Tékozló Homár

Miből készül a CBA étolaj?

2011.06.02. 12:53 | jackyll | 154 komment

Miklós egy újabb zseniális termékönmeghatározást fedezett fel. A CBA napraforgó étolaj elég egyértelmű elnevezés lenne, ha nem kukoricaolajból készülne. De miért?

Statisztikai adminisztrációval bajlódok éppen, és szükségem volt az étolaj vámtarifaszámára. Rá is kerestem a neten, ahol a következő találat lett az első.  A linken ott virít a CBA napraforgó étolaj fantázianevű készítménye. Azért mondom, hogy fantázianevű, mert a mellette szereplő vámtarifaszámról kiderült, hogy nem a napraforgó étolajat jelöli, hanem egész pontosan ez a megnevezés tartozik hozzá:
 
"Más, finomított kukoricaolaj nem műszaki vagy ipari felhasználásra"
 
Hogy a VTSZ szám lett-e elrontva, vagy az üvegben nem az szerepel-e, ami rá van írva, nem tudom. További jó étvágyat mindenkinek.

Legalább nem gépolaj, ennek igazából örülni kéne.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Markó utcában van a legtöbb rokikártyás autó 2011.06.03. 10:23:27

A CBA elég drága, csak a gojmotorosok engedhetik meg maguknak...

mákos,metélt 2011.06.03. 10:24:34

Nem lehet hogy így, ezzel a tarifaszámmal olcsóbb volt a vámja?

cicmen (törölt) 2011.06.03. 10:38:44

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Mert a lejárt szavatosságú csokikat időnként újrafőzik, és nem mindig tökéletes a szétválogatás.

És eltűnt a macskanyelv nevű csoki is!

cicmen (törölt) 2011.06.03. 10:40:07

@keriati: Az igazi férfiak gépolajat reggeliznek!

És fáradt olajat pisálnak!

Sicc 2011.06.03. 10:51:18

Igen, ismerjük a CBA-s átcseszéseket. 100%-os meggylevet árusítanak literenként több mint négyszáz forintért. A dobozán nincs is más rajz, csak meggy. Tehát megveszed a 430 forintos 100%-os meggylevet, aztán otthon elolvasod az epróbetűs részt, amiből kiderül, hogy ez a állat drága üdítő valójában 65%-ban alma, és csak 35%-ban meggy.
Ehhez azért kell arc!!

England win The Ashes! 2011.06.03. 10:57:02

@cicmen: "És eltűnt a macskanyelv nevű csoki is!"

Kevesebb a macska, nehezen jön össze egy dobozra való. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 11:02:43

@bájgúnár: Megkóstoltam én már a tiszta(!) kukorica-sört is, hidegen sokkal jobb volt, mint az abraktakarmány-keverékből erjesztett, de azért én maradok az ivóvíz + csíráztatott árpa (+ esetleg pörkölt árpamaláta) + komló kombinációnál, ha lehet, még a (legtöbbször kínai, általában nem kis nehézfém-szennyezettségű) szerintem feleslegesen beleoldott aszkorbinsavat is szeretem nélkülözni belőle.

Ugyanis ha sok snidlinggel és házi, hidegen, sóba elrakott pritaminkrémmel készítünk körözött brindzát, némi köménymaggal, csipetnyi zöld csomborral, kis mustárral és kis piros fűszerpaprikával, (esetleg ízlés szerint pici kaporral) azt betöltjük harsogóan friss, helyben termett (lehetőleg csípős erű, cecei jellegű) zöldpaprikába és fél centi vastag korongokra szeletelve vajas (nem margarinos!) kenyérre helyezve fogyasztjuk, semmi szükségünk nem lesz olyasmire, csak a szinte vízszerűen kristálytiszta, jó keserű sörre...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 11:05:41

@cicmen: Nem igaz, valamelyik nap a Cora nevű multináci boltban láttam, bár az igaz, hogy csak kéket, azaz tejcsokit, pedig az igai macskanyelv a piros dobozban volt és fekete étcsokiból készült. (A még igazibb meg rózsaszínes-piros, és a hegye ugyan sima, de a töve felé egyre ráspolyosabb...)

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 11:23:50

@Mária: azért, mert egy gépsoron többfajta terméket is gyártanak, ellenbe az átálláskor macerás volna rendesen kitisztogatni a beerndezéseket meg szerszámokat meg korpuszokat, ezért nem is csinájják. És miután extrém esetekben a allergiásoknal a mogyoró halált is okozhat, kötelező ráírni.

Más.
Macskanyelv van, az se hungarikum, német nyelvterületen többfajta is van.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: tiszta kukoricasör nincs. Abba is van árpamaláta.

Amúgy aki nem hidegen, saját sújától kicsepegtetett olivaolajat használ, az igénytelen proli. Mink a pudingot meg a halászlét is abból főzzök. Mer igényesek vagyunk. Meg gurmék meg gurmanok.

Amúgy ez a hétvégi már? Csak olaj a tűzre.

Analfa Béla 2011.06.03. 11:34:51

"kukorica és frakció más célra finomítva"

Az egész fidesz frakció belehugyozott a kukoricába. 2/3 frakcióhúgy, 1/3 kukorica. Ezt árulják a cba-ban a híveknek.

cicmen (törölt) 2011.06.03. 11:49:36

@Rosszindulatú Vászka: Macskanyelv van, az se hungarikum, német nyelvterületen többfajta is van.

Igen! Pl. katzendreck! :)))))

Sátán meg a Jocó 2011.06.03. 11:53:21

Márkafüggetlenül, aki egyáltalán ezt a melegen ütött, más növényi olajokkal kevert, benzinnel extrahált(!) szart, másnével "napraforgóolajat" használja, az megérdemli.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 11:55:12

@Rosszindulatú Vászka: Amit én ittam, abban nem volt. Mondjuk kísérleti gyártmány volt pár éve a Farmerexpón, Debrecenben. Boltban még nem láttam.
A baszatlan olívaolaj csak a sznobok kedvence, az igazi gurmanók vakondzsírral sütnek-főznek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 11:56:31

@popocatepetl: Leginkább forintért, de eurót és élelmezési utalványokat is elfogadnak...

Soni 2011.06.03. 12:02:12

Ma már dél se volt?

manes 2011.06.03. 12:09:15

@pruntyike: Gyerekkoromban roseibninek hivták:):)Nagyanyám nem tudott annyit sütni amennyi el nem fogyott volna..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.03. 12:10:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: igen, a korokozoi a gombak es a rovarok...
es azoknak ellenall

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 12:16:33

@hagyma: Igen, ellenáll, úgy, hogy mérgeket termel. A beletaknyolt gének meg kiszabadulnak, részben a termőhelyen, részben meg alighanem a fogyasztó szervezetekben. Bővebben a blogomban.

kela-bá 2011.06.03. 12:34:06

AZ EGÉSZSÉG ÉRDEKÉBEN lehetőleg kerülni kell bármiféle ÉTOLAJBAN történő SÜTÉST FŐZÉST, MERT A HEVITETT OLAJAKBÓL "KÉSZÜL" A ROSSZ KOLESZTERIN ! A hidegen sajolt olajak hidegenfogyasztva egészségesek !

Érdemes olvasni Dr. Hummelt ... is .

Jó egészséget !

É2I 2011.06.03. 12:45:30

Olajozott hétvégénk lesz.

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 12:52:57

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: tisztelettel ugyan, de felhívnám a figyelmedet a legeslegfontosabb német szóra a Világuniverzumba:

RÁJNHÁJCGEBÓT :)

Jelzem kalandjelleggel én is kipróbáltam volna. Bár az akkor nem is sör volt.

@kela-bá: badarság. Az étel ízélmények mérőszáma a koleszterin meg a zsírtartalom.

.lll. 2011.06.03. 12:54:13

mi csak marinált busafejből sajtolt olajat fogyasztunk,azt is -5 fokon

kela-bá 2011.06.03. 13:00:34

@É2I:
OROSHÁZÁN LIBAMÁJ-FESZTIVÁL lesz a hétvégén. Jó libahájban sütött máj igazi csemege , jó sok friss vagy hidegen eltett savanyúsággal.Igy egészséges és Orosházán most olcsóbb is lesz LIBAMÁJ !

Jó étvágyat !

É2I 2011.06.03. 13:02:50

@kela-bá: Köszi! De ezt mért csak nekem? :D

OftF 2011.06.03. 13:08:24

Aki étolajat használ

Aki étolajat használ
nem lehet sikeres ember.
Vajat és disznózsírt,
az asszony azért rítt,
abban pirítsad
a panírt.

kela-bá 2011.06.03. 13:12:52

@Rosszindulatú Vászka: " Badarság" ?
Lehet... igaza lehet Önnek ...Minek odafigyelni az étkezése, hisz van gyógyszer doszt, nem igaz ? Ja meg rengeteg mellékhatás is !

További szép napot !

bájgúnár 2011.06.03. 13:15:50

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Miután nyeltem nagyokat közlöm veled ezmár kimeríti az emberkínzás fogalmát!:)))

2011.06.03. 13:17:15

@Mária: Azért mert olyan helyen készült ahol pl. mogyorós csokit is gyártanak. Persze itt nem mogyoródarabokra kell gondolni, amit nyomokban tartalmazhat a sima csoki, hanem épp csak porszemnyi mogyoróra, ami odakerülhetett. Ennek csak annyi a jelentősége, hogy aki nagyon allergiás a mogyoróra, az egy láthatatlanul kicsi mogyoródarabtól is durva rohamot kaphat.

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 13:17:36

@kela-bá: nem fogok éhenhalni, hogy pár évvel továb éljek. Továbbá a tudomány fejlődésének hála szinte havonta változik azálláspont, hogy éppen a vaj, a nmargarin, avagy a szír esetleg olaj-e a rákkeltő vagy egészséges. Én kivárom a végeredményt.

Camappa 2011.06.03. 13:19:32

Érdekes, most hol vannak a turbó magyarok, akik a CBA fa**át szopják. Miközben ez is csak egy N+1. multi, aki mindent megtesz a plusz profit reményében. Még azt is, hogy a saját honfitársait szarral eteti, legalábbis a fentiek alapján.

bájgúnár 2011.06.03. 13:20:32

@OftF:
énmég emlékszem arra az időkre amikor bevezették a piacra az étolajakat.Nó akkor csináltak egy hecckampányt hogy így egészségtelen a mangalica,úgy egészségtelen a koleszterin.Kivágatták,lecseréltették a magyar parsztal az évszázados jólbevált sertéseiket,marháikat.Most se jó zsír se jó szalonna aranyárban a töpörtyű stb.Nó satnyúl is a nép.Magasvérnyomásos,cukros,allergiás nemzedékek tömege nő fel a szeméthegyen amit élelmiszernek neveznek.

kela-bá 2011.06.03. 13:22:00

@É2I: Igaza van ! Gondolom mások is olvassák, hogy Orosházán LIBAMÁJ-FESZTIVÁL van e hétvégén. Azt mondta ma egy szinpatikus orosházi fiatalember a D. TV-ben :ha midenki csak 30 deka libamájat fogyasztana éves átlagban jó bevétele lenne az álamnak is meg többlet munkahej is "termtődne" . Irány Orosháza, vagy a vásárcsarnok...
További szép napot !

OftF 2011.06.03. 13:22:42

@bájgúnár:
Én hozzájutok, nulla utánajárással, és nem azért, mert termelő vagyok. Piacon van bőven, oda kell menni, ha hosszú sorok lesznek, egyre többen fogják termelni is.

Camappa 2011.06.03. 13:22:59

@Rosszindulatú Vászka: Te szerencsétlen szűklátókörű. Nem csak arról van szó, hogy több évet élsz, hanem, hogy milyen minőségben.

Saját hugyodban-szarodban, elhülyülve fetrengve, a hazai kiváló egészségügyi rendszer keretein belül vagy ép elmével, saját magadat ellátni képesen.

Ringlósztár 2011.06.03. 13:25:15

Orbán és a Lázár család könnye benne van?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 13:26:12

@Rosszindulatú Vászka: Mélységes tisztelettel köszönöm!
A továbbiakkal nem egészen értek egyet, ugyanis szerintem van sör (jelző nélkül), és vannak ilyen-olyan "sörök" (búzasör (pfuj, de szar), méhsör (no azt szívesen megkóstolnám, anyai nagy- vagy inkább dédszüleim Rakacán árpasörön kívül olyat is főztek állítólag, és ha a sonkolypálinka finom, a méhsör miért ne lenne az), és a többi. Bár az esetek többségében olyan a viszonyuk a sörhöz, mint a népi demokráciának a demokráciához, illetőleg a rábaszásnak a baszáshoz, de lehetnek kivételek...

Az ilyen szörppel kevert szintetikus okádékok (gyümölcsízű hígított álsörök) divatba hozóit viszont életfogytig tartó lóhúgyfogyasztással büntetném.

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 13:28:31

@Camappa: ezt miből spekuláltad ki? Csak érdekele. Merthogy fogalmad sincs arról, hogy miket eszek, meg hogyan elkészítve.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 13:29:28

@bájgúnár: El is felejtettem, hogy előtte egy palackonként egy-egy szál fehér ürömmel ízesített körte-, szilva- vagy törkölypálinkából kell kortyolni egy háromcentest...

Camappa 2011.06.03. 13:32:04

@Rosszindulatú Vászka: Úgy látszik már most mutatkoznak a demencia első jelei.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 13:32:26

@bájgúnár: Amikor a növényi olajokat elterjesztették, a mangalica fajtacsoport a kihalás szélén állt. A különböző - általában angol eredetű - sertésfajták- és később hibridek zsírjával valóban sok probléma lehet, attól is függően, mivel etetik az állatokat.

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 13:35:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nem venném a lelkemre és szeméjes kudarcnak tudnám be, ha enyni év békés kommentezgetés után ijen csekéjségen kapnánk össze.

A búzasörnek én nagy barátja vagyok, meg az ászoksörnek is (az igazi zwickle, nem a hun ászok, hanem a rendes szüretlen), továbbá különösképp kedveklem a felsőerjesztésű delejnedűket is. Ezek minde lehetnek tiszta delejnedűk. A kukoricával való higítással és ízesítéssel én ne értek egyet, bár komojabb traumát nem okoz, ha csak ojasmit tudok az arcomba tölteni.

Azokkal a lónyálakkal kapcsolatban abszolúte egyetértünk. Sohasenem értettem, hogy aki nem szereti a sört, mér issza és roncsa így el. Nekem már az is irirtáló, mikor a héfevájszent vagy a kukoricasöröt citronyozzák, bohóckodásnak tatrom.

Mézsört meg ijesmit még sohasenem ittam, meg megygsört meg ijeneket sem. Sőtmitöbb, koktélügyben is szilárd a jellemem, komoj ember ojat sztem nem iszik. én igyexek a bartóki tanítás szellemében élni: csak tiszta forrásból!

Azéregy jólirányzott házmester, megfelelő klimatikus viszonyok közt be tugyga indítni a boldogsághormontermelésemet.

kela-bá 2011.06.03. 13:37:09

@Rosszindulatú Vászka:
Kedves Vászka ! Nem kell éhen halni ezt senki nem mondja ! Az USA a világ leggazdagabb állama, ott forditanak legtöbbet az EGÉSZSÉGRE, és mégis ott van a legtöbb túlsúlyos és beteg ember. Nyakló nélkül eszik a gyorséttermi élelmiszereket, melyeket transzzsirral(olaj,margalin) készitenek, aztán minden kis betegségre bekapnak valami szert... Úgyhogy érdemes olvasni Dr. Hummelt,és Dr. Légrádi Péter Tojás Táplálkozás Egészség cimű könyvét is. Egyikük sem éhezésre biztat !!!

Jó egészséget !

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 13:39:43

@Camappa: az a megfigyelésem, hogy az öko- bio- meg egésségfanok mind agresszívak, meg érvek hejett csak vagdalkoznak lekezelően. Innen kezdve csak egy lépés a szci vagy a vidámvasárnap.

Frusztráltnak tűnsz, estleg tankojj be az Életerő centrumba szorongásos meg depis porkészítményeket és olvassál közbe sok lenkeit, hátha lenyuxol.

MosoMasa 2011.06.03. 13:41:09

És Miklós minden lehetséges fórumon, online újságban egyéb helyen szétkürtölte: "Miklós egy újabb zseniális termékönmeghatározást fedezett fel...."

Google

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 13:41:18

@Rosszindulatú Vászka: Nem akartalak megbántani, kinek a pap, kinek a paplan!
Koktél ügyben én is kb. hasonlóképp viszonyulok, bár amíg nem fostam a vodkától, szerettem a véres marist, borsosan, és bátorkodom b. figyelmedet felhívni arra, hogy kitikkadt állapotban fele-fele arányban száraz vörös bor és jobb minőségű (véletlenül sem szintetikus cukorpótlóval édesített) tonik rendkívül fel tudja dobni az embert...

England win The Ashes! 2011.06.03. 13:46:24

@kela-bá: A tojás már megint egészséges? Mert egy időben a magas koleszterinszint melegágya volt. Csatlakozom Vaszilij elvtárshoz: kivárom, amíg eldöntik. Addig is eszem. Meg a kolbászt, sonkát, marhahúst, sört. Ja nem, a sört iszom.

Hummelt nem olvasok, inkább hallgatom:

www.youtube.com/watch?v=-6u22A_Xy2E

bájgúnár 2011.06.03. 13:47:47

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Annyira a kihalás szélén volt hogy minden falusi azt nevelt.Még a 60-as években is kondások hajtották ki faluszerte a mezőkre őket.Ugyanis a parasztember nemvágott akkor fél év alatt felduzzasztott disznót.Második évében fogták be hizlalásra.Bocs hogy vitázom veled de falún nöttem fel és tudom milyen jószágok voltak a magyar parasztnál.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 13:50:35

Hova lett a kommentem?!
@Rosszindulatú Vászka: Megpróbálom mégegyszer, bár olyan frappáns és szellemes nem tudok mégegyszer lenni...
Tehát: Isten mentsen a veszekedéstől, kinek a pap, kinek a paplan!
Koktél ügyben is szinte azonos a világlátásunk, bár és ifjúkoromban (amíg nem fostam a vodkától) szerettem a Véres Marist, borsosan. Továbbá mély tisztelettel jelzem, hogy szerintem a fele-fele alapon összekevert száraz vörös bor és jobb minőségű (nem cukorpótló pakurakivonatos) tonik "koktél" a teljesen kitikkadt szervezetet is új erőre tudja támasztani...

klorofil 2011.06.03. 13:52:03

én csak arra vagyok kíváncsi, hogy miből van a CBA ...

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 13:52:55

@kela-bá: ó, köszönöm, de az említett könyvek nem nagyon érdekelnek, a jenkiműtápzabálós elhízás réme sem fenyeget.

invalid username 2011.06.03. 13:56:08

A kukoricaolaj alapvetően sokkal drágább, mint a napraforgó-olaj.

Meglepne, ha ezzel próbálnák hamisítani :-)

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.06.03. 13:56:25

A kukoricaolaj picivel drágább(+jobb?) mint a Sima étolaj, tessék orulni kedves poszt toló!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.03. 13:57:43

@bájgúnár: Lehet, hogy te falún, de én meg falun. A kondára akkor többségében már "angol" (~angol nagy fehér)és fekete cornwall sertéseket hajtottak túlnyomórészt, tiszta vérű mangalica-állományok alig maradtak meg. Az országban - ha nem tévedek - az utolsó falusi kondát a '80-as évek elején-közepén a Kisvárdához közeli Dögén hajtották ki, annak nem tudom, milyen fajtaösszetétele volt.

Bocs, de arisztokratikus neveltetésemen (volt gyerekszobám, csak szalmából volt a szőnyegpadló és tehén volt a radiátor) kívül nekem meg két paraszt-diplomám is van...

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 13:58:32

@Dr Jozef Vengloš: ugye? A rántotta pedig szallonaágyon (vigyázat, ördögzsír!) finom, esetleg libazsírral sütve. Na jó, kolbásszal is. Vajjal vagy olajjal csak a buzik eszik.

Hummel ügyben azért remélem tudod, hogy miatta bűn nagyrészt letölteni, ugyanis az ő lobbija okán lettek jogdíjasak a zeneművek :)

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: értem én, semmi gond, így sábesz előtt néhány órával már kezd megérinteni a Világbéke. Az a boros tonik azért kicsit elgondolkoztatott, azt lehet, hogy inkább kihagyom, ah nem okozok ezzel neked problémát.

A mangalica meg valóban nem új találmány, minkfelénk több generációra visszamenőleg tartották és ették, cask nem tudták, hogy egészséges, meg hogy divatos ezek a buta parasztok.

kela-bá 2011.06.03. 14:09:54

@Dr Jozef Vengloš:A TOJÁS mindig is egészséges volt és most is az! "Az anyatej után a legfontosabb táplálék !" Dr. Légrády nem tojásreceptekkel traktálja az olvasót, hanem a tökéletes emésztés lényegét irja le . A Hummel zene is, melyet köszönök az egészséget szolgálaja úgyhogy Dr. Hummel tanácsaival együtt csak jót tehet mindnyájunknak...
További szép napot !

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 14:17:01

@kela-bá: én nagyon nem szeretnék anyatejjel táplálkozni, noha tistában vagyok vele, hogy a legdekoratívabban és legvonzóbban csomagolt matéria a Világuniverzumba.

galicius 2011.06.03. 14:28:53

Ebben a melegben egy korsó,forró,vörös kolbászzsír?esetleg a vámtarifaszáma?

asrgrtjfdd 2011.06.03. 14:40:09

@Rosszindulatú Vászka: "..a szír esetleg olaj-e a rákkeltő..."
Aki nem tudná, a rákkeltő szír egy burnuszos öreg aki a botjával a tengerben békésen szundikáló homárokat böködi:-)

Jokkura 2011.06.03. 14:46:56

@Rosszindulatú Vászka: hová lett a "füligjimmys" stílusod? :)

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 14:47:43

@asrgrtjfdd: sose nem szerettem a turbános konyhát. Meg monynakle :(

asrgrtjfdd 2011.06.03. 14:49:26

A szírek egészséges állapotukban nem rákkeltők, inkább vidáman szürcsölgetik a kávéjukat egy szőnyegen ülve. De néha kóros elfajulás következtében tengerre szállnak és zargatják a szegény alvó rákokat. Ez a betegségük jófajta pipadohánnyal orvosolható.

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 14:53:08

@Jokkura: mióta mangaliczabiózsírot eszek komiszkennyérel, tejjesen megváltozott a Zéletem.

szépjuhászné 2011.06.03. 14:57:04

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Budweisert kell inni, abban csak árpamaláta, komló, sörélesztő és ártézi víz van.

asrgrtjfdd 2011.06.03. 14:59:45

@Rosszindulatú Vászka: szír mangalicza nincs, még bio sem. A mohamedánoknak tilos tartani.

Void Bunkoid 2011.06.03. 15:02:16

@keriati: Csak a Terminátor reggelizik gépolajat. Chuck Norris meg a Terminátort :)

invalid username 2011.06.03. 15:16:38

@A country full of aliens:

:-)

inkább olyasmi lehet a háttérben, hogy tesznek bele 0,1% kukoricaolajat és ettől kedvezőbb vámtarifa alá esik...?

Jokkura 2011.06.03. 15:24:24

@Rosszindulatú Vászka: A jó 'vereshagymátot' kihagyatad.:)
De mondd csak,hol kapsz "igazi,jó " komiszkenyeret? Én annó a grúzoknál,Abbháziában ettem olyat( jó ,igaz, valódi vajjal és kaviárral ,meg igazi[nem habzóbor] pezsgővel) ,és azóta sem.

Jokkura 2011.06.03. 15:25:40

@asrgrtjfdd: A tartás tilos ,de a fogyasztása ...hát éjjel ,és külföldön,ahol nem látja Allah :)

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 15:26:15

@Jokkura: salynos sehol, ha nem magamnak gyártom :(

Jokkura 2011.06.03. 15:37:48

Denem értem ezt a nagy felháborodást,a kukurica is valódi(?) , a napramorgó is az ,most mit nem tudunk megvenni...
Valamikor ,kaptunk jópofa konzerveket a(z akkori)barátainktól. Gép(vagy fegyver) zsírral volt kívűl-belül tartósítva. Megkérdeztük,mi van benne a válasz: "brizszsdicka" vagy valami hasonló borzasztó szó. A lényeg ,hog y ne kérdezzük,együk-egész ehető volt -valami színhús volt. Nos ennek több mint 25 éve és még élek ,csak olyan kórós elváltozásaim lettek,hogy ide írkálok.
Mindenki attól lesz beteg ,amitől akar és amit elhisz.
Vászka írta,az okosok ,mindig mást kiáltanak ki károsnak,attól függően mit akar eladni adott/érdekelt lobbi.
Edd azt ,és addig amíg jólesik!

Doktor Kotász 2011.06.03. 15:41:36

@Mária: "Én inkább azt szeretném tudni, hogy miért tartalmaz a _natúr_ étcsokoládé nyomokban mogyorót?"

Nem tartalmaz, csak tartalmazhat. A tartály, amiben keverik, előtte használhatták arra, hogy mogyorós csokit kutyuljanak benne. Mivel vannak, akik alergiások a mogyoróra, hát inkább kiírják, hogy lehet benne, mintsem pereskedjenek egy mogyoróra alergiással, hogy majdnem megfulladt.

Mert akkor mondhatják, hogy szóltak előre. Persze nincs benne mogyoró, de ha mégis lenne, ne legyen belőle problémájuk.

Doktor Kotász 2011.06.03. 15:43:12

@asrgrtjfdd: "szír mangalicza nincs, még bio sem. A mohamedánoknak tilos tartani. "

A kóser disznóról még nem hallottál?

asrgrtjfdd 2011.06.03. 15:48:48

@Jokkura: először ideológiával etetnek. Aztán már nehezen jössz rá, hogy mi az ami tényleg ízlik, és mi az amiről csak elhiszed, hogy ízlik. Az állatok ebből a szempontból jobb helyzetben vannak. De nem is készítenek számukra reklámot, csak a gazdáiknak:-)

asrgrtjfdd 2011.06.03. 15:53:00

@Doktor Kotász: sokfélét hall az ember:-)))))

lobster thermidor 2011.06.03. 16:02:02

CBA - a magyar üzletlánc

Ez a szlogen mindent megmagyaráz.

Jokkura 2011.06.03. 16:09:03

@asrgrtjfdd: Úgy van!
Az ember sokkal több @ (káros) "ételt" eszik meg mint az állat. Például a margarin nevezetű találmány. Állat meg sem eszi,az ember meg boldogan veszi és eszi.Még a légy sem "köpi be" a margarint :)

mréveiller 2011.06.03. 16:15:35

én nagyon megszigorítanám az élelmiszerekre vonatkozó jogszabályokat. félelmetes mennyi szar/fos minőségű élelmiszer van forgalomban a csóró magyar meg megeszi :(

mohopasi 2011.06.03. 16:15:59

Ez mondjuk szép. A kukorica frakciói közé tartozik ezek szerint a napraforgó is... :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.06.03. 16:56:10

@pruntyike: Az a gond, hogy már nemcsak a chips vagyis burgonyaszirom készül így, hanem a chips , mint sültkrumpli is. Lehet látni, ha kienged szétmálik....

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 17:11:20

@Doktor Kotász: ojan furcsa halat én is ettem már. Sztem jobb, mint paptetü.

susztertangó 2011.06.03. 17:23:54

@Rosszindulatú Vászka: Egyáltalán miért használsz még y-t? Úgy lenne igazi.

ne most 2011.06.03. 17:29:09

A multi halas pultjánál az eladó azt mondta, ezek a halak hűtés nélkül eltarthatók 1 hétig. Nyilván az eladó részt vett a multi oktatásán.
Igaza van, sőt az sem volt ráírva, hogy emberi fogyasztásra.

Rosszindulatú Vászka 2011.06.03. 18:35:58

@susztertangó: az ellenség összezavarására. Használnák én nyílt, meg zárt "e"-t is, a mentében szavat is direkt mindég másképp írnám, de salynos nemtom azt így szabvány billentyűzettel.

bájgúnár 2011.06.03. 19:30:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Örülök hogy feltámadt benned a nyelvtanár.Van aki felismeri a helyesírási hibákat én speciel a disznókat és a marhákat ismerem fel!

Ebből eredően közlöm hogy a mangalicák kiváltása az 50-es években kezdődött és nagyon gyorsan lecserélődött.Köszönhető a háborus kártételnek aminek egy részét húsban törlesztettük.Mivel a mangalica alapból zsírsertés.

"1950-es évek végétől a fajta létszámának rohamos csökkenésével 1965-re átadja helyét a modern hússertés fajtáknak. Az állománycsökkenés olyan gyors volt, hogy pár évvel később, 1973-ban a minisztérium a mangalica fajta védetté nyilvánításáról döntött"

England win The Ashes! 2011.06.04. 00:21:40

@asrgrtjfdd: Ennek a hiedelemnek állít emléket (bár nem Szíria a helyszín, hanem Marokkó, de a kultúrkör lényegében ugyanaz) a Halálos rémületben című James Bond-film egy jelenete, amely sajnos a vágóolló áldozataként végezte:

www.youtube.com/watch?v=Knh2Ck8vQbk

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.05. 10:32:12

@asrgrtjfdd: Szír mangalicáról én sem hallottam még, de arról igen, hogy a legrégebben alapított, folyamatosan élő keresztény közösségek ott virágoznak maholnap 2000 éve. Jézus Krisztus nyelvén (arámul) beszélnek, szőlőből bort készítenek és azt isszák a disznóhúsra.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.05. 10:37:49

@bájgúnár: Ha én mindhármat (hiba, disznó, marha) felismerem, akkor lehetek-e végre sikeres ember?

bájgúnár 2011.06.05. 16:40:37

Ma a hülyéknek áll a világ.Övék a siker.Lásd Maónika,fekete Pákó,Győzike.Szép társaságod lesz!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.06. 10:51:49

@bájgúnár: Á, Gyoőzikéék megbuktak vagy 20 millió forintnyi adócsaláson, mehetnek a Hagyóék helyére, melegíteni a Nagy Embernek a helyet...)

2011.06.06. 15:29:08

vam.gov.hu/displayDoc.do?docId=376
Én speciel ezt találtam, itt azt írják, hogy "Kukoricaolaj (étkezésre)"

főboszorka45 2011.06.08. 16:36:02

Tescoban juharszirup felirata: alapanyag kukoricaszirup.....
süti beállítások módosítása