Tékozló Homár

Még mindig pénzt akar az Ingatlanbazár.com

2011.05.09. 15:48 | jackyll | 137 komment

Még mindig elég sokan hirdetnek az ingatlanbazár.com-on, aztán csodálkoznak, ha az ingyenes időszak után fizetési felszólítást kapnak. Minthogy a felhasználóknak emailezgetett dokumentum neve "díjbekérő", és nem számla, nyugodtan töröljék a spamekkel együtt:

Pár hónapja feladtam 2 ingyenes hirdetést az ingatlanbazar.com-on, mire most váratlanul, utólag, bárminemű szerződés nélkül, egy Seyshelles-szigetekre bejegyzett cég 13.500 Ft-os "díjbekérőt" küldözget nekem. (csatolva) A két ingatlanból csak az egyik miatt követelnek pénzt, nem értem miért. Az emailjükre nem lehet válaszolni, a válaszhoz a honlapjukon kell belépni, a jelszót már rég elfelejtettük, a "elfelejtettem a jelszavamra" kattintva nem küldenek új jelszót az emailcímemre (pedig azt írja ki a lapjuk).

Láthatóan NEM akarnak kommunikálni, csak a lóvét. Az a gyanúm, hogy ez az egész egy piszkos kis trükk, kiküldik 10.000 ügyfélnek 100 befizeti és kész. Vagy esetleg a regisztrációnál volt valami átverés? Mindezt én nem tudom, nem vagyok se nyomozó, se jogász, remélem Önök járatosabbak ebben! Feltételezem, hogy a dolog nem csak engem érint, sokan kaphatnak/tak ilyen levelet. A levelüket "exe ltd."-ként írták alá, a számlán Experien Enterteiment Ltd. Company szerepel. Valódi személy sehol! Ez az egész bűzlik!

Üdvözítő hír, hogy június 8.-án indul egy per, bár az nem teljesen tiszta, hogy az offshore tulajdonos ellen, vagymi. Mindenesetre jelentkezzenek itt, akiknek bármilyen bizonyítékuk van az átverésről.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergbertegon 2011.05.09. 17:50:57

Istenem Srácok.
Ilyen hírdetést csakis /az Aldiból/ egy friss citromail vagy frremailről feladni. Biznisz megköttett. Fiók törlése. A büdös életbe nem küldenek ilyen mailt. Mailer D.-nal visszamegy nekik....

Jokerpofa 2011.05.09. 18:14:48

hehe, en megnezni se tudom a honlapjukat:

Malicious website blocked

www.ingatlanbazar.com/
Rating: Dangerous Verified fraudulent page or threat source.

Rótbizony Krúzó 2011.05.09. 18:41:30

Én is mint annyian. Hirdettem náluk. 30 nap lejárta előtt törölni akartam, nem lehetett! Most küldözgetik a bekérőt. Én viszont feljelentettem őket a Fogyasztó védőknél, az Apeh-nál, és a yardon is. Plusz, a zaklatásomért "nem vagyoni kártérítési" pert is indítok ellenük. Nyolc számjegyű összegre...
Csaló banda, az látszik. Elérhetetlenek, nincs kontakt személy, nincs cím... ÁÁÁÁÁ

Viner Spicli 2011.05.09. 19:19:42

Azért ez kurva amatőr:
1. Fejléc más, mint a cégnév. Ennyire még a Szésell szigeteken se hülyék...
2. erre a bankszámlaszámra nincs az a bank, aki elutalja a lóvét. Se bank név, se swift kód, se banki cím, se semmi...
3. itt a domaintulaj:
whois.domaintools.com/ingatlanbazar.com
4. deadline if payment ;))))

Viner Spicli 2011.05.09. 19:24:29

A bankszámlaszám: Rajka és vidéke Takarékszövetkezet ;)

fda 2011.05.09. 20:11:05

Használtál egy szolgáltatást, aminek az első időszaka ingyenes volt.

Képzeld, én meg előfizettem kábel TV-re, az első hónap ingyen volt, de a másodiktól kezdve küldözgetik a leveleket. A tanácsod alapján dobáljam őket a kukába?

Tudod, az interneten sincs minden ingyen, regisztrációnál érdemes elolvasni, mibe vágsz bele.

gergo1000 2011.05.09. 20:15:55

@atpijkamo:
Ha szerinted ez egyszerűbb, mint besétálni az első rendőrkapitányságra és feljelentést tenni, akkor javasold ezt. Én továbbra ie ezt tenném. A fizetést, pedig arra az esetre javasoltam, ha a posztoló úgy klikkelgetett össze-vissza, hogy el se olvasta az üzletszabályzatot, és azt gondolná, "hogy valóban elfogadtam az üzletszabályzatot, valóban benéztem a dolgot.szemét dolog volt az eladó részéről, de mégis csak én is hülye voltam, és jogilag nehezen lesz ebből igazam, úgyhogy inkább befizetem a tanulópénzt". kb. mintha "itt a pirosozott" volna az első sarkon.
(de amúgy ha nem tud belépni és nem tudja törölni magát, akkor tényleg csak a feljelentés marad. Szerintem egyszerűbb, mint a postás kegyeit keresni.)

Baldrick68 2011.05.09. 20:46:49

@fda:
Hehe csak nem Beko Úrhoz van szerencsénk?
Azért itt kicsit más a helyzet.
Ha nem fizetsz egycserűen lekapcsolják a netet és csá.
A regisztráláskor az AFSZ egy szirszar kisablakban van 6 -os betűmérettel, biztos el elovassa mindenki.
Amúgy meg amikor indult ez a biznisz , sehol nem volt feltüntetve hogy mennyi a hirdetési díjtétel.
Az egész egy genya átverés.

Az a gáz hogy ezeknek nem kapja el a tökét az apeh, mivel nari barik a szentjeim.

ancsams 2011.05.09. 20:49:14

A probléma elég összetett.
Kezdjük a "számlával":
Külföldi cég Magyarországi szolgáltatásért nem köteles magyar számlát kibocsájtani, bármilyen a saját országában elfogadott pénzügyi elszámoláshoz szükséges bizonylat megfelelő, ami nem kell magyar nyelven legyen.
Adó:
Valóban nincs ÁFA, mert a szolgáltató országa szerinti adót kell felszámítani, ami nulla.
(Megjegyzés, ha uniós cég lenne akkor egy limit összegig a saját országa, majd ez elérése után a szolgáltatás igénybevevők országa szerinti ÁFÁ-t kellene fizetni, de ez itt nem játszik.
Jogügylet:
Az ÁSZF elfogadásával szerződést kötöttél, tehát fizetni kell. Ha nem olvastad el, az a te bajod.
Oldal és regisztráció müködése:
Amennyiben nem tudod a korábbi adataidat módositani, vagy a dijmentes időszak után adataidat törölni, vagy üzenetedre (e-mail) nem törlik regisztrációdat a fizetési periódus megkezdése előtt, akkor a tisztességtelen magatartás miatt a szerződés semmissé válik, tehát nem kell fizetni. Ezeket a tényeket (lemondás, módositás hiánya) neked kell bizonyitani egy késöbbi hatósági/birósági/végrehajtási eljárásban.
Dij nem fizetés következménye:
SEMMI
Ök nem fognak perelni/bizonyitani az EU egyik országában, te meg nem állsz szóba velük, tehát el mehetnek a.... Nincs az a követelés kezelő cég, aki megvenné a felhalmozott kamu dijhátralékot, tehát még magyarra sem tudják átforditani az ügyet.
Bankszámla:
Bármely offshore cég nyithat Magyarországon számlát, ha bizonyitja deviza külföldiségét, csak a papirokat kell bemutatni hozzá. A bank nem korlátozhatja ügyfele számlaforgalmát, mindaddig mig hatóság nem utasitja rá.
Hatóságok:
Nincs aki vizsgálja, mert minden hatóság azt nézi, hogyan lehet lepasszolni egy ügyet, nem azt hogyan lehet megoldani. Semelyik hatóság nem fogja mágát illetékesnek találni, a legkülönbözöbb indokokkal dobják kiaz ügyet.
Lehúzás:
A PPO az OTPBank fizetési oldalán tárolt kártyadatok felhazsnálásával tavaly január elején húzott le 200.000 kártyáról 2.450 Ft egyszeri kezelési dijat a korábban ingyenes szolgáltatású autópályamatrica vásárlásért. Az oldalukon nem lehetett lemondani az ingyenes regisztrációt, továbbá a regisztráció során az apró betüben benne volt, hogy az OTP "biztonságos" oldalán végrehajtott kártya tranzakció adatait a cég megörzi késöbbi dijak beszedése miatt, melyhez a felhasználok százezerei járultak hozzá egy klikkeléssel az ÁSZF elfogadásával. A PPO kettétvált: anyacége svájci pornóoldal müködtető cég vette le a kártyaadatok alapján a pénzt Svájcban, mig a magyar rész csak adminisztrációs-kapcsolattartó alvállalkozó lett, aki még lehúzta 50 millóval a Magyar Autópályakezelőt (ki nem fizetett, de beszedett autópályamatrica dijakkal), majd eltünt egy Nógrád megyei cégtemető kisfaluban. Senki nem felelős, senki nem elérhető. A több száezer károsuktból alig háromezer tett feljelentést, a rendősrésg felelőst nem talált, az OTP mosta kezeit, mert adataidat te adtad meg, a magyar net felhasználók elöször ismerkedtek meg az automatikus kártyáról beszedett tranzakció fogalmával, a pénz soha nem lett meg. Az uszta meg a dolgot, akinek lejárt vagy fedezet nélküli kártyája volt arendszeben, mert attól nem birták levenni az összeget.

Netuddki. 2011.05.09. 20:55:15

@fda: Nagyokos! Ha előfizetel kábeltvre, akkor aláírsz egy papírt, hogy szerződsz velük bammeg. Aztán az első hónap letelte után szépen küldik a SZÁMLÁT, nem holmi papírfecniket.
Az elektronikus szerződéseknek is megvan a maguk formája. De az utólag fizetősöknél normál papír dokumentum is szokott lenni. 1 példány a vevőnél! Főleg ha az eladó akármikor változtathat a szerződésen. Gondolom a szerződést sem küldték el emilben SE.
Akkor meg miről is beszélünk. Szerintem egyértelmű csalás, ahol nem csak a zaklatást kéretik befejezni, hanem komoly bünti is befigyelne. Csak a megfelelő szervet kéne megtalálni kire is tartozik.
Én biztos, hogy elmennék egy ügyvédhez és íratnék vele egy feljelentést. De ha nem nem zavar a folyamatos zaklatás akkor csak rajta, ne csináljatok semmit.

Netuddki. 2011.05.09. 21:00:38

@ancsams: Azért nem kéne a hülyeségeket nyomatni. Akármilyen külföldi cég ha ITT szolgáltat, akkor az ITT hatályban lévő adózási szabályok szerint KÖTELES adózni. Csak nem ingatlanbazári majom vagy?

Donor 2011.05.09. 21:06:20

@ancsams: Én direkt nem regisztráltam pedig nagyon tukmálták a vége felé, furcsáltam is, ezért csakazért sem :)

A másik meg hogy neten direkt olyan kártyával fizetek amire mindig csak az aktuális összeget teszem rá, pont ezért.

Innentől kezdve bekaphatják.

Régen az Interware is próbálkozott. Lemondtam a net előfizetést kifizettem az utolsó számlát, de elfelejtették lekapcsolni, én meg nem fizettem a következő számlákat. Egy darabig fenyegettek, én meg minden alkalommal elmondtam hogy ekkor meg ekkor lemondtam, mert hónapok óta nem működött a net és nem javították meg, még egy darabig adósság behajtók irogattak szerelmes leveleket, én meg azzal a mozdulattal dobtam ki az összes levelet. Néhány év után megunták.

10ezer forintos tétellel ezek sem tesznek másként. Ha meg nem lehet lemondani meg törölni azzal azonnal a fogyasztóvédőkhöz menni, szóval attól sem kell félni, hogy halmozódik, mert te lemondtad volna, csak nem adtak lehetőséget, tehát egyértelműen tisztességtelen üzleti magatartás.

protoplanetáris korong 2011.05.09. 21:07:25

Ugyan már, ne legyetek sült bolondok, pénzt hogy kérhetne bárki is valamiért, amiről nincs írásos szerződés? Bárki nevében lehet regelni, és akkor ez már így teljesen rendben van? Majd minden kis gonosz ember elkezdi regelni a másikat, aztán jön a csekk az illetőnek?
Ezt a bíróságon nagy ívben kiröhögik, eszetekbe ne jusson befizetni.

Donor 2011.05.09. 21:09:23

@kovi1970: már miért zavarna? Elfér a többi spam között, nem? Ha ugyan arról a címről ír még levélszemétnek is ki lehet jelölni és soha többet nem kerül a szemed elé.

bálnatenyésztő1 2011.05.09. 21:10:39

Árulja már el valaki, hogy mi alapján kérnek pénzt?
Ha el akarom adni a lakásomat, felrakom a tel számomat 5 képpel és egy e-mail-lel.
Ezt a szomszédom is megteheti. Mi alapján van követelése?

Fell Bandi 2011.05.09. 21:17:52

@bálnatenyésztő1: hát nem látod a papír alján seychelle-i rabbi aláírását?

bálnatenyésztő1 2011.05.09. 21:20:28

@Fell Bandi:
Hmm, a blankoltatom magam, akkor lehetnék én is rabbi a szesell szgtk-en?

ancsams 2011.05.09. 21:23:49

@kovi1970: Akármilyen külföldi cég ha ITT szolgáltat, akkor az ITT hatályban lévő adózási szabályok szerint KÖTELES adózni.

Ez nem jött össze, tévedésben vagy. A szolgáltatások szabad áramlása EU-s direktiva, az eu-n kivüli szolgáltatókra is kiterjed. Csak magyar cég, vagy Magyarországon adóalannyá vált külföldi cég add magyar számlát. Az offshore rejtelme, hogy nem lehet követni/ellenőrizni, hogy magyar adóalannyá válik-e a cég, aki "rendszeres gazdasági tevékenységet" végez Magyarországon, de itt is csak az ÁFA léphet be, de ez is csak adóalanyok között, a magánszemélyek felé szolgáltató cég nem lesz magyar adóalany, tehát nem adózik Magyarországon (kivéve, ha ingatlant birtokol). Javasolt olvasni valók: ÁFA törvény, társasági adó törvény.
A számla magyar számviteli törvény szerinti találmány, tehát a külföldi cég anyaországa szerinti "számlát" add, ha ott előirás egyáltalán, offshore-ban a cetli/elektronikus levél/bármi is "számla" lehet, ugysem kell bevallani a bevételt, fix dijas cégalapitási adó van és kész. Adhat az offshore magyar "papirfecnit" is, de számlát egyáltalán nem, mert nem magyar(!) adóalany.

Megdobbent 2011.05.09. 21:44:54

@ancsams: fizetni akkor sem fog senki, ugyhogy vegulis irrelevans a sztorira.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.09. 21:51:55

@donfuligjimmy: Hogy megvigasztaljalak: Ha ingyenes nincs is, a tartós bérlet azért akciós. Persze ez attól is függ, hogy ki milyen gyakran használja... (Aki ritkán közlekedik, annak a taxi is olcsóbb, mint a saját autó fenntartása.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.09. 21:57:47

@ancsams: Akkor viszont nem is jogalany itt?
Vagy mindenki egyenlő, de a kurva anyját az összes disznónak?

ergbertegon 2011.05.09. 22:11:09

@ancsams:
Ez valóban így van. ..és valóban nem kell még Magyar nyelven sem legyen. Egy kell legyen csak rajta. Az összeg mégpedig számjegyekkel. Nekem több online rendeléses szlovák számlám is van. A saját nevemen kívül semmi nincs magyarul rajta. De közelítsük meg más irányból a dolgot. Mivel online rendelés nem egyszemélyre korlátozható.- tehát bárki kattinthat helyettünk ami itt ugye a szabályzat elfogadása - követelés behajtása esetén nekik kell hatóság stb. után bizonyítani a kettintás IP -jét és az adott időpont címét. Gondolom én......

ergbertegon 2011.05.09. 22:12:56

Jázusomblogmotor.
Hááá mikor küldtem már el ezt az üzit..:-(

magyar ember teli szájjal 2011.05.09. 22:13:51

Ez Magyarország, itt a tértvevényes ajánlott 2. kézbesítési kísérletével kezdődik a kommunikáció. Díjbekérő amúgy is kuka, azzal sokan próbálkoznak regisztráció nélkül is.

fda 2011.05.09. 22:17:10

@Baldrick68: Most akkor volt ÁSZF, és valamilyen szerződés vagy nem. Ha volt, el kell olvasni és betartani. Ha nem volt, akkor meg küldözgethetik a díjbekérőket, nincs miről beszélni.
Hiába küldök most neked számlát 100ezer forintról, hogy fizesd ki, mert válaszoltam neked :-), nem hiszem, hogy kifizetnéd, hiszen nem állapodtunk meg előre. Ilyenre is volt már példa, aki kifizeti, megérdemli.

fda 2011.05.09. 22:22:12

@kovi1970:
Nagyokos.
"Az elektronikus szerződéseknek is megvan a maguk formája."
Igen, rendszeresen csinál ilyet az én cégem is.
Ahogy fentebb írtam egy kultúráltabb felvetésre, azt kell tudni, hogy volt-e ilyen szerződés, ÁSZF, bármi, vagy nem.
Ha volt, be kell tartani. Ha nem volt, akkor meg ki kell dobni a díjbekérőt és kész.

"Én biztos, hogy elmennék egy ügyvédhez"
Dehogy mennél! Az idő, fáradság és főleg pénz. Sok pénz. Azért, mert kaptál egy emailt? Ne adj olyan tanácsot, amit te sem gondolsz komolyan.
Ha küldök egy ilyen emailt neked, akkor feljelentesz?

Chessterfield 2011.05.09. 23:15:03

@ancsams: "Bármely offshore cég nyithat Magyarországon számlát, ha bizonyitja deviza külföldiségét, csak a papirokat kell bemutatni hozzá. A bank nem korlátozhatja ügyfele számlaforgalmát, mindaddig mig hatóság nem utasitja rá."

1. Ha a céget a bank gyanúsnak találja, nem fogja megnyitni neki a számlát. (Indoklás: "A bank nem kíván önnel üzleti kapcsolatra lépni."

2. A bank BÁRMIKOR megszüntethet egy számlát. (Indoklás: lásd fent + "adjon meg egy számlaszámot, ahová egyösszegben átutaljuk a számláján lévő összeget és viszlát"

2011.05.09. 23:28:21

Hányingerem van, hogy ebben a kibaszott országban minden átbaszás.

HgGina 2011.05.09. 23:30:22

@c_url: milyen áfa-befizetési kötelezettsége van egy nem rezidens devizakülföldinek te sütyürütyü?

Ez itt egy gyüjtőhely azoknak a hülyéknek, akiknek fogalmuk sincs az offshore lényegéről?

Magyarországon is jegyeznek be offshore cégeket. Magyar tulajdonosuk nem lehet, és magyar cégnek nem értlkesíthet. Ennyi.

HgGina 2011.05.09. 23:43:29

@Rótbizony Krúzó: FVH, APEH, rendőrség... na pont ezeknek aztán semmi közük egy Seychelles-szigeteki cég dolgaihoz. Zaklatásért meg Mahéban perelheted őket. Vagy ott, ahol azt illetékességűnek kijelölte az online szerződési feltételekben.

Olyan jókat röhögök ezen a sok elmebetegen, aki itt írogatja a hülyébbnél hülyébb ötleteit (tisztelet a kivételnek).

HgGina 2011.05.10. 00:04:12

@ancsams: nem itt szolgáltat, hanem te innen veszed igénybe a seychelles-i szolgáltatást. Tévedésben vagy áfa-kör tekintetében.

HgGina 2011.05.10. 00:10:05

Nos, akkor befejezésül: ne fizessetek Adobe szoftverekért, mert az Adobe egy (illetve kettő) offshore cég. Az amerikai részlege értékesít az EU-ba (Franciaország) ezért nem fizet áfát Amerikában. Az európai részeg (Hollandia) meg értékesít Amerikába, ezért ez meg az EU-ban nem adózik.

Ők is pontosan ugyanezt csinálják. Ez nem átverés, hanem egyszerűen adóoptimalizálás, éspedig teljesen törvényes keretek közt.

Balint Gyuri bacsi 2011.05.10. 02:52:24

valaki megszerezte az emil cimed (meg sok maset aki oda hirdetest tett fel)
aztan kikuldte ezt a levelet a ceg neveben.
szimpla atveres.
rohadjon meg a penzehes troger! az ilyet addig vernem egy mosogepcsovel amig leszakad a valla. az arcat mar nem meri adni hozza. egy ilyen sunyi disznot egyszer kapjak el!

magyar ember teli szájjal 2011.05.10. 06:34:47

@fda: Istenem, bár annyira egyszerű lenne behajtani Magyarországon egy tartozást, hogy megnézzük, volt-e szerződés. Nem lenne annyi körbetartozás, mint most.

homar-fan 2011.05.10. 07:21:45

Kontakt perszónt tessék spammolni, Benko Sanyit-t Lakitelekről (esetleg féltéglára kötözött ajánlott levelet neki ablakon át kézbesítve)

ontact-hdl: CCOM-1302070
person: - -
organization: Benko Sandor
email:
address: Jokai u. 13
city: Lakitelek
state: PEST
postal-code: 6085
country: HU
phone: +36.302753625

contact-hdl: CCOM-1302073
person: - -
organization: Benko Sandor
email:
address: Jokai u. 13
city: Lakitelek
state: PEST
postal-code: 6085
country: HU
phone: +36.302753625

Baldrick68 2011.05.10. 07:42:46

@Balint Gyuri bacsi:
Nem hinném hogy bármilyen hatóság rájuk fogja rúgni az ajtót pláne hogy a haverok vannak hatalmon.

Abból gondolom hogy van némi narancsos beütésük hogy anno ezt a Benko Sándort az üzelmei miatt behívták a HírTv-be.
És hogy finoman fogalmazzak nem hogy nem tépték le virtuálisan a körmeit, hanem szépen belesírta a világba hogy ők milyen tisztességesek meg becsületesek de mindenki gonosz és le akarja őket járatni.
És senkinél nem volt a HírTv ben egy vascső hogy fejbe vágja.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.10. 08:34:57

@HgGina: Én nem is fizetek értre. Használom az ingyenes olvasójukat - ha akarom - , de arra is ugyanolyan jó más ingyenes programok vannak, mint a pdf-írásra, stb.

cicmen (törölt) 2011.05.10. 09:01:51

@Sün‼: Drej.

Aha!
Einstein két fiát hívták így!
Zweistein és Dreistein!

cicmen (törölt) 2011.05.10. 09:05:00

@Baldrick68: És senkinél nem volt a HírTv ben egy vascső hogy fejbe vágja.

Biztosan fával fűtenek, a vizet meg a kútról hozzák korsóban!

cisztein 2011.05.10. 09:13:21

Nem olvasom végig a kommenteket, bár lehet, hogy valaki már vette a fáradságot, felment a kérdéses honlapra, és elolvasta a szerződéses feltételeket.
Én megtettem.

Ez alapján, szó szerint kimásolva:

"1 db (első) alap hirdetés ingyenes... Minden további és a 30 napon túli hirdetésre a következő díjak érvényesek..."

VAGYIS A 2. HIRDETÉS MÁR FIZETŐS A SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK SZERINT!

Én ez alapján csak ennyit tudok hozzáfűzni:
Aki nem olvassa el a szerződéses feltételeket bármilyen szolgáltatás igénybe vétele esetén, és ezt még a díjbekérő kézhez vétele után sem teszi meg, hanem a Homárra rohangál alaptalanul, az sajnos fizessen.

De jobban jár, ha legközelebb először olvas, utána kattint...

cisztein 2011.05.10. 09:21:35

Látom Harley olvasta egyedül a szerződéses feltételeket, a többiek csak a topikban leírt, erősen egyoldalú, szubjektív, tények, információk és szerződéses feltételben rögzített adatok nélküli információra támaszkodva köpködnek.
Ez alapján sajnos azt kell mondjam, hogy nem véletlenek ezek a megbúvó, fizetési kötelezettséget generáló dolgok, mivel az alapvető, a honlapon is megtalálható szabályzatot senki nem veszi figyelembe.
Ebből kiindulva sajnos még sokan fognak a jövőben jogos számlát kapni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.10. 09:47:41

@cicmen:
Az ki van csukva!
Kétkő meg háromkő?
Nem léééétezik!

Baldrick68 2011.05.10. 10:00:10

@cisztein:
A fő probléma ott van hogy ezek a roppant etikus lelkek naponta hekkelik át az AFSZT-t
Ergo egyáltalán nem biztos hogy anno erre a szövegre kattintott valaki igent.
Most hogy úgy mondjam "visszamenőlegesen" (de ismerős valahonnét) csinálnak jogalapot.

2011.05.10. 10:00:45

@fda: mit játszod meg az eszed ? Az az átverés benne, hogy az ingyenes idószak után KÉPTELEN vagy törölni a hirdetést, mert a rendszerük nem engedi. Hogy belecsússzál a fizetős időszakba.
DE VAN ingyen hirdetés: például az ingatlan.com.
Nem is értem egyéb más céggel minek kezdenek.

2011.05.10. 10:02:49

@protoplanetáris korong: BKV buszon sincs írásbeli szerződés amikor felszállsz. Ha jegy nélkül utazol akkor meg jogszerűen büntetnek meg. A PTK-ban nem alaki követelmény a szerződések írásbelisége, nem tudtad ?

Firefoxer 2011.05.10. 10:08:21

Régóta csinálja, sok panasz volt már, de a folyamatos (adwords) hirdetés arra enged következtetni, hogy elég sokan fizetnek. Első körben én mindig megnézem az impresszumot. Vagy Magyar cég legyen, vagy ha nemzetközi, akkor brandként ismerjem (bár itt van egy .hu oldal, aminek az ismertsége lehet az, amit kihasználnak). Ha nem, nem veszek (igénybe) semmit. Ha külföldi webáruház, akkor pedig a fizetőrendszerre vonatkozik ugyan ez.

cisztein 2011.05.10. 10:18:41

@Baldrick68:

Igen, ez az egyetlen dolog, ami alapvető probléma lehet, és ezt nem tudom hogyan lehetne bizonyítani.
Nyoma biztosan van, csak a szakember megfizetése sem olcsó mulatság, aki megmondja, hogy egy honlapon mikor és mi került módosításra. Az sem biztos, hogy admin kódok nélkül bárki is meg tudna nézni bármit is, de ehhez tényleg nem értek.

Elsőre talán annyit lehet tenni, hogy egy print screen-nel kép formátumban folyamatosan heti (vagy akár napi) szinten lementeni a szerződéses feltételeket (nem kimásolni word file-ba, mert az utólag bármikor szerkeszthető, nem bizonyíték), és ha valami menet közben felhívás és nyom nélkül változik, az már alapot adhat a csalás gyanújára, és akár feljelentésre is.
Jobb ötletem első körben nincs, ha ilyen csalást gyanítanék, én biztosan ezzel kezdenék.

Barnebyte 2011.05.10. 12:50:06

Egyszer elnéznék a seychelles szigetekre, és Victoria, Mahén megnézném, hogy tényleg van-e ott egy chrystal office nevű irodaház. Ha jól emlékszem, valami anniefield roadon van, és jó nagy lehet.
Guglimepen takarja egy felhő... Gyanús. :)

Warnika 2011.05.10. 13:17:02

én tavaly futottam beléjük és inkább befizettem a 13500 Ft-ot. Akkor még MKB számlaszámuk volt. azóta inkább nem hirdetek velük. mivel nincs semmilyen hivatalos állásfoglalás ellenük nehéz lenne a saját igazunkat bizonygatni. a szerződési feltételekben benne van, hogy fizetős 30 nap után.

ap · http://premiumlivesets.hu 2011.05.10. 13:25:01

átverés az egész, tökegyértelmű. nagy számok alapján biztos van olyan retardált aki csenget... erre játszanak.

malar 2011.05.10. 13:58:04

@gergo1000:

- Bizonyítsd be, hogy az adott időpillanatban én regisztráltam a weboldalon és nem valaki más. Az internet anonimitása nem különösebben segíti a szolgáltatót itt. Persze mondhatjuk, hogy a tény, miszerint az én lakásomat reklámozták rajta közvetetten bizonyítja, de csak közvetetten és ezzel még amúgy sincs vége a dolognak.

- Bizonyítsd be, hogy valóban elfogadtam a felhasználási feltételeket. Egy pipa egy adatbázisban semmit nem jelent. Annyit rakok bele amennyit nem szégyenlek. Vagy írásos, általam aláírt szerződés, vagy tanuk akik alátámasztják, hogy az állításod, miszerint én elfogadtam a dolgot valós. Bár a PTK valóban ismeri a szóbeli szerződést mint olyat, ha csak két ember állítása áll egymással szemben pro és kontra, akkor ott sok sikert a kintlevőséged behajtásához. Csak hogy értsd, én mint szoftverfejlesztő, ha akarom, az egész telefonkönyvet regisztrálom névvel címmel az adatbázisomba és mindegyik elfogadja a feltételeimet. Ekkora bizonyító ereje van annak a pipának.

- Amúgy az a cég amelyik online szolgáltatást utólagos fizetéssel nyújt erősen átverésgyanús, de minimum elmegyenge. A fenti pontok miatt is van az, hogy az online szolgáltatásokért általában előre és azonnal fizetsz. Akkor garantáltan nem fordul elő, hogy szolgáltattak, de nem fizettél érte.

Amúgy az én rendszerem, ha olyasmire kapok számlalevelet, amit (tudtommal) nem fizettem elő, vagy nem használtam, akkor annak csak abban az esetben megyek utána, ha:
- Nagyobb összegről van szó: >15-20k HUF, ahol a pontenciálisan követelhető késedelmi kamat fájhat ha a végén kiderül, hogy jogosan kérték a pénzt.
- Többedik levelet küldik.
- Tértiv. levélben keresnek meg.

Minden egyéb esetben a levelet lefűzöm a kerek dissziéba, hiszen ha igazán komolyan gondolják, akkor:
- keresnek még
- tértiv. levélben keresnek meg

Ha pedig csak vaktában bepróbálkoztak, akkor jobb is ha süket fülekre találnak.

Amúgy pedig emlékeim szerint az ilyesmi tartozásoknál is van elévülés, tehát ha nem keresnek valamilyen igazolható - pl tértiv. levél - formában egy ideig (egy évig talán?) akkor a tartozás elévül és bírósági úton már nem behajtható.

gergo1000 2011.05.10. 14:07:33

@malar:
Érdekes, hogy megint nem sikerült megérteni, hogy mit írtam:) Általában így járok, úgyhogy már meg se lepődöm. Minden szavaddal egyetértek, kivéve azzal a résszel, ahol azt taglalod, hogy hogy cselekednél. Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, én biztos feljelentést tennék, épp ezért másoknak is ezt tanácsolom. Amúgy azt ne felejtsd el, hogy Magyaroszágon igen gyakran születik a józan paraszti logikával ellentétes bírósági itélet.

mohopasi 2011.05.10. 15:57:14

"Pár hónapja feladtam 2 ingyenes hirdetést az ingatlanbazar.com-on" hát akkor hülye vagy. Évek óta téma az ingatlanbazárpontkom.

Hentes pékné módra 2011.05.10. 19:39:22

igy tök könnyen el lehet passzolni a lakást :D
ezek csaló köcsögök nem kell nekik fizetni, ellenben te megrendeled az összes kiemelést meg mindent :D

-nincsen- 2011.05.10. 22:09:15

Annak aki ért hozzá, csak azt mondhatom, h. a rendszerük könnyen támadható, ráadásul az adatbázisról nem készítenek backupot. Tehát nekem is eltűnt a 20-ezres "tartozásom".

brahamb 2011.05.11. 19:01:12

Senki nem látott/kapott még szerződést az adott cégtől. Mivel nem létezik egyetlen egy szerződés sem. Szerződési feltételek vannak, de valós szerződés egyetlen egy darab sincsen.

bboldii11-2011 2011.05.14. 20:59:14

@brahamb: Ugye mindig írásbeli szerződést kötsz amikor buszra szállsz (BKV)? Zöldséges? Étterem?

Attól, hogy könnyebb hisztizni, a ráutaló magatartás is szerződés.

bboldii11-2011 2011.05.14. 21:02:15

@malar: Tipikus bunkó álláspont, ami ráadásul jogilag sem igazán áll meg. De egyszerűbb azzal kezdeni: Ha tudod, hogy valamiért fizetned kéne és te vagy a ludas az ügyben (pl. nem mondtad le a hirdetést), akkor az nem erkölcsös. Az erkölcs pedig talán még mindig egy érték. Nem? Nem volt kötelező beregisztrálni, előfizetni stb. Innentől nem kell olyan magas lóról beszélni.

bboldii11-2011 2011.05.14. 21:03:53

@-nincsen-: Ugye nem BTK-ba ütköző bűncselekményre akarsz másokat rávenni, és bevallani ugyanennek a véghezvitelét?!

Szerintem azért ezek a kommentek sem nagyon elfogadhatóak...

nemfizetek és kész 2011.05.15. 15:16:17

Kedves brahamb, valóban szerződésben állok a zöldségessel mindenkivel abban a pillanatban amikor vásárolok. Viszont nem hónapokkal később küldik hogy hová és mennyit fizessek. Előre kell fizetni, mert ha nem fizetek addig a szolgáltatást sem kapom meg, ráadásul nem egy évre kötök szerződést. Ha hosszabb időre kötök szerződést és nem csak egyszeri alkalmi vásárlásról van szó, akkor azt minden szolgáltatónak meg kell küldeni postán a szerződést ha nem személyesen aláírva kötjük meg. Ezt Benkő úr is jól tudja, csak vannak akikre elég ráijeszteni hogy fizessenek, anélkül hogy tisztában lennének a jogaikkal. Jó is üzlet számára.

nemfizetek és kész 2011.05.15. 15:33:38

Előbb rosszul írtam nem brahambnak szólt a válaszom hanem boldiinak.
Úgy értelmezem hogy boldii = Benkő úrhoz van szerencsénk?

Egyéves Önkéntes 2011.05.15. 15:38:37

Most vettem az ingatlanbazáron egy nullkilométeres Ilferrós mercit, első nemdohányzó német fogorvosnő tulajtól, aki az egyik autópálya pihenőben rendelt és a következőben lakott, így kizárólag sztrádán közlekedett.
Szóval jól is ki lehet ebből jönni.

falfesték 2011.05.15. 16:36:53

boldii: Etetni akarsz?!
Amikor buszra szállsz, netán ki van írva a buszra, hogy "30 km-ig ingyenes", és nem tudsz leszállni, mert nincs rá lehetőséged? Aztán 90 km után követelik rajtad a viteldíjat, holott nem is akartál addig utazni. És végül le sem engednek szállni, amíg nem fizetsz, és elvittek több ezer km-re, mégsem akarsz velük utazni? Reklamálni sem tudsz, mert ez egy "külföldi" busz, hiába van rajta magyar rendszám.
A buszos hasonlat nem jött be! Mert a buszon előre megváltod a menetjegyet, és bármikor le tudsz szállni ha nem tetszik az utazás.

Zöldséges? Kérsz 3 kiló ingyenesnek ígért paradicsomot, és kapsz helyette 3 kiló fizetős káposztát, amit a 9. kiló rád pakolása után közlik, hogy ki kell fizetned, ha kéred, ha nem. Aztán addig pakolják rád a káposztás zsákokat, amíg bele nem gebedsz, de a zöldségestől addig nem engednek ki, amíg ki nem fizeted amit nem kértél. Az üzletvezetőt nem tudod elérni, mert azt állítja külföldön van, de a boltot se tudod jobb belátásra téríteni, mert külföldinek vallja magát. Igaz, az üzletvezető ott lakik a bolt felett, de sérthetetlen, mert vannak olyan okos barátai akik megmondják mit hogyan tegyen, hogy sérthetetlen lehessen.
Így a zöldséges bolt hasonlat sem jött be, mert ha ott nem azt kapod amit kértél, otthagyod! És az eladónak sincs joga az ajtókat bezárva kötelezni arra, hogy káposztáért fizess, még ha ingyen paradicsomért tértél be a zöldségeshez.

Az étterem?

Betérsz és rendelsz valami ételkülönlegességet, amit ingyen adnak. Erre kihoznak valamit, amit utálsz, és pénzt kérnek érte. Te reklamálsz hogy nem ezt kérted, és kihoznak 5 percenként mindig egy adagot. Távozni nem engednek, mert nem fizettél. Hiába hangoztatod, hogy az ingyenes menüért jöttél, köteleznek, hogy fizesd ki amit kihoztak, és jobban jársz ha fizetsz, mert 5 percenként mégegy tányérral kihoznak az asztalodra. A pincér minden egyes hozzád intézett válaszáért felszámol 500 Ft asztalhoz kifáradási díjat. De az ajtókat bezárták, az üzlet tulajdonosa az alkalmazottak szerint Bahamákon van. Közben ott röhög a szomszéd szobában.
Az étterem hasonlat sem jött be, mert ott sem fizetsz azért amit nem rendeltél meg.
Az étterembe belépés, nem "ráutaló magatartás", hogy sóskafőzeléket tukmáljanak rád jó pénzért, ha egyszer az ingyen menüért tértél be, ami se nem sóskafőzelék, se nem fizetős!

Hogy mi áll meg jogilag? Biztosan nem az, hogy a fórumozókat lebunkózod. Biztosan ha téged lebunkóznának, már kopogna is a tanácsadó írógépe.

Erkölcsös? Itt az erkölcsről lehetne vitatkozni. Mindenki döntse el, mi az erkölcsös.
Valahol olvastam azt a kifejezést, hogy "előfizetéses csapda". Ezt nem erre értették?

Hogy mi ütközik a Btk. -ba? Nem ezen a fórumon fog eldőlni!

A hozzászólások, árulkodnak annak szerzőjéről.

brahamb 2011.05.17. 09:30:48

boldii: itt egy fizetős, folyamatos szolgáltatásról van szó. Gondolom kaptál az áramszolgáltatódtól, gázszolgáltatódtól, mobilszolgáltatódtól is szerződést. Csak mert folyamatos szolgáltatásnál, ahol havi díj van, kötelező a papír alapú szerződés.

nemfizetek és kész 2011.05.17. 15:57:09

@brahamb: Egyetértek brahambbal és csak hozzáfűzném hogy nincs olyan szolgáltató ahol évekig szerződésbe kényszeríti az embereket nem várt szolgáltatásért és nem törli ha nem fizet.Minden szolgáltató kikapcsolja a szolgáltatást egy idő után nem fizetés miatt, de ha az ügyfél jelzi hogy nem tart rá igényt akkor azonnal kikapcsolják. Nem beszélve a jogosulatlan adatkezelésről. Tehát nincs az ingatlandepo.com módszeréhez semmilyen példa ami etikus és legális a Magyar kereskedelemben.

Alpannonia.at 2011.05.26. 11:43:24

,,, sziasztok, a fogyasztok.hu ezt találtam.
Büntetőjogász, 2011. április 25. - hétfő 16:09

RE: Egy kis segítséget szeretnék nyújtani mindazoknak, akik beleszaladtak ebbe a csapdába, mert ez nem más, mint csalás, köztörvényes bűncselekmény. Nem a fogyasztóvédelemhez kell fordulni, hanem rendőrséghez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kell megtenni a feljelentést. A probléma ott kezdődik, hogy a társaság nem tudott rendesen elbújni az anonimnak hitt off-shore táraság mögé, melyet Experient Entertaiment Ltd néven hoztak létre. Pár kattintással bebizonyítható, hogy a társaság Magyarországon működik, Magyarországról működtetik, így az a hatályos adójogszabályok szerint itt helyben telephelyet képez. Amennyiben nem jelentkeztek be az adó hatálya alá úgy bűncseleként követnek el. Na de menjük szépen sorjában. A figyelmeztető leveleket a 88.151.101.138 IP címről küldözgetik, mely szerver bizony Budapesten található, így már kétség sem fér hozzá, hogy a céget Magyarországról irányítják! Ez az ATW szervere egyébként. Ez már tökéletesen elég egy NAV felé címzett feljelentéshez, de lesz itt még más is. A „társaság” által használt domain neveket ingatlandepo.com és ingatlanbazar.com és ingatlanbazar.net szintén Magyarországon regisztrálták. A regisztrátor a Bisuness Telecom Kft. (6000 Kecskemét, Mindszerni krt 27. A domainekhez a névszervert is ők adják: ns2.businesstelecom.hu Ők a rendőrség vagy adóhatóság megkeresésére biztosan meg fogják mutatni a domain igénylő nevét és címét, mivel off-shore cégektől nem fogadnak el megbízást, így egy belföldi magánszemély volt biztosan a regisztrálást kezdeményező. Így kideríthető, hogy ki rejtőzködik az Experient Entertaimant Ltd. mögött. Ezzel már is bizonyításra került, hogy ő üzemelteti a céget és nagy valószínűséggel ő a tulajdonosa. Hatályos APEH rendelkezés itt olvasható az EKT (azaz ellenőrzött külföldi társaságok) kapcsán. www.apeh.hu/adoinfo/szja/ellenorzott_kulfoldi_tars.html Tehát mindenkit bátorítok, hogy a fent megadott adatok alapján ne a fogyasztóvédelemhez forduljanak, hanem a rendőrséghez és az adóhatósághoz. Itt több rendbeli csalás és adócsalás megalapozott gyanúja áll fent. Az embereket megfélemlítik, azok meg fizetnek, pedig nem is kellene. Azzal, hogy fizetnek, ráutaló magatartással elismerik a tartozásukat, innentől nincs mit tenni. Tehát nem szabad kifizetni, mert nincsen jogalapja és az Seychelles szigeteki off-shore céggel NEM tud bírósára menni Magyarországon. Ha bírósági végzést mutogatnak a neten, akkor a kiállított számlákon felül még egy rendbeli okirat hamisítással állunk szemben. Továbbá, a hatályos adótörvények szerint a Magyarországon nyújtott szolgáltatás általános forgalmi adó köteles. A fentiekben bizonyítottuk, hogy a szolgáltatást nyújtó domain bejegyzés és a hozzá tartozó névszerver Magyarországon van. Így a cég által kiállított számla, nem más mint egy nagy adócsalás és egyébként nem felel meg az APEH által megkövetelt formátumnak, számlakiadási eljárásnak. Ezt a számlát úgy hívjuk, hogy fiktív számla és a hatóság nagyon harap rá. Ha befogadjátok és kifizetitek ti is bűncselekményt valósítotok meg. Továbbá, a „társaság” bankszámla száma 5950351-11081265-00000000, mely a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnél van vezetve. A pénzintézet a NAV vagy a rendőrség megkeresésére azonnal kiadja az ügyfél adatait, melyek esetleg szükségesek a vagyonosodási vizsgálathoz, így nagyon egyszerűen el lehet kapni az emberünket. Az off-shore cégek természetéből fakadóan a tulajdonosok próbálnak rejtőzködni, de vannak olyan dolgok, melyet csak a tulajdonos tud kezelni egy off-shore cégben, legyen abban akárhány néveleges igazgató és részvényeket, üzletrészeket birtokló cég. És ez a dolog bizony a céges bankszámla. Szóval, ha megvan a bankszámla tulajdonosa, akkor megvan az off-shore cég tulajdonos, megvan a csalónk. A whois recrodból kiderül, hogy a regisztrációt Benkő Sándor kérte, aki 6085 Lakitelek, Jókai u. 13 szám alatt lakott, vagy lakik és régebben a 30.275.3625 mobiltelefon számot használta, de a szám már nem működik. Az ingatlandepo.com-mal Benkő „úr” még úgy is kapcsolatba hozható, hogy az oldal bal alján büszkén feltüntette, hogy „design by benko” Mit tudunk még Benkő úrról: hitel-tanacsadok.hu/hiteltanacsado/benko-sandor/2948 Benkő „úr” további cégei: Expent-Bau Kft 6065 Lakitelek, Jókai utca 13. Expent Bussines Club Kft 6065 Lakitelek, Jókai utca 13. Győrfi-Fuvar Kft (korábban ALL-FINANCE MANAGEMENT ) 6000 Kecskemét, Ballószög 284. A. ép. Még egyszer mindenkit arra bátorítok, hogy tegye meg a feljelentést és ne a béna fogyasztóvédelemhez forduljon, mert azon semmit nem fognak tudni tenni egy Magyarországon be nem jegyzett fantomcég ellen. Itt bűncselekménnyel állunk szemben! Ha a fentiek szerint megteszitek a feljelentést és kértek még ellene egy vagyonosodási vizsgálatot, akkor az meg fogja tenni a hatását, hiszen látszik, hogy azért kell a rengeteg céget csinálni, hogy tisztára tudja mosni a Neten kicsalt pénzeket. Küldjétek tovább ezt mindazoknak, akiket lehúztak. Felrakom ide a teljes whois recordot, melyet érdemes beletenni a feljelentésbe mellékletként, mely további iránymutatásként szolgálhat a szakembereknek. domain: ingatlanbazar.com owner: -- organization: Experient Enterteiment Ltd email: admin@ingatlandepo.com address: Suite 15, Oliaji Trade Centre, Francis Rachel street city: Victoria, Mahe postal-code: - country: SC phone: +36.302753625 admin-c: CCOM-1302070 admin@ingatlandepo.com tech-c: CCOM-1302073 admin@ingatlandepo.com billing-c: CCOM-1302072 domain@businesstel.hu reseller: Business Telecom Kft. reseller: www.businesstelecom.hu reseller: Tel: +3676585000, Fax: +3619995012 nserver: ns2.businesstelecom.hu nserver: ns.ingatlandepo.com 88.151.101.138 status: lock created: 2006-05-16 07:48:01 UTC modified: 2010-05-09 00:46:02 UTC expires: 2011-05-16 07:48:01 UTC contact-hdl: CCOM-1302070 person: - - organization: Benko Sandor email: admin@ingatlandepo.com address: Jokai u. 13 city: Lakitelek state: PEST postal-code: 6085 country: HU phone: +36.302753625 contact-hdl: CCOM-1302073 person: - - organization: Benko Sandor email: admin@ingatlandepo.com address: Jokai u. 13 city: Lakitelek state: PEST postal-code: 6085 country: HU phone: +36.302753625 contact-hdl: CCOM-1302072 person: Business Telecom Ltd. email: domain@businesstel.hu address: Mindszenti krt. 27. city: Kecskemet state: -- postal-code: H-6000 country: HU phone: +367.6101919 Itt van még egy domain recordja a barátunknak: Request: ingatlanbazar.net whois server for *.net is whois.crsnic.net ... connected to whois.crsnic.net [199.7.52.74:43] ... connected to whois.joker.com [194.245.148.70:43] ... domain: ingatlanbazar.net owner: Benko Sandor organization: Experient Enterteiment email: andreas.stindt@ingatlanbazar.net address: Jokai u. 13 city: Lakitelek state: -- postal-code: 6065 country: HU phone: +36.302653625 admin-c: CNET-785563 sandor.benko@expent.hu tech-c: CNET-785563 sandor.benko@expent.hu billing-c: CNET-785563 sandor.benko@expent.hu nserver: ns.ingatlandepo.com nserver: ns5.atw.hu status: lock created: 2010-10-06 13:06:26 UTC modified: 2010-10-11 09:18:05 UTC expires: 2015-10-06 13:06:26 UTC query-source: 69.48.140.11 contact-hdl: CNET-785563 person: Benko Sandor organization: Experient Enterteiment email: sandor.benko@expent.hu address: Jokai u. 13 city: Lakitelek state: -- postal-code: 6065 country: HU phone: +36.302653625 source: joker.com live whois service query-time: 0.014042 db-updated: 2011-03-19 13:57:42 domain:expent.hudomain-használó: All Finance Management Kft.domain-használó:All Finance Management Kft.cím:Széchenyi krt. 74/b.cím:6065 Lakitelekcím:HUtelefon:+3676505096 telefax:hun-id:1000660792admin-kontakt:2000865276tech-kontakt:3000101290zone-kontakt:3000101290névszerver: ns.ingatlandepo.comnévszerver: ns2.businesstelecom.huregisztrálva:2007-12-03 00:16:04módosítva:2008-08-13 22:56:49regisztrátor: 1000603883 admin-kontakt:Benkő Sándorcím:Széchenyi krt. 74/b.cím:6065 Lakitelekcím:HUtelefon:+36302753625telefax:hun-id:2000865276 tech-kontakt:Business Telecom Hostmastercím:Mindszenti krt. 27.cím:6000 Kecskemétcím:HUtelefon:+3640101019telefax:+36 1 9995012e-mail:hostmaster@businesstel.huhun-id:3000101290 zone-kontakt:Business Telecom Hostmastercím:Mindszenti krt. 27.cím:6000 Kecskemétcím:HUtelefon:+3640101019telefax:+36 1 9995012hun-id:3000101290 regisztrátor:Business Telecom Ltd.regisztrátor:Business Telecom Kft. (Registrar)cím:Mindszenti krt. 27.cím:6000 Kecskemétcím:HUtelefon:+36 40 101919telefax:+36 1 9995012hun-id:1000603883

hunone 2011.06.27. 12:22:38

Én is adtam fel hirdetést ezeknél...: azaz , csak adtam volna !
Még a fotók csatolása előtt észrevettem , hogy elrontottam az adatokat és törölni akartam , de nem engedte törölni !!
Tehát nem 30 nap után , hanem 30 másodperc után sem tudtam törölni !
Azóta küldözgeti az irgum-burgum méljeit , valamint tájékoztat arról , hogy hirdetésemet megnézték .
Honnan tudja , hogy megnézték , ha képeket nem is csatoltam hozzá : tudtommal csak a klikkek után számol a rendszer , itt viszont nincs mire klikkelni !
Az elején még próbáltam levelezni velük , de ez olyan volt , mint lóval sakkozni : meg lehet próbálni , de többnyire semmi értelme .

Arra bazíroznak , hogy lesz olyan birka , aki beparázik és inkább fizet .
Ne fizessen senki , mert ez nem más , mint egy ügyetlen lehúzás .

Jut eszembe ! Valaki itt perbe került velük ( Június elején volt a tárgyalás ):tudható , hogy mi volt az eredmény ??

partizan1 2011.07.29. 09:13:23

Én is bele estem ebbe a csapdába...Experient Enterteiment Ltd.Csak most már A CREDITEXPRESS Magyarország Kft. behajtócég küldött 65590Ft-ól csekket meg a fenyegetést a bíróságról és végrehajtásról..stb..
Szerintem nem én vagyok az egyetlen.Valaki tud tanácsot adni? Köszönöm!!

Handabanda 2011.07.30. 13:12:48

@partizan1: Helló partizan1!Én is megkaptam a csekkemet 83025-ft-ról és a napi 1% kötbérről ami nem fizetés esetén 284868 ft.Én mindenképp ügyvédhez fordulok!

partizan1 2011.07.30. 18:08:37

@Handabanda: Helló Handabanda!! Ha voltál ügyvédnél megosztanád velem hogy mit tanácsolt!!?? Tuti hogy nem fizetek nekik,(nem is tudnék,) de az se jó ha fenyegetik az embert...

Handabanda 2011.08.02. 17:27:47

@partizan1: Tegnap voltam ügyvédnél és azt tanácsolta,hogy semmiképpen sem fizessek,mert nem fogom visszakapni!

b_zsoka52 2011.08.02. 18:08:45

Egy hete én is kaptam egy fizetési felszólítást, majd pár nap múlva egy másodikat is 14.800,-Ft-ról! Persze az oldalukra nem lehet belépni, hiába próbálgatom. Az hírdetésem megtekintéséről én nem kértem tőlük értesítést küldik maguktól és ez kerül állítólag pénzbe. De miért nem lehet elérni őket és letiltani úgy a hírdetést, mint a levélküldést! Jó nagy pofátlanság ez az egész, csaló, gazemberek!
Nem tudok fizetni én sem!!!

b_zsoka52 2011.08.03. 06:25:49

Az az érdekes, hogy a leveleikben azt írták, hogy a hírdetésemet 0 fő tekintette meg. Most már nem is csodálkozom, hiszen, ha nem lehet belépni az oldalukra, akkor, hogy nézze meg bár ki is a hirdetést!

wrc555 2011.08.08. 19:53:06

Sziasztok!
Én is csapattag lettem :-), kapom a fizetési dolgokat. Már kommunikálok velük,általában 15percen belül jönnek a félemlítő válaszok. Kértem APEH-nak eleget tevő ÁFA-s számlát, erre kb. 8 óra gondolkodás után ezt válaszolták:
"Mivel a honlapot üzemeltető cég nem folytat Magyarországon gazdasági tevékenységet, úgy a számaláadási formátuma sem a magyar jogszabályoknak kell, hogy megfeleljen.
Az, hogy Ön igénybe vette továbbra is egy külföldi cég szolgáltatását az nem jelenti azt, hogy nekünk a magyar jogszabályok szerint kellene eljárnunk.
Ön, ha internetezik, minden nap igénybe veszi a Google és a Microsoft szolgáltatását is, mely szintén nem azt jelenti, hogy ezek a cégek Magyarországon bármilyen tevékenységet végeznének.
Ha Ön a magyar jogszabályokat szeretné alkalmazni az igénybe vett szolgáltatásra, úgy azt is tudnia kell, hogy számlát senki nem köteles kiállítani teljesítés közben. Számlát a befizetés megérkezését követően állítunk ki.
Ha elolvassa az Ön által kötött szerződés feltételeit, úgy már világossá kellene válni Ön előtt is, hogy amíg nem fizet, addig nem lehetséges a szerződés lezárása. Ezt Ön vállalta."

Erre mit lépünk? :-)

kjá 2011.08.08. 23:14:05

én fizettem nekik, mivel az ÁSZF-ben (igen, apróbetű) tényleg minden benne volt, amire hivatkoztak.
és valóban én voltam a hülye, meg a lúzer, aki 1. korábban nem foglalkozott ingatlanügyekkel 2. nem feltételezte, hogy átverik.
legyen ez a tanulópénz, csak hagyjanak békén.
lehet, hogy jogilag valóban nem támadhatóak (a fogyasztóvédelem ezt állítja), csak épp etikátlan, amit csinálnak. nem sok kedvem (időm, pénzem) van pereskedni.
jelenleg jobban bízom egy fogyasztói bojkottban, mint a magyarországi joggyakorlatban. a bojkottot viszont igyekszem elősegíteni.

öregmogyi 2011.08.22. 16:45:25

@cisztein: "jogos számlát"...
Ne zavarjon, hogy bárki feladhatta azt a hirdetést.

öregmogyi 2011.08.22. 16:48:49

@kjá: "én fizettem nekik"
LOL!
Add meg légyszi az emailcímed, és onnantól kezdve írogatok neked, ha pénzre van szükségem.

kjá 2011.08.22. 16:51:17

egyszer volt Budán kutyavásár!

gabóc 2011.10.07. 19:40:43

EMBEREK!
ÉN MÁR RÉGEN NEM FOGLALKOZOK EZZEL A CSALÓ BANDÁVAL. KI TUD BÁRMIFÉLE SZERZŐDÉST FELMUTATNI? SEM TE, SEM ŐK! NEKEM IS KÜLDÖZGETTEK EGY IDEIG MINDEN FÉLE FÉLEMLÍTŐ E-MAILEKET, DE NEMES EGYSZERŰEN SPAM-RA TETTEM ŐKET ÉS KÉSZ. AZ ÉN SZÁMLÁM MÁR 135 000 FT-NÁL JÁRT HA JÓL EMLÉKSZEM. ÍRTAM NEKIK EGY LEVELET HOGY NEM TARTOK IGÉNYT ILYEN KÖLTSÉGESEN A SZOLGÁLTATÁSAIKRA, HA NEM TÖRLIK A HÍRDETÉST AKKOR CSAK TARTSÁK FENN TOVÁBBRA IS, KÖSZÖNÖM SZÉPEN, DE TŐLEM EGY BUZNYÁKOT SEM LÁTNAK!
NEHOGY FIZESSEN VALAKI, AZÉRT MERT FÉLELMETES RÉMÍZGETÉSEKET ÍRKÁLNAK!
EGYÉBKÉNT NEM KAPOK LEVELEKET TŐLÜK.

NE IZGULJON SENKI, EZ EGY CSALÁS!
NYUG!

károsúlt 2011.11.15. 22:57:00

tisztelt társaim.ma kaptam egy 73000.ft-os számlát.mit lehetne tenni ezekkel a csalókkal.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.15. 23:10:05

@károsúlt: Idefigyelj faszfej, egyszer már kérdezted, egyszer már válaszoltam, de leírom mégegyszer.

A következőket kell tenned:

1) Tértivevényes levélben kérni a hirdetés eltávolítását. Az eredeti levél másolatát, és a visszaérkező tértivevényt gondosan eltenni.

2) Tőlük minden sima levelet olvasatlanul eldobni.

3) Minden ajánlott levelet gondosan elolvasni, ellentmondani, megkifogásolni. Szükség esetén ügyvédhez fordulni. Ha kétséged van, ügyvédhez fordulni.

4) Nyugodtan aludni, semmi rosszat nem csináltál.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.15. 23:48:47

@atpijkamo: Nocsak. Mi ez a szokatlan hangnem? Hova lett a cizellált stíl?

XCat 2011.11.15. 23:57:28

@estrella negra: Szerintem idegesíted.
Ez nem csoda, engem is idegesítesz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.16. 00:09:48

@CatMother: Nem hozzám beszélt.
Te meg mit idegesíted magad, olyan hüjéken , mint én? Még gyomorfekélyt kapsz nekem. Látod, én teljesen nyugodt vagyok.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.16. 00:13:56

@CatMother: Te egyébként idegeskedni jársz ide? Vadász e vagy?

XCat 2011.11.16. 00:14:38

@estrella negra: Na igen, te nem vagy az a fajta.

XCat 2011.11.16. 00:31:25

@atpijkamo: Szerintem az egész hozzászólásból egyedül a faszfejt értette.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.16. 01:02:43

@CatMother: Akkro már nem írtam hiába. Hátha elindít az agyában egy folyamatot.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.16. 07:58:34

@atpijkamo: Tudom, hogy egyszer már leírtad, emlékeztem rá. Csak tőled valahogy nem mexokott egy efféle felütés.
Még ha valamelyest jogos is.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.16. 13:27:26

@estrella negra: Csak jót akarok neki. Próbálom elérni azt az ingerküszöböt, hogy elolvassa, amit válaszul írtam a kérdésére. Nyugodt ember vagyok, nem beszélek indulatból. De van, amikor szükségvan figyelemfelhívásra.

Egy szolgáltaó szarságot csinált. Mondtam, hogy ne csinálják, vagy ne így, vagy ne most. Szartak a fejemre. Megírtam a véleményem és elküldtem mindenféle címeikre. Eljutott a főigazgatóig, nagyon felháborodtak. Tehát ezt a célomat elértem. De azért továbbra is szartak a fejemre, hogy ne legyen már felhőtlen az öröm.

ruzio1 2012.02.13. 08:25:27

HIRTV_a a youtubon ha ezt beütitek meg lehet nézni ,benkőt ,és szabót is ők az ingatlanbazár ,és az exe csalás naggyjai.

Fotóportré 2012.05.05. 21:22:24

Most olvastam hogy a gazdasági versenyhivatal semmi kivetnivalót nem talált a cég működésében. Szégyen hogy ezt büntetlenül megtehetik.

magyarpoker · http://www.chocolatepoker.hu/ 2012.05.22. 10:13:02

Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen hatással lesz az új Magyar póker törvény jogilag a Magyar póker játékosokra?

Circus 2012.08.24. 22:39:25

Csak 'bumpolni' akartam ezt az oldalt is, miután fordulat van az ügyben - aki látja adja át, illetve segítsen kitalálni, hogy miért küldözget olyan levelet a legkevésbé sem t. cég, hogy 'amennyiben már nem aktuális, törölje a hirdetését'.

Ezeket a mocskokat ismerve, ez is valami beugratás lesz...?
süti beállítások módosítása