Tékozló Homár

Mindenki bekajálja a haknizó hüllősök jegyártrükkjét

2013.03.08. 11:24 | jackyll | komment

reptiles.jpgBár többször is szerepeltek már a Homáron, a velünk született sárkányéhség miatt előbb-utóbb minden gyereket elvisznek hüllőshowt nézni, aminek mindenki benézi a trükkös jegyárát. A végtelen turnét lassan élőben lehet követni nálunk is. Februárban Újpesten született egy élménybeszámoló, most pedig Dunaújvárosba kígyóztak be.

Már kétszer volt itt a homáron, de ezek a nyomorultak még mindig trükköznek az árral (azaz csak a kedvezményt írják ki, lásd melléklet): Most éppen nálunk hirdetnek. Úgy látszik nem tudják levedleni ezt a szokást, mert hidegvérrel átvernek bennünket és újra és újra le kell nyelnünk a békát. Hűljön rájuk a bőr!

Üdv, Egyéves Önkéntes

Az újpesti élményekből kiderül egyebek között, hogy zavarodottnak tűntek a jó eséllyel benyugtatózott hüllők, illetve hogy anyukának igazából 1900, nagyszülőknek 1600 forint a belépő, és 1000 forintért lehet teknőssel fotózkodni.

Sokáig tűrök és morgok magamnak, főleg, ha a gyerekeim szórakoztatásáról van szó, de azért van egy-két dolog, ami tényleg kiveri a biztosítékot! Kezdjük ott, hogy már a plakát gyanúsan emlékeztetett a tavaly decemberi Dino-Expo nevű kiállításra, ahol néhány kókadt dínón kívül meg lehetett nézni a BBC által gyártott „Dinoszauruszuok, a Föld urai” c. sorozat összes részét (azt mondjuk nem tudom, a BBC megadta-e a jogokat a nyilvános vetítéshez), ha az ember elviselte a háttérben sejtelmesnek szánt, ámde idegesítőre sikeredett villódzó fények okozta fejfájásrohamot.

De egy kétgyermekes anyuka a gyerekeiért sokat tűr és mindent (na jó, majdnem mindent) megtesz, és ez valóban jó programnak ígérkezett. Még időben észbe kaptam, hogy egyedül egy 2 és egy 4 évessel nem merészkedem a Gigante Reptiles (gigantikus hüllők) közé, így a kicsi otthon maradt apával, a fiam meg én viszont nekivágtunk a „60 perc izgalomnak a hüllők világában”.

Az egészről onnan értesültünk, hogy az óvoda környéke szépen ki volt plakátolva, és az ovi is tele volt rakva a mellékelt szórólappal, ami bőszen hirdette:

OVISOKNAK INGYENES!
TOVÁBBÁ 690 Ft. EGYSÉGES
KEDVEZMÉNY MINDENKINEK

Ezt én többszöri gyors olvasatra is (egy darab tanári diplomával a tarsolyomban) úgy értelmeztem, hogy a gyerek ingyen megy be, én alig 700-ért. Aztán, mielőtt indultunk volna, fogmosás közben az gyanúm támadt, hogy meglehetősen félreértelmeztem a szöveg tagolását, valamint a Ft után teljesen feleslegesen odabiggyesztett pontot, az ugyanis nem a mondat végét jelentette. Vagyis a ki tudja mennyibe kerülő belépőből mindenki 700 Ft-os kedvezményre jogosult. 1500 Ft volt a pénztárcámban, ennyivel vágtunk neki a kalandnak, gondoltam, ennyiből csak kijön.

Nem jött ki. A helyszínen kirakott papírfecni azt hirdette, hogy felnőtteknek 1900, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1600 Ft a belépő. Mivel már ráizgult a gyerek, nem volt szívem cserben hagyni, úgyhogy futottunk egyet egy ATM-ig. Még időben érkeztünk vissza ahhoz, hogy meglehetősen normális helyet szerezzünk magunknak és valóban testközelbe kerülhessünk a „félelmetes, gigantikus” hüllőkkel. A komfortérzetemet erősen visszavetette, hogy ruhatár nem volt, így 0 fok körüli kinti hőmérséklethez öltözve ülhettünk a kabátunkon egy 30 cm magas és 30 cm keskeny padon. Ebben csak az volt a jó, hogy 10 perc után teljes érzéketlenségig elzsibbadtak a lábaim, így legalább már nem fájtak a kényelmetlenül kitekert félig guggoló ülőpózban.

Aztán jöttek a gigante reptiles, illetve hozták azokat barátságtalan és kevésbé barátságtalan arcú bácsik, és szélsebesen hordozták körbe az ámuló gyereksereg és feszengő felnőttközönség előtt. Voltak ott siklók, kígyók, krokodilok, teknősök, meg különböző gyíkféleségek. Azonban kiderült, a "gigantikus" jelző annak szólt, hogy a felvonultatott példányok a nem nagytestű hüllők között "gigantikusnak" számítanak (pl. egy átlagosan 1,5 méteresre növő siklófajhoz tartozó egyed a félelmetes 160 cm hosszúságra nőtt! De sorolhatnám...) A narancssárgára szolizott bemondó bácsi, aki a keverőpult mögött állt, minden állatról elhadarta, hogy hol él, mekkorára nő meg és mit eszik, ám ebből az egyre növekvő zsivajban, amit tetézett a hatást fokozandó harsogó aláfestőzene, alig lehetett valamit érteni.

A szünetben, akinek még maradt pénze, lehetett tombolát vásárolni 400-ért (4 nyertest húztak ki, akik választhattak a Kínai Népi Demokrácia fröccsöntött játékremekei közül egyet-egyet), fogyasztani a büfében (kis adag pattogatott kukorica 500 Ft), illetve fényképezkedni a „gigantikus hüllők” egyikével (teknős, kígyó, krokodil) 1000-ért!!!

A szünet után folytatódott a show, körbehordoztak néhány állatot, mindenkire jutott 1-2 másodpercnyi idő, hogy megsimogassa azokat, végül egy hatalmas, 6 méteres albínó anakonda zárta a műsort.

A gyerek jól érezte magát, így a program elérte a célját. A baj csak azzal van, hogy én rettentő keserű szájízzel távoztam, és megfogadtam, hogy ha legközelebb hasonló betűtípussal és stílusban készült plakátot látok az óvoda környékén, inkább nem viszem oviba a gyereket, de még egyszer nem húznak be a csőbe.

Mert nem is az árakkal van a gondom (azzal is, de ez más kérdés), hanem a móddal, ahogyan az egész lehúzás kezelve van. Kezdve azzal, hogy nem lehet sehol tájékozódni, hogy mennyibe fog fájni az egész. A szórólap felirata nagyon is megtévesztő, erre akkor döbbentem rá, amikor többen távoztak még az előadás előtt (a gyerekek meglehetősen lógó orral), mert nem erre számítottak. Akik végül maradtak (velem együtt), azok is erősen morogtak, hogy a hirdetés nagyon is félreérthető (itt azért felmerült bennem egy, a GVH-nak intézett levél lehetősége is).

Sajnáltam az állatokat (komolyan, jobban, mint magunkat). Körbe lettek hurcolva, harsogott a zene és a zsivaj, szegényeknek még esélyük sem volt arra, hogy megszokják a környezetet, már vitték is ki őket. Láthatóan a legtöbbjük ideges volt, meg volt zavarodva. Azokról a szerencsétlenekről nem is beszélve, amelyeket „attrakcióra” is fogtak. A kevésbé barátságos bácsi ugyanis „kígyóbefogást” játszott el egy-két óriáskígyóval, piszkálta, rángatta, toszigálta az állatokat. Ugyan ezt két másik krokival, meg egy gyíkkal is. Rémes volt.
A fotózkodásról nem beszélve. Az egyik anyuka, aki bevállalta az 1 db fényképet 1000 Ft-ért, egészen kikelt magából a csalódottságtól, hogy a gyerekeiről készített fotó életlen, felülről (felnőtt magasságból) fotózták, és ráadásul még az egyik gyereke arca nem is látszik, mert a fotózás pillanatában éppen lehajtotta a fejét. S mindezt 1000-ért.

Megértem én, hogy a mai világban nagyon nehéz profitábilis vállalkozást üzemeltetni. DE!
1.) Ha előre tudjuk, hogy kettőnknek 1900-ba kerül is a belépő, valószínűleg azért elvittem volna a gyereket, mert nagyon érdeklik az állatok. Már ettől nem éreztem volna úgy, hogy lehúznak!
2.) Ha a fotót 500 Ft-ért készítik, valószínűleg többen vállalkoztak volna rá (még én is lefényképeztettem volna a gyereket egy kígyóval a nyakában), mert ennyi azért egyszer belefér. Ha mégsem sikerül a kép, legyen lehetőség a megismétlésre, vagy ha totálisan rossz a kép, legalább ne kelljen feleslegesen megvenni. Nem hiszem, hogy egy kép előhívásának önköltsége a 150 Ft-ot meghaladná, és akkor nagyon is bőkezűen kalkuláltam.
3.) Ha a mennyiség nem menne a minőség rovására, vagyis, ha csak fele ennyi „gigantikus hüllőt” vonultattak volna fel, viszont több információt kaptunk volna róluk, több ideig lehetett volna nézni őket, ne adj isten valóban „testközelből” (nem ragaszkodom a simogatáshoz, de ha már elhozzák az állatokat, akkor legyen a gyerekeknek esélyük tényleg megnézni őket), akkor az élmény(?) mellett még hasznos is lehetett volna.
4.) Ha nem éreztem volna azt, hogy az egész arra megy ki a „szereplők” részéről, hogy vasárnap van, mindjárt ebéd, gyorsan tudjuk le az egészet, aztán számoljuk meg a bevételt, akkor esetleg én magam reklámoznám a barátaimnak, az ismerőseimnek, hogy milyen jó kis program ez, igazán megéri az árát, menjetek el ti is.
Ha a szervezők a fentieken elgondolkodnának, változtatnának az árrés-politikájukon, elolvasnának néhány marketing könyvet, és valahogy gyerek-közelibbé tennék az egész előadást, akkor még a mai világban is sikeresek lehetnének.

Így viszont keserű szájízzel jöttem el, és csak annyit tudok mindenkinek tanácsolni, messzire kerüljék el a Gigante Reptiles show-t. Az én fiamnak tetszett az előadás, de még csak 4 éves lesz, és igazából a második részben már eléggé feszengett, hogy mikor lesz valami izgalom. Viszont úgy láttam, a nagyobbacska gyerekek többnyire csalódottan távoztak. Ezért aztán egyetlen öröm az ürömben, hogy az én gyerekem legalább jól érezte magát és a legnagyobb fájdalma csak az volt, hogy nem vettem neki 600-ért egy silány gumikígyót.

Kár érte. :(

Gabriella

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.03.08. 15:28:42

Ha minőségi módon megcsinálnák, kb. 15.000 Ft lenne egy belépő.

Taxomükke (UK) 2013.03.08. 15:30:01

@atpijkamo: Azbazmeg, komenista. Ökör.
Sajnálod a pénzt virágra, az van.

Manyecska 2013.03.08. 16:48:31

@Fejesrob: ne mondd már! volt jó pár éve egy élethű méretű dínóshow, 7500-15.000-ig volt a jegy, és a Sportarénában!

AtiSnatch 2013.03.08. 17:53:58

most mér kell kígyót békát kiabálni csóri cirkuszosokra,he?

Dr. Kix 2013.03.08. 18:05:23

@ColT: Te vagy az, Ráró?! :)

rug82 2013.03.08. 19:04:14

Minden hülyegyerek tanárnak és büfé-ruhatáros szakra megy? Ha valaki képtelen értelmezni azt, hogy "700 Ft. kedvezmény", az vigye a gyerekét lagzilajcsi koncertre, vagy orsósviktor szónoklatokra; ott a helye!!

AtiSnatch 2013.03.08. 19:23:01

@vénszivar: azért elég sok a fajtád beli is az ilyen helyeken :D (nem bántásiból mondom :D)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.08. 19:55:13

@atpijkamo: hogy nem hall, az nem jelenti, hogy nem is érzékeli a rezgéseket... Próbálj pár órát ülni/állni valami kihangosított rendezvény hangfala előtt füldugóval! A belső szerveid is rezonálnak... :D

madandcrazybird (törölt) 2013.03.08. 20:26:39

@Robert74: En is erre jutottam.
En is diploma nélkül.
De ez is csak megerősíti bennem azt a meglátásom, hogy egy diploma nem egyenlő az esszel és intelligenciával.

madandcrazybird (törölt) 2013.03.08. 20:35:18

A poszterina nem túl intelligens és nem igazan vetül rá jó fény ezen poszt után.

Mit szeretne venni 2ooo forintért?
Szerinte a benzin, a munkások bére, egér a kígyóknak ingyen van?

Masik az hogy a sok kedves szulo minek visszi el a hulye gyereket allatot kinozni?

A sok kis hulye mind simogatni akarja a hulloket.
Nem hulyegyerekek, nem simogatunk allatokat.
Teljesen sokkoltatok oket.
Kicsit allszent dolog hogy a nyugtatoert rinyal de azert a torturaert nem amit ok muveltek az allatokkal.

Hogy a faszba lehet egy ketezer forintos jegyert rinyalni?
Normalis?
Nincs ingyen semmi, meg akarnak elni ok is, allatokat el kell tartani.

Mondjuk eleg rossz eletuk lehet szegeny dogoknek.

Egyebkent ki az a hulye aki ilyen vandor cirkuszosokkal, hintasokkal szoba all?
Na mindegy, az emberiseg eltartja az idiotakat is.
Ez a fene nagy civilizacio.
Regen az eletkeptelen legalabb ehen doglott.
Ma mar etetjuk oket.

nandras01 2013.03.08. 23:37:29

nos, aki egy ilyen kinézetű plakáttal hirdetett akármire hajlandó elmenni, az még azt is megérdemelné, hogy a helyszínen etessék meg a zóriáskélgyóval.

ha még fizet is a belépőért, akkor legközelebb őt kell mutogatni, egy "a világ balekja vagyok" feliratú táblával.
nem beszélve arról, hogy hol van ilyenkor a gyámügy?
a kedves szülő már azzal, hogy egy ilyen, hörömpő cirkusz, világszám!, színvonalú ripacshalomra bevitte a gyermekét, önmagában is súlyosan büntetendő cselekményt követett el.

Xezs 2013.03.08. 23:50:47

No, akkor most minden szülő tudja meg, hogy a szülő pénztárcájához a gyerekén keresztül vezet az út.

Azt észrevette a publikum, hogy valamelyik gyerekcsatorna mennyire agresszíven reklámozza országszerte a Tini nindzsa teknőcöket? Csupán azért teszi, hogy a csimota jól érezze magát otthon szombatonként?

Biztos?

Naugye.

Lócit ROM 2013.03.09. 00:27:43

Szasztok! Szegeden volt hüllőkiállítás anno. Mondom az exemnek, elviszem a kölköt. Nem ilyen lehúzós volt, hanem frankó. Mondja az exem, persze fizetsz érte vagy 4 ezert ft-ot. Mondom, néztem neten, csak 1500 körül lesz. Ofkórsz hülye voltam. Meg azt mondja, azért fizetsz olyan sok pénzt (szte 4-5 ezer még mindig), hogy dõglõtt állatokat mutogass a gyereknek? Mi vaaaan bazmeg? Te kevered az őshüllőkiállítással bazmeg. Na megvolt a napi méreg jó 1 órás hüllőszakértői előadás meghallgatása után :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 07:36:48

Jóreggelt!

Hüllőkiállításra nem visszük a szittya magzatot, értem? Lónaka faszát, visszük tanyára gyesznyót meg tehent nézni, esetleg loncsospulit. Egy kivétel van még, a zebra. Annak lenni köll minden magára valamit adó magyar tanyán. Osz kész. Magyar kölökbe magyar vér, magyar álat.

Ezt egyéves Önkéntes élte át?

@Lócit ROM: Nem vótál hüje, mer télleg annyi vót, hiszen itt is a "kedvezményt" írja ki a tetvedék banda, és a belépő télleg 1500 körül van. hacsaknem nyugdíjas vagy, vagy ovis, kituggya... :)

a műanyag őshüllősök nemsoká jönnek ide, szerinted mostakkor az nem igazi? mer halott dínót ki a faszom akar nézni ugye.

Lócit ROM 2013.03.09. 08:20:20

@Dr. Körömlakk ®: ott is vótunk a pulyával, mármint az őshüllősön. Mekkérdeztem, hogy élnek-e még, aszonták épp most döglöttek éhen azt ássák el mélyre őket. Kiásták fél északi-várost, akkorák a dínók. ya, az lehet, hogy csak csatornázás volt, nemtom már :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 08:32:41

@Lócit ROM: és Te ezér füzettél? egyépként jómagyar szopás szerént kellemest a hasznossal, miképpen lecsatornáztak, egybe a temetéssel. azóta furcsa ízű meg szagú a víz. kurva annyukat, most világosottam meg.

SarahConnor 2013.03.09. 09:58:41

Továbbra is úgy gondolom, hogy aki ezt a kiírást nem tudja felnőtt ember létére értelmezni, azzal probléma van. Nem védem a trükkös plakátszövegeket, de azért ha kétszer átmégy rajta (mert mondjuk elsőre olyan lelkes vagy, hogy flashelsz), akkor le KELL esnie, hogy miről van szó.
Nem csoda, hogy a posztolók csalódottak és dühösek, amiért szembesülniük kell azzal, hogy bizony felnőtt létükre nem tudnak értelmezni egy plakátot.

Hobbi Gilda · http://kismalac.blog.hu 2013.03.09. 10:03:13

@Fenimore: Két lehetőség van: neked mindig, minden körülmények között a lehető leghülyébb álláspontot kell védened valamilyen oknál fogva és/vagy te vagy a pénztároscsaj.

SarahConnor 2013.03.09. 10:11:29

@♚agresszív kismalac: miért lenne az a leghülyébb álláspont, hogy tudjunk értelmezni egy plakátszöveget? Pláne ha már el is dicsekszünk, hogy diplománk van?

Szegény posztoló gyökér volt, és ahelyett, hogy otthona magányában ütögetné a fejét a falba, még ki is írja az internetre, "ide lőjetek" targetként meg bedobja a pedagógusdiplomát is. És akkor ő át van verve, érted?

Hagyjuk már, hogy kié a leghülyébb álláspont. :)

Manyecska 2013.03.09. 10:52:47

@nandras01: nálunk is ki volt rakva,gondoltam átírom vagy letépdesem...kb. egy hónapja. Ovi mellé. Jót röhögtem gondoltam beküldöm a Homárra:P!

Manyecska 2013.03.09. 10:57:45

@Lócit ROM: szia, kérlekszépen ez már 11 éve is 1200 vót Szoboszlón hirdették, node valami hosszú kamionsorba voltak a krokik meg az állatok elhelyezve..nem néztük az árat de a helyszínen közölték hogy mennyi, azt monta az uram "annyiért a f..szom mennyen be!!:."..:D oszt kaptunk valami engedményt!:D:D De köpködtünk utána mi is, de aztán a repülők kiengeszteltek minket mert ott állomásoztak a reptéren ezek...mindenesetre akik a plakátot nézték azokat lebeszéltük:D!

Manyecska 2013.03.09. 12:21:04

Ezt nézzétek meg egy rohadtnagy volt!:)
www.youtube.com/watch?v=1Hhrn68yNh4 2.33-nál a kis T-Rex :))

Manyecska 2013.03.09. 12:48:12

Most úgy olvastam hogy Hokizó hüllők..:O

England win The Ashes! 2013.03.09. 14:43:48

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/: Ez illett is a kilencvenkilencedik kommentnek. Szép volt!

Manyecska 2013.03.09. 14:45:25

@Dr Jozef Vengloš: esküszöm, összefolynak a betűk hóttfáradt vagyok!! :D

Lócit ROM 2013.03.09. 16:22:27

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/: jajj, én írtam ám, hogy nem ezen voltam a büdöskölökkel. az nem vonultatott fel ekkora apparátusot :) talán ha 1 nagyonóriáskígyó volt egy fél aligátor társaságában. pókok, gyíkok, csúszómászók voltak. és jelzem, nem a parlamentben voltunk :). nem volt előadás fiszemfaszom, de a gyerek élvezte.

Egyéves Önkéntes 2013.03.09. 18:06:59

@Fenimore: Kedves fenimore, légy szíves magyarázd meg, hogy a plakát alapján mennyi a jegy ára, mert az ugyan sehol ki nincs írva. Én egyébként tudtam értelmezni a kiírást, de a sorban mindenki anyázott, mert gyerekkel nem akart kiállni belőle már.
Ha szerinted ez korrekt (a kár és haszonról szóló értekezésed után simán kim s nézem belőled) akkor a baj a te készülékedben van.
Ha az lenne kiírva, hogy ár ennyi, abból kedvezmény ennyi, akkor az korrekt lenne, de ez így átverés. Ugyanúgy átverés, mint a 90 dekás cukor és a 9 decis olaj. Hiába van ráírva, hogy annyi, jogilag nem basznak át, de erkölcsileg igen is.

Egyéves Önkéntes 2013.03.09. 18:09:03

@Dr. Körömlakk ®: Nem én éltem át, csak beküldtem, mert volt már itt kétszer is.
Minden bizonnyal jól megbüntették őket, azért folytatják.
A poszt eleje az enyém, a pedgagógus diploma már nem. :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.09. 18:20:28

@Fenimore: Megállapításom nem csak jelen posztra vonatkozott. Te vagy az, aki úgy ül fordítva a lovon, hogy nem háttal előre, hanem fejjel lefele.:-)

2013.03.09. 18:21:57

Többször volt róla már szó. Aki ezek után ezeröttel a zsebében elindul szopni, ÉS posztolja is az bizony vadász a javából.

Lócit ROM 2013.03.09. 19:33:40

Én úgy gondolom, hogy értelmezhető. Annyi a szarás ezzel sztem, hogy eccerűen csak íkúhuszár volt aki tervezte a plakátot és azt hitte pontot kell tenni a Ft után. Ez lehet megtévesztő, de eszvé szerint csak egy kibaszott idióta az egész hüllős bagázs.

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 19:38:40

@Egyéves Önkéntes: akkor mostan ne érezzek együtt? :)
@Lócit ROM: sztem nem. tutira a megtévesztés volt a cél. vannak ezek annyira férgek hidd el...

bazd, elmész a bódba, osz nézed mennyibe kerül a prifiterror (!), érted. osz nézed: 750 Ft.
de nemám, mer az a kedvezmény. eszedbe se jut, hogy a kedvezmény van föltüntetve, az eredeti ár meg nem. ezek pontokkal meg rövidítésekkel nem baszkódnak, ezek csótányok.

Lócit ROM 2013.03.09. 20:15:43

@Dr. Körömlakk ®: oszt épp honnést tudod Peg, hogy szeretem a profiterrort? :) amúgy kiírták, hogy kedvezmény. hánem? háde :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 21:20:58

@Lócit ROM: ja, ilyenre szokják írni itt a homáron, hogy " vótkedvezmény? vót. akkor pofád befogod" :D
tippeltem, bejött? :D

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 21:25:45

@vénszivar: mosmér, a mútkor olvastam a lakásrezsicsökkentős posztba, hogy kushaggyék a elvtárs, mer vótkedvezmény, tehát csihadás van.

vénszivar 2013.03.09. 21:40:12

@Dr. Körömlakk ®: biztos úgy van! igaz egy kukkot sem értek belőled, de jól nézel ki, már az is elég nekem :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 21:45:15

@vénszivar: hátbazmeg öreg, itten az a szokás, hogy a poszttolónak nem lehet igaza ugye. ezesetben is lehet rá indokot találni, a jó homár-módszer szerént, hogy a júzer kapott kedvezményt, oszt kész. ennyi a logika. teccikérteni-e? vagy lerajzoljam? :)

Lócit ROM 2013.03.09. 21:47:22

@vénszivar: jól néz ki? :)

@Dr. Körömlakk ®: Te vagy a képen? :D

vénszivar 2013.03.09. 21:55:10

@Dr. Körömlakk ®: rajzolhatsz is, de egy egész alakos csak fülbevalós fotónak az emailomra jobban örülnék. az asszony nem annyira, de még mint fiatal házasok, megbékíteném...

Lócit ROM 2013.03.09. 21:55:15

nanáhogy, Al-re simán ráverek vagy 2 másodpercet, na? :D

vénszivar 2013.03.09. 21:57:19

@Lócit ROM: ki? az anyósom? kibaszott jól!:)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 21:57:50

@vénszivar: rajzolok, azon ne múljon, de nem mailra, ide felteszem, ok? király lesz , izgulóggyá előre :D

@Lócit ROM: akkor kapásból lesz egy 6 másodperces liezon.... nagyon várom :D

vénszivar 2013.03.09. 21:59:44

@Lócit ROM: vered? mint a másik lófasz,@ColT:! ilyenek vagytok, ti.

Lócit ROM 2013.03.09. 22:00:02

@vénszivar: jajj nem, megvakútam :)

@Dr. Körömlakk ®: várj, akkor tévedtem, 1 :)

vénszivar 2013.03.09. 22:01:40

na jó van... Hí a "kötelesség". lépem.

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 22:02:50

@Lócit ROM: hopp! megvót! jóvót, ereggyünk mink is haza :)

Lócit ROM 2013.03.09. 22:13:53

@Dr. Körömlakk ®: mááán, akkor megint egy így jártam. bazmeg minden alkalommal, picsábamán :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.09. 22:17:29

@Lócit ROM: mosmér, teljesen jó, marad idő a mónikasóra, ez amúgy is hót undi :)

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 06:57:05

@Dr. Körömlakk ®: Most ne! :)
Tavaly voltam, de akkor ingyé, mert kaptam egy marék vip jegyet.

Egyébként tényleg látszik, hogy ez kedvezmény, de mégis átbaszás, mint a cukor, lásd fentebb. :)

Manyecska 2013.03.10. 10:48:35

@agresszív kismalac: nincs a faszomat, ott van a strand mellett kb ötszáz méterre, a mezőn!! fakk. Vitorlázógépek, gy.k...óbazdmeg.

SarahConnor 2013.03.10. 10:51:33

@Egyéves Önkéntes: kedves Önkéntes, az ár nincs kiírva, de azt, hogy "továbbá 700 Ft egységes kedvezmény mindenkinek" - ez semmiképpen sem értelmezhető jegyárnak.
A jegyár nincs kiírva, és ez valóban nincs rendben, ahogy az sem, hogy egy 5 szavas mondatot ne tudjunk helytállóan értelmezni.
Erkölcsileg, igen, megkérdőjelezhető.

Ha innentől kezdve azért nem lesz soha igazam, mert a kurva kár-haszon vitában nem értettünk egyet, akkor sajnos neked vesztett ügyed van, járkáljál nyugodtan gigahüllő sokra, baszki.

@agresszív kismalac: igen, gondolom te is a kár-haszon hsz-eimre haragszol még kmindig. Csak egy kérdés: utánanéztetek? Vagy csak megnyugtat benneteket, hogy többségben vagytok?
Azt meg továbbra sem árultad el, hogy jelen posztban miben is ülök fordítva a lovon. Gondolom, semmiben.
Én kérek elnézést, amiért nem dőlök be egy genyón megfogalmazott gigahüllő plakátnak. Anyám borogass!

Manyecska 2013.03.10. 11:04:42

Különben ezek a dinóshow-k pont olyanok mint a bankok devizaajánlatai, haggyuk is:D

Manyecska 2013.03.10. 11:14:02

@agresszív kismalac: tudod melyik strand, ahol hullámzik folyamatosan a mediterrán strandmedence meg homokos az eleje. Nem értem mért olyan kiba hideg a vize gyerek majd belefagyott /akkó volt kétésfél/:( D

Manyecska 2013.03.10. 11:17:38

Najó basszátok meg tényleg értelmezzétek tik a plakátot amikor egy ötéves csacsog folyton meg rángassa a kabátod:O..:( :D:D

CID 2013.03.10. 11:37:33

Mondjuk, ha valakinek erről a plakátról az jön le, hogy 690 ft a belépő, nemcsak, hogy a diplomáját kellene elvenni, hanem azt az oktatási intézményt is be kellene zárni, ahol szerezte....

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 11:46:31

@Egyéves Önkéntes: perszehogy átbaszás. szerintem mindenki tudja értelmezni, ha elolvassa, de ugye az ember arra van ráállva, hogy a belépő árát tüntetik fel, és nem a kedvezmény összegét, a belépő összege nélkül.
bárki bármit mond, ez geciség, pont arra blazíroz amit @Chichén Itza /Quetzalcoatl/: mond, és nem arra, hogy az emberek egytől egyig pontagyú egybites seggfejek. ígyaztán nem helytálló @CID: véleménye. mert nem a tudásra alapoz, hanem a gyakorlatra. mármint a hirdető. és nem él a gyakorlattal, hanem visszaél vele. ez meg ugye tetű dolog.

CID 2013.03.10. 12:36:00

@Dr. Körömlakk ®: Nem, nem az árakat, a kedvezményeket szokták, kihangsúlyozni. Gondolom, te is kaptál, szórólapot az Eötvös Cirkusztól, semmilyen belépőnek nem volt rajta az ára. Lehet puffogni, de mindenki tudja, ez hiszti!

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 12:50:17

@CID: lehet kihangsúlyozni a kedvezményt, de akkor, ha (EVIDENS), hogy ott van a kiinduló ár. szerintem. pusztán a kedvezmény összegének feltüntetése önmagában nemcsakhogy logikátlan, hanem ganaj húzás.
Nem kaptam szórólapot a cirkusztól, a Kölök kapott az iskolában bónuszjegyet, amit le lehetett dodgemezni vagy mi.

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 12:55:31

jajjbazmeg. most nézem. azt írtad, hogy a szórólapon nem volt rajta az ár... nahát. ez önmagában semmi. ha nincs rajta, nincs rajta. a szórólap célja a figyelemfelkeltés. ha ráteszik az árat, ráteszik, ha nem, nem. egyik sem megtévesztő. ha azonban CSAK a kedvezmény összegét írnák rá, mint ezek a ganék, akkor az már megtévesztő szándékú. bár egy szórólap esetében nem is annyira, mint egy plakát esetében. mert a plakátot addig látod, míg gyalogosan elhaladsz mellette, míg a kocsid a pirosnál áll, stb., míg a szórólapot hazaviheted, és tüzetesen átnézheted.
nemtom érted-e a szembetűnő különbséget...

Lócit ROM 2013.03.10. 12:56:15

Szv szerint tényleg geci húzás. Bár úgy érzem a szöveg egyértelmű, nem tartom korrektnek. Kedvezmény. Igen. De mi a faszomból? Ez nem egy bót kirakata, hogy 20-30-40% off mindennek az árából. Ott nem pakolhattyák ki az összes szarnak az árát, de itt nyílván csak 2-3 árkategória létezik. Ha tisztességesen akarnák tájékoztatni a kedves emberkéket, akkor igenis teljeskörű tájékoztatást adnának.

CID 2013.03.10. 13:01:55

@Dr. Körömlakk ®: Az volt rajta, hogy egyet fizet kettőt kap, meg 500 ft kedvezmény. Ha azt látod, 500 ft kedvezmény a tökfőzelékre, mindjárt rohansz, meg sem nézed, amennyiből?:)

SarahConnor 2013.03.10. 13:08:14

@Dr. Körömlakk ®: van különbség, de érdekes módon minden ezzel kapcsolatos poszt arról szólt, hogy többször elolvasták, meg többször visszamentek a plakátot megnézni. Tehát nem csak elsuhantak mellette autóval.

Valószínűleg pont arra apellálnak, aki tényleg csak elsuhan mellette és a 700 ft marad meg benne. Többszöri elolvasásra azért már kilóg a lóláb...

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 13:13:45

@CID: de énigen. meg más is. de ott, ahol egy szolgáltatást nyilvánvalóan kisgyerekes családok vesznek igénybe (lásd fentebb), ott nem azonos a tökfőzelékes esettel. vagy de, ha a potenciális tökfőzelékvásárló esetleg kisnyugdíjas, szellemileg némileg leépült, és rosszullátó.
egyébként csak úgy mondom, hogy ezek a hüllősök SEHOL nem tüntetik fel az eredeti árat, csak (mostantól tudom), hogy a kasszánál. amikor már kivártad a sorod. és a kölöknek MÁR nem lehet azt mondani, hogy neeeem Kisfiam, ennyiért nem megyünk békát nézni. na ez nem tájékoztatás.

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 13:16:46

@Fenimore: hát ha többszöri elolvasásra sem -minimum- gyanús, akkor az tényleg gáz. de - ahogy írod is - nem a többszöri elolvasókra építenek.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 13:53:05

@Fenimore: Ha piacra dobnék egy patkányirtót, aminek tejföl lenne a fantázianeve és pont tejfölös doboz alakú doboza lenne és pont úgy nézne ki, de apró betűvel hátul rá lenne írva, hogy ciánt tartalmaz, akkor szerinted az se lenne átbaszás?
Rá volt írva, miért nem olvasta el, aki megvette?
Miért ne lehetne tejföl a fantázianeve neki?
Túlzok tudom, de akkor is hasonló az ügy.

Egyébként pedig nem értem, hogy miért kell egyáltalán egynél több belépőt eladni, hiszen a kígyó nem kopik el, nem eszik kevesebbet, ha húsz gyerek bámulja és nem csak egy.
Ergo, a hüllős köcsögöket nem éri kár, csak elmaradt haszon.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 13:55:55

@Dr. Körömlakk ®: Pont erre épít, hogy a gyereknek nem mond nemet egy szülő, persze azért néha azt is lehet, de a hüllősök g.cik, ha erre építenek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.10. 13:57:14

@Dr. Körömlakk ®: Eccer volt ilyen 90%-os cipőakció valahol a belvárosba'. Ott is csak a helyszínen derült ki, hogy egy-egy skárpi (szerintük) eredetileg negyedmillába fájt volna.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 14:00:08

@Fenimore: Nem kell utánanézni, faszságot beszéltél.
Ha egy menetjegy 1200 forint, amiből tgyf 200 forint a máv nyeresége, de te nem veszel jegyet, akkor a máv KÁRa 1000 forint, elmaradt haszna 200 forint.
Ha tehát te továbbra is úgy gondolod, hogy egy vállalkozásnak nem okoz problémát, ha a felemerült költségei ellenében nincs bevétele, akkor nincs miről beszélni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.10. 14:06:54

Amúgy a Zállatkertbe 2400 a felnőtt zsuga (és még Bambi is lát6ó). Ezek a köcsögök meg dugják fel maguknak a hatméteres boát.

CID 2013.03.10. 14:26:47

@Dr. Körömlakk ®: jajmá, örülök, hogy te ilyen sikeres vagy, és nem kell megnézed előre mi mennyi. Geciknek, lehet gecik, de, hogy egy pedagógus ezt beszopja, és még hirdeti is mennyire ostoba..... Meg akarnak élni, vannak ennél gusztustalanabb hirdetések, marketing fogások.

SarahConnor 2013.03.10. 15:24:10

@Egyéves Önkéntes: túlzó példa, de igazad van. Nem tudom, hányszor és milyen nyelven mondjam még, hogy de igen, átbaszás szerintem is. Nyugodj már meg.

A MÁVos ügyben meg már rég nem arról beszélünk, amiről a poszt alatt eredetileg szó volt. Én amellett kardoskodok, hogy a poszt, a témáról szóló cikkek és a híradó is pl összekeverik a kár és az elmaradt haszon fogalmát, mikor erről az ügyről beszélnek. Még ha tévedek is azt illetően, hogy ebben a konkrét ügyben most mi is a kár és az elmaradt haszon, a kettő akkor se ugyanazt jelenti.
Tehát nekem a szóhasználattal van bajom. Hogy a MÁVnak ez szar, azt senki nem vitatja. És hogy miért nem tudtok erről leszállni, az már rejtély, komolyan mondom. Ha te tudod jobban, örülj neki, hagyj meg engem hülyeségemben.

És főleg az ilyen megjegyzéseidet "(„Ha szerinted ez korrekt (a kár és haszonról szóló értekezésed után simán kim s nézem belőled) akkor a baj a te készülékedben van. „)" helyezd fel egy tetszőlegesen választott testnyílásodba, ütközésig.

Se a hüllőshow eljárást nem védem, se a bliccelést, és ezt nyíltan ki is mondtam. Még ha hülye is vagyok a gazdasági/pénzügyi MÁVos ügyekhez, azért rosszindulat nincs bennem. Mondjuk legalább olvasni tudok.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 16:40:44

@Fenimore: Hát mindkettőt védted és ezt rajtam kívül többen is szóvá tették. De mindegy is, ettől még ugyanúgy baszogatni fogunk vele. :)
Mielőtt felhelyeznék bármit is bármely testnyílásomba ütközésig, előbb tisztázzuk, hogy ér-e emiatt kár engem vagy csak az elmaradt haszon miatt kell keseregnem?
One does not simply insert anything into himself.

SarahConnor 2013.03.10. 16:48:20

@Egyéves Önkéntes: de könyörgöm, február 27-e óta ez az érdekes neked? De komolyan! Elmaradt haszon? A humorérzéked és az életed hiánya. Kár? Az csak engem ér. Kár, hogy kartávolságon kívül vagy.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 16:58:59

@Fenimore: Most meg meg akarsz ölelni? :)

SarahConnor 2013.03.10. 17:11:59

@Egyéves Önkéntes: hát azért előtte elmennék a világ legjobb éttermébe fosóhányó vírusért. Szóval nem most rögtön.

SarahConnor 2013.03.10. 17:20:28

@Egyéves Önkéntes: igen, ezt már észrevettem. Jó két hét kell egy poénhoz is.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 17:30:31

@Fenimore: Arra célzol, hogy
-nincs humorérzékem,
-nyomorult életem van,
- lassú a felfogásom?

Mindenben igazad van, de tőled még ezek a súlyos tények is jól esnek.
De hogy ne hidd azt, hogy nem adok a szavadra, az előbb levettem a polcról az Európa madarait s a kormos varjúnál (corvus coronix) a madár hangjánál lefirkáltam azt, hogy kár és odaírtam, hogy elmaradt haszon. Alig fért ki.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 17:38:58

@Fenimore: kár* hogy feladod!

* some restriction apply :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 18:31:59

@Egyéves Önkéntes: akkor a hüllősök gcik. állapíccsuk meg mosmán akkor :)
@agresszív kismalac: na mikor ilyet látok, hogy 90%, akkor egyből az jut eszembe, hogy eredetileg csilliárdra tartják, avagy nem annyi jön le belőle, hanem az eredeti ár 90%-áért, azaz 10% engedménnyel viheted el, csak kis cselesek.

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 18:59:13

@Dr. Körömlakk ®: Én már régóta levontam ezt a konklúziót, "kár" hogy nem mindenki ért velem egyet! :)

Dr. Körömlakk ® 2013.03.10. 19:07:03

@Egyéves Önkéntes: én de! mindenki gci, így kell hozzáállni, és akkor nem ér nagy csalódás :D

Egyéves Önkéntes 2013.03.10. 20:24:06

@Dr. Körömlakk ®: Tudom, hogy te igen, de a barátném nem. :)
Amúgy én helyből seggel állok mindenhez, soha nem is ér meglepetés.
Max a gőzfürdőben. :)

Manyecska 2013.03.11. 08:03:43

@agresszív kismalac: csaxólnék hogy eredeti bőr kézműves cipőket menő honfitársaink vesznek 150-200E Ft körül!
Bizony-bizony! Nekem is leszakadt az arcom amikor megláttam a számlákat:D

Manyecska 2013.03.11. 08:05:00

Na jó, elég volt már a Hokizó Hullasóból..

wowerman 2013.03.13. 17:09:12

Ha gyerekem lesz, és akarná ezt, csak megmondom neki hogy hülyeség, nem is akarja ő ezt, és elviszem inkább az állatkertbe

Egyéves Önkéntes 2013.03.14. 09:33:58

@wowerman: nem hülyeség, egy gyereket minden szar érdekel
legalábbis az értelmesebbjét
a baj a történetben a primitív bunkó hozzáállás a manipulált jegyárral
süti beállítások módosítása