Tékozló Homár

Kiszívta a postás a likőrt a töltött Mikulásból!

2010.12.03. 13:01 | szily | komment

A magyar postás legalább világhírű, mert mindent képes kilopni a levélből-csomagból. Ugye, milyen könnyen dobálódzunk az olyan szavakkal, mint a "mindent"? Igazából arra gondolunk ilyenkor, hogy "szinte mindent". De tévedünk. Igen vicces, sőt fergeteges bizonyíték erre Tuskólady története, ami ezennel kiérdemli a Valaha Volt Legjobb Postáslopás a Homáron díját!. Nevetés hajtás után:


eletem egyik legkemenyebb postas sztorija

a mai asszem. anyukam kuldott nekunk kulon-kulon mikulascsomagot, egyet Robnak palinkaval, likoros csokival stb., egyet meg nekem biokozmetikumokkal meg cuki allatos dolgokkal. a ferjeme eleg furan thereifixedit csomagolasban erkezett, ami az anyamra a legkisebb mertekben sem jellemzo, namindegy, megneztem azert hogy mi van, es a mikulascsoki kicsomagolva, alja leharapva, KISZIVVA BELOLE A LIKOR, visszacsomagolva a foliaba, csomag visszacelluxozva.

ez milyen mar :D
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2010.12.03. 20:43:08

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Mondjuk az normális dolog, hogy üzenetet hagynak, hol veheted át a csomagot. Olyat mondjuk még nem kaptam, hogy név ne lett volna a kártyán, de a posta címét, írányítószámát, megye nevét nem szokják feltüntetni, csak az utca nevét. Viszont még mindig jobb, mintha leraknák a küszöbre a pakkot (volt már rá példa!).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.03. 20:43:50

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Itton meg a büdös életben meg nem kapod :D

A modemes cucc az igazi dulva na :D

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 20:49:21

@ColT: itt is csak azért kaptuk meg, mert zaklattunk minden résztvevőt. különben még nem lenne itt. ezeket folyton cseszegetni kell mindenben, különben soha nem intéződik el semmi.@Dr Jozef Vengloš: raktak itt is pakkot, hadd ázzon meg/vigyék el/fújja el a szél.
pláne, mert nem fér be a levélbedobó-nyíláson. családi háznál meg nincs is postaláda.

England win The Ashes! 2010.12.03. 20:49:41

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Pl. trafikban. A mocskok a legfelső polcra rakják, én meg alacsony vagyok. :)

Amúgy viccet féretéve: bírósági eljárás is lehet, ha valakit rajtakapnak, hogy a legfrissebb erotikus fotóit a Royal Mail által kívánta küldeni. Egyéb postai cégeket viszont alkalmazhat erre a melóra.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 20:52:01

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ja, meg itt is megtörtént, hogy bedobták az értesítőt, hogy nem voltam otthon, nem tudták kézbesíteni. pedig otthon voltam, és teljes csönd volt a lakásban (és a földszinten laktunk). egyszerűen nem akart becsöngetni...@Dr Jozef Vengloš: anno dolgoztam újságárusként, ott mondta az egyik kolléga, hogy ezeket vagy a legfelső, vagy a legalsó polcra rakják:)

England win The Ashes! 2010.12.03. 20:55:31

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ezt viszont nem tudtam. Hozzánk havi rendszerességgel jön csomag valakinek (négyen lakunk a házban), soha senkinek semmi nem hiányzott, ha nem voltunk otthon, hagytak üzenetet. Párszor rendeltem neten keresztül néhány cuccot, eddig még nem volt gondom a kézbesítéssel (pedig néhányszor a Parcelforce hozta, az a RM-hez tartozik). Egyszer fordult elő, hogy a szomszédhoz adták be a csomagot, de hagytak címkét róla. Ennek nem örültem, de sértetlen csomagolással kaptam meg akkor is.

England win The Ashes! 2010.12.03. 20:57:53

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Akkor te jól kifogtad. Mondjuk Newcastle (vagy környéke, ugye) nem épp a szívem csücske. Ahogy Baptista Barry mondaná: "Rohadt északi köcsögök".

delle 2010.12.03. 21:02:05

Régebben egyszer-egyszer előfizettünk újságokra otthon, a becsomagolt ajándékokat minden esetben ellopták a köcsög postások. Nem egyszer, hanem mindig.
Szóltunk a postának, ők azt állították, h ők már így kapják ( érdekes, az újságoshoz ajándékkal együtt érkezik), a postást is elkaptam, az meg azt állította, hogy a posta központban lopnak el mindent. Hiába reklamál az ember, a Posta még valahol az 1960-as években tart mentalitásban. állam az államban, szerintem épelméjű ember nem is dolgozik náluk, mondjuk ki is menne ilyen helyre dolgozni

vаdpаrаszt 2010.12.03. 21:11:22

nekem a Dire Straits CD-mből csak a tokja jött meg, de ez már régen volt, nem feszegetném az ügyet, a postás meg ázik-fázik a kerékpáron, hát persze hogy megszomjazik, na

delle 2010.12.03. 21:15:06

A munkahelyemre dobozban érkező csomagokat szinte mindig felbontják és visszacelluxozzák, a swisspost-os zsákokat felmetszik és tűzőgéppel nyomják össze a szakadást. Ezen már csak nevetünk, hogy nem jönnek-e egyszer végre rá, hogy csak a cég belső újságai jönnek a zsákban:)

gyilkoshód 2010.12.03. 21:16:41

Ablakmosó folyadékot kell télapóra küldeni a nagykorú kölköknek.
Azt senki sem issza meg...
ugye.

Géza, kék az ég! 2010.12.03. 21:38:17

Paranoiát emlegetnek itt némelyek és mérget, ablakmosó folyadékot, egyebeket ajánlanak a csokimikulásba tölteléknek...agyfaszt kapok!

Akkor ki is a paranoiás? Jóhogy nem már wazze folyékony, kétkomponensű robbanóanyagot, mert azt láttad egy brúszvillisz-filmben és az is teccetöööö...

Amúgy a postások közt tényleg sok tolvaj akad, pláne az elosztóban. haverom mezei levélkihordó, szegénykém mennyit szív! De nem likőrt a Mikiből...

England win The Ashes! 2010.12.03. 21:51:03

@Géza, kék az ég!: Őszintén szólva városi postássztoriknál én is az elosztóra gyanakszom. Falun már képbe jönnek a postáskisasszonyok (-nagyasszonyok, -urak) is. Utóbbi esetben ugyanis kb. öten vannak nyitás előtt a postahivatalban (vagy annyian sem, falu válogatja), bőven van alkalom egy sarokban megnézni, hogy pl. hagyma az USÁ-ból nem küldött-e anyukájának egy zöldhasút véletlenül, vagy hogy nem romlott-e meg @venszivar: üvegében a bor (vagy a bór).

Gáborom 2010.12.03. 21:52:07

Nekem az tetszik, amikor olyasvalaki reklamálja,hogy be kell mennie a küldeményekért a postára akinek nincs postaládája (zárható) és nincs otthon napközben.

Nekem az az érzésem, hogy itt Homáron túl van lihegve a posta sztori.Különben nem lenne a posta évek óta ott az első három-négyben a megbízhatósági listán. Tavaly csak a tűzoltók előzték meg, azaz második volt.

Én tudom, hogy sok idióta postás létezik, látom belülről, no meg azt is, hogy ugyanez igaz a másik térfélen is - ha értitek mire gondolok.
És miért? Mert ez az ország úgy idióta, ahogy van.
A pofája az jár mindenkinek - pláne név nélkül :) - de tükörbe csak kevesen néznek.
Na mindegy: ma a postásokat anyázzátok, holnap jönnek megint a bótosok, aztán a Té, és így körbe körbe....
ValóVilág 22....

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.12.03. 22:01:30

@hagyma: Igen, ez minden más országban furának tűnhet, de itt így van. A rendőrök nem a közlekedés biztonságára figyelnek, hanem azt nézik, hol és miért lehetne büntetni. Ezért beállnak a körfogalomba és kiszedik azokat, akik nem indexelnek kihajtáskor.
Továbbá megkeresek az útfelújítás után kint felejtett sebességkorlátozó táblákat, és ahelyett, hogy bejelentenék a közútkezelőnek, leállnak oda hetekig trafipaxolni...

Magyarország, én így szeretlek!

delle 2010.12.03. 22:07:46

Hofi is mondta már vagy 30 éve: hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas. A helyzet azóta sem változott:)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.03. 22:13:55

Már a 2011-es büdzsét költi a pécsi városvezetés, mégpedig újabb átvilágításokra. A közétkeztetésére nettó 2 milliót, a korábbi nagy "operacionális auditálás" folytatására 22 milliót különítenek el. A meghívott 6 cégből 5 budapesti, 1 érdi.
A PécsiStop korábban több alkalommal cikkezett már a tavasszal 60 millió forintért elkészült pécsi városházát és önkormányzati cégeket, intézményeket érintő átvilágítással. Egyebek között az derült ki róla, hogy először 3500, majd 1500 oldalas dokumentumként reklámozták, ám alig több, mint 1100-at számlál. Az így oldalanként 52 ezer forintba fájó munkát elnyerő cég újra nyeregbe kerülhet. A városvezetés ugyanis újabb átvilágításokat rendelt meg, immár a 2011-es költségvetés rovására, amelynek felhasználása egyébként tabunak számít például az önkormányzati intézményeknél.

Szarházi ez fidesz!

los hombres 2010.12.03. 22:23:04

Aki smucig arra, hogy kifizessen pár száz forintot, hogy a küldeménye ajánlva menjen (ragszámmal) és a kézbesítés egész útja végigkövethető legyen azt még sajnálni sem tudom.

Bezzeg amikor elvész, akkor lehet dühüngeni,hogy milyen szemetek a postások.Szántál volna rá többet, biztosítottad volna, akkor még kártérítést is kaphatnál.De így?

Nekem soha nem jutna eszembe az,hogy egy értékes, számomra fontos dolgot csak úgy feladjak simán.Áldoznák rá pánzt.

Megdobbent 2010.12.03. 22:35:54

Namost ez nem amszterdami ez a tuskoledi? Faszom a tumblr-be is persze, vagy a mikrobloggerunkbe, de sehol ilyen who am i, vagy mittomenmi, csak utalas amsterdamra. Ugyhogy lehet, hogy ganjafoldje sztori ez, magyar postas pedig nincs az ugyben :>

Megdobbent 2010.12.03. 22:37:12

@los hombres:

"Áldoznák rá pánzt."

Es a gyorsvonat hova erkezik, E-re? ;)

NemesekErnyo 2010.12.03. 22:52:36

Nem minden postás ilyen.
Én például kaptam egy ajándékcsomagot, amelyben több árucikk mellett egy folyékony szappan is volt. Megsérült a csomag, a postás jelezte, hogy "átütött valami nedvesség", és kérdezte, hogy kívánok-e felvenni jegyzőkönyvet, mert ilyenkor így szokás.

naptarshop.hu 2010.12.03. 22:54:34

Újabb őrület tombol vírusként a facebookon... méghozzá a Mikulás nevében! December 6-ig mikulások várják a mikulást! Ez túlszárnyalja az eddigieket!!!!!

A legújabb facebookos örület a december 6-ai Mikulás naphoz kapcsolódik! A gyermeki énünk újra megtalálásában segít, és arra buzdít, hogy aki hisz/hinni akar/hitt/újra hinne a Télapóban, az változtassa meg a profilképét télapósra... és várjuk együtt december 6 estéjét!

Mikor kicsik voltunk akkor csizmát kellett tisztogatni és kirakni az ablakba, ma már csak le kell cserélni a facebook profilunk képét mikulásosra és máris a szívünkbe költözik újra az ünnep varázsa.

Én azt mondom, hogyha csak ennyi kell, akkor HAJRÁ!

Én már lecseréltem :) És TI?

England win The Ashes! 2010.12.03. 23:10:50

@venszivar: Nem akartalak megbántani, ne haragudj.

Netszamuráj 2010.12.03. 23:45:29

@agi02: Jaja, életszerűbb. Anno még, amikor nem volt internet, unokatesóm és én floppilemezen (lehet röhögni) küldtünk egymásnak multimédiás üzeneteket. :) Érdekes módon csak akkor érkezett meg a levél, ha ajánlottan adtuk fel. Ha csak sima levélként, mindig eltűnt. Gondolom csak a paranoiám láttat összefüggéseket a nem ajánlott feladás és a konzekvens levéleltűnés között. (Szegény postásokat biztos nagyon izgatta, mi lehet az a kemény valami a borítékban, biztos pénz van a belsejében - gondolhatták.)

England win The Ashes! 2010.12.03. 23:46:38

@naptarshop.hu: Sose zavarjon, de dec. 5. estéjét, dec. 6. reggelét várják a Mikulással kapcsolatban. (Persze minek csodálkozom, hiszen Mo. lakosságának min. a fele nem tudja, hogy dec. hányadika karácsony napja.)

Messidor 2010.12.03. 23:46:53

Jó poszt,de talán inkább egy kérdőjel kellett volna a végére.

igenember 2010.12.04. 00:25:50

> "ez milyen mar :D"

Hogy ez milyen? Hát magyar! Vagymi, Magyar nagybetűvel!

ave 2010.12.04. 00:32:23

Szerintem meg leesett, letort a sarka, kifolyt a likor es szetazott a csomagolas.

A lelkiismeretes postas pedig megreparalta a csomagot.

Ugye kerdes, hogy seggel allunk-e egy jelenseghez, vagy nem.

kyanzes (törölt) 2010.12.04. 00:55:53

Lecsemegézte a nedűt a csokimikulásból. Nem puha a sztori.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 09:19:34

Hopp. Mákom volt.
Postáztam egy proci, meg egy ramot.
Mármint egy 486-os procit, meg egy SDRAM-ot :)

A vevő sóher volt, azt mondta, férjen bele egy ezresbe :D
Belefért. Sima boríték, belecsavartam egy fóliába, procit belenyomtam hanszivacsba, sima levélként.
Ha nem akar ajánlottat, 200Ft-tal többért, magára vessen, ha egy követ kap helyette...
...rendben odaért, kivételesen :D

@los hombres:
Most nem azért, de jobb helyeken NEM extra szolgáltatás az, hogy
-odaér a levél
-hiánytalanul
-nyomonkövethető.
Főleg nem több száz forintért. Főleg nem állami támogatással.

los hombres 2010.12.04. 10:29:35

@Megdobbent: Talán az elgépelés megbocsájtható.

los hombres 2010.12.04. 10:40:12

@Blassius: Miért is?Mert le merem írni a véleményem?És ez nem tetszek neked?

Ha jól tudom szólásszabadság van ,és ez vonatkozik rám is.

"burnyák tapír vagy" Bogaram, magad akartad röviden jellemezni de lefagyott a géped ,és a vagy szó helyett már nem tudtad leírni a vagyok szót?

Kommented után sanszosnak gondolom a dolgot.

los hombres 2010.12.04. 10:54:53

@ColT: A jobb hely, és a posta között van különbség.Mivel is támogatja az állam a postát?Ez újdonság számomra.Az viszont nem,hogy az egyik legnyereségesebb az állami cégek közül.És ezt nem a levél üzletágnak köszönheti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 12:52:16

@los hombres: Jobb helyeken : Normális országokban.

Ha meg a Posta állami vállalat, akkor mégiscsak van benne állami pénz nem? Mert ugye kinek a tulajdona?

Az mondjuk jó, hogy nyereséges, csak nem látom, hogy hova lesz a haszon. Mert pl. a levélszolgáltatás fejlesztésére mégiscsak költhetnék.

Amúgy meg persze, hogy nem a levélszolgáltatás lesz nyereséges, amíg ekkora fos.

Aztán felőlem védheted te itt nekem a Postát, nekem pont elég a saját tapasztalatom, és nem nagyon fog érdekelni, hogy nyereséges-e, vagy jó-e az igazgató kiskutyájának, amíg eltűnnek csomagok...

Bikfenc 2010.12.04. 13:21:12

Interneten szoktam ezt-azt eladni.
Van egy régi vásárlóm, semmiképpen nem akarta az utánvételt, utalni meg nem tudott, Mindenképpen borítékban, sima levélben akarta elküldeni a pénzt. Mondtam, neki, saját felelősségére OK!
Negyedik alkalommal jött már meg a pénz gond nélkül.
Slusszpoén: Az egyik levél mintha fel volt bontva és visszaragasztva és persze benne az ötezres!!!

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 14:31:00

@Dr Jozef Vengloš: ezt miből gondolod, hogy nem tudják, mikor van karácsony? saját felmérés?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.12.04. 15:06:32

Az volt már ,hogy a svédeknél a cimzettet szivja le a postás?

eastern 2010.12.04. 17:01:15

Meg kell fizetni az alkalmazottakat és akkor lehet tőlük követelni. Amíg 80.000 Ft-ot tudnak adni azért a megerőltető munkáért, amit a kézbesítés jelent, addig nyilván - szellemi és erkölcsi értelemben egyaránt - a munkaerőpiac legalja fog ott összegyűlni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 17:47:18

@eastern: ne misztifikaljuk mar ezt az annyira Megeroltetot
nem hiszem hogy a legalja menne
az atkosban sem kerestek jobban az atlaghoz kepest, megsem szoptak le a mikulast

eastern 2010.12.04. 18:12:00

Én belülről látom, hidd el, ez a helyzet, különösen Pesten. Az átkosban ezerszer jobban kerestek, nem volt még elterjedt a folyószámla, minden nyugdíjas kp-ban kapta a nyugdíjat és ez nagyon sokat nyomott a borravalón. Nyilván belejátszik az általános erkölcsi hanyatlás is az ilyen történetekbe, az viszont nem postaspecifikus...

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 19:06:12

@hagyma: na ja, én pl. most kaptam egy képlistát azzal a címmel, hogy soha többet nem panaszkodom a munkámra, és olyanok voltak ott, hogy pl. térdig a vízben, klotyóban, meg elefántkakit zsákba gyűjtő, stb:)

lordjim 2010.12.04. 19:26:59

@mohopasi: így van a repedt sarkú faszpicsa sajnálja a postástól a tütüt,és nem igaz az egész

eastern 2010.12.04. 19:27:28

Tűző napon, szakadó esőben, jéghidegben egy 25 kilós táskával az oldaladon - esetleg másik 30 kilóval a biciklin - caplatni hóban, sárban mászni az emeleteket, stb. hidd el nehezebb, mint elefántkakit gyűjteni...
Bár kétségtelen az gusztustalanabb.

lordjim 2010.12.04. 19:29:01

@ColT: ja,ő meg bosszúból szíjja le a postást

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 19:36:43

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
van itt egy sorozat
piszkos munkak vagy mi a cime
hat vannak erdekes melok

@eastern:
gimnazista koromban hordtam ujsagot egy heten 6 nap, jo tuzo nap nem volt mert hajnal 5-tol-10 ig / kibaszott nagy korzetem volt, kibaszott sok ujsaggal// tudom mi az
nem orom egy eleten at csinalni, de nekem pl a gyari szalag melo, vagy a teglagyar szarabb volt

szerintem meg amugy nincs is mikulas

lordjim 2010.12.04. 19:37:50

@Orbán tüntet ellened az ifjúság, "itt az idő" húzz: miazanyádpicsájáér írsz ide ilyeneket hülyefaszkalap

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 19:39:39

ja, 2 evig hordtam, csak hetente egy szabadnappal, asszem hetfon nem volt ujsag

eastern 2010.12.04. 19:55:01

Én meg táviratkézbesítő voltam évekig, nálunk a súly nem játszott, bicikli helyett motorral jártam, a küldemények darabszáma is jóval kevesebb volt, de így sem volt egy fáklyásmenet....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 20:02:11

@eastern:
en ismertem egy taviratost MZ-vel jart, akkoriban tenyleg nem lehetett valami nagy a forgalom, de gondolom ilyen disztaviratoknal jatszott a jatt is
egy iskolatarsam meg a hagyomanyos nagy barna oldaltaskas volt, nem tudom mi van vele
a postassag megis ad valami kis szabadsagerzetet

felenk a postasok zome kocsival jar, de hideg meg meleg itt is van

Xezs 2010.12.04. 20:16:23

Egyébként az amerikai posta is megéri a pénzét, a USPS. Még régebben rendeltem valamit az USA-ból, a feladó elmondta hogy elküldte és adott is egy postai azonosítót. Mikor eltelt már jó sok idő akkor kezdtem türelmetlenkedni.

A postai azonosító alapján megtaláltam a honlapjukon, hogy hol tanyáztatják a küldeményt. Egy teljesen másik városba (lehet hogy más államba is) postázták a cuccot, amerikán belül. Nem vagyok analfabéta, elég jól meg lett adva a címem, országgal, mindennel. Megkerestem annak a telephelynek az elérhetőségét, írtam egy mailt, és egy faszi válaszolt hogy ja igen ott van náluk és nem tudnak vele mit kezdeni. Mondták, hogy ők csak annyit tehetnek hogy visszaküldik a feladónak. Ez utóbbit választottam mint egyetlen opció, az ismételt postaköltséget meg feleztük a feladóval. Ja, másodjára már megadtuk a címzésben jó nagy betűkkel, hogy EUROPE (addig csak ország volt megadva).

eastern 2010.12.04. 20:20:31

Jaja, én is MZ ETZ 125-össel kezdtem, és Yamaha SR 125-össel fejeztem be. Meló volt bőven akkoriban még a telefon is nagy szám volt, mobil még sehol, hát táviratot küldött, akinek sürgős közlendője volt. Meg expressz küldeményeket is vittünk. A jatt nem volt túl jelentős, inkább csak a nagyobb névnapok környékén, vagy hétvégeken az esküvők miatt, de akkor mentünk is szakadásig.
Tényleg volt egy kis szabadságfeelingje, fiatalon nem volt az rossz....

Xezs 2010.12.04. 20:21:36

@eastern: Ha valaki kevesli a fizetését akkor menjen máshova dolgozni. Attól még nem kell tolvajjá válni mert egy helyen nem fizetnek rendesen.

England win The Ashes! 2010.12.04. 20:24:52

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): sacc per kábé. Ismerőseim jelentős része rossz dátumot mond, a netem is gyakran látom a hsz.-okban rosszul írva, időnként cikkekben is. Kíváncsi lennék egy reprezentatív felmérésre a témában, az biztos.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 20:34:24

@Dr Jozef Vengloš: azért ez érdekes, én még senkivel nem találkoztam ilyennel...ez nekem nagyon is hihetetlen.

eastern 2010.12.04. 20:38:33

@Xezs:
Nem is azt írtam, hogy akinek alacsony a fizetése az lophat nyugodtan. Viszont alacsony bérért csak alacsony szakmai és erkölcsi színvonalon álló munkavállalókat lehet kapni. Ez törvényszerű.

England win The Ashes! 2010.12.04. 20:56:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Na ne mondd, hogy nem találkoztál olyan emberrel, aki dec. 24-ét hiszi karácsony napjának (25. helyett)!

Xezs 2010.12.04. 21:05:24

@eastern: Azt kell hogy mondjam, hogy az erkölcsi színvonal egyáltalán nem nagyobb a jobb keresetűek körében mint a rosszul keresőknél.

Irodai munkások, akik keresnek nettó 150-200 ezret simán hazaviszik a nyomtatópapírt, az egéralátétet meg mindenféle szart onnan, ahol dolgoznak.

Drága jó politikusaink meg a WC csészét is kilopnák alólunk, ha tehetnék, pedig ők aztán milliókat keresnek hivatalosan, meg 10 milliókat nem hivatalosan.

A szakmai színvonalat azt aláírom, kevés pénzért valóban csak szar tudású embert lehet kapni. De szerintem kevés pénzt kereső ember is lehet becsületes, sőt, kell hogy az legyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 21:22:31

@Xezs: hat ez az
csak ha postas lop azt a sajat borodon erzed, ha egy politikus milliardokat azt maximum attelesen, ha egy irodai abudipairt vagy az egerpadot azt sem erzed, ha a bioltbol lop azt sem
magyaran az elet minden teruleten vannak loposak
csak a postas kezzelfoghatoan teged lop meg
csak nem tudod melyik, en is inkabb az elosztokra gyanakszom
sok helyen nevrol ismerik a kezbesitot, valahogy rizikosabb
de oszinten szolva ha en postai fonok lennek, olyan 1 honap alatt kiszurnem a loposok 80 szazalekat
csakk akarat kerdese

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 21:29:54

@Dr Jozef Vengloš:
hat sokakanak a karacsony 24-25-26
azert a tobbseg szent estenek hivja
/raadasul nalunk csak es tnylegesen 25 a karacsony, nincs masodik nap, bar iden talan 7vegere esik/

eastern 2010.12.04. 21:48:20

@Xezs:

Persze, mindenütt vannak ilyenek, csak azok között, akik csak a legrosszabbul fizető munkahelyekre kellenek, több. Meg - ahogy hagyma is írta - ezt a saját bőrödön érzed.

Xezs 2010.12.04. 22:08:42

@hagyma: Na látod, abban egyetértünk, hogy ha te vagy én lennék ott a főnök, a lopósok repülnének. Kihirdetném hogy mától erre nagyon oda lesz figyelve, alkalmaznék kamerát, belső ellenőrt, meg az első pár hetet biztos hogy ott szobroznám végig a munkások mellett.

Valóban csak akarat kérdése.

Xezs 2010.12.04. 22:09:57

@eastern: Hááát, hogy több, abban nem vagyok én olyan biztos. Szinte az összes politikusunkról derült már ki, hogy lop, vagy másokat segített lopáshoz, akkor most a gazdagabbak vagy a szegényebbek közt több a tolvaj?

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 22:19:48

@Dr Jozef Vengloš: nem tudom, nem végeztem rá vonatkozó kutatásokat. de akartam is kérdezni, hogy pontosan mire gondolsz, erre-e, hogy a szentestét mondja karácsonynak. egyébként meg, pont ezért továbbra se tartom hitelesnek amit mondasz, mert gondolom, akik mondták, írták, azok mindhárom napot, dec. 24-25-26-ot mondták karácsonynak, és nem részletezték.
de az nem jelenti azt, hogy nem tudják, hogy a karácsony napja a 25.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 22:21:14

@hagyma: pontosan. te jobban összefoglaltad, mint én.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 22:24:22

@hagyma: idén biztos, hogy hétvégére esik. a 25 és a 26 is. ott nincs boxing day?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 22:36:49

@Xezs:
partucat kamukuldemeny nyomkovetovel
penzzel benne
mar az elosztonal kiderulne

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
szerintem nincs, de ha ez az amire a nevebol gondolok, akkor az nalunk 1-3 honap az ev minden szakaban

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 22:45:25

@hagyma: azt nem tudom, te mire gondolsz, de a boxing day az a dec. 26. dec. 25 a Christmas day, ahogy a josef írja, a karácsony, 24 meg a Christmas Eve, a szenteste, de azzal itt nem nagyon foglalkoznak, csak annyi, hogy mi csak délig dolgozunk.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 22:48:25

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): most olvastam, hogy az Usában nem bank holiday ez. ez nekem újdonság volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.04. 23:05:08

24 itt se az a aszenteste
a fakat mar reg felalitjak addigra
24 otthon szent este itt christmas eve
a karacsonyt megelozo este es kesz
aztan karacsony
26 az semmi, ha nem vasarnap
/bixing day alatt arra gondoltam , akkor viszik vissza az ajandekokata mit nem szeretnek
itt olyan nincs
munkanap
es utana is vissza lehet vinni-1-2-3-honapig

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 23:09:37

fákat itt is rég felállítják addigra, már most. én tavaly 24-én vettem fenyőt, munkatársak csodálkoztak, hogy "ilyen későn állítod fel?" bizony.
boxing day:
It used to be customary for employers to give their employees or servants a gift of money or food in a small box on this day.
In feudal times, the lord of the manor would gather all those who worked on his land together on this day and distribute boxes of practical goods, such as agricultural tools, food and cloth. This was payment for the work that they had done throughout the passed year.
Other stories relate to servants being allowed to take a portion of the food left over from the Christmas celebrations in a box to their families and the distribution of alms from the Church collection box to poor parishioners.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 23:10:44

@hagyma: húsvét itt négynapos (hosszabb, mint a karácsony:) nagypéntek is munkaszüneti nap, meg persze húsvéthétfő.

England win The Ashes! 2010.12.04. 23:29:11

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): És azt tudod ugye, hogy jövőre lesz még egy négynapos extrahosszú hétvége?

homar-fan 2010.12.05. 00:10:24

@dömpike:
Kevés a havi 80 nettó?

Ja kérem, el kell végezni egy Orvosit, szakosodni agysebésznek és akkor több lesz.
Vagy el kell menni mérnöknek a Műegyetemre és akkor is több lesz.

Ja, hogy 8 általánossal vagy szakmunkással csak postás és BKV ellenőrnek veszik fel az embert? Hát az szívás...
Abból is tisztán látszik mennyire szívnak a postások, hogy még a likőrt is kiszívják a mikulásból!

Mylady 2010.12.05. 14:10:49

@Dr Jozef Vengloš: @Animacs (a Tyne folyó déli partja): Apámmal minden évben, mióta dolgozom (10+) összeveszünk karácsony előtt azon, hogy dec 24 az munkaszüneti nap-e vagy sem. Egész egyszerűen nem képes felfogni, hogy dec 24 nem ünnep, nem munkaszüneti nap. Akkor sem képes felfogni, amikor egy dec közepi szombati napon előre ledolgozza a dec 24-et, meg akkor sem, amikor dec 24-én még elszalad a (nyitva lévő) boltba kenyérért, tejért, akármiért.
És nem értem, hogy tényleg ennyire sötét vagy csak teszi az agyát, merthogy akkoris neki van igaza. Mondjuk nem tudom, melyik a nagyobb gáz.

Mylady 2010.12.05. 14:18:14

@Mylady: Arról nem is beszélve, hogy hány évig tartott megértetni vele, hogy két ünnep között bizony dolgozni kell. Mert ő olyan helyen dolgozott, ahol az ünnepekre leállt a gyár és kötelező volt szabadságot tartalékolni arra az időre. És szentül meg volt győződve arról, hogy ez mindenütt így megy. 2 ünnep között nincs munka. Érdekes módon az nem volt elég meggyőző számára, hogy 2 ünnep között is tud vásárolni vagy bankba menni. Mert akkorsem dolgozik senki 2 ünnep között.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.05. 17:20:33

@Mylady: ja, tőlem is megkérdezte tavaly a keresztanyám (meg azelőtt is, előtte meg iskolában dolgoztam, úgyhogy tényleg szünet volt még előtte meg folyamatos műszakban, úgyhogy tökmindegy volt, hogy munkaszüneti nap-e vagy sem), szóval, megkérdezte, hogy "és most akkor mennyi szünetet kaptok?"
a dec. 25 és 26-át, valamint a jan. 1-ét...illetve, egész pontosan tavaly, meg idén, mivel hétvégére esik az ünnep, megkapjuk a hétfő-keddet is, de ezek államilag lesznek munkaszüneti napok, a hétvége fejében. amúgy csak a normál munkaszüneti napok járnak, mi bizony dolgozunk két ünnep közt is, meg 24-én is (ok, csak délig). 31-én szintén délig.

Xezs 2010.12.05. 17:51:28

Amúgy bulvárosodik a Homár. A felkiáltójel a cím végén tipikus bulvárfogás.

neet 2010.12.05. 18:10:19

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Hehe, mi ledolgozzuk a dec. 24.-et. Nem is ez a poén, hanem hogy én lenni tanár, szünet begins asszem 22-én vagy 23-án. Mindenesetre a 24 már tuti téli szünet, mégis le kell dolgozni, tavaly meg valami jan 2-t vagy 3at dolgoztunk le, ami péntek volt, és még javában szünet. HA valaki ezt érti, magyarázza el. Ha nem, az se baj, ennyi szünete úgysincs senkinek, mint nekünk, csak a fajtánk folyton sír, de ez egy másik sztori már... én nem sírok! Éljen a sok szünet!

2010.12.05. 18:11:03

Gyurcsányi ezt is kiszívta. Vagy ezt már az Orbáni?

neet 2010.12.05. 18:12:21

Még 2 hét, és 2 hét szünet következik! Yessz! A pénz gagyi, de a szünetek! Istencsászársága! Éljen! :D

A Tyne folyó déli partja 2010.12.05. 19:08:12

@neet: olyan későn kezdődik a szünet? itt 17-ig mennek, aztán utána csak jan. 4-én.

Xezs 2010.12.05. 20:36:42

@neet: A "fajtád" általában a fizetés miatt sír, mert az tényleg elég sovány. Még ha úgy számolom is, hogy 9 hónapra vetítem, akkor is kevés.

Kerestek mondjuk nettó 100 ezret egy hónapban (vagy mennyit?), akkor az 1,2 millió egy évben. Ezt 9 részre osztva kijön hogy 133 ezer. Ami nem is lenne annyira gond, ha egy évben 9 hónapig kellene fizetni a rezsit, de azt ugye 12 hónapig kell.

Tudomásom szerint sok tanár ezért vállal "nyári munkát" de gondolom hogy abból sem lesztek milliomosok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.05. 22:29:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
egy atlagamerikainak 5 fizetett munkaszuneti napja van
jan 1
husvet/ami ugye vasarnap, es most nem is tudom hirtelen fizetike-e?/
jul 4
thanksgiving
dec 25
/bank es kozalmazottaknak van meg 3-4 pluszban/
ezeket fizetik, ha dolgozol, mert ugye en pl mindig dolgozom akkor duplan fizetik
lecet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.05. 22:31:50

@Mylady:
hat otthon sokan a 24-et meg a dec 31-et tok automatikusan szabadnapnak gondoljak
mondjuk minden unnep elotti napot
kozszferaban el is engedik a nepet del korul

Mylady 2010.12.05. 23:10:38

@hagyma: Az elengedésről: sok helyen azt mondják, akinek nincs dolga, hazamehet délben-egykor. Erre sokan azt mondják, inkább maradnak, mert nem vállalják fel, hogy "nincs dolguk"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.05. 23:19:34

@Mylady: biztos sok minden valtozott
regen a nok a hivatalokbol delben leleptek
"el lettek engedve"
mi ferfiak meg kartyaztunk meg ittunk

Xezs 2010.12.06. 21:03:43

@hagyma: Jó, azért nehogy már sajnáljuk az amerikaiakat, mennek azok is szabadságra elég rendesen.

Azt nem tudom hogy külön nevesítve van-e nekik fizetve a szabadság, de ha nem is, az akkor is valahogy bele van építve a bérükbe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.07. 21:27:47

@Xezs:
ha t5udnad milyen a szabadsag rendszer meglepodnel
otthon forradalom torne ki hasonlo rendszer eseten

Xezs 2010.12.07. 23:29:37

@hagyma: Szegény amerikaiak. Egyperces néma csend.

vitézlővitéznő 2011.08.25. 23:02:33

A legjobbak a vietnámi postások. Ők ugyanis nem hozzák ki a csomagodat. Ha úgy sejted, hogy valaki küldött neked hazait, akkor érdemes kétnaponta befáradni a főpostára, és megérdeklődni, hogy na jött-e csomag a nevemre?
süti beállítások módosítása