Tékozló Homár

Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon

2010.09.08. 11:09 | szily | 417 komment

Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és cinikus nyilatkozat mélyen felháborította Zsombort, aki szurkolóként ott tolongott, és szemtanúja volt annak, ahogy a vérben forgó szemű biztonságiek hogyan vernek agyba-főbe egy egyszerű kérdést feltevő magyar drukkert. Zsombor kész tanúskodni a bűnözők ellen, ha van Önök között további szemtanú, kérjük írjon nekünk és mi összehozzuk a feleket. Sztori alant:


"Azok az idők már elmúltak, amikor elegendő tíz perccel a mérkőzést megelőzően kiérkezni a stadionba, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie, a meccs előtt ezt  kommunikáltuk is. A szurkolóknak mindezt meg kell érteniük. A kezdő sípszó előtt tíz perccel mintegy háromezer szurkoló érkezett a bejárathoz, így jelentősen elhúzódott a beléptetés, így fordulhatott elő, hogy még 25 perc elteltével is több ezren várakoztak a kapuknál" - nyilatkozta a meccs után Pajor-Gyulai László, a magyar labdarúgó-válogatott kommunikációs igazgatója.

Kedves Pajor-Gyulai László,

Jómagam és két barátom a mérkőzést megelőzően 25 percel értünk oda a Mildenberger utca felőli bejárathoz. Ekkor már előttünk, mintegy kétezer ember várakozott, a szűk utcában összezsúfolódva, hogy bebocsátást nyerjen egy kb 2m-es nyíláson. A két kapu közül csak az egyiknek a fele volt nyitva. A tömegben mellettünk több 6-8 éves gyerek is volt. Mi az első félidő 29. percére jutottunk be.
Természetesen utánunk is érkeztek sokan, akiket fogalmam sincs mikor jutottak be. Személy szerint én nem értem, hogyha több kapu van, miért csak az egyik fele van nyitva, amikor rengeteg rendező és még több fekete ruhás, sapkás Hungary feliratos biztonsági őr a becsukott ajtó mögött állt és nem csinált semmit látszólag. Nyílván a tömeg a több mint fél órás várakozást követően egyre türelmetlenebbé vált, hisz elkezdődött a meccs és egyáltalán nem haladt a sor. Azt nyílván nem kell különösebben ecsetelnem, hogy mennyire veszélyes több ezer embert egy szűk utcában bezsúfolni, ahol az egyetlen kijutás előrefele van,de az annyira le van szűkítve, hogy gyakorlatilag baj esetén nem lehetett volna semerre menekülni. Gondoljon az idén nyári németországi eseményekre.

De higgye el. hogy a legfelháborítóbb csak ezután történt. Beérve a kapun a bezárt fél ajtó mögött mintegy 30 az előbb említett biztonság őr állt. Az előttem álló ember csupán azt a kérdést intézte hozzájuk, hogy miért nem nyitják ki a kapu másik felét, hisz vannak elegen. Erre lerántották a földre és el kezdték verni.
Megkérdeztem, hogy mit csinálnak és majdnem ugyan arra sorsra jutottam. Nem tudom, hogy milyen szereket használnak ezek az emberek, de a szemük vérbeforgott és csak azt várták, hogy kit, miért tudnak megütni. Itt üzenem a megvert srácnak, hogy én és a barátaim szívesen elmegyünk tanúskodni, ha fel akarja jelenteni őket. Higgye el tök normális srác volt, mint ahogy én sem vagyok futball huligán. Velem együtt több ezren csupán kiszerettünk volna menni a Magyar válogatott meccsére, hogy szurkoljunk nekik, hogy nyerjenek, hogy legyen végre sikerélményünk. De Önök a kiváló hely választással és szervezéssel  az ultra tahó biztonsági emberek segítségével sok olyan embernek veszik el a kedvét a meccsre járástól, akik egyébként azzal szeretnének hozzájárulni a magyar foci felemelkedéséhez, hogy kimennek egyMagyar-Moldáv mérkőzésre. Nézők nélkül nincs foci, de nyílván ezzel nem mondok újat. Több ezer forintos jegyért az ember nem csak a csapattól vár jó teljesítményt, hanem kulturált körülményeket is elvár. Ha tényleg akarnak tenni a magyar fociért, akkor nem kéne elvenni több ezer ember kedvét a meccsre járástól hasonló színvonalú rendezéssel. Azt mellékesen teszem, hozzá, hogy a beengedést követően odamentem a rendőrökhöz, akik szintén voltak vagy ötvenen, hogy miért nem csinálnak semmit, amikor e biztonsági emberek ártatlanokat vernek. A válasz az volt, hogy ők nem a mérkőzést biztosítják. Ugye gondolom ez azt jelenti, hogy a köz pénzéből fizettet rendőröknek nem dolga az állampolgárok védelme. Kérdezem, hogy mit kerestek akkor kint. Sajnos ez 2010 Magyarország és ez a magyar labdarúgás.

Papp Zsombor

Drávanet Zrt

vezérigazgató

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 16:49:39

@Shesh Besh: látod te ultratahó. amint eltérő véleménnyel találkozol, azonnal a jobb csapott a helyzetmegoldó rutingondolatod. és még fájlalod hogy az istenáldotta drukkert az emberek zöme leminősíti aszfaltbetyár hordaszónoknak, tömegben erős, paprikajancsinak?
te is épp úgy szarsz a magyar focira, mint mindenki. te a balhé és a gyűlölködés lehetősége miatt vagy klub drukker. nem a sportról szól és nem értékről. öncélú hőzöngés, semmittevés..

Secnir 2010.09.08. 16:50:15

nem értem
még a 80-as években a kettősrangadókra 5 perc alatt be lehetett jutni jegyvásárlással együtt...

...azóta mi változott?

ecch 2010.09.08. 16:55:28

@genyó kapitány:
Sima kis jobbegyenesek, amikor a fej csak billen de még csak meg sem sérül rendesen, az nem brutális. Nem mintha szabadna olat is...

Krull,a harcizom 2010.09.08. 16:56:53

Szemét mocskok voltak a szekusok,én is ott voltam,szintén kb fél órával meccskezdés előtt értem oda és a 35.percre értem be.
Konkrétan mellettem verték meg a srácot,ha ugyanarról van szó,bár nem egy "egyszerű kérdés"-ről volt szó,hanem anyázta,gecizte őket.(hozzáteszem teljesen jogosan)Egy másik srácot 3-4 perccel később elkapott egy szekus és a hüvelykujjával úgy csinált mintha ki akarná nyomni a szemét és közben ordibált vele majd megpofozta.Én ezeket láttam és szintén fel vagyok háborodva hogy a meccs negyedét nem láttam,valamint hogy micsoda parasztok a szekusok és mekkora kalap szar a szervezés.

EMU 2010.09.08. 16:57:14

@s.o.v.i.e.t.: Ezzel is egyetértek, azok az irracionális, következetlen optimisták is útjában állnak bármiféle fejlődésnek, akiknek ez így klappol. Kimennek meccsre, szurkolnak a semminek, hagyják magukat megvezetni, közben pedig az egyetlen normális válasz az volna, ha a meccsekre a kutya nem járna. Onnantól kezdve lehetne beszélni megtisztulásról, a politika nem használná fel a focit, a szerencselovagok mást keresnének maguknak, a játékosok a játék szeretetéért játszanának, az érdektelenség mindent intézne pozitív irányban. Ehelyett még mindig van egy bárgyú réteg, akinek minden mindegy, a szart is prímán beveszi a gyomruk, sőt buzdítanak is, tulajdonképpen igazi cinkosok abban, hogy a magyar futball értékelhetetlen. És a tahó magyar futballközegtől azt kapják, amire az gyakorlatilag predesztinálva van, akkor fel vannak háborodva és nem értik.

Jó Estét 2010.09.08. 16:58:04

@BéLóg: Latinbol doktoraltam 62-ben az Al-akcentus egyetemen, majd kesobb ugyanit professzor emiratus lettem, megkesobb megirtam a latin-magyar nemzet baratsagarol szolo disszertaciomat, amiert matematikai nobel dijban reszesultem!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 17:10:14

@Secnir:
sot jegy se kellett egy szazas a jegyszedonek, kezfogas gyanant oszt lecet
/mer' mar nem volt jegy, akkoriban meg a lepcson is ultunk
igaz akkoriban meg doci is volt es bar voltak vitak a szurkolotaborok kozott ,de nem kidejezetten egymas meggyilkolasa volt a cel
bazmeg lehet a Kadar rendszerben az emberek erkolcsi nivoja megiscsak magasabb volt mint manapsag
ez akkor hogy>?

amugy Te mit kerestel a Nepstadionban, szerintem megye kettore jartal a TSZ melle
felidoben fejtetek tehenet, meccs utan bogracsgulyas

tizenot 2010.09.08. 17:13:42

Ilyen helyre a biztik mar alapbol a hatalmuk es erofolenyuk mamoraban mennek ki, bennuk a harci laz es remenykednek egy jo kis bunyoban. Az osszesnek ilyen majom kocsognek el kene torni a labat es sittre vagni oket, a jo kurva anyjaval verekedjen.

Erdekes hogy nyugaton csak olyanok vannak akik szinten 120 kilosak (jo kurva nagy niggerek altalaban), de latszik rajtuk az ertelem szikraja es joindulatuak. Ha meg balhe van akkor meg lenyomjak az embert a foldre es megvarjak a rendorseget, lattam mar parszor. Lehet mert van agyuk, vagy csak mert kemenyen megbasszak oket ha balhe van es akkor lottek a penzes allasnak.

1. lepes: mukodo biztonsagi kamerak nelkul nem lehessen semmit sem rendezni
2. lepes: balhe eseten kamerak es sittre vagni aki eloszor ut, joval kemenyebben buntetni ha a bizti or volt az (foglalkozas koreben elkovetett blablabla). Lefogni, foldrevinni lehet, utni csak akkor ha megutottek. Ennyi.

Amugy nagy a gyanum hogy a sok ilyen eroszakos eset miatt nemsokara valtozni fog a dolog es joval szigorubban fogjak majd venni a jovoben, de lehet hogy elotte meg kell majd halnia valakinek hogy valami tortenjen.

Xezs 2010.09.08. 17:28:15

Szegény sportszurkolókat mindig csak bántják, pedig áldott jó lelkek. Mindig átsegítik a vakot az utcán, hétvégente pedig a fogyatékosotthonban segédkeznek. És persze sosem bántanak senkit, be sem szólnak senkinek, sőt, ha valakit ok nélkül bántanak, ők állítják le.

Nem értem miért bántják állandóan őket, tényleg nem. Azt sem, hogy a Fradi-szurkolókat miért őrzi mindig legalább 50 morcos rendőrbácsi.

InDay 2010.09.08. 17:32:05

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa:
Megint csak nem ért meglepetés. Érvek elfogytak, jön a személyeskedés. Azt hittem, ha már írogatsz, egy pontnál azért összetettebb vagy... én is tévedhetek. A média ideáidnak pedig sürgősen olvass utána és akkor talán nagyobb társaságban nem fognak mutogatni rád.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 17:39:13

@EMU: welcome! ezzel a megváltást le is zárhatjuk:)

még talán egy uccsó meccset én megengednék. elvakult drukkerek a beléptető orkok ellen zárt stadionban.
labda nincs. első szabály, hogy nincs szabály;) a pályára belépni csak időben szabad. aki mérkőzés előtt 20-30 perccel érkezik, az az ajtóban sportolhat:))
Drávanet közvetítené.
szakkommentátor: P Zsombor.
médiapartner: T Homár

Shesh Besh 2010.09.08. 17:44:43

@s.o.v.i.e.t.:
Köszi a jellemrajzot magamról, de ki kell hogy ábrándítsalak, mellé. Stílszerűen: a stadionból is kirúgtad a labdát, annyira mellé.
A személyeskedésnek pedig semmi értelme, pláne tele előítéletekkel.

De ezt azért magyarázd már meg nekem, hogy ugyan miből gondolod: "te is épp úgy szarsz a magyar focira, mint mindenki. te a balhé és a gyűlölködés lehetősége miatt vagy klub drukker. nem a sportról szól és nem értékről. öncélú hőzöngés, semmittevés.."
Ezt mind a baráti(!) jobbcsapottból?
Olvasd már el még 1x amit írtam, és próbáld meg értelmezni is. Semmi bajom azzal, ha valakinek eltérő véleménye van. De ha megvernek egy szurkolót, utána azért már ne a szurkoló legyen a hibás, mert mi a fasznak ment ki! A magyar foci színvonalának ehhez semmi köze. Beszélni lehet róla, csak nincs értelme.

Shesh Besh 2010.09.08. 17:50:42

@EMU:
Rendben, neked értékelhetetlen.
Nekem nem.
Úgysem tudjuk meggyőzni egymást (nem is akarjuk szerintem), téma lezárva részemről.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:04:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Lófaszt. Egy darab tömegkommunikációs eszköz is média. A médium a halottlátó. Olvasgass, azzal tanulsz (esetleg, bár nagy reményeket nem fűzök hozzá).

@domeescsaladja:
Sajnos, az a baj, hogy te csak próbálkozol a magyar nyelvvel, de láthatóan nem beszéled.

@BéLóg:
Ugyanaz, te hülye segg.
A latin -um végű egyes számú főnevek többese az -a végű főnév. Fólium - fólia, médium - média.
Latinul, te ökör.
Magyarul a többes számnak egyetlen jele van, az pedig a -k.
És most épp magyarul beszélünk (bocs, csak én; te ökörül).

@InDay:
@dobcsek:
@Cinkes:
Na, még egy (+1 +1) agyatlan fasz...

Olvassatok, basszátok meg:
seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/54.html

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:05:34

@InDay:
Mondjuk az a társaság, ahol hozzád hasonló sötét seggfejek vannak, nem biztos, hogy izgatna...

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:08:10

@BéLóg:
Akkor épp gazdasági válság volt, ami most nincs, és nem 1 hét, hanem fél év alatt romlott a forint.
Azért nem teljesen mindegy.

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 18:09:35

@BéLóg:
Ha lenne egy kis eszed, rájönnél, hogy mit basztál el minden egyes szóban, te kis humorharold.
De nincs.

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:16:56

Kedves Vezérig.

A nyilván és a nyilvánvalóan az rövid í, ha nem azt akarja mondani, hogy az ajtó kinyílván...

A másik érdekes dolog, hogy miért pont Pajoron akarja leverni az összes szervezői problémát, mikor ő "csak" egy sajtófőnök :)

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:21:12

Harmadrészt meg, tajtparaszt biztonságiakhoz nem rohangálunk "hülye" kérdésekkel, főleg nem, ha gyerekkel vagyunk. Továbbá nem hinném, hogy egy zéróIQ biztonságinak köze lenne ahhoz, hogy melyik kapu van nyitva. De egy másik fórumon éppen azt olvastam, hogy olyanokat vertek meg, akik korábban inzultálták őket több meccsen, lévén a keménymag harcosabbjai voltak.

További jó meccsrejárást

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 18:21:21

@Shesh Besh:
őő.. izé.. sorry! csak a te soraidban olvastam ajánlást ütésekre. hogy kinek küldesz és mennyi darabot. gondoltam, abból a fajtából jöttél, aki a sport és a verekedés közé egyenlőségjelet szeret tenni. meg olyan baljós hangnak olvastam ki, hogy valakiről kiderül, hogy ferencváros drukker és akkor te is ott leszel a meccsen; nyilván a lila táborban. de ha te nem vagy focihuligán és nem a balhét keresed a fő rivális drukkerében, akkor félreértettelek és sajnálom. de ha mégis futballhuligán drukker vagy, akkor vissza az egész :))

átlátó 2010.09.08. 18:22:46

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: (Nem vagy te annyira fosztóképzős, mint amennyire azt állítod. Kóla?)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.09.08. 18:28:10

@RedWing: @atpijkamo: nem értitek az iróniát.
a focit és annak nézését teljesen értelmetlennek tartom, de ez csak a szaros kis magánvéleményem.

domeescsaladja 2010.09.08. 18:37:32

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Nézd te egy olyan nyelvet beszélsz amit ketten-öten-húszan beszéltek. Én pedig egy olyat amit 10 millióan. Ebben a posztban is az én "tájszólásom" volt az elterjedtebb, elfogadottabb. Hiszen nem nekem írták többen, hogy milyen hülyeséget beszélek hanem neked. Nádasdy Ádám bejegyzése alapján pedig a többség szokása legitimál is egyben. (Vagy te nem olvastad, azt amit belinkeltél?) Na akkor ki is beszéli a magyart? Melyik magyarra is gondolsz?

Samsunggenius 2010.09.08. 18:40:17

Ez a Zsombor bátor gyerek. Most nyilatkozott a tv2ön arcát vállalva...Nehogy megkeressék ezek a kedves szekuritátok.

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:55:02

azé' ezen a médium kontra média vitán majdnem össze-vissza fostam a bokámat XD Alapból hülyeség az egész, de szerintem:

médium jelentése:

az, aki a túlvilági szellemekkel képes beszélni

médiák, operák, fóliák. Ezek a szavak nem kifogásolhatók, mivel a magyar nyelv nem veheti figyelembe a gyakran évszázadokkal ezelőtt a nyelvbe került szavak eredeti átadó nyelvének nyelvtanát. Épp a helyettük javasolt alakok okozhatnak félreértéseket, hiszen például a „médium”-nak, vagyis a média latin egyes számának már régóta kialakult jelentése van a magyarban: olyan személy, aki túlvilági jeleket közvetít. Ennek azonban nincs köze a magyar média szóhoz.[7]
„Aki a médiák-at a dupla többes szám alapján kifogásolja, az az eredet csapdájába esik (fallacia etymologica), amikor tehát megtudja egy kifejezés származását, és rá akarja kényszeríteni az idegen nyelv kategóriáit a magyarra. Csakhogy a nyelvek nem így működnek, nem mindig tisztelik a máshonnan átvett anyagot, hanem bedarálják a maguk rendszerébe.”

forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B3szapor%C3%ADt%C3%A1s

Na, kit kell megbaszni? :)

Zola_ 2010.09.08. 18:55:28

@BéLóg: szerintem meg olvasd újra amit írtam, akkor talán felfogod, hogy korrektnek tartottam, hogy kiáll az igazságtalanság ellen, és NEM afelett értetlenkedtem, hogy leírja a nevét, hanem, hogy hozzá teszi a titulusát és munkahelyének nevét is, ott ugyanis magánemberként volt jelen a leírtak alapján

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 18:58:17

@Don Bandi:
ertjuk mi
legalabbis en
otthon tuti ki nem mennel semminemu footballrendezvenyre, mert stressz az egesz
/a jatek, a korulmenyek, az emberek/
nade ettol meg nem kell megverni azt aki megis kimegy
amugy ezt az egesz orzovedo bagazst egyszer rendbe kene tenni
torvenyileg
most sem hiszem hogy nem volt kamera a kapuban, de ha az tudja visszanezni aki az orzest vegzi........

nalunk is van tulkapas boven, de ha elkapjak itt lecsukjak evekre

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 18:58:30

"@domeescsaladja: többség szokása legitimál is egyben"

Na kisbarátom, ez a kurva nagy tévedés. :) Vagyis tirpákéknál ez biztos így van. De ha nem haragszol, akkor szerintem ilyen szavak a mai napig nem léteznek, mint: IGAZÁNDIBÓL, MEG-E, EZ MIATT esetleg EZMIATT, és ehhez hasonlók - habár sok primkó előszeretettel használja őket. :)

isssti 2010.09.08. 18:58:59

Nos pont ezért nem járok én válogatott (és egyéb) focimeccsre.
És ezért még fizessek is? Ilyen körülmények közt soha!

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 19:06:08

@domeescsaladja:
Nem hiszem, hogy 10 millió affektáló, műveletlen, de magát műveltnek láttatni akaró és féligazságokra építő hülye lenne az országban. Inkább csak pár százezer (ami persze nem kevés).
(Mondjuk akik elterjesztették ezt "a média többes szám" dolgot, azok is ilyenek voltak, annyi előnnyel, hogy ők még tanultak latinul, és ezt akarták fitogtatni - csakhogy ezt a szót nem a latinból, hanem az (amerikai) angolból vettük át, és a nyelv leszarja az őseredetet, etimológiailag csak a közvetlen donornyelv és annak használati módja érdekli - vagy az sem; ez a szó pedig az angolban EGYES számban media, még akkor is, ha az angolok (egy része) tudja, hogy eredetileg honnan ered.)
Márpedig te azoknak a tájszólását beszéled. A többieknek pedig ez bizony média meg médiák (más akinek nem felel meg a sajtó szó persze, ami tök ugyanazt jelenti).
Mondjuk gondoltam, hogy Nádasdy érvei le fognak rólad peregni. Hiába, az érvek felfogásához ész is kell.

Ja, még egy kis kiegészítés a tök ismeretlen Webster Dictionaryből:
Main Entry: 2media
Function: noun
Etymology: plural of medium
Inflected Forms: plural me·di·as
Usage: often attributive
Date: 1923
.
.
.
2
a singular or plural in construction : mass media
b plural : members of the mass media

(Külön felhívnám a figyelmet arra, hgoy ez önálló címszó, meg a "plural: medias" részre. Ha gondolod, segítek megfejteni, hogy mit jelent. és igen, tudják, hogy honnan ered, arra utal az Etymology, de 1923 óta egyes számban használják ebben a jelentésben.)

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 19:11:14

Szerintem van a média=mint az összes sajtóorgánum gyűjtőfogalma és vannak az egyes sajtóorgánumok, ill. a sajtó egyes képviselői. Nemde? @suze egy agyatlan, baszatlan picsa: És én ezt rövidebben írtam, kevésbé (ál)tudományosan, persze én ffi vagyok :D

jeangabin 2010.09.08. 19:29:30

A Drávanet Zrt. vezérigazgatójának helyesírása is megér egy misét.
Tartalmilag sajnos rendben van...

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.08. 19:30:07

@bíp-bíp:
Én is. :-)
suze nem én vagyok, hanem egy agyatlan, baszatlan picsa. :-)

És én sem (ál)tudományosnak szántam, hanem inkább szájbarágónak.

taco 2010.09.08. 19:33:34

Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon!Igazi csicskak vagytok,nem arrol van szo hogy,kinek milyen a helyesirasa hanem ,egeszen mas a problema .Igazi Birka Tarsasag

Gastroger 2010.09.08. 19:34:00

Hát majnem beszartam amikor visszanéztem, és a mé' diák? téma még megy.. :)

Namostanakkor. Okostojás Gastroger megmondja. Jah, lehet ragaszkodni az eredeti latin formulához, azaz media latin tsz. medium (magyarosítva médium), de akkor ilyen környezetben használjuk.
(Latin szövegkrnyzt.) Amúgy meg mediumok, az már többesszám, többesszám. Amúgy sajtó, könyv, stb-re ezt nem is használják, hanem ebben az esetben a faszom "tisztánlátó, és médium" ezo tévés kifejezésre passzol, ahol vannak médiumok. És azok nem újságok.
No csak azért vetem fel, mert ha arról vitatkozunk, hogy a MAGYAR nyelvben melyik a helyes, akkor ne felejtsük ki, hogy ez egy jövevényszó, és - szerintem- nem kell (de lehet) szükségszerűen az eredeti ragozáshoz passzolnia.
Fingom nincsen ehhez az egészhez (megelőzendő a kommenteket), de fogadjunk már el több alternatívát is. JÓ, az igazán nagy faszságokat zárjuk ki: "A hír a médiumokban is megjelent." pölö.
A többi szabad választás, ingerencia, kedv, hozzáállás, modorkodás, környezet kérdése.
Oda ne jussunk, hogy sajt, sajtó, vagy sajtók - szerint...

Bazz már szégyellem, hogy belementem ebbe. Mindenkinek individuális joga az általa jónak véltet használni, ha nagyon gáz (ez esetben nem volt így), esetleg lehet finoman szólni, de ez a ballag már a médiák kezd kicsit túláradni.. :))))

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 19:34:09

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Ja, bocs, látod mekkora fasz vagyok, még a nevedet sem olvastam végig. De mondjuk mentő körülmény, hogy azt hittem te is 1/3-ban beszélsz magadról, mint anno Sztálin :D, monjuk ő egy patológiai eset volt.

taco 2010.09.08. 19:40:18

@domeescsaladja: ki a faszom vagy te itt nem kell nyelvtanar hogy ertheto legyen a dolog .Budos csicska

Vásárhelyi ingatlan 2010.09.08. 19:47:07

Megy a halál focimeccsre, inkább megnézem a tévében :-)

domeescsaladja 2010.09.08. 19:47:49

@taco: Látom megérkezett a biztonsági őrök szakszervezetének hivatalos képviselője is személyedben. Ha már így megkérdezted tőlem, akkor visszakérdeznék: Miért, te ki a faszom vagy?!

Kivlov 2010.09.08. 19:49:17

rekes, cigány emelesz! nonszensz, h nem lehet szeszt kapni egy válogatott meccsen! és az orkok a bejáratoknál? meg hogy fél nap míg bejutsz a stadionba? vicc. férgek...

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 19:52:03

médium = közepes.

pólóban mindenképp. bár aki kicsi, annak nagyot jelent, aki nagy, annak meg kicsit. aki közepes, annak meg a pont jót jelenti. így végül is nincs is jelentése.

hianni.arg 2010.09.08. 19:59:40

Röviden a III-as kapunál történtekről:
-fél órával kezdés előtt értem a Megyeri útra, eddig sosem kellett több 10 percnél a bejutáshoz.
- jókora kerülővel tereltek át a 3-as kapuhoz, teljesen feleslegesen lezárták a Labdarúgó utcát. Mint kiderült mindezt azért, mert kiemelt védelmet élvező személy vett részt a meccsen. Inkább nézze tévében és akkor talán az a tizenöt-húsz 10 év körüli kisfiút sem kellet volna a tömegen keresztül előre engedni, hogy legalább az első félidő felétől lássák a meccset. Ha én 10 éves koromban ilyen körülmények között mentem volna meccsre biztos soha többet nem érdekelt volna élőben a magyar válogatott.
- A körülménykehez képes nyugodt volt a tömeg, türelmesen várta a bejutást. Félek belegondolni, mi lett volna, ha valaki elkezd tülekedni... Nem a rendezőkön múlt, hogy kialakul-e veszélyesebb helyzet. Gondolom a tömegben sokaknak eszébe jutott az idei németországi tragédia.
- Amikor kb. 20 perc várakozás után bejutottunk az első kapun szomorúan láttam, hogy 2 szervező próbálja irányítani a tömeget, további 10-20 "rendező" bámulja az embereket és úgy érzi nincs teendője. Ha legalább a kapu jobb oldalát megnyitották volna és további két ember is a munkáját végezte volna gyorsabban be lehetett volna juttatni a nézőket. De biztos nem ez volt a feladatuk...
- Miközben vártam a következő ellenőrzési pontnál szó szerint a következőt mondtam feléjük: "Ez a szervezés egyenlő a nullával, többet is lehetne tenni mint bámulni az embereket."
- Erre reagálva a biztonságért felelős "úriember" nyakon ragadt, leteper a földre és a hátamra térdelt. Azt hogy mit kiabált a fülembe nem tudom, nem számítottam erre a "válaszra" részükről.
- Valószínűleg leszedték rólam a "kollégái" és felállítottak. Egyből kértem az azonosító számát és nevét. Természetesen válasz helyett megragadtak, kerítésen kívülre vittek és falhoz állítottak motozásra. Közben hangosan kiabálta a "főnök", hogy kés van nálam és állítólag megütöttem a kollégáját. Biztos akkor amikor a hátamon térdelt... Természetesen azonnal odahívott 5 "kollégát", hogy tanúsítsak, hogy ellenszegültem és ütöttem. Volt már részem motozásban, mivel évek óta járok mérkőzésekre. Amit motozás gyanánt most végeztek az inkább verés volt, természetesen megfelelő helyeken, ahol nincs nyoma. Azt sem tudom miért van szükségük gumibotra... Kb. 5 percig tartott a megfélemlítés majd hárman vittek a rendőrökhöz.
- Ezután jött a kellemes meglepetés, a rendőrök pillanatok alatt felmérték a helyzetet és elküldték a "biztonsági őröket". Meghallgattak, kérdezték, hogy kívánok-e feljelentéssel élni. Természetesen nem javasolták, mivel eredménytelen lenne. Adatokat felírták, tehát ha esetleg az MLSZ ki szeretné vizsgálni az eseményeket a rendőrségen megtalálja adataimat.
- Kicsit félve mentem el a rendőröktől, tartottam tőle, hogy a "biztonsági őrök" ismét "megvédenek" a következő kapunál. Szerencsére ekkor már bejutott mindenki, igaz az első félidőt le is fújták.
- Egy biztos, sikerült 36 éves koromra elérniük, hogy többet ne menjek ki válogatott meccsre Magyarországon. Első meccs élményem is az újpesti pályához kötődik, 1990-ben SSC Napoli Maradonával járt Újpesten, nagy élmény volt közelről, látni élőben Maradona játékát. Utolsó magyarországi meccs is az újpesti pályhoz kötődik, de nem a játékosok miatt maradt emlékezetes.
- 2 évvel ezelőtt személyesen tapasztaltam Inter-MU BL meccsen, hogy elég zökkenőmentesen meg lehet oldani 90.000 szurkoló be és kijutását a stadionból percek alatt. És azon a meccsen olasz és angol szurkolok elkülönítését kellett megoldani. A tegnapi meccsen 9.000 magyar szurkoló zökkenőmentes be és kijutását nem tudták megoldani a szervezők.

szent5 2010.09.08. 20:00:54

én is ott voltam, láttam az estet, sőt egy közelben lévő rendőrnek szóltam is( aki azt mondta nem tudja hol van a parancsnoka) szívesen segítek, ha a megvert feljelentést akar tenni.A kommunikációs igazgató pedig monnyon le, de komolyan...

domeescsaladja 2010.09.08. 20:12:57

Szuper! Megvan a sértett és vannak tanuk is. Már csak néhány elszánt firkászra van szükség, akik ráhúzzák Waltonékra a vizes lepedőt. Továbbra is érdekelne a "biztonsági"cég webcíme, mert második lépésben néhány ifjúsággal és sporttal foglalkozó civil szervezetet is tájékoztatnék az eseményekről, hogy ezzel tovább szélesítsük a tiltakozók táborát és növeljük a cégre nehezedő társadalmi nyomást.

piccolanna 2010.09.08. 20:15:09

A megvert srác hozzátartozója vagyok. Sajnos műteni kell. Nem szeretnénk annyiban hagyni az dolgot. Előre is köszönöm a segítséget azoknak, akik tanúskodnának.

domeescsaladja 2010.09.08. 20:18:16

@piccolanna: mennyi idős a megvert fiatalember?

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 20:19:33

@hianni.arg:
én egyszer kifogásoltam egy őrnek, hogy hozzám szólt. kapacitálni akart, hogy menjek ki a helyről, ahol ő dolgozik. én jeleztem, hogy egyfelől ne csináljon nekem programot, másfelől utcán -közterületen- vagyok. erre hátulról nekem ugrott és meglökött. reggelre járt és én lényegesen többet ittam nála. így annyira futotta, hogy visszaforduljak és bevágjam a parasztot egy meglepetésszerű ütéssel és lökéssel a kollégái lába elé. felállt és belém rúgott egy becsületeset. ezzel kvittek voltunk. a megálló rendőrnek mondtam, hogy főleg sapka legyen rajta, ha hozzám beszél, de az ing is rendesen álljon rajta dacára annak, hogy ő laza. erre iratokat akart kérni. ezt azonnal kölcsönösségben akartam abszolválni. erre fenyegetőzött. erre én is fenyegetőztem. ő pofonokat ígért én belgrád rakpartot emlegettem, és munkahely váltást. el is ment a fakabát az anyjába azzal, hogy felírta az adataimat és akkora jelentést fog belőle kanyarítani. én is meglobogtattam a fecnit, amin a neve és a jelvényszáma volt. szkeptikus voltam benne, hogy szolgálatot teljesít a helyszínen. tennivalója meg nem volt, amiért megálljon, mert addigra az amúgy meglehetősen korrekt őrrel lemeccseltük a magunkét. szimpátiát nem keresek és nem állítanám, hogy soha többé nem megyek szórakozni. sőt! a helye is jártam azóta és konstatáltam, hogy én sokat józanodtam, de ő embertelen nagyot nőtt 3 hét alatt. vaagy. annyit ittam előző alkalommal, hogy összement a látványa :)
konklúzió: lehet őrökkel rendesen is beszélni és még tisztességesen pofozkodni is. jó hecc. csak ésszel kell az ilyen társasjátékot tolni. van, hogy cumit dob az ember:)
fel a fejjel komám! legközelebb te leszel felül!:)

bíp-bíp (törölt) 2010.09.08. 20:25:23

@taco: dobj be egy xanax-ot, és igyál rá egy duplát.

nemezisazis 2010.09.08. 20:25:23

felháborító. iszlám törvényeket!

domeescsaladja 2010.09.08. 20:43:10

@piccolanna: Lehet, hogy a holnapi nap folyamán keresni foglak a telefonszámodért. Kérlek, időnként nézz majd rá a bejegyzésekre!

Köszönöm!

Ropi Geller 2010.09.08. 20:43:34

Akkor ezek szerint szerencsés vagyok.. Mi is félórával a kezdés előtt sorban álltunk, a 30-35. perc között sikerült feljutni a lelátóra, olyan hangulatban, hogy már egyáltalán nem tudtam élvezni a találkozót.
Mivel mögöttünk is voltak még egy csomóan, és ugye el is kezdett nyomni a tömeg rendesen, (a gyerekeket úgy kellett bemenekíteni) nem hagytam szó nélkül, és mondtam, hogy nyissák már ki a kapukat.. Persze reklamáltam, hogy 30 percet késtem a meccsről és ilyenben még sose volt részem (ezek után nem is lesz többet..) pedig voltam már néhány meccsen.. Mikor már túljutottam a motozáson, és mentem volna befele, egy túlbuzgó idegbeteg állat rám rontott, hogy engem kidob. Szerencsére nekem sikerült megvédenem magam, a segítségemre siető haveromat ugyan földre vitték, de megúsztuk verés nélkül. Utána meg valami főnök jött intézkedni és azt magyarázta hogy mi vagyunk a hülyék mert 10 perccel jövünk a meccs előtt..

rigodon747 2010.09.08. 20:47:27

Nem hiszem el,hogy nincs egy biztonsági kamerás felvétel az esetről!A Szusza tele van kamerával!Nézzetek utána hátha!Én drukkolok nektek,hogy ezeket az agyontanult majmokat elkapják végre!!

Mylady 2010.09.08. 20:52:13

Még csak a posztot olvastam, a kommenteket nem.
Merjek arra tippelni, hogy a poszt toló darabokra lett szedve a pozíciója miatt?

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 20:55:08

@Mylady: részben. de sokkal fontosabb, hogy a média, médium, médiák és hasonlók mit jelentenek és melyik többes szám :))

Mylady 2010.09.08. 21:10:27

@s.o.v.i.e.t.:
médium - médiumok
és
médium - média
médiák (elvileg) nincs

örülök, hogy segíthettem :))

domeescsaladja 2010.09.08. 21:14:29

@Mylady: Na, egy újabb félművelt sorstársam. Vigyázz én a tiédhez hasonló farizeus gondolatokért már megkaptam ma a magamét. :-)) (ld. fentebb)

lacas65 2010.09.08. 21:20:18

Bezzeg a régi szép időkben a kettősrangadók után még a metróállomáson is ütöttek minket a rendőrök
Magyar – Angol 0-1 - 30 éve kb. a fenti számozott szektort a mecs után pépé verték a tetves u.n. forradalmi rendőrezred tahói. Baz ütöttek mindenkit ahol csak értek. Ma sem tudom miért.
A ruszki meccsen fel sem állhattál mert jó esetben csak fejbekúrtak a gumibottal, a cinkesebb az volt ha ki is vittek. Szal a magyar osztrák után /vb selejtező/ megint szétütöttek hazafelé a gyökerek /forradalmi ezred/ és én onnantól megfogadtam, hogy soha be nem teszem a lábam focimeccsre. Szomorúan olvasom hogy nem sokat változott a helyzet, csak magánkézbe került az ámokfutás. Qrva 1xrű nem kell kimenni aztá rohadjanak meg inkalostól, rendőröstől, mlsz-től mind.

hianni.arg 2010.09.08. 21:20:51

@s.o.v.i.e.t.:
volt már tapasztalatom szórakozóhelyeken őrökkel hasonló szituációban mint neked. mivel most meccsre mentem, ráadásul kocsival, még egy pohár sört sem ittam, nem láttam kisebbnek az őröket mint amekkorák voltak. azt hiszem sikerült pillanatok alatt felmérni a helyzetet és hagytam, hadd vezessék le a frusztráltságukat és bíztam benne, hogy nem mennek túl messzire. nekem bejött. lehet, hogy a másik srác, akire műtét vár megijedt és próbált védekezni. a falka meg nekiesett... ezek után örülök, hogy én néhány lila folttal megúsztam. ha már újpesten volt a meccs kaptam lila emléket... :-) egyébként kamera volt a bejáratnál, nem véletlenül vittek néhány méterrel hátrébb, az árnyékba. az őröknél is volt kamera, de gondolom "szelektív" a memóriája, csak az marad megörökítve amit ők akarnak.
azért a fociról nem tudnak leszoktatni, októberben Barca élőben a Camp Nouban. de azt hiszem ott nem kell ilyen "vendégszeretettől" tartanom...

Mizantrop 2010.09.08. 21:21:33

@suze egy agyatlan, baszatlan picsa: Picsuszka, te nyelvészzseni, csak szólok, hogy a magyarban a többes számnak nem egyetlen jele van, hanem kettő. Ha már ennyire tajtékzóan művelt vagy anyanyelv terén. A -k általános többes jel mellett van egy ún. -i (egyéb alakváltozatai: -ai, -ei, -jai, -jei) ún. birtoktöbbesítő jelünk. inkább menjél toszni.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 21:30:30

@hianni.arg: mázlista! neked rendes, stílszerű szuvenírt adtak. phöhh. bár. én az állatorvosi klubnál vittem a sztorit. lehet, hogy jobb, hogy nem rúgott akkorát, mint egy ló:)

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 21:33:10

@Mylady: héé! én csak összefoglaltam, hogy miben ment a szkander. engem hagyj ki belőle. leírtam, hogy mi a véleményem a médiumról. és én itt ki is szálltam... :) segíteni annak segíts, aki rászorul!:) én tudok mindent a póló méretekről..

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 21:39:03

@Mizantrop: na akkor ha már ennyire raj vagy a többes számban akkor, ha van saját tulajdonú kóreai embered több is, hogy mondod azt egy szóval, hogy a több kóreaidnak a több valamije. (és ha úgy, akkor miért mondasz ilyet :)) )

Gastroger 2010.09.08. 21:53:15

@hianni.arg: Durva... Mondjuk ha nem vagy faszkalap a rendőrök is lehetnek jó fejek. Ha a feljelentés nem is használ, legalább anniyt kértem volna, hogy adják meg a biztonsági őrök azonosítóját, vagy valami.
Másnap öltöny nyakkendő, hátrazselézett haj, Töki, és Lompi a két kopasz szekrénnyel a háttérben besétálni a biztonsági cég irodájába, főnököt kéretni (nyeszlett giliszta), és előadni a problémát.
Majd megkérdezni, hogy mit javasol?
Ha faszkalap, akkor ...
(távol áll tőlem az agresszió, és az önbíráskodás.. de..)

ute21 2010.09.08. 21:54:40

Gyerekek ez tényleg szánalmas ami itt folyt. Negyed órával a kezdés előtt érkeztünk, de lehetetlen volt bejutni. 30 percig vártunk, hátha csoda történik is hirtelen a páváskodásból átváltanak az IQCasino biztonsági srácok értelmes beléptetésre, ez nem történt meg.

Ezek után elindultunk hazafele, viszont a rendőrök mögött kb. 20 méterrel nyitva volt a Stadion kapuja, a Jégcsarnoknál. 15 éve Újpest meccsre járunk, így tisztába voltunk vele, hogyha megkerüljük a jégcsarnokot a klubházhoz jutunk, ahonnan már csak pár lépés az A terasz. Vettünk egy Pop Cornt, és simán besétáltunk !jegyellenőrzés, motozás nélkül. Ilyen elemi hibákat lehet véteni egy Válogatott mérkőzésen? Több ezer ember kinnt vár, mi meg páran a hátsó bejáraton minden féle ellenőrzés nélkül bejutunk?

languszta 2010.09.08. 22:00:24

a biztonsági őrökről csak annyit: a tavalyi magyar - svéden amikor egy svéd szabálytalanságnál reklamáltam a keritésnél a népstadionban a szekusoknak bemutattam, erre úgy lerohantak, mintha tömeg gyilkos lettem volna szerencsére több száz szurkoló segitségével el tudtam menekülni előlük! 35 évesen életem egyik legrosszabb emléke volt a vereséget leszámitva a tavalyi esemény! Vidékről évente több válogatott meccsre időt-pénzt nem sajnálva többed magammal szoktam menni szurkolni, áldom az eszemet, hogy a moldávok ellenit most kihagytuk a barátaimmal! Véleményem szerint egy két évnek el kell telnie, ahhoz, hogy újra fáradságot-időt és nem kis pénzt szánjak erre a reménytelen sportágra! Mondom mindezt annak fényében, hogy az 5 éves kisfiamat minden héten 2x elviszem foci edzésre4

Gastroger 2010.09.08. 22:02:16

@lkren1960: szintén tanácsolom amit írtam. :)
Különben elkanyarodot a poszt a nyilatkozattól a köcsög biztonsági örök felé. De konkrétumokat még nem láttunk, halottunk.
- Melyik cég?
- Milyen azonosítóval?
- Képek, videók vannak-e?
- Tanúk?
Bocsánat, nem kételkedem, sőt !!!
Pont az áldozatok mellet állok ki. De sírás-rívás helyett a fentieket benyújtani, ügyvéd, rendőrség, ha nem akkor a fent említett kettősszekrénnyel besétálni a cégvezetőhöz.
Most ez olyan nehéz?
Nem itt sírni - de igazatok van, itt is kell,- de legyetek annyira keményfaszúak, hogy tovább is viszitek az ügyet. Ha meg jogosan meggyepáltak valakit (kötözködött, kés volt nála, stb.) az ne itt vakíccson. (Szerintem ilyen nincs, csak mondom).

piccolanna 2010.09.08. 22:02:33

A mentősök, akik ellátták, megmondták, hogy nem véletlenül őt választották ki. Látták, hogy nem egy agresszív állat. Tapasztalatból tudják, hogy azokkal nem mernek kikezdeni. A biztonsági őrök rá sem hederítettek azokra, akik feléjük üvegeket dobáltak, sőt visszadobták a tömegbe, ahol gyerekek is voltak. A srácot olyan helyere húzták, ahol nem látja a kamera!! Hárman voltak, de "csak" ketten verték, a harmadiknak már "nem sikerült".

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 22:04:20

@ute21: na most akkor vagy 6 percen belül kifalsuló tetves lila leszel :)) vagy homlokon bassza magát néhány veréb, hogy vaffankúló.. beálltunk birkának. de ezt nehéz felvállalni, így asszem ezzel is inkább te leszel a köcsög :)) ebből a sztoriból nem jösz ki jól apám:))

blokkos 2010.09.08. 22:09:22

@domeescsaladja:
Lehet a Pintér Sándor tud felvilágosítást adni:)

Mizantrop 2010.09.08. 22:10:59

@s.o.v.i.e.t.: Mi sem egyszerűbb: koreaiiméi :-))

s.o.v.i.e.t. 2010.09.08. 22:23:53

@Mizantrop: szerintem kóreaiaiméi. de nem vitatkozunk:)
kóreaié
kóreaimé
kóreaiméi (1 kóreaim több valamije)
kóreaiaim (kóreai, enyémek és több is van)
kóreaiaiméi (töb kóreaim több valamije)

így amúgy is könnyebb kimondani :))

hianni.arg 2010.09.08. 22:32:49

@Gastroger:
- Walton Security Kft.
- azonosító nélkül
- térfigyelő kamera hatáskörén kívül.

Talán az lenne a megoldás, ha kevesebb lenne a steroidban túltáplált biztonsági őr és több közöttük a IQ-val rendelkező alkalmazott, akik tudnak kezelni egy hasonló helyzetet. Nem csak azt tudják eldönteni hogy üssem vagy ne üssem...

Pistie 2010.09.08. 22:33:46

Mi is kinn voltunk. 35. percre sikerült bejutnunk. Volt egy olyan 20 perc (20.20 - 20.40 között) amikor kerek 3 m-t haladt a sor. 20 perc alatt 3 m. Ez a magyar valóság. Soha többet ebbe a stadionba, de lehet meccsre se..

Beren 2010.09.08. 22:51:45

Minden tiszteletem Zsomboré.
De sajnos azt is megmutatta ismét, hogy ha valaki egy jó ügy érdekében kiáll, az azonnal célponttá is válik. Megdöbbentően sokan szóltak be neki egy-két elütés, meccsutálat, vagy bármi egyéb mondvacsinált okból, arrogáns és lekezelő módon. Kiplakátolták a cégét és mindent amit csak megtaláltak róla, megpróbálták nevetségessé és ismeretlenül is hiteltelenné tenni.

Azt szeretném kérni ezektől az emberektől, hogy egy picit gondolkodjanak el azon, hogy honnan jön belőlük ez a cinikus lenézés és utálkozás. Nagyon örülnék, ha közülük lenne olyan, aki beírná utána a kommentek közé, hogy mire jutott magával és a múltjával. Tényleg arra nevelték a szülei, hogy rúgjon bele hátulról abba az emberbe, aki kiáll egy másik védelmében? Ezt követendő viselkedésmintának gondolja és ezt adja tovább a gyerekének is?

Gastroger 2010.09.08. 22:55:26

Szerbusztok Gyerekek!

Pajor-Gyulai László volnék, vagyis csak a magyar hangja. Megpróbálom megmagyarázni.

Elfogadhatatlan dolog, hogy meccsre jártok, mert oda csupa huligán, meg bajkeverő jár, Demszky barátommal ezért is találtuk ki egykoron a beléptető rendszert, amit Ti rüves kommennyisták, nem támogattatok. Hadd tegyem hozzá, hogy a közbiztonság növelése érdekében rendőröket is kértünk a meccshez. Igaz, az pénzbe kerül, és nem kötelességük.
Node.Volt biztonság?
Volt. Hiszen voltak biztonsági őrök.
Történt atrocitás a mérkőzésen?
nem, hiszen kitűnő brigáddal dolgoztunk.
Rendben lezajlott a focimeccs?
Igen, rendben, nem volt görögtűz, petárda, sörösüveg.
Én és a biztonságot felügyelő cég, ezek alapján fel is vettük a tiszteletdíjunkat, sőt a prémiumot is.
Ártatlan embereket vertünk meg???
Ugyan már. A beléptetés során mindenki egyenlő elbánásban részesül. Nem gondolhatják, hogy kiragadunk embereket, csupáncsak megverni?
A beléptetés késéséről. Való igaz, néhányan pár perces késéssel jutottak be a stadionba. DE, mivel hirtelen mintegy 3200 ember érkezett meg, ezek biztonságtechnikai átvizsgálása vaéóban 5-10 perc késést okozhatott. A sorban állók, is legalább érezhették, hogy itt nem az ő kontójukra való késedelmes eljárásról van szó, ellenkezőleg, a látogatók biztonságát maximálisan felügyelő szolgálat lelkiismeretes tevékenységének munkájának lehettek megismerői. Az, hogy ez nem 2-3, hanem 4-5 percig tartott, az csupán annak köszönhető, hogy hirtelen nagy számú közönség jelent meg, egyrészt az U21 mérkőzésről, másrészt az eső miatt a helyi vendéglátó egységekből.

A roham, a bejutásért való küzdelem, és az abból fakadó késés nem rajtunk múlott. Sajnos a magyar szurkológárda, még nincsen ahhoz hozzászokva, hogy mérkőzés előtt legalább 1, de minimum 3/4 órával a helyszínen megjelenjen, testi motozás, arcfelismerő szkenner, és igazolványazonosítási procedúra elvégzésével számolva.

A biztonsági szolgálat, korrekt és magabiztos munkát végzett. Több ezer ember esetén nincs lehetőség annak mérlegelésére, hogy az adott egyén egy esetleges atrocitás hangadója lesz-e vagy sem. Így már a bejáratnál kiszűrjük azokat, akik esetlegesen hangot mernek adni véleményüknek. Ezen emberekkel szemben valóban kényszerítő alkalmazás eljárására került sor, de ez nem veszélyeztette testi épségüket. Mindez a tömegek felhőtlen szórakozásának ügyében történt.

Fentiekben nem látok semmi kivetnivalót, és nem is érzem magam hibásnak. Célunk a kulturált szórakozás megteremtése, és a "csőcseléktől" való elhatárolása volt. Úgy gondolom, ezt mind én, mind a munkatársaim a legmesszebbmenőkig teljesítették. Hadd tegyem hozzá, hogy sikeres szervezésem eredményeképp - ezt csak zárójelben merem megjegyezni- esélyes vagyok a SCHMITT PÁL EZÜST ÉRDEMRE fokozatra, minta a sport-tevékenység területé nyújtott kiemelkedő teljesítmény várományosaként.
Köszönöm a riportot.

Xezs 2010.09.08. 23:10:52

Amúgy a meccsekre nem ilyen tuti keménylegények járnak akik az atombombát is reggelire nyelik le? Igazi szurkoló lezúzza a biztonsági őrt, nem? Vagy talán hígul a szurkolói tábor?

Delko 2010.09.08. 23:20:55

Ki a mérkőzés szervezője?
Ki a beléptetésért felelős cég?
Ennyi beléptetős emberrel, miért csak egy 2 méter szélesre nyitott kapun át engedik be a több ezer embert?
Miért kell egy egyszer már végig tapizott belépőnek, másodszor vagy harmadszor is átesnie a motozáson?
A beléptetős embereknek mi a feladatuk?
Azoknak a beléptetős embereknek, - kb. háromból kettőnek - akik nem vesznek részt a beléptetésben, feladatuk-e a jogosan felháborodott, elégedetlen belépők provokálása?

Csak a jósorsban, a vakszerencsében bízhatunk ezentúl is, hogy minden belépő éppségben letudjon egy ilyen extrémsportnak beillő dilettáns beléptetést, vagy kell-e halálesetnek történnie ahhoz, hogy végre kulturált beléptetésre képes beléptető cég kapjon megbízást a beléptetés lebonyolítására?

lecsó73 2010.09.09. 00:14:21

amondó vagyok, a magyar fociért fizetni olyan, mintha bemennél egy étterembe, és a szar kiszolgálás, sótlan leves, mócsingos hús és odakozmált desszert után még jattot is adnál...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.09. 00:24:20

konyorgom, menjen mar ki nem tul alulkepzett ezzel foglalkozo akarki angliaba 3 hetre tapasztalatszerzes celjabol
10 masik amerikaba / most indul a szezon/ hasonlo celbol
/legyen koztuk rendor, bizyonsagi ceges, politikus/
aztan hozzanak normalis torvenyt ezugyben
bontsak le a keriteseket es vegyenek emberszamba minket
az a par miller amibe kerul az megeri

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.09. 00:25:47

"menjen mar ki 10 nem tul alulkepzett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.09. 00:44:46

@lecsó73:
nem nem
ez jobb/ a focimeccs/
itt meg is vernek!!!
nekem beszelhet barki barmit a Kadar rendszer rendorei/ ugy 68 utan kismiskak voltak a mostani biztonsagi barmokhoz kepest/
jo nem mondom egyszer hatbabasztak a nepstadionba egy gumibottal, mert masztam at a keritesen, de ezzel le is volt tudva a dolog, ezeg olni akarnak lsd Simon/
es a fo baj a rendorseg!!!!!!!!!!
szamukra Ok ugyanolyan allampolgarok mint mi, de csk neznek felre, foleg hogy a boiztosagiak fele rendor vay volt vagy stb.
szeretnek mar egyszer olvasni olyat hogy egy rendor megbilincselt es eloallitott egy biztonsagi ort mert verekedett
volt mar ilyen?/

suze egy agyatlan, baszatlan picsa 2010.09.09. 01:10:40

@Mylady:
Még egy hülye...

@Mizantrop:
Na, megjött egy újabb okoskodó barom.
Amiről te beszélsz, az birtokosjel, nem a többes szám jele.
És abból tényleg van egyes és többes. De NEM a többe szám jele.
Ráadásul ezt te is leírod később, te nagyon hülye.

Runciter 2010.09.09. 01:11:08

A srácot sajnálom.

A Drávanet vezérigazgató meg szóljon a kollégáinak, hogy végezzék rendesen a munkájukat, mert katasztrofálisan működik a cége.

Ja, és onnan jön belőlem ez a cinikus lenézés, hogy a fostalicska cége 3 hónapja packázik velem.

Runciter 2010.09.09. 01:15:13

Ja, és nem Walton a szekus cég, hanem Valton, ha kell a feljelentéshez.

Shesh Besh 2010.09.09. 09:08:07

@s.o.v.i.e.t.:
Ohhh, noooo! Semmiképp! ;)
Akkor tényleg ennyire félreérthető voltam?! Bocs...
1. Még véletlenül sem a lila, hanem a zöld táborban leszek.
2. Az ominózus baráti jobbcsapottal sem agresszió volt a célom, inkább arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a szurkolóverés és a magyar foci színvonala közt nincs és nem is szabad keresni semmilyen összefüggést.
3. Nem vagyok se huligán, se híve a verekedésnek a meccsen. Tudom, vannak ilyenek. Sajnos pont miattuk más a megítélése a normális és túlnyomó többségben lévő szurkolóknak.

Szóval peace, és további szép napot.

milkipapa 2010.09.09. 10:19:09

Én tavaly novemberben voltam utoljára meccsen. Pápán Pápa-Ferencváros mérkőzés volt. Amit ott műveltek a kommanós "urak" azt itt még leírni sem lehet!!! 50-éves vagyok jártam már rengeteg sporteseményen, de ilyet még a legrosszabb álmaimban sem láttam. Kisgyerekeket, nőket, lányokat vetkőztettek motoztak meg 40m-en belül 7x!!!! Nekem az 5. motozáskor az alsónadrágomba és a FENEKEMBE is benyúltak!!!! Még soha sehol nem balhéztam, nem verekedtem és még csak nem is tüntettem senki ellen!!!!!!!! Akkor vették el a kedvemet véglegesen a meccsre járástól! Volt olyan szurkoló aki a 2. félidő 10. percében jutott be! Természetesen Ő is kifizette a belépőjegy árát! A hazai szurkolókat senki nem ellenőrizte........Úgy bántak velünk, mintha nem erről a Földről érkeztünk volna. Mintha mind az 1500-an terroristák vagy anyagyilkosok lennénk! Többet soha nem megyek, pedíg a NÉZŐK a KÖZÖNSÉG az amiért igazából megrendeznek bármilyen sporteseményt!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.09.09. 11:56:06

A poszt tanulsága, hogy amíg biztonsági őrök megvernek egy embert ártatlanül, addig a többiek leszarják az egészet, mert a nyelvmegőrzés hirtelen fontosabb.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.09.09. 12:05:12

@Gee Halen: Sőt, rosszul mondom, a többiek ott állnak felette és azt mondják "megérdemli".

2010.09.09. 13:02:37

poszt címe: "Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon"
alatta: "Ez 463 embernek tetszik"

Gratulálok nekik, meg az idióta facebook pluginnek.

szanisz 2010.09.09. 14:19:57

Hihetetlen. Pajor-Gyulai Lászlónak kívánom, hogy igazságtalanul verjék össze, és a kórházban egy olyan PR-es adjon pohárköszöntőt neki, aki ugyanolyan gyengeelméjű, mint ő maga.

szanisz 2010.09.09. 14:24:46

És még annyi, hogy tényleg elképesztő, hogy némelyik kommentelő annyira bele akar kötni valakibe, hogy egy olyan emberen "talál" fogást, aki névvel, pozícióval kiáll egy ok nélkül összevert, számára ismeretlen ember ellen. Fel kéne ébredni...

szanisz 2010.09.09. 14:31:52

@szanisz:

"....hogy egy olyan emberen "talál" fogást, aki névvel, pozícióval kiáll egy ok nélkül összevert, számára ismeretlen emberÉRT" természetesen, bocs, csak felhúzott némelyik okostojás.

Francescuzzo 2010.09.09. 19:32:45

Tisztelt Papp Zsombor!
A barátom volt a srác akit a két "agysebész" biztonsági őr agyonvert!A fiú a korházban kötött ki,a rendőrséget kihívtuk és nem tudtak csinálni semmit természetesen!Ez nem maradhat annyiban!Valamit tenni kéne!

fingerbangs 2010.09.11. 16:12:19

@Francescuzzo: hívd fel drávanetet, biztos segítenek, nagyon jó cég
süti beállítások módosítása