Tékozló Homár

Tömegnyomor a Budavári Sörfesztiválon

2011.08.26. 12:23 | jackyll | 369 komment

Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a belépő árát, ami nyilván nem sikerült:

Event van a várban, sörfesztivál. Budavári lakosként gondoltuk nejemmel ellátogatunk oda. Tettük ezt olyan megfontolásból, mert régóta látogatjuk a Borfesztivált, biztos ez is ilyen rendezvény lesz. Iszunk pár jófajta sört, hiszen olvastam a hivatalos szövegben, hogy "A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be.". Ki kell próbálnunk, az ilyesminek jónak kell lennie. A százfajta sör negyedének a végigkóstolására nem elég a négy nap, de tegyünk egy próbát.

Belépőt megvettük, már itt sejteni lehetett volna, hogy valami nem klappol. Az eddig megszokottakhoz képest semmi bón, fizetés mindenütt készpénzzel. A valóság a következő: a Budavári Palota és környékére rengeteg ember zsúfolódott össze, lépni alig lehetett. Kedvünket azért ez nem szegte, pár sörcsaphoz megpróbáltunk közelebb kerülni, sikertelenül. Sorok a pultoknál nincsenek, emberek tiporják egymást, hogy a pulthoz kerülhessenek. Közben arréblöknek, lekönyökölik a vesédet, cigarettával hadonásznak, te pedig győzd megúszni a ruhádon lyukak nélkül. Nincs kedvem izzadt emberekhez dörgölőzni, hogy egy korsó sörhöz jussak.

Közel egy órás vívódás után feladtuk, ok, igyunk bármit már, ami jön - hiszen sörözni jöttünk. Végre egy csendesebb helyen a pulthoz jutottunk, amikor kérdezi a pultos hölgy, hogy hol a korsónk? Elmondtuk hogy nincs, bejáratnál nem kaptunk, nem mondták, hogy nekünk kell beszerezni, úgy gondoltuk, majd a pultnál kapunk. Erre a hölgy azt mondta, hogy a korsót a kijelölt helyeken kell megvenni, "különben is honnan az anyámból adjak korsót". Ez úgy sok volt az élményből, rájöttünk, hogy nem ez az a rendezvény, amit vártunk, inkább hazamegyünk. Ez nem arról szól, hogy kultúráltan megkóstolunk néhány fajta sört, meg gasztronómiai élményben részesülünk.

Kifelé gondoltam, azért a viszonylag húzós, 3300Ft-os belépőt visszakérem. A pénztárnál mások is problémáztak, igaz, nekik a bejutással voltak gondjaik, valahogy nem sikerült visszajárót kapniuk. A vezető hölgyet a pénztáros hosszasan kérlelte rádión, ugyan jöjjön már oda, mert panasz volna. Kisvártatva  meg is jelent egy tagbaszakadt hölgy, vagy nyolc nagydarab kidobóval karöltve, és körbefogtak, hogy mit akarunk. Elmondtam, hogy úgy gondoltam, hogy visszaadom a karszalagkat, és az azokhoz járó egy-egy ingyenes sörkupont is - és mivel dolgunk végezetlenül távozunk, adják vissza a pénzünket. Mondjuk egy kicsit megszeppentem azon, hogy egy rakat kidobó itt körbefog, középen pedig a főnöknő számon kér, hogy mit akarok, de azért elmondtam, hogy a weblapon nem erről volt szó, és egy órás toporgás után sem jutottunk sörhöz a sörfesztiválon. Persze megemlítettem a csaposhölgy kifogásolható stílusát is. Szerettem volna a belépő árát visszakapni, mert gasztronómiai élményre számítottam, nem arra, ami itt van.

Erre a hölgy fennhéjázó hangon kioktatott, hogy vegyem tudomásul "Ez egy fesztivál, és előfordul, hogy kicsit többen vannak. Pénzt nem adunk vissza, hiszen bejöttek. Tisztában voltak azzal, hogy fesztiválra jönnek.". E közben többször is félbe kellett szakítanom, hogy megkérdezzem, hogy ehhez a diskurzushoz minek ennyi kidobóember, és minek állnak körbe bennünket? Próbáltam neki megmagyarázni, hogy nem, nem voltam tisztában azzal, hogy hova jövök, mert a hirdetményben a kultúrált sörözésről, meg gasztronómiai élményről volt szó, nem a letaposásról, és a sörért való lökdösődésről. Feleségem is hangot adott azon aggodalmának, hogy miért kell fenyegetően körbeállni két reklamáló embert biztonsági embereknek? Mi lesz most? Ennyi ember előtt elvernek bennünket, mert szólni mertünk? Tényleg félelemkeltő volt volt a helyzert, a főnökasszony pattogó stílusa és a bennünket fenyegetően körülálló biztonságiak miatt nem láttam, hogy nyertesként jöhetek ki a szituációból. Jobbnak láttuk eljönni, nehogy a gasztronómiai élmény helyett valami más élményben részesüljek.

Ez a rendezvény nem méltó ahhoz, hogy budavárinak hívják. Egy falusi vurstli nagyságrendekkel jobb, és ott, ha szólni mersz, nem jön rád a főnök a biztonságiakkal.

Jah: az asszony nem Batz papucsban volt, Aldiba nem járunk, és most kivételesen sört a sörfesztiválon akartunk venni, nem őstermelőtől. Lehet, ez volt a hiba?

 Üdv: S.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila1234 2011.08.27. 11:47:40

@Teccikérteni?: Nem rossz ötlet a 6 ropis beugró, ha mondjuk 5-öt le lehetne belőle inni. Akit igazán érdekel egy ilyen buli az így is elmenne, de a bámészkodókat ki lehetne szűrni. Én kifejezetten azért mentem, mert szeretem a sört, és szerettem volna megismerkedni más márkákkal is. Sajnos ez a tömeg miatt nem jött össze.

Teccikérteni? 2011.08.27. 11:58:14

@Attila1234: Szerintem a tömeg együtt jár Budapesttel.

Borfesztiválon utoljára Balatonalmádiban voltam. Nincs beugró, 500 huf volt a pohár (megtartottam), és tűrhető áron mérték a nedűt. Sokan voltak, de akiket ez zavart, azok kimentek a partra borozgatni :)

Múzeuméjszakáson meg Esztergomban voltunk. Tömeg ott sem volt, csak a kisvonaton :) Inkább sétáltunk a helyszínek között.

TonyCaviar 2011.08.27. 12:01:21

@Attila1234: Hát a szűrés lehet, hogy jó lett volna, mert nekem hajnali háromkor ellopták a táskámat, fényképezőgépestűl, pénztárcástul. Noha akkor már senki nem volt a fesztiválon. És mégis. Ki tehette? Nem tudjátok, hogyan lehet megnézni a térfigyelő kamera felvételeit?

Elnök Úr 2011.08.27. 12:01:44

@TonyCaviar: egy majd' 2 milliós városban 8 helyen. Húúú, akkor tényleg rengeteg helyen. A boltokat egyébként ne számold, mivel egy fesztivál nem a Tescoval konkurál, hanem a kocsmákkal, szórakozóhelyekkel. Az meg hogy másik fesztiválon is van, szintén lényegtelen, mivel nem egy időben futnak általában ezek... úgyhogy öngólt sikerült lőnöd.;)

TonyCaviar 2011.08.27. 12:08:41

@Elnök Úr: hú, akkor győztél, bocs. de változtat ez valamin? most arról beszélünk, hogy mennyi érdekes sör volt, vagy arról, hogy ki a jobb fej? mivel nem ismerlek, ez az utóbbi téma nem fog meg. ez előzőben meg nem változott a véleményem. Talán ha 8 ritkaság volt, ami több, mint ami egy átlag napon jut, és ezt értékelem. Mindazonáltal azt mondani, hogy a sörök fele ritkaság, az nekem teljesen abszurd.

Rocky 2011.08.27. 12:21:51

Észrevételek:

1. Szerintem bojkottálni kell minden olyan TERMÉK fesztivált, ahol belépő van.
(érdekes módon vidéken, pl. Balatonon meg tudják valahogy oldani, hogy ne legyen belépő)
Az én fejemben egy ilyen "vásárnak" az lenne a célja, hogy az emberek kóstolgassanak,majd vásároljanak belőle keveset-sokat.
Nem lehet az cél, hogy pénzért mehetsz oda kóstolni és (sok) pénzért kapsz valami kis adagot...

2. Más fesztiválokon a pohár-korsó problémát is kezelni tudják érdekes módon -> minden pultnál lehet ki és visszaváltani...

3. Pofátlan lehúzás a 2-4 dl korsó. M.o-on egyértelműen a nagy korsó (5 dl) és a pohár (3 dl) van elterjedve. Nekem is csak utólag tűnt fel, hogy az 500 Ft-s korsó, "normál" korsóval 625 Ft lenne...

Tehát egy ilyen fesztiválnak quasi KÍNÁLÁSNAK, CSALOGATÓNAK? BEETETŐNEK kellene lennie, ehelyett M.o-on ezt is lehúzásra, kopasztásra használják!
Szánalmas!

Elnök Úr 2011.08.27. 12:28:23

@TonyCaviar: Szövegértelmezés terén van hová fejlődnöd. Nem azt mondtam ritkaság, azt mondtam hogy durván a felét nem lehet kapni vagy csak elvétve ("1-2 helyen") Ez pedig igaz.

franta 2011.08.27. 12:28:43

@Pávor Jál: Jól időzítve koradélután mentem, akkor nem volt tömegnyomor. Este lehet, azt már nem vártam meg. De sem este, sem délben, sem koradélután nem volt belépőjegy. És nem voltak debil rendezők, hanem egy kedves - csehül tökéletesen beszélő - csaj tűnt a ceremókusnak. És balhé sem volt. És sorbanállás sem. És a fél liter tényleg félliter volt. És nem omlott össze a hűtés.
Elmondom még egyszer: egy sörfesztivál - az Oktoberfestet leszámítva - marketing rendezvény. Vagyis nem szedek belépőt azért, hogy még ihassanak is a "vendégek", a vendégeim. Érted?! Hanem igyanak, érezzék jól magukat, és talán felhívom egy-két általuk nem ismert márkára a figyelmüket, amit lehet, hogy innentől kezdve keresni fognak. Mert a dolog nem a lenyúlásról szól, hanem a hosszútávról. Gyengébbek kedvéért: Kohn bácsi is tudta, hogy inkább sűrű fillér, mint ritka Forint. A még gyengébbek kedvéért: jobban megéri hosszútávon gondolkodni, mint seperc alatt lenyúlni.

Teccikérteni? 2011.08.27. 12:49:26

@franta:

Ha nem lett volna beugró, akkor mekkora tömeg lett volna?

franta 2011.08.27. 12:58:22

@Teccikérteni?: Szerintem nem érted. Én a júniusi cseh sörfesztiválról beszélek, ahol nem volt beugró. Elfért mindenki. Ha lett volna beugró, akkor egy csomóan nem mennek el. Kifejtettem miért. Mert ez egy marketing rendezvény volt, ami képes volt arra, hogy hosszútávon gondolkodjon. Míg a budavári (nem budvari) a lenyúlásról szól.

Elnök Úr 2011.08.27. 13:02:19

@franta: Mindenki érti rajtad kívül:D Igyekszem lassan írni...
A cseh feszt ingyen volt. A magyar nem. A magyarra beugróval is csordultig van a vár. A magyaroknál alkalmazott beugró nem vetette vissza a szolgáltatás keresletét. Ergo kár rajta lovagolni, mivel NINCS negatív hatása. Pont.

Teccikérteni? 2011.08.27. 13:05:29

@franta: Nem olvastam az előzményt, bocsánat.

Ha a budavárin nem lett volna beugró, akkor mennyien lettek volna?

Rocky 2011.08.27. 13:08:49

@Teccikérteni?:

Na kezded kapizsgálni...

Jó fesztivál, vásár rendezése:
-merni nagyban gondolkozni (pl. Októberfeszt)
-helyesen belőni a látogatók számát
-ennek függvényében a terület nagyságát
-a terület nagyságához igazítani az infrastruktúrát (színpad, pultok, wc stb.)

CÉL:
-elégedetten távozzanak a látogatók
-a látogatókból váljanak vásárlók
-az elégedettség fenntartásával váljanak visszatérő vásárlóvá, fogyasztóvá
-mivel elégedett és visszatérők, másnak is ajánlani fogják a terméket

Nem túl bonyolult szerintem!
(nyilván egy szakmabeli még jobban le tudná írni, én még csak nem is vagyok szagember)

Mivel M.o-n gyakorlatilag szinte semminek nincs fogyasztási kultúrája, így nem alakult ki verseny sem igazán a fogyasztókért.
Ugyan ez a sztori, hogy mondjuk miért lehet Azerbajdzsánban 20x annyiért eladni egy plazma tv-t, mint mondjuk Londonban...

Mosógép 2011.08.27. 13:13:37

Lehet, hogy a cikkírónak igaza volt, elképzelhető, hogy megtörtént, amit ír, nem vitatom. Ezzel szemben az én tapasztalataim:

Haverokkal egyetemistaként gondoltuk, hogy felnézünk, hátha találunk valami finom sört. (Egyikünk sem a saját hányásában fetrengős, inkább a kulturált fogyasztást kedveljük). Péntek este 7-re mentünk. Jegyet előre vettünk, így a sorban állással nincs pasztalatom. (A jegy 1690 Ft/fő) A Jegy után a karszalagot gyorsan megkaptuk, és befelé legalább 3-man igazítottak útba, hogy hol kapunk korsót. Az első természetesen a Heinekken kuponos sör volt, amit ingyen kaptunk, hát megittuk. Még helyet is találtunk az oroszlános udvarban. A stand upból és a Kartel koncertből ugyan semmit sem hallottunk/értettünk az udvar akusztikája miatt, tehát körülbelül csak arra volt jó, hogy hangosabban kelljen beszélnünk.
Helytalálás után nekiálltunk a különlegesebb sörök felkutatásának, találtunk is jó párat, amiket érdemes volt megkóstolni. (400, 500, 800 Ft-os árakon adják a söröket fajtától függően) Nálunk az volt a taktika, hogy 1-2 ember elment új ízt keresni, addig a többi vigyázott a helyre. Sorban csak 1-2 helyen kellett 15 percet állni, a legtöbb pultnál pár perc alatt sörhöz jutottunk. Az este késői szakaszában már inkább "old school" zenék szóltak, ami már teljesen elviselhető volt.
Zárásig, azaz 3-ig maradtunk, és körülbelül 10 féle sört kóstoltunk végig. Ez szerintem bárkinek a számára elfogadható. A pultoknál MINDIG KIÖBLÍTIK A KORSÓT. A WC kulturált volt, becsületkasszával.
Ha az ember enni is akart, az már nehezebb dió, ugyanis 1 szál kolbász mustárral,kenyérrel 1500 Ft.
A korsót hazafelé a korsópontoknál blokk ellenében visszaváltották, akinek viszont megért 600 Ft-ot, az elhozhatta.
Én személy szerint 7000 Ft-ot költöttem körülbelül, amiben (ha korábban megyünk, és jobb helyünk van) benne van egy stand up műsor, egy koncert, és utána folyamatos zene. Szerintem ennyit egy szórakozóhelyen is költ az ember, itt legalább ihat különleges söröket.
Az persze szinte elkerülhetetlen, hogy ne akadjunk olyanba, aki kicsit kötekedősre itta magát, de nem vészes a mennyiség, mi csak 1 ilyenbe futottunk bele.
Egy szó, mint száz, én merem ajánlani ezt a fesztivált, szerintem az ember itt is tud kulturáltan különlegességeket fogyasztani.

malvin1 2011.08.27. 13:14:12

@Elnök Úr: "... a szervező kitalál a szolgáltatásának egy árat, aztán a vendég vagy elmegy vagy nem. ..."

1. Attól még lehet (sőt kell is!) róla vélemént mondani.
Volt ugye a BMW-s hasonlatod: temérdek autós fórum (nem csak internetes, hanem magazinok, TV műsor, stb) foglalkoyik azzal, hogy egy autó mennyire jó vagy éppen mennyire nem. És persze azzal is, hogy megéri-e az árát (ld. ár/érték arány). Szerinted ezek az emberek mind felesleges munkát végeznek?

2. Az sem igaz, hogy mindenki annyit kér (termékért, szolgáltatásért) amennyit akar. Pláne ha nem is szolgáltat - ld. pl. a "jogalap nélküli gazdagodás" lehetakár bűncselekmény is.
Az adott esetben, azért a "szolgáltatásért", hogy a szervező megszervezte a rendzvényt, egyrészt soknak tűnik az 1700 Ft., másrészt mivel valószínűleg (mert majdnem minden fesztiválon így van), az árúsoktól is sápot (sőt, forgalom függő sápot) szed, már nagyon erősen "jogalap nélküli" szaga van.

Elnök Úr 2011.08.27. 13:20:36

@malvin1:
1) Kevered a szezont a fazonnal. Mindent annyiért lehet eladni, amennyiért van rá megfelelő kereslet. Az hogy ár/érték arányban mi mennyit ér az egyrészt a konkurenciától függ, másrészt a fogyasztótól. Szted ez a rendezvény, tehát a műsorok, s maga a dolog megszervezése 0 Ft-ot ér (nem a fogyasztásról beszélünk, az egy másik történet). Sztem nem, így nekem semmi bajom nem volt azzal, hogy egy bérletért kifizettem 1690Ft-ot (igen, bérletért)

2) Ja a fellépők meg csak a magaslati levegő miatt léptek fel...

Napkutya 2011.08.27. 13:28:18

Pro-,vagy kontra?

Nos, ez a rendezvény, egyszerűen NEM jó.

Mondom ezt úgy, hogy én az a fickó vagyok, aki:

- Ki tudja fizetni a belépőt.
- Ki tudja fizetni a söreit.
- Látott már egy-két sörfesztivált a maga hazájában is (és nyilván, néhány egyéb fesztivált is, itt-ott).

Ja, és nincs kocsmám se, tehát nem is a szőlő savanyú...

DE! Rohadtul utálom, ha átb.sznak, vagy megpróbálnak lehúzni. Ha ígérnek valamit, és odabenn kiderül, hogy az nincs úgy.

Szerintem, a lassan kapott, meleg sör egy "Sör Ünnepen" az. Akármelyik oldalról is nézem.

Én, csak egyetlen ember vagyok, és két-három év múlva talán megint kimegyek. De, addig csak egy számológép kell hozzá, ha valaki kíváncsi rá, mennyit hasaltak a rendezők egy szar munkával. Itt ez történt.

A kommentekből ítélve nem vagyok egyedül.

hivatásos naplopó 2011.08.27. 13:35:56

@jazz64: mi ez a fos, te jó ég.

a programokkal akarjátok végképp elijeszteni az embereket? :P

malvin1 2011.08.27. 13:42:22

@Elnök Úr: Nem keverem! Te feledkezel el (valószínűleg szándékosan) azokról az akár bíróságig is eljutó ügyekről, amik egy termék, szolgáltatás aránytalan árával, díjjával foglalkoznak.
Amit Te mondassz, az egyfajta "vulgáris, vadkapitalista" szemlélet. Kétségtelen, hogy annak világnak, amiben élünk vannak ilyen jegyei, de összességében - de mondhatjuk úgy is, hogy u.n. állami elvek szintjén - nem ilyen (vagy legalább is nem ilyennek kellene lennie).

Fellépők: ezt máshol korrektül úgy oldják meg, hogy amikor műsor van (pontosabban már előtte 1-2 órával, hogy azért ne lehessen ügyeskedni) van beléptidíjj), különben meg, amikor csak a vásárlás a szolgáltatás, akkor meg nincs.

Végül: Ha TE (ahogy írtad 1690-ért kaptál bérletet (4 napi belépő), akkor TE talán tényleg ár/érték arányosan fizettél ezért a rendzvényért. Itt viszont olyanok háborognak, akik ezért a pénzért csak napi jegyet kaptak.
(Érdekes volna tudni, hogy TE mitől tudtad így "megfogni az Isten lábát")

darkspell 2011.08.27. 13:42:44

@Palkovicsné: Valószínűleg tényleg, amiért lealacsonyodom hozzád, de kíváncsi lennék színvonalas véleményedre, hogy miért is.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.08.27. 13:44:55

De ha ennyire szar akkor miért megy mindenki oda? Na ezért merik ezek megcsinálni, hogy belépo+korsódíj, hugymeleg sor, fenyegetozés mert a sok birka mégiscsak elmegy!

atila68 (törölt) 2011.08.27. 13:45:20

@belekotyogok:
Nekem ebből az jön le, hogy el lett baszva.

Elnök Úr 2011.08.27. 13:46:26

@malvin1:
Fellépők: délutántól vannak műsorok, enyhén visszás lenne, ha mondjuk kimegyek délre, nem fizetek semmit, de aki 3ra jön az majd fizet... Na ez valóban pofátlanság lenne.

Azért tudtam megfogni az isten lábát, ahogy te mondod, mert 3 hete sz*rrá promózzák a fesztivált, s rengeteg akciót szerveztek rá. Egyébként ha nem vettem volna akciós bérletet, akkor is kipengettem volna egy napijegy árát. Nevetséges a hőbörgés, ha nem akarsz rá annyit költeni nem mész, ha megér neked annyit, akkor mész. Senki fejéhez nem tartottak pisztolyt, s egyáltalán nem alapelvárás, hogy mindenkinek képviseltetnie kell magát egy fesztiválon.

malvin1 2011.08.27. 13:57:23

@Elnök Úr: Pofátlanság?
Beszéld meg ezt pl. békéscsabai sörfesztivál szervezőivel. De lehet a Gyulai (hirtelenjében nem is tudom milyen) fesztivál szervezőivel is.

Nevetséges?
Neked az. Másnak nem, sőt!
De biztosan a Te zsebedben van a bölcsek köve.
Bár van egy olyan népi mondás is, hogy ha sokan mondják, hogy részeg vagy (és itt nagyon sokan mondják!) akkor feküdj le aludni.

Válassz!

Elnök Úr 2011.08.27. 14:27:15

@malvin1: Mit beszéljek meg velük? azt hogy pofátlanság? Milyen pozitív hozama lenne annak?:D
S igen, nevetséges a hőbörgés, akinek nem tetszik az nem megy, mivel sokan vannak, kinn így bőven megvan a réteg, akinek igenis tetszik. Az meg, aki kimegy és van egy idilli valóságtól elrugaszkodott elképzelése, hogy szte hogyan kéne ennek kinéznie, majd amikor az arcába csap a valóság, akkor elkezd hőbörögni, az pedig szintén nevetség tárgya.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.27. 14:34:26

@Elnök Úr: Barátom, te fordítva ülsz a lovon.
Ez nem baj, de azt szeretnéd, hogy mindenki ezt tegye.

Elnök Úr 2011.08.27. 14:38:22

@estrella negra: Nem, én csupán azt "szeretném", hogy egyrészt olyan mondjon véleményt a rendezvényről, akinek nincsen kiütése a fesztiválok alapvető ismérveitől, illetve ellátogat a várhoz. A korrekt értékeléshez mindkettő kell, de sokaknál akik itt hőbörögnek, egyik sincs meg... ennyi

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.27. 15:13:21

Nincs herótom a fesztiváloktól, sőt.
De. Biztos nem mennék el egy olyan fesztiválnak hazudott termékbemutatóra, ahol
-állandó jelleggel sorba kell állni, ha valamit szeretnék (csúcsidőről beszélünk, hiszen egy ilyen rendezvénynek ez a sava-borsa)
-leülni kihalásos alapon lehetséges
-a sört nem az ideális hőfokon, gyenge személyzet által, rosszul csapolva kapom
-akusztikailag minősíthetetlen hely (koncertek a belépő ellenében?!)
-tömegnyomor van.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.27. 15:18:47

És akkor még a posztoló által említett arroganciáról, meg a t. látogatók által (a fölös számban alkamazott orkok asszisztálása mellett) kulturált sorállás helyett folytatott 'kicsi a rakás' nevezetű játékról még nem beszéltem.

gabeyramone 2011.08.27. 15:21:21

nem tudnék jobban egyetérteni! a 100 fajta sör helyett kaptam olyanokat, amiket a legeldugottabb éjjel-nappaliban is feleannyiért meg lehet kapni..hol volt a guinness?
aztán mindenki cigivel hadonászott, igen, és én kb. 10x több sörpultra számítottam, a fele az kajálda volt, a negyede meg olyan hely ahol korsót lehetett kapni...

magyar ember mióta iszik 4 deci sört amúgy? egy korsónak illene fél literesnek lennie ALAPHANGON, ha idejön egy német az kiröhög minket, mert volt szerencsém egy oktoberfest-hez, ahol literes korsókban mérik a söröket.

egyedül a zene volt jó, a koncertek, de ez sem a szervezés érdeme. nem tudom ki a szervező, de jó nagy faszkalap az biztos!

malvin1 2011.08.27. 15:31:11

@Elnök Úr: És annak az "alapállásnak", hogy "... akinek nem tetszik, nem megy el (nem veszi, stb.) milyen pozitív hozama van?

A kritika (a jogos, a részben jogos, de még a végül jogtalannak bizonyuló is) viszi előre (mozdítja jobb irányba) a dolgokat. És ez nem hőbörgés. Sőt, ha valaki ezt állítja, annak "negatív hozama van".

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.27. 15:39:06

Nyilván a használt autóknál rutinszerűen alkalmazott km-óra visszapörgetésnek is van létjogosultsága, HISZEN előbb-utóbb megveszi valami madár a hatszázezret futott Passatot, aminek 85000-t mutat a műszere.

switch 2011.08.27. 16:27:09

Elszomorít, amit itt olvastam. Lehet naívnak titulálni, de a beharangozó alapján vártam ezt a rendezvényt. Vidékről jövő barátaim már megvették előre a jegyeket-hülye szitu...a sok negatív tapasztalatot olvasva kérdéses, hogy bemegyük-e...pedig nagyon kíváncsi lettem volna pár különlegesebb sörre, de nem ilyen áron, ilyen milliőben...
A végén még az lesz, hogy inkább elmegyünk mondjuk a Silvanusba, vagy a Kopaszi gáti belga sörözőbe....

Don Quixote de la Ferko 2011.08.27. 18:21:55

"Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. "

Ha valóban korlátoznák, azért hörögnél itt.

Mohó sapiens, így szeretünk.

franta 2011.08.27. 18:53:34

@Elnök Úr: Húha. Bárhogy nézem a dolgot, de Ön egyedül maradt a rendezvény apologiájával. Visszatérve Russzó kommenttárs számolgatásához, nos ha lenne kedve, számolhatja újra. Hogy mennyi és mennyi ember kedvét vette el ez a poszt. Hány negatív komment volt eddig? Hányan mondják el a véleményüket ismerősnek, barátnak, rokonnak, kollégának, szomszédnak?
Itt már emberek ezreiről van szó.
És mindez 1600 Ft-on bukott.
Tisztelt rendezvényszervezők, szponzorok satöbbi. Ezek után nem kéne belül körülnézni? Mert mint Brechttől hallhattuk, a népet - sörissza közönséget - sajna nem lehet leváltani.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 08:56:54

@gabeyramone: a guiness a nagyszínpad előtt volt közvetlenül. ha vak vagy az nem a rendezvény hibája. leülhetsz, egyes

hivatásos naplopó 2011.08.28. 09:04:22

@franta: igazság szerint, aki 1 azaz 1 ember kritikája alapján nem megy ki, akiről kiderült hogy egy balfasz az meg is érdemli. tegnap este abszolút elviselhető volt a tömeg, hosszú sorbanállás nekem megint nem volt.

egyedül negatívumnak valóban a kaják árát tudom felhozni, igaz az ízüket nem, mert finom volt amit eddig ettem

hivatásos naplopó 2011.08.28. 09:11:35

@gabeyramone: nem a szervező érdeme a koncert? szerinted ki hívta oda a zenekart? arra sétáltak és nini egy üres színpad akkor fellépünk?

MEDVE1978 2011.08.28. 09:14:04

Részben emiatt a cikk miatt nem mentem ki a sörfesztiválra. A részben itt eléggé dominál, mivel volt egy hasonló borfesztiválos, illetve pálinkafesztiválos élményem is. Azt nem lehet mondani, hogy csóró, állandóan nyavajgó vagy "hűtlen" fogyasztó lennék, kb. 10 éve látogatom a budavári borfesztivált rendszeresen és számos pálinkafesztiválon is voltam már (részben a Deák téren, majd a várban is). A véleményem az egészről az, hogy csúcsidőben - ami egy csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény esetében az utolsó három nap este hattól zárásig van - ezek a rendezvények közelítenek az élvezhetetlenhez. Ennek viszont legtöbbször egyetlen oka van: a tömeg.
Amikor olvastam a West Balkán tragédiáról, nekem kapásból a budavári fesztiválok jutottak eszembe. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a tömeg nem lenne akkora, hogy balesetveszélyes. Nem ismerem pontosan a törvényi hátteret, a tippem az, hogy azért nem mentek még neki ezeknek a rendezvényeknek, mert nyílt téren vannak, illetve mert beleszámítják a területükbe a nem megközelíthető részeket (füves kertrészek) is. A megoldás egyértelműen kettős. Az egyik egy olyan vendégszám meghatározása lenne, amely mellett kultúráltan lehet adott területen iszogatni. A másik a terület növelése és a helyszín áthelyezése lenne. Gyönyörű hely a budavári palota, de nem feltétlenül kell erre használni. Nyilvánvaló, hogy infrastrukturálisan (budik száma, közlekedés stb.) a helyszín hagy kívánni valókat maga után, egy nagy nyílt téren sokkal jobban lehetne ilyen fesztivált rendezni.
Sajnos viszont tudom, hogy a rendezők és a kiállítók szemében az általam írtak csak falrahányt borsónak számítanak, hiszen ez egy olyan feszt, aminek végtelen a kereslete. Magyarul tök mindegy, hogy ha az internet "óriási" hatását nézve, nem megy ki idén 5% olyan ember, aki kiment volna. Ettől még a rendezvény nyereséges marad.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 09:18:25

@malvin1: soknak tűnik az 1700? ne fizesd ki, téma lezárva. és még ezekután leprolizod a helyet? menj ki inkább jövő héten flourtomit meg fásy zsülikét hallgatni a népligetbe azt kapod ingyen.

az meg hogy nem tudtál akciós jegyet szerezni mint sokan mások (csüt du a beváltójánál volt a legnagyobb sor) az megint csak téged minősít.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 09:22:04

@MEDVE1978: teljesen kultúráltan el lehetett férni, a wc-k tiszták, normálisak voltak. a tömeg meg az utcán is veszélyes mégis kimegy oda is mindenki. egyszerűen nem értem min ugrál mindenki a tömeggel meg a sorral, a cseh sörfeszten sokkal keményebb volt a sorbanállás, ráadásul leülni is alig tudtunk. ezzel szemben most percek alatt sörhöz jutottam és helyünk is volt. és éppen ezért szeretném hogy a cseh sörfeszt is fizetős legyen jövőre.

eszes68 2011.08.28. 09:34:38

Az a gond a homárral, hogy rosszindulatú, rosszkedvű emberek fogalmaznak benne magánvéleményt úgy, hogy azt közvéleményként állítják be. Én azt kaptam a sörfesztiválon amit vártam és a honlapokon is elolvastam előtte. A jegyért 4 percet álltunk tegnap sorba, kulturáltan tájékoztattak minden lényeges infóra (hol lehet felvenni, mennyibe kerül a korsó, mi van kuponokkal stb.). Mindez öles betűkkel ki is volt írva. Bent pont akkora tömeg volt, amennyi még nem zavaró, de érzed, hogy sikeres rendezvényen vagy és nem lasszóval fogják a betérőket. A barátainkat könnyedén észrevettük. A korsós pulttól a sörös pultokig a kiszolgálók nagyon kedvesek és udvariasak voltak. Én 2 percnél többet sehol sem álltam sorba sörért és kajáért. Állópultot azonnal, padot kb. 10 perc odafigyeléssel találtunk. A korsókat mindenütt korrekten öblítették, teletöltötték a kolbász is nagyon ízletes volt. Kizárólag a nagy szél volt zavaró. Összességében nekem nagyon tetszett, rendben volt minden. Elégedetten mentünk haza. Aki a homár bejegyzés miatt nem ment ki az sajnálhatja és megjegyezheti, hogy ne hallgasson mások feltűnően egyoldalú véleményére.

malvin1 2011.08.28. 09:55:37

@hivatásos naplopó: Egyetértek: a téma veled mindenképpen lezárandó. Neked előbb olvasni kell megtanulni: én a helyet (rendezvényt) egyáltalán nem mínősítettem, nem hogy leproliztam volna.
Már csak azért sem tehettem, mert nem voltam kint.

Az 1700Ft-ot sem soknak sem kevésnek nem tartom. Én "elvi alapokon" a beléptidijj nélküli fesztiválok híve vagyok: szervezzenek olyan fesztivált ahol az extra haszon fedezi a fesztivál költségeit, és a szervezők elvárható reális hasznáát. Adott esetben saccra: egy korsó sör ami általában mondjuk 300Ft. a fesztiválon 4 deci 500, vagyis 1 korsó 600Ft. Vagyis kotrsónként +300.
Persze a fix 1700Ft. egy könnyebb út: ezért nem kell a szrvezőknek dolgozni, csak néhány pénztárost kell odaültetni.

Végül a kedvezményes belépő: a fesztivál előtt rendszeresen ránéztem a fesztivál hivatalos honlapjára. Ott nem szerepeltek az akciós lehetőségek. Teheát ez is nem engem, hanem a szervezőket minősíti.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 10:10:47

@malvin1: na, akkor számoljunk (500/4)*5=625 ha már precíz akarsz lenni. nem sikerült.

beléptidíj nélkül szted a budai várban mennyibe kerülne egy sör, hogy a helyfoglalás, a zenekarok és egyéb költségek kijöjjenek?

ha elhagyod a belépőt, azt kapod ami a cseh sörfesztiválon volt. tömegnyomort. igénytelenül csurig levő toitoi budikat és az igazi suttyó vendégeket, pont mint te.

XCat 2011.08.28. 10:29:32

@hivatásos naplopó: A fesztivált prolizta le, nem a helyet. Ellenben a bor és kolbászfesztivált nem prolizta le, pedig az is elég leproliznivaló szokott lenni, részegekkel, bűzzel, mindennel ami ehhez tartozik... toit nem láttam, de biztos volt.
Nem is értem, minek megy oda valaki. Jah adtak egy fellogózott üvegpoharat, meg egy iceteát ingyér. A bort nem szeretem.

XCat 2011.08.28. 10:30:39

@malvin1: Szerintem legközelebb harapj bele a kidobókba, nyilván az lett volna a gasztronómiai élmény. Marha lábon, hát nem ötletes?.

malvin1 2011.08.28. 10:37:59

@hivatásos naplopó: Már megint olvasási problémáid vannak: azt írtam "saccra".

Ettől függetlenül én is elkövettem egy hibát: emlékeztem rá, hogy fentebb már valaki pontosan kiszámolta ezt a 625Ft-ot, és nem véletlenül írtam 600-at. Lemaradt a "jóindulatúan lefelé kerekítve" jelző.

Mennyibe kerülne? Egy jól szervezett igényes fesztiválon ugyan ennyibe: az 1700 Ft-ot a több elfogyasztott sör (egy igazán jó választék csábító) valamint a több látogató által fogyasztott sör +300Ft-jai (az egyszeűség kedvéért én maradnék ennél a számnál) pótolnák.

Cseh sörfesztivál: azon minden nap kint voltam. Nekem tetszett (persze én suttyó vagyok - kösz hogy "minősítessz", bár én a Te helyedben előbb a saját házam táján sepergetnék).
A tömegnyomor pedig az első napot leszámítva tényszerűen nem igaz: még ülőheyet is kaptam minden nap. A budavárin viszont ahogy valaki írta: "csak kihalásos úton lehetett ülőhelyhez jutni".

malvin1 2011.08.28. 10:42:04

@CatMother: Nem zavar, hogy a "proli" szó a Ti hozzászólásaitokon kívül (na meg ott ahol én ezt tagadtam) sehol nem fordul elő?
(Használd a browser find funkcióját)

XCat 2011.08.28. 10:57:21

@malvin1: Jó, akkor én proliztam le. Ezennel pedig téged is, ugyanis ha bementél valahova, pénzt visszakérni proli dolog.

Mivel mégiscsak fizettél valamiért, és mégiscsak bunkók voltak veled, ezt eddig nem emeltem ki, de attól még így van. Ha valamit drágállunk, nem fizetjük ki, de erre előre jövünk rá, nem utólag. Ha igénybe vettük, és nem smakkol, akkor kussolunk, és hazacaplatunk a kis szobakonyhánkba egymást jól megdömöckölni.

malvin1 2011.08.28. 11:22:13

@CatMother: Na akkor itt a vége: tanulj meg figyelmesen olvasni, szöveget értelmezni, stb., ne csak írni a vakvilágba.

Indok: nem én kértem vissza a pénzt - bár kétségtelen, hogy írta valaki, hogy megpróbálta. Már csak azért sem tehettem, mert - mint írtam - nem voltam kint, tehát nem volt mit visszakérni.

Ja, és ma sem megyek ki.

XCat 2011.08.28. 11:27:25

@malvin1: Hát persze, olyan nagyon fontosvagy, hogy téged csak figyelmesen lehet olvasni:)

Azt hittem, hogy te vagy a posztoló, de ha nem, nem. Akkor ő a proli. te simán csak egy kekeckedő seggfej vagy.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 12:10:45

@malvin1: csak kihalásost oktoberfest-re írták, itt buktad az olvassatok figyelmesen dumát :P 3-4en simán lehetett helyet találni.

ha kint voltál a cseh sörfesztiválon, akkor tudod mekkora tömeg/sor volt ott. ha azt 3al leosztod, akkor megkapod a budavári helyzetet.

legyél büszke rá, hogy nem tolod az arcod olyan helyre ahol fizetni kell. alapvetően leszarom a nyomorodat...

Dr_utcai_arcos 2011.08.28. 12:28:22

Sajnos nekem is rossz tapasztalataim vannak a fesztivállal kapcsolatban :(. Két nap voltam kint, első nap csütörtökön iszonyatos tömeg, 10 percig kellett sorban állni, hogy megvegyem a 4 napos jegyet, amiért én balek kifizettem 1690 (sic!) Ft-ot. Aztán a második (űr) Odüsszeia a korsókért. Próbáltam félretaszigálni azt a 3 embert aki korsóért várt előttem, de a szigorú biztonsági őrök tekintetet meghunyászkodásra sarkallt. Körbejártam a területet és az első választottamnál sokk szerűen kaptam a pofámba rendesen :S. Jó napot kívánok, mit adhatok? (Mi van???Mi a faszt kívángat ez itt nekem??) Na, jó ezt a békát még lenyeltem, de amikor a fizetés után a képembe vágta, hogy : Köszönöm, egészségedre, gyere majd vissza még egy korsóra -na ott majdnem elszakadt a cérna!! Hát betegnek nézek én ki?Akkor gyógyszer veszek,nem sört. Baszki. A következő pultnál, az az állat kimosta a korsómat, meg se kérdezte, hogy szabad e? Hát most komolyan, el lehet innen menni? Na, mondom, most kapsz köcsög... Mitől ilyen ez a sör,he? És elmondta. ELMONDTA!! Hát a pofám leszakad. Nem azt mondta, honnan a f@szomból tudnám? Én csak a csapos vagyok. Nem is volt kedvem már csak 4 vagy 5 korsóval inni még,mert ilyen tapasztalatok birtokában megkeseredett a sör a számban :S. Szomorúan indultam haza, a viperát visszatettem a táskámba, a számban régóta összegyűjtött nyálat kénytelen voltam visszanyelni, mert éreztem, hogy ezekre a nyalógépekre még ezt sem érdemes pocsékolni.De a legnagyobb gyomros a kijáratnál fogadott :(. Azt mondtam viszlát, és az ajtónálló azt merte mondani, Viszontlátásra!! Hülye ork... (És én barom másnap visszamentem újra pofonért 6 barátommal együtt :(. ) Pedig mehettünk volna Velencébe, a telekbe, elkölteni 10000000000 forintot. Na, jól rákúrtak!!

Dr_utcai_arcos 2011.08.28. 12:40:45

Bár szerencsére volt már jó tapasztalatom más fesztiválokkal! Mert megérdemlem. Mangalica fesztivál, jee! Ott a helyünk. Szerencsére esett az eső előző este, és már tudtunk, hogy igazi fesztiválhangulat lesz, plusz megtudtuk, hogy ingyenes, ez tovább növelte a mosolyt az arcunkon. Végre nem csak az utcákon szagolhatom a büdös hajléktalanokat, hanem egy FESZTIVÁLON is! Kiráj.Be is igazolódott minden várakozásunk, már 12kor akkora tömeg a Vár körül, hogy már csak izomból lehet közlekedni, sár akkora, hogy szerencse, hogy a gumicsizmám vettem fel -no, nem a szarosat, az ünneplőset!!-szerencsére kijöttek a kutyások, a biciklisek, a babakocsis kommandó, a banyatankosok, IGEN, EZ egy igazi fesztivál, nagy F-el. Ingyen termékminta!? Nosza, roham, van még egy két csokimorzsa -picsába, ezt buktam. Na, nem baj, másik helyen tepertő, futás, -hubaz -komolyan mint egy félmaraton rajtja, csak itt sprinterek indulnak. Na mindegy, akkor veszünk valamit. Ennyibe kerül?Ki érdekel, ezért jöttünk. csak valahogy a szaglászókat tudtuk volna elkerülni, akiktől nem lehetett volna a pulthoz férni, mert sacckb, egy havi fizetésük nem lett volna elég az ott kiállított termékekhez. De hát sebaj, ez a mi fesztiválunk, ingyenes, lehet kapcsolatot teremteni a sok jól ápolt embertársunkkal, ingyen láthatunk kutyaviadalt, babakocsis tömegoszlatást, biciklis szlalomot.Jövőre is jövünk, de akkor mi is hozzuk a kaukázusi juhászt és tuti mi leszünk a kiráj!

malvin1 2011.08.28. 13:07:34

@hivatásos naplopó: Nem buktam!
Te valószínűleg erre gondolsz:

Anti Anyag:
[i]Borfesztiválon voltam, még az elején, talán öt éve, akkor is a Budai vár udvarán. ... Bunkó biztonsági őrök, a pavilonok fele nyitva sem volt,leülni nem lehetett,... [/i]

Én viszont erre:

estrella negra:
[i]Biztos nem mennék el egy olyan fesztiválnak hazudott termékbemutatóra, ahol
-állandó jelleggel sorba kell állni, ha valamit szeretnék (csúcsidőről beszélünk, hiszen egy ilyen rendezvénynek ez a sava-borsa)
-leülni kihalásos alapon lehetséges
-a sört nem az ideális hőfokon, gyenge személyzet által, rosszul csapolva kapom
-akusztikailag minősíthetetlen hely (koncertek a belépő ellenében?!)
-tömegnyomor van. [/i]

Bár én mint mondtam nem voltam kint, de a hozzászólásokat olvasgatva (azokat, amelyek nam a hozzászólót minősítgetik, hanem a témáról - a Budavári Sörfesztiválról szólnak), ez bizony igen csak erre a fesztiválra illik.
Bár kétségtelen a post explicite nem mondja ki, hogy ez ilyen volt.

malvin1 2011.08.28. 13:13:25

@hivatásos naplopó:
u.i.
és persze veled is befejeztem!
Az ilyen "lszarom ..." stílusban vitatkozó (vulgáris, és csak az időt töltően provokáló) hozzászólásokkal ninc értelme foglalkozni.

Mondhatnám az is, hogy eyeket le kell ..., de nem mondom, mert belém azért szorult némi kultúra.

cicavirag 2011.08.28. 13:42:29

Na én is voltam tegnap a sörfesztiválon, este fél 8ra értünk fel. Tapasztalatok:

A jegyért semmit nem kellett sorba állni. Korsóért kellett volna, de mivel a szervezők készségesen elmondták, hogy nemcsak a pénztárhoz legközelebb eső korsóponton lehet korsót venni, hanem beljebb is, mi hittünk neki és valóban, az egyel beljebb levőben csak 1 ember állt előttem. Sőt, amikor kb 1 óra múlva jöttek barátaink, ők az oroszlános udvarban vettek korsót ahol 0 ember állt előttük. Az oda telepített Toifor mosdók is nagyon kulturáltak voltak és nem volt sor. Tény, a lgközpontibb helyen levő előtt volt, de picit kell csak gondolkodni.

Én direkt olyan söröket kerestem, amiket nem kapok egykönnyen a városban, így pl. nem ittam belga sört se (csak a kerületben van 2 belga söröző) és nagy ismert márkákat sem. Ittam viszont meggyes, tökös, köleses sört és egy keserű méz nevűt. 4 dl az adag, de lehetet kérni kicsit (2dl) én mindig azt kértem, így sikerült 4 féle sört mgkóstolnom anélkül, hogy berúgnék és különösebben kidurrannék (ugye lány vagyok). Kaja a szokásos fesztiválos egyen húsok, kolbászok jó drágán, aminek az illata vonzóbb, mint az íze. Mi a sörsajtos pultnél kértünk kvarglikrémmel megkent lilahagymás kenyeret, az pont elég volt és finom is.

Nem volt elviselhetetlen tömeg, sajnálom, hogy a bodzás sört kihagytam. De összességében kevés olyan sör volt, ami miatt érdemes volt odamenni (nekem) mert az nem izgat, hogy olyan söröket igyak belépővel, amit számos más helyen is lehet.

Összességében érdekes volt, de én erre pl. biztos nem vennék bérletet, mert nem volt annyi sör, amennyit megkóstolnék, ami kitartott volna 2-3 napig. És nem is vagyok nagy vedelő :)

hivatásos naplopó 2011.08.28. 14:00:36

@malvin1: dehogy provokálok, a te ostoba hozzáállásod basz fel, hogy olyan dologról beszélsz ahol ott sem voltál. meg a smucig kis elveid alapján lehúzol valamit amit nem is láttál, de hát összességében egy enyhén beképzelt kis pöcs beszámolója alapján alkot itt a többség véleményt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 14:46:22

@hivatásos naplopó:
-Attól, hogy valakinek a stílusa a tiednél némiképp választékosabb, még nem biztos, hogy beképzelt, kis pöcsként kell aposztrofálni (nyilván ez téged minősít).
-A posztoló messze nem volt egyedül a véleményével.
-Ha neked tetszett a cucc, ugyanúgy elmondhatod, mint aki negatív élményekkel távozott. Ettől még egyikőtök sem lesz kevesebb. (Feltéve persze, hogy a tegnap óta tartó dicshimnusz-cunami nem művi úton keletkezett.)

hivatásos naplopó 2011.08.28. 15:08:09

@estrella negra: arra nem gondolsz hogy talán van akinek tetszett a dolog?

egyébként nem a stílusa, hanem a leveléből áradó gőgös sértődöttség a bajom. valamint hogy azzal érvel, hogy nem találta meg infókat a honlapon amikor azok kint vannak érthetően.

TE voltál kint?

Strössner_Alfréd 2011.08.28. 15:18:41

@estrella negra: dicshimnusz-cunami :) óriási. Nekem is feltűnt, főleg hogy volt aki csak ide kommentelt felhasználóként, eddig máshova még nem.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 15:28:19

@Strössner_Alfréd: és ezt Alfréd 8 hozzászólással? meg malvin barátod aki az utóbbi időben csak a sörfesztet fikázta az összes fellelhető fórumon?

Strössner_Alfréd 2011.08.28. 15:31:39

Én nem nyilatkoztam semmit a sörfesztről. Csak érdekes, hogy ugyanolyan vehemenciával védik itt egyesek, mint a többiek támadják.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 15:35:53

@Strössner_Alfréd: mondjuk én is gyanítom, hogy itt már odavissza felnőttek a cégek a netes véleménybefolyásoláshoz. de azt sem tudjuk, hogy a levélíró nem a jövő heti feszt beépített embere-e? ;)

de engem valóban csak az bánt, ha valaki úgy szidja hogy ott sem volt. szerintem egy nagy hibát követtek el, az oroszlános udvarban nem a sarokba kellett volna rakni a színpadot, hanem a vip sátor helyére. meg lehetne még több különleges sör. a kaja az összes ilyen helyen drága, ha azon akarok spórolni viszek szendvicset ;)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 16:00:18

@hivatásos naplopó:
1.de, gondolok- le is írtam ezt
2.amennyiben a posztoló által felsoroltak megfelelnek a valóságnak, a(z általad) gőgös sértődöttség(nek minősített attitűd) szerintem érthető.
3.nem- ezt is leírtam (Remélem, nem gondolod, hogy az adott poszthoz csak az kommentelhet, aki kint volt a sörfesztiválon/az e-on ügyfele/meglopták a Palán/evett már legyes perecet etc.)

malvin1 2011.08.28. 16:04:12

@hivatásos naplopó:
" ... malvin barátod aki az utóbbi időben csak a sörfesztet fikázta az összes fellelhető fórumon ..."

Bár azt mondtam, hogy veled is befejezem, de ezt az újabb rágalmat mégis vissza kell utasítanom, kizárólag a többi normális hozzászóló kedvéért.

Sehol máshol nem posztolok sörfesztivál ügyben. (hetekkel eyelőtt, amikor meghirdették a fesztivált, akkor - szintén belépődijj ügyben - néhányszor hozzászóltam egy másik vitához, valamint 25-én (ma 28 van) mégegyszer). Szóval a "minden fórumon" nem hogy túlzás, de egyenesen hazugság.

Arról már nem is beszélve, hogy magáról a fesztiválról semmit nem mondtam, legfeljebb csak annyit, hogy "nem én mondtam" amit Te és barátaid éppen rámfogtak. (Időnként meglehetősen alpári stílus kíséretében).

hivatásos naplopó 2011.08.28. 16:23:09

@estrella negra: nem értem akkor milyen alapon kritizálsz valamit amit nem is láttál. ilyen alapon számomról is jogos a feltételezés, hogy a posztoló egy ostoba gyökér és sértődése a saját alulinformáltságából valamint a talraesettségének teljes hiányából fakad. ráadásul egy szubjektív véleményt fogalmazott meg amit te és sokan mások szentírásnak vesznek.

malvin1 2011.08.28. 16:33:47

@estrella negra: "... dicshimnusz-cunami ... "
Nekem is feltűnt!
Valószínűleg a szervezők is rájöttek, hogy ez a fesztivál nem érte meg az 1690 (4x1690) ill. 4990 Ft.-ot.
Ezért aztán engem is elkezdtek "felbérelt nehéztüzérséggel" támadni, aki pedig csak a fesztiválok (minden fesztivál!) belépődijjmentessége mellett érvelek, és érveltem minden más fesztivál esetén is.

Mellesleg ezek után azt sem nagyon hiszem el, hogy valaha is volt kedveyményes bérlet. Egy biztos, a legauthentikusabb helyen budavarisorfesztival.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=106&Itemid=215
soha nem hirdették.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 17:07:15

@malvin1: felbérelt nehéztüzérség, pff, kicsit sokat képzelsz magadról

Elnök Úr 2011.08.28. 17:57:25

@malvin1: javaslok egy pszichiátriai kivizsgálást...

gande 2011.08.28. 18:30:44

@bkkzol: tudom .... kivéve az aldit és a lidlt. aki fizet, annak nyilván megéri .... ha a tesco kitalálja, hogy most 'tesco fesztivál' lesz és belépős, akkor is menne a sok birka ...

Kicsi Kacsa 2011.08.28. 18:36:05

Az volt már, hogy a sörfeszt egyenkorsója 4 decis? Mert az EU. Meg a f*szom.

malvin1 2011.08.28. 19:38:12

@hivatásos naplopó, @Elnök Úr

Természetesen nem kizárólag nekem szól.
A hozzászólásokat olvasva a napnál világosabb, hogy "leugattok mindenkit", aki bírálni meri a Budavári Sörfesztivált.

És ezzel végleg befejejeztem.
Itt már semmi remény az értelmes párbeszédre.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 22:21:11

@hivatásos naplopó: Nyilván nem tudok kritizálni olyan rendezvényt- a szó szoros értelmében- amin nem vettem részt.
De elolvasva a posztot, valamint a pro és kontra érveket, továbbra sem sajnálom, hogy nem voltam ott (bár a sört szeretem, hogy a Jóisten akárhova tegye a fejemet). (Azért néhány ismerősöm tiszteletét tette, eléggé ambivalens élményekről számoltak be.)
A helyszínt azonban jól ismerem, és ismételten aláhúznám, hogy szerintem ilyen jellegű rendezvényt máshol kell megvalósítani (több szempontból is).
Valamint kitartok azon véleményem mellett, hogy ilyen, vásár jellegű eseményen (értsd: ahova az emberek az eszem-iszom kedvéért mennek), direkt belépőt szedni pofátlanság.
Nem értünk egyet? Ez van. Nem olyan nagy baj ez.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 22:25:31

És most megyek, kiveszek a hűtőből egy Pilsner Urquellt.
Bevallom, még soha nem volt bátorságom meggyes, citromos, bodzás... sört(?) megkóstolni.
Lúzer e vagyok?:-)

Teccikérteni? 2011.08.28. 22:40:51

@estrella negra:

és a wd40-es sör? mégjobban csúszik.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 23:44:25

@malvin1: ugyan, visszajossz te meg mint a kivert kutya. egyebkent abba viszont sikerult belemasznod, hogy a velemenyedet olyan emberre alapozod aki bevallozzan kint sem volt (a leulessel kapcsolatban)

hivatásos naplopó 2011.08.28. 23:48:01

@estrella negra: nem azert vagy luzer, mert ezeket nem kostoltad, a citromoshoz meg en sem mertem hozzanyulni soha.

a baj az, hogy azert nem mentel ki, mert szerinted ugyis fos. pedig a palinkafesztivalnal sokkal tobb hely volt es tizedakkora sorok. bar egy paypass megoldas meg inkabb gyorsabba tehette volna a kiszolgalast de lassuk be a sornel nem a fizetes a szuk keresztmetszet.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 23:49:19

@hivatásos naplopó: Azért ne galoppírozd el magad, én viszont olyan ember véleményére alapoztam, aki kint volt.
Most jó?
(Szerintem túltárgyaltuk már a dolgot.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 23:50:22

Mellesleg pálinkát nem fogyasztok.

hivatásos naplopó 2011.08.28. 23:51:22

@malvin1: egyebkent ha elolvasod az itteni kommentjeimet, mar tobb pontot is felhoztam amiben jobb lehetne jovore, tehat alaptalanul vadaskodsz. ismetlem, hatha masodjara megerted: az a bajom, hogy nem voltal hajlando kimenni ugy fikazod. en semm lattalak meg, megsem irom le rolad a velemenyem, megtettek azt lipotmezon mielott kiengedtek.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.28. 23:53:51

Igazából eleve szó sem volt arról, hogy kimegyek.
De ha szándékomban állt volna, a poszt olvastán erősen gondolkodóba esek az biztos.

Grg76 2011.08.29. 06:13:18

Úgy látom nekünk akkor szerencsénk volt, mi csütrötökön olyan 5-körül mentünk ki, és semmi tömegnyomor vagy hasonló nem volt. Igaz, mi nem is voltunk kiváncsiak a programokra, gondolom azért volt később tömeg.

Akkor jöjjön kritika részemről is:
- a jegyvételnél azt az információt kaptuk hogy korsót majd ott kapunk ahol az ingyen kupont beváltjuk, persze hogy nem ott adtak, hanem a korsó-pontoknál kellett venni.
- miért kell külön megvenni a korsót, mikor annak hiányában nem is adnak sehol sört? Más hasonló rendezvénynél a belépő árában foglaltatik a pohár is...
- annak is sok esze volt, aki a 4 decis korsót kitalálta, igya végig ő csak a standok felét ennyivel, és miért volt a korsón 2 decis jelölés is, ha annyit nem szabad adniuk? (Szerencsére elég sok helyen adtak)

Valaki hiányolta, hogy miért nem volt kuponos megoldás? Az miért is jobb mint a kp.? Én személy szerint pl. a 400Ft-ot inkább a köleses sörösnél hagyom teljes egészben mintogy neki majd a 400-ból 150-et még perkálnia kelljen a szervezőnek mint ahogy ez a Borfesztiválon a kuponos rendszerrel működik...(Ahol is a 100Ft-os kuponból 80Ft a borászé...)

Caprica99 2011.08.29. 10:54:02

@estrella negra: isteni szerencse, hogy még sokan gondolkodhattak úgy mint te, és nem mentek ki a várba. :DD

Mi szombat délután 5 körül értünk ki iszonytató tömegre számítva.
Ehhez képest a pénztárablaknál nem állt előttünk senki, a korsópontnál sem és a söröket is azonnal megkaptuk, bárhová mentünk.
Az idő remek volt, lengedezett egy kis szél, így nem volt gatyarohasztó hőség.

A söröskorsókat nekünk mindenhol öblítették és mi kétfelé osztva kértük a 4 dl sört, de ahol kértünk, mindenhol kaptunk kóstolót is.
A sör hőfoka talán egy helyen nem volt tökéletes, másutt mindenhol jó hidegen adták.

Lehet, hogy mi nem ugyanazon a fesztiválon jártunk, ahol a poszt írója?

ellenséges békaember 2011.08.29. 12:09:26

Bónuszbrigádos jeggyel 1690 HUF-ért volt 4 napos karszalag, péntek este voltam kint, és vasárnap délután-este, vasárnap már nem voltak sokan, pénteken este nagyon sokan voltak, de egyáltalán nem igaz, hogy ne lehetett volna elférni, wc-knél nem kellett hosszú sorokat kiállni, egy-két olyan sörös volt, ahol hosszú sor kígyózott, mert valami ritkább sört mért.

Érdekes, hogy teljesen ellentétes benyomásaim voltak a fesztiválról, mint a poszt írója, én a főzdefeszten éreztem így, de ott csakugyan nem lehetett sörhöz jutni és toi-toi is alig volt, itt viszont szépen működött minden, a helyszín pedig, hát akinek nem tetszik, azt nem tudom megérteni.

Szerintem is egy másik fesztiválon járhatott a kedves posztíró.

ellenséges békaember 2011.08.29. 12:14:18

@Grg76: A korsót visszaválthattad, ha nem kellett, nem megvenni kellett. Szerintem jobb megoldás volt így, mintha ráterhelték volna ezt is a belépőre, ha nem akarsz hazavinni egy huszonhatodik korsót, legalább nem vagy rákényszerítve. Arról nem beszélve, hogy nem keletkezett 20 köbméter műanyagpohár, amiből amúgyis elég tré dolog sörözni...

2 decis adagot pedig mindenhol kapásból adtak, amivel éltem is, mert egy idő után elfárad azért az ember, meg lutrizni sem akar egy teli korsóval.

Zöldegér 2011.08.29. 12:38:39

Fiam is volt kinn a hétvégén. egy randalírozó társaság jópár ember fellökött, köztük őt is. Elég rosszul esett, mivel nem akart rázuhanni a mellette álló kisgyerekre. Most otthon fekszik, bedagadt térddel. a poszt nyomán értettem meg, miért nem volt érkezésük a kidobóknak megfékezni a garázda bandát. Végül is, egy jogos reklamáció csírájában való elfojtása valóban fontosabb dolog.....

@korovjov 2011.08.29. 17:50:30

Kulturált. Kulturált, kulturált, kulturált, kulturális, kulturált. Tessék leírni százszor.

Különben az embertömeg tényleg elég kedélyrontó volt, akárcsak a néhány hónappal ezelőtti FőzdeFeszten, kissé értetlenül is álltam előtte, hogy miért kellett egy ötször akkora rendezvényt egy alig-alig jobban bejáthatóvá korlátolt térbe szorítani. Elvileg az ilyen bulikra találták ki az Orczy-kertet, a Tabánt meg a hűvösvölgyi Nagyrétet is - ilyen tömegű, pláne bunkó horda szvsz messze nem a várba való. A magam részéről a sörökkel meg voltam elégedve, a hangosítást ellenben én is szidtam rendesen, illetve elég súlyos kép volt látni, hogy volt, amikor több ember ugrált a Heineken pult előtt dijumvisuzó Szándsuttyó winamp-szetre, mint (figyelt volna legalább) az élőzenére. A belépő árában szerintem is érdemesebb lett volna nagyobb arányban érvényesíteni a lefogyasztás lehetőségét, a korsók meg - hát, erre szokás mondani, hogy ügyes. Megveszed, drágábban, mint a sörök nagyobb részét, aztán dugdosd a blokkot, keresd a koncertek után még nyitva tartó beváltóhelyet, ne felejtsd ott sehol, ne hagyd, hogy elvigyék... csúnya lehúzó taktika, de ügyesen kivitelezve (NYILVÁN a környezettudatosság jegyében, ugye, broáf).

dfu 2011.08.29. 19:49:56

Én nem tudom, ti (a kommentelők) melyik fesztiválról beszéltek? Nem vagyok egy elfogult típus, még a kákán is a csomót... de pár dolog biztos:

kora délutántól késő estig voltam, és a tapasztalatok a következők:

-megfelelő mennyiségű wc, max 1 perc sorban állás
-1 percen belül sörhöz lehetett jutni, a várakozás a kifejezetten forgalmas pultoknál is max 10 perc volt
-nem kellett sehol nyomorogni
-a kaják horrorisztikusan drágák voltak, de a sör szerintem elfogadható áron folyt
-azt a sok hülyeséget amit pedig a belépőről írtatok, nem is értem. lehet hogy a kis vidéki fesztiválok ingyen mennek, de azért a sörfesztekért jobb helyeken elég szép belépőket kell fizetni (az 1650ft amely 1 sört tartalmaz kifejezetten elfogadható).
-a szervezés megfelelő volt

Lehet hogy néhány embernek inkább pár barát hiányzik, akikkel jól tud mulatni egy ilyen rendezvényen. Előítéletekkel mentem, de kifejezetten jól éreztem magam.

mmormota 2011.08.30. 00:51:06

Érdekes a sztori! Az 1690 Ft-os belépő sokkal olcsóbb, mint borfeszten, járt hozzá egy korsó sör - többféle.
Mi szerencsésen nyertük facebookon a jegyet, több 100-at lehetett nyerni, de amúgy is mentünk volna.
Pénteken mentünk 6kor, kb 1ig voltunk, egyedül csak a belgánál kellett 11körül többet várni, bár előtte már sorállás nélkül is ittunk egyet, de máshol azonnal kaptunk mindent. Nyilván nem oda álltunk sorba, ahol esélytelen volt, de így is nagyon finom söröket kóstoltunk, a hangulat jó volt, és a wc sem volt fizetős. Persze mindig vannak örök elégedetlen emberek, de akkor azok maradjanak otthon és zárják magukra a lakásajtót!

Grg76 2011.08.30. 11:06:26

@ellenséges békaember:
"A korsót visszaválthattad, ha nem kellett, nem megvenni kellett"

Akkor rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy miért nem a jegyárusító pultnál adták, mint a többi rendezvénynél. Illetve arról sem volt semmi tájékoztatás, hogy az még plusz 600Ft. Igy ugyan 2290 a belépő, de 600 visszajár ha visszaváltod.

"2 decis adagot pedig mindenhol kapásból adtak"

Neked akkor vagy szerencséd volt, vagy olyan söröshöz mentél, vagy addigra sokan reklamáltak, és engedtek a szervezők. Pl. Gösser-nél vagy a Podkrkonošský-nál a csapos több embernek is mondta, hogy csak 4dl-t mérhetnek, mert ez az ukáz.

hivatásos naplopó 2011.08.30. 15:52:40

@Grg76: nincs kedvem linkelni, kint volt a honlapon és szombatra már az összes pénztárnál is az infó. és gondolom azért nem a jegynél adták, mert a söröskorsó egyszerűen több helyet foglal a pálinkáspohárnál.

kaisaku 2011.08.30. 22:55:53

Szerintem nem voltak sokan - igaz, én péntek este hétkor értem oda, és kb éjfélig voltam, és ez a holtszezon :)
Viszonylag hamar be lehetett jutni, a sörökért egy-két embernyit kellett várni. Nem tudom, milyen fesztiválokra, szórakozóhelyekre szokot járni a S. de ennyire üres pultokat nem nagyon látni Budapesten.
Pénzbe meg azért kerül, mert a Várat nem adják ingyen.

rettentó 2011.09.01. 10:02:20

@gabeyramone: "hol volt a guinness?" ott volt. Mi vasárnap este mentünk, amikor már nem voltak olyan sokan és nagyon jó volt, bár a belépő meghökkentett kicsit. Az első ilyen volt, kicsit át kéne gondolni. A WC-k ejrópai szinvonalúak voltak, ami talán nem baj. A belépő megvéd a lejmolóktól, lumpoktól, akik alkohol közelében azért elő szoktak fordulni. Vicces, hogy valaki elmegy egy tömegrendezvényre, és csodálkozik, hogy ott tömeg van. Legközelebb, gondolom, egy koncertről írja, hogy nem állhatott mindenki az első sorba, és ez mekkora galádság :-)

gabeyramone 2011.09.05. 15:47:12

@rettentó: basszus, pedig vasárnap is ki akartam menni, de csütörtöki tapasztalataim miatt nem mentem.

szeretem a fesztiválhangulatot, a sok embert, de ha az már elviselhetetlen mértékűvé válik, az nem jó. pont emiatt nem találtam meg a különleges söröket, mert eltakarta őket a nagy embertömeg :(
süti beállítások módosítása