Tékozló Homár

Selejtes kínai bringa a Profitól

2011.06.24. 13:39 | jackyll | komment

Pali remélhetőleg egy életre megtanulta, hogy közértben/hipermarketben nem vesz többet kínai biciklit. Ráadásul ahelyett, hogy azonnal visszavitték volna, hogy ez szar, a Profival szerződött szerelőre bízták, hogy adja el 10000 forintért:

Páromnak éppen biciklit szerettünk volna venni, mikor megjelent a Profi áruházban egy akció, melyben egész jól kinéző, és jól felszerelt (sárvédő, első, hátsó csomagtartó, világítás...) felnőtt méretű (26-os) női kerékpárt lehetett kapni elég kedvező áron 23 000 Ft-ért. Az üzletben sem kipróbálni nem lehetett, sőt még a pedált sem tudták rászerelni, de azért hazatoltuk. Pár nap alatt, mikor másokkal is kipróbáltattuk, nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal nehezebb tekerni, mint a többi biciklit.

Amikor legközelebb a Profiban jártunk, rákérdeztem, hogy hoztak-e már vissza ilyet, azt mondták nem, és rögtön hozzá is tették, hogy könnyű hajtani... Megkérdezték, beolajoztuk-e, mert ha nem, akkor vigyük ahhoz a szerelőhöz, akivel leszerződtek, ő bekeni, és még könnyebben lehet majd hajtani.
 
Amikor bevittük a "szervizbe" a szakember egyből azzal fogadott, hogy már megint egy ilyen, és felvilágosított minket, hogy beolajozhatja ugyan, de sokat nem segít, rossz minőségű, kínai kerékagy van benne, azt le kéne cserélni, és akkor úgy ahogy tűrhető. Nem hoztuk vissza a bicikli, mondtuk neki, ha be tudná cserélni valamire, az is jó lenne, de ezt csak úgy vállalta, ha ezt el tudja adni. Ez másfél hónapja történt. Ma hívott minket, hogy 10 000 Ft-ért megvennék. Erre igent mondtunk, ugyanis nem volt kedvünk felesleges köröket futni, hogy a végén több óra reklamálással és utánajárással esetleg elérjük, hogy visszafizetik a teljes vételárat...
 
Vannak szerencsésebbek, akik ugyanezt a modellt két héttel később a madaras áruházban vették 17 000 Ft-ért, azok csak 7e Ft-ot buktak az "üzleten". Remélem nem mindenki olyan puhap.. mint én, és valaki utanájár ennek a dolognak, és olyan büntetést fizettet a céggel, hogy befejezzék az ilyen silány minőségű termékek átvételét és akcióban történő eladását. Remélem... és szurkolok neki, de mivel nem sok esélyt látok erre, örülök, hogy legalább 10 e Ft visszajött belőle.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moan 2011.06.24. 20:37:34

Én spec a madarasban vettem egy bringát 35-ért. Volt azon minden, még tárcsafék is. A gari miatt elvittem a szerződött bringaszerelőhöz, majd onnan haza és mert a bringaszerelő nem értett hozzá, így megcsináltam jóra. :) Mellesleg szerintem lehet jó bringát venni ilyen helyen is. Csak ne legyen noname. Az enyém neuzer. Pont jó arra amire használom. Eddig asszem 300 km ment bele. :) (Vettem ám km órát is) :D
Oszt működik. Oszt jó. Oszt bicikli. :)

Maretz 2011.06.24. 21:15:17

Bazzmeg, ekkora lúzert:D:D:D Szar a bringa, erre inkább eladja a szerelőnek 10ezerért, minthogy visszakövetelje az árat!!!:D:D

Te jó ég, ekkora sügért Isten bizony nem láttam.............

Megdobbent 2011.06.24. 21:19:52

Szazadikkent csak elmeselem, hogy nekem egy skolnyik kerekparom volt ifjukoromban, ott nem volt kerdes, hogy profi szerelonek kell lenned. Terdig beolajoztak gyarilag, aztan te meg meterenkent kannabol potoltad, es ugy nagyjabol eldocogott :) Termeszetesen a kulcs az ALDI, a mosoly orszaga.

qrisz 2011.06.24. 21:36:59

Úgy látom régi jó homárosok is vannak itt!:))) Azok voltak a szép idők! Rav Antal, makkmarci, fospumpa, kötött robot, terminálseggű kaller, mátrai karalábé, ingyenszarás, Gosztonyi Ádám, Renáta,Brigi,csak így hirtelen... A cikkhez: kalapot a kalapostól, mint már tudjuk...

qrisz 2011.06.24. 21:53:48

@hagyma: az egy cigómosdató rovat, amit ott a TASZ kavar, érdekes ,mikor a 90 éves nénit a "tezsvírek" agyonverték,ott nem visítozott a TASZ...
szegény üldözött cigók, annyira sajnálom őket. bocs az offért.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 22:01:36

57645-dik ilyen poszt.
- madaras tecsóban
- ósanban
- corában
- elektrowördben
- tecsóban
nem veszünk S E M M I T !

akkor nem kell reklamálni, nem kell copni a szarokkal.

ENNYI! :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 22:06:22

@qrisz: megmondom oszinten, en sem vagyok oda a blogert sem, meg a nyilatkozoertsem, de egyuttal ,ert hulye vagyok, raklikkeltem, hogy torveny szerint mi kell egy bringara ugy altalaban
hat, nekem vicces volt
mert ha ejjel kerekezek kivilagitatlanul, hat buntessenek, bar az igazi buntetes ha letarolt a kamion, de ha mondjuk fenyes nappal akarom hasznalni rendszeresen a 200 meterre levo boltba akkor mia joistennek lampa, csengo, sarvedo, prizma, tokom tudja?

lyken 2011.06.24. 22:18:39

A normális bringa 80.000 alatt nem létezik. 23.000 ft-ért pláne nem. Ennyiért esetleg jó állapotú használtat lehet venni.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 22:25:28

@hagyma: pedig ez így volt már akkor is, amikor elhagytad az országot.
amikor 35éve Nagypám megvette a szputnyikomat, arra is kellett mindez + mert akkoriban még nem volt LEDes lápma, dinamó is kötelező volt.
ezért az utóbbiért akart egyszer (nappal!) megbüntetni a biboldó, de becopta. akkor már nekem 2db párhuzamosan kötött 4,5Vos laposelemről ment a világításom, ami így álló helyzetben is működött. :)
szóval nem újdonság ez.

junkie 2011.06.24. 22:27:41

Nem ismerem a konkrét áruházat és biciklit, de ezeket 99.9%-ban "lapra szerelve" árulják, azért ilyen olcsó. Értsd: ezeket vagy neked, vagy ha sügér vagy, akkor egy szerelőnek össze kell raknia, beállítania, bezsiroznia, ésatöbbi. Aki ezt nem teszi meg, az így jár. A garanciát sose az áruház állja, gondolom rajta a bicaj papírján, hogy garanciát csak az üzembehelyező szerviz ad. Ha nem viszed szerelőhöz, nincs garancia. Ennyi.

A szerelő meg jó nagyot kaszált valószínű a bringán, gondolom tényleg csak ennyi baja lehetett, hogy össze kellett rakni normálisan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 22:30:28

@salapapa: az en orosz bringamon is volt dinamo meg elso-hatso lampa, de nemigen foglalkozott vele senki
a fiamnak bmx kellett azon semmi nem volt, azzal sem foglalkozott a rendor
/itt is furcsallanam erosen ha egy rendor megallitana egy bringast es megnezne van-e xsengoje:):)/
mondjuk nem is bmx-ezett sotetedes utan

szoval fenyes nappal vilagitast vizsgalni az nekem nonszensz meg kocsin is
a csengo meg vicc kategoria
en tudom kiabalni is hogy
csing-csing

junkie 2011.06.24. 22:33:08

Aki meg 60-ért vesz biciklit. az vagy sportoló, vagy idióta. 70-ért vettem 5 éves robogót, 5000 kilóméterrel. Hibátlan... És még tekerni se kell. :)

Viktor9 2011.06.24. 22:36:54

@Lajszlo:
jó,a wd-40, általában tisztításra, arra használom én is, mindemellett utána olajozom a részeket.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 22:56:45

hááááát... én most végigröhögtem a kommenteket. köszi, ez már nagyon kellett! :D

amúgy a feleségem mondott egy perpetum ötletet:
szalonnát vékonyra szelni, odarakni a pedálnál a forgó részhez és tűzőgéppel összetűzni. minél jobban tekered, annál melegebb lesz és keni a forgó részt!
hát nem technikai zseni a csaj? :D

victor vacendak 2011.06.24. 22:59:46

Én még nem találkoztam olyan kínai termékkel, ami nem lett volna selejtes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:02:21

@victor vacendak: akkor amerikaban /mejdnem/ minden selejt
tudom, magas labda...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 23:14:08

@hagyma: abbahagyhatnád ezt a nappal nem kell világítás dolgot.

- szar idő esetén amikor besötétedik akár délután kettőkor?
- autóúton vagy bárhol lakott helységen kívül?
- garantálod úttörő becsszóra, hogy este nem közlekecc?

ne viccelj már! ha jól tudom, ott ahol élsz egy izzóhiány miatt nem figyelmeztetés jár min idehaza.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.24. 23:21:45

@hagyma: erre mondta a tesóm a múltkor, hogy akkor miért nem gyártják már eleve úgy a bicajt, hogy benne van a lámpa a vázban, nem? akkor nem hagyod otthon, mert nappal nem jutott eszedbe, és nem kell leszedni, ha lekötöd valahova a biciklit. nem tudják úgyse elvinni.

para_noir 2011.06.24. 23:27:52

Na most röhögni fogtok, de én a bicajomat egy húsboltban vettem! Úgy volt, hogy igazából ez egy húsnagyker volt, és bizonyos összegű rendelés felett adták a hentesboltoknak ajiba a bicajt, de kevesen rendeltek nagy összegben, és rajtuk maradt egy tucat. Én meg piti pénzért megvettem, hozzáteszem, messze nem tesco-kategória. Egyébként idióta, aki kínai szart vesz húszért, mikor a bikemag aprón 20 körül 7-8-9 éves, de pöpec és márkás cangákat kapni, amik évekig elmennek minden odafigyelés meg barkács nélkül.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.24. 23:28:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): amúgy, én mostanában nappal is magamnál hordom, hátha este érek haza. (tesóm megjegyzése: ilyenkor nyáron errefelé este tizenegykor kezd el sötétedni. de akkor is.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:28:25

@salapapa: jogom van megallni es nem kozlekedni, ha vihar jon, lakotton kivul nem kell meg itt tompitott, az a jelzofeny van majdnem mindegyiken
jogom van nem kozlekedni ejjel...
parszor mar igazoltattak, de a jogsin es a biztositason, meg a tag-en kivul semmit nem kertek, semmit nem neztek
ha ejjel vezetek es nem eg a lampam, akkor megbuntetnek ez nem kerdes
de tartalek izzokeszletet sem kertek meg sosem:)

amugy en csak a bringasokra vonatkozo izet kritizaltam, tul sok, nem eletszeru, akar cigany, akar nem hogy valaki uljon uil;yen baromsagert 1 honapot

/Kentuckyban amugy muszaki vizsga sem kell, itt kell (NC), kb abbol all hogy kisem jon megnezni a pasi csak befizetem a 25 dollart
persze ha nagyon romos a gep a rendor itt is feljelent
es..
meg van egy nagy kulonbseg
ha a szar muszaki allapotu kocsid miatt okozol balesetet, ne aggy isten sulyosat, azt nem 2 evben merik
szoval igyekszik mindenki rendben tartani a kocsijat
sajat es kozerdek
nekem most kicsit nem tetszik a fek, hiaba lesz muszaki csak jovo marciusban hetfon megmutatom szerelonek
szerintem nem art fekbetetet cserelni, amit en is meg tudnek csinalni, de jobb ha atnezi, meg neki is elnie kell valamibol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:30:03

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): tenyleg ez jo kerdes, miert nincs a vazban?
ha egyszer kotelezo?
itt is sisakra teszik, labra, meg hatizsakra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:31:20

meg a kullon van az ize,meg a pedalon
de nem nagyon jellemzo az ejjeli bringazas

A Tyne folyó déli partja 2011.06.24. 23:32:09

@salapapa: én a kukásmellényt nappal is hordom, mert világosban is jobban látszom. (meg mondom, a lámpa is nálam van, csak nincs bekapcsolva)

A Tyne folyó déli partja 2011.06.24. 23:37:25

@hagyma: ráadásul, praktikus is lenne, ugye.
nekem van mindenem, úgy nézek ki, mint egy karácsonyfa. lámpa, meg ilyen világító nadrágszárat leszorító pánt, plusz a sisakon is van villogó. plusz kukásmellény, meg vettem ilyen hátizsákra rakható világító zsákot is, csak túl kicsi méretben árulták csak. ha meg a normál biciklistáskát viszem, azon is van csík. aki ezek után se lát meg, az vak. ja, és a bicaj is fehér.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:38:05

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
en mondjuk elvbol nem bringazok
egyreszt faraszto, masreszt veszelyes es meg az eso is eshet
meg egyebSt is, hova bringaznek????
sportolni jo lenne, de ahhoz meg lusta vagyok es idohianyban szenvedek, viszont
igen nagy ivben kerulom ki-elozom- a bringasokat
sosem megyek el mellettuk 2x1 savoson ha szemben is jonnek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:41:31

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): kell is
aki rendszeresen bringazik kell
az altalam latott video valami masrol szolt
nem mindegy, hogy Londonban, Pesten, bringazol, vagy mondjuk Hevesaranyoson teker el a mami a boltba
/tudodm, a torveny nem tesz kulonbseget, de H.aranyos pl. zsakfalu, az megy oda aki ott lakik, es tok mindegy Mari nenenek van-e csengoje, vagy lathatosagija, mert este 6-tol mar nem teker. hanem nezi a tivit/

A Tyne folyó déli partja 2011.06.24. 23:43:36

@hagyma: "hova bringaznek"

hát bárhova... én szoktam menni az sportlétesítménybe (valaki mondjon egy szebb szót a leisure centre-re), aztán a boltba, a városba, meg csak úgy kirándulni. munkába csak azért nem, mert az "túl közel" van. (tudom, röhejes, de magyarázat: elegánsan kell dolgoznom, amiben viszont nem óhajtok tekerni, viszont az átöltözéssel elmegy annyi, amit megspórolok, hogy biciklivel mentem. és gyalog ott vagyok kb. 10-15 perc alatt.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.24. 23:50:30

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
hat en mar nem sportolok nagyon ez tenyallas
orulok ha van idon k es eronk lemenni setalni a to partjara, vagy elmenni vacsorazni
vasarolni???????????
Maryvel?????
bringaval??????????
harom riksa kene:)
a melohely detto + kb 13-14 km hegyen volgyon

de nehogy felre ertes essek nekem 8, de ha igaz a video meg amit olvastam, hogy azert meg lehet valakit buntetni fenyes nappal 25 ezer forintra, mert nincs elso lampaja a bringan
az
baromsag
ennyi

A Tyne folyó déli partja 2011.06.25. 00:17:12

@hagyma: utóbbi lehet,hoogy jó. van, aki simán gymnek rövidíti itt is, pedig a gym az benne venne a leisure centre-ben, egy csomó más dologgal együtt, mint uszoda, szauna, plusz a tornaórák.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.25. 00:24:47

@hagyma: jogom van, jogom van, jogom va.......
ÉS KÖTELESSÉGED, ami felelős emberré tesz! ha nincs felelősségérzeted, akkor.....

az uccsó bekezdés like! :)

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): hidd el, ez így helyes! az ilyen felfogással nincs is semmi bajom.
de sajnos volt már, hogy a reflexeim mentették meg a parasztot az úton.
Apámmal úgy a '70es évek végefelé egy úton Debrecen felé asszem a 4esen történt, hogy tata bringával lámpa nélkül, mi pedig refivel a nagypószkival. amikor Apám meglátta, már kapcsolta is le a lámpát.
osonómód :D
CB az autóban, 20Wattos "PA" hangszóró (sokat használtuk ralykon) bekapcsol és mögé érve egy mondat:
"koporsóra telik, lámpára nem?"
tata borult olyat ijedtében a fűre, hogy győzött feltápászkodni. haláláig nem jött rá, melyik Isten szólt rá. :D

ha egy ilyet elüt az ember annak már töknyóc, míg az autóst egy életen át kísérti.

amúgy a VILLOGÓ lámpa tudod milyen zavaró? hidd el, akkoris látjuk, ha csak világít. a villogósoknak én egy nagyon gyors villantással adom tudtára, hogy zavaró. ha nem veszi a lapot, megy a xenonrefi........
mániám a lámpák helyes beállíása, használata. látni-látszani de nem zavarni.
a villogót szerintem vészhívásra találták ki, vagy csak asszontta a kínyalyi hogy +1extra ugyanazért az árért. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.25. 00:30:23

@salapapa: kotelessegem hasznalni a lampamat ha sotet van , hogy lassak es lathatova valjak
na ez a felelosseg
ezt bizzak ram

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.25. 00:32:21

@salapapa: a villogo bringas nekem egyaltalan nem zavaro
inkabb figyelemfelkelto, nem olvad be egyeb fenyekbe
de mint mondtam ejszakai bringas felenk ritka mint a feher hollo

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.25. 00:40:49

@Kitiltás miatt törölve lett a hozzászólása. Örökre: Ferihegy nem kéne ezeknek?! :S

@hagyma: terepjáróval jársz? 60-70 centivel a föld felett zavaró.

vagy csak túl jó, érzékeny a szemem...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.25. 00:42:20

@salapapa: jjjja... 60-70... egy Zontában talán. :D

jó az 120enti körülinek is. 8-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.25. 00:49:35

@salapapa: jarok tobbfelevel is
a zavaro, es a figyelemfelkelto kozott nincs sok elteres:)
de mondtam
ejjel felenk - kis varos- meg az autoforgalom is ritka, nem a bringas

fourgee 2011.06.25. 07:09:09

"felnőtt méretű (26-os)"

Ezt nem vágom, hogy miért vesz mindenki 26"-os biciklit. Amikor megvettem az enyémet, akkor olyan 176-177 centi körül voltam és ahhoz a magassághoz minden boltban a 18"-os biciklit mondták hogy jó. Ennek ellenére azt látom, hogy tök alacsony gyerekeknek is 26"-ost vesznek...

Vagy csak én vagyok tudatos vásárló? :)

BaLee 2011.06.25. 08:16:57

Biciklit kipróbálás nélkül megvenni nagyon nem ajánlott. Főleg nem Profi meg hasonló boltokból.

Kicsit utánaolvasna az ember látná, hogy 50 körül már lehet kapni olyan acélvázasat újonnan ami már használható.

Nem csak kerékpárban nem éri meg megvenni a legolcsóbbat, még nagyon sok minden másban ráfizetés lesz.

Ha a 23 ezerhez hozzácsaptad volna azt a 13at amit buktál rajt meg még egyszer annyit akkor már olyan is vehettél volna amit több évig nyugodtan használhatsz akár napi szinten.

lobster thermidor 2011.06.25. 08:24:15

Úgy látszik sok itt a tejfelesszájú, aki nem emlékszik a napjainkban is érvényes régi reklámra:

CIPŐT A CIPŐBOLTBÓL!

lobster thermidor 2011.06.25. 08:28:08

@salapapa:

Bezzeg a CBA-ban még a kerítés is kolbászból van.

fatia-negra 2011.06.25. 09:08:16

@Frady Endre: nem olvastad a posztot? pont ilyen biciGli... lehet vele menni, csak nem oylan kényelmes tekerni... mégis mi a lóf@szt akarsz kapni 17ezerért?

mellesleg én ilyen bicajt keresek. mert a "normálison" 60-80 km-t tekerek rámegy félnapom és semmilyen hatása nincs a kondimra...

fatia-negra 2011.06.25. 09:17:17

@savrola: csak azt nem értem, hogy a kínjaiaknak hogy éri meg szállítással "előállítani" 8 ezerért...

mellesleg a hazai munkajog alakulása hosszútávon ide hozhatja az összes kínjában székelő (értcsd: sz@ró) céget...

itt olcsóbb lesz...

pár év mulva a kínai homár blogon posztolnak a nagyonsz@r m@gyar termékekről...

fatia-negra 2011.06.25. 09:36:48

@Anti Anyag: "kerülöm vagy 15 éve az Erzsébet k. né úti bringaboltot, mert egyszer sráckoromban ott kaptam defektet"

mennyiért adják a defektet? én olcsóbban is tudok... kínai defektet...

fatia-negra 2011.06.25. 09:38:25

@efi: a korrupt hivatalok... kifli stand, huspult és egy rakás bicaj...

pjotr007 2011.06.25. 09:41:03

Szokásos sok hülye idióta kommentelő...
Ki nem szarja le, hogy mennyiből lehet egy biciklit kihozni?
Ha egy bolt elad egy biciklit, tökmindegy, hogy 20 vagy 60.000ft-ért az működjön, ha nem teszi, akkor a bolt adja vissza a pénzt.
De persze egyszerűbb a sok baromnak a vevőt szidni, hogy hülye volt...
Azt kéne elérni, hogy a cégek vállaljanak felelősséget az eladott termékek után.

pjm 2011.06.25. 09:42:38

Az a hülye, aki elhiszi, hogy 23 ezer forintért lehet működő kerékpárt venni. Sajnos még 70 ezerért sem, ha az mondjuk neuzer. iGAZÁBÓL EGY NORMÁLIS KERÉKAGY KERÜL 20 EZERBE.... Arról nekem is vannak tapasztalataim.

fatia-negra 2011.06.25. 09:44:07

@pjotr007: működött! (ja és 17ezer) csak a végsebesség le volt tiltva...

Tomtomka 2011.06.25. 10:17:07

Most nem azért de milyen bringa lehet 23-ezerért? Nemrég vettem a páromnak. Először mi is valami olcsóbbat akartunk, de ha jó minőségűt akar az ember, ami nem esik szét alatta, 40 ezer alatt nem igen ússza meg. Ja és ez a sima bringa, minden egyéb kiegészítő csak ezután jön még rá. De ez legalább nem csak 2 hétig fog menni.

svájci néger 2011.06.25. 10:38:08

szerintem meg nem kell mindenkinek tudnia, hogy milyen egy jó vagy akár csak használható bringa. Az a bolt amelyik elad egy ilyen életveszélyes szart, megérdemli, hogy agyonb**sszák büntetéssel. Nem beszélve a polgári perekrôl. Amíg ennek nincs hagyománya itthon, addig, mindig lehet majd kapni 10000-ért össztelós bringákat. Eddig csak földrajzi okokból kifolyólag nem mentem Profi áruházba, ezután már tudatosan nem megyek véletlenül se. Szerencsétlen posztírónak meg annyit, hogy bármelyik nagyáruház mottója lehetne a "Semmi nem ciki" felirat.

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.06.25. 10:40:02

Nekem computerboltom volt. De amikor már a sarki CBA is számítógépet árult olcsón, persze alaplapi vidaókártyával, semmi rammal és tömegek jöttek panaszkodni hozzám, hogy nem fut a GTA, elmondtam nekik a probléma lényegét. De ezután is oda jártak. Bezártam.

pjotr007 2011.06.25. 10:47:12

@pjm: az a hülye aki ilyeneket irkál...
Értsed már meg a kis agyaddal, hogy tökmindegy, hogy mennyibe kerül egy bicikli vagy akármi más, annak a rendeltetésszerű használatra alkalmasnak kell lennie.
Nyilván rá kéne írni, hogy mire való az adott termék, egy biciklinél, pl, hogy kis, alkalomszerű igénybevételre főként sima úton.
Vagyis ha mari néni naponta elteker egyszer a boltba arra jó.
Ha lenne egy működő fogyasztóvédelem, akkor minden ilyen szar termék eladása és a jótállás leszarása után kiszórna egy párszázezres büntetést, akkor viszonylag gyorsan csak olyan cuccok lennének a boltban amik használhatóak.
Ha valaki vesz a boltban egy terméket akkor joggal várja el, hogy az működni is fog, és ha nem, akkor nem ő a hülye, hanem a bolt meg az ilyen hozzád hasonló trollok...
Hozzátéve, hogy ritka nagy baromság, hogy egy használható kerékegy 20.000-nél kezdődik, mert pl, egy shimano vagy hasonló olcsóbb 4-7000ft-os agy a Mari néninél meg aki néha teker egy kicsit soha nem megy tönkre.

para_noir 2011.06.25. 12:10:50

@pjm: ez azért nem igaz, városba való futkosós bicajt újonnan 40-50 körül már lehet venni, használtat a feléért. Persze ez aszfaltra való, max. némi padkázással, parkon áttekeréssel. Nem kell mindenkinek dh bicó. De a tesco-bringák tényleg horrorok.

para_noir 2011.06.25. 12:16:26

@pjm: nekem például ilyenem volt tavaly, igaz nekem nem jött be(nagy volt), el is adtam, de tökéletesen használható darab, újonnan ötvenért, fiatal használtan 40 alatt van: www.argep.hu/product_409092.html

para_noir 2011.06.25. 12:20:06

@pjm: nekem például ilyenem volt tavaly, igaz nekem nem jött be(nagy volt), el is adtam, de tökéletesen használható darab, újonnan ötvenért, fiatal használtan 40 alatt van: www.argep.hu/product_409092.html

Laresz 2011.06.25. 12:49:41

Sziasztok!

Hagymának igaza van, én bevezetném az időszaktól függő műszaki alkalmasságot.
Nappal, lakott területen ahol nem kötelező a járművemet kivilágítani, ne büntethessen meg a nemműködésért a rendőr. Lehet, hogy a szerelőhöz mennék nappal és nem kéne útvonalengedély.
Ha a látási viszonyok leromlanak és mégis közlekedek világítás nélkül bátran büntessenek meg.

Laresz 2011.06.25. 12:57:23

Olvasok itt ilyeneket, hogy miért nem vesz ő a bicikliboltban szalonnát: nos ha lenne az élelmiszerbolti ár feléért, vennék azt is. Picit avas de olcsó. Nálunk a horror alacsony bérek miatt a legtöbb ember árat vesz. Én IT területen tevékenykedek, nagyon sokan választják a legolcsóbb gépet, majd a következő kérdés, hogy nagyobb lemez, több RAM mennyi lenne bele? Több mintha egyből azzal venné. Ha nem lennének horror kamatok, megérné egy hitellel megtoldani a lehetőségeket, mint megvenni a sz&rt aztán az tuningolni.

SALE Kálmán 2011.06.25. 13:51:28

@Laresz: Azért ti is igyekeztek mindenkire rásózni mindent, ha kell neki, ha nem, csak pár fillérrel több legyen a jutalék. Értem én, hogy mindenki pénzből él, de ebből alakul ki a fillérbaszóság.

Laresz 2011.06.25. 14:00:45

@SALE Kálmán: szó sincs róla: ha akarja megveheti a legolcsóbb használt gépet is. De ha utána két nappal jön, hogy nem jó semmire és oldjuk meg akkor csodálkozik, ha újat ajánlok neki. Volt ismerőseim között is ilyen, (anyagi érdekem nem fűződik hozzá): megvette egy ismerőse levetett szutykát, majd jött, hogy mit lehetne csinálni mert lassú, meg nincs hely, stb...
Mondtam neki: most már semmit, az előtt kellett volna kérdezni mielőtt megvetted. Aztán vett egy új gépet, immár normális paraméterekkel.

Ha valaki adott feladatra akar egy gépet, olyat fog kapni. Ez nem "rásózás", ha 70 000Ft-os VGA kell mert a feladat azt kívánja, azt fog kapni. Rásózunk, ja...

SALE Kálmán 2011.06.25. 14:14:12

@Laresz: Tehát ki mered jelenteni a gyerekeid/szüleid életére, hogy mindig az adott kategóriának vagy feladatnak megfelelő, legkedvezőbb árú konfigot rakod össze, ha csak szó szerint mást nem kér az ügyfél? Mindebből maximálisan kihagyva a saját anyagi érdekeidet? :)

A Tyne folyó déli partja 2011.06.25. 14:55:41

@salapapa: de ha zavaró a villogó, egyáltalán minek van rajta olyan funkció? három is, rendesen világít, meg lassan villog, gyorsan villog. ezt tudja mindkét lámpám, meg a sisakon lévő fényforrás, meg a nadrágszorító pánton lévő is. sokkal jobban észrevehető,ha villog, miért zavar?

A Tyne folyó déli partja 2011.06.25. 14:57:07

@hagyma: "éjjel bringás". itt télen kb. háromkor sötétedik...
most meg úgy este tizenegy körül kezd. mégis nálam van a lámpa, hátha.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.25. 15:00:36

@pjotr007: egyetértek. a funkciónak kéne, hogy megfeleljen, nem mindenki akar vele több száz kilométer tekerni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.25. 15:25:57

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): amugy nappal sincs sok bringas, inkabb sportbringasok vannak, azok meg kimennek a hegyekbe
kozlekedes celjabol is hasznaljak, ketsegtelen, de nem tul sokan es foleg nem sotetedes utan, plane nem telen, amikor koran sotetedik, de egyuttal qrwa hideg is van meg hav

Laresz 2011.06.25. 16:19:34

@SALE Kálmán: elvből nem esküszöm semmi ilyesmire :-)
De: az ügyfél elmondja mire kell a gép, én felvázolok egy konfigot ami ezt bő ráhagyással kielégíti. Sosem adok el pont megfelelőt, ezt nevezhetjük rásózásnak is, de ha figyelembe vesszük, hogy itt 10% haszon már rendkívül kiemelkedőnek számít, a különbség "haszonban" elenyésző. Ez az iparág viszont olyan tempóban fejlődik, hogy nem is lehet másként.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.25. 16:31:57

@Laresz: ne is eskudj ilyenre, 7 eves korunkban kerdeztunk ileyt, hogy apad-anyad eletere?
a rahagyas gondolom/remelem/ azt jelenti, hogy kicsit erosebbet adsz el
ha igen
ezzel mindenki jol jar

Laresz 2011.06.25. 19:29:19

@hagyma: persze, alámenni értelmetlen, a mai eszközökkel meg az átlag igény még alapban is brutálisan meghaladható. Internetezéshez is több magos proci, egyszerűen mert nincs más. De ez nem baj szerintem, később lesz használhatatlan.
Azért i7-est nem ajánlok irodába :-)

pengusz 2011.06.25. 19:46:07

Sajnos ezek a bringák is rendelkeznek KERMi engedéllyel, le van zsírozva minden... Magyarország a lehetőségek hazája. Amikor bringaszervizben melóztam, a teszkóbol hoztak olyan bringát, hogy a fékjét két ujjal meg lehetett hajlítani derékszögben (fékezésnél sokkal nagyobb erőt kéne elviselnie), persze minden rendben volt vele engedélyügyileg.
Aztán volt olyan, hogy egy bringának (be volt csomagolva) ki volt szakadva a középrész perselye. Mondtuk, hogy vigyék vissza, és cseréltessék ki, mert nem javítható (3 napba belefértek), egy hét múlva jött másik arc ugyanazzal a bringával, eladták neki a visszacserélt bringát.
Aztán volt olyan cég, hogy már 1 éve megszűnt (csődbe ment, Vegaimpex), de mindenhol árulták a bringájukat. Ugye garanciális szerviz felejtős, igazi jó minőségű kínai bringák, egyik alkatrészük sem volt csereszabatos az Európában használatos alkatrészekkel... Aki nagyon lázadt, hogy miért nem javítjuk meg ingyé, annak tanácsoltuk, hogy hívják a céget. "De hát ki van kapcsolva a telefonjuk!", Talán mert egy éve csődbe mentek...
Sajnos az emberek csak azt nézik, hogy hú de jól néz ki, és csak 20.000 Ft, szemben meg a szemét bringaboltos "ugyanezt" 30.000,-ért adja, csak azért sem ott vesszük meg, de jó vásárt csinálunk!
Aztán itt az eredmény...

Géza, kék az ég! 2011.06.25. 21:54:50

Képes voltál 23 000 -ért ezt a fostalicskát megvenni?! Úgy kell neked!

Hallottad már: olcsó húsnak híg a leve?

Nem véletlenül mondják....

De csak spóroljon a sok hülye mindenen, vegyétek a szart, a gagyit óccsóér, örüljetek magatoknak, hogy jól megmutattátok, hogyan lehet olcsón minőséget venni, aztán csodálkozzatok, ha szívtok.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 01:45:10

@hagyma: ugyehogy ugye! :) de miért jó az, ha zavar? ha én csak egy picikét is feljebb állítom a xenonlámpáimat, kisütöm a szembejövő szemét. jó az valakinek?
erősen támogatom a látni-látszani programot, de nem a látni-leszaromaszembejövőt félét.

@lobster thermidor: bocsánat! aszittem, az az egész országban így lesz, csak lassan töltik! 8-)

@fatia-negra: nehidd, hogy nagyon future amit írsz! :(
évek óta itt van az Asia center, a piacokon a cigány mellé kínait kell tanulni, most kapták meg a repteret...
figyeld meg, fognak még itt gyártani álszuzukit, álopelt, álaudit...

@www.doominogame.com: kiskorában mindenki kap játékmacit.
később szeret visszajárni hozzá mint a zecceri vadász...

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): miért van rajta? már írtam: kínaiak mindent beletesznek, hogy "eszt isz tuggya ész mégisz óccó!".

különben tégy meg valamit!
menj be a fürdőszobádba, állj szembe a tükörrel és kapcsold be folyamatosan világítósra. nézd a tükröt 15-20mpig! (kb ennyi, míg fel majd eltűnsz a látóteremből)
fogadok, 2-3mp és mexokja a szemed, nem zavar.

ez UTÁN állítsd át villogósra és szólj, ha már mexokta a szemed a villódzást.
nos, ezt látom az autóból.
érted? :)

@Laresz: ez tök érthető. az általad is említett folyamatos fejlődés miatt ami ma épp megfelelő, az holnapután elavult. az ára, értéke is.
nekem 3 éve van itt ez a négymagosom. akkoriban kafa kis gép volt. ma már...
(médiázom vele, nem játékgép)

MosoMasa 2011.06.26. 10:28:34

@salapapa: Hát igen.
Agy másik hsz-edben ezt írod:
"...jogom van, jogom van, jogom va.......
ÉS KÖTELESSÉGED, ami felelős emberré tesz! ha nincs felelősségérzeted, akkor....."

Itt a linkelt hsz-ed alatt meg igazi felelősségteljes cselekedeteidet írod le, amik valóban felelős emberré tesznek.
Tudod, erre szokták mondani: Bort iszik és vizet prédikál!

SALE Kálmán 2011.06.26. 18:57:12

@Laresz: Namost, én csináltam olyat, hogy beszállítói és nagykerárak összehasonlítása a kiskereskedelmivel. Az esetek többségében lényegesen többnek tűnt, mint 10% ;)

SALE Kálmán 2011.06.26. 18:58:25

@salapapa: Én akartam kínait tanulni. Mondták, hogy 7500 huf/60 perc. Ki a fene engedheti ezt meg magának? :) Nem egy egyszerű nyelv azért.

Laresz 2011.06.26. 19:20:25

@SALE Kálmán: ha kellően sok a pénz lehet akkora tételben vásárolni ,hogy több lesz. Ha egyszinttel felettem levő nagykert nézem nagyon jó ha van 10%. A nagy hiperek viszont nagyon olcsón hoznak be valami számítógép szerűséget, aztán jönnek a bajok.
Volt olyan (90-es évek vége), hogy 30ezerFt volt egy 64MB-os modul. A nagyok persze töredék áron vették gondolom én. De aztán pár éve ezt abbahagytam, nem versenyzek velük és viselem gondját egy gépnek 3 évig tizenezer Ft-ért. Már jó ideje szoftverekkel foglalkozunk, sokkal-de sokkal jobb üzlet. De ez nem a klasszikus szoftverkereskedelem, hanem egyedi gyártmány.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.27. 00:49:11

@MosoMasa: MosoMasa te egy akkora luser picsa vagy, amilyet keveset látni! :D
elolvasnád szemügével is hogy mit is írtam? LOL!

tudom, a vasútparkos témánál vélt vagy valós sérelmeid miatt most keresni fogod a fogásokat rajtam. jól kapaszkodj meg kisanyám, mert ember kell ahhoz nem nadrágszíj! ;)

@SALE Kálmán: ráadásul nem is elég csak a szavakat megtanulni, mert ahogy nálunk pl a "vár" szó is kétfélét jelent, ott a hanglejtéstől függ az értelme.
írni/olvasni pedig még a tősgyökeresek sem tudnak 100%.
7500Ft/h áron pedig tökéleteset vár az ember. 8-)

pláne, ha figyelembe vesszük pl a posztban említett bringát. 3 tanóra díjáért kapsz egy szerintük tökéleteset.
ha az ár/értéket számoljuk, cca 10 óra alatt tökéletesen tudnod kell kínaságul. ha az oktató ezt garantálja.... ;)

@Laresz: 1997ben váltottam P-II-re. 300as cerka + 64MB RAM + 6,4GB maxtor quantum + 4MB ATI All In Wonder + SB16 volt akkor majd' 180ezer.
1998ban (2évvel rá!) volt az Asus Ultra De Luxe 32MB 54ropi.
mit ért akkor a Ft és mit ér ma? ha ugyanabban az ÉRTÉKben ma vennék egy gépet, az úgy 600eFt körül lenne.
nem lehet ezt követni...

MosoMasa 2011.06.27. 09:15:34

@salapapa: Nem tudom, te olvastad-e amit írtál? Vagy tudod-e mit írtál?
A másik. Bőszen hívod fel más figyelmét arra, hogy ne jelzőzzön, de te teheted, ugye? -> Bort iszik, vizet prédikál....

Nem tudom, hogy jön ide a vasutas poszt, és miből gondolod, hogy nekem ott sérelmem lett - főként tőled.
Gondod csak neked van értelmezésekkel.
Ritka tahó stílusod pedig csak annak a közegnek megfelelő akiket megcéloztál, hogy elámítod őket: ti. azt a javarészben tizenéves fórumozó kört, akik vevők erre a dumára, és akiknek előadhatod a kétes bölcsességed, élettapasztalatod.
Meg vagy győződve róla hogy milyen fasza gyerek vagy, és mekkora empátia szorult beléd, és mint már mondtam, önteltséged határtalan, csak egy igazságot ismersz, ami pedig a tiéd értelemszerűen.
Én azt mondom örülj a választott közegednek, de próbálj meg legalább félig emberi hangon kommunikálni - ha több nem telik-, mert kizárólag magad minősíted. Bár nem hiszem hogy ez eljut hozzád.

j311 2011.06.27. 09:50:21

Kerékpárt csak őstermelőtől!
Miért nem lehet megérteni, hogy csak szakboltból érdemes vásárolni?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.27. 10:08:47

@MosoMasa: ahogy írtamvolt a másik posztban is: bizonyára igazad van!

kiegészíteném: legyen olyan az életed, amilyet ismeretlenül te írsz le nekem! :)

labi 2011.06.27. 11:24:35

És hogy történt a vásárlás?

"Ezt nézd annyuk, a hülye Józsi szomszéd 50-100 ezer forintot adott a montenbájkért, itten meg van húszezeré!"

Dzseem 2011.06.27. 13:47:58

Szerintem nem várható el senkitől, hogy bringaőrült legyen. Én 3 hónapja vettem egy biciklit és 30.000-Ftnál egyszerűen nem tud több jutni rá. Én vettem egy használt brinyót és apránkét cserélem, ami kell. Sok sok ember vesz így biciklit és speciel sok sok gyerek örül egy ilyen bringának, vagy feleség, aki tényleg időnként tekerget. Bringaboltban 50.000 Ft-nál indul bármi is. Szóval jó ez így ahogy van szerintem. Két külön történet.

hehehehe 2011.06.27. 13:48:28

@Papundekli: nem veszünk MŰANYAG pedálos bicajt, ez alap...

Papundekli 2011.06.27. 13:52:17

@hehehehe: Azzal adták, persze én is tudom, hogy nem veszünk, de jó pízé' le lehet cserélni.

mohopasi 2011.06.28. 15:04:26

Profiban bringát venni....? Bazzeg :DDDDDD Cipőt a cipőboltból. Tudod.

édeSanya 2011.06.28. 15:19:40

A "híg levű olcsó hús" tipikus esete. De mi az ördögért várják, hogy ennyi pénzért ne legyen szar? Aki ilyet csinál, az nem hiszem el, hogy egyszer csinálja: nem esett még pofára egyetlen aldis/lidis/teszkós/profis műszaki cikkel sem?
Másrészt ebben az országban sajnos a legtöbb esetben az emberek szegénysége, ami nem engedi meg, hogy ne a legolcsóbb cikket vegyék meg, még akkor is, ha tudják, hogy piszok hamar tönkre fog menni. Én inkább vártam fél évet és jártam addig a zúzdaszökevény bicajommal, de addig összespóroltam egy normálisra... Ja, szerintem a bringaboltos 20-ért eladta.

IamMenyus 2011.07.07. 14:25:43

nem tudom minek a sok fikázás,

mindenkinek mások az igényei, és nem mindenki olvas utána neten mielőtt vásárol.

Okos ember más kárán, a kevésbé értelmes a másén tanul; d eolyat pl még nem hallottam h valaki másodjára a szupermarketben venne bicajt.

Az meg hülyeség hogy csak beállításban lenne rosszabb egy ilyen áruházas kínai trágyadomb, ezeket legtöbbször nem lehet beállítani normálisan, mert csavarodott a váz, túlméretes a csapágygolyó bele és még sorohatnám... ezen a szerelő úgy tud segíteni hogy cseréli.

kérem kapcsolja ki.

Julius-002 2011.07.18. 04:45:20

@fourgee:
"Vagy csak én vagyok tudatos vásárló? :)"
Nem. Inkább csak te vagy olyan hülye, aki keveri a vázméretet a kerék méretével. LOL * LOL

2012.07.17. 19:15:33

Kisz kínai bringa, lenni nággyon nággyon olcó, lenni ezerötszá, ha moszt megvenni tőlem, én adni hozzá kisz kínai tornacipő 8D XD

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:06:35

@Aki azsiráfotszereti: A fekete trutymó az a grafitos zsír, a kerékpár legnagyobb ellensége.

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:08:09

@Janovszki Zsolt: Ha garanciális jogokat akarsz érvényesíteni egy kerékpárnál ahhoz szakszervizben kell üzembe helyeztetni.
Teccikérteni?

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:09:43

@Papundekli: A pedál ha egy hét után kifordul a hajtókarból, az üzembe helyezési mulasztás, és az eladót/üzembe helyezőt terheli.

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:11:09

@AUTÓNEPPER: Zsír mindenhova, kivéve lánc, oda olaj de csak amit nem tudsz letörölni, de az rendszeresen.

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:13:33

@(Lemondott Dr. Doktorovics) THY Rokk 'n' Troller: A fogyasztói hülyeségért ugyan ne a trendet meglovagló huszárt büntessék meg.
Ha valaki hülye, az szopjon, hátha tanul belőle.
Itt nem rafinált átverésről van szó, hanem nyilvánvaló emberi hülyeségről.

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:15:39

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Aluváz - trend
Acélváz - a valós és megbízható tartósság

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:17:06

@hagyma:
Nincs lámpa?
Ez kérem sporteszköz.
Fakabát jobbra szomorúan el.
süti beállítások módosítása