Tékozló Homár

T-Home: internet-középkor Észak-Pest megyében

2010.07.29. 15:41 | jackyll | 130 komment

Úgy látszik T-Home-féle sávszélességaszály Észak-Pest megye nagyobb részét sújtja, mint azt korábban gondoltuk. AtticsiBácsi szerint is 5Mbit a legmagasabb elérhető internetes csomag még kábelnettel is:

Csak megerősíteni tudom a pénteki posztot, azzal a kiegészítéssel, hogy nem csak az említett települést, hanem több környező települést is érint a sávszélesség elfogyása (Göd, Dunakeszi biztos).

Nem sikeres lévén 2009 vége felé előfizettem T-Home kábelnetre 25/5 Megabit + digitális TV 13e, ami - figyelembe véve, hogy nincs valós alternatíva -, nem is tűnt túl soknak. Bimbózó románcom a T-Home-mal szépen alakult már 5. hónapja, gondoltam lassan itt az ideje kapcsolatunk további megerősítésére, ezért nézegettem az 50/5 és a 80/5 Megabites előfizetéseket. Azonban egyszer csak 2010 április végén kiderült, hogy méretes szerszám lóg a szolgáltató lába között, ráadásul olyan szerszám, amely sok mindenre alkalmas, de a szolgáltatás megjavítására a legkevésbé sem.

Mint a veresegyházi sorstárs esetében, nálam is egyszer csak megszűnt a net, illetve csak éjszaka ment elfogadható sebességgel, gondolom azért, mert akkor kevesebben használják. Másfél hónapon keresztül nagyjából tíz hibajegy felvétele után kijött valami nagyokos szaki, aki megállapította, hogy gyenge a jel, ezért vegyek erősítőt. Magyarázata szerint azért lett gyenge a jel mert esik/nem esik/fúj a szél, nem fúj a szél/meleg van/hideg van, illetve az ezek tetszőleges kombinációja. Az a halovány felvetésem, hogy eddig miért nem volt gyenge (fél évig) válaszra sem méltatta, viszont azt még elmondta, hogy arra ne is várjak, hogy a T-Home hoz erősítőt (jogszabály szerint a szolgáltatónak kéne egyébként), inkább vegyek magamnak, ha internetezni akarok. Közben bejelentettem az NHH-nak is a "szolgáltatás" milyenségét, amivel annyit elértem, hogy kötbért fizetett a T-Home, bár ezzel különösebben nem vagyok kisegítve, mivel munkára használnám a netet, 30e kötbér meg közel sem kompenzálja a kiesett időmet.

Összesen tehát két hónap T-Home szarakodás után vettem egy erősítőt, mivel a totálisan inkompetens ügyintézők és szerelők képtelenek voltak dűlőre jutni a hiba okát illetően és azt kijavítani (mint kiderült a T-Kábel és a T-Home tologatja egymásra a javítást). Az erősítő megvásárlásával sokkal jobb lett a helyzet, ismét felgyorsult a net, már csak napi 1-2 órát nem ment nap közben. Ez az idealisztikus állapot tartott összesen két hétig, mivel múlt héten majdnem teljesen meghalt a net, szinte egyáltalán nem megy (10 percig megy, 3 órát nem).

Utoljára nagyjából 5-6 éve volt dolgom ennyire balfék szolgáltatással, tehetetlen ügyintézőkkel, használhatatlan internettel. Mindvégig tagadták, hogy a növekvő előfizetői szám miatt romlik a szolgáltatás, ehhez képest az utóbbi egy hónapban megszüntették az egész környéken az összes díjcsomagot 5 Megabit felett, már kizárólag az 5/0.5 Mbitet lehet választani, plusz levitték a garantált sávszélességet a meghirdetett sávszélesség 10 (!!) százalékára (eddig ez 25% volt), ezzel sikerült kb 10 évvel ezelőtti technikai felkészültségről tanúbizonyságot tenniük. Ez az új innováció a T-Home-tól, mert megérdemeljük.

Egyébként ezzel a problémával több fórum is foglalkozik, pl az Indexen és a T-Home weboldalán is van ezzel kapcsolatos fórum, a probléma láthatóan nem egyedi, mégsem foglalkozik vele a T-Home érdemben, de az is lehet, hogy azért nem olvassák, mert náluk sincs net?

Tehát összefoglalva, Pest megye északi részén csak az fizessen elő T-Home kábelnetre:

  • aki nem akar internetezni,

  • akinek jók az idegei,

  • aki szeret fölöslegesen fizetni a majdnem semmiért,

  • aki sikeres (majd nem lesz az)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexWolf 2010.07.29. 16:41:08

Hejhó, visszajöttem a nyaralásból, meg ilyenek. Idén nem volt EDÉs poszt? Valaki csak nyaralt nála, műemléki környezetben.

Kisruszki 2010.07.29. 16:41:53

Nem akarok bántani senkit, de ennyi év után rá kellene mindenkinek jönnie, hogy Budapest és a nagyobb városok kivételével soha nem lesz sehol a fentiekben is említett 80/5 Mbit/s sávszél.

1. ADSL esetén a központtól való távolsággal csökken az elérhető max. sávszél. Amíg nem rak le a T több DSLAM-ot ez nem is fog változni.

2. Kábel hálózat esetében pedig az ideális 300-500 méterenként egy erősítőt berakni, de a távolság itt is befolyásol valamennyire, arról nem is beszélve, hogy a kiosztható sávszélen egyszerre osztoznak a felhasználók. A bővítés lenne itt is a megoldás, de amíg a T el tudja adni a 80/5 csomagokat ott ahol reálisan a 25/5 csomagot bírná a hálózat és nem sokan panaszkodnak, addig bővítés itt sem várható.
Arról már nem is beszélve, hogy ha a 25-ös csomag ment rendesen minek kellett a 80-as, ekkora sávszélnél már nem érzéklehető akkor eltérés csak ha letölt az ember.

pilis 2010.07.29. 16:46:03

Kihagytam: én Pilisborosjenőn szenvedek a lassú internettől. Szerintem is túlterhelés van.Felülvizsgálati hivatalt nem találtam.
marci6

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 16:46:07

@Rosszindulatú Vászka:
ez nalam is igy megy ma 345 csontlevest neztem meg, mert csontos karajt vettem es zoldborsoval akarom
a legegyszerubb kaja is 2345 fele keppen van a neten
jo ma brokkoli lesz azt tudom, de hetvegen csontlevest akarok
namost gondolj bele ha ilyenkor elmegy a NET
a gatyajukat is leperelem roluk
de ezloszor fogyasztovedelem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 16:48:11

@Kisruszki:
mi az hogy soha?
a'merikaban egy farmra kiviszik?

Kisruszki 2010.07.29. 16:51:03

Rosszindulatú Vászka

Igaz, de a 25 és a 80 csomag csak letöltésben tér el, a feltöltés ugyanannyi kábelnetes csomagok esetében a Max. 5 Mbit/s a garantált meg 1 Mbit/s.
Bár ha IP TV használ és több TV-n akkor nem lett volna rossz, mert 8 Mbit/s/TV nem árt ha megvan bár a T már ezt is úgy kommunikálja, hogy elég a 3 Mbit/s/TV.

Kisruszki 2010.07.29. 16:54:00

pilis

Ha kábelnet akkor túlszerződték magukat és most túl sok ügyfél jut az eddigi sávszélre. Megoldás: csoportosan csesztetni a T-t, Bár ha a garntált értékek megvannak akkor nem is fognak foglalkozni az egésszel, majd már csak akkor ha nagyon égető lesz.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 16:55:26

@hagyma: namost nekem ebbe egy meglatasom van, a megjaccos meg sznob recepeteket inyoralom, meg a klasszik hun okossagokat is, mikor minden kiszabott levest huslebol csinaltatnak. A legnagyobb kincseket a magunkfele mukedvelo amatoroknel lelni. Ha nagyon raerek kuldok neked par linkot.

Nekem is T-netem van, eddig nem volt bajom vele, a szerelokkel is. Varazsos, mer megvettek az elozo szolgaltatomat es nem maradt mas alternativa.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 17:02:10

@Rosszindulatú Vászka:
ah OK
Mary mindig rohog mert elolvasok 200-at es utana megyek a magam feje utan
nem kell a fozestol beszarni
de elotte mindig szetnezek es rajovok, hogy tudom en ezt jobban is
amugy meg havonta egyszer fozik-sutok
ha nagyon raerek ketszer
meg Mary us kb
de azert kosz

Kisruszki 2010.07.29. 17:04:43

hagyma 2010.07.29. 16:48:11
@Kisruszki:
mi az hogy soha?
a'merikaban egy farmra kiviszik?

Nagyon egyszerű a válasz, optikát egy pár ezer fős faluban nem fognak kihúzni mert a büdös életben nem fog megtérülni.
A kisebb városok esetében várható előrelépés, de ott nem olyan gyorsan haladnak a fejlesztések mint pl. egy megyeszékhelyen vagy Budapesten.
ADSL esetében már vannak nagyon jó, eredmények 300-400 Mbit/s illetve már a zajszűrést is sikerült megoldani, de ezek gyakorlatba történő átültetése még odébb van, és a távolságot még senkinek nem sikerült kiküszöbölni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 17:09:52

az internet-kozpkort kifejezest nem tudom kezelni

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 17:10:21

@hagyma: mostan divat tulbonyolitni meg tulligni a fozest, mindenfele extra szarral csinalni. Mar a krumplifozelekbe is kell kurkuma meg menta meg rigonyelv.

@Kisruszki: jelzem nem is mindenhol megy a 25-ös vagy 50+es csomag. Ami a fles, hogy most 15/5-öm van kábelneten, agy spanom ADSL-t köttetett be, mert besokallt az előző kábeles bandától, de soxor még a minimum sincs meg neki a drágább csomaggal. Farnc se érti. A legnagyobb fles volt, hogy az előző szolgáltatómnál még a rapidser se ment 10-ből 9-szer, mer még IP-ből is keveset attak ki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 17:12:00

@Kisruszki:
de ki kell huzni a parezerfos faluban
mert megterul egyszer
meg tellik a nagyvarosi haszonbol
lehet 100 ev mulva terul meg
na so
egy komoly ceg nem 2 evre tervez

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 17:14:27

@Rosszindulatú Vászka:
ah amugy ne ijedj meg en csak egy-ket hagyomanyos bevalt magyar kajat fozok, amit Nary is szeret, bableves, paprikaskrumpli, rantotthus sult csirke
kaposztasbab, porkolt
mi inkabb kijarunk kajalni

Pittykapitány 2010.07.29. 17:19:50

@hagyma: B@sszatok meg, ehes lettem. :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 17:23:34

@hagyma: nem vagyok ijedos. Te kaposztasbabot hogy csinalaod? Schabosan avagy tirpakosan? Az enyim inkabb leves, paprika pirosnelkul de anyame inkabb hasonlit a szekejkaposztahoz. Az se rossz. Csak ezt szeretem a husvetba, hogy csuda dolgokat lehet gyartani a sonkalebol meg a maradek sonka es szalonnaborokbol.

KKroy · http://metalista.web4.hu/ 2010.07.29. 17:23:55

@Pittykapitány: ilyenkor tényleg hiányzik az embernek az ékezet :D (Vagy mégsem?)

KKroy · http://metalista.web4.hu/ 2010.07.29. 17:25:04

@Pittykapitány: ilyenkor tényleg hiányzik az embernek az ékezet :D (Vagy mégsem?)

Pittykapitány 2010.07.29. 17:26:56

@KKroy: Nem feltetlenul, felfogas kerdese.

Ehes makkos diszno... vagy hogyisvanez? :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 17:39:39

@hagyma: Ez a /Baga/Méry +foKta az isten lábát veled
Értékeli is?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 17:45:48

Milyen kötsög poszt ez, hogy a poszttolót nem lehet ekézni?
Minek ilyen ide?

Jokkura 2010.07.29. 17:47:02

Nálunk a számlával szórakozik a T-rehány cég ( remélem nem sokáig !) .Ha egy pér levélre ( tértivevény, stb.)nem válaszolnak ,és a szerződésüktől is eltértek ( é.: szerződés szegés) ,gondolkozz egy "kedves" hangvételű levélen a német központba ; magyarul (--mert elvégre EU ,vagy mi a szösz ),angolul (mert EU "államnyelv") és németül (mert hátha ott is csak nacionalisták ülnek) .Ezenkívül persze az összes olyan hivatalos és populista fórumon leírni a történteket.És bombázni őket levéllel!!Ha meg egyszercsak nem válaszolnak 30 napon belül ,akkor lehet bilit borítani !
Sok sikert !

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.07.29. 17:49:20

Nem tudom, az én internet szolgáltatóm (Drávanet) csomag megrendelésénél 404-es hibát ad, amikor meg email-ben írok nekik nem válaszolnak ugyanis
- nekem rossz, mert 13 hó hűség
- nekik rossz, mert díjcsomagom módosítanám 8300Ft helyett 4000-et fizetnék (5/1 MB csomag)

Jegkoko 2010.07.29. 17:58:42

Milyen jó , hogy nekem adsl em van a t-hometől és mindig a maximum sebességgel meg vagyis 15 megabittel, annó évekig szívtam a fiber nettel és akkor döntöttem el kábel netet a büdös életbe nem fogok bekötettni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 18:10:15

Nem akarom kiemelni!
Externet nálam erős másfél év óta korrekt hibátlanul szolgáltat
Bocs hogy kiemeltem

upci 2010.07.29. 18:38:09

@hagyma: van olyan, h amerikai konyha? :O (najó, csak vicceltem :D)

Secnir 2010.07.29. 19:31:39

@upci:
"van olyan, h amerikai konyha?"

nézz körbe a magyar ingatlanpiacon.
majdnem minden második ingatlan amerikai konyhás (nappali)...

Kisruszki 2010.07.29. 20:00:25

hagyma 2010.07.29. 17:12:00
@Kisruszki:
de ki kell huzni a parezerfos faluban
mert megterul egyszer
meg tellik a nagyvarosi haszonbol
lehet 100 ev mulva terul meg
na so
egy komoly ceg nem 2 evre tervez

Persze megtérül, csak az addigra réges rég elavult lesz. Az ISP sem hülye, ha nem éri meg akkor nem fogja kiépíteni.
Vidéken ADSL esetében max. még az játszhat, hogy mini DSLAM-ot fog telepíteni, akkor kitudja szolgálni a növekvő igényeket.

eszperente 2010.07.29. 20:02:40

Dunakeszin az invetel sem jobb. 4megás csomagom volt. Egyszercsak nem jött semmi. 1 hónap szarakodás után kinyögték,h nem tudnak ennyit szolgáltatni, cak 1 megást. Na ez a középkor!!!!!

hatR 2010.07.29. 20:32:44

google.hu: 16-145 masodperc
index.hu: 40-620 (!!!) masodperc

XIII. ker., t-home kabelnettel, ugyanaz a 5megas (sose volt annyi) csomag.
a tarsashazban csak erre lehetett elofizetni, persze cim alapjan nem lehetne t-s net se, de ez reszletkerdes, a tarsahaznak ugy latszik elinteztek.

szarjon sunt az osszes alkalmazottuk, a bena szerelokkel, a keteves husegszerzodesevel es a mezesmazas ugyfelszolgalataval, ahol a panaszt igaz felveszik, de egy honap mulva kijelentik, hogy megneztek es rendben volt. persze ki nem jottek, igen, a kozpontbol neztek. szerelo eddig a panaszok miatt meg egyszer sem jott ki. telefonon se kerestek.

csomagvaltasnal persze ujrakezdodik a huseg, ezt elfelejtik kozolni, az ember csak abban bizik, h. egy csomagvaltastol majd gyorsul ez a szar, de semmi...

Andie 2010.07.29. 20:36:36

Ne búsulj AtticsiBácsi, itt Budakalászon sem jobb a helyzet. Igaz itt van egy sufnicég, aki monopol helyzetben van, úgy hijják őket, hogy Kalásznet. Érdemes a weblapjukat megnézni.
Ezek kinálnak mindenféle 10 évvel ezelőtt slágernek számitó csomagot, én ezekből a hiperszuper, felső kategóriásnak számitó 4 megabitest fizettem elő, 7900 / hó-ért. Ez már önmagában is megdöbbentő, de akkor még elmondom, hogy a 4 megabit az jó esetben este 17-ig van. Aztán drasztikusan lecsökken, általában 18-22 között 1 megabit alá, 20-30% pingveszteséggel. Ez azt jelenti, hogy ha épp töltök valamit, akkor az olyan, mint egy haldokló EKG-ja: 0 kbps néhány másodpercig, aztán felugrik 15-20-40 kbps körülire, ott ugrándozik pár másodpercig, majd ismét le 0-ra.
Kb 20x jelentettem be, ők mindent megvizsgáltak, és teljesen jó minden. Biztosan a routeremben van a baj. Persze, mondom és kizárólag 18-22 óra között szaraxik, csoda egy routerem van.
Legutóbb megigérték (többszöri kérésemre), hogy kiküldenek egy szakit, aki beméri a hálózatot. Na, mondom hálistennek. Ja, hogy csak 17 előtt tud jönni. Na, mondom akkor akár ne is jöjjön, mert akkor tökéletesen a sebesség - egy gond van csak: akkor én sem vagyok itthon, mert dolgozok.

peppino 2010.07.29. 20:42:29

Észak Pest megye????

Vegyük akkor BP egyik legelitebb informatikai parkját, a Graphisoft Parkot...

Ott kéremszépen a kapható maximum 1, azaz egy megabit... 2010-ben.
Szégyelljék magukat...

gitáros 2010.07.29. 20:49:48

@Andie:
Szerinted mikor akaszkodik rá a népek nagyobb része a kábelre? Ez van. Cserébe te is lassítod a többieknek...:)

Káposztakukac 2010.07.29. 21:22:00

óbuda hegyvidékén a telekom és ebből kifolyólag minden más szolgáltató, amely az ő hurokját használja 1, azaz egy mbit-es internetet tud csak szolgáltatni. fizettem volna 10 mbit-ért, több hónapos hercehurca után azonban addig eljutottak, hogy nem tudnak ilyet nyújtani nekem.

upci 2010.07.29. 21:31:08

@Secnir: életem, én a konyhaművészetre gondoltam :D hagyma és senki ne értse félre, de a nyugatiak (értsd Európa nagy része is) konyhája dísznek van csinálva, rengetegen nem használják, persze megtehetik, hogy gyorsétkeznek v. akár éttermeznek

mennyi 2010.07.29. 21:54:01

Ma:

Az Istenhegyen (igen, nem az Isten háta mögött, hanem az Istenhegyen)4,45 Mbit/sec a letöltés és 256 kbit/sec (!!!) a feltöltés a T-Home-nál. A magyarázat az volt hogy messze van... MITŐL? Számítástechnikai középkor! Nagykegyesen az mondták, hogy az eddig fizetett 15/5-öst visszaminősítik és 10 ezer helyett 6500-at kell fizessen. No nem visszamenőleg, hanem a jövőben.

:((

BKV reszelő 2010.07.29. 21:58:48

Milyen munka az, amihez 50/5 Mbit kell ?! Csak érdekel...Én modemes idők óta dolgozom hálózaton...manapság is elég lenne 1/0,5 Mbit (dl/ul).

۝merta-X 2010.07.29. 22:04:35

A méregdrága Invitel ADSL 8M/0,5M vonalam a t-home telefonvonalon 5/0,35-tel megy.

Kőbánya, X ker,
Invitel basztatja a t-homet 3 hete, de semmi

Mánmeg az invitel is megunta, hogy basztatom, és má ők is leszarnak

Rosszul esik ez a kis lelkemnek.

clementino1 2010.07.29. 22:28:30

XVI. kerület külső része: 2 Mbites ADSL. Az Invitel persze simán eladott egy 6 Mbites csomagot, csak miután 2 percenként megszakadt, akkor derült ki, hogy 2 Mbitet bír el a hálózat. Kábelnet nincs.

hatR 2010.07.29. 22:29:24

sajnos ha valaki freelancer, vagy mas okbol dolgozik otthon(rol) es nagy fileokat mozgat, az nem mindig szeretne hajtipajtit kuldeni, mivel az is eleg huzos osszeg. ilyenkor egy barmilyen mas elofizeto ftp, es egyeb modokat venne igenybe, de hat t-homos nettel mifelenk errol csak almodni lehet...

Jegkoko 2010.07.29. 22:38:32

Milyen jó nekem itt lakok pesttől 25 km re és nekem meg van a 15 megabit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 22:41:09

@horex:
azt hiszem ugyanugy rajongasig szeret mint mindenki az indexen
az Isten labat en fogtam meg vel asszem
@upci:
bizony hogy van, ha eerejarsz meghivlak egy nagy csaladi ebedre
a csalad kicsit country family
csak a filmeken esznek mindig hamburgert meg pizzat

shony 2010.07.29. 22:48:28

t-com respect...

ha tudnatok mennyien dolgoznak bent rajta hogy ez a szar kabelnet rendesen mukodjon akkor nem hisztiznetek....

Ha beall a cucc majd akkor a maximalis letoltes akar ( persze ez mar elmeleti) 420mb is lehet....

morden2 2010.07.29. 22:52:33

Mit nem adnék, ha nálunk lenne T-com, hozzánk csak az invitel jutott el meg a rubicom, itt ülök a budapest táblától 8 km-re és 1 mbit (!!!!) netért fizetek 3,8k+1,5k szolgáltatás fenntartási díjat. (az is hol jön hol nem mint a máv)
Valamiért invitel területre nem jöhet semmilyen alternatív szolgáltató csak dupla áron. Nem tudom hogy boltota így meg magának az invitel, de nagyon jól csinálta, (persze mi pórnép szívunk rendesen).
Amikor hívnak inviteltől, hogy életem nagy lehetősége és válthatok netet és mondom nekik, hogy életem egyik legszebb napja az volt amikor sikerült a modemes netet lemondani náluk, már nem akarnak eladni semmit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 22:53:19

@upci: hat mi sem fozunk mindennap
de ha raszanja magat az isteni
sokkal tobb zoldseget hasznalnak
e ha nem bbq szeretik parolni a husokat, halakat is
salataban is sok fele van
annyira mas, hogy nekem evek kellettek mig elfelejtettem, hogy csak ranott es sult csirke, hamburger sultkrumpli pizza letezik
/persze ha en amerikai konyhat emlitek, az akkor nekem amerikai a felmenok feherek, az a kifejezett kijelolom a telkem aztan felepitek fahazat es dolgozom a farmomon
a feketeknek is masok a tradicioi, a keletieknek, a latinoknak es gondolom a nagyvaosiaknak is
az en Marym egy igazi videki picsa 8 testverrel
eeeeeeeeees
itt oszt kaja nincs kidobva
az kizart
amerika java nem ugy el mint a "baratok" vagy a sex es new york"

csicskalangos 2010.07.29. 22:59:21

@۝merta-X: Ismerem én is az érzést, itt Szigetszentmiklós környékén az Invitel meg az úgynevezett Pr Telecom nyomja a kartelt elég szépen (najó, Miklóson talán van UPC is, de környező településeken nincs) ugyanazt a fost, ugyanazon a nevetséges áron adják. Mondjuk most volt reform, most már 7e forint 10mbit!!! WÁO.
Nem is merem a nagyobb csomagot választani, maradok a 5mbitnél, mert régen a 4mbitnél adtak 3at, most 5nél már megkapom kb. a 4et, a feltöltésről meg ne is beszéljünk, 25kbyte a max feltöltésem, ez """5"""mbit mellé eléggé nevetséges. Itt a bizonyíték:

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/896498845.png[/IMG][/URL]

Mondjuk a 100 mérföldet nem tudom honnan szedte, 25kmre vagyok pesttől, szóval nem tudom merre mehetett az az adat :D

upci 2010.07.29. 23:19:18

@hagyma: no, az az igazi! Maryvel megfogta az isten a lámpát! :D ellenben amikor látom a kilfeldi műsorokat, hogy odahív vmi mesterszakácsot főzni a delikvens egy hiperszuper konyhába, amit még soha nem használt (nem tudja a tűzhelyet hol kell bekapcs????? :O) na akkor nálam kimegy a biztosíték :D
bár igen, itt is van ilyen "műsor", anyu nagy rajongója, ahol a cölöpök szintén azt se tudják a sót hol tartják, már ha van otthon nekik... ettől agyhugykövet kapok...
én sem csak ezt a pár kaját csinálom, bár be kell valljam, eleinte a könnyebbel is beértem, azóta már változatosabbakat is megcsinálok

antonov 2010.07.29. 23:24:36

Itt az usa-ban ahol lakom 10 mbit van, ténylegesen 6-7 mbit/s érhető el...s ez nem farm, hanem város.
Valami gubanc tényleg lehet azzal a környékkel, ha másnak sem éri meg oda nagyobb sebességet bbiztosítani. Szabad verseny van otthon is már nagyon régóta, tehát bárki más adhatna akár 1 gbit-et is, de valamiért nem éri meg azon a környéken. Szerintem örülj hogy legalább 1 cég van, aki legalább befektetett oda is. Mások valamiért nem fejlesztenek arrafele. Vagy a végső megoldás: alapíts céget amelyik 100 mbit-et huzkod ki mindefele a környéken, biztosan bombasiker lenne...bár lehet hogy 1-2 hónap alatt tönkre is mennél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 23:37:26

@upci: hat sokan csak a filmekbol meg a showkbol ismerik amerikat
hat a hetkoznapi amerika az total mas

csicskalangos 2010.07.29. 23:39:13

@antonov: Kóreába meg Svédországba se mennek csődbe, pedig ott 10e forintak megfelelő valutáér a 100/10et kapod, nem a 10-15/semmit. De persze maradjunk itthon, a digi érdekes 3500ért hozzádvágja a 20-25/10et, és tegyük fel hogy mivel magyarország az se 25/10 csak 12/5, akkor is kevesebb mint fele annyiért ugyanazt a letöltést adja, feltöltésben meg majdnem 20x annyit mint az invitel.

upci 2010.07.29. 23:51:58

@hagyma: jójó, persze sarkos példa, nem is támadásnak szánatam, de azért lehet benne valami :D te is írtad, inkább elmentek kajálni többször

(hogy én mindig offolok... :S)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 23:56:36

@upci:
persze
de minddent tudunk mi hol van a konyhaban
es a hutto mindig tele
foleg a fagyaszto:)
en sosem offolok
most lattam a hiradoban hogy egy pasi kirandult es ramozdult egy grizzly es ilyen paprikas konnygazspray-vel lefujta a medvet az meg elszaladt

2010.07.30. 00:00:51

Tudtommal olyan cég, hogy t-home, nincsen.
A garantált sávszélet kétlem, hogy csökkenthetnék egyoldalúan... másrészt ha egész régióra kiterjedő probléma akkor ha hisztizel attól nem kerül elő pártíz/száz millió fejleszteni... költözz máshová, ha tényleg nincs alternatíva?

2010.07.30. 00:03:09

A digiről, ha van egy 50 lakásos épület akkor abba be lehet húzni az utp-t és adni a 100mbps-t olcsón, megnézem hogy teszik meg ugyanezt vidéken, ahol el van szórva a jónép... azok a cégek kis lefedettségűek a "zsíros" zónákban, ott kell lakni és akkor van olcsó net...

hidroponi 2010.07.30. 00:03:47

@csicskalangos: "a digi érdekes 3500ért hozzádvágja"..persze, egy min. 400e-es varos panelrengetegeben.

sanyix 2010.07.30. 04:37:43

@vuvuzela importőr: ritkásabb zónákban sehogy sem teszik... egyik sem.
digi, t optika, csak panelba megy. Még azt sem lehet mondani hogy vidéken nincs, mert budapesten sincs egy kertes házas részen se semmi, csak dsl meg kábelnet (az se rég óta).

mummim 2010.07.30. 04:48:15

@hidroponi: nem kell ahhoz 400ezer:)
Pécs, 30/20-as (és tudja stabilan!) 3500-ért.Előtte UPC volt, soha többet..

BKV reszelő 2010.07.30. 05:14:49

@hatR: De milyen meló az, ahol az a feladat, hogy napi pár 10 Gbit adatot mozgass? Bér torrentezés?

banurr 2010.07.30. 06:57:22

III. kerület Kaszásdűlő
Az elmúlt két hónapban 3 szor nem volt net. A kellemetlen, hogy bevallási időszakban és itt a környéken egy csomó könyvelőiroda van. A T-akármi válasza:
T-ponttól kérjünk igazolást az APEH és a VPOP felé, hogy x ügyfelünk bevallását miért nem tudtuk megtenni
(Megtettük egy Vodafone-modemmel).

scorpioscorpio 2010.07.30. 07:57:24

Jutalék az új szerződésért jár, a régi előfizető le van szarva...5 éve küzdök velük Fóton...már sportot űztem abból h mikor nem volt net betelefonáltam...elég sokat telefonálok azóta is, de rutinosként kérem jkv-zni...és néha nem fizetek időben, az már feltűnik nekik!! Akkor van esélyem elmesélni h miért is...:-)

hatR 2010.07.30. 08:25:05

@BKV reszelő: nem, pl videoanyagot vagni, es atadni mikor kesz van, de akar nagy meretu, layeres grafikai alomanyokbol is ossze lehet hozni hamar par gigas fileokat, ami ezzel a nettel 2-3 napig mehetne fel... azt hiszem senki nem orul, ha egy munkat ezert nem tudn idoben leadni...

hatR 2010.07.30. 08:30:07

@shony: ez ugye csak humor akart lenni? :D

"ha tudnatok mennyien dolgoznak bent rajta hogy ez a szar kabelnet rendesen mukodjon akkor nem hisztiznetek...."

mint mondtam egy eve rendelkezem kabelnettel, sajnos. elso heten jeleztem hogy "nem jo", azota egyetlen szerelo se jott ki, pedig bejelntest tobbszor is tettem, telefonon, es szemelyesen az ugyfelszolgalaton.

a fent leiartak alapjan nem is lehet varni, hogy barmit is javuljon a helyzet. ennyit tudnak...

۝merta-X 2010.07.30. 08:40:13

@vuvuzela importőr: "Tudtommal olyan cég, hogy t-home, nincsen."
Ja hát én erre azért teszek nagy ívben, mert habár a vonalam az ADSL-hez a T tökömtudja mi szolgáltatja, nekem az egész szarra az Invitellel van szerződésem. Már három sebességtesztet küldtem nekik, és a T visszadobja harmadjára is, hogy na, megjavult.
Inviteles koma felhív, hogy na, megjavult?
Mondom pill. nézem.
Nem, semmi.
Akkor mérjek megint egyet.
Hogy, mondom, ezt fogjuk csinálni karácsonyig?
Erre ő, hogy a T-com visszahajíntja a hibajegyet, hogy ők lezárták, és elavul a sztori, ha nem küldözgetek méréseket.

Mondom ez csodás.
Na majd kitalálok valamit.

Terézágyú 2010.07.30. 08:48:11

"Mindvégig tagadták, hogy a növekvő előfizetői szám miatt romlik a szolgáltatás"

Egy ismerősöm, aki egy felsőoktatási intézményben dolgozik, mesélte a következőket:

Bevezették náluk a hivatalos céges emilcímet, úgymond azzal, hogy mostantól kötelező ezt használni. Az ismerősöm azonban azt tapasztalta, hogy alig valaki használja ezt, továbbra is yahoo-s, gmail-es címekről jönnek a házon belüli hivatalos levelek, ég a felsőbb vezetéstől is.
Na jó, csakhogy maga a rendszer egyre lassabb lett... az illető végül telefonált a rencergazdákoknak, hogy hát mi van, mire a válasz: túl sokan használják a rendszert, azért lassú !!!!
Basszus, ahhoz képest, hogy mindenkinek ezt kellene használnia, töredékük használja - és így is túlterhelt??? Hogyan méretezték ezt az egészet akkor??? Megvették, belépett a rencergazda, ő volt egymagában bent, és bólintott, hogy elég gyors, vezessük be???? Aztán, amikor amikor ezer ember helyett elkezdi használni kb. 50 ember, akkor közlik, hogy bocsesz, túlterhelt?

Andie 2010.07.30. 09:08:59

@gitáros: Ja bocs, értem már! :) Tehát ez olyan net, ami akkor müködik, ha senki nem használja. Amint valaki használja, beszarik.
Na most akkor megyek, és irok egy programot, ami csak akkor szarik be, ha elinditják :)))

olvasgatok 2010.07.30. 09:11:03

Sajnos igaz, amit a cikkíró leírt, az utolsó szóig. Az említett körzetben lakom, évek óta nem tudják rendben nyújtani a szolgáltatást. Együtt van a tv-int.net-telefon. Ha nincs net.szolgáltatás, telefon sincs.
Ráadásul arra sincs lehetőségünk, hogy elhagyjuk a T-Home-ot, mert ebben a körzetben monopolhelyzetben vannak.
A múltkor 2 hétig tartott a "javítás".
Van valakinek használható ötlete?

Hümüzhümümüz 2010.07.30. 09:23:36

@olvasgatok:

Ne reménykedj! UPC ugyanezt műveli itt a déli részen. Monorteltől örökölt régi hálózatot "üzemeltetik" horribilis áron csordogál némi kis internet, váltani nem lehet, mert itt is monopólium van, csak a UPC javára.
Egyik kutya, másik eb...
Persze ezt a panelban lakók nem tudhatják, mert ott rendesen kiépített hálózatok vannak. Míg a panelban egy család bekötése 500 forint, addig kertvárosban 5000 (most csak úgy írtam számot).

Szóval a kisvárosokban aligha fog fejleszteni a T, meg a UPC. :(

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.30. 09:34:42

@hagyma:
Az biztos állatkinzó volt
Állatvédő az elhajit messzire pl. egy
mézesbödönt vagy egy sültcsirkét és a maci utánaszalad

Theremin 2010.07.30. 09:39:46

Az invitel sem sem jobb.
Internetes szolgáltatóként nem képesek megoldani az online ügyintézést.

esef 2010.07.30. 10:01:37

@banurr:
A múlt heti több napos óbudai leállás amiatt volt, hogy elloptak a központból egy kábelt. Persze ezt nem az ügyfélszolgálattól tudtam meg...

Bioface 2010.07.30. 10:01:55

Sziasztok!

Itt egy ellen példa, 6 éve élek Dunakeszin, más nem lévén ez idő alatt végig a nagy T-től veszem a netet, Tv-t. Jelenleg 5/0,5 Megás szolgáltatást, nincs többre szükségem. Az elmúlt 6 évben kb. 4x volt problémám mindet megoldották 2 napon belül sőt egyszer, nagyon kellett volna dolgoznom és hazaérvén úgy 20 óra körül konstatáltam hogy nincs internet otthon. Felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol közölte a hölgy ma már nem tud mit tenni fel veszi a hibát, mondtam neki de nekem s.o.s. kell a net. mert komoly bajok lesznek. Erre megkért hogy tartsam egy picit, majd közölte hogy rendben talált egy alvállalkozót aki ugyan lejárt a munkaideje de útba esik neki hazafele kiugrik és megnézi a problémát de némi anyagi ellenszolgáltatást igényelni fog. Mondtam nem érdekel küldje, emberünk 15 perc múlva ott volt, megtalálta a hibát (az oszlopon a kábel valahogy kijött az elosztóból) felmászott visszadugta, majd adtam neki 2 ezer forintot (lehet burzsuj vagyok de 10 perc munkáért nem gondoltam hogy több járna)megköszönte és elment. Szóval nekem inkább pozitív mint negatív a véleménye T-ről egyelőre.

domewalk_R 2010.07.30. 10:29:42

t-vel nekem is volt rossz tapasztalatom, igaz en vidéki vagyok.
Elhatároztuk otthon hogy váltunk a 2/256-rol 8/2-re igy mindenki hepi lesz nekem is pöröghet a torrent es kb 2000forint a különbseg a két csomag között, lévén a meglévő előfizetés nagyon régi és a sebességhez képest drága.

T-ben mosolyogva aláíratták velünk a szerződést elmondták mikor lesz a "váltás" stb.
elérkezett a nagy nap nezem semmi különbség. Várok 1 hetet semmi. bementem hozzájuk hogy itt valami nem kóser erre széles vigyorral közlik hogy ja hát bocs oda nem is megy ki 4/512-nél nagyobb net. IGEN? előbb is mondhattátok volna.

persze ez nem annyira gáz helyzet mint pár embernél itt a fórumban de a lehúzás az lehúzás

Egyéves Önkéntes 2010.07.30. 12:51:35

@Énbagoly: jogod itt is van sok mindenre, csak b.szhatod.

tnetti 2010.07.30. 13:33:44

Bioface: Nincs is addig gond, amíg nincs gond :)

Más:
A rendőrségre kerül egy igen nagy értékben elkövetett lopás gyanújával egy arab. A hadnagy személyesen akarja levezetni a nyomozást, mivel igen nagy értékről van szó, de nem tud arabul. Hívnak tehát egy tolmácsot.
Vallatáskor a következő párbeszéd zajlik:
Hadnagy: - Kérdezze meg tőle, hova rejtette a pénzt!
Tolmács: - Azt kérdezik, hova rejtette a pénzt?
Vádlott: - Nem tudok semmiféle pénzről.
Tolmács: - Azt mondja, nem fogja megmondani.
Hadnagy: - Mondja meg neki, hogy különben kivégezzük!
Tolmács: - Azt mondja, hogy ki fogják végezni.
Vádlott: - Akkor inkább elmondom: a Mindszenti Templom melletti temetőben, a bal oldali első sírkő alá rejtettem.
Tolmács: - Azt mondja, inkább meghal.

szombi 2010.07.30. 14:55:47

látszik, milyen mókusokkal van teli a helpdesk...

Dobosipeti 2010.07.30. 15:32:04

Nálam a "kedves" t-sek a csomagváltáskor játszottak egy nagyot. Mindenkinek van a családba mobilja, gondoltuk ideje visszamondani a vezetékes telefont, elég csak az internet. Jeleztük az igényt a GTS datanetnek, ők azt mondták 30 nap. Eltelt még sehol semmi, beszóltam, hogy lejárt az idő ők jelezték hogy átadták a t-nek de ők még nem szóltak vissza. Kiderült valami papírt elkavartak, egyeztettünk, meglett, azt mondták hogy most már hamar meglesz. 2 hét múlva kijött két illető, hogy meg kell szüntetni a régi vezetéket és újat építenek ki. Édesanyám volt otthon, kérdezték hol van a számítógép, ő mutatta hogy ott van az egyik. Minden nézelődés nélkül fúrtak egy lyukat a falon a doboztól, vezetéket át a szobán, kisdobozt felhelyezték. Édesapám majdnem infarktust kapott mikor hazajött, mert fél centivel a vezeték mellett fúrtak, és ha szétnéznek, akkor csak a vezetéket kellett volna beledugni a csőbe, mert ugyan ott volt a telefon is ahol a számítógép. Végül annyit mondtak, hogy pár nap és már csak net lesz. Három hét múlva idegesen hívtam a szolgáltatót, hogy mikor lesz már valami, erre ők jelezték hogy a t-home még mindig nem jelezte hogy ki lenne építve, mondtam hogy ez már régen megtörtént. Fél óra múlva hívtak a t-home-tól hogy jönnének kiépíteni az internetet, mikor jöhetnek, én meg mondtam hogy ez három hete megtörtént. Még majdnem engem hibáztattak hogy ott nincs leadva a munkalap, de ha tényleg így van akkor 5 perc és működik a nagyobb sebességű net. Működött is kb fél órát majd megszünt. A szolgáltató jelezte hogy új felhasználói névvel és jelszóval tudom használni mostmár, megadták beírtam, semmi. Hosszas problémázás után kiderült hogy az új adatokat a t-homenál elfelejtették átírni, és ez még 2 napot jelentett. Mire megoldódott minden, a kisajtóba megjelent egy kedves hölgy, aki érdeklődött, hogy mennyire vagyok megelégedve a t-csoport szolgáltatásaival. Finoman jeleztem neki, hogy ezt inkább ne kérdezze. Bocs ha hosszú voltam.

neet 2010.07.30. 17:23:03

Mobilinternet csak nekem van itten? Akkor ti nem is tudjátok, mi az igazi káromkodás.... amikor fúj vagy eláll, amikor esik vagy eláll, amikor kisüt vagy beborul... ugyanez a helyzet. Elvileg 7Mb/sec, de a hajam kihullik, mire néha lejön egy oldal.
Viszont nem volt más opció, és egy picit munkához és sokat csak úgy kell a net. Sikertelen tudom, ...

Jegkoko 2010.07.30. 17:32:35

@Dobosipeti: Én ugy tudtam, hogy már évek óta csak szereled magad kiszerelésben árulják az adsl t, én ebbe a formában kerek 1 ft ért megkaptam a modemet meg a hozzátartozó cucokat meg az 1 db szűrőt és én magam beszereltem .Majd pár nap mulva már ment is a net.Nem kellett mindenféle szerelőkre heteket várni.Arrol nem is beszélve, hogy az egész pofon egyszerű

Dobosipeti 2010.07.30. 18:00:42

@Jegkoko: Igen, én is úgy kaptam, megcsináltam és minden gond nélkül ment 3 évig. Csak mivel most váltottam csak netre, tehát telefonvonal nélkül, ezért kellett valami új vezetéket behúzniuk a külső doboztól. A szerelők is azért jöttek ki hogy megszüntessék az analóg vonalat, és újat rakjanak be. A modemhez nem is piszkáltak. Bár azt nem értettem hogy mi szükség volt rá, mert ugyanolyan vezeték mint az előző, meg a doboznál piszkáltak még valamit.

ági anyu 2010.07.31. 16:14:18

A posztoló csak azért elégedetlen, mert valószínűleg még nem volt dolga a fibernettel

Jegkoko 2010.08.01. 08:50:37

@Dobosipeti: Én megnéztem azt a lehetőséget hogy csak a telefonvonal, de kb az egész minimális szinten lenne olcsóbb mintha megmaradna a vonal, hogy nem láttam értelmét az egésznek.

mommoka 2010.08.01. 17:20:01

Ha sikeresek lennétek és Tolna megyében élnétek és t*rr kft-s előfizetésetek lenne nem lenne problémátok a nettel.

Nálam 5 év alatt 1x nem volt net, amúgy mindíg megvan a sebesség.

Anyámék t-home-ra váltottak (25Mbit/s, amiből papíron 12Mbit/s a garantált). Ehhez képest jön 5Mbit/s-val. A T home szerint szar a gépük, és nem tud ennél nagyobb sávszélességet kezelni, és vegyünk új gépet. Idióták.

Tronik 2010.08.02. 00:33:19

Én is Veresegyházi vagyok. "T-Homár" a szolgáltató. Most hétvégén iszonyat gatya a net. Pénteken épp hogy megyegegtett. A hétvégén de. 10 és este 10 között totál halott. Mai nap csak éjfél után meggyeget.

Olyan, mintha kizárnának bizonyos körzeteket a szolgáltatásból a túlterhelés miatt és mi gondolom, pont beleesünk. Elég valószínű, hogy túlterhelt, mert este megy rendesen. Én is arra gyanakodtam, hogy a modemig annyit esik a jelszint, hogy megszakad az összeköttetés, de nem, mert este se javulna meg.

Bár volt olyan, hogy nem ment a net és telefonos ügyfélszoli után egyből jó lett! Gondolom magasabb prioritást adtak. 1x-2x megoldotta a dolgot átmenetileg.

Az ügyfélszolgálat néha bevallja, hogy néha totál lehall az egész város.
Valamikor meg csak azt mondja, hogy max. 10 perces kimaradások vannak csak. Hazudnak, de korábban szolgáltattak ADSL-t is, ott is hasonló volt a problémamegoldásuk.

Sógoréknál 2 hónapig nem működött, a szerelő csak röhögött rajtuk a telefonba. A számlát küldték persze rendületlenül.

Visszasírom az UPC 10 perc, fél órás kimaradásait. Belegondolva, 120Mb kérnek 6e forintot. Itt 5M kerül ennyibe. Az Invitelnél 7-8e körül van, mert kell mellé egy telefonvonal is. De ők azt hiszem stabilan szolgáltatnak. Van valakinek tapasztalata az Invitellel? Ha rendben vannak viszem a telefont TV-t és a NET-et is!

Jegkoko 2010.08.02. 10:17:41

@mommoka: Nem a gép szar, hanem a vonal nem bír el többet.

Jegkoko 2010.08.02. 10:23:10

Nekem most épp ennyivel meg a netem fixen ,reggel délben este.

www.speedtest.net/result/900143722.png

Tronik 2010.08.02. 11:12:36

@Jegkoko: Hol? Veresen? Nekünk egyáltalán nem megy. Reggel 8-kor se volt semmi életjel.

Tronik 2010.08.02. 11:14:39

Ki se jönnek hibabejelenésre. Tudják, hogy nem ott van a baj.

Tronik 2010.08.02. 11:17:03

Ki se jönnek a hibabejelentésre. Tudják, hogy nem ott van a baj. Ha működik tudja az 5Mb-et. Vagy megy vagy nem. Digitális! 1 vagy 0. :D

Jegkoko 2010.08.02. 12:27:48

@Tronik: Hát nem budapest déli feléhez 23 km-re lévő település.2008 januárja óta van a t-comtól adsl-em és mindig hozta a maximumot sose ugrált össze vissza , mint annó amikor még a fibernetnél voltam.

NickTheGreek 2010.08.05. 14:35:27

Egész Észak-Magyarország ilyen, nekem 2 hónapja minden este 8 és hajnal 4 között megy el a net. Nem lecsökken, nem szakadozik, NINCS. És képtelenek bármit tenni, a műszaki ember szerint biztos fészket raktak a darazsak a kötődobozba. No comment. A T meg annyit tenne, hogy levenné az 5 Mbitet 1-re. 2010-ben. 1 Mbit... Két hónappal ezelőttig minden jó volt, szóval csak elcsesztek valamit, de nem hajlandók javítani. Azt se tudják merre vannak arccal előre, hol, mit csinálnak, tiszta fejetlénség. Ja, és a legszebb: telefonos ügyintézés, az amúgy segítőkész hölgy kérdése: Nincs ismerősöm a központban? Mert úgy meg lehetne oldani a problémát... Hát basszus, l*f*sz volt a matávnál, nem rendszerváltás, ugyanaz van, mint volt 20 éve, ha ismerőssel lehet valamit elintéztetni...

csillagház 2010.08.09. 19:42:54

A Dunakanyar felső részén (Nagymaros, Verőce stb.) NINCS pl. mobilnet T-Mobile USB modemes szélessáv. Ott nagyon sok a fehér folt, amelyet a Vodafone próbál lefedni. Telenor sem fejleszt. A kábeles viszont? Hol megy, hol nem, sokszor rémesen lassú. A Dunakanyar nem nagyon érdekli a szolgáltatókat.

csillagház 2010.08.09. 19:45:44

Budapest északi része: USB modemes mobilnet, 5G havonta, beállítva szélessávra: 7.2 a sebesség. És mindig működik! (Az igaz, hogy nem olcsó, 5500 ft havonta, de megy folyamatosan).

csillagház 2010.08.09. 19:51:01

@csillagház: ez egyébként Vodafone mobilnet.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.08.24. 09:05:04

Úgy tűnik, terjed a Téhóm-pestis: tegnap délután Budaörs is elesett. Hiba a fentebb leírt: nincsen net, majd 10 percig van, de akkor is olyan sebességgel, mint a betárcsázós időkben.

Az ügyfélszolgálatot elérni is alig lehet, amikor felveszik, akkor pedig nyomatják a napiparancsba kiadott bullshiteket:
* onnan ő úgy látja hogy jó
* nem érkezett hasonló panasz a környékről (gondolom azért túlterhelt a call centerük...)
* kiküld egy kollégát (ötödjére: a sávszélesség ugyanis soha nem volt annyi, amennyi a szerződésben, úgyhogy küzdünk már velük egy ideje)
* biztos azért rossz a net, mert vírusos a gépem (ez aztán a szakértelem)

Ja, tegnap a telefon is elment, bár az estére visszajött (örömmel elcserélném a netre :D).

Szóval a T-Home-ról csak és kizárólag lebeszélni tudok mindenkit.
Technikai kőkorszak és szellemi középkor mókás elegye ez a cég. Az ügyfélszolgálatosok és a kiküldött szerelők egyszerűen szakmaiatlanok és képzetlenek (a szakik egy része szerintem telefonszerelő lehetett régen, hogy pc-t nem látott még belülről az tuti).

BGYCS 2010.09.03. 13:56:02

A ha a tortán, hogy lemondani sem lehet, pedig elköltöztünk :) Augusztus elején felhivom őket: 20 percig győzködnek hogy ne tegyem, szüneteltessem, vigyem magammal, vegye át az aki majd odaköltözik, stb. Áh mondom én le akarom mondani. Erre kiböki az ögyintéző: csakis irásban lehet. (Nem ezzel kellett volna kezdeni?) Jó, biztos ami biztos leirok mindent egy levélben, ügyfélszám, név, cim, stb. és beviszem személyesen a levelet a T-Home-hoz. A szemem előtt faxolja el az ügyintéző a "központba", a fax igazoló papir nálam marad. Várok boldogan otthon az igért végszámlára, de helyette jön egy levél amiben közlik, nem tekintik lemondottnak a szolgáltatást mivel nem izémizé űrlapon jutott el hozzájuk. Postán küldtek egy izémizé űrlapot, töltsem ki és postán küldjem vissza, majd annak beérkezését követő 8 nap múlva mondódik le a szolgáltatás. Na, augusztus első hetéből igy lenne szeptember közepe. A T-Home-nak küldott válaszomat nem részletezném itt, de volt benne NHH, fogyasztóvédelem és a feljelentés szavak is előfordultak benne...

Alex_79 2010.10.27. 09:45:35

Nálunk Gyömrőn lassan két napja nem működik, hibát felvették, javítják majd.
Röhej!!!

Jani.m 2010.12.14. 19:54:02

Jó sztori. :) Ma olvastam egy szintén kábelnetes cikket itt a blogon. Az összes UPC ország közül a románok után nálunk a legolcsóbb a UPC kábelnet. Nekem 120Mb-es UPC van havi 6ezerért. Akit érdekel a cikk, nézze meg a linken.
adslvaltas.blog.hu/2010/12/14/upc_kabelnet_arak_elemzese_orszagonkent
süti beállítások módosítása