Tékozló Homár

Átszínezték a hűtőt a szerelők

2011.02.07. 13:10 | jackyll | 121 komment

Önmegfélemlített olvasóink bátortalanul márkanév nélkül küldték el az alábbi hűtőajtócserélős sztorit. Ezzel gyakorlatilag lenullázták az esélyét, hogy segíteni tudjunk. Na de végül csak kicserélték a hűtő ajtaját, legalább működik, nem? Ezekhez nem kellene még legalább 5 évig alkatrészt biztosítani?

2009. év végén vásároltunk egy új hűtőszekrényt. A kiválasztásnál fő szempont volt, hogy a színe ezüst, magasfényű legyen, 2010 szeptemberében garanciális hibaként jeleztük, hogy a hűtő mindkét ajtaja a „lakkozás” alatt rozsdásodik. A garanciális problémákkal foglalkozó munkatársuk kijött, megvizsgálta, és panaszunkat jogosnak találta (a probléma bejelentésekor rögtön felhívták a figyelmünket, hogy gondoljuk át a vizsgálatot, és amennyiben panaszunk nem jogos, a kiszállást nekünk kell kifizetnünk).

Néhány hét múlva megkerestek minket, hogy megérkeztek az ajtók, és jönnének átcserélni. Azonban némi porszem hullott a gépezetbe, ugyanis ezek az ajtók nem voltak kompatibilisek a mi hűtőnkkel, és újfent türelmet kértek.

Eltelt megint csak kb. három hét a következő telefonig, majd megjelent a szerelő a most már méretben megfelelő, ámde színben és felületben a hűtő többi részétől eltérő, utángyártott – zéró márkajelzéssel ellátott ajtókkal. Mi ezt jeleztük, majd a garanciális szakember tájékoztatott minket, hogy ezt a típust már nem gyártják (árából, formájából és funkcióiból nem kifutó darabnak tűnt), és maximum kártérítésről lehet szó. Ezen észrevételeinket is megtettük levélben, majd azt a választ kaptuk, hogy esztétikai problémákkal kapcsolatban nem tudnak kártérítést fizetni (tehát ha veszünk pl. egy fekete hűtőt, akkor lesz rá fehér ajtó, és örüljünk, hogy hűt – vagy vegyünk egy másik feketét, vagy esetleg rengeteg hűtőmágnest J ).

Néhány apróságként jegyezzük még meg, hogy dolgozó emberek lévén három nap szabadság ment rá, párom fizikai erejének (a fel- és lecserélt ajtók egy részét neki kellett hoznia, ugyanis a szerelőnek „csak két keze van”) igénybevételével. Valamint könyörögni kellett a szerelőnek, hogy a rozsdás ajtókat ugyan már ne hagyja itt a lakásban („nekik ezt nem kell elvinniük”), végül is erről sikerült saját magát is meggyőznie, ugyanis úgy gondolta, hogy az a társasház előtt, az utcán jobb helyen van.

Jelenleg van egy hűtőszekrényünk, ami ugyan funkcionál, de nem az amit vásároltunk, és szívesen nézegetünk a konyhánkban, bár igaz, ahányszor ránézünk, hálát adunk az égnek, hogy nem piros ajtót hoztak – és természetesen tovább írjuk reklamációs levelünket, immáron az NFH-nak.

A márkanevet nem szeretnénk ezen a fórumon kihangsúlyozni, egyrészt mert nem a termékben, hanem az ügyfélszolgálatuk ügyfelekhez történő hozzáállásában csalódtunk, illetve nem szeretnénk esetleges kellemetlenséget sem magunknak.

K+D

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 13:53:37

@enamel: A klotyót kell WC papír színűre festeni/csempézni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 13:56:31

@atpijkamo: WC-csésze barna csíkosra festését jutányos áron vállalom!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 14:02:36

No segítsetek emberek.. hol a fenében lehet 2 óra alatt tortát szerezni pesten? Egészet, csokisat, olyat, ami nem 3 éve áll a kirakatban, és lehetőleg még minőségi cucc is.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Néha furcsán berreg, szal gyanús volt. De a hüttő színe tényleg fontos. Nálam is az volt a fő vásárlási szempont, hogy ez narancssárga. :D

@atpijkamo: Az is egy megoldás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:02:43

@atpijkamo: Egyik barátom a pincéjében fúrt kút vizét használja WC-öblítésre. Olyan vasas, hogy nincs az a maró vegyszer, ami kifehérítené. Na ő tényleg egy sötétbarnára cserélte, mondván legalább az se látszik, ha szaros....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 14:05:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nekem meg a pólóm elejére hányás van festve, azzal megyek buliba. ... Nem, az a szárítón lóg. ... Akkor ez a minta mi itt a hasamon? ...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:12:45

@enamel: Megjegyzem, hogy tegnap Pesten (Zuglóban) voltam. Szép kulturáltan leparkoltam a szegély mellé, és a kocsi jobb oldaláról behajolva szedtem ki a cuccokat, nehogy elsodorjon valamelyik látássérült autóstárs. Amikor végeztem, akkor jöttem rá, hogy az úttest és a járda közötti zöldsáv nem az ősszel lehullott és fel nem gereblyézett falevelektől barna ám, hanem attól, hogy vastagon kutyaszar borítja szinte minden négyzetcentiméterét.

Jó, hogy annyira azért nem volt meleg...

zati 2011.02.07. 14:15:08

Kedves Kommentelők!

A helyzet az, hogy a piacgazdaság úgy műxik, hogy ha valakinek metálkék ajtajú hűtő tetszik, olyat vesz. A fogyasztóvédelmi jogszabályok őt is védik, ugyanúgy, mint a fehérajtósokat.
A hűtőhöz a jogszabály előírja, hogy hány évig (emlékezetem szerint tíz) kell, hogy AZONOS (nem "hasonló méretű, márkajelzés nélküli" utángyártott bóvli)cserealkatrészt KÖTELEZŐ biztosítani. Ennek hiányában kérhető új készülék. Az eljárás a márkaszeviz sara. Épp azért nem lenne szabad a nevét a terméknek és a szerviznek titkolni, hogy mindenki levonja a tanulságokat, leginkább a márka vezérképviselete, aki meggondolhatná, milyen gyülevész csaló bandával szerződik.

Az ész megáll a kommentelők egy részétől, akik a "minek a metálszín" szinten bolyonganak a sötétben...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:15:18

@atpijkamo: narancssárga —> fideszes
undi, fujcsi —> divatos, modoroskodó-gügyögő plázapicsogás.

További kérdések?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:17:07

@zati: Ez már szinte egy Bánki Péter nevéhez és pozíciójához méltó hozzászólás volt.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 14:18:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Rohaggyámeg. :DDDDDDDDD
(lájk.)

Na elmentem tortára vadászni, majd re.

zati 2011.02.07. 14:19:42

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ki az a Bánki Péter?

Sértés vagy dicséret?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.07. 14:20:38

Ne bolyongjatok a sötétben!
Metálszint minden hűtőajtóra!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:27:09

@zati: A részletes tájékoztatásra "A hozzászólás elküldése sikerült." feliratot dobta a gép, úgyhogy...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:31:30

@atpijkamo: Ahhoz valami bélízű takonylikőrrel kell nyugtatót bevenni, és utána meginni egy-két energiamentes energiaitalt...

zati 2011.02.07. 14:32:26

@Sün‼: Csak arra, aki olyat szeretne.
Sünike, van autód/ruhád/cipőd/bármid?
Szerintem örülnél, ha a garanciális cserekor egy fekete cipőt nyomnának a kezedbe a bugris boltosok, hogy "itt van, paraszt, ebbe' menny' a p*csába!" Vagy a kocsid leesett ajtaját egy totál más színűvel pótolnák, mondván "jó ez, ebbe' se' esik bele a zeső"...
Szerintem itt háborognál, joggal, a poszt-tolóval ugyanez történt hűtőszekrény-ügyben. A többi hülye meg itt röhögne rajtad, hogy micsoda sznob, nem mindegy miyen cipő/kocsiajtó van rajta, hát nem tökmindegy?
Nem, a termékkel ugyanis a garancia árát is kifizeted, ezért kell ragaszkodni hozzá. A termék árába ez bele van kalkulálva. Ha egy bunkó helyi vállalkozó ezt lenyúlja, akkor téged és a gyártót lopja meg.

zati 2011.02.07. 14:34:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Köszi :)

Egyébként az én hűtőmnek fehér az ajtaja - nem szeretek feltűnősködni.
Pl ha egyszer tartunk egy hűtőszekrényes felvonulást :)

zati 2011.02.07. 14:39:12

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Köszi :)

Aműgy az én hűtőajtóm fehér, nem szeretek feltűnősködni.
Ha pl rendezünk egy hűtős felvonulást... :)

cicmen (törölt) 2011.02.07. 14:41:40

@zati: Az ész megáll a kommentelők egy részétől, akik a "minek a metálszín" szinten bolyonganak a sötétben...

Hát nekem meg ezeken az agyhalottakon áll meg az eszem. Vettek egy hűtőszekrényt, aminek a kiválasztásánál a szín volt a fő szempont. Biztosan mennie kellett az NDK turmixgép színéhez. Most azért egy kicsit megnyugodhatnak, mert a hűtőről is kiderült, hogy levehető ajtós! :(

zati 2011.02.07. 14:42:03

De legalább a résztvevők megdolgoznának a demonstrációért, szemben a kerékpárosokkal, akik a flashmobig a bicójukkal gurulnak, ahelyett hogy kézben hoznák a gépüket otthonról. Nekik könnyű..! :) :) :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.07. 14:43:51

@zati:
Ilyen úri huncutságaim nincsenek.
A nyúlnak volt egy pár futócipője, de mióta megvertem futásban, azóta nem hordja.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:45:27

@zati: A legkorszerűbb hűtőszekrények hibrid hajtásúak is...

zati 2011.02.07. 14:46:40

@cicmen: Oké, nem akarom védeni (nekem is fehér, a sör benne meg zöld, vörös csillaggal...), de ennyi erővel autót nem mindegy, milyen színűt veszel? Vagy cipőt? Vezessük be a jegyrendszert, aztán a fejadag 1 pár cipő félévenként. Ha valaki vállalja a felárat, hadd vegyen bármilyen hűtőt. A gyártó meg álljon érte helyt. Ha nem tud, akkor NE áruljon színes hűtőszekrényt. A vevő vesz, a szolgáltató pedig szolgáltat, és nem szívességet tesz. Én 40 évesen emlékszem arra az időre, amikor a vevő "örüljön" ha jut...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:46:45

@Sün‼: Én meg a pápaszemes kobrát vertem meg, azóta kontaktlencsét hord.

zati 2011.02.07. 14:48:44

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Igen, és nem is szeretem, amikor éjjel elindul a nappaliban a benzinmotor az akksit tölteni :) :) :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:50:58

@zati: Akkor te vagy az a nem is sznob, aki a Sváb-hegyen az emeleti nappaliban tartja az autóját, mert az emeletes villájának az a szintje van az úttest szintjében?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 14:59:00

@Sün‼: Az a rokona, de azt elkerülöm, mint a laki cigánysort...

cicmen (törölt) 2011.02.07. 14:59:26

@zati: Persze. Megfizeti, hagy élvezze. Csak a szín, mint fő szempont ütött meg.
A szín nem minden. Elmesélek egy példát. Autószerelő barátomnak jelezte a neje, hogy az immár 10 éves mosógépük rozsdállani kezdett. Nyilván asszonyi furfanggal azt gondolta, hogy drága barátom kinyitja a pénztárcáját, és meglepi őt egy korszerű masinával. Viszont a férj, a részletek mániákusa volt. Lévén, hogy csak a külalakra érkezett kifogás, leszerelte a burkolatot és autófényező kollégájánál ledukkóztatta.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 15:01:37

@cicmen: És hova vitte az asszonyt? Újrahúzatta a kárpitosnál?

zati 2011.02.07. 15:14:42

@cicmen: Ez jóóóóó!
Azért "részletek mániákusa" (bogaras) emberek vannak, én is ismerek olyat, aki a háza építésekor minden egyes ytong elemet egyenként átvizsgált, és virágpermetezővel vízzel lefújt, mielőtt a várakozó kőművesbrigád (8 fő!) kezébe adta volna. Az se volt semmi, a kerítésen keresztül néztük őket, bánom, hogy nem kezdtünk jegyet árulni ekkora mutatványra.

Na, rendben, hűtőnél se a szín legyen a fő szempont, mint ahogy autónál se. Monnyuk, legyen a térfogat,teljesítmény, ár/érték, energiaosztály, és a SZERVÍZHÁLÓZAT előbbre való szempont.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 15:15:35

@enamel: "tortát szerezni pesten"

Rákérdezhetek? ... Cukrászda?

zati 2011.02.07. 15:17:51

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Bakker, karácsonykor cseréltem az asszonykámnak mosógépet. Mondjuk ő technikai paraméterek alapján válogatott, nem szín alapján.
Lehet, többet kellett volna olvasni a Homár olvasói rovatát? :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 15:21:45

@Sün‼: Mire?
@zati: Ha újból építkezik a faszi, megyek hozzá órabérben dolgozni...

zati 2011.02.07. 15:22:10

@atpijkamo: Barkácsbolt, lapszabászat.
Kivágatom OSB lapból, amilyen színűt (figyelem, itt van a színmotívum! :) szeretek, a gyertyákat 10-es fúróval belepászítom, a szöveget fehér sziloplaszttal rányomom. Utána évekig gyönyörű lesz, ha nem vitrinben tartjuk...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 15:23:07

@zati: Biztos nagyon okos és műszakilag is kiművelt feleséged van.
Már asz enyém sem olyan csinos, mint 25 éve...

zati 2011.02.07. 15:24:04

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ne tudd meg, a vállakozónak égett a pofája, hogy nem halad, levette a táblát, ami a kivitelezőt hirdette. A fazon m2-re fizetett, a vállalkozó az embereit órabérbe. Kis híján becsődölt a hülyéje miatt :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 15:26:06

@zati: Nem az ilyen elmebajnokokat szokták útalapba belehengerelni?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 15:37:20

@Sün‼: Az nem jó, annak nagyobb a fogyasztása, min a már bejáratottnak, bár az igaz, hogy könnyebben indul...

2011.02.07. 15:49:30

@zati: az a vállalkozó aki nem jön rá, hogy a 8 munkásból ha 7et hazaküld, a maradék egy a megbízó tempójában tudja rakosgatni a téglákat; az meg is érdemli hogy tönkremenjen :P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 15:56:13

@Azreel: Mert bizonyára ő sem olvasta a (ma tényleg mikro-)blogomat...

2011.02.07. 16:04:13

aszongya posztoló, hogy nem a termékben csalódott. tehát hogy szétrozsdásodik egy éven belül egy hűtő az neki nem csalódás. egyema pici szivit nekije, ez már az öntudatos fogyasztó 0.2-es verziója ? nyeheheeee :)
Hírem van !!!
MEgérkezett az Öntudatos Fogyasztó 2.3 verziója, új, nagyobb, szélesebb, öntudatosabb !!! Töltse le MOST ! :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.07. 16:20:11

@Kulics: Azt tudta, hogy szart vesz, és azt hitte, hogy a szerviz majd várat épít neki belőle? Lecserélgetik neki alkatrészenként, mint annó az ezerhármas Daciát Renaultra pár láda sörért a garanciális szervizben?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 16:38:14

@atpijkamo: A cukrászdák gonoszak, eladnak akármit, és azt mondják rá, hogy friss, és amikor ennéd, akkor derül ki, hogy nem. És akkor az is kiderül hogy elfelejtettem az asszony születésnapját, ami már amúgyis a múlt héten volt. Az nem lenne jó nekem, mert bántalmazva lennék vernbálisan, ami nem jó. Nekem. Vot.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 16:40:50

@enamel: Örülj neki, ha nem friss. Azt mondod az asszonynak, időben vetted, csak odaadni felejtetted el.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 16:42:03

@cicmen: Az asszonyok büntetnek ám ilyenkor. Gondolom kifizette a haverod is egy mosógép árának a többszörösét másra. :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 16:55:15

@enamel: A tortát vagy a kifogást?

Igen, ha akarja. A hozzáállástól függ.

Megrendelted, ott figyelt a hűtőben, nagyon el voltál havazva...

Bár jobban meggondolva, attól is függ, mennyire tudsz hazudni. Ha sűrűn pislogsz közben, félrenézel, fejedet vakarod, akkor el se kezdd. Hátha az egyenes út kevesebb verbális inzultussal jár, mint egy dupla lebukás.

Répalaki Edömér 2011.02.07. 17:12:23

@woodooman:
"Biztos, hogy hűtő? Nem lehet, hogy annyira óvatos, hogy hűtőnek próbálja beállítani a gáztűzhelyt?"

Az a sztori is megvan (akinek nem menne az angol, annak zanzásítva lefordítom):
A túlzsúfolt nappali műszak miatt hajnalban kijöttek a jól nevelt és illedelmes szervizesek, majd tekintettel a mélyen alvó panaszos még mélyebben durmoló családtagjaira, gondosan kerülve a zajos csengő használatát először halkan, lábbal kopogtatva jelezték ottlétüket, majd - mivel erre nem kaptak választ - gyengéden behatoltak az épületbe. Alig 50 másodperc alatt kikötötték és kiszerelték a hűtőgépet. Azonban legnagyobb meglepetésükre, miközben éppen vért verejtékezve (megfigyelhető, hogy egyikük számított ezen nehézségre és már eleve felsőruházat nélkül látott a munkálatokhoz) próbálták kiemelni annak befoglaló dimenziójánál éppen hogy csak kisebb belmérettel rendelkező bejárati ajtótokon keresztül, hirtelen fény gyúlt a szobában és feltehetően a fejükben is, majd rögvest visszaépítették a fridzsidert a helyére, azt' már vitték is a hibás előlapos tűzhelyt. (Arról nem szól a történet, hogy a földön vonszolt hűtőgép - járólapon lecsiszolt - oldalát visszajöttek-e leglettelni és újrafényezni.)
www.foundrymusic.com/media/displaymedia.cfm/id/21625/

(A történet lassan indul, majd leül egy picit a 20. másodperc táján, de csak azért, hogy 1:10 után felpörögve észveszejtő katarzisba torkolljék. Azt hiszem igazán a BennyHillifier oldal tenné tökéletessé az élményt, de az csak youtube videót támogat, sajnos.)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 17:13:14

@atpijkamo: Majd megmutogatom neki a leforrázott bibis kezem, hátha megsajnál. A nők folyton hisztiznek hogy a pasik minden kis sérülésből mekkora ügyet csinálnak, közben nem veszik észre, hogy az ő kedvükért van az egész. Ha nyavalygunk, tudnak kiről gondoskodni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 17:18:02

@enamel: Bibis? Piha! "Persze, és most egy hétig nem tusz segíteni, mi??"

Adjak egy kisbaltát? Olyan csonkolást tudsz végezni, mosogatnod se kell többet.

(Apropó. Láttál nőt már fát vágni? Horror.)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 17:19:09

- Hat ujja és hét gyereke van, ki az?
- Asztalos, aki nem tud vigyázni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 17:42:31

Majdnem este 6 óra, és 88 nyamvadt komment. A homár tényleg döglődik.

cicmen (törölt) 2011.02.07. 17:56:39

nem szeretnénk esetleges kellemetlenséget sem magunknak.

Szerintem ezek egy lefestetlen Minszk hűtőszekrényt vettek és most fosnak az ukrán maffiától.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 17:57:01

@enamel: Nem címlapos. Így a jó. Kellenek neked a trollok?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 18:03:15

@cicmen: Ha kiteszik a Zindex címlapjára "hírnek", akkor tódulnak az idióták.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 18:11:49

@cicmen:

- Hé szomszéd! Kéne egy kis segítség a disznóvágáshoz!
- Mit hozzak?
- Disznót!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.07. 18:13:28

- Sógor, kell egy fél disznó?
- Minek? Csak eldőlne az ólban.

cicmen (törölt) 2011.02.07. 18:32:34

@atpijkamo: A kancsal böllér esete.
-Mondja mester! Maga oda szúr ahova néz?
-Igen!
-Na akkor várjon, helyet cserélek a disznóval!

geniusgenie 2011.02.07. 18:39:16

Én nem lennék elégedett azzal a titkos márkával ami rohadó ajtajú hűtővel lát el.

Róka-Rudi 2011.02.07. 19:19:30

De még mindig nem tudjuk, milyen színű az új ajtó. Az biztos, hogy nem piros.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.07. 19:47:49

jelezem nekem egyaltalan nincs huttom, de egy szepen megcsinalt konyhat meginkabba feldobhat egy ezust hutto, mondjuk a feher is megy mindenhez, de hat ha ezustot akartak.
namost az ember ugy kigondolja mekkorat akar, mennyi zsetonja van, azutan miert ne lehetne fo szempont a szine?
altalaban minden huttoi hut es vannak benne polcok, stb.
ha elismertek, hogy az ajto korrodal es nem tudtak ugyanolyanra kicserelni, ragaszkodni kellett volna a hutto cserejehez
nehogy mar a szerviz mondja meg milyen szinu huttot akarok a konyhamba

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.07. 19:50:44

@atpijkamo: Ha fognánk egy kövér trollt és levágnánk, betehetnénk a höttőbe.

GatyaPityu 2011.02.07. 19:58:04

Szerintem éppenhogy pellengére kellett volna állítani NÉV szerint a gyártót, a hivatalos magyarországi forgalmazót, mert ez így csak egy szokásos kedélyes beszélgetés lett a belterjes homár közösség számára.

Xezs 2011.02.07. 20:31:45

Nekünk ezüst van, de nem festett, úgyhogy erről lófasz se fog lepattogzani. A szerelők meg szarjanak sünt ilyen hozzáállással.

Xezs 2011.02.07. 20:32:52

@enamel: Azért az már túlzás. Ki nem szarja le a szappan színét? Ne legyen szarszaga aztán a többi már mellékes.

Xezs 2011.02.07. 20:34:24

@atpijkamo: Nem feltétlenül, mert a hűtő külső része olykor-olykor rohadtul fel tud melegedni. A miénknek benne is van a könyvében, hogy ilyenkor nem kell beszarni, ez dizájn :)

cicmen (törölt) 2011.02.07. 20:44:56

Ez különben is rongyrázás, parasztvakítás! Persze! Ha majd húsvétkor jönnek a sógorék megeszi a Ferit meg a Julist a sárga irígység! Erre kiveri a hűtőt a rozsda! Nem ezüst színű hűtőt kell venni, hanem ezüstből készítettet!

Megdobbent 2011.02.07. 22:22:05

De milyen magasan van a hutto fenye? Ugy ertem, az oke, hogy allva latom magam benne, sot meg a tanctudasom is visszakoszon a lakkrol, de az ulve ingatott fejem is krisztalytisztan latszik? Namert az a nem mindegy.

Amugy az ilyen huttobe illik tenni kemenysajtot, vagy csak budai anyukak tudjak igazan hasznalni 2 mikrobloggerkedes kozben? :(

Vagy hogy van ez akkor?

Megdobbent 2011.02.07. 22:24:21

ahaha, huszonketto-huszonkettokor irtam, ha tudnek huszonket masodpercet is, az volna anetovabbja.

K+D 2011.02.07. 23:04:03

Sziasztok,

Elnézést a félreérthető fogalmazásért, de nem gondoltuk, hogy manapság a legalacsonyabb energiaosztály, és az, hogy egy hűtő ne „gázsütőként” funkcionáljon, kérdés lenne. Mivel mindketten barnahajúak vagyunk, úgy gondoltuk, hogy ez az ezüstös szín illik legjobban a hajszínünkhöz. :)

Még egy dologra reagálva, „- Egyszer akartam "metál", ezüst színű, magas fényű konyhai cuccot venni (egy mosogatógépet), az ismerős eladó könyörgött, hogy ne tegyük, mert az ő anyja igazán nem érdemelné meg, hogy lekurvázzuk. A műszakok végén nem győzik tisztogatni a bemutató darabot, annyira látszanak rajta az ujjlenyomatok. Kizárólag mizantróp szingliknek való.”, ezen nem látszik meg az ujjlenyomat, ezért nem mizantróp szinglik is szóba jöhetnek vásárlóként.

Tehát a sztori lényege, a csereajtó színe tök más, de legalább jól lehűl mögötte a kaviár, a pezsgő, amit sznob reggeliken fogyasztunk….

Ja, és betapétázni sem akartuk, mert a régivel azt csináltuk, és azóta nem találjuk…………….:)

cicmen (törölt) 2011.02.07. 23:18:09

@K+D: Mivel mindketten barnahajúak vagyunk, úgy gondoltuk, hogy ez az ezüstös szín illik legjobban a hajszínünkhöz. :)
És mire megőszültök a gép pont eloxidálódik ugye? Ravasz mondhatom!

Megdobbent 2011.02.08. 02:23:53

@K+D: De a szinet es a hutto markajat telleg nem fogod mar elarulni? Es a kemenysajt? Azt pont olyan jol huti, mint a hozza passzolo francia vorosbort? Megannyi fontos kerdes, de valasz szinte alig :(

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.08. 08:13:55

volt nekem egy hűtőm. kifestettünk odahaza, a hűtő színe (általános fehér) nem passzolt. lefestettem hát a hűtőt is. (nnnajó, nem sima festés.. leolvasztás, szétszedés, higítóval átmosás, hőlégfúvóval átmelegítés és távolról fújás majd lakkozás vagyis inkább fényezés)
nagyon örültem neki és mindenki csodálkozott a gyári-sárga hűtőn.
ez úgy 25éve volt...

hajrá, ne légy rest!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.08. 08:17:05

@Megdobbent: épp ezt akartam én is kérni tőle. fogadsz egy félóra pihibe, hogy nem monggya meg?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.08. 10:30:26

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: És ezt bosszúnak szánnád, vagy a felém érzett, gyengéd érzelmeid bizonyságtételeként? Csak a reakció miatt kérdem.. :)

mohopasi 2011.02.08. 13:04:07

Én megkeresném a magyarországi forgalmazót, vagy ha magyar a hűtő, akkor a gyártót. Ott érdemben szoktak foglalkozni az ilyen panaszokkal márkavédelem címén.

Mialee 2011.02.11. 12:32:36

"nem a termékben, hanem az ügyfélszolgálatuk ügyfelekhez történő hozzáállásában csalódtunk"
a kettő egy és ugyanaz, hangsúlyozzák csak a márkanevet...

További magyar hang 2011.02.14. 18:01:24

Fessétek át az egész hűtőt, egységesen pont olyan színre, amire vágytok! Nagyon tuti festékeket lehet kapni manapság.
süti beállítások módosítása