Tékozló Homár

Eltűnt a 400 ezres Nikon a DHL-raktárban (frissítve)

2011.05.16. 11:39 | jackyll | 392 komment

Sándor szerencsétlenségére pontek 13.-án adta fel kalibrálásra Nikon D7000-es fényképezőgépét, amit azóta sem találnak a DHL raktárában:

Amit most leírok az nem vicc, tényleg megtörtént péntek 13.-án, pedig egyáltalán nem vagyok babonás. A történet azzal kezdődik hogy van egy Nikon d7000 tükörreflexes vázam Nikor16-85 objektívvel ami egy kicsit fókuszhibás (volt)(A szett értéke 389120Ft ami a későbbiekben kiemelt fontossággal fog bírni.) Nem volt nagy probléma, tele állásban egy picit a téma mögé fókuszált. És mivel jótállásos a termék, gondoltam bekalibráltatom a Nikonnal, ha már lehet. Mivel győri vagyok, ezért hatványozottan problémás megoldani egy ilyen oda-vissza szállítást, üzemanyag költség, pályamatrica, szabadság, és ha aznap nincsenek kész vele akkor szorozva kettővel. Ebből kifolyólag azt javasolta a Nikon hogy semmi gond, küldjem DHL-el mert az biztonságos. Mondom rendben, nekem is jó a dolog.

 

 

Hétfőn meglátogattam egy felvevőpontot, és feladtam a vázat és az objektívet is, mivel a szervíz kérte minkettőt. A fiatalember a pultnál nagyon rendes volt, szépen becsomagolta a termékeket, és berakta egy DHL-es dobozba, majd utjára inditottuk. Mivel hétfőn már nem tudták elvinni, ezért kedden vették fel a csomagot, ezt a fuvarlevél számmal le is ellenőriztem. Majd teltek multak a napok, és én még mindig azt láttam hogy a csomagom mindig nem érkezett be. Pénteken elszakadt a cérna, felhívtam a Nikont megkérdezni hogy megkapták-e a vázat/objektívet. Mondják, náluk nincs semmi az én nevemmel! Itt egy picit kiakadtam, montam nekik akkor hívon a DHL-t hogy mi van.
Gyors telefon, ügyfélszolgálatos fiatalember veszi fel, kérdem: van egy csomagom kedden adtam fel, még nem érkezett meg a címre most mi van?

Mondja fiatalember (innentől DHL): Kérek egy számot, megnézzük, hopp, ez a csomag kettes számu hiány!
Én: Az meg mit jelent magyarra fordítva?
DHL: Hát azt hogy nincs meg.
Én: Nem mondja komolyan? És mikor és hol tünt el?
DHL: Azt nem tudjuk, a központba beérkezett, de onnan már nem ment ki, de sebaj van biztosítás fizetnek harmincezer!!!! forintot

Na itt kapott el a gépszíj: mondtam neki hogy egy picivel többet ér az a csomag mint 3 tízezres. Kérdi a DHL hogy volt-e biztositás kötve rá? Kérdezem vissza hogy a DHL név nem elég biztosítás arra hogy a csomagom megérkezzen? Ennyi erővel adhattam volna a Bécsből Győrön átutazó kelet-európai vendégmunkásoknak, hogy ha mennek haza dobják már be a Nikonhoz, ha meg nem akkor sincs gond! Erre intézkedés, persze ami nem lett meg két nap alatt az nem kerül elő fél óra alatt sem. A történet azzal zárult hogy visszahívtak, és azt mondták hogy még egyszer szétnéznek a raktárban, de azt is csak hétfőn, mivel szombat fél öt után nem dolgoznak.

A történet két okból is bosszantó:
 
1, A világ talán vezető szállítmányozó cége ennyire laza ellenőrzéssel dolgozik. Ott ahol kitudja hány milliárd Eur/Usd árumozgás van, ilyen nem történhet meg, nem beszélve arról hogy ez csak egy durván 130km-es távolság volt, beiktatva két ellenőrzési ponttal.
 
2, Szintén visszatérve a forgalomra, ahol akkora bevétel van mint náluk, ott mit jelenthet egy ekkora összeg? Ez presztízskérdésnek kellene lenni a részükről. Ők elhagytak egy csomagot amit én rájuk bíztam, és képesek annyival lezárni a történetet, hogy bedobnak egy semmitérő összeget?? (389120Ft helyett 30000Ft) Hol van az erkölcsösség?
 
Mindenesetre igazamat akár tanukkal és videofelvétellel is tudom bizonyítani. Ahol feladtam a csomagot szerencsére van kamera, illetve a számlák megvannak a termékekről, és ha nem változik semmi akkor nemsokára kezemben lesz a rendőrségi feljelentés is amit a DHL ellen teszek meg.

UPDATE 5/17: A félreértések elkerülése végett Sándor az alábbi pontosításokat szeretné közölni a T. kommentelőkkel:

Nem vitatom a felelősségemet a történetben. Köthettem volna biztosítást, elolvashattam volna az ászf-et, sőt bújhattam volna a net-et a szállítási feltételekről. Sajnos nem tettem meg, megjegyeztem a leckét. Viszont semmilyen kifüggesztett információt nem találtam az üzletben, az átvevő hobbyfotós egy Nikon tükrös géppel, talán nem volt nehéz megsaccolni hogy mennyit érhet a felszerelés. Ettől függetlenül nem is említette hogy kössek biztosítást. Nem sajnáltam volna rá a pénzt, sajnos jóhiszeműen azt gondoltam hogy be van biztosítva.

A többszöri megkeresésemre sem voltak hajlandóak visszahívni és tisztázni hogy mi történt a csomagommal. Ezt ma (2011. 05. 16.) sem tették meg, bár megígérték hogy hívnak 2011 05. 16. 17.00-ig. Erről szintén van hangfelvételem, mindent rögzítettem. Csak operátorral tudok beszélni mást lehetetlen elérni.

Nem szándékom lehúzni a DHL-t, csak azt követelek rajtuk ami az enyém, vagy az ellenértékét. És itt van egy szintén fontos dolog:

Tanukkal aláírt nyilatkozattal tudom bizonyítani (amit a felvevő fiatalember írt alá, persze önként) hogy a termékek be kerültek a DHL rendszeresített dobozába, tehát:
- nem én raktam bele, hanem a DHL megbízottja
- számlával és gyári számmal tudom a termék valódiságát és értékét bizonyítani
- van ipari kamerafelvétel az ominózus esetről

Nem csak a lopás maga a veszteség, hanem az hogy még semmibe sem vesznek fel sem hívnak, én pitizzek nekik!

Tehát a történet tanulsága: Lopj, csalj, hazudj, megteheted hiszen a törvény melletted áll, nem kell kideríteni hogy ki a bűnös, aprópénzen minden elintézhető.

Sándor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. _mmm_ 2011.05.16. 11:47:08

Győr - Budapest kb 250 km
Ez 7liter/100KM fogyasztással 17,5 liter benya.. ami kb 7000Ft. plusz matrica ami 1500.
Nekem egy 400ezres fényképező tuti megért volna 8500Ft-ot. Ráadásul hiába kalibrálják be a Nikon-nál, a csomagszállítók nem vigyáznak rá, és szétrázódik!

isti77 2011.05.16. 11:47:54

Ilyenkor miért kell biztosítást kötni? Ha rábízol valamit egy cégre, amelynek az a profilja, hogy - lehetőleg hiánytalanul és épségben - elszállítson valamit A-ból B-be, miért kell a szolgáltatás megfelelő teljesítéséhez biztosítás? Csak arra vigyáznak, ami biztosítva van?
Ha beül az ember egy étterembe, kezdje egy ételmérgezésre szóló biztosítással?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.16. 11:48:23

Feladok egy aranyrudat a DHL-lel, és a haverommal kilopatom a raktárból. Fizessék meg!

Na de akkor is durva, hogy ott lopkpdnak.

isti77 2011.05.16. 11:49:42

@woodooman: szerintem nem a pénz, hanem az idő volt az akadály.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.16. 11:49:42

@isti77: "Ha beül az ember egy étterembe, kezdje egy ételmérgezésre szóló biztosítással?"

Hát ha egy négyszázfős esküvőt szervezel, akkor ez is megfontolandó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.16. 11:51:08

Blogmotor MÚKOGGGY!!! Azanyád!

isti77 2011.05.16. 11:52:03

@atpijkamo: na ja.
De nem nevetséges, hogy külön biztosítás kell, hogy a szolgáltató felelősséget vállaljon a tevékenységéért és a rábízott cuccért? Nem maga a szerződés, illetve az azt igazoló számla a biztosítás?

dr. _mmm_ 2011.05.16. 11:54:44

@isti77: 1 szabadnapot rá kell tudni áldozni egy ilyenre..

banpepe 2011.05.16. 11:55:59

Aki spúr 8000-et kifizetni egy 300.000 ft-os gépért, az inkább ne is fényképezzen. Ha volt 300 gépre, akkor van 8000 benzinre is, vagy biztosításra. A Postán sem adok fel több százezer ft értéket sima levélként...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.16. 11:59:14

@isti77: A posta sem vállal felelősséget, pedig számlát is ad.

Ez valahogy a szolgáltatás árával függhet össze. Ha feladok 100 Ft-ért egy levelet, ne tegyek már bele egy aranyláncot. (Persze, országa válogatja.) Ha egy nemolcsó futáros szolgáltatást veszek igénybe, akkor már elvárom, hogy felelősséget vállaljanak érte. Nyilván ennek is van felső határa, de 30000 kicsit kevésnek tűnik.

Nem tudom, mennyibe kerül belföldre a DHL, legyen mondjuk 3000 Ft. Ha elvesztik minden tizedik csomagot, akkor még nem buknak rajta.

Soni 2011.05.16. 12:00:37

Ezt inkább úgy lehetne átírni, hogy rendelsz valami drágát az étterembe akkor köthetsz rá biztosítást nehogy a séf elba*sza. Aztán ha mégis, akkor kapsz 300 forintot meg egy vállveregetést.

.lll. 2011.05.16. 12:02:06

hogy a kutya bassza meg!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.16. 12:08:40

@banpepe: "A Postán sem adok fel több százezer ft értéket sima levélként."

De még biztosított csomagként sem, mert kb. 10% a biztosítás díja.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.16. 12:09:02

Ez hihhhetetlen!
Teleportáltam volna a jövő hétre?
Mert ugye ez nem lehet az eheti.
Hiszen az már volt.

Eugéne Tribulet 2011.05.16. 12:12:24

DHL? Dolgozik ott egy régi ismerősöm. Minden hónapban "leesik" neki egy-két újdonság, pl olyan Sony kamera, amit még nem is dobtak piacra (jött bemutatóra). Van neki LED tévé, CD-DVD lejátszók, fényképezők, és nem a fizetéséből....És már kb 10 éve a DHL-nél van.
A kínai piacon is nagyobb biztonságban van egy nylon póló, mint a DHL-nél egy többszázezres műszaki cikk.

Elstron 2011.05.16. 12:12:52

A posztoló a sáros. A DHL díjszabásában tisztán benne van, hogy milyen értékhatárig vállalnak felelősséget. Ha ennél magasabb az értéke, akkor kiegészítő díjat kell fizetned. Hogy miért? Mert nem tudhatják, hogy mennyibe is került valójában az a termék, amit feladtál. Feltételezik, hogy a legtöbb csomag 0-30.000 közé esik, erre szól a biztosítás.

Ha ez nem így lenne, akkor tömegével adna fel mindenki kamu csomagokat, aztán ha eltűnne, akkor behazudná, hogy többmilliós antik porcelán volt benne.

Amúgy meg, több százezres műszaki cikkeket nem adunk fel sem postán, sem futárral!

HenteSS88 2011.05.16. 12:25:20

Nagy marha a posztoló, hogy megbízik a DHL nevű fostenger magyar még fosabb részlegében. És még sóher is. Simán ellopták. ostoba barom

Lajszlo 2011.05.16. 12:27:35

"Ha ez nem így lenne, akkor tömegével adna fel mindenki kamu csomagokat, aztán ha eltűnne, akkor behazudná, hogy többmilliós antik porcelán volt benne."

Ezt a kockázatot úgy is ki tudná zárni a cég, ha megoldaná, hogy ne tűnhessen el semmi!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.16. 12:28:31

Szerintem a poszt toló masinája rettenetese elmagányosodott, ezért aztán beugrott egy nyitva felejtett csomagtartóba.

.lll. 2011.05.16. 12:37:28

én egyszer egy kiló gyémántot adtam fel,igaz tértivevényesen

pcmci 2011.05.16. 12:42:04

@Lajszlo: ahol ember van, ott el is tűnhet valami. ne tegyünk már úgy, mintha tökéletesen működő rendszert lehetne emberekre alapozni. ez nettó demagógia.

egyébként meg átvariálhatod a kérdést pl úgy, hogy balesetet szenved a dhl futárja, és sérül a csomag. mekkora értékben kell ezért a cégnek helyt állnia? mert szerintem az alap 30k az teljesen tisztességes, aki meg drágább csomagot akar szállíttatni, az igenis egyeztessen értéket a feladásnál. és akkor a dhl majd vagy azt mondja, hogy oké, de annak ennyi a felára, vagy azt, hogy ilyen értékű szállítmányért nem tud felelősséget vállalni.

England win The Ashes! 2011.05.16. 12:42:44

jackyll megint félreértett valamit. NEM péntek 13-án adta fel a csomagot, hanem akkor szembesült a problémával. Ugyanis múlt péntek óta még nem telt el annyi nap, hogy homártéma legyen a sztori.

(Vagy én értettem félre, és a posztoló az azt megelőző péntek 13-án állította orbitálra a Nikont. Nade akkor meg már min. 9 hónapos a történet, lassan szülni fog, lévén idén május előtt utoljára tavaly augusztusban volt péntek 13.)

England win The Ashes! 2011.05.16. 12:43:51

@Sün‼: Sérülten! A DHL kocsija meg feltehetőleg elakadt a sárban.

Cica30 2011.05.16. 12:44:06

@woodooman:
Remélem a km-t oda-vissza útra gondoltad?

Bérgyilkos Bohóc 2011.05.16. 12:44:43

A bevezető szöveg több szempontból is hibás: egyrészt nem "pontek 13.-án", hanem "péntek 13-án", másrészt meg a levélből kiderül, hogy hétfőn(9-én) adta fel a gépet, 13-án meg már érdeklődött, hogy mi a franc van má'.

dr. _mmm_ 2011.05.16. 12:46:05

@Cica30: Szerinted 7000Ft-ból kijönne 500km 7literes fogyasztással????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 12:48:14

@Elstron: hat azert tomegevel feladni kamu cuccokat arra blazirozva, hatha egy eltunik, nem eppen eletszeru es nem valoszinu , hogy meg lehet belole elni
az viszont teny, bizony bizonyos ertekhatar folott kell biztositast kotni a valodi ertekre
itt nalunk is de egyaltalan nem magas a biztositasi osszeg
szoval szemetseg lopni de sajnos szamitani kell ra
ettol fuggetlenul nem tudom a feladasnal nem kellet-e erteket megjelolni es hogy mi van a csomagban , mert azt szinte mi9ndenhol kell
szoval nem szabad annyiban hagyni

England win The Ashes! 2011.05.16. 12:48:21

@woodooman:

Azt sem tudod, milyen kocsija van? És ha Hummer? Vagy Moszkvics? ;-)

Cica30 2011.05.16. 12:50:06

@woodooman: Nem úgy gondoltam, hanem a táv egy útra csak kb.:130 km!

dr. _mmm_ 2011.05.16. 12:51:54

@Dr Jozef Vengloš: Látom neked sem erősséged az olvasás.. én 7liter-es átlagfogyasztással számoltam. így jött ki a 7000.-HUF
Lehet olyan kocsija van ami eszik 4litert.. de az is lehet 20-at... a 7 liter egy átlagos autó átlagfogyasztása.

dr. _mmm_ 2011.05.16. 12:54:19

@Cica30: Na megkérdezem mégegyszer..

Ha én 250km-t számoltam.. akkor szerinted az csak oda vagy oda vissza??

Elstron 2011.05.16. 12:54:39

@hagyma: A kereskedelemben dolgozom, hidd el, nagyon is életszerű! Nálunk is folyamatosan próbálkoznak. Értéket pedig csak értékbiztosított csomagnál kell megjelölni (elvileg), ami itt nyilván nem történt meg. Ez egy drága tanulópénz volt...

England win The Ashes! 2011.05.16. 12:54:41

@woodooman: Látom, neked meg az irónia nem erősséged, máskülönben fogtad volna a szmájlit a mondat végén.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.16. 12:58:37

@Dr Jozef Vengloš:
És most betört üvegekkel várakozik valahol a pusztaságban.

England win The Ashes! 2011.05.16. 13:03:19

@Elstron: "Ez egy drága tanulópénz volt... "

Faszság! "DHL: Azt nem tudjuk, a központba beérkezett, de onnan már nem ment ki..."

Innentől nem egyedül kispista, a sofőr a hunyó. Ha beérkezett, akkor megvan, hogy ki pakolta ki a furgont vagy ki vette át azt a csomagot. Pontosan meg lehet állapítani, hogy hol és kinél akadt meg a szállítási (vagy raktározási) folyamat. Ha az illető tagadja, ott a CCTV (illetve kéne, hogy legyen). Az egész vizsgálat nem tartana fél óránál tovább.

Szabó bakter 2011.05.16. 13:03:25

én tuti, hogy kötöttem volna rá biztosítást. mert ellophatják, belerongyolhatnak hátulról a dhl-es kocsiba, meg mittudomén. bár, én személyesen vittem volna el. amikor van vmi dolgom, felviszem pestre, aztán elmegyek érte és akkor még ott ki is lehetne próbálni, hogy minden beállítás zsírul működik-e. pl... 4 kilos vadi új portékát csak úgy ala natur feladni, mert a dhl egy jónevű cég, bazmeg, balekság.

doper 2011.05.16. 13:05:06

Kajak egy fél oldalnyi off szól arról hogy vajon milyen kocsija van és mennyit fogyaszt? Gratulálok :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 13:12:01

@Elstron: az eletszeru, hogy ha eltunik valamim, akkor sokkal dragabbnak jelolom meg, de azt nekem ne mondd hogy erre foglalkozas epul, hogy csomagokat adnak fel, hatha elveszik
mert ez muhhaha kategoria
termeszetesen nagyobb erteknel en is rairom a csomagra a realis erteket es fizetek ra biztositast, ha kernek
kisebb erteknel rairok 100 dollart, meg ha 20 dollaros is a cucc, mert addig garantaljak az elvesztest
de nagyon ritkan kuldok csomagot
a vicc, hogy pont most irt anyam a feszbukon, hogy eltorott fenykepezogepe, van eppen keznel egy alig hasznalt sonym, valamelyik nap feladom neki, majd beszamolok, hogy ment a feladas es megerkezett-e
olyan 200 dollar korul lehet az erteke
vagy meg annyi sem mert hasznalt
3 korul volt uj koraban
ez is ugye erdekes dolog, eladni mar biztos csak aproert tudnam, de ha elveszik es ujat kell venni, akkor meg ugye 300 megint
remelem azert nem lopjak el, teszek melle beethoven valogatast

Elstron 2011.05.16. 13:13:42

@Dr Jozef Vengloš: Csakis akkor, ha magasan integrált logisztikai rendszert használnak a raktáron belül is. Ha nem, akkor sohasem derül ki, hogy ki volt a hunyó...

Elstron 2011.05.16. 13:15:40

@hagyma: Nyilván nem épül rá most szakma (hiszen már ki van védve), de a trükközésre való hajlandóság benne van az emberekben. Legalábbis tapasztalatom szerint. Hozzánk hoztak már vissza olyan terméket, amilyet nem is forgalmaztunk soha... :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.16. 13:25:42

Srácok nem tudnátok mondani egy jó szervizest? Van egy Nokin fényképezőgépem nem zavaró kis fókuszhibával... ezért tök olcsón vettem egy havertól. Azt mondja a többi DHL póstás hogy kb. 389120Ft lehet az értéke...

:)

Csak hogy érdemben is hozzászóljak: az ugye alap, hogy rendőrségi feljelentés lopásért és a feljelentés másolatát leadni a cégnek, hátha valaki meg akarja javíttatni.

lolperec 2011.05.16. 13:33:28

tanulság:
először biztosítom a félmillás csomagomat, majd aztán nem rinyálok másfél oldalt a homárra.
nekem a ipodomat keverte el a UPS, 100 dollárral többet kaptam vissza mint amit az ipodért és a szállításért fizettem. vettem másikat, meg elmentem fagyizni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 13:37:17

@Elstron: ez teljesen igaz, kivetel nelkul egyetertunk benne
foleg, hogy mindig szamitani kell ra, hogy a karigenyedet, mondjuk a biztosito, ugyis meghuzza
hat ezek ilyen jatekok
kereskedelemben meg plane, emlekszem a cipovel varialokra stb.
itt nem nagyon kell trukkozni 3 honapon belul szinte mindent visszavihetsz

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.16. 13:39:12

Ennél nagyobb lúzer már csak akkor lenne a postoló, ha a (Beethovent nem szerető) Magyar Postánál adja fel a 400e Ft-os gépét egyszerű csomagként....

Nivea 2011.05.16. 13:39:24

az író részéről hatalmas felelötlenség volt úgy feladni egy 400ezres gépet hogy nincs rajta biztosítás..Én a 4000 forintos könyvre is kötöttem biztosítást. Az kemény 400 ft-t volt de nyugodtan aludtam. 400ezernél ..ááá. Ugysem fog kiderülni hogy ki lopta el és ha perelsz a végén még a dhl perköltségét is neked kell majd kifizetni, és dobhatsz ujabb 100e-t ki az ablakon..felelötlen döntés volt sajnos.

England win The Ashes! 2011.05.16. 13:40:37

@Elstron: Jogos! De a DHL-nél ez kell, hogy legyen a minimum. Bár...

dr. _mmm_ 2011.05.16. 13:46:56

@Cica30: tán gondolkozni kéne.. ha van mivel..

Elstron 2011.05.16. 13:55:58

@Dr Jozef Vengloš: Bizony-bizony... :( Egyébként teljesen igazad lenne!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 13:56:28

mindenesetre qrwa szarul ereznem magam ha ellopnanak tolem tobb mint 1000 dollart , az tenyallas
azert emellett se menjunk el, hogy nem baleset tortent stb. hanem egyszeruen egy alkalmazott ellopta, ez kozel 100 szazalek biztos
tehat szinte 100 szazalek biztos hogy a DHL-nel van legalabb 1 lopos alkalmazott, ezert ne hasznaljatok a DHL-t

ghck 2011.05.16. 14:03:41

A posztoló hülye. Vagy ez volt már? Na mindegy, a GLS 50ezerig biztosít, ha azzal küldte volna, most egy huszassal biztosan beljebb lenne... Hja, meg egyébként is azt kellett volna mondania, hogy két gép is benne volt a csomagban. Meg a családi arany is!

paso 2011.05.16. 14:06:09

Sajnos a DHL sem az, aminek sokan gondolják. A DHL gyakorlatilag a német posta csomagokkal foglalkozó része, amit a németek ugyanúgy szidnak, mint a magyarok a magyar postát. És valóban, ha az ember egy különösen értékes csomagot ad fel, azzal nem annyi a kockázat, mint egy zsák használt ruhával és éppen ezért kell plusz biztosítást fizetni. Keserű lecke lehet. Részvétem. Én anno két koncertjeggyel jártam így amit ebayen vettem és kb. 100.000 forintba került, de a végén jóindulatból az eladó visszaadta az árát.

elektronik (törölt) 2011.05.16. 14:08:47

minden poszt után előbb vagy utóbb (inkább előbb) eljutnak oda kommentelők, hogy a levélíró a hülye. minek ír ide bárki, bármilyen panasszal egyáltalán?:D

movhu 2011.05.16. 14:10:36

400 ezret érő gépet ki nem adnék a kezemből az tuti, főleg olyan helyre, ahol tuti dobálják majd a csomagot, és lehet semmi sem fog érni a kalibrálás.
De ha mégis arra vetemedtem volna, hogy a gép századrészét érő pénzt megspóroljak, akkor tuti, hogy csak úgy adom fel, ha a hozzá kötött biztosítás egy ilyen új vasat fizet nekem.
De tudom én, a Casco is egy nagy rakás szar pénzkidobás...míg meg nem léptetik a kocsit, vagy egy apró balesetnél nem keletkezik az autóban 1 milliós kár.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:17:38

Szerintem meg ott rontotta el, hogy ráírta mi van benne és milyen értékben. Ha azt írja rá, hogy rovarpreparátum, vagy műanyag bili, biztos nem tűnt volna el.

Mondjuk érdekes lehet a DHL központja, ha tévéket lehet onnan kilopni észrevétlenül az ipari kamerák és mágneskapuk korában.

Sancee 2011.05.16. 14:18:20

Már többen megjegyezték előttem, tényleg szemét dolog hogy csak úgy lenyúlnak valamit cégen belül. De a szállító mentségére legyen szólva, nekem eltűnne az anyósnak küldött 2 pár pamutzokni, lehet hogy én is azzal verném a pultot hogy b+ abban a 6 köteg százas euro volt uh ide a lóvét mert különben irgumburgum. Erre van kitalálva az értékbiztosított csomag, amit azért fizetsz ki, mert biztosítva van erre is, meg arra is, ha Pista Bá csak lebassza a kocsiról, de ezt meg ki kell fizetni. Szóval talán nem kéne csak az egyik oldalt basztatni mindig...

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:19:23

@ghck: Az mindig van, hogy a posztoló a hülye. A hozzászólók 85%-a csak azért jár ide, hogy ezt leírhassa 100 féle formában.

Hiperlajhár 2011.05.16. 14:22:07

Minden "hasonló" helyen lopnak ebben az országban.... A DHL, a Posta, a teherpályaudvarok, a repülőtér... Ahol érték van....
Megoldás: nyári gumit a villamosokra!

paráznabillegető 2011.05.16. 14:22:36

egyszer feladtam a DHLnél egy kisüveg nitroglicerint rokonnak.
na, asse érkezett meg.
állítólag nem találták. meg a raktárost sem...

persze.

multi84 2011.05.16. 14:23:00

Véleményem szerint ott b... el, hogy az eladó előtt lett becsomagolva... tuti leadta a drótot hogy mi van benne...

Persze ez még nem mentség arra hogy eltűnhet. Amit én szoktam csinálni az az hogy mindig előre becsomagol és hétfőn vagy maximum kedden adom fel hogy nehogy 1 hétvégét álljon valami raktárban. Ez sem minden persze de csökken a lehetősége az eltűnésnek.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:24:23

@Eugéne Tribulet: És felnyomtad már a rendőrségen? Megérdemelne úgy öt évet.

Gabbesz 2011.05.16. 14:24:26

Én tutira elolvastam volna az alábbi linket, mielőtt feladok egy négykilós gépet: www.dhl.hu/hu/expressz/szallitas/szallitasi_tanacsok/terms_conditions.html
Pontosan fel van benne tüntetve, hogy milyen összeghatárig vállal felelősséget a DHL, és hogy kiegészítő biztosítást lehet kötni.

Csak Norris 2011.05.16. 14:24:59

@Kiszámoló: Igaz. Sok a sötét bunkó, aki azt hiszi hogy hülye aki a futárt arra használja amire való.

Az ilyen barmok miért nem élnek önellátó gazdaságban? Miért veszik boltban a húst? Végülis ott átcseszhetik őket lejárt termékkel. (Mert életképtelen barmok, akiknek más nem jutott csak ez meg a zsebhoki)

kamurádió 2011.05.16. 14:30:05

Én vagyok az akinek ellopták a csomagját.
A történethez az is hozzá tartozik hogy a srác aki a DHL nevében átvette a csomagomat 2 tanu jelenlétében nyilatkozatott tett hogy a vázat és az objektívet Ő tette bele a csomagba, de erről ipari kamerás felvételek is vannak, tehát nem szeretnén hogy úgy tünjön, én akarom lehúzni a DHL-t. Az igaz hogy naív voltam, azt hittem hogy esély sem lesz rá hogy eltűnjün hisz' már annyiszor kaptam/küldtem velük. Az meg az én hülyeségem hogy nem néztem meg hogy mennyire van biztosítva a csomag. Égyébként teljesen szarnak a megrendelőre. Ötször telefonáltam hogy szeretném ha megkeresnék a csomagomat, mostanáig nem kaptam semmilyen visszahívást. Ez a dühítő, nem az hogy el-el tünnek dolgok. Meg az hogy én tudom bizonyítani hogy mit loptak el és még sem fizetnek???

Eugéne Tribulet 2011.05.16. 14:30:10

@Kiszámoló: Kb 10 éve végzi áldásos tevékenységét, szerinted mennyi esély van rá, hogy megbukjon? Nem igazán értem, hogy a f..ba lehet elhozni a raktárból egy tv-t, aztán út közben eltüntetni úgy, hogy semmi következménye nincs. Számomra rejtély, de ezek szerint meg van rá a megoldás.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:30:36

@Gabbesz: Az persze kérdés, miért nem a szolgáltató köt ilyen biztosítást a saját tevékenységére?

Nem neki kellene helyt állnia a rábizott árukért? Bizzam rá és még fizessek is, mert lopnak az alkalmazottai és ezt tudja ő is?

Simán köt egy felelősségbiztosítást és beépíti az árba. Ennyi.

ggaborx 2011.05.16. 14:31:46

A trükk az benne, hogy ha nem kötsz biztosítást mindenképp ellopják, ha meg mégis, akkor nem lopják el, cserébe fizetsz egy csomó pénzt biztosítási díjként.

Aszongya:
- X pénzért ellopjuk a csomagodat!
- X+Y pénzért elvisszük A-ból B-be!

Megoldás pofon egyszerű lenne egyébként:
Nem biztosításokkal kellene szarozni, hanem minden csomagnál mondja meg az ügyfél mennyit ér a cucc és a DHL döntse el, hogy vállalja-e a megbízást? Ja, hogy ez így túl tiszta lenne?

Vállalkozó kedvűek figyelem! Íme a fent vázolt kiváló üzleti ötlet csomagszállítás terén. A fentiek alapján úgy tűnik itt tényleg van piaci rés, amit érdemes betömni!

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:32:15

@Eugéne Tribulet: Ha szólj a rendőrségnek, hogy figyelje? Szerintem hamar lebukik. Szervezetten elkövetett, hosszú ideig, plusz orvgazdaság.

Megérdemli az ilyen, hogy üljön pár évet.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.16. 14:36:07

Érdekesek ezek a kommentek, ahogy visszatükrözik a különféle világnézeteket a keleteurópaitól - Miért nem vitte el személyesen, stb. - a normálisig - a DHL híre megköveteli, hogy azonnal ki kellett volna fizetnie, ha elvész.

Ezen nincs vita, ez a természetes, ez sajnos le jön a haszonból, viszont megmarad a jó hírem, nincs pld. hsz. a Homáron.

Amúgy számomra a tanulság az, hogy a DHL-el vigyázni kell, mert nem csak elhagyhatja, de új értéken nem is kártalanít. Ez elég meleg.

kamurádió 2011.05.16. 14:37:47

Csak hogy többen észrevegyétek:
Én vagyok az akinek ellopták a csomagját.
A történethez az is hozzá tartozik hogy a srác aki a DHL nevében átvette a csomagomat 2 tanu jelenlétében nyilatkozatott tett hogy a vázat és az objektívet Ő tette bele a csomagba, de erről ipari kamerás felvételek is vannak, tehát nem szeretnén hogy úgy tünjön, én akarom lehúzni a DHL-t. Az igaz hogy naív voltam, azt hittem hogy esély sem lesz rá hogy eltűnjün hisz' már annyiszor kaptam/küldtem velük. Az meg az én hülyeségem hogy nem néztem meg hogy mennyire van biztosítva a csomag. Égyébként teljesen szarnak a megrendelőre. Ötször telefonáltam hogy szeretném ha megkeresnék a csomagomat, mostanáig nem kaptam semmilyen visszahívást. Ez a dühítő, nem az hogy el-el tünnek dolgok. Meg az hogy én tudom bizonyítani hogy mit loptak el és még sem fizetnek???

MosoMasa 2011.05.16. 14:37:57

1. csomagok mindenhol vesznek el a világban( sajnos) ennél a nagy cégnél is. Ez tudom nem vigasztal, nem is azért mondtam.
2. Lehet kurvul a dhl - a kirúgott postai alkalmazottakat veszi fel - azok viszik az ott megszokott moralitást.
3. azért ilyen nagy értékű cuccnál az ember meggondolja azt a biztosítást, még ha mégúgy dhl-ről is van szó. Sajnos ez is csak okításnak hangzik ( pedig csak véleményem, és tapasztalatból mondom, hogy ettől jelentősebben kisebb értéknél is kötök... sajnos van tapasztalat már), másfelől a biztosítás sem kárpótolja az embert alkalmanként a kár miatt, de legalább van egy kis alap.
Amúgy meg rohadjanak meg.

Hiperlajhár 2011.05.16. 14:39:09

A biztosító lopatja el.... Ha nem kötsz á biztosítást, akkor miért nem kötöttél? Ha kötöttél rá, akkor is tiszta haszon... A "Kinek az érdeke?" kérdés alapján a biztosító lopatta el....

Hiperlajhár 2011.05.16. 14:41:14

Csináltass egy óriásplakátot: a DHL LOP! szöveggel.... Nem perelhetnek be érte :-9 :-)

pfekete101 2011.05.16. 14:43:23

A kerdes az, mi van a szerzodesben?
Marmint mit vallal a DHL?

Sancee 2011.05.16. 14:45:11

@kamurádió: ez esetben sorry a figyelmetlenségemért, de az átlag tényleg az, hogy szállítócégnél ami dobozban van, súlya van, az már felkelti a kíváncsiságot, ha meg biztosítás sincs rajta, pláne (ebay-en rendelt cuccaimból cd, dvd, ruha megjött mindig gond nélkül de pl könyv mindig sérült csomagba - és félreértés ne essék ez nem feltétlen magyar szállítón múlik)...
Én így mondjuk csak kb egálba jöttem, mert károm nem volt, csak idegesítő...

kamurádió 2011.05.16. 14:45:41

És még egy adalék: Nem a sóherségem miatt ment DHL-el a gép, hanem azért mert elég nehéz megoldani a szabadnapot úgy hogy a cégünknél munkaerőhiány miatt nincs szabi. Minden második héten heti hat napot dolgozom, értelemszerüen a köztes heteken pedig öt napot. A Nikon pedig -minő meglepetés- szombat- vasárnap zárva, mikor lenne esélyem feljutni.

Kolompár Szándokán 2011.05.16. 14:48:03

400K nem sok. DHL naponta visz ennél jóval drágább dolgokat is egyik helyről a másikra. Ezrével..

www.olcso.hu/arak/hasselblad Lehet nézelődni. Google első találata a Hasselblad szóra. 5 milla.

Műszaki cikket nem adunk fel? Miért nem?! Valahogy ideszállította azt is valami és valaki nem?! Valószínűleg kisebb hiánnyal, mint amit a DHL tud produkálni.. Pont azért válassza az ember a nagyobb fuvarozó céget, mert az rendelkezik olyan rendszerrel, ami biztosítja azt, hogy megérkezik a szállítmány az adott helyre. Mivel több a DHL, mint bármelyik 3-15 főt foglalkoztató autós-motoros futár cég?

Tiltsuk Bea 2011.05.16. 14:48:20

Érdekes: én eddig akárhányszor küldtem valamit DHL-el (mert kénytelen voltam, - leginkább céges dolgokat), MINDIG történt valami gebasz. És ez több, mint harminc alkalmat jelent, többségében nem is Magyarországon, hanem Franciaországban, illetve Luxemburgban.) Ha más nem csak annyi, hogy nem tudták megmondani az érdeklődésemre, hol tart a küldemény, vagy nem érkezett meg időben, vagy nem a megfelelő címre próbálták kézbesíteni, de olyan is volt, hogy eltűnt - mint jelen esetben.
És, - ahogy szerencsétlen posztoló is írta -, a legdühítőbb nem is az, hogy ilyenek megtörténnek, hanem az, ahogy egy-egy ilyen esetben az ügyfelükhöz (aki azért elég vastagon fizetett a szolgáltatásért) viszonyulnak.
Én a mai napig nem értem, hogy engedheti ezt meg magának egy ilyen cég, akiknek elsősorban a megbízhatóságuk kellene, hogy legyen a tőkéjük. Lehet, hogy az a baj, hogy ha már túl nagyra növi magát egy cég, akkor egy idő után bármit megtehet.

kamurádió 2011.05.16. 14:48:20

@Sancee:
Sajnos a cím sokkal árulkodóbb lehetett. Gondolták biztos valami műszaki cucc, már megéri pofánvágni.

Sanyi 2011.05.16. 14:49:42

DHL csomagra biztositas? Ez valami vicc? Amugy is k. draga a Deutsche HotLine, na ne mar.

Amugy egyszeru karteritesi per tuti nyero.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.16. 14:50:55

@Kiszámoló: Orgazdaságnak hívják a bűncselekményt, de valóban orvul átverik a csomagküldőket. :D

blacklord 2011.05.16. 14:51:39

@woodooman: Nem a pénzről van szó, ember, hanem az időről.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:53:38

@Josephine B.: igen, ezen matekoltam, or, vagy orv. Mivel az ornak semmi értelme, ezért az orvot választottam.

Ezen a vacak céges exploreren nincs "hejesirás elenörzö".

Amúgy köszi, ma is tanultam valamit. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 14:53:52

@MosoMasa: ez nem elveszett
ezt elloptak
a DHL-sek
es rohadjanak meg
es igen sajnos biztositani kell mindent
foleg otthon

blacklord 2011.05.16. 14:54:03

@Eugéne Tribulet: Jó barátaid vannak. Ez mit mond rólad?

histar007 2011.05.16. 14:54:34

De okos itt mindenki. Ha posztoló bekerül egy ráfutásos balesetbe, ahol mondjuk a csomagtartó tartalma elpusztul, akkor azért lett volna hülye, mert miért oda rakja. Ha az ülésre teszi és kórházba kerül, akkor miért oda, ahol elvihetik.
Nem volt 5ezer forintja egy futárcéggel feladni akik tuti vigyáznak rá.

Amúgy biztosítás minden csomagon van, a varsó egyezményben foglaltak érvényesek ha légiforgalomban is utazik a küldemény. Amúgy létezik emelt szintű felelősségvállalás, ami feláras, de a küldemény valós értékét téríti. KB plusz párszáz forint lett volna.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 14:57:01

@Sanyi: Engem is ez foglalkoztat, hogy miért ne lenne felelős a DHL a rábízott áruért? Ha felvette szállításra és a feladó ezért fizetett, onnantól kezdve felelős azért, hogy időre, épségben leszállítsa a kijelőlt és kifizetett helyre.

Ha magasabb az érték, kérjen többet. De hogy elhárítja a felelősséget, az milyen már?

blacklord 2011.05.16. 14:57:58

@Elstron: Azzal együtt, hogy a hozzászólásodban alapvetően igazad van, mondanék azért neked valamit. Mint valaki, aki többször egy 40 milliót érő berendezést küldözgettem keresztül-kasul Európán, hidd el nekem szépen, hogy az erre szakosodott cégek általában jól elvégzik ezt a feladatot, és van az a munkakör, ahol értékesebb az időd, mint hogy ezzel töltsél pár havonta teljes napokat (ráadásul nagyobb valószínűséggel szenvedsz balesetet te, mint egy profi sofőr, ezen túl az árú rögzítése is nagy átlagban biztoságosabb lesz). Nem véletlenül ez az ügymenet az itteni cégeknél, és nem az, hogy üljön Jean-Pierre autóba, autózzon el Észtországba, majd újra vissza.

Eugéne Tribulet 2011.05.16. 14:59:24

@blacklord: És az rólad mit mond, hogy kicsit gyenge vagy olvasásból és szövegértésből???? A kedvedért mégegyszer: régi ismerős! Nem barát!

szepi79 2011.05.16. 15:01:55

@Sanyi: biztos vagyok benne, hogy ezek ellen jól levédték magukat, valami ügyes ÁSZF-es paragrafussal. szerintem most összehozott magának a toló egy 370e tanulópénzt.

Héttörpe (törölt) 2011.05.16. 15:02:46

@Eugéne Tribulet: "Kedves Eugéne! A feljelentést megtettük ismeretlen tettes ellen, kérjük az idézés megérkezése után szíveskedjen befáradni tanúskodni!"

Vagy csak habiszti a "van egy haverom a DHL-nél" duma? Tényleg, szívesen venném, ha a rendőrség utánamenne az ilyen hozzászólásoknak.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.16. 15:02:59

@Kiszámoló: A DHL természetesen felelős az átvett CSOMAG-ért a két fél között kötött fuvarozási szerződés alapján, amelyben a csomag értékét közösen 30 000 Ft-ban állapították meg. Ezt ha jól olvastam a DHL téríti (térítené) is.
Ja hogy a feladó nem olvasta el rendesen, amit aláírt, és nem gondolta végig, hogy az ő csomagja jóval többet ér 30 000 Ft-nál??

Persze ettől még nem kell lopni..

Sanyi 2011.05.16. 15:04:26

@Kiszámoló: Hja. Biztos vannak ilyen-olyan szolgaltatasi felteteleik. Az egy erdekes kerdes, hogy megallna-e egy sikkasztas vagy nem. Ugyanis a DHL a birtokaba adott targgyal nem tud elszamolni. Jogi vegzettsegu biztos jobban meg tudja mondani, de mondjuk feljelentes DHL ellen sikkasztasert ("annak cselekménye, aki birtokában v. birlalatában levő idegen ingó dolgot jogtalanul eltulajdonít")?

Mit gondoltok, ugye azzal, hogy at lett adva az aru, a szallito birtokaba kerult es nem tud vele elszamolni.

soska71 2011.05.16. 15:04:51

Ismerősöm barátnéje DHL-nél dolgozott. A fennt leírt sztori egy sima alapeset. A magyarországi közép- és felsővezetők a cégnél a céget használják csempészetre stb., kapcsolatban vannak bűnszervezetekkel. Ez ügyben voltak is már rendőrségi ügyek. Az a 400ezres gép valszeg csak egy munkás lopása. Ez a cég amúgy nagyon gáz, legalábbis a magyarországi szervezetei. Én annó a fehérvári logisztikai ellátójánál jártam. Az electrolux-nak raktároznak, ők vannak a gyártószalag végén. Igazi szarházi cég az is. Én nem várnék a rendőrségi feljelentésre ...

shamir 2011.05.16. 15:06:00

Biztosítást mindenképpen kellett volna kötni. Ha leesik az a csomag, külsérelmi nyomok nélkül is durván sérülhet egy ilyen precíz készülék, és azt már senki be nem bizonyítja, hogy milyen állapotban került feladásra, mi volt a hibája, és volt-e egyáltalán. Meg dobálhatja is a futár vagy a raktáros. Meg karambolozhat és porig éghet a szállítójármű. Akkor meg hirtelen minden károsult nagyon drága árukat vizionálna a csomagjába. Normális, hogy alapesetben 30 e a kártérítés, aztán ha valaki nagyon drága cuccot utaztat az pont a fentiek miatt dobjon még rá egy keveset. Mint az utasbiztosításnál, ha tudom, hogy nem csak üldögélni fogok egy hüttében, hanem síelni is akarok, akkor az bizony drágítja a dolgot.

szepi79 2011.05.16. 15:06:40

@Sanyi: nem tud elszámolni, ezért cserébe tud fizetni 30000et, amiben a DHL meg a posztoló közösen megállapodtak, amikor aláirta a megbizást. humancentiPAD.

martinzol 2011.05.16. 15:07:37

Igazából a Nikon a hibás! Ha nem döglik be, nincs probléma...

Eugéne Tribulet 2011.05.16. 15:08:23

@Héttörpe: most beszartam, szólok is a havernak, kicsit vegyen vissza. Tudod, napi kapcsolatban vagyunk, ahogy írtam a korábbi hozzászólásaimban, ezt olvashattad.
A rendőrség a konkrét lopásokkal sem tud foglalkozni, nemhogy egy ilyen szaros üggyel. Menjen utána, de ne a hozzászólásoknak, hanem a kibaszott fényképezőt keresse meg, és azt, aki megdurrantotta. És vegyék elő azt is, aki engedi.
Posztoló remélem megteszi a feljelentést.

Elstron 2011.05.16. 15:08:34

@blacklord: Igen, ha köt rá biztosítást is. Gondolom te is így jártál el. Ha sóher, akkor vigye el személyesen.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.16. 15:09:23

@Sanyi: Feltéve, hogy az eltulajdonítást DHL alkalmazott követte el, valóban kimeríti a cselekmény a sikkasztás tényállását, de azt a dolgozó és nem a cég tudja elkövetni.
A feljelentés ésszerű lehet ISMERETLEN tettes ellen, sikkasztás bűntette miatt, bár ennek nagyobb hasznát látom abban a tekintetben, hátha előkerül évek múlva mondjuk egy szervizben, mintsem azért, hogy a nyomozás eredményre vezetne a DHL több száz (?) dolgozója között.

blacklord 2011.05.16. 15:13:42

@Elstron: Én kötöttem volna, de a szervezet policy-ja (kb. 10.000 embert alkalmaznak) az, hogy ne tegyük, pedig ennél jóval értékesebb tárgyakat is szállíttatnak rendszeresen. Gondolom úgy vannak vele, hogy nagy átlagban jobban járnak, ha 10.000 nem biztosított küldeményből ellopnak 1-et, mintha mind a tízezerre kifizetnék a díjat. És ahogy a magánszemélynél ez irracionális döntés, úgy itt szerintem ez jó eséllyel (gondolom időszakosan felülvizsgálva, értelemszerűen) helyes.

orient 2011.05.16. 15:14:18

DHL egy szar MO-n. Mi párszor "üzleteltünk velük", de soha többet. Csomagot vártunk Californiából. Onnan megérkezett BP-re kb.3 nap alatt(ezen meg is lepődtünk mert gondoltuk lesz 1 hét, de a kinti DHL rendesen dolgozik gondolom..).
Látom itt van, majd csak kihozzák...2 hét után(már MO-n volt több mint 2 hete) még mindig nem volt nálunk. Tehát több mint 2 hét kell ahhoz hogy a 7.-kerületből, átkerüljön a 6. kerületbe ahol lakunk. Értem én hogy vám és hasonló adminisztráció, de több mint 2 hét és semmi info?? Ha nem telefonálunk lehet lett volna 2 hónap is. Feleségem aki egy szelíd lélek hívta őket (ő várta a csomagot a kinti rokonoktól) és már vörös fejjel ordított a telefonba, mert fogalmuk sincs róla mikor hozzák ki a @!%/#&@ átkozott csomagot a szomszéd kerületből, hetek is lehetnek még akár...management sem tudott semmit mondani. És akkor mondtuk nekik, hogy ok, vagy ma kihozzák, vagy nem kell csináljanak vele amit akarnak, de a nagybácsi már USA-ban hívja DHL-t és követeli a pénzét vissza (amit meg is kap mert ott van ügyféllel-törődés), mert ugyebár nem azt gondolták, hogy hónapokba kerül leszállítani egy csomagot ami már rendes hagyományos postával is megérkezett volna. Érdekes ahogy a complaint beérkezett az itteni vezetőséghez azonnal, soron kívül, gyorsfutárral hozatta ki. Kérdem én miért kell a fejükre koppintani, ordibálni és más eszközökhöz folyamodni hogy az ember megkapjon egy szolgáltatást amiért elég sokat kifizet?

blacklord 2011.05.16. 15:15:12

@Eugéne Tribulet: hát, tény és való, ezt benéztem. Mondjuk a "régi ismerős" szópár azért némi szimpátiát is tükröz, hozom fel védelmemben... :-) Mindenesetre sorry, és szerintem is informálhatnád erről munkaadóját egy igazságosztó pillanatodban, anonim módon.

Peetee 2011.05.16. 15:15:47

Nekem egy D90esem van ,de azt sem utaztatnám futárcéggel napokig az országban. Nyáron is +10től +60fokig kap mindent, jó sok dobálást-átrakást-rugdosást-taposást...Ez semmifelé fényképezőnek nem tesz jót.
Inkább vártál volna 1á2 hetet és más programmal-teendővel is összeköthető lett volna egy pesti túra.

Ettől függetlenül bosszantó a DHL viselkedése, de én félmillió forintnyi cuccot nem adok ki csak úgy kezemből, na.

Tíz:59 2011.05.16. 15:17:56

DHL= Dögöljmeg Hülye Lúzer!

ggaborx 2011.05.16. 15:18:50

Asszem indítok egy céget. A profil áruszállítás lesz. A következőképpen:

Ügyfél megadja az áru értékét.
A szállítási díj a megadott érték X%-a lesz. Ha elveszik/megrongálódik vagy bármi egyéb miatt nem tudom szállítani, akkor a megadott érték + X%-ot adom vissza!

Ki szállítatna velem?

Héttörpe (törölt) 2011.05.16. 15:24:58

@Eugéne Tribulet: Te beszéltél az ismerősödről, úgymond dicsekedtél vele, mekkora gengsztereket ismersz. Csak éppen állampolgári kötelességednek nem tettél eleget a feljelentés elmulasztásával. Azt hiszem, alábecsültem a tanú státuszt, lehetsz még gyanúsított is. Mindenesetre te vagy az első nyom, rajtad keresztül juthatnak el a tettesig. Mi van, ha valaki innen megteszi a feljelentést. Elvileg meg is kellene tennünk mindannyiunknak, hiszen bűncselekményről értesültünk. nem irigyellek most.

Géza, kék az ég! 2011.05.16. 15:25:04

Sajnálom, ami a posztolóval történt.

Ugye, most már nem bánnád, ha mégis SZEMÉLYESEN intézted volna?

Jóval kisebb értékű digifényképezőt személyesen vittem be a fél országon átutazva a szakszervizbe, mert tudom: Magyarország az én hazám, itt bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is ott helyben.

Mad Mind 2011.05.16. 15:25:25

Ha feladnék 400.000 forint értékű fényképezőgépet, rákérdeznék, hogy mi lenne ha sérülne, esetleg elveszne.

Suna bácsi 2011.05.16. 15:25:29

Két eset van:
1., a posztoló vagy a TNT vagy a GLS dolgozója.
2., a posztoló azon tipikus szarrágók egyik mintapéldánya, akik képesek bármilyen hülyeségre vagyonokat költeni, de két forintért az anyjukat is megb@sszák. A sztori ott is sántít, hogy feladásnál meg kell adni a küldemény értékét, pont az ilyen vitás esetek miatt.

WildBear 2011.05.16. 15:27:08

Még egy ilyen nagy cégnél is, mint a DHL, van statisztikai valószínűsége, hogy eltünik egy csomag. Mondjuk 0.001%.
Ezért ha 30.000,-Ft-nál értékesebb cuccot adsz fel, kiegészítő biztosítást kell kötni.
Feladás előtt meg kellett volna nézned az üzletszabályzatot, vagy meg kellett volna kérdezned az ügyintézőt, hogy ilyen drága jószágnál mi a teendő.
Hülye voltál, ráfizettél.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.05.16. 15:27:20

Egyszer az anyóst adtam fel DHL-el, de visszahozták címzett ismeretlennel.

B. MAX 2011.05.16. 15:29:09

Én rendszeresen (heti 3x-4x) szállíttatok a DHL-el, mert olyan szolgáltatást nyújtanak, ami számomra a legkedvezőbb a piacon.
A nagy számok tövénye alapján velem is előfordult több olyan hibás teljesítés, ami után nem voltam túl vidám és levélben kellett reklamálnom.
Ezzel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy időben és értékben is korrekt feltételek mellett vállalták a hibás teljesítésükből eredő károk enyhítését.
Önmagában ez hozzáállás még nem oldott meg sok olyan határidős problémát amit pl. az időbeni csúszások okoztak, de azok után ahogy a reklamációimat kezelték, meg tudtam érteni és el tudtam fogadni, hogy a legprofibb rendszerekben is előfordulhatnak emberi és adminisztrációs hibák.
A témához és a post-hoz további kötődésem is van, ugyanis jómagam is fotós vagyok. Ráadásul a felszerelésem a fent említett váz többszörösét éri... Egy biztos: Én soha nem adnám fel külön biztosítás nélkül semmilyen csomagküldő szolgálattal a nagy értékű dolgaimat. Ez számomra éppen olyan természetes mint az, hogy a csomagolásra is több figyelmet fordítok mint a csomagküldő cég.
Szerintem a fájdalmas sorok írójának nincs igaza, mert pont azon akart spórolni, ami a biztonságot jelentette volna a számára egy ilyen esetben.

szepi79 2011.05.16. 15:31:28

@ggaborx: inkább olyat csinálj, amivel egy használt könyvet be lehet biztositani 500e HUFra, te meg azt vállalod, hogy elveszted, és a biztositási pénzt felezed a feladóval.

pcmci 2011.05.16. 15:32:30

@Kiszámoló: nade milyen értékre kössön felelősségbiztosítást? teszemazt vannak olyan műkincsek, amik akkora eszmei értéket képviselnek, hogy nincs olyan biztosító, amely vállalná a biztosítását. persze jófejségből vállalhatná simán a dhl biztosítótársaság nélkül is a felelősséget, de nem tűnik túl sikeres ötletnek egy olyan futárszolgáltatás, ahol az ezermilliárdos esetleges kárigényekre tekintettel milliósak a fuvardíjak...

MosoMasa 2011.05.16. 15:34:56

@hagyma: Na jó, akkor idézőjelbe teszem - azt hittem érthető, próbáltam árnyaltan fogalmazni, de nem is a konkrét esetre vonatkoztatva: általában.
Gondolom felétek is megesik az ilyesmi.
A 2-es pontban egyébként jeleztem az egyik lehetséges okot.

rotler 2011.05.16. 15:37:06

Én dolgoztam a DHL-nél.Az ott dolgozók többsége,egy régebben ott dolgozott DHL-es válalkozóhoz tartozik,aki-akik azon keresik meg a pénzüket,amit az aktuális dolgozókon sporólnak meg.Szinte mindenki minimál bérhez közeli pént kap papíron,majd a többit borítékban,stb..A csomagokkal fociznak,és valóban sok minden eltűnik...

Johnny Tinenbalm 2011.05.16. 15:41:17

@Eugéne Tribulet: kíváncsi vagyok, mennyire lesz kedves ismerősöd mosolya őszinte, amikor az egyik meglopott dühös ember sony kamerába pakolt, bekapcsológombra robbanó bombát ad fel dhl-lel. sajnálni mindenesetre nem fogom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.16. 15:43:20

@Turk Hava Yollari:
Biztos nem kötöttél rá kiegészítő bbiztosanelvesztést!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 15:44:53

@MosoMasa: en ertettem, csak pontositottam a jelen ugyre
itt az a felhaborito, hogy zart rendszeren ment keresztul, szemelyesen lett feladva, nem kellet vamoltatni, repultetni stb,
tehat elloptak
es aki ellopta az a DHL-nel dolgozik
itt nincs gatya, hogy nem is az volt a csomagban stb.
mondjuk a csomag sincs meg, mert akkor meg lehetne kertelni
stb.
jo hogy fel van a posztolo haborodva, meg akkoris ha kellett volna biztositania
de egy ilyen rovid tavra egy csomagkuldo szolgalatot hasznalva, szemelyesen bevibve es ott csomagolva, arra gondolni, hogy ellopjak
hat lehet en sem gondolnek
itt tuti nem
mondjuk itt egy kicsit mas a lopas buntetesi tetele

Johnny Tinenbalm 2011.05.16. 15:44:59

@Héttörpe: egész jó ötlet. a blogszolgáltató bírósági megkeresésnél ki fogja adni ennek az Eugéne Tribulet gyereknek az adatait, a telószolgáltató pedig a híváslistáját, aztán majd magyarázhatja a rendőröknek, h miért nem akar emlékezni h melyik haverjáról is van szó, meg h mennyi felfüggesztett jár manapság az igazságszolgáltatás akadályozásáért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 15:46:42

@Kiszámoló: a biztositas azert kell, ahogy mar elhangzott, mert barmit kuldenel, akkor mindenki rairnam, hogy 3 millio az erteke
de illik szolni feladaskor, hogy ezt erdemes biztositani
masreszt kiocsogseg cegen belul lopni
mondjuk nem csak cegen belul is az

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 15:48:21

@Josephine B.: ez OK
de feljelentest kell tenni maganak a cegnek ismeretlen tettes ellen lopas miatt

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.16. 15:59:37

@hagyma: A feljelentést nem kell feltétlenül a cégnek tennie, a postoló is megteheti.

varvizib 2011.05.16. 16:02:01

A posztolónak gondoskodnia kellett volna a biztosításról, főleg ha ilyen értékes csomagról van szó. - Avagy mit gondolt, mások miért fizetnek biztosítást a csomagjaikra?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 16:03:48

@Josephine B.: meg bizony
csak ugy gondolom, ha a ceg tisztesseges megteszi maga is, gondolom tudni akarja ki a tolvaj hazon belul
/ van olyan erzesem, hogy egy belso vizsgalattal is erosen lehetne szukiteni a kort, ha igazan akarnak/
azert ez 400 ezres tetel
az nem jatek
itt mkajdnem tuti letoltendot kapna, de minimum nagyon kemeny probara bocsajtast az illeto

alternat 2011.05.16. 16:09:36

Nem olvastam végig az egészet mert elég parttalan a fótum.
Én havi szintem 200 - 250 rakományt szállítattok DHL -lel.
Borítéktól kezdve 40 lábas konténerig. 11 év alatt még nem volt károm. Talán a biztosítási díj, ugyanis minden küldeményt biztosítok.
30 évvel ezelőtt is a postán értékmegjelöléssel adtam fel a csomagokat. Az a pár száz forint megérte a biztondágot. Ott sajnos volt káresemény bőven.

chaser 2011.05.16. 16:10:36

na igen az aszf-et nem ártana elolvasni, hogy mit is ír

vernarancs 2011.05.16. 16:12:53

Gyorbol megfontolando, hogy Becsbe vigye az ember a gepet.

Ekkora ertekre meg orultseg ha nem kot valaki biztositast. Meg ha a fuvarozo ceg a DHL, akkor is lopnak. Mindenhol elofordulhat. A biztositas meg minimalis felar (1% korul van asszem).

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.05.16. 16:13:17

@pcmci: ezért írtam, hogy legyen benne az árban. Nagy érték, nagy ár.

vernarancs 2011.05.16. 16:16:04

@rotler: hozzateve, hogy ez csak a futarokra ertendo. A DHL-nel nincs boritekozas.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 16:18:04

@Kiszámoló: nme legyen benne az arban, mert lehet en enm akarok biztositast kotni, kulonosen kisebb erteknel
amugyis a biztositast biztosito ceg vegzi nem a "posta", tehat ha biztositassz akkor nem a csomagkuldo szolgalat kapja a penzt
Ok nem fognak arat emelni, hogy a biztosito jol jarjon
nekik van tarifajuk, van "alapbiztositasuk" ami jelen esetben 30 ezer ez kesz
a tobbi az ugyfel dolga
az O dolguk az, hogy kiszurjek a tolvajokat a melosaik kozul

Gera 2011.05.16. 16:19:48

Teljesen érthető, hogy a szállítási díjba foglalt értékbiztosításnak van egy összeghatára. Ezzel abszolúte semmi gond nincs, kétlem, hogy létezne olyan szállítmányozó cég, ahol ez nem így van.

Gera 2011.05.16. 16:24:22

Milyen vicces lenne már, ha egy rúd aranyat ugyanannyiért szállítanának teljes értékbiztosítás mellett, mint egy zacskó krumplit. Merthogy amit a posztoló akar (teljes kártalanítás értékbiztosítás nélkül), az pontosan ezt jelentené.

altimus 2011.05.16. 16:26:02

A DHL felelossege egyertelmu, kerdes a felelosseg merteke. Az vilagos, hogy a karteritesi felelosseg merteke nem vegtelen. Az uzleti szabalyzatbol az is vilagosan kitunik, hogy nincs teljes koru karteritesi felelosseg. A DHL szabalyzata szerint teljesen egyertelmu, hogy egy 400eFt-os csomagra plusz ertekbiztositast kellett volna kotni. Kerdes az, hogy pl. erre felhivtak-e az ugyfel figyelmet? Mert ha nem akkor egy ilyen perben egyertelmuen az ugyfelnek adnek igazat. A DHL-nek ilyen esetben kotelessege lenne felhivni a figyelmet arra, hogy a feladott muszaki cikk erteke 400eFt, viszont egy esetleges problema eseten az automatikus csomagbiztositas csak 50eFt-ig terjed. (Mint ahogy pl egy auto berletnel is el lehet az usa-ban az autot cdw (biztositas) nelkul vinni, azonban ha igy viszi el az ember az autot akkor alairatnak vele egy papirt, hogy tudomasul vette, hogy baleset eseten ez es ez a felelossege).

Szerintem a rendorsegi feljelentes lehet a kovetkezo lepes, (nem lesz eredmenye, ismeretlen tettes mellett meg fogjak szuntetni a nyomozast). Viszont szerintem egy esetleges perben van esely a karteritesre ha nem hivtak fel az ugyfel figyelmet a biztositasra.

En kicsit harciasabb lennek, es beigernek egy internetes/facebook-os ... kampanyt a dhl ellen ha nem ad teljes karteritest.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 16:26:44

@Gera: nem, a posztolo nem ezt akarja
a posztolo elismeri, hogy hibazott
O csak keresi a tolvajt
mert van egy ember a cegnel aki lopott
biztositas ide vagy oda, lopni buncselekmeny
es ha meg van a tolvaj van esely a penze visszaszerzesere is
ehhez meg kellene, hogy a DHL esetleg a rendorseg, vagy mindketto, vizsgalodjon

kneissl 2011.05.16. 16:29:13

@paso: Majden stimmel, csak pont fordítva: A Német posta kiszervezte a csomag-üzletágat, és a DHL nyerte a tendert.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 16:30:29

@altimus: egyre kevesebb helyen, szinte mar sehol nem adnak ki kocsit biztositas nelkul
de ez mellekszal
a rendorsegi feljelentest en is megtennem, de sezerintem sem lesz eredmenye, a DHL levedi magat, hogy "elveszett" es az uzletszabalyzatnak megfelelo karteritest kifizettek
nem tudnak nyomozni, csak ha a DHL is akarja
itt a gubanc

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.05.16. 16:32:01

Ennyi erovel elkuldhette volna a Magyar Kiralyi Postaval is ajanlott kuldemenykent.

Ugyan ugy eltunt volna es meg csodalkozni se kellett volna azon, hogy eltunt a cucc.

cs.posztolo 2011.05.16. 16:34:56

@Héttörpe: A lopást nem állampolgári kötelesség jelenteni, jobb ha tudod. Az emberölést viszont már igen.

Ne gondolod, hogy egy ilyen miatt nekiállnak híváslistát meg ilyesmit kikeresni :))

randomburvi 2011.05.16. 16:36:19

Az anyacég DHL-el küldi a cuccainkat. NÉhány éve többszöri alkalommal tűnt el cuccunk a szállítmányból ( kinyitották, kivették, visszaragasztották..másfajta ragasztószalaggal), többszázezer ft értékben. Kb egy évbe telt, mire bebizonyítottuk ( fényképek a feladásnál, átvételnél,. stb), hogy loptak..elkapták a tetteseket, aztán évekig nem volt gond. Néhány hónapja újraindult az egész..
Őszintén szólva nagyon tele van a tökünk a DHL-el.
A csomagot az anyacég nem biztosítja, mi nem tudunk semmit tenni, ha valami hiányzik, perelhetünk, feljelenthetünk..csak kicsit már uncsi.

cSa 2011.05.16. 16:37:46

Most nem azé. Ha egyszer rá volt írva a csomagra, hogy az egy Nikon D7000, ilyen és ilyen obival, és ezt az átvevő igazolta, akkó mégis miért akarnak még kiegészítő biztosítást köttetni? A DHL elolvasta, átvette. Csak szerintem nem fair?
Az meg a másik, hogy jobb helyeken az átvevőhelyen szólnak, hogy ezt nem fedezi az alap biztosítás, óhajt-e az ügyfél vmi zsírosabbat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.16. 16:38:20

@kamurádió: Gondolom nem nyugtat, de én is belefutottam volna ebbe. Legalább tanultam, hogy a DHL-lel is vigyázni kell. Gondolom ott is dolgoznak honfitársaink. :(

Nem véletlen, hogy bizonyos csomagküldők, ingyenes példa példány küldők fekete listára tették kicsiny hazánkat. :(

vernarancs 2011.05.16. 16:39:11

@kneissl: ez is majdnem igaz :) A DHL a Deutsche Post tulajdonaban van. Osszevasaroltak a reszvenyeket ugy 6-8 eve. Nem volt tender. Egyszeruen bekebelezte a Post a DHL-t. Mint a TNT-t a holland posta.

Gera 2011.05.16. 16:39:54

@hagyma: Már hogy a francba ne? Olvasd már el az utolsó előtti bekezdést. Azt akarja, hogy a DHL jófejségből fizessen neki teljes kártérítést.

Gáborom 2011.05.16. 16:40:20

Nem a DHL-t vagy a Postát kell szidni emberek, hanem meg kell tanulni csomagot feladni! Az csak egy tipikus magyar duma, hogy "elég biztosítás a DHL név" meg ,hogy "mi az hogy egyáltalán eltűnik". A világon mindenhol tűnnek el csomagok, nemcsak nálunk. De a világ jobbik felén az emberek nem sóherek kifizetni a biztosítást is, ami sokkal de sokkal olcsóbb mint amennyit baj esetén ér.
Mi kelet-európaiak mindig mást hibáztatunk, mindig mástól várunk megoldást, csak ne nekünk kelljen megoldani vagy kifizetni valamit.
Nyugaton azért más a helyzet.
Persze Üzletszabályzat mindenütt van, de a magyar olyan fajta, hogy mindig pont és személy szerint őrá nem vonatkozik a vonatkozó passzus, legyen szó bármiről is.

A cikkben szereplő feladó egy nagy lúzer, nem ebben a világban él, tudhatná,hogy lopnak mindenütt, és olyan is lehet, hogy elveszik vagy megsérül a csomag.
Nincsenek csodák, egy iparszerű méretekben dolgozó cégnél mindig is volt/van/lesz hibaszázalék.
Kár azon károgni, hogy miért nem nulla, olyan soha sehol nincs, csak az ostoba magyar fejekben.
( Lásd még: ingyen ebéd )

sasmadar 2 2011.05.16. 16:40:20

Amerikából rendszeresen rendelek alkatrészeket!
Sosem kérem UPS,vagy FEDEX-el,mert horror az ár,és pontosan annyi nap alatt,de fillérekért hoza az amerikai posta,a USPS!!Nyugati partról 30 dolcsi sok kilós csomag,ugyanez a UPS-től kb 200 dodo!

Gáborom 2011.05.16. 16:42:36

@vernarancs: Én úhy tudom, a TNT kebelezte be a hollandok postáját. Bár mindegy...

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindenütt lopnak, legfeljebb a mérték más, és persze a nyugati feladó úgy adja fel a csomagot, hogy ne lehessen ellopni - ha akkora értéke van.
Erre van mód nálunk is, de a magyar mindent ingyen akar.
( Tisztelet a kivételnek)

cSa 2011.05.16. 16:48:00

@Gáborom: Ja, csak ha az ügyfél is számítana, akkor az elején közölték volna vele, hogy "Hopp! Eztet drágának nézem, valószínűleg "el fog veszni", az alap biztosítás pedig vélhetően nem fedezi az árát. Szóval vagy többért visszük, vagy sehogy."

Johnny Tinenbalm 2011.05.16. 16:50:20

@Gáborom: aha, tehát egy csomagküldő cégnél az normális, h az alapárban benne van az is h ellopják a cuccot? tőlünk nyugatabbra miért nincs így? pff

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 16:53:28

@Gera: igen abban a bekezdesben a ceg lelkiismeretere apellal, a presztizsere
ezt a vonalat is meg kell fogni
nem jogi uton kovetelozik toluk, hanem presztist tekintve
en egysazer vettem egy hasznalt kocsit garancia nelkul egy kereskedestol es 10 merfold utan kilukadt a hutoje
semmi kotelezettseguk nem volt, en is a prsztisre utaltam
es bejott mert megcsinaltak, vagyis kicsereltek
semmilyen jogi felelosseguk nem volt az ugyben
tehat ez is egy ut, termeszetesen tomegesen nem jarhato

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 16:57:39

@Gáborom: ez mind szep es jo, de ne kelljen mar azon gyotornom magam allandoan, hogy ellopjak
jo
leesett a repulo, karambolozott a kocsi
megszoptam, nem biztositottam megfeleloen
de bp-gyor kozott.....
es csomagszallito ceg
hat ezt elloptak, nem elveszett
ez itt a gaz

vernarancs 2011.05.16. 17:02:23

@Gáborom: pedig nem. A KPN vette meg a TNT-t 96-ban.

Egyebkent ket problema van a DHL-el:
1. jo par eve a jo vezetoseg eltunt a cegbol. Mara mar csupa selejt van a vezetosegben akiknek jo resze konyoklessel kuzdotte fel magat.
2. a kis halakat leszarjak mert a bevetel elenyeszo szazalekat teszik ki. A Nokia es egyeb nagyok segget kinyaljak eleg rendesen. Veluk ilyen nem igazan fordul elo.

Jokkura 2011.05.16. 17:05:03

Én dolgoztam futárként .Kis cég 5-6 fő Budapest. Mikor felvettem a csomagot (max szeméyautóba elférő) ,kaptam egy (áltálában) dobozt.Pár kérdésem volt csak,folyik-e (azaz felborulhat véletlenül) ,törik-e , robban-e és él-e. Minden csomag sértetlenül adott időre megérkezett. Nem értem hogy miért kell esetleg egy több tízoldalas apróbetüs szöveget végigolvasni minden egyes üzleti tranzakciónál. Tán azért mert Mo.-n arra épül minden,hogy eltűnik,megsérül,és hogyan lehet kibújni a felelőség alól?
Értékbiztosítás itt-ott ? Azt írta,hogy felvevő ponton csomagolták be közösen és a doboz megérkezett a központba,És onna nincs meg. Innen számomra nincs több kérdés. A DHL központjában tűnt el.Nem érdekel semmi ködösítés. Bennt volt,nem ment ki legálisan,akkor vagy bent van,vagy illágális ment ki. Ergo a DHL a hunyó. Teszek rá,hogy egy 40.- plüssmaci volt vagy egy 400e.- akármi.
Csak a jővő kedvéért: legközebb egy NASA által használt nyomkövetőt a csomiba, és kiderül,hogy kik a szarkák.Onnantól a DHL is nyugodtabban alhatna.(vagy nekik mindegy a negatív reklám ?)
Lehet ,hogy legközelebb visszaküldetek magamnak egy csomagot Fukusijamából, ráíratom,hogy nincs értéke csak az életed. KÍváncsi vagyok megérkezne-e?

Gera 2011.05.16. 17:05:47

@hagyma: Nem ismerem az amerikai szabályozást, de ha 10 mérföld után kilyukad a hűtő, az tök egyértelműen egy olyan rejtett hiba, ami már az eladás időpontjában is fennállt és ezért felelősséggel tartozik az eladó.

Ami meg a jogi utat illeti, rögtön a következő bekezdésben már a DHL-t akarja feljelenteni, amiért ellopta a csomagját.

Gera 2011.05.16. 17:12:31

@hagyma: Egy ilyen cégnél olyan nincs, hogy elvész egy csomag. Ami nem érkezik meg, azt ellopták. 99%. Mégis hogy a túróba veszne el? A postán elveszhet valami, amit Marinéni rosszul és ráadásul olvashatatlanul címzett meg és a feladót se írta rá, de itt azért a dolognak ez a része korrektül működik.

Szóval a lopás és a sérülés miatt kell aggódni. Mindkettő teljesen közismert lehetőség, teljesen hülye, akinek ez nem jut eszébe. Ha a targoncával mennek át a fényképezőgépén akkor is 30ezret kapna.

gnme 2011.05.16. 17:14:15

Nekem műszaki rajz dokumentációkat szoktak küldeni. Többnyire sérül a csomag mire ideér.

Ha annyira értenek hozzá potás(z)iában, miért nem gyártják ők?

Mi az érdekesség pár vonalas rajzban?

Tán pár cénert vagy zvancigert keresnek benne?

Olyat úgyse fognak találni :-)

Főigazgató úr 2011.05.16. 17:14:21

A magyarok tolvajok? Ezért volt Bécsben kiírva,hogy "Ne lopj!" ?

Exploiter 2011.05.16. 17:16:12

@Gáborom:

Gáborom, Gáborom...
Inkább pont a te mentalitásoddal van baj. Addig kell verni a szolgáltató fejét, amíg magától be nem látja, hogy ha valaki az ő szolgáltatását választja, akkor azt nem úri jókedvéből teszi, hanem mert megbízik benne, hogy az jó neki. Fizet érte pénzt is, bizony.

Azon a surmó hozzáálláson kéne változtatni, hogy leállunk kötekedni az ügyféllel, a negatív reklám itt nem reklám, és nem is 300.000 huf az értéke...

Csóri suttyó banda.

gnme 2011.05.16. 17:18:32

@Exploiter: tízfillérért is leállnak vitatkozni veled (fiat magyarország, garancilási autó)

pláne, mivel te vagy a hülye (a vevő)

hisz belőled élnek.

Captain Crash 2011.05.16. 17:18:45

Csak egy apróság! Senkinek nem tűnt fel, pedig fontos tény:
Mivel a termékre a kereskedő jótállást vállalt, így a szállítás költségei is a kereskedőt terhelték volna.

309. § (1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket - a kötelezettet terhelik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 17:26:02

@Gera: he nem ismered, akkor miert irsz rola?
ezt mondtam a lopas szinte tuti 99 %
na ez a gond
a ceg talalja meg a lopos munkatarsat
ne haragudj nem vagyok hulye de nem jut eszembe, hogy egy amerikai postas ellopja a cuccomat
az elveszes es serules miatt biztositok, amit erdemes
eleg szomoru ha ottho n be kell kalkulalni a lopast mint rizikofaktort
/ez nem jelenti azt, hogy itt senki nem lop, de pl egy csomagkuldoszolgalatnal, vagy a postan nem valoszinu es ha megis, igyekeznek megtalalni aztan lecsukni/

- Capri - 2011.05.16. 17:27:05

Egyszerűen ez a futárcégesdi nem állja meg a helyét. Én januárban feladattam Mo.-on egy értékbiztosított (!!!), közel 1 millás hifiberendezést a UPS-szel Norvégiába (költözés miatt), mire megérkezett, a mahagóni borítású hangfalaim 7 sarka tört össze és az erősítőmet úgy odabaszták, hogy a hangerőpótméter olyat kapott, hogy elszállt az előfok benne, valamint kitört az infraszenzor belőle. Végig dokumentáltam fényképekkel a kibontást. Természetesen nem fizetnek, sajnálják, "a csomag nem volt megfelelően becsomagolva". De be volt. 5 réteg vastag karton és pukifólia vegyesen, külön sarok- és élvédelemmel.

Ha nem, akkor miért vetted át????? Jaaa, hogy csak a pénzem kellett?

Ja, és fizessek 103 ezret a szállításért és a vámért...

Hosszú lejáratú rákban haljon meg az ilyen és az okozott kár értékének 10x-esét költse gyógyszerre.

SOHA TÖBBET NEM VESZEK IGÉNYBE CSOMAGKÜLDŐ "SZOLGÁLATOT"!!!

Vagy inkább kibaszom az ablakon ingyé. Az eredmény ugyanaz, kilóval beljebb volnék...

Labancz 2011.05.16. 17:30:37

2x hiba!
1. A D7000-esben állítható az AF. Igaz kicsit macerás, de otthon elvégezhető dolog.
2. A DHL híres az ilyesmiről.
A posztolot nem hülyézem le, hanem sajnálom, hogy így járt.
A DHL monnyon le!!!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.16. 17:30:50

Hasonló esetem van:
*Normál postával, borítékban* szállítottak (elvileg) nekem ajándékutalványt Írországból több tízezer Ft értékben. Ez ugye egy fémszálas kupon. Gondolom valaki átvilágította (hogy nem bomba-e nyilván) aztán amikor látta mi lehet, elrakta, a lényeg: nem érkezett meg hozzám.

Ezt a tényt közöltem, szerencsére ezek az utalványok egyedileg azonosíthatóak, szóval a tolvajt remélem elkapják (hacsak nem költötte el eddig). Most úton van az újabb borítékom, javasoltam, hogy "saját kézbe" vagy legalább ajánlottan küldjék esetleg futárral...

Szegény ír cég nem gondolt arra, hogy itt még a csavart is kilopják...

Gera 2011.05.16. 17:32:05

@hagyma: Arról írtam, hogy itthon hogy működik a dolog, csak ez lemaradt. Szóval itthon az eladás pillanatában fennálló rejtett hibákért szavatossági felelőssége van az eladónak. Kétlem amúgy, hogy nálatok ne lenne valami ilyesmi, mert a rejtett hibák pont azért rejtettek, mert szemrevételezéssel nem tudod felismerni őket, de ettől még ott vannak.

Gera 2011.05.16. 17:37:43

@hagyma: Az a lényeg, hogy a sérülés kockázata mindenképp fennáll a legjobbaknál is, úgyhogy akinek egy csepp esze van, az a nagy értékű cuccait biztosítja, kerül amibe kerül. Jelen esetben úgy saccolom, hogy olyan 3-5ezer lett volna.

Az eltűnéssel meg továbbra se értem, mit akarsz. Az eltűnés az a lopás. Mégis hogy tűnne el? Köddé válik? Ezek tisztességesen azonosított csomagok, nem tűnnek el csak úgy. Ezexerint "eltűnés" felétek is előfordul?

csocsocsókolom 2011.05.16. 17:41:41

DHL-lel küldjek bármit is?

D-e
H-át
L-opnak!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 17:58:52

@Gera: az nem rejtett hiba, ha egy 10 eves kocsinal elromlik valami 50-100 dollaros szar
ezert nem vallalnak ra garanciat...

eltunni eltunhet ugy is hogy elveszik
/nem ebben az esetben, de rossz helyre tovabbitjak, es jogosulatlan kapja meg, leesik a kocsirol elkeveredik a repteren stb/
ez a bajom itt, hogy ez egyertelmuen belso lopas
tehat illene lepni
ha egyutt csomagolok be egy csomagkuldovel valamit es elinditjuk utjara, nagyobb a felelosseg ugy gondolom, mintha siman feladok itt biztopsitas nelkul egy csomagot egerbe es emellett akarattal talan nagyobb az esely a tolvaj megtalalalasara
en ezen lovagolok
a posztolo hibazott, de elvarhato lenne, hogy a DHL probalja elokeriteni a bunozot

Sanyi 2011.05.16. 17:59:05

@Gáborom: Szoval szerinted normalis, hogy lopnak. Ha toled, akkor is?

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2011.05.16. 18:00:51

a cég, ahol dolgozom, 1.400.000 forintos kárt szenvedett 3 hete mert a DPD által külföldről Magyarországra szállított szállítmányunkat "valaki" megdézsmálta... rendőrségi feljelentést természetesen tettünk...

forlan 2011.05.16. 18:03:33

Nem értem ezt az egészet.Felfordult az egész világ.Miért kellene biztosítást kötni?Ez egy üzlet...valaki feladja az áruját,valaki meg azt vállalja,hogy bizonyos díjazás fejében elviszi a címzettnek.Ha erre ügyletre a futárcég biztosítást köttetne,elismerné,hogy tolvaj a cég. Ennyi erővel az összes étteremben is lehetne ilyet kötni,pl. arra,hogy nem romlott a hús és nem fosom tele az egész világot utána. Persze,hogy nem romlott,hisz én friss árut fizetek.Ha van romlott is,akkor azt is írják fel az étlapra,hogy van romlottból is és az olcsóbb.Hogy tudjak választani.Ha egy futárcég tudja,hogy lopnak náluk,akkor azt közöljék.Írják ki.Vagy odaér vagy nem és ez biztos.És akkor majd a jóhiszemű magyar "paraszt" is köt biztosítást.Bár ez agyrém lenne.Hisz akkor mindketten előre megkérdőjeleznénk a szállító megbízhatóságát.Ha ez meg így történne,akkor nem lehetne bezáratni őket?Ez egy beismerő vallomás lenne,nem?

BKV - Önnek megyünk 2011.05.16. 18:03:35

ember! felmillas cuccot csak ugy odaadtad a dhlnek???? ez hihetetlen ennyire nem lehet valaki bena!

triarius 2011.05.16. 18:15:03

@pcmci: Vannak erre szakosodott cégek, és igen, 40-50 millió forintos biztosítási díjakat fizetnek egy kiállítás anyagáért. Valamikor olvastam is egy riportot egy múzeumigazgatóval, ott mondta, hogy egy komoly festményekből álló kiállításnál 40 millió körül van a biztosítási díj. Szóval működik a dolog, csak meg kell fizetni.

vernarancs 2011.05.16. 18:19:24

@forlan: ez belfoldon ertheto is lenne. De a kulfoldi kuldemeny megjarja pl. a vamot is amiert a szallito sem vallal felelosseget. Valamint a biztositas nem csak lopas ellen ved, hanem rongalodas ellen is, ami sokfele okbol tortenhet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 18:20:29

@forlan: nem csak cegen beluli lopas letezik
azon kivul van serules stb kar is
ertekhatar nelkul nem letezik olyan szallito ceg ami garantalna a teljes karteritest
erre talaltak ki a biztositokat
ebben az ugyben az a fura hogy szinte biztosan belsos lopott
/ha egy etteremben romolott hust eszel, bezony hogy bajban lesznek, fizethetikk a kezelesedet, a kiesett munkaidodet stb./
de ezt igazolnod kell
ha nem irod ra egy csomagra hogy egy millert er a cucc, akkor nem szolhatsz egy szot sem, ha viszont rairod a csomagkuldonek szolni kell, ez OK, hogy rairtad, de jo ha tudod csak 50 ezerig fizetunk
nem tudom a sracnak szoltak-e
ugye ez amugy is bizonyithatatlan
viszont le van nekik irva, barmit kuldessz, csak x osszegig garantaljak a karteritest
a tobbi a te merlegelesed
az en gondom tovabbra is az, hogy miert nem lep a dhl megkeresni a bunozot?
belso vizsgalat, rendorsegi feljelentes stb

Gera 2011.05.16. 18:22:49

@forlan: Milyen vicces már látni, hogy az emberek rácsodálkoznak olyan évszázados, világszerte teljesen szokványos dolgokra, mint a postai értékbiztosítás. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy egy 10éves hülyegyerek írogat, vagy mi van?

Gera 2011.05.16. 18:25:00

@hagyma: Az mondjuk tényleg abszolút elvárható, hogy a DHL tegyen egy feljelentést, ebben igazad van.

pistanéni 2011.05.16. 18:25:57

Azért a posztoló balfax volt. Nem kell mindenért a fuvarost hibáztatni, van hibája azon kívül is. 15 éve dolgozom a TNT-vel és a DHL-el. Havi 8-10 bel-és külföldi fuvart teljesítenek. Néha kell ordibálni velük,de elvesztés még nem volt. Én általában nagyobb értéket (4-40.000 EUR) szállíttatok, mindig kiegészítő "All risks" biztosítással. Ez a biztosítási díj az összeghez képest piti összeg, és megéri. (pl.a Nikon-nál nem lehet 1ooo Ft-sem)

Sanyi 2011.05.16. 18:30:27

@Gera: Epp az (lenne) a DHL / egyeb szallito lenyege, hogy nem olyan mint a posta, hanem jobb. De nem.

@pistanéni: Mi annal nagyobb hibaja lehet, hogy elveszti/ellopja/szetveri a rabizott arut? Ezert van... Hogy azon kivul mit csinal az a maganugye szerintem.

pinadbaverem 2011.05.16. 18:30:29

én egy közel 14.000 eurós Nikkor aranycsíkos optikarendszert hozattam be Japánból DHL-el, és 5 nap alatt, minden probléma nélkül házhoz érkezett. Igaz ez 3 éve volt, lehet azóta megváltozott a helyzet.

Shalom emberek !

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 18:32:21

@Captain Crash:
a szallitas koltsegeit lehet valllania kellett volna, de nem erkezett meg
innetol nincs kozyuk hozza
@Gera: hat en csak ezen rugozok
valaszlevel
keressuk hol tunhetett el, ha nincs meg feljelentest teszunk ismeretlen tettes ellen, az ugy lezarasaig a szabalyzatban megallapitott 50 ezer forintot all modunkban kifizetni
lecet
de ezek nem nagyon akarjak megtalalni...

pcmci 2011.05.16. 18:33:53

@triarius: értő olvasás fail...

THK 2011.05.16. 18:34:41

@Gera: nem hiszem, h jogos lenne ekkora arccal lehülyegyerekezni azt, aki úgy hitte: a DHL nem azonos a királyi postával, és két hazai város között talán csak el tudnak vinni egy csomagot...

Ha pedig ez nem így van, akkor valóban a fölvevőnek kellett volna ezt egyértelműen közölnie, és fölajánlani a biztosítást, mert ő tökéletesen tisztában volt az értékkel is, és a cége megbízhatatlanságával is.

De még a DHL weboldalán sem találod meg, mennyi is a biztosítás díja, ami azért elgondolkodtató...

cicmen (törölt) 2011.05.16. 18:39:09

Fókuszhibás volt? Biztosan feltették egy utánfutóra!

equitas 2011.05.16. 18:39:21

ilyen cégeknek (multi) dolgozunk (nyomozás, risk management stb. ). Feljelentést kell tenni, ilyen esetekben nagyon készséges tud lenni a rendőrséggel az inkriminált cég. Tapasztalatból mondom, maga a nyomozati szak aránylag nyorsan zárul és a legtöbbször eredményes...

2011.05.16. 18:46:37

Kolléganőnek a laptopja tünt el, Münchenben adták fel, Bielefeldben még megvolt (lehet követni a honlapjukon), és onnan semmi.
Hosszas utánajárás - igazolni kellett számával, hogy mennyi volt - végül is kifizették, persze csak a gépet, mert ami rajta volt hát az örökre elveszett.

A postai csomagokat a DHL viszi Németorszagban.

kamurádió 2011.05.16. 18:49:21

Hogy tiszta legyen:
ÉN vagyok a történet írója, és egy két ember tényleg write-only módban van
Tehát:
Nem vagyok sem tizenéves sem beépített ember
Igen, elismerem hogy hibáztam mikor nem kérdeztem rá a biztosításra, de az átvevő ponton sem jelezték hogy ekkora érték karcos lesz.
Ha már nincs biztosítás akkor evidens hogy ellopják???? ÉBRESZTŐ!!!
Nem a lopást kifogásolom (de, igen azt is tudat alatt) hanem hogy mindez teljesen természetes, semmi feljelentés, semmi keresés.
Amúgy ma kétszer beszéltem a De Hát Lopnak-el, az első még kulturált hangnemben folyt, azt ígérték visszahívnak,persze nem történt meg. A másik már anyázósabb volt az én részemről, azt ígérték hogy 5.00-ig visszahívnak hogy mit sikerült intézni. Mondanom sem kell hogy mostanáig nem történt meg.........
EZ A DeHátLop

romesz 2011.05.16. 18:49:58

Biztositas nelkul nem szabad feladni ertekes cuccot. Ilyen esetben biztositason nem szabad sporolni.
Sajnalom, hogy elveszett a geped, de itt te voltal a hunyo.
12en adtam fel egy ertekes orat es ketszeres erteku biztositast vettem ra.
Szombaton jott az email, hogy mar leszallitottak a cuccot.

Gera 2011.05.16. 18:50:12

@THK: Én azt hülyegyerekeztem le, akihez szóltam, ez szerintem aránylag egyértelmű.

A csomagfelvevőnek honnan kéne tudnia, hogy mennyit ér a cucc? Én tudom, mert nekem is egy D90em van. Anyámnak pl fingja nem lenne róla.

Teszt.Elek 2011.05.16. 18:51:18

TL/DR

első reakcióm: Aki 400 ezres csomagot biztosítás nélkül bármilyen csomagküldőre bíz, az sikeres ember nem lehet.

Mit sikeres, normális se nagyon.

Kicsit mélyebben belegondolva:
Pusztán logikai síkon elvárható lenne, hogy a csomagküldő a csomag átvételekor egy értékmegjelölést is kérjen és annak fényében ha elvállalja a 400e-s csomag továbbítását akkor keményen feleljen az egész értékért, azonban ez agyarország és nem álomisztán, szóval a logikai síkon való eszmefuttatásokat talán jobb ha Spock-ra hagyjuk.

m74 2011.05.16. 18:52:42

hagyma:

"remelem azert nem lopjak el, teszek melle beethoven valogatast"

köszi ezen tíz perce röhögök.

kamurádió 2011.05.16. 18:52:56

És lesz.rom az 10.000Ft-ot is ha mondják hogy kössél már biztositást mert megérné, tudod nálunk a DeHátLop-nél eltünnek a nem értékbiztosított csomagok.
Az hogy miért nem személyesen mentem fel azt meg már fentebb leírtam, nem csak írogatni kellene egyes embereknek.

m74 2011.05.16. 18:57:50

minden esetre a posztolónak ajánlom a hirdetési oldalak szorgos böngészését. biztosan előbb utóbb felbukkan valahol.

kyanzes (törölt) 2011.05.16. 18:58:25

Értékes tárgyakat megfelelő biztosítással kell feladni. Sajnos ennyi.

Ettől még lehet próbálkozni, de ha 30e forintra lett biztosítva a csomag, akkor nem nagyon lehet mit tenni.

Én személy szerint minden alkalommal az értéknek megfelelő biztosítást kötöm, ha ajánlják ha nem. Több csomagom is eltűnt (nem csak a DHL-nél) sajnos. Ami eddig nem sikerült: a Magyar Postától bármiféle kártérítést kicsikarni külföldről feladott (itthon eltűnt) csomaggal kapcsolatosan. Erre is vigyázni kell sajnos.

Teszt.Elek 2011.05.16. 18:59:26

Ami a biztosítást illeti, azért nem kéne elfelejteni, hogy nem csak lopás létezik a világon. Egy ilyesmi cucc ami érzékeny is, meg értékes is, sokféle módon megrongálódhat azon túl, hogy ellopják.

A biztosítást minden esetben arra kötöd, hogy ne történjen semmi, ám fedezve legyél, ha mégis beüt a krach. Ha azért kötnél biztosítást, mert biztos lennél benne, hogy történni fog valami, akkor az már nem biztosítás lenne, illetve amennyiben így használsz biztosítást, azt általában biztosítási csalásnak szokás hívni.

Ilyen alapon baleset biztosítást se köss, hiszen azzal gyakorlatilag elismered, hogy előbb utóbb balesetet fogsz szenvedni.

Vagy mégsem? Lehet, hogy pusztán felismered azt amit statisztikának hívnak, miszerint X kézbesített csomagból minden N. darabbal történik valami, akár ellopják, akár elkavarják, akár csak darabokra zúzzák valahol?

Azon vitázhatunk, hogy a biztosítást kinek kéne kötnie, a kézbesítő cégnek, hiszen az ő felelőssége a csomag, amíg a célállomásra elér, vagy neked, hiszen a te érdeked, hogy a vagyonod ne csorbuljon balszerencsés körülmények miatt.

Mindkét irányban lehet érvelni pro és kontra.

cicmen (törölt) 2011.05.16. 19:00:08

@kamurádió: azt ígérték visszahívnak,persze nem történt meg.

Biztos akkor akartak hívni, amikor megtalálják. Minek feleslegesen zaklatni valakit!

Na jó! Nem basztatlak, mert gondolom hogy nagy méreg ez neked. Tetű bagázs!

tibidanny 2011.05.16. 19:05:39

senkinek nem tünt fel eddig, hogy péntek 13. az múlt péntek volt? :))))))
még egy hét sem telt el...
hahahahhahah

kamurádió 2011.05.16. 19:07:50

@tibidanny:
Mit szeretnél ezzel mondani kis megfigyelő??

Teszt.Elek 2011.05.16. 19:09:43

Az is megér egy misét, hogy mennyire természetesnek veszi mindenki az ellopták teóriát.

Nem ismerem a DHL belső működését, de egy olyan követő rendszer mellett ami nekik van, nem kicsit meglepne, ha lopnák a csomagokat.

Elkavarták, összetörték, elhagyták.. ezt mind el tudom képzelni. Olyasmit is, hogy megsérült az a valami amivel követik és most valami polcon ül arra várva, hogy egy ember megnézze és kitalálja mégis mit kéne kezdeni vele.

Ezer féle lehetőség van azon túl, hogy lenyúlták. Persze az is lehet, hogy ellopták, csak nem látom, hogy miért kéne egyből ezt feltételezni.

Kicsit kevesebb hiszti, kicsit több türelem és végtelenül kedvesnek és illedelmesnek lenni az ügyintézővel egész az utolsó pillanatig. Miért? Mert egy barátságos ügyintéző, aki szimpatizál az eseteddel és veled, az sokkal segítőkészebb lesz és sok olyan követ is meg fog mozgatni, amit egy ellenséges ügyintéző, akivel fél órát anyáztál nem mozgatna.

Apró trükk, de nekem általában működik. Aztán persze ha nem sikerül semmit alakítani, a végén még mindig kiadhatod magadból a mérget, akkor már nem származik károd belőle :P

Gera 2011.05.16. 19:13:04

@Sanyi: Honnan tudod, hogy nem jobb? Akkor jobb, ha a csomagok nagyobb eséllyel érkeznek meg időben és sértetlenül. Ez baromira nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lesz olyan, amivel történik valami.

cicmen (törölt) 2011.05.16. 19:15:29

@tibidanny: senkinek nem tünt fel eddig, hogy péntek 13. az múlt péntek volt?

Most mit vered a melled? Én még aznap észrevettem! Mondtam is, hogy szerintem ma rábaszik valaki és tessék! :)))

earny 2011.05.16. 19:16:14

Nem olvasom végig a ok kommentet, biztos leírtátok már, de a posztoló a hülye!+
vonattal/bkvval egy 10-esből megvan Gv-Su-Gv. Akinek ennyi pénze van gépre annak van egy tízese is egy útra. Gondolom a DHL sem ingyé vitte a cuccot, szal a szállítási díj 23 sozorából el lehetett volna vinni.
Marha. én még haver kezébe sem adom a D90-et nemhogy futárral feladni!!! ÁÁÁ

tibidanny 2011.05.16. 19:21:07

@kamurádió:
kis ellentmondás:

"Sándor szerencsétlenségére pontek 13.-án adta fel kalibrálásra Nikon D7000-es fényképezőgépét, amit azóta sem találnak a DHL raktárában"

"Hétfőn meglátogattam egy felvevőpontot, és feladtam a vázat és az objektívet is, mivel a szervíz kérte minkettőt."

tibidanny 2011.05.16. 19:22:26

@kamurádió: Mit szeretnél ezzel mondani kis megfigyelő??

mondjuk illene hozzátenni, hogy melyik péntek 13-án adtad fel, vagy hétfő 13-án...
2008-ban? vagy mi?
Mert ha 2011.05.13-án, akkor barátom nem értem a levelet...

kamurádió 2011.05.16. 19:27:26

@tibidanny:
Hogy érthetőbb legyen:
Hétfőn, kilencedikén 14.30 és 14.50 között voltam ott, akkor adtam fel.
Kedden, tizedikén 12.30-kor csekkolták, ekkor került fel a kocsira.
Majd pénteken azaz tizenharmadikán(13.-án)tudtam meg hogy a váz nem jutott el a címre. Persze ezt sem a dhl jóvoltából, nekem kellett kétszer telefonálni mire kiderült a "helyzet"
Remélem érthetően fogalmaztam.

tibidanny 2011.05.16. 19:29:07

@kamurádió:
így már érthető, ebben az esetben jackyll szenved fogalmazás zavarban

igazságos 2011.05.16. 19:29:42

Egyszer egy laptopot szállítattam haza a DHL-lel, akkor kötöttem biztosítást rá, pedig csak 150 ezret ért. A posztoló miért nem tette? Ja, hogy smucig, erre sajnálta a pénzt.

Amúgy meg minden futár elvileg kis pda-val a kezében járkál, amin mindent rögzít, mikor hová, mit vitt ki, mikor ki kapta meg a csomagot, azonosító, stb, lehet nyomon követni a csomagot.

kamurádió 2011.05.16. 19:33:19

Adjak egy csomagszámot hogy le tudj ellenőrizni?
Bár ott is látszik hogy egy hazug ember vagyok, mivel a feladó terület is Budapest, szóval nem is Győrben adtam fel csak el akarom húzni ezt a tetű (angyal) céget.
De hát erről is van egy papírom az aláírásommal hogy én még is Győrben adtam fel. Akkor most mi van????

igazságos 2011.05.16. 19:37:50

@Labancz: Hülyeségeket beszélsz, most minden egyes céget húzzunk le, aki valamiért a Homáron szerepel?

Általánosítasz egy poszt alapján, hogy a DHL híres erről, bizonyíték? Akkor én ilyen okoskodás alapján meg mondhatom, hogy hülye vagy, mert csak. Pedig nem biztos, hogy ők voltak a hibásak, itt mindkét részről vannak furcsa dolgok.

alternat 2011.05.16. 19:42:31

@cSa: A hülye feladónak meg legyen annyi esze, hogy elolvassa az üzletszabályzatot.

BaLee 2011.05.16. 19:43:09

Hát kicsit együtt-érzek a postolóval, de azért köthetett volna rá biztosítást, elvégre puszira ki várja el, hogy biztosítsanak valamit. Én sem vinnék el magammal ugyanannyi pénzért egy 30 ezres kis belépőszintű vacakot vagy egy majd félmilliós gépet. Bármi történhet az úton.

Én jártam egyszer majdnem hasonló módon. Elküldtem egy csomagot amit a postán start csomagként akartam feladatni (nem én vittem feladni, a postán rábeszélték anyámat ajánlott levélként való feladásra ami drágább is volt meg biztosítva sem volt!!!) majd várok már 3-4 napot és semmi. Hívott a vevőm, hogy mi van. Majd az ajánlott levélen lévő szám alapján kiderítették, hogy egy budapesti postán van, nem ott ahol kellene lennie és nem foglalkozik vele kutya sem. Hogy miért oda vitték és miért nem foglalkozik vele senki arra nem tudtak semmit mondani. Srác bement és elhozta. Nekem is főtt a fejem, hogy ha elveszik akkor bukok kb 15 ezret. Megúsztam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 19:45:23

@Teszt.Elek: itt nem ugyet inteznek
itt szolgaltatnak penzert!!!!
hova legyen turelmes? vegtelen kedves es turelmes az ugyuiontezovel
naja
muhhaha
gyor-pest kozott eltunt
leesett a kocsirol vagy mi?
ezt elloptak, nem kerdes. sorold mar fel az 1000 fele lehetoseget a nem ellopasra please
@igazságos:
ezen mar tul vagyunk, kellett volna biztositas, kellett volna, hogy felhivjak ra a figyelmet
ott tartunk hogy deritik fel a tolvajt?
vagy nem is akarjak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 19:47:14

remenytelen orszag vagytok
mindenki arrol beszel miert nem biztositotta
az rendben hogy a DHL-nel tolvaj van
operettorszag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 19:48:47

amugy nem lennek meglepodve ha a homar poszt hatasara hirtelen megkerulne
/gyk. a tolvaj visszavinne/

dfactor 2011.05.16. 19:57:41

Osztom meg a facebookon is. Hadd terjedjen a híre.

i8fz5d 2011.05.16. 19:57:49

a csomagodra a plusz biztosítás a valódi érték 0,05%-a plusz áfa lett volna, akkor visszakaptad volna a teljes összeget. Így max a 30 ezret kaphatod meg, de hiába perelsz mert vállaltad az Általános Szerződési Feltételeket. (elképzelhető még hogy meglesz a csomag mondjuk egy hét múlva, csak leesett a futószalagról vagy kiesett a csúszdából. mert ezekre nem úgy vigyáznak ám mint a hímes tojásra...)

Johnny Tinenbalm 2011.05.16. 19:58:16

@kamurádió: TEGYÉL FELJELENTÉST. emellett ajánlom figyelmedbe ezt a kommentet is: Eugéne Tribulet 2011.05.16. 12:12:24

halaloszto 2011.05.16. 20:03:58

Ha en egy haveromra rabizom valamimet, es o elvesziti, egyertelmu hogy felel erte.

Ertem en, hogy a posta es a DHL az aprobetuben kizarja a sajat felelosseget, de milyen alapon? Miert en kossek arra biztositast, hogy az o birtokukban eltunik a cucc?

Az orvos is maga kot felelossegbiztositast, nem en kotok biztositast arra az esetre ha elrontana az orvosom valamit. Mert amit csinal, azert felel. Taxis detto, es meg sorolhatnam.

Akkor a postas miert kivetel, ha o hibazik melo kozben, az miert az ugyfel felelossege, miert nem az ove?

vajk

romesz 2011.05.16. 20:18:55

@halaloszto: mert a postas csak a szallitast valalja, fugetlenul a cucc erteketol.

kamurádió 2011.05.16. 20:19:42

Köszönöm mindenkitől a hozzászólást Talán tényleg tolni kellene a facebookra mindenkinek.
Tényleg tanuljon mindenki az én hibámból (nem kötöttem biztosítást)
Viszont tanuljon belőle a DHL is (valami nincs rendben náluk ez biztos)
Írtam a Homárnak egy kiegészítést remélem beteszik, abban igyekeztem minden felmerült gyanus dologra választ adni.

Johnny Tinenbalm 2011.05.16. 20:22:55

@kamurádió: szeretnéd h történjen is valami?

TEGYÉL FELJELENTÉST

---
equitas 2011.05.16. 18:39:21
ilyen cégeknek (multi) dolgozunk (nyomozás, risk management stb. ). Feljelentést kell tenni, ilyen esetekben nagyon készséges tud lenni a rendőrséggel az inkriminált cég. Tapasztalatból mondom, maga a nyomozati szak aránylag nyorsan zárul és a legtöbbször eredményes...

halaloszto 2011.05.16. 20:25:59

@romesz: ezaz. vallalja a szallitast, es kozben kart okoz. ha a komuves elvallalja hogy vag egy uj ablaknyilast, es ekozben leszakad a haz, akkor o felel az egesz karert, mert o okozta, nem fuggetlenul a haz erteketol.

a biztositas annyit jelent, hogy az osszes megbizo osszedobja annak a cuccnak az arat, amit a melosok elveszitenek. ha a cegnek nincs kara abbol hogy a dolgozoi elvesztenek cuccokat, akkor nem fog tenni semmit azert hogy ez ritkabb legyen.

vajk

gergel 2011.05.16. 20:30:08

Remélem a DHL megtalálja a szarkát és még le is ültetik.

egymilliópicikrisztus 2011.05.16. 20:33:58

hagyma · hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 12:48:14
@Elstron: hat azert tomegevel feladni kamu cuccokat arra blazirozva,

-...mit jelent ez a blazírozva???

cSa 2011.05.16. 20:41:12

@alternat: Nem korrekt a dolog, ha elolvassa a feladó ha nem.

romesz 2011.05.16. 20:41:17

@halaloszto: tehat ha en oda adok neked egy dobozt es azt mondom, hogy ertekes cucc van benne vigyazz ra. De rafinaltan szarazjeget csomagoltam bele es elparolog.
Te kartalanitasz az ertekes cuccum allitolagos eltuneseert, vagy azt mondod " itt a dobozod es kesz?

Jen87 2011.05.16. 20:48:50

Sajnos azt kell mondanom, hogy az illető nem kicsit volt balek.
Ha FedEx-l is szállította volna akkor is megkell kérdezni, hogy sérülés esetén az alap biztosítás fedezi-e ennek a cirka 400.000 forintos felszerelésnek az értékét.
Ha nem, akkor kiegészítő biztosítás kell kérni (ez általában az árú bejegyzett értékének 5-10%-a szokott lenni, cégtől függően).
Mellesleg a DHL hírhedten sz*r itthon! Elég sűrűn hozatok velük külföldről árut és volt, hogy arra hivatkoztak, hogy azért nem tudják kihozni (a pesti címre) mert esik az eső.
Feljelenteni meg lehet őket, de ők lobogtatni fogják az "üzlet szabályzatot" amiben benne lesz, hogy ha nem kötöttek plusz biztosítást akkor bizony csak az alap összeget kapja meg aminek kb. a 10x fogja elbukni minimum a pereskedésben.
Egy szó mint száz. Ha drága cuccot küldesz/vársz ne legyél sóher plusz biztosítást kérni és nincs olyan, hogy a „név nem elég biztosítás?”

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 20:54:23

@egymilliópicikrisztus:
blaziroz, nalam =
arra utazik, arra hajt, arra szamit
ha nem jol ismerem a formajat akkor elnezest

Szabó bakter 2011.05.16. 21:03:12

hát igen, tanulságos az eset...
1.: tudomásul kell venni, hogy a csomagszállítás rizikós.
2.: mindegy kivel szállíttat az ember, biztosítást mindig kell kötni.
3.: kell kérni hozzá nyomkövető számot, amit a szállító honlapján nyomon lehet követni. mikor, ki, hol vette át és adta tovább.
4.: ez valami hibás berögződés, hogy tipikusan magyar. nem, amerikában ugyanolyan link a dhl, mint itt. a magyar posta pedig gyors és pontos.
5.: lehetőleg otthon kell becsomagolni. a csomagolóanyag beszerzése sajnos még nem túl könnyű, de megoldható. főleg drága elektronika esetén.
6.: ha lehetséges, akár a szabadság rovására, a legjobb személyesen intézni.
7.: néha, egy kis telefonos nógatás hatására elő szoktak kerülni az elveszettnek hitt küldemények...

sok éve e-bayezek, meg vaterázok. adok fel dolgokat külföldről, ha épp kint vagyok, meg itthonról is. a fedex-szel, a upsszel, meg a glssel nem voltak még gondjaim. amúgy feladáskor meg szokták kérdezni, hogy köt-e rá az ember biztosítást. csodálom,hogy a pofa, aki átvette a gépet, az értéke ismeretében nem ajánlotta erősen...

ZBR 2011.05.16. 21:18:25

@Captain Crash:
"309. § (1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket - a kötelezettet terhelik."

Ezesetben a Nikonnak a kurvaanyját, valamint mondjon le. Ügyfél meg kérjen kamerát a Nikontól, ha nincs, feljelenteni őket (is).

ZBR 2011.05.16. 21:20:43

@Szabó bakter:
"csodálom,hogy a pofa, aki átvette a gépet, az értéke ismeretében nem ajánlotta erősen... "

Neki könnyebb volt a csomag tartalmának ismeretében azt elcsenni. Lehetne a rendőrök első gyanúsítottja is akár. Ő biztosan tudta, hogy mi volt a csomagban, biztosan hozzáfért.
A bökkenő csak az, hogy az ügyfélszolin azt mondták, hogy a központba megérkezett a küldemény.

Róka-Rudi 2011.05.16. 21:30:32

Apropó, a Nikon belefér egy Beethoven-díszdobozba?

halaloszto 2011.05.16. 21:32:47

@romesz: ha azt mondod ertekes dolgo van benne, akkor vagy nem veszem at, vagy kotok felelossegbiztositast, es a megorzesi dijba beepitem ennek a dijat.

vajk

Fánkevő Fáncsi 2011.05.16. 21:48:33

"A fiatalember a pultnál nagyon rendes volt..."

Szerintem már ő elkezdhette nyalogatni a szája szélét, amikor látta, hogy egy felső-közép kategóriás DSLR gép készülődik a nagy útra, a 30e Ft-os alap értékbiztosítással. De utána következően még bármelyik amatőr fotós alkalmazottat elkaphatott a lelkesedés, amikor meglátta az értékbiztosítás nélküli 400e FT-os dobozt. A posztos srác nagyon benga, és még most sem érti, hogy működik a csomagposta, ugyanis a cég(ebben az esetben DHL, de lehetne akármelyik) annak megfelelően nyomoz a csomag után, amekkora az ő saját vesztesége.
30e = kis nyomozás, kis balhé.
400e = nagy nyomozás, nagy balhé.
Az így feladott csomag (400e érték, 30e-re biztosítva) pedig egyszerűen "felhívás egy keringőre". Az a kérdés csak, hogy meglátja-e a csomagot olyasvalaki is aki könnyen elcsábul.

sidol 2011.05.16. 21:52:30

Nehezen lepődök meg, én TNTvel szállíttatok gépeket egy dániai gyárból, nemzetközi viszonylatban soha nem volt velük probléma, igaz a sztállítmányt mindig biztosítjuk (az érték 0.5%-a a díj, 10.000 €nál ez kb. 50€).

Azonban országon belül képtelenek voltak lebonyolítani egy Debrecen-Zalaegerszeg fuvart egy kólás doboz nagyságú alkatrész esetében. Egyszerűen nem fért a fejükbe, hogy ugyanaz a cég a feladó is és a címzett is (debreceni munkavégzésről kellet volna sürgősen az alkatrész Zalaegerszegre) sikerült nekik leszállítani az eszközt az érdi címünkre. Millió telefonálgatás közben meg hallgasd, hogy sürgős küldeményét még ha az egy tank is akár különrepülővel is leszállítják...

Közöltem, hogy köszi a fuvart de eszem ágában sincs kifizetni mivel nekem kicsit többe került, hogy Zegről elmenjek érte Érdre, közben 2 napig állt a meló az összes géppel meg emberrel... Valami vezető végül nagykegyesen elengedte a díjat amikor megpedzettem, hogy azért egy kólás doboz méretű tárgy leszállítása nem éppen az évszázad logisztikai kihívása és enyhén ciki, hogy képtelenek voltak teljesíteni szerződés szerint, plusz az egészből nem kevés kér is származott.

MacMester 2011.05.16. 21:53:00

A DHL b2c és b2b témában is a világ legszarabb cégeinek egyike. Engem szopattak vámolással, kiszállítással, túlszámlázással, mindennel, ami létezik. Nálunk már tiltólistás.

Captain Crash 2011.05.16. 21:56:12

@hagyma: Azért használtam feltételes mondatot. Ez valószínűleg elkerülte a figyelmedet. A konkrét ügyben, nem kívánok állást foglalni, egyrészt szerintem egy ügyvéd ebben nálam sokkal kompetensebb, másrészt nem ismeretes a konkrét szerződés és az egész történetnek számos tényezője lehet, ami jogilag releváns lehet.

Captain Crash 2011.05.16. 21:56:12

@hagyma: Azért használtam feltételes mondatot. Ez valószínűleg elkerülte a figyelmedet. A konkrét ügyben, nem kívánok állást foglalni, egyrészt szerintem egy ügyvéd ebben nálam sokkal kompetensebb, másrészt nem ismeretes a konkrét szerződés és az egész történetnek számos tényezője lehet, ami jogilag releváns lehet.

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2011.05.16. 22:05:49

@Märton Hellstörm: ööö, DHL-t akartam írni én is... (a DPD-vel eddig kiváló a cég munkakapcsolata!)

smidgen 2011.05.16. 22:07:46

@Gáborom: kedves pöcsöm, te álomvilágban élsz én Angliában, egy ilyen szitunál nincs az az eset, h ne legyen 100%-os kártalanítás

krausz2 2011.05.16. 22:22:56

1/Nem állami tulajdonú céggel nem szállíttatunk semmit csak ha van rajta biztosítás.Macska-Jancsi mozaik nevű magán cégek nem alternatívái az országok állami postáinak.
2/Minden vállalkozó kártérítéssel tartozik az általa okozott kárért főleg úgy, hogy nem harmadik személy hanem nagy valószínűséggel saját alkalmazott okozta.
Tisztességes vállalkozásnak van felelősség biztosítása is.
Úgy, hogy tessék perelni!

kabelbarat (törölt) 2011.05.16. 22:24:27

Szerintem a biztosítás inkább sérülésre kéne szóljon, vagy közúti balesetre beázásra stb.
Az nem baleset, hogy az egyik kolléga ellopja.
Ez olyan mintha elvinnéd a kocsit a szervízbe, közölnék, hogy valamelyik dolgozó lenyúlta, de 30.000 ft-tal kárpótolnak.
Ha meg tőlük lopta el valaki, akkor miért nem tesznek ők feljelentést?

Megdobbent 2011.05.16. 22:42:16

A DHL vilaghiru, de a hire nem jo. Olvasgatni erdemes roluk nemzetkozileg, vicces egy tarsasag.

Egyebkent a tanulsag, hogy legkozelebb orditoan harsany betoven osszes boritoba kell tenni, akkor bottal sem piszkaljak, inkabb odaadjak a cimzettnek.

Teszt.Elek 2011.05.16. 22:47:20

@hagyma:
"itt nem ugyet inteznek
itt szolgaltatnak penzert!!!!
hova legyen turelmes? vegtelen kedves es turelmes az ugyuiontezovel
naja"

A cég szolgáltat, az ügyintéző meg ül a telefon túlfelén és hallgatja az N+1. idiótát aki képtelen volt elolvasni a szerződést és most az ő fülét sírja tele és rajta tölti ki a haragját.

Egy ilyen unott embertől nem igazán várhatsz sokat, ráadásul ha ellenséges vagy vele, akkor még annyit sem.

A TE SAJÁT JÓL FELFOGOTT ÉRDEKED, hogy megpróbálj minél barátságosabb hangnemben társalogni vele, hiszen egy veled szimpatizáló ügyintézővel a saját ügyedet lendíted előre.

Nem garantált, hogy ez segít, de ha mást nem is, valamelyest javítja az esélyeidet. Persze ha annak az alapján amit mondtam nem volt világos elsőre mire akarok kilyukadni, akkor nem is tudom minek koptatom a billentyűzetet.

bálnatenyésztő1 2011.05.16. 22:51:24

@kabelbarat:
Jaja, egyet értek. Ha trabantot viszek szervizbe, vagy egy 25 millás mercit, vállalják ugyanúgy a felelősséget, hogy jó helyre teszik az olajat és nem karcolják össze a fényezést.
Ugyanez a logisztikában, miért kéne plusz biztosítás? Odaadok egy dobozt, amit x HUF-ért elszállít B-be. Ha balesetet szenved a futár, akkor a kötelező, casco fizet. Ha eltűnik a csomag, akkor bizony a belső rendszerrel, vagy az alkalmazottakkal van a hiba, ami teljes mértékben a DHL felelőssége kell, hogy legyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 22:56:22

@Teszt.Elek:
hat valoszinu hiaba
en udvarias vagyok es nyugodt tipus de ilyen esetben a vegtelen kedves es illedelmes szoba sem johet
ez uzlet
nekem problemam van, amit kulturalt formaban de hatarozottan eloadak
neki meg az a dolga hogy megoldja
es oruljon, hogy kifejezetten egy normalis pasival /en/ jott ossze nem egy alattal aki pofan is baszhatja 400 ezer forintert
baratsagos hangnem...
felesegul ne vegyem, miutan meghivtam vacsorara?
velem ne szimpatizaljon, intezze a dolgat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 23:00:40

@Captain Crash: jogilag sok minden lehet relevans, de itt arrol van szo egesz tomoren, hogy valaki feladott egy 400 k-s csomagot, az ott levo dolgozoval egyutt csomagolva, ami elveszett, es mivel nem kotott biztositast, csak 30 ezret kap vissza,ami igy jogos is mert ennyi van a szabalyzatban, a ceg meg szarik ra, hogy lopnak az emberei

lehet tenyleg kellene egy beepitett embert talalni es ures csomagokat feladni, az illeto meg kilopna, es kapnank 30 ezret tetelenkent
nem is rossz otlet

Netuddki. 2011.05.16. 23:10:28

Szerintem beszélj egy ügyvéddel. Az lehet, hogy nem kötöttél biztosítást a feladott árura, de tudod bizonyítani mit adtál fel. Előtte azonban nem ártana valami írásos nyilatkozatot kérni a DHL-től, hogy mi is történt. Aztán annak fényében lehet intézkedni. Nyilván kell lenni egy belső jegyzőkönyvnek a feladott csomaggal kapcsolatban. No meg a reklamációddal kapcsolatban is,ég akkor is ha nem írásban történt.
Ami a lényeg, hogy a csomag nem vész el csak ellopják.

Fánkevő Fáncsi 2011.05.16. 23:19:37

@smidgen: "te álomvilágban élsz én Angliában, egy ilyen szitunál nincs az az eset, h ne legyen 100%-os kártalanítás..."

Ugyanmár ne okoskodjál már itt, először kérdezd meg a Royal Mail ügyfélszolgálatán. Amit mondasz az nonszensz lenne a világ összes országában. A posta magasról leszarja, hogy mi van a csomagban, és hogy mit állítasz midet lopták el, a kártérítési feleősség a biztosítási értékig terjed és kész. A világ minden postáján. A drága cuccok postája pedig kurva drága pont a magas biztosítási érték miatt.

Ha igaz lenne amit mondasz, akkor az emberk minden egyes elveszett, megrongálódott csomag esetén, komoly 5000 dolláros kártérítéseket követelnének, különféle "elveszett", "hiányzik a csomagból, pedig beleraktam", "ellopták" esetekben. Állítólagosan drága orvosi műszereket, számítógépalkatrészeket, gyémántot postázna mindenki, ha éppen eltűnik a csomag. Ha pedig megvan a csomag akkor persze lehet, hogy csak Annus néni kedvenc kávésbögréje lett elküldve neki.
@Gáboromnak teljesen igaza van abban amit mond.

THK 2011.05.16. 23:35:34

@Szabó bakter: külföldre persze hogy kérsz

De itt nem Tirana-alsóra küldte volna a posztoló, hanem Magyarországon belül, 100 km-re, két nagyváros között - úgy, h a DHL-nek ki sem kell adnia a kezéből, végig náluk volt a cucc!

Ha viszont már ennyi is KÖZISMERTEN gond (hiszen utólag mindenki tudja itt) egy ilyen nagynevű cégnek, akkor az a minimum, h a fölvevő rátukmálja a biztosítást a feladóra...
(pláne, h még a honlapjukon sem találod meg ennek díjszabását)

Gera 2011.05.16. 23:42:39

Vicces ez, hogy mennyien képtelenek felfogni, hogy a csomagszállítás jelen rendszere hosszú évtizedek óta működik így a felek megelégedésére. Mindenhol. Lehetne automatikusan korlátlan értékre biztosítani minden csomagot, csak akkor 2x annyi lenne az alapszolgáltatás ára. Ezért van egy alacsony értékhatárú alapbiztosítás, ha meg értékesebbet küldesz, akkor perkálsz. Már ha érdekel. Magyarul azért fizetsz, amit használsz és nem a mások millió euro értékű csomagjának biztosítása miatt szállítod a zsák krumplidat dupla áron. Mi nem normális ezen? Minden posta így működik.

Persze az nem normális dolog, hogy ellopják a csomagot, de ettől még nem fogsz többet kapni, mint amennyire biztosítottad. A csomagot nem "a DHL" lopta el, hanem egy tolvaj. Lehet, hogy DHL alkalmazott, lehet, hogy egy éppen ott dolgozó szerelő, tökmindegy. Ha a DHL alkalmazott 8 méterről kosárra dob a fényképezőgépeddel és minden szarrátörik benne, akkor is csak annyit kapsz, amennyire biztosítottad (jó esetben, mert esetleg azt mondják, hogy nem volt megfelelő a csomagolás).

ze11 2011.05.16. 23:43:47

Idéznék a DHL oldaláról...:
"Javasoljuk, hogy nagy értékű, illetve Önnek kiemelten fontos küldeményeit biztosítsa feladáskor. A biztosítás díja belföldi küldemények esetében a biztosítási érték 0,5%-a, de minimum 200 Ft."

Azaz nagyjából 2000Ft-os tételről lett volna szó...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.16. 23:53:59

@ze11: ezt mar mindeki elmondta, hogy biztositani kellett volna
de akkor is lopnak a DHL-nel
ez a gaz
ha biztositotta volna, valoszinu akkoris ellopjak, ez igy nincs rendben

Chapell 2011.05.16. 23:56:22

Amúgy ha biztosítást kötsz rá mit adnak vissza? A cucc árát + a biztosítás árát remélem minimum.

ze11 2011.05.17. 00:28:08

@hagyma: Nem csak a DHL-nél.

Amidazophen 2011.05.17. 00:41:05

Anyósomnak vagy 15 évvel ezelőtt a teljes felső műfogsora tűnt el a fogtechnikusnál. Kapott másikat. Én meg azóta is azon röhögök, kinek a szájában kaffoghat a kissé túlméretezett eszköz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.17. 01:17:11

@Amidazophen: elloptad oszt kidobtad szerencstlennek, vagy eladtad a kocsmaban
mondjuk igazad volt
oszt rafogod a fogtechnikusra

IPversion6 2011.05.17. 01:45:15

Senki ne keseredjen el, de az a harci helyzet hogy mindenki ugy lop ahogy tud!

Hogy van az hogy otthon mindenhol, minden eltunik? Eleg csak ezen az oldalon korulnezni, egy szegyen az egesz.

Ezek utan mindenki csodalkozik hogy az Amazonnal le vagyunk tiltva!

Magyarisztan, ahogy a Torok barataink mondjak.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.05.17. 04:02:56

@Gáborom: Természetesen mindig lesz hibaszázalék, elveszett, megsérült csomag, balesetek vannak. Ez esetben senki sem várhat el korlátlan felelősséget a futártól, erre valóban biztosítást kellene kötni.

Sok olyan baleset van, ahol ezt meg lehet érteni, és ahol a postoló is könnyebben nyelné le a vesztességét, ezek a helyzetek ritkák, de előfordulhatnak.

Egészen más eset, hogy a csomagot hanyagságból elhagyják, az adott szolgáltatónak *felróható* okból tűnik el a csomag. Ahol a hibás teljesítés jogkövetkezményei alól kibújni akaró pontjai közül sok a törvény erejénél fogva semmis.

Legalábbis fogyasztói szerződések esetén. Cégek közötti viszonyban nem.

Ha a kárérték ismert, fel sem merül, hogy a sértett hazudna, és a kár a DHLnek felróható okból, az ő hanyagságukból keletkezett, és ez baromira rossz fényt vetne rájuk...

A balhé (negatív reklám) sokba kerül, a fényképezőgép pedig a csak a fogyasztónak drága, a DHL részére aprópénz, akkor a szolgáltató a saját hibájából eredő ISMERT és bizonyítható kárért helyt áll.

A balesetért, az utólag kitalált (nem bizonyítható) dolgokért, céges ügyfelek káráért /ők tudatosan szerződnek, vállaják a kockázatot/, elmaradt haszonért, közvetett károkért, stb. nem kell semmilyen felelősséget vállalniuk.

Egyszerűen azért, mert ilyenkor helytállni a kárért olcsóbb mint megelőzni, akkor is, ha ez lenne a dolgod. És mindkettő olcsóbb mint ügyfeleket elveszteni mert a saját hibádért sem állsz jól. Biztosítva pedig sok más cég is biztonságos... A DHL brand értéke, stb ilyenkor "elveszett".

pruntyike 2011.05.17. 04:25:47

A Holland DHL-nél elkeveredett egy meglehetősen drága táplálékkiegészítő csomag. Ismerősöm, aki ezeket forgalmazza, szólt, írjak már levelet (e-mailt) a DHL-nek Németalföldre. Kaptam a választ, a követési rendszer szerint Lengyelország (elosztó) helyett Dániába küldték. Írtam Dániába, hogy hahó, öcsi, nem oda Buda, errefele. Írtak, hogy már továbbküldték, de már nem Lengyelországba, hanem Bécsbe. Erre levél Hollandiába és Bécsbe a csomag miatt, a megadott címre és követési kóddal. Bécsből visszaírtak, hogy úton a csomag. Csomag nem jön, levél Hollandiába, Bécsbe, Lengyelországba (elosztó) hogy már miamanó,ezmegaz, irgumburgum, előre kifizetve, csomag sehol (Dániába nem írtam). Erre 2 nap alatt az ismerősömhöz megérkezett: 1 komplett csomag Hollandiából, egy komplett csomag Bécsből, + az elcsámborgott csomag Lengyelországból. Abban a hónapban ismerősöm valamiért elég szépen keresett, akciós árakkal dolgozott.....

Vondenberg 2011.05.17. 04:50:26

gyikok, a biztositas sem arra vonatkozik, hogy a cuccot ellopja a csori magyar logisztikus arupakolo munkatars :D

exlex 2011.05.17. 05:46:12

Szerintem aki felvette a csomagot, csak az tudta a DHL-nél, hogy milyen értékes cucc van benne.
Ezek uzán a faxom fog feladni DHL-en csomagokat.
Sajnos a rendőrség nem tesz semmit, mert ők el vannak foglalva a tűntetésekkel és a 40 éves nyugdíjkorhatárral.

Csávógyerek 2011.05.17. 06:02:48

Ezért nem szabad amatőr lencsét venni félprofi géphez.

Meglátja a fotográfiában jártas DHL-es, és berág. Egyből le is pattintja róla a lencsét, rárak hozzá illő üveget, és az elkalibrált fókusz mindjárt be is áll.

Erre a DHL-es megörül, és visszamegy dolgozni, hogy lopjon hozzá kiegészítőket is.

Elnézést a poénért, de:
- Miért a DHL-es csomagolta, miért nem volt meg az eredeti doboza?
- Miért kellett egyáltalán a DHL-es előtt becsomagolni úgy, hogy a biztosítás részletei nem kerültek tisztázásra?
- Miért kellett mind a vázat, mind a lencsét elküldeni a szervízbe egyszerre? Miért nem csak a hibás felét a szettnek?

Tanulópénzként beállításra kerülhet az élet eredménykimutatásába.

IMO 2011.05.17. 06:16:53

Tejóég, a kommenteket olvasva elszállt a maradék emberiségbe vetett hitem. Itt tényleg az a normális, ha ellopják, és a feladó a retardált, amiért nem számít rá alapból. Tejóég...

destructor 2011.05.17. 06:51:31

Általában alapból biztosítottak egy bizonyos összegig a csomagok. Itt ezek szerint 30ezer forintot fizet a DHL. Sajnos a posta még ennyit sem, ha nincs biztosítva a csomag. Futárcégek többet szoktak fizetni, amivel én küldöm a csomagokat, az alapból 500 euróig biztosít. DHL esetén ez tényleg szégyen, ha ennyire nem érdekli őket, hogy eltűnt a cókmók, hiszen mégis a legnagyobb név a szakmában. Egyébként azt nem értem, hogy itt mindenki lehúzza a vonalkódolvasóval, amikor átveszi, aláír, elektronikusan rögzít, gondolom, a raktárban se járkálnak csak úgy össze-vissza az idegenek, valami felelős kulcsosember csak van? Ebben a szakmában ha valaki nem tud elszámolni a rá bízott csomaggal, akkor annak a személynek minimum repülnie kell.

Eugéne Tribulet 2011.05.17. 06:51:41

@Héttörpe: Ja, dicsekedtem, pont annak szántam. Az ismerős szerintem elég tág fogalom. Lehet barátot is annak nevezni, és azt is, akivel egy évben egyszer találkozol.
Gondolom te olyan vagy, aki bármi törvénytelenséget lát vagy hall, azonnal eleget teszel az állampolgári kötelességednek. Ébredj fel, a bilibe lóg a kezed és szaros is lett.
A többi kommentet nem olvastad. Akad még egy-kettő, aki konkrétan le is írja, hogy a DHL-nél lopnak. Velük mi van?

Johnny Tinenbalm 2011.05.17. 07:10:52

@Héttörpe: egyszerű állampolgárnak nincsen bcs-bejelentési kötelezettsége.

@Eugéne Tribulet: épp elég ha te tudod, h az ismerősöd kicsoda, és szépen elmondani a rendőröknek, ha megkérdezik. akkor is akkora legény leszel mint amikor dicsekedtél a legalja tolvaj haveroddal?

Eugéne Tribulet 2011.05.17. 07:15:11

@Johnny Tinenbalm: te is kicsit fogalom és értelmezészavarban vagy, inkább tanulj meg olvasni és rendesen kiírni a szavakat. Nem akarok magyarázkodni, olvasd el, amiket írtam, vagy maradj kussban. Szerencsétlen!

Fánkevő Fáncsi 2011.05.17. 07:41:57

@IMO: "Tejóég, a kommenteket olvasva elszállt a maradék emberiségbe vetett hitem. Itt tényleg az a normális, ha ellopják, és a feladó a retardált, amiért nem számít rá alapból. Tejóég..."

Értsd már meg IMO, hogy a csomagszállítás egy üzlet. A csomagokat ellophatják, lezuhanhtat a DHL repülő, elsüllyedhet a DHL hajó, bármi történhet, van egy bizonyos szállítási kockázat. Mi abban a furcsa, ha egy 100,000,000 Ft értékű gyémántot drágábban szállitanak (értékbiztosítva), mint egy levél kalmopirint? Ha nem fizeted ki a szállítás kockázatát a feladáskor, akkor az a te bajod. A DHL meg az összes többi ilyen cég gazdasági társaság. Hülye lenne 200Ft feladási díjért 10 milliós értékű cucc szállítási kockázatát vállalni. Ebben nem a lopás/nem lopás a lényeg, hanem az hogy te döntöd el feladáskor, hogy mekkora értékre becsülöd a cuccodat, mekkora kártérítésre legyenek kötelezhetőek ők. Aki ezt az alapszabályt nem tudja a csomagfeladásról felnőtt létére, az persze hogy enyhén retardált.

IMO 2011.05.17. 07:49:55

@Fánkevő Fáncsi: Félreértesz, nem a DHL (bár abban is van bőven kivetnivaló), hanem az emberek hozzáállásával van bajom, meg a világgal, hogy tényleg ez a normális, és az emberek nem azon háborodnak fel, hogy eltűnt, hanem azon, hogy nem kötött biztosítást.

Jerky_Master 2011.05.17. 07:51:35

semmi gond. kártérítés. aztán megtanulják, hogy a tolvajokat ki kell dobni a cégtől.

Fánkevő Fáncsi 2011.05.17. 08:06:50

@IMO: Dehogy normális a lopás, de hát azt egyik cég sem tudja garantálni, hogy az ő alkalmazottjai hibátlanok, tökéletesek. Csak annyit tud tenni, hogy törekedik rá. A cég számára is kockázatot jelentenek saját alkalmazottai. Ha a srác 400e Ft-os értékcsomagként adja fel, akkor most csak picit kéne bosszankodnia (még lehet hogy örülne is), hiszen megkapná egy új gép árát, a DHL pedig piszkosul rábaszik, hiszen pár ezer Ft-os szállítási díjért 400 ezret bukik.

Az egy más kérdés, hogy a szállítás sokkal drágább, ha értékcsomagról van szó. A srác megkockáztatta, spórolni akart, nem jött be neki, és most bosszankodik, hogy milyen erkölcstelen a világ. Én inkább csak úgy látom, hogy ő volt balfasz.

A világ persze attól még erkölcstelen, ezt mindenki tudja, csak nézd meg minden este a hiradót. Épp ezért kéne előrelátóbban kezelni a 400e Ft-os gépedet. Ennek a lehetőségét a posta, DHL, megadja neked az érték-biztosítással.

IMO 2011.05.17. 08:20:19

@Fánkevő Fáncsi: értem én ezt, ahogy már fentebb is írtam, nem ezzel van a problémám. Úgy látszik nem tudom megfelelően átadni, hogy min akadtam fel. Vagy túl naív vagyok.

hakapeszi76 2011.05.17. 08:31:03

Öööö, nem tudom...sajnálom, hogy ez történt, de nagy naívitás feladni egy több százezer forintos csomagot értékbiztosítás nélkül. Én anno csak egy párezer forintos csillárt adta fel Pécsre, de még így sem restelltem kifizetni azt a plusz pénzt, amivel bebiztosítottam. Mit lehet erre mondani, így járt csóri. Persze, felháborító a lopás, de azért ma, itthon bárkire is rábízni csak úgy ekkora értéket, nem lehet.

Bartos Cs. István 2011.05.17. 08:33:24

Nem tudom, milyen világban élsz, vagy hogy gondolod ezt a dolgot, de a DHL szerintem normálisan járt el. Mivel nem kötöttél értékbiztosításos szállítási szerződést ezért annyit érsz a papíroddal meg a tanúkkal, felvételekkel, hogy kifizetik neked a 30.000HUF-t hogyha kötöttél volna értékbiztosítást rá akkor szerintem ha nem is simán de kifizetnék neked azt az értéket amire biztosítottad. Nem értem miért vagy ennyire felháborodva és hibáztatod a DHL-t. Szerinted az értékbiztosításos szállítást nem ilyen esetekre találták ki? PONTOSAN ILYENEKRE.

samot 2011.05.17. 08:41:42

A kàrosulthoz:A DHL-nél ilyenek naponta történnek,ràdàsul a nyugati orszàgokban!
Sajnos,de ha azt nézzük,hogy a soförjeik napi 12-13 oràt dolgoznak éhbérré,akkor màr nem is csodàlkozik rajta senki!Ahol én élek majdnem kizàrolag a balkànrol szàrmazo soförjeik vannak!Azt hiszem nem is kell fokozni a tovàbbiakat!Egyébként a német postànak egy leànycége!Nagyon bizonytalan,hogy egy értékesebb küldemény megérkezik-e a megadott cimre!

samot 2011.05.17. 08:44:59

@Bartos Cs. István: A szolgàltatàshoz normàlis cégnél tartozik egy ÜGYFÉLTÀJÉKOZTATÀS,ha halottàl màr ilyenröl!Persze Magyarorszàgon ez egy ismeretlen szo!

Er 2011.05.17. 08:48:26

Két dolgot soha nem tudtam megérteni.
1. Akár DHL vagy posta tökmind1, anno amikor megalakult tette azért, hogy ne Neked kelljen A pontból B-be elvinned a cuccod. Ezért azt mondja neked: elviszem én neked ennyiért. PONT!
Mi az hogy kössek biztosítást hogy NE LOPJA EL? Mert hát nem magától érthető, hogy kiszállítja, ha éppen megtetszik neki? Szóval az árban, amit kifizetsz, nem tartalmazza, hogy teljesítik is csak akkor ha bebiztosítod (vagy akkor se)? Amikor mond egy árat amiért elviszi abban nem a jó baráti szamaritánus elvek vezérlik, ki van kalkulálva hova mennyiért éri meg neki. A net tele van a „sérülten érkezett” feliratú képekkel ahol a postás kilopta a memória kártyát stb. a csomagból és kézbesítette az üres sérült csomagot. És ne mondja nekem senki, hogy erről is az tehet aki feladta, mert nem öntötte cementbe. Az emberke odaadta utána már a posta felelőssége mikor átvette, leellenőrizve a csomagot és kifizettetve a költségeket. Hogy utána ki és melyik kocsira tette és ki kézbesíti az már nem a kliens dolga. Ő fizetett a szolgáltatásért. Szóval, ha eltűnt az a posta területén történt. Tessék elővenni a szarkákat és kirúgni, börtönbe vagy kézlevágást nekik. Úgyis sejtik ki(k) (kisebb fiókok) azok meg lehet visszanézni a kamerák felvételeit is (nagyobb fiókokban).
Emlékszem régen láttam nem egy olyan levelet ami keresztül kasul beutazta az országot mire célba ért, mert rosszul volt megcímezve. De a lelkiismeretes postások össze-vissza nyilazva, firkálva a borítékot megtalálták a címzettet. A mai napig fejet hajtok az ilyen lelkiismeretes emberek előtt. És hányok az olyanoktól amikor elsőbbségi, ajánlva és minden jóval megáldott borítékot nem volt képes kézbesíteni mert VI kerület volt a IV kerület helyett írva de a cég név és minden más jó volt. De azért visszaküldte hogy „szerinte ez a másik kerületben van” pofátlanul ráírva a borítékra. De jó hogy nem volt képes átrakni a kollégája flakjába, ha már tényleg meg kellett volna a cégnek kapni a levelet az elsőbbségi miatt. Így késett pár napot, de hát ez a mai világ.
2. Miért vámolják meg a postaköltséget a kedves vámosok? Az árú a vámköteles, neeem? De hozzá vágják hogy többet fizess, ha szeretnéd kézbe kapni a terméket amit vagy sokkal olcsóbban kapsz meg külföldről (néha a postaköltség kerül többe, mint az áru) vagy nem is tudsz itt megvenni. A f@szom se utaztatná ha megtudnám itthon venni reális áron.
Lesznek most is trollok akik majd az írásomra „elmagyarázzák miért is annyi amennyi”, de remélem ők lesznek az ilyen tolvajok örök célpontjai és az én csomagom meg nem.

ui.:remélem jól végződik az eseted és vagy a gép vagy az értéke megérkezik végre hozzád.

lobelt_ledfold 2011.05.17. 08:49:20

@IMO: Érthető mire gondolsz, de el kell fogadni, hogí a világ úgy működik ahogy. Szomorú az eset de naponta előfordul, önmagában nem nagyon éri el az ingerküszöböt. Akinek egy kevés fogalma van a szállítmányozásról az tudja, hogy a posztoló alapvető hibát vétett. Maga a csomag vagy éppen nagyobb szállítmányok szállítása is ugyanúgy működik a világ nagyobbik részén, az USA-ban vagy éppen Neémetországban úgyanúgy kiemelhetik a cuccot a halomból. Nem véletlen az sem, hogy repülőgépeken sem nagyon javasolják értékes cuccok feladását, azokat javasolják a kézipoggyászban cipelni. A raktárakban dolgozó munkások általában nincsenek túlfizetve, kísértésbe eshetnek. Lehetnének megbízható és jól fizetett arcok is, de akkor meg mindenki azért sírna, hogy mennyire drága (hisz végső soron az extra "megbízhatósági" bért is a vevőknek kell kifizetni, mindig mindent a fogyasztó fizet). A szolgáltatások mai arculatát illetve tartalmukat a piac alakítja ki, és úgy alakult, hogy a szállítmányozásban biztosítást kell kötni, ha kritikus a küldemény. Tehát a posztoló hibázott, mint ahogy a bankokkal póruljárt százezrek is benéztek ezt-azt. Még 20-30 év és itthon is megtanuljuk, hogy hogyan működnek a nyugatról importált módszerek és rendszerek.

Deneware. 2011.05.17. 08:57:38

Bukta... Persze az esetet tisztázandó a DHL majd biztosan kiadja az őrá terhelő bizonyítékot jelentő videót... Egyébként meg az ilyen videókon sokszor még az arcokat se lehet jól kivenni, nehogy már a gép/obi típusa leolvasható legyen.

samot 2011.05.17. 08:58:28

@Er: Csak azért irom,hogy tudd!A DHL csak a csomaggyüjtö központig létezik!
Akik a DHL kocsikkal rohangàlnak azok alvàlalkozok,tehàt nem allkalmazottai direkt a DHL-nek!Kizàrolag csak vàllalkozoi szerzödésük van velük!Innentöl kezdve érthetö,hogy bàrmi lehetséges!

Bartos Cs. István 2011.05.17. 09:00:47

@samot:

Van ügyféltájékoztatás méghozzá a neten!
Nem fognak felvenni 5 telefonos kisasszonyt amikor mindent el lehet olvasni az áfsz-ben. Ráadásul nézd csak meg a honlapjukat csomag nyomonkövetés stb-től kezdve minden sz*rt meg lehet találni.

Én csak azt nem értem, hogy a tisztelt tulajdonos miért van ennyire felháborodva nem az ügyfélszolgáltalásra tájáékoztatásra, hanem arra értem hogy 30.000 Ft-al akarták kiszűrni a szemét.

lásd:

"Na itt kapott el a gépszíj: mondtam neki hogy egy picivel többet ér az a csomag mint 3 tízezres. Kérdi a DHL hogy volt-e biztositás kötve rá? Kérdezem vissza hogy a DHL név nem elég biztosítás arra hogy a csomagom megérkezzen? Ennyi erővel adhattam volna a Bécsből Győrön átutazó kelet-európai vendégmunkásoknak, hogy ha mennek haza dobják már be a Nikonhoz, ha meg nem akkor sincs gond!

2, Szintén visszatérve a forgalomra, ahol akkora bevétel van mint náluk, ott mit jelenthet egy ekkora összeg? Ez presztízskérdésnek kellene lenni a részükről. Ők elhagytak egy csomagot amit én rájuk bíztam, és képesek annyival lezárni a történetet, hogy bedobnak egy semmitérő összeget?? (389120Ft helyett 30000Ft) Hol van az erkölcsösség? "

Kérdem én milyen erkölcsösség? A banki hitelek törlesztőrészletei az egekben ott hol az erkölcsösség? És a kilakoltatásoknál? A szerződés az nem egy cafat papír ami csak formaság, meg az aláírás sem. Ezt meg kellene tanulni.

Johnny Tinenbalm 2011.05.17. 09:12:41

@Eugéne Tribulet: oké, ismételjük el:

"Eugéne Tribulet 2011.05.16. 12:12:24
DHL? Dolgozik ott egy régi ismerősöm. Minden hónapban "leesik" neki egy-két újdonság, pl olyan Sony kamera, amit még nem is dobtak piacra (jött bemutatóra). Van neki LED tévé, CD-DVD lejátszók, fényképezők, és nem a fizetéséből....És már kb 10 éve a DHL-nél van.
A kínai piacon is nagyobb biztonságban van egy nylon póló, mint a DHL-nél egy többszázezres műszaki cikk."

tehát ismersz egy, a dhl-nél lopás bűntettével (316. § 5/b, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés) gyanúsítható elkövetőt, még azt is tudjuk hogy több mint 10 éve ott dolgozik, ez szűkíti a kört - pedig valószínűleg amúgy sincs a híváslistádban sok dhl-es dolgozó. köszönjük az információt!

samot 2011.05.17. 09:13:17

@Bartos Cs. István: Gondolom nem a neten adta fel a csomagot!
Azért van felhàborodva,mert a csomagfelvételnél nem lett tàjékoztatva!
Ugyan is fentebb irtam,hogy alvàlalkozok a csomagkihordok és azért màr nem vàllal felelöséget a DHL!Na ezt kellett volna közölni a csomagfelvételnél!
Az elosztoig tudja követni az àrut a DHL.Amint kiment az elosztobol esélyük sincs és ezt tudjàk a tolvajok is!

kanaszbajusz 2011.05.17. 09:16:56

Az lenne a normális, ha a szállítási költség a csomag értékének megfelelően (amit természetesen az ügyfél határoz meg) automatikusan tartalmazná a biztosítás díját.
Amúgy meg Bartos Cs. István úrnak van igaza!
Aki szerint meg normális dolog,hogy csak úgy "eltűnik" egy csomag, és ráadásul a károsult a hibás annak.... most van egy eladó sorban lévő Nikon d7000 váza egy kicsit fókuszhibás objektivvel.

Kicknick 2011.05.17. 09:25:52

Hogy szépen fejezzem ki magam csak annyit írok hogy a büdös kurva annyát ezeknek a szállítócégeknek.
Van egy díjszabás, amit elvileg úgy kell(ene) megállapítani, hogy ennyiért garantáltan, problémamentesen elviszik egyik helyről a másikra a szaros csaomagot, legyen az akármi.
Ha meg nem sikerül akkor kártérítenek.
Ehelyett meg tejelsz nekik valamennyit (gondolom nem keveset), de az nem ám ennek a díja. Az a profitjuk. Aztán ha nem akarod besz@pni akkor még te köss rá biztosítást, mi? F@sza. A sok marha meg okoskodik hogy ez így van rendben. Gratulálok.

samot 2011.05.17. 09:32:22

@kanaszbajusz: Hol tartalmaz valami ingyen biztositàsi dijat?Kivàncsi lennék a vàlaszodra!
Az kivan talàlva:a posta csak suly utàn tarifàzhat!
1:)A csomagfelvevönek kellene az érték felöl tàjékozodni,illetve nagy érték esetén egy plusz bitositàst felajànlani!
2:)Az ügyfél meg naiv volt,vagy johiszemü!
Egyébként meg nem normàlis,hogy eltünik egy csomag!
Viszont a biztositàsnàl meg alà kell irni,hogy a csomagot ki vette àt!(akàr tovàbbi közvetités céljàbol)!Ilyen egyszerü!

Egyedinick 2011.05.17. 09:35:26

Napnál világosabb, hogy nem adok fel egy 400ezres gépet biztosítás nélkül.
A DHL honnan szopja ki,mennyit ér a géped? Az enyém kijönne a 30-ból, amit adnak :)

lobelt_ledfold 2011.05.17. 09:38:12

@Kicknick: Ilyen szállító cég valamiért nincs :-) Alapíts egyet, hisz éppen most fedezted fel az elképesztő, ordító, hatalmas lehetőségeket kínáló üres piaci niche-t :-) Ha igazad van, nagyon hamar iszonyú gazdag leszel!

Eugéne Tribulet 2011.05.17. 09:49:52

@Johnny Tinenbalm: A híváslistámat kifejezetten meg lehet nézni, akár 10 évre visszamenőleg :-D
De azt is meg lehet nézni, hogy van-e egyáltalán olyan ismerősöm, aki DHL-nél dolgozik.
Sok krimit nézel barátom. Ne mondd, hogy egy ügyészi végzéssel ki fogják kérni olyan telefonok híváslistáit visszamenőleg 10 évre, ráadásul amik különböző cégek nevén futottak...mindezt Mo-n? :-D

És különben is, ez csak egy fanzátia volt részemről, csak fel akartam kicsit dobni a hozzászólásomat azzal, hogy "nagyokat" mondok/írok, nem is igaz az egész, megijedtem, visszavonok mindent, amit írtam, vicc volt, nagyon félek...Javaslom ezt mindenkinek, aki a kommentek között a DHL-t becsmérelte és leírta, hogyan lopnak a cégnél, és hogyan nem tett ellene semmit, holott munkavállalója volt, vagy tudomása volt ilyen esetekről.

Máté89 2011.05.17. 09:50:45

Én csak azt nem értem hogy miért csesztet téged mindenki hogy te vagy az ostoba és naív amiért nem kötöttél biztosítást, mindenki olyan baromi okos tud lenni így a klaviatúrán keresztül.
Szerintem ha a Nikon ajánlja fel neked a DHL szállító céget, akkor gondolja az ember hogy vagy szerződésben állnak, vagy egyszerűen az egy megbízható szállítmányozó cég.
Ahogy telik az idő, kezdek rájönni hogy a becsületes embert sokkal hamarabb érik utol mint a hazug embert, sánta kutyáról meg már nem is beszélve....

Kicknick 2011.05.17. 10:01:34

@lobelt_ledfold: Felfedeztem? Csak lemodelleztem amit látok...

Máté89 2011.05.17. 10:01:46

@Er: igen, postai oldalról a kedvencem az ajánlott levél. Az apeh, meg minden ilyen hivatalos levelet ajánlott ajánlottan feladni! WTF?!?!?!?! Simán felbélyegezve nem az volna a dolga a postának hogy oda érjen az a levél??
Egy jó nagy Lájk neked (Y)

gyertek trollok :D

Bartos Cs. István 2011.05.17. 10:05:44

Még annyit fűznék hozzá, hogy NEM azért vagy nem csak kizárólag azért kell fizetni mert ellophatják "elkallódhat" a csomag, hanem azért mert közúti baleset, a raktározás során felmerülő sérülés pl "leejtik" stb miatt is használhatatlanná válik a készülék.

AZ meg hogy mindenkinek külön kell megfizetni a szállítás díját, hát erre azt tudom mondani, hogy verseny van és azért, hogy az alap szállítás minél olcsóbban kijöjjön ezt kihagyták az alapszolgáltatásból. Legyen az Fedex, Road Parcel, vagy DHL mindnehol így van.

Héttörpe (törölt) 2011.05.17. 10:10:03

@Eugéne Tribulet: Magyarázhatsz amit akarsz, neked már mindegy. Ebből minimum tanúmeghallgatás lesz. Nem lennék a helyedben! :)

Héttörpe (törölt) 2011.05.17. 10:12:46

@Johnny Tinenbalm: Nem voltam tisztában vele, mikor van bejelentési kötelezettsége egy állampolgárnak. Azért Eugéne Tribulet adatait kikérhetik kihallgatás céljából, nem igaz?

Gera 2011.05.17. 10:22:44

@IMO: Nem normális, ha ellopják, de mindenki tudja, hogy lopnak csomagokat. Sajnálom, de ha valaki azt írja, hogy borítékban feladott százezret a postán 50 Ftos levélként és eltűnt, akkor az első dolog, ami eszembe jut, hogy jó nagy barom volt és tényleg csak röhögni lehet rajta. Vagy ha közli valaki, hogy csak fél órára hagyta ott a kétszázezres biciklijét a falnak támasztva és ellopták, szintén. Vagy csak öt percre hagyta a ház előtt az autót járó motorral, amíg beszaladt valamiért... És ha valaki a porig égett háza mellett siránkozik, hogy elvesztette mindenét, akkor is rögtön adódik, hogy talán pont annak kéne leginkább mindenáron kiköhögni azt a pár ezret biztosításra, akit ennyire súlyosan érint.

A lopások, balesetek nem jók és nem természetesek, de _reális kockázatot_ jelentenek. Ezt minden épeszű ember tudja és jogosan tartja hülyének azt, aki a szokásos minimálisan elvárható mértékben sem tesz a kár megelőzéséért, utána viszont össze-vissza óbégat.

Eugéne Tribulet 2011.05.17. 10:24:23

@Héttörpe: Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj,Jaj, nemá, én tisztességes állampolgár vagyok, ma be is fizettem az adómat!

IMO 2011.05.17. 10:25:28

@lobelt_ledfold: @Gera: Teljesen igazatok van, egy pillanatig sem állítottam mást, de ettől még elég szörnyű, hogy így van, nemde?:)

Teszt.Elek 2011.05.17. 10:30:05

@IMO:
"Tejóég, a kommenteket olvasva elszállt a maradék emberiségbe vetett hitem. Itt tényleg az a normális, ha ellopják, és a feladó a retardált, amiért nem számít rá alapból. Tejóég..."

Senki nem mondta, hogy normális, de ez a valóság, miszerint a csomagok X százaléka el fog tűnni útközben, még akkor is, ha ez téged és engem is bosszant. Csomagküldője/Postája válogatja, hogy mennyi ez az X, de mindenképpen nagyobb mint nulla. Ezek után az emberek földhözragadtabb fele igenis azon fog csodálkozni, hogy vannak még olyan idealisták, akik képesek ilyen nagy értéket biztosítás nélkül feladni és nem azon, hogy jéé ellopták, a szemetek, mert az, hogy ellopják mindig benne van a játékban.

@Er:
1) Fánkevő Fáncsi tökéletesen elmagyarázta miért nem a csomagszállító cég köt biztosítást a nagy értékű csomagokra.

+) "Lesznek most is trollok akik majd az írásomra „elmagyarázzák miért is annyi amennyi”, de remélem ők lesznek az ilyen tolvajok örök célpontjai és az én csomagom meg nem."

No persze, mert aki nem ért egyet veled, az troll. Amatőr hozzáállás. Mellesleg ha ez boldoggá tesz, elárulom, hogy én a magyar postán keresztül külföldről rendelt csomagjaimnak kb csak az 60%-át kaptam meg, szóval ebből a szempontból meglehetősen balszerencsés vagyok. Nem, nem nagy értékű dolgokról beszélünk, pár 10e forintos tételek, nagyobb értéket már csak azért se bíznék semmilyen csomagküldőre biztosítás nélkül.

@Máté89:
"Én csak azt nem értem hogy miért csesztet téged mindenki hogy te vagy az ostoba és naív amiért nem kötöttél biztosítást, mindenki olyan baromi okos tud lenni így a klaviatúrán keresztül."
Nagy a különbség a csesztetés és aközött, hogy megállapítjuk nem volt teljesen észnél a csomagfeladás pillanatában. Ezek után garantált, hogy ő is biztosítani fogja a csomagjait, akár előkerül végül a cucc, akár nem. Ezt hívják úgy, hogy tanulópénz. Kinek kevesebbe fáj, kinek többe.

Félre ne értsd, sajnálom én szegény levélírót még akkor is, ha szerintem minden lehetséges hibát elkövetett amit el lehetett követni és ennek fényében részben ő maga a potenciális (mert hát ugye még nem garantált, hogy nem kerül elő a cucc) veszteségének az okozója.

KecskeDotyi 2011.05.17. 10:37:25

Kössön rá biztosítást az, akinek hét anyja van!
Vállalta a DHL hogy A pontból B pontba elszállítja a cuccot az adott árért? Igen! Akkor hol itt a kérdés? Nem azt vállalta, hogy esetleg ellopják vagy megsérül, hanem hogy elviszi!

lobelt_ledfold 2011.05.17. 10:44:55

@IMO: Szörnyű, ez igaz. Csakhogy, ez a poszt a DHL nevű cégre van kihegyezve, miszerint ugyan nem akarja ő besározni a nyomorult német - amerikai szupermultit (a Deutsche Post a világ ötödik legnagyobb munkaadója), nade mégis, ezek a rohadékok. Amúgy tényleg azok, rohadékok, pont annyira, mint akármelyik profitorientált vállalat. Ez szörnyű? Lehet. A realitás sajnos szopás. Ideje lassan LSD-re kattanni és inkább Jamie csodalámpás világában nyomni :-)

Johnny Tinenbalm 2011.05.17. 11:04:04

@Eugéne Tribulet: ne aggódj, más adatforrás is van, de van egy huszasom, hogy a híváslisták összevetése eredményes lesz.

a jog világában tanácsos lesz kicsit pallérozni a tudásodat, lesz rá szükséegd; pld. viccnek jó az "ügyészi végzés", majd meséld el az ügyvédednek is.

én nem láttam olyat a kommentek között, aki konkrét személyt ismerne aki lopott a dhl-nél, de segíts ki, ha te igen. az pedig, h más is van, aki falaz bűnözőknek, erkölcsileg nem ment fel téged. a rendelkezésre álló adatok szerint amúgy egyelőre te nem követtél el bcs-t (a kommented és az abban foglaltak letagadásáról szóló kommented megírásával sem). majd ha a rendőrök vagy a bíróság előtt támad kedved hamisan tanúzni (pld. ott előadva a legutóbbi változatot, azaz azt állítva, h csak kitaláltad a sztorit), na az majd bűntett lesz... (Btk. 238. § 1 és 4, öt évig terjedő szabadságvesztés) de csak hogy megnyugtassalak, a hamis tanúzás büntetése korlátlanul enyhíthető, ha időben bevallod (Btk. 241. § 2). de félned nem kell: ha elővesznek, és szépen elmondod az igazságot, csak tanú leszel az ügyben (feltéve ha nem vettél a tolvajtól lopott cuccot, mert akkor kezdhetsz izzadni).

Johnny Tinenbalm 2011.05.17. 11:18:56

@Héttörpe:

"Nem voltam tisztában vele, mikor van bejelentési kötelezettsége egy állampolgárnak."

nem csoda, mert ez sajnos csak indirekt módon van meghatározva: akkor kötelező, ha az elmulasztása bűncselekmény (köszönjük emese, 1998. évi XIX. tv. 171. § 1). ilyen esetek főleg a hatóság és a hivatalos szervek dolgozóira vonatkoznak (rendőr, bíró stb.), az egyszerű állampolgárnak csak a legsúlyosabb bcs-ek esetén van feljelentési kötelezettsége (terrorcselekmény, zendülés stb.).

"Azért Eugéne Tribulet adatait kikérhetik kihallgatás céljából, nem igaz?"

természetesen. szerencsére a bloghu magyar cég, így ez elég gyorsan megvan; az IP címekből pikk-pakk meglesz a hatósági eljárást adatokkal segíteni tudó (köteles) kedves kommentelő.

IMO 2011.05.17. 11:23:19

@Johnny Tinenbalm: én nem akarok rosszat senkinek, csak kíváncsiság: megtetted a szükséges lépéseket?:)

Eugéne Tribulet 2011.05.17. 11:28:56

@Johnny Tinenbalm: visszatérve a lényegre, ami engem jobban foglalkoztat: ha valahol valami eltűnik a DHL rendszeren belül, tök mindegy, hogy ezt most alvállalkozó vagy DHL-es ember kezén megy keresztül, miért nem tudnak ott utánajárni? Hogy lehet egy komoly rendszert így kijátszani? Van vonalkód, csomagazonosító, átadás-átvétel, gondolom van a csomagkezeléskor kamera is. Miért nem tudják elkapni a szarkákat?

Johnny Tinenbalm 2011.05.17. 11:47:16

@IMO: nem; a posztoló írta, hogy úgyis feljelentést fog tenni, így célszerű ha ő jelenti be h a nyomozást segítő adatok megtalálhatók ebben a posztban.

@Eugéne Tribulet: mert a dhl nem hatóság, a már megtörtént bcs kinyomozása a rendőrség dolga. a dhl majd segíti a rendőrség munkáját, ahogy azok a tanúk is, akik a bcs elkövetőjének azonosításában az eljárást segíteni tudják (kötelesek).

amúgy valószínűleg kapnak el szarkákat, csak sajnos nem terjedt még el a bírói gyakorlatban a közbizalmat aláásó bcs-ek esetében az azonnali letöltendő kiszabása (még - de már nagyon várjuk).

Eugéne Tribulet 2011.05.17. 11:54:17

@Johnny Tinenbalm: nem tudom mennyire hiányzik a DHL-nek a rendőrség....inkább bent kéne maguknak rendet tenni. Vagy ha eltűnik valami, legalább kártalanítani az ügyfelet. Vagy azt az elvet alkalmazni, hogy a feladott csomag szállítási díjában legyen benne a biztosítás is, ahogy a BKV jegyben is benne van :-)

Johnny Tinenbalm 2011.05.17. 12:37:17

@Eugéne Tribulet: a dhl nem tud letöltendőt adni és erkölcsi bizonyítványba belerondítani a tolvajok valamint a bűnsegédeik részére, így jobban járunk, ha a rendőrség intézkedik.

j311 2011.05.17. 13:45:09

Drop it.
Hide it.
Lose it.
DHL

romesz 2011.05.17. 14:35:56

@Gera: en is ezt magyarazom,
Ha csomagot ad fel valaki akkor vegyen ra biztositast is, mert akar a villam is belecsaphat es bizony akkor a szallitmanyozo csak a minimum osszeggel fogja rendezni a kart.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.05.17. 15:12:15

@romesz: A biztosítás a villám, a baleset miatt van és nem a szállító hanyagsága miatt.

Papundekli 2011.05.17. 15:35:03

Azt hiszem elég sokan írtak róla, hogy mit és hogyan kellett volna csinálni. Én is küldtem ki németbe 3000 ójrós órát DHL-lel értékbiztosítva, mivel csak így tudtam szavatolni a dolgokat. Egyébként meg mindegyik céggel vannak rossz tapasztalatok, nekem a Fedex szállított elég sokat, velük nem volt rossz tapasztalatom. GLS országon belül korrekt, eddig nem hagytak el semmimet, pedig heti 2-3x hoznak cuccot.

kamurádió 2011.05.17. 15:36:57

Ha minden igaz ma elkészülök a német levéllel, amit az anyacégnek fogok elküldeni, sérelmezve a magyarországi részlegük hozzáállását a problémához. A választ igyekszem betetetni a posztba.

mohopasi 2011.05.17. 17:07:26

@kamurádió: Kíváncsian várom a fejleményeket.

Fánkevő Fáncsi 2011.05.17. 19:34:09

@kamurádió: Most olvastam az UPDATE részt, de még mindig egy rejtély vagy számomra. Még ezek után sem olvastad el az üzletszabályzatot? Nem érted, hogy egy szerződés jön létre közted és a szállító cég között a feladáskor, amelyben pontosan rögzítve van a szállító cég anyagi felelőssége? Te most ezen szerződésbeli felelősségen túl jársz.

"Tanúkkal aláírt nyilatkozattal tudom bizonyítani, hogy a termékek be kerültek a DHL rendszeresített dobozába"

Csakhogy a dolog nem erről szól, hanem arról amit fentebb írtam. Hidd el, ha nekem elveszne egy csomagom a postán, akkor akár 4 tanú igazolná a bíróságon ha kell, hogy saját szemével látta hogy 2 karátos VVS2 tiszaságú fehér gyémánt volt benne 24 millió Ft értékben.(aztán persze a tárgyalás után risztelnék a srácokkal, de az már más tészta) Ez nem így működik.

Életedben most adtál fel csomagot először? Ha igen akkor soha semmikor nem merült fel benned az a kérdés, hogy mi van akkor, ha a 400e Ft-os fényképezőgéped szállítás közben eltűnik, összetörik, elég, szétfagy, tengerbe esik, felrobban...? Soha senkinek nem tetted fel ezt a kérdést?
Ne haragudj, de ez az a rész ami necces egy kicsit számomra. Ezt értsd úgy, hogy hihetetlen.

Úgy tűnik nekem, hogy nagyon is intelligensen fogalmazod a mondataidat, helyesírási hibákat sem látok, németül írsz levelet...stb., tehát nem egy mónikasó szereplő vagy 35-ös IQ-val. Akkor, hogy-hogy nem esik le a tantusz ?
Egyébként amit itt csinálsz az is csak az intelligenciádat támasztja alá.
Szerintem tudod te pontosan mi az állás, tudod hogy veszett fejsze, csak morális-erkölcsi nyomással próbálsz kicsikarni egy jogilag nem járó kártérítést. Végülis nagy cég, megengedheti magának ezt a veszteséget, méltányosságból, vagy reklámból, ha úgy tartja kedve. Hát igen, 400 rugó nagy bukta, megér egy misét.

Sok sikert hozzá, de a tanulság nekünk olvasóknak mégiscsak az, hogy ne spórolj az értékbiztosításon csomagfeladáskor mert arra nagyon rá lehet baszni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.05.17. 19:55:25

@Fánkevő Fáncsi: Azért az is vicc, hogy egyszer fizetek azért, hogy elszállítsanak egy csomagot A-ból B-be, és még külön fizethetek azért is, hogy ne lopják el/törjék össze.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.05.17. 20:02:21

@Papundekli: Tapasztalatból mondom neked : no para, majd fogják. Csak idő kérdése ;)

Fánkevő Fáncsi 2011.05.17. 20:03:14

@donfuligjimmy: Ez nem igaz. Nem azért fizetsz külön a szállításon felül, hogy ne lopják el, ne törjék össze, ne legyen baja. Ezt neked nem tudja garantálni senki.

Ellenben azért fizetsz, hogy te magad eldönthesd azt, hogy amennyiben mégis elveszik, összetörik, megsemmisül a csomag, akkor mekkora kártérítési felelősséggel tartozzon a csomagszállító. Feladhatsz akár egy közönséges 100Ft-os golyóstollat is 500ezerre biztosítva, és ki is fizetik neked a félmilliót, ha elveszik a tollad, kutyát sem érdekli mi volt a csomagban.

Csak fizesd ki az értékbiztosítás költségét és kész, ennyi. Mi ebben az inkorrekt dolog a posta részéről?

kamurádió 2011.05.17. 20:07:23

@Fánkevő Fáncsi:
Ha olvastad a kiegészítésemet akkor biztos láttad hogy elismerem a hülyeségemet. Nem kötöttem biztosítást, balfasz vagyok.
No de akkor haladjunk lépésről-lépésre:
Nem egy ismerős bizonyítja hogy mi került bele a dobozba, hanem kamera és az ott dolgozók. Ezt szerintem jobban megállná a helyét egy tárgyaláson mint a te felvetésed.
Nem, nem ez volt az első csomagom, de szerintem lehet hogy az utolsó. A termék annyira be volt csomagolva hogy csak szándékosan lehetett volna kárt tenni benne: Saját doboz, levegős fólia minimum négy rétegben- és abból is az extra vastag, alul-felül és oldalt papír galacsinok hihetetlen mennyiségben, és mindez megfejelve még egy karton dobozzal, mely nagyságrendekkel nagyobb volt mint a termék maga.
Mint írtam sajnos nem fordult meg a fejemben az "extra biztosítás" talán tudat alatt éreztem valamit, de az hogy már legalább 30 csomagot kaptam és még tényleg nem volt probléma, elvette a józanlátásomat.
A kommunikációt nem tartom az inteligencia velejárójának, sok gyakorlással mint mindent, ezt is el lehet sajátítani. Egyébként megtisztelsz azzal hogy többet nézel ki belőlem mint Fekete Pákóból
És jól látod, tényelg erkölcsi kérdést csináltam az ügyből. És csak azért mert a DHL-nél ez a természetes hogy eltűnik valami. De az én értékrendem szerint nem. Keressék meg, találják meg a tettest/tetteseket és rúgják ki őt/őket ugyanakkor ítéljék el lopásért, kár okozásáért és a cég hírnevének besározásáért. Na akkor megnyugszom, még ha a gépem nem is kerül elő. De ez vicc hogy semmit nem tesznek.

romesz 2011.05.17. 20:27:39

@TheElf: a biztositas a szallito hibaira is van.
A szallito azt igerte, hogy leszallit valamit es nem tette meg. Ezert hajlandok 30ezer karteritest fizetni. A biztositas viszont a gep ertekere szolt volna fuggetlenul attol, hogy mi tortent vele.

kamurádió 2011.05.17. 20:36:02

Nem értem, nagyon sokára (min 3 perc) jelenik meg a posztom, és ráadásul nem úgy tördeli ahogyan szeretném. Mod. lehet a dologban?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.17. 22:25:36

@samot: Ede?
bár kevés a felkiáltójel...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.17. 22:31:35

tegnapelőtt szokásomhoz híven rendeltem árut. vidékről adták fel, a Magyar Posta szállította ki itt BP-en.
hiánytalanul megvolt benne minden, nem volt leütve a sarka, nem volt elrepedve...
és még cask bubiszacskó sem volt rajta, cak simán nylonba csomagolva, papírdobozban lett feladva.
érdekes eset...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.17. 22:37:45

@kamurádió: a "tördelést" ne az írásra alkalmazott (42karakteres) ablakban nézd, mert a hozzászólás 62karakteres. használj
entert
az új sorhoz. így nem lesz gondod. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.17. 22:54:59

@Fánkevő Fáncsi: hogy mi ebben az inkorrekt?
ahogy fentebb már olvastam valakitől:
MPL, DHL, Anyámkínnya Szállító Társaság elvállalja, hogy cuccot X összegért "A"ból "B" pontba elszállítja.
az az összeg amennyiért elvállalják a sok csomagot figyelembevéve több mint az üzemanyagktsg, a logisztika, az összes ezzel foglalkozó személy bére, költsége.
vagyis haszna van.
ha nincs, akkor szállítsa drágábban és majd eldönti a Kedves Üffél, hogy igénybevszi-e a szolgáltatást.
de azzal, hogy a csomagot átvette és elvállalta annak kézbesítését ugyanolyan kutya kötelessége azt a címzettnek átadni, mint ahogy nekem ha behoznak egy autót a műhelyembe, azt elkészülvén átadni az ügyfelemnek, nem pedig ár alatt eladnom.
ki mit dolgozik, klassz lenne ha mindenki úgy dönthetne naponta/hetente/havonta/évente, hogy neki is jár abból a dologból amit gyárt, értékesít, vagy csak átmegy a keze alatt.

ezért felháborító, hogy lopás ellen (?!?) kell biztosítani a feladott küldeményt.

véleményem szerint az a cég lenne a szállítmányozásban az éllovas, akinél max a szállítójármű sérülése esetén történt sérülésre kellene külön biztosítást kötni.
lopás, esetleges hanyag csomagkezelésből származó sérüléseket minden teketória nélkül kifizetnének.
egyből csak olyan alkalmazottak lennének, akik úgy vigyáznának a küldeményekre, mint a szemük fényére mert a munkáltató az első hibánál levonná a béréből, nagyobb érték esetén beperelné az alkalmazottját.

amikor a műhelyemben bent áll egy autó és a betérő érdeklődő nem megfelelő távolságban, óvatossággal közelít felé, bősz oroszlánként védem a más tulajdonát.
mert rám bízta az ügyfelem.
ennyit és nem többet várnék el én is a szállítóktól.

Bartos Cs. István 2011.05.17. 23:10:23

@salapapa:

Szerintem te feltaláltad a spanyol viaszt! Ezzel az üzletpolitikával nagyon hamar gazdag ember lennél :D

1 kérdés, tegyük fel az ablakon berepül egy 30 kilós acélgolyó/felrobban egy gázpalack az autó mellett/becsapódik egy kamion a műhelyedbe/rázuhan egy repülő az behozott autóra stb...

Szó nélkül kifizeted a tulajdonost, azaz a zsebébe raksz x százezret vagy y milliót? Mondván hogy én hibáztam sajnálom?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.18. 00:04:39

@Bartos Cs. István: drága egyetlen barátom, valóban felfedeztem. úgy hívják, hogy biztosítás a bent lévő eszközökre (1MFt), autó(k)ra (20MFt), szerszámokra (2MFt), magamra balesetre és halálra, stb.
vagyis csak a biztosító fizet (önrész nélkül!), nem én. én csak a negyedévest fizetem.
mégsem vagyok gazdag, csak a biztosítóm mert káreseményem nuku.

noch etwas?

bizonyára te nem vagy ennyire előrelátó mint én, különben eleve így gondolkodnál és sem stílusban, sem mondandóban nem így tetted volna fel a kérdésedet. :)

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 01:14:13

@salapapa: "MPL, DHL, Anyámkínnya Szállító Társaság elvállalja, hogy cuccot X összegért "A"ból "B" pontba elszállítja..."

Ugyanmár salapapa, itt tucatnyian vannak akik ezt ismételgetik. Valaki kitalálta, és aki nem szeret gondolkodni az ráharap erre a logikára. Olvasd el @donfuligjimmy-nek írt válaszomat, nem ismétlem el mégegyszer.

Már az alapmondat is hülyeség különben, hiszen nem csak annyi a vállalás hogy A-ból B-be szállít, hanem az is hogy a szerződsében leírt feltételek mellett. Abban pedig pontosan le va írva, hogy mi a szállító felelőssége.

"ezért felháborító, hogy lopás ellen (?!?) kell biztosítani a feladott küldeményt."

Mi a fene? Éppen te magyarázod @Bartos Cs. Istvánnak, hogy biztosításod van a műhelyedre, és az ott álló kocsikra! Azért ez felháborító, hogy biztosítást kell kötnöd a műhelyedben álló kocsikra !(na ennyit a logikádról okostóni)
A különbség pedig csupán annyi, hogy te beépíted az árba a műhelyed összes költségét, többek közt a biztosítást is. Mindenki árába. A DHL pedig mindenkinek egyedileg teszi ezt lehetővé.
Ez a második mód sokkal korrektebb mint a te módszered, hiszen ez miatt lehet elküldeni a kevésbe értékes cuccokat olcsón.
A másik hatalmas különbség, hogy a biztosítási díj nagysága összemérhető lehet, sőt nem egyszer nagyobb is mint a szállítás díja. Most olvastam a DHL oldalon, maximálisan 12.5 milliós cucc biztosítható, aminek a biztosíási díja 62500Ft, mig a szállítási díj csak mindössze 2-3 ezer forint lehet !

Úgyhogy nagyon is helyes szétválasztani a szállítás és biztosítás díját, és az is helyes, hogy a feladóra van bízva, hogy mekkora értékre biztosít, nem pedig a szolgáltató ró ki egy általány biztosítási költséget mindenkire, megszívatva ezzel mindenkit.

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 01:55:03

@kamurádió: "Ezt szerintem jobban megállná a helyét egy tárgyaláson mint a te felvetésed..."
Félreérted már megint. Egyrészt nem állja meg jobban a helyét a te tanúd, mint az enyém, a bíróság nem elfogult az irányodban. A kamera felvétele pedig nem marad meg a tárgyalásig, mert ha nem történik biztonsági "esemény" akkor egy rövid idő után törlik, nem tárolják évekig.
A lényeg pedig nem ez, hanem az, hogy ez nem így működik, nem kell bizonygatnod azt, hogy mi volt a csomagban, mert nem számít. Az számít, hogy mekkora értékre volt biztosítva.
Egy tollpihét is biztosíthatsz 10 millióra, és egy 5 milliós kamerádat feladhatod biztosítás nélkül. Te döntöd el.

"De ez vicc hogy semmit nem tesznek..."
Ez viszont genyó dolog ebben egyetértünk. Sajnos a multik nagyon nagy parasztok tudnak lenni, valószínű a DHL is beletartozik ebbe a sorba. Örülj, hogy leereszkednek hozzád, és egyáltalán felveszik a telefont, ha hívod őket az ellopott cuccod ügyében.

Én azt mondom, még egy picit reménykedj, hátha meglesz (1%), aztán meg tegyél rendőrségi feljelentést. Végülis nekik a DHL-nek halál pontosan dokumentálni kell a csomagok útját, hátha kiderül valami, hol tűnt el.
Sok sikert a harcodban, és tényleg sajnállak ezért ami történt. Én is fényképezek héba hóba, a D7000 egy szuper gép, bárcsak nekem lenne olyan klassz.
Máskor meg ne legyél ilyen kis buta.

Bartos Cs. István 2011.05.18. 02:38:51

@salapapa:

A kérdésem első része arra irányult hogy nyithatsz egy olyan futárszolgálatot ahol alapdíjért kiszállítják a csomagot az alapdíjban benne van az értékbiztosítás is, tehát ha elkallódik akkor te szépen kifizeted a 400 rugót.Hogy honnan? Hát a semmiből gondolom, mivel te alapdíjért vállaltad az elszállítást. Hol itt a fedezet? Szerinted?

Mondj már egy olyan céget ami ezt bevállalja a mai árverseny mellet?

Most azt sem vágom hogy ha NEM LENNE BIZTOSÍTÁSOD (szóval ha úgy csináltad volna mint a tisztelt felháborodott Nikonos úr ) és mégis megsérülne az autó tőled független (vagy akár függő) körülmények miatt akkor te kifizetnéd azt az x százezer forintot vagy akár milliós összeget? Hiszen az autót rád bízták!

Egy lakásnál, autónál is végülis azért fizetjük be ezt a díjat hogyha 1000 házból párat viharkár, vízkár stb ér akkor legyen miből kifizetni. amit te befizetsz abból fizetik ki a károsultakat. Ugyanez van a futárszolgálatnál is. Te az értékbiztosítást azért fizeted ki, hogy legyen miből kifizetni az elkallódott/megsérült csomag értékét. Vagyis tegyük fel 100 ember kifizeti a csomagja után az értékbiztosítást 3-4 csomag megsérül, ezek kárát a 100 ember által befizetett értékbiztosításból fizetik ki. Az alap szállításba a fuvar van benne csomagátvétel stb...

Er 2011.05.18. 08:20:56

@Teszt.Elek:
+) No persze, mert aki nem ért egyet veled, az troll. Amatőr hozzáállás. Mellesleg ha ez boldoggá tesz, elárulom, hogy én a magyar postán keresztül külföldről rendelt csomagjaimnak kb csak az 60%-át kaptam meg, szóval ebből a szempontból meglehetősen balszerencsés vagyok. Nem, nem nagy értékű dolgokról beszélünk, pár 10e forintos tételek, nagyobb értéket már csak azért se bíznék semmilyen csomagküldőre biztosítás nélkül.
A trollkodást arra értettem, hogy majd elmagyarázzák hogy miért is kell PLUSZBAN fizetnem azért amiért fizetek (ha nem akartam volna hogy reagáljanak az írásomra megtartottam volna magamnak). Szóval miért is kell PLUSZBA fizetnem ha létrejött kettőnk között a szerződés? Végtelen számú példát lehetne erre mondani. Csak hogy ne unatkozzam: amikor fizetsz majd a pénztárosnál, ha nem fizetsz majd biztosítást lehet hogy nem adja oda a kiflidet amit most fizetsz ki. Jaj és ne jöjjetek a összetörik, belecsap a villám stb (Vis Major keret esetleg?) ez jogos, de a lopás, elhagyás nem!
Sajnálom, hogy ennyi csomagod elveszett. Itt talán megérted az hogy miért is dühít amikor nem a biztosítási pénz érdekel mennyit is fogok kapni, hanem például egy pótolhatatlan egyedi tárgy tűnik el hogy aztán a kukában kössön ki mert azt hitte kaszál majd rajta erre kiderült hogy eszmei értéke van. Gondolom más szobáját díszíti a tárgyad vagy éppen hordja valaki, ennyiszer csak nem süllyedt el a hajó vagy zuhant le a gép amivel hozták.
Ja és örülök hogy egy naiv amatőr vagyok. :) Mert hiszek abban hogy lehetne másképpen is. Én csak azt kívánom mindenki azt kapja ami mellett kardoskodik. Nekem érkezzen meg a csomagom ha feladtam, rendesen épen. Aki meg biztosítgatni akar fizessen. Anno amikor egy kevesebb mint 10e forintos tételt 200.000re akartam biztosítani nehogy valakinek „megtetszen” akkor a posta nem engedte. Pedig kifizettem volna, komolyan gondoltam. De itt lép be az hogy tudják mi megy a színfalak mögött. Csak tudnám miért hiszik azok aki a biztosítás mellet állna ki hogy a plusz költség jó nekik. Hiába biztosítottam a kofferemet amikor összetörték a válasz a képembe nyomott nyomtatvány hogy kerék, kosz, zúzódás, szakadás stb. stb. nem felelnek. De ez már egy másik történet.

Nem tudtatok meggyőzni, hogy miért is kellene plusz pénzt fizetnem azért hogy a cég ellássa amire felbéreltem. Remélem Ti is köttök biztosítást, amikor pizzát rendeltek, mert 100-ból 2x megeszi majd a pizzás fiú mert éppen a kedvencét rendelted és éhes.

OFF
Akár az apró betűs rész. Elnézzük nekik, pedig tudjuk hogy azért van ott mert nem teljesen úgy igaz az ami le van írva. Szóval az apró betűs rész MINDIG ROSSZ neked. Valaki szóljon ha olyat talált már ott hogy pl. sokkal nagyobb kamatot kapsz, vagy jobb autót nyersz mint a képen stb stb. De hát ha hagyjuk az ilyen dolgokat akkor le kell nyelni a békát ami egyre nagyobb lesz…

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.18. 08:25:09

@Fánkevő Fáncsi:
ha egy linket adnál hozzá örülnék, mert ami nem sárga azt nehéz visszakeresni és csak pár percem van ide a meló mellett.

belementél egy olyanba ami azt feltételezteti velem, hogy akarva-akaratlanul de nem figyelsz és fent felejtetted a szemellenződ nicem láttán!

így igaz, beleépítem az árakba. az, hogy havonta közel 300eFt kiadás van (és ebben bennevan az elektromos áramtól a járulékokon keresztül még a slózira, kézmosásra, esetleges tusolásra költött vízdíj is!), azt gondolom te sem gondolod komolyan, hogy majd zsebből, ajándékként fogom kicsengetni. így vannak kalkulálva az áraim, ahogy ez mindenhol így van. annyi kis különbséggel, hogy míg egy szaxervizben ezt kifizeted az irodistalányra is, nálam nem kell kitermelni 50-100 fő fizetésének az állam felé eső részét, repiKV, ügyfélváró és egyéb költségeket is.

a vállalásom pedig arról szól hogy kitalálom, megtervezem, elkészítem és beszerelem az ügyfél kitalációját.
ez a rész a futárcégnél a szállítás "A"-ból "B"-be.

a biztosításom pedig azért van, hogyha rajtam kívülálló (hogy idézzem a szélsőséget: beeső acélgolyó, befutó kamion...) okból történne valami sérülése a járgánynak.
ez gondolom egyértelmű.

bizony, ez a fene és ezért magyarázok. ha nem érthető, hát..... boccs.

jelzőzhetsz, de nem engem degradálsz vele. :)

@Bartos Cs. István: értem.
hogy kérdésedre válaszoljak igen, kifizetem, kifizettem. emberből vagyok, én is hibázhatok. ebben a szakmában a 21 évem alatt összesen 4 alkalommal ez sajnos össze is jött.
ez nem úgy történik, hogy megtörténik a baj és a biztosító még aznap délután fizet.
pl amikor cca 8-10 éve eldurrantottam egy kormánylégzsákot szépen kivettem, elvittem márkakaereskedőhöz, színre vettem egyet (közel 170ezer volt akkoriban), beszereltem, légzsákindítót újrainstalláltam és mire jött ügyfél az autóért már a megrendelt dolgokkal kiegészített, sértetlen járművet kaphatta meg.
természetesen elmondtam neki a malőrt, de merthogy a jármű tökéletesen működött egy rossz szava sem volt, ahogy a másik háromnak sem akik járművénél az én hibámból történt a káresemény.
ezért nem tértem ki arra, hogy mi van ha én hibázom. azért 21 év alatt 4 hiba talán nemis rossz átlag pláne ha azt veszem, hogy senkinek nem származott belőle kár.

én értem miről beszélsz, hidd el!
akkor nemis úgy fogalmazom hogy "nem értem miért...", mert félreérthető. fogalmazom úgy, hogy "számomra elfogadhatatlan, hogy..."
emberek vagyunk, hibázhatunk. de teljesen más egy véletlen hiba (sérült csomag), mint egy szinte készakarva, figyelmetlenségből sérült (dobálja, belerúg...) küldemény.
ezért mondom, hogy az ilyen alkalmazottakat rögtön szűrni kell pl az elsőnél úgy hogy ő fizeti meg a kárt, a következőnél (most fog valaki belekötni, hogyha 5 évig hibátlan akkoris? :D) sipirc olyan ajánlólevéllel, hogy hasonló környezetbe soha többé ne kerülhessen dolgozni. (a részleteket ne nekem kelljen már kitalálnom, az erre irányuló kötözködésekre nem válaszolok)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.18. 08:30:01

@Bartos Cs. István: amúgy csak magamat tudom ismételni. kérlek ne csak átfusd, hanem értelmezd is amit írtam!

"az az összeg amennyiért elvállalják a sok csomagot figyelembevéve több mint az üzemanyagktsg, a logisztika, az összes ezzel foglalkozó személy bére, költsége.
vagyis haszna van.
ha nincs, akkor szállítsa drágábban és majd eldönti a Kedves Üffél, hogy igénybevszi-e a szolgáltatást.
de azzal, hogy a csomagot átvette és elvállalta annak kézbesítését ugyanolyan kutya kötelessége azt a címzettnek átadni, mint ahogy nekem ha behoznak egy autót a műhelyembe, azt elkészülvén átadni az ügyfelemnek, nem pedig ár alatt eladnom."

ahogy mindig, mostis részleteiben a lényeg.

az a baj, hogy az emberek többsége nem így gondolkodik mint én. a futárhoz hasonlatosan hasonlóan flegma, érdektelen, fásult... aztán amikor vele történik valami tré, akkor jön a soánkodás.

először adni, aztán lehet kérni de még mindig nem követelni!

Er 2011.05.18. 08:34:44

Ja és ha egyszer majd beleépítik a szállítási díjba a biztosítást is akkor majd az jön hogy ez csak ALAP díj és ha kötsz egy nagyobb biztosítást akkor BIZTOSAN megkapod meg SÉRÜLÉS MENTESEN stb. Régen nem kellett elsőbbségi, sürgősségi akkor is megkapta a cimbi 1 max 2 nap alatt az ország másik végén a levelet. Most helyben is volt hogy körözött 3+ napot, hiába volt rajta papok áldása is. :) Szóval csak annyit a végére, hogy (Sárkányszív): - Szabad az út amíg meg nem adóztatják. - Útadó, nagyuram, útadó!

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 10:12:58

@salapapa: Hát tényleg nem érthető túlzottan a locsogásod, egy kicsit összezavarodtál. Miről beszélsz, milyen linket akarsz?

A futárcég vállalása pedig nem "Szállítás A-ból B-be", ezt te állítod önkényesen, hogy aztán bírálni tudd a kijelentést. Ócska elavult vita-trükk.

A futárcég vállalása "Szállítás A-ból B-be a szolgáltatási szerződésben foglalt feltételek mellett!"

Ezt vagy elfogadod, vagy másik postaszolgálatot keresel meg, hogy vigyék el a csomagodat, vagy elviszed te magad biciklivel.

De nicsak !!!
Nincs olyan szállító cég a világon, amely a szállítási alapárban korlátlan értékű csomagért korlátlan felelősséget vállalna ! Egy sem ! Hát ez meg hogy lehet Salapapa? A szállítás költsége MINDENHOL a világon erősen függ a csomag értékétől, és egy felső értékplafon MINDENHOL a világon meg van húzva.
Nem lehet véletlen, hogy te vagy az idióta, nem pedig a szállítmányozó vállalatok?

Pedig az ok egyszerűen kitalálható. Mindenki 100,000,000 Ft-ra taksálná a csomagját, amikor feladja a kisunokának a játékautót. Aztán hazamenne és imádkozna, hogy bárcsak elveszne vagy megsérülne csomag. Az emberek azt akarnák, hogy valaki lopja el, törje össze, égesse el a csomagjukat az úton, és kapnának 100 millát egy játék kisautóért !!! Egy újfajta Lottót találtál fel Salapapa, te egy zseni vagy !!
Mivel a szállító vesztesége magas lenne, ezt nagyon magas alapdíjakkal tudná csak kompenzálni. A csomagfeladás alapára kb. 50-100 ezer Ft-ra felkúszna, természetesen senki nem adna fel többé csomagot, akkor már inkább gyalog elviszik, ha kell. Az iparág így aztán gyorsan kihalna. Egy zseni vagy mondom én.

Vagy talán csak egy szimpla troll vagy Salapapa, aki csak a vita és az okoskodás kedvéért nekiáll a dolognak, de agyilag nem igazán fogja, hogy milyen érvek védhetetlenek. Mindegy na, te bennlakó vagy a homáron, ez a hely jelenti a szociális életedet, úgyhogy nincs harag.

D.S.K. 2011.05.18. 11:02:28

Többen javasolták a feljelentést. Nem vagyok szakmabéli, sosem tettem feljelentést, de az nem lehet, hogy szinte azonnal elutasítják a bűncselekmény hiányára vonatkozóan? Szinte bizonyíthatatlan. Eltűnt, de az nem jelenti azt, hogy ellopták. Ráadásul a cég fel is ajánlott némi kártérítést, habár igen nevetségeset. De gondolom ilyenkor nem veszik figyelembe, hogy egy 2000 Ft-os pólót, vagy egy 400 ezres gépet adtak fel, ennyi az elveszett csomag után járó kártérítés.
Másik: nekem egyszer a Magyar Posta tüntetett el egy csomagomat, 3 hétig vártam, volt beadava tudakozvány is. Semmi eredmény, de érdekes módon, egyszer csak meghozta a postás. Azóta sem tudom, vajon hogyan került elő. Ezzel csak azt akarom mondani, nem kizárt, ez is előkerülhet még (0,01%), esetleg ha pedig ellopták, talán a nagy hírverésre visszavik (ez volt a mesébe illő rész).

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.18. 11:47:18

@Fánkevő Fáncsi: arról kedvesem, amit te írtál valahol, valakinek. vagy már erre SEM emléxel? sajnállak.

úgylátom te is a kötöccködék típusába tartozol, így ezennel megvonom magamtól a további lehetőséget, hogy társalogjak Nagyságoddal.

élvezd jól magad és legyen pontosan olyan a napod, amilyet te kívánnál nekem! :)

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 12:19:31

@salapapa: "arról kedvesem, amit te írtál valahol valakinek..."

Ahhoz nem kell link te buta. Megnyomod a Ctrl-F -et és beírod a keresni kívánt szót: donfuligjimmy
Kb. 5 találat lesz az oldalon, és ahogy a nyilat nyomkodod, folyamatosan nyomon tudod követni az eszmecserét. Ami igazán rövid és egyszerű volt egyébként. Fél percbe sem telik megtalálni és elolvasni.

kamurádió 2011.05.18. 12:42:59

Ma kaptam egy választ a kérdéseimre.

Ez volt a kérdés: (a neveket illemből vettem ki)

Tisztelt M. Gy!

Köszönöm a levelét, és azt hogy foglalkoznak a problémámmal.
Viszont szeretnék Öntől tájékoztatást kérni hogy milyen lépéseket tettek az ügyben hogy az "elveszett" csomagom előkerüljön? Laikus ember lévén azt gondolnám, hogy a csomag két, esetleg három ember kezén mehetett keresztül. Sikerült kikérdezniük az ebben érintett munkatársaikat? Sikerült visszanézni a kamerák által rögzített képeket? Szívből remélem hogy sikerült pozitív irányban elmozdulni a keresést illetőleg.

Minél hamarabb várom az Ön válaszát a feltett kérdéseimre.

Üdvözlettel:

Erre jött ez a válasz:

Tisztelt Sz. S.!

Az eset kivizsgálása folyamatban van. Az Ön küldeményének útja a győri futáron és raktáron át gyűjtőkamionnal vezet Budapestre, ahol az aznapi több tonna áruval együtt gépi szortirozáson esik át majd ezután kerülhet futárhoz.

Fentiek figyelembevételével biztonsági szolgálatunk a több órányi videófelvétel vizsgálatánál tart, hogy a csomag hol keveredhetett el.

Remélhetőleg rövid időn belül választ kapok tőlük a csomaggal kapcsolatban.

Tisztelettel

M. Gy.

Ez mind szép és jó, na de 5 munkanap alatt talán már meg lehetne oldani azt a visszanézést.

Fánkevő Fáncsi:

Ha jól emlékszem te mondtad azt hogy a felvétel eltünik mire lesz valami. Jelentem alássan a felvétel itt van az én birtokomban pendrájv formájában!

kamurádió 2011.05.18. 12:47:08

@kamurádió:
Mindenesetre pozitív(abb)an értékelem a hozzáállásukat (egyelőre) mint pár nappal ezelőtt.
Lehet hogy mégis történik valami?- Én kis naív............

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 13:24:12

@kamurádió: "Ha jól emlékszem te mondtad azt hogy a felvétel eltünik mire lesz valami. Jelentem alássan a felvétel itt van az én birtokomban pendrájv formájában!"

Ez remek, ügyes vagy, hogy megszerezted, de továbbra sem értem mi a célod ezzel. A DHL a veled kötött szállítási szerződésben 30e Ft összegre vállalt garanciát. Szerintem ők sem vitatják, hogy a géped drágább, vagy olcsóbb. Ez egyszerűen indifferens, az ügy szemponjából, nem számít, mert a szerződés számít. Ha a szerződés azt tartalmazza, hogy értékbiztosítás nélkül 30e forintig felel a DHL a csomagért, akkor mi következik abból, hogy egy egyébként (akár bizonyíthatóan) 400e Ft értékű dolgot értékbiztosítás nélkül adtál fel?

Meg akarod támadni a szerződést bíróságon? Még mindig nem értem teljesen a logikádat. De azt javaslom, ne is velem vitázz, és pazarold az energiát, mert a szimpátiám (sajnálatom) melletted van, hanem a DHL-el bírkózz, az a lényegesebb dolog.

Nagyon remélem, hogy komolyan vesznek, és tényleg ki akarják nyomozni.
Kérdéses, hogy mekkora a fegyelem, és az adminisztráció náluk, attól is nagyon sok függ, a jószándék mellett.

"biztonsági szolgálatunk a több órányi videófelvétel vizsgálatánál tart, hogy a csomag hol keveredhetett el."

Na meg itt van ez is. Bizakodj, hogy a tolvaj benga volt és valamelyik kamera elcsípte a mozzanatot.

Er 2011.05.18. 13:30:40

@Fánkevő Fáncsi:
"A futárcég vállalása pedig nem "Szállítás A-ból B-be", ezt te állítod önkényesen, hogy aztán bírálni tudd a kijelentést. Ócska elavult vita-trükk."

Hm.. Azt hittem egy szállító cég fő profilja a szállítás (A-ból B-be). A többi csak plusz költség, hogy az ügyfél még elégedettebb legyen a szolgáltatással.

kamurádió 2011.05.18. 15:01:15

@Fánkevő Fáncsi:
Nem vitatkozni szeretnék. A célom csupán annyi hogy választ kapjak és a felelősöket megtalálják.
Tehát nagyjából három dolgot szeretnék azon felül hogy a feladott árum hiánytalanul meg érkezzen:

1, Mi történt konkrétan? Nem elégít ki az a válasz hogy "eltünt a csomag"

2, Mit tesznek annak érdekében hogy meglegyen a poszt tárgya?

3, Ha megtalálják a hibázót (bűnöst) mit tesznek annak érdekében hogy ez többé lehetőleg be történjen meg.

És most nem a vis major-ról beszélgetünk. Természeti katasztrófára, balesetre nem lehet felkészülni, az egyszer csak jön, és kész. Én az emberi mulasztásról, hanyagságról, (lopási vágyról?) beszélek, amit, magunk közt szólva lehet minimalizálni. Na de erre törekedni is kellene, nem? Jön itt mindenki azzal hogy mi lenne ha a villám csapott volna bele, vagy balesetet szenvedett volna a futár. Hát basszus akkor nincs szerencsém mert van ilyen, de azért azt lássuk már be hogy arról nem a t(etves)isztelt Dhl tehet. Viszont ha törötten érkezik valami, ha eltünik, netalántán ellopják akkor mi van? Vonatkoztassatok már el attól hogy nem kötöttem biztosítást! Már elmondam hogy az én hibám, hülye voltam. Nézzetek már a dolgok mögé, és csodálkozzatok rá Aliz (rém)csodaországára. van egy, mit egy több- cég aki ezt megengedheti magának. Nem tudom ki hol melózik, de nálunk nem díjazzák ha a hibáidat nem igyekszel megoldani, a problémákat elsimítani. Mindenki hibázhat, de törekedni kell rá hogy ne más kárára, de ha mégis, akkor tegyük már oda magunkat hogy minél hamarabb megoldjuk azt a gubancot.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.18. 15:10:35

@kamurádió: Én elfogadom, ebben igazad van! Ne legyen má' elég a DHL-nek azt mondani, hogy "Bocs, elvesztettük!", kapsz 30 rugót. Nézzék meg, hogy hol tűnt el. Ha egy féreglyuk kvantum fluktuációja miatt tűnt el, akkor jogos a 30 rugó. Ha viszont K. Lajos nyúlta le, akkor tessék szépen leverni rajta.

kamurádió 2011.05.18. 15:25:45

De hogy mondjak konkrét dolgot:

Múlt héten egy kiszállítást rossz helyre küldtem ki, felcseréltem két terméket. Ez nekem ma 11.000Ft-ba és két bocsánatkérésembe került. De nem is kellett baszogatni érte hogy megoldjam. Utána néztünk a kollégámmal hogy hova ment ki az a termék aminek a raktárban kellene csücsülni, gyors telefon, két hét várakozás mivel az egyik ügyfél külföldön volt, majd az első alkalommal küldtem a szállítót hogy oldja meg a cserét. Ez volt ma.

kamurádió 2011.05.18. 15:27:20

@kamurádió:
Azaz két hete volt az első kiszállítás nem a múlt héten.

Bartos Cs. István 2011.05.18. 17:26:56

@kamurádió:

Hogyha törötten érkezik valami és nincs értékbiztosítás rajta akkor szépen a kezedbe adják a darabjait és azt kezdhetsz vele amit akarsz. Ezért is érthetetlen, hogy miért adtad fel úgy, hisz mi van hogyha a szállítás során mondjuk ráesik egy 40 kilós Teljesítmény erősítő doboza.

kamurádió 2011.05.18. 18:41:32

@Bartos Cs. István:
De az már emberi mulasztás kat.ba esik szerintem. Az áru megfelelő rögzítése a sofőr felelőssége. Mondjuk erre jobb cégeknél alapból van biztosítás. A haverom a Hödlmayer-nek fuvaroz saját céggel és autóval, érdekes neki is van biztosítása. Na még ott történnek érdekes dolgok. De az már egy másik történet.

Bartos Cs. István 2011.05.18. 19:13:20

@kamurádió:

Értem, de a hibalehetőség mindig bennevan. Nem ellened beszélek az előző hozzászólásaim sem ellened irányultak, csak reálisan próbálok gondolkodni.

Remélem meg fog oldódni az ügyed, és esetleg tévesen máshova vitték ki, vagy ott pihen a raktárban. Esetleg ennek a "lobbynak" a segítségével kapsz valami kárpótlást.

AndOr 2011.05.18. 19:30:35

@Máté89: "Az apeh, meg minden ilyen hivatalos levelet ajánlott ajánlottan feladni! WTF?!?!?!?!"
Itt valami félreértés van.
Az ajánlott levél kézbesítése se nem gyorsabb, se nem pontosabb, talán kicsit biztosabb (hiszen nyoma van). A lényeg az, hogy "Könyvelt levélpostai küldemény". Vagyis pl. az apehnál tudod igazolni, hogy május 20. éjfél előtt feladtál egy levelet a címükre. Ha nem kapták meg, nem a Te sarad. Ha ez valakinek nem éri meg, feladhatja simán...

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 20:05:53

@Er: "Hm.. Azt hittem egy szállító cég fő profilja a szállítás (A-ból B-be). A többi csak plusz költség, hogy az ügyfél még elégedettebb legyen a szolgáltatással."

Nem jól hitted. A futárcég olyan feltételek mellett vállalja csak az A-ból B-be szállítást, ami számára üzletileg megfelel. Ha te azt hitted, hogy úgy fog szállítani, ahogy azt te elképzeled, akkor elég butuskán gondolod a világot. "Plussz költség" ??? Mi abban a plussz költség pl., hogy benne van a szerződésben, hogy az alapdíj belföldön csak 30e Ft vállal felelősséget a csomag értékéért ?

Ezért irtam oda:

"A futárcég vállalása Szállítás A-ból B-be a szolgáltatási szerződésben foglalt feltételek mellett!"

A szolgáltatási szerződés elválaszthatatalan része a dolognak, el kell hogy fogadjad, amikor feladod a csomagot.

Ha nem tetszik, akkor kapitalizmus van:

A - Keresel egy másik csomagfeladó céget. Sajnos nem találsz olyat amely az alapdíjban belefoglalva korlátlan felelősséget vállalna a feladott csomagokért. Az egész világon sehol, nem csak Magyarországon.

B - Alapítasz egy csomagfeladó céget. Te már természetesen korlátlan felelősséget tudsz vállalni mmindenki csomagjáért, ha az a véleményed, hogy ez a szemlélet hiányzik a piacon.

Fánkevő Fáncsi 2011.05.18. 20:57:53

@kamurádió: "Tehát nagyjából három dolgot szeretnék azon felül hogy a feladott árum hiánytalanul meg érkezzen:"

1, Márpedig ki kell, hogy elégítsen. Ha nem találják meg a bűnöst a felvételeken, akkor szerintem nem kapsz mást, a 30e Ft-on k1vül. Szerintem nem fogják használni az "ellopták" kifejezést, saját magukkal kapcsolatban.

2, Hogy mit tesznek, azt már megírták: nézik a papírokat, meg a videókat.

3, Ezt nem valószínű, hogy közlik, bár nem is hiszem, hogy téged annyira nagyon érdekel, hogy mivel próbálják ők minimalizálni a veszteségeiket. Mert azt elfelejted, hogy nekik még az a 30e Ft is veszteség, hiszen te csak néhány ezer Ft-ot fizettél a feladáskor. Ráadásul rossz hírnevet is hoz, ha szarkák dolgozank a cégnél. Nekik éppúgy elemi érdekük felszámolni a jelenséget.

Egyébként meg valószínű, hogy kirúgják és feljelentik az ilyen lebukott alkalmazottakat.

A továbbiakban visszatérsz ahhoz a szemlélethez, hogy ahol emberi mulasztás van ott a felelősség is teljes és egyetemleges. Ez így van, kivéve, ha ezt a köztetek megkötött szállítási szerződés kizárja. Kamurádió te azt a szerződést támadod folyamatosan! A szerződés szerint mindegy, hogy milyen módon nem jut célba a csomagod, mindegy mi történik vele, mindegy ki a hibás/nem hibás, akkor is csak 30e az alapdíjban foglalt közvetlen kártérítési kötelezettség. A közvetett károkért meg semmi, zérus.

Utólag már azon morfondírozni, hogy micsoda szemét dolog egy ilyen szerződés, eső után köpönyeg. Elfogadtad amikor feladtad a csomagot.

És a legnagyobb "furcsaság", amit már többször megemlítettem, hogy minden fuvarozó cég hasonló szabályokkal dolgozik. Nincs egy sem, amelytől jelen esetben visszavárhatnád a teljes 400e Ft-ot. Az egyik 20e, a másik 30e, a harmadik esetleg 50e-ig fizet, de az alapdíj mindenhol erősen limitált. Mindenhol rá kell fizetni az értékbiztosításra. Ez annyira evidens, hogy gyakorlatilag köztudomású ténynek tekinthető.

A DHL ügyfélszolgálatos részéhez megintcsak nem tudok hozzászólni. Ha te úgy érzed parasztok, akkor biztos azok is, én még soha nem leveleztem velük.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.05.18. 22:10:22

@romesz: Ez esetben viszont a DHL semmivel sem nyújt többet mint bármelyik konkurense megbízhatóságban. Biztosítva bárhol feladhatod.

Posta, szolgáltatók, stb.

A DHL brand értékét 0ra húztuk. Mert semmivel sem jobb mint bármelyik vetélytársa. Ha van biztosítási fedezet, akkor a "mopedes jóska bt-je" is éppen annyit ér mint a DHL.

Innen ugye a DHL a Magyar Postával azonos megítélésű, 0 brand értékű, az ügyfelet leszaró, ahol lehet tisztességtelen cég. Ergo felejtős.

Mert ugye a konzekvenciához ez is hozzá tartozik. És az is, hogy e dolog kapcsán viszont a DHL is szopó ágon van. És ugye a saját hülyeségük miatt.

Tetszettek volna odafigyelni a csomagokra, tetszettek volna szólni a biztosításról, stb. vagy ne tessék sírni, ha oda a cég hírneve.

Ja, hogy ez a DHL marketing osztály kommentelőinek nem tetszik? Semmi baj, ez esetben a történetben kb. ők a legnagyobb hülyék.

Ugye ezt a felét is érted a történetnek?

romesz 2011.05.18. 22:52:26

@TheElf: A ceg hirnevenek semmit nem art az, hogy a homaron nehanyan sopankodnak.
Legkozelebb ugyis elfelejtik adolgot, vagy mennek mas ceghez. Nem erdekes mert a masik cegektol az elegedetlenek pedig a DHL-hez mennek.

666E 2011.05.18. 23:01:53

ha van videó felvétel akkor annak elégnek kell lennie. nem tudom már ki írta azt a baromságot, hogy azon nem jól kivehetők az arcok, jó vicc.
amellett, hogy manapság halál komolyan olyan olcsón lehet HD minőségű kamerákat venni, hogy konkrétan már a régi rosszabb minőségű a drágább. DE FŐLEG:
senkit nem érdekel, hogy nem lehet kivenni az arcokat, MIKOR KÉSZÜLT FELVÉTEL? KIK DOLGOZTAK AKKOR ITT ÉS ITT?
ennyi.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.05.19. 00:34:04

@romesz: Azért elég sokan odafigyelnek mit mivel küldenek, és tudod nem minden cégnél szarnak az ügyfélre, így sok esetben bizony a brand értéke megmarad, és kevesebb az elégedetlen ügyfél.

romesz 2011.05.19. 00:39:22

En arra figyelek oda, hogy feladjam a cuccot es vegyek ra biztositast, fuggetlenul attol, hogy melyik ceg viszi.
Eddig meg egyetlen cuccom sem tunt el.

kamurádió 2011.05.19. 10:52:21

FIÚK-LÁNYOK, HÖLGYEK ÉS URAK!

ÖRÖMMEL TUDATOK MINDENKIT HOGY MEG LETT A CSOMAGOM!

Este jövök a részletekkel. Elöljáróban annyit, hogy egy pár ember biztosan van a DHL-nél aki tényleg lelkiismeretesen végzi a munkáját. Sajnos nevet nem mondhatok, de most beszéltem az egyikükkel és maximális tiszteletem felé.

És igen, ebben nagy szerepe volt a homárnak is, mivel itt figyeltek fel igazán a dolgokra.

KÖSZÖNÖM NÉVTELEN BIZTONSÁGI IGAZGATÓ, KÖSZÖNÖM HOMÁR!

Este megírom a frissítést, remélem mihamarább javítják a posztot.

Giraffa 2011.05.19. 13:49:20

a témához kapcsolódva: már a második magyar webshopba "botlom", amelyik a SAJÁT kitöltött űrlapja átvétele után (webes beküldés) összekeveri a szállítási és a számlázási címet. Valami diszlexiást alkalmazhatnak a postázójukban? :)

slowmotion 2011.05.19. 15:16:39

@kamurádió: igen, a biztonsági igazgató jó arc, egyike a régi motorosoknak. csak az a baj, hogy egyre kevesebben vannak, mert elég sok az olyan ember, aki nagyon kevés szakmai tudással nagyon magas pozícióba került, de önmagában ez már a cég problémája.

@mindenki #1: tessék elfelejteni, hogy azért kell biztosítást kötni, hogy ne lopják el a cuccot. a kamerádat akkor is ellopják, ha be van biztosítva, legfeljebb Te az egész összeget visszakapod. (amivel esetleg ugye jól is jársz, mert amint kibontod a dobozt és elkattintod az első fényképet, a masinád már nem ér 389.120 forintot. csak szóltam.)
szóval a biztosítás azért van, hogy majd a biztosító kifizeti az értéket, ez a szektor úgyis mindenfajta válság között is képes teljesen változatos módon pénzt húzni ki az emberekből.

@mindenki #2: nem hiszem, hogy lényegi különbség lenne a szállítmányozók között. és igen, nagyon könnyen eltűnhet küldemény még raktáron belül is. mondjuk a nagyképernyős tv tényleg durva, de egy akkora dobozt, amiben ez a gép lehetett, simán meg lehet fújni. amíg nincs olyan rendszer, ami emberi beavatkozás nélkül futárkörökre leválogatja és még kiszállítási sorrendben az autóba is rakja a küldeményeket, plusz tételes listát nyomtat ki (ilyen még filmek szintjén sem létezik), addig kis dolgok eltulajdonítását csak szúrópróbaszerűen lehet megakadályozni, és óriási szerencse árán, és még az ellen is ki lehet találni valami mentődumát (nem hallottam a szkenner hibajelző hangját stb). a megoldás az len(het)ne, ha kétszer annyi ember dolgozna a raktárban, hogy mindenkinek legyen egy ellenőrző párja. ja, hogy akkor nem egy, hanem másfél vagyonba kerülne a feladás? hát ez az...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.19. 17:10:50

@kamurádió: :) nnnavégre. ez igazán örömteli és várjuk az ápgrédet!

kamurádió 2011.05.19. 22:19:23

Elküldtem, kértem hogy egy új posztban adják le, mivel elég terjedelmes lett.

takacsgabor (törölt) 2011.05.20. 03:19:18

A tények:

- a DHL NEM TÁJÉKOZTATTA a feladót megfelelően
- a DHL elkeverte vagy egy alkalmazottja (akinek a munkájáért a DHL teljes felelősséggel tartozik) ELLOPTA a csomagot
- a DHL ügyfélszolgálata egy NULLA.

Innen kezdve akár előkerül, akár nem, a DHL egy nulla. Én a büdös életben semmit sem fogok velük szállíttatni, és minden ismerősömet is lebeszélem róla. És ez magánvélemény, bekaphatják.

Mi az, hogy vissza se hívják az ügyfelet???

Vállalkozásom van, hibáztam már én is, de NEM ÍGY OLDOTTAM MEG. Talán ezért nincs is rólam poszt a homáron, és máshol sem?

A DHL teljes mértékben megérdemli a presztízsvesztést, annak minden anyagi vonzatával együtt. Űberkirály biztonsági igazgató ide vagy oda, tökmindegy!

Teszt.Elek 2011.05.20. 12:37:37

@Er: Akkor másképp kérdezem:
Tegyük föl, hogy azt reklámozod, 1000 forintért elviszed bárkinek a csomagját budapesten belül X pontból Y pontba.

Ha valaki odaállít hozzád, és azt mondja, hogy itt ez a 10 millió forint értékű gyémánt ékszer, kérlek vidd át a város másik felére.

Te melyiket tennéd?
a) Vállalnál garanciát 1000 forintért a szállított árú teljes értékére?
b) Nem vállalnád el a szállítást?
c) Azt mondanád, hogy a szállítás árában csak X ezer forint értékig van garancia arra az esetre, ha két rosszarcú bűnöző leüt és elviszik a motyót, szóval szívesen elviszed a 10 milliós darabot, de nem vállalsz rá garanciát, hogy ha történik vele valami, akkor visszatéríted az árát.

Amit te elvárnál (a pont), az teljes mértékben életszerűtlen.

Er 2011.05.22. 14:28:13

@Teszt.Elek:

Még mindig nem érted. Nem leütötték a csomagszállítót és elrabolták a gépet. Ezért értelmetlen azon vitázni, hogy mennyit fizetne/fizessen a DHL. Amint mondasz az FELTÉTELEZÉS, "mi lenne ha". Amikor feladsz valamit annak van mérete és súlya ebből mondanak neked egy árat amiért ELSZÁLLÍTJÁK. Pont. Ha lezuhanna a repülő, meg elsüllyedne a hajó, kirabolnák a kocsit akkor lép be a BIZTOSÍTÁS. Mivel itt egyik se áll fent értelmetlen erről beszélni. Itt belső lopás történt.
salapapa az aki próbálta hosszabban, értelmesebben elmagyarázni, de Ő is hiába koptatta a billentyűt. Sajnos.
Kívánom, hogy a gép meglegyen a tettes(eke)t meg vonják felelősségre. Ennyi amit szeretnék mondani. Jobbra el...

Teszt.Elek 2011.05.22. 19:44:50

@Er:

Ha elolvasod a frissített bejegyzést, akkor majd beszélgethetünk arról, hogy ki is feltételezget kettőnk közül az ellopás kapcsán.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.23. 08:02:58

@Teszt.Elek: nemtoom fel e tűnt e, de mindenki lopásról (BELSŐ ESEMÉNY) beszél és nem elemi kárról, műszaki hibából eredő balesetről, stb, ami külső behatás.
a rablás ami a gyámántbogyós példádat illeti a szállító cég belső problémája, vagy egy külső esemény?

vagy csúsztatni jobb?

különben igen, kiderült hogy el sem veszett csak átirányították máshová és már a "helyén" van. akkor most miről is beszélsz? odavitték a gyémántrabolóid? LOL!

Teszt.Elek 2011.05.24. 10:17:36

@salapapa:

Nem történt rablás, hozzáteszem ezt már az első nap lehetett sejteni. Az egész rablás teória 1-2 habzó szájú vérpistike rikácsolásának a hatására vált ennyire elterjedté és elfogadottá.

Ha kicsit visszaolvasnál, akkor láthatnád, hogy személy szerint soha nem osztottam azt a nézetet. Szóval nem tudom milyen gyémántrablóimról beszélsz.

A gyémántos példa azt próbálta illusztrálni, hogy miért nem fog párszáz forintért garanciát vállalni több száz ezer forintra a szállító.

Amúgy már ER-t sem értettem miért érezte szükségét napokkal a téma "elévülése" után feleleveníteni a vitánkat, de hogy te miért folytál bele az végképp érhetetlen a számomra.

Semmi gond, ha flamelhetnéked van, én partner vagyok, ezt a bejegyzést amúgy se olvassa már kutya se, de azért kérlek, ha már flamelni akarsz, akkor legalább arra vedd a fáradtságot, hogy elolvasod előbb amire reagálsz, és akkor nem fogsz akkora katasztrofális hülyeségeket írni.

A legjobb azonban talán az lenne, ha kiszállnál a vitából amiben semmi keresnivalód és hagynád végre te is meghalni azt a témát, aminek már egy hete vége.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 10:38:59

@Teszt.Elek: drága arany kommentelőtársam! :)
1) a rablás és a lopás fogalma két különböző dolog. én már csak tudom... sajnos.
2) a gyémántbogyókat nem én hoztam fel.
3) annyira nem érdekel a téma, de ha hülyeségeket látok leírva -és bocsánat de ezt láttam tőled-, nem hagyom szó nélkül.
4) mielőtt bármit, bárkinek írnék én vagyok az az elvetemült aki végigelőzményezi a beszélgetést, majd az egész témát átolvassa ha valaki csak egy megjegyzést is fűzött a beszélgetéshez, ne én legyek a láma aki ismétel.
5) évtizedek óta a magam ura vagyok és felvettem azt a rossz szokást, hogy csak a magam parancsait veszem készpénznek. más esetleg szépen megkérhet és ha úgylátom megfelelő hangnemben tette, talán tiplizek.

ennyi az össz amit elmondani kívántam. ha gondolod elbeszélgethetünk még bár felesleges, mert vannak frisebb témák. :)

Teszt.Elek 2011.05.24. 16:16:48

@salapapa:

1) senkit nem érdekel a vita szempontjából. Az, hogy egy hibásan használt kifejezésen nyavajogsz a tartalom helyett már önmagában sokat elmond arról mennyi értelme is van az okoskodásodnak. Megértetted amit mondani akartam, nem? Minden más csak kifogás keresése, az állításod megcáfolásának ténye előli menekülés.

1+) Ráadásul a rablás és a lopás jelen esetben a biztosítás szempontjából teljesen egyenértékű, mert egyikre sincs kihatása a szállítást vállaló cégnek. Értsd: ha neked van egy alkalmazottad és az ellop valamit, azért pont annyira nem te vagy a felelős, mint ha az utcán rabolnák el tőled személyesen. Mindkettő rajtad kívül álló esemény amire nincs kihatásod.

A rablásos példa amúgy is a felelősségvállalásról szólt, az ár/érték arányt próbáltam szemléltetni vele. Tehát azt, hogy mennyire életszerű párszáz forintért milliós garanciákat elvárni.

Annak idején még iskolás koromban történt, hogy a tanár egy adó számításos példával próbált szemléltetni egy problémát. Az egyik osztálytársam, nevezzük okoskának, fennakadt azon, hogy a tanár nem a megfelelő adókulcsokkal számol (az adókulcsoknak a tárgyalt problémára semmilyen kihatásuk nem volt). Negyed órán keresztül kellett magyarázni szegénynek, hogy tudja mindenki, azok nem az igazi adókulcsok, ám a példa szempontjából pont olyan jók, mint az igaziak.

Nos a hozzászólásodat olvasva ezen nem annyira kedvelt ex-osztálytársam jutott az eszembe.

2) Nem te hoztad fel, de te vetted elő újra, ráadásul láthatóan nem értetted meg a példa lényegét és leálltál okoskát játszani.

3) Nem érdekel a téma, de azért beleszólsz. Jobb helyeken ez a troll definíciója. Persze ezt is ki tudod magyarázni azzal, hogy szerinted én hülyeséget írtam és kötelességednek érezted kijavítani. Nevetséges.

5) Az, hogy bevágtad a durcás "nekem te ne parancsolj" pózt önmagában vicces, figyelembe véve, hogy senki nem "parancsolt". A kedvedért akkor leírom, mi lett volna a "sérelmezett" mondat lényege: "Belepofáztál egy vitába Er és köztem, amihez semmi közöd nem volt, tetted ezt ráadásul azután, miután a vitát már látszólag lezártuk. Persze ez egy nyilvános blog nyilvános kommentje, szóval szíved joga beleszólni, ám attól mert valamihez jogod van még nem feltételnül kell élned is vele.".

Elnézést, ha a fenti "tanácsomat" esetleg tanácsnak, urambocsá' parancsnak értetted. Pusztán elküldtelek a búsba amiért olyanba folysz bele, amihez közöd semmi (és még csak nem is érdekel).

A fentiek fényében nem hiszem, hogy a kettőnk közötti "beszélgetésnek" sok értelme lenne, ráadásul már kifejtetted, hogy téged az egész téma nem is érdekel.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 19:31:05

@Teszt.Elek: rendben Okoska, leülhetsz! :)
szia!

Tyto Alba 2018.12.28. 21:10:50

@Fánkevő Fáncsi: Pontosan erről kéne beszélni. Alapból 50 ezerre van biztosítva minden küldemény, de a kiegészítő biztosítás 3800 forint, és nehogy már a DHL anyját szidják, amikor a posztoló felad 300 ezer forintos értéket, akkor azt rendesen kell biztosítani IS. Itt nem az a kérdés, hogy mire hány tanú van, nem a feladás tényét tagadja a DHL, hanem azt, hogy ő 30 vagy 50 ezernél a nem biztosított küldeményre nem fizet többet és mellesleg jogosan nem.
süti beállítások módosítása