Tékozló Homár

Takarékos címke az Auchanban

2012.04.03. 11:39 | jackyll | 183 komment

Gábor sérelmezi, hogy az Auchan saját címkéjéről hiányoznak az eredeti csomagoláson még feltüntetett vegyi anyagok:

Érdekes képet fényképeztem nem régen az Auchanban Dunakeszin. Mindig megnézem az áruházakban a szeletelt és újra csomagolt sajtok összetevőjét (már ahol ráírják), hogy tényleg csak sajt legyen benne. Eddig bíztam az áruházak által nyomtatott címkékben, hogy tényleg azt írják rá, amit veszek. Ugyebár a szeleteltnél csak az áruház címkéje szerepel. Csatolom a képet, önmagáért beszél. Véletlenül pont a számomra nem kedvelt anyagok maradtak le a listáról...

egyszerusites_auchan.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2012.04.03. 18:10:43

@agresszív kismalac: Mondom olvastam, nem próbáltam. Maradok a sörnél vagy kávénál, de azért köszi !

Anomalocaris (törölt) 2012.04.03. 18:20:44

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: "Rőt, állítólag volt egy testvérük"

Rőtszakállú Frigyes? :)

Anomalocaris (törölt) 2012.04.03. 18:23:37

@estrella negra: A német filmszinkronokban nem szokták felolvasni, ez is valami hungarikum lehet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 18:32:18

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: "lótejet azt igen"

Hülye vagy. Azt meg kell alvasztani, az a kumisz. Nagyon finom!

CID 2012.04.03. 18:43:14

@atpijkamo: erjeszteni lesz az, nem ?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 18:45:20

@CID: Mittomén, nem vagyok mongol. Sem ősmagyar.

Én a kajákhoz annyit értek, hogy hogy kell megenni. Igyekszem fejlődni, lásd fenn, de sose lesz belőlem egy konyhatündér.

CID 2012.04.03. 18:45:26

Na megmondtam ! :-)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.03. 19:50:50

néha én is megemelem a kalapomat

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.03. 20:03:32

@batgirl: valami speciJalis kalpagod lehet,hogy fejjel lefele sem esik le...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 20:04:15

@oregember nem venember: Azért vigyázz, oda nem vicceset írunk. Úgy kell, hogy a béna antikonyhatündér is követni tudja.

Anomalocaris (törölt) 2012.04.03. 20:11:23

@atpijkamo: Lesz majd recept, csak mostanában nem főztem semmi izgit.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.03. 20:12:15

@atpijkamo: ok,lektorald nyugodtan...
:)
es szogezheted is...
oda...
:)))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 20:14:32

@A félelmetes népszavazás: Nem izgalmas kell, hanem unalmasan megbízhatóan elkészíthető.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.04.03. 20:14:54

Új poszt?
Vagy ez most hogy?
Sajtot csak őstermelőtől!

Anomalocaris (törölt) 2012.04.03. 20:19:54

@atpijkamo: Akkor mégiscsak írjak a szardinellakonzervről? :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 20:23:37

@A félelmetes népszavazás:

Viszonylag egyszerű?
Érthető?
Gusztusos?
Finom?

Ha mind a négy kérdésre igen a vaálasz, akkor igen.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.03. 20:26:02

VV Veronika nagyobb melleket akar, de a plasztikai sebész, nem javasolja.
Jaj, annyira izgulok, hoyg most mi lesz!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.03. 20:30:42

Ez a szardinella miben különbözik a szardíniától?
Attól eltekintve, hogy madár-madár.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.04.03. 20:32:35

@atpijkamo:
Rengeteg a meló.
Áttértem a távnőgyógyászatra.
Persze a régi praxisomat is megtartottam.
Így aztán alig van időm.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.03. 20:38:00

@D.Sc. Sün‼ ツ: Szerencsés vagy. Van olyan doktor, aki most volt kénytelen fölszámolni a praxisát.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.03. 20:43:58

@A félelmetes népszavazás: biztos, hog yitt a "semmi" a jó szó?
esetleg "senki" a valódi?

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.03. 20:46:01

@atpijkamo: ez volt man???

TÜTTYÖLT RATYLI

Hozzávalók:

- 1.5 kg nyers ratyli
- 1 szép darab pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, akkor pöcörgosi, mert az a legjobb!)
- 1 csomag ciháta
- 1 fél marék mesztli
- 1 marék csöszöge (ha szereted)
- 1 kk sned

Elkészítése:

A ratlyit és a pesét alaposan megmossuk, így biztosan elkerülhető a pohánka veszély, majd a ratylit fertály órát posvásztjuk amíg csurmot nem enged. A csurmot leöntjük (ne dobjuk ki, később a cihátáshoz felhasználjuk!) majd a ratylit szépen, höllyén kipicskázzuk, és a nyesedékből apró csulmákokat gyúrunk, majd ezek kerülnek a cihátás koshadtba. Közben a pesét vigyázva lesolyvasztjuk, mert könnyen odakap s akkor muszály megmitigézni, ami ugye köztudottan hosszadalmas macera, jobb ha elkerüljük. Ha a pese szépen lesolyvadt félrehúzzuk, de tartsuk melegen a tüttyöléshez. Amíg a pocadék megsettyen, a ratylit peccsentjük majd hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. Miután minden a helyén van, hozzáfoghatunk a cihátás koshadthoz, ami kis gyakorlattal alig több mint két órát igényel. A csurmot hirtelen becsesszük, majd a csulmákokat a cihátával és a mesztlivel becajgerozzuk és a kk-nyi snedet fokozatos keverés közben hozzácuffantjuk. A gönyézdét kurfincolva petáljuk, áttörjük és a koshadthoz lögybítjük. Most érkeztünk el a kritikus ponthoz amikor is a pesét tüttyölni kezdjük s a kipicskázott ratylit hirtelen megmelegítve, majd pontosan 47,6 Cº-on tartva egybesulyvasszuk a pesével. Aki csöszögét is használ, az most tegye hozzá. 5 perc forralás után kész. Kumiszos töltött pratylival tálaljuk.

Jó étvágyat!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 20:48:02

@oregember nem venember: Te, én annyira se értek hozzá, hogy eldöntsem, hogy ez valós, vagy vicc.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 20:50:52

@D.Sc. Sün‼ ツ: "távnőgyógyászatra"

Az nem kunszt. Úgyis egy apró lyukon át kell benézni, webkamerán keresztül csak könnyeb lehet.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.03. 20:51:16

@Rosszindulatú Vászka: jaja,kreten magazin 1994...
:)))

@atpijkamo: a fele valos,a tobbi karikatura...

@batgirl: konkreten???
:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.03. 21:43:51

@D.Sc. Sün‼ ツ: az naon jó! akkor mondd már meg nekem, hogy nem-e terhes vagyok-e! megspórolok egy tesztet! :)

Rosszindulatú Vászka 2012.04.03. 21:56:59

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: egyáltalába nem vagy a terhünkre, sőtmitöbb!

Anomalocaris (törölt) 2012.04.03. 22:00:33

@batgirl: Amikor egy halom hús van a vágódeszkán, az nem valaki, az már csak valami. :)

Xezs 2012.04.03. 22:10:57

hülye fasz aki ezt beküldte

oppárdon, posztolót lehet már?

Rosszindulatú Vászka 2012.04.03. 22:14:25

@Xezs: haggyadmár, végre történt vele valami érdekes, már minden ismijének linkolta, hogy médiatényező lett, 15 perc mindenkinek jár.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.04.03. 22:33:11

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
Egy pillanat!
Őőő, nem vagyol terhes.
De legközelebb jobban vigyázz!
Egy mobiltelefon mindig ártalmas tud lenni!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.03. 22:54:41

@Rosszindulatú Vászka: "15 perc mindenkinek jár."

Én kihagynám. Hol lehet leiratkozni?

Manci néni, a szomszéd 2012.04.03. 22:58:31

Na, holnap megyek a madaras teszkóba én is, drágáim. Megnézem, hogy mi van a párizsiban és a virsliben. Ezt eddig nem is tudtam, hogy ott ráírják. De ha már ott vagyok, megnézem azt is, miből van a csirke...

Xezs 2012.04.03. 23:34:51

@Manci néni, a szomszéd: Mondjuk a hifire is kiírhatnák hogy mi van benne, így hogy vegye meg a paraszt hogy nem tudja?

Mondjuk ráírhatnák hogy elektronika van benne.

Rosszindulatú Vászka 2012.04.03. 23:55:21

@atpijkamo: kell kűldeni a márjás kommandó hivatalnak egy esemeset "RAVATAL" szöveggel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.04. 03:37:24

de, miert leptek volna bele ha meg is kostolhattak volna?
megkostoljak, lecsuszik, kesz

Shinjuku 2012.04.04. 04:52:22

Te figyu, ez a sajt mar ket honapja lejart... Ezert buzlott ennyire az tuti.

lordjim 2012.04.04. 05:39:18

Merevlemez már volt? (...külömben a Hold is sajtból oszt mégis,-vagy mégse?)

lordjim 2012.04.04. 05:50:18

@oregember nem venember: Most megyek a Lehel-piacra,még húsvétig ócsóbb a ratyli,mennyetek,siessetek ti is! (...meg veszek egy-két kiló pakurát is,abba fő a sonka itt a kisebbségi önkormányzatnál,a segíj-osztájon)

England win The Ashes! 2012.04.04. 06:00:43

@Shinjuku: Két hónapja? Január 13. régebben volt.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.04. 06:22:34

joreggelt!!!
almosnyugos ebredzes van,valaki hozzon legyen kedves egy dugikvt,nincs kedvem veszekedni a noverkekkel...
koszi...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.04. 08:15:18

@oregember nem venember: Előbb dugi, aztán kv.
m.youtube.com/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D_bhpsP6NLP4&v=_bhpsP6NLP4&gl=US

janegirl36 2012.04.04. 09:36:47

Lehet hogy ezt most en olvastam rosszul de a 45% a termek zsirtartalmat jelzi, nem a sajt tartalmat. Amugy meg az osszetevok ugyan azok mind a ket cimken....

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.04. 09:39:46

@janegirl36: "a 45% a termek zsirtartalmat jelzi"

Mivel nincs odaírva, akár az arzéntartalmát is jelezheti. Vagy a betontartalmát, vagy a kaviártartalmát.

janegirl36 2012.04.04. 09:46:05

@atpijkamo: "Zsirtartalom a szarazanyagban min 45%2 - ha egy kicsit tovabbolvasod a kek cimket...

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.04. 10:01:41

@agresszív kismalac: jo otlet,majd megbeszelem valamelyik csinatos ejszakas apolos nenivel...
:)))

Rosszindulatú Vászka 2012.04.04. 10:20:02

Tudom, hogy mostanság tökre trendi meg divatos az étekek előéletét meg recipéjét firtatni, de sztem tökre ratyiság.

Ízlik zabáld meg, nem ízlik ne zabájjad meg.

Le a konyhasznob, igényesnek hazudott finnyás buzgárokkal!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.04. 10:29:21

@janegirl36: Rendben van, lehet a zsírtartalom 45%. De ha kukacoskodni akarok, van még 55%, amiből 45% beton, a fölső 45% "valami" arra is vonatkozhat.

De nem akarok kukacoskodni.

Rosszindulatú Vászka 2012.04.04. 10:30:55

@atpijkamo: sztem kukuc nincsen benne. Mer akkor nem lennének üresek benne a likak.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.04. 10:32:11

@Rosszindulatú Vászka: "Ízlik zabáld meg, nem ízlik ne zabájjad meg."

:)) Aztán olyan kövér leszek, mint egy átlag amerikai néger.

Ha napszámban követ törnék, nem lenne ilyen gondom, szalonnát ennék szalonnával.

janegirl36 2012.04.04. 10:41:50

@atpijkamo: en sem :-)) de a tobbi 55% valoszinuleg viz,(a tejbol) so, tejsav stb stb

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.04. 10:42:28

@Rosszindulatú Vászka: "Ízlik zabáld meg, nem ízlik ne zabájjad meg."

Meg hogy mondták, hogy ne együnk tojást, mert a sárgája tele van koleszterinnel. Aztán most mondják, hogy ehetünk, amennyi jólesik.

Én próbálom figyelembevenni az ajánlásokat, de nem esek egyik irányba se túlzásba.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.04. 10:43:08

@Rosszindulatú Vászka: csak helyeselni tudom ezt a felvetést! mindenki csak finnyog, hogy b+ mivan a sajtba, hát mégis mi volna benne ennyi pénzért???

aki rendes kaját akar enni, az csinálja meg magának. igen, a sajtot is. meg a kenyeret is. meg a zöldséget is.

a másik opció pedig megfizetni a valóban minőségi ételek árát, de olyat meg az egész madarasbótba nem fog találni a pocctoló.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.04. 10:48:48

@atpijkamo: Ez mindennel (cukor, édesítőszer, zsír, vaj, margarin, tej, hús...) így van.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.04. 10:51:27

A malachús fogyasztását viszont senkinek sem ajánlom.
ÉRTVEVAGYOK???!!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.04. 10:54:48

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Akkor magyarázzad el nekem, lécci, hogy a 300 forintos 2,8-as tej mennyivel minőségibb a 180 forintosnál.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.04. 11:04:28

@agresszív kismalac: két szar közül nem biztos hogy a drágábbik a minőségibb szar.

amit ki akarok nyögni az az, hogy ha olyan kaját szeretnél enni, ami nem vegyszeres, nem tartósított, nem tartalmaz semmi olyat ami eredetileg ne lett volna az adott matériába, akkor azt nem a hipermarketben fogod megtalálni.

egy nagyiparilag feldolgozott, tápos, antibiotikumos csirke kilója itt jelenleg kb. 4-5 ajró.

egy nemtápos, nem antibiotikumos, szabadon tartott és szeretettel legyilkolt csirke kilója 20 ajrónál kezdődik, és nem fogod megtalálni a hipermarketek polcain.

el lehet dönteni, hogy szart eszünk olcsón vagy drágán, vagy minőséget eszünk drágán, vagy megtermeljük magunknak a minőséget félúton.

Rosszindulatú Vászka 2012.04.04. 11:17:30

@agresszív kismalac: a sugalmazott minőségérzet is a termék része. Mit nem lehet ezen érteni?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.04. 11:27:08

Ha valamire az van írva, hogy eredeti gyulai kalbász, az minőségérzetet sugároz?
Ha igen, akkor az állaga miért hol ilyen, hol olyan?

Rosszindulatú Vászka 2012.04.04. 11:27:10

@agresszív kismalac: perszehogy. Az a legjobb ízfokozó. Lsd. ökóbiótrutymóételek.

iorek 2012.04.05. 10:34:51

Nem "számomra nem kedvelt" hanem általam nem kedvelt.

Rafkóblog 2012.04.05. 20:52:21

Mi az a guar-liszt?
A guargumi gyártás melléklterméke, magas (42%) fehérjetartalma miatt állati takarmányként használják.
Van belőle a Norbi pudingban. Is?

SomethingWild 2012.04.11. 13:11:55

Mert nem figyeltek, azért. A termék Edami sajt, az auchanos matrica pedig az eidami (???) sajt összetevőit sorolja.

Capisce?

Manyecska 2012.04.11. 14:18:25

@SomethingWild: értem én igen, de hová tűnt a többi komment??????? mintha lett volna még /pár száz!!!/:(

SomethingWild 2012.04.11. 14:50:05

@Manyecska: 182 van összesen, a legelső komment előtt ott a link, ahol elolvashatod őket.
süti beállítások módosítása