Tékozló Homár

Fantomkárpótlás a Kartágó Toursnál/ Frissült a fejleményekkel

2011.05.30. 14:14 | jackyll | 196 komment

Naiv nyaraló és rokonsága ezidáig rendíthetetlen bizalommal látogatták a Kartágó Tours tunéziai csótányneveldéit és egyiptomi légkondiszerelőit. A legutóbbi afférjuk után azonban betelt a pohár, és kisírtak egy 10%-os kedvezményt az idei évre, amit azonban sajnos semmilyen egyéb kedvezménnyel nem lehet összevonni:

Az ember néha utazni vágyik. Természetesen az ember felkészül, pénzt gyűjt, lélekben összeszedi magát stb. A Kartágó Tours mellett szóltak érvek, pl. nincs túl sok desztináció, elég régen vannak a piacon, elfogadható árakon üzemelnek. Úgyhogy néhány éve Tunéziába utaztak rokonaim. Kint a 3 csillagos szállodában csótányok fogadták őket, de megnyugtatták őket, hogy ezt ne tekintsék olyan probléménak, amivel érdemes foglalkozni. Nem tekintették. A légkondicionáló elromlásakor rutinosan keresték a menedzsert, aki ki is javíttatta, pár óráig működött is. Utána nem, így a művelet ismétlődött: menedzser, javíttatás, elromlás, menedzser stb. Itthon kerestük a cég vezetőjét, de ilyen személy nem létezik, ellenben van jogi osztály, aki írásban kéri az adatokat és aki egy eléggé törődött és ellenséges jogászból áll. Mást elérni nem lehet, csak a betanított szövegeket mondó, ettől eléggé szerencsétlen kisasszonyokat.

A másik évben azzal örvendeztették meg az utasokat, hogy nem egyszerű, hanem amerikai csótányok voltak a szoba tartozékai. Ezt elég büszkén mondták is a szállodában, hogy azért ilyen nagyok. A továbbiakban menedzser, légkondi, ismerős.


Mindebből tanulva az ember négycsilagos hotelt választ, ahol nincs csótány, csak a menedzser, légkondi stb., mert ezért ez ott is előfordult.

Ezek után felmerült, hogy Egyiptommal kéne próbálkozni, ki tudja, hátha oda már nem úsznak át a csótányok, meg egyébként is, valami újat is kell látni. Ez már édesebb történet volt. Csótányok nem jelentkeztek be a szobába. De a szobáig el is kellett volna érni. A ferihegyi indulásnál lézengett egy ritter az irodától, de tüstént eltűnt, amikor a hajnali sok órás késés kiderült. Azért csak odaért a repülőgép és még a busz is előkerült. A busz idegenvezetője egy arab úr volt, aki az iroda tepelített idegenvezetőjlnek a férje volt. Üdvözlés után el is aludt, így a sofőr némiképpen el és túlhaladt az úticélon, ami csak akkor derült ki, amikor már a transszibériai expressz útvonalának hosszára kezdett a rövid transzfer emlékeztetni.

Viszont megérezhettük -ha csak a férjen keresztül is- a telepített idegenvezető auráját, mert őt testi valójában látni nem sikerült. Volt egy kifejlesztett technikája, amivel az esti, éjszakai órákban valószínűleg arab szőnyegkészítőnek öltözve átsuhant a hallon és odaiktatott néhány utasítást. Holnap ez, ennyiért, ma ez, ennyiért stb. Így nehézségekkel és kérdésekkel sem lehetett hozzá fordulni, dehát mindent nem várhat el az ember. Szoba nem került, illetve nem került volna órákig, de a kikövetelt, nem kevés baksis hatására máris tárultak a kissé kopár szezám kapui. Idegenvezető nem volt jelen, de nem is lehet ott egyszerre mindenütt, valószínűleg dolga akadt, strandolás stb.

A légkondi itt is elromlott, de itt hatékonyan meg is javították, bár a javítást néhány ingerült munkás végezte, viszont mindennap, így ez a colour locale szempontjából egyfajta ingyenes folklórbemutatónak is betudható volt, elvégre Allah segedelmét ingerülten kérő, helyi emberek küzdelme a technikával és mindez egy négycsillagos szállodában nem mindennapi élmény.

Az iroda netes és nyomtatott katalógusában rendkívül előnyös és izgalmas fakultatív kirándulásokat hirdet, ilyen pl. a 20 méter mélységbe lemerülő és ott úszkáló tengeralattjáró, amely valóban létezik. Igaz ugyan, hogy legfeljebb a tengelye körül forog, nem megy sehová és nem merül le, de a felszín is szép. Persze a hirdetésben a víz alatt látható élményeket ígérik azoknak az utasoknak, akik nem rendelkeznek kopoltyúval, ez mondjuk nem teljesült. Mondják már, hogy ezért utaztunk oda, hadd lásson a gyerek egyszer ilyet is életében. Az idegenvezető ezalatt vélhetően tengervízben mosta kezeit, legalábbis abból következtetni erre, hogy ebben az ügyben sem lehetett megtalálni. Fel lehetett azonban hívni, helyi tarifért és drágán. Zsebből.

Ilyen és ehhez hasonló apró bosszúságok okán megpróbáltuk elérni az irodát és kit találtunk? A „jogi osztály nevű hölgyet”. Persze a várható rizsázás kezdődött, aminek a lényege, hogy ők semmiről és ők mindent és egyáltalán. Nem húzva az időt: végül írásba adták, hogy a következő évben (ez volna most) 10% kedvezményt adnak az útjaikból sőt át is utaltak 10%-ot. Az írás szép papíron érkezett, pecséttel.

Erre is gondolva az idén kiválasztódott egy utazás, amelynek előkészületei során közölték, hogy igaz, hogy azt írták, hogy a kedvezmény minden létező egyéb kedvezménnyel összevonható, de nem az. Ezt hosszabban is el akarták magyarázni, de megunván a jogi osztály nevű hölgy trilláit, aki nem hagyta magát zavartatni a tényektől és az általa aláírt előző évi írástól, a Homárhoz fordultunk.

Azért, mert szerintünk nem volna muszáj a Karthágóval utazni.

UPDATE 2016. ápr. 14.

Olvasónk a múlt ködéből előlépve küldött beszámolót az eset folytatásáról.

Homárka, bár azt írjátok, hogy bizonyos határok közt lehet kommentelni, azért néhányat átfutva eléggé magasan van a küszöbötök. Node a lényeg nem is ez.

Mint írva vagyon, azt a bizonyos 10% kedvezményt meg méltóztatott adni az iroda és mivel ez nem egészen figyelmen kívül hagyható szempont, 2013-ban még bevállaltunk egy Egyiptomot velük. Ami 23 órás késéssel indult, mert az azóta meg is szűnt charter társaság gépe a ferihegyi leszállás után megadta magát. Ekkor a crew várt egy keveset, majd elmentek pihenőre. A reptéren megjelent Kartágós 13 ezer HUF visszafizetését ígérte, az elvesztett nap miatt.

Említettük az irodának, hogy ez nem gilt. Ekkor azt mondták, hogy a 13 csak 10 és kérés nélkül meg is küldték, amit persze nem vettünk át. Ellenben EU szabály van az ilyesmire, ki-ki megtekintheti, hova, milyen mértékű késésért mennyi jár. Ezt persze vitatták. Ebből fizetési meghagyás lett és az perré alakult. Előtte még elmagyarázták írásban, hogy az eset vis maior, de persze nem az, annak feltételei vannak. Azt is, hogy ők nem légitársaság és nem felelnek és ez benne is van a szerződésben.

A gépen vélhetően vagy 180 ember volt. Ennek a későbbiekben jelentősége lesz. A folytatás utolsó részét igen hamar megosztom veletek, addig se feledjétek: velük sehová.

Üdv:
RI

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 16:28:06

Az Orsós Rómeó állatmenhelyet említette már valaki?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:32:07

@angliavagyamitakartok.blog.hu/:

II. Béla Hagyományörző Lovas- és Íjász Egylet

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 16:32:30

@Sün‼: Nem, a faszi cége munkaerő-közvetítéssel foglalkozik.

okoskodó 2011.05.30. 16:33:41

Az utazási irodáról egy dolog jut eszembe.

Olyan, mintha felbérelnék egy pacákot, hogy dugja az asszonyt.

Hülyék az emberek, no.

MACISAJT 2011.05.30. 16:33:42

Csak néhány észrevétel.
A Kartago Tours annyira "magyar" mint amennyire a többi külföldi hátterü cég.

És már számtalan panaszos esete volt, voltak fogyasztók is akik összefogva a Legfelsőbb Bíróságig vitték az ügyüket(és végül ott nyertek).

A Homárhoz lehet fordulni "népszerüsítésért".
Viszont van egy MUISZ ( Magyar Utazásszervezők és Idegenvezetők Szövetsége)nevü szervezet.

Pikáns módon ennek a szervezetnek van egy un.
Etikai és Jogi Bizottsága, amelyhez bízalommal lehet fordulni.
Megadhatom az elérhetőségét:D

Dr. Füri Mihályné Kartago Tours Utazásszervező és Szolgáltató Zrt.
T: 462-8462
F: 462-8401
E-mail: info@kartagotours.hu

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 16:34:50

@ColT:
Az állatmenhely éjaszakánkénti mellékfoglalkozása neki.

elwood 2011.05.30. 16:38:46

@ColT: no és ha külföldre külföldi irodával megyek akkor kiíratkozom a nemzeti együttműködés rendszeréből ?

MACISAJT 2011.05.30. 16:39:51

@okoskodó: (Az utazási irodáról egy dolog jut eszembe.
Olyan, mintha felbérelnék egy pacákot, hogy dugja az asszonyt.
Hülyék az emberek, no. ")

Nem egészen(nem mindig).
Utazási irodákra ugyanis szükség van.
Egyrészt,mert számos desztinációt még fapadossal sem lehet megközelíteni( a menetrendszerinti járatok meg méregdrágák), csakis charterekkel, amiket az irodák bérelnek saját kockázatukra egy egész szezonra.(aztán ha eladják a maximálisan tervezett férőhelyeket, hawai, ha meg nem, bukta mert a légitársaságnak akkor is fizetni kell méghozzá előre.)

Ráadásul a tengerparti szállodák is az irodákból élnek és rájuk alapoznak és nem arra várnak hogy hátha valaki az internetről egyéni utasként beszotyog
hozzájuk.

Szóval, a paci túloldalára sem kell esni.
Kocsit sem úgy vesz az ember hogy alkatrészeként összevásárolja, majd nekiáll és összeszereli.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:40:14

@okoskodó: linkejj képet az asszonyról és megdumcsizzuk. Így látatlanba nem tudunk semmit senem elvállalni felelősséggel.

@Sün‼: ez az Aranyékszer és Násfa Ékszerboltos család, vagy a Misnőségi Használt Műszaki Cikk és Mobilszekondhend ág esetleg? Netántán az Ürgeperkelt Büfé tulajdonosi körrel rokonságban lévő cspat?

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 16:43:20

@Rosszindulatú Vászka:

Te tényleg rosszindulatú vagy. A vászkát nem tudom, hogy mit jelent de biztos az is valami nagyon gonoszat. :)

MACISAJT 2011.05.30. 16:44:42

@elwood:" no és ha külföldre külföldi irodával megyek akkor kiíratkozom a nemzeti együttműködés rendszeréből ? ")

Nem, nem iratkozol ki.
Max. elmész előtte Bécsig/Pozsonyig/Zürichig és ott szállsz fel egy másik náció utazási irodájának szervezett útjára.(bár a Neckermann pl. Magyarországon is van és semmivel sem kevesebb az átvert utasa mint a hazaiaknak.)

Azonban a magyar állampolgárok túlnyomó többségének ez ugyanolyan elérhetetlen lehetőség mint a külföldi munkavállalás,mivel a szállodában még egy tekercs vécépapírt sem tudnak kérni az anyanyelvükön kivül.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 16:45:15

@Rosszindulatú Vászka:
Te tényleg rosszindulatú vagy. A vászkát nem tudom, hogy mit jelent de biztos valami nagyon gonoszat.:)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:51:30

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: maga mindent kéccermond kéccermond? Értettem na.

lapointe 2011.05.30. 16:52:05

Könyörgöm, magyarázza már el nekem valaki, miért adnak több tízezer forintot az emberek azért, hogy dögmeleg koszos szobában lakjanak, ahol CSÓTÁNYOK vannak!És ezt nyaralásnak nevezik!! Ha NEKEM fizetnének, hogy utazzak Tunéziába egy hétre, osszam meg a szállásomat ezekkel az aranyos kis állatokkal 40+ fokban, elhajtanám az illetőt a vérbe.Nem akarok fölényes lenni, vagy ilyesmi, de tényleg érdekel, hogy ez a módja az üdülésnek tényleg pihentető, vagy szórakoztató?? Szép a tenger, de ha az embernek viszonylag kevés pénze van pihenni, nem jobb egy kemping Horvátországban, vagy egy csinos apartman a Tisza tónál?

bl4ze 2011.05.30. 16:56:28

@EÖ: Máltára is lehet menni saját szervezésben. Air Malta ha időben foglalod teljesen jó áron van, mi is tavaly úgy voltunk. 4* szállodát pedig netről. szóval az is megoldható, csakúgy mint Ciprus. utazási irodát úgy kerülöm mint más a leprást.

a másik csapás a post-hoz : szerintem a fő probléma a magyaroknál sajnos a fránya nyelvtudás HIÁNYA. és ezért folyamatosan mennek az utazási irodákhoz azok meg szeretik csöcsre tenni Őket. ennyi :(

Airgüzü 2011.05.30. 16:58:55

Divatos dolog szidni az utazási irodákat... Bármi történik, ők a hibásak. Nem mondom, hogy a csótány természetes lakótárs kell legyen, de pl. a trópusokon még a legjobb szállodákban is előfordulnak rovarok, gekkók stb. Aki ezeket nem tudja néha elviselni, az ne is induljon el. S ha biztosra akar menni, akkor ötcsillagosra fizessen be, ne egy nyomott árú, tucatigényeket kielégítő szolgáltatást evgyen igénybe. Ez a tömegturizmus átka...
Ha egyedül menne, akkor legalább magát szidhatná a posztoló...

terii 2011.05.30. 17:00:00

Mi már háromszor voltunk a Karthagóval, de csak jót tudok mondani róluk. Itthon megnéztük a fórumokat, felkészülten mentünk ki, fakultatív utat ott fizettük, nem volt szükség az idegenvezetőre.5 csillagos Hilton szálló 125 ezer ft tokkal- vonóval, all inclusive. Ha valaki nekem garantálja a Balatonon, hogy 1 hétig egyfolytában 30 fok lesz, reggeltől éjjelig annyit esznek, isznak a gyerekeim /16.18.20 évesek/, amennyit akarnak, emellett szórakoztatják is őket,ennyi pénzért, akkor soha többet ki sem teszem az országból a lábam.De amíg 100 ezerből is alig jön ki itthon, bárhol is,2-3 csillagos szállodában, addig csak Egyiptom, Magyarországon pedig, csak, ha jutalmat kapok, akkor is városonként 2-3 nap, mert sajnos, nincs mit csinálni.

.lll. 2011.05.30. 17:00:21

@lapointe:

ott a pont,mi is a Keleti főcsatornánál üdülünk Balamazújvárosnál,Sün is odajár

tokomtelevan 2011.05.30. 17:01:05

Voltam Best-reisennel és Kartagoval is párszor.

2+ csillagos és 4 csillagos tengerparti szállodában, Hammamet, Sousse.

Egyikkel sem volt soha nagyobb problémám, gond esetén eljárásuk korrekt volt.
Kartagoval egyszer 1 nappal hosszabb lett a kintlét repülő menetrendje miatt, nem volt belőle gond tájékoztatást kaptunk, hogy egy napig ingyen vagyunk a szobánkban tovább, ingyen eszünk iszunk.

terii 2011.05.30. 17:01:56

@lapointe:
én még 5 csillagos szálodában porszemet sem láttam. Igaz, nem 25 ezer, hanem 55 ezer ft volt. De 25 ezer forintért itthon is csak csótányok közt lakhatnál egy hétig.

elwood 2011.05.30. 17:16:25

@MACISAJT: sztem a Neckermannál kevesebb lehet az ilyen csótányos dolog.

Legalábbis nekem nem volt gondom. (olvastam egy-két éve a valutaárfolyam trükközést náluk, abba nem estem bele)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 17:25:45

Egy ismerősöm a nyaralását financiális és mentális valamint érzelmi okoból úgy szokja intézni, hogy minden évben elmegy Romániába valami lókoszt megaótvar hejre egy hétre és utána egész évbe jól érzi magát itthon. Végülis van benne fantázia.

roadrunner 2011.05.30. 17:38:04

@ColT:
Tuneziaba baszni jarnak a magyar holgyek.
Sajnos manapsag mar utazni sem kell oda mert Lampedusa szigetere jonnek maguktol.
Gondolhatnanak mar az olaszok aknazarra vagy valami.

De nem, sulyed a ciganyok hajoja es erre meg kimentik oket.
Idiotak.

England win The Ashes! 2011.05.30. 17:44:56

@EÖ: Nemá', én is értettem, anno nagy sláger volt. Cato szerezte a szöveget, Szigeti Ferenc a zenét, Takáts Tamás pedig előadta.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 18:27:42

Gáspár Győző 3 osztályos Általános Iskola

.lll. 2011.05.30. 18:41:21

Kiszel Tünde Tudományegyetem

cicmen (törölt) 2011.05.30. 18:47:12

@Dr Jozef Vengloš: Ezt a Cato nevű csókát nem vágom! Kőteknót játszik?

England win The Ashes! 2011.05.30. 18:52:43

@cicmen: Kató néni férje, fateknőn játszik.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 19:01:54

Pióker Ignác Relaxációs Központ

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:15:34

Ambrus Attila Rendészeti Szakközép

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:18:45

Horst Tapper Plasztikai Klinika

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 19:33:43

@Rosszindulatú Vászka: Cimbiék Ukrajnába, Moldáviába járnak inni. 1 hétig részegek, utána egész évben azon röhögnek, mekkora marhaságokat csináltak kint :D Fillérekből megússzák :D

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:34:20

@Rosszindulatú Vászka: Pióker Ignác Relaxációs Központ

Ez mondjuk rendesen odabasz!:))))

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:43:38

@MACISAJT: még egy tekercs vécépapírt sem tudnak kérni az anyanyelvükön kivül.

Ez hoggyvan? Az anyjuk nyalja ki a seggüket?

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:45:01

@Rosszindulatú Vászka: Akkor Rákosi Mátyás Fodrász Szövetkezet

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 19:55:10

@cicmen: inkább akkor már Biszku Béla Jogsegélyező Hunatiráius Szövetség

esetleg

Fehér Anett Űrhajós Kiképzőközpont és Pilótaiskola

meg

Delhusza Dzson Motoros Klub

.lll. 2011.05.30. 20:35:27

VV Alekosz Görög katolikus Leányiskola

Nyanyó 2011.05.30. 21:01:21

@terii:
A gondolataimat olvastam a kommentedben!!

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 21:22:39

@Dr Jozef Vengloš: jólvan, te is kapsz egy buksisimit
@bl4ze: 89 ezer most repjegy, reptéri parkolás, szálloda, félpanzió, illetékek
lehet hogy három heti internetbújással 80-ból is kijön, de leszarom, nekem annyit nem ér
voltam hátizsákkal már szíriától kezdve paraguayig, de ezeket a csomagutakat nem lehet überelni.
volt tunézia pár éve 49e Ft-ért
annyiért még jegyet se kapsz

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:34:52

@roadrunner: Tuneziaba baszni jarnak a magyar holgyek

Ó de ocsmány!
Talán a Punokhoz járnak a punik, jobb lett volna!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:37:00

nem a temahoz tartozik le is basszhattok, de egyszeruen en nem tudom megertyeni minek tuneziaba meg egyiptomba menni nyaralni
nem hiszem el hogy ott pihenni lehet es kikapcsolodni
ahhhhh
itt amerikaban sokfele lehet, de sosem megyunk 4-5 napnal tovabb es nem irodaval
programokra megyunk
nezzuk meg az orlandoi Universal studiot, vagy a tokom tudja, ha meg a negy ejjel beteved egy csotany, floridaban elofordul, nagy ugy...
mar mondtam a multkor otthon mindenki szegeny mint a templom egere, de megy bazmeg maltara, sdpanyolba, ciprusba tuneziaba
aztan meg kikapcsoljak a villanyt es a mobiljan rimankodik, hogy kossek vissza
operettorszag

igazságos 2011.05.30. 21:37:26

Komolyan, már légkondícionáló nélkül már senki nem bír létezni? Hová jutottunk!

SÜN! Neked erről mi a véleményed, mint rutinos erdőlakó?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:38:11

csak azert irtam sarkosan mert keves a latogatom a blogomon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:40:47

@igazságos: tuneziaban sosem voltam, sosem nem is akarok menni az arabok koze, isten mentsen toluk, de pl floridaban legkondi nelkul nem szivesen elnek eletvitelszeruen
sot ha nyaralnek, az a minimum, de mi nem nyaralunk, csak neha elutazunk valahobva
faszom, bemennek egy szallodaba
aztan kimennek atengerpartra
zabalnak
aztan tengerpart
aztan csotany
kozos vacsora
10 nap utan hulla faradtan haza

Jokkura 2011.05.30. 21:41:17

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: Vászka = (valószínűleg) Vaszilijev becézett formája :)

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:41:44

@igazságos: Szeva! Enamelt nem láttad? Lelépett a pöcs!

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 21:46:50

@hagyma: nem gondolod, hogy csak azért benézünk, hogy elkülgyünk a pitsába, mikor lehet itt is :)))

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:49:06

@Jokkura: Vaszilijev becézett formája :)

Tessék egy vicc!
Boldog Varsói Szerződés időkben az orosz kiskatona összejön a magyar menyecskével. Kúrnak mindenhogy,éppen a popóváltozatot művelik amikor a csaj felvonyít.
-Vazelin! Vazelin!
Mire az orosz barátunk.
-Nyet vazelin! Vaszilij!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:52:27

raadasul Mary kesik a sorommel , itt szaradok ki
amugy en megertem az amcsikat
fasznak van kedve utazni, itt van minden helyben
arab is van, teve talan nincs, de akar a tokom raulni egy ilyen ronda allatra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:53:45

a magyarok amugy is azert tevegelnek hogy apjuk lefotozza oket es megmutassak a szomszednak hopgy nagyseggu maris felult a tevere
aztan fel evig zsiroskenyeret esznek ezvegett

roadrunner 2011.05.30. 21:55:40

@cicmen:
Valoban jobb lenne.

Dugjanak nemettel, olasszal, angolal.
Na de ne mar ilyen sopredekkel akiket igencsak keves valaszt el az allatoktol.
Az ember szine feher.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:59:49

@roadrunner: Mondjuk itt tényleg jó nagy kurvák vannak!

Jokkura 2011.05.30. 22:02:42

@cicmen: :) ,jó !
De mi lett volna , a kiskatonát Всеволод -nak hívják ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 22:16:46

dugjon mindenki mindenkivel akivel van gusztusa, de minek ehhez pont karthagoba menni csotanyok koze?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 22:16:48

@hagyma: az nem kunszt, teve még mifelénk is van, csak azér én se mennék a mórokhoz.
És nyugi, téged is olvasni szokunk.

@cicmen: az nem úgy van. Hanem, hogy Vaszilíj qrja a qrvát, mikor végez, húzza fel a nadrágját és kérdezi a nő:
- És a pénz?
- Vaszilíj komszomol tag, Vaszilíj ezért nem fogad el pénzt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 22:18:08

sult csirket csinalok ma este@Rosszindulatú Vászka: en yugodt vagyok, az idegesit, hogy mary kesik es nincs sorom
annelkul meg nem lehet sutni

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.31. 02:03:58

postoló ment volna balatonra hekket meg lángost zabálni és sörrel öblíteni - nem lennének ilyen gondjai. ilyenek nem. ;-)

többször utazni ugyanazzal a céggel amivel már problémája volt. hmmm. hát biztos.. :-p

egyébként is. fizetett azért, hogy elmehessen. perverz dög. :-D

volt már olyan utazási iroda a föld kerekén ami mindig mindenkinek csont nélkül teljesített? nu..

pruntyike 2011.05.31. 04:11:53

@Rosszindulatú Vászka: Raffael Sándor Román Kézilabdásokat Istápoló és Bodzagyűjtő Mindennap Halálradolgozommagam C-Kategóriás Társaság...

pruntyike 2011.05.31. 04:16:26

@Rosszindulatú Vászka: Hiába a leninsapkás Stirlitz avatar, Vászkáról mindig azt hiszem, hogy nő (nem növekszik, nőnemű).

pruntyike 2011.05.31. 04:19:13

Itt többen is emlegették a viccet a vadászról, melynek poénja: vadász, vadász, te szopni jársz ide... Kérem, sőt követelem a viccet, nem ismerem. Egyébként Móricka és Grün utazik a vonaton...

pruntyike 2011.05.31. 04:27:53

@fogsunder: Igen, a Satur. 110-150 %-on teljesít (az ígéreteihez képest). Igaz, szlovák, a tulajdonosa meg a szlovák játékautomata liszensz birtokosa, megengedheti magának, hogy hobbiból a világ legjobb (vagy legalábbis a volt kommunista országok legjobb) utazási irodáját csinálja meg, csak úgy hobbiból. Az idegenvezetőik a legjobbak szerintem, akik léteznek. Voltam az angol Golden Tours-sal is, álmomban se jöjjön elő, rosszul vagyok, ha rájuk gondolok. Pedig nagyobbrészt amerikaiak voltak a kuncsaftok, de mégsem borították rá az idegenvezetőre a buszt. Mondjuk ezt máig sem értem.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 07:24:33

@pruntyike: hát így még ne buziztak le. Amúgy meg leszbikus vagyok.

Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:
- Vadász, vadász te szopni jársz ide...

De van ideillő másik is:

Nyuszika keservesen sír. Kérdi a medve:
- Mér sírsz nyuszika?
- Tegnapelött, mikor mentem haza az erdőbe, a róka megerőszakolt. Meg tegnap ios. És ma is arra megyek haza.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.05.31. 08:04:36

@Rosszindulatú Vászka: Igen, pont a vadászos klasszikus jutott eszembe nekem is:)) Továbbá, a Kartago Tours nevű céggel, max az Örs Vezér térig utazunk. Onnan a metró még fillérekért visszahoz.

igazságos 2011.05.31. 08:06:56

@cicmen: nem láttam már nagyon régen, szerintem biztos talált magának valami nőt. :(

Egyéves Önkéntes 2011.05.31. 08:11:34

@okoskodó: nyugi, meg fogod te is érni ezt az időt :)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 08:25:57

@EÖ: hát, ha még nézni is akarja, akkor már tutifiksz, hogy nem vállalom.

Egyéves Önkéntes 2011.05.31. 08:45:21

@Rosszindulatú Vászka: minden utazási irodás posztnál jön egy pár okos, hogy ő bezzeg féláron megcsinálná
ez többnyire igaz is, de mindenhol nem

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 08:58:52

@EÖ: átfogó kutatásaim szerint, valamint az Onlájn Akadémiai Kutató és Tudóstársaság (kigondoltam.blog.hu) módfelett rátermett és tanult túdóstársaim tanulmányai szerint is ezt a viselkedésformát egy speciális, csak a Kárpát-medencében őshonos és előferdülő úgynevezett "magyargén" (nevezik még jobbantuggya- avagy rikoltóvérebgénnek is) okozza, ennek hormonális és agyra presszinált hatása okán véli úgy a júzer, hogy mindég igaza van és jobbantuggya.

Legújabb kutatásaink szerint ez a gén alkuhol hatására elkezd egy ojan hormont gyártani, amitől a júzer már nem csak okosnak de humorosnak és szépnek is lássa magát, dacára annak, hogy a külvilágból érkező 8és inyorált) ingerek ezt nem erősítik meg.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 09:20:39

@EÖ: látod? Már te is kezded. Vélhetően elkaptad a fertőzést. Msotmár a Zinterneten, meg a pornóoldalakon mindenféle vírusot meg fertőzést össze leeht szedni. Éberség! Örökös éberség!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 09:39:51

@igazságos:
Hát nekem nincs légkondim.
Ha melegem van, lemegyek a patakpartra.
De ha a bagoly a közelben van, akkor megkérem, hogy propellerezzen egy kicsit.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.31. 09:42:49

@pruntyike: S..A..T..U..R..-ral utazni jó! felírtam. :-)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.31. 09:45:01

persze velük is legfeljebb csak a maldiv szigetekre.. :o)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:15:16

Hajdú Péter KRESZ- és Illemtaniskola

Roberto1 2011.05.31. 10:15:24

@hagyma: hagymaaaaaa, nagyon átvetted az amerikai életérzést... :) Tudod, van, aki szereti a történelmet... Mellesleg az Universal stúdió 3 napos jegyéből 1 hétig nyalják a segged Egyiptomban, vagy Tunéziában... repjeggyel, szállással, kajával... Osztod itt az észt, közbe meg szépen átalakulsz birka amerikaivá, ne má... :) Jártam már számtalan helyen a világban szerencsére, de az USA sosem vonzott... mindenből van szebb, jobb, ősibb máshol... Ha azt mondod, legurultál a majákhoz, megnéztél pár gyönyörű helyet, azt mondom oké, de hogy egy szaros filmes parkot összehasonlítani Tunéziával... ;)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:22:24

@Roberto1: ugye? A Tatooine kutya? Meg a halál a Níluson hejszíne?

Roberto1 2011.05.31. 10:29:35

@Rosszindulatú Vászka: meg Petra, és még sorolhatnánk... A helyszín j-vel kicsit fájt, de egyébként igen! :)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:31:10

@Roberto1: salynos nekem ijen álamellnökös a hejesírássom :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 10:35:15

@Rosszindulatú Vászka:
Valld be őszintén, hogy a zálamfői posztra hajtasz!

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:40:12

@Sün‼: még szép, ideális pollitikuss aspiráns jelölt vagyok. Alkesz, rosszindulatú, bunkó és beszédhibás. Mi kellhet még?

Az álamőfi poszt senem rossz, még ami érdekelne egy nyugis brüsszelli úniós poszt, csak ott üldögélnék, tvittelgetnék meg ijenek. Az is tecc. Esetleg valami szóvivő. Benzinkártyával meg bömbölős audival.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 11:03:16

@Rosszindulatú Vászka:
Szerintem először célozd meg brüsszelt.
Ott megtanulhatsz fészbúkozni, meg mikrobloggerkedni.
Aztán ha már elég volt az állandó kétlakiságból, na akkor célozd be a sanyipalotát.

Gastroger 2011.05.31. 11:06:03

Ugyanmár Kartágó Tours, a posztólónak ajánlanám,
Horálky Utazásszervezési Holding által ajánlott Ede Szállodaszövetség Bográtsch Panzióit.

Még ez jutott eszembe, nem tudom volt-e már:

Stadler József Adótanácsadói Iroda és Művészeti Galéria

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 11:18:13

@Sün‼: az nem jó, még úgy járnák, mint sok honfi, hogy pár hét alatt elkezdem törni a magyart meg affektálni. Talán még az lehet, hogy a Palotás előtt még beújítok egy pártelnöki vagy hasonló poszt, az jó ugródeszka lesz. Ami még cselendzs, hogy nehéz ám mostanság versenyt lopni ezzel a rohanó idővel.

Csepregi Éva Tánc és Lnekstúdió

Miizu 2011.05.31. 11:20:09

Én egyszer utaztam a karthagoval és minden rendben volt. Talán utána kell olvasni tripadvisoron a holteleknek, illetve meg lehet nézni, hogy milyen fakultatív lehetőségek vannak kint, nemcsak várni a sültgalambot.

A posztoló a köcsög

varvizib 2011.05.31. 11:22:40

A posztoló miután már harmadszor barátkozott a csótányokkal, egyéb bosszantó dolgokat kellett eltűrnie, tovább jó néhányszor át is verték, végre rájött, hogy talán mégsem kellene a Karthágóval utazni.

Milyen jó hogy elérte őt ez a felismerés!

Néha nem értem, úgy tűnik vannak olyan emberek, akik direkt szeretik ha szivatják őket... :-)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 11:27:31

@Rosszindulatú Vászka:
Azért közben trenírozz a vendégkönyvbe való bejegyzésekkel is, mert azért csak úgy nem lehet valaki álamfő.
Meg a széles nyelvcsapások frontján is el kell érni valami dobogós helyet.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 11:38:34

@Sün‼: az nem probléma, szentencia ügybe toppon vaok. Évek hoszú során treníroztam Metta V. Viktor és Reich Jenő úak idevágó tanulmányaival és értekezésivel.

A nyelvelés senem kihívás, pár unimuki instalálása után bárkivel egyetértek akármijen témába.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 11:52:32

@Rosszindulatú Vászka:
Hát akkor tulajdonképpen készen is állsz a megmérettetésre. Nem is értem, miért nem adtad be a papírjaidat az előző választások idején?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 11:54:28

@Sün‼: még kicsit kivárok, hogy mejik múlti meg bank akar korrumpálni és összefonódni velem, mer nemmindegy.

igazságos 2011.05.31. 12:50:54

@Roberto1: Hát, ha tudnád, mi van abban a szaros parkban, lehidalnál. Tunézia ahhoz képest nevetséges.

Mondom ezt úgy, hogy én is voltam mindkét helyen. Na, erre varrjál gombot, irigykedhetsz. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.31. 13:34:34

@Roberto1: nekem nem kell nyalni a seggem
es nem vagyok regesz, sem tevegelo
a tengerparton meg semmit tenni nincs turelmem, nem az a tipus vagyok es utalom a hoseget

labi 2011.05.31. 15:24:22

@hagyma:
Azt ugye tudod, hogy azért mert mások csinálják, neked nem fogják kötelezővé tenni, így nem kell hogy problémád legyen vele, hogy ki hol és hogyan nyaral. :)

Roberto1 2011.05.31. 18:01:02

@igazságos: nem olyan családból származom én... :)
@hagyma: ennyi, nem vagyunk egyformák... neked a légkondis vidámpark, nekem a több ezer éves romok okoznak örömöt (és nem a baksisért vigyorgó arab)... :o)

anarch 2011.06.01. 08:54:04

vadász, vadász...
süti beállítások módosítása