Tékozló Homár

Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon

2010.09.08. 11:09 | szily | komment

Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és cinikus nyilatkozat mélyen felháborította Zsombort, aki szurkolóként ott tolongott, és szemtanúja volt annak, ahogy a vérben forgó szemű biztonságiek hogyan vernek agyba-főbe egy egyszerű kérdést feltevő magyar drukkert. Zsombor kész tanúskodni a bűnözők ellen, ha van Önök között további szemtanú, kérjük írjon nekünk és mi összehozzuk a feleket. Sztori alant:


"Azok az idők már elmúltak, amikor elegendő tíz perccel a mérkőzést megelőzően kiérkezni a stadionba, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie, a meccs előtt ezt  kommunikáltuk is. A szurkolóknak mindezt meg kell érteniük. A kezdő sípszó előtt tíz perccel mintegy háromezer szurkoló érkezett a bejárathoz, így jelentősen elhúzódott a beléptetés, így fordulhatott elő, hogy még 25 perc elteltével is több ezren várakoztak a kapuknál" - nyilatkozta a meccs után Pajor-Gyulai László, a magyar labdarúgó-válogatott kommunikációs igazgatója.

Kedves Pajor-Gyulai László,

Jómagam és két barátom a mérkőzést megelőzően 25 percel értünk oda a Mildenberger utca felőli bejárathoz. Ekkor már előttünk, mintegy kétezer ember várakozott, a szűk utcában összezsúfolódva, hogy bebocsátást nyerjen egy kb 2m-es nyíláson. A két kapu közül csak az egyiknek a fele volt nyitva. A tömegben mellettünk több 6-8 éves gyerek is volt. Mi az első félidő 29. percére jutottunk be.
Természetesen utánunk is érkeztek sokan, akiket fogalmam sincs mikor jutottak be. Személy szerint én nem értem, hogyha több kapu van, miért csak az egyik fele van nyitva, amikor rengeteg rendező és még több fekete ruhás, sapkás Hungary feliratos biztonsági őr a becsukott ajtó mögött állt és nem csinált semmit látszólag. Nyílván a tömeg a több mint fél órás várakozást követően egyre türelmetlenebbé vált, hisz elkezdődött a meccs és egyáltalán nem haladt a sor. Azt nyílván nem kell különösebben ecsetelnem, hogy mennyire veszélyes több ezer embert egy szűk utcában bezsúfolni, ahol az egyetlen kijutás előrefele van,de az annyira le van szűkítve, hogy gyakorlatilag baj esetén nem lehetett volna semerre menekülni. Gondoljon az idén nyári németországi eseményekre.

De higgye el. hogy a legfelháborítóbb csak ezután történt. Beérve a kapun a bezárt fél ajtó mögött mintegy 30 az előbb említett biztonság őr állt. Az előttem álló ember csupán azt a kérdést intézte hozzájuk, hogy miért nem nyitják ki a kapu másik felét, hisz vannak elegen. Erre lerántották a földre és el kezdték verni.
Megkérdeztem, hogy mit csinálnak és majdnem ugyan arra sorsra jutottam. Nem tudom, hogy milyen szereket használnak ezek az emberek, de a szemük vérbeforgott és csak azt várták, hogy kit, miért tudnak megütni. Itt üzenem a megvert srácnak, hogy én és a barátaim szívesen elmegyünk tanúskodni, ha fel akarja jelenteni őket. Higgye el tök normális srác volt, mint ahogy én sem vagyok futball huligán. Velem együtt több ezren csupán kiszerettünk volna menni a Magyar válogatott meccsére, hogy szurkoljunk nekik, hogy nyerjenek, hogy legyen végre sikerélményünk. De Önök a kiváló hely választással és szervezéssel  az ultra tahó biztonsági emberek segítségével sok olyan embernek veszik el a kedvét a meccsre járástól, akik egyébként azzal szeretnének hozzájárulni a magyar foci felemelkedéséhez, hogy kimennek egyMagyar-Moldáv mérkőzésre. Nézők nélkül nincs foci, de nyílván ezzel nem mondok újat. Több ezer forintos jegyért az ember nem csak a csapattól vár jó teljesítményt, hanem kulturált körülményeket is elvár. Ha tényleg akarnak tenni a magyar fociért, akkor nem kéne elvenni több ezer ember kedvét a meccsre járástól hasonló színvonalú rendezéssel. Azt mellékesen teszem, hozzá, hogy a beengedést követően odamentem a rendőrökhöz, akik szintén voltak vagy ötvenen, hogy miért nem csinálnak semmit, amikor e biztonsági emberek ártatlanokat vernek. A válasz az volt, hogy ők nem a mérkőzést biztosítják. Ugye gondolom ez azt jelenti, hogy a köz pénzéből fizettet rendőröknek nem dolga az állampolgárok védelme. Kérdezem, hogy mit kerestek akkor kint. Sajnos ez 2010 Magyarország és ez a magyar labdarúgás.

Papp Zsombor

Drávanet Zrt

vezérigazgató

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gelsystem 2010.09.08. 11:13:14

fasza....demokrácija

gelsystem 2010.09.08. 11:14:12

HOFI jut eszembe......
ami van:
nekik demokrati,
nekünk meg KUSS

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.09.08. 11:15:01

ha nem a biztinságiak verik a szurkolókat, akkor ők verik egymást. tök mindegy, melyik stadionban van meccs, és milyen nemzetiségű ill. melyik csapatnak drukkolnak a focihuligánok.
az eset úgy kezdődött, hogy meccskezdés után fél órával jutottak be a szurkolók. nyilván úgy folytatódott, hogy a sértődött emberek elkezdtek kurvaanyázni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 11:18:44

"vezérigazgató"

Nyílván, ... hisz min den szót kü lön ír.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.09.08. 11:19:00

@gelsystem: Hofiról jut eszembe:
"a bunkók... tudod, az egy szép nagy magyar réteg. annyian vannak, mint a nyü!"

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.09.08. 11:19:58

Hungarisztán banánköztársaság
Amúgy ahogy a koncert és fesztivál helyszíneken egyre kevésbé találkozunk hasonlókkal és egyre több a pozitív történet, úgy itt is meg lehetne oldani, ha a tisztelt sportvezetés felfogná h a szurkolók pénze vajon mit is jelent a számukra. Ha a fesztiválok meglehetősen zilált közönségével is bírnak kultúráltan bánni egyes biztonsági cégek emberei, úgy gondolom képesek volnának a szurkolókkal is, ha valaki EZT VÁRNÁ EL TŐLÜK. Értem itt: az a valaki, aki aztán kifizeti őket a nap végén.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.09.08. 11:21:35

@atpijkamo: a vezérigazgatói irodából nem látszódik a magyar valóság. hűha, megvertek valakit! mégis mit vár, puszilgassák a népet egy focimeccsen? :)

Nanemá 2010.09.08. 11:22:02

Sajnos, időbe tellik, mire a szavazófülkés forradalom eredményeként Pumaföldön is demokráciává érik Abszurdisztán. Sajnos,ebben a Qrvaországban sem lehet egycsapásra rendet tenni a MaSZoP, SZaDeSZ, Don ElQro és LiBajnai ámokfutása után.
Most hirtelen csak ennyi közhely jutott az eszembe.

gelsystem 2010.09.08. 11:24:17

@Nanemá: a kéthét alatt.......
az nem jut eszedbe?????????

RedWing 2010.09.08. 11:24:55

@Don Bandi:

Már ne is haragudj, de aki focimeccsre jár, az egyből huligán?

Én történetesen életemben egyszer voltam focimeccsen (még valamikor 2002-2003 körül - FTC-Debrecen - Üllői út), egyik barátom hívott ki, mert nem akart egyedül menni.
Megvettük a jegyet, végignéztük az értékelhetetlen meccset, majd távoztunk (volna). Kifelé menet ugyanis egybeterelték az összes(!) FTC szektoros embert és egy kapun engedték ki őket, ahol kilépve könnygáz és lovas rendőrök fogadtak! Mikor nagy nehezen átverekedtük magunkat a tömegen és oldalt ki próbáltunk menni egy mellékutcába a rendőrök gumibottal és könnygázzal tessékeltek vissza a tényleges huligánok közé! Azóta köszönöm, de inkább kosár- és jégkorong meccsre járok.

mohopasi 2010.09.08. 11:25:48

Mi a tököm köze van bármelyik pártnak ahhoz, hogy a biztonsági őrök IQ-ja nem éri el a stadionban lévő szék magasságát centiméterben???

k13 2010.09.08. 11:26:05

nos, hát kitünően tükrözi a példa miért nem járunk a barátaimmal már válogatott meccsekre sem, miért óckodunk a magyar fesztiváloktól (ugyanezek a "rendezők") és miért dugom el az útlevelem ahogy külföldre lépek (még véletlenül se tujdák meg, h magyar állampolgár vagyok)

Magyarország 2010

spotty 2010.09.08. 11:28:27

Ennyit Magyarországról, a rendőrökről és a társadalomról. Már egy meccset sem lehet megnézni biztonságban.

Nanemá 2010.09.08. 11:29:01

Gondolom, az InkalSecurity és társai személyi állományát is a legvadabb futballhuligánokból verbúválják össze, "rablóból lesz a legjobb pandúr" alapon, ezért aztán nem is csodálkozom az eredményen.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.09.08. 11:29:53

Nézőt verő biztonságiak, elforduló rendőrök... Nagyon mélyen vagyunk. :(

spotty 2010.09.08. 11:29:56

Ennyit Magyarországról, a rendőrökről és a társadalomról. Már egy meccset sem lehet megnézni biztonságban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 11:30:54

@Don Bandi: "a vezérigazgatói irodából"

... ki lépve oda lehetne adni a títkár nőnek, hogy a dúr vább helyes írási híbákat kí gyomlál ja.

"puszilgassák a népet egy focimeccsen?"

Vagy ok nélkül verjék őket agyba-főbe? Hát nem tudom.

Nanemá 2010.09.08. 11:31:57

@gelsystem: Hány éves vagy, királyfi? Még hiszel a mesékben? :o)

Nanemá 2010.09.08. 11:33:58

@mohopasi: "Mi a tököm köze van bármelyik pártnak ahhoz, hogy a biztonsági őrök IQ-ja nem éri el a stadionban lévő szék magasságát centiméterben???"
- hát például annyi, hogy az InkalSecurity közismerten MSZP közeli cég, olyannyira, hogy némi túlzással akár a Munkásörség jogutódjának is lehetne tekinteni.

InDay 2010.09.08. 11:34:28

@ atpijkamo és a hasonlók

... látom értitek a lényeget ostobák!

Samsunggenius 2010.09.08. 11:35:01

De komolyan. Mért nem nézitek tvben a meccset? Szünetben én a xxx-re is átkapcsoltam és inkább magamnak vertem minthogy engem verjenek. Jobb volt így.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.09.08. 11:35:23

@RedWing: én barátságos sakkpartikra sem. :-(

Gőzhenger 2010.09.08. 11:36:28

Céginformáció
--------------------------------------------------------------------------------

A cég jogelődje a Drávanet Internet Szolgáltató Kft. 1996 szeptemberében jött létre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a Dél-Dunántúl Internet-szolgáltatója legyen. A megalakulás óta eltelt közel 10 évben vállalkozásunk rohamos fejlődésen és bővítésen ment keresztül, melynek eredményeként a 2000. évre a Drávanet Rt. a Dél-Dunántúl legnagyobb Internet-szolgáltatójává nőtte ki magát. A Drávanet Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú.

Célunk továbbra is, hogy kedvező árainkkal, ügyfélbarát ügyintézésünkkel, ügyfélkezelésünkkel a meglévő és leendő ügyfeleink bizalmát elnyerjük és megőrizzük.

A cég stratégiai erősségei
Kiváló technikai háttér és szakembergárda, nagyon jó kapcsolat az egyetemmel, mint tudásbázissal.
Rugalmas, fiatal csapat alkotja a céget.
A nyereséget folyamatosan visszaforgatjuk, melynek köszönhetően elmondható, hogy hálózatunkat a 80%-os terheltségi szint elérése előtt fejleszteni tudjuk.
Áraink az indulás óta számottevően nem változtak, azóta megtartottuk az országos átlag alatti árszintet a „kis haszon, nagy nyereség” elv jegyében.
Kiváló aftersales szemléletet vallunk magunkénak
Szájhagyomány: Az ügyfelek a fentiek következtében kialakuló szolgáltatási színvonal ismeretében maguk ajánlanak bennünket ismerőseinek
Folyamatosan elsők között alkalmazzuk az új technikákat, technológiákat.
Cégadatok
Cégnév: Drávanet Zrt.
Alapítás éve: 1996
Székhely: 7624 Pécs, Budai Nagy Antal u. 1.
Ügyfélszolgálat (Pécs): 7624 Pécs, Budai Nagy Antal u. 1.
Ügyfélszolgálat (Budapest) 1138 Budapest Váci út 168/A 4.emelet.
Posta cím: 1138 Budapest, Váci út 168.
Adószám: 12524286-2-02
Bankszámlaszám: 72300248-10000018-00000000
Számlavezető Bank:
Körmend és Vidéke Tksz.
Cégjegyzékszám: 02-10-060286
Jogelőd: Drávanet Kft. (11366311-2-02)

Leadfoot 2010.09.08. 11:37:36

Két aranyszabály:
1. Nem szabad magyar focimeccsre menni.
2. Ha már mazoisták vagyunk, érkezzünk jóóóó korán.

Well 2010.09.08. 11:38:15

Elsőnek Pajor-Gyulai László-t kell kirúgni - MINT MACSKÁT SZARNI!!!!

Igenis fel kell jelenteni a tahókat - és az új kormány meg bizonyíthat az új biztonságpolitikából:
meg kell hurcolni azokat, akik az ország nyugalmát veszélyeztetik
e.g.: a önbíráskodó, önjelölt-karhatalmista, munkásőragyú biztonságiakat! - azokról beszélek akikről a cikk szól (tiszelet a munkájukat becsülettel és tudatosan érts: felkészülten végzőknek.)

Szűcslaci 2010.09.08. 11:38:25

A posztoló igazságától függetlenül: hogy a fenébe támasszunk intellektuális követelményeket kétkezi rendfenntartókkal szemben, míg ilyen pocsék helyesírással valaki vezérigazgató lehet??? Ennyi hibáért ily rövid esszében általános 4.-ben bukás a jutalom.

elwood 2010.09.08. 11:39:18

"A tömegben mellettünk több 6-8 éves gyerek is volt."

az obligát éhező csimotázák kipipálva. szerintem még szoptatni sem lehetett.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 11:41:43

Megfog két skinhead egy cigányt.
- Nesze egy dobókocka. Ha egytől ötig dobsz, akkor megverünk.
- És ha hatost dobok? - kérdi reménykedve.
- Akkor dobhatsz újra.

elwood 2010.09.08. 11:42:38

egy éve még Gyurcsány volt a hibás mindenért, most fogalmam sincs ... iránymutatásra várok a pártunktól és kormányunktól

ősi homár fapados · http://zsigavagyok.tumblr.com/ 2010.09.08. 11:43:48

SaLYnos, ide jutottunk... SaLYnos...
De mi az a Zrt?...

pulicka 2010.09.08. 11:45:40

nemis értem, hogy a huligánok miért egymást verik a biztonsági őrök helyett...:D

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 11:46:20

@Nanemá:
Viktorkád 2 hetet ígért arra, hogy rendet tesz.
Ennek 4 hónapja. Az szerényen számolva is legalább 8x2 hét.

Szóval akkor a vezénylő tábornok úr megint hazudott?

bolek 2010.09.08. 11:48:23

a sok ökörnek, aki a beírót, a stílusát, helyesírását anyázza: tipikus Index-olvasók, szivatni, fumigálni tudtok, az IQ eddig terjed. s*ggarcú köcsögök viselkednek így.
gondolom, amikor DJ Palotait lezsidózták a biztonságiak, és jól kirúgták őket, akkor nem anyáztatok. IQ-t a majmoknak!

Közben a levél egy olyan esetről számol be, amiről egy normális demokratikus országban a sajtó élénken és hangosan beszámol, hogy a "hatalom" emberei (rendőrök, biztonsági őrök stb.) közé keveredett f*szkalapok ne viselkedhessenek buta állatként.

A levél fontos lépés ehhez. És rohadt lényegtelen, hogy vannak-e benne helyesírási hibák. Aki írta, nyilván ki volt akadva, amikor begépelte, s gondolom mindezt késő este, a meccs után. Még szerencse, hogy valaki vette a fáradságot.

A fumigáló kommentelők meg szálljanak magukba.

mozzie 2010.09.08. 11:49:17

Az ilyen Nanemá-féle bunkókk annyira, de ANNYIRA szánalmasak, hogy kiráz tőlük a hideg.

Nem is tudtam, hogy lehet netezni a Lipótmezőn.

(Ősi - Zrt. = Zártkörü Részvénytársaság)

Egyéves Önkéntes 2010.09.08. 11:49:26

Verjük agyon az agresszíveket!

bontókalapács...... http:/ /sportblog.blog.hu 2010.09.08. 11:49:59

Inkább köszönd meg, hogy nem láttad az első félidő nagy részét...:D Még azt a pár embert sem becsülik meg, akika válogatott meccsére kimennek. Igaz szerintem ehez enyhe "mazochistának" kell lenni...

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 11:50:01

@k13:
Te nem magyar állampolgár, hanem Magyarországra született tahó vagy.

szmissz.dzson (törölt) 2010.09.08. 11:50:48

tcs-féle maffiózó szekuriti. csányi meg egy oligarcha, aki elvileg pont orbán szemét szúrja. bezzeg ha az oligarcha narancsos... zárójel bezárva.

btw senki nem fog tanúskodni, ezek a szekusok nem akárkik, de nagyon remélem, hogy egyszer valaki széjjelb.ssza őket.

InDay 2010.09.08. 11:51:16

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: remélem neked igen, amikor végre jól helybenhagynak...

il_ 2010.09.08. 11:51:30

Ehhez a biztonsági céghez még csak hasonlót sem láttam soha Európában, egyszerűen félelmetes, hogy ilyen emberek a felelősek események biztosításáért. A hideg ráz, ha meglátom közülük bármelyiket, mérhetetlenül agresszívek, arogánsak és ostobák. A magyar média egyik legnagyobb szégyene, hogy még soha senki nem rótta ezt fel a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.
A beléptetést nem különben. Majdnem mindig hasonló a tapasztalat, rendezzék a meccset épp Újpesten, vagy a Népstadionban.
De persze nem csak a válogatott meccseken vicces a helyzet. Több év után kimentünk egy magyar bajnokira, mert épp a környéken jártunk, Honvéd - Mtk 800 néző, 45 perc sorban állás

xunilo 2010.09.08. 11:51:46

@atpijkamo:

""vezérigazgató"

Nyílván, ... hisz min den szót kü lön ír."

Megfogtad a lényeget, ecsém!
Remélem egyszer téged is jól összevernek egy rendezvényen a biztonságiak/rendőrök, aztán majd írhatsz gyönyörű magyar helyesírással a kórházban...

mozzie 2010.09.08. 11:51:52

@mozzie: Mielőtt valaki felháborodik - BUNKÓK.

szmissz.dzson (törölt) 2010.09.08. 11:52:10

úgyhogy ez nem inkal szeku, ne okoskodj nanemá

BéLóg 2010.09.08. 11:52:43

Kedves Papp Úr!
Önnek köszönet jár azért, hogy -- ellentétben sok más emberrel -- hajlandó volt névvel és címmel a korrekt véleményét vállalni.

Sajnos -- ahogy ez látszik is -- a legtöbb agyhalott kommenternek (gyűjtőnevük: SÖTÉTKÉK) nehezére esik meglátni a lényeget. Ők azok, akiknek ugyan fogalmuk sincs a magyar nyelvtanról és helyesírásról, de bármely gépelési hibát vagy betűtévesztést képesek BÁRMI ELÉ helyezni. Önt és a cégét ez a fajta szerepvállalás és nyilvánosság esetleg a következő időben negatívan fogja érinteni.

Ettől függetlenül, amit képvisel, a korrekt és élhető Magyarország felé tett kis lépések egyike.

Bízom benne, hogy a megvert szerencsétlen srác igénybe veszi az Ön segítségét, és hasonlóan mint a budai buszos orkok, ők is megkapják amit megérdemelnek.

Bár gyerekkoromban a megyeri úti stadion jegyszedője előre köszönt nekem, annyit találkoztunk, focimeccsre az elmúlt 30 évben nem mertem kimenni.

belga6 2010.09.08. 11:53:30

Remélem, a rendőrség is vizsgálatot indít.
Pajor-Gyulai Lászlót egy ilyen bicskanyitogató nyilatkozat után ki kellene rúgnia az MLSZ-nek. És a szervezőket is.
Egyébként mi beértünk szerencsére időben a stadionba. (A beengedő kapunak csak az egyik szárnya volt nyitva. Miért???) Néztük is, hogy ilyen kevesen kíváncsik a meccsre? A kezdő sípszónál kábé félház volt. A 33. percben néztem az órára, akkor még rengetegen keresték a helyüket a lelátókon.
Gratulálok az MLSZ-nek!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 11:54:01

@xunilo: És attől el felejtek helyesen írni? Még csak meg se ver ték.

Cinkes 2010.09.08. 11:54:03

Nem igazán politikai jellegű a téma, de azt szeretném megjegyezni, hogy a rendőrséget nem bővíteni kellene hanem kirúgni a felét (persze gondos szelekció után) és azoknak a fizetését odaadni a megmaradt állománynak. Hátha jobban megbecsülnék a munkájukat. A trollok meg olyanok amilyenek, a legtehetségtelenebb legallja megy el biztonsági őrnek...

Dr Kangörény 2010.09.08. 11:54:40

@elwood: Most is gyurcsány a hibás. Egészen addig így lesz ez, amíg az emberek elfogadják ezt érvnek.

janosbacsi 2010.09.08. 11:54:59

@Szűcslaci: A sok megkeseredett barmot - köztük téged is - mit zavarja, hogy nem tud helyesen írni valaki vezérigazgatóként? A Drávanet nyelvtanárokat közvetít vagy miért is kéne perfektnek lennie?

Nem rohadt mindegy hogy ír, milyen a műveltsége, ha jól viszi a céget? Rohadt mindegy. De újfent és mindig előtör a tipikus turbómagyar majmokból ez a felsőbbrendűségi majomösztön.

Na eriggyetek vissza szépen a felmosórongyhoz.

InDay 2010.09.08. 11:55:22

@gelsystem: egy szavad sem lehet... a 8 évet pik-pak elfeledted...

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 11:55:24

@bolek:
"IQ-t a majmoknak!"

Kedves bolek!
Kérését fogadtuk. Amint lesz fölösleges IQ-nk (írását olvasva azonnal elkezdtük keresni a donorokat), okvetlenül küldjük önnek, akár egyenként is, mert ahogy látjuk, tényleg nagy szüksége lenne legalább 15 pontnyira, hogy a 12 IQ-pontot elérje.

Ezenkívül javaslok egy idegen szavak szótárát, amelyben megnézheti a fumigál szó jelentését, mert jelenleg láthatóan fogalma sincs, mit jelent ez az önnek szép hangzása miatt méltán tetsző szó.
De nem véletlenül mondják, hogy vigyázzunk az idegen szavakkal, sosem lehet tudni, mit jelentenek.
Ez sajnos önnél is bejött.

szmissz.dzson (törölt) 2010.09.08. 11:56:35

gyakran eszembe jut, hogy azért kommentelnek több százat egy posthoz, mert minden második ember f.szkalap. pont olyan, mint atpijkamo.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 11:56:53

@InDay:
Mármint nekem mit igen?
Mert a lófaszt a seggedbe, azt ahogy látom, neked igen.

satobrion 2010.09.08. 11:56:56

Az új kormány új minisztere azt mondta, hogy két hét alatt rend lesz a közbiztonságban. Kérdezem, hogy mikortól kell a két hetet néznünk? Mondjuk 2050 január 01-től?

mozzie 2010.09.08. 11:57:11

@szmissz.dzson: Nanemá és az "okos" szó két egymástol gyökeresen eltérő fogalom.

xunilo 2010.09.08. 11:57:14

Még egy dolog. Állítólag összesen 9 ezren voltak kint (szerintem ez kicsit túlzás, de mind1 is)
Én voltam kint MU meccsen. 78 ezer néző. Egyetlen PERCET sem kellett sorban állni. Nem vertek meg senkit. Nem kellett félni.
Érdekes, lehet így is csinálni?
Szánalmas MLSZ, szánalmas "biztonsági" cégek, szánalmas rendőrök, szánalmas kommenterek, szánalmas ország.

belga6 2010.09.08. 11:57:32

Ja, én az első beléptető kapuban kérték a jegyeket, viszont a kapun túl árusították a belépőket. :-) Mondanom sem kell, senki nem állt ott.

Samsunggenius 2010.09.08. 11:57:41

Gyermekeim az úrban. Mért bántjátok egymást?

g0d 2010.09.08. 11:58:24

@Nanemá: az inkal mint a munkásőrség jogutódja? lol ti ezeket sms-ben kapjátok vagy van vmi rendszeres folyóirat a szoci összeesküvés-elméletekről? ti jobber arcok mindig megtudtok lepni ezekkel a baromságokkal. sztem aza gáz, hogy eltelt 100 nap és mint tegnap is láthattuk nincs/nemvolt miről beszélni. csak a szokásos nagy, ámde üres szavak!

inkalról annyit - hogy nem akarom védeni őket, de 10+ éve szigetelek, és eleinte ugyan voltak problémák, az első pár évben, viszont egy jó ideje már semmi rosszat nem lehet elmondani róluk.

adrian.UH 2010.09.08. 11:59:18

@Samsunggenius: Nézzél sok tv-t. Neked pont azt való...

BéLóg 2010.09.08. 12:00:21

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Te azt hiszed, Viktor azt ígérte meg, hogy neked jobb lesz az arctalan tömegben a városban, ahol adót sem fizetsz és csak a pofádat jártatod?
Az emberek 80%-a nem városban él és főképpen az zavarja, ha a cigány leszedi a krumpliját és ellopja a tyűkját.
Ha elmennél vidékre, RENGETEG (még nem elég, de már jó irányban) helyen megjelentek a rendőrök és a rendteremtők, ami az emberek 80%-nak jelentős részében már KÉT HÉT alatt érezhető javulást jelentett.

Persze ahhoz hogy ilyesmit meglásson az ember, ki kéne lépni az "énvagyokavilágközepe" státuszból.

Már az egy qrvanagy lépés, hogy a kuncelib "megélhetésibűnöző" kategória kezd kikopni a gyakorlatból, még ha ennek az az ára is, hogy fiatalkorú bolti tolvajokat mondjuk kapásból három napra lecsuknak.

InDay 2010.09.08. 12:00:44

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: nagyjából ezt is vártam...
arra gondoltam, hogy neked remélem hazudott és nem hogy 2 hét, de 200 év múlva sem lesz rendőr a közeledben, ha végre jól megerőszakolnak... már ha tudod követni.

xunilo 2010.09.08. 12:01:40

"@xunilo: És attől el felejtek helyesen írni? Még csak meg se ver ték."

Nem, nem felejtesz el (bár... ha eléggé megvernek még vécére is elfelejtesz kimenni, de nem kívánok ilyet)

De hogy kurvára nem lenne kedved ilyen baromságokat irkálni, az tuti!

Még akkor is, ha egyébként nyelvtanilag igazad van. Csak nem értem, h ez miért fontos itt. Nem magyar dolgozatokat írnak ide a zemberek, hanem kommenteket.

Martian (törölt) 2010.09.08. 12:01:45

Ezért nem járok meccsre... az egymással elfoglalt futballhuligánok és a biztonsági őrnek öltözött überhuligánok miatt.

orient 2010.09.08. 12:01:56

Édes jó anyám!!! Ezt most hogy? Ki? Miért? Nem értem ezt az országot sokszor...

alien 2010.09.08. 12:02:14

van Papp Zsombor bejegyzett igazgatósági tag a cégben

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 12:03:39

@g0d:
Mondjuk az In-Kal tényleg MSZP-közeli cég, legalábbis az alapító Lasz Gyuri bácsi eléggé párttag volt (még a +M-es pártban).

orient 2010.09.08. 12:05:08

@xunilo: Minden blogban van egy nyelvtanár, akinek az a legfontosabb szórakozása, hogy helyesírási hibákat javítgasson. Kisebbségi komplexusban szenvedő egyénekről van szó általában.

DrPepper 2010.09.08. 12:05:26

Kontrasztként: augusztusban kint voltam a Wembleyben az angol-magyaron... Sokszáz, kártyaolvasóval felszerelt kapu, 72,000 ember beengedése zökkenőmentes, beengedés után gyors és udvarias ellenőrzés, palackban nem engednek italt bevinni, de adnak műanyagpoharat, hogy legyen mibe átönteni... A stadion belső felszereltségről, wc-k, kijelzők, helyzetek félibeni és azonnali visszajátszása, meg ne is beszéljünk...

Samsunggenius 2010.09.08. 12:06:47

@adrian.UH: Mi a gond adrian? Talán nem volt meg a napi dr.pepper??? Allak akbar tesvérem allak akbar.

Don't panic 2010.09.08. 12:07:05

A biztonsági őrök tömegrendezvényeken az egyik legnagyobb veszélyforrás ... én azt szoktam tőlük kérdezni ha gáz van hogy mi a számod, mert már a rohamrendőröknek is van számuk ... ráadásul néhány jelzős szerkezetet mindig beépítek a kérdésbe :) ... persze nem szabad hallkan kérdezni mert akkor nem vagy barát és kaphatsz, csak a nagyon hangos kérdés működik :)

szmissz.dzson (törölt) 2010.09.08. 12:08:17

bélóg, te mekkora demagóg vagy. :D szted nekem nem az a bajom, hogy attól tartok, hogy megbök a cigány az aluljáróban? segítek: de igen! nem fizetek adót? na menj te a picsába. mellesleg van rokonom falun, akit ugyanúgy meglopnak a fekák, az imádott pintéred ígéretei ellenére.

g0d 2010.09.08. 12:08:27

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: figy ez nekem tökmind1... ez a cég lassan 20 éve működik és eljutottak oda, hogy gyak ők biztosítanak minden nagyobb eseményt - koncert, fesztivál, stb... és nemhiszem, hogy ezt a balos kapcsolataik miatt.

de nem ez a lényeg, hanem hogy egyes okosok szerint ez lenne a munkásőrség jogutódja. ezeket látva/olvasva nemtudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek...

csoko20 2010.09.08. 12:08:45

A. 10 perc verés
B. 90 perc magyar foci.

Hát, te tudod öregem. :) Nekem egyik se jön be, lehet ezért nézek magyar focit csak tv-ben :)

Dr. Körömlakk ® 2010.09.08. 12:08:58

nincs is magyar foci, mi ez a poszt?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 12:09:24

Antiszemita poszt. Mi az, hogy a MOSZAD telepített hadosztályát kritizáljátok?

Hanzy · http://bblogja.blog.hu 2010.09.08. 12:09:30

Gőzhenger: köszönjük az ide nem illő infót, sokat tanultunk belőle...
Well: elsőnek sztem a rendezvény biztosítási vezetőjét kellene kirúgni, aztán a főszerverzőt, a megszólaló Pajor-Gyulai-t elég megrázni... (abban, amit mondott, uis igaza van, az ember érjen oda fél-hnegyed órával előtte, hogy kényelmesen beérhessen)

Ott voltunk mi is a meccsen, nekem spec szerencsém volt, mert a tömeg besodort, én a Himnusz végére értem a lelátóra(igaz már 19:50-kor elindultam befelé, a haverjaim vettek még némi tökmagot és ittak egy sört kint (kb 5p), ők már csak a 10-15.p környékén értek be.
Amit saját tapasztalatainkból Papp Zsombor leveléhez még hozzátennék...:
- normális helyeken akkor is beér az ember 25 perc alatt, ha két rivális csapat játszik és el kell egymástól választani a szurkolókat. Itt a mintegy 30 moldáv szurkolót kellett volna csak elválasztani a 9000 magyartól... (de még azt se annyira, mert senki nem akarta őket bántani)
- ott a Tahóktól is elhangzott, hogy "miért nem értetek ide előbb?" (f8-kor már a stadion környékén voltunk), amire "illedelmesen" megmondtuk, hogy "azébazmeg, mert az U21-esről jövünk"."Mi is..." - volt a válasz. (ezt egyébként igazolni is tudjuk, a rácsos ablakú Tranzit, aminek a tetején a forgó kamera van és a Baross u-ban állt, eléggé bunkó módon közlekedett odafelé a Lehel úton, szabálytalanul előzgetve...)
- normális helyeken nem egy kapun akarnak beereszteni egy komplett stadiont... Itt mindenkinek a III-as kapu (Mildenberger u) felől kellett jönnie, holott létezik még három másik kapu a stadion három másik sarkánál (plusz az V-ös kapu, de az ugyanitt van a Mildenberger u-nál..)
- normális helyeken az ilyen szűk beeresztő utcába nem engednek be senkit autóval, itt a tömeg közepén is nyomult 1-2 autó, plusz valamelyik ottlakó is a háromezer ember között akart kimenni autóval...
- a panaszban említett 6-8 éves gyerekeket valaki be akarta könyörögni a tahókon keresztül, mire Tahóék annyit tudtak hozzátenni, "Miafasznak kell idehozni gyerket?" (aztán az egyik tévedett egy nagyot és beengedte őket...)
- jómagam a III-as kapuval majdhogynem ellentétesen ültem (B terasz, a II-es és IV-es kapu is jobb lett volna a bejutáshoz, ha nyitva), bezsilipeltem a tömegben 35 perc alatt, motozás, átsétáltam a stadion melletti zárt részen a IV. kapu mellett a B-teraszhoz, aholis ismét megmotoztak... A "poénkodó" "Szerinted milyen veszélyes tárgyat vehettem ezen a 80 méteres zárt folyosón?" kérdésre "Ez a szabály, bocs" választ kaptam...

EMU 2010.09.08. 12:09:59

Há de bassza meg, hogy lehet olyan hülyéje a földgolyóbisnak, aki bárminemű magyar vonatkozású labdarúgó eseményre kíváncsi, azt fogyasztja, nézi, baszódik érte, kényelmetlenkedik, magyar futballszervezők által szív? Szart is szokott kóstolni az ilyen? Heréjét acél üllőn üti-e? Fogát kombinált fogóval húzza-e? Hogy lehet erre a bárgyú szarra kíváncsinak lenni, ezért a moslékért barmokkal hőzöngeni? Tényleg ekkora ökrök vannak?

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 12:11:58

@BéLóg:
Igen.
Nem azt ígérte, hogy itt-ott javulni fog kicsit a közbiztonság, hanem hogy az egész országban. Na most az egész országnak Budapest is része, legalább annyira, mint Ököritófülpös.
Adót meg sajnos kurva sokat fizetek. Ne magadból indulj ki.
Sokat járok vidékre, sajnos, a rendőri jelenlét sehol nem nőtt meg. Szóval Viktorkád bizony megint a szemetek közé hazudott. De megteheti, hiszen láthatóan vakok és süketek vagytok.

Ja, a Kuncze féle tolvajok eltűntek. Jöttek helyettük az Orbán-félék, akik már a látszatra sem adnak, nyíltan lopnak.

@InDay:
Nyugi, neked is hazudott.
Aki meg ki akar rabolni vagy meg akar verni, nem fogja előtte megkérdezni a pártpreferenciáidat, és téged, hülye fideszest is ugyanúgy megver, mint Kovács Béla MSZP-st vagy engem mint pártsemlegest (vagy inkább minden pártot utálót).

beeble 2010.09.08. 12:14:55

""Azok az idők már elmúltak, amikor elegendő tíz perccel a mérkőzést megelőzően kiérkezni a stadionba, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie, a meccs előtt ezt kommunikáltuk is."

Akkor külföldön egy nyolcvanezres stadionba mikor kell kimenni? Előző nap este?

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:16:06

Ott volt a felcsúti fiatalok többsége, 3 busszal. 180Fő. Muszáj volt védeni őket.

:osbourne. (törölt) 2010.09.08. 12:18:07

@ficsilla:

Ezt én is tanusitom. Talán 5-10-20K forintos jeggyel kevesebben mennek balhézni is.

Kicsit felelőtlenül Üveges piát is kiadott egy szervező - nem mondom meg melyik mert seggberugják érte - egy koncerten de egy üveg sem repült a levegőbern.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 12:18:14

@g0d:
Szerintem az a baj, hogy te csak őket ismered.
Pedig van még vagy 5 nagy biztonsági cég csak Budapesten. Nem minden szekus inkalos.

Silent Bob 2010.09.08. 12:18:47

@atpijkamo:
Volt már olyan, hogy te nem a posztolót baszogattad?
(amúgy gratula az igényes blogodhoz)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.08. 12:18:54

Vuvuzela koncert volt-e?
Mert ez nem derült ki a posztból...

oncogito 2010.09.08. 12:19:11

Aki ma focimeccsre jár, az csak balhét akar.
A foci ma nem sport, hanem pénz, illetve a nézőknek balhés buli.
Focihuligánok gyülekezője.
Aki sportot akar nézni, az ma nem jár focimeccsre.
Ez ilyen egyszerű.

:osbourne. (törölt) 2010.09.08. 12:19:26

@igenyes: Meg ott volt "Gyurcsány Ferenc" is ... ;)))))

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.08. 12:20:51

Hát ha ezt egy nagy cég vezérigazgatója írta... finoman szólva is gyanús. Inkább elhiszem, hogy valami alkoholista futballhuligán volt a valódi feladó.

Silent Bob 2010.09.08. 12:21:01

@:osbourne.: A Szigetre 12 rugó volt a napijegy és ott a fellépőket molesztálták a biztonságiak.

sprenczl 2010.09.08. 12:22:40

Biztonsági őr rendezvényen = legajla.hu

InDay 2010.09.08. 12:22:47

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Komolyan hiszed, hogy a jövőbe látsz? ...ennyi tehetség parlagon...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 12:23:06

@Silent Bob: "Volt már olyan, hogy te nem a posztolót baszogattad?"

Sokan nem érdemelik ki.

De csak attől, hogy poszt toló, nem élvez védettséget.

belga6 2010.09.08. 12:24:03

Távolmaradással kéne tüntetni az MLSZ ellen. Mondjuk ne menjen ki senki a San Marino elleni meccsre!

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:24:42

@:osbourne.: Tényleg ottt volt? Én Orbánt kerestem, néztem is a TV-t nagyon. Gondoltam ott lesz. Most ott volt vagy nem? Gondolom a fia igen, hiszen Ő is akademista.

SBSB 2010.09.08. 12:24:44

Vezérigazgató úr. Igekötők. Hallott-e már róla? Be, ki, le, fel, meg, alá, át, rá, ide, oda, szét, össze, vissza... stb. Általános iskolai tananyag. Ja, régen volt? Nekem is.

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:26:07

A volt szövetségi kapitányunk szegény egyedül ott ült, mutatták is.

EMU 2010.09.08. 12:26:12

@oncogito: Ez nem igaz, aki sportot akar nézni, az bátran nézzem futball meccset, az egyik legnagyszerűbb sportág, fantasztikus képzettséget és fizikumot igényel. Ellenben ennek a ragyogó sportágnak nem része a magyar foci. Azzal már abszolút egyet lehet érteni, hogy aki erre a szemétre kíváncsi, legyen az válogatott, klubcsapat, vagy orbán viktor hétvégi dekázása mészöly kálmánnal, az egy igénytelen idióta buta balek. Már elnézést. De normális ember annyira nem lehet igénytelen magával szemben, hogy magyar labdarúgásra figyel, azt nézi, felbukkanási helyeit látogatja, azzal a közeggel egy levegőt szív.

il_ 2010.09.08. 12:26:15

@beeble: ja, ezzel szemben Roma hazai meccs, kb 40-45 ezer néző, érkezés után kb 3 perccel már a stadionban voltunk, pedig 2 beléptető kapu, dupla ellenőrzés,motozás, milliónyi rendező / rendőr.
De, ott a rendező azért volt ott, hogy segítsen,amiben csak tud, nem azért, hogy vicsorgó fejjel feszítsen, meg beijesztgessen a tömegbe.
És MINDEN beléptetőajtó nyitva volt persze, nem félig, mert nem attól lesz biztonságos egy esemény hogy felpumpálják a tömeget

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:30:35

@il_principe:

A beléptető ajtó mérete a fontos. Igazad van! Félig nyítjuk, ha fele annyi vendég érkezik, kitárjuk, ha sok vendég érkezik. Így rendelik meg a kapukat.

Vadavír 2010.09.08. 12:31:00

Mennyivel drágább egy biztonsági őr egy meccsre, mint egy rendőré? Mert azt hiszem, rendőrből a tizede is elég lenne és intézkedhetne is ha kell. És nem verekedhetne.

theutat villám 2010.09.08. 12:31:16

A panaszt megértve, azért durva baszd meg, hogy egy vezérigazgató ilyen helyesírással ír.

BéLóg 2010.09.08. 12:33:04

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Te is csak egy agyatlan kommenter vagy. Azt állítottad, el sem kezdődött, miközben FOLYAMATOSAN történik, csak éppen nem tenálad.
Egyébiránt pesti tahó vagyok, a kerületben még sosem láttam rendőrjárőrt, újabban az utcánban NAPONTA elmegy egy Városőrség feliratú, néha kétszer is.
Én nem nyalom a Viktor seggét, de köpködni sem fogok rá, miközben már MOST IS számtalan apró területen érzem, hogy VÁLTOZÁS van, méghozzá jó irányban.

Én mondjuk tapsoltam mikor az IMF-et hazakúrták, te bizonyára gyászszalagot kötöttél és taxisblokádon gondolkodtál.

Ellentétben veled éppenhogy se vak, se süket nem vagyok. Sőt, a két érzékelés mellé agyat is belémépítettek amit használok is -- amely rólad erőssen nem mondható el.

vantage007 2010.09.08. 12:33:27

és ez ma Magyarország....
:(

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:34:00

@theutat villám:

Ne csodálkozz ezen! A vezér nem különb senkinél. Gondolod Ő írta, a vezér nem ír, csak jóváhagy.

hazárdember 2010.09.08. 12:35:07

Vazzeg, kurva balosok takarodjatok már máshová Viktort szapulni.
Hány év kell, hogy eltünjetek, hazaáruló,vörös korcsok??
A Zsombornak meg gratula, hogy megírta a sztorit, legalább nyilvánosságot kapott a dolog.Mocskos, szadista biztonságiak, rendőrök meg a többi.
Ha meg jön az igazság órája, akkor ala Gergényi "hentes"kapitány amnéziás lesz, meg iszkol, mint egy róka, fújj, szégyeljétek magatokat...
Nagyarcú szóvivő - el!Normál országokban sec perc alatt beléptetnek.A Wembley-ben még nem de egy pár helyen már voltam, zökkenőmentes, laza beléptetés.Sajnálom a megverteket, hazafiak, akik szurkolni akartak csak,feljelentés-bíróság,ennyi

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.09.08. 12:36:30

@BéLóg: "...hasonlóan mint a budai buszos orkok, ők is megkapják amit megérdemelnek...."
nem akarlak (nagyon) megbántani, de ha a hüjeséget elektromos árammá tudnánk alakítani, TE egyedül ellátnád ejrópát.

"Nyolc, illetve hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság a BKV nyolc, garázda vagyonőrét..."
index.hu/bulvar/2010/09/03/felfuggesztettek_kaptak_a_brutalis_biztonsagi_orok/

Ráadásul majd' 2 év múltán. Ez nem büntetés, ez egy vicc b+ !
Komolyan ennyit kívánsz nekik? Én spec. karóbahúznám (de minimum kerékbetöretném) az ilyeneket.

Magyarország, én így szeretlek ...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 12:37:39

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Köszöntjük az LMP ügyeletes szóvivőjét!
@Vadavír: Á, dehogy! ("Tágas égen andalog")

oscar dirlewanger 2010.09.08. 12:37:40

az egészbe az a legszarabb, hogy sajna nyertek szipus geráék, és néhány barom megint az egekbe emeli ezt a dzsuvás, semmire se jó bandát....

bitomiki 2010.09.08. 12:37:58

Ide figyelj atpijkamo!
A cikk lényege nem a vezérigazgatóság és a helyesírási hibák voltak. Mindenáron jópofának és szellemesnek akarsz tünni, de csak a szánalmas, kekeckedő idiótizmusod bizonyosodik be.
Majd ha egyszer téged is megrak egy bizt. őr, valószínű máshova fogod rakni a súlyokat egy ilyen eset hallatán. Van még mit tanulnod kisgyerek!

átlátó 2010.09.08. 12:38:16

Sok minden ezsembe jut most...a Dajcs Tomi beléptetőrendszere is, meg más is...az is, hogy az országot a biztonságiőrök és a szépségkirálynő-választások országává tették. Az most nem jut eszembe, hogy már itt a szomszédos Ausztribán miért nem kell biztonságiőr mondjuk a peni-dm-billamarketszerű helyekre,- mondjuk ez a "bécsi vér" programjuk előrevetít ott is valamiféle előregondolkodást.

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:38:35

@BéLóg: Én is érzem a pozitív változást, most csak egy bankank kell utalnom a feleségem teljes bevételét, törlesztés céljából, persze a többit fizetni nem tudjuk. Nos, ez jó a rosszban.

mozzie 2010.09.08. 12:38:43

@BéLóg: Megosztanád légyszives az érveidet IMF hazakúrás tapsikolás ügyben? Vagy csak úgy, mert jó hecc volt?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 12:38:53

@batgirl: Az olyan szoci/szadi cég, amelynek a börtönben vannak a vezetői?

drDankó · http://sportization.blogspot.com/ 2010.09.08. 12:39:32

szerintem inkább örüljenek akik később jutottak be, mert az első félidő még tévén keresztül is nézhetetlen volt...

a biztonsági emberekkel meg nem érdemes szívózni, kivéve létszámfölényben és ütőeszközökkel felszerelkezve.

hazárdember 2010.09.08. 12:39:43

@BéLóg: Figyeljétek meg az IMF elleni harcot tanítani fogják az egyetemeken 20 év múlva.
Hogyan próbálkozik egy százszor elárult, kifosztott ország szembeszállni
egy főgörénnyel.Bármi lesz a vége gratula Viktornak, ha bukunk is , nem seggnyalóként.
Hajrá Magyarország!!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.09.08. 12:40:25

bocs, zártkörű részvénytársaság

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.09.08. 12:41:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Hát, néhány zrt-re ráférne a fizikai zárás:)), de ez sajnos csak a részvényekre vonatkozik.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.09.08. 12:44:00

@hazárdember: ezzel csak egy baj van. Amíg a bukásra várunk, sorban mindenki felveszi a szopóálarcot. (néhány a husosfazék meleltt ülő segg/talp-nyalótól eltekintve)

babhun 2010.09.08. 12:44:25

A helyesírási hibák dacára végül is Zsombornak köszönhető, hogy nem csak a szóvivő úr verzióját ismerjük. Szóvivő úr hitelessége tulajdonképpen ezzel legalábbis időlegesen elveszett. Mehet megkeresni, de ahhoz nem kell már feltétlenül szóvivőnek lenni.

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:46:21

@hazárdember:

Komolyan gondolod ezt a butaságot? Nem vagyok az ellenséged, ellenfeled sem. Kérlek valami pozítivat említsél meg,mit is kaptam én mint szavazó a jelenlegi kormánytól. Nem fontos sehová sem küldened, de Téged egy józan válsztónak tartalak, csak segíts kérlek!

húszdollár (törölt) 2010.09.08. 12:46:36

Akár honnan nézi az ember, borzasztó tapasztalni ezt a közhangulatot. Hogy lehet igy élni? Szerencsés vagyok, hogy otthagytam.

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:48:24

@húszdollár:

Szerintem ez mindenki érzése!

pástétom 2010.09.08. 12:48:36

@hazárdember:

Hát, igen. Ha bele is bukik az ország, akkor is, csakazértis éljen Orbán Viktor...

Te ostoba, buta fidesznyik.

SomethinWild 2010.09.08. 12:48:36

@InDay: Ne is foglalkozz vele, ha visszaolvasol (akárhány) posztot, látod, hogy itt milyen sötétség-gyülekezet van. Akinek nem inge, ne vegye magára (mert kifele menet becsipog a kapu és elverik a Security-sek).
Van pár vezér-gyűlöletkeltő, aki ezt jópofaságnak hiszi. A többi meg vagy velük megy, vagy ellenük, de mindegy, mert normális hozzászólás a Homáron már rég született.

Felhasználásifeltét Elek 2010.09.08. 12:49:04

Zsombit ismerve azon csodálkozom, hogy nem került bele a szövegbe egy-két ótvar nagy káromkodás :D Szerintem az eredetiben benne volt, csak valaki kihúzta...
Akiket ebből a sztoriból komolyan az igekötők helyes elhelyezése zavar leginkább, azoknak kívánom, hogy nem feltétlen focimeccsen, de bárhol - kerüljenek hasonló szituációba. Semmi többet. Lehet majd az egybenyakú kétajtós-szekrény előtt is kisdoktorit védeni magyar nyelvtanból...

Tálibmester 2010.09.08. 12:49:41

Kedves kommentelők!

Kérem azokat, akik életükben nem jártak meccsen és a focit egyenlőnek tekintik a huliganizmussal, hogy ahelyett, hogy a képernyőre piszkítanák értéktelen soraikat, inkább keressenek más elfoglaltságot.

Én tegnap ott voltam a meccsen, 20:10 perckor már 15 méterre voltam a bejárattól, amely körülbelül akkora volt, mint a nappalink ajtaja. Ezen próbálták beengedni az embereket, miközben odabent kb 10 beléptetőkapu várta a szurkolókat. A motozás során még a cigisdobozt is kinyittatták, de arra nem vették volna a fáradtságot, hogy az Európában megszokott szervezéshez hasonlóan cikk-cakkban bekordonozzák az utcát, hogy ha valaki esetleg rosszul lesz, ki tudjon lépni onnan. A tömeg 20:20-kor úgy elkezdte nyomni az elöl lévőket, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem tapostak agyon valakit. 2800 Ft-ot fizettem a jegyért, amit én kicsit drágállottam, de legalább reménykedtem a normális rendezésben. Amikor végre bejutottunk a kapun, bent már csak a lébecolás ment, 20 méter hosszan álltak az IQ-fighter biztonságiak, akik a távolbanézés és zsebredugott kézzel is feszítés elfoglaltságokon kívül semmit nem csináltak. Mondanom sem kell, hogy eközben zuhogott az eső. Én csak 3 percről maradtam le, de mögöttem akkor már forrtak az indulatok a tömegben. Botrányos volt a tegnapi szervezés, és pont azoknak a kedvét vette ez el a meccsre járásról, akiket újra a pálya közelébe akarnak csábítani, a fiatalok és a családok ezután miért menjenek ki? Azért, hogy összenyomják őket a tömegben?
Emellett pedig szeretném megjegyezni annak, aki huliganizmusról beszél, hogy egyetlen fáklya nem gyulladt tegnap, és egyetlen pénztárszalag sem repült a stadionban. Kulturált szurkolás folyt végig, csak sajnos a szervezés nem volt méltó az egyébként igencsak alacsony színvonalú mérkőzéshez sem.
Így akartunk EB-t rendezni... Szánalmas, 9209 embert nem tudtunk normálisan mozgatni, pedig összesen 30 moldáv szurkolótól kellett őket elkülöníteni. Aki ezek után a szurkolókat hibáztatja bármiért is, az tartson mély önvizsgálatot és ez az MLSZ-re, a biztonsági szolgálatra és a szervezőkre is vonatkozik!

hazárdember 2010.09.08. 12:50:07

@donfuligjimmy:
Nem lesz bukás,a prioritásban most az elsők a deviza hitelesek.
Vmit kezdeni kell velük, hibáztak, de honfitársaink, vmi ki kell találni.
Hiába mondtam a rokonságnak annak idején, hogy felejtsék el a svájci frankot, na mind1, bajban vannak, segíteni kell rajtuk, nem mehet el egy élet munkája, lakás stb.
S közben folyamatosan kitartani, az IMF
már annyi kárt okozott ennek az országnak, hogy valóban, végleg takarodjanak!

masztijani 2010.09.08. 12:52:10

Nyomjatok a fekaldobalast, en meg csak rohogok itt a szigeten

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 12:52:47

@Tálibmester:

Ki is volt a biztonságért felelős cég?

hazárdember 2010.09.08. 12:54:17

@pástétom:
Fidesznyik a nagyanyád, ismerettség , támogatás nélkül csinálj egy mostmár 30 fős céget, soha senkinek nem hódoltam be és minden hónapban van fizetés nálam.
Én buta ??
Te vakarék, gyökér, vörös korcs.

masztijani 2010.09.08. 12:54:19

alkapcson vaglak csoves!

Papa 2010.09.08. 12:54:46

Én is ott voltam, nem sokon múlt,hogy a tömegben nem történt nagyobb tragédia.
A verekedés pedig pont mögöttem történt, Hungarosecurity vagy valami ilyen cég volt, ilyen milicista cuccban voltak.

HgGina 2010.09.08. 12:57:02

Valahogy nem is értem, mi a fenének mentek még ki ilyen ótvar, magyar "foci"-nak csúfolt sporteseményre. Sokezer mazochista feldühödött azon, hogy az ő lelki nyugalmuk érdekében szegény biztonságiak nem engedték őket a veszélyes történések közelébe.

2010.09.08. 12:57:39

Well, éljen az igazság, ráadásul duplán öröm a levél, egyre inkább beigazolódik az a vesszőparipám, hogy a magyar helyesírás egy tök felesleges dolog. A levél tök érthető, pedig a szerző rugalmasan használja a magyar nyelv szabályait.A lényeg az érthetőség. Ezért is fogyunk, marha szabályokkal cseszegetnek a frusztrált magyar tanárok. Nem mindegy, hogy az óriási gólt órjási golnak írjuk, aki értelmes érti. Sajnos a rendező gorillák más szabályokkal nincsenek tisztában. Amúgy is, magyar ember minek kérdez, hangtalanul osonjon be a lelátóra, rendezők előtt meghajolni, "Isten áldjon fiam elrebeg neki", jobbak lejattolnak. Magyarországon kérdezni tilos, nem tanultátok meg a suliba? A csávó azt kapta, amit megérdemelt, kérdez itt hülyéket....

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 13:00:24

@Papa: Hungarosecurity nem szerepel az inyenes céginfomációban. Nem találtam.

hazárdember 2010.09.08. 13:00:28

@igenyes:
Ugye nem gondolod, hogy 100, azaz száz nap alatt lehet vmit csinálni???
8 év alatt lehetett volna.
Majd 8 év után legyetek ugyanolyan igényesen elszámoltatók,rákérdezők, mint, ahogy a vörösökkel nem voltatok:))
És 8 év után kiderül, hogy kinek volt igaza:)
"Te ostoba, buta fidesznyik."
Soha nem voltam párttag, de százszor a fidesz vagy a jobbik, mint a vörösök,
Ennyi , megyek dolgozni.

vsztk9111 2010.09.08. 13:01:20

@BéLóg: A barátomat a levélíróéhoz hasonló okokért gépelte le a Tóth Csaba véle brigád. Ezek amúgy doszpotnak az emberei, régi huligánok, akik most már maffiaszerűen működnek, de meglehetősen jó viszonyt ápolnak a politikai pátokkal is (doszpot révén kiemelten a maszoppal.)

Tálibmester 2010.09.08. 13:01:58

@igenyes: Nekem tök mindegy, ugyanezt tapasztaltam a Puskásban is, csak ott két vagy három bejárat is nyitva volt és négyszer ennyi embert kellett beengedni. Nekem tök mindegy, hogy milyen politikai párt holdudvarába tartozik a cég, csak az ember-ember viszonyt várnám el tőlük, amit mondjuk Hollandiában nem, hogy megadnak, hanem a biztonsági őrök szinte pincérként viselkedtek, bárhova mentem. Pajor-Gyulai László helyében pedig vagy elnézést kértem volna a szurkolóktól, vagy ha már emberileg egy csúszómászó szintjére kell lesüllyednem, akkor inkább eltussoltam volna az ügyet és néma csendben próbáltam volna elfeledkezni a tegnapi malőrnek csak erősen eufemizálva nevezhető eseményekről. Csak sajnos egy index címlapon kívül ebből az ügyből se lesz semmi...

istenhátmögött 2010.09.08. 13:02:19

gyakorlatilag visszatero problema, amiota ez a ceg biztosit
a nepstadionnal szinten az egylyukos beengedo modszert alkalmazzak, nevetseges, de hat ugye hiaba volt mar errol szo, ugy latszik ez igy marad
jah multkor barcelona inter meccsen kb 90 000 ember kozott volt szerencsem bejutni es kijutni, a bejutas az 10 perc volt, a kijutas pedig 5, persze kicsit nagyobb stadionból és egy picit tobb ember volt ott, de hat ez a dekadens nyugat, nem nekunk valo

ucus 2010.09.08. 13:05:25

A fiam is fent volt a meccsen. Kaptam tőle egy sms-t a mérkőzés kezdetekor:
" -Még nem jutottunk be. Teljes a káosz. Sokkal rosszabb a rendezés, mint a DVSC BL meccsein volt a stadionban!"

Paal77 2010.09.08. 13:06:23

Látszik, hogy a hozzászólók nagy része nem volt a Mildenberg utcai kapunál tegnap este 8 és 9 között, mert akkor nem a helyesíráson, meg a "vezérigazgatón" akadékoskodnának..

Pajor-Gyulai takarodjon, mert nem hiszem el, hogy 9200 embert nem lehet normálisan beengedni a stadionba.
Az egész talán ott kezdődne, hogy jól kellene helyszínt választani a mérkőzésnek. Ez tegnap rendben volt, hiszen 9 ezer embert a Népstadionba vinni hiba lett volna, mert tök üres lett volna, így legalább volt hangulat.
Ha már helyesen kitalálták a helyszínt, akkor az esemény szervezőjének (az MLSZ-nek) a BKV-tól meg kellett volna rendelnie a helyszínre vezető buszok sűrítését, így nem fordulhatott volna elő, hogy az Újpest központból 10-15 percenként ment busz a stadionhoz, ami ugyancsak a szurkolók torlódását segítette elő.
Jól kellene megszervezni a stadionba bejutást, mert 9-10 ezer emberrel lehetett számítani a meccs előtt is és egy 2 méteres kapun átengedni több ezer embert nem lehet gyorsan megvalósítani. Ezt a problémát egy kis gondolkozással fel lehetet volna még a mérkőzés előtt ismerni és ki lehetett volna találni valamilyen megoldást.

Véleményem szerint a XXI.században el kellene már jutni odáig, hogy egy esemény szervezője (és annak kommunikációs vezetője) ne a "vendégekre" mutogassanak, hanem felvállalják, hogy hibáztak és megpróbálnak tenni azért, hogy ez legközelebb ne fordulhasson elő!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 13:06:24

@babhun: "A helyesírási hibák dacára végül is Zsombornak köszönhető, hogy nem csak a szóvivő úr verzióját ismerjük."

Attól, hogy nem tud helyesen írni - nem egy vesszőhiba -, aztán írását azzal nyomatékosítja, hogy aláír valamilyen nevet, meg hogy vezérigazgató, éppen a hitelességét veszíti el. Szívesen meghallhgatnám a másik oldalt is.

Hanzy írása sokkal hitelesebb. Nyilván rosszul volt megszerveze a beengedés, és rettenetes bunkók voltak a biztonságiak. Ezekben átfedés is van a két írás között.

2010.09.08. 13:07:40

@istenhátmögött:

ennyi, vezérigazgató menjen barca-inter meccsre, ha én az volnék, páholyom lenne a San Siro-ban

amfiteatrum 2010.09.08. 13:08:33

Elég szomrú történet, jól jellemzi a hazai sportkultúrát. Tavaly kimenten egy Manchester United meccsre, ott is rengeteg a biztonsági, de mindenki udvarias és segítőkész. A stadionba percek alatt tud bejutni a mintegy 75 ezer néző. Ott KISZOLGÁLJÁK a nézőt. Itthon ezek szerint KISZOLGÁLTATOTT az aki még van olyan őrült és meccsre megy.

Itthon kb 15 éve nem voltam meccsen, s őszintén szólva amíg ilyenek a körülmények - pálya állapota, szurkolási kultúra, foci színvonala - nem is fogok.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 13:09:44

@Dr. Körömlakk ®: "nincs is magyar foci, mi ez a poszt?"

:)))))
Ez a legjobb!

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 13:10:54

@ucus: Kósa büszke lehet erre! Tényleg jobban kezeli a helyi ügyeket.

2010.09.08. 13:11:16

@Paal77:

na, ezért nem járok magyar meccsre - max olyanra, ahol 1000 nézőnél nincs több :):)
Majd mi lesz a Holland meccsen, höhö

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 13:12:28

Ez itt nagyon gáz! Na, én pattantam. Aki akar valamit, azt magánba küldje!

Kiß B. 2010.09.08. 13:12:48

Pajor-Gyulai elfelejti, hogy ez 3000 szurkoló nagyjából ugyanaz, aki előtte szenvedte végig az U21-es meccset az Albert stadionban, illetve még pár tudat vidéki, aki munka után indult útnak. Mi gyakorlatilag az U21-es után rögtön elindultunk, mégis a 25. percben értem be, A bejárathoz (inkább így irom, a sor végéhez) 19.10-re értünk. Újpest Városkautól így a harmadik, már eleve tömött buszra tudtunk felpréselődni, és mögöttünk rengeteg ember várta a következő járatokat, sokan fel is adták, és gyalog indultak el. Egyik MLSZ rendezvényről a másikra. Ha a szövetség lefoglal két különmetrót, meg nyolc szakadt csuklósbuszt, akkor simán benn van mindenki!

Tálibmester 2010.09.08. 13:13:56

@Paal77: Abszolút egyetértek. Aki kint volt, úgyis megtapasztalta, aki meg nem, az ha ezeket dolgokat meghallja - és itt most nem a mi 130 kommentünkre, meg a cikkre gondolok, hanem Pajor-Gyulai szavaira - akkor nem fog legközelebb kimenni, mert azt mondja, ezek a szurkolók birka állatok, akik nem tudnak viselkedni, európai módon időben érkezni és rendben vonulni. Pedig ha elnézést kérnek és azt mondják, hogy legközelebbre kitalálnak valamit, talán a most otthon ülők is azt mondják, hogy adjunk még egy esélyt, hátha tényleg megoldják a dolgot. Komolyan mondom, ez a nyilatkozat olyan, mint ha ez a fószer nem abból a pénzből kapná a fizetését, amit mi szurkolók, sportmédia-fogyasztók, adófizetők teszünk a zsebébe. Hogy lehet valaki ennyire korlátolt, hogy maga alatt vágja a fát és elpártoltatja a csapat mellől azokat, akik 10 fokban, esőben csinálták tegnap, az egyébként az események után is jó hangulatot. Ez egyszerű emberi hülyeség...

Mondial 2010.09.08. 13:15:10

A Puskásnál is mindig ez van, egyszerűen az ezért felelősök szarnak bele az egész botrányos helyzetbe, ők szépen bekocsikáznak a kis vipes helyükre.

webmestar 2010.09.08. 13:15:13

Látom T.CS. bridág megint megcsinálta. Bár nem jártok nb1-es meccsekre, de ez kb mindennapos (lévén ők biztosítják a fél nb1-es mezőnyt).

ezaz menjetek inkább manchesterbe, mert ott nem fröcsögnek teli szájjal a 40-es alkeszok :D Vagy csak nem értitek amit mond? Emberek, a focit övező kultúra mindenhol ilyen, fogjátok fel. Ez nem színház :)

mike-kulas 2010.09.08. 13:16:15

@ucus:
Igazad van. A DVSC-Basel volt az utolsó, ahova kimentem ebben a kurva országban. Le volt zárva a szektor, ahova a jegyünk szólt, 6 éves fiammal leültünk másik helyre, ahonnan felállítottak (nagyon megalázó volt). 25 perc perc után kinyitották a részt, ahova szólt a jegyünk, betódúlt a nép épp hogy kapptunk helyet. Mi a kurva anyjukat csinálnak ezek a "szervezők?" Meddig alázhatnak következmények nélkül??
De a tegnapi meccs ezt is felülmúlta. Gratula. De jó, hogy nem mentem ki.

Ringlósztár 2010.09.08. 13:16:42

@BéLóg:
Miről beszélsz ember?
Magyarországról?
Olvass utána, a népesség hány százaléka él ma városban Magyarországon, te tudatlan!
1990-es adatok:
Budapest 19,4%
Vidéki városok 42,4%
Azóta ez még jobban eltolódott a városok javára.
Adó: APEH honlap szerint a teljes adóbevételek 35%-a Budapesten keletkezett 2008-ban.
Az az igazság, hogy a mezőgazdaság bőven a városiak által befizetett adókból van támogatva, úgyhogy ezt az adófizetési témát hagyjuk, ha lehet.
Vidéken nőttem fel (Bács) és a mai napig visszajárok, de nem nagyon ismerek olyat, aki adót fizetne.

EMU 2010.09.08. 13:16:57

@atpijkamo: Jaja, tényleg ez a legépeszűbb eddig, de látod, vannak sokan, akiket nem zavarnak a tények. Magyar futball tényszerűen nincs. Magyar játékos már-már genetikailag alkalmatlan a sportágra, mentálisan, morálisan és fizikálisan kétségtelenül. Jelenleg a magyar futball a tahók szórakozása, ennyi unintelligens, agresszív, sötét, együgyű paraszt nincs még egy sportágban. És ahogy látszik, ezt valaki még nézi is, meg figyelemmel követi. Szerencsétlenek.

2010.09.08. 13:17:04

@igenyes:
a vidékieket ki kell tiltani a pesti stadionokból, miattuk van ez a tumultus mindig, miattuk kell kinyitni több kaput, van képük feljönni pestre, micsoda dolog ez. TV-ről nem is hallottak? :):)

oncogito 2010.09.08. 13:17:33

@EMU:
"Ellenben ennek a ragyogó sportágnak nem része a magyar foci. "

Részben tudok egyetérteni.
Ma a sport általában nem szól másról, mint pénz és dopping. Én legalábbis nem tudok mást látni benne.
Persze, van emberi erőfeszítés és eredmény, de ezen kettő miatt silány.
Régen szívesen néztem minden sporteseményt, ma inkább már nem.
Sajnos, ez van.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 13:18:39

@ficsilla: Ma elmentem a tescoba. És túléltem. Ez egy pozitív történet, nem? ;)

Kiß B. 2010.09.08. 13:19:14

@EMU: Csak szólok, hogy nyertünk!

2010.09.08. 13:20:30

@webmestar:
Cáfolom!!! Innen nyugatra kicsit jobb meccsre járni :):) Eleve fociznak a marhák :)

2010.09.08. 13:21:53

@Don Bandi: ennél a posztnál te vagy az ügyeletes náci ? Kollégáid a többit látogatják.
Hogy megy ez nálatok ? Reggelente eligazítás van, ki melyik topicba járjon fasizálni ? csak kérdem...

webmestar 2010.09.08. 13:22:07

@EMU: a foci mindenhol a tahók szórakozása, ezért is a legnépszerűbb sport.

Tálibmester 2010.09.08. 13:22:27

@EMU: Köszönjük az általánosítást, gondolom a Te hobbiaid és szórakozásaid abszolút feddhetetlenek. Elnézést kérek mindenki nevében, aki szeret egy sportágat és kitart egy csapat mellett akkor is, amikor az már több mint két éve nehéz időket él meg. Szerintem ugyanúgy vannak a szurkolók között is normális arcok, mint ahogy a virágkötők között is tirpákok. Nem vagyunk főállású szurkolók, szerintem, a többségünkkel szívesen el is beszélgetnél valahol egy sör mellett, anélkül, hogy bármi rosszat gondolnál rólunk. Ezerféle ember jár meccsre, családosok, baráti társaságok, szerelmespárok, nem kell azonnal általánosítani.

Kiß B. 2010.09.08. 13:23:27

@Tálibmester: Ezeknek beszélhetsz! A legjobban szerete amikor valaki olyan filmről vagy színdarabról vitatkozik amit nem látott, olyan könyvet kritizál amit nem olvasott, olyan zenét fikáz amit nem halott és olyan meccsről okoskodik amin nem volt ott. Ez a kommentelők jelentős hányada!

Tálibmester 2010.09.08. 13:23:50

@Tálibmester: szerk: Bárcsak két éve lenne, két évtizede! Ezt akartam írni!

webmestar 2010.09.08. 13:24:04

@Belpo: anno én is láttam jobb focit. De attól, hogy szar lett nem fogok elpártolni tőle. Ez a hűség. Ha a csapatod kiesik a másodosztályba, akkor onnantól nem is érdekel mi lesz vele? Ez nem úgy megy. Lehet, hogy ott jobb a foci, nem érdekel. Ez nem erről szól:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 13:24:36

@bitomiki: Igazán nem értem a futball és a helyesírás közötti kapcsolat keresését. Állítólag nem is lehet jó focista, aki nem bunkó, de tapasztalataim szerint a bunkóság nagyon gyakran a karrier, a cégvezetés szükséges, de nem elegendő feltétele is...
Az egy másik dolog, hogy a szekus bűnözőket, együtt a futballhuligánokkal és a többi erőszakos bűnözővel szépen vegyes brigádokba osztanám, és kiásatnám velük kézzel a Duna-Tisza csatornát....

webmestar 2010.09.08. 13:25:58

@Tálibmester: Sajnos a T.CS. nevével fémjelzett rendezői brigád évek óta, protekcióval vannak ott a válogatott, és a legtöbb nb1-es csapat háza táján. Mást ne mondjak, a Videotonnál és a Debrecennél is ők biztosítanak. Ergo az EL meccsekre ha mentek, ne várjatok mást.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 13:26:42

Próbáltam bekapcsolódni, de elnéztem az egyik oldalt.. aztán a másikat... kívülről mind a kettő bődületesen hülye. Szerintem én leszokom a politizálásáról.

EMU 2010.09.08. 13:26:47

@mike-kulas: Addig fognak alázni, amíg vagy olyan hülye, hogy kimész egy ilyen szarra. Nekem eszembe sem jutott, és láss csodát, nem is bunkóskodtak velem. És egy magyar meccs borzalmait sem kellett végignéznem. Csodálatos a szellem ereje, abban a pillanatban, amikor felfogod majd, hogy hülyének vagy nézve a magyar futball által, hogy egy debilis, tehetségtelen, tahó közeggel van dolgod, és nem fogsz ezeknek még a kedvében is járni azzal, hogy magadat alázod egy-egy magyar vonatkozású meccsel, az egész megoldódik majd, meglásd. Kinek mennyi idő kell, nekem kisgyerekoromtól számítva úgy 20 év elég volt, hogy azt se vegyem komolyan, amikor kérdez egy magyar futballérintett. Külföldön szoktam meccsre járni, ott általában futballisták játsszák ezt a játékot és csapatok, 50-es szókincs feletti szakvezetőkkel, akik ugyan nem a mezey féle 2 hónapos lötyögés alatt lesznek prolicences edzőfejedelmek, de egy kurva labdalevételt bármikor képesek elsajátíttatni.

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 13:27:27

@Belpo: Hát bizony a vidékieket, a budapestieket és a külföldieket is nagyon jó lenne, ha kitiltanák. Gond nélkül menne a meccs. 180 felcsúti videotonos tehetség a legjobb helyről nézhette a meccset, de Ők külön busszal jöttek 3 különbusszal. (nem baj, de a BKV busszal érkezők is kaphattak volna ugyanolyan elbánást,ha ingyenes szendvicset nem is + üdítőt nem is)

Autószerető 2010.09.08. 13:27:34

Beteg ez az egész magyar foci - minden elemével együtt.

Romboljuk le a stadionokat, szúrjuk ki a labdákat.
A futballt pedig csak tévén nézzük...

Tálibmester 2010.09.08. 13:27:49

@-kraci-: Másfél éve szoktam le a kommentelésről a sok idióta miatt, de a tegnapi meccs után és az ide író, a helyszínről és az eseményekről semmit sem tudó idióták miatt muszáj volt megint belépnem. Pontosan azért nem írogatok, amit Te is írtál. Én ha valamihez nem értek, hülye vagyok, bevallom, vagy csak kummantok. Jó lenne másnak is ezt a magatartást felvenni, talán konstruktívabb lenne egy-két cikk és a hozzájuk tartozó kommentfelhő. Köszönöm azoknak, akik tegnap ott voltak és ez után a rendezés után és meccs után (mert azért a játékra nem voltam büszke) itt szóvá tették véleményüket, felhívva a figyelmet a problémára és remélem találkozunk San Marino ellen, egy kicsit jobb játék és szervezés mellett. Üdv, én léptem

Kiß B. 2010.09.08. 13:29:50

@Tálibmester: Így lesz! Én is léptem! Úgyis megbeszélik helyettünk, hogy mi történt azok, akik ott sem voltak! :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 13:29:54

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Én már láttam nembunkó cégvezetőt. Csak csődbe ment. Valamiért a drága jó alkalmazottai folyton átbaszták. :)

Egyéves Önkéntes 2010.09.08. 13:31:49

A múltkor az Operaszínház bejáratánál fejelt le a szekus, mert makkos cipőben voltam. Hogy a faszba művelődjek így?

webmestar 2010.09.08. 13:32:05

@EMU: Hát Te eszméletlenül hülye vagy :D És a szép, hogy észre sem veszed:) Remélem írsz még ilyen okosságokat, mert bearanyozza a napomat

FIDES AGITÁTOR 2010.09.08. 13:32:31

@Autószerető: Bevásárlóközpontot azért ne építsünk a helyükre! Inkább kellene egy nagy grund. (vicc!)

Paal77 2010.09.08. 13:33:06

Aki azt mondja a kommenteket olvasva, hogy örül, hogy mégsem jött ki a meccsre, annak csak annyit üzennék: jó volt kint lenni tegnap az előzmények ellenére!
Voltam én már telt házas Real Madrid, Liverpool, West Brom meccseken, de nem volt ilyen jó hangulat mint tegnap! A kint lévő 9,2 ezer emberből 6-7 ezer szurkolni jött ki és nem a divatszurkolók voltak többségben, mint az utóbbi idők "teltházas" meccsein. Amikor hazaértem, akkor ment a sport tv-n az ismétlés és így belenéztem, de nem jött át az a hangulat, ami kint volt, pedig nem is a kapu mögötti részen voltam!

EMU 2010.09.08. 13:34:45

@Tálibmester: Nem a sportágtól van hányingerem, annak eseményeit magam is látogatom, de kizárólag olyan érdekeltségű meccseket, amelyeknek magyar vonatkozása semmi esetre sincs. Az meg hogy kitartasz egy bundázó, gyökér, simlis, tahó magyar csapat és annak faragatlan, ügyetlen, lusta ingyenélői mellett, és ennek a csapatnak a morális és szakmai rothadását "nehéz idők"-nek aposztrofálod, az meg már komolyabb defektus.

EMU 2010.09.08. 13:35:50

@-kraci-: Hurrá, nyertünk! Kit vertek a derék magyar legények? Antarktiszt?

EMU 2010.09.08. 13:37:18

@webmestar: Nem igaz, hogy mindenhol a tahók szórakozása, az meg legkevésbé, hogy a tahók sportja volna. Mert ez utóbbi viszont a szent kárpát-medencére maximálisan igaz viszont.

Nevem Earl 2010.09.08. 13:39:48

Ebből hír lesz a tévében, mert a TV2 az Index blogjairól nyúlja a híreket. Lásd: a Kozma utcai asszony, a srác az idióta APEH-büntetéssel, stb.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 13:40:18

@InDay:
Nem kell ehhez semmi jövőbe látás.
Mondok egy neked láthatóan teljesem ismeretlen fogalmat (lassan írom, hogy mindkét szót megértsd):
józan ész.

@BéLóg:
Sajnos, a beléd épített aggyal láthatóan csak a magokat tudod felcsipegetni, meg talán az udvart nem szarod össze, gondolkodásra például láthatóan alkalmatlan.
Csak megsúgom: az IMF hazakergetésénak egyik következménye az, hogy tartósan 290 Ft körül van az euró. Mennyi is volt, mielőtt hülyeségeket beszélő pártod trónra nem került? 262?
Ezúton is gratulálok.
Ja igen, majd arra leszek kíváncsi, hogyan kommunikálják le, amikor Simor fizetésének csökkentése miatt fogják szívatni őket (illetve sajnos, miattunk minket, az országot). Az első pofon már megérkezett tegnap ezügyben is.
Sajnos, az EU-hoz Viktorkáék ekkora mellénnyel csak szopni járnak. Azt viszont folyamatosan.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Gondolod, hogy aki nem sík hülye, mint az agyatlan fidesznyikok, az mind LMP-s?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 13:41:33

@enamel: Azért, mert nem ő baszott ki az alkalmazottaival. A bunkóság, embertelenség megvéd az ilyenektől.
@Autószerető: A stadionokat nem kell lerombolni, Chillében is milyen jó szolgálatot tettek a szegény ártatlan kommunisták összegyűjtésére...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 13:42:53

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Nem, hanem aki az még MSzP-nek sem kellett a szadiból, az lett elempés.

il_ 2010.09.08. 13:44:12

A Debrecen meccseket is ők biztosítják? lol
a tavalyi Debrecen - Levszki is megérne egy külön írást.
Stefánia úton kezdés előtt 1 órával kb, 15 órás sor.
Nyitva szintén egy bejárat, az is leszűkítve, az eredetileg kb 10 méter széles kapuból csináltak egy fél métereset

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 13:45:26

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Abszolút nem. És ezt úgy mondom, hogy akkoriban az alkalmazottja voltam. Láttam mit csináltak a többiek, és az én pofám is égett helyettük. A csaj meg nem vette észre.

Türkménbasi 2010.09.08. 13:45:41

Tipikus történet. Sajnos a poszt végkövetkeztetése is helytálló.
Ugyanis gondoltam rá, hogy a 7 éves fiamat kiviszem október 8-án a San Marino elleni meccsre. Már beígértem neki, de ezek után elgondolkodom.

Röhej, hogy - hasonlóan a szórakozóhelyekhez -, a meccseken is a biztonsági őröktől kell tartani leginkább.

Ez egyébként annyira, de annyira égő a társadalmunk számára, hogy nem is tudom szavakba önteni.

EMU 2010.09.08. 13:45:48

@webmestar: Melyik okosságom aranyozta be a napodat? Gondolom szinte betűnként tudod cáfolni a nevetséges állításaimat.:) Kezdd azzal, hogy elmagyarázod nekem, hogy a magyar futball élvezhető, kulturált, látványos és eredményes, minden forintot megér.

tacsikutya 2010.09.08. 13:46:03

@Ringlósztár:

Én Bács megyében születtem, most Csongrád megyében lakom. Te, Hol az a város Bács megyében, ahol nem fizet adót senki?
Szívesen átjárnék vásárolni ezt-azt. Vagyis mindent. Az áfát mindjárt meg is spórolnám. Mindenen. Kérlek áruld el a helyeeeeeet, naaaaa!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.08. 13:46:15

a történet szomorú, de mi köze hozzá, hogy ki minek a vezérigazgatója? vagy céges minőségben volt jelen a meccsen szurkolni?
ilyen biztonsági emberek mindenhol akadnak: bkv-nál, diszkókban, bárhol. persze ha bejön egy balhés banda, akkor nem állnak oda eléjük, hogy húzás van, hanem megy a körbetelefon, hogy legalább 4x annyian legyenek mint az ellenfél.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 13:48:43

@Türkménbasi: Lassan a boltokban is. Eddig ahányszor gomdom volt, a biztonságiőr vagy kiváltó ok volt, vagy beleugatott, és azért mérgesedett el.

papulimapuli 2010.09.08. 13:50:50

jó irányba megy az ország...höhöhö

ezek a hazárdember-szerűségek oh beh buták

tacsikutya 2010.09.08. 13:51:20

@Belpo:

Cáfolom!

Láttál már pl osztrák bajnokit? Na az se foci!

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 13:54:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
És gondolom, aki még az LMP-nek sem, az lett fideszes.
Szóval az már tényleg a legalja.

domeescsaladja 2010.09.08. 13:56:09

Felhívtam a szomorú helyzetre a figyelmét egy olyan médiumnak, amelyben talán a legkevésbé jó szerepelni. Ha a kezdeti lelkesedésnek megfelelően foglalkozni fognak az esettel, akkor nem lesz könnyű az illetékeseknek a szőnyeg alá seperni az ügyet/problémát.
Végül is nyilatkozó akad bőven: a szemtanú igazgató, a csapat kommunikációs igazgatója, Csányi ügyvezető úr, esetleg szakértők a biztonsági őrök szerepéről, feladatáról. Szép nagy botrányt lehet ebből dagasztani és még túl sokat sem kell dolgozni vele.

Kíváncsian várom a fejleményeket! ;-)

Respekt Papp Zsombornak felelősségteljes társadalmi szerepvállalásáért

genyó kapitány 2010.09.08. 13:57:18

"Tékozló Homár
Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon"

Csókolom! Lehet verni valakit nem brutálisan is?

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 13:57:20

@domeescsaladja:
Médiumnak?
Már a halottlátók is ezzel foglalkoznak?

Netán médiát akartál írni?

nem várt fordulat 2010.09.08. 13:58:11

Én azt nem értem, hogy miért nem küldik el ezeket a tahókat valamilyen tanfolyásra legalább?

Az ok, hogy felvesznek minden trollt, de csak úgy adnék engedélyt bármilyen security cégnek, ha igazolni tudja, hogy akkreditált tanfolyamon részt vettek a biztonsági őrei. + folyamatos ellenőrzések.

(egyébiránt a metróban az elmúlt egy évben a trollok tekintetében történt változás, vagy a blahán, fővárosban mindig a normálisabbakat tették be? ezeken egész kultúrált az egyenruha, és nem a kétajtós primkókat látom itt.)

fuggetlenallamok 2010.09.08. 13:58:49

azt nehezen adom meg, hogy 3000 ember nem tud felképelni 30-40 kokszos bomberes parasztot. hol a társadalmi összefogás? minden kigyúrt jóskapistának van egy álla. na azt kell zárt kézzel lendületesen eltalálni és lefekszik. onnantól meg ízlés dolga, hogy meddig húzod az orrával a vércsíkot a betonon.
have fun!

elwood 2010.09.08. 14:01:16

@hazárdember: " Figyeljétek meg az IMF elleni harcot tanítani fogják az egyetemeken 20 év múlva."

azért nagyobb téteket ne tegyél fel rá.

meglesznek ök. választások, aztán már nem kell látványosan arcoskodni, megyünk kuncsorogni pénzért.

hogy hol tanítják ezt majd ... ?

webmestar 2010.09.08. 14:01:23

@EMU: Nézd, látszólag semmi közöd a nemzetközi focihoz. Menj ki egy Milan meccsre, a körülmények teljesen hasonlóak (kivéve a rendezést, de arról több szót már nem akarok ejteni - nem mindenhol ilyen szar amúgy, u21-en teljesen korrektek voltak, pedig azt is ők csinálták :) ), sőt ott még olyan is van, hogy égő robogót dobnak a vendégszurkerekre. Nahát, pedig az európa!!! És tavaly a Millwall - West Ham United? 3000 szurkoló a pályán, egymást, és a játékosokat püfölve. Pedig ott megoldották...Aztán amikor kiesett a Hertha tavasszal? Hány ezren romboltak a gyepen? Még Dárdainak is futnia kellett interjú közben.

Te meg azt hiszed, hogy ez egyedi :D
Barcelonában 200 embert tiltottak ki, mert rasszista dolgokat skandáltak minden meccsen.

És te tényleg azt hiszed, hogy a foci lehet kulturált szórakozás? Hát hajrá. Én nem fogom felnyitni a szemed, te pont azt nyomod, amit a mainstream média a szádba ad. Sajnálom.

champy 2010.09.08. 14:02:19

@atpijkamo: Összesen 6 helyen van hiba. 3 -nál, az általad említett szóköz vagy egybeírás. Jobb lenne,ha vicceket mesélnél. Mi a faszt zavar téged, hogy nem jó a helyesírás? A lényeget leszűrted?
Jobban bántja a szemem a te kommented, amelyben ki szeretnéd figurázni a posztert.

frangepán 2010.09.08. 14:04:32

@oscar dirlewanger: TE szánalmas paraszt, ha nem értékeled a meccset, akkor jobb ha hallgatsz!

schveinlufter 2010.09.08. 14:05:50

Orbán és a moldáv miniszterelnök jelenléte egy focimeccsen - ahol olyan csúnyaságokat kiabálnak a prolik, hogy még a kormányfő is aggódik egy riportban a meccsre látogató családosok helyett - kiemelt biztosítású esemény, amit most már a terrorelhárítás felügyel. Nem történhetett olyan esemény, nem alkalmazhattak olyan securityst akit/amit nem ismer ez a szervezet. Remélem lesz személyi következménye mind a rossz szervezésnek, mind a verésnek.

EMU 2010.09.08. 14:06:21

@webmestar: Voltam Milan meccsen. És nem értem miért, de kurvára nem hiányzott a pályáról egyetlen magyar játékos sem, úgy is elég jól futott a laszti. Sőt magyar edző sem hiányzott nekem, aki a lelátóra hallatszóan kurvaanyázzon. Én ilyen barom vagyok. A szurkolókat leaszarom, bár azért voltam olyan meccsen is, ahol vigyorogva ültek családok a legkeményebb szektorban is. Én csak azokat nem értem, akik erre a moslék magyar focira tudnak izgulni, ez elég igénytelen dolog sztem. Nem a lelátói bunkóságról beszéltem elsősorban, hanem ami a pályán folyik. Na arra nem lehet kíváncsi az, aki egy cseppet is ad magára.

Riffa 2010.09.08. 14:06:26

Én a meccs 35. perce körül jutottam be a stadionba és úgy a 40. körül a szektorhoz, amibe jóval több jegyet adtak el, mint ahány hely volt, ergo állhattam a lépcsőn. A nem olcsó jegyért ez így kicsit felháborító. Jó ideje kint vagyok minden hazai meccsünkön, de lehet, hogy egy darabig inkább nem erőltetem ezek után...
Pajor-Gyulai László meg ne beszéljen hülyeségeket, a Puskásba harmad ennyi idő alatt bejutottunk mindig. Arról nem is beszélve, hogy máshol lehet, hogy rég bedöntötték volna a kerítést, úgyhogy ezúton is gratulálnék szurkolótársaimnak, hogy megőrizték nyugalmukat.

drDankó · http://sportization.blogspot.com/ 2010.09.08. 14:07:14

REMÉLEM EZT AZOK IS OLVASSÁK AKIK AZZAL A KAMU SZÖVEGGEL SZOKTAK JÖNNI, HOGY "A HULIGÁNOK MIATT NEM MERNEK A BÉKÉS CSALÁDOK MECCSRE MENNI"!!!

a különbség: a huligánok a legritkább esetben vernek ártatlan gyerekeket, a tóth csaba féle biztonságiak viszont előszeretettel mennek rá a védtelenekre...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 14:09:23

Összefoglalnám a kommenteket, illetve a tanulságaikat; a magyar társadalom 1. elmebeteg, 2. túl van politizálva, 3. hülye.

ArnoldBácsi 2010.09.08. 14:14:19

ezaz bazmeg politizáljatok csak istenbarmai.

Magyarvagyok_Nemturista 2010.09.08. 14:14:35

Mi az anyámnak itt politizáltok? A posztban egy büdös szó nem hangzott el a politikáról.

Jó lenne ha visszavennétek egy kicsit, ez a homár és nem a tótawé. Menjetek oda, és ott írogassatok baromságokat, ott az legalább senkit sem zavar.

Tegnap csodálkoztam, mikor a kommentátor a tévében azt mondta a meccs kezdetekor, hogy csak 1/3 házig vannak a szurkolók. A végén aztán fel is tűnt, hogy sokkal többen vannak.

Abban biztos voltam, hogy nem az első félidő varázslatos teljesítményén felbuzdulva mentek ki az emberek, de bevallom erre nem gondoltam.

Már várom, hogy legközelebb mit szúrnak el ezek a bunkók. A Csányi helyében mondjuk jól megbüntetném a szervezőket. A legközelebbi meccsen talán elgondolkodnának, hogy mi a teendő!

webmestar 2010.09.08. 14:19:51

@EMU: hát nem tudom, egy Ronaldinho, vagy Ibra mennyire "értelmes, kulturált ember" :)
tény, hogy tudnak focizni, itt meg nem, de nem hiszem, hogy pl. az olasz edzők ne kurvaanyáznának. Max nem érted, amit mond.

Szar a focink, ez tény. Én pl. kispályás bajnokságba játszom, és néha szar rájönni, hogy más mennyivel sokkal jobban tud nálam. Akkor szidjam magam, meg fejezzem be azt, amit szeretek? Én kijárok a meccsekre, tudom mit kapok érte, de engem speciel a hangulat mindenért kárpótol. Plusz anno láttam itthon ahogy ikszeltünk a reállal, kivertük pár éve a Millwallt, voltak jó meccseink. Emiatt lettem hűséges. Még a legszarabb időkben is ki kell tartani, engem így neveltek.

hááááát 2010.09.08. 14:22:09

Csak azt nem értem mindenkinek van már kamera a mobilján.Miért nem veszik fel?Utána lehetne höbörögni,vádolni,elítélni.Hajrá Magyarország.Egyszer valamire csak kijutunk. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 14:22:17

gondolom azert irta ida a statuszat, mert fel akarja vallalni az ugyet
akinek akkoris a helyesiras meg a politika legfontosabb mikor egy gyalazatos rendezes/ sok esz nem kellett hozz, hogy aki kimegy 21 evesek tet nelkuli meccsere az bizony at fog menni a tettel biro felnottmeccsre is/ utan egy idiota baromsagot nyilatkozik es ilyen orkok barmikor megverhetnek barkit, hat az hulye
es ennek nincs koze a magyar foci szinvonalahoz sem

dei · http://erdei.aplus.pl 2010.09.08. 14:26:34

Ja mer ezé is a bukó emeszpé meg a köcsög gyúúcsány a hibás
:))))
Eszem megáll. Szánalmas ország. Szánalmas jobboldaliak.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 14:27:21

Miért kell mindig a kötelességtudó dolgozókat baszogatni? Aki kikapcsolódni megy és drukkolni, az relaxáljon és ne az őröket basztassa, hogy hány kapu, meg miért nem. Honnan tudná szegény melós, hogy mi miért van? Neki az a dolga, hogy a renitenskedőket kiszűrjék. Az őrt kérdezgetni - mint ahogy már sok helyen sokszor kiderült - renitens viselkedésnek minősül. Ha beengednek, kussban bemész szőnyeg alatt. Ha várnod kell, vársz. MI a fenét nem lehet ezen érteni?

EMU 2010.09.08. 14:27:57

@webmestar: Engem meg úgy, hogy olyan szekér után ne fussak, ami nem vesz fel. Ha a magyar futballtól csak és kizárólag arra telik, hogy hazudozzon, hitegessen, hülyének nézzen, hogy a semmi teljesítményre az együttérzésemet és odaadásomat várja el, hogy a pénzemet akarja, de cserébe nem ad az ég világon semmit, akkor én annak hátat fordítok, és hangosan hahotázok azokon, akik még nem ismerték fel, hogy ez az egész egy undorító, hazug szar. Úgyhogy voltam szíves elveszíteni a bizalmam a magyar fociban, futballt nézek helyette inkább.

drDankó · http://sportization.blogspot.com/ 2010.09.08. 14:28:41

húzzon már innen a sok bérkommentelő!

a témáról kéne kommentelni.

moderátor mér nincs?

domeescsaladja 2010.09.08. 14:29:36

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Ha azt mondtam volna, hogy sajtótájékoztatót tartottam, akkor valóban a média lett volna jelen. Én azonban mindössze egy műsor egyik szerkesztőjének hívtam fel a figyelmét a jelenségre. Egyszerűbben a média a médiumok többesszáma. Igazából ebben az esetben csak ez a szóhasználat helyes.
Lehet az tévesztett meg, hogy a médium egy több jelentésű szó, aminek elsősorban az általad is hivatkozott jelentése ismert.

"A fogalom a mediáció, tehát a közvetítés szóból eredeteztethető, a médium pedig közvetítőt jelent. Ennek többes számú alakja a média."

hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Keres%C3%A9s/m%C3%A9dium?search=m%C3%A9dium

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.09.08. 14:31:41

Focimeccsre járni a második kedvenc elfoglaltságom. Az első, hogy addig verem a fejem a falba, amíg elájulok.

Attis62 2010.09.08. 14:32:35

Nem kellene felvilágosítani erről azt a fostalicskát, aki Stockholmba kiment a meccsre az én pénzemen és a köcsög képe alá azt írták, hogy Gyurcsány? Igen, az, az! Aki a legnagyobb magyar gennyláda oligarcha Csányi mellett nézte bambán, ahogy a svédek szopatnak minket!

Talán, ha egyszer kitakarodna egy meccsre egy ilyen szituációban és nem a SportTV-n fröcsögné a legnagyobb baromságait, akkor rájönne a fostömlő, hogy nekünk nem foci EB-t kellene rendeznünk, hanem Köcsén gulyáspartit ahol pojáca elnök lecsót főz!

Csókoltatom őt, a forradalmár szabadságharcos állatot!

xboxer 2010.09.08. 14:33:03

1. véletlenül nyertünk egy szar meccsen, de tökmindegy mert az EB közelébe sem fogunk jutni. A csoportban max a 3. helyre vagyunk jók.
2. túl van politizálva az ország. a megosztottság (thanks Viktor!) miatt nem jutunk semmire és ezért akarok kitelepülni.
3. ne kábítsuk magunkat ez az ország ha töretlen fejlődésnek indul és még szerencséje is lesz akkor sem fog tudni se EB-t sem Olimpiát rendezni a következő 15 évben.
4. van néhány közepes tehetségű focistánk (Dzsudzsák, Gera) de a válogatottba ők is beleszürkülnek/féltik a lábukat. Ja taktikát ismét nem láttunk. Találtunk két gólt a 2. félidőben emiatt fellelkesültünk, de ha még 10 percig tart a meccs akkor a M-ok kiegyenlítenek.
5. a magyar válogatott tagjainak TILOS lenne tiszteletdíjat, prémiumot fizetni és a válogatott meccseket INGYENESSÉ kellene tenni. Én még akkor sem járnék ki, de ez egy szimpatikus lépés lenne.
6. Isten éltesse Orbán és Csányi urakat, a kis Orbán Gáspárt szintén, egyben javasolnám a nagy magyarország formájú focipályák bevezetését.
7. Mo-on a security -szinte - mindehol ilyen. a RENDŐRÖKET a JELVÉNYSZÁMUK lejegyzése után simán felnyomnám az illetékes kapitányságon!

webmestar 2010.09.08. 14:33:31

@EMU: nem hazudozik az, csak neked nagyok az elvárásaid. Meg mindenki másnak, akik azt hiszik, hogy itt aranycsapat van még mindig. Fogjátok már fel, hogy annak 50 éve vége! Középcsapat a miénk, és ha nagyon küzdenek, akkor is azok maradunk.

Te amúgy az a fajta ember vagy, aki, ha a körülmények rosszak, akkor dobbant külföldre?:) Én inkább küzdök ebben a mocsokban, itt, ni. Amit magyar focinak hívnak.

EMU 2010.09.08. 14:34:05

@ficsilla: Össze lehet kötni, járj hazai bajnokikra és veresd ott eszméletlenre magad. Az elképzelhetetlen, hogy ne legyen ott egy-két könyvtáros vagy bölcsészmérnök, aki ne vállalná.

aidy01 2010.09.08. 14:34:47

@EMU: rohadtul nem az a kérdés, hogy ki kíváncsi a magyar labdarúgásra. aki kíváncsi, és fizet is érte, úgy gondolom megérdemli, hogy normálisan bejusson a meccsre.

(én is szívesebben járnék spanyol-angol, olasz-német válogatott meccsekre, de magyar vagyok, magyarországon élek, ez van, ezt lehet/kell szeretni)

amúgy az U21-en ugyanez volt. érthető okokból kellett jegyet kérni mindenkinek a pénztárban, noha ingyen volt. jön a biztonsági kis/nagyfőnök a félrecsapott ensz-sipkájában, és ahelyett hogy megkerülte volna az amúgy nem túl nagy sort a hátsó pénztárnál, hogy bejusson a 4es kapun, inkább keresztül tört a soron "ájjá férre, ájjá férre"-t kiabálva, közben 16-17 éves lányokat eltaposva a kb 100-110 kilójával...

ez primitívség kérdése, és iskolázottság/iskolázatlanságé.. és 1: cég vezetőségének 2: megbízó felelőssége.
1: miért kell ilyen primitíveket alkalmazni? azért mert miszter bádibilder országos 2. helyezett volt? vannak korrekt, értelmes biztik is (100 kilóval meg 50nel is), miért nem elég csak őket alkalmazni.
2: míg a megbízó nem emel szót, addig a cég vezetőségét se fogja rohadtul érdekelni.

abba már ne menjünk bele, hogy milyen kapcsolatok vannak amögött, hogy melyik rendezvényt melyik cég biztosítja..

nfgy 2010.09.08. 14:35:34

Érdekes,hogy ugyanez a színvonalű beléptetés volt ennél a kapunál akkor is amikor legutóbb ott voltam egy válogatott meccsen a Megyeri úton.
Magyaro.-Norvégia 1:4 :( /2006.09.02-án./
Néztem a TV-ben,hogy a lelátón a 30.perc körül is futkosnak a nézők a helyüket keresve.Na,mondom itt ugyanaz a kupleráj van mint 4 éve.

EMU 2010.09.08. 14:37:49

@webmestar: Ezt nekem ne címezd, nem vagyok hülye, aranycsapatról sosem ábrándoztam, nem is érdekel. Amúgy nem az a fajta vagyok, aki ne itthon küzdene a mocsokban. De szeretem a futballt, ahogy a tengert is, és mivel itthon egyik sincs, ezért ha látni akarom bármelyiket is, akkor utaznom kell. Te nyugodtan küzdj itthon, se tenger, se foci, se értelem nem lesz itt sosem. Melyikünk is az, aki bármit is nem fog fel?

EMU 2010.09.08. 14:39:51

@aidy01: Primtívség. Igen. Egy magyar meccsen. Mi ebben a megszokottól eltérő, vagy legalábbis szót érdemlően különleges?

seri1984 2010.09.08. 14:40:20

Ezzel magyarázza a kommunikációs igazgató, hogy nagyobbak a biztonsági ellenörzések? Menjen már ki egy Barcelona meccsre ahol 96 ezer embert kell beengedni és 15 perccel meccskezdés elött még üres a stadion majd negyedóra alatt bejutnak mind. Itt hány emberről volt szó? A képek alapján kb 40% ha lehetett a stadion telitettsége. Vicc az egész! De ez MO. Minden nagyobb rendezvényen és meccsen ez van tisztelet a ritka kivételeknek. Én is csodálom hogy még nem történt eddig tragédia!! És mélyen megdöbbentem mikor a precizitásukról hires németeknél lett ebből embertragédia az idei Loveparade on. (igaz ott másfél millio embert kellett koordinálni nem 5 ezret - nem mintha ez mentség lenne..)

InDay 2010.09.08. 14:40:29

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa:
"Médiumnak?
Már a halottlátók is ezzel foglalkoznak?

Netán médiát akartál írni? "
... te agyatlan, te akarsz nekem jelentést magyarázni...?

/off jó hogy a hsz-eket moderálják, de a nicket nem... ez így elég vicces.

arconfosom 2010.09.08. 14:46:24

A biztonsági szolgálatok tagjainak kb 90%-a főállásban Rendőr, maradék tízből kilenc pedig nyugalmazott Rendőr.

Nincs is mit tovább gondolkodni, hogy miért ilyenek

Grigorij 2010.09.08. 14:47:42

Itt folyamatosan lehet offolni?
Dejó...!

aidy01 2010.09.08. 14:50:31

@EMU: ja igen, bocsi. csak a lényeget hagytam ki :)

az országban nagyon nagyon sokan nem tudnak helyesen írni. többek között én sem, és szégyenlem is értem magam.

DE!

ha végre valaki szóvá teszi azt, ami történik, esetleg a nevét/arcát adja hozzá, akkor nem kiröhögni kéne, hanem odaállni mellé, mert akkor jutunk ötről a hatra. najó, inkább egyről a kettőre :)

és igaz, az éremnek két oldala van. biztos sokan hergelték a biztiket is. és akkor mi van? szurkolók. sokan pont olyan primitívek, mint az ész nélküli agresszorok egyenruhában. de ő azért fizet, hogy kimenjen a meccsre, kiordítsa magából a feszültséget, még ha tán azt se tudja mi az a les. a biztinek pedig az a feladata, hogy ellássa a feladatát, azaz biztosítsa a feltételeket ennek a szurkolónak is, és ha barom, akkor is higgadtan kezelje a helyzetet. aki erre nem képes, azt ki kell rúgni - és nem mellesleg felelősségre vonni. pláne amiért visszaél a helyzetével /munkakörben elkövetett hogy is van pontosan? .../

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 14:51:28

@enamel:
Sajnos, ez nem így van. Nézz utána. Teljesen mást jelent a két szó, még ha egy-két ökör (itt nem rád gondoltam) nem is bírja ezt felfogni.

@InDay:
Igen, mivel olyan ostoba vagy, hogy neked meg kell magyaráznom.

@domeescsaladja:
A média a médiumok többes száma? Ne bassz. Többes szám többes száma?
Mellesleg a magyarban a többes szám jele a k. Nincs kivétel. A média nem -k-ra végződik, tehát nem többes szám.
Kedves félművelt olvtárs, nézz ennek utána. És itt a Wiki is hülyeséget ír.
Meg te is.

(Akinek médiumok, annak gondolom, a fólia is fóliumok. Ökrök.)

webmestar 2010.09.08. 14:53:54

@EMU: ok. Sok sikert a focinézésedhez.
Engem meg a foci nem érdekel, csak a hangulat és a klubhűség. Emiatt lennék idióta? :)

Mindegy is, már csak pár nap és itt van szeptember 11. ujpest-FRADI :)

sunshine bobby (törölt) 2010.09.08. 15:03:35

a sok primitív suksükölő bikkfanyelvű sport körül ólálkodó szarospista.

domeescsaladja 2010.09.08. 15:05:05

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: A magyarban az egyes szám a médium. Rendben. A határozott többes a magyar nyelv szabályainak megfelelően és a latinnal ellentétben ismét csak médium. Például nem négy ló, hanem négy médium kért engedélyt a sugárzásra. Ha viszont egyetemesen beszélünk a hírközlési formákról, arra a média szó vált használatossá a magyarban, amivel egyébként nincs semmi baj. Itt azonban észre kell venni, hogy a média a magyar nyelvbe nem a médium többesszámaként, hanem önálló gyűjtőfogalomként épült be! Van elektronikus és írott média, ami megint csak az adott csoport egészét takarja. Amikor azonban médiumokról beszélünk, akkor az már határozott többes. Itt már magyar szabályok szerint képezzük a többes számot a latin szó eredeti, egyes számú formájából. Idegen, képzett szavak esetében ez természetes. A lényeg, hogy ha médiumokról beszélünk, akkor már tudjuk, hogy bizonyos médiumokról van szó. Azokról a médiumokról, amelyek... Ekkor szokott előjönni a médiák szó is, és ez az, ami viszont már helytelen, mert az az eredeti többes többese, ami abszurd. www.nibiru.hu/magyar/nyelvor/020108mediak.htm

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 15:06:20

@InDay: @suze egy agyatlan, baszatlan picsa:
Kedveskéim!
A médium görög szó, közvetítőt jelent. A média a többesszáma, görögül, nem magyarul, tehát közvetítőket jelent. A "médiumok" szó meg olyan párttitkár-indikátor.

mizie 2010.09.08. 15:08:04

Melyik ez a biztonsági cég???

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.09.08. 15:08:05

1. Szar a magyar foci, egy világégés minden egyes meccs (ez utóbbi is az volt, hiába nyertük meg...) - mi köze ennek a poszthoz?
2. Eddig maszopos kormány volt, most fityeszes: mindkettő szar, hazug, haszonleső herékből áll, tudjuk - mi köze ennek a poszthoz?
3. A posztoló helyesírása kifogásolható, mégis céget vezet: ilyen a magyar gyakorlat, a pénzhez/ügyeskedéshez/törtetéshez kell érteni, nem a helyesíráshoz (megj.: ezért vagyok én csóró) - mi köze a poszt tartalmához?

Válaszok:
1. semmi
2. semmi
3. az égvilágon semmi

Együttérzés, lojalitás, satöbbizés, ezekről meg nem is írok.
Szerintem vérlázító a köcsög orkok viselkedése, a meccs(ek) szervezése,az mlsz buzeráns, amatőr, segglyuk, töketlen hozzáállása.
Egyszer azt nézném meg, ahogy egy, az orkoknál nagyobb darab állampolgár visszakézből lebasz egy maflást az egyik ilyen kispöcsűnek.

talext 2010.09.08. 15:09:40

Ha a Drávanet Zrt vezérigazgatójának még véletlenül sem sikerül helyesen leírnia a mondandóját, akkor hogyan várható el, hogy az alsóbb szinteken mozgolódó biztonsági ne verjen szarrá valakit egy beszólásért?

EMU 2010.09.08. 15:12:20

@aidy01: Ezt nekem most mire föl írtad?

HR King 2010.09.08. 15:13:15

Meg mindig ezen a qrva focim nyuglodunk.
Bevetni az osszes palyat kukoricaval, a sok falabu pedig kapalna.
Meg hasznos is hoznanak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 15:15:05

@webmestar: hat nekunk ez a datum mast jelent
de azert a meccset megneznem ha 8 elott kezdodik mert 10-tol melo van
/ez egy off volt/

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 15:15:25

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa:

fején a szöget! respect!

azok az okosak, akik teljesítményt várnak a magyar felnőtt futball csapattól (klub, vagy válogatott), jelzem, hogy Tom Burke 1896-ban 12 másodpercen belül futotta a 100 métert. Tessék felállni és utána csinálni. Ma már van professzionális pálya, van professzionális funkcionális ruházat, cipővel. 1 éven belül elég lesz elérni az eredményt. ... Jaaaaa, hogy ahhoz 7 évesen már meg kellett volna tanulni futni? Rendesen egymás elé rakni a lábat? Amint a futás menni fog, kaptok egy labdát. Labdavezetéssel legyen a 100 méter újabb 1 éven belül 15 másodpercen belül (min. 3, max. 5 labdaérintéssel). Ezt is jobb lett volna 9 évesen elkezdeni?
És egy szó a pénzről:
Ki tudja megmondani, hogy mennyibe került a foci klubtagság 1990-2005 között a lakhelyén? És hogy az mire elég? És hány licences edző dolgozott van és milyen volt az a licenc? Mert most azok a srácok fociznak, akik akkor tanultak. Abból a havi 0-500 Forintból. Abból volt nekik felszerelés, stadion, fű, kapufa, labda, meccsrutin, utazás és meleg víz a zuhanyzóban... És remek egyéb gondolatok is vannak még, ha nekifeszültök. Én azon is őszintén csodálkozom, hogy szóba jön a hazai futball. Gyűlölködni és követelni könnyebb, mint gondolkodni. Sportvezetésben pedig gondolkodást követően döntéseket hozni.

banfitoto 2010.09.08. 15:20:55

@seri1984: Teljesen igazad van, milyen alpári szöveg már, hogy időben kell jönni! Nem az MLSZ tart el minket, hanem épp fordítva... ez miért nem egyértelmű?

Másrészről nem értem a laikusok hozzáállását a magyar focihoz. Attól hogy még hülye a gyerekem szerethetem teljes szívből. Ez nem racionális döntés, hanem érzelmi kapocs! Kár a fáradtság, az igazi szurkolót nem lehet lebeszélni arról, hogy a válogatottnak szurkoljon.

Hajrá Magyarok!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.08. 15:22:04

Orbán miatt lehetett , nehogy valaki ott pofán vágja. Pedig megérdemelné!

rexter 2010.09.08. 15:22:51

egyszeruen rohej. es akkor Orbanc meg Csanyi konnyes szemmel magyarazza h milyen fontos a szurkolokat visszacsabitani. Mikozben lassan amr mindenhol mindig azon vannak h kibaszottul megkeseritsek a bejutast. szar orszag.

uez lesz a dozsa ellen is tutira, osszenyomorgatott tomeg az 1 nyitva levo kapu elott, erthetoen novekvo feszultseg, kirobanno verekedes, majd jonnek a dorid rendorok es szetkonnygazazzak meg kardlapozzak az egesz bagazst.

a tv meg beszamol rola h botrany a meccsen meg eszemfaszom. itt meg kell valakinek doglenie hogy egy kicsit jobban utanajarjanak mar vegre mi a fasz is folyik a foci palyak korul. de talan az se lenne eleg. egyszerre kellene eros antoniat mate krisztat vago istvant orban viktort pinter sandor csanyi sandot az osszes fasz radio es tv vezetojet hirszerkesztojet kizavarni egy ilyen ujpesten rendezett meccsre bele a tomegbe hogy fulladjanak meg a nyomorgastol vagy kesobb majd a konnygaztol. akkor vszinuleg valtozna valami. kibaszott rendorallam.

EMU 2010.09.08. 15:28:32

@s.o.v.i.e.t.: Mindjárt könnyezem, hát igen, véresen nehéz és szörnyű ezeknek a derék magyar játékosoknak és edzőknek a dolga. Csak azt nem értem, hogy annyi szép és kevésbé gyötrelmes szakma van, miért nem azt választották? Amúgy meg azt is megmagyarázhatnád, nekünk okosoknak, hogy azt a kurva golyót, amivel játszanak, tudod, amit rúgni kell, na azt miért nem tudják lekezelni? Egy szögletet miért nem lehet mondjuk tízből legalább hatszor normálisan betenni a kapu elé? És miért nem lehet tudni, hogyan kell erre megtanítani valakit? Vagy a nyomorúságos edzői fizetésekbe csak a bedobás és a legurítás fér bele, a labdakezeléshez és pontrúgáshoz már fizetésemelés kellene? Akkor menne? Ne védd a védhetetlent. Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Szerbiában, és lehetne sorolni, hogy hány jóval szerényebb módú országban tud létezni ütőképes csapat időről időre. Nálunk meg azért nincs, mert nincs pénz?

domeescsaladja 2010.09.08. 15:31:44

Egyes szám: médium
Határozott többes: médium
Határozatlan általános többes: médiumok
Gyűjtőfogalomként: média

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 15:35:49

Azt hiszem a végkövetkeztetés az lehet, hogy Orbán Viktor verte meg a szurkolókat, továbbá a gazdasági karrierhez kontraindikált a magyar nyelv.

Uriah Heep 2010.09.08. 15:37:51

Sok biztonsági tényleg alig várja, hogy valakit megagyalhasson. Tisztelet a kivételnek, mert sokszor egy cégen belül is vannak véglények, meg olyanok, akik tényleg értelmesen, okosan, erőszakot csak ultima ratioként alkalmazva csinálják.

(off) Egy példa: egyik hazai fesztivál, VIP pénztár, kb. 20-an állunk sorba a napijegyekért, két ablaknál egymás mellett. Erre egy közelben unatkozó okostojás megfog egy kordont, és beerőszakolja a teljesen fegyelmezetten és nyugodtan sorakozó társaság közé. Aztán még vagy hármat hozzáépít. Mi meg csak nézzük, és a nevetés csak azért nem tör ki, mert már van rutin, és tudjuk, hogy annak pofozkodás a vége, abból meg nem mi jönnénk ki jól.

Vajon miért a legdeviánsabbak mentek anno rendőrnek a középsuliból, ahol tanultam, és miért a legerőszakosabbakból lesznek biztonsági emberek?

A kedvenc: egyszer azért kellett biztonsági embereket fogadnunk egy rendezvényre, mert egy másik biztonsági cég megígérte, hogy szétverik az egészet, ha nem ők fognak biztosítani. Ez kész....

Brukk 2010.09.08. 15:41:54

Nem olvastam a kommenteket, úgyhogy ha írt már valaki, elnézést az ismétlésért.

Én is kinnt voltam a meccsen. Nálunk a meccs után volt érthetetlen, miért nem tudunk kimenni a stadionból (tribünről), ott szorongott több ezer ember.

Később tudtam meg, hogy ott volt a moldáv köztársasági elnök, ezért kellett a biztosítás. Vélhetően befelé is emiatt dugult be a rendszer.
Úgyhogy szerintem így inkább érthető a dolog.
Persze nem értem én sem, hogy ezt miért nem lehet a nézőkkel közölni, pláne egy tök ártatlant földre teperni.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 15:44:38

@domeescsaladja:
Nagyon-nagyon el vagy tévedve.
Egy darab tömegkommunikációs eszköz (tévé, rádió, újság) is média.
Többes számban médiák. Általánosító többesben megint csak média.
A többes számú főnév után többes számú ige áll. A média azt mondták? Ugye, nem?
(A ló okos állat - ez is egy általánosító többes, csak ez a magyarban valójában egyes szám, ennek megfelelően egyes számú vonzatokkal.)
A médium a halottakkal társalgó megszállott.
Szóval olvasgassál még tovább, mert még mindig hülyeségeket írsz.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Legyenmá latin... Naaa!!!

Mérgező Hulladék 2010.09.08. 15:46:50

@EMU: Átbasznak. Igen. Egy magyar üzletben. Mi ebben a megszokottól eltérő, vagy legalábbis szót érdemlően különleges?

Homár bezár.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 15:49:49

@webmestar:
thx remelem talalok streamet
egy fradi -dozsa csak fradi dozsa

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 15:50:05

@EMU: azért könnyezni nem kel!:) Csak arra kapacitálnám a kedves nagyérdeműt, hogy ezektől, akik épp prosperálnak, nem kell, illetve nem is lehet elvárni semmit. Nemlétező alapra nem lehet építeni. Bezárni a boltot egy jelképes 10-20 évre és valahogy kinevelni egy használható korosztályt. Ha már egyszer a vállalatok adóalapjából 10%-ot lökhetnek a focira. Lökjenek is! Az utánpótlásba. A pénznyelő felnőtteket meg vezetőséggel együtt elhajtani a fészkesbe. Mert ez, amit ezek nyújtanak, az nem profi sport. A kutyát nem érdekli, nemhogy még szórakoztatna. Mert ugye aki nevet, az nem biztos hogy jól mulat; lehet, hogy kínjában nem tud jobbat tenni.
Egyet értünk ecsém! Szélnek ereszteném én is ezt a sok semmirekellőt.
Új szemlélettel, új eszközökkel, új futballt kreálni. E lenne az eszköz, amihez nyúlni kellene. Csak senki nincs, aki meg merje mondani kiválóságainknak, hogy ameddig nem visznek be heti 3-3,5 millió embert a tévé elé vagy a stadionba, addig ingyen labdáznak, önszórakoztatásra.

Waxolo 2010.09.08. 15:50:51

Hajrá Magyarok !!!

juhaszcs 2010.09.08. 15:52:05

Azért volt ekkora biztonsági készültség,mert Orbán Viktor király úr is ott volt a lelátón.
Vigyázni kell őfelségének a nyugalmára.
Nem lehet ezt megérteni?

BéLóg 2010.09.08. 15:52:13

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Te xerencsétlen!
Az egyes számú kommunikációs eszköz neve médiUM és a többesszáma médA.
Ez egy latin örökség, v.ö fólium/fólia mg még ki tudja micsida.
Olyan hogy médiÁK nincsen.
Ettől függetlenül mindenki használja, hát ez van, engem nem zavar.
De te itt osztod az észt mint az orosz hóhér Tallinban, az vicces.

fingerbangs 2010.09.08. 15:52:26

felháborító amit a biztonságiak csinálnak, de a rendőrök még durvábbak hogy basznak az egészre, gyökér mind

domeescsaladja 2010.09.08. 15:52:40

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Most értettem meg, hogy te és én nem ugyanarról a Magyar nyelvről beszélünk. Az egyik, amelyet - vélhetőleg - csak te beszélsz helyesen, illetve van egy másik amit a keleti félgömb 16° és 23° hosszúsági körei között és az északi félgömb 45° és 49° szélességi körei között, nagyjából Európa közepén elhelyezkedő terület lakossága. Na az én nyelvhasználati iránymutatásom ez utóbbira vonatkozott. Egyúttal köszönöm, hogy betekintést engedtél saját egyedi nyelvjárásodba. ;-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 15:53:09

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Ezt a régi rómaiak is így gondolták, azért vették át. Egy darab kommunikációs eszköz sajnos médium. A médiumok meg olyanok, mint a jugoszlávok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 15:54:29

@Brukk:
Bush rendszeresen jar a dallas cowboys meccseire
es ettol meg a nezok siman be-es kimennek
/termeszetesen belepteto rendszer van
e sok kapu, megy az gyorsan pontosan ha szakszeruen csinaljak/

Jó Estét 2010.09.08. 15:56:48

na ezert nem jarok focimeccsre...

Es mondjuk mi lett volna, ha mondjuk a romanokkal jatszunk, akik idejonnek 3000en, es koztudottan nagy a 2 nep baratsaga, ilyen biztositas mellett szep lett volna, plane ha a szekusok meg a magyarokat verik...

BéLóg 2010.09.08. 15:57:25

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: (Most látom.)

Ugye te agyatlan barátom TAPSIKOLTÁL mikor az ájró 310 (leírombetűvel: HÁROMSZÁZTÍZ) hungárian forint volt. Jaaaa, akkor épp a Libajnai vót hatalmon, és képesek voltak KONFERENCIÁT rendezni, "mire jó a drága euró" címmel (A krízis LEHETŐSÉGEI vagymivót.)

Most bezzeg kurvagáz a 290-es ajró, szaladgálunk fűhöz-fához panaszkodni. Már télleg kéne egy kis kéxalagos tüntetés és ideje hogy előbújjon valami aktuális bőrfejűfasiszta akitőlugye az aktuális kormány majd nem fog jól elhatárolódni.

Engem hülyének nézhetsz, de akkor léccives tedd már le a tükröt a kezedből!

juhaszcs 2010.09.08. 15:57:58

Viccet félretéve mit akarunk mi ebben az országban élsportot?
Csak egy kis adat mennyit fizet egy szülő azért,hogy a gyerek sportoljon.
Úszás havi 10000 forinttól.
Foci 5 ezer forinttól havonta.
Atlétika 6 ezertől.
Szinkronúszás 15 ezer körül
Vizilabda 10 ezer körül.
És sorolhatnám.
Természetesen minden sportágnál a felszerelést az utazást és minden egyéb költséget a szülők fizetik.
Aki ma ebben az országban sportolhat gyerekként az szerencsésnek mondhatja magát,rengeteg szülő nem tudja megfizetni a tagdíjakat.
Európai sportolási árak balkáni szülői bérekből.

Mérgező Hulladék 2010.09.08. 15:58:22

@Brukk: az még valamennyire OK, hogy várok tíz percet, amíg elviszik a moldáv köztársasági elnököt, a magyar miniszterelnököt meg a sleppet (bár egalitariánus énem be-beszól: ugyan miafaszért kell várnom arra, hogy a pogácsazabálók bájvigyorogva elvonuljanak). De annak, hogy a B és D lelátókra a meccskezdés után fél órával még alig-alig engedik be az embereket, nem sok köze van Voronin és Orbán urak VIP-páholyban való diszkrét szotyizgatásához.

Jó Estét 2010.09.08. 15:59:39

@BéLóg: azer mer az elozo ugyanilyen szar volt, ez meg nem lesz jobb, szvsz, de amig az emberek csak ebbol a 2 oldalbol tudnak valasztani, meg is erdemlik amit kapnak...

lifelike 2010.09.08. 16:03:07

részemről respect a posztolónak, hogy névvel, céggel kiáll valaki mellett akit agyonvertek a gyökerek, és nagyon remélem hogy a húgyagyú rabló csányi is olvassa ezt, és csinál valamit a szekusokkal

Shesh Besh 2010.09.08. 16:06:37

@webmestar:
A poszt elején csak reméltem, később sejtettem, a vége felé már biztos voltam benne, most meg már mindenki tudja kinek szurkolsz. (én is, és én is ott leszek szombaton).
Na szóval: csodálom ezt a fajta úriemberhez méltó válaszaidat, amivel a tisztelt(?) kommentelő társakhoz (pl., de nem kizárólag: EMU) szólsz. Én nem tudnám így magamba fojtani az indulatokat. Nem bírom elviselni ha szeretett és több mint 20 éve űzött (igaz én is kispálya) sportágamat szapulják arra nem érdemes emberek.
Nagyon sok ember el van tévedve a mai magyar focit illetően, de ahogy látom ők szeretik a legjobban hangoztatni véleményüket. Elkeserítő.
Nem mondom, hogy nincs probléma a mai magyar fociban, mert van. Rengeteg. De aki a legkevesebbet tehet erről, az a nagybetűs SZURKOLÓ! Akinek meg a cikk után az jött le, hogy hülye aki meccsre jár, hülye aki nézi a magyar focit, és közben döngeti a mellét hogy csak külföldi meccset vagyok hajlandó megnézni, stb..., annak ezúton küldök egy baráti jobbcsapottat. Nem is! Inkább kettőt...

Gastroger 2010.09.08. 16:10:50

Jók a kommentek, összefoglalhatom?

- Hülye a poszter, szar a helyesírása
- Hülye a poszter mert meccsre jár
- Igaza van a poszternak botrányos a szervezés
- Igaza van a poszternak, én is így jártam
- Igaza van a poszternak, igazságtalan a pofozkodás
- A hülye kommunista biztonsági őrök miatt van, ez is az MSZP hibája (buzi MSZP-sek)
- A Viktoriánusok miatt vannak, hol van a beígért közbiztonság ?(buzi FIDESZ-esek)
- A biztonsági őrök munkásőrök, rendőrök, gárdisták, focihuligánok, autónepperek, és biztosítási ügynökök.
- Bezzeg Mencseszter Junájtid (stb.) stadionba 5 perc be, 5 ki.
- Külföldön ez jobban működik, meg más is, meg különben is ez mind a buzi Fidesz / buzi MSZP miatt van
- Aki meccsre jár, az huligán, vagy családi szórakozás.
- A magyar foci szar
- Pajor Gyulai László hatalmas balfaszságot nyilatkozott, dehát ez a dolga azért kommunikációs lófasz.
- média, médiák, médium, médiumok, médiákumok, diamunka, mundiákok, diákmunkák.

Tartalmas szórakozás volt. :)

Cinkes 2010.09.08. 16:17:02

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: bakker nézzétek már meg az értelmező kéziszótárt azt utána okoskodjatok. A médium nem halottlátót jelent vagy milyen faszságot mondtál. De ez eleve nem egy nyelvi vitafórum.

EMU 2010.09.08. 16:21:28

@s.o.v.i.e.t.: Egy követ fújunk ezek szerint. A magyar profi futballt meg kell szüntetni. Nem egy focista kormányfő kedvéért (az is vicc, hogy egy magyar osztályon aluli focista miniszterelnök lehessen bárhol, honnan jön az ilyen, te jó ég) még több pénzt és támogatást pumpálni bele, csak mert a miniszterelnök valaha már rúgott egy egyeneset a labdába. Vicc. Pont az ellenkezőjére volna szükség. Aki meg profi akar lenni, szedje a sátorfáját, Litmanen sem a finneknél lett világsztár, szabad a pálya, szabad ország, lehet menni.

igazságos 2010.09.08. 16:21:52

És ismét a rossz szurkolói szokások a hibásak, vagyis maguk a szurkolók. Hát, ez már a pofátlanság teteje, hogy az MLSZ-nél is a biztonsági szolgálat főnökének hisznek, akinek az az érdeke, hogy ne derüljön ki semmi, meg minél jobban meghúzza magát.

Na, ezért nem költök egyetlen fillért se a magyar futballra, nem járok meccsekre sem, hogy ezeknek a zsebét tömjem.

Zola_ 2010.09.08. 16:23:41

Ha valóban így volt, akkor az tényleg felháborító, és korrekt, hogy a levélíró felajánlja még a tanúskodást is.
Azt azonban furcsának tartom, hogy neve alá titulusát és munkahelyének nevét is kiírja, ugyanis a meccsen szerintem magánemberként volt jelen, és nem a cég képviselőjeként.

EMU 2010.09.08. 16:29:07

@Shesh Besh: Küldhetsz te bármennyi jobbcsapottat, attól még értékelhetetlen ez a magyaros labdázgatás, még ha ölni is tudnál érte. A tények makacs dolgok, lehet, hogy imádod a közeget, meg ezt a szarkupac labdakergetést, ami itt folyik, de attól még ez egy nagy nulla, primitív és tahó felhangokkal, messze nem csak szurkolói részről. A magyar foci a sport mónika sója. Nem pont azt mondanám arra aki nézi, hogy hülye.

domeescsaladja 2010.09.08. 16:31:14

Valaki nem tudja véletlenül az eseményt biztosító Walton Security URL-jét? Kerestem guglival de nem találtam. Biztos én vagyok a béna, mert nem létezik, hogy egy ekkora cégnek ne legyen honlapja.

BéLóg 2010.09.08. 16:32:41

@Gastroger: Vazz nem is tudtam hogy ennyi van! Én is találtam:
kaszium, kasza
munkium, munka
kapium, kapa
bakium, baka
kakium, kaka
baltium, balta
anyium, anya
apium, apa

de ez a legjobb:
apiumfaszium, apafasza

Jó Estét 2010.09.08. 16:34:34

@Gastroger: igen, eleg lett volna ha ezt beirod elsozesnek, es akkor nincs ez a sok felesleges komment. Hany szegeny billentyuzetet meg lehetett volna menteni a kivagastol igy! Nem is beszelve az energiavalsagrol, amit a sok billentyuzet lenyomas generalt eletromos impulzus okoz majd!

BéLóg 2010.09.08. 16:37:40

@Zola_: Szerintem te eddig csak úgynevezett NÉVTELEN leveleket láttál, ezért lepődszmeg azon, hogy valaki névvel, címmel, egyébbel (miértisne?) VÁLLALJA a nyilvánosság előtt a véleményét.

Az a másik kategória meg a nethuszárok, megélhetési rettegők, profi feljelentők és egyebek kedvelt eszköze, nagyjából.

Jó Estét 2010.09.08. 16:38:31

@BéLóg: ezt rosszul tudod, mert az apadfaszium - apadfasza, de a tobbi helyes volt

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 16:39:50

@EMU: az rendben, hogy egy követ fújunk, de fújjunk már meg egy másik követ is! :) én arra gondolok, hogy épp azokra a méltatlankodókra tudnak mutogatni a mai 'sportolóink', akik eredményeket várnak el tőlük. tömören: a focistáinkkal és sportvezetőikkel együtt húzzanak a vérbe azok az végtelen optimisták is, akik ezektől remélnek sikert és előrelépést. épp azok miatt, akik ezért a mocsokért egyetlen forintot is adnak, marad valamelyest életben ez a hulladék. tovább kell már lépni azon, hogy elkergetjük a szövkapot... vele együtt kergetni kell a játékosokat is egy szálig és eretnekként mindazokat, akik ezt nézik és még -bár ilyen remélem nincs- élvezik is. mert amég szar van, addig veréb is van alapon áll ez a rendszer a talpán. mindkettő fertelmes dolog.

Vincenzo90 2010.09.08. 16:44:54

1. a rendőröknek, biztonságiaknak sajnos a mai Magyarországon a nép terrorizálása a feladata, nem a rend fenntartása, megelőzéssel.
2. Vezérigazgató tudjon már helyesen írni!

BéLóg 2010.09.08. 16:46:19

@Jó Estét: Na ne oktass már latinból!
Az apiumfaszium (egyes számbnan) latin szó, többesszámban tehát apafasza.

Az apádfasza (magyar szó) viszont minden bizonnyal a veled igen közeli és szoros rokonságban lévő nálad idősebb nőnemű egyén tulajdona, nem?

dobcsek 2010.09.08. 16:47:52

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa:

a médiát az többes számban használjuk, a médium az egyes száma. olyat ezért nem mondunk pl., hogy médiák. médium=közvetítő, ezért nevezik a halottlátókat is így és a sajtót is így pl.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 16:49:39

@Shesh Besh: látod te ultratahó. amint eltérő véleménnyel találkozol, azonnal a jobb csapott a helyzetmegoldó rutingondolatod. és még fájlalod hogy az istenáldotta drukkert az emberek zöme leminősíti aszfaltbetyár hordaszónoknak, tömegben erős, paprikajancsinak?
te is épp úgy szarsz a magyar focira, mint mindenki. te a balhé és a gyűlölködés lehetősége miatt vagy klub drukker. nem a sportról szól és nem értékről. öncélú hőzöngés, semmittevés..

Secnir 2010.09.08. 16:50:15

nem értem
még a 80-as években a kettősrangadókra 5 perc alatt be lehetett jutni jegyvásárlással együtt...

...azóta mi változott?

ecch 2010.09.08. 16:55:28

@genyó kapitány:
Sima kis jobbegyenesek, amikor a fej csak billen de még csak meg sem sérül rendesen, az nem brutális. Nem mintha szabadna olat is...

Krull,a harcizom 2010.09.08. 16:56:53

Szemét mocskok voltak a szekusok,én is ott voltam,szintén kb fél órával meccskezdés előtt értem oda és a 35.percre értem be.
Konkrétan mellettem verték meg a srácot,ha ugyanarról van szó,bár nem egy "egyszerű kérdés"-ről volt szó,hanem anyázta,gecizte őket.(hozzáteszem teljesen jogosan)Egy másik srácot 3-4 perccel később elkapott egy szekus és a hüvelykujjával úgy csinált mintha ki akarná nyomni a szemét és közben ordibált vele majd megpofozta.Én ezeket láttam és szintén fel vagyok háborodva hogy a meccs negyedét nem láttam,valamint hogy micsoda parasztok a szekusok és mekkora kalap szar a szervezés.

EMU 2010.09.08. 16:57:14

@s.o.v.i.e.t.: Ezzel is egyetértek, azok az irracionális, következetlen optimisták is útjában állnak bármiféle fejlődésnek, akiknek ez így klappol. Kimennek meccsre, szurkolnak a semminek, hagyják magukat megvezetni, közben pedig az egyetlen normális válasz az volna, ha a meccsekre a kutya nem járna. Onnantól kezdve lehetne beszélni megtisztulásról, a politika nem használná fel a focit, a szerencselovagok mást keresnének maguknak, a játékosok a játék szeretetéért játszanának, az érdektelenség mindent intézne pozitív irányban. Ehelyett még mindig van egy bárgyú réteg, akinek minden mindegy, a szart is prímán beveszi a gyomruk, sőt buzdítanak is, tulajdonképpen igazi cinkosok abban, hogy a magyar futball értékelhetetlen. És a tahó magyar futballközegtől azt kapják, amire az gyakorlatilag predesztinálva van, akkor fel vannak háborodva és nem értik.

Jó Estét 2010.09.08. 16:58:04

@BéLóg: Latinbol doktoraltam 62-ben az Al-akcentus egyetemen, majd kesobb ugyanit professzor emiratus lettem, megkesobb megirtam a latin-magyar nemzet baratsagarol szolo disszertaciomat, amiert matematikai nobel dijban reszesultem!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 17:10:14

@Secnir:
sot jegy se kellett egy szazas a jegyszedonek, kezfogas gyanant oszt lecet
/mer' mar nem volt jegy, akkoriban meg a lepcson is ultunk
igaz akkoriban meg doci is volt es bar voltak vitak a szurkolotaborok kozott ,de nem kidejezetten egymas meggyilkolasa volt a cel
bazmeg lehet a Kadar rendszerben az emberek erkolcsi nivoja megiscsak magasabb volt mint manapsag
ez akkor hogy>?

amugy Te mit kerestel a Nepstadionban, szerintem megye kettore jartal a TSZ melle
felidoben fejtetek tehenet, meccs utan bogracsgulyas

tizenot 2010.09.08. 17:13:42

Ilyen helyre a biztik mar alapbol a hatalmuk es erofolenyuk mamoraban mennek ki, bennuk a harci laz es remenykednek egy jo kis bunyoban. Az osszesnek ilyen majom kocsognek el kene torni a labat es sittre vagni oket, a jo kurva anyjaval verekedjen.

Erdekes hogy nyugaton csak olyanok vannak akik szinten 120 kilosak (jo kurva nagy niggerek altalaban), de latszik rajtuk az ertelem szikraja es joindulatuak. Ha meg balhe van akkor meg lenyomjak az embert a foldre es megvarjak a rendorseget, lattam mar parszor. Lehet mert van agyuk, vagy csak mert kemenyen megbasszak oket ha balhe van es akkor lottek a penzes allasnak.

1. lepes: mukodo biztonsagi kamerak nelkul nem lehessen semmit sem rendezni
2. lepes: balhe eseten kamerak es sittre vagni aki eloszor ut, joval kemenyebben buntetni ha a bizti or volt az (foglalkozas koreben elkovetett blablabla). Lefogni, foldrevinni lehet, utni csak akkor ha megutottek. Ennyi.

Amugy nagy a gyanum hogy a sok ilyen eroszakos eset miatt nemsokara valtozni fog a dolog es joval szigorubban fogjak majd venni a jovoben, de lehet hogy elotte meg kell majd halnia valakinek hogy valami tortenjen.

Xezs 2010.09.08. 17:28:15

Szegény sportszurkolókat mindig csak bántják, pedig áldott jó lelkek. Mindig átsegítik a vakot az utcán, hétvégente pedig a fogyatékosotthonban segédkeznek. És persze sosem bántanak senkit, be sem szólnak senkinek, sőt, ha valakit ok nélkül bántanak, ők állítják le.

Nem értem miért bántják állandóan őket, tényleg nem. Azt sem, hogy a Fradi-szurkolókat miért őrzi mindig legalább 50 morcos rendőrbácsi.

InDay 2010.09.08. 17:32:05

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa:
Megint csak nem ért meglepetés. Érvek elfogytak, jön a személyeskedés. Azt hittem, ha már írogatsz, egy pontnál azért összetettebb vagy... én is tévedhetek. A média ideáidnak pedig sürgősen olvass utána és akkor talán nagyobb társaságban nem fognak mutogatni rád.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 17:39:13

@EMU: welcome! ezzel a megváltást le is zárhatjuk:)

még talán egy uccsó meccset én megengednék. elvakult drukkerek a beléptető orkok ellen zárt stadionban.
labda nincs. első szabály, hogy nincs szabály;) a pályára belépni csak időben szabad. aki mérkőzés előtt 20-30 perccel érkezik, az az ajtóban sportolhat:))
Drávanet közvetítené.
szakkommentátor: P Zsombor.
médiapartner: T Homár

Shesh Besh 2010.09.08. 17:44:43

@s.o.v.i.e.t.:
Köszi a jellemrajzot magamról, de ki kell hogy ábrándítsalak, mellé. Stílszerűen: a stadionból is kirúgtad a labdát, annyira mellé.
A személyeskedésnek pedig semmi értelme, pláne tele előítéletekkel.

De ezt azért magyarázd már meg nekem, hogy ugyan miből gondolod: "te is épp úgy szarsz a magyar focira, mint mindenki. te a balhé és a gyűlölködés lehetősége miatt vagy klub drukker. nem a sportról szól és nem értékről. öncélú hőzöngés, semmittevés.."
Ezt mind a baráti(!) jobbcsapottból?
Olvasd már el még 1x amit írtam, és próbáld meg értelmezni is. Semmi bajom azzal, ha valakinek eltérő véleménye van. De ha megvernek egy szurkolót, utána azért már ne a szurkoló legyen a hibás, mert mi a fasznak ment ki! A magyar foci színvonalának ehhez semmi köze. Beszélni lehet róla, csak nincs értelme.

Shesh Besh 2010.09.08. 17:50:42

@EMU:
Rendben, neked értékelhetetlen.
Nekem nem.
Úgysem tudjuk meggyőzni egymást (nem is akarjuk szerintem), téma lezárva részemről.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:04:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Lófaszt. Egy darab tömegkommunikációs eszköz is média. A médium a halottlátó. Olvasgass, azzal tanulsz (esetleg, bár nagy reményeket nem fűzök hozzá).

@domeescsaladja:
Sajnos, az a baj, hogy te csak próbálkozol a magyar nyelvvel, de láthatóan nem beszéled.

@BéLóg:
Ugyanaz, te hülye segg.
A latin -um végű egyes számú főnevek többese az -a végű főnév. Fólium - fólia, médium - média.
Latinul, te ökör.
Magyarul a többes számnak egyetlen jele van, az pedig a -k.
És most épp magyarul beszélünk (bocs, csak én; te ökörül).

@InDay:
@dobcsek:
@Cinkes:
Na, még egy (+1 +1) agyatlan fasz...

Olvassatok, basszátok meg:
seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/54.html

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:05:34

@InDay:
Mondjuk az a társaság, ahol hozzád hasonló sötét seggfejek vannak, nem biztos, hogy izgatna...

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:08:10

@BéLóg:
Akkor épp gazdasági válság volt, ami most nincs, és nem 1 hét, hanem fél év alatt romlott a forint.
Azért nem teljesen mindegy.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:09:35

@BéLóg:
Ha lenne egy kis eszed, rájönnél, hogy mit basztál el minden egyes szóban, te kis humorharold.
De nincs.

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:16:56

Kedves Vezérig.

A nyilván és a nyilvánvalóan az rövid í, ha nem azt akarja mondani, hogy az ajtó kinyílván...

A másik érdekes dolog, hogy miért pont Pajoron akarja leverni az összes szervezői problémát, mikor ő "csak" egy sajtófőnök :)

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:21:12

Harmadrészt meg, tajtparaszt biztonságiakhoz nem rohangálunk "hülye" kérdésekkel, főleg nem, ha gyerekkel vagyunk. Továbbá nem hinném, hogy egy zéróIQ biztonságinak köze lenne ahhoz, hogy melyik kapu van nyitva. De egy másik fórumon éppen azt olvastam, hogy olyanokat vertek meg, akik korábban inzultálták őket több meccsen, lévén a keménymag harcosabbjai voltak.

További jó meccsrejárást

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 18:21:21

@Shesh Besh:
őő.. izé.. sorry! csak a te soraidban olvastam ajánlást ütésekre. hogy kinek küldesz és mennyi darabot. gondoltam, abból a fajtából jöttél, aki a sport és a verekedés közé egyenlőségjelet szeret tenni. meg olyan baljós hangnak olvastam ki, hogy valakiről kiderül, hogy ferencváros drukker és akkor te is ott leszel a meccsen; nyilván a lila táborban. de ha te nem vagy focihuligán és nem a balhét keresed a fő rivális drukkerében, akkor félreértettelek és sajnálom. de ha mégis futballhuligán drukker vagy, akkor vissza az egész :))

átlátó 2010.09.08. 18:22:46

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: (Nem vagy te annyira fosztóképzős, mint amennyire azt állítod. Kóla?)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.09.08. 18:28:10

@RedWing: @atpijkamo: nem értitek az iróniát.
a focit és annak nézését teljesen értelmetlennek tartom, de ez csak a szaros kis magánvéleményem.

domeescsaladja 2010.09.08. 18:37:32

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Nézd te egy olyan nyelvet beszélsz amit ketten-öten-húszan beszéltek. Én pedig egy olyat amit 10 millióan. Ebben a posztban is az én "tájszólásom" volt az elterjedtebb, elfogadottabb. Hiszen nem nekem írták többen, hogy milyen hülyeséget beszélek hanem neked. Nádasdy Ádám bejegyzése alapján pedig a többség szokása legitimál is egyben. (Vagy te nem olvastad, azt amit belinkeltél?) Na akkor ki is beszéli a magyart? Melyik magyarra is gondolsz?

Samsunggenius 2010.09.08. 18:40:17

Ez a Zsombor bátor gyerek. Most nyilatkozott a tv2ön arcát vállalva...Nehogy megkeressék ezek a kedves szekuritátok.

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:55:02

azé' ezen a médium kontra média vitán majdnem össze-vissza fostam a bokámat XD Alapból hülyeség az egész, de szerintem:

médium jelentése:

az, aki a túlvilági szellemekkel képes beszélni

médiák, operák, fóliák. Ezek a szavak nem kifogásolhatók, mivel a magyar nyelv nem veheti figyelembe a gyakran évszázadokkal ezelőtt a nyelvbe került szavak eredeti átadó nyelvének nyelvtanát. Épp a helyettük javasolt alakok okozhatnak félreértéseket, hiszen például a „médium”-nak, vagyis a média latin egyes számának már régóta kialakult jelentése van a magyarban: olyan személy, aki túlvilági jeleket közvetít. Ennek azonban nincs köze a magyar média szóhoz.[7]
„Aki a médiák-at a dupla többes szám alapján kifogásolja, az az eredet csapdájába esik (fallacia etymologica), amikor tehát megtudja egy kifejezés származását, és rá akarja kényszeríteni az idegen nyelv kategóriáit a magyarra. Csakhogy a nyelvek nem így működnek, nem mindig tisztelik a máshonnan átvett anyagot, hanem bedarálják a maguk rendszerébe.”

forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B3szapor%C3%ADt%C3%A1s

Na, kit kell megbaszni? :)

Zola_ 2010.09.08. 18:55:28

@BéLóg: szerintem meg olvasd újra amit írtam, akkor talán felfogod, hogy korrektnek tartottam, hogy kiáll az igazságtalanság ellen, és NEM afelett értetlenkedtem, hogy leírja a nevét, hanem, hogy hozzá teszi a titulusát és munkahelyének nevét is, ott ugyanis magánemberként volt jelen a leírtak alapján

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 18:58:17

@Don Bandi:
ertjuk mi
legalabbis en
otthon tuti ki nem mennel semminemu footballrendezvenyre, mert stressz az egesz
/a jatek, a korulmenyek, az emberek/
nade ettol meg nem kell megverni azt aki megis kimegy
amugy ezt az egesz orzovedo bagazst egyszer rendbe kene tenni
torvenyileg
most sem hiszem hogy nem volt kamera a kapuban, de ha az tudja visszanezni aki az orzest vegzi........

nalunk is van tulkapas boven, de ha elkapjak itt lecsukjak evekre

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:58:30

"@domeescsaladja: többség szokása legitimál is egyben"

Na kisbarátom, ez a kurva nagy tévedés. :) Vagyis tirpákéknál ez biztos így van. De ha nem haragszol, akkor szerintem ilyen szavak a mai napig nem léteznek, mint: IGAZÁNDIBÓL, MEG-E, EZ MIATT esetleg EZMIATT, és ehhez hasonlók - habár sok primkó előszeretettel használja őket. :)

isssti 2010.09.08. 18:58:59

Nos pont ezért nem járok én válogatott (és egyéb) focimeccsre.
És ezért még fizessek is? Ilyen körülmények közt soha!

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 19:06:08

@domeescsaladja:
Nem hiszem, hogy 10 millió affektáló, műveletlen, de magát műveltnek láttatni akaró és féligazságokra építő hülye lenne az országban. Inkább csak pár százezer (ami persze nem kevés).
(Mondjuk akik elterjesztették ezt "a média többes szám" dolgot, azok is ilyenek voltak, annyi előnnyel, hogy ők még tanultak latinul, és ezt akarták fitogtatni - csakhogy ezt a szót nem a latinból, hanem az (amerikai) angolból vettük át, és a nyelv leszarja az őseredetet, etimológiailag csak a közvetlen donornyelv és annak használati módja érdekli - vagy az sem; ez a szó pedig az angolban EGYES számban media, még akkor is, ha az angolok (egy része) tudja, hogy eredetileg honnan ered.)
Márpedig te azoknak a tájszólását beszéled. A többieknek pedig ez bizony média meg médiák (más akinek nem felel meg a sajtó szó persze, ami tök ugyanazt jelenti).
Mondjuk gondoltam, hogy Nádasdy érvei le fognak rólad peregni. Hiába, az érvek felfogásához ész is kell.

Ja, még egy kis kiegészítés a tök ismeretlen Webster Dictionaryből:
Main Entry: 2media
Function: noun
Etymology: plural of medium
Inflected Forms: plural me·di·as
Usage: often attributive
Date: 1923
.
.
.
2
a singular or plural in construction : mass media
b plural : members of the mass media

(Külön felhívnám a figyelmet arra, hgoy ez önálló címszó, meg a "plural: medias" részre. Ha gondolod, segítek megfejteni, hogy mit jelent. és igen, tudják, hogy honnan ered, arra utal az Etymology, de 1923 óta egyes számban használják ebben a jelentésben.)

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 19:11:14

Szerintem van a média=mint az összes sajtóorgánum gyűjtőfogalma és vannak az egyes sajtóorgánumok, ill. a sajtó egyes képviselői. Nemde? @suze egy agyatlan, baszatlan picsa: És én ezt rövidebben írtam, kevésbé (ál)tudományosan, persze én ffi vagyok :D

jeangabin 2010.09.08. 19:29:30

A Drávanet Zrt. vezérigazgatójának helyesírása is megér egy misét.
Tartalmilag sajnos rendben van...

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 19:30:07

@bíp-bíp:
Én is. :-)
suze nem én vagyok, hanem egy agyatlan, baszatlan picsa. :-)

És én sem (ál)tudományosnak szántam, hanem inkább szájbarágónak.

taco 2010.09.08. 19:33:34

Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon!Igazi csicskak vagytok,nem arrol van szo hogy,kinek milyen a helyesirasa hanem ,egeszen mas a problema .Igazi Birka Tarsasag

Gastroger 2010.09.08. 19:34:00

Hát majnem beszartam amikor visszanéztem, és a mé' diák? téma még megy.. :)

Namostanakkor. Okostojás Gastroger megmondja. Jah, lehet ragaszkodni az eredeti latin formulához, azaz media latin tsz. medium (magyarosítva médium), de akkor ilyen környezetben használjuk.
(Latin szövegkrnyzt.) Amúgy meg mediumok, az már többesszám, többesszám. Amúgy sajtó, könyv, stb-re ezt nem is használják, hanem ebben az esetben a faszom "tisztánlátó, és médium" ezo tévés kifejezésre passzol, ahol vannak médiumok. És azok nem újságok.
No csak azért vetem fel, mert ha arról vitatkozunk, hogy a MAGYAR nyelvben melyik a helyes, akkor ne felejtsük ki, hogy ez egy jövevényszó, és - szerintem- nem kell (de lehet) szükségszerűen az eredeti ragozáshoz passzolnia.
Fingom nincsen ehhez az egészhez (megelőzendő a kommenteket), de fogadjunk már el több alternatívát is. JÓ, az igazán nagy faszságokat zárjuk ki: "A hír a médiumokban is megjelent." pölö.
A többi szabad választás, ingerencia, kedv, hozzáállás, modorkodás, környezet kérdése.
Oda ne jussunk, hogy sajt, sajtó, vagy sajtók - szerint...

Bazz már szégyellem, hogy belementem ebbe. Mindenkinek individuális joga az általa jónak véltet használni, ha nagyon gáz (ez esetben nem volt így), esetleg lehet finoman szólni, de ez a ballag már a médiák kezd kicsit túláradni.. :))))

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 19:34:09

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Ja, bocs, látod mekkora fasz vagyok, még a nevedet sem olvastam végig. De mondjuk mentő körülmény, hogy azt hittem te is 1/3-ban beszélsz magadról, mint anno Sztálin :D, monjuk ő egy patológiai eset volt.

taco 2010.09.08. 19:40:18

@domeescsaladja: ki a faszom vagy te itt nem kell nyelvtanar hogy ertheto legyen a dolog .Budos csicska

Vásárhelyi ingatlan 2010.09.08. 19:47:07

Megy a halál focimeccsre, inkább megnézem a tévében :-)

domeescsaladja 2010.09.08. 19:47:49

@taco: Látom megérkezett a biztonsági őrök szakszervezetének hivatalos képviselője is személyedben. Ha már így megkérdezted tőlem, akkor visszakérdeznék: Miért, te ki a faszom vagy?!

Kivlov 2010.09.08. 19:49:17

rekes, cigány emelesz! nonszensz, h nem lehet szeszt kapni egy válogatott meccsen! és az orkok a bejáratoknál? meg hogy fél nap míg bejutsz a stadionba? vicc. férgek...

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 19:52:03

médium = közepes.

pólóban mindenképp. bár aki kicsi, annak nagyot jelent, aki nagy, annak meg kicsit. aki közepes, annak meg a pont jót jelenti. így végül is nincs is jelentése.

hianni.arg 2010.09.08. 19:59:40

Röviden a III-as kapunál történtekről:
-fél órával kezdés előtt értem a Megyeri útra, eddig sosem kellett több 10 percnél a bejutáshoz.
- jókora kerülővel tereltek át a 3-as kapuhoz, teljesen feleslegesen lezárták a Labdarúgó utcát. Mint kiderült mindezt azért, mert kiemelt védelmet élvező személy vett részt a meccsen. Inkább nézze tévében és akkor talán az a tizenöt-húsz 10 év körüli kisfiút sem kellet volna a tömegen keresztül előre engedni, hogy legalább az első félidő felétől lássák a meccset. Ha én 10 éves koromban ilyen körülmények között mentem volna meccsre biztos soha többet nem érdekelt volna élőben a magyar válogatott.
- A körülménykehez képes nyugodt volt a tömeg, türelmesen várta a bejutást. Félek belegondolni, mi lett volna, ha valaki elkezd tülekedni... Nem a rendezőkön múlt, hogy kialakul-e veszélyesebb helyzet. Gondolom a tömegben sokaknak eszébe jutott az idei németországi tragédia.
- Amikor kb. 20 perc várakozás után bejutottunk az első kapun szomorúan láttam, hogy 2 szervező próbálja irányítani a tömeget, további 10-20 "rendező" bámulja az embereket és úgy érzi nincs teendője. Ha legalább a kapu jobb oldalát megnyitották volna és további két ember is a munkáját végezte volna gyorsabban be lehetett volna juttatni a nézőket. De biztos nem ez volt a feladatuk...
- Miközben vártam a következő ellenőrzési pontnál szó szerint a következőt mondtam feléjük: "Ez a szervezés egyenlő a nullával, többet is lehetne tenni mint bámulni az embereket."
- Erre reagálva a biztonságért felelős "úriember" nyakon ragadt, leteper a földre és a hátamra térdelt. Azt hogy mit kiabált a fülembe nem tudom, nem számítottam erre a "válaszra" részükről.
- Valószínűleg leszedték rólam a "kollégái" és felállítottak. Egyből kértem az azonosító számát és nevét. Természetesen válasz helyett megragadtak, kerítésen kívülre vittek és falhoz állítottak motozásra. Közben hangosan kiabálta a "főnök", hogy kés van nálam és állítólag megütöttem a kollégáját. Biztos akkor amikor a hátamon térdelt... Természetesen azonnal odahívott 5 "kollégát", hogy tanúsítsak, hogy ellenszegültem és ütöttem. Volt már részem motozásban, mivel évek óta járok mérkőzésekre. Amit motozás gyanánt most végeztek az inkább verés volt, természetesen megfelelő helyeken, ahol nincs nyoma. Azt sem tudom miért van szükségük gumibotra... Kb. 5 percig tartott a megfélemlítés majd hárman vittek a rendőrökhöz.
- Ezután jött a kellemes meglepetés, a rendőrök pillanatok alatt felmérték a helyzetet és elküldték a "biztonsági őröket". Meghallgattak, kérdezték, hogy kívánok-e feljelentéssel élni. Természetesen nem javasolták, mivel eredménytelen lenne. Adatokat felírták, tehát ha esetleg az MLSZ ki szeretné vizsgálni az eseményeket a rendőrségen megtalálja adataimat.
- Kicsit félve mentem el a rendőröktől, tartottam tőle, hogy a "biztonsági őrök" ismét "megvédenek" a következő kapunál. Szerencsére ekkor már bejutott mindenki, igaz az első félidőt le is fújták.
- Egy biztos, sikerült 36 éves koromra elérniük, hogy többet ne menjek ki válogatott meccsre Magyarországon. Első meccs élményem is az újpesti pályához kötődik, 1990-ben SSC Napoli Maradonával járt Újpesten, nagy élmény volt közelről, látni élőben Maradona játékát. Utolsó magyarországi meccs is az újpesti pályhoz kötődik, de nem a játékosok miatt maradt emlékezetes.
- 2 évvel ezelőtt személyesen tapasztaltam Inter-MU BL meccsen, hogy elég zökkenőmentesen meg lehet oldani 90.000 szurkoló be és kijutását a stadionból percek alatt. És azon a meccsen olasz és angol szurkolok elkülönítését kellett megoldani. A tegnapi meccsen 9.000 magyar szurkoló zökkenőmentes be és kijutását nem tudták megoldani a szervezők.

szent5 2010.09.08. 20:00:54

én is ott voltam, láttam az estet, sőt egy közelben lévő rendőrnek szóltam is( aki azt mondta nem tudja hol van a parancsnoka) szívesen segítek, ha a megvert feljelentést akar tenni.A kommunikációs igazgató pedig monnyon le, de komolyan...

domeescsaladja 2010.09.08. 20:12:57

Szuper! Megvan a sértett és vannak tanuk is. Már csak néhány elszánt firkászra van szükség, akik ráhúzzák Waltonékra a vizes lepedőt. Továbbra is érdekelne a "biztonsági"cég webcíme, mert második lépésben néhány ifjúsággal és sporttal foglalkozó civil szervezetet is tájékoztatnék az eseményekről, hogy ezzel tovább szélesítsük a tiltakozók táborát és növeljük a cégre nehezedő társadalmi nyomást.

piccolanna 2010.09.08. 20:15:09

A megvert srác hozzátartozója vagyok. Sajnos műteni kell. Nem szeretnénk annyiban hagyni az dolgot. Előre is köszönöm a segítséget azoknak, akik tanúskodnának.

domeescsaladja 2010.09.08. 20:18:16

@piccolanna: mennyi idős a megvert fiatalember?

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 20:19:33

@hianni.arg:
én egyszer kifogásoltam egy őrnek, hogy hozzám szólt. kapacitálni akart, hogy menjek ki a helyről, ahol ő dolgozik. én jeleztem, hogy egyfelől ne csináljon nekem programot, másfelől utcán -közterületen- vagyok. erre hátulról nekem ugrott és meglökött. reggelre járt és én lényegesen többet ittam nála. így annyira futotta, hogy visszaforduljak és bevágjam a parasztot egy meglepetésszerű ütéssel és lökéssel a kollégái lába elé. felállt és belém rúgott egy becsületeset. ezzel kvittek voltunk. a megálló rendőrnek mondtam, hogy főleg sapka legyen rajta, ha hozzám beszél, de az ing is rendesen álljon rajta dacára annak, hogy ő laza. erre iratokat akart kérni. ezt azonnal kölcsönösségben akartam abszolválni. erre fenyegetőzött. erre én is fenyegetőztem. ő pofonokat ígért én belgrád rakpartot emlegettem, és munkahely váltást. el is ment a fakabát az anyjába azzal, hogy felírta az adataimat és akkora jelentést fog belőle kanyarítani. én is meglobogtattam a fecnit, amin a neve és a jelvényszáma volt. szkeptikus voltam benne, hogy szolgálatot teljesít a helyszínen. tennivalója meg nem volt, amiért megálljon, mert addigra az amúgy meglehetősen korrekt őrrel lemeccseltük a magunkét. szimpátiát nem keresek és nem állítanám, hogy soha többé nem megyek szórakozni. sőt! a helye is jártam azóta és konstatáltam, hogy én sokat józanodtam, de ő embertelen nagyot nőtt 3 hét alatt. vaagy. annyit ittam előző alkalommal, hogy összement a látványa :)
konklúzió: lehet őrökkel rendesen is beszélni és még tisztességesen pofozkodni is. jó hecc. csak ésszel kell az ilyen társasjátékot tolni. van, hogy cumit dob az ember:)
fel a fejjel komám! legközelebb te leszel felül!:)

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 20:25:23

@taco: dobj be egy xanax-ot, és igyál rá egy duplát.

nemezisazis 2010.09.08. 20:25:23

felháborító. iszlám törvényeket!

domeescsaladja 2010.09.08. 20:43:10

@piccolanna: Lehet, hogy a holnapi nap folyamán keresni foglak a telefonszámodért. Kérlek, időnként nézz majd rá a bejegyzésekre!

Köszönöm!

Ropi Geller 2010.09.08. 20:43:34

Akkor ezek szerint szerencsés vagyok.. Mi is félórával a kezdés előtt sorban álltunk, a 30-35. perc között sikerült feljutni a lelátóra, olyan hangulatban, hogy már egyáltalán nem tudtam élvezni a találkozót.
Mivel mögöttünk is voltak még egy csomóan, és ugye el is kezdett nyomni a tömeg rendesen, (a gyerekeket úgy kellett bemenekíteni) nem hagytam szó nélkül, és mondtam, hogy nyissák már ki a kapukat.. Persze reklamáltam, hogy 30 percet késtem a meccsről és ilyenben még sose volt részem (ezek után nem is lesz többet..) pedig voltam már néhány meccsen.. Mikor már túljutottam a motozáson, és mentem volna befele, egy túlbuzgó idegbeteg állat rám rontott, hogy engem kidob. Szerencsére nekem sikerült megvédenem magam, a segítségemre siető haveromat ugyan földre vitték, de megúsztuk verés nélkül. Utána meg valami főnök jött intézkedni és azt magyarázta hogy mi vagyunk a hülyék mert 10 perccel jövünk a meccs előtt..

rigodon747 2010.09.08. 20:47:27

Nem hiszem el,hogy nincs egy biztonsági kamerás felvétel az esetről!A Szusza tele van kamerával!Nézzetek utána hátha!Én drukkolok nektek,hogy ezeket az agyontanult majmokat elkapják végre!!

Mylady 2010.09.08. 20:52:13

Még csak a posztot olvastam, a kommenteket nem.
Merjek arra tippelni, hogy a poszt toló darabokra lett szedve a pozíciója miatt?

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 20:55:08

@Mylady: részben. de sokkal fontosabb, hogy a média, médium, médiák és hasonlók mit jelentenek és melyik többes szám :))

Mylady 2010.09.08. 21:10:27

@s.o.v.i.e.t.:
médium - médiumok
és
médium - média
médiák (elvileg) nincs

örülök, hogy segíthettem :))

domeescsaladja 2010.09.08. 21:14:29

@Mylady: Na, egy újabb félművelt sorstársam. Vigyázz én a tiédhez hasonló farizeus gondolatokért már megkaptam ma a magamét. :-)) (ld. fentebb)

lacas65 2010.09.08. 21:20:18

Bezzeg a régi szép időkben a kettősrangadók után még a metróállomáson is ütöttek minket a rendőrök
Magyar – Angol 0-1 - 30 éve kb. a fenti számozott szektort a mecs után pépé verték a tetves u.n. forradalmi rendőrezred tahói. Baz ütöttek mindenkit ahol csak értek. Ma sem tudom miért.
A ruszki meccsen fel sem állhattál mert jó esetben csak fejbekúrtak a gumibottal, a cinkesebb az volt ha ki is vittek. Szal a magyar osztrák után /vb selejtező/ megint szétütöttek hazafelé a gyökerek /forradalmi ezred/ és én onnantól megfogadtam, hogy soha be nem teszem a lábam focimeccsre. Szomorúan olvasom hogy nem sokat változott a helyzet, csak magánkézbe került az ámokfutás. Qrva 1xrű nem kell kimenni aztá rohadjanak meg inkalostól, rendőröstől, mlsz-től mind.

hianni.arg 2010.09.08. 21:20:51

@s.o.v.i.e.t.:
volt már tapasztalatom szórakozóhelyeken őrökkel hasonló szituációban mint neked. mivel most meccsre mentem, ráadásul kocsival, még egy pohár sört sem ittam, nem láttam kisebbnek az őröket mint amekkorák voltak. azt hiszem sikerült pillanatok alatt felmérni a helyzetet és hagytam, hadd vezessék le a frusztráltságukat és bíztam benne, hogy nem mennek túl messzire. nekem bejött. lehet, hogy a másik srác, akire műtét vár megijedt és próbált védekezni. a falka meg nekiesett... ezek után örülök, hogy én néhány lila folttal megúsztam. ha már újpesten volt a meccs kaptam lila emléket... :-) egyébként kamera volt a bejáratnál, nem véletlenül vittek néhány méterrel hátrébb, az árnyékba. az őröknél is volt kamera, de gondolom "szelektív" a memóriája, csak az marad megörökítve amit ők akarnak.
azért a fociról nem tudnak leszoktatni, októberben Barca élőben a Camp Nouban. de azt hiszem ott nem kell ilyen "vendégszeretettől" tartanom...

Mizantrop 2010.09.08. 21:21:33

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Picsuszka, te nyelvészzseni, csak szólok, hogy a magyarban a többes számnak nem egyetlen jele van, hanem kettő. Ha már ennyire tajtékzóan művelt vagy anyanyelv terén. A -k általános többes jel mellett van egy ún. -i (egyéb alakváltozatai: -ai, -ei, -jai, -jei) ún. birtoktöbbesítő jelünk. inkább menjél toszni.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 21:30:30

@hianni.arg: mázlista! neked rendes, stílszerű szuvenírt adtak. phöhh. bár. én az állatorvosi klubnál vittem a sztorit. lehet, hogy jobb, hogy nem rúgott akkorát, mint egy ló:)

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 21:33:10

@Mylady: héé! én csak összefoglaltam, hogy miben ment a szkander. engem hagyj ki belőle. leírtam, hogy mi a véleményem a médiumról. és én itt ki is szálltam... :) segíteni annak segíts, aki rászorul!:) én tudok mindent a póló méretekről..

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 21:39:03

@Mizantrop: na akkor ha már ennyire raj vagy a többes számban akkor, ha van saját tulajdonú kóreai embered több is, hogy mondod azt egy szóval, hogy a több kóreaidnak a több valamije. (és ha úgy, akkor miért mondasz ilyet :)) )

Gastroger 2010.09.08. 21:53:15

@hianni.arg: Durva... Mondjuk ha nem vagy faszkalap a rendőrök is lehetnek jó fejek. Ha a feljelentés nem is használ, legalább anniyt kértem volna, hogy adják meg a biztonsági őrök azonosítóját, vagy valami.
Másnap öltöny nyakkendő, hátrazselézett haj, Töki, és Lompi a két kopasz szekrénnyel a háttérben besétálni a biztonsági cég irodájába, főnököt kéretni (nyeszlett giliszta), és előadni a problémát.
Majd megkérdezni, hogy mit javasol?
Ha faszkalap, akkor ...
(távol áll tőlem az agresszió, és az önbíráskodás.. de..)

ute21 2010.09.08. 21:54:40

Gyerekek ez tényleg szánalmas ami itt folyt. Negyed órával a kezdés előtt érkeztünk, de lehetetlen volt bejutni. 30 percig vártunk, hátha csoda történik is hirtelen a páváskodásból átváltanak az IQCasino biztonsági srácok értelmes beléptetésre, ez nem történt meg.

Ezek után elindultunk hazafele, viszont a rendőrök mögött kb. 20 méterrel nyitva volt a Stadion kapuja, a Jégcsarnoknál. 15 éve Újpest meccsre járunk, így tisztába voltunk vele, hogyha megkerüljük a jégcsarnokot a klubházhoz jutunk, ahonnan már csak pár lépés az A terasz. Vettünk egy Pop Cornt, és simán besétáltunk !jegyellenőrzés, motozás nélkül. Ilyen elemi hibákat lehet véteni egy Válogatott mérkőzésen? Több ezer ember kinnt vár, mi meg páran a hátsó bejáraton minden féle ellenőrzés nélkül bejutunk?

languszta 2010.09.08. 22:00:24

a biztonsági őrökről csak annyit: a tavalyi magyar - svéden amikor egy svéd szabálytalanságnál reklamáltam a keritésnél a népstadionban a szekusoknak bemutattam, erre úgy lerohantak, mintha tömeg gyilkos lettem volna szerencsére több száz szurkoló segitségével el tudtam menekülni előlük! 35 évesen életem egyik legrosszabb emléke volt a vereséget leszámitva a tavalyi esemény! Vidékről évente több válogatott meccsre időt-pénzt nem sajnálva többed magammal szoktam menni szurkolni, áldom az eszemet, hogy a moldávok ellenit most kihagytuk a barátaimmal! Véleményem szerint egy két évnek el kell telnie, ahhoz, hogy újra fáradságot-időt és nem kis pénzt szánjak erre a reménytelen sportágra! Mondom mindezt annak fényében, hogy az 5 éves kisfiamat minden héten 2x elviszem foci edzésre4

Gastroger 2010.09.08. 22:02:16

@lkren1960: szintén tanácsolom amit írtam. :)
Különben elkanyarodot a poszt a nyilatkozattól a köcsög biztonsági örök felé. De konkrétumokat még nem láttunk, halottunk.
- Melyik cég?
- Milyen azonosítóval?
- Képek, videók vannak-e?
- Tanúk?
Bocsánat, nem kételkedem, sőt !!!
Pont az áldozatok mellet állok ki. De sírás-rívás helyett a fentieket benyújtani, ügyvéd, rendőrség, ha nem akkor a fent említett kettősszekrénnyel besétálni a cégvezetőhöz.
Most ez olyan nehéz?
Nem itt sírni - de igazatok van, itt is kell,- de legyetek annyira keményfaszúak, hogy tovább is viszitek az ügyet. Ha meg jogosan meggyepáltak valakit (kötözködött, kés volt nála, stb.) az ne itt vakíccson. (Szerintem ilyen nincs, csak mondom).

piccolanna 2010.09.08. 22:02:33

A mentősök, akik ellátták, megmondták, hogy nem véletlenül őt választották ki. Látták, hogy nem egy agresszív állat. Tapasztalatból tudják, hogy azokkal nem mernek kikezdeni. A biztonsági őrök rá sem hederítettek azokra, akik feléjük üvegeket dobáltak, sőt visszadobták a tömegbe, ahol gyerekek is voltak. A srácot olyan helyere húzták, ahol nem látja a kamera!! Hárman voltak, de "csak" ketten verték, a harmadiknak már "nem sikerült".

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 22:04:20

@ute21: na most akkor vagy 6 percen belül kifalsuló tetves lila leszel :)) vagy homlokon bassza magát néhány veréb, hogy vaffankúló.. beálltunk birkának. de ezt nehéz felvállalni, így asszem ezzel is inkább te leszel a köcsög :)) ebből a sztoriból nem jösz ki jól apám:))

blokkos 2010.09.08. 22:09:22

@domeescsaladja:
Lehet a Pintér Sándor tud felvilágosítást adni:)

Mizantrop 2010.09.08. 22:10:59

@s.o.v.i.e.t.: Mi sem egyszerűbb: koreaiiméi :-))

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 22:23:53

@Mizantrop: szerintem kóreaiaiméi. de nem vitatkozunk:)
kóreaié
kóreaimé
kóreaiméi (1 kóreaim több valamije)
kóreaiaim (kóreai, enyémek és több is van)
kóreaiaiméi (töb kóreaim több valamije)

így amúgy is könnyebb kimondani :))

hianni.arg 2010.09.08. 22:32:49

@Gastroger:
- Walton Security Kft.
- azonosító nélkül
- térfigyelő kamera hatáskörén kívül.

Talán az lenne a megoldás, ha kevesebb lenne a steroidban túltáplált biztonsági őr és több közöttük a IQ-val rendelkező alkalmazott, akik tudnak kezelni egy hasonló helyzetet. Nem csak azt tudják eldönteni hogy üssem vagy ne üssem...

Pistie 2010.09.08. 22:33:46

Mi is kinn voltunk. 35. percre sikerült bejutnunk. Volt egy olyan 20 perc (20.20 - 20.40 között) amikor kerek 3 m-t haladt a sor. 20 perc alatt 3 m. Ez a magyar valóság. Soha többet ebbe a stadionba, de lehet meccsre se..

Beren 2010.09.08. 22:51:45

Minden tiszteletem Zsomboré.
De sajnos azt is megmutatta ismét, hogy ha valaki egy jó ügy érdekében kiáll, az azonnal célponttá is válik. Megdöbbentően sokan szóltak be neki egy-két elütés, meccsutálat, vagy bármi egyéb mondvacsinált okból, arrogáns és lekezelő módon. Kiplakátolták a cégét és mindent amit csak megtaláltak róla, megpróbálták nevetségessé és ismeretlenül is hiteltelenné tenni.

Azt szeretném kérni ezektől az emberektől, hogy egy picit gondolkodjanak el azon, hogy honnan jön belőlük ez a cinikus lenézés és utálkozás. Nagyon örülnék, ha közülük lenne olyan, aki beírná utána a kommentek közé, hogy mire jutott magával és a múltjával. Tényleg arra nevelték a szülei, hogy rúgjon bele hátulról abba az emberbe, aki kiáll egy másik védelmében? Ezt követendő viselkedésmintának gondolja és ezt adja tovább a gyerekének is?

Gastroger 2010.09.08. 22:55:26

Szerbusztok Gyerekek!

Pajor-Gyulai László volnék, vagyis csak a magyar hangja. Megpróbálom megmagyarázni.

Elfogadhatatlan dolog, hogy meccsre jártok, mert oda csupa huligán, meg bajkeverő jár, Demszky barátommal ezért is találtuk ki egykoron a beléptető rendszert, amit Ti rüves kommennyisták, nem támogattatok. Hadd tegyem hozzá, hogy a közbiztonság növelése érdekében rendőröket is kértünk a meccshez. Igaz, az pénzbe kerül, és nem kötelességük.
Node.Volt biztonság?
Volt. Hiszen voltak biztonsági őrök.
Történt atrocitás a mérkőzésen?
nem, hiszen kitűnő brigáddal dolgoztunk.
Rendben lezajlott a focimeccs?
Igen, rendben, nem volt görögtűz, petárda, sörösüveg.
Én és a biztonságot felügyelő cég, ezek alapján fel is vettük a tiszteletdíjunkat, sőt a prémiumot is.
Ártatlan embereket vertünk meg???
Ugyan már. A beléptetés során mindenki egyenlő elbánásban részesül. Nem gondolhatják, hogy kiragadunk embereket, csupáncsak megverni?
A beléptetés késéséről. Való igaz, néhányan pár perces késéssel jutottak be a stadionba. DE, mivel hirtelen mintegy 3200 ember érkezett meg, ezek biztonságtechnikai átvizsgálása vaéóban 5-10 perc késést okozhatott. A sorban állók, is legalább érezhették, hogy itt nem az ő kontójukra való késedelmes eljárásról van szó, ellenkezőleg, a látogatók biztonságát maximálisan felügyelő szolgálat lelkiismeretes tevékenységének munkájának lehettek megismerői. Az, hogy ez nem 2-3, hanem 4-5 percig tartott, az csupán annak köszönhető, hogy hirtelen nagy számú közönség jelent meg, egyrészt az U21 mérkőzésről, másrészt az eső miatt a helyi vendéglátó egységekből.

A roham, a bejutásért való küzdelem, és az abból fakadó késés nem rajtunk múlott. Sajnos a magyar szurkológárda, még nincsen ahhoz hozzászokva, hogy mérkőzés előtt legalább 1, de minimum 3/4 órával a helyszínen megjelenjen, testi motozás, arcfelismerő szkenner, és igazolványazonosítási procedúra elvégzésével számolva.

A biztonsági szolgálat, korrekt és magabiztos munkát végzett. Több ezer ember esetén nincs lehetőség annak mérlegelésére, hogy az adott egyén egy esetleges atrocitás hangadója lesz-e vagy sem. Így már a bejáratnál kiszűrjük azokat, akik esetlegesen hangot mernek adni véleményüknek. Ezen emberekkel szemben valóban kényszerítő alkalmazás eljárására került sor, de ez nem veszélyeztette testi épségüket. Mindez a tömegek felhőtlen szórakozásának ügyében történt.

Fentiekben nem látok semmi kivetnivalót, és nem is érzem magam hibásnak. Célunk a kulturált szórakozás megteremtése, és a "csőcseléktől" való elhatárolása volt. Úgy gondolom, ezt mind én, mind a munkatársaim a legmesszebbmenőkig teljesítették. Hadd tegyem hozzá, hogy sikeres szervezésem eredményeképp - ezt csak zárójelben merem megjegyezni- esélyes vagyok a SCHMITT PÁL EZÜST ÉRDEMRE fokozatra, minta a sport-tevékenység területé nyújtott kiemelkedő teljesítmény várományosaként.
Köszönöm a riportot.

Xezs 2010.09.08. 23:10:52

Amúgy a meccsekre nem ilyen tuti keménylegények járnak akik az atombombát is reggelire nyelik le? Igazi szurkoló lezúzza a biztonsági őrt, nem? Vagy talán hígul a szurkolói tábor?

Delko 2010.09.08. 23:20:55

Ki a mérkőzés szervezője?
Ki a beléptetésért felelős cég?
Ennyi beléptetős emberrel, miért csak egy 2 méter szélesre nyitott kapun át engedik be a több ezer embert?
Miért kell egy egyszer már végig tapizott belépőnek, másodszor vagy harmadszor is átesnie a motozáson?
A beléptetős embereknek mi a feladatuk?
Azoknak a beléptetős embereknek, - kb. háromból kettőnek - akik nem vesznek részt a beléptetésben, feladatuk-e a jogosan felháborodott, elégedetlen belépők provokálása?

Csak a jósorsban, a vakszerencsében bízhatunk ezentúl is, hogy minden belépő éppségben letudjon egy ilyen extrémsportnak beillő dilettáns beléptetést, vagy kell-e halálesetnek történnie ahhoz, hogy végre kulturált beléptetésre képes beléptető cég kapjon megbízást a beléptetés lebonyolítására?

lecsó73 2010.09.09. 00:14:21

amondó vagyok, a magyar fociért fizetni olyan, mintha bemennél egy étterembe, és a szar kiszolgálás, sótlan leves, mócsingos hús és odakozmált desszert után még jattot is adnál...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.09. 00:24:20

konyorgom, menjen mar ki nem tul alulkepzett ezzel foglalkozo akarki angliaba 3 hetre tapasztalatszerzes celjabol
10 masik amerikaba / most indul a szezon/ hasonlo celbol
/legyen koztuk rendor, bizyonsagi ceges, politikus/
aztan hozzanak normalis torvenyt ezugyben
bontsak le a keriteseket es vegyenek emberszamba minket
az a par miller amibe kerul az megeri

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.09. 00:25:47

"menjen mar ki 10 nem tul alulkepzett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.09. 00:44:46

@lecsó73:
nem nem
ez jobb/ a focimeccs/
itt meg is vernek!!!
nekem beszelhet barki barmit a Kadar rendszer rendorei/ ugy 68 utan kismiskak voltak a mostani biztonsagi barmokhoz kepest/
jo nem mondom egyszer hatbabasztak a nepstadionba egy gumibottal, mert masztam at a keritesen, de ezzel le is volt tudva a dolog, ezeg olni akarnak lsd Simon/
es a fo baj a rendorseg!!!!!!!!!!
szamukra Ok ugyanolyan allampolgarok mint mi, de csk neznek felre, foleg hogy a boiztosagiak fele rendor vay volt vagy stb.
szeretnek mar egyszer olvasni olyat hogy egy rendor megbilincselt es eloallitott egy biztonsagi ort mert verekedett
volt mar ilyen?/

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.09. 01:10:40

@Mylady:
Még egy hülye...

@Mizantrop:
Na, megjött egy újabb okoskodó barom.
Amiről te beszélsz, az birtokosjel, nem a többes szám jele.
És abból tényleg van egyes és többes. De NEM a többe szám jele.
Ráadásul ezt te is leírod később, te nagyon hülye.

Runciter 2010.09.09. 01:11:08

A srácot sajnálom.

A Drávanet vezérigazgató meg szóljon a kollégáinak, hogy végezzék rendesen a munkájukat, mert katasztrofálisan működik a cége.

Ja, és onnan jön belőlem ez a cinikus lenézés, hogy a fostalicska cége 3 hónapja packázik velem.

Runciter 2010.09.09. 01:15:13

Ja, és nem Walton a szekus cég, hanem Valton, ha kell a feljelentéshez.

Shesh Besh 2010.09.09. 09:08:07

@s.o.v.i.e.t.:
Ohhh, noooo! Semmiképp! ;)
Akkor tényleg ennyire félreérthető voltam?! Bocs...
1. Még véletlenül sem a lila, hanem a zöld táborban leszek.
2. Az ominózus baráti jobbcsapottal sem agresszió volt a célom, inkább arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a szurkolóverés és a magyar foci színvonala közt nincs és nem is szabad keresni semmilyen összefüggést.
3. Nem vagyok se huligán, se híve a verekedésnek a meccsen. Tudom, vannak ilyenek. Sajnos pont miattuk más a megítélése a normális és túlnyomó többségben lévő szurkolóknak.

Szóval peace, és további szép napot.

milkipapa 2010.09.09. 10:19:09

Én tavaly novemberben voltam utoljára meccsen. Pápán Pápa-Ferencváros mérkőzés volt. Amit ott műveltek a kommanós "urak" azt itt még leírni sem lehet!!! 50-éves vagyok jártam már rengeteg sporteseményen, de ilyet még a legrosszabb álmaimban sem láttam. Kisgyerekeket, nőket, lányokat vetkőztettek motoztak meg 40m-en belül 7x!!!! Nekem az 5. motozáskor az alsónadrágomba és a FENEKEMBE is benyúltak!!!! Még soha sehol nem balhéztam, nem verekedtem és még csak nem is tüntettem senki ellen!!!!!!!! Akkor vették el a kedvemet véglegesen a meccsre járástól! Volt olyan szurkoló aki a 2. félidő 10. percében jutott be! Természetesen Ő is kifizette a belépőjegy árát! A hazai szurkolókat senki nem ellenőrizte........Úgy bántak velünk, mintha nem erről a Földről érkeztünk volna. Mintha mind az 1500-an terroristák vagy anyagyilkosok lennénk! Többet soha nem megyek, pedíg a NÉZŐK a KÖZÖNSÉG az amiért igazából megrendeznek bármilyen sporteseményt!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.09.09. 11:56:06

A poszt tanulsága, hogy amíg biztonsági őrök megvernek egy embert ártatlanül, addig a többiek leszarják az egészet, mert a nyelvmegőrzés hirtelen fontosabb.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.09.09. 12:05:12

@Gee Halen: Sőt, rosszul mondom, a többiek ott állnak felette és azt mondják "megérdemli".

2010.09.09. 13:02:37

poszt címe: "Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon"
alatta: "Ez 463 embernek tetszik"

Gratulálok nekik, meg az idióta facebook pluginnek.

szanisz 2010.09.09. 14:19:57

Hihetetlen. Pajor-Gyulai Lászlónak kívánom, hogy igazságtalanul verjék össze, és a kórházban egy olyan PR-es adjon pohárköszöntőt neki, aki ugyanolyan gyengeelméjű, mint ő maga.

szanisz 2010.09.09. 14:24:46

És még annyi, hogy tényleg elképesztő, hogy némelyik kommentelő annyira bele akar kötni valakibe, hogy egy olyan emberen "talál" fogást, aki névvel, pozícióval kiáll egy ok nélkül összevert, számára ismeretlen ember ellen. Fel kéne ébredni...

szanisz 2010.09.09. 14:31:52

@szanisz:

"....hogy egy olyan emberen "talál" fogást, aki névvel, pozícióval kiáll egy ok nélkül összevert, számára ismeretlen emberÉRT" természetesen, bocs, csak felhúzott némelyik okostojás.

Francescuzzo 2010.09.09. 19:32:45

Tisztelt Papp Zsombor!
A barátom volt a srác akit a két "agysebész" biztonsági őr agyonvert!A fiú a korházban kötött ki,a rendőrséget kihívtuk és nem tudtak csinálni semmit természetesen!Ez nem maradhat annyiban!Valamit tenni kéne!

fingerbangs 2010.09.11. 16:12:19

@Francescuzzo: hívd fel drávanetet, biztos segítenek, nagyon jó cég
süti beállítások módosítása