Tékozló Homár

Végtörlesztés Karácsonyra a Budapest Banktól

2011.12.14. 16:54 | jackyll | 683 komment

Naiv ügyfél azt gondolta, hogy a végtörlesztés úgy történik, ahogy az ügyintéző mondja a bankban, és nem úgy, ahogy aláírt. 10 vagy 60 nap alatt írják jóvá az összeget, végülis majdnem mindegy.

Kedves T.H., Kedves Végtörlesztő Sorstársaim, az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok és ne kövessétek el azt a hibát, hogy hisztek az ügyintézőknek! Én a Budapestbanknál érdeklődtem, hogy is lehetne végtörleszteni, kiderült, hogy újabb hitel nélkül max 15 perc alatt kész a papírmunka  és 10 nap alatt a tőke beérkezése után jóvá is írják a hitelt. El kezdtem begyűjteni a családi, baráti kölcsönöket, lenullázva magamat és mindenkit teljesen karácsony előtt:( 1 hét múlva nagy lelkesen vissza is mentem a bankba, a hölgy gyorsan el is intézte a papírmunkát. Teljesítési határidőnek biztos ami biztos 60 nap lett megjelölve. Megállapodtunk az ügyintézővel, hogy 3 nap múlva is elég az utalás indítása, mivel 10 nap alatt úgyis jóváírják, majd még 15 nap és megkapom a törlési igazolást. Juhéééé, a következő törlesztőrészletet már megúszom és az lesz a karácsonyi ajándékok fedezete. Rohanás haza, mobilbankon elutalva, előtte 4 x ellenőrizve, biztosan pontos az összeg, jó helyre menjen. Biztos, ami biztos 2 hét után személyesen érdeklődtem az ügyintézőnél, hogy megérkezett-e az utalás, jóvá lett-e írva, sajnos akkor nem működött a rendszerük, így nem tudta megmondani, de visszahívást ígért. És lám fel is hívott másnap közölve a rossz hírt, hogy még nem sikerült lekönyvelni, de hamarosan meg fog történni.

Olvasson tovább!

A napi 5 vásárlásra limitált bankkártya

2011.12.14. 13:23 | jackyll | 412 komment

Okapi sajnos pont a lényeget felejtette le különösen hangulatos karácsonyi leveléről, vagyishogy melyik "tetves bank" chipes bankkártyájával nem lehet szinte sehol fizetni. Illetve melyik az a bank, amelyik napi 5 darab vásárlásban limitálja a fogyasztást, amit csak ideiglenesen lehet feloldani 48 órára?

Dzsi kibaszott Hád.

Megtörtént a háromévente esedékes bankkártyacsere, dombornyomott és elektronikus, ezeken már chip is van (nem lehúzzák, hanem bedugják, máris sikerült otthagyni egy vásárláskor), kurva rondák,  nyilván a bankadó meg a végtörlesztés miatt nem futja rendes grafikusra. Menetrend szerint érkezik a Karácsony előtti idegbaj is, ami elől fejenként havi kétszázötven nettó (plusz év végi prémium) alatt nincs menekvés. Ha rokonaid, gyereked és frankhiteled is van, akkor ennyi pénzből is belerokkansz, mire vállalható ajándékokat szerzel. Ünnep és vásárlás problematikájához most legyen elég annyi, hogy végül is adni jó, és kapni sem rossz.

Olvasson tovább!

Eladták, de nem cserélik a bekapcsolhatatlan iPhone-t

2011.12.14. 12:31 | jackyll | 188 komment

A viszonteladói T-pontokkal egyáltalán nem törődik az extelefonmonopólium, ezért lehetséges, hogy rengeteg helyen retardáltakat alkalmaznak. Akik új telefon vásárlásakor nem próbálják ki, hogy tényleg működik, bekerülnek a végtelenségig szervizelős történetbe. Hihetetlen, hogy Magyarországon bárki büntetlenül, azonnali csere helyett szervizbe küldi a vadiúj, be sem kapcsolt készüléket:

Immáron 5 éve ebben az üzletükben (Szfvár, Auchan üzletsor, LSS) intézzük az előfizetésünkhöz kapcsolódó teendőinket. Az értékesítő kolleginák teljes mértékben hanyagok, nemtörődömök és vérlázítóan felkészületlenek. A mobilfizetés szolgáltatáshoz pont 2 éve nem tudnak hozzászólni.  Zárás előtt fél órával azt mondják már nem lehet számlát befizetni, de mikor a minap ugyanabban az időben mondtuk, hogy iphone-t szeretnénk venni, egyből ajánlkoztak az azonnali ügyintézésre. Tegnapi nap folyamán készülékváltással vásároltunk egy iphone készüléket, mondanom sem kell ki sem nyitották a dobozt, mert szerintük ők úgysem tudnak vele mit kezdeni, mert szerintük neten kell aktiválni, és addig bekapcsolni sem lehet... Már hogyne lehetne bekapcsolni, a netes aktiválás csak az alkalmazások teljeskörű kihasználása végett fontos… Hazaértünk, kibontottuk, megpróbáltuk beüzemelni, de be sem kapcsolt. Ma újra autóba ültünk (2011.12.11.), hogy visszavigyük minél előbb, jelzem a visszavételkor még 24 óra sem telt el.

Olvasson tovább!

Miért zárják le a Váci úti Tesco parkolóját?

2011.12.13. 14:53 | jackyll | 119 komment

A gigantikus méretűre kibővített Váci úti Tesco parkolójában eddig ismeretlen okok miatt sorompókat szereltek fel. Ezek szintén ismeretlen okból néha lezárva maradnak, így az autósok nem jutnak be a focipályányi üres területre, és vásárolni sem tudnak, minthogy a közelben máshol megállni nem lehet.

Egy szösszenet szeretnék Veletek megosztani a karácsonyi bevásárláshoz: örömmel tölt el, hogy nem minden kapitalista, multinacionális hipermarket próbál hasznot húzni a Karácsonyból. Egy hét alatt már másodszor nem tudok bejutni a Váci úti Tecsó parkolójába. Nagyon okosan lezárták sorompókkal az egész parkolót (hogy mi okból, azt az alkalmazottak sem tudták, mert továbbra sem őrzött a parkoló - az elmúlt egy hónapban 2 ismerősömnek is ellopták onnan az autóját-).

Olvasson tovább!

Ellepik az ingyenélők az IKEA-t?

2011.12.13. 13:37 | jackyll | 718 komment

Kivételesen nem egy konkrét termék, hanem az áruház "családbarát" intézkedéseit kihasználó nem vásárló vendégekkel szemben emelte fel a billentyűzetét Magnus Heron. Szerinte el kellene gondolkodnia az IKEA-nak, hogy mennyiben járul hozzá a kulturált bútorvásárláshoz, hogy a mindent levámpírló ingyenélők megszállják az éttermet és a büfét a bejáratnál. Az ingyenkávét állítólag már a tömeghez silányították, naiv termékfejlesztő azonban további változtatásokat javasol. Levelére az IKEA is reagált, szerintük határozottan javult a helyzet nyár óta.

Elegem lett az IKEA Magyarországon folytatott tevékenységéből így írtam nekik egy levelet a vásárlók kiszolgálásával kapcsolatban. Meg is jött a válasz!

Tisztelt IKEA Ügyfélszolgálat! Az idei évben többször is felmerült bennem a gondolat, hogy írok Önöknek, de a mai nap végképp arra sarkallt, hogy leírjam gondolataimat az IKEA magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Több éve rendszeres IKEA vásárló vagyok, több százezer forintot otthagytam már Örs Vezért téri áruházukban. Eleinte élmény volt a vásárlás, kellemes hangulatban lehetett eltölteni az időt, enni egy jót és kedves emberek szolgáltak ki. Mióta bevezették az IKEA Family rendszert ez megváltozott.

Olvasson tovább!

Az egész Rossmannal megküzdött egy szempillaspirál miatt

2011.12.13. 11:51 | jackyll | 354 komment

Kis híja, hogy nem történt vérontás, miután naiv vásárló véletlenül kipróbált egy nem teszter szempillaspirált az Árkád Rossmannban, de a teljes személyzet így is felvonult. A kiskereskedelmi áron 1200 forintért árult spirál akár 5-600 forintra is visszavághatta volna az idei, gondolom alapból nem túl vidám forgalmat, ugrott volna a karácsonyi bónusz az egész cégvezetésnek. A végtelennek tűnő rendőrséggel fenyegetésnek végül meg lett az eredménye, naiv ügyfél végül kifizette.

A tegnapi napon áldozata lettem egy unatkozó, rossz indulatú, paranoiás biztonsági őr fontoskádásának, aki hónapok óta börtönőr stílusban beszél az illatszer üzletben termékeket kipróbáló vevőkkel. Mivel gyakran járok az Árkád Rossmann üzletébe, többször tanúja voltam az őr marketing romboló viselkedésének, de most engem is megzsarolt, pedig az egyetlen bűnöm az volt, hogy kipróbáltam egy szempillaspirált, amiről azt hittem hogy teszter. A cég ügyfélszolgálatára írt levelem, melyre még nem kaptam választ, bemásolom a levél aljára.

Olvasson tovább!

Túszul ejtette az Acer szervize a laptopot

2011.12.13. 10:20 | jackyll | 127 komment

Balázs nem érti, hogyan pusztulhatott el szeptemberben vásárolt Acer laptopjának alaplapja egy hivatalosnak tűnő BIOS-frissítéstől. Illetve azt sem érti, hogy miért kellene még 7 ezer forintot fizetnie, hogy visszakapja a gépet, ha mégsem kéri a nem garanciális, 80 ezer forintos alaplapcserét. Hívjuk a nemzetbiztonsági szupercsoportot, hogy kiszabadítsák a gonosz csehek karmai közül?

Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert én már nem értem, hogy mi a franc van itt. Szeptemberben vásároltunk egy Acer laptopot. Szükségem van rá az egyetemen ezért a család szépen csatlakozott a hitelből vásárlók csoportjához és megkaptam a gépet. Nem egy csoda, de amire kell arra jó. A gondjaim akkor kezdődtek, amikor a windows nélkül eladott gépre elkezdtem telepíteni. Felraktam az oprendszert majd jöttek a driverek. És itt történt a baj. Frissítettem a biost is. Sokszor csináltam már ilyet, szóval eszembe sem jutott, hogy baj lehet miatta. De lett. az Acer hivatalos oldaláról leszedhető bios ugyanis kicsinálta a gépet.

Olvasson tovább!

Legjobb lefedettségnél is szakadozik a Hipernet?

2011.12.12. 13:28 | jackyll | 55 komment

Hány G-re van még szükségünk, hogy stabilan működő mobilnetünk legyen? A Telenor Hipernetről eddig csak rosszat hallottunk. Most a lefedettségi térkép szerint egy belső kerületből kaptunk jelentést, hogy szakadozik a 21 helyett 7 Mbps sebességű hálózat.

Ez év szeptemberében vásároltam egy telenor hipernet 21 internetes csomagot. Tudom sikeres ember nem lehetek, mert mobilnetet használok, de jelenleg csak ez a lehetőségem van. Becsábított a nagy sebesség, plusz az éjszakai 100Gigás limit, ami valljuk be leírva, kimondva igen jól hangzik a többi szolgáltató ajánlataihoz képest. Csakhogy a valóság messze nem ilyen szép és jó.

Olvasson tovább!

Samsung mosógép a Tescóból, mi baj lehet? (frissítve)

2011.12.12. 12:49 | jackyll | 50 komment

Naiv ügyfélnek karácsonyra sikerült bevásárolnia egy olyan Samsung mosógépet, amit nem a Samsung forgalmaz. Nyilván a szerviz és a garancia sem hasonlít a Samsungéra. Most azt fontolgatja, hogy visszaviszi az egészet, ahogy van, mielőtt valami baja esik.

UPDATE: 12/13: Naiv ügyfél személyes panaszára kapott egy másik garancialevelet, egy másik mosogép dobozából. Hepiend az oldal alján.

Már sokszor megfogadtam, hogy nem veszek semmilyen elektronikai készüléket a TESCO hipermarketekben, mivel azonban a kiszemelt mosógéptípus (Samsung WF0600NXW) több általam megkeresett Győri üzletben sem volt elérhető, és nem ígérték karácsony előtt, ezért mégis a ráfanyalodtam a TESCOra. Hatalmas roham volt az ünnepek előtt, de mivel többség az akció Indesit mosógépeket vette, így simának tűnt a vásárlás. A gép korrektnek tűnt, mivel nem volt kiírva, megkérdeztem az eladótól a jótállást, hogy mindenütt 2 év, ugye náluk is? - nyilván! Az információs pultnál azt mondták, hogy mivel a garanciajegy a becsomagolt gép dobjában van, ha nem akarom kicsomagolva szállítani, hozzam vissza a papírt később a blokkal együtt. Csak itthon kibontva vettem észre, hogy amit mellékeltek papírt, az semmit sem ér!

Olvasson tovább!