Tékozló Homár

Ingyenes matrica 2000 Ft-ért

2011.06.09. 14:24 | juszka | 96 komment

Szeret játszani a Spar, azonban úgy tűnik, a népszerűsítési akciókat nem gondolják kellőképpen át: a hipermarket dzsungelkalandra hív és saját vitamintáskát terveztet a kedves vásárlóval (amiből, hála a magyar kreativitásnak, igazán bájos dolgok születhetnek). A Homár nem olyan szőrszálhasogató, mint András, nem is tűnt fel neki a kisebb logikai bukfenc az "ingyenes" matricát illetően. 

Levelem nem velem történt esetet ír le, hanem amolyan észrevételszerűség lenne egy kis kötözködéssel egyetemben. A jelenleg is, a Spar áruházláncban futó nyereményjátékról van szó. A nyereményjátékuk neve Dzsungelmánia, aminek lényege az (aki még nem tudná), hogy egy albumba lehet matricákat ragasztani, hasonlóan a régi Lutra albumhoz. Az albumot eleinte az üzletben lehetett beszerezni, de a nagy érdeklődés miatt hamar elfogyott, ezért már az netről is letölthető. A levelem tárgya nem is ez, hanem a matrica:

Matricát úgy lehet szerezni (az igazi árukapcsolás mintapéldánya), hogy minden elköltött 2000 forint után jár egy csomag a vásárlónak, ha kéri. A matrica csomagolására ráírták, hogy ingyenes és ebbe kötnék bele egy picit.Az ingyenes szó nálam azt jelenti, hogy ellenszolgáltatás nélküli. A kérdésem a következő:

Ha egy laikus ember, aki pl. csak a matricákat szeretné gyűjteni, odamegy a pénztárhoz vásárlás nélkül és az ingyenes szóra hivatkozva kéri a matricákat, akkor a pénztárosnak adnia kell neki vagy sem? Ha ad, akkor ok (de nem valószínű, mert nem ez a játék célja), ha pedig nem ad, mert azt monjda, hogy csak annak adhat, aki min. 2000 forintot elkölt az üzletben, akkor kimeríti-e a vásárló megtévesztését? Tehát, ha nem is direkt, de indirekt pénzt kér az üzlet érte, ami semmiképp sem nevezhető ingyenesnek.
Hozzáteszem, a honlapon nem találtam játékleírást, részvétli feltételeket, ami ezt megmagyarázná.

Természetesen tudom, hogy az ingyenes szó arra utalhat, hogy kereskedelmi forgalomba nem hozható, vagy 2000 forintot meghaladó vásárlás után ingyenesen adják. De akkor miért nem ezt írják rá a csomagolásra, mert így félreérthető, élelmesebbek meg bepróbálkoznak egy perrel...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 14:30:36

"hogy minden elköltött 2000 forint után jár egy csomag a vásárlónak"

Mit
nem
lehet
ezen
érteni
???

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.09. 14:33:00

Eszem megáll. Minden Honda autóhoz adnak egy ingyen fűnyírót. Ugyan opelem van, de akkor megyek a márkakereskedésbe, és kérek én is egyet. fel vagyok háborodva, ha nem adnak. Ez a legnagyobb problémánk?

(Jó pár éve tényleg volt ilyen akció a Hondánál.)

igazságos 2011.06.09. 14:38:20

A kedves posztoló egy valamit nem vett figyelembe: ADHATÓ MATRICA, tehát nem kötelező adni.

Például, én vásároltam a SPAR-ban (tudom, nem vagyok sikeres ember, de esküszöm, véletlen volt. :)) 500 Ft-ért, nem ajánlották fel, hogy kell-e matrica, meg gyűjtőalbum.

De aki előtte volt, attól megkérdezték, azt mondta, ok, jó lesz a gyerekemnek, vett egy albumot, meg kapott matricát is. De mondhatta volna azt, hogy nem, nem kell.

Ez egy szívesség, kedvesség a vevő felé.

varvizib 2011.06.09. 14:39:03

Nálam pedig a Citibankosok próbálták rámtukmálni a Life kártyájukat azzal a szöveggel hogy nyertem és ezért ajándékba kapok 15 ezer Ft-ot amit a Kikában el tudok költeni.

Kiderült hogy nagy átverés az egész, szó sincs ajándékról, havi 50 ezer Ft-nyi kártyás vásárlást várnak el azért, hogy megkapjam ezt a 15 ezret és hogy ne kelljen éves díjat fizetnem a szaros kártyájukért. Egyébként pedig 7-8 ezer Ft-ba kerülne a kártya, évente.

És persze mivel hitelkártya, ezért folyamatosan figyelnem kellene azt is, nem lépem-e túl a keretet, mert ugye onnantól meg már igencsak lehúzás. Utálom, hogy ha eleve hazugsággal akarnak eladni valamit.

Leadfoot 2011.06.09. 14:39:04

Én meg a múltkor láttam egy táblát egy ajtón, az volt rajta, hogy "nők". Benyitottam, de csak egy WC volt.

Na, ez a poszt kb. ilyen szinten mozog.

Dr. Kix 2011.06.09. 14:39:42

A poszt-toló itt fog kapni.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.06.09. 14:42:34

Azert ingyenes, mert van a kek zacsas, ami viszont penzert kobmeterszamra vasarolhato.

igazságos 2011.06.09. 14:44:12

@Leadfoot: tudod, ez úgy van, hogy ha férfiként mész be a nőkhöz, akkor perverz szadista állat vagy, de ha nőként a férfi wc-be, akkor meg k.... :D

Ezen szempont miatt hermafroditának lehet lenni a legjobb. :)

quantumboy 2011.06.09. 14:44:20

Aki ilyen problémákkal merné terhelni a magyar igazságszolgáltatást azzal, hogy ténylegesen pert indít az ügyben, az buta vagy antiszociális.

bldo 2011.06.09. 14:46:42

András, te szőrszálhasogató fasz, ennyire ráérsz, bazmeg?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.09. 14:50:14

Az Aldiba kell menni, ott ingyen adják a vásárlást a matricához!

rez 2011.06.09. 14:52:53

a posztoló egy debil

külsőleg! 2011.06.09. 14:53:41

Ki az a retardált aki egy marék ingyenes matricáért perre menne? Akinek több milliója van ügyvédre az nem a 2000 Ft-n lesz fennakadva. Amúgy meg egyetértek, @blackdogone hozzászólásával.

teminator 2011.06.09. 14:55:05

Kicsit szégyenlem, hogy ez a T. homárra kikerült.

Zöldegér 2011.06.09. 15:00:33

De jó annak, akinek ez a legnagyobb baja. :P
Nem lehet mindent teljesen szájbarágósan leírni, a kedves vevő használhatná az eszét is, már persze, ha van neki ilyesmije.

varvizib 2011.06.09. 15:01:30

Szerintem igaza van a posztolónak. Mi a francért nem lehet ráírni arra a nyamvadt zacskóra, hogy 2 ezer Ft vásárlás után jár a matrica? Talán letört volna a tervező keze?

Sok ember persze nem ütközik meg az ilyen apró dolgokon. A fásultságukat toleranciával palástolják a maguk számára. Pedig a hülyeséget és az átverést nem szabad tolerálni apró dolgoknál sem (ez elvi kérdés), mert ha ezt elnézzük, akkor mások is csinálják majd, és egyre inkább elszemtelenednek!

Nekem elegem van abból, hogy olyan idióta világban élünk, ahol mindenki át akarja b***ni a másikat és nézni kell az apróbetűs részt, olvasni a termékfeliratokat, mert tudom ha nem vagyok elég alapos, akkor máris valaki lehúz.

Nem mondom, van persze egy balek kategória, akit le is KELL húzni, mert annyira naivan áll a dolgokhoz hogy csak ebből tanul, de azért az dühítő, ha már mindenkit palira akarnak venni, és folyamatosan időt, energiát kell befektetni a tájékozódásba ahhoz, hogy minden csapdát el lehessen kerülni!

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.06.09. 15:02:09

hu de sötét,sün matrica a posztoló homlokára :)))

Zozzancs · http://fitprogramokregivel.hu/c9 2011.06.09. 15:04:34

szőrszálhasogató fostalicska poszt

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:04:45

@varvizib: A problémáid megoldását XANAX-nak nevezik.

kattey 2011.06.09. 15:13:42

Ezt miért kellett kitenni? semmi értelme az egész posztnak, tényleg csak szőrszálhasogatás

gergo1000 2011.06.09. 15:17:36

Én aztán szeretem az ilyen jogi csűrés csavarást, már érdekességből is, de ez a poszt alapból hülyesség.
A posztoló figyelje meg, hogy ezt ő nem veheti el a polcról. Így teljsen mindegy, hogy milyen ár van rajta. Nem megtévesztő, mert nincs kitéve. Ha kitennék egy pultra, és mindenki magának vehetne el annyit, amennyiszer 2000 Ft-ért vásárolt, na akkor lehetne ezt a posztot kirakni. Mert akkor az van rajta, hogy ingyenes, de mégse az, mert mert nem vehet el belőle annyit amennyit akar.

varvizib 2011.06.09. 15:20:57

OFF

Példa 1:

Ne vegyél fel hitelt, mert a bankok átvernek (időközben módosítják a kamatokat, a nemfizetők terhét ráborítják a becsületesekre stb.)

Ha átvernek - kérdem én - akkor miért nincs ott a PSZÁF megfékezni őket? Vagy miért hagyják a politikusaink hogy ezt megtehessék? NEM ÉRTEM!!!

Példa 2:

A boltban a friss árukat van úgy hogy direkt hátra teszik, mert a parasztnak jó lesz az is, ami elöl van. Ha lejár a hús szavatossága, akkor átcímkézik. Ha már színe is van, akkor megsütik, és helyben árulják, jól fűszerezve. Ha erre sem alkalmas, kutyakajának még akkor is jó lesz. stb-stb.

Példa 3:

Mindent telenyomnak cukorral vagy édesítőszerrel. Volt jópár üdítő aminek azért kellett abbahagynom a fogyasztását, mert a mocskos gyártó cukor helyett aszpartamot rakott bele. (Sőt újabban már chips-be, uborkába, energiaitalba, halkonzervbe és más dolgokba is belerakják).

Mindössze kb 90 féle mellékhatása van, és le is rakódik a szervezetben, valamint idegméreg alapanyaga. Igaz, a mellékhatások nagy részét hivatalosan nem ismerik el, így van mivel takarózniuk a gyártóknak. Ki lehetne persze az aszpartamot váltani olyannal, ami természetes lenne és minden bizonnyal egészséges, na de ugye ők az én egészségemen akarnak spórolni. Hát a k.... anyjukat!!!

A példákat vég nélkül lehetne sorolni...

ON

varvizib 2011.06.09. 15:28:04

@Mentholos Manó: szerintem a Xanax csak elfedi a problémát, nem oldja meg. Próbáld ki, ha nekem nem hiszel. Csak aztán nehogy meghülyülj tőle... elvégre akik idegi problémákat rendszeresen gyógyszerrel kezelnek, azok között nagyon sokan letompulnak (ha érted mire gondolok).

Persze a gyógyszeriparnak még mindig jobb egy tompa, de fizetőképes vásárló, mint egy olyan, aki gondolkodik, és számon kéri a hibákat. Ha szeretnél valaha is jobb és egészségesebb világban élni, akkor fel kell venni a harcot. Ez van. Ha nem teszed, akkor az csupán annyit jelent, hogy máris feladtad, és azt tesznek veled, amit akarnak. És hidd el, meg is teszik, elvégre a legfőbb értékmérő a pénz, és ezért képesek elárulni mindent..

elwood 2011.06.09. 15:28:51

"Tehát, ha nem is direkt, de indirekt pénzt kér az üzlet érte, ami semmiképp sem nevezhető ingyenesnek."

tőled pénzt kértek érte ? tőlem az áruért kértek pénzt, és pont annyit fizettem mint matrica nélkül fizettem volna

nekem ez az ingyenességet teljesen lefedi

elwood 2011.06.09. 15:31:42

"ingyenes"-t meg azért írják rá, mert jó magyar emberek
(akik nem multik akik mindenhol átvernek)
simán kiraknák a pultra árulni saját zsebre

a kékre meg az van írva hogy 99Ft, így még Andrást sem lehet vele átverni, de lehet, hogy mégis

Viktus 2011.06.09. 15:33:26

Látni kellene a nyugtát általában egy jelképes összegért szerepelni szoktak ilyen akciós tételek.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.09. 15:38:54

Emberek! 2011 van és Magyarország. Szerintetek mégis mi a f@szt adnak ingyen?

Félre Beszélő 2011.06.09. 15:40:23

Kuponos vásárláshoz is jár ingyen matrica?

varvizib 2011.06.09. 15:43:57

"2.000 Ft-ot elérő SPAR-ban történő vásárlás esetén a vevő kérésre 1 csomag matricát kap ingyenesen a pénztárostól".

Kábé ilyesmit kellene megfogalmazni. Be kell látnom, nem olyan egyszerű feladat ez, mint amilyennek elsőre látszik. Elvégre szinte mindenbe bele lehet kötni, ha valaki kötekedni akar. Meg ugye mi van akkor ha valaki többször kétezer Ft értékben vásárol (több matricát kap?), vagy ha elfelejti kérni? ... Nem egyszerű!

ttomi75 · http://www.butorszaki.hu/ 2011.06.09. 15:46:44

A posztoló is egy igazi gyökércsúcs de van itt egy barátja is, olyan jót röhögtem rajta :)
varvizib ,juszka
Sajnállak titeket, és remélem soha nem sodor össze a sors két ilyen emberrel :) A szolgáltató iparban dolgozom és eddig szerencsém volt a kuncsaftjaimmal!

ttomi75 · http://www.butorszaki.hu/ 2011.06.09. 15:48:05

@varvizib: Képzeld droid, több matricát kap, hogy mik vannak :) olyan jó, hogy az emberek 99.999% megérti ezt :)

SALE Kálmán 2011.06.09. 15:49:51

@varvizib: Értem. Akkor mit javasolsz, lobotómiát? :)

elwood 2011.06.09. 15:50:29

@varvizib: nem akarlak összezavarni, de a vásárlási érték minden 2000Ftjáért adnak.

(András helyében pár hónapig nem mennék a sparba, csak benyugtatózva)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.09. 15:51:13

@varvizib: Azért gyönyörű a gondolatmeneted :D A végén még kiderül,hogy a spar áll a gyógyszeripar mögött, hogy így tompítsa a vásárlókat,akik azon gondolkoznak, hogy most "akkó ingyé van a matrica vagy nem".

.lll. 2011.06.09. 15:52:33

András,a tököd hangyás

varvizib 2011.06.09. 15:52:54

Az nem baj, ha valamit nem adnak ingyen. Csak akkor ne is mondják azt...

Magyarul: ha azt mondják, ezt meg azt a feltételt teljesítsem, és akkor pluszként megkapok valamit ajándékba / ingyen, ami egyébként nem járna. Az rendben van, korrekt ajánlat.

De ha azt mondják, hogy ajándékba (ingyen) kapok valamit, és csak utólag teszik hozzá, hogy de ezt-meg azt a feltételt is teljesíteni kell hozzá, az viszont nincs rendben.

A SPAR ajánlata sokkal inkább a korrekthez áll közelebb (szóval a posztoló kötözködik), kivéve ha az árutérben találta az ingyenes felirattal ellátott matricát. Ebben az esetben viszont neki van igaza és joggal panaszkodik a nem megfelelő termékfeliratra.

Takacs Jeno 2011.06.09. 15:54:08

Egyébként a 80-as évek beli lutra album képei vannak benne, egy az egyben. Ez is megérne egy misét.

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2011.06.09. 15:57:40

A hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak... Az akció úgy szólt eleve, hogy minden 2000 Ft vásárlás után adnak egy csomag matricát. Tehát 10000 Ft esetén 5 csomag matrica. Nem mellékesen kereskedelmi forgalomba is hozható, hiszen ugyanezek a matricák kaphatók is a Sparnál, csak nem zöld, hanem kék színű a csomagolásuk... Teghát akkor fussunk neki még egyszer: Mi a probléma?

varvizib 2011.06.09. 16:03:01

@Mentholos Manó: a lobotómia ugyancsak nem jó megoldás, lévén az olyan pszichiátriai módszer, ami még nem hozott még gyógyulást senkinek.

A te esetedben inkább pszichológust javaslok. Még pedig olyat, aki ért is ahhoz amit csinál és nem akar rögtön gyógyszereket felírni.

:-)

@Horváth Lajos: ilyet nem állítottam. És abban se vagyok biztos hogy a SPAR szándékosan vezette félre a vásárlókat, vagy hogy egyáltalán félrevezette volna.

A hazugságok tengerében amiben élünk, örülni lehetne, ha ez lenne a legnagyobb problémánk. Sajnos úgy fest a helyzet, hogy ennél inkább csak nagyobbak vannak. Csupán azért kötöttem bele, hogy az ilyen kis dolgok mellett se menjünk el szótlanul.

@ttomi75:

Miért kéne ezt tudnom? Úgy tudom nem kötelező ott vásárolni... Olyanról viszont hallottam már, ahol nagyobb értékű vásárlás nem jelentett plusz előnyt.

Egyébként droid a nénikéd!

SALE Kálmán 2011.06.09. 16:05:28

@varvizib: Nekem? Itt most Rólad beszélünk. :)

j311 2011.06.09. 16:12:28

Ezt csak az olyan hülyék nem értik, mint a trollkodó poszt toló.

rez 2011.06.09. 16:24:14

@Viktus: rajta van a nyugtán...

2011.06.09. 16:33:40

Az volt már, hogy András egy retardált?

1stperson 2011.06.09. 17:09:31

Nekem van megoldásom András legnagyobb problémájára (nem a bitó. Még...). Neki kétezer forintonként adjanak egy kék zacskót 99 Ft-ért, és mindjárt nincs vita, hogy ingyér van avagy senem...

1stperson 2011.06.09. 17:12:36

Amúgy, a komoly válasz azoknak, akik nem teljesen hülyék:
Azért van a zöld tasakon az "ingyen" felirat, mert ezt nem szabad pénzért adni, csak vásárlás esetén adható. Ami pénzért vásárolható az a kék tasak, és az 99 Ft-ba kerül.

Elstron 2011.06.09. 17:18:47

Kár volt bezárni a Lipótmezőt...

SALE Kálmán 2011.06.09. 17:26:39

@Elstron: Ez már nekem is eszembe jutott. Az is, hogy aggasztónak találom, milyen dolgokat kell megmagyarázni (állítólag, és állítólag felnőtt) embereknek.

elwood 2011.06.09. 17:33:00

megint eszembe jutott a "Hülyék paradicsoma" című scifi. Illetve, hogy az mégis inkább egy dokumentumfilm.

timici2 2011.06.09. 17:47:35

a matricára jo van irva,hogy ingyen!mivel,egyébként is megvennéd az árut,gondolom nem a matrica miatt vásároltál be,hanem azért mert szükségetek volt azokra adolgokra.tehát ,ha nem adnának matricát akkor is megvetted volna azokat a dolgokat.és ha nem ingyen lett volna a matrica akkor rajta lett volna a blokkon a matrica vételára is.csak a vásárlók szeretnek mindent kiforgatni.mindenbe belekötnek!!!!!!!

rez 2011.06.09. 17:49:55

most hallottam a bótba a péztárostól, hogy vége az ingyeneseknek tegnaptól, már csak 99 pénzért van... tuti andrás hisztije miatt...

Géza, kék az ég! 2011.06.09. 17:51:08

Eszem megáll, milyen "értelmes" emberek vannak!

Az ilyenek szoktak bemenni az üzletbe és a kólából kérni ingyen. Volt pár éve egy akció: 2.5 literes kóla palackjára rá volt írva: fél liter ajándék. Nomármost az idiótája bement és kérte a fél litert, mert az ajándék, ugye...

Még fel is vannak háborodva, mikor megmondják nekik az igazságot: Maga marha

Elsőőőőő!!! 2011.06.09. 17:58:19

Ez pont olyan műbalhé, mint ami a múltkor volt (ugyanitt) a szigorú számadású törpökkel.
Agyrém.

keramia53-1 2011.06.09. 18:23:53

A posztoló vagy romológia szakos, vagy közgazda...

ex-dr. vuk 2011.06.09. 18:41:01

Azert orulok, hogy ez a legnagyobb problemaja a posztolonak.
Egyebkent SPAR = nem meno!

gelsystem 2011.06.09. 19:28:12

postolót lehet-e már-e???????
.
bazzzeg dezső...vagy andreás, nekem aztán tök mind1...!
szerintem te tuti hogy bőcsész lehecc, minimum több diplomával:):):):
.
pont az ilyenek miatt mint TE, írják bele pl. egy mikró használatijába, hogy ne száríccsssá benne macskát!
mert mint köztudott, a macska mikróban belülről szárad, nem kívülről, így a szőre, hiába pörgeted: biza nedves marad:):):)::)

Mylady 2011.06.09. 19:35:40

Nem tudom, máshol hogy van, de nálunk a céges hirdető az intrán tele van olyan hirdetésekkel, hogy "nekünk még hiányzik a 22-es és a 63-as, cserébe tudok adni 117-est és 89-est." Persze nyilván a csemeték miatt, de akkor is gáz...

asdf 2011.06.09. 19:44:44

@igazságos: "Ez egy szívesség, kedvesség a vevő felé."

Szerintem meg egy kornyezetszennyezo faszsag, amit kb. betiltanek.

szubjektiv 2011.06.09. 20:23:49

A Spar egy rakás szar. Amíg a Rózsakertben kaiser's volt, addig szerettem ott vásárolni. Aztán jött a nagy átalakítás, beharangozták, hogy bővülő választék meg egyéb csuda dolgok. Aztán a nagyobb alapterületen egy erősen beszűkült választék lett az eredménye. Már kenyérért meg felvágottért sem oda megyek, mert ócska cuccok vannak csak és kizárólag.De fele annyi pénztáros legalább. Amikor kérdezgettük, hogy miért nincs ez vagy az a termék, ami régen volt, akkor az eladók készségesen elmesélték, hogy a beszállítóval, így egyszerűen nem árulja tovább azokat a cuccokat. Régen árultak kafa felvágottakat, kolbászokat, a jégrém választék legalább a kétszerese volt a mostaninak, de mindenből sokkal nagyobb volt a választék.
Jah és mivel áru nem sok van, pár napja bevezették, hogy batár nagy bevásálókocsi van csak, annál nagyobbb csak a praktikerben meg ilyen helyeken, na de itt nem vesz az ember ajtót... Hát ez a baj a sparral, nem a matrica.

bekbórd! 2011.06.09. 22:00:12

kaptam már egy rakás ilyen csomagot, de még sose néztem meg, milyen matrica van benne.
elképzelem, ahogy az idióta posztoló bemegy ajándékot venni vkinek, és csodálkozik, hogy pénzt kérnek érte, hiszen ő ajándéknak kérte...

Manci néni, a szomszéd 2011.06.09. 22:18:11

Most akkor leírhatom a matricát az adómból vagy nem?

siófoki35 2011.06.09. 22:36:14

Múltkor a békávéfigyelőnek írt valaki levelet hogy nincs sehol se leírva hogy hogy kell lukasztani jegyet, ő pedig nem köteles tudni hogy hogy kell, és ezért nem lukasztott jegyet, és csodák csodája megbüntették...

rez 2011.06.09. 23:26:26

@szubjektiv: "Amíg a Rózsakertben kaiser's volt, addig"... tök szar volt... mindenért könyörögni kellett, hogy ugyan hozzák már ki a raktárból, mert az árufeltöltésük egyenlő volt a nullával...

Megdobbent 2011.06.09. 23:30:19

Es ebbol poszt szuletett a homaron. Na ez a nem semmi.

Megdobbent 2011.06.09. 23:32:27

Jaigen juszka mar megint a szanalmas balfasz, akire raosztattak, es nagy okosan tenyleg meg is csinalta. Egyre hujebb mar ez a kolyok is.

2011.06.09. 23:52:52

@asdf: sötétzöld vagy-e? Bőr cipőd van-e? Műanyagcsomis cuccot vettél-e már? Ettél-e már állati eredetű élelmet? Fosszilis energiát akár közvetve használsz-e?
Tudom, nálad dinamós a net is hülyegyerek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.06.10. 01:20:39

A poszt kissé szőrszálhasogató.

Ellenben az egészet értem miért jó a Sparnak, és undorítónak tartom. A kisgyerek elkezdi gyűjteni, és ezért hisztizik a szüleinek, hogy a Sparban vásároljanak, ezért ha éppen nem ott vásároltak volna, akkor is ott fognak. Na az ilyet mindig is rühelltem, ahogy a gyerekeknek szóló játék reklámokat is. Alapvetően nem szabadna kiskorúaknak reklámozni.

Megdobbent 2011.06.10. 03:37:40

Mi ott vasarolunk, mert kozel van es mert messze nem akkora fos, mint mondjuk a cba. Kapjuk a matricakat, korbenezunk gyorsan, vagyakozo kisgyereknek odaadjuk, oszt jonapot.

Juszka te meg idiota vagy :>

pruntyike 2011.06.10. 05:28:23

Haverommal bementünk a Sparba, nagyon meleg volt, gondoltuk veszünk 2l dobozos üdítőt. A "Rauch" 800 Ft-ért volt (2liter), míg a "Caprio" 500 Ft-ért(2liter). Haverom "Rauch"-ot vett le a polcról, mondván, hogy az olcsóbb. Hogyhogy, mondom, a "Rauch" 800 Ft, a "Caprio" meg csak 500 Ft 2 liter. De azt mondja, hogy a "Caprio"-ra rá van nyomtatva, hogy 50% ingyen, tehát a tényleges eredeti ára 1000 Ft. Mondtam neki, hogy ez csak reklám, a dobozra örökösen rá van nyomva, hogy 50% ingyen. Egyébként mivel a sok időnk volt, elvett egy "Caprio"-t is, és a kasszánál azt mondta, hogy vallása tiltja, hogy bármit elfogadjon ingyen, mert ő amish vallású, ezért szeretné kifizetni az egészet. Az eladó erősködött, hogy az 500 ft az áru teljes ára. Barátom a "Caprio" dobozára hivatkozott, hogy ott az áll: 50% gratis, azaz a teljes ár így nem 500, hanem 1000 Ft, és ki szeretné fizetni. Itt el kellett mennünk, mert röhögtem, és sajnálom, hogy a hülye gyártó helyett,aki a vevőt akarja hülyére venni, az eladónő szívta meg.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.06.10. 08:26:22

Az interspar egy szar. kiírják, hogy ez és ez akciós áron, pl.fürstli 199 forint. Kosárba be, pénztár fizetés, 266.-ft. Rákérdezek, mire közlik, hogy ha hármat veszek, csak akkor és ez ki van írva az akció táblára. Megnézem, és tényleg. Mintha a banki szerződésem kisbetűjét olvastam volna. Ott legalul, milliméteres betűkkel. szemétládák.

elwood 2011.06.10. 09:28:55

A SPAR maga nem rossz sztem. Én csak a szedett vedett személyzetet nem szeretem.

Van helyben sütött sajtos bagett, és hazaviszik a rászórandó sajtot. A kenyérre csak mutatóba jut.

Onnan tudom, hogy egy másik sparban láttam sajttal elborított bagettet, szét is kapkodták.

theutat villám 2011.06.10. 09:29:47

"De akkor miért nem ezt írják rá a csomagolásra, mert így félreérthető, élelmesebbek meg bepróbálkoznak egy perrel..."

Pont az ilyen buzi értelmesebbek miatt vannak állandóan a problémák, akik az élő fába is belekötnek, mint te. Mit nem értesz azon, hogy 2000 ft után kapsz egy csomag matricát verébjózsi????

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.10. 09:48:07

A pószternek adjon valaki egy csomag matricát, mi meg ugorgyunk!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.06.10. 10:01:27

@elwood: Még jó, hogy nem helyben készítik, hanem mirelitként kapják, és csak sütniük kell. Tudod, mint a fornettit. Legalábbis a sógornőm ott dolgozik, ő mondta.

Honeyy 2011.06.10. 10:02:52

@szubjektiv: kapaszkodj, minde2nek ugyanaz az anyacég a tulajdonosa, sőt, ha már a bevásárló kocsik kapcsán szóba hoztad, a Praktikert is ugyanaz üzemelteti...plusz a Metro-t is.

labi 2011.06.10. 10:08:50

A rohadt életbe, hogy ez nekem nem jutott eszembe...

Az autómhoz annak idején ajándékba kaptam tetőcsomagtartót, ha ezt tudom akkor kérek még vagy ötvenet, ha úgyis ingyen van.

Kérem zárják be valahová a postolót.

elwood 2011.06.10. 10:10:58

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): tudom, látni. készen jön csak a sajot kell rátenni, ezért csak az tudják kilopni

labi 2011.06.10. 10:11:35

Csak azért nem ajánlok fel a postolónak 10 csomag matricát ingyen, mert utána teleírná a homárt hogy nem is volt ingyen, mert benzinköltsége/buszjegyköltsége/postaköltsége volt hogy hozzájuthasson, így átbaxtam és nem is ingyen adtam...

szubjektiv 2011.06.10. 10:55:08

@Honeyy: Tudom, hogy a kaiserst megvette a spar, de miután megcsinálták ilyen egyensparnak tényleg sokkal pocsékabb lett az árukészlet. No de nem baj, átszoktam a piacra. Kedvencem spar ügyben a szent istván körúti bolt. Ritka tré egy üzlet, na de nem is az az érdekes, hanem nerégiben vettem ott pezsgőt és észrevételeztem, hogy két ár van mindegyik BB pezsgőhöz kiírva, talán az egyiket le kéne szedni. Kérdezte a pénztáros, hogy tényleg? Mondom tényleg. No persze a magasabb ár volt az érvényes. Mikor egy hét múlva mentem, akkor is kint volt az összes árcédula.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.10. 11:03:15

@teminator: A T. homár a T-csoport @szubjektiv: tagja? Abban a pillanatban ijedtedben le kellett volna ejteni... Ha egy terméken két ár van, az olcsóbb az érvényes (kivéve, ha át van húzva a régi). Ha azt mondják, hogy nem, le kell jegyzőkönyvezni, és legközelebb vinni kell egérszart (terraristáknál olcsón beszerezhető, bár a Tesco-akció lecsökkentette a készleteket)szétszórni a polcok alatt és feljelenteni őket a "fő állat orvosnál"...

England win The Ashes! 2011.06.10. 12:11:04

@Sün‼: Apjának adhattak volna annak idején egy csomag kotont.

felszopó 2011.06.10. 12:27:18

olyan értelmesebbek, mint pl te?

Tedat 2011.06.10. 13:53:49

A posztoló egy kötözködő barom...

Ráadásul ha vásárolt volna, akkor még arról is panaszkodna, hogy ha ingyen van, akkor miért úgy ütnek be 5 db matricacsomagot, hogy +5 Forint matricacsomag, -5 Forint kedvezmény.

2011.06.10. 18:45:35

A helyi tescoban vásároltam 750 ft - ért, szóltam a pénztárosnak, hogy gyűjtöm a fila pontokat, erre adott 30 db - ot...

kising 2011.06.12. 18:42:31

Én gyűjtöttem a matricákat! Már csak 5 hiányzik! Most csereberélünk. Amíg nem kezdtem el olvasni ezt addig eszembe sem jutott, hogy ingyenes/2000 Ft vagy mi van? Adták és kész! Örültem (vagyik a fiam)! Viszont SPAR vitamintáskába sajnos Anyukám belefutott! Ő még elhitte, hogy ez tisztességes lehet. Egy csomót telefonált, hogy szavazzanak rá meg minden, de hát érdekes dolgok vannak ott (szerintem). Aki szeretne neki segíteni szavazzon itt. Ő csak a 10. oldalra szeretne bekerülni!! vitamintaska.sparkreativ.hu/index.php?action=last&idC=47&bag=17607

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.06.13. 15:14:56

Kb pont ilyen a Rossman is ahol 1500-ft után a kis könyvedbe kapsz egy matricát és ha kigyűlik akkor 15%-al olcsóbb a vásárlás.

Ez ugyanaz szóval nem tudom mit nem lehet érteni rajta.

makkoska 2011.06.14. 10:35:33

Ez felesleges szőrszálhasogatás. Nagyon ráér, aki emiatt képes egy oldalas levelet írni.
A Homár a tényleges átverésekről szól, nem pedig arról, hogy valaki értetlen és ostoba, de okoskodni próbál.

világméretű összeesküvés 2011.06.14. 11:15:33

@varvizib: Nagyjából egyetértek az összes hozzászólásoddal.

"Mindent telenyomnak cukorral vagy édesítőszerrel.
...
Mindössze kb 90 féle mellékhatása van, és le is rakódik a szervezetben, valamint idegméreg alapanyaga. Igaz, a mellékhatások nagy részét hivatalosan nem ismerik el, így van mivel takarózniuk a gyártóknak. Ki lehetne persze az aszpartamot váltani olyannal, ami természetes lenne és minden bizonnyal egészséges, na de ugye ők az én egészségemen akarnak spórolni. Hát a k.... anyjukat!!!
..."

A másik ilyen idegméreg a mesterséges édesítők mellett a nátrium-glutamát (E621), amit szinte minden felvágottba beleraknak. A sok birka meg csak veszi... Hasonlóan mérgező a fluorid a fogkrémekben, a "védő"oltások és a finomított cukor is. Ez utóbbi az emberiség első számú gyilkosa. Definíciója: Finomított szacharóz (C12H22O11), amelyet a cukornád illetve a cukorrépa nedvéből a növény 90%-át alapvetően alkotó rostanyagok és fehérjék teljes kivonása után bonyolult vegyi eljárással állítanak elő.

Szándékosan mérgeznek bennünket, így próbálják csökkenteni a bolygó népességét.

Na de visszakanyarodva a témához: A Spar állítólag izraeli tulajdonosi háttérrel rendelkezik, úgyhogy ennek fényében nem meglepő, ha átverik a népet. Mondjuk, aki ilyen matricákat gyűjt, az meg is érdemli... Ettől függetlenül persze szóvá kell tenni a visszásságokat, de a legjobb megoldás a bojkott lenne az ilyen multik ellen. Vásároljon mindenki házi termékeket/terményeket a piacon!

anarch 2011.06.14. 13:11:31

Hmm, gyerekkoromban a bravomagazin volt ilyen. Amikor nem volt elég mennyiségű "olvasói levél", akkor a szerkesztők írtak ilyesmi színvonalon maguknak.
süti beállítások módosítása