Tékozló Homár

Szórványos felszolgálás a Nobuban

2011.02.14. 12:57 | jackyll | 147 komment

Attila és Erika szombat este betesztelte a világhírű Nobu étterem budapesti változatát, ahol hétfő délelőtti felszolgálói sebességgel találkoztak:

Ma este a feleségemmel elmentünk a pesti Nobuba. Az étel szenzációsan jó volt, majdnem tökéletes.  A kiszolgálás viszont leginkább egy fast-food étteremre emlékeztetett, a zene túl hangos volt, a pincérek fel-alá rohangáltak, és bár az étterem nem volt tele, a borokra minimum 10 percet kellett várnunk. Az egyik fogásnak még a felénél sem tartottunk, a következőt már lerakták az asztalra - ki is hült, mire elkezdtük enni. Amikor ezt megjegyeztük, legnagyobb meglepetésünkre a pincér ebben semmi kivetnivalót nem talált, nyilván nem mi voltunk az első lúzerek.

Hiába a kifogástalan konyha, a hibátlan desing úgy az ételek, mint a terek tekintetében, ha az összbenyomás mégis egy harmadosztályú tömegfogyasztásra specializálódott kiszolgálóegység benyomását kelti. Ez természetesen önmagában nem lenne gond, ha az ár arányos lenne azzal az értékkel, amit a fogyasztó kap.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2011.02.14. 13:05:02

Kurva messze lehet a borospincéjük, ha a pincérek fel-alá rohangáltak, a borokra mégis minimum 10 percet kellett várnotok!

Dr. Kix 2011.02.14. 13:12:17

Engem nem fenyeget a veszély, hogy ilyen sznob helyen kajáljak. :)

elwood 2011.02.14. 13:12:19

"a borokra minimum 10 percet kellett várnunk"

ennyit várni, mekkora türelem

Tomasz_a_gozmozdony 2011.02.14. 13:13:16

az ettermek szarbaksza :D bar nem, mert legalabb a kaja jo volt.

staropramen 2011.02.14. 13:14:30

Sztrovacsekek!
Hogyan kell egy éttermet betesztelni?-Ez egy FONTOSH kérdés.
Egyébként a leírás tökéletesen ráillene egy balkáni karavánszerájra.
Zaj, rohangáló pincérek, korán kivitt kihült kaja, későn kihozott bor.Csontra leső kutyákat nem kellett elrugdosni???

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.14. 13:15:02

Amúgy mi az a Nobu?
Amolyan mondén hely?

Pittykapitány 2011.02.14. 13:19:38

"fast-food étteremre emlékeztetett" vs. "a borokra minimum 10 percet kellett várnunk"

Hát én biza még sosem vártam fast food étteremben 10 percet borra. Sőt, a legtöbb helyen már magamnak csapolom. Szóval teljesen rendben van ez.

staropramen 2011.02.14. 13:20:40

"Hiába a kifogástalan konyha, a hibátlan desing úgy az ételek, mint a terek tekintetében, ha az összbenyomás mégis egy harmadosztályú tömegfogyasztásra specializálódott kiszolgálóegység benyomását kelti."

Millen szép mondat!Csak nem a Krúdyék Gyula fia írta?

elwood 2011.02.14. 13:21:45

"Az egyik fogásnak még a felénél sem tartottunk, a következőt már lerakták az asztalra "

ez mondjuk elég gáz, még jó, hogy nem borították bele a tányérodba.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.02.14. 13:24:09

jackyll bácsi/néni: nincs olyan szó, hogy betesztelte

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.14. 13:29:28

A betesztelte az olyan, mint a rágyorsult.

Viner Spicli 2011.02.14. 13:32:12

Ezért nem lehet itthon normálisabb éttermet csinálni, mert a fizetett ellenség (gyk.: személyzet) mindent tönkretesz. De erről a tulajok is tehetnek, mert kevés a fizu, senkiháziként kezelik őket, le se szarják őket, így a pinszér is szarik bele mindenbe. Jó nektek a Fanni büfé is ;)))

epeficam 2011.02.14. 13:35:16

Azért reméljük nem lesz Attilából Patrick Bateman a sokk hatására.

É2I 2011.02.14. 13:37:15

Beteszteltem a posztot és nem ment át. Több, mint tíz percet kellett várni rá és, mint azt tudjuk az mán nagyon sokk.

Fapuma (törölt) 2011.02.14. 13:48:31

Gondolom a "betesztelte" az a letesztelte magyar ige újmagyar vagy szleng (?) változata. Ha én IS paraszt lennék azt mondanám "gáz", de nem vagyok ezért nem mondom.

dr. _mmm_ 2011.02.14. 14:02:28

Azért az milyen szép hogy Andy gyerek egy rádió műsorban a megnyitó előtt hónapokkal már azt ecsetelte, hogy itthon milyen képzetlenek a pincérek, és Ők hetekig-hónapokig képzik a személyzetet, hogy az megfelelő színvonalú legyen.. hát ahogy látom nem sikerült.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2011.02.14. 14:18:16

Megnéztem a honlapját, erősen felejthető hatása van, én tuti nem mentem volna...

Mondjuk sznobnak sznob. Drágának drága. Ezt akartad, ezt kaptad. Mi a gond? :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.14. 14:23:54

Háromra mindenki teszteljen be egy éttermet!

2011.02.14. 14:27:36

Franciaóra helyett japán órák a Nobuban ! A séf személyes ajánlásával. A borra várás alatt a végigvesszük a Hiragana jelkészletet, az asztalok alatt settenkedő macskák farkával festve.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 14:36:45

Hát én ezeket nem eszem meg. Kár, pedig már majdnem érdekelni kezdett a kajálda. (Sün kedvéért; ráizgultam)

Mondjuk ide úgysem kajálni megy az ember, hanem megmutatni, hogy ő képes megenni bármilyen borzalmat.

@Kulics: a kempinskiben csak nincsenek macskák az asztal alatt:) Bár ha valami csinosabb....

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.14. 14:36:55

Ez pont olyan, mint amikor elmész egy 5* szállodába és kiábrándult iskolásokból álló személyzettel találkozol.

Jogosan várod el, hogy napi 50-70ezerért bőnyállal lecidázzanak, de természetesen nem teszik, hiszen nem sokkal nagyobb a havi bérük ennél.

A tulajt, na azt igen, pedig praktikusan mindegy, hogy valaki milliárdos vagy googolplex-nyi pénze van...

thinker_ 2011.02.14. 14:37:29

ezért járok az újpesti piacon a laci konyhára. gyors, olcsó és finom :)

earny 2011.02.14. 14:41:54

A Pajkos Póni sejlett fel lelki szemeim előtt...

Meg az Egy magyar nobub hamár a filmeknél járunk :)))

É2I 2011.02.14. 14:47:53

És az a fontosh kérdés sem lett betesztelve, hogy aszonggya: Diszkréten szoptatni lehet-e ott? Akár fasztfúdosan is e?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 14:51:56

@É2I: Biztosan. Az úri közönségnek ugyanúgy meg szokott lenni ilyenre az igénye, mint az igénytelen póroknak.
Azt néztem, van homárjuk 7900-ért, szóval készültek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 14:52:10

1. borra tiz perc nem sok, jo helyen ha nem a sima hazibort kered, zarhato borszekrenybe vannak a borok, oda kulcsos ember kell, meg kell keresni stb.
2. igen, ebbe a hibaba amator koromba en is beleestem, de mint oreg roka, mar tudom, eloszor csak az appetaisert es a salatat rendelem meg es csak utana, kozben, a foetelt
igy lehet varunk 15 20 percet de kenyelmesen eszunk
ha a szakacsok megkapjak a rendelest dolgoznak ezerrel, mert sosem lehet tudni kesobb nem usznak-e el

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 14:54:24

az meg ne legyen mar baj ha a pincerek nem lajharok
ugy latszik ahhoz vagytok szokva
most kaptatok egy kis amerikat vazze
itt porges van
ez nem a balkan ahol alszanak delben meg ilyenek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 14:56:19

@Fapuma: a beteszlte az olyan, mint a lekezelte a problemat

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 14:59:25

@hagyma: Szerintem ezek megvernének, ha leamerikáznád őket. Itt még mindig nem ez a kánóány, meg nem is mindig túl pozitív jelző.

É2I 2011.02.14. 15:01:14

@enamel: Az asztal alatti királyi szerszám tisztításra gondolsz, ha jól értem :D
Gondolom az nem jön ki egy homár árból.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.14. 15:01:24

Aki betesztel, az képes lebonyolítani is!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 15:08:22

@enamel:
azt en tudom
20 eve, miutan kimentek az oroszok, keresni kellet valakit, aki sokkal nagyobb es megmutatni magyar az okosabb
ez lett az USA
jokat derulok am a hulyedagadt fogalmatlan amerikaiakon, aztan ha megnyit egy starbucs akkor sorba allnak kv-ert:)
hihihi

Mylady 2011.02.14. 15:09:24

És mi lett a sztori vége? Az mintha lemaradt volna...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 15:16:05

@hagyma: Nos, a starbucksban sorba állókon a magyarok is röhögnek. Gondoltam is rá, hogy lefényképezem a kb 8 kávézót 50 méteren belül, amiből 7 töküres, a star előtt meg sor áll.

Az usában sok jó dolog van, sok jó dolog át is jött, egyszerűen én abban látom a probléma okát, hogy a magyarság valamiért fogékonyabb a szarra. Aminek szerintem szintén vannak okai, de ártana a népszerűségemnek, ha részletezném, szal inkább nem tudom miért.
De láttam én már visszafelé iszkolni magyart a lehetőségek országából, szóval minden relatív.

earny 2011.02.14. 15:16:14

@Sün‼: Azt a dpd szallitotta...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 15:18:23

@enamel: starbucksbA sorbaN

@É2I: Szerintem sem. Legfeljebb olyan kismacskától, akinek farka van. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 15:22:38

@Sün‼: mar alig van belole
@enamel: en is lattam,
1. azert vannak kulonbsegek, megha az alap ertekrend europai is, nem mindenki szokja meg
2. sokan feketen jonnek, ott bizony 90 szazalekban csak"alja" munka jut, wc pucolas stb./aki 1-2 evig kint van es hazamegy 20 ezer dollarral, az akarmit mond, ezt csinalta
3. ez egy masik orszag, van aki egy masik varosba sem tud beilleszkedni, en itt erzem jol magam, es mar tobb kot ide, mint otthonra
de hamarosan iszkolunkk haza, mar csak az a kerdes szeptemberre vagy marciusra vegyem a jegyet
/telen nem akarok menni, mert mindent meg akarok mutatni MArynek, az meg hidegbe nem olyan jo/

poszthoz visszaterve en semmi elrettento dolgot nem latok a vacsoraban
es ha erre jartok itt is fogadjatok meg ha kenyelmesen akarjatok enni az eloetelt es a baszott nagy iceberg salatat, akkor ne rendeljetek egyutt a steakkal, mert tenyleg kihul

2011.02.14. 15:22:55

@hagyma: eccer Lenyingrádban délben bementünk egy étterembe. Aszonták most nincs kiszolgálás, mert a pincéreknek van ebédideje.
És tényleg ! Hisz ők is emberek és a Pincérek Szocialista Szakszervezete kiharcolta számukra ezt a fontos vívmányt.

Unbiased 2011.02.14. 15:25:37

Mi az a "hibátlan desing"? Csak nem külföldiül teccik beszélni? Akkor viszont illene figyelni a betűk sorrendjére.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 15:28:11

@Kulics: nalatod itt meg a kapitalizmusban fel-ala rohangal a pincer es meg az is baj ha koran viszi a steaket
es meg zene is szolt

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 15:37:26

@Kulics: írd le ezt a munkahelyi terror blogján, és remélhetőleg az összes hülye proli kiköltözik leningrádba. :D nekik ez lenne az ő édes jó kányóanyjuk.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.14. 15:46:53

Aki nem képes 10 poercet várni a borra, azt az asszony gyorstüzelőnek képezhette ki otthon.
Bár ez nem derül ki a posztból.

akos147 2011.02.14. 15:47:23

Van-e külön sarok diszkrét szoptatásra? Megannyi feltornyosuló kérdés...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 15:50:06

@Sün‼: De még azt hinnék, hogy franciául tanulok, mert nem tudnék rendelni semmit.
Tényleg, tudnak ezek franciául? Vagy legalább japánul?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.14. 15:55:23

@enamel:
Lehet, hogy gyorstalpaló japán nyelvleckére ültek be.
A cincérek meg nem hagyták őket érvényesülni.
Meg a zene is hangos volt.
Ergo a diszkrét szoptatásra se nagyon lehetett lehetőség.

akos147 2011.02.14. 16:10:55

@Sün‼: vajon hogyan bánnak egy ilyen helyen a gyermekeit egyedül nevelő öntudatosan vásárló szingli anyukákkal?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.14. 16:15:28

@akos147: Diszkrét szoptatási lehetőséget biztosítanak hozzájuk. Ez biztos.

Stefan_Schneider 2011.02.14. 16:22:23

Ha kihul a kaja mire hozzafognal, az szar felszolgalas, akarhogy nezzuk. Akkor kell kihozni a kovetkezo fogast amikor az elozot befejezted, a leheto legkevesebb varakozassal. Jobb helyeken megvannak erre a modszerek.

lomposfarkas 2011.02.14. 16:24:26

Ez a betesztel meg a többi divatos "be" igekötős ige valami koszos kis emós buzitól még elfogadható, nade egy ilyen komoly blogon?? Minőség!!

Meg különben is, ez a kép egy gyorséttermet ábrázol, mi a gond? Máskor kérjetek 2 hambit.
www.noburestaurants.com/assets/Images/budapest-2/Budapest2.jpg

juhaszcs 2011.02.14. 16:29:33

Baszod miért nem mentetek a mcdonaldsba?:-))
Vittél volna egy kannás bort a hambi mellé negyedéből megúszod és még pénzed is maradt volna!:-)
Hehe minden sznob szarjon sündisznót!
Ja és első vagyok még akkor is ha nem!:-))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 16:36:04

hat az egeszben csak ket dolog volt rossz 10 percet a borra
az nem ido, ha vacsorazni megyek 10 percet varni a borra, akkor mivan,szomjasak voltatok?
ha koran visizk a foetelt az tenyleg kicsit hiba, de nem akkora, amugy vissza lehet kuldeni es az etelmelegitoben tartjak
de mint mondtam, tudni kell mikor rendelem, kulon dolgozik a hidegoldal, meg a meleg es egyszerre latnak neki
szoval a problema nem problema
a helyet nem ismerem, a zene a trv-k szama stb. az helyfuggo, tudom mit varhatok ha a rock coffeba megyek, tudom ha a bowlingba vagy a Friday'sba
most mar tudod mit varhatsz a Nobuban
lecet

tokomtelevan 2011.02.14. 16:51:52

Fasza kis hely ez a Nobu!

Csillagászati áron összemaszatolják a tányért egy falat kajával.

Inkább elmegyek valami rendes helyre, mint egy ilyen sznob étterembe.

A posztolót meg nem tudom sajnálni, ha ilyen helyekre jár zabálni, akkor nyugodtan szívjon a minőség miatt.

2011.02.14. 16:52:55

@enamel: áá már ilyen város sincs. Most úgy hívják Szank Petyerszburg. Már ott is a kapitalizmus tombol.

god shave the queen 2011.02.14. 16:56:24

@hagyma: ha 1500 évig élsz az usá-ban, akkor is csak a "külföldi" leszel. ne legyenek illúióid. ha néztél már Gordon Ramsay és/vagy Jamie Oliver műsort, láttad volna, hogy ezek a "piti" arcok (csak pár Michelin-csillag pottyant be nekik...) megkövetelték a pincérektől, hogy elegánsan, nyugodtan, a vendégek igényeinek megfelelően szolgáljanak fel.
És ez nem "balkánon" van (ahonnan - nem mellesleg - te magad is származol), ahol "délben alszanak", hanem a ködös Albionban. Sőt, ha az usá-ban hozott rendbe éttermet a RAmsay, akkor ott is.
Nem tudom, szerintem csak a prolik tudnak úgy zabálni, hogy körülöttük idegbetegen rohangálnak. Én speciel nyugodtan szeretek enni. Itt, a Balkánon.

2011.02.14. 16:57:13

@akos147: van tábla meg rajzkréta (permetkék szinű) a csimotáknak.

god shave the queen 2011.02.14. 16:58:59

Ettől függetlenül nem járok ilyen "fingás után kezet mosunk"-típusú helyekre, csak megjegyeztem, ha már így Kolumbusszal együtt megérkeztél anno Ámerikába. (Ugyebár...) LOL

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 17:14:43

@god shave the queen: hehe, megjott az elso
soikkal tobbet vartam, nem csak teged:)

mar nem vagyok a regi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 17:17:59

@god shave the queen:
hulye vagy?
kolombusz utanam jott
csak a hul;ye azt hitte indiaban van, en meg kozben nyitottam egy mekdonaldszot, ahol a pultosoknak rohangalni kell es kiirtam az ajtora, fegyvert es franciaszotart behozni tilos

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 17:22:50

@tokomtelevan:
mondjuk ez egy lunch menu
Vegetable Spicy Garlic

Fillet of Salmon wit Teriyaki Sauce

Harcsa Tempura with Creamy Spicy Sauce

Miso Soup
nem hiszem, hogy csak tanyerkosozlasra eleg, mintahogy egy tenderloin sem

Assorted Sushi and Sashimi

10000

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 17:27:55

@god shave the queen:
de ha komoly akarok lenni el kell mondjam, hamarabb lettem en itt amerikai, mint te valaha leszel a "kodos albionban" muhhahaha angol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 17:29:31

na mennem kell
irom a konyvemet
meg nem tudom melyik etteremben kezdjem
lehet itthon a konyhaban?

FDToth 2011.02.14. 17:31:01

Hiába nobu a nobu, Magyarország az Magyarország a magyar pedig magyar.

szépjuhászné 2011.02.14. 17:37:27

@Kulics:

Férjem kedvence Leningrádban, '76-ban: gyönyörű, vadiúj vendéglátóipari műintézmény Pivo bar felirattal, ajtón kézzel írott cetli: Pivo nyet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 17:41:29

@szépjuhászné: lengyelorszagban valahol a 80-as evekben cernametelt volt a pizzan sajt helyett

Parasite 2011.02.14. 17:51:36

momotaro-ba kell járni és nem a nobuba.

Mogyoró007 2011.02.14. 17:58:20

Kihűlt a sushi? :)))
Miért nem kérték, hogy melegítsék meg és pont. A legtöbbször máshol azért panaszkodnak, hogy lassú a kiszolgálás. Na kérem, ők gyorsak!

Nacked blade 2011.02.14. 18:09:13

Sajnos nem csak a pincérek a nagy gond, hanem az azokat felügyelő, állítólag jobban megfizetett középvezetők, teremfőnökök, műszakvezetők,akik egy ilyet benéznek, meg a konyhán a séf is, aki egy asztalra így kiengedi egymás után az ételeket a nélkül, hogy infót kapna a teremből , hogy áll a vendég az előző étellel. Persze ezt nem várja el az ember egy nyóc ker étteremtől, de ha egy étterem stílust akar csinálni, akkor az alkosson is stílust és kövesse azt.

NB

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 18:09:39

@Mogyoró007: sushihoz ki kell huteni a rizst
a multkor az volt a baj hogy sokat vartak a rizskihulesre

Magam_a_Mondomét! 2011.02.14. 18:12:42

Posztíróhoz kérdés, mert addig nem értem, míg a választ meg nem kapom:

TE MOST panaszkodsz vagy dicsekszel ?

fighting 2011.02.14. 18:19:41

Biztos a pincérek is olyan jól vannak fizetve, mint a szakácsok ezért történhettek meg ezek a dolgok.:O

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.14. 18:21:54

"ha az ár arányos lenne azzal az értékkel, amit a fogyasztó kap."

Miért? Nem arányos?

Túl olcsó?

igazságos 2011.02.14. 18:29:01

"Az étel szenzációsan jó volt, majdnem tökéletes." mondaton akadtam ki. Mégis, milyen legyen a tökéletes étel? Pláne, hogy olyan nincs is.

mojoking77 2011.02.14. 18:40:10

Fura, mi semmi ilyet nem tapasztaltunk.
Valoszinuleg emberunk is a vegigkostolo menut kerte, az nagyjabol 7 kulonbozo etelt tartalmaz, mondjuk ezzel osszeegyeztetni az a'la carte rendelteket tenyleg nem mindig egyszeru.
Amugy tenyleg nagyon jo, egyszer megeri meglatogatni, ha mas nem mar csak a pipa kedveert, de ar ertek aranyban mindenkep felejtos, plane, ha az embernek neha megadatik, hogy olyan helyen etkezzen, ahol ezek az etelek mindennaposak.

Tibike15 2011.02.14. 18:41:42

Mióta vagyunk ilyen igényesek? Itt a sarki kifőzdében jobb a kaja mint a Nobuban, olcsóbb is és sosem hideg, sőt néha olyan forró a finomfőzelék, hogy megégetem vele a számat.
Minek kell akkor egy csomó pénzt elszórni a csicsás helyekre ?

L J admin 2011.02.14. 18:41:59

Legalább a kaja jó volt.

Parajpuding 2011.02.14. 18:42:28

Valahogy nem gerjedek a japó étekre.
Pont annyira ízes, gusztusos és izgalmas, mint egy marék alga.

mojoking77 2011.02.14. 18:48:46

@Parajpuding: Most erre mit lehet mondani. Valoszinuleg lenezed a sok hulye kulfoldit, aki kihanyja a belet, mikor elmeseled neki mit is evett ket perccel azelott, es mi is pontosan az a tudos hurka...

neddie 2011.02.14. 18:52:40

NO,BUdi egy hely lett ez is.

igényes 2011.02.14. 18:57:33

@FDToth: NOBU Andy Vajna étterme, Orbáné is. Robert de Niro volt a nyitásnál. A Szereencsejáték Zrt. megvette Vajna eddiggi veszteséget termelő cégeit. Ebből az állami pénzből valakivel összeállt, na kivel, na ki őrzi?

igényes 2011.02.14. 19:02:46

1. Kivásárolta a Szerencsejáték Zrt. Andy Vajna kaszinórészesedését
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110105-a-szerencsejatek-zrt-megvette-a-las-vegas-casino-belvarosi-kaszinoban.html
2.Egy-egy milliót adományozott Andy Vajna hét kolontári családnak
A producer az MTI tudósítójának azt mondta, azért is adott pénzbeli segítséget a kolontáriaknak, mert annak idején, amikor disszidált, a vöröskereszttől 10 dollárt kapott segítségként.
3. Ugyanaz nap Viktor nem ment el állítólag:

Orbánékkal fotózkodott Robert de Niro
2010-10-11 11:46:00
Nem csak a Nobu éttermet látta belülről Robert de Niro magyarországi látogatása alatt. A hollywoodi színész Andy Vajna meghívására érkezett Budapestre, és ha már itt járt, megnézte a magyar főváros nevezetességeit is.

Orbán 6 nap múlva kitelepítette a kolontáriakat!

Lógós 2011.02.14. 19:12:08

Tisztelt Lázadozók, Konkurencia!
Lenne egy javaslatom.
Fel kell bérelni 3-4 "értelmiségi" romát és 4-5 napon keresztül szakadtan, büdösen be kell őket ültetni csúcsidőben a fennforgó étterembe 1-1 sör mellé...
Oszt had szopjon a Vajna - De Nero - tökömtudja kimég :-)
Akkor lenne ám csak cikk a Homáron! :-D

igazságos 2011.02.14. 19:16:07

@Tibike15: Én ennél is jobbat tudok: az a legjobb, amit magad csinálsz! Étterembe meg megyek, csak nem Magyarországon. :)

Na jó, azért vannak nálunk is jó éttermek, ahol nem kérnek sokat. De ez nagyon kamuszagú történet.

igényes 2011.02.14. 19:19:16

@Lógós: Orbán már torgyáni magasságot döntöget nemcsak az utazásokban, de 21 poén elhelyezése egy beszédben, nevetséges kis fasz! Fábry hívja meg!

2011.02.14. 19:22:32

@szépjuhászné: :) az se rossz. Mi otjártunkkor a "Mjeszto nyet" feliratba ütköztünk örökké. Ez azt jelentette, hogy nem mehetsz be mert nincs hely kivéve ha jattolsz a beengedő pincérnek rögtön. Még mielőtt ettél volna egyáltalán. Ez volt a népek szabad szocialista boldog hazája :)

igényes 2011.02.14. 19:27:13

@Kulics: Nos akkor simicska is benne van. Tehát baksis ellenében befér az emberfia, mint az egyiptomi testvérváros Alexandriában lévő minőségi szórakozóhelyekre(Kósa 16. szerzeménye 2010 dec 16)

lordjim 2011.02.14. 19:51:39

@Sün‼: A Nobu az nem,de az anyja!...ha azt ismerted volna,az k@rvára mondén volt.

sanyisanyi 2011.02.14. 20:50:06

Aki olyan hülye, hogy ilyen helyekre jár, az meg is érdemli!!!

ja reklama 2011.02.14. 20:54:20

a posztnál (hűl hosszú ű) csak a kommentek szánalmasabbak (meg, ha ez így igaz, a kiszolgálás a nobuban). voltam ott néhányszor, akkor rendben volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 21:05:03

@ja reklama:
most se volt semmi gond, csak kicsit koran vittek a foetelt
es teljes 10 percet kellett varni a borra
BOR-ZASZTO

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.14. 21:11:30

K..va drágán szart enni, plusz rossz kiszolgálás, igazi sznob hely lehet ez a Nobu :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 21:32:59

Te sem olvasol?
allitolag a kaja szuper volt
a kiszolgalas tul gyors
es a borra kellett varni 10 percet
de birom, hogy egy majdnem pozitiv bejegyzesbol a vegen mindenki a NOBU-t becsmerli, bar en eletemben nem voltam ott
meg szerintem a posztolon kivul se senki

ez egy kifejezetten huje poszt
nem volt bajszos szakacsno
nem zavartak ki oket mert franciaul tanultak
nem kellett varni a kajara
nem volt szar a kaja

ez egy kifejezetten BUF poszt, talan meg az ALDI-ban sem ettek volna jobbat

sasmadar 2 2011.02.14. 21:35:31

@ja reklama: HAGYMA koma,figyu ide.
Sok beirásodat olvastam.Ebből a következtetés:te egy csóringer magyar vagy,aki egy hermetizált futoműaknába érkezett a tengeren túlra!Valahól egy mexikóival hamburgert sütöget illegálba(se green,se Social Number),majd az ingyenes netkvzóból ossza az észt!Jól látom!:)
A szomszédos blogban degradáltad a Dél-Afrikai feketét,akik biciklivel járnak...szerinted.Olvass el kérlek egy pár könyvet szabadidődben:mi-hogy működik a nagyvilágban!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.14. 21:48:42

@samadar 2: ha annyira hulye vagy, hogy masra klikkelsz mikor hozzam beszelsz, akkor arra mit lehet mondani?
nem a del afrikaiakat cikiztem, hanem abringasokat
itt is ossze-vissza szaguldoznak a dombok kozt
elet a veszely
gondolom nem varod el hogy belinkeljem az amerikai utlevelemt?
annyit elarulok csak neked
az ssn-em 401-el kezdodik
1 more half question?

Taxomükke (UK) 2011.02.14. 22:14:31

@enamel: "... a magyarság valamiért fogékonyabb a szarra"
Sajnos, igazad van... példának okáért mindjárt ott a parlament.
Amúgy meg a tea terén is ez a helyzet, veszik a sok filteres szart, amikor az igazi szálas tea vagy a valódi gyümölcstea olcsóbb... kevesen jönnek rá, hogy a 37,5 g öccázér' drágább, mint a 100 g ezerért-ezerkettőért.

fourgee 2011.02.14. 23:49:19

Vidéki angol éttermekben az a szokás, hogy a pincér felveszi az előételre meg a főételre a rendelést, leadja a konyhán. Amikor kiviszi az előételt, akkor állnak neki a főételnek, és amikor szól a pincér, hogy "Table XY away!", akkor 5 perc múlva kész a főétel. Egy másik blogon Heston Blumenthal étterméről volt szó, oda egyszer el akarok nézni :), ott meg kamerával figyelik az asztalokat állítólag, és ha egy vendég kimegy WC-re, meg még ott tökölnek az asztalnál, akkor a következő fogást visszatartják annyi ideig, ameddig kell, hogy pont akkor legyen a vendég előtt, amikor annak ott az ideje.

A levél beküldőjének meg azt tanácsolom, hogy írjon egy levelet a Nobu headchef-jének címezve, rendesen postán feladva, angolul írja meg. Ha a manager ott magyar, akkor annak felesleges panaszkodni, mivel a headchef amerikai, "nyugati mentalitású", tehát őt érzékenyebben fogja érinteni hogy a vendégeivel így bántak a pincérek, az majd jól lebassza őket.

fourgee 2011.02.14. 23:55:02

@Tibi bácsi: "múgy meg a tea terén is ez a helyzet, veszik a sok filteres szart, amikor az igazi szálas tea vagy a valódi gyümölcstea olcsóbb..."

Európa "legteásabb" országában, az Egyesült Királyságban is a sok filteres szart isszák. Két fő márka van, a Tetley, meg a PG Tips. Persze van még a Twinings is, amit 1.10-1.20 körül árulnak (350-380 forint), ugyanaz a West End-ben 900 forint :D

A "valódi gyümölcstea" meg ha arra gondolsz, amit a boltban árulnak gyümölcsteaként, akkor arról csak annyit szeretnék szólni hogy nézd meg az összetevőket. Mindegyik úgy kezdődik, hogy almaszirom, hibiszkusz, AROMA. Talán lesz még benne 1-2, az ízre utaló gyümölcsdarab is, de az ízét a mesterséges aroma fogja adni. Azt a kellemes "gyümölcsízt" meg a hibiszkusz. Akkor már inkább veszek hibiszkusz szirmokat és abból forralok teát :) Olcsóbb, mint az aromával ízesített bolti szarokat venni :))) És legalább iszol meg egy csomó E-t vele, ami allergiát okoz :)

fourgee 2011.02.15. 00:07:03

Akik sznobozzák a jobb éttermeket, azoknak egy gondolat: régebben jártam fotózni egy budapesti szállodába, ahol nyitott konyha volt, és chef múltamra tekintettel kíváncsi lettem hogy ők honnan szerzik be az alapanyagokat. Mert voltak olyan étel alapanyagok, amiket én is szívesen használtam volna otthon, de akárhány piacot körbejártam, sehol sem találtam. Gondoltam hátha van valami titkos tippjük :). Aztán amikor rákérdeztem, akkor mondták hogy vagy Bécsből, vagy Franciaországból... A Costes is azért drága, mert francia alapanyagokkal kell dolgozniuk.

Sokan kérdezik, hogy miért nem jó a magyar alapanyag ezeknek az éttermeknek. Hát azért, mert nekik egész évben ugyanaz a minőség kell, és bár szeretnének helyi termelőktől vásárolni, senki sem képes egész évben ugyanazt a minőséget biztosítani.

Pár (4-5) év múlva, amikor összejön rá a pénz, szeretnék nyitni én is egy kajáldát, amilyen még nincsen Magyarországon. Az ételek frissességén és minőségén lenne a hangsúly (meg azon hogy nem tartalmaznának adalékanyagokat, ízfokozókat, stb), mindezt normál áron. Egy csomó apró részlet már előre meg van tervezve, de én is eljutottam ahhoz a problémához, hogy honnan tudnék egész évben a megfelelő minőségű alapanyagokhoz jutni úgy, hogy kizárólag magyar alapanyagokat akarok használni...

A helynek persze nem az lenne a specialitása, amit fentebb írtam, azt nem írom le, én akarom először megcsinálni :)

Megdobbent 2011.02.15. 00:14:51

Budan el is vettek volna elole a felig evett rantott kemenysajtot, ott nem szaroznak :) Mikroblogba beleirhato, homaron szimpatiat kelto. Mi kell meg egy sorvadt kedd hajnalban? :)

England win The Ashes! 2011.02.15. 01:11:34

@fourgee: Egy javaslat az alapanyagokhoz: szerződj egy termelővel, aki kizárólag téged lát el. Biztos nem könnyű ilyet találni, de nem lehetetlen.

A Twinnings nekem nagyon bejön. A Lady Grey tejjel, mmm... :)

England win The Ashes! 2011.02.15. 01:31:47

jackylltől kérdezem: mitől világhírű a Nobu? Tudtommal Magyarországon egyetlen étterem rendelkezik Michelin-csillaggal. Nem ők. Namármost a fent említett égitest sem szavatolja a világhírt...

A posztolóhoz: be lehet menni a Nobuba két ázott kutyával meg egy dagadt punkkal? Mert ha nem, már nem is mondén a hely. :)

England win The Ashes! 2011.02.15. 01:34:13

@mojoking77: Milyen az a "tudos hurka"? Add meg a számát, a Legyen Ön is milliomosban még jól jöhet telefonos segítségnek. :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.15. 02:11:57

@Dr Jozef Vengloš:
vaezzer ugy olvastam szerzodj egy temetovel

pruntyike 2011.02.15. 04:12:05

@hagyma: samadar 2 irigy mint az állat, szerintem ő sütögeti a dögkút-hambiját valami illegálissal a Nyóckerben Pesten.

pruntyike 2011.02.15. 04:12:26

@hagyma: samadar 2 irigy mint az állat, szerintem ő sütögeti a dögkút-hambiját valami illegálissal a Nyóckerben Pesten.

pruntyike 2011.02.15. 04:13:02

@hagyma: samadar 2 irigy mint az állat, szerintem ő sütögeti a dögkút-hambiját valami illegálissal a Nyóckerben Pesten.

pruntyike 2011.02.15. 04:13:50

@hagyma: samadar 2 irigy mint az állat, szerintem ő sütögeti a dögkút-hambiját valami illegálissal a Nyóckerben Pesten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.15. 04:54:03

@pruntyike: nincs kizarva, bar nem hiszem,, hogy lenne alkalmazottja

atila68 (törölt) 2011.02.15. 06:14:12

@hagyma:
Most komolyan van aki képes a Japán Olimpiai Bizottsághoz járni vacsorázni?

Egyéves Önkéntes 2011.02.15. 07:52:07

@fourgee: mi vettünk Egyiptomban egy szatyor hibiszkusz-szirmot, hogy az milyen természetes és egészséges.
Aztán másnap láttuk, hogy abban alszik a tulaj macskája.
De az ízén nem érződött. :)

É2I 2011.02.15. 09:39:01

@EÖ: Azt nem hiszem, hogy a macsakaszar nem érződött ki az aromán. Bár ha akkor ittál először forrázott hibiszkusz szirmot...
:P

Egyéves Önkéntes 2011.02.15. 09:46:35

@É2I: azt nem mondom, hogy nem volt közte elenyésző számú szőr, de a macskaszart nem éreztem ki. :)

cicmen (törölt) 2011.02.15. 10:39:00

@EÖ:A macskák különleges lények! Van érzékük a jóhoz! Ha belefeküdt a sziromba, akkor az biztos nem romlott!

2011.02.15. 10:49:31

@ja reklama: csak néhányszor ? csórikám... én oda járok minden délben menzára. a lábam nyomába nem érsz.

2011.02.15. 10:56:08

@fourgee: Bécsben hogyan tudnak egész évben azonos élelmiszert adni ? Tekintve hogy a spenót nyáron terem, a csicsóka meg ősszel ? Télen milyen spenótot adnak neked Bécsben a tavaszival egyező minőségben ? Ezt tényleg érdeklődve kérdezem.

É2I 2011.02.15. 10:56:19

@cicmen: A macskák tényleg különleges lények pl: patkányt, cserebogarat is esznek :P

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.15. 11:07:45

@Kulics:
A tiroli őstermelők piacán szerzik be.

cicmen (törölt) 2011.02.15. 11:13:00

@É2I: Ja! Mert ragadozók! A kutyák dögöt, a cápák német nyuggernéniket esznek. Gondolom, mert nem tudják, hogy megnyílt Pesten a Nobu!

É2I 2011.02.15. 12:50:57

@cicmen: Gondolod szólni kéne nekik? De szerintem egy kutyának túl nagy lelki törést okozna, ha 10 percet kellene várnia a borra, egy cápánál akár halált is okozna. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.15. 13:05:20

@enamel:
Nem tavasz, nyááár!
Nem hallottál még a tiroli banánültetvényekről?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.15. 13:10:50

@AlulírottFentemlített: Sparból akármit lehet főzni? :o

@Sün‼: Várjálcsak, most hogy mondod... valami rémlik. Csak szerintem nem banán volt, meg nem ültetvény. Deviszont nem is teljesen tirolban.

Egyéves Önkéntes 2011.02.15. 13:16:55

Na ezé tart itt Andy Vajna! :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.15. 13:21:29

@enamel:
De tiroli őstermelőt már 100%-lék, hogy láttál.

Taxomükke (UK) 2011.02.15. 14:26:13

@fourgee: Kösz, tudom, teával foglalkozom, és soxor jártam Angliában... de a filteres az akkor is csak filteres, azért lehet eladni, mert "egyszerűbb" az elkészítése. És valóban, spórol vele az ember kábé 5 másodpercet és termel sokszorannyi szemetet. Azonkívül egy filteresben soha nincsenek olyan tealevelek, mint a kimért teában.
Na mindegy, szerintem tudod, miről beszélek.

mohopasi 2011.02.15. 16:06:19

Ezt a történetet írd meg a kormánybiztos úrnak is. Hátha van ideje még a boltjával is foglalkozni.

fourgee 2011.02.16. 11:07:53

@Kulics: "Bécsben hogyan tudnak egész évben azonos élelmiszert adni ?"

Ne tőlem kérdezd, nem én vagyok a termelő, meg nem vettem még soha semmit Bécsben :). Inkább gondolj arra, hogy pl. jópár fajta salátát Magyarországon is lehet kapni télen-nyáron. Már rég volt hogy biológia órán ültem, de még így évtizedek távlatából is rémlik, hogyha télen kiültetek salátát az másnapra lefagy és annyi. Tehát logikus, hogy valami fűtött sátorban termesztik. Ebben eddig gondolom egyetértünk :)

Na, csak az nem mindegy, hogy időnként kapsz ilyen-olyan, változó minőségű salátát, vagy pedig van olyan termelő, aki egész évben folyamatosan el tud látni, állandó minőségűvel. Inkább ezen a vonalon keresd a választ a kérdésedre :)

fourgee 2011.02.16. 11:15:29

@Tibi bácsi: A filteres-szálas teával kapcsolatban egyetértünk, csak azt fűztem hozzá hogy a legnagyobb teafogyasztó európai országban is a filterest isszák nagyon, meg hogy én a "gyümölcsteákban" nem bízom. :)

Viktus 2011.02.23. 02:15:27

Kérjük, vegye figyelembe:
+12,5% Felszolgálási díjat
Étlapunkon és az árak változtatásának jogát fenntartjuk.
Az árak forintban értendők és tartalmazzák a ÁFA-t.

-

Ez akkor mire?

allegravelli 2012.01.15. 13:30:02

@hagyma: Visszább vehetnél magadból, kedves "hazánkból elszármazott". Persze, kintről könnyű balkánozni. Szomorú az is, hogy a két nyelv (mármint a magyar és angol) egyikén sem tudsz helyesen írni...