Tékozló Homár

A 3 hét alatt lebomló gyerekcipő

2011.06.09. 13:10 | jackyll | 80 komment

Gyerekeknek nem érdemes venni semmit, úgyse vigyáznak rá, úgyis azonnal kinövik vagy elhagyják, de sajnos néha muszáj. Edit bejáratott cipőoutletjében bukkant egy jófajta műanyagoid cipőre, ami a vásárlást követően rövidesen szétmállott. Mint minden ilyen cipő esetében, a szakvélemény szerint a nem rendeltetésszerű használat a ludas.

Tíz év alatti két fiúgyermek anyukájéként jópárszor megfordulok különböző cipőboltokban. Nagy sokára bukkantam csak rá egy számomra tökéletesen megfelelő boltra, ahol jó minőségű cipőket lehet kapni, kedvesek az eladók, megfizethetőek a cipők, van választék, nincsenek túl sokan sőt még közel is van lakóhelyemhez. Így elmondhatom, hogy minden addig felmerült kívánalmamnak megfelelő volt. Tehát rendszeres vásárlójává váltam a George’s cipő outletnek és évi szinten legalább 50-80 eFt-ot biztos otthagytunk a család különböző lábbelijeire. Soha nem is volt probléma a cipőkkel, még a gyerek általi igénybevételt is jól bírták. Áprilisban ismét időszerűvé vált a cipővásárlás a tavaszi idényre. Elmentem hát a kisebbik fiammal egy tavaszi átmeneti cipőt vásárolni. Meglátott egy pókemberes cipőt és rögtön beleszeretett. Bár én inkább egy bőr cipőt vettem volna neki a full műanyag/gumi összetételű cipő helyett, de már megtanultam, hogy ő csak olyan cipőt fog hordani, amit ő választ vagy legalábbis elfogad. Ebben a helyzetben azonban labdába se rúghattam, mert kijelentette, hogy csak ezt hajlandó majd hordani. OK. Megvettük. Nem telt el 3 hét, amikor is észrevettem, hogy a cipő bal (fiam jobb lábas) párja totálisan  - külső fele és a belső bélés is - kilyukadt elöl. Tüzetesebb vizsgálat után látható volt, hogy már a másik párja is foszlásnak indult, a talpon pedig a gumi mindkét lábon szétmállóban volt. Nagyon sajnáltam, mert fiam imádta a cipőt, de gondoltam talán – jogos igényem alapján – kicserélt másik cipőben is hasonló öröme lesz majd.

Boltba érkezvén már el is küldtem fiamat, hogy válasszon egy másik cipőt, mert kétségem sem fért hozzá, hogy a termék hibás és kicserélik nekünk. Ekkor ért az első hidegzuhany: az eladó közölte, hogy sajnos ez nem egyértelműen hibás termék, jegyzőkönyvet veszünk fel és elküldjük bevizsgáltatni. Mivel cipőre volt szükségünk és az eddigiek alapján teljes mértékben bíztunk abban, hogy az egyértelműen hibás terméknek – csere helyett így már árvisszatérítést kértünk – az árát visszakapjuk, ezért választottunk egy másik cipőt. Pár nap múlva megérkezett a szakvélemény: „a vevő kifogása alaptalan”, a cipő kilyukadását a nem rendeltetésszerű használat eredményezte. Felteszem a kérdést: mi minősül egy átmeneti sportos gyerekcipőnél a rendeltetésszerű használatnak, ha az iskolába járás nem? Mit kellett volna tenni a cipővel? Polcra tenni és nézegetni? Vagy csak havonta egyszer felvenni?


Visszamenve a boltba ekkor már kevésbé bíztam abban, hogy itt „normális” eljárásban lesz részem. A szakvélemény átvételekor a boltvezető is az üzletben volt: Kedvesnek éppen nem mondható hozzáállása után megkaptam a cipőt, a szakvéleményt és a vásárlók könyvét is, melybe természetesen leírtam panaszomat, azaz, hogy a szakvéleményt nem fogadom el, mert 1) nincs megfelelő indoklás (pl. mi is a rendeltetésszerű használat), 2.) nem volt anyag vizsgálat, mely alátámasztotta volna, hogy a cipő anyaga megfelelő volt, 3.) a cipő összeállítása megfelelt egy gyermek cipő igénybevételének stb stb.

Még választ nem kaptam eme bejegyzésemre, de túl sok illúzióm már nincs. Különösen úgy, hogy a boltvezető anélkül, hogy elolvasta volna a bejegyzésemet közölte, hogy válaszában nem fog eltérni a szakvéleménytől, ne számítsak arra, hogy visszakapom a pénzt.

Az egészben nem is azt a 2900 Ft-ot sajnálom (az állandó oda-vissza mászkálást annál inkább), hanem azt, hogy Magyarországon a kereskedőket még mindig a presztízs, a zsugoriság, a hosszú távú gondolkodás teljes hiánya mozgatja, és inkább kifizeti a szakvéleményre a közel azonos összeget (feltétezem egy valóságos bevizsgálás legalább ennyibe kerül), benyeli, hogy telik a vásárlók könyve a nem éppen elismerő bejegyzésekkel, minthogy egy vásárlót hosszú időkre megnyerne és állandó bevételt generálna magának és – márcsak halkan jegyzem meg - mindenki elégedetten nyugtázhatná az egész történetet.

Az mindenesetre biztos, hogy bármennyire is sajnálom, új cipőbolt után fogok nézni és ismerőseimnek, olvasóimnak is ezt javaslom, hacsak nem akarnak úgy járni, mint én.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2011.06.09. 13:12:06

Átengedjem-e másnak? Nem!

1st!

.lll. 2011.06.09. 13:19:26

kedves Anyuka!

gyerkőcnek nyárára tudok szandit 600-ér,simán kitart egy nayarat

le a cipőmaffiával!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 13:19:45

Egy 2900 Ft-os cipőtől nem várnék sokat. Egy strandpapucs még olcsóbb, és még kevésbé alkalmas utcai viseletnek.

Dr. Kix 2011.06.09. 13:19:50

@Sün‼: Úgy látom, ma mi visszük a prímet!

Amúgy nem a Singa Sport Kft üzemelteti a boltot? Mert akkor minden érthető.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 13:20:46

@lófő:

- Én azért szeretem a Szandit, mert szépen énekel.
- Én meg azért szeretm a Szandit, mert nem izzad bele a lábam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 13:22:29

Nem biztos, hogy kell a gyereknek cipő. Attól függ, mennyire jólnevelt.

"Két év körüli kislányomat süregettem családi házunk ajtaja előtt, hogy igyekezzen, mert lekéssük a buszt. Nézett rám legörbült szájjal, majd szófogadóan elindult overallban, sapka/sál/kesztyűben MEZITLÁB a hóban."

b smart 2011.06.09. 13:28:36

@atpijkamo: akkor mit vársz tőle? lebomlást?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.09. 13:29:37

@Kix:
A nyúl szlogenjét idézve:
"Fő a gyorsaság!"

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 13:44:13

@b smart: Szar kínai cipőtől azt várom, hogy hamar szétszakad.

2900 Ft az annyi mint:
- 580 Ft ÁFA
- 700 Ft a nagyker/kisker haszna
- 400 Ft megy a pókember film tulajdonosának
- 300 Ft szállítás
Marad 920 Ft az alapanyagra, gépekre, munkarőre, tisztes haszonra, mondjuk 1/4-1/4 arányban. Milyen minőségű alapanyagot veszel 230 Ft-ból?

ámbátor 2011.06.09. 13:45:43

@Sün‼: Nyúlné ezzel nem ért egyet.

England win The Ashes! 2011.06.09. 13:47:23

Úgy en bloc igazat adok a posztolónak, de ezen magakadt a szemem:

"...de már megtanultam, hogy ő csak olyan cipőt fog hordani, amit ő választ vagy legalábbis elfogad. Ebben a helyzetben azonban labdába se rúghattam, mert kijelentette, hogy csak ezt hajlandó majd hordani."

Nálatok a rőzse viszi az anyókát?

England win The Ashes! 2011.06.09. 13:48:54

@atpijkamo: "- 400 Ft megy a pókember film tulajdonosának"

Erre azért ne vegyünk mérget.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 14:01:17

@Dr Jozef Vengloš: Jó, akkor mindenki együttműködik egy csalásban. Mindegy.

És milyen minőségű alapanyagot veszel 330 Ft-ból?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 14:16:12

@Dr Jozef Vengloš: "Nálatok a rőzse viszi az anyókát?"

:)))

Ebben az esetben talán igazad van. Azért, ha neveltél már gyereket, tudod, hogy nem minden mindig úgy alakul, ahogy elképzelted. Vannak egyértelműen elrontott gyerekek, pl. akit a cukrászda előtt bőgve húz végig az anyja az aszfalton. De minden gyerek egy egyéniség - jobbik esetben - és megvan a maga heppje.

Én különben a gyerekvállalást sokkal szigorúbb tanfolyamhoz, vizsgához kötném, mint pl. az autóvezetést. Több életet tesznek tönkre az ügyetlen szülők, mint a gondatlan autósok. Én magam is szívesen újrakezdeném, mai, tanultabb eszemmel, pedig eredetileg is nagyon igyekeztünk a párommal.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.09. 14:21:54

Az volt már, hogy:
-nem mindig kell megvenni a gyereknek mindent, csak mert hisztizik?
-3 nap lejárt, így nem fogják csak úgy kicserélni.

É2I 2011.06.09. 14:22:06

Így kell elveszíteni 50-80 ezer / év -nyi forintot 2900-ért cserébe.
Na akkor ezt ki is szívta meg?

EvilHedgehog 2011.06.09. 14:23:51

@atpijkamo: Alapképzésben indíthatnának is egy neuralis számítógépek programozása 5 kredites tárgyat... :-P

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 14:34:50

@EvilHedgehog: Az bebaszna, ha robotkat gyártanánk gyerek gyanánt. :)))

Alkalmazott pszichológia. Tényleg vannak szabályosságok, és trükkös módszerek.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.06.09. 14:47:34

"jófajta műanyagoid cipőre, ami a vásárlást követően rövidesen szétmállott."
Errol nekem is van egy vicces sztorim:
Magyar kamionos olaszban jár, gondolja vesz egy pár frankó olasz borcipot magának. Meglát a kirakatban egy igazi, meno,digósan elegáns fekete cipot ami megtetszik neki és kb pár gombóc fagylalt árába kerul. Furcsálja is a dolgot de biztos leárazás van. Bemegy a boltba-persze olaszul semmit-és kér egy 45-set majd fel is próbálja. Mindekozben az eladó hangosan, artikulálva magyaráz valamit, a kamionos persze nem érti, gondolja biztos azt mondja, hogy kisebb cipo kell.
-Jól van, hozz egy 44-eset!
A 44-es tokéletesen passzol a lábra, a kamionos fizet és egyuttal a lábán is hagyja az új szerzeményt. Kint kozben elkezd esni az eso, és a kamionos azt veszi észre pár perc gyaloglás után, hogy a cipo kezd lemálani a lábáról az esoben.
Késobb kiderult, hogy ezek a cipok kartonpapírbol vannak, és halottakra szokták húzni, hogy a begboldogult ne vigyen vagyonokat a sírba.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.09. 14:57:38

@Dr Jozef Vengloš:
Igazad van. A kölöknek kuss a neve! :)

Egyébként az afrikai éhezők meg biztos örülnének,ha csak 3 hétig is hordhatnának cipőt. Bár egy jóképű pacalpörköltnek biztos jobban örülnének.

SALE Kálmán 2011.06.09. 14:58:25

@É2I: Évi 50-80 ezer ft a tekerítónő egyhavi fizetésének a fele (bérköltséggel). Szerinted földhöz vágja a boltot hihetetlenül?

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:02:03

@Horváth Lajos: Úgy, úgy... örüljön a kis nyamvadt, hogy cipője van. Még pókember, meg egyéb imperialista marhaságok... hallatlan!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.09. 15:09:56

@Mentholos Manó:
Meg most a gyerek azt hiszi, hogy ő a pókember, 'oszt felmászik valahová, leesik stb.stb.
És pókembernek volt-e cipője? Naugye!

b smart 2011.06.09. 15:21:15

@atpijkamo:
Ezeket a cipőket gépek ontják Kínában. Feltehetőleg még túl is lőttél a 920-Ft-os becsléseddel. Itt nemis az a lényeg, hanem az, hogy miért forgalmazzák. És ha forgalmazzák, miért nem cserélik?

Diesel cipőm Made in Kambodia. Nike futócipőm Made in Vietnam. Attól mit várhatok?

b smart 2011.06.09. 15:23:05

Ja és Bécsben is van 15 Euros cipő. Elkopott egy szezon alatt. Nem elbomlott 3 hét alatt. Nem is hisztiztem a küszöbön.

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:23:13

@Horváth Lajos: El vannak ezek kényeztetve mind!

A posztoló meg mégis mi a fenét várt? Örüljön inkább, hogy lemállott az a cipő, 2900-ért úgyis csak szétcseszi a kölyök lábát. Állítólag mindenkinek nagyon fontos a gyereke, de egy azért életre elcsámpásítja a kínai szarcsikkal.

b smart 2011.06.09. 15:24:19

@Dr Jozef Vengloš: Látszik, hogy nincs gyereked... :)

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:24:56

@b smart: Nekem meg madeinsvejc cipőm van, és szar. A kínai sokkal kényelmesebb volt, csak szétment. 4 év után. Igaz, nem is 2900-ba került.

Nem minden automatikusan szar, csak azért, mert kínai. Különben meg szinte minden kínai.

b smart 2011.06.09. 15:25:52

@É2I: Ott az igazság! Végre valaki!

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:26:42

@b smart: Igen. A válasz meg, hogy a gyerek szívta meg. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 15:28:05

@b smart: "Diesel cipőm Made in Kambodia. Nike futócipőm Made in Vietnam. Attól mit várhatok?"

Attól függ, adtál-e érte annyi pénzt, amennyiért rendesen le lehet gyártani. (Ha drága, attól nem lesz jó, de ha jó, akkor drágának kell lennie.)

Ha 2900 Ft-ba kerültek, akkor semmi jót ne várj.

b smart 2011.06.09. 15:29:45

@Mentholos Manó: Fú de okosak vagytok öregem! Ugye akkor derül ki, hogy szarcsik, mikor szetmallik. Mert ranezesre ugyanolyan, mint a 9900,- Ft-os szarcsik. 25ezerért pedig nem veszek a gyerekemnek cipőt, mikor egy szezon alatt kinövi. És az is Made in China. És ki tudja nem bomlik-e az is.

b smart 2011.06.09. 15:33:51

@atpijkamo: "(Ha drága, attól nem lesz jó, de ha jó, akkor drágának kell lennie.)
"
Ez a tétel több sebből is vérzik. Egyrészt azért megy az ember outletbe, mert ott piaci ár alatt vehet jó minőségű cuccot. Másrészt Nike cipővel ezt fizeted meg, nem a kompromisszummentes jó minőséget: www.youtube.com/results?search_query=nike+ad&aq=f

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:35:07

@b smart: Ránézésre sok minden ugyanolyan, főleg ha nem tudod, mire kell figyelni. A kölyök lába meg egy életre úgy marad, ha tönkreteszed az olcsó szarral. A lelkéről már ne is beszéljünk, hogy beáll az igényszintje erre. :)

b smart 2011.06.09. 15:38:21

@Mentholos Manó: de most tényleg, frázisok helyett...van gyereked? milyen cipőt veszel neki és mennyiért?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 15:40:06

Én nagyon spórolós vagyok, nem szeretek feleslegesen kiadni pénzt. Itt a hangsúly a feleslegesen van.

- Nem veszek vizes párizsit, hanem rendes sonkát. Ha nincs rá pénzem, nem veszek annyit.

- Spórolok a benzinen. Ha a forgalom megengedi - vagy éppen megköveteli - nem nyomom a gázt mint állat, ha úgyis piros, három másodperccel később is odaérhetek a lámpához.

- Postásnak, taxisnak, pizzafutárnak jattot adok. Ők csak úgy vállalhatják ezt a munkát ennyiért, hogy a jattot beleszámolják a fizetésükbe. Jattot nem kötelező adni. Persze.

- Ha tehetem, magyar árut veszek. Általában drágább, és nem biztos, hogy jobb minőségű. De pl. szerintem a magyar eper finomabb is, mint a spanyol vagy a görög. Könnyű megismerni, akármit is mond az árus.

- 400 Ft a parkolás, 300 Ft a buszjegy? Inkább gyalogolok, ha tehetem. Lehet, hogy az időm többe kerül, de nem szívesen fizetek azért egy magáncég zsebébe, hogy állt egy órát közterületen az autóm. Az én közterületem is. Legkevésbé az övé. A 300 Ft buszjegy elmegy az ellenőrök és jegyeladás költségére, ettől nem lesz több a BKV zsebében.

- Stb. Stb.

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:40:58

@b smart: Nincs gyerekem. Ha lesz, olyat veszek majd neki, amit most 10 ezer körülért árulnak, és normális gyártó készíti.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 15:41:17

@b smart: "azért megy az ember outletbe, mert ott piaci ár alatt vehet jó minőségű cuccot."

Ez a tétel több sebből is vérzik. :)))

b smart 2011.06.09. 15:43:08

@atpijkamo: Itt azért felmerül a szülői dilemma...milyen árkategóriás cipőt vegyek? ha drágát veszek, azt is szétrúgja, kinövi 3 hónap alatt, ha 990 forintost (igen, ilyen is van) az lebomlik. Na most itt az a baj, hogy a középkategóriás bomlott le.

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:44:10

@b smart: 2900 forintért legfeljebb két egy csésze kávéből kapsz tényleg jót. Ez nagyon messze van a középkategóriától.

b smart 2011.06.09. 15:44:17

@atpijkamo: "azért megy az ember outletbe, mert ott piaci ár alatt vehet jó minőségű cuccot."

Ez a tétel több sebből is vérzik. :))) "

Itthon igen...

b smart 2011.06.09. 15:45:39

@Mentholos Manó: Csakis frázisokban tudsz beszélni...konrétan? Mi a jó gyerekcipő fogalma és hol kell venni?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 15:46:30

@b smart: "felmerül a szülői dilemma...milyen árkategóriás cipőt vegyek?"

Egyetértek.

"a középkategóriás bomlott le."

Nem értek egyet.

Én a bolt helyében kicseréltem volna. De nem ez itt most a kérdés.

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:47:45

@b smart: Mondom nincs gyerekem, úgyhogy nem veszek gyerekcipőt. Majd ha lesz, utánanézek. A westendben van a Fridays mellett egy cuki bababolt, nézd meg ott, biztos lesz.

Te viszont kezdesz eljutni arra a szintre, ami nekem már nem felel meg, szóval ebből a beszélgetésből engedelmeddel kiszállok. :)

b smart 2011.06.09. 15:49:32

@Mentholos Manó: 10 ezer körüli gyerekcipő a plázában, vagy az outletben? Mert a plázában árult 10ezer körüli az outletben már csak 6-7ezer. Na így vettük a postos gyerekcipőt 4900-ról 2900-ra. Ez plázás teljes áron 7-8ezer forintos cipő.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 15:49:37

@Mentholos Manó: ???

Nem piaci ár alatt, hanem a plázai bolondmagas ár alatti drága áron.

Nem minőségűt, hanem márkájút.

--

– Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:55:22

@atpijkamo: Mondj amit akarsz, egy salamander cipő jobb mint egy tamaris, és szinte akármilyen tamaris jobb mint a pl. a deichmannos vackok.
Ezt nem az ára befolyásolja, hanem ezeknek a cégeknek azért van némi minőségellenőrzésük, és odafigyelnek, hogy ne a legsilányabb alapanyagból dolgozzanak. Szóval a márka (minőségi szempontból is) igenis számít.

Arra kérdeztem rá, hogy miért más az outlet, mintha rendes boltban vennéd. Ugyanazt árulják, csak kifutó modelleket, nem?

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:56:25

@b smart: Akkor 20, vagy 30, vagy 70, mit tudom én. Kérlek szállj le rólam végre, és őrjöngj tovább valaki másnak, aki majd megérti a problémáidat.

b smart 2011.06.09. 15:58:45

@Mentholos Manó: Ahha, Salamander cipőt minden 7 évesre! :D jajj

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 16:03:13

@Mentholos Manó: Kevered az okot az okozattal.

A Salamander vigyáz a minőségre, hogy a márkanevét karbantartsa. Ha egy Salamander cipőt veszel, akkor kifizeted a minőséget, és pluszban kizetsz a márkanévért is.

"Arra kérdeztem rá, hogy miért más az outlet, mintha rendes boltban vennéd. Ugyanazt árulják, csak kifutó modelleket, nem?"

Ne nálam kérdezz rá, én ennek nem mondtam ellent.

b smart 2011.06.09. 16:04:22

Tehát lássuk: MaiManó atom empátiamentesen frázisokban - a gyerekigényszintje leszáll - reagál a postra kvázi "úgy kell neked, miért veszel ilyen olcsó kínai cipőt a kölyködnek", miért nem veszel Salamandert. Aztán kiakad, ha megkérdezik, ő hogyan döntött volna a vásárló helyében. Nem én őrjöngök, én kérdezek.

SALE Kálmán 2011.06.09. 16:07:54

@atpijkamo: Szerintem bőven megéri. És ha kivárod a leárazást, semmivel sem kerül többe, mint az eredetileg olcsóbb cipők. A táskáik árát mondjuk én is túlzásnak tartom.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 16:13:44

Bementem a Samsonite boltba, hogy a szar kínai övtáska helyett, ami egy fél év alatt lebomlik, vegyek egy rohadt drága, praktikus, sokzsebes, elegáns, tartós övtáskát. Hamar ki is fordultam onnan, a fentiből csak az ára jött be.

SALE Kálmán 2011.06.09. 16:17:29

@atpijkamo: Szerintem nézd meg az American Tourist dolgokat. A samsonite forgalmazza, hogy ők is gyártják-e azt nem tudom, de elég jó áron vannak jó minőségű, praktikus dolgaik.

szubjektiv 2011.06.09. 21:21:51

Úgy látom, hogy vásárlói tudatosság terén még gyerekcipőben járunk:)
Tessen megérteni, hogy teljesen mindegy mennyibe kerül egy cipőcske, annak az úgymond rendeltetésszerű használatot cipőhöz illő élettartam alatt ki kell bírnia. Ha előbb szétfoszlik, kilyukad, leválik a talpa, szegek szabadulnak el benne, akkor az hibás termék és kész.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.06.09. 22:01:52

Angliában vettem egy hi-tech cipot 25 fontért(7-8ezer Ft) és még aznap térdig éro vízben kellett mazamennem, le is vált az eleje. Másnap visszavittem, az eladó beleszagolt(!) és medkérdezte:
-Vízben használta?
-Na de kérem, hiszen Angliában vagyunk-válaszoltam.
Szó nélkul cserélte ki...

Manci néni, a szomszéd 2011.06.09. 22:22:45

Drágáim, cipőt csak kínaitól szabad venni! Egyrészt nekik van gyakorlatuk a cipőkészítésben, másrészt meg ha tönkremegy, szívfájdalom nélkül vágom ki a kukába és veszek másikat a gyerekemnek.

Harmadszor, amíg a büdös kölök az én kenyeremet eszi, addig abban a cipőben fog járni, amit veszek neki. Ha nem tetszik neki kap két olyan pofont, hogy a fal adja a másikat és mehet mezítláb felőlem az iskolába.

England win The Ashes! 2011.06.10. 00:24:32

@A country full of aliens: Hiba volt. Vettél volna Karrimort 4 fonttal többért. Az enyém 2.5 éve bírja, pedig nyüstölöm rendesen.

@b smart: Miből látszik, kérem?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.06.10. 01:25:25

@atpijkamo:
Csakhogy azért azt se felejtsd el, hogy vannak cipők, amelyek 20 ezerbe kerülnek, de az anyagköltsége nem nagyobb, mint egy 2900 Ft-os cipőnek. Mellesleg 1 éve rendszeresen futok egy 4000 Ft-os futócipőben.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.06.10. 01:32:32

@atpijkamo:
"Attól függ, adtál-e érte annyi pénzt, amennyiért rendesen le lehet gyártani. (Ha drága, attól nem lesz jó, de ha jó, akkor drágának kell lennie.)"

Te ezt tényleg komolyan gondolod? És akkor mi van, ha egy Nike sportcipő 40 ezerbe kerül, mikor új modell, 1 év múlva 20 ezer, majd rá még 1 évre 7 ezerért akcióban megveszem? Akkor már nem az a minőség, mert nem adtam érte annyit, amennyiért legyárthatták? És egyáltalán mi a biztosítéka, hogy egy 40 ezres cipőt nem egy ezresből gyártották le?

A másik pedig, hogy mivel kötelező egy cipőnél a féléves szavatosság, ezért igenis egy 2900 Ft-os cipőnél is elvárható lenne, hogy rendeltetésszerű használat mellett ne menjen tönkre, ha mégis, akkor meg cseréljék ki. Persze lehet, hogy akkor nem 2900 Ft-ba kerülnének a legolcsóbbak, de az már más kérdés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.10. 09:48:29

@atpijkamo: Én is értettem a gyermekneveléshez, fel is készültem rá alaposan (fiú létemre csecsemőgondozó tanfolyamra is jártam gimiben), mindaddig, amíg az első meg nem született. Most, hogy a legkisebb ballag el hatodikból és megy saját akaratából kollégiumba, lassan majd megint kezdek...

Amúgy a gyerek hisztijének való engedés /nem engedés nem közvetlen nevelés, hanem hatalmi harc. A gyerek számára ki kell jelölni a határokat, még akkor is, ha néha közösen átlépjük. A romlófélben lévő házasságok, bomlani kezdő vadházasságok egyik első hálószobán kívüli tünete, amikor a szerencsétlen gyerekcsinálók elkezdik külön-külön magukhoz csábítgatni a közös gyereket, azzal, hogy mindent megengednek neki, talán csak a gázcsapot nem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.10. 09:50:21

@Zabalint: Az, hogy magának az etikettnek és az emblémának az elhelyezése kerül kb. annyiba, maga a cipő legalább + 1500 Ft...

labi 2011.06.10. 10:28:26

Ugyan kérem, nincs az a minőségi cipő, amit egy rendes gyerek ne tudna leamortizálni pár nap alatt.

Pl egy három éves gyermek bármilyen acélbetétes bakancs orrát is lyukasra tudja koptatni pár nap alatt műanyagmotorozással. :)

Tron65 2011.06.10. 11:27:41

3 hónap? Tök jól álltál.
Barátnőm szombaton vásárolt papucsának a sarka keddre gyakorlatilag elfogyott.

SALE Kálmán 2011.06.10. 14:59:57

@Tron65: Lehet hogy meg kéne tanítani a gyereket is ülni a seggén, és venni neki egy doboz legót, hogy ne kopjon a cipő...

peppe83 2011.06.10. 18:15:56

@Manci néni, a szomszéd: ez nagyon jó komment volt, ezt én is így gondolom :)

2011.06.11. 15:14:27

Kedves Posztíró!
Nem is fogsz választ kapni.

A másik az hogy saját magamnak nem vennék 2900 forintos cipőt, nemhogy egy gyereknek aki állandóan megy, fut, esik, botlik, focizik és a többi.

A sok 2900 forintos cipő helyett, jobban megérné egy ami strapabíró, de nem 3000 forint alatti. Ez van.
Az is előfordult már, hogy cipészhez vittem a hibás cipőimet, teccik tudni.

Talpalni, sarkazni, gumizni tud a cipész is.
Ha jó az alapanyag, meg tudja javítani.

Ha olyan a cipőt veszek aminek sima a talpa, azonnal viszem a cipészhez, hogy tegyen rá egy vékony gumitalpat. Így tovább bírja.

Sportcipők esetében nagyon megnézem mit veszek, de 3000 forint alatti vackot biztos nem. Akár kinövi, akár nem. Nem éri meg. Ezt magamon tanultam meg.

2011.06.11. 15:31:52

@atpijkamo: Samsonite boltba is akciós napon érdemes menni. Még a kinain is 4000 egy Samsonike táska, míg a valódit akciós napon elviszed 3500-ért.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.11. 15:37:38

@vágtázó halottkém: Csakhogy nincs náluk egy használható se. Ami kellene, az egy soksebes kistáaska.

Zsebek:
- középen egy nagy
- hátul egy
- elöl kettő
- kétoldalt egy-egy
- elöl egy mobil tartó
Eddig ez a lgtöbb zsebű, amit láttam. Samsonetnél meg bazinagy kétzsebes.

Még olyat szeretnék, hogy a középső nagy zsebnek is legyenek rekeszei, de ilyen nincs. Én varrattam bele gumiszakagokat.

SALE Kálmán 2011.06.12. 00:29:48

@atpijkamo: Esetleg ha nagyon speciális kell, próbálj meg varratni. Vagy varrni. Ha nem számít az ára, csináltathatod bőrből is, az tényleg tartós lesz.

Csigorin 2011.06.12. 14:28:04

mi az hogy a kolok donti el hogy o mit hajlando hordani? gyereknek lebaszni egyet, kozolni vele hogy majd ha o keresi ra a penzt akkor valogasson, addig meg azt veszi fel amit az anyja raad es kusslegyen.

b smart 2011.06.14. 15:51:16

@Csigorin: WOW, amíg ilyen szülők vannak, soha nem fog éhen halni a pszichiáter és a pszichológus

Merker Iván 2011.08.08. 11:41:10

@b smart: Egy cipő minőségét nem csak a gyártási hely határozza meg. Fontos az anyagminőség, az összerakás minősége, a kényelem is. És ezekre egy Nike/Adidas/... cipőnél többet adnak.

Merker Iván 2011.08.08. 11:46:32

@atpijkamo: _Lehet_ a tételben igazság. Persze egy 3000 forintos (ráadásul műanyag) cipő mindenképpen szar.
süti beállítások módosítása