Tékozló Homár

Szabotálta a lakodalmat a Kemencés Kertcafé

2011.06.28. 00:07 | juszka | 240 komment

Aki már próbált esküvőt szervezni, az nyilván tisztában van vele, hogy a nagy napot megelőző hónapok, hetek nem a nyugodt pihenésről szólnak. Annyi baj legyen, legalább emlékezetes lesz az esküvő és a lakodalom, az meg minden nyűgöt megér. Sajnos azonban a problémák esetenként anyagi kárral is járnak - ami nem jön túl jól az amúgy is költséges ünnepség előtt. Brigittáék ötvenezer forint árán tanulják meg, hogy soha ne bízzanak olyan vendéglátósban, aki a becsületre hivatkozik.

Sok sztorit lehet hallani, hogy milyen "félreértések" lehetnek egy esküvő esetén másnap reggel a vendéglátó és a megrendelő között, de azt hiszem ez egy gyöngyszem. Mi el se jutottunk a lakodalomig és már így is egy min. fél százezres kárt okozott nekünk a Kemencés Kertcafé Óbudán. Valóban Óbuda egyik leghangulatosabb étterme, pontosan ezért választottuk lakodalmunk helyszínéül. Bár ne tettük volna...

A foglalás időpontjában a tulajdonos mindenre megesküdött, hogy ha a foglalót befizetjük, miénk a hely (bár érdeklődők már voltak az időpontra, de ők nem hagytak még ott pénzt). Persze a foglalót - ami a későbbiekben előleggé minősült, mert annak nincsenek jogi következményei- papírozás nélkül hagytuk ott. De a tulajdonos annyiszor hivatkozott a becsületre, és hangoztatta, hogy a családja jó híre múlik ezen, hogy gyanútlanul belementünk a papír nélküli kifizetésbe.

Két hónappal a foglaló befizetése után a tulajdonos telefonált, hogy félreértés történt, és le kell mondania a foglalást (félreértés = háromszor akkora lakodalom, háromszor annyi pénz). Megbeszéltünk egy időpontot, hogy vissza tudják adni a foglalót. Az általuk javasolt időpontban természetesen nem volt ott senki más csak egy pincér, aki szabadkozott és azt állította, hogy félreértés történt (immár másodszor).

Rövidre fogva, visszatértünk harmadszor is. Annyit szerettünk volna elérni - természetesen udvarias hangnemben csak kértük -, hogy legalább a meghívók árát, ami kb 20.000, forint fizessék ki, hiszen újra kell nyomtatni, de a tulajdonos felesége erre se volt hajlandó. Mosolyogva és vállát vonogatva hallgatta végig a beszámolónkat arról, hogy mekkora idegeskedést és gondot okoztak nekünk (anyagilag min. 50000 Ft). A mai napig nincs új helyszín, csak az időpont és egy csomó rossz helyszínre kinyomtatott meghívó. Senkinek nem kívánom, hogy ilyesmivel tegyék tönkre a nagy napra való készülődését.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.06.28. 12:40:01

Az már volt, hogy mi a különbség az előleg és a foglaló között? Ugyanis teccik tudni a foglaló duplája jár vissza, ha a másik fél hibájából hiúsul meg, míg te bukod a pénzed, ha a tiédből. Előlegnél visszajár egyszeresen mindkét esetben.

És papír nélkül... Hát. Bravó.

Pávor Jál 2011.06.28. 12:49:08

Na ide se teszem be a lábam.

Egyéves Önkéntes 2011.06.28. 12:56:54

az igazán nagy lúzer az, akinek volt már esküvője, és erről papír is van :)

janikahhh (törölt) 2011.06.28. 12:59:16

Hahahaha, jót nevettem, ez igazán vicces :) Magyarországon pénzt otthagyni bemondásra, akárhol... Házhoz tetszett menni a pofonért :D

KecskeDotyi 2011.06.28. 12:59:39

@Csokis: Én sem vagyok sznob, a barátaim se, de a vendéglátásnak vannak bizonyos módjai. Nálam alap, hogy ha vendégek jönnek, nem adok nekik szendvicset. Esküvőn meg meg se fordulna a fejemben ilyesmi. Nem sznob vagyok, csak valahogy ezt anyám belémnevelte. Ha csak hirtelen megjelenik egy ismerős, hogy jött dumcsizni, akkor is gyorsan összeütök valamit, mert illik. És kész.

Egyéves Önkéntes 2011.06.28. 13:02:46

Nekem az a tanulság ebből a cikkből, hogy soha nem mennék hozzá egy vendéglátóshoz.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.06.28. 13:03:06

Na most az egész étterem mögött álló cég érdekes:
A honlapjuk a KAL Kereskedelmi Kft. Vörösvári út 131. 1037 Budapest névre van bejegyezve.

A cégnyilvántartás szerint ilyen néven, ami az étteremmel összeköthető nincs bejegyezve...

Illetve egy van, de az ellen többen felszámolást indítottak és egy kínai tulajdonosé.

KecskeDotyi 2011.06.28. 13:06:11

@Turk Hava Yollari: Mint már tudjuk a kapcsa is a kínaiaké, akkor mit csodálkozol?:D

egerészölyv 2011.06.28. 13:06:44

Sajnálom szegény bepalizott posztolót, de az amatőrizmusnak olyan láncolatát követte el, hogy ez az ötvenezer kis összegű tanulópénz.
1) NEM SZABAD AZT MONDANI, HOGY ESKÜVŐRE FOGLALJÁTOK LE.
2) HINNI EGY VENDÉGLÁTÓ PUSZTA SZAVÁNAK???

egerészölyv 2011.06.28. 13:08:37

@Turk Hava Yollari: Hoppá.
Akkor viszont ne sajnáljunk tőlük egy kis többletjövedelmet, szenvednek otthon eleget a kommüntől.

egerészölyv 2011.06.28. 13:11:48

Nagy kérdés továbbá, érdemes-e ilyenkor Dr. Bökényföldy Belzebubként bemutatkozni. Mert a doktort esetleg szívesen lenyúlnák, de gyanakodhatnak arra is, hogy ügyvédbe szaladtak.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.06.28. 13:26:50

@egerészölyv:

"1) NEM SZABAD AZT MONDANI, HOGY ESKÜVŐRE FOGLALJÁTOK LE."
Mert miért is nem?

Manci néni, a szomszéd 2011.06.28. 13:29:13

Hihíííííí, drágáim én tudjátok mit csinálnák? Na?

Este kilenckor bombariadót az étterembe. A másik párnak se legyen jobb!

SALE Kálmán 2011.06.28. 13:40:34

@EÖ: A kedves nejed mennyire volt akkoriban tümmedt?

portis · http://www.online-szallas.com 2011.06.28. 13:40:59

@egerészölyv:

Szerintem jobb egy száraz köhhintés kíséretében:
- Hmm... kár nagy kár... leendő apósom Szergej Vaszioljevics szomorú lesz.

yerico1 2011.06.28. 13:46:07

Nálunk az esküvői videós döntött úgy egy héttel, hogy akkor ő most inkább elmegy inkább embereket menteni valahova a világ másik felébe, minthogy nálunk videózzon. Nem az embermentéssel van a gond, mert tagja az egyik olyan csoportnak, akik azonnal kiutaznak, ha valahol baj történt, hanem azzal, hogy azért a biztonság kedvéért foglalót kért. Akkor ott abban a pillanatban lesz@rtam, hogy mekkora emberbarát, és éppen akkor volt valahol hatalmas földrengés sok halálos áldozattal. Egy héttel esküvő előtt videóst keresni azért izgalmas dolog. Szerencsére kapcsolatban voltunk egy rendezvényszervezővel, aki másnapra tudott videóst szerezni (Színvonal - Pécs Plaza, ajánlom mindenkinek).
Végül is az újakkal sokkal jobban jártunk, a régit meg azóta is a nagyon nem ajánlott listámra tettem. Az előleget / foglalót természetesen visszaadta.

megamenn 2011.06.28. 13:46:26

@Csokis: ilyen szopórollert az profiban vagy az aldiban érdemes vásárolni?

szürke_tag 2011.06.28. 13:46:50

Ember ez az egyik leggázosabb budai vendéglő. Több évvel ezelőtt a tulaj úgy jutott hozzá, hogy a rabló kommunista apai ágon megörökölte, tudod kádárapa ágán. Már elfelejtettem a nevét a XIV ker Egresi úton van az irodaháza, amit örökölt. Ő mint általában a kommunisták nem a becsületükről híresek hanem a pénzszeretetükről. Szóval egy becsületes de naiv bérlő vette ki a vendéglőt, csakhogy akkoriban sem volt nagy bevétel az év elejei hónapokban. Nem jött össze a bérleti díj sem és elcsúsztak. Közben mint kiderült a kemencés jelenlegi vezetője a nyakára járt az örökös x elvtársnak, hogy neki kellene ez a hely és hajlandó érte többet fizetni. Mi az üzlet létrejött pénz beszél barom fizet kommunista nyerészkedik. Így mivel már bérleti díj elmaradás volt biztonsági emberekkel megszállták az épületet és az Új éttermi berendezést és konyhai gépeket is lefoglalták. Ráadásul a pénz addigra összejött és már azt is aznap akarták kifizetni, természetesen ezt is elrakták. Na ennyit z ő becsületéről és a tulajéról. Én inkább arról a helyről mindenkit lebeszélnék. Ott a becsületet hírből se ismerik. Ahogy az ingatlan tulajdonosa se.

Dr. Bélus___ 2011.06.28. 13:49:39

Ehh... papír nélkül otthagyni a foglalót ismeretlennél: BARMOK. Megérdemeltétek.

KecskeDotyi 2011.06.28. 14:10:14

@SALE Kálmán: Összeütök vmit. Mindig van itthon cucc, hogy legalább egy tésztát szósszal, pizzát, vagy ilyesmit tudjak adni. Pl egy lasagna gyorsan megvan.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.28. 14:10:49

@yerico1: hát tényleg a kurva anyját neki, hogy elment valami csóró nigger nyomorultakat menteni ahelyett, hogy a ti picsátokat filmezte volna. Majd ha a nigger fizet, akkor kap mentést! Addig viszont a te fehér habcsókba bugyolált valagad élvez elsőbbséget.

Egyéves Önkéntes 2011.06.28. 14:11:27

@yerico1: aztán hányszor néztétek meg azt a videót azóta?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.06.28. 14:12:41

@megamen: Szerintem csakis az IKEJA, mert akkor teljes az önkielégítés. És ott adnak hozzá egy kis faszenest is.

GrG 2011.06.28. 14:13:29

Nehéz ügy. Eg yesküvői vendéglátás alapvetően bizalmi dolog. Ha megbízol benne nem kérsz papírt, ha megbízol nem mész oda. És a gond az, hogy teljesen szépen lepapírozva is ki leht valakivel szúrni, mondjuk egy elronott (száraz, túlsütött rántotthússal, vagy egy túltárolt (15-20 perc elég neki) sült krumplival. Ezt (ételminőséget) nagyon nehéz szerződésben kikötni, betartatni. Ezért marad az a hely, akiben megbízol, vagy mert ismered, vagy mert jó híre van.
Nekünk egy ismerős vendéglőjében volt, teljes békességgel és nagy örömben. ugyanakkor a zenészek, akik szintén ismerősök voltak, éjjel 2kor elkezdtek alkudozni, hogy ők abbahagyják (egy falusi lagziban). +25%ért maradtak, és aztán késöbb derült ki, hogy az apósomra haragudtak meg egy teljesen más dolog miatt és ezért szemétkedetek. Azóta ők buktak többet, mert hire ment a faluban hogy megbízhatatlanok és nem hívják öket sehova... Naja falun még működik a fogyasztói értékelés

édeSanya 2011.06.28. 14:14:41

Randa egy dolog volt megszívatni szegény szerelmeteseket, de igen, hozzá kell szokni: ebben az országban, amit nem papírozol le, az nem is létezik. (Nekem már eleve kupeckodásnak tűnik, ha valaki többszörösen a becsületére és a becsület szavára hivatkozik.) Ember! 50 rugó az 50 rugó!

JuveKrisz 2011.06.28. 14:15:23

Azért érdekes, hogy senki nem ismeri megfelelően a foglalót.

NEM A DUPLÁJA JÁR VISSZA!
Hanem bármelyik félnek ugyan annyiba kerül az üzlet meghiúsulása esetén.

Hogy miért? Egyszerű matematika és logika.

Példa:
Valaki letétbe helyez X foglalót.
Ha az ő hibájából hiúsul meg az üzlet, akkor bukta az X összeget.

Ha a másik fél hibájából hiúsul meg az üzlet, akkor a letétbe helyezett X foglaló visszakerül jogos tulajdonosához, és a másik fél X összeget köteles átadni a foglalót letétbe helyezőnek.

A gond ott kezdődik, hogy a foglalót nem letétbe helyezik, hanem odaadják a másik félnek. Ezért gondolják sokan azt, hogy dupla összeget fizet vissza a másik fél.
Pedig nem.
Csupán visszakapod azt amit átadtál foglalónak, ugyanis ellenszolgáltatást nem kaptál. Az a pénz amúgyis a tied.
A másik fél egy ugyanekkora összeggel kártalanít.

Vagyis bármelyik fél oldalát nézzük X összeget fizet az egyik a másiknak, mindegy kinek hibájából hiúsul meg az üzlet.

Pedig nem is vagyok jogász.

Arról meg nem is beszélve, hogy a papír nem azért kell, mert a becsület meg az adott szó, hanem azért, hogy bizonyítani tudd azt, hogy te azt kifizetted.
Vagyis onnantól kezdve, hogy átvételi elismervény, számla, bizonylat, stb. ellenében pénzt adsz ki a kezedből, jó nagy marha vagy. Onnantól kezdve az nem a tied, és nem is bizonyítható, hogy a tiéd volt.

Csak néha az emberek nem gondolkoznak, mielőtt cselekednek.
Csak fordítsuk meg a dolgot. Ha a tisztelt posztol kapnak valakitől pénzt anélkül, hogy papír lenne róla, visszaadná? Ugye nem. Hiába jön itt akárki a tisztességgel meg a becsületességgel. Átadta? Átadta! Papír van? Nincs! Akkor mi alapján követel, hogy bizonyítja, hogy az övé volt? Sehogy. Ennyi.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.06.28. 14:15:35

@SALE Kálmán: Hülye kérdés: Természetesen homárt.

ex-dr. vuk 2011.06.28. 14:17:25

Mondjuk ha az atadasra vannak tanuk (a te oldaladrol), akkor nem teljesen eselytelen a visszaszerzese.
Egyebkent ha papir nincs, egy videofelvetelt mindig erdemes csinalni.

Janovszki Zsolt 2011.06.28. 14:18:34

"Persze a foglalót - ami a későbbiekben előleggé minősült, mert annak nincsenek jogi következményei- papírozás nélkül hagytuk ott."
Ti magyarországon éltek, vagy máshol?

Manyecska 2011.06.28. 14:21:09

@öregmogyi: én is ott lakom:))! /Ez azért is jó mert a Lajos uccai O.C.-be minden nap beszólok/köpök - lásd múlt havi poszt!..../...!:)

Manyecska 2011.06.28. 14:25:25

A mi esküvőnkön az esküvő kocsi sofőrjét vitte el a mentő /20 perccel az esküvő előtt/ választhattam, 6-os buszra esküvői ruhában vagy gyorsan taxi! Taxis elrohant haza átöltözni:))!..taxi-feliratot gyorsan eltávolítani.., és csak a szerencsén múlt hogy a közben becsöngető cigányasszony /óóó épp edénycsaládot árult../ segítségével felöltözhettem bűbáj abroncsos ruhámba:))...ugyanis a családtagok elrohantak mert elveszett az esküvői torta egy darabja:)))))...istenem de szép volt - épp tizenkét éve..:)

Manyecska 2011.06.28. 14:30:48

Békáson a Hunor hotelt ajánlom!!.., szép is, nekünk bevált a helyszín..annak idején!..még adtak egy szobát is "nászajándékba" .., csak a tűzriadó ne lett volna!!:)

2011.06.28. 14:31:41

@bolcs27uj: miért érdemelte meg ? Aki papír nélkül otthagy pénzt azt kötelező átverni ? Ocsmány mocskos szemét volt a vendéglős, ha tényleg ez történt.
A posztoló hibázott, de nem érdemelt meg iylen kárt a jóhiszeműsége miatt.

yerico1 2011.06.28. 14:31:53

@EÖ: Speciel lényegtelen info

2011.06.28. 14:35:38

@juhaszvik: "ha nincs leírva, akkor a jog szerint a posztoló nem adott foglalót, ergo jogtalanul követeli vissza a pénzt."
Ez nem igaz.
A PTK nem csak írásbeli szerződést ismer el, hanem szóbelit, sőt ráutaló magatartással is szerződés keletkezhet.
Legfeljebb a szóbelit nehéz bizonyítani.

Egyéves Önkéntes 2011.06.28. 14:36:09

@yerico1: szerintem az esküvői videónál fölöslegesebb dolog kevés van

2011.06.28. 14:37:03

@ddd.dino: végre egy értelmes hozzászólás !

lobster thermidor 2011.06.28. 14:39:18

Hölgyeim, és Uraim!

Szolid vállalkozásom ajánlom a figyelmükbe!

Bármilyen nagyságú összeget elfogadok papír nélkül. A nagy címletű készpénzben átadott pénzösszeg kívánság szerint nevezhető foglalónak, vagy előlegnek. Mindezért garantálom a tisztelt érdeklődőknek, hogy hangulatos helységeinkben, elsőrendű kiszolgálással nem látom önöket vendégül. Tematikus esteket sem kis, sem nagyobb létszámú csoportoknak nem rendezünk. Természetesen a nálunk megrendezendő esküvőket, lagzikat semmilyen körülmények között nem tartjuk meg. A nálunk nem eltöltött este, élete felejthetetlen élménye lesz. Én, a tulajdonos, és legközelebbi munkatársaim sok évtizedes, a vendégnemlátásban szerzett tapasztalataink alapján, mindent megteszünk azért, hogy még véletlenül se érezzék jól magukat, életük eme sorsfordító napján!

Várom a tisztelt jelentkezőket:
A K.K.café elérhetőségein

Roy 2011.06.28. 14:40:44

@Manyecska: A Tűzriadó legalább a nászéjszakán volt?
Remélem nem egy szál semmibe kellett kirohanni az utcára.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.06.28. 14:43:29

a vendéglátós szakma 99%-a mára gerinctelen sunyi pöcsmacsók gyűlekezete.... ha bemész tárgyalni étterembe és az első öt percben elhangzik a "szakma" és a "becsület" kifejezés, akkor tudd: rossz helyen jársz! át fognak verni!
a szolgáltatások terén mindig igaz, nem tudni, hogy a szemétség nagyobb vagy a magyar fogyasztók naívsága.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.28. 14:43:42

@JuveKrisz: bocsánat! én 18 éve alkalmazom a FOGLALÓT a műhelyemben. papírozva, mert Isten szava sem szent.
tess egy link:

www.fogyasztok.hu/cikk/20080711/foglalo_es_eloleg_jogi_fogalmak_es_lehetosegek

mohopasi 2011.06.28. 14:50:27

A diliház már ott kezdődik, hogy nősül. A többi csak ennek az egyenesági rokona :D

lerchenfelder 2011.06.28. 14:50:56

mindegy, azért egy molotovot megér a hely. aztán bizonyítsanak.

MarbleC 2011.06.28. 14:51:04

Mindennek nevezném a helyet, de hangulatosnak nem.

Egyszer voltam ott. Hihetetlenül gyenge minőségű ételeket szolgáltak fel.

Nem hőbörögtem, az én hibám. Miért mentem oda. Úriember ilyenkor nem reklamál, fizet és soha többé nem megy oda.

Ha mindenki így viselkedne előbb-utóbb megéreznék és esetleg rájönnek ők is, hogy velük van a baj. Lásd balatoni vendéglátók 10 évvel ezelőtt.

2011.06.28. 14:51:25

Nekem 6 éve volt a válóperem. Előtte lepapíroztunk mindent az étteremmel, a búcsúkoszorússal, a válási tortakészítővel, a fotóssal, a videóssal, az ügyvéddel és a végrehajtókkal is. Nem is volt semmi gond, teljesen jól sikerült, azóta is boldogan élünk külön külön.

yerico1 2011.06.28. 14:54:40

@Réka ‎: Na pont erről van szó. Viszont látom, félig szakmabeli vagy. Nálad mennyi a tarifája a picsafotózásnak? Mert az igazán ütős sztori úgy kezdődne, hogy "Na végre, megjött a picsa a fotózásra."

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.06.28. 14:58:41

@EÖ: Azért a temetési videó még azabb! (Bár ha az anyósé...)

SALE Kálmán 2011.06.28. 14:58:53

@KecskeDotyi: Nem tudom, én a vendégekkel szoktam foglalkozni, ha nagyon éhesek, legfeljebb elmegyünk valahova. De magamnak sem főzök, nemhogy másnak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.28. 15:04:38

@yerico1: hát az én fotózásaimra te csak ne gyere :) nem tudnál annyit fizetni, azt hiszem.

Manyecska 2011.06.28. 15:09:14

@Roy: hát persze!!!:)..Illetve hajnalban.., ruhám nem volt mert elvitték anyámék haza és csak a menyecskeruhám maradt ott, abban kellett reggeliznem + edzőcipő:)))!! A torta amúgy azért veszett el mert a két apám ment érte /az igazi és a nevelő/ és megalapozván a hangulatot kissé ittasak voltak /12 h/, a sofőr pedig úgy befüvezett hogy a mentő vitte el. Amúgy kedves család vagyunk..:))

SALE Kálmán 2011.06.28. 15:09:47

@yerico1: Playboyban állítólag millió körül szokták.

indapass90210 2011.06.28. 15:10:08

@lobster thermidor: tudok neked papírok nélkül kölcsönt biztosítani. Szóban megállapodunk, hogy a kétszeresét adod vissza, a kifizetések ütemezésében pedig Szergej és Ványa fog tanácsot adni, alkalmanként 50000 Forintért.

SALE Kálmán 2011.06.28. 15:11:03

@Dövan: Ez lényegesen kedvezőbbnek tűnik egy átlagos lakáshitelnél, ahol 10 millióra 45-öt szoktak visszakérni. Mennyi a maximális hitelkeret?

csavargo 2011.06.28. 15:11:30

@StormST:
mi most voltunk ott eskuvon. korrekt kiszolgálás, korrekt árajánlat, semmi susmus, és jó ételek. Tényleg jó hely

indapass90210 2011.06.28. 15:26:40

@SALE Kálmán: ja, csak itt nem 25 év a futamidő, hanem 2 hét :D

Deszkás 2011.06.28. 15:29:57

@imjustkidding: Mind a kettő hülye! Az egyik azért, mert papír nélkül adta oda a pénzt, a másik meg azért, mert nem adja vissza.

lobster thermidor 2011.06.28. 15:42:17

@Dövan:

Te félreértettél, de nagyon.
Nekem nincs szükségem kölcsönre, én egy tisztességes vállalkozó vagyok. Én a pénzért cserébe nem szolgáltatok ellenértéket. Tudod te mi munkámba van nekem ez?
Kérdezd csak meg a családom. Ők elmondják neked, hogy egy percet nem pihenek, folyton csak a lótás-futás. Hajnalban kelek, késő este érek haza, amikor azután hulla fáradtan esek be az ágyba. A gyerekeim már lassan meg sem ismernek, mostanában a pénzes postást szólítják papának, mivel őt legalább naponta egyszer látják, amikor hozza a foglalókat, meg az előlegeket. (És akkor még nem beszéltem arról, amit táviratilag küldenek.) El sem hiszed, mennyire fáj ez nekem, csak az tudhatja milyen érzés ez, aki maga is átélte. De mit tehetek, hajtani kell, hajtani kell, mert akkora az igény, hogy hoznák a pénzt még éjszaka is. Szörnyű érzés, amikor épp összebújnál az asszonykával végre, és akkor megzörgeti valaki az ablakot, hogy gyorsan vegyek át tőle valami foglalót, mert lagzit akarnak rendezni. Persze hogy nem kérnek papírt, amikor ott állunk az ajtóban az éjnek évadján, és csak a kisgatya van rajtam.
Áááhhhh..., de nem szomorítalak tovább sanyarú életemmel, mindenkinek megvan a maga keresztje. Én azt mondom, amit a mi elnökünk mond: Legyen meg a tisztességes munka becsülete!

juhaszvik 2011.06.28. 15:47:11

@Kulics: rosszul fogalmaztam, nem jogtalanul követeli vissza a pénzt, hanem az írásbeli megállapodás nélkül jogi procedúra nem biztosítja neki a pénz visszaszerzését.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.06.28. 16:01:14

Föl kell gyújtani a 'csába a helyet és meg van oldva az egész!

SALE Kálmán 2011.06.28. 16:04:36

@lobster thermidor: "A gyerekeim már lassan meg sem ismernek, mostanában a pénzes postást szólítják papának, "

Én azért elbeszélgetnék az asszonnyal. :D

JuveKrisz 2011.06.28. 16:09:23

@salapapa: Én is nagyjából arról írtam, mint ami az általad küldött linkben is olvasható.

Csak én a szóbeli megállapodást, vagy a ráutaló magatartást nem említettem, mert elég kevés példa van, hogy a bíróság ilyen alapon valakit elmarasztalt volna, vagy valakit egy foglaló visszafizetésére kötelezett volna.

Úgyhogy nem értem miért nekem címezted a hozzászólásodat.
Légyszíves indokold meg.

Nevem Earl 2011.06.28. 16:20:39

@csavargo: Akkor csak mi ketten szereztünk ott pozitív tapasztalatot. Az enyém mondjuk csaknem három éves, azóta sok minden megváltozhatott.

cirrmurr 2011.06.28. 16:20:40

@This_is_Sparta: . A tag(ok) adatai
1/2. Illés József [Többségi befolyású részvényes] (an.: Arató Ilona)
1052 Budapest, Kossuth L.utca

Na akkor ez a köcsög Illés lopott pénzekből gazdagszik.

MEGOLDÁS : Irány az APEH ( NAH) Elmondani a sztorit számla nélkül vettek fel pénztr. É s indulhat egy próbakörre az Apehes fickó bejelentkezik, mint vőlegény foglalót átad papirt nem kap félmillás birság kiszab.

Hálásak lesznek érte nektek Hidd el !

cirrmurr 2011.06.28. 16:22:59

Fel kell nyomni az Apehnél hogy számla nélkül tettek el pénzt. Kreativ gyerek az Apehes kimegy vőlegényként bemutatkozva foglaló átad, papirt nem kap fél millás birság kiszab. Hálásak lesznek nektek a bejelentésért.

Behajtó70 2011.06.28. 16:34:34

"Persze a foglalót - ami a későbbiekben előleggé minősült, mert annak nincsenek jogi következményei- papírozás nélkül hagytuk ott"

Egyrészt nagyon sajnállak benenteket, másrészt ez volt a tanulópénz kezdő házasoknak, legközelebb nyilván nem leszel ilyen hülye, és talán nagyobb összeget sem fogsz átadni senkinek papír nélkül!

Ezen felül: számos iskola (hangulatos is) adja oda szívesen az éttermét esküvői célzattal, a kajaszállítást, melegítést pedig el lehet intézni ott is, még örülnek is a pénznek. Ez persze nem rongyrázós esküvő.

indapass90210 2011.06.28. 16:37:16

@Behajtó70: ennél még olcsóbb meg sem nősülni!

mutant · http://universal.blog.hu 2011.06.28. 16:41:07

A mi esküvőnk kijön 500-ból. Mindennel együtt. Ajánlom a Király Lovastanyát. Csak az ugye vidék. De még így is rengeteget spórol az ember Budapesthez képest;)

nullanullahét 2011.06.28. 16:52:39

Kemencés Kertcafé?

Na ezt a helyet is kihagyom!

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.06.28. 17:10:49

@tc: Túl tipikus hely egy esküvőre, tízből kilencen odamennek, hát milyen már...

Tipp: biztos, hogy a tulajnak adtátok a pénzt? Lehet, hogy csak ott ült egy vendég, és megragadta az alkalmat. :D

szürke_tag 2011.06.28. 17:16:51

Ember ez az egyik leggázosabb óbudai vendéglő. Több évvel ezelőtt a tulaj úgy jutott hozzá, hogy a rabló kommunista apai ágon megörökölte, tudod kádárapa ágán. Már elfelejtettem a nevét a XIV ker Egresi úton van az irodaháza, annak aki örökölt. Ő mint általában a kommunisták nem a becsületükről híresek hanem a pénzszeretetükről. Szóval egy becsületes de naiv bérlő vette ki a vendéglőt a jelenlegi előtt, csakhogy akkoriban sem volt nagy bevétel az év elejei hónapokban. Nem jött össze a bérleti díj sem és elcsúsztak. Közben mint kiderült a kemencés jelenlegi vezetője a nyakára járt az örökös x elvtársnak, hogy neki kellene ez a hely és hajlandó érte többet fizetni. Mi az üzlet létrejött pénz beszél barom fizet kommunista nyerészkedik. Így mivel már bérleti díj elmaradás volt biztonsági emberekkel megszállták az épületet és az Új éttermi berendezést és konyhai gépeket is lefoglalták. Ráadásul a pénz addigra összejött és már azt is aznap akarták kifizetni, természetesen ezt is elrakták. Na ennyit az ő becsületéről és a tulajéról. Én inkább arról a helyről mindenkit lebeszélnék. Ott a becsületet hírből se ismerik. Ahogy az ingatlan tulajdonosa se.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.28. 17:29:10

@JuveKrisz: ezért:

"...A teljesítés meghiúsulásáért felelős személy a foglalót elveszti, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni"

értelmezem:
én vagyok a megrendelő, te vagy a szolgáltató.

ha bejelenkezéskor/megrendeléskor adok 5ezret foglalóként és pontosan megjelenek a közösen egyeztetett időpontban, te a munkát elvégzed és a foglaló beleszámít az árba. - ez tiszta.

ha nem jelenek meg pontosan, akkor buktam a foglalót, vita esetén pedig te fütyörészve mutatod a szerződést. ez is tiszta.

ha megjelenek és te a vállalt munkát nem kezded/végzed el édesmindegy milyen okból -kivéve vis maior-, a foglaló duplája jár vissza.
számomra tök egyértelmű és sajna -mint azt fentebb írtam is-, már fizettem így vissza foglalót.
szerencsére az egyik egy 5ezres foglaló volt, a másik pedig 8ezres.
azopnban volt, hogy Ügyfél nem jött el, mert elfelejtette/mexületett Jézus/elaludt/1000félekifogás.
épp az ilyenek miatti szabad órák ha nemis teljesen, részben fedezésére van ez kitalálva.

különben én annyira toleráns vagyok, hogy adok kettő munkanap elállási lehetőséget az ügyfélnek, bár erre semmiféle törvény nem kötelez. addig derüljön ki a hasfájása, akkor még 100% hogy tudok bevállalni másik melót arra az időpontra.
ez az én formanyomtatványom, melyből 1 az üffélnek, 1 nekem:

web.t-online.hu/sala1967/aa/foglalo_eleje.jpg

web.t-online.hu/sala1967/aa/foglalo_hata.jpg

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.28. 17:30:17

úúúúúúúristenmivanitt?! o_O erre most nincs időm... agymentek! :P
majd este elolvasom.

Pistie 2011.06.28. 17:48:48

Sajnálom ami történt. Ami viszont nagy igazság: nem szabad 1000 forint feletti összeget igazolás nélkül sehol sem otthagyni. Ez Üzbegi... izé... Magyarország. Balkán :/

atila68 (törölt) 2011.06.28. 18:09:30

Mi a probléma?
Visszacsengetik törvény szerint a foglaló dupláját.
Abból kijönnek az új meghívók is.
(Megjegyzem nekem az esküvőm szervezése telefonokkal egyetemben cca. 12 órát vett el az életemből.)

elzee 2011.06.28. 18:11:53

megnéztem az étterem honlapját... mintha 25 évet mentem volna vissza az időben. Az étlap tele helyesírási hibákkal, fantáziátlan... ne bánkódjon a posztíró, hogy ilyen szar helyre nem sikerült bejutni. Ha kell, ajánlok sokkal jobbat.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.28. 18:12:38

@atila68: szerintem olvasd újra a posztot különös figyelemmel a "nem", a "készült" és a "papír" szavakra! :)

elzee 2011.06.28. 18:43:28

Megnéztem az étterem honlapját.. eléggé kiábrándító. Tele helyesírási hibákkal, 25 évvel ezelőtti választék. A posztíró örüljön, hogy nem ilyen szar helyen kell az esküvőjét ünnepelni. Ha kell egy pár tipp jó étteremre, ahol korrektek, jót kapsz a pénzedért, írj egy mailt...

elzee 2011.06.28. 18:44:47

de jó a blogmotor... :)

szürke_tag 2011.06.28. 18:45:44

Ez tényleg egy sz@r weblap. Na ez is minősíti, biztosan a gyereke csinálta. Aki nem igényli a színvonalas weblapot a cége számára abba eleve ne bízzál meg mert igénytelen.

Tomasz_a_gozmozdony 2011.06.28. 18:51:51

Nagy genya volt az etterem, de a posztolo is legalabb akkora hulye. Remelem vettek fel a lagzira svajcifrankos hitelt is.

Profi hozzászóló 2011.06.28. 19:14:07

Milyen eredetű szó a "Kertcafé"

Gastroger 2011.06.28. 19:24:55

Az komolyan elkeserít, hogy minden harmadik hozzászóló "miért nem kértél papírt róla, te vagy a balfasz" stílusban ír.

Tudom, hogy nem 100%-ig releváns példa, de gondolom az összes ilyen poszter, ha iszik egy kávét vagy egy sört valahol 250 Ft.-ért, és húszezres van nála, akkor a fizetéskor, írat egy bizonylatot a cincérrel, hogy márpedig nála 20.000 Ft. átadása megtörtént, ellenérték egy kávé 250 Ft. + jatt 50 Ft. Tartozik egyenleg: 19.700.- Ft., és utána hozza csak a visszajárót.

A vendéglős, amúgy is át tud baszni a lagzin, behúz minden jéger mellé plusz egyet, vagy a borjúbélszín az sertéskaraj, a hajnali vaddisznópörkölt marhalábszár, a zsindelyes ház pálinkája pedig az após cefréje.

Aki nem képes arra, hogy megígéri, családja becsületszavát adja, stb., egy nagyobb bevétel reményében lemondja a foglalást (már ez is szarjonsünt kategória), ráadásul a szaros ötvenezerforintot (posztolóként "félszázezer- azért ezt nem kellet volna...) nem képes visszaadni, annak bizony jár a mikrofóbiákkal és bakteriológusokkal teli, aszott szélben szárított galandféreg járta óriás döglött sün 24 órán tartó anális vajúdása.

Ámbátor több remek ötlet elhangzott, úgymint megjelenni a helyszinen, ukrán keresztapa, bombariadó, stb.

Én mégis pár új javaslattalk jelentkeznék:
- A már kinyomtatott meghívóra feljegyezni: jótékonysági est. Ingyen vacsora, ingyen ital mindenkinek - majd szétosztani a hajlékonyok körében.
- Random asztalfoglalás 40 fő részére, rendszeresen.
- Meghívó küldése zártkörű fogadásra, és ingyenes étel-italra az ukrán szumókör számára a tulajdonos nevében.
- A lefoglalt időpontra pizza rendelés, taxirendelés, sofőrszolgálatrendelés, buszrendelés, taxik, minden ami a helyhez kapcsolódik.
Utólag lehet (és kell) mondani, hogy bocs, de a tulajon kérjék számon. Mi ide terveztük.

This_is_Sparta (törölt) 2011.06.28. 20:04:12

@Gastroger:

"Aki nem képes arra, hogy megígéri, családja becsületszavát adja, stb., egy nagyobb bevétel reményében lemondja a foglalást, ráadásul a szaros ötvenezer forintot nem képes visszaadni, annak bizony jár a mikrofóbiákkal és bakteriológusokkal teli, aszott szélben szárított galandféreg járta óriás döglött sün 24 órán tartó anális vajúdása."

Ezen beszartam! :D

portis · http://www.online-szallas.com 2011.06.28. 20:30:19

@elzee:

"""megnéztem az étterem honlapját... mintha 25 évet mentem volna vissza az időben."""

25 évet? :) Internet még sehol, a 32 bites Commodore Amiga 252 000 forintba került, az átlagfizetés 6000-7000 körül. :)

elzee 2011.06.28. 20:33:26

@portis:

látom, érted, miről beszélek... :S

SALE Kálmán 2011.06.28. 23:39:42

@portis: Krőzusok vagyunk a pcvel baszdki. A billgécnek sincsen még olyan.

atila68 (törölt) 2011.06.29. 07:36:10

@salapapa:
A szóbeli megállapodás is szerződésnek minősül.
Vannak 'szakemberek' akik, természetesen szerény jutalékért, ennek a ténynek igen komoly meggyőző erővel képesek érvényt szerezni.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.29. 08:25:13

@atila68: idéznélek:
"Visszacsengetik törvény szerint a foglaló dupláját."
ebben a mondatban a törvény szót emelném ki. aki arra hivatkozik, ne írjon le olyat, hogy "Vannak 'szakemberek' akik, természetesen szerény jutalékért, ennek a ténynek igen komoly meggyőző erővel képesek érvényt szerezni."
szerintem.

amúgy igazad van, nem vitatom. csak nem gondolod, hogy hülyén jön ki e két mondat így egymás alatt? :D

atila68 (törölt) 2011.06.29. 09:20:31

@salapapa:
Azért szakemberek, mert nem alkalmaznak törvénytelen szközöket.
Rossz az aki rosszra gondol te kis huncut!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.29. 09:43:08

@atila68: :DD
felhívnám szíves figyelmedet a "komoly meggyőző erők" köznyelvi jelentésére:

"tartósabb ellenállás esetén eleinte a hangerő szerény emelésével próbál érvényt szerezni, majd további sikertelenség fenforgásakor akkora maflást oszt ki, hogy még a kamatokat is duplázva fizeti vissza"

ez így helyes. nekem is van ilyen munkatársam. sajnálatos, hogy már igénybe is kellett vennem szolgáltatásait.és még 11 nap míg kiderül, kell-e újra.
szomorú világot élünk....

igazságos 2011.06.29. 14:03:31

@Manci néni, a szomszéd: nálad a pont.

Ha már neked se jó, akkor már másnak se legyen. XD

Mylady 2011.06.29. 18:37:37

@vuk_: "foglaló kell, akkor bukik a lemondáson"
Aha, persze. Feltéve, hogy hajlandó visszafizetni. Ha nem akarja, akkor meg ugyanúgy bukod, mintha előleget adtál volna. Márpedig nyilván nem akarja.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.29. 23:59:52

@Mylady: ha van papír, akkor mindenképpen fizet. annyi különbséggel, hogyha fpgllót kér, akkor duplázik is.
papír nélkül pedig szarni sem lehet...
süti beállítások módosítása