Tékozló Homár

Nem akadt torkon a csütörtök

2011.03.11. 15:04 | juszka | 51 komment

Csupa elégedett torkoskodó ír a tegnap estéről, meg is vagyunk lepve. Tényleg nem történt semmi incidens? Mindenesetre jó tudni, hogy fellendülőben a magyar vendéglátás. Vagy csak még nem tértek magukhoz a megmérgezett vendégek? Az ajánlót köszönjük Doug-nak.

Sose voltam torkos csütörtökön, de most nagyobb társaság összeverődött úgyhogy benne voltam. Éttermet nem én választottam, de 16 embernek nem egyszerű helyet találni. A Bali Caffe lett a győztes. Megérkezéskor megtudtuk, hogy várni kell, most végez az előző turnus. Azt hittem majd nekünk is sietnünk kell, de nem szóltak, hogy jönne valaki utánunk.

Pincér normális volt leültetett a bejárat melletti üres asztalhoz, addig jöhettek az italok. Annyit kellett várni, amíg egy sört megiszogattam. Megkaptuk a felső külön részt így csak magunk lehettünk. Árak megfeleltek a neten lévőnek, italok is féláron voltak, koktélok is. Pincér segítőkész volt, segített választani, bár volt 1-2 probléma (alkoholmentes koktél helyett alkoholos változat, nem szóltunk, annyira nem zavart), meg sok volt a poén, de a feladatát megoldotta.

Az adagok szerintem teljesek voltak, de nekem kicsit kevés volt. Bár azt tudni kell rólam, hogy 65 kg vagyok ha nyomnak lefelé a mérlegre, de enni irdatlan mennyiséget tudok. Megettem a saját és barátnőm fele (neki sok volt) adagját is, plusz desszert meg egyebek. Így már nem maradtam éhes. Ételekre minimálisat kellett várni (bár lehet sok volt a pálinka, és nem tűnt fel), italokra szinte semmit. Egyedüli problémám talán a választék hiánya volt. Ezt honlapjukon meg lehet nézni, szerintem az 5-6 húsétel választék nem sok (akkor meg minek mentem oda).

Összességében nem bántam meg, hogy ott voltunk.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elstron 2011.03.11. 15:09:49

Az 5-6 húsétel választék bizony azt sejteti, hogy mindig friss, nem mikrózott kaját kaptok. A helyedben inkább örülnék neki...

Douggut 2011.03.11. 15:12:35

@Elstron: Ezt nem tudtam. Köszi!

2011.03.11. 15:22:36

@Elstron: Így van, ahol túl nagy a választék ott nem tudják ezt menedzselni normálisan. Nem is lehet.

Elstron 2011.03.11. 15:24:00

@Douggut: Nyilván nem lehet biztosra venni a dolgot, hiszen még mindig Magyarországon vagyunk. Könnyen belátható azonban, hogy ahol 30-40-féle sültet szolgálnak fel, ott nyilván mirelitből dolgoznak...

Egyébként egészségetekre! :)

Elstron 2011.03.11. 15:32:03

@Kulics: Bár nincs vendéglős tapasztalatom, de józan paraszti ésszel végiggondolva nem tartom irreálisnak ekkora választék kezelését, friss alapanyagokból, csak nem Magyarországon.

Ehhez ugyanis akkora forgalom szükséges, olyan méretű konyha, és személyzet, amelynek fenntartása nálunk nem kifizetődő.

Azt viszont simán el tudom képzelni, hogy például egy tényleg komoly forgalmat bonyolító, külföldi üdülőhely éttermében van akkora vendégsereg, amely már gazdaságossá teszi az ilyesmit.

Ugye, sok vendék - nagy forgalom - gyorsan mozog a készlet is, nem kell mirelitben gondolkodni, mert úgyis elfogy még aznap az alapanyag.

Nem hiszem, hogy mi valaha is eljutunk erre a szintre...

ozur 2011.03.11. 15:38:59

Tehát a poszt-toló annyira bebaszott, hogy jól érezte magát, közben az étteremre nem figyelt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.03.11. 15:47:57

Ez a jóllakott óvodás poszt olyan gusztustalan.

eMM2 2011.03.11. 15:57:01

tessék ha már nincs nyávogás nem is lyó a homár?

akos147 2011.03.11. 16:06:32

10. az még dobogós?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 16:23:02

minimum 12 husetel vanaz etlepon, melynek nagysaga tokeletes, de inkabb 13 meg a halak
a'merikaban sincs tobb egy normalis etteremben
nem lehet minden szart keverev tarolni, fozni sutni, vagyis lehet de olyan is a minoseg
ahol 3040 fele kaja van ott nagy valoszinuseggel ilyen felkilos csomagok vannak zanzasitva a fagyasztoban

mohopasi 2011.03.11. 16:29:45

Azt butaság lenne képzelni, hogy a magyar vendéglős egyszerre csak megjavult. Két lehetőség adott, vagy a vendég mákos módon normális helyre esett be, vagy itt már fosnak a homártól :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 16:48:30

mert kedves Doug, eg etlapnak minimum 2 oldala van
de segitek /balra lent/
es kkor meg nem is emlitettem a gulyaslevest, tatarbifszteket stb.
szoval min.12

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 17:04:28

remelem nem elso randi volt torkos csutortokon, mert meg a noje kajajat is bezabalta

Douggut 2011.03.11. 17:17:46

Gondoltam nem írok, mert csak tovább buzdítalak a hülyeségre, de szerencsédre ráérek. A kevésnek talált húsételt visszavonom, bár nekem a hortobágyi palacsinta, meg a gulyásleves nem igazán a fő fogásba tartozik. Első randira nem 15 emberrel megyek. 6 év után ha úgy tartja kedvem őt is megeszem. Hosszabb kapcsolatban nem hiszem, hogy egymás kajájának elfogyasztása nagy újdonság lenne. Egyszer majd megtudod (és ezzel durran a hagyma).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 17:29:09

@Douggut:
a randira valo utalas az elozo TCS miatt volt, un, humor

a min,12 husetelt fenntartom
jo legyen neked a hortobagy palacsinta nem husetel, de amugy az es legyen 11
segitek
etlep elso oldal bal;ra lent
masodik oldal jobbra fent
de ez nem kardinalis kerdes, csak megjegyeztem, 11 -12 az a hat es doszt eleg is
/nana, hogy en is megennem a Maryet, ha hagyna a dog/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 17:32:40

raadasul egesz kellemes helynek tunik, ha a talalas is olyan mint a fotokon, akkor a talals is elfogadhato, egy-ket evoeszkoz hianyzik, meg a vizespohar,
arban sem rossz, ahogy az otthoni arakat ismerem
a steak hasonlo arban van mint nalunk, talan kicsit dragabb, 6-800 forinttal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 17:34:01

szoval elobb nezzel szet aztan hulyezzel

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.11. 18:04:01

Az ilyen irásokat hivják a cég reklámjának, ilyet bárki irhat,mint megtette anonimus is, Juszka mennyit kaptál ezért a reklámért:))))

hagyma remélem a cunami nem megy hozzád:))

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.11. 18:13:08

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: á tévedtem,hisz Doug irta,aki rögtön már reagált is a saját beküldött posztjára,sőt minden kommnetett kommentel, ritka,hogy valaki egy beküldött postot végigvédjen a kommentelőkkel szemben,de hosszzú a hétvége :)))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.11. 18:15:23

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
hat ha eljonne a keleti partra, akkor mar nagy baj van
amugy tenyleg jol nez ki az etterem, meg az etlap is
az elobbi, a rumbach, az terrible

Xezs 2011.03.11. 20:06:57

Éljen! Problémamentes lett az ország :)

Amúgy tényleg jó ilyeneket olvasni, remélem nem gerillamarketing :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.11. 22:06:19

...vagy egyszerűen, akik elégedetlenkedtek volna, azokat helyből meg is mérgezték, így most vagy temetik őket, vagy az intenzíven vannak :D

radio gaga 2011.03.12. 10:16:16

"6 év után ha úgy tartja kedvem őt is megeszem."

mára kész vagyok, köszönöm :D

cicmen (törölt) 2011.03.12. 11:22:38

@atpijkamo: Ez a jóllakott óvodás poszt olyan gusztustalan.

Mélyen egyetértek. Egy dagi négyéves, aki két pofára zabálja a zöldborsó főzcsit rettenetes látvány!

Bérgyilkos Bohóc 2011.03.12. 12:12:19

"16 ember", "várni kell, most végez az előző turnus"... ettől a torkos csütörtöknek nevezett, két pofára sietve zabálós gyorséttermi fílingtől annyira kiráz a hideg.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.03.12. 13:19:25

@eMM2: ez így is van! a fogyasztót nem a jótól kell védeni.
elvileg. 8-)

Farkasokkal táncoló 2011.03.12. 13:32:55

Mi is voltunk torkos csütörtökön az Amaretto étteremben (Rubin hotel)

Tökéletes volt.
Full udvarias pincérek, folyamatos kiszolgálás - amint végeztünk egy fogással, már jött is a következő, és minden étel nagyon finom volt. Halk meditatív zene, kellemes környezet, osztályon felüli terítés.
A következőket ettük 4-en:

Erőleves, bazsalikomos paradicsomleves, medvehagymaleves, szüzérmék tejszines gombában, valamilyen spagetti, marosszéki töltött pulykaszelet (ennek a felét becsomagoltattuk, mert annyira sok volt), vajas-citromos pisztráng, fagylaltkelyhek, kávé, fejenként üdítők, és utána még ingyen borkostoló is volt. Borravaló beépítve az árba, és kb 9000 ft-ba került.

Most már figyelni fogom, és ha csak lehet elmegyünk ujra.

Benő, a fejed lágya 2011.03.12. 16:17:32

Szerintem ez a torkos csütörtök olyan proli dolog... Csak azért étterembe menni, mert most fél áron zab... izé ehet az ember... Ráadásul ilyenkor tömeg van szinte mindenkor. Mint amikor nagymamám bedobálja a kenyérhéjat a csirkéknek, azok meg tömegben megrohamozzák...

cicmen (törölt) 2011.03.12. 16:29:57

@Benő, a fejed lágya: Én régen megkértem a mamimat, hogy én adhassam oda a moslékot a malacoknak. Na ott is volt tolakodás. Viszont jó étvágyuk volt és nem volt soha panasz a kajára és a kiszolgálásra.

cicmen (törölt) 2011.03.12. 17:11:18

@Farkasokkal táncoló: Ez nem rossz amit leírtál. A medvehagyma leves milyen volt? Azt ugyanis még nem ettem. Mondjuk éti csigát sem, de azt nem is fogok.

cicmen (törölt) 2011.03.12. 18:19:59

@Edu125: Edukám! Az elégedetlenkedők, decemberben vegyenek 52kg multis szilveszteri virslit! Tudod! Az a 220ft kilója, ezképtelenségaműbéltöbbekerül virsliről beszélek. Na azt kell lefagyasztani és minden csütörtökön bezabálni egy kilót!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.12. 18:35:32

@cicmen: pedig a csiga nem rossz
amugy szerintem egy jo vendeglo jo torkos csutin is a fospunepa meg fospunepa maskor is

cicmen (törölt) 2011.03.12. 18:55:27

@hagyma: pedig a csiga nem rossz

Ezzel az a helyzet, hogy én is gyanítom hogy finom lehet. De nem tudom leküzdeni az előítéleteimet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.12. 19:20:30

@cicmen:
na en sem eszem hetente, annyira nem jo
de ettem mar

Edu125 2011.03.12. 19:52:32

@hagyma:
én is így gondolom
+még azt hogy ilyenkor lehetne új "vásárlókat" szerezni, nem csak "csütörtökre"...

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.03.13. 10:46:37

@hagyma:
Milyen étterem ahol az étlap két oldalbol áll?

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.03.13. 10:48:46

@Elstron:
Mirelit?
Mezőgazdasági és Ipari Rt. és az elite szó összevonása
Hol van már a Mirelit?

Elstron 2011.03.13. 11:46:03

@horex: Pff, a mirelit szó már általánosan használatossá vált a gyorsfagyasztott termékekre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.13. 13:21:13

@horex: mennyibol is kellene?
mondjuk lehet max 4 vagy esetleg ahol ebed is van, ott kulon etlap van ebedre es kulon vacsorara

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.13. 15:46:16

@Elstron:
olyannyira, hogy nem is ertettem anno, Mary miert nem erti, mi az a Mirelit
mer' aszittem ez nemzetkozi ize'

igazságos 2011.03.13. 18:14:16

"alkoholmentes koktél helyett alkoholos változat, nem szóltunk, annyira nem zavart"

AKKOR MINEK KÉRTÉL ALKOHOLMENTESET? Úgy bírom az ilyeneket, kicsit ostobák. :D

@hagyma: amerikában aszalt bogarakat ettem, úgy voltak bekészítve, mint a mogyoró nálunk. Nem is rossz, ha leküzdjük a viszolygásunkat.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.03.13. 20:09:51

@hagyma:
Étlapon szokás a leveseket, a sülteket a halételeket is külön részletezni, a feltétek, aztán hozzá jön a saláták, a desszertek és az esetleg az italok, ha nincs itallap
Szoval a 2 oldalas usa étlap elég szegényes, bár Arial/8-cal szedve elég lehet
:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.13. 20:43:48

@horex: hat mifelenk max 2 leves van
a desszertnek kulon "lapja" van altalaban
az italoknak is
sot kulon borlap is van magat valamire valo etteremnek, ami 20 oldal is lehet-reszletezve
szoval 2 oldalas ebed, es 2 oldalas /max 4/ vacsora etlap total eleg
masok a szokasok, de a kaja perfekt
hozza kell tenni, hogy az ettermek is biznyo mertekben specializalodtak, tudom mi var ram az olive gardenben es mi egy steakhausban, vagy egy mexikoiban
tehat eleve van elkepzelesem kb mit ennek es asszerint valasztok helyet
de meno szallodakban sem szaz oldalas az etlap mint nehany 3-ad osztalyu etteremben otthon
nekem ez igy jobban bejon
dehat azert jelentosen kulonbozik az etkezesi szokas, itt meg sehol nem lattam az etlapon pacalporkoltet stb.

@igazságos:
hat nem tudom merre jartal, en meg hala egnek nem talalkoztam etkezesi bogarakkal

Farkasokkal táncoló 2011.03.14. 13:59:41

@cicmen:
Kicsit hasonlított az íze a fokhagymás tejszines parajkrém levesre, de azért nem volt ugyanolyan. Finom volt, már azoknak, akik szeretik a krémleveseket, én sajna nem vagyok oda értük.

Egyéves Önkéntes 2011.03.14. 18:31:51

@hagyma: nálunk szinte minden vendéglőben van az étlapon nyolcszázféle étel, ennyit nyilván nem lehet jól csinálni.
lenne inkább mindenhol 5, de azt csinálják jól
és aki pizzát akar, oda megy, aki sztéket, az meg oda

eMM2 2011.03.14. 19:28:30

@hagyma:
Én inkább pacalt eszem mint bogarat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.16. 04:13:15

@EÖ: hat ezt akartam kifejteni
nekem ez a rendszer jobban tetszik, de meg van a maga szepsege, mikor 64 fele etelt kinalnak egy sima etteremben....
ahogy mondod, tudom, hova megyek ha tudom mit akarok enni es steakhausban valoszinuleg nem lesz meatballspagetti meg halaszle.....stb.
@eMM2: hat en is sok mindent szivesebben megeszek mint bogarat
sot tulajdonkeppen meg sosem ettem bogarat es eloorelathatoan, ha csak a kenyszer ra nem visz, nem is fogok
süti beállítások módosítása