zárva.FORGALMISTA: nem tud a gebinbe adott WC kulcsáról.Csodálkoznak, hogy az utasok a pályaudvarokat körbe piszkítják.Érdemes volna megnézniük a Nyiregyi BUSZ pályaudvar WC-jét, vagy a benzinkutak kucsos WC-jét.Folyamatos teljes szolgáltatás illenék.( Ne feleledjük:2010-et írunk)Ne a panasztevőt marasztaljátok el, hanem az érintettek nézzenek tükörbe.Ugy látni, hogy nem csak a BKV vezetésénél vannak hibák,a Volán sem egy" matyóhimzés".

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.27. 21:42:07

@pengusz: buszmegálóba kocsival nem parkolunk, kivéve rendőr- vagy mentőautóval.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 21:44:15

@Páneurópai Harci Kos: Ja, és ideje megszokni, hogy "amilyen a mosdó, olyan a törölköző" (Pesten thörölköző). A nyilvános, sértő szándékú "magyarozásért" hasonló nyilvánosság előtti zsidózás, cigányozás, tótozás, arabozás, románozás, kínaizás stb. jár. Egyszerre.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 21:49:14

@jabor: "egy vezető rágyujt, mert a nikotin éhségét már nem viseli el."
Akkor:
- Szívjon gázt, vagy e-cigit
- Rágjon nikotinos rágót
- Tapassza fel magát
- Menjen teherautó-sofőrnek, amíg végre ki nem tiltják a balesetveszélyes dohányzást minden(!) gépjármű vezetőfülkéjéből.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 22:03:45

@Kitalátor feljegyzetei:
Mi az hogy "magyarozás"? Ezek szerint csak egy bizonyos politikai nézetet vallók a magyarok? Mert az általa kiemelt ember nézeteit vallókat szidta, nem a magyarokat általában.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.27. 22:06:02

Egyébként az én volános tapasztalataim vegyesek, de a buszsofőrök 90%-ával semmi baj. Csak az ember jobban megjegyzi azokat, akik taplók.

momolo 2010.07.28. 00:11:02

@Conan a barbar:
Márpedig egészségesen fogok élni, ha beledöglök is... :-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 08:53:15

@Zabalint: A magyarozás az pont olyan agyfaszkór-tünet, mint a zsidózás, a cigányozás, a niggerezés, a románozás. Csak mostantól az is büntetendő...
Pl.: "A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna. Ő egyébként az Árpád sávos nagymagyarországos Suzuki, azt hiszem vitara, romjával teljesen szabálytalanul parkolt bent a buszvégállomás területén."
Bibsikénk azért is hülye, mert tudhatná, hogy a vonatkozó frizurát szinte kizárólag gyors- és gépjárművezetők viselik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.28. 11:21:18

@Kitalátor feljegyzetei:
A probléma az, hogy az illető zsidózta le először, innentől kezdve az adok-kapok elven jött a nagymagyar őstulok, ami nem magyarozás egyébként, mert ezzel nem azt tudtuk meg, hogy magyar, hanem a politikai hovatartozását.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 13:44:30

@Zabalint: Itt nem zsidózta le senki előre. Ugasson vissza ott, ahol leugatták, vagy tegyen feljelentést!
A nagymagyar őstulokból meg pontosan nem az derül ki, mert speciel Kuncze Gábor ex-belügyminiszter-pártelnököt is aposztrofálták ilyesformán, saját párttársai, elvtársai, akik azért választották meg elnöküknek, "mert olyan szép buta magyar feje van". (Elfogytak volna a szavazóik zsidó elnökkel már akkor.) Na jó, ők már a történelem szemétdombjára kerültek pártként, de itt mételyezik továbbra is a közgondolkodást.

Gyűjtőjegyes 2010.07.28. 15:08:17

@horex:
Ne haragudj, de téged is bivettek egy laborba, és úgy szoktattak rá a cigire, kényszerből? Vagy tudva tudván, szándékosan szívtad el az elsőt/másodikat/sokadikat?

tnetti 2010.07.28. 15:18:43

... nem érdemes az ilyen szellemi színvonalon élő kedves embereket szembesíteni kifogásolható cselekedeteikkel... veszélyes és vakmerő tett, még jó, hogy megúsztad! :)

Regcsiii94 2010.07.28. 19:44:43

Szerintem ez csak belekötés, az ilyen ember így érzi jól magát.Bolhából lett elefánt.Nem védés, de nem olyan dolgot csinált, hogy ez miatt ekkora cirkuszt kelljen csapni.Megszegett valamit, de ez legyen az életében a legnagyobb bűne. Kedves "Uram"! magát lehet, nagyobb lelki nyomás gyötri! Talán tükörbe kellene nézni!!!

volános 2010.07.29. 13:19:45

Sziasztok! Új vagyok az oldalon, és mint a nevemből kiderül szakmabeli. Bár megértem (én sem dohányzom) a kedves utas reklamációját, de biztos, hogy ez volt a legjobb elintézési mód? Kétlem. Egyébként a kollégára az vesse az első követ, aki még nem követett el szabálytalanságot. Én is parkoltam már olyan helyen, ahol azt tábla tiltotta, és nem is vagyok rá büszke, de engem is az ítéljen el, aki még nem hibázott. Minden esetre érdekes, hogy a kedves utas (és ez igaz a legtöbb hozzászólóra, vagy családjukra, ismerőseikre) szinte naponta erre a meghurcolt, és a hozzászólásokban elítélt sofőrre/sofőrökre bízza/bízzák az életüket. Nem furcsa ez egy kicsit? Szidom őket, meg elküldöm a fenébe, "Ő választotta, ezt az állást, így járt…" , " ki kellene rúgni…" stb. de el kellene azon gondolkozni, hogy ha nem lennének ezek a sofőrök, akik valljuk be nincsenek túlfizetve télen a hóban, jégen, nyáron a sokszor 30 fok feletti melegben az esetek 98%-ban biztonságban hazaviszik a kedves utasokat, akkor hogyan közlekednének? Ja hogy ott van a MÁV? Mégis, velünk utazik szerintem a hozzászólók 90%-a. Ennek fényében nem kellene kicsit elnézőbbnek lenni? Gondolom, az említett váróban (nyár lévén) nyitva volt minden ajtó/ablak, így valószínűnek tartom, hogy nem volt fojtogató a füst. De jó! Ha már így górcső alá vesszük, a volános sofőröket nézzünk pár példát a "kedves" utasokra is. Azt mondanom sem kell, hogy ha naponta 100 utas száll fel a buszra, abból jó, ha 5 köszön előre, (udvariasság?!) és talán még 5 visszaköszön, ha köszönnek neki. Ez igaz a buszra felszállók, és a pénztárban jegyet vevőkre is. Vagy a másik példa, (persze köszönés nélkül) közli a kedves utas, hogy Dabas. És amikor visszakérdezünk, hogy mi van vele, meg van sértődve! A legtöbb utasból úgy kell kihúzni, hogy mégis hova akar menni, az adott településen belül hol akar leszállni, és hogy milyen kedvezményeket szeretne igénybe venni. Azt, hogy előkészítse a kedvezményekre való jogosultságát igazoló okmányt! Felejtsd el! Úgy kell érte könyörögnünk, holott a buszra ki is van téve, hogy felszállás előtt készítse ki, és adja át a sofőrnek ellenőrzésre! A legtöbb nyugdíjas személyes sértésnek veszi, ha belepecsételünk a kedvezményes utazásra jogosító nyugdíjas szelvényébe. Miért? Mert csalni akarnak!!! Vagy egy másik jó példa. Köztudott, hogy azért kapnak 90%-os kedvezményt a diákok a bérletekre, hogy eljussanak a lakhelyükről az iskolába. Ezt a kedvezményt nyáron (amikor tanítási szünet van) is adjuk, de csak lakhely, és iskola között, ami a diák igazolvánnyal igazolható. Persze nyáron a diákok is mennek mindenhova, (strand, haverok, barátnők, stb.) és megpróbálják más vonalra is kikérni a bérleteket. Mikor kérjük a diákot, szó szerint elküldenek a fenébe, vagy csak rebbenés nélkül belehazudnak a szemünkbe, hisztiznek, hogy Ők eddig is így kapták, de a legjobb mégis az, amikor megkérik a szülőket, hogy vegyék meg helyettük. A kedves szülő meg is veszi, tőle nem lehet elkérni a diák igazolványt, mert az persze a gyereknél van, így nem tudjuk ellenőrizni, hogy valós-e amit a szülő állít. A probléma akkor kezdődik, amikor a drága gyermeket megbüntetik, és jön vissza a felháborodott szülő, hogy hát Ő nem tudta, Ő nem így akarta, és miután közöljük vele, hogy talán nem kellett volna hülyének nézni minket, még Ő van megsértődve, és Ő fenyegetőzik! Tudjátok, amikor egy ember naponta 300 utast szolgál ki, a 10. óra végére elfárad, elfásul. A kedves utasnak, amikor csak annyi a dolga, hogy megmondja, hogy hova akar menni, még erre sem képes, az nagyon szomorú!!! Persze ez csak a jéghegy csúcsa. Amikor az információt kérő utas nem a neki tetsző választ kapja, nekünk kell végighallgatni azokat a válogatott káromkodásokat, amibe még egy kocsis is belepirulna. Itt szeretném megkérdezni, hogy mi kinél élhetünk panasszal? Kinek kérjük a főnökét? Szóval úgy gondolom, hogy mindenki követ el szabálytalanságokat, és még ha nem is értek egyet a bent dohányzó kollégával úgy gondolom, hogy mielőtt keresztre feszítik Őt, mindenki nézzen magába, vagy nézzen körül a környezetébe, és előbb ott tegyen rendet! Ami engem illet, (legyünk becsületesek!) ezentúl mindenkinek bele fogok pecsételni/írni a nyugdíjas szelvényébe. Mindenkivel elő fogom vetetni, még ha a csomagja legalján is van a kedvezményre jogosító igazolását, még abban az esetben is, ha ezért elmegy a busza, a nyugdíjasokkal elő fogom szedetni a személyi igazolványukat, mielőtt kiadom a regisztrációs jegyet, ja, hogy közben megállónként több perces késésre teszünk szert? Nem baj! Az én munkaidőmből kitelik. Közben pedig az a 20-30 utas ül szépen a buszon, és vélhetően nem lesz túl boldog, hogy a volánosok ezentúl minden szabályt betartanak. Én részemről leszokok a telefonálgatásról is. Így nem fogom tudni, hogy ha valahol előttünk baleset van, meddig kell a dugóban ácsorognunk, így tájékoztatást sem fogok tudni adni. Remélem, hogy páran azok közül, akik szidták a sofőröket az én buszomon ragadnak. Kíváncsi leszek az arcukra, ha nem tudják értesíteni a munkahelyüket, családjukat, hogy miért, és mennyit késnek. Én ezentúl nem veszem fel a telefont az biztos! Ha valaki nagycsaládos jegyet kér (2 vagy 1 felnőtt, és minimum 3 gyermek) csak akkor fogjuk kiadni, ha látjuk az egész családot. Ja, hogy a legkisebb gyermek esetleg alszik az anyuka/apuka kezében, és kint sétálnak vele a levegőn? Nem baj, jöjjenek be a pénztárhoz! Mi miért legyünk humánusak a kedves utasokkal, ha egy ilyen kis botlásért keresztre feszítenek, és meghurcolnak minket? Nos, részemről arra fogom buzdítani a kollégáimat, hogy tartsák be a szabályokat, minden körülmények között! Ja és még egy utolsó adalék. A Volán pályaudvarokon tilos engedély nélkül bárminemű filmfelvétel készítése. Tehát javaslom, hogy mielőtt a volános dolgozókat a leg primitívebben szidalmazó, és leg jobban elítélő kedves utasok leleplező filmforgatásba kezdenek, kérjenek rá engedélyt! Mindenkinek jó utazást kívánok!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.29. 14:35:30

@volános:

Te idefigyelj, ez mind szép és jó, amiket elmondtál, de ez az egész nem arról szólt, hogy a valán alkalmazottai rossz emberek, akiket erre föl, érezheted úgy, meg kell védened. Arról szólt, hogy amikor emlékeztették néhány kollégádat egy érvényes rendelkezés betartásának kívánatosságára, akkor durván és nagyon agresszívan reagáltak. Szerintem ez akkor is nagyon rossz volt, ha közben a volánosokat annyi minden máltánytalánság éri és különben olyan kitűnő emberek ahogyan megírtad. Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van? Itt egy konkrét dolgot tettek szóvá, egy kis részletet, nem a volánosokat, mint emberfajtát gyalázták. Amit elmondtál lehet mnind igaz, de nem tartozik ide.

krj 2010.07.29. 15:44:37

@volános: nagyon helyes, tartasd is be a szabályokat, az összeset, és ha tiltott helyen látsz kollégát vagy utast dohányozni, szólj rá.

volis 2010.07.29. 16:00:08

Egyet kell,hogy értsek a volános kollégával és reagáljak a válaszokra. Szerinted ez a szöveg mi ha nem más: idézem"Szánalmas az egész társaság ott".
Tehát nagyon is ide tartozik és nem akarok még a cikkből idézni, inkább olvasd el még egyszer és értelmezd!
Itt nem arról van szó,hogy helyeseljük, hogy dohányzott, hanem az eljárásról mert kiszínesítette a kedves"utas" a történteket, hogy minél nagyobb balhét csapjon.Az emberek meg persze rögtön reagálnak és egyetértve az ember fejét követelik. Pedig nem is tudják pontosan hogyan zajlott az egész.Mert persze a sofőrnek nem is hisznek mert ő talán nem is ember csak egy gép akinek a dolga, buszt vezetni. Szegény Magyarok mivé lettetek!

volános 2010.07.29. 16:23:35

@A Nép - Te vagy!: Neked is szia! Ha olvastad a litániámat (kicsit hosszúra sikerült, bocsi) akkor tudod, hogy a nem köszönés kis hazánkban általános probléma. És valóban igazad van, nem csak a panasszal élő "kedves" utas cikkére reagáltam. Szánom-bánom bűnömet. Egyébként nem tudom, hogy TE miért a nevezett cikk leíróját véded? Esetleg ott voltál? Ha igen, akkor tudod, hogy mi történt, ha pedig nem, akkor javaslom, ne higgy el mindent egy idegennek. Gyanítom, hogy a leírtakban bőven van túlzás. Idézlek:"Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van?" ha ráérsz, olvasd el a védelmedbe vett "kedves" utas panaszát, így talán észreveszed, hogy nem CSAK arról ír, hogy egy ember a váróteremben a nem dohányzó helyen dohányzott, hanem szép csendben elkezd személyeskedni."Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil" Ez szerinted szorosan a tárgyhoz tartozik? Olvass, mielőtt bírálsz! Üdv.

volános 2010.07.29. 16:33:50

@A Nép - Te vagy!: @A Nép - Te vagy!: Neked is szia! Ha olvastad a litániámat (kicsit hosszúra sikerült, bocsi) akkor tudod, hogy a nem köszönés kis hazánkban általános probléma. És valóban igazad van, nem csak a panasszal élő "kedves" utas cikkére reagáltam. Szánom-bánom bűnömet. Egyébként nem tudom, hogy TE miért a nevezett cikk leíróját véded? Esetleg ott voltál? Ha igen, akkor tudod, hogy mi történt, ha pedig nem, akkor javaslom, ne higgy el mindent egy idegennek. Gyanítom, hogy a leírtakban bőven van túlzás. Idézlek:"Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van?" ha ráérsz, olvasd el a védelmedbe vett "kedves" utas panaszát, így talán észreveszed, hogy nem CSAK arról ír, hogy egy ember a váróteremben a nem dohányzó helyen dohányzott, hanem szép csendben elkezd személyeskedni."Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil" Ez szerinted szorosan a tárgyhoz tartozik? Olvass, mielőtt bírálsz! Üdv.

volános 2010.07.29. 16:48:08

Hali! Így a biztos! Inkább 2x mint 1x-sem! :-)

volános 2010.07.29. 17:08:53

Hali! Így a biztos! Inkább 2x mint 1x-sem! :-)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.29. 17:29:15

@volános:

Jó, legyen szia!, bár szerintem blogokban nem szokás köszöngetni. Kifogásom ugyannakkor elenne nincs, tehát igen, szia!

Namost ami a lényeget illeti. Persze, hogy nem voltam ott, föltehetően te sem és általában senki sem az itt hozzászólók közül. De ez nem is érdekes. Két dolgot találnék hasznosnak, ha figyelembe vennél. Az egyik, hogy én semmilyen tekintetben nem foglaltam semmilyen állást, azt leszámítva, hogy amit elmondtál azt – bármennyire is igaz – ide nem tartozónak tekintek. Fölösleges tehát a mundér becsületánek védelme közben velem kissé mintegy veszekedned, éllel szólnod hozzám és effélék. Nem szolgál semmilyen értelmes és hasznos célt. A másik, és ezt tényleg érdemes mélyebben átgondolni, úgy általában mindenkinek, az, hogy ilyen esetekben mint a most tárgyalt, az egyetlen hasznos kiindulópont az, hogy az elmondott történethöz úgy viszonyulunk, hogy azt nem vonjuk semmi más, mint puszta elképzeléseink alapjén kétségbe. Elhinni sem szükséges. Az egészséges viszonyulásmód az, hogy HA ez és ez így és így volt, AKKOR én ezt és ezt gondolom. De, hogy puszta érzelmi viszonyulás alapján és a tények ismeretének teljes hiányában úgy szóljanak hozzá emberek, hogy más, maguk építette konstrukciókhoz viszonyuljanak, úgy mintha az amit így ők odaképzelnek lett volna a valóság, az képteleség és sehova sem vezethet csak eszetlen marakodásokra.

Visszatérve az elhangzott történetre, neked például nehezedre esne úgy viszonyulni hozá,, hogy AMENNYIBEN ez mind így történt, akkor ezúttal kollégáim el nem fogadhatóan jártak el. És ehhez símán és korrektül tehetnéd hozzá, hogy ugyanakkor mint volánosnak meggyőződésed, hogy az ilyen magatartás semmiképpen sem jellemző a cégnél, és a a magad részéáről sajnálod, ha tényleg kivételesen előfordult. Na?

viragimado 2010.07.30. 09:52:54

@oskar666666: semmi gond azzal, ha te egy "kreatív öngyilkosággal" tengeted napjaidat, ez egyéni szoc.probléma, de miért tengeted ezzel az enyémet is? Én nem akarok "kreatív öngyilkos" lenni, nem akarok dohányozni, te (ti) mégis rákényszerítetek. Én viszont nem kényszerítelek téged nem dohányzásra. Akkor most ki is az aki a másiknak rosszat tesz? Te vagy én?
Én nem fújom az arcodba a füstöt, nem hamuzok rád, nem égetem ki a ruhádat, bőrödet a lazán lóbált cigivel, nem szemetelek az eldobált csikkekkel (bár én mással sem). Akkor most ki is a kultúrálatlan?

Piki-525 2010.07.30. 11:01:50

Olvastam ezt a "primitíven" megfogalmazott cikket!Nem tudom,hogy valójában ki ez az M Miklós,de egyet biztosan tudok nem Magyar beállítottságú ember!Lehet,hogy igaza van egy két dologban(cigi téma)de hogy jön Ő ahhoz valakit ősmagyar tuloknak nevezzen csak azért mert nemzeti ereklyéket visel és kiáll a magyarsága mellett!Én is egy autóbuszvezető vagyok a sok közül aki nap mint nap találkozik az efféle kötözködő gyenge jellemű egyénekkel mint ez az M Miklós"úr"!Nekünk is rengeteg olyan dolgot kell elviselnünk a munkánk folyamán amiket soha senki sem fog orvosolni mégis dolgozunk tovább úgy mintha mi sem történt volna,pedig gyakran érnek olyan események amik minket autóbusz vezetőket is sértően érintenek,mégsem megyünk panaszt emelni sehová sem,hiszen a"kedves utas"mindenben előnyt élvez velünk szemben és szabadon gyakorolhatják az őket megillető jogaikat,nekünk pedig el kell tűrni mindent csak azért mert szolgáltatást végzünk és amint azt az M Milkós"úr leírta az utasokból élünk!Azokat a rágalmakat pedig vissza utasítom amiket leírt ez az"diplomás""úriember"a buszvezetőkről,mert ne általánosítson és ne beszéljen többes számban ha nincsen meggyőződve arról amiket leírt a feljelentésében!Biztosan vannak olyan gépkocsivezetők is akik ezt a"munka stílust"képviselik de a nagy részük tisztességesen elvégzi a munkáját nap mint nap és azon van,hogy az utas biztonságosan eljusson az uticéljához, legyen hó,jég,vagy tikkasztó hőség!Nem védeni akarom a kollégáimat,mert mindenki követ el hibát,hiszen emberek vagyunk,de akkor ember módjára kellene gondolkodni is,ha valakit sérelem ért akkor emeljen panaszt a megfelelő helyen,de ne sértegessen senkit és főleg ne általánosítson,mert ezzel magára haragít olyanokat is akikre nem vonatkoznak ezen állítások!És végezetül még helyesbítenék a"tisztelt"M Miklós"úrnak"az írásához,az az ősmagyar tulok az az egyik legjobb barátom,és egy igaz Magyar ember és nem utolsósorban egy nagyon jó autóbusz vezető,a Suzuki amit Vitarának nevezett az pedig egy Suzuki Samurai,a zászló a tetején meg nem Árpád sávos zászló volt hanem egy nemzeti színű Magyar címeres,tehát a Magyar ismereteit fejleszthetné még tovább ez a tiszteletre méltó diplomás "okleveles közlekedésmérnök úr"!Tisztelettel egy autóbusz vezető,aki szintén egy Magyar őstulok ezek szerint mert az Én buszomban is megtalálhatók ezek a Magyar nemzeti ereklyék!Üdvözlettel:Varga Sándor(Én kimerem írni a nevem)!!!

volános 2010.07.30. 11:50:30

@A Nép - Te vagy!: Szia!
Érdekes, amit írtál. Olyan, mintha elbeszélnénk/írnánk egymás mellett… Ha úgy érzed, hogy veszekedtem veled, stb. akkor biztosítalak, hogy nem ez volt a célom. Te állsz egy oldalon, mint utas, és én egy másikon, mint volános dolgozó. Az egyik utas társad állít valamit. Te azt mondod, hogy tételezzük fel, hogy ez pontosan így történt. OK. Én megpróbáltam. Aztán a szemembe ötlött pár dolog. Íme: (pontosan idézem)
1, miközben kvaterkázott a jegyeladóval…

kvaterkázás
nagyobb étkezés után, kellemes társaságban kedélyesen és mértékkel történő borozgatás,poharazgatás

2, odamentem a forgalmi szobához… …Voltak benne kb. 10-12-en, akikből 4-5 ember szintén dohányzott.

te voltál már ebben a váróban? Én legutóbb 2 éve jártam ott. Nem hiszem, hogy azóta átépítették. Emlékeim szerint a forgalmi iroda (a megnevezése akkor ki volt írva az ajtóra, ami csak azért érdekes, mert a kedves utas azt majdnem pontosan meg tudta mondani, hogy hányan tartózkodtak a szóban forgó helységben, és ebből hányan dohányoztak, viszont azt nem sikerült megjegyeznie, hogy milyen irodába/helységbe megy be panaszt tenni) annyira kicsi, hogy fizikailag nem is fér bele 12, de még 10 ember sem!

3, A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna… …Egyedül voltam több, mint tízük ellen.

Milyen érdekes, hogy az egyik ember frizuráját, állampolgárságát, azt, hogy civil, és még ki tudja mijét volt ideje megfigyelni, de azt, hogy mennyi emberrel áll szemben azt nem. (persze nem pontos számokról beszélek, de a forgalmi irodába emlékeim szerint jó, ha 3-4 ember befér!!!)

4, Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel… …eléggé régóta utazom azon a viszonylaton, bár nem napi rendszerességgel.

Az egyik biztonsági őr, aki most azon a pályaudvaron dolgozik, ahol én is mesélte, hogy az Árpád hídon nincs biztonsági őr, sőt nem is volt, maximum 1-2 hétig. Ha régóta utazik ezen a viszonylaton, még ha nem is napi rendszerességgel, ezt tudnia/látnia kellene/kellett volna.

5, Ez a kedves kolléga utána kihívott, és mondta, hogy kövessem. El akart csalni olyan helyre, ahol nincsenek tanuk, gondolom azért mert sűrűn szeretett volna elnézést kérni, és biztos nem azért, mert meg akart fenyegetni, vagy ne adj isten ütni…áááá…ezt még csak nem is feltételezem róla…

(mit is írt az előbb?) …Egyedül voltam több, mint tízük ellen.
Hogy is van ez? Ő egyedül volt, vele szemben több mint tízen, de azért ki akarják csalni? Minek? Ha ekkora a „túlerő” akkor akár ott is megfenyegethették volna! Ha már túl vagyunk azon, hogy többször lezsidózták, és kidobással fenyegették, milyen fenyegetés miatt akarták volna még kicsalni?????????

6, Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra…

Először is, hogy jön ez a fő problémához??? De tudod mit, ebben az egyben egyetértek veled, sőt azt mondom, hogy ennél jobban én sem fogalmazhattam volna meg! Te írtad, íme: …De, hogy puszta érzelmi viszonyulás alapján és a tények ismeretének teljes hiányában úgy szóljanak hozzá emberek, hogy más, maguk építette konstrukciókhoz viszonyuljanak, úgy mintha az amit így ők odaképzelnek lett volna a valóság, az képteleség és sehova sem vezethet csak eszetlen marakodásokra. És még valami tőled: Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van? (ez egy kis képzavar, de sejtem, hogy mit akartál mondani/írni) Itt egy konkrét dolgot tettek szóvá, egy kis részletet, nem a volánosokat, mint emberfajtát gyalázták. Amit elmondtál lehet mnind igaz, de nem tartozik ide.

Tényleg? Nem a volánosokat gyalázzák???????????????????!
Zsebre dolgoznak??? Mit is jelent ez pontosan? Hogy jön ez a képbe? Bizonyíték???!!! Ugyan ez a helyzet a KRESZ betartásával is!!! (logikusan gondold végig!!! 30-40 vagy akár csak 10 ember van a buszon, és a sofőr csupán csak azért mert, nem áll meg a stop táblánál?) Mobil telefonálnak? Leírtam, hogy miért, és ráadásul headset-el.

Idézlek: az egyetlen hasznos kiindulópont az, hogy az elmondott történethöz úgy viszonyulunk, hogy azt nem vonjuk semmi más, mint puszta elképzeléseink alapjén kétségbe.
Ennek fényében mivel a fent leírtakból számomra az derül ki, hogy a kedves utas története jócskán sántít, és a nagy részét Ő durván kiszínezte, joggal gondolhatom azt, hogy nem egészen úgy történt az eset, ahogy Ő leírta.

Ja igen: „nehezedre esne úgy viszonyulni hozá,, hogy AMENNYIBEN ez mind így történt, akkor ezúttal kollégáim el nem fogadhatóan jártak el.”
Válaszom: úgy gondolom, hogy mindenki követ el szabálytalanságokat, és még ha nem is értek egyet a bent dohányzó kollégával úgy gondolom, hogy mielőtt keresztre feszítik Őt, mindenki nézzen magába, vagy nézzen körül a környezetébe, és előbb ott tegyen rendet! De gondolom ezt olvastad…

Csak még egy dolgot engedj meg. Ha eztán sem sikerül megingatni abbéli hitedben, hogy a kedves utas/utasok minden szava IGAZ, míg a volánosok egytől egyig hazudnak, lopnak, csalnak, és úgy egyáltalán maguk az ördögök, akkor feladom.

Volt egy ismerősöm, aki taxizott. Saját autóval általában éjszaka. Amikor télen elment mellette egy sószóró autó, ami épen a jeges utat szórta, néhány szem só az Ő autóján is koppant. Ismerősömnek sem kellett több, a sószóró autó előtt megállt keresztben, és válogatott szidalmazások közepette a sofőr nevét követelte, és a címet, ahol panaszt tehet. Az ordibálásra, de még a válogatott szidalmazásokra sem reagált a sofőr. Gondolom megszokta szegény… Megadta a központi telefonszámot, ahol panaszt lehet tenni, és bár a nevét nem adta meg (jogosan) mondta az ismerősömnek, hogy írja le a rendszámát, és az alapján be tudják majd azonosítani. Így is történt. Ismerősöm miután kikáromkodta magát, és minden lehetséges átkot rászórt arra a szerencsétlen sofőrre, indult tovább dolgozni. 10 perccel később megcsúszott egy még le nem szórt szakaszon, és felborult az autóval. A részletekkel nem untatlak, de a tény az, hogy a tűzoltóknak kellett kiszedniük az autójából. A sors fintora, hogy az a sofőr hívott segítséget, akit 10 perce elátkozott, és ki akart rúgatni. Ha nincs ez a sofőr, ismerősöm talán már nem élne.
A történet tanúsága az, hogy mielőtt valakit/valakiket leszólunk, elítélünk „Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra,” nézzünk körül, és járjunk utána, hogy az általunk elítélt ember mit miért tesz! Ez a szerencsétlen sem az emberek kocsiját akarta tönkretenni, hanem a munkáját végezte azért, hogy a reggel munkába induló emberek ne szenvedjenek balesetet. Kollégáim sem jókedvükből telefonálnak, hanem, hogy értesüljenek az utak helyzetéről, dugókról, stb. Saját zsebre dolgoznak? Biztos? Vagy inkább az a valószínűbb, hogy ha egy utas egy 200Ft-os jegyet 10.000-el fizet (mivel nincs annyi váltópénzük) a saját pénztárcájukból váltják fel? Persze az ember mit lát? Hogy a sofőr a tárcáját tömi! Nem tartja be a KRESZT??? Amikor kénytelenek vagyunk az út közepén haladni, mert a buszainknak fenntartott sávban (BUSZSÁV!!!) az autósok rodeóznak???!!! Szóval ezért védem én meg a kollégáimat, és magamat. Bár nem tartozik a tárgyhoz, úgy gondolom, hogy mielőtt a kedves utasok vádaskodni kezdenének, gondolkozzanak el azon, hogy bár a történetünket indító utas így írt: „Elfelejtettem bemutatkozni, hogy én vagyok az ügyfél, az utas, aki miatt neki munkája van…” mi meg vagyunk az a cég, akivel hazamegy, vagy munkába megy, vagy meglátogatja a barátait, rokonait, és ahhoz, hogy ez a jövőben is így legyen, mielőtt leírnak minket járjanak utána, hogy miért teszik a sofőrök azt amit. Részemről nem kívánok többet hozzászólni a témához. Mint írtam senki sem tökéletes, vagyis mindenki követ el hibát. Egy elcsépelt, de igaz közmondás jut az eszembe: „más szemében a szálkát megleli, magáéban a gerendát feledi” Üdv.

DW73 2010.07.30. 13:11:18

@manoka.1: A sok cigi miatt vagy manó, és a sok beszívott szénmonoxid miatt pedig kicsit visszamaradott is.

unitrak 2010.07.31. 20:56:10

Emberek közt háromféle típus van.
Pöcsök, picsák és seggek.
A picsák szerint mindig legyünk jóban.
A pöcsök állandóan dugni akarnak ész nélkül, aztán ott vannak a seggek ( Pl: a feljelentgetős seggek ) a seggek csak mindig össze akarnak szarni mindent.
A picsák néha bepipulnak a pöcsökre mert őket baszogatják a pöcsök.
De a pöcsök a seggeket is baszogatják!
Ha a seggeket nem baszogatnák akkor mi lenne? A pöcsök és a picsák nyakig lennének a szarban.
A picsák nem bírják a pöcsöket mert baszogatják a picsákat, de a pöcsök a seggeket is baszogatják. A seggeket akik össze akarnak szarni mindent.
A picsák azt hiszik hogy elbírnak a seggekkel. de egy segget rendesen megbaszni csak egy pöcs tud.
Az a baj a pöcsökkel hogy néha túl sokat basznak vagy nem mindig jókor baszakodnak, erre csak egy picsa ébresztheti rá őket.
De néha a picsákban úgy felgyülemlik a szar hogy ők maguk is seggekké válnak, mert a picsákat csak fél arasz választja el egymástól.

fromdriver 2010.08.02. 12:31:31

Sziasztok!
Érdekes vélemények, olyanok mint az ország.
Csak azt nem értem, hogy embereknek nincs jobb dolguk?
Egyáltalán, dolguk?

F.D.

2011.03.12. 19:45:59

@vuk_: Én szinte mindennap CSAK ezt látom a buszon, földalattin, villamoson, az emberek egymást baszogatják, szarnak mindenkire, én már meg sem lepődöm az ilyesmin....
süti beállítások módosítása