Tékozló Homár

Hogy is van ez a telefonadó?

2012.08.06. 13:25 | jackyll | 303 komment

Mint arról már bizonyára mindenki értesült, a mobilszolgáltatók sajátos módon értelmezték a józan ésszel kivitelezhetetlen telefonadót. Jakab Andor azt is megírta már, hogy ezzel a trükkel az adót is leáfázták, Ági a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél érdeklődött, hogyisvanez, hogy pl. a Vodafone-nál a le nem beszélt percek leadóztatásán túl kell fizetni, de nem méltatták válaszra:

Közel 2 hónapja próbálom elérni, hogy foglalkozzon végre valaki azzal, hogy a VODAFONE milyen aljas módon veri át a fogyasztókat a 2 Ft-os adó áthárításával kapcsolatban. Ehhez még járul egy katasztrofálisan hozzá nem értő Fogyasztóvédelmes ügyintéző. Bocs, már csak bennetek bízom!

Beadvány a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek, 2012. június 29.

Kérem, szíveskedjenek megvizsgálni, hogy a Vodafone 2012. június 28-án aktuális honlapján részletezett, a 2012 július 1-jétől bevezetésre kerülő „távközlési adó” áthárítás fogyasztóvédelmi szempontbon jogellenes-e! A Vodafone a jelzett honlapon az alábbiakban informálja az előfizetőit, illetve a mai napon a Vodafone információs szolgálata, valamint az ügyintézők is mind az alábbiakat erősítik meg:

A Vodafone Magyarország Zrt. ezúton értesíti üzleti illetve flotta tarifacsomaggal rendelkező Előfizetőit a korábbi évekhez képest jelentősen magasabb adóteher miatti díjmódosításról:
A Kormány által meghatározott adó maximális mértéke bruttó 889 Ft (nettó 700 Ft) flotta tarifákkal rendelkező előfizetések esetében illetve bruttó 3175 (nettó 2 500 Ft) Ft üzleti előfizetések esetében, amiből a Vodafone jelentős kedvezményt nyújt. Így a „Kiegészítő havi előfizetési díj" - amely minden, bármely típusú SIM kártyára fizetendő tétel, nem lebeszélhető és nem leforgalmazható - 2012. július 1-jei hatállyal az alábbiak szerint alakul:
•    Kisvállalati ügyfeleknél bruttó 1 250 Ft/hó/SIM kártya (nettó 984,25 Ft) Vállalkozói Fix és Vállalkozói Osztható tarifák esetében 2 éves hűséggel, egyéb tarifáknál bruttó 1 587,5 Ft (nettó 1 250 Ft).
•    Flotta tarifacsomaggal rendelkező ügyfél esetén bruttó 490 Ft/hó/SIM kártya (nettó 385,83 Ft).

A fentiekhez képest a mai napon érvényben lévő kormányrendelet szerint:

Az Országgyűlés május közepén határozott a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről; a július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatóknak minden elküldött üzenet - SMS és MMS - után is. Magánszemélyeknél havonta az első tíz perc megkezdett beszélgetés adómentes. Az adó összege 2012-ben havonta magánszemélyek után legfeljebb négyszáz, a cégeknél ezernégyszáz forint lehet, 2013-tól pedig hétszáz, illetve kétezer-ötszáz forint a maximum. "Eszerint az adó mértéke magánszemélyek esetében hívószámonként havi 400 forintban, míg az egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 1400 forintban került maximálásra. Az eredeti törvényszöveg szerinti adómaximumok - magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 700 forint, egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 2500 forint - 2013-tól kerülnek alkalmazásra. A vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében percenként 2 forintos, valamint SMS-enként és MMS-enként 2 forintos adómértékek nem változtak.",

Az alábbi 2 szempont szerint kérném megvizsgálni az ügyet:
1.    Értelmezésem szerint a törvény által 2012 évben adómaximumként meghatározott összeget meghaladja a Vodafone által átalányként valamennyi előfizetőjének felszámolt összeg!

2.    Egy példán kiszámolva: kisvállalkozásnak választható Vállalkozói Osztható csomaggal rendelkezem, 5 db SIM kártyával 15.200 Ft havi átalány csomaggal, ami 19 Ft-os percdíjjal 800 percet tartalmaz, és amit abban az esetben is ki kell fizetni, ha azt az 5 db telefon ezt nem használja fel. Ez nem is szokott megtörténni, 50-100 perc havonta nem kerül lebeszélésre.  Ha azt vesszük, hogy a csomag alapján a 800 perc mindenképpen felhasználásra kerül, akkor ennek a 800 percnek az adója 2 Ft-tal számolva nettó 1.600 Ft lenne havonta. Ehhez képes a Vodafone átalányként felszámol SIM kártyánként bruttó 1.250 Ft-ot, (egyébként ez is félrevezetés, mert megjött a számla, és 1.270 Ft-ot számol!) mi az 5 db. SIM esetében összesen 3000 perc adója, azaz 6.350 Ft. Tehát a bruttó 15.200 Ft-os csomagom az adó miatt 21.550 Ft-ra növekszik, ami 42%-os emelkedés!

3.    Tehát nemhogy a valódi, de még a szerződött (le nem beszélt perceket is tartalmazó) FOGYASZTÁS alapján is túlszámlázzák, és fizettetik meg velem az adót! Ez véleményem szerint több szempontból is kritikán aluli!
a.    A törvény nem azt mondja ki, hogy a szolgáltató az adómaximumot bármilyen körülmény esetén felszámolhatja!
b.    Mivel ez nem a fogyasztó, hanem a szolgáltató adója, amit természetesen a legnagyobb pofával áthárít, vajon a Vodafone az Államnak a ténylegesen lebeszélt perceim után fizeti meg a 2 Ft-ot? Ugyanis ha igen, akkor a kisvállalkozói csomagokon az adó ellenére jelentős nyereségre is szert tesz a szolgáltató!
c.    2012-ben nem azok az összegek az adómaximumok, amit a Vodafone állít, és a mellékelt számla utolsóoldalán magyaráz!
d.    Ha ez fogyasztási adó, akkor miért nincs köszönő viszonyban sem a tényleges fogyasztással! Mellékelve az Excel táblázat a konkrét július havi fogyasztási adatokkal és számításokkal!
e.    Felhívnám a figyelmet arra is, hogy az adó áthárításának mértéke a Vodafone-nál attól függ, hogy a t. előfizető rendelkezik-e 2 éves húséggel, vagy sem! Tehát, ha lekötelezed magad 2 évre, akkor csak 1.270/ SIM az adód, ha nem, akkor 1.587.5/ SIM az áthárított adó! A VODA az Állam által a SZOLGÁLTATÓKRA kirótt egyértelmű adóterhet kénye-kedve szerint csűri-csavarja, és emeli pofátlan mértékre!
Bízom benne, hogy a Tisztelt Fogyasztóvédelmi Hatóság utána néz a Vodafone adóáthárítási politikájának, és ennek változtatása érdekében megteszi a kellő intézkedéseket!

Ui: Bíztam a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségben, de ahogy Brumi mondja Bodó Béla örök érvényű meséjében: tettem, de bár ne tettem volna!
•    Ügyfélkapun történt beadványomra 1 hónapig nem érkezett válasz, még visszaigazolás sem, így törlődött a táramból!
•    Telefoni reklamációmra megtalálták a beadványt, majd közölte az ügyintéző, hogy ő válaszolt, a választ elküldte levélben! (Vajon miért nem az Ügyfélkapura küldte, az nem hivatalos?) Azt is közölte, hogy ÉN rosszul adtam meg a címet, ezért nem kaptam meg! ???? Könyörgöm, én nem írtam semmi címet, hiszen az Ügyfélkapumon keresztül adtam be! Ott pedig az alapadatoknál helyesen van meg 1000 éve a címem! Valaki kigépelte (??????) és rosszul írta át! Na, ez sem az én saram!
•    Ezután vagy 1 órás telefoni győzködés következett, mivel képtelen volt a fentieket értelmezni az ügyintéző! Közölte, hogy beadványom nem a Fogyasztóvédelemre tartozik! Tanácsolta, hogy, a számla reklamációmmal menjek a NAV-hoz! Ezután hosszas újbóli 30 perc magyarázatot követően a Gazdasági Versenyhivatalhoz irányított volna! Atya ég, - gondoltam, jobb, ha bemegyek, viszek táblázatokat, és megpróbálom elmagyarázni az illetőnek, hátha személyesen inkább megérti ennek az igazán bonyolult dolognak a lényegét.
•    Így hát kinéztem a Fogyasztóvédelmi honlapról az ügyfélfogadási időpontokat és a helyszínt. Meg is érkeztem a megjelölt időintervallumban, ami a hétfői napon 9 -16 óráig szerepelt, mint fogadóképes ügyfélszolgálat! Igen ám, de minden kihalt volt 13 óra 4 perckor, mire egy portásnak látszó egyén megmutatott egy nyomtatott tacepaót, ami „bugyiban” feltűzve sárgult már jó ideje az ügyfélszolgálati ajtón, az alábbi felirattal:
„ TECHNIKAI SZÜNET minden nap 13 – 14 óráig!
De kérem szépen, ha nem az van kiírva a honlapon, hogy ügyfélfogadás 9 – 13, illetve 14 – 16 óráig, akkor nem zárhatnak be! És miért van minden nap 13 és 14 óra között „technikai szünet”? Talán nincs áram, minden nap ugyan abban az időben, vagy csőtörés, vagy földrengés-bombatámadás, vagy sztrájkolnak a számítógépek?
•    Így hát mérgelődve sétáltam 1 órát, mire 2-re visszamentem már voltak 3-an előttem! Sebaj, sorra kerültem. Unott arcú és hangú, valószínűleg alulfizetett mogorva közalkalmazott nő ül egy hónaljig érő magas pult mögött. Én meg odaállok, könyökömtől fölfelé látszom csupán, és eben a kiszolgáltatott pózban „kérelemmel” jönnék, kérek, alázatosan esedezem, hogy figyeljenek rám az állam és a hatóság, mert mondanivaló, és bejelenteni valóm volna, ha nem tetszene haragudni…….stb. filing! Foga között szűrve 2 szót kiköp felém, a magas pult fedezékében nyomogatja a gépet, majd lehívja azt az ügyintézőt, aki eddig sem értette, mit is akarok valójában!

Fél óráig magyarázom a táblázatokat, számlákat, kimásolt Törvényt, és a Voda honlapját. Bólogat, majd hozzáteszi, hogy ő a Telenor-nál van, ott szerinte nem ilyen az adóáthárítás. Ez megnyugtat, igazán. Majd közli, hogy most már elhiszi, hogy ez az ügy talán mégis a Fogyasztóvédelemre tartozik, és továbbítani fogja a felettesének. DE JÓ!

Hát most itt tartunk! Fizetek mint a katonatiszt a Vodafone-nak, miközben azon gondolkodom, hogy a Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos fogyasztói kifogásaimat, a „technikai szünetnek” álcázott nem publikus, valószínűleg a munkaidőt nem növelő ebédidőről, az ügyintézők hozzá nem értéséről, az alárendelt, ’70-es évek stílusát idéző ügyfélfogadásról vajon hol lehet bejelentést tenni?  

Ágnes
VODAFONE által becsapott állampolgár

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svgh1 2012.08.06. 14:39:42

Nekem még csak a Voda ügyfélszolgálatáig sikerült eljutnom, ahol az ügyintéző arról próbált meggyőzni, hogy tulajdonképpen ez nekem jó, hogy így számláznak. Ők a jó fejek ,és legyek hálás amiért nem emelték a percdíjakat. Remélem sikerrel jársz a fogyasztóvédelemnél, mert talán precedens döntés születhet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 14:40:28

Szabadpiac jóreggelt csókolom!

Az nem bassza a csőrit, hogy a benzin adóján is van ÁFA? És az egészet nem az utak fenntartására, autópályák építésére költik?

eMJe 2012.08.06. 14:40:57

milyen szép színezés lett pár perc után:)

vodkafon meg állammal együtt be...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 14:41:37

@jackyll: Mi a trükkje az engedélyezésnek? Hogy ne a "Hiba történt" üzenetet kapja a kommentelő?

elwood 2012.08.06. 14:44:03

nagyon hosszú, de úgy látom a user számol és gondolkodik

ilyen félázsiai környezetben hamarosan meg fog őrülni

abbahagyni, pénzt befizetni. lehet a közgépnek is egyből.

svgh1 2012.08.06. 14:44:32

@atpijkamo:
Szabadpiac az oké. De ha 5 liter benzint veszek akkor 5 liter után fizetek adót, nem pedig 50 liter után.

Seligsohn 2012.08.06. 14:44:47

Nem is értem, hogy lehettek ennyire mazók.

A többi társaság sem angyal, de Voda, tapasztatok alapján mondom, akkor se kéne, ha ők fizetnének nekem...

Én is akarok kommentelni 2012.08.06. 14:46:40

Amennyiben nem adót hárított tovább (így szerepelteti a számlán), hanem tarifát emelt, akkor így jártál.
Az, hogy a Vodafone abből mekkora mekkora részt utal tovább adó révén az teljesen más tészta.
Ennyi történt azzal az apró módosításnak köszönhetően, hogy az adó alanya most már nem a fogyasztó, hanem a távközlési cég.
Nyugodtan mehetsz mindenhova, de teljesen törvényes amit csináltak. Ha pedig az adót amit befizetnek, azt pedig a ténylegesen lebeszélt percek alapján fizetik be, akkor végképp minden szép kerek és törvényes.

De tessék, megmondta kiflicsücsök Gabika is, hogy amelyik szolgáltató áthárítja a terhet, ott kell hagyni és át kell menni máshova. Irány a Tesco :)

asdf 2012.08.06. 14:47:04

Az afa miatti izet nem ertem, ha az allambacsi kitalalta (koszi nekik ezuton is), hogy nem a pornep, hanem a telkocegek a telekomado alanyai, akkor ahhoz, hogy a telkocegek netto 2 forint telekomadot be tudjanak fizetni az allam feneketlen zsebebe, ahhoz brutto ket forintot kell beszedniuk az elofizetoktol. Nem tudnak mast csinalni.

Az persze mas kerdes, hogy milyen mertekben emelnek. En excelbe raktam egy regi szamlankat a hetvegen, a hivasadatok alapjan szamolt telekomado meg majd' masfelszereset kivanja a Telenor bonuszban legombolni rolunk az egyoldalu tarifadmodositasuk utan.

Onnantol kezdve viszont, hogy a telekomadora kotelezett a telkoceg es nem mi, mivel nem behajtjak az adot az allam neveben, hanem tarifat modositanak, __annyival emelnek, amennyivel akarnak__, a telkoceg altal fizetendo ado, valamint az elofizetokre kirott dijmodositasnak az egvilagon semmi koze nincs egymashoz (maximum annyi, hogy nekik a vegen a sokmillio elofizeto alapjan befizetendo adoval megegyezzen, vagy nagyobb legyen a dijemelesbol befolyt osszeg).

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 14:47:10

@svgh1: De arra, hogy mennyibe kerül a benzin, nincs explicit ráhatásod. Az adót meg a jogszabályok szerint teszik rá, nem kell rajta agyalni.

pantlikaskiralylany 2012.08.06. 14:47:57

Mi a Hírközlési felügyelethez mentünk, mondták nyugodtan adjuk be, mi leszünk a 6237. aki kifogással él...
A voda külön szemét módon a cégeknek 8 napot adott arra, hogy felmondja az előfizetést kötbér nélkül (úgy, hogy az ÁSZF-jüket kétnaponta módosítják!)... holott a törvény minimum 15 napot ír elő...
nekünk 15 kártyás osztható csomagunk volt, nettó 53000 Ft-os előfizetési díjjal.
Osztottunk, szoroztunk, 5 kártyát visszaadtunk (persze felszámoltak rá 125.000 Ft-ot) majd lementünk a 20.200-as csomagra, ami ugye nem annyi valójában mert 20.200 + 10x500 (kötelezően választható opció)+ 10x 1270 ft (idén, jövőre majd 2500 Ft) ráadásul olyan f..ok voltak, hogy június 20-24 között - az egyébként lebeszélhető csomag, és egymás közötti ingyen beszélgetés mellett felszámították az összes hívást...
úgyhogy jelenleg panaszon van a számlájuk, amin figyel a 125000 kötbér is...
Nem tudom mikor jönnek rá, hogy éves szinten 393600 Ft-ot buktak, + az 5 kártya forgalmát, csak nálunk, és sejthető, hogy sokan megtették, vagy meg fogják tenni, ha letelik a hűségidő.
Nekünk mindenképpen megérte még kötbér mellett is...
Arról nem is beszélve, hogy kis hazánkban a legdrágábbak a percdíjak...

elwood 2012.08.06. 14:49:19

kicsit hosszabban beleolvastam,

asszem mégiscsak a ennek a usernek való ez az ország, hatósági árakra vágyik, gonosz multizik, államtól várja a csodát

echte félázsiai

helianthus 2012.08.06. 14:49:59

A posztoló olvasott ember lehet. A végére teljesen belejött és tök jó stílusban írt. Még nem tudom kire hasonlít, de ez a kedvenc részem: "Bólogat, majd hozzáteszi, hogy ő a Telenor-nál van, ott szerinte nem ilyen az adóáthárítás. Ez megnyugtat, igazán."

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.06. 14:50:30

Szerintem csak ők is unortodox módon állnak hozzá a dolgokhoz, a meg nem írt sikerkönyv egyik diadalmas, a "nemazemberekkelfizettetttyükmeg" fejezetét látjuk...

ferand1979 2012.08.06. 14:50:47

@svgh1: precedens ítélet??? Magyarországon vagyunk. Itt ez vajmi keveset érhet

Tigriske 2012.08.06. 14:53:59

A Fogyasztóvédelem szart sem ér. Én is volt, hogy írtam már nekik, leszarták, nem is válaszoltak.

Valami fantomcég, állami pénzmosoda lehet...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.08.06. 14:54:07

De-jóóó, hogy az állam pénzszerzési módozatát a kedves megfejésre szánt cégek arra használják, hogy az ügyfeleikből még tovább paszírozzák ki a pénzt!
Amúgy, igen, szabadpiac. Nem tetszik a Voda politikája, van másik 2 óriás, plusz most már a tecsó és a lidli is mobilkonszern. Nem lehet azt mondani, hogy nincs választási lehetőség.

pantlikaskiralylany 2012.08.06. 14:54:20

@Én is akarok kommentelni: Így szerepel a számlán: Kiegészítő havi előfizetési díj
nálad a pont, nem adóként tünteti fel, ergo extra hasznot fog belőle húzni, viszont egy éven belül mindenki úgy elhúz hogy öröm lesz nézni.
Azért az is durva, hogy T-mobile meg csöndben volt, aztán szépen ő is emelt, csak nem verte nagydobra.
Telenor is ugyanúgy áthárítja...
Ami durva, hogy nem lehet választani... mi is azért adtuk vissza a kártyákat, mert eddig mindegy volt, hogy vannak, vagy nincsenek, elvégre a tarifacsomag lebeszélhető volt, ennyit lehetett vele maximum használni, így ha kellett, csak elővettük a fiókból.
Persze értem én, hogy az sem lett volna jó, ha az egymás között ingyen beszélgetés (ami egyébként nem az, mert ugye azért is fizetni kell, ráadásul nem mondhatom meg, hogy melyik kártyákkal, hanem az összesre) szóval az ingyen beszélgetésre is fel kellett volna számítania a 2 Ft-ot. Meg az egyéb összevont csomagoknál is macerás, de ez nem az ügyfél problémája menjenek és ne csak az árakkal lobbizzanak, hanem ezzel is...

ferand1979 2012.08.06. 14:56:08

@Én is akarok kommentelni: A szolgáltatók kompromisszuma az állammal az volt, hogy vállalták a FIX összegű befizetést minden egyes ügyfelük után (szemben az állami eredeti törvénnyel, hogy 2 Ft/percet zsebelnek be adóként, és átküldik a közös kasszába).
Így az állambácsi már zsebében érezheti a lóvét, a szolgáltatók pedig zöld utat kaptak a teher bezsebeléséhez, így, vagy úgy.. Rejtett, vagy nyílt emelésekkel. Mi ebben a meglepő.

Örüljünk, hogy gazdagíthatjuk a Zállamot. Hogy ebből az adóból majd jó helyen jó tetteket fog véhezvinni ez a jó Zorbán..............

Madarsky 2012.08.06. 14:57:13

eddig az volt hogy az állam disznóságot csinál és a multira hárít

hát nem eltanulták azok a sunyi multikok és csinálják visszafele?

ferand1979 2012.08.06. 14:58:16

@asdf: semmi köze???
Szerintem inkább nagyobb a bejövő lé, mint az államnak való adóbefizetés

Sir Dr. Prof. Schmitt Pál 2012.08.06. 14:58:48

pár forint így fáj a "plebs"-nek... :-)

ember, tavaly nyugdíj ezer milliárdokat vett el az állambácsi...

na, jaaaaa....

tudtam én h visszasírjuk még a 300 Ft-os vizitdíjat...
most a telefonadód több...

hehehe... vagy inkább sírjak?

dr. Bubó 2012.08.06. 14:58:56

csaló g@cik...
a fides hivatal meg lexarja...
lényeg hogy a közgép pénze időben megérkezzen...

2012.08.06. 14:59:32

'Bólogat, majd hozzáteszi, hogy ő a Telenor-nál van, ott szerinte nem ilyen az adóáthárítás.'

De, pont olyan. Ceges flottas csomag, eddig 1400+AFA volt, lebeszelheto 100%-ban. Mostantol +990 HUF nem lebeszelheto, illetve a lebeszelheto percek is megosztva a halozaton beluli es azon kivuli iranyok kozott (eddig ilyen nem volt). Plusz a csoporton beluli ingyenes percek maximalva 500-ra (eddig ez se volt). Erdekesmod a feltoltokartyas percdijak is hirtelen elszalltak, valami 45+ HUF/perc korul vannak, ami egy vicc, olcsobb a roaming, mint a feltoltos hazai hivas...

Tartok tole a T sem fogja szo nelkul hagyni a dolgokat, csuf dolgok ott is jonnek hamarosan.

PITTA 2012.08.06. 15:00:06

Micsoda innováció! Világpremier! Még sohasem volt színes háttér a Homáron :-)

dr. Bubó 2012.08.06. 15:00:32

ti akartátok, fizessetek...
fides mafia...
2 706 292 ikszelte...

köztörvényes bűnszervezet...

2012.08.06. 15:01:20

@Sir Dr. Prof. Schmitt Pál: tolem ugyan nem vett el semmit... :)

Manyecska 2012.08.06. 15:02:28

Ezért kell füstjelekkel kommunikálni..
én kihúztam a telefonokat leszarok mindenkit:D

elwood 2012.08.06. 15:02:31

"Mivel ez nem a fogyasztó, hanem a szolgáltató adója, amit természetesen a legnagyobb pofával áthárít"

a kapitalista rendszerben gazdaságilag racionális döntéseket hoznak a piaci szereplők

el kell menni egy nem kapitalista országba, és máris nem lesznek az adók nagy pofával áthárítva

(vagy megvárni azt a kis időt amíg itt is teljesen megszűnik)

Skodakék Fábia 2012.08.06. 15:07:25

Az volt már hogy a mobiltelefon nem kötelező?

ferand1979 2012.08.06. 15:07:45

@Sir Dr. Prof. Schmitt Pál: lehetne sorolni azt a sok-sok elvonást, amivel HAZUDTAk éjjel és nappal (mennyire visszacseng ez, valamire emlékeztetve), mondván, h. nem lesz újjabb adó, nem lesz újabb teher..
Nézhetjük a politikai kavar miatt a refolyamokat, a különböző adókat, beszélhetünk az üzemanyag adójáról (érdekességképpen mennyire verte a nyálát a Fidesz előző ciklusban, még ellenzékben, hogy csak egy kis akaraterő kellene az államvezetőtől, és egyből csökkenthetnék az üzemanyagok terheit), stb
És még sok hasonlókat látni fogunk

asdf 2012.08.06. 15:07:46

@Zwei: nalunk mar csak arra, hogy ezentul az elso perc percalapu lesz a masodpercalapu helyett, tobb a plusz fizetendonk, mintha a teljes hivasidore (ingyendumara is!) rarakok ket ft/percet (gy.k.: mar ezzel tobbet szed be a Telenor, mint a fizetendo telefonado). Es akkor hol van meg a kiegeszito havidij meg a megosztott lebeszelhetoseg miatti bukta.

T-nel mar erdeklodtem, annal a csomagnal, ami szoba johet ha szamhordozunk, 7%-os emelest mondott az ugyfelszolgalatos, szeptember es oktober elsejevel emelnek, igy az emeles egyik fele mar kint van kozlemenyben.

freedom blogger 2012.08.06. 15:09:20

Az a helyzet, hogy amit a tisztelt ház tálalt, az nem jó mindenre! Sok vita is volt abból, hogy mi lesz a pre paid-esekkel... Nos, a törvényt mindenki úgy érti ahogy akarja. Tény viszont, hogy minden szolgaltato kivetette a telekom adót, nem csak ez a gonosz Vodafone. A Telenornal is pocsék ez a rész, megnyugtatok mindenkit! A T-Mobile is rankveri meg a set top boxok megemelt árát is...pedig hát az tv es nem telekom... Tényleg de szar ez a Vodafone... Ha nem tetszik, akkor miért nem valtasz szépen csendben? Megteheted... A másik két szolgáltatótól miért nem esik szó? Ja hogy ok biztos jobbak... Az a baj, hogy amíg sirtal, szépen elment az időd a felmondásrol... Olyan hajoba pedig mar ne szallj be, ami nincs a kikötőben! ;-)
Mikor érjük meg azt, hogy olyan blogot olvashatunk itt, hogy mennyire jó valami? Szerintem sosem... A sírás mindenre jó, megnyugtat, hogy kicsesztek veled, szegény előfizető... Nekem két Vodas csomagom is van, kaptam papírt, hogy mennyivel lesznek drágábbak a csomagok. Nincs 1000 forint a két elofizetesnel... Máshol is szar lenne! De hát akkor dontsuk meg a kormányt, szavazzunk meg mást, hogy legyen mondjuk minden ingyen nem... Viccesek vagytok, es további hasznos panaszkodast kívánok!!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.08.06. 15:09:24

@Manyecska: És ha a fene nagy füstölés közepette kigyullad a lakás, hogyan hívod a tűzoltókat? Szikratávíróval?

2012.08.06. 15:10:06

@Skodakék Fábia: volt mar. de ugyan futtass mar kisvallalkozast mobiltelefon nelkul, sok sikert kivanok hozza...

2012.08.06. 15:12:20

@freedom blogger: szovegertes egyes, leulhetsz. minden feltett kerdesedre ott a valasz a kommentekben, epp csak nem vetted a faradsagot, hogy elolvasd.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.08.06. 15:13:40

@atpijkamo: Ótényleg. Én botor. Füsttel-lánggal, nádi hegedűvel.

Lipazzz 2012.08.06. 15:14:50

Gyönyörű sztori. Reméljük lesz hepi finis ebben az Oráliában.

rez 2012.08.06. 15:15:18

@Zwei: nekünk a külön kötött, kétoldalú 2 éves szerződésbe akarja a telenor beleapplikálni a hülyeségét, amire még csak nem is vonatkozik az ÁSZF...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.08.06. 15:17:26

azt hiszem felmondom az egyik telefonomat.
( a másik céges)

pantlikaskiralylany 2012.08.06. 15:20:31

@freedom blogger:
1. Senki nem mondta, hogy többi jobb...
Ez a poszt konkrétan a vodáról szól, mert a postíró náluk van, nyilván olyanról ír, amit tapasztalt :-)
Nyilván magán előfizetésed van, vagy valami flottában vagy...
Merthogy cégre 1270 + Áfá-val emeltek, jövőre pedig 2500 Ft + Áfával fognak SIM kártyánként.
Egyébként pedig a törvény előfizetést ír, és mi is ezzel próbáltunk érvelni, hogy előfizetésünk 1 db van, miért is számolnak fel 15x1270 Ft-ot? (egyébként verték a mellüket, hogy nem is számolják fel, csak a felét, aztán felvilágosítottam őket, hogy annyira ne legyenek büszkék, mert az idén a törvényi maximum 1400 Ft, itt elhallgatott a hölgy a vonal túlvégén, gondolom éppen törölték a hangfelvételt :D)
nem mindegy, hogy 2x400 Ft vagy 15x1270 Ft :-) vagy akár 5x1270 Ft...

a hűségidőkkel pedig nem olyan könnyű ugrálni, arról pedig mindegyik tesz, hogy biztos legyen hűségidőd...
Mi konkrétan azért hagytuk ott a T-éket, mert úgy volt megfogalmazva a hűségidő, hogy ha nem mondjuk fel lejárat előtt 60 nappal, akkor automatikusan megújul újabb 2 évre...
na mikor ezzel szembesültünk és fél évvel korábban felmondtam, persze azért konkrétan a napon amikor mentem, hogy most akkor én kérem a papírokat mert szolgáltatót váltok, néztek nagyokat, de letagadni nem tudták :-)

Manyecska 2012.08.06. 15:21:27

@neccharisnyás útonálló: pl. de már rutinosak vagyunk, pl karácsonykor vagy szőnyeg, vagy fa mindig felgyullad..legszebb videóim egyike amikor a meghitt hangulatból hirtelen akcióvá /anyázás, káromkodás!/ fajult a szenteste. Óhhh, beh gyönyörű volt, már aznap felraktam az iwiwre:D!..pl.@atpijkamo: :D:D:D!

freedom blogger 2012.08.06. 15:23:11

Kedves Zwei! Értem! Szóval ha valaki elsirja magát, es azt követik páran, akkor csakis egy hozzászóló lehet, aki nem sír hanem ertelmez... a többiek pedig kuka. Olvastam minden hozzászólást, es kár a gozert, ez van, vagy fizetsz vagy nem... Bár ez utóbbi esetben nem lesz telefonod. A Vodafone, az a szemet, az előző évben két felmérésen is a legjobb ügyfélszolgálat kitüntetést kapta... Kétlem, hogy ne tudtak volna értelmes választ adni egy értelmes kérdésre.
Arra szeretnelek megkérni meg, hogy mindenképp oktass ki a nap folyamán majd! ;)

2012.08.06. 15:26:30

@freedom blogger: ha ragaszkodsz hozza, siman. vodas dolgozokat amugy is szeretunk itt ekezni. mas mobilceg fizetett kommenteloit is.

az megvan, hogy minden szolgaltatot (az a maradek ketto, hja) ugyanugy, ugyanolyan kontextusban felsoroltunk? ismet kerdem, olvastad a kommenteket?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 15:29:23

@Manyecska: Kedvenc videóm, mikor gyerek az égő karácsonyfagyertya mellett lehajtja a fejét, és lángralobbantja a haját.

Mentők szokásos ünnepi menetrendje:
0. nap - apa faragja a fát, fejsze sérülések, csonkolás
1. nap - gyertyagyújtás, tűzesetek
2. nap - túlevés, túlivás
3. nap - rokonok egymás agyára mennek, fejsze sérülések

fingerbangs 2012.08.06. 15:30:54

nálunk most mondta az igazgató hogy megszünteti a céges flottát mert nem éri meg így, ennyi
köszönöm viktor!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 15:31:53

@freedom blogger: "mindenképp oktass ki a nap folyamán majd"

Ó, hát azt itt a homáron kapsz dögivel. Címlapos a poszt, vonzza az idiótákat.

freedom blogger 2012.08.06. 15:32:48

@pantlikaskiralylany: igazad van, egyetértünk. Amit fontos kiemelni, igen lakossági csomagom van. De! Idén már a vállalkozók is kérhetnek lakossági csomagokat. Akinek pedig cége van, az kérhet saját névre is csomagokat. A céges csomagok egy része nyilván leírható költségként is, szóval annyira nem nagy a baj. Ha valaki figyelt, akkor minden szolgáltató küldött erről tájékoztatást az ügyfeleknek, hogy mikor bonthatnak emiatt szerződést. A vodanal is volt erre lehetőség... De hát más is emelt... Az en személyes véleményem pozitív a vodafone-nál kapcsolatban, mint egyéni előfizető. Nem vitatkozni szeretnék, csak nem értem ezeket a fellangolasokat, kiragadva a nagy szarbol egy kisebbet... Másnak is megvan a maga baja. A kérdés csupán annyi, hogy te a probléma vagy a megoldas része leszel a dolognak...

Egyéves Önkéntes 2012.08.06. 15:37:35

Ezt a szemétséget!
Már alig várom, hogy megalakuljon az állami mobilszolgáltató (Közgép-Telecom), ahol majd korrekten bánnak velem.

Manyecska 2012.08.06. 15:42:38

@atpijkamo: :D:D első nap a fafaragás-gyerekek új szavakat tanulnak..:D
kínomban rendet rakok, takarítok, találtam egy szivart, asszem kubai. Ha nem jövök lángralobbant a lakás:D

pantlikaskiralylany 2012.08.06. 15:44:05

@freedom blogger:
Szerintem fogalmad sincs egy cég belső ügyeiről, bocs, hogy ezt írom, de hogy lenne már elszámolható egy magán előfizetés??? Ne keverd a céget az egyéni vállalkozóval, ráadásul így is már az áfa nem teljesen igényelhető vissza "mert feltételezhető, hogy magánbeszélgetésekre is használják"
Tehát én is elismétlem, hogy ez a poszt ugyan a Vodafone-ról szól - és nem, nem az ügyfélszolgálatáról, hanem a telekom adóhoz való hozzáállásáról - valamint igen, valóban a többi sem különb, de a posztíró még mindig vodás, így erről van tapasztalata és ezt írta le :-)
Igen a voda küldött egy sms-t május 30-án, hogy majd június 1-vel kikerül az új ászf, namost, okosan amikor az sms kiment még nem volt elérhető az ászf, ha tudnád mi van egy cégben, tudnád, hogy a hó eleje azoknak, akik esetleg ezzel is foglalkoznak, elég húzos, és voda adott 8 napot a felmondásra, amit elrejtett az egyébként 400 oldalas ászf-ben. Nos én azt kifogásoltam, szóban és írásban is náluk, hogy a törvény minimum 15 napos határidőt ír elő... Ettől függetlenül mi vállaltuk a kötbért mert még akkor is sokkal kevesebb lesz a költségünk, mintha megtartjuk az eredeti előfizetést, és fizetjük a nem használt kártyákra a 750 Ft+ Áfa ingyenes beszéltegést + 1270 Ft + Áfa "kiegészítő előfizetési díjat" persze nem véletlenül van panaszunk írásban, és hangfelvételen, mert ha esetleg a hírközlési felügyelet kötelezi őket, hogy jogtalanul cselekedtek, akkor szépen visszakérem a 125000 Ft kötbért.
tehát igyekszem a megoldás része is lenni :-)

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.06. 15:45:26

@Seligsohn: meg fogom nézni a köv. számlán, hogy mi a helyzet és lehet, hogy én is elzavarom őket a halál faszára.
Momentán ott tartok, hogy a T-*-ről rengeteg rosszat hallottam, a Telenor/Pannon meg...
Nem képesek a telefonok óráját szinkronban tartani, a sárga csekkre már akkor külön felszámoltak párszáz Ft-ot, mikor csekkadónak még nyoma sem volt, az ügyfélszolgálatuk valami borzalom, szóval nem egész egy hónap után visszamenekültem a vodához.
De ha tényleg kibasznak az ügyfeleikkel a telkom adó kapcsán, akkor sürgősen otthagyom őket.

elwood 2012.08.06. 15:47:37

@Egyéves Önkéntes: én is alig várom. annyira korrekten mint a postán, a földhivatalban, vagy az apehnál. a voda pédát vehetne róluk.

a TEK például nem csak azt a beszélgetésemet rögzíti amikor őket hívtam, hanem az összes többit is.

a NAVnál olyan előzékenyek, hogy a büntetést egyszerűem leemelik a bankszámlámról, megelőzve az időtrabló adóellenőrzést, bizonyítást.

a közgép-matelcsy-től két csomagot várok igazán,

egy közgép csomagot, ahol a befizetett pénzem közvetlenül, egy a parlament többsége által meghatározott párt számlájára kerül

és az ingyenes csomagot ahol percenként megszakítják a beszélgetést CBA reklámok, valamint a kedves vezető egy-egy frappáns helyzethez illő bölcs mondása

tede 2012.08.06. 15:48:38

Nekem ugyanez a helyzet. Vodas flotta előfizetésem van és odavágtak 2x 700 + 27% ÁFA (2x889Ft) emelést, mert két előfizetésem van. Ebből adnak 44% kedvezményt, azaz még így is kb 1 ezrest beszednek tőlem pluszban úgy, hogy gyakorlatilag lebeszéljük az előfizetésben foglaltakat (ami kb 2 x 100 perc) tehát most ha nem bohóckodok, akkor durván 400 forintot kéne pluszban fizetnem a kormány 2 forint per perc adóját feltételezve. SMS-t kb küldök 10-et egy hónapban, nem vagyok nagy sms-ező, tehát mondjuk 450ft. Illetve ennyinek kéne lennie a plusz tehernek, de ezzel szemben a voda beszedi a dupláját a biztonság kedvéért. Nemkicsit szemétség szerintem.
Ráadásul, amit most láttam, hogy előre szedi, pedig utólag fizetős ügyfél vagyok és honnan is tudnák, hogy mennyit fogok lebeszélni?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 15:50:42

@elwood: "a parlament többsége"

Ne bagatelizálj! Kétharmad az kétharmad.

A medve és a farkas elkapja a nyuszikát:
Farkas: - Nyuszika, most leszopsz minket.
Medve: - Aha.
Nyuszika: - Nem!
Farkas: - Sajnálom, nyuszika, kétharmad az kétharmad.

Kivancsi 2012.08.06. 15:54:04

osszecsomag es elhuz a veres fa...ba.
tovabbiakban nem az ex-allampolgar adojabol eloskodnek rajta.

esetleg lehet cifrazni?
eladni mindent, szemelyi lakcim kartya vissza a feladohoz, a hitelre vett autoval meg tovabballni.....
viszlat lehuzo geci banda..

mindenki joljar :):)

Fejétől_bűzlő_hal 2012.08.06. 15:54:09

...és azt észrevette már valaki, hogy a Vodafone a "Kiegészítő havi előfizetési díjat" az augusztus elején érkezett, azaz az előző havi szolgáltatásokra vonatkozó számlában ELŐRE kifizetteti?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.06. 15:54:13

Elsőre felmerül a kérdés, hogy ha a fogyvéd ilyen, akkor mitől védi a fogyasztókat :D

De amúgy nem hiszem, hogy nagyon fellépnének a Vodka ellen, mert az ÁFA az államnak megy...

A Voda meg kapja be. A T állítólag sokkal kevésbé hárítja át.

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!

...én meg a céges telóval, leszarom.

Skodakék Fábia 2012.08.06. 15:56:41

@Zwei: na Magyarországon pont a vállalkozásokat nem fogom sajnálni.

pantlikaskiralylany 2012.08.06. 15:57:14

@Fejétől_bűzlő_hal: mivel "kiegészítő előfizetési díj" így azt előre kell fizetni :-) ez mindenhol így van :-)
nekünk a júliusi számlában duplán van (hó közben van számlazárásunk) tehát kivették utólag és előre is.

AutosVilli 2012.08.06. 15:58:59

AZért ez elég durva mert a kedves poszt írója feltételezésekre alapozza azt hogy lehúzza a vodafon őt.
"Ez nem is szokott megtörténni, 50-100 perc havonta nem kerül lebeszélésre. "
honnan tudod,illetve azt tudod -e hogy egymásközött is ingyen beszélgetnek, amit nem számol fel külön a voda,de adót kell utánna fizetni.Szóval baromság a poszt.
A Homár is pöcs,hogy ilyet ki tesz,gondolom fizetett dolog.

Kivancsi 2012.08.06. 16:00:34

@pantlikaskiralylany:
juropaban... atlagos mobildij 20-30cent 1perc
van occsobbe is de most az atlagot irtam...

AutosVilli 2012.08.06. 16:00:39

@tede: de azért jó 16-18 forintos percdíjon beszélgetni másodperc alapon flottás majom.

tede 2012.08.06. 16:02:32

@Fejétől_bűzlő_hal: pont ezt mondtam én is.
előre szedik a pénzt és az én esetemben legalább a dupláját, ha nem többet annak, amit ténylegesen eltelefonálok

nem arról volt szó hogy minden perc beszélgetés után lesz 2 forint percdíj? Ehelyett idevágtak nekem 1 ezrest pluszban, ja és örüljek mert jelentős kedvezményt adtak. Hogy nem mennek el a b#&@>#& -ba , oda

freedom blogger 2012.08.06. 16:05:07

@pantlikaskiralylany: Nem, félreértettél! Amire gondoltam konkrétan: idén már minden cég vásárolhat lakossági csomagokat is, ha az neki úgy tetszik, és vállalja az ezzel járó perc alapú számlázást, és percdíjakat és stb! Ez nyilván elszámolható, mert cég nevére van vásárolva. Eddig ok! A cég vezetője, vagy alkalmazottja vagy akárkije viszont dönthet amellett, hogy inkább a saját nevére vásárol lakossági csomagot, az adott feltételekkel, de ezt már nem tudja leírni költségként. Erre gondoltam! Így a telekomadó ugyan kevesebb, de nem elköltségelhető a dolog.
A Vodafone oldalán mindig megtalálható a jelenlegi ÁSZF, és mindig ott van a következő változat is! Tehát már most olvasható, hogy szeptember 1-e a következő módosítás ideje, és a dokumentum is megtalálható itt: www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2012_09_01/aszf_12_09_01_1.pdf
Nyilván sok minden amire figyelni kell egy cégvezetőnek... ezek az árak viszont csak év végéig érvényesek, utána megint változni fog! ;) Egyébként az ügyfélszolgálat készségesen áll rendelkezésre mindig! :)
Nekem nem az a bajom, hogy problémája van a blog szerzőjének, hanem az, hogy tök negatív mindenki... mi lenne, ha csinálnánk egy blogot, ahol összeírjuk, hogy mi változott és melyik szolgáltatónál! Nem panaszkodnánk, hanem leírom a tapasztalatom, hogy ennyi volt ennyi lett, nem ajánlom, itt vannak a tények, a másikhoz menjetek, mert az olcsóbb... ilyen világban élünk nyilván, senkinek sem könnyű!

asdf 2012.08.06. 16:05:36

@Skodakék Fábia: ne sajnald a vallalkozokat. De majd ne sirjal, amikor a vallalkozas altal ertekesitett termekek/szolgaltatasok araban megjelenik annak dija, hogy pl. a telkoceg a telekomado tobb mint ketszereset szorja ki aramelesben ra, vagy amikor pl. allambacsi kitalalja, hogy egy 10 eves, 3-500 ezret ero autora ezentul evi 75 ezer helyett 264 ezer forintot szed be cegautoadonak. Evente.

Kivancsi 2012.08.06. 16:05:48

@elwood: kulfoldibank otpbanka is szonelkul benyujta a szamlajat magyarorszagi ugyfel-magyar bankszamla ellenere...
ES?
a magyar bank "ahol meglopnak" azaz a raffi!
mindenfele ertesites, engedely, beleegyezes hianyaba boldogan el is utalja Mo-rol Szlovakiaba az igenyelt zseet... 30juro..
csak lestem ez hogy lehet?
:):)
hat igy a rablok osszejatszanak :):)

AutosVilli 2012.08.06. 16:07:24

Az már senkinek nem jut az eszébe hogy a köcsög kormánynak köszönhetjük.

tede 2012.08.06. 16:08:23

@AutosVilli: nagyeszű, ha telefonálok, akkor skype vagy neophon, aztán az ilyenek mint, te b.... meg a 2ft telefonadó is b......

viszont kell mobil is, de főleg az elérhetőség miatt és mivel keveset használom, ezért méltánytalannak érzem a havi 1 ezres plusz díjat.

Arról volt szó, hogy percalapú lesz és maximum havi 400 forint (+áfa)

ezzel szemben látszik, hogy a k szolgáltató hogyan játszik, egyből a 2013-as díjat vezette be, a 700+ÁFÁt, de ad "jelentős" kedvezményt, amivel kb kijön a 400ft (+ÁFA) és a "jelentős" kedvezményt hipp hopp megszüntetik januárban.

Érted a majom meg benyeli bő nyállal, mert nem lesz díjemelés, "csak" a jelentős kedvezményt veszik el

undorító trükk, már nagybank megcsinálta hasonlót velem,

asdf 2012.08.06. 16:10:11

@freedom blogger: "hanem leírom a tapasztalatom, hogy ennyi volt ennyi lett, nem ajánlom, itt vannak a tények, a másikhoz menjetek, mert az olcsóbb... ilyen világban élünk nyilván, senkinek sem könnyű! "

Az a baj, hogy a mobiltelefonalasi szokasok nem osszevethetoek. Van akit marhara nem izgat, hogy az elso perc masodpercalapubol percalapuva valik, mert pofazik hosszu perceken keresztul, nalunk meg csak ez tobbszaz forint, mert hivassal inditottuk el es allitottuk meg mobilparkolast. Ez eddig megvolt 1 masodperc alatt.. Meg nekem mondjuk az inditott hivasaim minimum fele perc alatti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.06. 16:10:52

@helianthus: Ez felfogható egy fogyasztóvédelmi tanácsnak...? :S

ferand1979 2012.08.06. 16:13:28

Én is előfizetéses Vodás vagyok, 2 számmal. Úgy esett, hogy pont aug. 6-7.-én járt le a hűségem. (5.én ellopták az egyik telonkat)
előttekaptam sms-t, hogy jobb feltételekkel, több kedvezménnyel tudok élni egy Budaörsi Vodás boltban (nem mellesleg ott kötöttem előzőleg is az előfizetést).
Bementünk, ténylegesen jobb volt a kondició, az előfizetés kevesebb volt, még az adóval emeltként is. Csak egy dolgot a végefelé mondtak el.. Megszűnt a családi kedvezmény, azaz 1000 Ft kártyánkénti kedvezmény.. Így előfizetésileg kb. 4-500 Ft.tal fogok többet fizetni (elvileg, ugyanis még nem jött ki az eslő számla azóta, és azt is tudom, hogy az elsőben kicsit emelt összeg lesz, mivel az adót nemcsak előre fogják kivetni a köv. hó előfizetésére, hanem az utólagost is beszedik majd.
Kíváncsi is vagyok, hogy mennyi az annyi.
De legalább az ellopott telefon SIM kártyájának a cseréjét (ami 7.000Ft) megúsztam ingyér... (ugyanis kidumáltam)
Sőt. Az olcsón adott telefonok közül is éltünk még egy kedvezménynel, évek alatt kigyűlt pontok miatt a 8.000-s teefonkészüléket 2500 Ft körül megkaptuk.
Eddig pozitív volt a tapasztalatunk.

mtibor72 2012.08.06. 16:14:29

Hála Viktoréknak, már egy egyszerű mobilos hűséget is kockázatos vállalni ebben a zországban.

szita szita péntek 2012.08.06. 16:15:20

Nem értem... Adott egy ember, akinek van egy szerződése a Vodával. A Voda más áron kezd el szolgáltatni - mint azt tette korábban. Hogy miért? Az szerintem teljesen lényegtelen. A pontos kérdés az az, hogy a szolgáltató megteheti-e és ha igen, akkor milyen körülmények között lépheti meg a díj emelését. Tegyük fel megteheti - a szerződés ezt nem tiltja (csodálnám, ha tiltaná egyébként). Akkor meg mi baja az usernek? A szolgáltatója díjat emel, mert megnőttek a költségei. Azt, hogy ezeket a költségeket egyenlően kellene elosztani az előfizetők között szabályozza valami? Ugye hogy nem? EZ a szolgáltató adója, amit ő szépen becsenget az államkasszába - de ezt persze csak úgy teheti meg, ha beszedi valahonnan. Ha pillanatnyi érdekei úgy kívánják, akkor nem annyit, hanem többet szed be, vagy nem forgalom arányosan szedi be. Mégis kinek mi köze hozzá?

AutosVilli 2012.08.06. 16:16:21

@tede: volt 15 napod felbontani a szerződésedet nem?
Akkor mit rinyálsz itt utólag,akkor nem tűnt fel,hogy ennyivel több lesz a számlád?mert nekem igen,átszámoltuk,elmentünk hogy bontjuk,és ott az bontásos csoport elengedte a hűségidőre az adót,ennyi,ehez is csak kicsi ész kell.nem pedig utólag rinyálni.

dr. Bubó 2012.08.06. 16:19:10

@szita szita péntek: szerintem VIS MAIOR vagyis a hűségszerződés felmondható minden következmény nélkül...

egy ojan új TEHER amit ha nem tucc vállalni akkor szerződés "over"

@mtibor72: van ojjan bírósági/felszámolós számlázós ügyünk ahol egy lakás szerződésben az összes áfa előfordul...
sorban: 25%, 20%, 25%, 27% ez kb 4-5 éven belül...

viccország

freedom blogger 2012.08.06. 16:21:12

@ferand1979: Ugye, hogy így is lehet itt posztolni? :) Én T-Mobile boldog tulajdonos voltam 6 évig... Váltottam, és jelenleg 5.000 Ft az amivel kevesebbet fizetek közel ugyan azért a szolgáltatásért a telekomadóval megterhelve...

2012.08.06. 16:21:15

@AutosVilli: dehogynem, ezzel mindenki tisztaban van. ettol meg a telkocegek 'tulreagalasa' nem lesz elfogadhatobb. nyilvan megvann ennek az oka, pl. a feltoltokartyasok, a flottasok, akiknek csomo 'ingyen' percet adnak, etc.

'Flottas majom' o b+, az a zsigeri irigyseg, ami frocsog beloled. Az megvan, te zseni, h. a szolgaltato effektiv koltsege tort forintban (ertsd fillerben) merheto percenkent? Ahhoz kepest a 16-18 forint szep nyereseg... A tobbi love elmegy a 'kedvezmenyes' telefonokra, marketingre, felsovezetok yachtjara, stb...

@Skodakék Fábia: vegul is ja, azt' majd csodalkozol, h. a szamlan kulon tetel lesz a telefonalasi dij, ha netan visszahivtak valamiert... ha visszahivnak.

tede 2012.08.06. 16:21:30

@AutosVilli: vegyél vissza az arcodból kicsit, mert különben azt fogják rólad gondolni, hogy unatkozó h.. gyerek vagy

egyébként nincs hűségidőm, mert nem vettem drága telefont, úgyhogy bármikor lemondhatom és le is mondom, ha lesz normálisabb előfizetés

hoppá, ezt nem vártad mi? Nem mindenki vesz drága telefont 2 év hűségre, bármennyire is meglepő neked :)

szita szita péntek 2012.08.06. 16:22:02

@dr. Bubó: "szerintem VIS MAIOR vagyis a hűségszerződés felmondható minden következmény nélkül... " - Nem vagyok jogász, elfogadom, hogy felmondható. Az usernek azonban nem ez a baja, hanem turkál a Voda zsebében, hogyaszondja mérannyiazamennyi?

Bejuska 2012.08.06. 16:22:40

Hihetetlen, h néhány embernek mennyi ideje van... Olyan szinten nem érdekel ez a telefonadósdi dolog, h elmondani nem lehet. Akármit is teszek, vagy tennék sosem lenne igazam és így is, úgy is ki kellene fizetnem azt a plusz összeget. Inkább nem vetem magam bele ilyen mélyre ebbe az egészbe és megspórolok magamnak pár felesleges idegrohamot. Félreértés ne essék, nem azért nem foglalkozom ezzel, mert annyira felvet a pénz (sőt :)), hanem mert van más ezernyi dolog amivel foglalkozni és idegeskedni kell, vmint időm sem lenne erre az egész procedúrára.

tede 2012.08.06. 16:22:41

@tede: ja igen, és nem 16-18 forint a percdíjam, hanem 12-13 forint :)
remélem örülsz neki

AutosVilli 2012.08.06. 16:25:03

@tede: akkor meg föleg fogd be a szádat ha ilyen olcsón beszélsz!!! szarrágó faszjani vagy!

tede 2012.08.06. 16:25:51

@AutosVilli: csak nem valamelyik szolgáltató képviselője vagy? A modorodból gondoltam ...

AutosVilli 2012.08.06. 16:32:14

@tede: nem de egy idegesítő tetü vagy,én örülnék ha olyan percdíjam lenne mint neked,még telefon adóval együtt is,nézd meg a magánszemélyeknek milyen percdíjak vannak és kussolj!

mr.louie 2012.08.06. 16:36:05

Érdekes azért, mennyi flottás ember van itt. Lehet ez is volt a cél, hogy a sok indokolatlan flottás ember eltűnjön, mert azért a lakossági csomagok csak jobban hozzák a pénzt a telkó cégeknek. Ott lett elszúrva, mikor kuponos oldalakon kezdték kínálni a flottás előfizetéseket.
Barátnőm vodánál +200at fizet, csomagban annyi ingyenesség van, ami elég neki egy hónapra. Nekem is 200-at emelt a T, szintén lakossági csomag. Idegesítő, de nem izgat annyira a dolog. A hűség végén azonnal lemondom, és vissza a jó kis kártyás számra, amin elérni ellehet, de én nem hívok úgysem senkit.

2012.08.06. 16:36:49

@AutosVilli: modera pls. Az, h. te a 45 forintos Praktikumot hasznalod, mert nem engedtek szamlas elofizetest kotni bejelentett munkahely es/vagy barmifele kimutathato jovedelem hianyaban, a te bajod.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.06. 16:39:10

@AutosVilli: Az összes eddiginek, ne csak egyet terheljünk...

AutosVilli 2012.08.06. 16:39:11

@Zwei: olvass vissza és rájössz hogy hülyeséget írsz.

M_R 2012.08.06. 16:41:04

@svgh1: "Szabadpiac az oké. De ha 5 liter benzint veszek akkor 5 liter után fizetek adót, nem pedig 50 liter után. "

Ne adj ötleteket Kusza Szemnek...

Zwei (törölt) 2012.08.06. 16:41:12

@mr.louie: 'indokolatlan' flottas? Elgurult a gyogyszered? Mirol beszelsz? A szolgaltatonak a flottasok is vastagon nyereseget termelnek. Vagy azt gondolod, hogy idiotak ulnek a penzugyi meg termekfejlesztesi osztalyokon es veszteseges csomagokat adnak el kiloszamra? Szerinted, ha megeri szamlasnak 15 HUF/percert szolgaltatni, akkor a Praktikum 45 HUF/perc szolgaltatasa annyival tobbe van nekik, hogy tripla aron kell adjak? 'Losz*rt, Mama!'

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.08.06. 16:42:37

Lehet szolgáltatót váltani! És jön az állami is! Az valszeg sokkal jobb kondíciókkal és jobb kiszolgálással fog virítani! ;)

ne most 2012.08.06. 16:48:23

A mobilszolgáltatók menedzsmentje valójában büszke arra milyen jó megoldást talált.

M_R 2012.08.06. 16:48:40

@TrueY: "! És jön az állami is! Az valszeg sokkal jobb kondíciókkal és jobb kiszolgálással fog virítani! ;)"

És milyen praktikus lesz hogy az állami mobilcég első 20-25 évének veszteségeit azok is fizethetik akik tényleg csak füstjelekkel kommunikálnak - mert a veszteséget az adókból fedezik majd :)

szita szita péntek 2012.08.06. 16:49:03

1 - Emelheti-e a szolgáltató a díját? (igen)
2 - Köteles-e ezt benyelni a fogyasztó? (Nem, leléphet.)
3 - Kötelezi-e bármi a szolgáltatót, hogy az új adót miatti kiadásait arányosan ossza el a fogyasztói között? (nem)
4 - Kötelezi-e bármi a szolgáltatót, hogy csak annyival növelje a díját, amennyi az új adóból következik? (nem)
5 - Jogos-e az, hogy a szolgáltató a díjemeléskor az államra mutogat? (Igen, marketing szempontból praktikus.)
6 - Van-e ehhez bármi köze a fogyasztó védelemnek? (nincs)

Szerintem...

szita szita péntek 2012.08.06. 16:51:36

@M_R: Nem, ebben az esetben Te nem fizetsz adót. A szolgáltató fizeti azt. Ő meg onnan szedi össze, ahonnan akarja és tudja - praktikusan Tőled. Mivel tőled már nem adót szed, hanem a szolgáltatás díját az meg annyi, amennyit a szolgáltató akar és te elfogadod.

M_R 2012.08.06. 16:53:12

@szita szita péntek: Mert szerinted egy veszteséges állami cég veszteségét miből fedezi az állam?

szita szita péntek 2012.08.06. 16:54:26

@M_R: Őőőő. nemértem hova akarsz kilyukadni, de nyilván az adókból és illetékekből.

M_R 2012.08.06. 16:55:46

@szita szita péntek: Pontosan. Tehát az állami mobilcég veszteségeit azok is fizetik akik se mobilon, se vezetékesen, se szikratávírón nem telefonálnak...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 16:57:26

@szita szita péntek: :)) Szerintem is.

Kivéve, hogy a "fogyasztóvédelem" és a "fogyasztó védelem" nem ugyanazt jelenti.

szita szita péntek 2012.08.06. 16:57:38

@M_R: Nyilván. A BKV és a MÁV veszteségeit is fizetem, pedig nem használom egyiket sem.

Le_Penseur 2012.08.06. 17:00:29

@szita szita péntek:
Szerintem is, de én nem írok ilyen sokat! :D

Egyéves Önkéntes 2012.08.06. 17:00:59

@elwood: Én a KözteherMaxi csomagtól várok sokat, amelyikben ha egy köztisztviselő kezdeményez hívást akkor a beszélgetés percdíjait közvetlenül a nyugdíjamból vonják le.
Vagy az Unortodox3g csomag, ahol minden hívással a békemenet alapítvány számlájára küldök 240 forint plusz áfát.
Remélem az okmányirodán is lehet majd venni ilyeneket, sorszámtépés után.

szita szita péntek 2012.08.06. 17:04:29

@Egyéves Önkéntes: :D
Az mindenesetre biztos, hogy az állam egy olyan területre téved az állami mobilszolgáltatóval, ahol legalábbis nagy kockázatokat vállal. Hibás döntésnek tartom és biztos vagyok benne, hogy nem fogok áttérni arra a szolgáltatásra, még akkor sem, ha az olcsóbb lesz, sőt, még akkor sem, ha tudom a hiányt az én adómból pótolják majd. Egyszerűen nem fér össze az értékrendemmel az, hogy az állam olyan területekre menjen (ráadásul gazdasági kockázatvállalás mellett), ahol nincs szükség az államra.

M_R 2012.08.06. 17:08:01

@szita szita péntek: Annyi különbséggel, hogy a BKV és a MÁV nagyjából közszolgáltatás kategória - ergo ha veszteséges is (merzt mindehol az, nem csak Mo-on) - azt üzemeltetni kell, és bár nem használod, de a működtetése közérdek - hozzátéve hogy a minimális veszteséggel történő működtetése meg főleg az. Utazásra nem nagyon van más alternatíva (OK, MÁV esetén a VOLÁN, de nem mindenhol).

A mobiltelefon azért más eset. Főleg úgy hogy egy nagyjából telített piacra (T-Mobil, Voda, Telenor, TESCO és Lidl - ok, ez utóbbiak valamelyik első három szolgáltatását értékesítik más néven) Erre a piacra nyereséges állami szolgáltatást hozni nem lehet.

Ez kb. olyan mintha az állam gründolna egy kiskereskedelmi céget (Turul-bolthálózat:) ami mindent olcsóbban adna mint a TESCO gazdaságos, Penny, Lidl, Aldi - és veszteség lenne mindenen, a paradicsomtól a dugóhúzón át a porszívóig..

Egyéves Önkéntes 2012.08.06. 17:09:07

@szita szita péntek: Kockázatot???
Láttál te már állami céget? :)
A kockázatot TE vállalod, ugyanis ha elbasznak valamit (amire lássuk be jó esély van, bkv, máv, posta, stb.), azt a te adódböl pótolják.

Egyéves Önkéntes 2012.08.06. 17:10:31

@M_R: Majd gyárt hozzá törvényt
Majd a közszolgáknak finoman a tudtukra adják, hogy elvárják tőlük, hogy ott legyen számuk
És a többi, és a többi...

M_R 2012.08.06. 17:11:18

@Egyéves Önkéntes: Az tény hogy a mostani gazdaságpolitikában erős hasonlóségot vélek felfedezni a Holló Színházzal :)

szita szita péntek 2012.08.06. 17:11:45

@M_R: Egen... Az a helyzet, hogy az állami cég e területen csak akkor lehet nyereséges, ha olyan szabályokat hoz, amik ellehetetlenítik a versenytársakat. Az meg ... nem is tudom... olyan diszkomfort érzés...

0001 · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_troll_h_rad/ 2012.08.06. 17:13:24

A Vodafone minden egyes adóemelésnél, - csökkentésnél átbassza az előfizetőit és én nem tudok mit csinálni, mert nincs jobb alternatíva. Pár éve elegem lett a Vodából és átmentem a Tréhez, félév után sírva menekültem vissza. Ennyi, csak a mélytorok maradt.

ier6w7i 2012.08.06. 17:14:15

Kétharmad! Ti akartátok, most (ezt is) megkaptátok!

Komolyan gondolta valaki (a Matolcsy meg Gabika nem számít, azok nem 100asok szerintem!), hogy nem fogják a szolgáltatók áthárítani?

A poszt nem említi, hogy bár valóban felszámolja kieg havidíjként az adó 2013 januártóli maximumát, de a számla végén a januári és a mostani közti különbséget jóváírja, tehát csak az adó maximumát számlázza ki.Tehát legfeljebb nettó 400 ft-ot!

Bizony-bizony előfizetési számonként (sim kártyánként) számolandó az adó maximuma nem pedig előfizetőként, ami üzleti előfizetők esetében sajnos sok pénzt jelent. Tessék a Kormánynál panaszt tenni!

Sajnálom, de azt kell mondjam, hogy a Voda szabályszerűen járt el - hogy szereted-e őket vagy sem az magánügy!

Értesítette az ügyfelet, hogy árat emel (kieg havidíjat vezet be), a számláján pedig ennek okaként a Kormányt jelöli meg.
Üzleti ügyfeleknek tényleg 8 napot adott csak, hogy elfogadják, de mit is? 8 napot adott arra, hogy az üzleti ügyfél elfogadja, hogy számára nem a Kormány által előírt maximális összeget, hanem kevesebbet fog kiszámlázni vagyis kedvezményt ad! tesség elolvasni a papírt, a mi cégünk is ilyet kapott!

Kifli Gabika is mondta, nem kötelező elfogadni, lehet átmenni másik szolgáltatóhoz, ha ő jobb percdíjat fog adni! Ja, hogy akkor gond van a készülékekre kapott kedvezményekkel? Hát arra akkor kellett volan gondolni, amikor boldogan hazavittük a készüléket óriási kedvezménnyel!

M_R 2012.08.06. 17:14:46

@Egyéves Önkéntes:
"Majd a közszolgáknak finoman a tudtukra adják, hogy elvárják tőlük"

Vagy a következő Nemzei Inzultációs kérdőívvel egyből érkezik egy éves számla az állami mobilcégtől. Amit ha 3 munkanapon belül befizetsz akkor jogosult vagy SIM kártyát és készüléket vásárolni hozzá :) Késlekedés esetén adók módjára történő behajtásnak van helye...

ne most 2012.08.06. 17:15:22

Az állami mobilcég belépésével olcsóbb vagy drágább lesz a mobil telefonhívás?

Lesz-e változás abban, hogy eddig az állami vállalatok csődtömegek voltak, illetve tettek a fogyasztóra.

Az állami vállalattal szembeni panaszokat az állami hatóság bírálja el?

Az állami vállalat rendelhet majd nem állami szolgáltatótól?

Le_Penseur 2012.08.06. 17:18:05

@szita szita péntek:
"Egen... Az a helyzet, hogy az állami cég e területen csak akkor lehet nyereséges, ha olyan szabályokat hoz, amik ellehetetlenítik a versenytársakat. Az meg ... nem is tudom... olyan diszkomfort érzés... "

Az önkormányzatoknál és önkormányzati cégeknél közlik majd az emberekkel, hogy a NER szellemének megfelelően a nemzeti mobilszolgáltatót vegyék igénybe, illetve ugyan ezen szervek a jelenlegi flottás telefonjaikat átviszik az állami szolgáltatóhoz. Már csak a hűségidő kérdését kell megoldani, de 2/3-al ezt egy péntek esti egyéni képviselői indítvánnyal meg lehet oldani! :)

asdf 2012.08.06. 17:18:17

@ier6w7i: Azert azt az oriasi kedvezmenyt gondold at megegyszer... :P

szita szita péntek 2012.08.06. 17:18:55

@ne most:
- olcsóbb, de ez nem jelenti azt, hogy fenntarthaó, illetve gazdaságos lesz
- nem
- igen
- nem

M_R 2012.08.06. 17:20:44

@ne most:
"Az állami mobilcég belépésével olcsóbb vagy drágább lesz a mobil telefonhívás?"

Sőt, fizetnek minden eltelfonált percért :)

"Lesz-e változás abban, hogy eddig az állami vállalatok csődtömegek voltak, illetve tettek a fogyasztóra."

Igen, lesz. Nagyobb csődtömegek lesznek és magasabbről és vastagabban teszenek a fogyasztóra :)

"Az állami vállalattal szembeni panaszokat az állami hatóság bírálja el?"

Igen, de a takarékos állam jeligére a panaszod elbírálásával megbízza a bepanaszolt állami vállalatot.

"Az állami vállalat rendelhet majd nem állami szolgáltatótól? "

Igen, de utána államosítják...

Egyéb kérdés, óhaj, sóhaj, panasz?

Squid 2012.08.06. 17:27:04

Még jó, hogy a Giró-Szász azt mondta, hogy nem fogják áthárítani... Mint a Viktor a bankadóval, telibe bele a kamerába a cinikus mosollyal a szája szélén..

Gratula!

ier6w7i 2012.08.06. 17:28:49

@asdf: Azért azt az óriási kedvezményt gondoljam át? OK, átgondoltam. Nem mondtam, hogy óriási kedvezményt adtak, csak azt modnom, hogy a psztban megfogalmazotthoz képest nem 700-at, hanem max 400-at vernek a magán ügyfélre.

Az üzletinek is ajánlott a maximumhoz képest valamit. Ha %-ban nézed, akkor sokat, ha értékben akkor filléreket.

Utálok én is sok szolgáltatót, de azt józan ember nem várja el, hogy milliárdokat be fognak nyelni csak azért mert Kifli Gabi szerint nagy a verseny.

Ugye nem gondolja senki, hogy a bankok ill a vállalatok (akikre a bankok és a Posta is át fogja terhelni!) be fogják nyelni a tranzakciós adót?

letmetellyou 2012.08.06. 17:30:08

A magyar népet nem a nagy cégek, meg a multik, meg a nemzetközi cionista karvalytőke, meg a beszivárgó román bomlasztók szopatják taknyosra immáron 22 éve, hanem a saját demokratikusan megválasztott kormányai. Telefonadó: iskolapélda (szopatásra).

Pharaoh85 2012.08.06. 17:32:08

Ez a jelentős kedvezmény nagyon jó duma. 2012-ben max 400HUF az adó mértéke, szóval semmi kedvezményt nem adnak. Csak az általam felhívott ügyintéző szerint 700HUF-ra állították be a számlázási rendszert, amit nem akartak már átállítani, egy törvénymódosítás miatt, ami 400-ban maximalizálta erre az évre.

tede 2012.08.06. 17:38:22

@Pharaoh85: egyértelmű, hogy ez történt de képesek ezt eladni jelentős kedvezménynek

az is borítékolható, hogy a jelentős kedvezményt nem áll majd módjukban tovább megadni 2013-tól, de ez nem emelés, csak nem kapja a user a kedvezményt tovább

nagyon pihent agyú lehetett a pr-os, hogy ezt így kitalálta

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 17:40:53

@letmetellyou:

az első Orbán-kormány volt a legjobb a rendszerváltás óta. 2001-ben, az utolsó teljes évében 53 százalék volt a GDP-arányos államadósság, 5,7 százalék a munkanélküliség, az infláció csökkent.

hvg.hu/hvgfriss/2012.31/201231_mellar_tamas_kozgazdasz_igyekeznek_a_kulfol

kal (törölt) 2012.08.06. 17:46:36

Többen írják, hogy nem kideríthető, ki mennyit telefonál ingyen, ezért nem kivitelezhető a dolog.
Nekem is flottásom van, és a számlán bizony szerepel, hogy hány percet beszéltem, akkor is, ha a lebeszélt percek értéke 0 Ft, mivel beleférek a lebeszélhető előfizetési díjba.

Nem is értem, hol itt a gond. Feketén-fehéren ott van a percek száma.
Igazán alá lehetne tenni egy sort, hogyaszongya (percek száma - 10)* 2.
100-120 percet beszélek havonta, de fizetek 350 perc után...

lyukszusz 2012.08.06. 18:01:24

Éppen ma reklamáltam a Vodafonnál, hogy a 3700 ft-os, 100 lebeszélhető percet tartalmazó előfizetésemre miért kell 3175 ft különadót fizetni!Amit nagy kegyesen lefeleztek, így csak a felét kell fizetni. 100 percnek nem 200 ft az adója? Hogyan lehet ezt másképpen értelmezni?Amit le sem beszélek a 100 percből azután is kifizetem az adót (meg persze az árát is), nem is érdekel az a 200 ft, de mi indokolja a többi kifizetni valót? Milyen jogon emelnek ekkorát? A kérdésemre én sem kaptam választ.Egyébként észrevettem, hogy kb.fél éve irreális számlákat kapok,volt, hogy 2 hétig nem is használtam a telefont mégis dupláját fizettem a megszokott számlámnak.Egy vásárlást emelt díjas hívószámmal egyenlítettem ki, 4p20mp volt a díj,amiről kaptam is számlát, a többi 40 mp emelt díját eltette a Vodafon, mert perc alapú a számlázásom, közben levonta a sima perceimet is a keretből. Megkérdeztem, hogy milyen emelt díjas szolgáltatást nyújtottak nekem ezért, azt válaszolták, hogy menjek a Hírközlési Hatósághoz. Ott azt válaszolták, hogy keressek ügyvédet. Ennek a dolognak is ez lesz a vége, hogy senki nem fog foglalkozni az üggyel.Többszörösét beszedik az államtól kirótt adó helyett, és röhögnek a markukba.Amilyen jó cég volt a Vodafon, mára olyan csaló, maffiózó, lett!

mr.louie 2012.08.06. 18:05:22

@Zwei: szóval sem mondtam, hogy nem hoz hasznot, de azért már a percdíjakból/havidíjakból érződik, hogy egy lakossági csomagon nagyobb az árrés. Nem véletlen mennek a flottába az emberek. És ha nincs a flotta, akkor a magánember a lakosságit fogja venni és használni. És akkor hogy van több pénze a telkónak?
Valódi ereje a flottának a másik szolgáltatótól való átcsábítás jelenti.

ne most 2012.08.06. 18:05:40

Még néhány lépés as a mobil szolgáltatók kivetik a saját adójukat a fogyasztókra.

kverti 2012.08.06. 18:23:35

Kedves Ágnes! Segítek Neked. Képzelj el egy nagyjából 20cm hosszú, merev faszt profilból. Megvan? Jó. Ezt a faszt jelen esetben négy fő részre bontjuk, csak a szemléletesség kedvéért. Legyen a két here mondjuk a témobil és a telenor, maga a "fasz" az állam, a makk (merthogy példádban mégis a vodafonnal kerültél szorosabb kapcsolatba) pedig a vodafone. Nos, kedves Ágnes, ezt a piros-kék-lila húszcentis faszt szoptad be. Velünk együtt. www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg

Bálintka. 2012.08.06. 18:42:31

@lyukszusz: A választ a vodafone ászf-jében találod: "A megnövekedett adóterhet kompenzáló fix összegű díj megőrzi a tarifák átláthatóságát és kiszámíthatóságát."

Zwei (törölt) 2012.08.06. 18:51:17

@mr.louie: nem latom be, h. az altalad irottaknak mi a tanulsaga.

Ha nem erne meg flottat szolgaltatni, a telkok nem tennek. Ha nem lesz flotta, vagy tul draga lesz, a cegek szepen fel fogjak mondani a nem letszukseglet mobil-elofizeteseket, a jonep visszater a feltoltokartyas szipolytelefonhoz, es nem telefonal annyit, csak elerheto marad. Ja, hogy meredeken csokkenni fog a hivasido, ezaltal az adobevetel is? Ebbe nem valoszinuleg gondolt bele senki, majd utolag sapitoznak...

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.08.06. 18:52:16

@ColT:
"Elsőre felmerül a kérdés, hogy ha a fogyvéd ilyen, akkor mitől védi a fogyasztókat :D"

Saját magától...

homér 2012.08.06. 18:53:52

@atpijkamo: a Horn kormány alatt az államadósság a GDP 90%-ról 60% közelébe csökkent. orbánék alatt futottak ki a Bokros-csomag intézkedései, és ahogy ez megtörtént úgy egyből el is indult az újbóli eladósodás, még orbánék alatt.

homér 2012.08.06. 18:58:05

@atpijkamo: "Az nem bassza a csőrit, hogy a benzin adóján is van ÁFA?"

te hülye vagy? nem esett még le, hogy a vodafon az úja adóra hivatkozva meglopja az ügyfeleit? 300 Ft helyett beszednek 1250-et. a hozzád hasonló lassú felfogásúak még nem jutottak el oda, hogy vajon mi történik az 1250-300=950 Ft jogtalanul beszedett pénzzel? na? húúúú, most ne nézz tükörbe, rettentő bamba pofa bámulna vissza. még le is tagadnád, hogy te vagy az...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 18:59:37

@homér: Nézz utána, minden választási év olyan.

A két szoclib helyett jobb lett volna a korábbi zorbán, a mostani helyett akár a szoclib is. Lehet, hogy a libatolvaj kéne nekünk mégis?

Ezt érdemeljük? Az okosok azt mondják, minden nép megrdemli a saját kormányát. Hát a faszt belém!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 19:02:26

@homér: "jogtalanul beszedett"

:)) Semmit nem értesz te ütődött. Na, nem baj. Úgyis elfelejtesz egyszer lélegezni, és megváltasz minket létezésed következményeitől.

Marvin McNasty 2012.08.06. 19:27:07

a fogyasztóvédelem már rég nem a fogyasztók érdekeit védi, erre még nem jött rá a poszt toló?

mr.louie 2012.08.06. 19:33:21

@Zwei: Ttanulságot nem kívántam belerakni, de a konzekvencia az, amit te is írtál. Szerintem ugyan arról beszélünk, csak más aspektusból. Annyi különbséggel, hogy a flottákat most azokra hegyeztem ki, akik magánemberként "összeállnak" idegenekkel flottásodni; nem azokra a cégekre, akik meg tudják nyirbálni az előfizetéseik számát, ezzel költséget / telkó-profitot csökkenteni.

Butuska 2012.08.06. 19:41:26

a tmobil simán 3,-Ft-al megemelte a feltöltőkártyások percdíját, függetlenül attól, hogy az mennyi volt addig... tehát 50%-al többet szed be, mint az adó, és ha a 400Ft határ összejön, az már tiszta haszon a számára. Miről is beszélünk? Még csak adónak se hívja...

KopaszMercis 2012.08.06. 19:43:16

Magyar ember ezt erdemli... Ketto szolgaltato bejelentette hogy raterheli az elofizetokre.

Koreektul megmondtak. Mi a faszt sopankodtok balfaszok?

lyukszusz 2012.08.06. 19:45:19

@Bálintka.: Most már át is látom a tarifákat, és ki is számítottam őket. Megvilágosodtam... Ha többet emeltek volna, akkor még okosabb lennék...Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a vége.

lyukszusz 2012.08.06. 19:50:04

@KopaszMercis: Ha figyeltél volna, akkor rájönnél, hogy nem az a probléma, hogy ránk terhelik, hanem az, hogy a többszörösét, olyan címen ,hogy a megnövekedett adóterhek miatt. Ez neked korrekt? Te mindent lenyelsz, úgy, ahogy van? Akkor nem mi vagyunk a balfaszok szerintem.Bár ha az vagy ami a neved, akoor nem csodálkozom. Bocs

2012.08.06. 19:54:46

aprilisban jar le a husegidom, ugy lemondom mint a szar, veszek egy feltoltost plusz mobilnet, eljen a viber meg a skype, meg az email. ugyis az asszonnyal beszelek leggtobbszor, innentol csak mentot, tuzoltot hivok. a nyugdijam is elloptak, rohadt tetves gecik. koszi fidesz, ez tenylleg NEMZETI.

2012.08.06. 20:03:59

mar csak az ingatlanado kell, es welcome to afrika.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 20:14:44

@faqq: "aprilisban jar le a husegidom, ugy lemondom mint a szar"

Ne zavarjon, hogy most is böntetlenül felmondhatod. ÁSZF változáskor felmondhatod.

GáborGábor 2012.08.06. 20:16:01

Az én telefonszámom úgy kezdődik, hogy 003620. Ennek ellenére (már )nem Telenoros vagyok, hanem Vodafonos, de voltam már ezzel a számmal TMobilos is.

Az egyik kutya, a másik meg mégkutyább :-(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 20:16:38

@faqq: "ingatlanado kell"

Röhögni fogsz, az valóban nagyon kéne.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 20:18:46

@lyukszusz: "hanem az, hogy a többszörösét"

Annyival emelik, amennyivel az eszükbe jut. A mesének meg sose higgyél! (Mikulás sincs, képzeld!)

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2012.08.06. 20:19:43

ÁTKÚRT MINKET A VIKTOR...
NEM KICSIT.....NAGYON

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2012.08.06. 20:21:33

@faqq: Zuglóban már van ingatlanadó...
welcome...

GáborGábor 2012.08.06. 20:30:02

@KopaszMercis: "Koreektul megmondtak. Mi a faszt sopankodtok balfaszok? "

Megmondták, de nem korrektül!!!

Azt már mindenki elfogadja, hogy az állam ott húz le bennünket ahol tud (lásd a benzin jövedéki adójára még rájön az ÁFA, tehát az adót is adóztatják!). Rendben van, tegye ezt, mégiscsak az állam a legnagyobb hatalom.

De egy szaros szolgáltató milyen jogcímen LOP meg bennünket? Ha az állam tőle 2 Ft + ÁFA telekomadót szed be, akkor ő milyen jogon szed el tőlünk percenként 3-5-8-10 Ft-ot?????

KopaszMercis 2012.08.06. 20:31:53

@GáborGábor: Jogos... Megmondtak. Pont. Akkor kellett volna valtani.

KopaszMercis 2012.08.06. 20:33:37

@lyukszusz:
Mit gondoltal kiscsillagki fogja az egyszerre KETTO kulonadot fizetni?

Hat TE! Ez majd jusson eszedbe amikor legkozelebb ikszelsz...

Xezs 2012.08.06. 20:33:55

Ja, valaki kigépelte. Kigépelte baze.

@Kanten_vagyok_Montarzsiból: Nálunk is van, ki nem szarja le. Aki lakásnak használja a lakást, annak nem kell fizetni, én sem fizettem, csak elküldtem egy beadványt.

Az szív, aki feketén albérleteztet, az meg hadd szívjon, ha eddig baszott adózni.

Xezs 2012.08.06. 20:35:34

@dr. Bubó: Volt itt a múltkor valaki, az is ezzel a vis maior-ral jött. Hagyjátok már a picsába ha nem tudjátok hogy mit jelent.

CID 2012.08.06. 20:50:14

@atpijkamo:
Ne zavarjon, hogy már megint badarságokat beszélsz........... ;) Nem baj, lesz ez még, így sem ;)

homér 2012.08.06. 20:52:24

@atpijkamo: "gyis elfelejtesz egyszer lélegezni, és megváltasz minket létezésed következményeitől. "

á, nálad se működött, még mindig iderondítassz, pedig rég a föld alatt kellene rohadnod. mert ugye agy nélkül csoda a létezésed. :)

homér 2012.08.06. 20:53:39

@atpijkamo: "Nézz utána, minden választási év olyan." ezt mondta az eligazításon a tartótiszted? :) ne higgy el minden hülyeséget.

nick066 2012.08.06. 21:46:44

Köcsög fideszre szavaztál, meg is érdemled!
Akinek esze van, addig húzzon el innen, amíg a felcsúti tahótörpe be nem vonja az összes útlevelet.

Nem Penny hajója 2012.08.06. 22:07:09

A lényeg az, hogy nem kell vizitdíjat fizetni.

Démonmac1 2012.08.06. 22:10:46

Amikor a kormány a "multikat szivatja" voltaképp a kedves állampolgárok járnak pórul.
Ennyi a nagy történet.
Jó sokan megkajálták ezt.

dr. Bubó 2012.08.06. 22:14:04

@Démonmac1: azért ehhez nagyon buta félázsiai kell hogy elhiggye...

57 ezer milliárd ofsóre... azt is az idegen ofsór lovagok horgyák ki... nem a fides komcsi nácik...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.06. 22:15:10

@Nem Penny hajója: :)) Nem tudom, tudod-e, milyen jót mondtál. Azért jó, mert több szinten lehet értelmezni. Az egyik értelmezést már elkezdtem
mondani: @atpijkamo: Most folytatom az idézetet:

Orbán emiatt azt gondolta, nyert ügye van a 2002-es választásokon. A társadalom jelentős része azonban ezeket a mutatókat nem érezte a saját bőrén – az MSZP ezt ismerte fel, ezzel mozgósított. Orbán ekkor döbbent rá, hogy semmi értelme a gazdaságot rendbe tenni, egy önálló egzisztenciával rendelkező vállalkozó ugyanis oda szavaz, ahova akar, a tömegeket viszont könnyen lehet befolyásolni

Sparti300 2012.08.06. 22:17:03

@AutosVilli: végre aki kívülről nézi a rothadó magyar parlamentet.

zsocsa 2012.08.06. 22:20:28

levél az NHHnak nemzeti hirközlési hatóság.a cég felügyeleti szerve.

Xezs 2012.08.06. 22:20:46

@nick066: A te fajtádnak tökmindegy, hogy ki van hatalmon. Nektek sosem lesz jó, de erről csak ti tehettek, bár nagyon szeretitek áthárítani a felelősséget az aktuális kormányra.

Te mikor húzol el innen?

Sparti300 2012.08.06. 22:21:30

Jöhetne már egy Kádár J. megint 100x erősebben aki leszaggatja mind a 10 körmét a tolvajoknak, meg a tojásait.

Xezs 2012.08.06. 22:23:07

@Nem Penny hajója: Pedig az nem volt rossz koncepció. Kiszűrte azokat akik fölöslegesen vagy csak pletyózásból mennek dokihoz, viszont meghatároztak egy éves plafont.

De a magyarok annyira megszokták hogy semmiért sem akarnak fizetni hogy ez se tetszett nekik.

Így a 300 Ft-okat végül mégiscsak cigire meg sörre költötték, mert anélkül nincs élet.

dr. Bubó 2012.08.06. 22:24:24

@Xezs: így van.. és most a félázsiaiak INGYEN és nagyon magas színvonalu álami szolgáltatásokat kapnak...

Kaptabakta 2012.08.06. 22:25:16

@szita szita péntek:
A usernek az a baja, hogy a Voda a kormány adópoltikájával magyarázza a profitmaximálizló áremelését.
A szolgáltatók kaptak egy magas labdát, persze, hogy lecsapták. Senki sem gondolta komolyam, hogy nem lesz áthárítva az ügyfélre. Sőt még a korábbi adókat is kihozzák belőle:)
Eddig is piszok drága volt itthon a telekommunikáció, most még drágább lesz.

ATESZ 2012.08.06. 22:51:46

Én ma kaptam meg a számlát a Vodafone-tól, a szöveg "Ebben az időszakban Önnek nem volt díjköteles hívása", vagyis egyáltalán nem telefonáltam.
Kiegészítő havi előfizetési díj 2.911 Ft (másfél hónap- "kedvezmény")....

endre69 2012.08.06. 22:56:00

Mit csodálkoztok ti ezeken a dolgokon?
Így meg már több mint húsz éve.
Engem nem lep meg. Hazugság, lopás, csalás, minden szinten. Ez van:

youtu.be/LK-TnWjibyc

És akkor csodálkoznak, hogy innen mindenki elhúz, aki teheti. Ez Afrika uraim, Afrika.

Megdobbent 2012.08.06. 22:56:28

@Xezs: elore nem lathato kulso korulmeny, nevesitve pl. a forradalom. Ezmeg fulkeforradalom, es megis ki a lofasz gondolta volna, hogy matolcsinak vegleg szarral lesz tele a feje, nem csak a nyelve.
Ettol persze meg nem az, de en annak ereznem, ha szolgaltato lennek :>

Tíz:59 2012.08.06. 23:00:48

Mire jó ez a cikk? Elterelni a figyelmet hogy a másik szolgáltatónál Teleorrnál most lehet bontani aki akar? 15-é ig van ideje mindenkinek

lukit 2012.08.06. 23:08:06

Gyerekek! Feltöltőkártya, internet, voip és benyalhatnak melegszarig.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.08.06. 23:10:21

@M_R: "És milyen praktikus lesz hogy az állami mobilcég első 20-25 évének veszteségeit azok is fizethetik akik tényleg csak füstjelekkel kommunikálnak - mert a veszteséget az adókból fedezik majd :)"

Jaja! Majd az is tele lesz 25 éves főosztályvezetőkkel, akiket Vitézynek hívnak! Lopni csak közpénzt érdemes! Azon nem lehet megbukni! :(

asdf 2012.08.06. 23:34:23

@Egyéves Önkéntes: A posta barmilyen szinvonaltalan es gyalazatos mukodesu, uzletileg nyereseges ceg (ne kerdezd, hogyan csinaljak).

Ppix 2012.08.07. 00:20:28

"Ágnes
VODAFONE által becsapott állampolgár"

Ezt helyesbítsük kicsit:

"Ágnes
elemi szövegértésre képtelen állampolgár"

Segítek értelmezni:
A kormány azt mondta, hogy a _telefonszolgáltatók_ fizessenek percenként, ennyit meg annyit, ügyfelenként max emennyit.

Telefonszolgáltató vagy? NEM
Mennyi közöd van ehhez: SEEEMMMEEENNNNYI!

A szolgáltató ezt az adót szépen továbbhárítja. Te is többet fogsz fizetni. Akár tetszik akár nem. Ennek semmi köze a te percedhez. Aztán hogy percdíjat, havidíjat emelnek vagy hálózathasználati járuléknak keresztelnek el egy új díjat az már tökmind1. Lehet hogy az egyik ügyfélnek többet emelnek, lehet hogy a másiknak kevesebbet. Ahogy nekik tetszik.
Ha kormány azt mondta volna hogy minden páros telefonszám után kell fizetni 1000 Ft adót (kb. metódusában annyi értelme lenne ennek is mint a mostani adónak) és a mobilcég MINDEN ügyfélnek megemelte volna 500 Ft-al a havidíját, akkor is itt sírnátok hogy: "dehát nekem páratlan telefonszámom van miért fizetek adót" ????
Idióták.

És igen, pontosan ez volt a kormány célja, hogy _Ti_egyszerű_egységsugarú_birkák_ ne értsétek mi történik, csak utáljátok a gonosz tetű multikat akiket a kormány belekényszerít abba hogy helyette beszedje az adót.

Már leírtam máshol is, félelmetes hogy mennyire nem érti senki, tök jól bejön a kormány számítása, a lakosság 90%-a a kádárizmuson szocializálódott gazdasági analfabéta...:

kard.blog.hu/2012/08/03/telefonado_kormany-multi_szovetseg/fullcommentlist/1#c17475251
kard.blog.hu/2012/08/03/telefonado_kormany-multi_szovetseg/fullcommentlist/1#c17476240
kard.blog.hu/2012/08/03/telefonado_kormany-multi_szovetseg/fullcommentlist/1#c17480338

SvenH. (törölt) 2012.08.07. 01:01:05

ez igy szokott lenni, regi ugyfel nem olyan konnyen valt igy mindig betamadjak...
en is amikor huztam at a 9e havidijas thome netemtol az aldott dragalatos digihez, akik 4e -t szolgaltattak, akkor kapom a hivast, hogy visszamehetnek hozzajuk 4500 Ft -tt, na mondom koszonom a lehetoseget nem izgat mar, de hogy a husegido lejarta utan szepen bevasaltak az extra penzt azt tudtak...

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2012.08.07. 01:14:10

a hungaroringen minden második munkás feketén dolgozott, minden második alkalommal nem adtak számlát/nyugtát. 150ezer megy a doki zsebébe ha szülni akarsz, minden második munkavállaló féligmeddig csal, számlanélküli minimálbérre, okosba. ezt a hiradó úgy mondja be mintha kistigrisek születtek volna a pesti állatkertben. ez van, ennyi... 20 év lett volna rá megérteni/ a fiatalokkal megtanitani, hogy az államnak nincsen pénze, az állami magunk vagyunk. az állammal már nem kell kibaszni mint az átkos alatt... ha viszont keveset fizetnek be, a maradékot be kell szedni valahogy... aki arra hivatkozik, mikor nem kér nyugtát a buszon vagy feketén dolgoztat, hogy de a fidesz/mszp ellopja maga is ugyanolyan pitiáner tolvajjá válik mint azok... a politikusok azért lopnak mert csaló, tolvaj környezetben nöttek fel, ez van a levegöben... ha ma elkezdenenk a rendes oktatast talan 20 ev mulva rendbejonne... addig marad a telekomado es a figyelemelterelo rasszista pitianer ugyletek, botranyok

Xezs 2012.08.07. 01:47:17

@nekem gyanus volt mar az elejen is...: "az állammal már nem kell kibaszni mint az átkos alatt"

Ezt de szépen mondtad. Kár, hogy nem jut el az agyakig.

Mellesleg a szülési pénz szükségessége a legnagyobb hülyeség, amivel az emberek egymást hülyítik.

Ha egy fillért nem adsz, akkor is kötelező megszüleszteni azt a gyereket, de a sok barom egymást hülyíti, srófolják felfele az árakat ész nélkül. Van aki hitelre. Idióta egy banda.

Round_robin 2012.08.07. 04:15:47

@M_R: Hülyeséget irsz.
Az állami mobilcégnek annyi dolga van csak, hogy az árait a 3 gyökér-fone árai alá vigye és tódulni fognak hozzá az ügyfelek.
A tesco-s példád is marhaság. Miért lenne veszteséges egy olcsó turul bolthálózat, ha a tesco napi szinten milliárdos nyereségre tesz szert?

esef 2012.08.07. 06:57:14

@ier6w7i:
én komolyan gondoltam, mert a miniszterelnök elvtárs azt ígérte, nem a zemberek fogják megfizetni

Egyéves Önkéntes 2012.08.07. 07:22:57

@asdf: persze, hogy nyereséges, mert ha ő nyomtat bélyeget, azt elfogadják mindenhol.
ha én, akkor lecsuknak.
így persze könnyű!

Egyéves Önkéntes 2012.08.07. 07:26:16

@Round_robin: azért, mert teljesen más a szemlélet egy kapitalista tőkés kizsákmányoló vállalat irányátásában és megint más egy állami cégnél, ahol nincs felelősség.
a kapitalista csak az aranytojásokat lopja el, az állam levágja a tyúkot is, ami tojja őket

vncs 2012.08.07. 07:45:07

A lényeg, hogy akkora gazdasági válság van, hogy csak na.
Tegnap volt szerencsém Szegedről Győrbe utazni vonattal :-<
A majd ötórás út a körülöttem ülők végelálthatalan, hangos telefonálásával telt. Olyan faszságokat hallhattam mind2 vonaton, hogy Fifikét el kéne már vinni kutyafodrászhoz meg csak egy kis önbizalom kéne, a tehetség meg a szépség már megvan (egy kib...tt ronda csaj mondta ezt) + kül. fantázianeveket adnak maguknak az emberek ez így trendi stb...

Ami a beadványokat illeti. A hivatalban dolgozók a CYA policy-t követik, azaz a védd le a segged. Ehhez sokszor társul még 90-es IQ és szövegértelmezési probléma - összetett mondatokat szinte sosem fogják föl. Ha meg akarsz értetni vkivel vmit, akkor ajánlom a tőmondatokban történő kommunikációt. Sokszor segített ez már nekem!
Sok sikert ebben az országban!

vncs 2012.08.07. 07:48:34

Mikor még vodkás voltam, állandóan hívogattak mindenféle f@szsággal. Ingerültségemben egyszer rárontottam a kiscsajra, hogy ő is havi br. 450e-t keres -e, mert ennyi a havi átlagbér ennél a cégnél és úgy gondolom, ezen a jövedelemszinten elvárható, hogy vezessenek 1 kib*tt adatbázist arról, h. kit hívtak már fel a héten legalább 3* uazzal a f*szsággal.
Persze ők nem a vodka alkalmazásában állnak...

kvadrillio 2012.08.07. 08:10:38

@Xezs: hmm.....van ugye az IQ, aztán van az EQ....és van még a Nu-Q......na mond még ilyet...:O) mantra....

az igazi lehúzás ez:

"Nyári kényeztetés Hévízen 50.700 Ft / fő / 2 éjtől
C-Travel

Bulgária 28.900 Ft / fő / 7 éjtől
Nyaralás Egyiptomban, a fáraók földjén.
Hurghada 53.890 Ft / fő / 7 éjtől"

2 éj = 50.700 ???! B+

Egyéves Önkéntes 2012.08.07. 08:20:02

@kvadrillio: én is számolgattam már, hogy egy Galyatetői wellness hétvége árából el lehet menni Marokkóba
ki érti ezt?

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2012.08.07. 08:32:01

@Sparti300: Ahhoz kéne megint egy 56, ami után "rendet tehet".

S.A. 2012.08.07. 08:45:39

Naiv ügyfél nem naív csak hülye.
A Voda volt az első és egyetlen aki teljesen köntörfalazás, sumákolás nélkül közölte, mit és hogyan fog csinálni a telefonadóval kapcsolatban.
Szintén egyedüliként akinek nem felelt meg az 8 napig bonthatott kötbér nélkül.
Tessék menni a csöd előtt álló Telenorhoz
És lehet fejet kapkodni mit hogyan mennyit emeltek, milyen módon.Ember legyen a talpán aki érti.
A másik T-ről nem is beszélek ők is emeltek, de olyan minősíthetetlenül kusza és drága a szolgáltatásuk, csapnivaló az ügyfélkezelés egyre szarabb a hálózat minősége stb.
Lehet választani.Ők a legsumákabb kis szaros banda.Még most is sumákolnak.
A Telenor senkinek sem válaszolt konkrétan, senkit nem engedett bontani, azóta is csak sumákolnak.

Tán nem véletlen hogy havonta több ezer ügyfelet veszítenek, a T is egyedül a Vodafone gyarapodott több tizezer előfizetővel.

M_R 2012.08.07. 08:49:12

@Round_robin: Majd ha a 4 alapművelettel tisztában vagy, szóljál. Akkor elmagyarázom.. Adddig felesleges koptatnom a billentyűzetet...

pandras11 2012.08.07. 09:08:27

NEM ÉRTEM!
Miért nem tetszik szolgáltatót váltani?
Mit mondott a vodafon?
Ez egy kamu -üres hely kitöltő- írás!!!

M_R 2012.08.07. 09:11:16

@pandras11: Nem szolgáltatót, hanem országot kell váltani :)

Mert a többi GSM szolgáltató az persze nem emelt árat.

M_R 2012.08.07. 09:23:32

@Egyéves Önkéntes: "persze, hogy nyereséges, mert ha ő nyomtat bélyeget, azt elfogadják mindenhol."

Meg a másik hogy a magyar kir. posta levélpostai (és nagyjából belföldi kiscsomag is)szolgáltatások terén egyeduralkodó. így könnyű nyereségesnek lenni, hogy annyiér végzi a szolgáltatást hogy a vezetők milliós fizetése és százmilliós jutalmai mellett is nyereséges...

Ppix 2012.08.07. 09:30:50

@S.A.:

"Tán nem véletlen hogy havonta több ezer ügyfelet veszítenek, a T is egyedül a Vodafone gyarapodott több tizezer előfizetővel. "

Hazugság.
Mennyit fizet a hülyességek terjesztéséért a Vodafone?

Piacrészben és ügyfélszámban is csökken a Vodafone, lásd NMHH gyorsjelentések. Decemberben volt egy plusszos hónapjuk, de azt már azóta ledolgozták:

nmhh.hu/dokumentum/152299/mobil_hang_2012_junius.pdf
nmhh.hu/dokumentum/2050/mobil_hang_gyorsj_201201.pdf

Egyéves Önkéntes 2012.08.07. 09:31:05

@M_R: szoktam ebayen rendelni
amerikából töredékéért postázzák a cuccot, mint itthon
és még követheted is a neten

M_R 2012.08.07. 09:37:23

@Egyéves Önkéntes: Ismert jelenség. Nekem a Kaliforniában feladott cucc 24 órával később már Kölnben volt, és 30 órán belül már Bp-en. A feladástól számított 48 órán belül kézben volt...

A Magyar Kir. Posta ezt a sebességet talán adott városon (vagy kerületen) belül tudja:)

Belföldi levél normálban 3 nap, sürgősségivel kicsit drágábban szintén :)

Peetee 2012.08.07. 10:09:04

Nem azt kell mfigyelni, hogy mi mond a Zorbán, hanem azt, hogy mit tesz. Ezt ő maga mondta. Én figyelek:

Azt mondta, nem lesz 1400forintnál több az extra adó. Az állampolgár panasszal él az illetékes szerveknél, de azok nem tesznek semmit.
Figyelek és az jött át: Fizess büdös-paraszt állampolgár, így is-úgy is magasról szarok rád!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 10:11:15

Továbbra is fenntartom tegnapi - elszállt - véleményemet:
- A Vodafone-ra rá kell küldeni a NAV-ot, egy százmilliós adóbírság megtanítja őket a hatályos adószabályok betartására, és arra, hogy ne realizáljanak extraprofitot az állam lejáratásából.
- Az a fogyasztó, aki olyan hülye, hogy nem tudja, mi a különbség egy kormánytisztviselő és egy közalkalmazott között, az nem érdemli meg a fogyasztói jogokat.
Hol van ilyenkor a Sün? Cicifixíroz?

M_R 2012.08.07. 10:25:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
"- A Vodafone-ra rá kell küldeni a NAV-ot, egy százmilliós adóbírság megtanítja őket a hatályos adószabályok betartására, és arra, hogy ne realizáljanak extraprofitot az állam lejáratásából"

Ja, így működött a kommunizmusban...lehetett ütni-vágni a gaz karvalytőkés kapitalistát..

A hatályos adójogszabályokat betartva akkor és annyival emel árat a szolgáltató ahogy jólesik neki.

Az államot meg lejáratja a kormány, nincs szükség hozzá extraprofitra: elég ha kiflicsücsök asszonyság vagy rogántóni megszólal:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 10:38:04

@M_R: "A hatályos adójogszabályokat betartva" : igen. De V. László kétkezi nincstelen főmaffiózó ezeknek még a cipőfűzőjét sem köthetné meg. Esetleg Gyurcsánynak...
" akkor és annyival emel árat a szolgáltató ahogy jólesik neki" Kivéve, ha kartell-megállapodással, erőfölénnyel, monopolhelyzettel visszaélve. Osztán ha tényleg elindul egy TISZESSÉGES profittal működő társaság, és ahhoz tömegesen átmennek a multigecik által rendre átbaszott ügyfelek, lesz itt olyan sírás-rívás, mint a fürdős kurvák szakszervezeti kongresszusán, és borítékolható, hogy a francia, a német és a norvég kormány a BT-t is össze akarja majd hívni, és lebombáztatni ezt a geci országot, ahol alámennek az ő nemzeti cégeik árának.
Volt már rá példa...

M_R 2012.08.07. 10:53:43

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Tovaris, légyszives soroljál már fel pár nyereséges magyar állami céget, ami árban alámegy a a konkurens cégek árainak..

elwood 2012.08.07. 11:12:00

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: " a multigecik által rendre átbaszott ügyfelek"

ha a multigecik nem építik ki itt a hálózatokat akkor még mindig utcai telefonfülkéből kommunikálsz és tíz évet vársz a postától az ikervonalra.

jól jön amikor befektetnek, aztán amikor fizetni is kell érte akkor igazmagyarok leszünk rögtön és csapunk az asztalra

M_R 2012.08.07. 11:29:12

@elwood: És szélessávú internete meg valamikor 2050 és 2120 között lenne leghamarabb - és addig csak a sarki kiskocsmában két feles mellett büföghetné bele a világba a turbómagyar sirámait :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 11:31:23

@elwood: "jól jön amikor befektetnek, aztán amikor fizetni is kell érte akkor igazmagyarok leszünk rögtön és csapunk az asztalra"

Földi vonal: A dajcsetelekom megvette a matávot, felvett rá nagy kölcsönt, a pénzt kivitte az országból, már nullszaldón volt. Azóta még sokszorosan megfizettük ezt. 5000 Ft havidíj, nulla lebeszélhető, 13 Ft percdíj AKKOR. A kábelalagutakat 20+ évig ingyen használta, még ő szedtett másoktól irglmatlan bérleti díjat.

Mobil: Fasznak kellett, nekem nem. Csinálták, megfizettük, nem látom a problémát. Most is többszörös díjat fizetünk a szomszéd országokhoz képest. Nem hullanak a könnyeim érte.

A Zwack-ot viszont sajnálom. Elvették a cégét, aztán egy darabot visszakapott, a többit visszavásárolhatta. És megint felépítette az üzletét, és nem volt monopóliuma, nem nyomta le mások torkán, mint a telefont.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 11:32:01

@S.A.:
"A Telenor senkinek sem válaszolt konkrétan, senkit nem engedett bontani, azóta is csak sumákolnak."

Aha!
Egyszerűen elküldte az sms-t hogy változott az ÁSZF
Akinek szeme van , mint nekem , elolvasta és tisztába lehet az árakkal, vag yváéthatott simán
illetve válthat most is
Érdemes a teszkó-lidl vagy miknek a percdijait
Röhelyesen magas

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 11:33:22

@atpijkamo:
A Zwack-ot "

Nyugodjon békében!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 11:34:20

@M_R: Posta? Ki visz el egy levelet Nyíregyházáról Zalaegerszegre 95 forintért? 130-ért másnapra.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 11:39:47

@atpijkamo:
130 csak akkor, ha Ó-Zélandon keresztűl kéred a kézbesitést

M_R 2012.08.07. 11:42:14

@atpijkamo: Jövőre várhatón nem csak a Magyar Posta és lehet hogy olcsóbban. Másnapra meg a posta sem viszi el...

"elsőbbségi jelzővel megjelölt levelek legalább 85%-át a következő munkanapon kézbesíteni kell"

Azt meg hogy a 85% nem csak 18%-e a posta belső statisztikáin kívül("csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok") senki nem firtatja - nem életszerű hogy tömegesen reklamálnának a zemberek mert másnap helyett 3 nap múlva kapták meg:)

Ami hivatalos levél - tehát fontos nyomon követni hogy mikor vetted át - az meg tértivevényes ajánlottként megy...és nem másnapra, nem 130 Ft-ért.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 11:43:23

@horex: Nem értelek. Az elsőbbségi pluszdíj 25 Ft. Akkor általában másnapra ottvan az országon belül.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 11:44:17

@elwood: Bírom azt a ló gigát, amelyik szerint minden haladás csakis és kizárólag az aktuális rendszernek, rezsimnek köszönhető. Sok vörös fasz azt hiszi, hogy ha nincs szocializmus, nem épül újra a nagyrészt kommunista megszállók által lerombolt ország - holott kb. ugyanolyan szar lakótelepek épültek akkor mindenütt. Az, hogy a privatizáció (mitől privatizáció az, ha monopol szolgáltató cégeket részben vagy egészében külföldi állami cégek vesznek meg, akarom íratnak szarér-húgyér' a nevükre?) nélkül nem lett volna fejlőúdés, ugyanilyen baromság. A COCOM-lista ugyan fékezte a technológiai fejlődést, de annak az eltörlésének elvileg nem volt feltétele a közjavak elherdálása. Amúgy valójában igen. Nézzül pl. az áramszolgáltatást! A francia érdekeltségű cégek pl. még ma is szinte kizárólag az 50-es-60-as években beállított villanykarókon szolgáltatnak, annyi trafót cseréltek, amennyit a balliberális bodzaszedők elloptak, és teljesen természetes, hogy ha esik 10 centi hó, akkor az évtizedek alatt elkorhadt, harkályok által kiodvasított birizgefák sorra kidőlnek, a boldog ügyfelek meg ottmaradnak áram-, tehát fűtés nélkül, mert a gázkazánhoz és a keringetőszivattyúhoz is kell delej.
De hát kutyából szalonna és köpönyegforgató antimagyar kommunistából rendes, becsületes, gondolkodó ember soha nem lesz.

M_R 2012.08.07. 11:50:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
"még ma is szinte kizárólag az 50-es-60-as években beállított villanykarókon szolgáltatnak, annyi trafót cseréltek, amennyit a balliberális bodzaszedők elloptak"

Hát nem sok közöd lehet a fizikához...

"köpönyegforgató antimagyar kommunistából rendes, becsületes, gondolkodó ember soha nem lesz. "

Úgy tűnik ez neked sem jött össze.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 12:03:38

@atpijkamo:
Uj homáros lehecc azé' nem érted
:))
Valami régi-régi posztban volt hogy körbevittek valami levelet országokon át
Ott hangzott el az Ó-Zéland kifejezés

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 12:06:26

@M_R: Átvertelek. A Postának monopóliuma van.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 12:07:10

@M_R:
Másnapra meg a posta sem viszi el...'"
Lviszi, sőr sokszor elsőbbségi nélkül is megta a cimzett

100%-os helytállás meg egyik szolgáltatónál sincs, azért 85% a postánál

M_R 2012.08.07. 12:33:56

@horex: Ez szerencse kérdése. Két megyeszékhely között - amennyiben egy vasúti fővonalon/főútvonalon vannak - gond nélkül.

De Mari néni egy darab elsőbbségi levelével Sopronbivalybasznádról Nyírtelekalsóra nem fog célfuvarban egy külön autó vinni egy levelet. A 85% valami varázsgömb-kávézacc kombinációból bizonyára levezethető.:)

Az esetek 50%-ában tudják hozni a 85%-ot :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 12:45:07

@M_R: "Két megyeszékhely között - amennyiben egy vasúti fővonalon/főútvonalon vannak - gond nélkül."

Hát ez Budapest-Budapest viszonylatban nem működik. A szomszéd utcába általában 3 nap alatt érkezik meg.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 12:48:34

@atpijkamo:
Feladtam egy levelet elsőbbségivel magamnak
Mire hazaértem ott volt a lev.ládámban

Naaa?

Round_robin 2012.08.07. 12:48:36

@Egyéves Önkéntes:
Ez nem teljesen igy van. A cégnek teljességgel mindegy, hogy ki a tulajdonosa, állam-e avagy multi.
A telefonálás magyarországon kib. drága jelenleg. A sógoroknál pl. van 10 euros csomag, amiben van korlátlan NET, 1000 perc lebeszélhetőség.
Itt kajakra fizetsz x percért, attól függetlenül, hogy valóban lebeszéled-e vagy sem.
Az állami mobilszolgáltató, minden gonddal-problémával együtt is jobb volna, mint ez a három sáska (Telenor, Tmob, voda).

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 12:52:38

@horex: Megcímeztem egy levelet magamnak, mikor elmentem hazulról, bedobtam a postládámba, mikor hazaértem, már ott virított. Még bélyeg se kellett rá.

Az ausztrál és a román paraszt beszélhgetnek.
Ausztrál: - Akkora a földem, hogy ha beülök a réndzsróverembe, csak egy nap alatt kerülöm meg.
Román: - Beülök a dácsiámba, én is.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 12:53:38

@atpijkamo:
"Megcímeztem egy levelet magamnak..."

Nyertél!/majdnem!/

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 12:54:32

@Round_robin: "A cégnek teljességgel mindegy, hogy ki a tulajdonosa, állam-e avagy multi."

:)) Hehe. A nap vicce.

A tulajdonos jelöli ki a vezetést, és kurvára nem mindegy, hogy vezetnek egy céget.

elwood 2012.08.07. 12:55:43

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

"balliberális bodzaszedők"

az ilyen begőzölt hülyeségek olvashatatlanná teszik, ha van valami értelem tartalma a kommentnek

"hogy a privatizáció (mitől privatizáció az, ha monopol szolgáltató cégeket részben vagy egészében külföldi állami cégek vesznek meg, akarom íratnak szarér-húgyér' a nevükre?"

pl. a masszívan ráfizetéses állami üzemeltetés nyereségessé, az államnak ezzel olcsóbbá válik. (de nem állítom, hogy a privatizáció helyes döntés volt)

"Nézzül pl. az áramszolgáltatást! "

nézzük inkább mégis a telkót. tíz vagy száz milliárdos nagyságrendben ruháztak be zöldmezőn, és még a frekvenciáért is fizetni kellett

Round_robin 2012.08.07. 12:57:25

@kvadrillio:
"az igazi lehúzás ez:
Nyári kényeztetés Hévízen 50.700 Ft / fő / 2 éjtől
C-Travel"

Miért lenne lehúzás?
Azt sem tudod, hogy mit kapsz cserébe itt és ott.

Egyéves Önkéntes 2012.08.07. 12:59:00

@Round_robin: "Ez nem teljesen igy van. A cégnek teljességgel mindegy, hogy ki a tulajdonosa, állam-e avagy multi. "

Ez valami vicc akar lenni??

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:00:53

@elwood:
"Nézzül pl. az áramszolgáltatást!
nézzük inkább mégis a telkót."

Maraggyunk az áramszolgáltatónál!

A vérszivő diktatúrában 110V-rol 220V-ra emelték a feszültséget
A multi meg 220-rol csak 230-ra tutta

Round_robin 2012.08.07. 13:02:44

@elwood:
"nézzük inkább mégis a telkót. tíz vagy száz milliárdos nagyságrendben ruháztak be zöldmezőn, és még a frekvenciáért is fizetni kellett"

Hát igen, csak az a gond, hogy a mi pénzünkből tették ezt. Remember: 1998 - 120 HUF/perc., 1992: ha felhivott valaki, akkor is fizettél 120 HUF/percet. A frekit pedig még szép, hogy nem kapják ingyen.

Round_robin 2012.08.07. 13:04:21

@Egyéves Önkéntes: Nem. Nem akar vicc lenni. Hadd ne kopizzam be ide a nyereséges állami tulajdonú cégek listáját mert nem győznéd végigböngészni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:04:50

@elwood: Én még emlékszem, amikor pl. Borsodban kiadták a kamatospénzes vajdák, hogy "a betegre kell szavazni" (H.Gy., vaskoronával). Azért van a mostani para a választói regisztrációval szemben is, mert lehet, hogy megnehezítené a liberálbolsevik oldal szavazatvásárlásait?

elwood 2012.08.07. 13:06:20

@Round_robin:
> "tíz vagy száz milliárdos nagyságrendben ruháztak be zöldmezőn,"

"Hát igen, csak az a gond, hogy a mi pénzünkből tették ezt."

hűha, te adtál nekik százmilliárdot ?
nem maradt néhány kósza milliócska a tárcád aljában ... kitunkolnám

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 13:06:46

@elwood: Fenntartom, hogy egy monopóliumot privatizálni feltételek nélkül hülyeség. Akármennyit beszednek a díjakból, akármilyen szarul vihetik a céget, hullára keresik magukat. Ezt egy állami cég is pont ugyanígy meg tudja csinálni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 13:07:56

@elwood: Ez nagyon gyerekes volt. Tőled ennél többet várok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:09:16

@Round_robin: "Aa múúltat vékkép etörőni" akarják és nem emlékeznek. Látszólag.

elwood 2012.08.07. 13:10:58

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: aztán valahogy mégis kétharmadot kaptak ezek, de nyugodtan gondolt azt, hogy csak azok szavaztak kedvenceid ellen akiket a vajda lefizetett

a félázsiai népnek valóban kubatov hótiszta módszerei valók

Round_robin 2012.08.07. 13:14:32

@elwood: A helyzet az, hogy nem én adtam nekik, hanem MI, pontosabban az ország java.
A feltétlenül szükséges beruházásokat finanszirozták csak. A működés minimumát. A koncessziós dijat pl. már nem, azt ugyanis a bevételekből fizették, ahogy a fejlesztéseket is (Emlékezz csak. 80-100 ezres mobilnet számlák, stb.). Hadd tegyem hozzá, magyarország a földrajzi viszonyai okán egy könnyen lefedhető ország, szemben mondjuk ausztriával, vagy svájccal. Mégis, itt a legmagasabb a telefondij.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:17:50

@Egyéves Önkéntes: Libernyák dogma csupán. Egy cég szellemisége, vezetése szinte független a tulajdonosi összetételtől. A kivételt a max. egy-két tucat főt foglakoztató családi vállalkozások jelenthetik - de csak addig, amíg a tulajdonosok és a vezetők személye nem különül el.
Tejesen mindegy egy nagy cégnél, hogy állami-, egyházi, banki/nyugdíjbiztosítói vagy kisrészvényesi tulajdonban van. Aki tolvaj, az lop a magántulajdonostól is, még ha az a saját apja/anyósa/szeretője, akkor is. Lásd Kecskemét, Mercedes gyár. A másik ilyen agyament libernyák dogma, hogy a korrupció és a pazarlás az állami szektor jellemzői. Mintha ne lenne a legtöbb kisebb-nagyobb magáncégnél is olyan, aki a főnök tudta nélkül, "okosba" old meg dolgokat az őt korrumpálóknak.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:18:13

@Round_robin:
Azért az nem ugy indult hogy meghirdették a bunkofont és nem volt szolgáltatás
A 120Ft/percböl sokáig jött vlna össze a hálózatfejlesztés, különösen mobil vonalon
Beleraktak egy halom pénzt és ahogy nőtt a "penetráció"/barom szó/ úgy csökkentek az árak
Nem tudom mennyi volt a megtérülési idő, de gondolom nem kevés

Hogy most szivattyúzzák ki a nyereséget?
Te is ezt tennéd ha lenne ilyen céged,

Vagy te odaköltöznél pl. Belga_Kongóba, hogy ott költsd el a nyereséged?

Nézzd meg a teszkó mobile árait , magasabb bármelyiknél
a beharangozott nemzeti hazaffyas mobilcégnek meg hire hamva sincs

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 13:19:08

@elwood: "@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: aztán valahogy mégis kétharmadot kaptak ezek"

Nem tudom, de az a kétharmad nem valami 53% volt? Valaki pontosítson!

- 2006 választás előtt - törvényt hoztak az 5 éves adócsökkemntésről
- 2006 választás után - adót emeltek
- 2006 öszodi beszéd, hogy a debil, aki a fentit nem fogta fel, valamire mégis felháborodhasson.
- 2006-2009 semmittevés + szánalmas vergődés, ami egy miniszterelnők-casting bohózatban kulminált
- egy év nyugi, ami nem gyógyíthatta be a fenti mély sebeket
Belátható, hogy nem a fityisz nyerte meg a választást, hanem a szoclib vesztette el. (Kétharmadra.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:21:44

@elwood: Akkor tényleg bőven 2/3-ot kaptak minden szlömösödő területen. Gondolj csak vissza a '94-es választási adatokra!
@Round_robin: Az autópálya-építés km-költsége is...

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:22:27

@atpijkamo:
"Ezt egy állami cég is pont ugyanígy meg tudja csinálni. "

Meg TUDNÁ csinálni , ha lenne számonkérés az állami szektorban

Mindig az volt a vélemyényem hogy nem kellett volna eladni amit eladtak, csak megfelelő embert az élére állitani
Aztán példákon keresztül bebizonyitották nekem és igazuk volt, hogy ez nem megy
Lássd csak az önkormányzatok és az állam tender kiirásait és a hasonló "tanácsadói" megizásokat

elwood 2012.08.07. 13:23:24

@Round_robin: piac van. ha drága ne használd. van vonalas, van internet, van voip, van fax

a pénzt ő adja, bankhitel, amiért ő vállal felelősséget,
adja a szakértelmet, munkát ad és kiképez ezreket

ráadásul az államnak egy fillérbe nem kerül, ha talál olyan marhát aki 100 ezres mobilszámlát csinál akkor ő nyert

miért nem csináltál egy szittyatelt ami olcsón, jól szolgáltat, és a te zsebedben lenne az összes haszon ?

Round_robin 2012.08.07. 13:24:07

@horex: "Azért az nem ugy indult hogy meghirdették a bunkofont és nem volt szolgáltatás
A 120Ft/percböl sokáig jött vlna össze a hálózatfejlesztés, különösen mobil vonalon"

De. Az úgy volt. 250.000 Ft-ért vettem '92-ben a benefon office tip. telefonomat és a IX. kerületi irodámban csak addicionális antennával voltam képes használni. Itt a fővárosban is akadt hely bőven, ahol még azzal sem.
Tehát: Tettem a rendszerbe negyedmillió forintot és a telszámláim 20-30.000 Ft-osak voltak havonta. Mindez 20 évvel ezelőtt. Engem ne altass, mert nem fog sikerülni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:25:28

@atpijkamo:
Valaki pontosítson!'"
Pontositalak

Sose volt érdekes hányan mennek el szavazni, ha érvényes egy szavazás.
A szavazók 2/3-át kapta a fidesz és ennyi
Aki nem ment el, de aki igen, az se hivatkozzon az 53%-ra

Ennyi erővel a 15milla magyarra is lehetne hivatkozni

elwood 2012.08.07. 13:30:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "Libernyák dogma csupán. Egy cég szellemisége, vezetése szinte független a tulajdonosi összetételtől. "

te jártál már postán, sztk-ban és tényleg ugyanazt a munkatempót láttad mint a suzuki gyárban ahol futva kell közlekedni két mozgó autó között különben lemarad a normaidőről ?

@Egyéves Önkéntes: hát én azt hittem ez viccenek jó. de ezek tényleg sírva könyörögnek egy állami telkócégért

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:31:06

@atpijkamo: Az az ország szerencséje, hogy ma nincs egyetlen valamire való liberálbolsevik vezéralak sem. Az utolsó valamire való baloldalinak mondott politikus a megboldogult elméjű H. Gyula volt, függetlenül AVH-s pribék múltjától (az eltüntetett bizonyítékok hiányában tilos háborús bűnösnek nevezni) és masszív alkoholizmusától (még részegen is normálisabban tudott gondolkodni, mint a Kulcsár Attila "nagy embere").

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:31:28

@Round_robin:
Ha neked altatás, akkor ugorgyunk

Volt hálózat amikor vetted a készüléked? Volt! Fejletlen kicsit még? Igen

Az állam, miért is nem kezdett bele ugyanilyen alapon a mobil/vezetékes szolgáltatás fejlesztésébe
Mert hulye szocialista gondolkodású volt

Fizettél a vonalas telefonért is rendesen, ha lett volna vonal
Én még akciósan kaptam 25ezerért, 40helyett a matáv vonalamat
Ma meg megkérnek hogy rendelj, illetve sirnak amikor lemondok egy vonalat

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:33:17

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Éppen akartam szólni hogy az alkoholizmust ne feledd ki a jelzői közül

Ha az lenne a mai garnitura legnagyobb baja, örülnék

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.07. 13:33:45

Nakéremszépen, aki úgy gondolja, hogy van véleménye az őt körülvevő világról, vannak gondolatai, az átnézhet a palacsintálózóba.
kismalac.blog.hu/2012/08/07/jaroka_liviaval_a_roma_integracio_korul_290
A többiek nem!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:34:47

@elwood: Most voltam a debreceni főpostán. Az elköszönés alatt már nyomta is a hölgy az ügyfélhívó gombot.Nem úgy mint a privát OTP-ben.

Round_robin 2012.08.07. 13:36:35

"Volt hálózat amikor vetted a készüléked? Volt! Fejletlen kicsit még? Igen"

Én ugyanezt mondtam. A minimum minimumát ruházták be csak. Ezt jól érzékelteti egyébként, hogy évekre rá, még 1998-ban is el lehetett adni pl. a PAGER-eket, személyhivókat. Pedig akkor már volt két mobilszolgáltató is!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:37:23

@horex: Mármint az MSzP-DK-LMP vezető garnitúrában? Igazad van.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 13:39:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Igazad van. 10 éve nem hittem volna el, hogy valaha ezt mondom.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:51:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Csakszólok, hogy a Fidesz nyert, a többi nem zenél most
úgyhogy a Fideszre értettem és legnagyobb szövetségesére a KDNP-re

M_R 2012.08.07. 13:53:47

@Round_robin: "Tehát: Tettem a rendszerbe negyedmillió forintot és a telszámláim 20-30.000 Ft-osak voltak havonta. Mindez 20 évvel ezelőtt. Engem ne altass, mert nem fog sikerülni. "

Tán csak nem egy levitézlett pártkatona olajszőkítő cégének "strómanja" voltál?

Akkoriban egy átlagfizetés ennek kb. harmada volt...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 13:54:54

@horex: Ott speciel van vezérkar, vannak nagy vezető egyéniségek.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:56:02

@agresszív kismalac:
Ajjjvé, Járóka is ugy jár majd, mint a tuggyuk ki aki nem tudta hogy felmeői kik voltak, oszt most gyónni ment a tuggyukihez

Round_robin 2012.08.07. 13:57:13

@M_R: "Akkoriban egy átlagfizetés ennek kb. harmada volt..."

Hát azért nem. Akkoriban 20 körül kerestek az emberek. Az én titkárnőm keresett 20-at 4 órában.

Vállalkozó voltam, lehettél volna te is. Megéltél volna.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 13:59:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ne hozzuk már ide a politikát, de azért válaszolok
Orbánra mindig azt mondtam, át kelelne csábitani a szocikhoz, mert igen jó a mozgósitó, a beszédtechnikája
Tehát elismerem az egyéniségét
A körülötte levő nagypofájuakét viszont nem

Ezzel együtt nem értek egyet sem a gazd. sem a külpolitikájával

Az nem gazdaságfejlesztés ha csak adókat növel és nem adótermelő cégeket alapit, illetve feltételeket ad

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 14:03:15

@M_R:
Az átlagfizetés lehet hogy a harmada volt
de 90-92 körül úgy 15ezret kerestem, mint pc "házi" programozó, igaz a felét feketén

Tehát egy vállalkozó bizonyára megkereshette azt a pénzt

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 14:04:15

@horex:
igaz a MÁSIK felét feketén

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 14:04:27

@horex: Az egész FIDESZ-KDNP koalíciót az veszélyezteti a leginkább, hogy a nemzeti vagyon nagyja után őket is magába rántja a baloldalon a szocializmus után visszamaradt fekete lyuk...

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 14:10:37

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Jaaaj!
Inkább hagyjuk a politikát itt, legalább is annnak mélyebb megvitatását

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.07. 14:17:29

Ha nem válaszoltok, vagy leáll a topik, mindig asszem uj poszt jött, asztán koppanok
Első akarok lenni!

Google gátfutó játékát néztétek?
Lyó!

Na, léptem, majd lekközelebb
jókat!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.07. 14:49:00

@horex: Sajna az adó politikai kérdés. Akkor is, ha nem az.

igazságos 2012.08.07. 15:23:06

Aki még így is sunyizik, az változtasson 6500 Forintért előfizetésre!

M_R 2012.08.07. 15:47:23

@horex: "
Tehát egy vállalkozó bizonyára megkereshette azt a pénzt "

Főleg ha "olajos" cége volt:)
Mert 1990-92 között azért leginkább azok rohangáltak "bunkofonnal"...

1992-ben emlékezetem szerint a bruttó átlagbér lehetet kb. 20-25 ezer forint...Azért abból egy évig kell félretenni a teljes fizetést egy korabeli 450-es mobilra:)

M_R 2012.08.07. 16:00:14

Amúgy ezzel a "majd a zállami mobil olyan óccsó lesz hogy mindenki átmegy a mocskoskapitalistától" ott hibádzik hogy ahhoz először ki kell építeni az infrastruktúrát - mert ha csak az V. kerületben és csak 3 éteres "dióverővel" lehet beszélgetni a környező három háztömbben hasonló antennával egyensúlyozó beszélgetőtárssal akkor azért nem fognak tódulni a népek Alapból az ország minimum 75%-át lefedő és azon belül legalább a bő felében (na jó, legyen ez is 2/3-ában) 3G az elvárható. Ez pedig ex-has 100 milliárdos nagyságrendű beruházás. És miből? A mi adónkból.. Megtérülési idő minimum 10-15 év, még ha nagyjából a mostani 3 "multigeci" átlagával adja is a szolgáltatást.Bár akkor meg a tömeges átvándorlás nem jön össze...Ami kb. azt jelenti hogy az első 5 évben ráköltenek annyit mint a tavaly "einstandolt" manyup vagyon...

elwood 2012.08.07. 16:12:41

@M_R: most mit terheled itt gazdaságossági számítással a békemenetet,

azok annyit értenek belőle, hogy vérszívó multi meg liberálbolsevik dogmatikus kommunisták

M_R 2012.08.07. 16:22:18

@elwood: Békamenet :) Nagy részük olyan szellemi színvonalon helyezkedik el hogy ha még kicsit kisebb IQ-juk lenne, akkor már szobanövények lennének :)

Abban menetelésben az különösen bizarr volt hogy élén az a Széles Gábor menetelt, aki személy szerint több ezer ember életét tette tönkre (Ikarusz) meg az ex-Népszabadságos/Népszavás Bencsik:O)

M_R 2012.08.07. 16:39:16

@elwood: Amúgy terhelhetném őket mászaki számításokkal... Valamelyik nagyeszű fidesznyik kitalálta hogy a távvezetékek oszlopain telepítenék a bázisállomások antennáit... Ha eltekintünk attól az apróságtól hogy akkor telefonálni csak lakott területen kívül a pampákon lehet, bizonyára a GSM rendszer kifejezetten rajong egy 120kV-os távvezeték által keltett elektromágneses mezőnek...Karbantartani is egy élmény, mert ki kell szakaszolni egy pár km-es távvezetéket - arra a néhány órára egy-két jelentéktelen városka (mint pl.Budapest) részben elektromosság nélkül marad...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.07. 17:21:23

@M_R: "először ki kell építeni az infrastruktúrát"

Nem kell, lehet. Okosabb bérelni amíg kicsi az ügyfélszám. A Voda is évekig bérelte.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.07. 18:23:18

@horex: Arra gondolsz, egyszercsak rádöbben, hogy ő tk. Grimaldi-származék, csak a kórházban elcserélték? Vagy hogy?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.07. 18:26:15

@M_R: Meg az ex-Népszabadságos Bayer.
Vagy ő nem menetelt, csak a száját tépte?

Ppix 2012.08.07. 22:03:37

@M_R:
Ezeknek magyarázhatod hogy a semmiből nem lesz hálózat. Nem fogják fel ésszel hogy a "jönne egy negyedik szolgáltató és letörné az árakat" fohász kb. olyan röhejes mintha Szegedi Csanád a pártgyűlésük előtt imát mondana..

pestiági 2012.08.07. 22:04:13

@Ppix: Kevés ember tud értelmezni egy szolgáltatói szöveget, én ezek közé tartozom! Szó szerint értem! Attól, hogy te a sorok között olvasol,és a törvényalkotó SZÁNDÉKÁRÓL papolsz, valamint bunkó módon kommunikálsz, még nem lesz jobb és tisztességesebb világ ebben az országban! Hihetetlenül szűklátokörű majom vagy!

pestiági 2012.08.07. 22:06:18

@svgh1: köszön, végre egy biztató szó! Igen, azt gondolom, hogy nem szabad hagyni a dolgokat, és kiszolgáltatottnak lenni minden körülmények között!

Egyéves Önkéntes 2012.08.08. 07:29:55

@elwood: asszem bennem eltört valami a manyup lenyúlás után
mindig azt hittem, hogy hülye politikusok vannak és nem értettem miért
most már értem
van az országban több százezer olyan ember, aki elmegy békemenetre, közvetlenül az után, hogy kilopták a szemét is.
és van olyan, aki tudja, hogy a falu első embere lop-csal-hazudik és egy gerinctelen f.sz, de mégis elmegy és megválasztja

Egyéves Önkéntes 2012.08.08. 07:34:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: én dolgoztam állami cégnél és most dolgozok maszeknál
ég és föld a különbség
ha én úgy dolgoznék, mint egy hivatal, akkor repülnék, mint kotlós szarni
az igaz, hogy van, aki itt is lop, de egy tulaj a saját zsebén érzi ezt és tesz ellene ha elég okos, ha meg nem, akkor feldől, mert őt nem segíti ki az állam, ha szarul gazdálkodik
az állami cég vezetője meg tudjuk kinek lop.

Egyéves Önkéntes 2012.08.08. 07:39:33

@M_R:
Egyesek úgy gondolják, hogy nem etikus, ha külföldi szolgáltatók kezében vannak az általuk megépített mobil átjátszótornyok és azokat állami kézbe kell venni, még mások úgy gondolják, hogy az előzőeken felül még el is kell őket számoltatni. Ön mit gondol?

Ppix 2012.08.08. 09:21:38

@pestiági:
Sajnálom ha nem érted.
Távközlési adót a szolgáltató fizet. Valamilyen adószámítási mód szerint.
Te meg áremelést fizetsz. A szolgáltató által kitalált tételeket terhelő magasabb áron.
A kettőnek jogilag és számításmódját tekintve semmi köze egymáshoz. Halálosan felesleges a NEM RÁD kiszabott távközlési adó NEM RÁD vonatkozó képletével számolgatni a saját személyes kis telefonszámládat.

Sehol semmilyen törvény nem mondja hogy tilos nagy mértékben árat emelni és azt sem hogy a mostani áremelést a távközlési adó képletével kell végrehajtani minden ügyfélre.
Azt nem is tudhatod hogy minden ügyfélnél mennyit emeltek és azt sem hogy ez a "áthárítás" nagyobb mértékű-e mint a szolgáltató által fizetendő adó összege. Ehhez ugyanis tudnod kellene az összes ügyfél forgalmi szokását.
Így még az az állításod is hamis lehet hogy az adót nagyobb mértékben hárítják át a fogyasztókra. Ugyanis a fentiek miatt nem egyesével kellene vizsgálni.

Ezzel az indoklással a fogyasztóvédelemhez fordulni elég nevetséges. Az adótörvény a szolgáltatóra vonatkozik, az áremelés meg rád. Nem értem hogyan gondolod megtámadni az áremelést az adótörvény alapján, aminek semmi relevanciája nincs rád...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.08. 10:24:00

@Egyéves Önkéntes: A legtöbb magáncég tulajdonosa:
- esetenként nem is tudja, hogy melyik cég és milyen arányban az övé
- nem szerepel véletlenül sem a cégbírósági bejegyzésben
- (már rég) nem tudja, mivel is foglalkozik a cége.
Valahol a 10-25(-80) fő között törvényszerűen átváltozik személytelenné a menedzsment. A mikro-, kis- és középvállalkozások önkizsákmányoló tulajdonosai egyben a cég vezetői is, idehaza leginkább önmagukat zsákmányolják ki (kivéve persze a bűnözők által megvásárolt pénzmosó/fedő, legtöbbször kereskedelmi-vendéglátóipari cégeket). A nagyobb volumenű vállalkozások, cégek tulajdonosainak legfeljebb a stratégiai döntésekbe van beleszólásuk. Vannak persze kivételes kultúrájú cégek és kivételes vezetői kvalitásokkal rendelkező (gyakran tulajdonos) cégvezetők is, akik több száz, esetenként több ezer ember munkáját és sorsát is átlátják, de ők általában autokraták. Az meg nem divat.

Az állami cég és a hivatal szintén kettő. Magánhivatal pl. egy könyvelő/könyvvizsgáló iroda, egy közjegyzői iroda, egy ügyvédi iroda, és a bankok is azok (nálunk).
Egyszerűen vannak jól és rosszul működő cégek, függetlenül a tulajdonosi formától. Amelyik cég monopolhelyzetben van, és azt számol fel költségként, amit akar, ott az ügyfél, a partner szív, amelyik meg "eszkimó" és minden munkáért háromszor küzd (megnyerje, elvégezze (legyártsa), kifizettesse) ott a dolgozó csak csereszabatos alkatrész.

mtibor72 2012.08.08. 14:52:44

@Ppix: De azt be kell látni hogy az áremelés kizárólag a Fityesz telefonadója miatt van. Szerintem ez is jó "szavazatszerzés" lesz számukra.

Ppix 2012.08.08. 16:15:57

@mtibor72:
Persze hogy azért van. Csak a sunyi kormány gondoskodott róla hogy olyan adót kreáljon, aminek összegét feleslegesen bonyolult kiszámolni, ellenben alkalmas arra hogy félrevezesse az embereket és multiellenes hangulatot keltsen.
Elég az meggondolni hogy vannak díjcsomagok, aminek teljes havidíja lebeszélhető adott percdíjon. Egy ilyen díjcsomag díjazását nyilván képtelenség úgy megemelni hogy használat arányosan sújtsa az összes ügyfelet, azt is aki 80,95 vagy 130%-ban beszéli le a havidíjat.
És jönnek a zemberek, akik nem látják át az összefüggéseket és haragszanak mert az ő számlájuk jobban nő mint amennyi az adó volt.
Azt meg nem értik hogy egyrészt ez jogi-gazdasági értelemben irreleváns, a szolgáltató meglévő árazása miatt meg törvényszerű, nem az "adókulcs" szerinti áremelést kapja mindenki, mivel az kiszámolhatatlan sok esetben.

A végső képlet az hogy a kormány a távközlési cégeken keresztül adót vetett ki a telefonálókra.
Ez van.

Zwei (törölt) 2012.08.08. 17:19:44

@Ppix: igen jo meglatas. Lasd meg: tranzakcios ado (ahol ugyanigy a Bank lesz az adoalany), mely altal a 'gonosz' bankok ellen lehet meg jobban hergelni a devizahiteleik miatt amugy is zabos un. 'zembereket.

Es mivel az ossznepesseg kb. 80%-a funkcionalis idiota, erre a hangulatkeltesre vevok is lesznek. Akinek meg van esze, az visszavesz a telefonalasbol, hasznalja az ingyenes alternativakat ahol csak lehet, mobiltelefonjat kizarolag hivasfogadasra hasznalja vmi feltoltokartyas csomaggal. Mint ahogy pl. en is fogom tenni.

2012.08.09. 11:46:27

és hol van az első 10 perc adómentessége, kecsege?

mtibor72 2012.08.09. 18:15:21

@merjünknagyotálmodni: Úgy látszik az ködé vált mint a MANYUP pénz. Beetették a zembereket a perc alapú adóval, vicces
fiúk ott a Fityeszben.

Ppix 2012.08.09. 22:01:43

@merjünknagyotálmodni:
"és hol van az első 10 perc adómentessége, kecsege? "

Remek kérdés, ez is csak azt mutatja, hogy vagy koncepciótlan ötletelgetés ment és a kormány a szokásos módon össze vissza beszélt és végül inkompetens, szakmailag nem egyeztetett döntést hozott vagy rosszabb esetben ez is csak előre megfontolt kommunikációs trükk, hülyítés volt, amivel nyugtatták a parasztot hogy nem kell aggódnia nem fog ez neki fájni. De persze tudták előre hogy vaskos hazugság, fizetni kell mindenkinek mint a katonatiszt...
Kiváncsi vagyok mikor veszi észre a nép hogy az előző garnitúránál sokkalta sunyibb, hazudósabb és nagyobb kártevő banda került hatalomra...

M_R 2012.08.10. 11:12:40

@atpijkamo:
"@M_R: "először ki kell építeni az infrastruktúrát"

"Nem kell, lehet. Okosabb bérelni amíg kicsi az ügyfélszám. A Voda is évekig bérelte."

Csak ha béreled akkor nem biztos hogy hűdeolcsó leszel.. Mert azt nehezen hiszem hogy ha zállami mobilszolgáltató bérli pl. a Voda hálózatát, akkor a Voda olyan hülye hogy olcsóbban adja bérbe mint amibe neki kerül a hálózat üzemeltetése - és mindezt azért hogy az összes ügyfele átmenjen a zállami szolgálattóhoz...

Meg a Voda sem úgy kezdte hogy bérelte az egész hálózatát: előbb betolt pár miliárdot saját hálózat építésébe és ahol nagyon macerás volt a lefedettség biztosítása ott feltette a saját rendszerét egy-egy meglévő bázisállomásra. És a Vodának is beletelt pár évébe amíg nyereséges lett. Csak a nagy különbség az, hoyg a Voda magántőkéből költekezett - a leendő zállami szolgáltató meg a ti adótokból akar hálózatot építeni - vagyis ha nyereséges lesz, akkor szép jutalmakat lehet osztani a zállami csinovnyikok között (bár gyanús hogy már a veszteséges időszakban is lesznek szép fizetések meg jutalmak...) - ha meg nem akkor a veszteséget meg továbbra is fizetitek mint szja, tb és nyugdíjárulék, bele a nagy feneketlen állami feketelyukba...
De hát a békamenet-népe így szereti, ha lehetőleg minél több pénzét öntheti bele.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.10. 12:12:04

@M_R: Kiépíteni egy teljes hálózatot, és azalatt azt nem használni, ügyfeleket nem szerezni óriási hiba. Van három szolgáltató, ha nem tömörülnek kartellbe, biztos lehet valamelyiktől ésszerű áron béreni. Most a politikusok lopásáról, és az általuk kinevezett csinovnyikok lopásáról, butaságáról nem beszélnék.

"A Vodafone Magyarország Zrt. (akkor még Vodafone Magyarország Rt.) 1999. július 7-én nyerte el a Hírközlési és Vízügyi Minisztérium koncessziós szerződését a harmadik magyarországi GSM 900 / DCS 1800 szabványú mobil távközlési hálózat kiépítésére. Magát a koncessziós szerződést október 8-án írták alá, a szolgáltatást végül november 30-án vezették be. Kezdetben a Pannon GSM, valamint a Westel 900 rendszerét, majd 2001. január 6-ától kizárólag saját hálózatát használva nyújtja szolgáltatásait a Vodafone. 2003 májusában köszönthették az egymilliomodik előfizetőt. 2005. december 16-án indították útjára UMTS szolgáltatásukat."

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_mobilszolg%C3%A1ltat%C3%B3k

Örülök, hogy segíthettem.

elwood 2012.08.10. 13:06:05

@Egyéves Önkéntes: hát bennem is. ennek az országnak kell még vagy száz év, hogy kinőjön a - cár atyuska, ferenc jóska, kádár, orbán majd mindent megold, csak a körülötte állók hátráltatják - gondolkodásból.
süti beállítások módosítása