Tékozló Homár

Albérletes csaló Bécsben

2011.10.18. 10:31 | jackyll | 228 komment

Attila Bécsben szeretett volna gyorsan albérletet találni, ez okozta a vesztét. Bár sorra észlelte a gyanús jeleket, csak meggyőzte magát, hogy kétszer is pénzt utaljon a őszinteségét bizonygató ismeretlennek.

Ausztriában szerettünk volna albérletet. Nem olyan régen találkoztam egy sráccal, aki pont munkaügyben ment ki Bécsbe, és ő jótanácsokkal látott el, hogy mikre figyeljek az albiválasztásnál; magánhirdetésre menjünk, az jelentősen  olcsóbb, magyartól nem feltétlen éri meg odakint bérelni, mert könnyen túlfizettet stb... Böngészgettem az osztrák honlapokat, és kijelöltem pár – jó ár/érték arányú – relatív nem rom lakást. Volt egy azonban, amely kifejezetten ideális volt, sőt! Pont abban a kerületben, ami meló szempontjából a legcélszerűbb lett volna, pont egy csendesebb mellékutcában, pont olcsón. Meg is örültem, közvetítettem az infot a barátaimnak, és írtam is egy emailt a hirdetőnek, hogy „Hello, ez a lakás tényleg ennyi? Vannak más költségek is? Mikor lehetne megnézni? Mikor lett felújítva?” stb., tehát ilyen általános kérdéseket tettem fel. Másnap jött is a válasz, és azzal együtt sajnos a szarszag is.

A hirdető levele meglehetősen hosszú volt, és olyan részletesen leírt mindent, hogy alig akartam elhinni. Még saját magáról is regényt írt, és elárulta, hogy ő egy 35 éves egyedülálló nő, aki válóperben szerezte meg a lakást, miután a férje beleszeretett valaki másba, bla-bla. Mondom sajnálom, de ki kérdezte? Nem kéne kiteregetni a magánéletet, főleg nem első levélben.  Ami viszont szemet szúrt: „Én szeretem az őszinteséget, és szeretném, ha a jövőbeli bérlő is így lenne, ezáltal barátok lehetnénk. Küldök scannelt útlevelet, személyit, végzettséget, hogy megbizonyosodjatok, nem hazudok. Őszinte vagyok.” Fura volt, hogy miért mondogat valaki ilyeneket. Kiderült még, hogy Liverpoolban lakik a családjával, és ha a lakást meg akarjuk nézni, egy „harmadik félen” keresztül tudjuk ezt megoldani.

A metódus egy baromi biztonságos, bár kicsit nyakatekert dolog: Egy híres és hiteles online bankot megbízunk,  feltöltünk két havi bérleti díjat az online számlánkra, ő elküldi a lakáskulcsot, és csak akkor kapja meg a pénzt, ha meg vagyunk elégedve, és kell a lakás (és ezt az egész folyamatot egy bank által megbízott ügynök kíséri).

Amennyiben nem, minden sztorno.  Erősen gondolkodtam, hogy mi szükség erre, miért nem lehetne egyszerűbben albérletet találni, ebben biztos van valami buktató. Egyszerű logikával. Rá is írtam erre a nőre egy levelet, hogy „Miért nem lehet személyesen intézni? Miért nincs ismerőse Bécsben, aki megmutatná a lakást? És Ő miért bízik meg bennünk?” Teljesen oké választ adott, relativ eloszlatta a kételyeket azzal, hogy a költségek felét fizeti, küldött magáról személyit is (engem így sem győzött meg. mivel még aznap rákerestem facebookon meg más közösségi oldalakon a nevére, de nem találtam senkit).

Végüis az egyik naiv barátom cseszegetésére igent mondtam, és szájhúzva, de beleegyeztem (sajnos gyorsan kellett albérlet).   Feltöltöttük a pénzt, és kontaktoltunk a csajjal. Írta, hogy elküldte a kulcsot, minden oké. Kaptunk egy e-mailt a banktól pár nappal később, hogy az üzletet leblokkolták, illetve várolistára tették. Csatoltak hozzá egy levelet, hogy valami EU-s szabályozásnak köszönhetően biztosítást kell fizetni az ilyen „HARMADIK FÉL” szolgáltatások után, és sajnos ezt is nekünk kell állni; ez pedig az eddig befizetett összeg még egyszer. Na mondom, ez egy faszság. Ilyen nincs.  Utána akartam nézni neten, hogy mi ez az EU –s mizéria, de nem nagyon találtam meg. A naiv fasz barátom mondogatta, hogy őt nem érdekli, fizessük ki a maradékot és legyünk túl rajta.

Ebbe is belementem. Feltöltöttünk még egy rakás pénzt, majd kaptuk az e-mailt, hogy a befizetésünket lekönyvelték, és pár napon belül megjön a csomagunk, végre!

Itt kezdődött a szar. A beígért időpontra nem jött semmi. Vártunk, írtunk a csajnak, aki a pár nap utáni válaszában azt állította, hogy ő márpedig elküldte a kulcsokat. Vártunk... vártunk... vártunk... A bank által kapott emailben csak ketyegett a rohadt animált óra, hogy a csomag kézbesítés alatt van. Itt nagyon gyanús lett a dolog. Felhívtuk a bankot, felmentünk – nem a linken keresztül – az oldalukra, és felhívtuk az ügyfélszolgálatot. Ott egy kis procedúra volt élő ügyfélszolgálatos emberig eljutni, de amit beszéltünk vele, megdöbbentett.

Megkérdeztük, hogy hol van a beígért kulcs, bediktáltuk a tranzakció-számot is. Idézném az ügyfélszolgálatos faszi első mondatát: „We do not provide any rental issues, or procedures related to any outer agencies. Sir, You have been scammed, I’m sorry.” ( Nem intézkedünk semmilyen albérleti ügyben, vagy olyan folyamatban, ami külső ügynökségges kapcsolatos. Uram, át lettek verve, sajnálom.)

Leborultunk a székről, és itt villant be az oltári hülyeségünk, a vakságunk, az ál-lakásba vetett szeretetünk által eltorzult perspektívánk. Ignoráltuk az összes árulkodó jelet. Át lettünk baszva, de nagyon. (Még aznap írtunk a Liverpool-i csajnak, de az email címe azonnal visszaküldte a levelünket, ergo megszűnt.) Az emberünk meghamisította az online bank oldalát, a nevében küldött hivatalos leveleket, mi meg túl idióták voltunk, hogy jobban körülnézzünk. Átvert. Elkérte a személyinket (szerencsére csak egyet kapott)és legombolt. Nem kevéssel.

Niylván utána eltűnt, mint a kámfor. A slusszpoén az egészbe, beírtam a telefon után a GOOGLE-be az ember nevét: CAROLIEN NIENKE. Az első találat a keresőben:  RENTAL SCAMMER – CAROLIEN NIENKE ( albérlet csaló – Carolien Nienke).

A tanulság az egészben, hogy nem kellett volna beszopnunk a hirdetésben lévő szép képeket, és alacsony árat, hallgatnunk kellett volna a józan eszünkre, és nem belemenni az egészbe. Durván vakok voltunk. Úgyhogy, ha valami nagyon kecsegtetővel akarnak titeket megvezetni, először járjatok alaposan utána, és ne fizessetek semmi olyanért, amiről nem bizonyosodtatok meg előtte a saját szemetekkel.

Remélem tudtam valami hasznosat mondani. A csalót pedig megpróbálom letrackelni a jövőben, hogy ne tudjon másokat ilyen módon átverni (annak ellenére, hogy nem haragszunk rá.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.18. 14:01:00

@batgirl:
Naaa, ott van mit
800 vagy 850ezer ejrót

Bár eléggé elfoglalt vagyok, lehet írok neki
Volt már ilyen hogy hülyitettem afrikai menekülttáborbeli lánykát és ír milliomost
aki vásárolni akart tőlem
Lyó móka

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.18. 14:03:18

@batgirl:
Csak teljes árúra, akciósnál szivathatnak
a zétteremben

De a tényleg nyerek, a törzsgárda hivatalos Balatonra abba a bizonyos kiadó nyaralóba, ahol ejrót is elfogad a kékszalag versenyzője

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.18. 14:04:47

@Sün‼:
Ha már nem fészbukozok :)

És most léptem, jókat

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.18. 14:09:30

@horex: A mi családunkban is laknak okos elmék. Összefutunk és meséli hogy nősülni fog. Kit veszel el? Egy afriki menekült táborból egy kislányt, mert a bátyát ismertem valamikor.-Kit ismertél te szerencsétlen??
-Tudod, ahol dolgoztunk ott volt egy néger srác, és ez a nő annak a huga. Ha nem veszem el, kifogják végezni.
-Hogy hívták azt a néger csávót?-
-Fogalmam sincs, már nem emlékszem, de hát néha jót is kell cselekedni.
- B..meg , te nagyon hüje!
EZ a történet , igaz történet. Szerencsére nem jött a családba semmilyen néger kislány.

drsx 2011.10.18. 14:53:30

Megy ez Londonban is :-)

Hello
Thanks for your mail. I am a very young comfortable professional,26 who works in a recording company as a studio manager.I would like to rent out a double bedroom Garden Flat with Broad Band Internet to a very easy going person at 800 per month including all bills.available now for you to occupy.not shared apartment..My apartment is very comfortable fully furnished flat of brand duplex flat.Located in quiet residential area {Hartland Road, Camden Town NW18DB}only 150yards from one of London's main attractions. Camden Lock, 31 Harland Road, Camden Town NW18DB. There are 5 supermarkets near by, pubs, bars, restaurants, health clubs, theaters and only one mile from Grand Lodge of England and the west end is only 2miles away by bus or Underground. Camden Town is situated on the Northern Line and St Pancreas.Station which is only 1.5miles away from the property.At the top of the road, only 150yards away, you can get a bus to Oxford Street,Hourse Guards Parade, Westminister and on to Victoria station and Gatwick.is fully furnished with digital home cinema, hi-fi system, VCR, DVD player, phone, fax, computer, cable/satellite, internet access, wardrobe, cupboard, Hanging wardrobe, safe deposit box, radio alarm clock, hair dryer, fully air-conditioned, central heating, intruder alarm, fire alarm and more. Large fully equipped kitchen, 2 toilets and unlimited wireless internet.
I dont want any problem for myself.., i need to know the person that will occupy my apartment that is, the person that willl take care of my apartment like theirs because am letting the flat out because am presently in manchester working. It is not compulsory that i rent out the flat but if i can get a reliable and tidy person that will take care of my flat for me i can let it out.so i need to know them better i.e what you and your partner do for a living.
Rent Includes

Electricity
Gas
Water Charge
Council Tax
Lease
internet

Waiting to read from you.

drsx 2011.10.18. 14:55:07

A fentiekhez:

- kisse tul olcso
- raadasul tisztaban vagyok vele, hogy ki akarja adni, ugyanis azt kertem tole, hogy megneznem.

Szoval Londonban is vigyazat. Persze ezeke utan gondolkodom rajta, hogy tovabbmegyek es kiprobalom mi fog tortenni :-)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 15:07:08

Ijet már kaptatok?

Szeretettel várunk Ön nevében a mi Urunk Jézus Krisztus Urunk, hogy én vagyok az asszony, Lilian Morgan Köztársaság, Kuvait, ahol voltam Mr. Steven Morgan, aki együtt dolgozott Kuvait nagykövetséget elefántcsontpart kilenc évvel halála el tt a 12 / 01/2009 . Voltunk házasok tizenegy éves gyermek nélkül. Meghalt egy rövid ideig tartott, hogy a betegség csak négy nap. Halála el tt mindketten újjászületik keresztény. Halála óta úgy döntöttem, hogy nem férjhez újra, vagy nem kap a gyermek kívül otthonom, amely ellen a Biblia.

Amikor a néhai férje élt helyezte el a dolláros összegre 2,5 00 millió dollárt az állam csatlakozott a bank Abidjan Elefántcsontpart Nyugat-Afrika. Jelenleg ez a pénz még a bankban. Nemrégiben, az orvosom azt mondta, hogy ne vegye be a következ nyolc hónapban figyelhet meg daganat okozta a problémát.

Bárki, aki zavar, a legtöbb az én utazási betegség. Ismerve az állapotom úgy döntöttem, hogy ezt az alapot adományoz, hogy egy jótékonysági szervezet, amely használni fogja ezt a pénzt, ahogy megyek mandar csatolták. Szeretnék olyan szervezet, amely használja ezt az alapot az árvaház, iskolák, templomok, özvegyek, szaporító az Isten szavát, és arra törekszenek, hogy Isten háza megmarad. A Biblia tette számunkra, hogy megértsük, hogy "áldott a kéz, amely ad".
Vettem ezt a határozatot, mert nincs olyan gyermek, aki örökölni fogja ezt a pénzt, és a férjem rokonai nem keresztény és nem akarom a férjemet er feszítéseket kell használniuk, amelyek az emberek, akik nem hisznek Istenben.

Nem akarok olyan helyzetben, amikor ezt a pénzt nem használható olyan ördögi módon. Ez az, amiért én vagyok ilyen határozat meghozatala. Nem félek a halál így tudom, hol van. Tudom, hogy én leszek a mellkasban az Úr. Az Exodus 14 v 14 azt mondja, hogy "Mr. harc az ügyemet, és én is az én magatartása a békét."

Nem kell semmilyen telefonos kommunikáció e tekintetben, mert az egészségem így jelenléte a férjem rokonai körülöttem mindig. Nem szeretném tudni, hogy ezt a fejleményt. Istennél minden lehetséges. Minél hamarabb kapja meg a választ adok a kapcsolatot a bank Abidjan Elefántcsontpart Nyugat-Afrika.
Mi is közzé egy levelet, hogy próbálja a jelenlegi kedvezményezett az alap-tól az Igazságügyi Minisztérium, Elefántcsontpart. Kívánom, és az egyház mindig rogaran számomra, mert az Úr az én pásztorom. Boldogságom az, hogy éltem az élet méltó keresztény.

Aki meg akarja szolgálni az Urat kell szolgálnia t lélekben és igazságban. Kérjük, mindig imádkozni egész életedben. Felvenni a kapcsolatot a fenti e-mail, bármilyen késlekedés meg a választ ad nekem a helyszín beszerzése másik gyülekezet e ugyanerre a célra. Kérjük, gy z djön meg róla, hogy cselekedjenek ennek megfelel en az alábbiak szerint. A vár, hogy megkapja a választ hamarosan.

Folytatás az Úr megáldotta.
tied nincs Krisztusban,
nincs Lilian Morgan.
Megjegyzés: Kérjük, válaszát az én privát e-mail (liliancamor2@yahoo.com)
Biztonsági okokból ok thanks és bizalmas

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.18. 15:17:19

@Rosszindulatú Vászka: És válaszoltál?:)
Olyan kíváncsi lennék, hogy mit szeretne!

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 15:18:12

@batgirl: ennek már nem, egy másikkal, aki hongkongi nagy pénzzel kecsegtetett igen, vele 5-6 levélváltásig jutttam, mire kiégett :)

Secnir 2011.10.18. 15:19:27

...én mindig is mondtam, hogy Magyarországon a szavazati jogot nem a 18 éves korhatárhoz kellene kötni...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.18. 15:20:39

@Rosszindulatú Vászka: Ilyenkor mit írnak? Küldj pénzt, hogy küldhessek pénzt? vagy mi a fészkes fenét?? Adj meg egy bankszámlaszámot és hozzáférést, mert csak úgy utalunk?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 15:26:36

@batgirl: jas, az volt a lényeg, hogy most titokba kűgygek kevés dódot, de majd kapok milliókat a végin. Sztem kiégettem a gúgli fordítójukat.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.18. 15:28:53

@Rosszindulatú Vászka: hihihiiiiii...jaj. ez hihetetlen. Gondolod, hogy valakitől kaptak pénzt?

szubjektiv 2011.10.18. 15:30:14

Ilyen gyanús esetben mindig azt kell átgondolni, hogy mi mit tennénk a másik fél helyében. Kiadó lakásom van egy távoli városban? Keresek egy megbízható ügynökséget és az szépen intézi a dolgokat. Na igen ám, de az pénzbe kerül, biztosan meg akarja a közvetítési költségeket spórolni, biztos ezért ez a fura megoldás. No, de ha tényleg olyan spórolós, akkor miért adja ki olyan olcsón a lakást, mikor nyilván többért is kiadhatná és akkor meglenne a közvetítői díj. Csak idáig kéne eljutni, nem tovább.
De amúgy zseniális, hogy küldi a kulcsot, meg bank, meg fizess egy valag pénzt egy kulcsért:)))

Secnir 2011.10.18. 15:36:38

@Rosszindulatú Vászka:
azért, mert az adásban kellene küldeni a jelet, de baxnak reája.
én is így vagyok a helyi kábelszolgáltatóval. m1 meg duna (meg spektrum meg mittomén) mellé küldik a jelet, digisporthoz meg sport1-hez nem. olyankor oda kell fáradnom a másik (eredeti, nem tanítható) távirányítóhoz, és átállítani, majd vissza.
igazad van, a durva annyukat nekikkkkk.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 15:41:14

@Secnir: nőjöm köröm a pöcsükön. Azért a feléras burzsuj HBO-hoz jöhetne az a jel, amíg Astra-s volt a cucc, addig jött is. A legbosszantóbb akkor is a rtlkub meg a tv2, amik váltogatják a képarányt soxor még egy adáson belül is.

XCat 2011.10.18. 15:48:42

Nem olyan régen néztem bécsben lakásokat, a dolog a következőképpen zajlik (ahol nem akarnak átbaszni); leraksz 2000 eurót. Ennyiért megveszed a bérleti díjat, majd még 1500 eurót, ezt visszakapod (vagy lelakhatod vagy valami), majd cca. 1200+ euró havi bérleti díj.

Szóval ott tartasz hogy kipakolsz egy kisebb vagyont, amiért a szó szoros értelmében semmit nem kapsz. De ezután már nem basznak át. Talán.

@Rosszindulatú Vászka: Leköpetted velem a kéernyőt, így korán reggel..

XCat 2011.10.18. 15:50:41

@Rosszindulatú Vászka: @CatMother: bérleti jogot, na. Az a kétezer. Kell nekem még egy kávé.

Ezt a Lilianest meg valami buzi írhatta, aki valaha kuwaitban mr.Morgan volt.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 15:52:43

@CatMother: sztem meg egy munkanélküli fejlődő országbeli fiatalkorú lúzer. Pont ojan erőszakszervezet ez is, mint a koldusmaffia.

Zirowe 2011.10.18. 15:57:30

Nem tudom, hogy volt-e már, de
1. balfasz barátnak sosem hiszünk, nem engedünk neki, ha akar vmit, csinálja meg maga.
2. Nem tűnt fel neki, hogy az utalási adatok, esetleg a mail cím, amiről a banki cuccok jönnek, azok kamuk?

Akinek ennyi körültekintése nincs, az kb meg is érdemli.

Engem naponta legalább 3 ilyen keres meg az apróim nyomán (3/4e angolul, szokásos szöveggel "is this item still avaiable" vagy google fordítóval), régebben mindig ment a spam mappába, de egy ideje azzal szórakozok, hogy mindegyikre válaszolok, hogy "sure, why don't you fuck yourself?".

A poén az egészben, hogy tök sokszor válaszolnak, hogy mekkora egy rohadék vagyok. :D

XCat 2011.10.18. 16:01:09

@Rosszindulatú Vászka: Ott nem tudom mennyi az elvárt tarifa, tizenéve napi 3000 volt. Anélkül bizony keményen elpicsázták szegény homelesset, a jóakarattyú emberek meg csudálkoztak, hogy hát miért nem megy ez be szállóra. Ezért bazmeg. Meg mert hivatalosan is fizetni kellett, meg loptak egymástól, a személyzetet nem tudom, valószínűleg szentek dolgoztak ott, úgy hogy azoknak nem, meg szar volt az egész, pedig majdnem belekerült annyiba, mint egy olcsóbb hostel.

(Tudom hogy nem minden koldus homeless, de általában úgy néznek ki.)

XCat 2011.10.18. 16:03:23

@Rosszindulatú Vászka: A körmöspöcs az miért rossz?

XCat 2011.10.18. 16:05:03

@Rosszindulatú Vászka: Amúgy bennem a posztoló keltette egy fejlődő országbeli lúzer benyomását. Csak úgy mondom.

Arról nem is beszélve, hogy trágár, bár írtam én is olyan reklamáló levelt a minap, ahol a telibebaszott volt a legfinomabb jelző. De akkor is, másnál gáz.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 16:05:50

@CatMother: el nem tudom képzelni, fogalmam se nem van, csak egy irodalmi fordulat, egy könyvbűl ragadt rám. A könyv az ojan retró dolog, régen igen npszerű volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.18. 16:07:30

@KecskeDotyi: neked mindent...
bemegyek az irodaba, mutatnak par lakast, miutan megmondom milyen kell
kivalasztom amelyik kell es akkor elemtolnak 14 oldalas szerzodest, amit altalaban nem olvasok el, mert hosszu es tudom mi van benne
ezekutan kitoltok egy csekket az elso honaprol, meg meg egyet a security depositrol, ezeket atadom es a koltozes napjan, mondjuk 1-en atveszem a kulcsokat
majd bekoltozom
ezutan felhivom az aramszolgaltatot, hogy irjak a nevemre mostantol a " vikllanyt" oda is bvefizetek olyan 300 dollar depositot es akkor onnantol ott lakok, ja meg felhivom a tv- internet szolgaltatot, melyik napon vagyok otthon
maganszemelytol meg nem bereltem csak egyszerregen az canadai pasi volt
eloszor elkuldte a kulcsokat, megneztuk, mondtuk OK, es onnantol havonta kuldtem neki a lovet talan money orderen
remelem reszletes voltam, de ha vannak kerdeseid, meg itt vagyok 2 orat:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.18. 16:09:58

@KecskeDotyi: egyebkent szerintem a hulyeseg naggyabol nemzetfuggetlen es semmivel sem kevesebb a csalo errefele, sot
en nem nagyon megeyek bele/ egyaltalan nem/ egy kicsit is ketes ugyletbe

vernarancs 2011.10.18. 16:10:51

Az ilyeneket lehet jol megszopatni. Ez egy kulon sport: scambait.

thescambaiter.com/

A poszterrol tul sok jot nem tudnek mondani...

XCat 2011.10.18. 16:11:20

@Rosszindulatú Vászka: Tudom, azzal támasztottátok meg az asztal lábát, ha rövidebb volt, ugye?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 16:19:56

@CatMother: szakszerűtlen és barbár tett.

A falusi ember, aki a természet közelébe él és az ideje nagy részét a mezőn tölti, vagy az erdőben, na ő tuggya igazán értékelni mit jelent egy darab jó könyv, mej nem ojan sprőd, mint a kukoricacsutka és nem mállik szét a kezibe törülés után, mint egy lapulevél.

infy 2011.10.18. 16:44:29

Egy színvonalas írás. Gratula az írójának! Nem volt fröcsögés, anyázás stb. Beismerte, hogy faszok voltak.

2011.10.18. 16:49:14

@batgirl: sajnos nem tudsz mit csinálni, ha például úgy akarsz ingatlant venni, hogy ki kell fizetni a hitelt, hogy levegyék a jelzálogot, akkor a vevőnek előre oda kell adnia a sok milliót. Az ő biztosítéka ilyenkor az szokott lenni, hogy az eladó előre ALÁÍRJA az adásvételit és azt ügyvédi letétbe helyezik, hogy a vevő addig ne kaphassa meg amíg teljesen ki nem fizetik. De ez ideig meg kell bíznod az ügyvédi letétben. Más megoldása nincs a dolognak. Sajnos.
Ha ugyanis a vevő pénzével az eladó leszedeti a jelzálogot a lakásáról és szemberöhögi a vevőt hogy mégse adja el neki, akkor ugye marad a sok éves polgári perskedés.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 16:50:12

@CatMother: hehe, mikor először találkoztam vele, jó sokat gúgliztam, mire egy kamaszfórumból kikombináltam :)

fantasztikus-pompás

XCat 2011.10.18. 16:54:46

@Rosszindulatú Vászka: Mindig mondom, hogy a kiskorúakat verni kell.. akkor ilyenek nem születnek meg az ő aggyanatukba.

XCat 2011.10.18. 17:04:15

@Rosszindulatú Vászka: Jóvan, mi tényleg egymásra találunk vaze. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 17:07:08

@Rosszindulatú Vászka: @CatMother: "mi tényleg egymásra találunk"

És terjesztitek a hülyeséget.

A törpéket nem szabad verni. Tanítani, bátorítani dícsérni kell.

XCat 2011.10.18. 17:10:35

@atpijkamo: Ez miért zárja ki a verést? Különben gyerekfüggő. Meg felnőttfüggő is, vannak kifelylett példájnok, akikkel nem lehet szép szóval bánni. Csúnya szóval meg vízágyúval se.
Na ezeket sosem verték, deellembe az agya se felylődötte kis magát. Na ezekkel micsinálsz?

XCat 2011.10.18. 17:11:46

SOS kérdés, aki tudja, mondlya; széjjelszakadt papírpénzt hol váltanak be?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 17:11:46

@Zirowe: "2. Nem tűnt fel neki, hogy az utalási adatok, esetleg a mail cím, amiről a banki cuccok jönnek, azok kamuk?"

Mi tűnjön fel rajta? A feladó milcíme akármi lehet.

(A levélfejben viszont az első sorok sokmindent elárulnak.)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 17:17:18

@CatMother: Ezért kötném a gyerekvállalást vizsgához.

Az első 3 év a meghatározó. Sokat kell vele foglalkozni, szeretni, tanítani, bátorítani, dícsérni.

Aztán ha elcseszték az első három évet, meg a következő tucatot, akkor már nagyon nehéz velük. De a problémás kamaszoknak is van külön iskola, nincs minden veszve. És ott sem verik őket.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 17:24:06

@CatMother: asszem a nemzeti bangba a Hold uccai piac mellett pl., de csekkold a honlapjukon. Persze, csak ha jómagyar forintos hasasbankó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 17:26:19

@CatMother: "széjjelszakadt papírpénzt hol váltanak be?"

MNB. Ha minden darabja megvan, akkor a teljes összeget kapod.

Okosok próbálják szétszabdalni, és tízből tizenegyet csinálni. De csak kilencszázat kapnak egy ezresért, nem jön be a trükk.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 17:28:28

@atpijkamo: badarság. Ütleg, pálinkáskenyér, fegyelem. Épp elég baj, hogy a gyerekmunkát meg a gyermekprostitúciót tilcsák, nehogymár jól érezzék magukaz a kis rohadékok!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 17:29:51

@Rosszindulatú Vászka: @CatMother: A csarnokkal szemben van az MNB-nek valami ügyfélszolgálata.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 17:35:29

@atpijkamo: Úgy van. Aki meg ellenáll, mehet koncentrációs táborba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 17:36:53

@estrella negra:

Szkinhed a padon ülő cigányhoz:
- Micsinálsz?
- Koncentrálok.
- Nagyon jó, gyere, pont van egy ilyen táborunk.

McZozo 2011.10.18. 18:39:51

@drsx:

Jaja lenyeg ugyanaz, csak mashogy akarjak a penzedet megszerezni. Mikor kijottem Londonba en is belefutottam, ugyanebbe a szovegbe, mikor lakast kerestem, Csak akkor meg olcsobb volt a keco es gumtreen hirdettek. Aztan masodik levelre irta nekem hogy de nem tud feljonni manchesterbol mindenkinek, csak ha komoly erdeklodo vagyok, mert mar paran beszopattak. Igy, hogy lassa, hogy van e eleg penzem westernunionozzam el mar magamnak a zset es kuldjem el rola a bizonylatot neki. Aztan, ha latja akkor elmehetek es felveszem a zset. Utalasi koltsegeket meg o allja. En meg mondom ja en meg a madar vagyok. Ez mar olyan szakallas trukk meg otthon a spectrumon a swindlerekbe is bemutattak. Amig megkapja a bizonylatot gyartanak valami hamis papirt felveszik a let aztan utana illaberek nadakerek se keco se penz.

Zirowe 2011.10.18. 19:07:08

@CatMother: A banktól érkezett mailre gondolok.
Kamu címekről jönnek ezek, rögtön lebuknak.

Amúgy is, bki, aki gyanús, rögtön ráengedni a guglit.
Mint itt is látható, már az első találat nyert volna.

2011.10.18. 19:42:09

Albérletes csalást csak őstermelőtől ! - ez volt már ?

A Tyne folyó déli partja 2011.10.18. 21:38:25

@rio.pete: tesóm meg kapott egy emailt valakitől, aki bankigazgatónak adta ki magát (live.co.uk-s címről), hogy nyert valamit állítólag, de persze előbb küldjön előleget 250 fontra, akkor megkapja a 25ezer fontot. tesóm visszaírt, hogy ok, jöhet a pénz, vonják le belőle az előleget. mire visszaírtak, hogy azt nem lehet, mert már kitöltötték a csekket...

A Tyne folyó déli partja 2011.10.18. 21:47:27

@horex: tegnap én is nyertem, ugyanezt írták:) és még hozzátették, hogy ez nem spam. akkor biztos nem átverés, ugye?:P

XCat 2011.10.18. 21:54:17

@estrella negra: Jé, tényleg. De azt úgy még elveszik?

XCat 2011.10.18. 21:59:54

@atpijkamo: Na ha oda beraksz egy gyereket, húzhatod is le a klotyón. :) Nem egy amerikai filmben élünk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 22:02:51

@CatMother: Óriásit tévedsz. Van valamilyen alapítvány, ismerős tanárkodik ott. Nagyon jó a problémás srácoknak. Persze nem vitatom, biztos vannak horror helyek.

XCat 2011.10.18. 22:08:10

@atpijkamo: Mi számít problémásnak? :)
Én eléggé burokban nőttem fel, nálam probléma volt, hogy nem jártam be egy időben iskolába. Nem velük volt annyira bajom, de elég gyenge volt, az osztálytársaim meg az a valódi falusi tahó ótvarköcsögök. A tanárok basztattak érte, mindaddig amíg össze nem akadtam az egyikkel tanítási időben a könyvtárban. Kérdezte, hogy hát én? Mondom itt szoktam lenni. Hát ő azt hitte, kocsmázok. Onnantól békén hagytak, kb akkor jártam be, amikor kedvem volt.

Aztán voltam egy ideig gyámügyes, ott azt nevezték problémásnak, ha megkéselte már pár kis palytáskályát, vagy drogozott, vagy 13 évesen porontyot szült... minden relatív. Én nem tartom jó ötletnek a két "problémásságot" egy szintre hozni.

romesz 2011.10.18. 22:12:54

Hasonlo dologgal talalkoztam nem regiben.
Ugyan ezt a modszert hasznalta, de en mar az elso alkalommal szagot kaptam es rakerestem.
Sajnos ezek a szelhamosok nagyon ugyesen csinaljak es van aki aldozatul esik nekik.

Figyel Castro 2011.10.18. 22:48:06

Banki URL-ben https-t keresni. Ha nincs, az csak látszólag a bank oldala.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.19. 07:13:49

@Rosszindulatú Vászka: Kifúrja az oldalamat a kíváncsiság!!! Kaptál e pénzt?:))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.19. 07:15:20

@Kulics: Sajnos igazad van. Minden ingatlan vásárlásnál bennem volt a félsz, hogy most leszek átvágva, ügyvédileg:))

Grg76 2011.10.19. 07:19:10

Nem olvastam végig a kommenteket, de nekem ez a kedvencem benne:
"mivel még aznap rákerestem facebookon meg más közösségi oldalakon a nevére, de nem találtam senkit)."

Na és akkor mi van? Mintha mindenkinek a születése időpontjától rendelkeznie kéne ilyennel... Képzeld kedves posztoló, nekem nem egy volt katonatársam van akiket sem iwiw-en sem face-n nem találtam meg, és mégsem kételkedem emiatt a szellemi képességeimben,hogy lehet, csak kitaláltam őket? :)

dr. Aullah 2011.10.19. 07:38:19

Ilyen barátok mellett kinek kellenek ellenségek? :D

ptspts 2011.10.19. 08:52:45

Örülök ennek a posztnak, mert felhívja a figyelmet az albérlet-csalás jelenségére. Ez a fajta csalás más európai városokban is dívik, előszeretettel verik át a naiv külföldieket.

2011.10.19. 09:12:14

@batgirl: amikor mi kerültem ebbe a szituba, hogy eladóként alá kell írnom ezt, akkor annyira kiakadtam hogy otthagytuk az ügyvédet. Egy napig tartott amíg csomó emberrel beszéltem és sajna nem volt más választásom. Szerencsére nem volt semmi gubanc, de tényleg rizikós a dolog.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.19. 09:38:27

@Kulics: ismerős helyzet.Elősször én is eladóként csináltam végig. NEkem a vevő ügyvédjénél, nyomtak kezembe sok pénzt, féltem hogy hamis, féltem, hogy ezzel most az egész lakásomat eladtam, és aláírattak velem valamit, amihez nem értek. stb..stb...Rég volt:))) Azóta okosodtam:)
Szerencsére semmi gubanc nem volt.

FPéter 2011.10.19. 10:20:44

Az enyémnek három éve volt webkamerája is amin beszélgettünk. Csak a kutya három napon keresztül ugyanott ült.

Géza, kék az ég! 2011.10.19. 10:32:55

Nagyon jó! Bűzlik a dolog, de egy naiv barát rábeszéli a dologra - kicsit balféknek tűnsz, barátom :D

Van egy albérletem, pont amellett, amit kinéztél, olcsón, nem vagyok fenn a faszbukon, de létezem, hiszen éppen most pötyögtem be ezt a szösszenetet :D

A lényeg, hogy utalj át pénzt nekem, félóra múlva jöhetsz megnézni a lakást, most rakok rendet...

Az átutalást a homárvirtuálbankon keresztül intézzed, kidobod az ablakon a pénzt és már itt is van - semmit ne tölts ki, nem kell, ne írj alá semmit, az se kell, kezes se kell meg lábas se, csak a hited, hogy neked sikerülni fog!

Atyaég...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 10:41:54

Valaki segítsen megfejteni a sztorit, nekem is volt hasonló, hála Istennek én nem másztam bele:

Angliában kerestem albérletet, találtam egy jót, felvettem a kapcsolatot az illetővel e-mailben, majd amikor a pénzre került a sor, jött hasonló módon egy irdatlan hosszú levél, hogy korábban sok negatív tapasztalata volt albérlőkkel, és neki csak ezért feleslegesen kellett beutaznia Írországból, ahol lakik, nem tudtak fizetni, bla-bla, beszélt az ügyvédjével, és arra a megállapodásra jutottak, hogy ha én Western Unionon keresztül egy Angliában élő barátomnak küldök egy havi bérleti díjnak megfelelő összeget, és az erről szóló bizonylatot szkennelve elküldöm (bizonyítva hogy fizetőképes vagyok), akkor szeretettel vár.

Elsőre nem tűnt rossz ötletnek, de nagyon piszkált valami, ezért felhívtam az egyébként kifejezetten angolszász nevű embert, de azt a tört, pakisztáni akcentust és tört angolt még a Dél-tennessee-i nyelváráshoz is szokott fülemnek is nehéz volt befogadnia. Amikor erősen hezitáltam, szinte már kiabált velem, hogy akkor most kell nekem a lakás vagy sem, ne raboljam az idejét. Hát itt elég egyértelmű volt a dolog. A pikantériája az volt, hogy mindeközben ugyanígy felvettem a kapcsolatot egy másik lakásbirtokossal és nem sokkal később ugyanezt a sztorit küldte el, csak nem Western Unionnal, hanem valami mással, ill. nem Írországgal, hanem Liverpoollal, stb.

Ekkor már átkoztam magam a telefonszámla miatt, de inkább ez minthogy belerántsanak valamibe (egyébként még a levél előtt felhívtam a másik pasast is, az is pakisztáni volt, már akkor biztos voltam a kamuban, a levélen már csak röhögni tudtam).

Kérdésem: hol van ebben a trükk? Mert én csak arra tudok gondolni, hogy nem azt a lakást adták volna oda.

sokadszorra 2011.10.19. 11:29:29

Homárfaktor=10. Az ötből.

Perillustris 2011.10.19. 11:41:20

@Gee Halen: Hamis papírokkal felveszik az elküldött pénzt a barátod nevében.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 11:46:29

@horex: Én is erre gondoltam, node pl. ha az ország másik felébe kell utazni 400 font haszonért?

aGerald 2011.10.19. 11:58:28

Szerintem a haverja is benne van

Szarazkoro 2011.10.19. 13:32:40

@Gee Halen: olvasd vissza a kommenteket, fentebb már valaki megfejtette. Az első 50 komment között van, de lehet h több.

Uzi 2011.10.19. 13:40:15

@Gee Halen: Vagy hamis papírokkal vagy esetenként az általad átfaxolt bizonylaton levő egyedi azonosító kóddal hozzáférhetnek. Ahol Western Union felmerül, az mind scam.
Mobile.de-n találkozott vele barátom, szintén a "messze lakom, ha már odautazom akkor lássam a számdékot" dumával. Szolgáltatóval levetettük a hírdetést, ugyanazzal a fényképpel más néven más városban kínálták az autót 1 nappal később..

Ringlósztár 2011.10.19. 13:46:14

@Rosszindulatú Vászka:
Törülés után? Az még rendben van, nade törülés közben, az kellemetlen.

Kuvik 2011.10.19. 14:17:27

Sziasztok!

Ez nagyon gyakori nyugat Europaban! Foleg egyetimstak az aldozatok, vagy olyanok, akik olcson keresnek lakast. En is majdnem bedoltem ilyennek, de nagyon gyanus volt, hogy egy napra sem tudja otthagyni a munkahelyet, semmi esetre sem stb. Akkor hogy gondozza a lakast? Hogy nezhet ki ugy, mintha tegnap hagyta volna ott? Kesobb lattam a tv-ben, hogy ez mennyire elterjedt!

A lenyeg, az egesz kamu. Hogy honnan szedik a kepeket a lakashoz, azt nem tudom, de nem kapsz semmifele lakast. A tortenet mindig ugyanaz, hosszu level, hogy megnyugtassanak, rad bizza a titkait, probal megertest kivaltani beloled, mintha regota ismernetek egymast, aztan fizessel elore, es meg nem is lattad a lakast.

Tanulsag: (nyugat-Europaban) sosem fizetunk elore semmiert! Csak ha lattam, atvettem es hibatlan. Mar ha amazonon rendelek valamit, akar mosogepet, elobb megkuldik, es utana fizethetem atutalassal is, ha nekem ugy tetszik. De eddig pl barmelyik internetes szolgaltaton keresztul rendeltem valamit, mindig utolag fizetek, amikor mar ott van a termek. Ha elore kell fizetni, a termeket sosem latod. Az olcso, de mindennel felszerelt ajanlatok kivetel nelkul mind atveres. Kulonben nem lenne a tobbi olyan draga amellett. Nezzetek meg, mik az arak, es azert az areret mit adnak, es ha egy kilog, akkor az majdnem biztos, hogy atveres.

De vigasztaljon a tudat, azert tud ez mukodni, mert sokan beleesnek.

Udv

Chapell 2011.10.20. 02:48:38

Szopóálarccal rohanás a faszerdőben.

Internetet látott-e már a kedves posztoló? Van olyan scam, amit tuti én is beszopnék, de még a csecsemőknek is tanítják, hogy NEM NYOMUNK KIBASZOTT LINKRE AMI EMAILEN JÖN. Ismerőstől sem. Anyánktól főleg nem.

Bár én megnyertem a Microsoft lottót. Az idén harmadszor, lehet el kéne már menni a pénzért.

Attee 2011.10.20. 08:17:21

A posthoz nincs mit hozzáfűzni, az illető csúnyán át lett baxva, de mint ő is megírta, ő volt hülye, hogy így beszopta.

Annyi ezért megragadta a figyelmem, és nem hagy nyugodni:

"Teljesen oké választ adott, relativ eloszlatta a kételyeket azzal, hogy a költségek felét fizeti, küldött magáról személyit is (engem így sem győzött meg. mivel még aznap rákerestem facebookon meg más közösségi oldalakon a nevére, de nem találtam senkit)."

Eszerint aki nincs jelen közösségi portálokon, elsősorban a pofakönyvön, az nem létezik, nem valós személy, legalábbis roppant gyanús? (jó, itt tényleg, de úgy egyébként)

Mert akkor én sem létezem.
Fájdalmas ezzel most szembesülnöm... :(
Ha regisztrálok a pofakönyvön, akkor már létezni fogok?

Deuce Bigalow 2011.10.21. 16:17:28

amúgy az is milyen lámer, hogy a fácsén keres rá a névre, dehogy egy kib@szott gugliba bepötyögje, azt csak utána..... áááá, igazi ostoba lúzer, most mondjam, hogy megérdemelte?!

ikszüpszilon 2011.11.10. 01:27:16

És mekkora, hogy tényleg azonnal kidobja a csajt a google...XD
süti beállítások módosítása