Tékozló Homár

Hamisítják a finom bélszínrolót is

2011.06.02. 10:35 | jackyll | 118 komment

A Homár nehezen tudja elképzelni, a kommunista nosztalgián kívül miért fogyasztanak az emberek a bélszín nevét örökre besárazó bélszínrolót évtizedek óta. A kifinomult húsfeldolgozási technikáknak köszönhetően azonban egyre olcsóbb és egyre szarabb anyagokat sikerül előállítani, amik még mindig túl jók állateledelnek. A rettegett Natural Meat két nagyságrenddel trágyább termékével másolja az eredeti rolót, külön bosszantásként "eredeti" felirattal, amin sorra akadnak ki az ínyencek, mint Zoltán:

Tisztelt Fogyasztóvédelmi felügyelőség! A Napokban vásároltam egy Budapesti CBA üzletben egy zacskó "Mirelit bélszínrolót", mely csomagolása a régi Mirelite termékek kék/narancssárga csomagolására nagyon hasonlított ill. a márkaneve is Bélszínroló volt! (Mirelit Food Szolnok forgalmazza) Mivel az elmúlt 20-30 évben rendszeresen fogyasztottam ezt a terméket tudom hogy általában lassú tűzön 15 perc alatt sül át az egész, ha gyorsan süti az ember akkor nyers marad a közepe. Lassú tűzön kb 15-20 perc sütés után a bélszínrolókat felvágva vöröses színű , íztelen borzalmas ízű húspép fogadott, holott a külseje már sötétbarnára sült.

Visszatettem még sülni de nem sokat javított a helyzeten, végül felkarikázva tettem bele az olajba így viszont kőkeménnyé sült.

 
Levelet írtam ezügyben a MIRELITE-MIRSA kft-nek, (mint a Csepeli Mirelite jogutódja) és megkérdeztem hogy egy régi bevált receptet mi a fenéért kellett átalakítani, ilyen ehetetlen borzalmas ízűre? Hisz a régi fajta Csepelen készült bélszínrolókon átsütés után nem vöröses hanem világosbarna színű volt a hús, finom, ízletes ízvilággal. Kérdeztem hogy nem lehetne-e visszaállítani a gyártást az eredeti recept szerint, esetleg visszahozni a gyártást a Csepeli üzembe, mert ez a Szolnoki ízvilág csapnivaló.
 
A válaszuk igencsak meghökkentő volt, miszerint a terméket HAMISÍTJÁK, hisz ők MIRELITE-MIRSA márkájú termékeket készítenek, míg a bélszínrolót a megtévesztésig hasonló csomagolással, rossz minőségű alapanyagokból valami Szolnoki offshore cég forgalmazza MIRELIT-FOOD néven! Állítólag a hatóságoknál már több bejelentés is érkezett semmi változás nem történik.
 
Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet az hogy szinte a megtévesztésig hasonló csomagolással, ugyanolyan névvel, de más gyártmányú, más ízű terméket hoznak forgalomba, és hagyják hogy az eredeti, megszokott, finom árukat gyártó céget lejárassák ezzel a pocsék termékkel?   Nem lehet valamit tenni ezügyben, vagy Magyarországon ha holnap a szomszéd Mariska-néni beprézlizett hengeres formájú fasírtot fog árulni bélszínroló néven ugyanolyan csomagolásban akkor semmilyen hatóság nem fogja megbüntetni, hagyják az embereket megtéveszteni?  

Válaszukat és mielőbbi vizsgálatukat  várom, Tisztelettel: K.Zoltán

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen (törölt) 2011.06.02. 10:36:52

Hamisítják? Eredetileg is hamis volt nem?

cicmen (törölt) 2011.06.02. 10:42:13

Ha sok terméküket hamisítják, lehúzhatják a rolót!

dr. _mmm_ 2011.06.02. 10:42:21

Azt nem értem, hogyan lehet bélszínrolónak nevezni valamit amiben a bélszín aránya < 10% de szerintem kb az 1%-ot közelíti meg. Ez sima húspép. Mellesleg régen én is sokat ettem.. :)

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.06.02. 10:42:49

Az volt már,hogy rolot csak az Aldiból :)

Antalbaba 2011.06.02. 10:46:01

Jobb lenne, ha inkább elkezdene vki egy vadiúj, VALÓDI bélszínrolót árusítani. Összetevők: bélszín, fűszerek, panír, SNITT! De ki tudná ezt megfizetni? /Nekem pl. senki sem tudná azt megfizetni, hogy ezt a sz@rízű fűrészport pénzért hazavigyem. Pedig gyerekkoromban határozottan ehetőnek tűnt;-)))/

Rosszindulatú Vászka 2011.06.02. 10:47:27

Ejnye no, már Csepel senem a régi. Hová jutunk így? Netántán még a Kiráj sírját is hamisíccsk kisvártatva? Mi lesz így a pujkatallérral, meg a gordonblővel, meg a kijevi pujkamellel?

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.06.02. 10:47:54

lehet már a posztolót? :)
1. minek ir a milet Mirsa cégnek,ha a csomagolás elején-lásd kép- oda van irva,Milerit FOOD
2.ha néha megforditaná a zacskot, s elolvasná miból van vagy ki a gyártója okosabb lenne :)))

makifej (törölt) 2011.06.02. 10:53:56

de szeretnék ennyi szabadidőt...

Leadfoot 2011.06.02. 11:00:02

Akármennyire nem bélszín, az "átkosbéli" roló finom volt. Friss kenyérrel, majonézzel... nyami.

Azt meg meg kéne szokni, hogy az élelmiszerek rosszabb minőségűek, mint akkor.
A gyártó spórolni akar. Ha drága a cucc nem veszik meg, így a minőségen spórol. Ez a piacgazdaság. :-)

É2I 2011.06.02. 11:20:45

Ezek a mélyfagyasztott ilyen-olyan fasírtok iszonyat nagy minőség romláson estek át.
Amikor elindultak ezek a termékek teljesen fogyaszthatók voltak. Szerettem is némelyiket. De mára olyan ízük, állaguk van, hogy förtelem. Nem is eszek már egy pár éve.
Hacsak nem az üzemi kosztban nem azt kapom, de akkor kettőből max egyet tudok legyűrni.
Drágák de viszont szarok is és nem csak a sufni bt. által gyártottak, a nevesek is.
Így marad a házilag készített fasírt, abba legalább azt teszek, ami belevaló. :D

Rosszindulatú Vászka 2011.06.02. 11:28:48

Sok méjhűtött készételnek van sportértéke, pont a fasírtnak nincsen sztem, összekeverni a cuccot nem akkora idő, hogy vegyen a júzer drágán szart. Hacsak nem konyhai antitálentum.

cicmen (törölt) 2011.06.02. 11:29:53

Válaszukat és mielőbbi vizsgálatukat várom, Tisztelettel: K.Zoltán

Végre valaki nem írta oda hogy nemezanevem!

cicmen (törölt) 2011.06.02. 11:32:24

@É2I: Így marad a házilag készített fasírt, abba legalább azt teszek, ami belevaló. :D

Az gyenge utánzat lesz, ha nem teszel bele sertésvért borjúszemet és csirkecsőrt!

serfecs (törölt) 2011.06.02. 11:33:13

ízletes ízvilág?! Nem arról a bélszínrolóról beszélünk, amit áltisiben feltálaltak a paradicsomos káposzta mellé és amikor nem sikerült hányni, elég volt csak erre gondolni?

.lll. 2011.06.02. 11:35:22

Zoltán,maga pedig ne vásároljon ilyen nyesedékből készült mirelit szarokat,vegyen mondjuk csirkecombot,az is elkészül 30 perc alatt

Egyéves Önkéntes 2011.06.02. 11:36:32

ízvilág?! LOL
egy mirelit szarban ízvilág

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.02. 11:39:40

Aki ilyen kókálmányokat eszik, az bélszínfacsarodást fog kapni!

.lll. 2011.06.02. 11:41:07

@Sün‼:

ennél még a fagyasztott zöldséges busafej is jobb

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.02. 11:47:51

@lófő:
Vagy egy echte domolykóuszony karikára vágott csigabecsinálttal.
Aaaaz igen!

2011.06.02. 11:52:23

ennyi kibaszott sok ínyencet egy helyen...

akos147 2011.06.02. 12:05:38

@cicmen: mai humordíj odaítélve

nick-probieren 2011.06.02. 12:12:21

A hagyományos, nem hamis terméken MIRELITE felirat olvasható a sarokban lévő karikában, és van még a doboz bal felső sarkában egy jó nagy eszkimó is!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.02. 12:37:44

@nick-probieren: Az eszkimók nem is nőnek nagyra, és különben is inuitok.

Gyűjtőjegyes 2011.06.02. 12:50:14

@Sün‼: 2 másodperccel korábban jöttél. Sietsz valahova?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.02. 12:58:15

Finom bészínroló? Ez a mondat nem önellentmondás?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.02. 13:05:04

@atpijkamo: A finomlisztnek sincs magában az a kimondott kellemes íze...

tregard 2011.06.02. 13:28:09

bélszín-roló? paradoxon

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.06.02. 13:59:12

Azért valljuk be: az sem megoldás, ha a csomagoláson bólogató zsiráf matrica van avagy fémszálat fűznek bele.

Olyan ez mint a tej vs. reggeli ital vs. harmatfriss & puszta ital

Vagy pálinka vs. gyümölcspárlat vs. gyömölcs ízű szeszesital

Sorolhatnám. Tudatos fogyasztó kell és az összetevők megemlítése. Ha viszont nem az előírt arányban tartalmaz valamit, vagy valami nem szerepel a listán... jól meg kell büntetni!

Javaslom a "bélszín jellegű" fantázianév bevezetését!

Egyéves Önkéntes 2011.06.02. 14:27:07

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: esetleg lehetne díjazni az ilyen próbálkozásokat "büntetés jellegű" szankciókkal a fogyvéd részéről, persze csak ha nem "sóhivatalnak látszó intézmény" lenne

TiZ 2011.06.02. 14:42:56

Kötelezzék a gyártót a végbélszín roló név használatára. Ha nem tudja eladni a terméket, hát az legyen az ő baja.

2011.06.02. 14:59:18

Írna a rák levelet. Kidobni a kukába, és soha többé nem venni semmit a gyártótól.

bekbórd! 2011.06.02. 15:05:21

Egy szolnoki cég honnan nézve offshore?

budahazyj 2011.06.02. 15:09:02

Zolikam-Zolikam, ha ekkora gasztro-kiraly vagy mi a faszert eszel fagyasztott belszinrolot? Ha birod a hamisat:

maszatkonyha.blogspot.com/2008/02/hamis-blsznrol.html

ha inkabb az eredetit:

www.receptvarazs.hu/receptvarazs/recept/belszinrolo/

Azt irjak a masodik linken, hogy 15 perc elkeszites, 15 perc sutes. De most mar megyek veszek vagy 20 dkg parizert, ugy megkivantam.

megamenn 2011.06.02. 15:10:56

"sorra akadnak ki az ínyencek, mint Zoltán"

Az ínyenc Zoltán, amint hamisított mirelit álbélszínt majszol...a falra, mérgében.

ave 2011.06.02. 15:11:35

Most lehet kapni az igaz-eredeti -egyebkent kurvajo, nem ertem, hogy fikazhatja barki is- belszinrolot?
En 2-3 eve mar csak szarokat talaltam a boltban, az igazit nem.

megamenn 2011.06.02. 15:16:46

És azt honnan lehet tudni, hogy az az igazi? Rá van írva, hogy "eredeti" ?

Ufóka 2011.06.02. 15:22:52

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Frankón a KOMMUNISTA pont NET oldalról linkeltél be bármit is? A következő mi lesz? Bááááááááár, ha jól belegondolok, nagyobb szégyen lett volna, ha az mszp.hu vagy a fidesz.hu-ról linkelnél. Broááááf mind3.

☉ ☾ 2011.06.02. 15:23:37

Gondolták, ott ahol 2/3-al idióták kormányoznak, ott a nép a szart is boldogan megeszi, csak ügyesen kell címkézni.

Dr Kangörény 2011.06.02. 15:24:26

Na mi van nem csak a tecsóban árulnak szar ennivalót, hanem a nemzetünk által tisztelt cba-ban is? Ráadásul magyar gyártmányú szart?

littlerock 2011.06.02. 15:37:40

Semmilyen elősütött, panírozott dolgot nem veszek, és nem eszek meg!!! Tudatosan próbálok vásárolni. A hamburgerpogácsát is 100% húsból csinálom telibe le se sajnálom, hogy az élelmiszer ipari hulladékokat ki hamisítja... Se olcsó csokinak látszó tárgyat, se párizsit nem veszek... ha kicsit olvas az ember, meglepődik... az egyik kedvencem a Twist Liba Húskrém... 2%!!!!!! libahússal... és ezt engedik forgalmazni... Hogy rohadna meg, aki ebből gazdagodik!!!!!

tevetevegelő 2011.06.02. 15:52:20

Régen voltak ilyenek hogy hatósági Húsbolt ahol a kényszer vágott és egyébb problémás húsokat árulták persze sokkal olcsóbban mint a közértben
Na ezek a boltok illetve az ide való húsok hol vannak ?
Sajnos tudom bélsziroló,párizsi,virsli STb

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.02. 15:52:55

Off: (Most érkezett)
Túl olcsó sör a skót Tescókban: kihívták a rendőröket a sok vevő miatt

A rendőrséget is ki kellett hívni egy skóciai Tesco áruházhoz, mert egy árazási hiba miatt véletlenül túl olcsón kínálták a sört és a lelkes vevők áradata miatt bedugult a parkoló. A hibát egyébként több skót Tescóban is elkövették – írja híroldalán a BBC.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.06.02. 15:55:52

A regi mirelite majgomboc es belszinrolo.. az volt a csucspont. majgomboc neven mar csak valami kegyetlenszar fosmocsingot lehet kapni. A belszinrolot meg vettem egyszer a tecsoban ilyen ketkilos kiszerelesben, de nagyon nehezen gyurtuk le. Azota nem kiserletezunk a kannás bélszínrolóval.

tlantos 2011.06.02. 15:56:15

Az a helyzet, hogy az aeredetinek sincs semmi koze a negyed evszazaddal ezelotti valtozathoz. Az tenyleg jo volt. A mostani ugy szar, ahogy van. Az eredeti is, nem csak a hamis.

tlantos 2011.06.02. 15:57:28

@littlerock: a te dógod, azert tudd, hogy lehet kapni igazi parizsiizu, husbol keszult parizsit is. (persze nem magyar gyartmany)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.06.02. 15:58:46

@Kangörény_: a CBA visrli, az a melypont. Olyan feher, mint a geppapir, ha nem nyuzod meg kagylosan hamlik, ha megnyuzod felpuffed es nagyon lehangoloan nez ki a fazekban a rengeteg halott fasza szinu lottyedt pemporud.
Nyarsra kene huzni azt aki kitalata.

mréveiller 2011.06.02. 16:03:54

aki evett már ilyet az tudja hogy szar. ki lepődik meg ezen?

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.06.02. 16:06:46

Akinek problémája van azzal, hogy a bél színrolónak bél színe van, az hüje. Bélböl készül nagy hozzáértéssel, és belekeverik azt a sokféle finom béltartalmat is, amejet benne tanálnak az álat levágássa után. Nem kell csodálkozni azon se, ha az íze közelít a bél íze felé, hiszen ki ne ismerné azt a jellegzetes csodálatos aromát, amejet csak a bél tud nyújtani, és amejet az ismert italba is csak nagymértékü cukrozás és higitás után árusitanak kényesebb gyomru hölgyek számára.

littlerock 2011.06.02. 16:13:21

@tlantos: Pontosítok: olcsó párizsit nem veszek, bár valójában szalámit is ritkán... megbízható forrásból van falusi szalámi, és kolbász... adódik baromfi hús is... Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy a boltban vásárolható húsok milyen minőségű állatokból készülnek, de egy dolog majdnem biztos... nincs benne szója, meg csontliszt, meg térfogatnövelő szer stb... úgyis belefutok ezekbe néha, de minél kevesebbszer, annál jobb

tlantos 2011.06.02. 16:20:04

@littlerock: mi az olcso? Az osszes magyar parizsi szar (az efef azt reklamozza, hogy szojamentes, valoban nincs rairva, de az szoja nelkul is szar). A pick is ehetetlen. A nosztalgia meg a borjuparizsija is.

xenaxena 2011.06.02. 16:23:44

Én a Párommal Ásványrárón beültem egy Jóhírű étterembe ahol sajttal töltött csirkemellet rendeltem rízzsel. Kihoztak egy sajttal töltött pulykatallért. Visszaküldtem és nem értettem miért félrevezetőn írják az étlapra, megkérdeztem de csak mosolygott a pincérnő. Biztos nagyon vicces lehetett. Nekem nem mert éhes voltam. De azért a drága szart akkor sem ettem meg. És a boltba se veszem meg.A parizert drágát veszek, valszín az is szar, de legalább finom.

baliquez 2011.06.02. 16:38:59

Az semmi, a bödönvízen meg ilyen felirat van: "ásványi anyagokkal dúsított ivóvíz jellegű ital". Vagy ivóvíz alapú ital, nem emlékszem pontosan. Közben meg csak víz, ahogy elnézem, ízre is. Kész lebukás hogy nem vízzel oltottam szomjam hanem konkrétan italoztam a vízjelleget, fogalmatlanul.

Sam the Ace 2011.06.02. 16:47:07

Sosem ettem ilyet, de elég undorító egy szoc kajának néz ki. Eleve utálom a mirelit ételeket, mert még nem ettem olyat, ami hasonlított volna annak az ételnek az ízére, amit otthon meg lehet csinálni friss alapanyagokból, sokszor olcsóbban, valamint ami csak szeretne lenni. Sosem értettem miért veszik ezeket az emberek, de ez a bélszínroló kifejezetten undorító lehet.. Megőrzöm a bélszínt a fejemben úgy, ahogy azt legutóbb ettem, jobb lesz nekem így.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.02. 16:53:55

Ezt a szart mi a büdös lónak a faszáért árulják még egyáltalán?

gabest1 2011.06.02. 16:54:07

Már a képen sem olyan mélybarna színe van, mint az emlékeimben. Egyébként én szerettem paradicsomos káposztával.

bőrmók 2011.06.02. 17:14:18

Valaki írjon már egy posztot a kovászos uborkáról. Arról van szó, talán már más is észrevette, hogy újabban KOVÁSZOS UBORKA néven ecetes uborkát árulnak, és a levet liszttel vagy kalcium-karbonáttal teszik szándékosan zavarossá (!!!). Már két ilyennel találkoztam, az elsőt megvettem (teszkóban), a másodiknak már megnéztem a tartalmát (cba-ban). Nem tudom, hogy lehet-e még egyáltalán igazi kovászos uborkát kapni.
Azért nem szeretnék posztot írni ilyenekről, mert biztos beleírnék valami olyasmit, hogy "sajnos ezekből az apróságokból látszik, hogy magyarországon még mindig a szarrágás a legjobb biznisz"

bőrmók 2011.06.02. 17:16:58

@xenaxena: sajnos, amíg az ilyen ételt kifizetjük, addig ez lesz. Ilyenkor nem kéne kifizetni, ha meg balhéznak, akkor FFF. (Mondom én, aki szintén balhékerülő típus vagyok:) )

kela-bá 2011.06.02. 17:17:10

NE CSODÁLKOZZUNK, HOGY ENNYI BETEG EMBER VAN.
A "VAJHELYETTESITŐ"-re IS RÁ VAN IRVA, HOGY "SZIVBARÁT" Azt mondják nem igaz ! Én nem is eszem !
Mindenki saját maga vigyázzon , hogy mit eszik !

További szép napo !

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.06.02. 17:18:07

Szóval a hamisítás volt az oka annak, hogy pár napig sikerült zöld székletet produkálni a bélszínrolótól.

Netuddki. 2011.06.02. 17:28:47

Tisztelt K.Zoltán!

Mariska néni tuti, hogy meg fogjuk büntetni, de ilyen cégeket ahol némi utánajárás lenne kideríteni ki is áll mögöttük nem foglalkozunk.

Tisztelettel:
bivalybasznádi fogyaszóvédelmi felügyelőség.

U.i.: Cégekkel amúgysem foglalkozunk. Azok bizalommal forduljanak föl...

na__most__akkor 2011.06.02. 17:51:25

Nem ízlik?

Hogy fogjátok túlélni a szerb hadifogságot?

Elpuhult nemzedék...

Juan Schwartz 2011.06.02. 18:07:09

@Takony_fősámán: boltban veszed a kovászosuborkát...? Bakker, azt sem tudtam hogy árulnak egyáltalán ilyesmit.

Pista bá 2011.06.02. 18:12:15

ajjaj

- cba-ban veszi
- 15-20 percig süti
- bélszínrolót fogyaszt

nem egyszerű...

Labancz 2011.06.02. 18:14:45

Már mindent hamisítanak. Ez a hozzászólás sem eredeti.

Szityu 2011.06.02. 18:20:43

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen az a szolnoki offshore cég???? :)))

gorcsev54 2011.06.02. 18:21:22

@Antalbaba: Régen én is sokszor vettem, ehető volt,viszont most egyszer vettem a macska ette meg, nem merem ezt a hibát még egyszer elkövetni, pedig a múltkor valami más fajtát láttam kacérkodtam vele de aztán visszadobtam.Annyi szart sikerült már megvennem. Pl. szalámit már nem is merek venni.

kpityu2 2011.06.02. 18:51:43

Kőőolajfinomítóóó! Hát nóórmális? Már hogy volna finom?

elég.volt 2011.06.02. 19:05:03

Most íztelen volt vagy borzalmas ízű? :)

VLADISZLAV 2011.06.02. 19:25:20

Azért mint tősgyökeres szolnoki, kérem hogy ne mossuk össze a város nevét ezzel a szarral! Szolnokon nagyon jó ízvilággal főznek az emberek. Pld. minden szakácskönyvben külön ki van emelve a szolnoki, alaplével készült halászlé. Stb.

baliquez 2011.06.02. 19:27:40

@VLADISZLAV: alaplé felmerülése halászlé kapcsán, ez ugye valami vicc akart lenni?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.06.02. 19:28:33

Micsoda gurmé a posztoló... :DDDD

zanzibear 2011.06.02. 19:47:39

Érdekes, korábban épp az volt a tapasztalat, hogy a mindenféle bélszinrolókból lehetett fűrészporosabbnál fűrészporosabbat és ízetlen, ehetetlen vackot kifogni.
Ez, az itt intenzíven fikázott viszont teljesen jól sül, nem fűrészporos és az íze is rendben van.
Kis nyitottság az újra, és kész...

Egyéves Önkéntes 2011.06.02. 19:59:31

@baliquez: halászlé esetében az alaplé teljesen korrekt, hovatovább kötelező elem
a tészta, na az vicc
de a legnagyobb vicc az, aki csak filézve eszi meg, mert fél a szálkától

Hóember 2011.06.02. 20:12:31

Suhanc koromban imádtam a rolót, lehet hogy benevezek megint egy nosztalgiakörre!

kvadrillio 2011.06.02. 20:14:52

Detto ugyanaz, mint pl a Sága fasírtgolyhója , és a saját márkás Spar fasírtgolyója közti különbség, utóbbi egy alaktalan hörcsögfarokpépszerűség....., nem mintha az előző fenomenális lenne, de vöröslepedős bikavadító reklám hatásaként kipróbáltam eccer ! Elég is volt eccer !!!:)

Óóóóó...azok a régi szép idők jó ízű, magyar szájíznek kiválóan megfelelő MIRELIT termékek !!!!! ...amik már csak az emlékekben élnek.....:)
sajnos.......

zanzibear 2011.06.02. 20:26:56

@kvadrillio:
Fehér papírdobozos Mirelit készételek, kék vagy rózsaszín egyszínnyomásos feliratozással? Valamiféle káposzták biztos, hogy voltak belőle :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 20:43:20

@Juan Schwartz: hat ez kesz nekem is:)
kb 10 perc melo 3-4 nap varakozasi ido es van 4 kilo fasza koviubu:)

amugy tenyleg minden szarabb, ezt en meg jobban tudom, mert nem folyamatosan valik szarabba nekem, hanem csapasszeruen, ha kuldetek akar sdzalamit, akar kulonleges vagdalthust, vagy solet konzervet
hat meg sem kozeliti a regit
mosma' nem is kuldetek, eszem az amerikai szart, ez is szar, de nem kell postakoltseget fizetni

Mylady 2011.06.02. 20:55:21

@hagyma: viszont ha nem tudod kitenni a napra (vagy betenni a spájzba), akkor sokmindened lesz, de 4 kilo fasza koviubid tuti nem...

Mylady 2011.06.02. 20:56:37

És hogy ON is legyek: Soha életemben nem ettem ilyet. Mármint bélszínrolót. De még csak nem is nagyon hallottam róla, hogy létezik.
Most akkor én sikeres vagyok???

Oli Garha 2011.06.02. 21:02:59

@Takony_fősámán: a cba-ban lehet kapni a FRUH-KER koviubiját sztem az áll legközelebb a valósághoz koviubi ügyben
a többi savanyúságuk is egész finom pl.ecetes karfiol
van vödrös és zacskos is
1 próbát megér

Ianitorum Regalium Magister · http://regnihungariae.blog.hu/ 2011.06.02. 21:12:21

@kvadrillio:
"Óóóóó...azok a régi szép idők jó ízű, magyar szájíznek kiválóan megfelelő MIRELIT termékek !!!!! ...amik már csak az emlékekben élnek.....:)
sajnos....... "

Nem lehet,hogy mi változtunk meg a nagyobb választék, az igényesebb (?) étkek hatására? És a mirelit régen is ugyanolyan szar volt,mint most?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 21:39:24

@Mylady: hat legalabb egy ablaka csak van mindenkinek, nekem erkelyem, nem kell feltetlen napra, foleg ha nagyon sut, de ketsegtelen melegre, olyan felig-meddig
jo eliosmerem, ablaktalan eszaki fekvesu igloo nem a legalkalmasabb:)
amugy most akarok csinalni eppen,m azert szurt szemet a beiras
csak meg uveget kell szereznem, az erkelyunk eleg arnyas, a fak vegett de szerintem sikerulni kell

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 21:41:02

esd hogy on is legyek
volt a napkoziben /otthon soha/ es nagyon utaltam, bar attol volt hogy megettem
ha az ember fia ehes, magamtol tuti nem vennek
mar a kinezete is, elnezest szaralaku es szinu

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 21:43:11

@Oli Garha: regen volt egesz normalis egyes ettermekben es lattam piacokon is, de mint mondottam volt, mindig hazilag keszult edesanyam altal
most a heten csinalok eloszor magamtol, mert unom az amerikai picklet:), ami azert jo, de
kicsit varialunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 21:45:52

@EÖ: ezt azert ne mondd bajainak
a filezes hulyeseg, az nem halaszle, de eppen most olvastam a karajon, hogy pl. a harcsapaprikas bizony filezve jobb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 21:47:14

mond, mer ez nem nez ki elutesnek, pedig az, ezrt javitom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 21:49:14

@Ianitorum Regalium Magister: szerintem regen eleve nem volt sok mirelit, es ami volt annak nem artott hogy mirelit, ilyen malmara emlekszem, meg lecsora, meg alapanyagok
azutan jott minden es nem lehet mindent ugyanolyan jol megcsinalni
a konzervek viszont tuti jobbak voltak, mikor meg volt konzerviparunk

Megdobbent 2011.06.02. 22:24:12

Teljesen jo volt hajdanan az igazi belszinrolo, nemtom a homar fiatal kis szajszervenek mi a baja vele? Mindenesetre elmegy a picsaba rohamleptekkel, buszken logatva csapjait.

Azmeg, hogy a cba szar offshore cuccot arul egyaltalan nem ujdonsag, a lazar fivereknek igy futja motorra, vagtara, vikibaratkozasra. Nem szegyen az, de epkezlab ember csak bizonyos cikkekert megy oda es passz :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.02. 22:38:23

@Megdobbent: nekem is rengeteg haverom szerette, en utaltam
hat ez ilyen
a homar jelentos CBA ellenes tevekenyseget fejt ki eszrevehetoen
en nem ismerem eletemben nem voltam CBA-ban es meg kozertbe jartam, najo volt mar talan SPAR, vagy mi meg Kaisere's ilyesmi, de oda a nom ment

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.06.02. 22:45:55

A szolnoki cég úgy offshore, hogy nem látszik, ki a tulajdonosa, csak egy banánköztársaságbeli fantázianév.

Még egy gyöngyszem a komcsinet cikkéből:

"További két elterelő manővert is bevetett a zacskón a márkakoppintó. Fióktelepként feltüntette a fővárosi Sziklatávíró út 21. címet. Aki még emlékszik a néhai Mirelite-gyárra, az tudhatja, hogy a csepeli üzem a Szikratávíró út 1. alatt áll.

Sziklatávíró út viszont egész Magyarországon nincs, vagyis ott bélszínroló-gyár sem lehet."

SzikLatávíró. Epic.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.03. 00:23:14

Kedves Zoltán!
nem tűnt fel, hogy lényegesen olcsóbb a "bélszín"rolód mint a mexokott?

Éjjen a CBA! éjjen Május elseje!

hogy a toszba lehet ott vásárolni egyáltalán? folyamatos problémák olvashatóak mindenhol a züzletlánccal kapcsolatban.
vagy talán gyeremedve?

Egyéves Önkéntes 2011.06.03. 07:16:46

@hagyma: ja, ha a karajon olvastad, akkor úgy is van. mértékadó gasztrooldal.

@Mylady: most olvastam valahol (nem a karajon :)), hogy napfény nélkül is ugyanolyan lesz, ha van benne kenyér (horribile dictu: liszt)
bár én is a napra teszem
amúgy ha holdfényre teszed ki, sokkal lágyabb íze lesz :D

Pista bá 2011.06.03. 08:57:15

@EÖ: a karaj a gasztro velvetje

pedig szebben indult a történet

szépjuhászné 2011.06.03. 09:34:39

@xenaxena:

Két éve Szegeden, a nagy hírű Virág cukrászdában rendeltem ham&eggset, a ham két szelet olcsó, vizes csirkesonka volt benne.

Egyéves Önkéntes 2011.06.03. 11:48:10

@szépjuhászné: én se merek már sonkás pizzát rendelni, mert olasz felvágott figyel rajta
minden gagyi már lassan

mohopasi 2011.06.03. 12:03:05

Igen, a valóban eredeti anno finom volt. Akkor is, ha a bélszínhez nullát közelítő köze volt. Azóta hasonló néven csak ehetetlen szarokat forgalmaznak. Pár éve kostoltam egyet, kurvára nem ízlett, odadugtam a kutya orra alá, az meg elhúzta az orrát, majd elballagott :DDDDDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.03. 21:51:51

@EÖ: en egy szoval sem mo0ndtam, hogy a harcsapaprikas filezve jo, de ott ez a tobbsegi velemeny
hangsulyozom, nem a halaszlerol beszeltem, , csak megjegyeztem
halaszlehez halat ember nem filez......
@CheshireCat:
naugye:)
@Pista bá: minden mindig jol indul, de en kedvelem amugy
anna visz egy vonalat, ebben a korban van
meg poczok is
O meg abban...
amugy ott be sem mertem vallani, hogy meg eletemben nem ettem harcsapaprikast WTF!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.03. 21:56:00

@szépjuhászné: en egyszer otthon voltam olyan helyen, de ez nem kamu, ahol az etlapon igy volt irva
hemendex
de jo volt
naja , regen a sonaki is jobb volt meg a tojas is
itt is vannak iszonyat gany sonkak, de olcsok
vegye aki akarja, vagy aki nem vehet dragabbat
itt is otthon is oriasi fizetokepes kereslet van a szarra, mert sok embernek egyszeruen nem tellik jobbra
ergo csinalnak sok szart

Mylady 2011.06.04. 12:11:28

@hagyma: ablak van, csak nem tudom odarakni az ubit

@EÖ: a holdfény az nagyon jó ötlet
majd ha lesz olyan ablakom, aminek a párkányára lehet pakolni, akkor majd kipróbálom
csak el ne felejtsem nappalra bevenni az ablakból, nehogy napfény is érje :)

Mylady 2011.06.04. 12:13:23

@Pista bá: katasztrófa, mi lett a karajból :(
már főzni nem is főznek, csak a bulvár

a malackaraj.hu-n (ahova átpakolták gyakorlatilag a gasztrorészt) meg olyan recepteket irkálnak, hogy nincs benne pontos mértékegység
ha meg visszakérdezek, nem válaszolnak

kár érte

Pista bá 2011.06.04. 23:05:40

@Mylady: esetleg alter javallat amíg ki nem moderálnak minket konkurrenciatámogatásért?

Mylady 2011.06.05. 10:50:47

@Pista bá: nem tudok :( mivelhogy a karajon a kommentek is nagyon jók voltak, rengeteget lehetett tanulni belőlük
nem tudom, van-e másik ilyen hely

_Zsoo 2011.06.14. 00:39:49

Ezért kell mindig az összetétel listát megnézni mielőtt vásárolunk valamit. Engem sem a márkanév nem érdekel, sem a csomagolása, csak az, hogy mit tartalmaz az összetétel/ingredients alatt.

Fánkevő Fáncsi 2020.08.05. 22:18:20

@ave: Teljesen igazad van, az eredeti bélszínroló klassz volt. Csak itt fiatal kis tini pöcsök kommentálnak azért fikázzák le annyira. Egyszerűen nem tudják miről van szó, akkor még nem éltek.
süti beállítások módosítása