Tékozló Homár

Nyert negyedmilliót, ha fizet 200 ezret

2011.02.21. 17:20 | jackyll | 110 komment

Már a nyugdíjaslehúzó termékbemutatótúrák sem a régiek. A Pannon-URLAUB különösen agresszív nyereményjátékot eszelt ki a termékeik értékesítésére. Jaguska mamájára megpróbáltak rátukmálni egy állítólag 460 ezer forintos légterápiás készüléket, miután nyert 250 ezer forintot a helyszínen:

2011. február 1-én életemben először elmentem egy szórólapon hirdetett autóbusz kirándulásra, amit Gyomaendrődre hirdetett a Mesterceremónia Kft "Mulassunk együtt farsang alkalmából!" címmel. Ugyan ezen a szórólapon szerepelt a "Pannon-URLAUB" cég neve is. A kiszállítással kapcsolatban többször is ettől a cégtől kerestek telefonon. A meghirdetettel ellentétben az autóbusz csak Füzesgyarmatig vitte a társaságot. Itt tartották meg a több órás termékbemutatót, s ez alatt erősen fegyelmeztek minket.

Bemutattak egy légterápiás készüléket melynek ára 459.900 Ft. Emellé ajándékként járt egy Turbó grill, egy gyümölcs centrifuga, valamint egy mini gőzvasaló. A bemutató során különös tekintettel voltak azokra a vendégekre, akik első alkalommal vettek részt ilyen jellegű bemutatón. A több órás termékbemutató után sorsolás következett. Mindenki kapott egy borítékot, melyekben sorszámok voltak, amik közül csak az első számot kellett figyelembe venni. Ez határozta meg, hogy valaki 50.000, 100.000, vagy 250.000 Ft-ot nyer.

Ezt követően közölték velünk, hogy videó felvétel készül az ott történtekről. Fogyasztói jogainkról nem kaptunk tájékoztatást, sőt burkolt fenyegetésbe kezdtek.

A játék során először 50.000 Ft-ot lehetett nyerni. Ehhez a megfelelő sorszámra, és egy általuk feltettet kérdés megválaszolására volt szükség. A kérdés az egyik termékükre vonatkozott. Elmondásuk szerint a videófelvétel is azért készült, hogy számonkérés esetén bizonyítsák, aki nem tudod válaszolni a kérdésre, az nem nyert. Három ember jelentkezett, hogy ezt az összeget nyerte, de a szervezők ekkor feltették az "Önök szerint mindenki őszinte?" kérdést. Ugyanis véleményük szerint 6 főnek kellett volna 50.000 Ft-ot nyernie, azonban még ennek hatására sem állt fel több ember. Ez után következett a 100.000 Ft-os nyeremény. Itt a kérdésre hangosan várták a feleletet, hogy az a videón is jól hallható legyen. Ezt követően felállt körülbelül 6 ember. A következő sorsjeggyel megnyerhető összeg 250.000 Ft volt. Ez alkalommal is körülbelül. 6 személy nyert, köztük én is. Érdekes módon ezért a nyereményért már nem volt szükség semmilyen kérdés megválaszolására.

Egy fiatalember, aki Nagy Zsoltként mutatkozott be - bár a papírokon sehol sem szerepel ez a név - már meg is ragadta a kezem, és egy asztalhoz vezetett, hogy beszéljük meg a továbbiakat. Közölte, mivel nyertem 250.000 Ft-ot, ezért vásárolnom KELL, méghozzá a legdrágább terméket, aminek az ára a már fentebb írt 459.900 Ft volt. A többi terméküknek fel se tüntették az árát. Mivel még nem jártam ilyen helyen korábban, zavaromban gondolkodni sem tudtam. A férfi teljesen elterelte a figyelmemet, a családomról érdeklődött, beszéltetett. Azt is mondta, hogy a gyermekeimnek ne szóljak arról mit vettem, csak ha már átvettem a terméket, ahogy ő fogalmazott: "had legyen meglepetés".

Ezután elkérte a személyi igazolványomat, a lakcímigazoló kártyámat, és a nyugdíjfolyósító igazolványomat is. Elvitte, majd utólag közölte, hogy lefénymásolta az előbb említett irataimat. Ezután aláíratta a szerződést és egy hozzá tartozó „kiegészítést” de ezeket nem olvashattuk el. A szerződésben feltüntették a 8 napon belül való visszamondás lehetőségét, de a kiegészítésben már az áll, hogy ez csak akkor lehetséges, ha kifizetem a vételár 25%-t. Ezen túl szóban azt is mondták, ha nem veszem át a terméket perre viszik az ügyet, aminek a költéségét nekem kell fizetni, a termék Hollandiából Magyarországra történő szállításának költségével együtt.

Amíg a szerződés készült, mosógolyót árusítottak 3.000 Ft értékben, KUR-A-SAW gyógynövényes krémet szintén 3.000 Ft-ért, és PANORAMA KASMÍR kivonatot tartalmazó lanolinos krémet 1.600 Ft-os áron. Minden termékből volt náluk legalább 10-12 darab, s közölték, hogy amíg azok el nem fogynak, addig nem mehetünk el. Saját elmondásuk szerint 32 autóbuszuk járja az országot. Azon a napon, a mienken kívül ugyan abban a városban volt még egy buszuk.

A termék, amit vásároltam 209.900 Ft-ba került volna a részemre. Úgy állapodtunk meg, hogy ott helyben odaadok 10.000Ft-ot, majd a termék átvételekor fizetek újabb 20.000 Ft-ot, amit levonunk a 209.900 Ft-ból, a maradék összeget pedig 20 hónapon át törlesztem 1,9%-os kamattal. A szerződésemben azonban már 24 x 10.415 Ft szerepelt. Azzal fenyegetőztek, hogy aki nem veszi át a terméket, azt beperelik, s a nyugdíjából levonásra fog kerülni a vételár.

Mikor a gyermekeimnek elmondtam a történteket, és hogy már napok óta nyugtatóval alszom miatta, átnézték a szerződést. Tanácsukra írtam egy levelet a Mesterceremónia Kft-nek, hogy élnék azzal a lehetőségemmel, miszerint 8 munkanapon belül elállhatok a szerződéstől. E mellett a lányom is írt nekik egy levelet, amelyben leírja, miért állok el a szerződéstől. Közben kiderült az is, hogy a cég feketelistán szerepel, adószáma fel van függesztve.

2011. február 7-én hívtak, hogy másnap hozzák a terméket, de én mondtam, hogy levélben már visszamondtam, és nem kérem, nem kívánom átvenni. Másnap több alkalommal is felhívtak telefonon, bírósággal és a videófelvétellel fenyegettek, valamint azzal, hogy beperelnek, ha nem veszem át a terméket. Ugyan ezen a napon, amikor megkapták a lányom által írt, s a szerződéstől elálló levelemet felhívtak, mire közöltük, hogy az árut nem vettük át. Biztosítottak arról, hogy levelemet megválaszolják, azonban ez a mai napig sem történt meg.

A mai napon (2011. február 21.) visszakaptam az előlegként befizetett 10.000 Ft-t, de válaszlevél a szerződésfelbontásáról továbbra sem érkezett.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.21. 17:26:13

Ez milyen jó sztori lesz majd, ha a gyerek gyámság alá akar helyeztetni. "Mi szeressük anyukát nagyon, de hát teccik látni, hogy hülye, nem lehet nála nagyobb összeget hagyni"

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.21. 17:28:24

"visszakaptam az előlegként befizetett 10.000 Ft-t"

Ezek szerint korrektek. Mi a probléma???

Sajnos a figyelemelterelés miatt lemaradt a mosógolyók megvásárlásáról. Na nem baj, majd legközelebb.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2011.02.21. 17:28:33

"Egy fiatalember, aki Nagy Zsoltként mutatkozott be - bár a papírokon sehol sem szerepel ez a név - már meg is ragadta a kezem".

Na itt kellett volna jól képen törölni.
Undorító banda.

Géza, kék az ég! 2011.02.21. 17:30:51

Atyaisten!

Nem olvasod el, mit írsz alá és csodálkozol, ha utána megszívod?

Talán meg is érdemled...

De volna egy különleges ajánlatom a számodra! Küldök érted kocsit, eljössz, megnézed, ha nem tetszik az árum, itthagyod. Kapsz még ebédet is. Meg ajándékot, sokat. 3 napon belül kicseréljük, ha mégse tetszik vagy visszakapod a pénzed.

Az apró betűs részeket hagyjuk, azt úgysem látod, hisz nyugdíjas vagy.
Különben is, csak egy aprócska kérdőjel a mondandóm végén...

Disznó Úr 2011.02.21. 17:47:11

A korábban szocializálódott generációk nem feltétlenül szellemileg, hanem lelkileg felkészületlenek és védtelenek az ilyen csalókkal szemben. Őket valóban lehet fenyegetni "perre vitellel", melytől félnek mint a tűztől az elmúlt évtizedek hatósági önkénye alapján teljesen érthetően.

Az ilyen makimajmok egyébként simán bűncselekményt követnek el, a szerződéseik pedig olyan támadhatóak mint a huzat, de éppen azt használják ki, hogy a szegény idős nénike inkább kiizzadja a pénzt, csak "baj ne legyen".

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.21. 17:48:46

minden nyugger buta,mint a segg?

Kedves posztoló! Te kimeríted a Csengetett Mylord? c. filmben megismert ,,hülyevéntyúk" kategóriát! Ezzel nyertél is nálam egy mosógolyót (vagy mi a pöcsöt),melyet saját költségeden a legközelebbi boltban megvehetsz. Köszönjük,leülhetsz.

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.21. 17:53:25

Kedves posztoló! Te aztán bőven kimeríted a Csengetett Mylord? c. filmben megismert ,,hülyevéntyúk" kategóriát.
Gratulálok hozzá, nyereményed egy mosógolyó (vagy mi a pöcs), melyet saját költségeden bárhol megvehetsz. Most pedig köszönjük,leülhetsz.

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.21. 17:54:43

@pontypofájú mókusgalamb: bocs az ismétlésért, csókoltatom a blogmotort:)

Adam82 2011.02.21. 18:00:14

Szerintem elég durva, hogy leírtad ezt a történetet. Én a helyedben senkinek se mondtam volna el, annyira szánalmas.
Tipikus jó szoci szavazónak tűnsz. Mindenkit hibáztatsz, csak magadat nem.
Nevetséges!!!

carl badog 2011.02.21. 18:05:47

@pontypofájú mókusgalamb:
"minden nyugger buta,mint a segg?"

Ilyen leszel Te is.
Nem veszed figyelembe, hogy amikor Ők voltak fiatalok, nem voltak még ilyen szemétládák a "piacon", más norma szerint szocializálódtak, és a szónak volt valódi értéke.

dr. _mmm_ 2011.02.21. 18:09:35

Haverral el akarunk menni egy ilyenre..

aki tud segítsen már :) csinálunk videót.. na meg kis botrányt.. :D

S1lver 2011.02.21. 18:28:05

Uramisten. Nem hiszem el, hogy ennyire buta emberek leteznek.

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.21. 18:34:06

@carl badog: de ha ennyire hülye, akkor kérdezze meg a gyerekét, vagy valakit, és ne egyedül döntsön pénzügyekben

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 18:41:26

ha nem épp ma emlegettem volna 1-2 poszttal korábban az ilyen és ehhez hasonló nyuggerszívatást...
jajjanyám...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.21. 18:48:40

@Dr. Körömlakk ®: Elveszett benned egy próféta, és éppen próbál kifele mászni. Azér.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 18:58:49

@enamel: annyi minden veszett el bennem, javát nem is tudom már mi. majd egyszer előkúpászom, és jól felháborodva homárra teszem, hogy mi miatt, még kitalálom :)

bunndda 2011.02.21. 19:02:15

Jó, egyértelmű hogy butaságot követett el a poszt-toló, már eleve azzal is hogy felült arra a buszra.
De örülök hogy leírta, mert a tudást és a tapasztalatot terjeszteni kell, hogy más ne kövessen el ilyen hibát. Szűnjön már meg ez az átverési mód!

Meg aztán, hova írják meg az okos véleményüket a kommentelők, ha nincs ilyen poszt? Ezért van a Homár!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.21. 19:03:39

@bunndda: Nemhülyék nem járnak így. Főleg mert a közelébe sem mennek ilyennek. Akit meg le lehet húzni, azt le kell.

bunndda 2011.02.21. 19:08:48

@enamel: Az első részével egyetértek. De hogy akit le lehet húzni az megérdemi?! Ezzel nem. Szerintem súlyos hiba így gondolkodni.

Mindig találnak ki új csalásokat, és mindig egyre kifinomultabbakat. A csalók leleményessége határtalan.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 19:14:19

@enamel: eleve ott kezdjük, hogy mikor ilyen van a postaládában, reflex-szerűen megy a kukába ugye. azt hittem ezt mindenki így csinálja.

FDToth 2011.02.21. 19:35:52

Én is gondolkodtam már, hogy páran elmennénk. kb. egy ezres, visznek, hoznak, eszünk és azt a termékbemutatót meg kihagyom. vagyis ott vagyok, de sétálgatok., mit tudnak tenni? lefognak és leültetnek? nem visznek haza? volt egy felfújt autógumijuk.
annyira könnyű ezek ellen fellépni (múltkor csak azért is elment egy zepter bemutatóra kötözködni. mikor már azt hitték vásárolok és elmondtak mindet, alkudtunk is, mondtam h inkább mégsem és kimentem a teremből. fenyegetőztek persze, de NFH és GVH hallatára már ott se voltam)
ezek nem maffiózok, hanem kis csicskák.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.21. 19:42:59

@bunndda: Te meg azért vagy felnőtt, értelmes, méregdrágán kitaníttatott és felnevelt állatpolgár, hogy okosabb legyél, mint ők.
Ha nem vagy, akkor tanulsz abból, hogy átbasztak.

@Dr. Körömlakk ®: Úgy van! Megint a fejeden találtad a szegét!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.21. 19:44:56

Le kellett volna szarni a fejüket... Amúgy meg mondtam volna, hogy ha fizetnek 200 ezret, megtarthatják a 2 millájukat :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.21. 19:50:26

@Dr. Körömlakk ®: Miért, van, aki nem?
Ugyanez minden e-mail spammel.

Xezs 2011.02.21. 19:50:27

MICSODA???????????????????? TE ODAADTAD A SZEMÉLYIDET ÉS A LAKCÍMKÁRTYÁDAT EGY ILYEN SIMLIS BANDÁNAK?

Az eszem megáll, komolyan mondom.

Nagy Zsoltot meg azonnal rugdossa meg valaki, de nagyon durván. Mondjuk halottra.

Xezs 2011.02.21. 19:55:09

@pontypofájú mókusgalamb: Ideje lenne megszokni (a többieknek is), hogy a komment nem vész el csak maximum késik egy 5-6 percet.

Nem hiszem el hogy ezt még nem sikerült megfigyelnie a tisztelt publikumnak.

Ehelyett mindenki pánikol, hogy a mindenki által hőn áhított véleményét nem fogják látni mások.

Xezs 2011.02.21. 19:57:06

@woodooman: HÉééééééééééééééééé! Megyek én is! Csinálunk egy kis felfordulást.

@carl badog: Csak annyi a különbség, hogy a piacot akkor az állam működtette, na de az állami pozíciókban meg szemétládák ültek. Szóval ugyanaz volt akkor is, mint most, csak buszkirándulás nélkül.

nandras01 2011.02.21. 20:04:13

mit csodálkoztok?
így működik az evolúció...

bekbórd! 2011.02.21. 20:09:19

Na, megint fölidegesítettem magam. Nagyon tudnék röhögni, mikor egy ilyen bemutatón pár "bácsika" leveszi a szemüvegét, ősz parókáját, és megeteti az addig megkötött szerződéseket a csaló cég képviselőivel.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 20:29:27

áhh, kész.

megtaláltam az év hirdetését:

"sejem toboz pikejel gombos tüvel böködöt koszoru félkész alap elado.10-es töl 60 as méretig.30 ft centibe"

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.21. 20:35:24

@Dr. Körömlakk ®: így hatodik olvasásra most már (talán) sejtem, hogy mit akarhat.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 20:49:03

@enamel: én hat percig csak sírva röhögtem. baromi nagy ez az oldal amit Secnir linkelt. családilag kínozzuk magunkat rajta....

rexter 2011.02.21. 20:57:38

a posztolóban az tisztelendő h legalább leírta saját ostobaságának és az ilyen cégek geciségének történetét.

az a baj amig emberi butaság lesz, addig ilyen mosógolyós cégek is lesznek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.21. 20:57:57

@Dr. Körömlakk ®: Én már immunis vagyok erre.
Apróhirdetési cuccokon hirdetek számítógépalkatrészeket, ne tudd meg, milyen leveleket kapok ajánlatokkal...

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 21:05:29

"nagyon szügségem lenne!200.000.fórinra életbe vágoanfótós kéne kamatot fizetek vagy kőmüvesként ledolgoszom.KÉREM SEGIDSENEK!HA még, vanak JÓ EMBEREK?"

@ColT: ezek hogy mentek ötödikbe?????

Dr. Körömlakk ® 2011.02.21. 21:24:48

@Szárnyati Gézа: :) ezt a dumát épp ma egy korábbi posztban olvastam :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.21. 21:35:26

@Dr. Körömlakk ®: "jó nap meg van még a gépe egy képet kérhetnék öntöl köszönöm"

"hello nekem ilyen tápra lenne szükségem,egy compaq fekvő házas p4-es gép
és ilyen táp megy bele (compaq ps-7171) goglén mutassa és előre is köszi"

akadna még, csak elő kéne túrni :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.21. 22:10:53

@enamel: Én vagyok hülye, nm moderálták ki. Rossz helyen kerestem.

A80 2011.02.21. 23:11:42

Sajnos ezek így mennek.

Az addig nem mehetnek el, amíg típusú mondat elhangzását követően valószínűleg azonnal hívnám a Rendőrséget, ez minimum személyes szabadság korlátozása...

bigthereal 2011.02.21. 23:12:04

nagyanyámat pont így húzta csőbe egy edényes cég, (nem zepter), de elállt szabályosan, csak nem akarták visszfizetni az előleget, addig, amíg nem kaptak egy ügyvédi felszólítást...

három napon belül megjött a pénz:P

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.02.21. 23:15:44

Most majd jön egy levél egy behajtó cégtől, hogy megvették a néni tartozását, ami a kamatokkal és az ő díjukkal már 600.000 forint.

Sikamlós Jim DiGriz 2011.02.21. 23:34:59

Asszem összedobok egy "Evolúciós légtisztitó rendszert" potom 129.900Ft-ért, ami klórgázt fejleszt, hogy a hipó erejével tisztítsa zárt belterek levegőjét. Szerintem vinnék, mint a cukrot.

irónika 2011.02.21. 23:35:09

Annak azért nagyon örülök, hogy a fenti "Aki hülye, haljon meg", meg "Akit át lehet baszni, az megérdemli" típusú hozzászólók egyikét sem verték még át soha.
Annak már kevésbé örülök, hogy ezekbe az emberekbe anniy empátia nem szorult, hogy beleéljék magukat a posztoló helyzetébe és megértsék miért ment egyáltalán el, aztán pedig hogy ragadták el az események és milyen elmés módszerekkel késztetthették arra, hogy Önként aláírjon egy papírt, melyben a vállalt kötelezettségeiről lila gőze sincs.
Az utazással elcsábítják, egyben ki is szakítják az ismert környezetébő + még egyedül, társ nélkül is kerül.
Szóval óvatosan azzal a hülye a posztolóval, mert lehet, hogy csak a géped mögött tűnik ez ilyen baromi egyszerűnek.

irónika 2011.02.21. 23:47:57

Egy ide is tartozó másik gondolat.
Számos alkalommal hallottam már nagyon "bölcs" fogyasztóvédelmi szakemberektől, hogy mindig a szerződés a mérvadó. Igen, a jog így működik. De szerintem az igazi fogyasztóvédelem meghatározná, hogy a kötelmek leírásának hány karakterben kell elférnie.
Most őszintén, ki olvasott már el egy Mobiltelefon előfizetési szerződést. 100-ból talán ketten. Én egyszer megtettem, de amikor a 27. alkalommal találkoztam a mindenkor érvényes ÁSZF-re (Általános Szerződési Feltételek) vonatkozó hivatkozással, akkor feladtam.
1. Úgysem bírsz minden jogi csűrés-csavarsra fényt deríteni.
2. Ezeken az iratokon a mobil társaságok jogi osztályai heteket dolgoztak és évek óta csiszolják a saját érdekükben.
3. Ha bármi nem tetszik benne, akkor sem fogják a kedvedért módosítani, ha tótágast állsz.
4. Ha az ÁSZF-et később módosítják, akkor onnantól az vonatkozik rád is, igaz a módosításról csak a cég weblapján vagy az üzeltükbe kapsz tájékoztatást, veled nem kötelesek direktben közölni, hogy módosult az, amit korábban tudtál. És persze, ha a módosítás miatt kiszállnál, azt csak bűntivel lehet, ami pénzedbe kerül.

Ha tényleg el akarnám olvasni, meg akarnám érteni, azzal nem órákat, napokat kellene eltöltsek, miközben egy semmi mobiltelefonszerződést kötök.
DE ezt elmondhatom minden közszolgáltatóra, a TV és internetszolgáltatókra és még számos egyéb tevékenységre.
Csak egy egyszerű példa: Egy nagy bevásárlóközpont bérleti szerződése 246 oldal. Szerinted kit véd?
Ez a típusú fogyasztóvédelem egy kalap szart sem ér, csak az ügyes kereskedő jó ügyvéddel kell, hogy rendelkezzen, aki megoldja azt, amit kér, lásd például a teljesen abszurd automatikusan 2 évvel meghosszabodó hűségnyilatkozatot, hamár mobil szolgáltató.
Szóval hiába vagy te okos és figyelmes, ha valamelyik ember át akar baszni, átfog. Csak akkor nem, ha erdőben élsz, bogyókat gyűjtögetsz, meg halat fogsz és önellátóvagy, de akkor és meg majd át fog verni a medve.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.21. 23:49:10

ezeknek a rohadékoknak tényleg nincs jobb dolguk mint a saját édes nőnemű felmenőjüket minden nyílásásukon kielégíteni?!

anyósomékat is le akarták húzni valami ilyesmi "kiránduláson". ha nincs a feleségem, most többszázezerrel szegényebbek lennének.

rohadt egy banda ez meg a többi hasonló. :S

Jossarian 2011.02.22. 01:03:46

@irónika: Fejen talaltad a szoget :) bogyogyujtogetesrol meg csak annyit, hogy a medve is bekaphatja, egy nagykaliberu, felautomata vadaszpuskaval o sem tud mit kezdeni...

hauvarju 2011.02.22. 01:22:07

En mar tobbszor voltam ilyen bemutatokon. Vittek, hoztak, etettek meg mentunk kulonbozo szep helyekre. Nem vettem SOHA SEMMIT. Az egesz kerult alkalmankent (utazas + muzeum vagy strandbelepo felaron). Ha sajat zsebbol kellett volna mindezt vegigcsinalni akkor pont 3-szor annyiba kerult volna, autopalyamatrica + benzin + ebed + belepo + oda vissza 400 Km es mar delutan igencsak faradt vagy a strand utan es meg neked kellene vezetni....
Nekem megerte de akit atvertek mert vasarolt annak egy nagy szivas....

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2011.02.22. 07:21:13

Ide kéne tökös jogszabály és tökös hatóság. Ez szándékos átverés..

Próbálkozásonként megítélnék nekik 10 millió bírságot, ami mehetne egy alapba, amiből az átverteket segítik... De ugye ne felejtsük el, hogy ez mégis csak egy legális alapú átverés, viszonylag létező céggel és szerződéssel... de mi van a fekete átverésekkel? igenis komoly számban és értékben fordul elő! a tipikus mokka-cukor témakör, csak nem szokás dicsekedni vele.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2011.02.22. 07:23:28

Ja amúgy a kedvencem a sztoriból, hogy "ne szóljon senkinek, had legyen meglepetés" ... lefordítva: jó lenne ha 8 napon belül nem dumálnál róla, hogy teljen el az elállási idő.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.02.22. 07:28:20

ez tipikus ZEPTER-es agresszivitás. azok ilyen bunkók, és törvénytelenek. Zepter termékeket nyomnak mindenféle frissen létrehozott cégeken keresztül. Kíváncsi vagyok, mikor lép már rá az apeh a farkukra.

irónika 2011.02.22. 07:40:42

@www.Bisex.hu: Nem haverom az Apeh, de erről most történetesen nem ő tehet, hanem a törvény maga (persze sejtem az okát, hogy miért van tele kiskapukkal a törvény maga, de ez egy másik történet).
Annak érdekében, hogy gyorsan lehessen céget alapítani, ma ez kb. 1-2 óra és minden szükséges adminisztrációs feladat kész, az csinál és olyan céget, aki és amilyet akar.
Ha például egy hajléktalan úgy saját önszántából vagy esetleg valakinek a hathatós támogatásával április 1-én megalakít egy céget, 70-80 ezer forintból, majd elkezd dolgozni, mint ahogy azt fent említetted az Apeh-hel a kapcsolatot - ha nincs bejelentett munkavállalója - először július 20-án kell felvennie, amikoris áfabevallási kötelme van. Ha július 21-én az Apeh megsejti, hogy svindlis a cég és azonnal kimennek ellenőrizni és jönnek rá, hogy se tevékenységet végző személy, se bejelentési helyen történő tartózkodás, se semmit nem talál, akkoris teljesen hivatalosan minimum 110 napig a cég kényelmesen működik és úgy néz ki, minhta minden rendben lenne.
Tegyük fel, hogy nem arcátlanok és csak 50 M Ft értékű számlát bocsájtottak ki, annak bizony 10 M Ft volt az áfatartalma, a cégbe történő befektetés öszege pedig 70-80 ezer + a hajléktalan, na az se sokkal több.
És erről, hogy ez így működhet nem az Apeh tehet.

Eric_Cartman 2011.02.22. 08:01:13

"elmentem egy szórólapon hirdetett autóbusz kirándulásra, amit Gyomaendrődre hirdetett a Mesterceremónia Kft "Mulassunk együtt farsang alkalmából!" címmel. "

Magyar Virtusch. Tudtok élni, baszod.

barumka 2011.02.22. 08:02:37

Akik itt elsőznek, meg másodikoznak, azok hány évesek? Nem kellene már az oviban a kakaót inniuk???
Nevetségesek vagytok, gyerekesek, és unalmasak. Csajozni fiúk, bár ezen az értelmi szinten nem lesz könnyű, de ha van elég pénzetek.....

barumka 2011.02.22. 08:03:38

A normálisa emberekhez. Nem hiszem el hogy van olyan aki még bedől az ilyen átverős szórólapoknak.

pizzaboy 2011.02.22. 08:11:15

@hauvarju: ebből csinálni kéne egy filmet bazz :) Olyan lenne mint a Harcosok Klubja eleje, csak termékbemutatókra járna a főszereplő.

Mrs.Columbo 2011.02.22. 08:40:04

Attól, hogy 50 éve nem volt ennyire mocskos a világ és az emberek nem ebben szocializálódtak, nem kellene hülyének nézni őket.
Én inkább azon gondolkodom, hogy nekünk miért természetes az, hogy ha valakit átvernek, akkor általában a becsapottat szidja mindenki, hogy milyen hülye...

jonatanxx 2011.02.22. 08:43:54

@atpijkamo: Ha ez neked korrekt, kérlek adj valami elérhetőséget, lenne pár üzleti ajánlatom a számodra....

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.22. 08:48:18

@Eric_Cartman: ha megéred, leszel még te is nyugdíjas és a 4 fal közt csücsülhetsz egész nap egy ledolgozott élet után.
nekik is joguk van elmenni kirándulni. a buszos pedig költségtakarékos, nyugdíjas pénztárcához való.
a fenti görények azt a pénzt csikarják ki szüleinkből-nagyszüleinkből, amit ránk, a gyerekeikre vagy az unokákikra tettek félre.
a te szüleid/nagyszüleid ott kuksolnak a lakásban és csak akkor van némi szórakozásuk amikor te megengeded hogy lesétáljanak pl a dunapartra? :P

@www.Bisex.hu: huszonéve voltam Zepter bemutatón. nem tudtak rámsózni semmit, viszont elgondolkodtattak.
később én kerestem az üzletkötőjüket és rendeltem pár dolgot tőlük.
a mai napig tökéletesen működnek. igaz, a kotyogóban úgy 10x kellett a tömítést cserélni a közel negyed évszázad alatt.
szart vettem? :)

@hauvarju: tökéletesen igazad van! el kell menni, vásárlás nuku csak simán kiszolgáltatni magad oszt pötty! hisz erre valóak! :)

@barumka: nekünk már csak ez a szórakozás jut. itt nem kell vásárolni! :P

@irónika: ezzel nevelnek minket a becsületességre...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.22. 09:00:35

@woodooman: nagyapóra mikroport, kezedben jó minőségű kamera és tied a pulitzer! ;)

@carl badog: egy kézfogással elintézettnek tekintetett egy éves bevétel átadása/átvétele, munka...
ma 100 papír és mégis ott vannak a kibúvók.
nagyon nem szeretnék 40 év múlva élni ha ilyen ütemben és ebbe az irányba halad a világ.

@Adam82: kívánjak sok hasonló élményt a nagyszüleidnek? :)
(gondolom a '82 a születésed éve lehet, sokat nem tévedhetek)
engem is vertek át. megtanultam, hogy hitel alma.
és magasról leszarom, amikor azt mondja a kedves ügyfelem, hogy 2 nap mulva akár még többet is fizet...
ezt azok szívják meg, akik valóban becsületesek lennének de a fenti parasztfélék miatt én már nem bízom senkiben.
éljen az átqrások kora! :P

theutat villám 2011.02.22. 09:03:05

Mennyi birka ember van ezen a világon, te jó isten, és még le is írja baszki....

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 09:09:44

@enamel: komoly?
akarod? lebótohassuk. megéri. tegnap az egész család azon fetrengett...

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 09:12:05

@enamel: basszadmeg, dehogy moderálták ki... vakvarnyú

"Secnir 2011.02.21. 12:32:18
www.szombathelyi.info/apro/allas_munka/

ezt érdemes még végigolvasni, sírva röhögtem..."

Megmond Alak 2011.02.22. 09:30:20

Ezekről az esetekről Woodman papa castingjai jutnak eszembe. Ha a csaj egyszer belép abba a szobába...máris veszett. Szegény nyugdíjasok. Ezt a blogot Ők úgysem olvassák. :(

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.22. 09:32:10

@jonatanxx: Ingyen buszozott, szerződött, elállt a a szerződéstől, visszakapta a pénzét. Mi kell még? Kapja meg készpénzben a "nyert" negyedmilliót?

Seravy 2011.02.22. 09:47:34

"Minden termékből volt náluk legalább 10-12 darab, s közölték, hogy amíg azok el nem fogynak, addig nem mehetünk el. "

Emberrablásért, kényszerítésért vagy zsarolásért feljelentést tenni... ez már bűncselekmény szerintem, csak az a kérdés, melyik.

kerdesek05 2011.02.22. 10:17:13

meg kell keresni a :
Mesterceremónia Kft
"Pannon-URLAUB"
Nagy Zsolt

-t

és elbeszélgetni velük, rosszarcú kancigányok társaságában

Ficak 2011.02.22. 10:17:50

Hű vazzeg. Őszintén sajnálom a poszt íróját, ezeket a mocskokat pedig fel kéne húzni az első fára.

kerdesek05 2011.02.22. 10:24:24

@irónika: ez jó sztori és sajnos így megy.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2011.02.22. 10:47:47

Sajnos, anyósom a múlt heti "termékbemutatóján" kicsit rosszabbul járt. Ő ugyan aláírt egy szerződést, de még szemüveg sem volt nála, így az általa aláírt szerződésről semmit sem tudunk, sem az összeget, sem a tárgyát, sem a cég nevét, akivel leszerződött. Természetesen neki nem adtak egy példányt sem a szerződésből! A telefonokat ki kellett kapcsolniuk persze, nekik is beadták a meglepetés dumát, meg is lepődtünk kellőképpen :(:(
Elállni nem tudunk a szerződéstől, mert nem tudni, melyik céggel szerződött, más bérelte a termet, más cégnevet mondtak a bemutatón, valószínű egy harmadikkal szerződött. Semmilyen papírja sincs, a meghívót is ügyesen elszedték tőlük. Tegnap voltunk a rendőrségen, csak azért, mert nem kapott szerződést, (persze biztosan átvett minimum 3 példányt az aláírása szerint) még nem történt bűncselekmény...

god shave the queen 2011.02.22. 16:21:55

Ezek a primitív előmajmok vajon a saját nagyszüleikkel/ről is így beszélnek?

mohopasi 2011.02.22. 16:36:18

Aki önként dalolva mosolyogva guillotine-ba dugja a fejét ne csodálkozzon, ha a szerkezet működésbe lép.

Sieg 2011.02.22. 17:10:06

Azért kell egy komoly adag hiszékenység és birkaszellem ahhoz, hogy elmenjen valaki egy ilyen termékbemutatóra, elhiggye, hogy csak úgy 250.000 forintot fognak neki ajándékozni és birkaként végigcsinálja az egész procedúrát.

"aláírATTA", "nem olvashattuk el". A jó öreg szocialista alattvalószellem. A képébe kellett (és lehetett) volna röhögni.

vizslakutya (törölt) 2011.02.22. 18:32:24

Jó a sztori,csak kicsit sántít.Ha elolvastad volna a szórólapot rendesen, akkor tudnád,hogy a Pannon cég az a szállítást végzi,ezért kerestek ők mivel gondolom módosult az utazás időpontja vagy csak egyszerűen regisztrálták az utazási szándékod. A termékbemutatót és a termékek értékesítését a Mesterceremónia Kft végzi.Neked sikerült jó összemosnod a kettőt.Kb úgy mintha Volánbusszal elmennél a moziba,s ha szar a film akkor a Népligetben a diszpécsernél reklamálnál.
Bakker,még azt a nyamvadt szórólapot sem képes értelmezni,aztán kidülledt szemmel bámul, amikor szépen felterelik a vágóhídra.
Amiket itt leírtál ,nem lennék meglepve,ha a Pannon kiperelne hitelrontásért a kis pici gatyádból.
Mohopasi-nak van tökéletesen igaza,nála a pont.

Xezs 2011.02.22. 20:13:53

@carl badog: Baszd meg, ez a Niki egyenesen életképtelen. Az ilyen hogy bír életben maradni?

Xezs 2011.02.22. 20:15:12

@Xezs: És bazmeg megszopatja egy "jósnő" és mit csinál? ELMEGY EGY MÁSIKHOZ.

Komolyan mondom, most öljetek meg, én nem akarok ilyen elmeroggyantakkal egy bolygón élni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.22. 20:21:27

@Xezs: Elvitte megtisztítani egy szent helyre, a bankba. Mondta, hogy visszaadja, vagy csak azt ígérte, hogy elviszi? Ha csak a szavát tartotta meg, nincs probléma.

carl badog 2011.02.22. 20:37:56

@Xezs: Látod ezt akartam kihozni.
Vállakózó, tehát elméletileg kellene tudni vigyázni a pénzére. Mit csinál az ostobenkó? Odaadja egy szélhámosnak. Akkor mit várjunk egy idősebb nyugdíjastól.

Xezs 2011.02.22. 20:59:25

@carl badog: Neem, nem ez a főpoén. A főpoén az, hogy odaadta egy szélhámosnak, majd egy MÁSIK szélhámoshoz fordult segítségért.

Mondjátok hogy kamu a sztori, én tényleg nem akarok ilyen hülyékkel élni egy helyen.

@atpijkamo: Hm, lehet hogy a megtisztítás alatt mosást kell érteni? Netán pénzmosást? Furgangos a jós banya, az tény!

lukit 2011.02.23. 08:59:04

Ez egy remek példa arra, hogy mit kell a legközelebbi nagyszülős találkozásnál a fejükbe verni. Mit nem oda senkinek, stb.

lomex 2011.02.23. 11:47:39

@hauvarju: na te kimeríted a klasszikus panelproli fogalmát

_ng_ 2011.02.23. 15:47:05

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

A lényeg: Még a termék átvétele utáni 8 napon belül is elállhatsz a szerződéstől, minden indoklás és következmény nélkül. Max. a visszaküldés költségét kell állnod, de minden pénz (az előleg is!) visszajár.

_ng_ 2011.02.23. 16:00:52

A házaló kereskedés (árubemutató) esetén ugyanez:

www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=1123

370/2004. (XII. 26.) Korm. rendelet
az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről és az üzleten kívüli kereskedés folytatásának egyes feltételeiről

különvélemény 2011.02.23. 19:38:19

@salapapa:
Buszra nincs pénzük, 400 ezres cuccokra, meg van mi? :)

Na ez a gáz ezekkel a nyugdíjasokkal.

ergbertegon 2011.02.23. 20:10:49

Aztarohattbüdöséletibeneki.
Komolyan mondom. ennyire utoljára Edén idegesítettem fel magam. Megyek is enni mindjárt...
Aszongya 460 ezer forintos készülék. Talán inkább 4600 Ft -os. Azt jegyezzétek meg . Minden ilyen és telesoppos terméknek megvan a klónja a kínai piacokon tized áron. Szerencsétlen anyámat is bepalizta ilyen vándorlós telesopp. Szerencsétlen nem is merte elmondani előre hova megy...Az a szuper daráló vagy mi 17 ezerért. Majd hoztam neki egy másikat az akkor még működő Fáy piacról 3990 ért.

hauvarju 2011.02.23. 20:31:38

lomex 2011.02.23. 11:47:39
Ha volnal olyan kedves es kifejtened miert szolgaltam ra Nalad a megtisztelo PANELPROLI megnevezeshez???
Kivancsian varom....

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.23. 23:21:45

@különvélemény: elhiheted, nem egyből perkálja le hanem részletekben ahogy az a figyellmesebbeknek fentebb a posztban fel is tűnhetett. 8-)
nem a buszpénz a lényeg. ők még abbana korban élnek, amit mi csodálkozó szemekkel nézünk hogy "nemondd! tényleg? ilyen is volt? mi az a becsület?" stb
nagyrészt nincs autójuk vagy annak fenntartásának lehetetlensége, vagy a jogsi érvénytelensége miatt.
marad a busz és nagyon jól elszunyókálnak vagy pletykálkodnak útközben...
folytathatnám, csak feleslegesnek tartom. kis fantázia elég ehhez.
vagy hétvégente/havonta egy kis beszélgetés a nagyival, annak meghallgatása hogy szerintük milyen a világ és szépszóval/agresszívebben (nagyi értelmi szintjétől és makacsságától függ) felkészíteni a Való Világra a lehúzása helyett.
mi ezt játsszuk. 1-1 kisebb baki kivételével bejön. ma már nem vásárolnak akciósan többszázezres cuccot a 70ezres nyugdíjukból. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.23. 23:26:29

@ergbertegon: 3990? nannemááár! olyan árat sosem mondott a kínai! :D
imádtam, mert töredékáron lehetett ott venni a zsákos (5kilós) jázminrizst meg a jó kis huhogóserős szószokat... vagy az asti martini pezsgő 1000ért... vagy a csokihegyeket amik most itt vannak rajtam körbe. :D
sok helyen körülnéztem, de 90re sosem végződött ár.

lomex 2011.02.24. 09:39:30

@hauvarju: Hát ami elméletet írtál arról, hogy milyen jó neked, hogy elmehetsz ilyen túrára, és hogy ez mennyire megéri, mert ilyen módon kirándulhatsz, na az nem semmi.

Kutyi 2011.02.26. 21:42:35

Nem kell szegény nénit cikizni. Sajnos nem ő az első és az utolsó akit így át akarnak ... .aszni.
Komoly férfiember írta valamelyik fórumon, hogy kifejezett terrorban tartották egy hasonló termékbemutatón - azt épp egy pincében bonyolították le, s még pisilni se akarták kiengedni, nehogy lelépjen.
Engem is már vagy százszor hívtak, hogy nyertem...pedig ilyen "játékokon" sose veszek részt. Ilyenkor mindig nagylelkűen lemondok a telefonáló javára a nyereményemről.
Sajnos semmi sincs ingyen. Az égből nem potyognak nyereményutak se pénz.
Mindig éljünk a gyanúval hogy be akarnak palizni minket és soha semmit ne írjunk alá!

Xezs 2011.02.27. 14:56:02

@Kutyi: Na de hogy lehet terrorban érezni magad addig, amíg tettlegességig nem fajul egy dolog?

Úgy értem, hogy oké hogy azt mondják ne menj ki, de te meg akkor visszamondod hogy amennyiben személyes szabadságodban akarnak korlátozni, azonnal feljelentést teszel a rendőrségnél.

Esetleg pofánbaszod azt, aki magyaráz.

Amíg nem fognak le, vagy nem vernek meg, addig én nem értem, hogy miért kéne terrorban érezni magad.

Maximum az van, hogy van aki gyenge jellem és nem akkor a pofája mint másnak.

zati 2011.03.04. 13:01:11

@Adam82: Te egy oltári pór vagy!
Nyilván
1. csak a szoci szavazók hülyék
2. a "jó" szavazók sosem hülyék
3. ha a "jó" szavazók mégis hülyék lennének, akkor otthon ülnek, és csendben kussolnak.

Mondjuk, a 3. pont azért főleg szimpatikus, mert így mást (szocikat!) át lehet cseszni.

Na az én véleményem az, hogy csak a degenerált tajgetoszérett kretének azok, akik a kárvallottat ítélik el.
Normális országokban (Németország, Hollandia, hozzánk képest Moldávia, Bangladesh) evidens, hogy a gyengét kell megvédeni a gazemberektől.
Az, hogy bátran kiáll, és elmondja, hogy hülyeséget csinált, arra jó, hogy tudja meg más is, hogy vannak ilyen csalól, és legyenek képesek felkészülni.
A csalók azért járnak sikerrel, mert sokan lélekben nincsenek felkészülve harcra, Nem azért mentek oda, hanem világot szerettek volna látni. Sokan elhiszik, hogy ha valaki a személyijét kéri, az hivatalos, illetve ha perrel fenyeget, attól félni kell.
Persze, amint kiejti az "előadó" azt, hogy addig nem mehetnek haza..." vagy "KÖTELES" ezt vagy azt tenni, nos akkor kellett volna felállni, hogy viszlát, nyíljon a busz ajtaja.
Ha pedig ellenállnak, akkor hívjuk a rendőrséget.

Mit gondoltok, basszus, miért nem az egyetemi klubokban vagy a sportklubokban toboroznak ezek a gátlástalan bűnözők?

zati 2011.03.04. 13:11:24

De hogy a pártpolitika hogy a puttonyba kerül ide, ez nekem magas.

Persze az is lehet, hogy nem csak szoci, hanem Alekoszt is kedveli. Akkor pláne megérdemli a kopasztást :)

Xezs 2011.03.04. 21:07:34

@zati: "Sokan elhiszik, hogy ha valaki a személyijét kéri, az hivatalos, illetve ha perrel fenyeget, attól félni kell."

Erre szokták mondani, hogy életképtelen.

shadowboxer 2011.03.13. 18:20:06

Félretéve a viccet, azért mindenki gondoljon csak bele abba, hogy ez megtörténhet a saját nagyijával is. Még szerencse, hogy nem kapott szívrohamot, vagy ilyesmit.

Szerintem össze kéne fognunk, megtölteni egy buszt, köztük egy ügyvéddel, egy rendőrrel, majd mi is csinálunk videót, és szépen hazavágnánk az egész rohadt bandát!

KissE 2011.04.25. 12:16:06

Én meg az Olcsó Kirándulás Kft. és Ziara Napfény kft. közös termékbemutatóján jártam, ahol biokerámia takarót mutattak be.

Gyerekek, ami ott van az ám a kész átverés.
Egy párna 46.000-be kerül. És veszik. Miközben minden épeszű ember tudja, hogy az egész becsapás.

Az a párna nem ér 3000 Ft.-ot. Igy teszik lóvá az embereket.

Ami ott folyik az bűncselekmény CSALÁS.

És sok hülye nyugdíjas még engem támad, amikor felszólalok az előadáson, hogy vigyázzanak , mert ez a cég mindenkit becsap.

Hát egy kedves szimpatikus előadó ezeknek mindent elad.

edvart 2011.09.03. 21:16:23

Sziasztok ! Látom,és amint olvasom a sok hozzászólást ,hogy új,és vérlázítóbb sztorit és sem tudok megírni.Velünk is hasonló eset ment végbe. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz,hogy nem szabad semmi képen meghátrálni. Ha nem elég a felmondó levél,nyugodtan forduljon mindenki a Fogyasztó Védelemhez,nagyon segítőkészek ! A másik,ami igazán hatásos,a telefonos ,magukból kikelő,felháborodott,fenyegetőző egyénektől,csak a a nevüket,címüket megkérni,és az Apeh-ez ( NAV ) feljelenteni .Aztán gondolkodjanak ők is rajta .Nehogy már csak a mocskoknak álljon a világ !!!!
Bocs ,de ha ez a sztori előjön nálam,a mai napig kinyílik a bicska a

Alpannonia.at 2011.09.07. 13:39:32

Pofátlan spam a postaládádban. Ezeket a reklámanyagokat valahogy már a ládába beejtés előtt kellene valahogyan megfékezni az hogy hajnal 4 -kor a településen végig korzózó bringás majmot már eleve le kellene rugni a bringáról mert az összes kutya ugat félóránkét.4-től 9-ig míg le nem teríti az összes luzer a kxarával a világot. Más nem marad , ha nem tud olvasdni a luzer nyakon kell önteni egy vödör vízzel. Már tetlegességig kell menni ne dobáljanak szemetet a ládámba. mesterceremonia kft . telszama : 06306536863 .Esztergomi kirándulást szerveznek szerencsétlenek figyelem. Ha még nincs elegetek a keresztből akkor gyíííí , van még pár ft-a nyögdíjből nem vette el még viktor az utolsó ft-ot akkor legalább 400 000 HUF -ért valami KÍNAI KXAR "Párnagarniturhát vegyetek" Csak most csak nektek , előtte egyetek valami összevágott LÁTVÁNYOS ÍZLETES egytálételt mitől akár hazáig ...fos.........k , "még az unokák is fizetni fágják" ha pedig rájöttél hogy átbaxak és nem fizeted majd jön behajtó GmbH és lesz az összegből majd úgy 800 000 HUF -is csak nyugi. Uraknak 0,75-ös rozsdamentes TAIWAN -i Bogrács krómfedővel. Hurrá. :D Hölgyeknek hangulatos szobaszökőkút , 30 WATT szivattyúval. A villanyszámnla nem több csak 12800 ft-al fog emelkedni 2012-ben , már megérte. Ha pedig zavar csend a lakásban akkor csobogjon az a kurva szökőkút , hát gyerünk :D

mostjó 2011.09.30. 09:37:27

Kedves fiatalok, vagy lehülyézők! El jön az az idő, amikor a nyugdíjatok, vagy kevés pénzetek miatt nem tudtok elmenni szétnézni az országban.Jön egy lap, melyen hirdetik, hogy kb. 1500 ft-ért ebédet és ajándékot is kaphatol, mindezzel együtt még szétnézhetel/állatkertben, várban stb./. Igen elmész mert az ember kíváncsi és pótolni szeretné az élmény tárát. Azért jó ha tudjátok, hogy ha üres pénztárcával mész el, még akkor is érdemes elmenni. Megnézni, hogy hogyan milyen észrevétlenül betudnak forgatni embereket. Évek óta működnek, és nem gondolja az ember azt, hogy palira veszik. A Tele-shoppos hírdetések sem különbek. Vissza adhatod, bocs küldheted az árút, de plussz kölcséggel. Ezeken a buszokon nem csak nyugdíjasok vannak, bátran felülhettek és aztán megírhatjátok a tapasztalatokat. Kíváncsi vagyok rá, hogy ti mit szólnátok hozzá. Szemfényvesztés, kész cirkusz. Az ebéd, jó. Ajándékok elfogadhatók, sőt használhatók. Ami az előadáson 5-6 órában történik!!AZ FANTASZTIKUS! Bepókhálózzák azt a kb. 100 embert, meghipnotizálják, terrorizálják, mit tudom én! Majd utólag jön rá, az illető, hogy hülyeséget tett. Tényleg azokkal történik meg a butaság akik még nem voltak. Jogilag mégis működhetnek, mégis szervezhetnek ilyen utakat. MIÉRT!! Aki fel ül a buszra az nem olvas utánuk, hogy kik ezek. Hiába mondanád el modjuk a szomszédnak, hogy nem jó emberek, nem hinné el. Hiszen évek óta teszik amit tesznek. Apeh fekete lista, lassan már kinek nincs. Szóval ne bántsátok azokat akik leírják, hogy buták voltak. Bánják ők már, de hátha kiürűlnek egyszer ezek a buszok!!

lazika 2011.10.29. 10:43:40

Én Kalocsára szerettem volna utazni a meghirdetett autóbuszos kirándulás alkalmával, ahol a Porcelán múzeum lett volna a számomra lényeges úti cél,és egy a hirdetés szerint finom túrós csusza harcsapörkölttel. Ez helyett Bonyhádon kellett eltölteni reggeltől du. 14.30-ig az árú bemutatón a nap nagy részét. A bemutatót nem akarom részletezni, hiszen mindenki tudja már a korábbi írásokból, hogy az hogyan zajlik. Az előadók erőszakos, nagyhangú és modortalan emberek. Számukra a fontos az ott levő emberek átverése nagy haszonnal. Utána valóban elvitte a busz Kalocsára a résztvevőket, de az ételkóstoló olyan moslék volt, hogy attól csak hányingert lehetett kapni. Hideg volt, túrót és harcsa pörköltet nem látott az a szegény, de én sem, három falat után ott is hagytam, pedig nagyon éhes voltam. Az egésznek az apropója, hogy ezt a szemét ételt a szervezők ki fizetik és a hozzá adott mini műanyag pohárban a gyűszűnyi pálinkát és a valamilyen rossz ízű bort is. Felháborító, hogy egy vendéglő ilyent meg mer engedni magának, 44 ember elé ilyen szemét ételt feltálalnak műanyag tányéron, műanyag kanállal. Úgy látszik Kalocsán ez a menő, pedig maga a város világhírű, de nem ettől.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.01. 12:22:00

@lazika: ezekről kell fotót készíteni és a névvel-címmel esetleg az étlappal, megjegyzésekkel ellátott képeket feltenni a netre.
igen, neked is! aki meg tud írni egy kommentet, az nagy valószínűséggel erre is képes. ha másként nem, segítséggel. :)

pl én Mátrafüred, Feketerigó étteremben (Avar út 2) csalódtam nagyot ettem a barátaimmal, családommal egy borzasztószar főételt, majd desszertet. az előétel rendben volt:

20110314-matrafured.salapapa.fotoalbum.hu/

azótais ahol csak tudom ellenreklámot csinálok neki.
süti beállítások módosítása