Tékozló Homár

Jegyhiányra gyúr a BKV?

2011.05.03. 12:12 | jackyll | 84 komment

Ági óvatosan kérdezi, hogyan lehet 6000 forintnál olcsóbban tömegközlekedni, ha pénztár nincs és az automata sem működik? Esetleg direkt erre épült az ágazat? A Homár az utóbbi időben nem figyelte a jegyautomaták állapotát, úgyhogy a kommentelőknek kell dönteniük az összeesküvéselmélet létjogosultságáról:

Az eset már néhány hete történt, de most jutottam csak el oda, hogy írjak neked a BKV 22-es csapdájáról. Megesett ugyanis, hogy egy vasárnap délután úgy alakult, hogy előre meg nem tervezett módon, szerettem volna a Bosnyák téren felszállni a 7-es buszra. Gondoltam, nem vagyok elég rutinos bliccelő, meg különben is, legyünk jóban a BKV-vel, veszek jegyet. Igenám, de hol? Pénztár zárva, jegyautomata nem működik, a boltok vagy zárva, vagy nem árulnak jegyet. Nincs időm elmenni másik megállóba, mert indul a vonatom Kelenföldről (tudom, nem lehet sikeres, aki úgy gondolja, hogy vasárnap délután BKV jegyhez jutni könnyű dolog).

Tiszta lelkiismerettel, mondván, hogy én mindent megtettem, felszálltam hát jegy nélkül a buszra. Persze, nem volt szerencsém, két megálló múlva látom, hogy egy fiatal fickó bőszen teszi fel az ismerős karszalagot. Gondoltam, hogy probléma lesz. Odaér hozzám, elmondom neki a gondom-bajom, hogy égen-földön nem tudtam jegyet szerezni, és mosolyogva bízom a jóindulatában. Majd rezzenéstelen arccal közli, hogy akkor ez 6000 Ft. Mondtam, hogy jó, akkor inkább leszállok. Miközben levetődtem a buszról az éppen becsukódó ajtón keresztül, még utánam kiáltott egy gúnyos "viszont látásra" köszönést.

Szóval értem én, hogy ez a munkája, azt is értem, hogy rengetegféle történettel próbálják átverni őket, nem is az ellenőr a hibás. De, ha a lehetőséget sem adják meg arra, hogy valaki szabályosan utazzon, akkor jóhogy sokan bliccelnek. Vagy, esetleg, a pótdíjakból befolyó összegnek nagyobb a nyeresége, mint az eladott jegyeknek, és szándékosan kényszerítik az embert arra, hogy blicceljen? (Új összeesküvés-elmélet lehet ebből!)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.05.03. 12:29:54

Az eset már néhány hete történt, de most jutottam csak el oda, hogy írjak neked a vacsora 22-es csapdájáról. Megesett ugyanis, hogy egy vasárnap délután úgy alakult, hogy előre meg nem tervezett módon, szerettem volna a kajálni otthon. Gondoltam, nem vagyok elég rutinos ingyenkonyhás, meg különben is, legyünk jóban a szomszédokkal, vásárolok valamit. Igenám, de hogy? Gyorsbüfé zárva, kóla-automata nem működik, a boltok vagy zárva, vagy nem árulnak kaját. Nincs időm elmenni másik boltba, mert korog a gyomrom (tudom, nem lehet sikeres, aki úgy gondolja, hogy vasárnap délután meleg ételhez jutni könnyű dolog).

Tiszta lelkiismerettel, mondván, hogy én mindent megtettem, bementem hát kopogás nélkül az egyik szomszédhoz. Persze, nem volt szerencsém, két perc múlva látom, hogy egy fiatal fickó ártatlan képpel jön be a konyhájába. Gondoltam, hogy probléma lesz. Odaér hozzám, elmondom neki a gondom-bajom, hogy égen-földön nem tudtam kaját szerezni, és mosolyogva bízom a jóindulatában. Majd rezzenéstelen arccal közli, hogy akkor hívja a rendőrséget. Mondtam, hogy jó, akkor inkább hazamegyek. Miközben becsaptam a hűtőt és lenyeltem az utolsó falatokat, még utánam kiáltott egy gúnyos "jó étvágyat!" köszönést.

Szóval értem én, hogy ez az otthona, azt is értem, hogy rengetegféle történettel próbálják átverni őket, nem is a lakó a hibás. De, ha a lehetőséget sem adják meg arra, hogy valaki szabályosan egyen, akkor jóhogy sokan tarhálnak. Vagy, esetleg, a feljelentésekből befolyó összegnek nagyobb a nyeresége, mint az én étkezési jegyeimnek, és szándékosan kényszerítik az embert arra, hogy másnál zabáljon? (Új összeesküvés-elmélet lehet ebből!)

Harlequin 2011.05.03. 12:31:09

Amúgy a buszvezetőnél (akit afrikában busman-nak hívnak) is tud jegye venni aki akar...

andand 2011.05.03. 12:35:11

Nemet ismerosom meselte, hogy ott ha nem megy akar csak egy automata a megalloban, felulhetsz jegy nelkul, nem buntetnek meg (csak kifizeted a jegy arat). Nem vagy koteles keresgelni, hogy melyik mukodik. Nem probaltam, ha valakit majd megis megbuntetnek, ne engem szidjatok. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.03. 12:39:54

A posztban vázolt tényállás megvalósulása sztem is alávalóság. A szolgáűltató cég kötelessége biztosítni az infrastruktúráját. Meg mikor nem műxik a jegykezelő mehanika vagy autómatika, akkor is hisztiznek, hogy lóg a júzer.

Ami még nekem sérelem, hogy miaqrvaannyukér pampognak, ha régi jeggyel utazok. Miután nem válcsák vissza vagy cserélik ki az áremelés előtti jegyeket, simán ellopnák a pénzemet.

Secnir 2011.05.03. 12:40:39

ha olyan megállóban szállsz fel, ahol nincs automata vagy nem működik, az ellenőrtöl is vehetsz jegyet. lásd BKV szabályzata.
Ezt kell a jóképű fickó orra alá dörgölni.
aztán megnézni a képét.

zsiráffff (törölt) 2011.05.03. 12:42:29

@nyomasek_bobo: Ez na'on fáintos vót, köszönöm :)

FDToth 2011.05.03. 12:43:50

@Rosszindulatú Vászka:
Régi jegy ugyanúgy érvényes, mert azt már egyszer megvetted.

egyébként jártam már így, és akartam venni jegyet az ellenőrtől, de büntetni akart. sőt miután inkább leszálltam, ők is leszálltak, így futnom kellett.

Eugéne Tribulet 2011.05.03. 12:43:57

Állítólag létezik a "Helyszínen váltott vonaljegy", 400-ért hozzá lehet jutni. Gondolom a sofőrnél.

Eugéne Tribulet 2011.05.03. 12:46:52

@Eugéne Tribulet: Ja, bocs, pontosan így hangzik: "Egyes járműveken váltható, ahol ezt felirat jelzi, illetve egyes megállókban a beléptető személyzetnél." Tehát nem mindenhol.

Xmas 2011.05.03. 12:47:00

Friss tapasztalat: Ecseri úti metrómegálló, külföldi család, jegyet kíván venni. De a pénztár nincs nyitva, környéken semmi jegyvásárlási lehetőséget nem láttak, a jegyautomatával nem boldogultak, mert érme nincs náluk.

Megmutattam, nekik, hogy habár a pénztár zárva, de a forgalmi irodán lehet jegyet szerezni. Igaz, a forgalmi iroda és a pénztár az Ecserin egy és ugyanaz. A nő ott ült a lehúzott pénztáros redőny mögött...

Ez a beteg dolog... Ha ott ül a pénztárnál... miért nem nyitnak ki?

Xmas 2011.05.03. 12:50:43

@FDToth: Ha jól tudom, Párizsban a millióéves jegyek is érvényesek. De teljesen ésszerű is. A normál áron annak idején kifizetted, azóta használták a pénzedet, pedig nem is utaztál. Az, hogy te az utazást egy későbbi időpontban valósítod meg, semmit sem változtat a helyzeten.
Nem tartom jogszerűnek, hogy egy jegyre utólag rá kelljen fizetni. Vagyis csak akkor, ha a plusz ráfizetendőből levonják az előre megfizetett jegyár jegybanki kamatát a vásárlástól az új jegyre cserélés időpontjáig.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.03. 13:05:08

Hamár Homár, mért nem, vagy lehet-e visszaváltani a nem használt jegyeket?

pimpusek 2011.05.03. 13:10:28

Hát baromi nehéz dolog előre megvenni egy-két jegyet, oszt aztat hordani magammal, hátha itt Pesten, ne adj Isten, föl kell szállnom egy járműre.

Dr. Körömlakk ® 2011.05.03. 13:12:44

mán megin jöttök a külfődi példákkal.
a poszttolónak igaza vagyon, de én meg annyira rettegek a közlekedési társaságtól, hogy bár van bérletem, mégis van a tárcámban minimum egy jegy tartalékba... volt, hogy barátom jött vonattal, és egyszerűbb volt, hogy volt nálam, mint esti vonat után vadászni, vagy baromi drágán megvenni a sofőrtől.

megamenn 2011.05.03. 13:12:50

Na, akkor én most veszek 2-5 ezer db jegyet, megvárom amíg az ára a duplájára emelkedik ( 7-9 hónap :) ) és busás -de tisztes- haszonnal túladok rajtuk. Ja, nem mert régi jeggyel nem lehet utazni... hogy b...za meg ! Pedig milyen jól kigondoltam.

Harlequin 2011.05.03. 13:14:09

Sőt, mobillal is lehet jegyet váltani.

Harlequin 2011.05.03. 13:19:37

@kitfisto: Az eddig nem volt kifogásolva.

juhaszvik 2011.05.03. 13:23:54

hogyne, hogyne, nem hogy minden megállóba, de minden lakásba be kell szerelni egy jegyautomatát. valamint non-stop jegyárusítókat minden kapualjba.

a posztoló hitt benne, hogy a buszmegállónál lévő jegyárus vasárnap is ott fog ücsörögni a bódéjában. és amiért nem így történt, ezért biztos, hogy valami nagy BKV-s összeesküvés lehet a háttérben.
nagyon okos.

2011.05.03. 13:26:59

"közli, hogy akkor ez 6000 Ft. Mondtam, hogy jó, akkor inkább leszállok"
nagyfaluban ez így működik?
nálunk ha megfog az ellenőr, akkor már nincs leszállás! sofőr pajtás addig nem nyit ajtót amíg az ellenőrök nem végeztek. perkálni kell. ha meg nem akarod igazolni magad, rendőrt hívnak és azok bizony be is visznek ha nekik sem adsz személyit lakcímkártyát.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.03. 13:28:33

A sok sötét ellenőr meg biztonsági őr meg egyéb léhűtő / léggömbhámozó helyett szerintem a sok csaló pestivel jobban ki lehetne b.ni, ha (közfeladatot ellátó személyként) KALAUZok lennének a buszokon, villamosokon...

Jokkura 2011.05.03. 13:34:26

A Bosnyákon akkor fogsz 'főműsor"időn kívől jegyet venni,ha Tarló úr vezeti a 4 metrót ott.Nála vehetsz...: A BKV álláspontja,hogy mindenk jó előre spájzoljon be pár jegyet,azt cserélgesse az aktuálisra ,mert akkor megvalósul a deficit nélküli szolgáltatás.(ti.bevétel van kiadás nincs) A tarló-vitézke duett,meg oda (és pár helyre), végállomásokon megoldhatná az non-stop jegyárusítást,ha az ótomatot a norvégék megreparálták.
@Harlequin: Én vasárnap a 7-en napközben nem láttam jegyadó sofört,a mobilos vásárlást (ha tényleg müködik) jobban kéne reklámozni .

Summa-summárum,az egész BKV vezetőséget deponálni kéne Moszkvába(vagy egy másik 10M városba),hátha ott tanulnak is valamit ,persze önköltségen .
(Kicsit más: furimód akkor volt tisztább a Rákoczi út levegője ,mikor a buszosok sztrájkoltak.)

Jokkura 2011.05.03. 13:34:52

A Bosnyákon akkor fogsz 'főműsor"időn kívől jegyet venni,ha Tarló úr vezeti a 4 metrót ott.Nála vehetsz...: A BKV álláspontja,hogy mindenk jó előre spájzoljon be pár jegyet,azt cserélgesse az aktuálisra ,mert akkor megvalósul a deficit nélküli szolgáltatás.(ti.bevétel van kiadás nincs) A tarló-vitézke duett,meg oda (és pár helyre), végállomásokon megoldhatná az non-stop jegyárusítást,ha az ótomatot a norvégék megreparálták.
@Harlequin: Én vasárnap a 7-en napközben nem láttam jegyadó sofört,a mobilos vásárlást (ha tényleg müködik) jobban kéne reklámozni .

Summa-summárum,az egész BKV vezetőséget deponálni kéne Moszkvába(vagy egy másik 10M városba),hátha ott tanulnak is valamit ,persze önköltségen .
(Kicsit más: furimód akkor volt tisztább a Rákoczi út levegője ,mikor a buszosok sztrájkoltak.)

England win The Ashes! 2011.05.03. 13:35:13

@deneron: Manapság nem tudom, de kb. 15-20 éve Pozsonyban az ellenőrők eleve rendőrrel szálltak fel a villamosra (két ellenőrre egy fakabát jutott). Nem is nagyon pofáztak a bliccelők.

Jokkura 2011.05.03. 13:36:05

bocs az ismétlésért! Blogmotor ,épülj be egy 7-es buszba!

Harlequin 2011.05.03. 13:37:04

@Jokkura: Nincs külön jegyadó sofőr, be kell kopogni. Neki is érdeke, emrt jutalékot kap. Mondjuk 10ezressel, lehet pofánvág.

Jokkura 2011.05.03. 13:47:13

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: én emlékszem rájuk :)! A 12 -es buszon ott ültek hátuk,"keresztben"
De akkor az akkori jegyárakat is kérem vissza! (sárga jegy 1.- ,kék jegy 1.5.- )

Jokkura 2011.05.03. 13:51:33

@Harlequin: no,jó lehet,ha egyszer úgy hozza a sorsom megnézem.Én a Belvárosban áltálában gyalogolok,(rövidtávon)vagy ha muszáj ezt a förvedményt igénybe vennem akkor a metró,vagy villamos.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.03. 14:08:19

@Jokkura: Rá se b...! Nagyobb író sorait is triplázta már...
OK!
Havi fizetés 2200-3500Ft, egy kifli/zsemle/doboz gyufa 40 fillér, egy kiló kenyér 3,60, negyedosztályon egy pohár sör 2,80, ugyanannyi kóla 3,30, tehát ha szünetben kilógtunk a gimiből és vettünk egy kiflit a pékségben meg egy pohár sört a 41. sz. vendéglátóipari egységben, (Edelényben, ma már parkoló van a helyén) még spóroltunk is 10 fillért...

Jokkura 2011.05.03. 14:22:34

a 86-os (vagy a 78-os,volt ilyen Mo.n ,vagy erre csak a Szovjetúnióból emlékszem?) benzin is annyi volt mint a sör.
Kiflire sört ? :) kenyérre -kenyeret ?
És milyen jól meg lehetett fogni azokat a 0,3;0,5 l korsókat,akár sör volt benne,akár málnaszőr :)
réz csapoló'pisztoly'....

Viktus 2011.05.03. 14:32:06

Én azt sem értem a BKV járaton mi okból nem adnak el jegyet? nyugatabbra még a villamoson is tudtam venni.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.03. 14:48:41

Mifelénk ugyanez a szitu. Általában autóval járok, de legutóbb hétvégén úgy esett, hogy BKV-ra ültem. Se a megállókban (a környéken 4 van), se a környező boltokban nincs jegy.
Tényleg nekem kell előre bespájzolni a jegyekből, hátha évente 1x fel akarok ülni a buszra? És ha emelik az árat, akkor meg járkáljak az Akácfa utcába cserélgetni a jegyet + ráfizetni.
Nagyon beteg módon van ez kitalálva. Fizess a szolgáltatásért, de lehetőséged nem sok van rá.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.03. 14:53:07

Mondjuk én ebben inkább fejetlenséget látok, mint összeesküvés elméletet.

karosszékely 2011.05.03. 14:55:27

@Josephine B.: @megamen: @Xmas: Már jó pár éve nem kell ráfizetni a régi jegyre áremelés után, ugyanúgy fel lehet használni a régit is utazásra (amelyiken van fémszál, magyarul kinegram). Amelyiken nincs fémszál, azt lehet az Akácfa utcában beváltani.

Jó Estét 2011.05.03. 16:11:26

Pillangó utca metró megálló: alapból nincs jegypénztár csak forgalmi iroda, jegyet lehet kapni, de bérletet nem. Érdekes logika, biztos annyival megnövekedne a forgalom a bérletvásárlóktól, hogy szegény Irénke nem tudna odabent nyugodtan telefonálni a kislányával...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.05.03. 17:32:58

Én egy vasárnapi délután játszottam ezt el pár éve. Akkor még a Margit hídig vitt az esztergomi vonat.
Budai hídfőnél jegypénztár zárva, fent automata nem működött. Villamossal át a túloldalra -pont ott szoktak az ellenőrök járkálni- Nyugatinál szintén zárva/ működésképtelen minden. Bepipultam, végigmentem a villamossal egész a Petőfi hídig, ahova igyekeztem. Szerencsére az ellenőrök is szünnapot tartottak.

Baluci 2011.05.03. 17:52:50

@deneron: Hohó! Rossz az információd! Ha közlöd, hogy önként megszakitod az utazást, akkor senkinek semmi joga megbüntetni!!! Ez több évtizedes szabály, benne van az utazási feltételek között is, csak szinte senki nem tudja! Aki tudja, az meg vigan él ezzel a jogával és mindenki bekaphatja... Én csak mosolygok az önként fejüket igába hajtókat nézve...

Mille38 2011.05.03. 18:08:37

Hát ezért járok ritkán BKV-val. Volt úgy, hogy gondoltam, most környezettudatos leszek, el is indultam otthonról, de pár méter után rájöttem, nincs jegyem és Cinkotáig (csömörig hév vonal) nem is lesz - bár hétköznap volt. Visszafordultam, beültem a kocsiba, bekapcsoltam a zenét és rájöttem, hogy sokkal jobban szeretek egyedül utazni, mint görcsölni az ellenőrtől. A négy jegy árából pedig megjártam a dolgomat kényelmesen.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.03. 18:14:11

Mille38: Na erről nem is beszélve. Én kb. 2x15 km-t mentem oda-vissza a Bkv-val legutóbb. Ez kocsival kb. 2 liter benzin (~700 Ft), Bkv-val át kell szállni 1x, így összesen 4 jegyet kell venni ami dupla annyi (~1400 Ft).

Ezért azt kapom cserébe, hogy a koszos, büdös, hangos, évtizedek óta fel nem újított buszokon lehet utazni, a kocsi kényelme helyett.

2011.05.03. 18:20:20

az utazási feltételek társaságonként változnak. nem törvény szabályozza, hanem önkormányzati rendelet.
"Az utazási feltételeket megszegő utassal szemben:
- a járművezető élhet az utazásból való azonnali kizárás lehetőségével,
- a jegyellenőr pótdíjfizetési kötelezettséget állapíthat meg, vagy élhet az utazásból való azonnali kizárás lehetőségével,"

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.03. 18:24:09

Fémszál nélküli jegy nincs már vagy 10 éve asszem. De lehet van a vaterán, meg kell nézni olcsóért :)

Én olyat láttam pont ma, hogy a jegykezelő melletti karszalagos emberek a metróban adnak el érvényesített jegyet. Számla- és blokk nélkül... nem rossz!

PannonBoy 2011.05.03. 19:31:08

Innovatív megoldásom a tömegközelekésben a buszokra nézve: legyen a mostani, kék buszok a proliknak ellenőr nélkül és legyenek teljesen új, fehér színű, külföldi buszok az elitnek, csak meghatározott vonalakon, de aznonos megállókban, mint a kék. Minden járaton biztonsági szolgálattal és RFID jegykezeléssel. Persze nem a BKV működtetné, hanem egy új cég. Szerintem lenne támogatottsága az ötletnek! :)

egyszerüen 2011.05.03. 19:53:00

És mi van akkor ha van jegyem, de pl a trolin nem müködik az egyik kezelő se:DD

jártam igy hogy mentm a hungáriára, és én becsületesen szépn végigmentem a trolin, de az egyik kezelő se volt jo

És visszafele se

megmaradt a jegyem:DD jo volt aszonypajtásnak. Ugyis elég drágának tünik
1x át kell szállnom akkor a vidéki vonatjegyem olcsobb mint a BKV jegy

és csodálkoznak hogy annyian bliccelnek??

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.05.03. 20:06:22

@megamen: ezt elb*sztad, mert tényleg jól kigondoltad. csak ott hibáztál, hogy holodekás (vagy grammos) jeggyel lehet utazni. Na, ha az rajta van, akkor annyi. Akkor használod fel, amikor neked jólesik ;)
Persze csak addig, amíg ezek a rohadt tetvek /vidéken békávé/ ki nem találják, hogy mostantól csak azok a jegyek érvényesek, amiken 2db csikk van.

unattached 2011.05.03. 21:09:07

Mi Borároson akartunk felszállni az éjszakai buszra, jegyünk nem volt, gondoltuk, veszünk, mert ugye az éjszakai járaton kötelező felszálláskor jegyet venni, ráadásul drágább, mint a normál. Apró szépen bedobálva, (mindkettőnk jegyére!) pár perc várakozás után jegy és apró nélkül toporogtunk a megállóban. Érthető módon nem próbálkoztunk újra, már ránézésre se volt túl bizalomgerjesztő az automata..azért persze szépen 'megköszöntük' neki a pénzlenyúlást. Jött a busz, vettünk jegyet, kicsit veszekedtünk az ellenőrrel, aztán rájöttünk, nem ő a hibás, ez van.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.03. 21:17:11

Pesten a sofőrtől nem lehet jegyet venni, vagy mi?
amúgy meg, elhiszem én,hoy igazat mond, de ennyi erővel akkor az összes bliccelő jöhetne azzal, hogy "jaj, de hát nem volt nyitva semmi, pedig én vettem volna jegyet."

Stupido_Girl 2011.05.03. 21:45:27

6 ezer Ft-nál olcsóbban taxival lehet közlekedni.

Adani 2011.05.03. 21:45:47

Múltkor mikor a bérletem otthon maradt és csak akkor vettem észre mikor a fogason kérték akkor én is leszálltam az erdei iskolánál, az ellenőr rendes volt és felajánlotta, jegyet ő se tudott adni. Ott persze esélytelen venni, de a végállomáson a Széchenyi hegyen se volt pénztár. Egy utastárstól vettem végül.

Hasonló a Gödöllői HÉV vonala. Pénztár sehol, Szilasligeten pl. előbb felújították, majd rá 1-2 évre bezárták, egy forgalmas megálló és nuku pénztár. Igaza HÉV-en legalább mindig vehetsz a kalauznál. De olyan kietlen világvége helyeken mint. a Bosnyák vagy a Mexikói út se lehet hétvégén jegyet venni. vagy pl. Zugló vasútállomás, Sasadi út. A BKV Figyelőn volt ilyen téma, és ott a BKV-s trollok okoskodóan leírták egyszer, h nem igaz, nem tudott volna venni, van a megállótól alig 500 méterre egy hentes meg egy fehérnemű bolt is, ott árulnak jegyet. Mert persze ez evidens ugye, jegyet a hentestől meg a fehérneműstől. Hogyne a busmantól meg majd veszünk csülköt meg alsógatyát. :)

ZBR 2011.05.03. 22:14:52

Ellenőr wins!

Remélem a Ági óvatosan lekéste a vonatát Kelenföldről. Megint egy hülye aki azt próbálja beadni, hogy őt Timbuktuból ejtőernyővel ledobták a Bosnyák térre.

Ha még így is van:
1. Legközelebb majd szépen tájékozódik előre a jegyvásárlási lehetőségekről, ha ahhoz sincs elég esze, hogy a random ötletei mellé egy random jegy is lapuljon a tárcájában.
2. Legközelebb majd szépen tájékozódik előre az utazás feltételeiről, MIELŐTT piros, kék, sárga, vagy egyéb izékre száll. Aki egyszerűen nem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen a használat feltételeinek, az nekem ne bőgjön.
3. A Bosnyák téren egyébként három viszonylat sofőrei is adnak jegyet.ó, igaz emelt áron. Ez persze pont nem a hetes busz, de a 124, 125, 277.

Adani 2011.05.03. 22:31:23

Na meg is jelent a tipikus BKV-s duma.

Csak és kizárólag az utas a hibás, mert nem volt jegye. Az nem probléma, egy forgalmas csomóponton nem lehet venni. Mellesleg az említett járatok közül se mindegyik árul és az is mellékes, h sehol sincs kitéve információ erről, h ott lehet kapni. Működő automatát vagy pénztárat kitenni oda meg mint probléma megoldó dolgot fel sem merült ugyebár.

Minden vidéki városban megoldott a dolog csak a BK nem képes erre. Lemész vidékre ott is számtalan helyen vehetsz jegyet, árulak újságosok, kisboltok stb. ,de és itt jön a lényeg a járművezetőtől midig tudsz venni. Emelt áron ugyan ,de tudsz. Ha elkap az ellenőr nem tudsz arra hivatkozni, h nem tudtál venni. A sofőr árult vehettél volna, nem tetted jogos a bírság. A BKV-nál nem az, ha a megállóban nem biztosított a jegyvásárlás. És ugye mi van ha nem pesti valaki? elér Pestre leszáll a Zuglóban a vonatról és nem tud jegyet venni, az is az ő hibája? Mégis hol vegyen jegyet?

ZBR, ez a stílus ismerős nekem valahonan. Csak nem Kozmált Géza személyesen? A stílus meg mindenki hibás csak a szent BKV nem, és amúgy is mindenkinek a kurva anyját mentalitás pl. stimmel.

England win The Ashes! 2011.05.04. 00:01:04

@Adani: "Ha elkap az ellenőr nem tudsz arra hivatkozni, h nem tudtál venni."

Fehérváron (és gondolom nem csak ott) eleve nem is tudsz jegy nélkül felszállni, mert csak az első ajtón szállhatsz fel, és a sofőr fel sem enged, ha
a) nem lyukasztasz,
b) nem vásárolsz tőle és nem lyukasztod,
c) nem mutatsz fel bérletet.

ZBR 2011.05.04. 03:49:33

@Adani:
Nagyon örülök intelligens Danika.

Sokadszorra sikerül újrafelfedezned, hogy ki vagyok. Pontosan ugyanezen a néven az imént általad sztárolt BKVFigyelő-n is kommenteltem.

A lényegi részt tekintve:
Van pénztár, ne tegyél úgy, mintha nem lenne. Igaz, vasárnap délután nincs nyitva. Tudod miért nincs? Mert NINCS RÁ KERESLET! Nem venne annyi ember ott jegyet, hogy a pénztáros bérét kitermelje ÉS MÉG jusson a vállalathoz is belőle.
De délig ott az újságos. Két irányba indulva a Bosnyákról trolivonalakba futsz. A piros csápos buszokon ELÉG RÉGÓTA lehet már a pilótától jegyet venni. Igaz, emelt áron még mindig. Ez az ára az előregondolkodás és az előre bespájzol jegy hiányának. JA, hogy az olvasó egy lépést nem lett volna hajlandó menni a jegyért? Bocsi, ez van... Azt se vette észre, hogy két automata van és nem egy.

Zuglóban több helyen is lehet venni jegyet. Sőt, bérletet is lehet venni. A hülyeség a te egyéni védjegyed, de ne tegyél úgy, mint ha az egész világ olyan segg lenne, mint te.

Adani 2011.05.04. 07:44:25

@ZBR:

Troll Alert!!!! Ignore lista frissítve

Ilyen korán kezdődik a műszak?

Tök mindegy hány automata van ha egy se működik.

Ha nincs kereslet rá (egy forgalmas csomóponton? Biztos nincs?), tételezzük fel tényleg nincs akkor ahogy ezt minden vidéki város meg tudja oldani minden járművezetőnél mindig lehet jegyet venni. Az meg tényleg igazi európai gondolkodásra vall ,h az utas rohangáljon mint a mérgezett egér ha jegyet akar venni, tájékoztatót kitenni meg ugyebár minek, h mégis merre induljon. Én Zuglóban lakom, olyan sok helyen azért nem lehet, pláne nem mindig. Nézz szét egyszer a GHÉV vonalán Nagyiccén pl. lehet a forgalmistánál ,de kiirva nincsen, h árul. Az automatákat meg nem számolom bele a dologba, mert kb. 70%-uk nem működik a többi nagy része meg csak elnyeli a pénzt.

@Dr Jozef Vengloš:

Pontosan így van, de az elsőajtózás nem univerzális csodaszer, nem megoldás szinte semmire. Aki szánt szándékkal akar bliccelni az tud, ha másképp nem hát addig rakja a jegyet a lyukasztóba, ameddig teljesen el nem kopik, vagy lejárt bérletet mutat az a villanásnyi idő ameddig a sofőr látja kevés arra,h kiszűrje. Viszont, aki nem tudja hol vehet jegyet, az meg tudja kérdezni a sofőrt ill. vehet nála. Ha meg bliccelni akart és az ellenőr elkapta nincs apelláta, vehetett volna ha akar, nem tette.

Szőkebácsi 2011.05.04. 12:02:32

Nem is tudom hol kezdjem a mondandómat... Ebbe a szituba belefutottam nem is olyan régen, csak a 173E végállomásán. Az hagyján, hogy az automata nem működött, de ott csak sofőr tartózkodó van, jegyet venni annyira esélytelen, mint trójai falónak a derbyn nyerni... Kérdem az egyik sofőrt, mi ilyenkor a megoldás - széttárta a kezeit. De a csoda nem maradt el, mert egyszerre ott termett 3-4 ellenőr, és gavallérosan felajánlották, hogy tőlük vehetek jegyet! Miután megvettem, azért rákérdeztem: ha a buszon találkozunk akkor ugye egyből körbevesznek mint a hiénák? Kussban elsomfordáltak...
Azért a nívóért amit a BKV ezért a jegyárért nyújt..pfff..15 éve spanyolban különb volt a szinvonal mint ma itthon - a töredékéért.

Szőkebácsi 2011.05.04. 12:05:43

ps: Vidéki városokban élők meg ne példálózzanak a helyi viszonyokkal, mert az pesten rohadtul nem működik, nem véletlenül nincs bevezetve.
Csúcsidőben a 7E (ami ugye csuklós busz) 2-3 percenként jár, és agyig van mindegyik. Na ott próbálj meg "első ajtózni"!!!

mohopasi 2011.05.04. 12:08:01

@nyomasek_bobo: :DDDD Köszi, ez jól esett! :D Tudom, szar ügy, de tényleg nem mentség.

England win The Ashes! 2011.05.04. 12:18:43

@Adani: Nem csodaszer, de azt vitatom, hogy nem old meg semmit. Eleve aki jegy nélkül száll fel, kénytelen venni. Az biztos, hogy vannak, akik használt jegyet lyukasztanak, hogy kiszűrjék, arra ott vannak az ellenőrök (mert azt nem mondtam, hogy az elsőajtős felszállás miatt megszűnt a munkakörük, bár az igaz, hogy kevesebben vannak). Ami a bérletet illeti, Fehérváron kb. 5 centis betűkkel pecsételik a bérletre a hónap nevét, színes tintával (3-4 szín rotálódik). Andrea Bocelli is kiszúrná, ha lejárt papírt villantasz a sofőrnek.

Természetesen gondolom így is van, aki bliccel, de arányaiban jóval kevesebb, mint Bp-n.

England win The Ashes! 2011.05.04. 12:19:53

@Szőkebácsi: Mondok egy másik várost, ahol ez divat: London.

Szőkebácsi 2011.05.04. 12:56:55

@Dr Jozef Vengloš: Edző Úr, ott még nem jártam, nem tudok nyilatkozni. Bár halvány sejtésem azért van az ottani közlekedési kultúráról, mind az autósok, mind a helyi közlekedés viszonyáról - gondolom meg sem közelítjük... Nekik mi vagyunk albánia...

Adani 2011.05.04. 13:16:12

@Szőkebácsi:

Kecskeméten van elsőajtózás és hétvégén 19 körül az 1-es járat, ami amúgy is elég forgalmas (várost átszelő, vasútállomástól a város széii Auchanig és a fősulis koleszig) eléggé megbonyolítja. Vasárnap 19 körül van a csúcspont sok kollégista ( 4 évig én is az voltam itt:) jön haza megpakolt utazótáskákkal, ugye az ellátmány otthonról, kb. ekkor futnak be a járatok mindenhonnan, buszok, vonatok vegyesen. A két koliban, ami kint van Homokbányán kb. 500 diák lakik, ilyenkor csurig megtelik az 1-es busz, mert más lehetőség nincs a koliba jutásra (cirka 7 km) az meg akkor ilyen időben 30 percenként járt. Volt olyan sofőr, aki elsőajtózott ilyenkor, igaz legalább 10 perccel előbb el kelltt kezdenie mint a menetrendi induleás, mire mindenki felért. Persze ilyenkor simán van akkora heringezés mint egy átlagos reggeli csúcsban a hetesen. Sőt szorozzátok meg, mivel mindenki utazótáskával, hátizsákkal van. Persze értelme nem volt sok elsőajtózni, mivel minden főiskolás diák ingyen és bérmentve kapott bérletet a főiskolától, így senki sem bliccelt, nem volt értelme, hiszen ingyen volt nekünk a busz. Max. 1-2 elvetemült lehetett, de ilyennel sose találkoztam ,aki áron alul eladta, és ő maga bliccelt. Viszont én fél évig csináltam azt,h a lejárt bérletet az új elé raktam és csak egyszer szúrta ki egy sofőr. Ellenőr is csak egy, olyan is volt ,akinél rákérdeztem,h ez így biztos jó, ránézett és közölte,h miért ne lenne.

@Dr Jozef Vengloš:

Kecsón is jó nagy számok voltak a bérleten ,h melyik hónapra jó (pl. 811 volt a 2008. novemberre jó.), mégis volt mikor a diákigazolványt mutattam fel a sofőrnek, meg volt mikor egy cégnél kapott névjegykártyát és arra se szólt semmit. Sofőrje válogatja valószínűleg, a dolgot. Van ,aki szarik rá, neki se jobb se rosszabb nem lesz ettől, tessék-lássék nézi, van, aki komolyan veszi, de csak a vakszerencsén múlik ,h mit szúr ki és mit nem. Színes fénymásolóval is lehet bérletutánzatot csinálni, egy csík hologram van persze rajta, de azt nem biztos,h kiszúrja, h nem jó meg ugye el is lehet kézzel takarni. UV lámpával meg nem mehet rá minden bérletre egyesével, mert akkor sose indulna el. Bp-n is jól le lehet mérni mennyire hatékony ez így a metró lejáratoknál lévő őröknél. Gyakorlatilag ha bármit felmutatsz 90% eséllyel simán lejutsz. Ismerősök és saját tapasztalat alapján eddig: vonatjegy, papírzsepi, lottószelvény, bolti blokk, használt jegy, személyi, lejárt bérlet ezekkel simán le lehetett menni. Egyébként van bérletem kapom juttatásként a melóhelyen.

A valódi megoldás a chipkártyás elektronikus jegy lenne. Ott gép kezeli a dolgokat ha nincs jegyed fel se tudsz szállni a buszra. Moszkvában pl. ilyen tökönverős beléptetőkapu van a buszokon ( a 20 éves Ikarusokra is rá tudták szerelni).

Judit: 2011.05.04. 13:45:17

@Adani: Ezzel a tökönverös izével meg az lenne a baj, hogy hogy a fenébe tuszkolsz át rajta egy babakocsit? És akkor ikerbabakocsiról még nem is beszélve.

2011.05.04. 14:27:04

@nyomasek_bobo: ááá ez kurvanagy volt ! :)

2011.05.04. 14:30:58

@megamen: régi jeggyel LEHET utazni, ostobaság aki ennek ellenkezőjét írta.
Millió év óta van a vonaljegyen biztonsági alufólia csík. Azok MIND ÉRVÉNYESEK áremelésektől függetlenül.
Ne repüljetek rá egy hamis állításra.

2011.05.04. 14:36:26

@Adani: ezt beszéljük meg: svédországban - a fűszoknyás lányoktól eltekintve - NEM lehet buszjegyet venni és a sofőrnél sem lehet fizetni. Chipkártyát kell venni valami bódéban, ami persze nem éjjel nappal ünnep vasárnap, hanem csak munkaidőben van nyitva.
Ha nincs ilyen chipkártyád, akkor nem buszozol. Ez nem szociális juttatás, hanem kapitalista szolgáltatás. Szánalmas ez hogy itt nálunk mindenkinek ingyen jár minden, bliccelhet stb.

Adani 2011.05.04. 14:50:39

Chipkártya van Londonban is, bárhol vehetsz, automatánál feltöltheted szinte bárhol. Lehet venni papír alapú napijegyet is, de minek? A kártyát egyszer kell megvenni aztán bármikor feltötlheted automatából. De pl. Pozsonyban meg Prágában is az a módi, h vehetsz automatából jegye,t vagy a sofőrtől bármelyik járaton és ott pl. ha jól tudom az ajtó záródása után kb. 1 perccel le is zárnak a lyukasztók, nem tudod érvényesíteni tehát akkor mikor meglátod az ellenőrt. Igaz ott jóval olcsóbb a vonaljegy mint nálunk és időalapon megy. Ezt a BKV még mindig nem tudta bevezetni csak a metrónál. Pl. Békéscsabán már majdnem minden buszon lecserélték a régi mechanikus lyukasztókat és most úgy néz ki még idén bevezetik az időalapú jegyet is. Kecskeméten és Szegeden is tervezik már, gyanítom ott is hamarabb lesz mint Bp-n.

@Judit::

Erre is van megoldás. Babakocsisok felszállhatnak hátul, ők nincsenek olyan sokan, Sok Ikarusok egyébként is a középen van a babakocsinak fenntartott üres placc.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.04. 20:16:27

@Dr Jozef Vengloš: Veszprémben is ez működik már jó 15-20 éve.
meg errefele is, de itt kizárólag a sofőrtől tudsz jegyet venni, elővételben nem létezik.
a metróautomata viszont roppant finnyás, elővételben nem vehetsz, viszont kizárólag érmével működik, (minimum ötpennys), se papírpénzt, se bankkártyát nem fogad el, és még az se mindegy neki, hogy hány darab érmét dobtál be. ha metrózni kell, és olyan helyen laksz, ahol nem tudsz pénzt kivenni és még aprópénzre felváltani, akkor ugyanúgy meg vagy lőve, mint itt. és még egyszer? elővételben NEM LEHET venni.

Ártatlan leányka 2011.05.05. 14:43:32

Londonban chipkártya, amit apróval, papírpénzzel, bankkártyával bármelyik metróállomáson éjjel-nappal feltölthetsz, ezzel utazhatsz buszon, metrón de naponta maximum 7,5 fontot von le, utána átmegy napijegybe az oyster. (2 font körül van egy buszjegy pl) Viszont ha nincs rajta elég pénz buszsofőrnél tudsz venni minden további nélkül és rögtön kapod a blokkot is róla és első ajtózás van és a sofőr szeme láttára húzod le a kártyádat a leolvasón, hogy igen, levonta az utazási díjat.

Plusz poén, itthon vannak a buszokon az ülőhelyek mondjuk 30, arra 90 állóhelyet számolnak. Londonban 30 ülőhelyre 4-6 állóhelyet maximum. Enyhén szólva különböző a felfogásuk, még furán is néznek az álló utasokra, heringezés nem fordul elő, mondjuk valószínűleg azért, mert a metrón adják elő.

Egyébként a témánál maradva Debrecenben is első ajtós felengedés van, és sofőrnél is lehet jegyet venni, viszont csúcsidőben (reggel fél 7-8 délután 2-4 talán? között) bármelyik ajtó használható, főleg mivel sok járaton hering effektus lép fel, ha valaki ilyenkor bliccel egészségére.

Sose értettem, hogy Budapest egy 2 milliós város, de bármikor megyek sose tudok jegyet venni, plusz a városon belüli utazásom többe kerül ha esetleg át kell valahol szállnom, mint a Pestre való felutazásom. Röhejes. Ha az itthoni vasútállomáson nem veszem meg a tömbjegyet vagy hogy hívják, akkor bliccelni kényszerülök, pedig itthon bérletem van minden hónapban, sose blicceltem a helyi járatokon, mert felesleges. Nem egy ökör ára a bérlet, diákoknak 3300.

Adani 2011.05.05. 18:17:47

@stano2:

Pedig így van az ellenőr nem tartat ott, vagyis a önként leszállsz akkor nincs miről beszélni. Amúgy ez mindenhol így van. Ha nem vagy hajlandó pótdíjat fizetni é jegyet venni, akkor az utazásból kizárnak a következő megállónál. Vonaton én Volánbuszokon is megvan ez, csak ugye Volánon kevese merik megcsinálni, hiszen kellemetlen lehet ha leraknak egy puszta közepén, ahol szökőévente jár a busz. Vonatnál hasonló okokból. Meg ugye ellenőr nem hatóság nincs joga igazoltatni és feltartóztatni se. Rendőrt hívhat, de hová? Mozgó járműre? Megállóba, Melyikbe? Érdeke is lenne mikor a rendőrségen kérdik , jó, de hová menjünk. A Nyugati pályaudvar ja nem várjon már az Oktogonnál vagyunk. Hülye lesz bárki i megvárni a rendőrt. De még ha rendőrt is hí oda is ér és még igazoltat is akkor sincs semmi, a rendőr megnézi az igazolványodat megnyugszik nem köröznek, és passz. adatot nem adhat át, a BKV kikéreti hivatalos úton az illetékes kapitányságtól 8 napon belül. De ebből mindig kicsúsznak.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.05. 19:46:41

@Ártatlan leányka: csak halkan megjegyzem, hogy nekem sikerült Londonban heringbuszra szállni, több különböző alkalommal is...és rengetegen álltak.

Főúr1127 (törölt) 2011.05.06. 13:42:27

Ha jól emlékszem régebben rajta volt a vonalkegyek hátoldalán az, hogy áremelés után csak 3 hónapig felhasználhatók. Vajon rajta van most is?

Mellesleg a büntetés csak akkor érvényes ha aláírod a nyomtatványt, mert alá KELL íratniuk. Anélkül érvénytelen a pótdíjfizetési felszólítás/meghagyás. Ha nem írod, hiába van meg nekik minden adatod, kiküldhetik de nem hajthatják be a büntetést (lévén nem ismerted el, hogy blicceltél).

Ha aláírják helyetted, akkor elutasíthatod a büntetés befizetését mondván ez nem a te aláírásod és sosem jártál azon a járaton (az ilyen panaszokat amúgy sosem vizsgálják ki)...

Adani 2011.05.06. 17:02:06

@Főúr1127:

Már nincs, de a vonatjegy eleve nem örök életű, rá van írva,h mettől meddig jó. Régen a menettértik (retúr) 30 napig érvényesek voltak. Ma már csak 14 napig és csak 100 km felett. Egyébként ugyanúgy 2 napig mint a sima jegy azzal a kikötéssel,h az 1. nap meg kell kezdeni az utazást. A BKV jegyre viszont ilyen megkötés, egy jegynek két állapota van. Kezelt és nem kezelt. Ameddig nem kezelted addig jó. Kötekedett már velem is ellenőr mikor még régen Pestre mentem állásinterjúra és fater adott pár vonaljegyet amit melyik fiók alján talált az egyik lila volt és 140 ft-os. A másik meg asszem 120 vagy 100ft-os. Egy ellenőr kötekedett a Combinon egészen a Moszkváig, h ez nem érvényes meg nem jó, meg amúgy is fizess, otthagytam a francba tartsa meg ha annyira kell neki.

Nem írod alá: Pontosan akkor bizonyítaniuk kéne,h tényleg te voltál, erre meg az esély majdnem nulla. Nem ismered el és passz. Bár a honlapon azt írják az aláírás hiánya nem mentesít, de ez nem igaz. A Bíróságon ki is röhögnék őket ha egy alá nem írt sajtpapírt lobogtatnának ,h itt a bizonyíték. Most képzeld csak el, h írok egy szerződést ill. iratok egy ügyvéddel, h alulírott Főúr1127 elismeri, h kölcsönkért tőlem 2 millió ft-ot, amit meg is kapott és vállalja,h 20%-os kamattal visszafizeti. Lobogtatnám a bíróságon, h hajtsák be, mert nem akar fizetni. Esetleg azt,h elismeri ,h tartozik nekem 2 millió ft-al és vállalja, h hó végégig visszafizeti. Persze,h érvénytelen ha nem írja alá.

Egyébként nem BKV, de próbálkoztak már nálam hasonlóképpen. Még régen volt,h vitába keveredtem egy ellenőrrel az ideglenes diák nem tetszett neki pedig érvényes olt aznap 3 kaller is megnézte és egyiknek se volt vele gondja. Szóval végül leírta az adatokat róla, viszont én nem írtam alá és otthagytam. Van jobb dolgom is mint retardáltakkal vitázni. Eltelik 6 hónap tértis levél jön a bíróságtól ,h fizetési meghagyást adott ki a Volán mondván nem fizettem. Állításuk szerint küldtek ki értesítést, ami nem kereste jelszóval ment issza erről nem tudtam, de a lényeg, h csak egyet. Ezt telefonon érdeklődésre meg is erősítették h, hát egyet kiküldtek az visszament nem kereste jelszóval. Biztos nem volt senki otthon a postás meg vagy nem dobott be értesítőt vagy elkallódott esetleg kilopták vagy kiesett a postaládából. Viszont ahhoz ,kézbesítési vélelemmel kézbesítettnek tekinthető legyen egy levél kétszer kell sikertelenül kiküldeni. Ráadásul az adatok e voltak jók. Anyja nevénél ugye, ami nincs rajta a diákon vmi fals adat olt azt odagondolta az ellenőr. Még az időpontot se írta le jól (marha) így olyan időpontot írt rá, amikor nem is voltam a városban és erre tanúim is voltak. Az aláírást meg odahamisította szarul. Gyúrt a fejkvótára biztos. :)

Ott nem szarral gurítanak nem zugügyédekkel küldenek ki kamu büntiket és fenyegetést. Egyenesen a bíróságra mennek és fizetési meghagyás. Ez ugye úgy megy, h ha 15 napo belül nem mondasz ellent neki úgy veszik, h elismered és végrehajtható. Ha nem fizetsz behajtják mi 6000 ft-ról volt szó azt lazán behajtották volna amúgy, úgy is ,h se lakás, se kocsi, se munkahely (akkor még) pl.vitték volna a jobbik farmeromat. :)))

Ha ellentmondasz átalakul polgári perré, ahol nekik kell bizonyítani ,h jogos a követelés. Hát én ellentmondtam, később jön az értesítés a bíróságtól, h a felperes nem indította meg a pert, ezért az eljárás megszüntetve. Persze,h nem, mert ott rendesen beégtek volna egy írásszakértő ugye percek alatt megmondja, h ki írta alá a papírt (ill. ki nem).

jesszusom · http://www.elfwood.com/fanq/d/o/dobbins21/masterchief1.jpg 2011.05.09. 15:54:25

Érdekes módon, a csuklós buszok közepéről is hiányzik a lyukasztó mostanában...

Adani 2011.05.10. 07:49:33

@rosiegirl:

Ennél csak az a jobb, h utólag is csak kétszer egy évben mutatható be és csak akkor ha nincs korábbi tartozásod. És sokszor megesik ,h mire odaérsz bemutatni már gondoskodnak róla, h legyen. Elvégre az adatok már ott vannak, bármikor kreálhatnak rá egy fiktív régebbi büntetést.

Abigail Straw 2011.05.16. 23:11:09

@Secnir: Én egyszer próbálkoztam ezzel,nem sok sikerrel. Nem tudtam jegyet venni sehol,felszálltam a buszra, sofőrtől kérdeztem,hogy mit tudok most tenni.....válasz: pont vannak a buszon ellenőrök,tőlük tudok venni. Hurrá! Odamentem én balga és előadtam a problémám. Mire az ellenőr közölte,hogy igen,tud nekem jegyet adni-és most figyelj- DE A BUSZON NEM!!!! Legyek szíves másszak le a buszról a köv. megállónál és ott ad nekem egy menetjegyet,amivel majd a valamikor megérkező köv. járatra felszállhatok. Én csak pillogtam erre rendesen és közöltem vele,ha leszállok,akkor rohadtul el fogok késni a munkából,amiért pénzt fognak tőlem levonni. Tehát lazán közöltem vele,hogy szexuálja meg a jegyét és ha nem tetszik,akkor szállítson le ha tud, aztán otthagytam. Persze jött utánam pampogni,de hála istennek az utasok akik tanúi voltak a sztorinak,mellém álltak és leugatták az ellenőrt.

Adani 2011.05.17. 08:16:54

@Abigail Straw:

Még jól jártál ,h nem büntetett meg. Volt egy olyan sztori mikor egy nem pesti ember jött fel a barátjához látogatóba vidékről. Nyílván vidéken nem tud BKV vonaljegyet venni. Leszállt a vonatról Zuglóban ott persze jegyet venni pláne hétvégén esélytelen, neki a 7-es busszal kellett volna mennie tovább, próbálkozott mindenfelé, két jegyautomata is volt az 1-es megállóban, egyik se működött. Mit volt mit tenni felszállt a hetesre épp voltak rajta ellenőrök, odament és megkérdezte tudnak-e jegyet adni. Nem adtak viszont jól körbeállták ,h akkor most büntetés lesz. Nem ismerte a helyi viszonyokat ráijesztettek hát adta az igazolványt kapta a csekket. Pedig hát ugyebár még meg se kezdte az utazást leszállhatott volna. Persze a sofőr se árul jegyet.

Mellesleg a Bosnyákon még a mai napig rossz a villamosmegállóban lévő automata, már kétszer bejelentettem a rajta lévő ingyenes számon. A szám mögött csak egy robotbácsi van, és rámondhatod a rögzítőre, h hol és melyik rossz. Kb. két hete már vagy egy tucatnyit bejlentettem, persze név nélkül elvégre nem tudom minek kéne nekik a nevem és a címem (a robotbácsi azt kéri ,h ezeket adjam meg). Sorry, de nem bízok a BKV féle adatkezelésben és nem szeretnék kamu büntiket kapni tonnaszám, legyen elég, h bemondom az automatán lévő számot és, h hol van a masina.

zati 2011.12.05. 12:15:58

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Pedig biz' Pesten kb. nyolc éve éppen ez volt. Gyanítom, a helyzet nam javult. Automata szétbarmolva, állunk a kellemes márciusi szélben szombaton délben. Jegyárusítás sehol. Vonathoz mentünk, fel kellett szálnunk. Pit tesz Isten, pillanatokon belül ott volt az ellenőr. Végül jóindulatból nem büntetett meg minket, de ha egy baromarcút fogunk ki - illetve ő minket, nem lett volna vidám a történet. A BKV egyértelműen a büntetésekkel beszedett magasabb összegre gyúr.
süti beállítások módosítása