Tékozló Homár

40 ezer forintos alázás a nőgyógyászaton

2013.05.14. 15:30 | jackyll | 267 komment

doctor-cat.jpg

A Dr. Rose Magánkórházban biztosra vették, hogy nem találnak semmi komolyat, ezért az orvos sajátos módon próbálta oldani a feszültséget. A viccből lekövérezés sokkja után viszont naiv ügyfél egyre hülyébbnek nézve érezte magát:

Kedves Internet Népe! Eljött megint az idő, hogy kis szösszenettel gazdagítsalak benneteket a tekintetbe, hogy hová ne menjetek. Kezdhetném úgy, hogy az egyik barátnőmnek valamilyen nőgyógyászati problémája volt, de úgy is tudjátok, kiről van szó. No de nevezzük el a lányt Gizinek. Gizi kb. 1 hete émelyeg egész nap, nincs sok kedve enni se, ráadásul tegnap elkezdett érezni egy tompa fájdalmat a jobb oldali hasi tájékán. Miután a vakbél lehetőségét telefonos segítség, és egy igazán rendkívüli mérnökből lett orvos segédletével kizárta, az telefonos segítség (anyós) tanácsát megfogadva nőgyógyász után kezdett nézni. Minekután sürgető volt a dolog, merthogy akármi is lehet, az első szembejövő magánrendelésre be is jelentkezett. Ez volt a Dr. Rose magánkórház. No, be is regisztrált online hogy máshogy a mai világban. Gizi hites Ura azonban nem bírta nézni ahogy az asszony pánikol és kétségbeesik, így felhítta az magánkórházat rögvest időpont után. Gizi fél négyre (pontban) meg is jelent a hihetetlenül puccos 5 csillagos megjelenésű rendelőben. A szokásos adminisztrációt kitöltvén, pár perc várakozás és persze egy jó nagy adag para kíséretében bement, ahol a Doktor fogadta is. Gizi előadta a problémáját, hogy hát szúró fájdalom itt-ott, mintha egy ceruza tompa vége nyomná (gondolta Gizi jó ha hasonlítja valamihez a fájdalmat). Elmesélte az étvágytalanságot meg a hányingert, meg hogy csak azért eszik mert tudja hogy kell. Erre a Doki beszól, "Nem is értem minek eszik úgyis olyan kövér”.

Gizi persze totál sokkot kapott (no persze átvitt értelemben), hogy mi van leekövérezte a Doki? Persze itt nem volt vége. Gizi, elvégezte azt a bizonyos csíkos tesztet, mert biztos ami biztos. Persze csíkok nem voltak csak egy. Ezt azért elmondta a Dokinak is, mire a Doki elkezdte kifejteni, hogy ,, egy esti hancúr után, másnap reggel nem kell egyből tesztelni, mert a kis mozgékony hímivarsejtek még pár napig élnek és a teszt nem fogja másnap kimutatni, hogy terhesek vagyunk vagy nem”. Gizi újabb sokkot kapot, hogy mi vaaaan? Most komolyan ennyire hülyének néz. A Doki folytatta ,, hány éves is? mert ebben a korban már azért szokták tudni, hogy addig amíg vérzés van, gyerek nincs”. Gizi ismét sokkot kapott és úgy érezte legszívesebben apró picire összetöpörödne, hogy ne is lássa senki, annyira alázták.

Na elérkezett az vizsgálat. Persze nem talált Gizinél a Doki semmit, ahogy fogalmazott,, Se ceruza, se radír, se toll”, jött a manuális mammográfia. Gizi megjegyezte, hogy hátőőő izé fáj, meg nagyobb, mint szokott és ez neki furcsa, mire a Doki ,,Örüljön neki, más meg ekkorákat szeretne”. Gizi totál összeomlott, alig várta, hogy menjen, de a Doki azért még bele rúgott,, na menjen át ultrahangra, ahol a kollegina majd megmondja nincs semmi, aztán haza mehet”. Ó te jó ég. ,,Van még valami kérdése?”- kérdezte. Gizi meg inkább azt mondta nincs, hogy is lehetett volna szegénynek, szabadult volna már.

Az ultrahangos kollegina jobb fej volt mint a Doki, de azt hogy miért van jobb petefészek tájon megdagadva, vagy miért szúr, vagy hogy normális-e ez, azt nem tudta meg. Végezvén a vizsgálatokkal a recepcióhoz irányították, hogy perkáljon. Ott várakozott szegény Gizi, full megalázva összetörve, majd jött a doki, megbökte a hasát majd azt monda ,,Ugye hogy nem volt semmi”. Gizi egy lájtos ügyfélmosolyt kicsikart, majd ezek után k.va nehéz szívvel kifizette azt a 40.000 forintot amibe az ő megaláztatása került, problémája pedig homályban maradt. Gizi felhívta a hites Urát, majd az Ő anyósát, aki felvilágolta mit is jelentenek azok a szavak, hogy follikulus, Douglasban folyadék meg ilyenek. Gizi megnyugodott miután 3 intelligens emberrel is sikerült beszélnie és miután kiderült valszeg csak egy ciszta rakoncátlanodott a kis testikéjében kipukkadván kicsi gyulladást okozva a szervezetében. Szóval nem halálos. No de amit Gizi Üzen:

Kedves Doki!
Szerintem baromira nem kellene viccelődni az ember lányának a testsúlyán, mert baromira nem tudhatja, hogy az illető milyen testképpel rendelkezik, és netalántán még hányókúrára fogja magát egy lány mert valami Dr. kezdetű hülye ezt mondta. Doki, valszeg rosszul látta a betűket meg a számokat mert a 26 az életkoromat jelzi nem az IQ-m, de ha az IQ-m is lenne akkor sincsen joga porig alázni a pácienst . És ahelyett hogy a másik szerelmi élet figurázza ki, ízléstelen megjegyzéseket tesz, inkább dolgozni kellene, meg megnyugtatni a pácienst. Mert én nem viccelődni megyek oda halál idegesen hogy mi az Isten van, nem úgy működik valami, ahogy kellene, hanem azért hogy elmondja mi van, mitől lehet. Elhiszem hogy nehéz orvosék sorsa de kibombázott 40.000 forintért kibombázottul nagy empátiát várok el kibombázott normális magyarázatokkal, és nem általános iskolás módon. Javaslom a Tisztelt Dr. kezdetű orvosnak, hogy az általam otthagyott pénzből egy empátia tanfolyamra szíveskedjen beiratkozni. Többet nem fogunk találkozni! A klinika dizájnja 5 csillagos, de a színvonal… 5 csillagból 3-at minimum csak odafújt a szél.

Szereplők
Intézmény: Dr.Rose Magánkórház
Doki: Dr. ***,
Gizi:Én
A Zuram: A Zuram,
Anyós: Anyósom

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atörökk 2013.05.14. 15:33:22

A doki teljesen jó fej volt. Közé is lövethetett volna.

Manyecska 2013.05.14. 15:35:27

Ez nem follikulus hanem felláció..

vénszivar 2013.05.14. 15:36:41

HA! FIZETSZ, akkor tán elolvasom kisregényedet... A dokik alig kapnak fizut, hogy költsék mindet leendő művégtagjaikra (gyógyszerre). Kevés a fizu emelés.

Dr. Kix 2013.05.14. 15:37:01

Jajj, szegény Gizi!

qwertzuiop1 2013.05.14. 15:37:50

Erre azért szívesen olvasnék egy választ a Dr. nevűtől. :)

Manyecska 2013.05.14. 15:38:06

Mért nem ment el a sebészetre pl?? Körzetihez?? Nem kell rögtön a legrosszabra gondolni mingyár:(!!

vega4 2013.05.14. 15:39:54

Doktor Hofinak: Maga kövér!
Hofi a doktornak: Maga meg szép!

vega4 2013.05.14. 15:42:03

@vénszivar: Tudtommal a 450 ezer alatt keresők nemsokára kapnak 40 000 emelést.

Manyecska 2013.05.14. 15:44:56

"(anyós) tanácsát megfogadva nőgyógyász után kezdett nézni. " igazán rendes anyós, nab+

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 15:46:35

@Manyecska: Én aszittem csajoknak bejáratott nőgyógyászuk van.

Atörökk 2013.05.14. 15:48:18

@vega4:
Az megvan, hogy ez egy magánkúrház?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 15:49:01

@qwertzuiop1: "Bejött egy hisztis kövér picsa. Megemlítettem finoman, hogy a panaszai nagy részét a kövérsége okozza..."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.14. 15:49:39

Na ez az amit nem fogok elolvasni :D
Mondjuk egy magánkórházban az ember seggét ki kéne nyalniuk, a betegekből élnek vagy mi.

vénszivar 2013.05.14. 15:50:42

@atpijkamo: Biztos van jó pár csaj, ki bejáratja a nőgyógyászát...:)

hehehehe 2013.05.14. 15:54:39

Ehhh, a szokásos nyavajgás, újabb mártír...
poszter ahelyett, hogy kiáll magáért a helyszínen, sértődötten távozik és most meg együttérzést vár. kérdés van?! :D

Alaister Grand 2013.05.14. 16:07:54

Hejj, a tekintetbe........

Na jó, Gizi, értem én, hogy megakasztott a doki, tényleg fasz volt. Értem azt is, hogy az ember nőgyagyánál nem ugrál, mert elég a kedves doktor egy "véletlen" rossz mozdulata, és az ember megbánja örökre, hogy nőnek született.
De most komolyan. Faszé' nem hagytad ott a picsába??? Vagy legalább kértél volna panaszkönyvet? Ne higgye már a tetves geci, hogy neki ezt lehet.

Here Comes The Pain 2013.05.14. 16:10:23

Jesszusatyaúristen, már az első két mondat után abba kellett volna hagynom. Kedves posztoló, a mai világban így senki sem beszél, sőt, nem is fogalmaz, pláne nem adja ki a kezei közül.
Ez egy magánkórház, azért fizetsz 40 000 magyar forintot, hogy szakavatott, sikeres doktorbácsik és nővérkék foglalkozzanak veled. Bizony-bizony olykor becsúszik egy lekövérezés, de ez ugyanúgy a szolgáltatás része. Mellesleg ha nem lennél kövér, biztos nem mondta volna.
Amúgy durva, hogy a jó kis lottózós levelemet basznak kirakni, az ilyen elmezavaros posztolók meg egyre inkább lehúzzák a Homár színvonalát.

ruprecht 2013.05.14. 16:10:57

Nőgyógyászat
Dr. Illanitz Elemér - A szülészeti és nőgyógyászati részleg vezetője

Alaister Grand 2013.05.14. 16:13:18

Egyébként hozzáteszem, hogy a gugli ingyen van, és gyakrabb jobb diagnoszta, mint a negyvenezres köcsögök.
A betegség/tünet adatbázisok meglepően kiterjedtek, pontosak és jól használhatóak. Ha legközelebb valami furát tapasztalsz, előbb olvasgass pár órát a gép előtt, utána könnyebb lesz eldönteni, mennyire sürgős az orvoshoz rohanás.
(Engem 20 éve mentő vitt be éjjel, összevissza vizsgáltak, majd perforált vakbéllel hajnalban megműtöttek... s midőn rájöttek, hogy tkp a vakbélnek kutya baja sem volt, kicsit tovább nyiszatolták a vágást, hogy találjanak egy helyeske cisztát. Ennyit a diagnózisokról...)

Tisztviselőtelep 2013.05.14. 16:17:55

Nem is kövér csak erős a csontozata!

nandika68 2013.05.14. 16:22:46

Sztem csak sokat evett vacsira és nem tudott fingani,én úgy gondolom ez a helyes diagnózis.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 16:23:20

ember, ezt miért nem az orvosnak mondtad el ? de legalább kiderült az is, hogy nem vagy anorexiás, ez már pozitív!

herk 2013.05.14. 16:26:35

nem tudom a Zurad miféle teremtés, de ha az én szívem választottjával csinálták volna ezt bementem volna asztalt borogatni.

England win The Ashes! 2013.05.14. 16:27:33

Na, hamár így megszólítottak minket, alapítsuk meg az Internet Népe Front mozgalmat.

vénszivar 2013.05.14. 16:30:33

@Dr Jozef Vengloš: Akkor, akár pl. a nigériai s az etióp "testvérek" is tagok lehetnek?

akerhus 2013.05.14. 16:31:04

Nem is kövér, csak vastag a bundája!

England win The Ashes! 2013.05.14. 16:32:07

@vénszivar: Még szép! Nem vagyunk mi kirekesztők. :D

vénszivar 2013.05.14. 16:33:50

@Dr Jozef Vengloš: ÉN azért egy kicsit! Úgy 95%-ban! :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 16:35:33

@Alaister Grand: "Egyébként hozzáteszem, hogy a gugli ingyen van"

A Homár is. Én legutóbb az ínhüvelygyulladásomra kértem és kaptam itt tanácsot, el is múlt, azóta jól szuperál. Nem azért mert ingyér van, hanem mert az itteniek sokmindenhez értenek.

KecskeDotyi 2013.05.14. 16:37:33

@Here Comes The Pain: És egy túlsúlyos embernek a facé kell az orra alá dörgölni, h nem zörögnek a csontjai? Komolyan mondom, unom már...Nem vagyok vékony, mostanság elég sokat voltam dokiknál egy munkahely miatt és mindegyik megjegyezte, h fogyni kéne. A harmadik után már csak annyit mondtam h Tényleg? Maga szerint vak vagyok és nem vettem észre? Na akkor pirult a dokik arca is és elnézést kértek.

@Alaister Grand: A gugli veszélyes üzem, a vége mindig az, h rákos vagy...Közbe' meg nem is.

jgalt312 2013.05.14. 16:38:26

na ez aztán 1st world problem.
Gizi stílusa a homárra való sztori, nem a dottorróz

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 16:38:41

@atpijkamo: az enyim még mindig megvan, lassan 20 éve. kezdem megszeretni.

Nemszereteknicknevengondolkodni 2013.05.14. 16:39:56

Sose felejtem el mikor anyám elvitt életem első nőgyógyászati szűrésére, ahol vizsgálat közben megjegyezte a doktor úr, hogy mennyire hasonlítok anyámra... Ezek a magán dokik nagy humorral rendelkeznek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 16:43:00

jackyll nyilván beházasodott a praxisblogba. vagy nemtom.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 16:45:14

@zsiráfffff: Hát azzal nincs mit tenni. Sajnálom, elég kellemetlen tud lenni. Pihentesd!

@ColT: Ha nem szabad neki megmondani neki, hogy kövér, akkor meg fog halni. ... De azt se szabad neki mondani, hogy meghalsz.

- Itt ez a fogyasztó tabletta, hölgyem, önnek semmi szüksége rá, nádszál a dereka, csak megelőzésképpen szeggyen napi két nagy marékkal belőle...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.14. 16:45:59

@atpijkamo: Ennyi.

A PC-ségre a legjobb példa a Csúcsfejek amúgy :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 16:47:22

@Nemszereteknicknevengondolkodni: :))

Bejönne a rendelésemre egy fehér nő a néger "lányával", én se bírnám ki hasonló megjegyzés nélkül.

Dr Gregory House 2013.05.14. 16:48:15

Ez alázás??? Akkor még nem jártál az én rendelésemen! Igaz az többe kerül negyvennél.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 16:49:22

@KecskeDotyi: "és mindegyik megjegyezte, h fogyni kéne."

Khm... arra még nem gondoltál, hogy fogyni kéne?

KecskeDotyi 2013.05.14. 16:50:43

@atpijkamo: le is lehet szoppantani a nem létező férfi nemiszervemet....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 16:51:59

@Nemszereteknicknevengondolkodni: amíg kicsi voltam azt hittem, hogy a szűrővizsgálatot tésztaszűrővel végzik. amikor apám ment a kötelező tüdőszűrésre akkor sírva fakadtam, mert azt hittem, hogy kiszedik az egészet, jaaaajj.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 16:52:15

@KecskeDotyi: :))

Én kérek elnézést, hogy nem tudtam megállni.

Taxomükke (UK) 2013.05.14. 16:59:19

Első beszóláskor kikérem magamnak.
Második beszóláskor felállok és eljövök (doktor elküldése a picsába: opcionális).
A számlát lobogtatnak, azt feldughatják maguknak a seggükbe.

Lone wolf.. 2013.05.14. 17:02:02

Azzal előbbre vannak a hájas disznók ha nem említik nekik hogy azok?Inkább még azt hiszik hogy nem is azok és minden rendben van hiszen a doki se mondta!!Neem is vagyok dagattt csak mindenki más a szemét.
Persze ez nem arra vonatkozik akin van pár kiló hanem akinek már szinte saját grav. mezeje van.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 17:17:31

@ColT: meg amikor a híradóban mondták, hogy "felfüggesztették az állásából" ikszipszilont. aszittem hogy ott lógnak az irodájukban. kész csoda, hogy normális lettem, ennyi trauma után :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 17:19:52

@zsiráfffff: - Finom falat - És ekkor elkezdted lerágni a vakolatot?

KecskeDotyi 2013.05.14. 17:21:25

@Lone wolf..: Egyetlen egy olyan kövér emberrel se találkoztam még, aki nem vette észre, h túlsúllyal küzd.

Ez olyan, mint a bármilyen testi problémával rendelkező ember. Ő is tudja, h probléma van, ha az arcába vágod, attól nem lesz jobb neki, csak elcseszed a kedvét.

Here Comes The Pain 2013.05.14. 17:21:40

@KecskeDotyi:
Igaz, végül is nem rajtad múlik a plusz kilók cipelése. Szülők, egy tukmálós nagymama, gének, hormon, klimax, csak ránézel a kajára és felszedtél két kilót, depresszió. Véletlenül sem az akaraterő és az önkontroll hiánya.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 17:23:16

@atpijkamo: :D azt nem. de állítólag van olyan gyerek, aki szereti a meszelt falat nyalni.

vénszivar 2013.05.14. 17:27:15

@zsiráfffff: Gyerek? Még a vén kecske is megnyalja...

Atörökk 2013.05.14. 17:28:04

Vén kecske is megnyalja a Muppet showt.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 17:30:31

@vénszivar: sőt. volt egy osztálytársam, aki a tyúxart eszegette tipegős korában. :S

vénszivar 2013.05.14. 17:40:21

@zsiráfffff: CSAK EGY? Akkor te kulákok ivadékai közé jártál, tán Tenn magad is...aranykiskanállal a tipegőben nevelkedtél.

LÉPEM!

England win The Ashes! 2013.05.14. 17:40:48

@atörökk: te hülye állat! Majd meg fulladtam! XD

Neutun 2013.05.14. 17:41:35

Nem tudom hány éves Gizi, de egy igényes nő nem férjes asszony korában kezd el nőgyógyász után keresgélni. Mellesleg az a "kis rakoncátlankodó ciszta" egyéb betegség jele is lehet. Keresni kéne egy megbízható,tapasztalt nőgyógyászt és kérni egy alapos kivizsgálást!

England win The Ashes! 2013.05.14. 17:43:01

De ha már szóba jött, akkor itt egy magyar vonatkozású epizódocska:

www.youtube.com/watch?v=L5iCVytIbmk

Atörökk 2013.05.14. 17:43:14

@vénszivar:
Én előkelő környezetben nevelkedtem, mink ezüskanállal ettük a tixart.

@Dr Jozef Vengloš:
Olvasás közben ne igyál :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 17:50:14

Olyan tündéri, amikor kiosztják a kövérpicsákat...úgy szeretem!!! Én is aktív tagja vagyok. Nem a kiosztóknak, a kiosztottaknak.
Pofám leszakadna, ha osztanám az észt, észnélkül, hogy csak akarat kérdése az egész. Kövért lehet alázni, mert megérdemli, lásd a többi embernek micsoda akaratereje van, szuper iskolái és szuper állása van, és ezt mind a saját akaraterejének köszönheti. Nem, ő nem olyan akarat gyenge, mint a kövérpicsa, aki csak zabál és zabál, és a hájával együtt növekszik a negatív IQ-ja.
Szóval, bocsássatok meg nekünk, hoyg néha nehezen viseljük el a kövérezést, de valószínűleg attól van, hoyg keveset zabáltunk aznap.
énbűnöm, énbűnöm, én igen nagy bűnöm..
faszfejek

Manyecska 2013.05.14. 17:51:47

Tündéri kövér húgom van /és még alacsony is/, nagyon csinos..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 17:51:52

@vénszivar: mink annyira gazdagok voltunk, hogy a tyúxart is belgiumból kellett importálnunk !

Manyecska 2013.05.14. 17:53:58

@Nemszereteknicknevengondolkodni: :)))))))) őőőő, és ilyenkor még nevetni sem szeretne az ember..@atpijkamo: nekem van /sebész is egyben/, járok rendszeresen rákszűrésre, tavaly végigírogattam nektek a méhnyakfagyasztásomat..aznap..:DD:P

England win The Ashes! 2013.05.14. 18:00:38

@zsiráfffff: Micsoda luxus! Bezzeg nekünk nem volt, mivel a tóban laktunk. :)

Robert N. Danahi 2013.05.14. 18:06:15

Jesszumpempő! Mi a redvás franc ez?!
Gizike..Gizike...biztosak vagyunk mi abban, hogy nem 26-os az az ikúcska? Az angelman szindrómás ismerősöm fogalmaz így, de neki elnézzük, még csak 8 éves.

Hol is kezdjem?
Gizi....Gizi...Gizi:
1. A legtöbb kövér ember azért marad kövér mert az egész rohadt társadalom arra van beállva, hogy szegény kövéreket ne bántsuk, van elég bajuk. Ha te komolyan azt a megoldást hozod fel, hogy még a dokinak legyen lelkifurkája, mert te netalán a saját hányásodba végzed, ha még egy duci poént elsütnek előtted, akkor kérlek te Darwin-díjas egy lúzer vagy.
Én nem vagyok kövér, de joggal nem! Mert nem zabálok műanyagot és fel tudok állni sportolni. Gizike! Ajánlom figyelmedbe azt a tanácsot, hogy: Ne edd kocára magad! Aztán jó lesz...

A másik meg: leteszel a perverz doki elé 4 darab SzentIstvánt és pironkodva kijössz a rendelőből, majd dérrel-dúrral megírod bánatod? Miért nem nyitottad ki a bigmacre szabott pofád és kérted meg, hogy legyen alázatos és tekintetes, mer hát hogy te vagy a fizető ügyfél?

Aki egy ilyen dokinak kiad 40 ruppót, meg is érdemli. Én 40 ezerért nemcsak elvárom ,hogy minimum agydaganatot találjon nálam, hanem még gyógyítsa is meg.

Done.

England win The Ashes! 2013.05.14. 18:10:07

@zsiráfffff: Minden este. Ha szerencsés napom volt! :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 18:11:24

@Robert Noel Danahi: szerintem az az agydaganat meg van nálad. Spórolj pénzt a dokira.

Manyecska 2013.05.14. 18:11:51

Mondjuk a sok tahó paraszt nagyokos seggfej kár hogy nem tudja, a kövérek jelentős részénél valamilyen hormonális probléma áll fent, sokszor.

Robert N. Danahi 2013.05.14. 18:15:43

Húha, duci csajok támadása!!!!!

1. Erős csontozatú vagyok, nem kövér!
2. Ez örökletes.
3. A favorit: HORMONÁLIS!
4. Alig eszek, sportolok mégis hízok :( szip..szip
5 Egyszerűen alkatilag nem tudok lefogyni

England win The Ashes! 2013.05.14. 18:17:00

@batgirl: Annak van ám előfeltétele is! ;)

Csáknorissné 2013.05.14. 18:22:58

Teljesen mindegy, ha magán, ha nem, ha kövér, ha sovány....
A jó édes anyukájával gúnyolódjon az az orvosnak nevezett baromkert.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 18:27:01

@Robert Noel Danahi: nos, hogy ne érje szó a ház elejét, hogy egy ekkora tahóval már szóba sem állok:
a kövérségről:
1. van aki akaratgyenge, és eszik amikor bánatos vagy a másik fajta, aki akkor eszik ha boldog. egy kutya. Ettől még leköpni nem kell. Én túl sok alkoholistát és drogost ismerek, és 99 %-ban pasas. Ők biztos nem olyan akaratgyengék, mint a kövérnők. Ők csak akkor isznak, amikor rájuk jön. Ha búsak és ha boldogok, vagy csak.

2. Van olyan kövér, aki tényleg hormonális zavar, főleg tinik, és akad változókorban lévő nők is.
3. Vannak alkatiörökletesek is, akik soha az életben nem lesznek soványak, egyszerűen nem. Ismerek ilyet is, és megpróbálom elfogadtatni magát, mert elég keserves eléte lesz, főleg az ilyen büdös tahók miatt, mint te vagy.
4. van erős csontozatú, azok általában nem kövérek, hanem nagydarabok, de nem kövérek.
5.és persze vannak olyanok is, akik nem sportolnak, szeretik az édességet, és jól is érzik magukat. Megtehetik, ez teljesen magánügyük, csak néhány faszfej gondolja, hogy ehhez nekik valami közük van.
6. és van az a kategória, amiben ezek a tipusok keverednek.

ÉS VÉGRE MEGKELLENE TANULNI, AZT, HOYG A MÁSIK KINÉZETÉT, SZÁRMAZÁSÁT, ALKATÁT, NEM KRITIZÁLJUK, HANEM ELFOGADJUK, MERT Ő UGYAN OLYAN ÉLŐLÉNY, MINT TE, ÉS TE SEMMIVEL NEM VAGY FELSŐBBRENDŰ NÁLA.

Manyecska 2013.05.14. 18:29:33

@Robert Noel Danahi: csezd meg:DDD én igazolt kosaras voltam nyolc évig! Nem vagyok kövér, viszont jó a farom és a csöcsöm.., ellenben az unokahúgod nem biztos hogy később megköszöni -mivel az angelman örökletes- hogy világra hozták. Inkább azzal foglalkozz ha ennyire segítőkész vagy. Bocs ha megbántottalak..

Bálintka. 2013.05.14. 18:32:38

Mi a mosogatógépet hívjuk Gizinek.

Ki a Gizi a kommentben? nekem nem esett le.

Robert N. Danahi 2013.05.14. 18:37:36

@Manyecska: milyen unokahúgról beszélsz? Ismerőst írtam. Nem köszön meg senkinek semmit, lehet meglepő, hiszen nem mindenki lehet igazolt kosaras, de ő örül annak is, hogy él.
A másik meg, most védekezel, vagy csak halálra untatsz azzal, hogy igazolt kosaras voltál? Mert nem illik a témához.

Manyecska 2013.05.14. 18:41:03

@Robert Noel Danahi: akkor olvasd el és gondolkozz ha tényleg érdekel, nekem etetnem kell a csimótámat. Pá.

Robert N. Danahi 2013.05.14. 18:41:24

@batgirl: nekem aztán totál mindegy, ki mekkora, de baromi képmutatás két sajtbucival a szájában sajnáltatnia magát a legtöbb túlsúlyosnak, hogy nem sikerül a fogyás.
A legtöbb fogyás eredménytelensége pont az akaratgyengeség eredménye. Igen, ugyanúgy mint egyéb függőségeké. Nem kell mindenkinek topmodellnek lennie, sőt! De ezzel védekeznie, hogy: jobb lenne, ha hányatná magát?! Ez milyen már?!

Robert N. Danahi 2013.05.14. 18:43:27

@Manyecska: na annak több értelme van, ja, mint igazolt kosarasként a farodról és "csöcsöd"ről társalogni

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 18:49:00

@Robert Noel Danahi:szerintem te baromira nem érted amiről beszélek.
Ha napi 6 sajtos bucit és két kg dobostortát eszik meg, akkor sincs senkinek semmi köze hozzá, sőt, senkinek nincs joga, semmiért, senkit megalázni. Ez az egész mondani valómnak a lényege. Próbáld megrágni, és megtanulni.

vega4 2013.05.14. 19:03:02

Én meg akármennyit eszem nem tudok meghízni. Néha van úgy, hogy éhes vagyok mégsem eszem semmit. Ez gondolom alkati adottság. Pl. a hét végén sem ettem semmit és nem azért, mert nem lett volna mit, ugyanis kisebb családi ünnepség volt nálunk és 21 ember volt a vendég, tehát kaja volt elég.

Tisztviselőtelep 2013.05.14. 19:03:50

Amúgy van egy nagyon hatásos és egyszerű fogyókúra a legmodernebb amerikai tudósok találták fel - OMG

El kell fordítani a fejünket jobbra aztán szép lassan balra és ezt addig kell ismételni ahányszor étellel kínálnak bennünket!

Robert N. Danahi 2013.05.14. 19:08:39

@batgirl: te is, kérlek! Nem a dagiságon volt a hangsúly, hanem ahogy a posz-toló reagált rá: "Hányjak inkább?" - amúgy, a funkcionális analfabétizmusodra mit szedsz? Mert nem hat, csak azért!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 19:10:59

@Robert Noel Danahi: Ne nyektesd már! Érted mit mond? Érted. Akkor?

Robert N. Danahi 2013.05.14. 19:13:01

@atpijkamo: Oh párdön! Igaz, ami igaz :))

Selina Kyle 2013.05.14. 19:16:49

Én is voltam már nőgyógyásznál aki az összevissza menstruációmra közölte hogy nem akar gyógyszert felírni, hanem inkább szüljek egy gyereket, mert az megoldaná a problémát ("valószínűleg"), meg már egyébként is lassan ideje lenne kipotyogtatni egy kölyköt, nem igaz, aranyoskám? 23 évesen, bakker. Az legalább csak 8000 tisztes forintomba került.

Manyecska 2013.05.14. 19:26:12

@atpijkamo: te meg ne röhögj rajtam mert beleteszem a mellem a szádba!!!

Bálintka. 2013.05.14. 19:26:54

tavaly februárban 100 kiló voltam. Főleg az zavart, hogy pisilés közben nem láttam a fütyimet. Közben a buxám is elkezdett fonnyadozni, ezért márciustól nem vettem több BKV Bérletet, és helyette bringával közlekedem. Egy év alatt 26 kilótól szabadultam meg. A hasamon még van valami zsír, de látom már, hogy hova célzok. A maradék 74 kilóhoz már izmot, és csontot kéne lebontanom.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 19:32:32

@Manyecska: Mellel teli fájjal nemtok befélni, kültem üzit magánba.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 19:34:13

@Bálintka.: Deszeretnék megint csak száz kiló lenni!

xtlight 2013.05.14. 19:45:22

A magánkórház szakmai elfekvő a benne dolgozók számára. Oda olyan orvos megy csak dolgozni, akit a pénz érdekli, a szakmája nem. Én már megtanultam, és most már Gizi is.

_____________ 2013.05.14. 19:48:08

@Selina Kyle: Namost ha meg aszondja az a nőgyógyászod hogy kreatívkodjatok a pasiddal (férjeddel) össze nem egy gyereket hanem pl. ötösikreket, akkor...
5x8000= 40000ft
:-D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 19:48:21

@Bálintka.: :) le a kalappal:)
Csak azt áruld el, hoyg nálad mijaza buxa.

_____________ 2013.05.14. 19:51:42

@batgirl: buxtárca, gempatartó, pénztárca... gondolom

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 19:54:38

@_____________: áááááááááááá..basszus, de hüje vagyok:)))
már perverz, szexi gondolataim támadtak..holott csak az anyagi helyzetéről írt..hehehe

_____________ 2013.05.14. 19:55:24

@batgirl: megy össze, soványodik...
azt mondja, EZÉRT nem vett bérletet, stb, abből gondolom hogy az a zsugaholder lehet

_____________ 2013.05.14. 19:56:32

@batgirl: bármiféle fonnyadó dolog neked erotikus? O-:
:-D

SarahConnor 2013.05.14. 19:57:59

40 ezer, te jó Isten! Ezért?
Gizikének üzenem, hogy 26 évesen pont ideje megtanulni, hogy ki kell nyitni a szánkat. Még ha a sokktól először köpni-nyelni nem tudunk, akkor is illik legalább annyira összeszedni magunkat, hogy ezért a pénzért legalább fordítsák le a latin zárójelentést magyarra. Ha már a padlót felmosták veled...

Ha ez nem megy, csoportosan kell menni, mintha pisilni mennétek, barinőkkel, vagy rokonasszonnyal. Bandában nagyobb a bátorság, na.

Ennél sok sztk-rendelésen különbül bántak volna veled.
És tessék nőgyogyót választani, az egy nőnek kell.

Ha velem történik ugyanez, aznap piros kockásan megy haza a doki, az tuti.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 20:03:25

@_____________: azt írtam perverz:)) ja, és hogy szexigondolatok, de ez csak félreírás volt.:D

Manyecska 2013.05.14. 20:25:52

@atpijkamo: vettem, de igazán nem rólad szólt..:)

Manyecska 2013.05.14. 20:27:05

@atpijkamo: ááá, csak 88 mell alatt mérve. csípő 105 centi. derék meg valami 88, jóhát szültem..:DD

KecskeDotyi 2013.05.14. 20:27:14

@Here Comes The Pain: Mutasd meg h hol hibáztattam másokat a súlyomért!
Tudom, h lusta vagyok, mindig is az voltam. Régebben aktívan sportoltam, hirtelen hagytam abba, meg is lett az eredménye.
Nádszál vékony sosem leszek, mert a sport meglátszik, a fekvenyomás jelentős izomtömeget hagy az emberen.
Kb 20 kilót kéne fogynom és jó lenne a súlyom. Tavaly előtt fogytam 15-öt, de helyette 20 jött vissza.

Ja, és tőlem sose hallod ezt a tipikus, jajj, nem is vagyok kövér, ne mondd már dumát. Én konkrétan olyannak látom magam, mint az átlagember a megakövéreket, akik már az ágyat se tudják elhagyni. Pedig se a mozgás, se más tevékenység nem okoz gondot.
Mostanság sportolgatok, de le kéne szokni az este 9kor elfogyasztott vacsoráról. Egész nap alig eszek (reggelizre szoktam 1-1 kakaót pl) aztán este van alapos vacsora. Én is tudom, h nem jó. Majd ha nagyon-nagyon zavarni fog, akkor biztos le fogok fogyni.
Amíg 3 évente egyszer kell orvoshoz mennem (és akkor sem az elhízás miatt), addig nem hiszem, h nagyon csesztetni kéne engem.

vénszivar 2013.05.14. 20:28:27

Én most is csipszet eszem, de az istennek nem érem el a 222kg-ot! Holnap el is megyek egy nőgyógyászhoz...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.14. 20:36:50

@vénszivar: szerintem neked elég lenne a 220 is.
heheheh

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 20:43:15

@vénszivar: Hóra? Beleírom sárgával a nevedet, és kitöröllek.

Manyecska 2013.05.14. 20:46:15

@atpijkamo: azt mondják a szervezet elvileg beállna szívesen az optimális súlyra!!-csak úgy gondolom, mindent megteszünk hogy ne..:) rengeteg üres kalóriát viszünk be. Lehetne számolni a kalóriákat. vagy dietetikust felkeresni..szerintem kb..

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 20:48:24

@Manyecska: Mindent próbáltam. Nekem ez az optimális súlyom. Csak hát 20-30 éve kevesebb volt az optimális.

Manyecska 2013.05.14. 20:49:06

Dr. Rose- Nincsen rózsa tövis nélkül.
mellesleg a doki szarul tudja: "ha van vérzés nincs gyerek" csaxólnék, tanultam szülészetet! :D

Manyecska 2013.05.14. 20:50:12

@atpijkamo: :DDDD Képzeld azt hogy vadász vagy. Inkább halász. Mindegy..szerintem nekik lényegesen kevesebb az optimális súlyuk.

Manyecska 2013.05.14. 20:53:14

Étvágycsökkentő?, szigorúan orvostól. almaecet is jó!! a zéhségérzet evolúciós maradék, a szervezet biztonságos tartalékolásának jele...tartottam régen almanapot /sok vízzel/, azt hittem ott halok meg:DD

vénszivar 2013.05.14. 20:53:41

@batgirl: Már 221-nél tartok..., jó vagy hozzám!

VOLTBAN? :)

vénszivar 2013.05.14. 20:55:13

@atpijkamo: Akkor te is vegyél pusekát s kezdj el horgászni járni..., mint XY: ):DDD

Manyecska 2013.05.14. 20:55:56

@atpijkamo: nemtom. mára kihullok, jó éjt!@vénszivar: amperban szerintem gázabb:DD

piszkosfred 2013.05.14. 20:57:02

A Dr Rose-t ráadásul maffiózók futtatják (ez mondjuk önmagában nem ok a szar dokikra, de én elkerülném, tuti túlárazott)

Manyecska 2013.05.14. 20:57:39

@atpijkamo: különben azt mondtad magas vagy!! akkor meg nem sok az az uram is laza 93-95:D a bordáim már megrepedtek:DD

vénszivar 2013.05.14. 20:58:35

@Manyecska: Abban a század része is elég, ha rosszak a feltételek! (már az áram ütött részére)

Manyecska 2013.05.14. 20:59:44

@vénszivar: tudom. engem rázott már meg 220V, semmi bajom nem lett, jó azóta kézzel gyógyítok és méghülyébb lettem.. :P

Manyecska 2013.05.14. 21:00:57

@atpijkamo: az fasza, a szuszt is kinyomjátok az emberből komolyan!!:( :DD

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 21:02:36

@vénszivar: :)) Zongorám is van, mégse gondolom, hogy viváldit kéne játszanom. Akarom mondani, bétóvent.

vénszivar 2013.05.14. 21:07:10

@Manyecska: Hátulrúl, oldalrúl jobbról-balról, fel emelve, bele ülve(te), "fordítva" bele ülve (te)... s néha bordára nehezedve.:)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 21:08:12

@Manyecska: Öööö... Most kiskutyát taníccsak ugatni? Kemény közelharcban kerülj felülre. Már ha nem vagy angol.

Egy felhaborodott hang telefonal be a francia rendorsegre:
- Jojjenek ki gyorsan, egy perverz diszno egy noi hullat kefel fenyes nappal az utca kozepen!
Kimennek, megvizsgaljak az ugyet es visszahivjak a bejelentot:
Kimentunk, megvizsgaltuk, es az alabbi tenymegallapitast eszkozoltuk:
1. Nem fenyes nappal, mert mar esteledik.
2. Nem az utca kozepen, hanem egy kapualjban, diszkreten.
3. az nem noi hulla, hanem egy angol turistano.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 21:10:43

@vénszivar: Ha felül vagyok szédülök, ha alul vagyok fulladok, oldalról meg nem látom a tévét.

vénszivar 2013.05.14. 21:11:18

@atpijkamo: Csak azt ne mond, hogy nem tudod eljátszani a Hacsaturján, Kardtáncát...
A kedvencem, Ravel, Bolerója!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 21:17:54

@vénszivar: Azért régi bérházban még mindig felszaladok az ötödikre. Persze utána erősen szedem a levegőt. (Húsz kiló túlsúllyal.)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 21:18:58

@vénszivar: Ja zongorán? Hát nem vagyok én szadista!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 21:28:28

@atpijkamo: nekem muszájhogy legyen legalább 10 kiló plusz párnazsírom, mert különben agyonnyomna a pasim éjjel. mióta együtt vagyunk, rámugrott vagy nyolc kiló simán, mindig etetget :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.14. 21:31:37

@zsiráfffff: :))

"mindig etetget"

Ha igazán szeretne, folyton veszekedne veled, hogy az idegtől lefoggyál.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 21:34:55

@atpijkamo: gondoltam, hogy valami svindli van a dologban! majd elzavarom már néha kurvázni is :D :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.14. 21:43:04

@vénszivar: majd meglátom. ha olcsóbb mint a kondibérletem, akkor igen! :D

England win The Ashes! 2013.05.14. 21:44:22

@vénszivar: Boleró? Lájk, riszpekt meg miegymás!

Meg is hallgatom...

vénszivar 2013.05.14. 21:45:28

@zsiráfffff: Ilyen megértő nő kéne nekem!

Ilyenkor hol van Igi???

vénszivar 2013.05.14. 21:47:42

@Dr Jozef Vengloš: Imádom! Anno láttam egy nagy üveg asztalon, lapon táncolva előadva... Az, akkor s ott..., mindent VITT!

bigmac 2013.05.14. 21:50:45

Én bírtam a doki humorát...valószínüleg a poster spanjának nem ment át a jópofaság

Xezs 2013.05.14. 22:17:31

A dagik valahogy mindig túlérzékenyek.

Mondjuk ha már 40 rongyot hagyok ott valahol, a minimum hogy leugatom a dokit az elbaszott poénokért.

vénszivar 2013.05.14. 22:25:30

@Dr Jozef Vengloš: NEM, de kösz...
Ott hófehér balettosok egy nagy üveg asztal, lapon, mellett, alatt "ropták".
Az akkor megfogott, úgy húszon éve...

vénszivar 2013.05.14. 22:26:39

@Xezs: Szevasz!

+1! MÉG SZÉP!

Bálintka. 2013.05.14. 22:34:24

Mondjuk a dokit is meghallgatnám, mint másik fél. Sokszor túloznak a sértett nők, akármiben lettek megbántva. Vagy csak nem jött be neki a doki, és teljesen elferdítve értelmezte amaz kijelentéseit. pl

Doki: "Molett testalkata összefüggésben lehet a bevitt élelmiszer mennyiségével"
Utólag Gizi: "Hát erre a pimasz kukkoló mit mond? Nem is értem minek eszik úgyis olyan kövér”

Bálintka. 2013.05.14. 23:04:53

@Dr Jozef Vengloš: :))) ez nagyon jó volt. Remélem Gizi nem ennyire durva fószernál volt.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.14. 23:38:35

Már így is elég kövér vagy, minek tartasz olyan barátnõt - már ha barátnõ -, aki nagybetûvel írja a dokit? Ez az agyszar mikor szíveskedik kikopni végre már? Fogyasztói blogon önérzet? Biztos kell ez nekünk? Aki másként életképtelen, mint a kövér, az tûrje, de aki egy elcseszett, félrement érzelmi élettel bíró rinyapicsa, annak valamiért kijár az áhitat? A jelenség globális. A dOKI hibázott: olyan pojént sütött el, ami láthatóan meghaladta a célszemély képességeit. Fogyjatok le, mert kurva gusztustalan látványt nyújtotok. S még mellé ez a méltatlankodás... Mindegyik kikéri magának, hogy úgy rontsa a mindennapi összképet, ahogy nem szégyenli? Na ne. Törekedni kéne a konszolidált, élhetõ testre, nem szájhabzani. Észt, humort nem kívánhatok, ha eddig nem jott meg... Na puszi.

MrZed001 2013.05.15. 00:38:58

Úristen, úúúúúristen ....
Ezt valaki diagnosztikának meri nevezni ?!!!??

Látatlanba leírom a diagnózist, merthogy elég gyakori, de az országba 3 (IGEN, HÁROM) orvos ismeri, és tudja teljesen kezelni.

Nos, kezdjük az elején.
PCOS (Polycystic ovary syndrome, magyarul policisztás petefészek szindróma), ez van a hölgynek (többek között !).
Ha fáj, az gáz, mert az a ciszta képes megtekeredni, ezzel megfojtani a petefészket, elzárva a vérellátását (az elhal, és igen nagy gázt tud bent okozni).
Ennyit a sürgősségi ellátásról (hiányáról)

Na akkor lássuk a vizsgálatokat, a megerősítést.
Vérvétel, 20. napi:
PCOS akkor, ha: LH > FSH
Ösztrogén >4-500 pmol/l úgy, hogy progeszteron alacsony (merthogy a ciszta gátolja a tüszőt és a peteérést)
Ultrahang igazolta egyik petefészekben a ciszta jelenlétét.
Másikban is lehet amúgy, sőt valószínű van is, csak nem azonos fejlettségi szinten.

Valamint a beteg túlsúlyos (de soványaknál is előfordulhat), tehát megeshet (PCOS miatt inkább valószínű), hogy a beteg mellette inzulin rezisztens, azaz kettes típusú diabéteszes !!!

Így aztán első összetevő a cukor (pontosabban inzulin). Terheléses cukor és inzulin vizsgálat elvégezendő.
A kezdeni inzulin <10 alatt kell legyen, és nem mehet fentebb, mint max 5x érték a 120 perc alatt. Cukor sem mehet 8-9 fölé. Ha igen, az bizony cukorbetegség.
Miért gáz az inzulin rezisztencia? A sejteknek cukor kell, annak felvételéhez inzulin.
Normál esetben X mennyiség kell a sejtnek inzulinból, hogy felvegye a cukrot.
Csakhogy inzulin rezisztencia alakul ki, tehát már 3*X mennyiség kell, azonos cukor felvételéhez. Az inzulin a hasnyálmirigyben képződik. A 3X-os mennyiséghez túl kell termelni az előállító sejteknek. Azok szépen elkezdenek kihalni a túlterheléstől. Majd már 6X mennyiség kell, és még több elpusztul ... míg a végén nem marad elég, és ekkor már 1-es típusú diabétesz lesz, azaz kívülről kell tűvel inzulint juttatni a szervezetbe (vagy kómába esik és meghal)

A második összetevő az ösztrogén. Elhízással könnyedén alakulhat ki ösztrogén dominancia. Az ösztrogén zsírban oldódik, és igen nagy mennyiségben képes tárolódni a zsírpárnákban. Női nemi hormon (szteroid, női nemi jegyek kialakulása ...). Férfiakban is van. Manboobs (aki érti, az érti). Ha túlsúlyba kerül progeszteronnal szemben, nagyjából lehetetlenné teszi a teherbeesést, megtapadást.

A harmadik, a pajzsmirigy. Szinteket ellenőrizni kell, de ez sajnos becsapós, hőtérképpel meg kell nézni, hogy gyulladásban van-e.

És itt jön a legviccesebb az egészben. Ez a 3 kihatással van egymásra.
Bármelyik elromlik, szépen magával rántja a másik kettőt.
Aki elhízott (lerakódik és vérben sok ösztrogén), az készüljön fel rá, hogy az miatt cukorbeteg lesz (elrontja inzulin érzékenységet, maga az elhízás is), az meg pajzsmirigy gyulladást okoz és petefészek cisztát.
Szép kör, és áttörni csak minden együttes gyógyításával lehet.

Na ehhez ért 3 azaz HÁROM orvos az országban.

Na csókoltatom a Dr Rózsit.

Xezs 2013.05.15. 01:07:13

@MrZed001: Minek ide orvosi diploma, meg konzultáció, ha megoldod a neten keresztül? Te nem a Gyurcsok vagy véletlenül?

MrZed001 2013.05.15. 01:09:16

@Xezs:
Igen, megy neten keresztül is, mert aki benne van, annak annyira alap, mint az abc.

Dr Zed

1-csaj 2013.05.15. 01:44:17

Minden testes nő alázója bekaphatja!!!
16 éves koromig verseny sportoltam.Utána kb 18 évig éheztem csak azért hogy a 65 kg súlyomat tartani tudjam.ja és csak 160 centi alacsony vagyok.beteg lettem jöttek a gyógyszerek.a reumatológusom még megkérdezte hogy gyúrok e mert olyan izmos voltam.41 éves leszek és megint éhezem hogy megpróbáljak visszanyerni valamennyit az önbecsülésemből.

wazzu 2013.05.15. 06:59:34

ezexerint teljesen felesleges magánrendelőbe meeni, és kidobni 40e Ft-ot a havi gázszámlát, jó lesz az sztk is, erre van. Ingyen.

Manyecska 2013.05.15. 08:09:35

Nem mindenki gilisztás..:D

Manyecska 2013.05.15. 08:12:10

@MrZed001: a policisztás petefészek később alakul ki inkább nem?, ez mezei ciszta volt asszonta, egyszerűen egy tüsző nem pukkad ki félidőben /hormonális/ azért az elég komoly betegség ez a poliizé.

Here Comes The Pain 2013.05.15. 08:13:51

@KecskeDotyi:
Úgy érzem ez a kelleténél jóval több információ, illetve valami lappanghat a háttérben, ha a napi fogyasztásodat, valamint a sportolói múltadat emlegeted.

Manyecska 2013.05.15. 08:19:52

@vénszivar: mint a sóder klubban: valamelyik csávó kinntről a kispolszki ablakát lehúzva őőőő gyakorolta a csajával, erre egy kamion rávilágít azt valaki felkiáltott: Józsi b+ ez dugja a kocsiját...:DDDD vagy valami ilyeesmi:D

Manyecska 2013.05.15. 08:24:36

@wazzu: a vörösvári úti sztk-ban óbudán egy debella csaj van/volt aki előszeretettel veszi át a doki munkáját:D..magyaráz, kérdeztem valamit a dokitól erre nyomatékosan megint elkezdi. MOndom: "Most én beszélek.." /doki röhög diszkréten/, aztán további jó szórakozást kívántam még nekik,..booooáááá :D

Manyecska 2013.05.15. 08:27:15

@atpijkamo: köszönöm, de ezt egy dohányzóasztal tetején nem mindig tudom prezentálni:D..

EvilHedgehog 2013.05.15. 08:27:29

@Alaister Grand: Google-ön tünet alapján belőni a betegséget == rákos vagy

Egy fejfájásból 2 perc alatt az agydaganatnál találod magad.

Google a barátod, nem a kezelőorvosod.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 08:46:30

@batgirl: nagyon nem értek ezzel egyet. Egyébként meg a megalázást manipulatíve, bűntudat-keltő jellegge idekeverni... Puncikorbácsot érdemel az ilyen. De ami fontosabb: ismét csak ilismétlésre kell, hogy kerüljön: rendszerben élünk, te is, én is, nem szeparálható el minden. Nem tudom a mindenféle kövérségből adódó megbetegedéseket ki fogja fizetni. TB-támogatott gyógyszerek, vizsgálatok, kiesés a munkából, leszázalékolás súlyosabb esetben, hosszú a lista. Az is a mindenki pénzéből megy. Ne menjen utcára akkor, akkor valóban nem lesz köze másnak. Van, aki konkrétan kimeríti a közbotrány-okozás fogalmát, nyilván szélsőségesebb eset. Van aki, nem, jó, a gondom az, hogy baromira tudják hangoztatni a maguk kis betanult, egymástól átvett mondókáit, közben elvárják, hogy topmodellként kezeljék őket kb. Mi jogon presszionál engem arra bárki is - meg egyáltalán, a környezetét -, hogy asszisztáljon a testképzavarához, óvodás szinten megragadt érzelmiintelligenciájához? Nemvárható el.Zabálja folyósra magát mindeni, ahogy csak akarja, ameddig csak akarja, de akkor legyen tisztában a következményeivel: társadalomban, a közvélekedés általi kijelölt hellyel, egészségi kockázataival, ne pedig fröcsögős kiterjesztettsége legyen a bóvli önbecapásnak és mindenki szar, aki nem bólogat a női hülyeségéhez. EZ a gond és ezt úgy mossátok össze mással, mindennel, ahogy csak nem szégyenlitek - sajnos. Csernus műsora jut eszembe régről; volt egy ipse, füvezett keményen, mely füvezés vissza is ütött viselkedésében, idővel erős személyiségtorzulásában, minthogy ingyenebéd nincs, türelmetlen lett és butább, a kelleténél agresszívabb a környezetével, problémamegoldóképessége nagyban leredukálódott - s hát ironikus. éppen emiatt egyre kevésbé látta önmagát a történetben. Szent meggyőződéses alapmondata volt, hogy ő végüls ezzel nem árt senkinek.. Meg hogy magánügy ez. Aha, biztos...?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 08:50:00

A fenti - egyébként professzionális - írásban elütések, karakterhiányok tapasztalhatók. Morzsa ment a billentyűk alá. Ez van. A vesszőhibára nincs mentségem.

England win The Ashes! 2013.05.15. 08:52:25

Zed's dead, baby, Zed's dead...

neet 2013.05.15. 09:14:33

Manyecska,
rég meséltél szülésznős poénokat. És hogy van a madarad?

Kövéreket ekézni nem menő. Más az, ha már a falat ki kell bontani mellőle, h kivigyék. De aki csak szomorú...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.15. 09:17:17

@Kellemes Zérókomponista: Lehet benne valami. Engem is zavar amikor kimész az utcára, már már közbotrányt okozol. Meg kérhetlek, hogy zárkózz be, és nerontsd a közképet, és ne rombold a közizlést.

holdlányka 2013.05.15. 09:21:03

A posztot nem is kommentelem. Ekkora bunkóságra nem lehet mit írni. Egy magánklinikán a páciens s***t fényesre kellene nyalni.

Viszont miért kell itt is a sok IQ huszárnak alázni a túlsúlyos nőket? Ez nem fér a fejembe. Én nem vagyok ugyan túlsúlyos (tudom, fura, ha egy nő ilyet mond, de 172/64-gyel (gy.k. cm/kg, és nem fordítva) egészségesnek tartom magam :) ), de azért mélységesen felháborít.
Tisztában kell lenni vele, hogy igenis, sok minden függ az egyéni veleszületett jellemzőktől, van, aki játszva megtartja az ideális testsúlyát, másnak ez óriási nehézséget okoz.
Szüléskor könnyen felszalad pár plusz kiló, ami utána nem biztos, hogy leadni is ilyen könnyű.
Paradox módon pont a szegényebbek nem engedhetik meg maguknak a jó minőségű, drágább ételeket (fitt, bio, low carb stb. termékek) a rossz minőségű mindenfélével telerakott vackokat eszik. Koplalva meg nem lehet fogyni. (Lehet, amíg bírja az ember. Aztán mindent összezabál. Magyarul nem tartós az eredmény) Ennyit a helyes táplálkozásról.
És azzal is tisztában kell lenni, hogy sokaknak a munka és az otthoni teendők, házimunkák után még arra sincs ideje és ereje, hogy összerogyjon, nem még fitnesszterembe járni.
Ébresztő, ez itt mai magyar valóság, valódi, hús-vér nőkkel. Nem minden nőt tart el egy pénzes pasi. Nem az unatkozó celebeket kell példának felhozni, akiknek, pl. ha van is gyerekük, simán lepasszolják babysitternek, amíg saját magukkal vannak elfoglalva.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 09:29:40

@neet: az a szép ebben a műfajban, hogy akármekkora igyekezettel is cizellálhat az ember, akkor is csak ennyi jut el, hogy akkor ez bizony ekézés. Hát számodra akkor az.
@batgirl: ez már eleve adott, édesem. :)
@holdlányka: alázni? Új szavad nincs? Ez olyan, mint a STÍLUS. Szerintetek. Ha valaki olyat ír, amivel egyetértetek (tartalmi szempont!) akkor az jó stílus. Ha kis érzelmi életetekbe markolót, az rossz stílus/bunkóság. Szavakat, fogalmakat megfelelő helyükön, megfelelően használni kéne, nem pedig közhelyekkel érvelni a semmibe. Eléggé uncsi, hogy az önérzet megakadályozza a szövegértést. Reménytelen ez. Legkönnyebb az anyagi részére fogni, igaz? Ne fárassz már, komolyan.. Fos ez így, hogy ezt külön ki kell kötni, de természetesen nem a veleszületett vastagabbsággal van a bajom. De ez mintha már eddig is ki kellett volna, hogy derüljön.. Ja és a gyerek sem mentség. Minimális akaraterő, saját életnek ésszerű menedzselése, kérdezni merés (hú, de nagy feladat) és a megkerülhetetlen: A MOZGÁS. Már is sok "megaláztatás" eltűnik, 'magától'. Érdekes, nem?

ancsika 2013.05.15. 09:36:42

Dagadt Gizi kalandjai 1. rész
Besértődtem a helyszínen utána meg két zacskó chips között próbálok modorosan visszavágni

nem sikerült, máskor vinni férfiembert is, aki vascsővel rendet tesz :D

neet 2013.05.15. 09:39:58

@Kellemes Zérókomponista: nyugi, én egyik táborban sem vagyok tag, se nem vagyok túlsúlyos se nem fikázom őket, se a túl vékonyakat, se mást, teccikérteni? De zavar, ha más teszi, főleg ha olyan, aki pl lehet, h az orrát túrja vagy mávon fingik. Az sokkal rosszabb, mint pár kiló háj.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 09:43:24

@Manyecska: Jó masszív dohányzóasztalotok van. Megadnád az asztalosod címét?

Atörökk 2013.05.15. 09:44:28

@neet:
Mi van azokkal, akik a közértben leharapják a kifli csücskét, vagy a medencébe hugyoznak?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 09:50:45

@MrZed001: Ez nagyon szép volt! Köszönjük!

holdlányka 2013.05.15. 10:11:17

@Kellemes Zérókomponista: nincs veleszületett kövérség. Hajlam viszont van, mégha ezt egyes fitnesszguruk és önjelölt tudóspalánták időnként tagadják is.
Persze, mindent kordában lehet tartani, a testsúlyt is. Bárkinek.
De azért mégegyszer a gyengébbek kedvéért:
Van, akinek könnyű megtartani az ideális testsúlyát, szinte semmit nem kell tenni érte, kis túlzással telezabálhatja magát büntetlenül, és még sportolnia sem kell.
Van, aki viszont hiába koplal, hiába sportol, amennyire lehetőségei engedik (!!!) már attól is hízik, ha ránéz egy mekis hirdetőtáblára. Ilyen plédául az egyik legjobb barátnőm is.
Végül van egy olyan csoport is, amelyik pont ellenkezőleg, egyszerűen nagyon sovány, pedig nem mozog, és rendszertelenül zabál, egészségtelen kaját eszik, nasizik. Ilyen is van az ismerőseim körében.
Én az első csoportba tartozom, de ezt szerencsének, (vagy jó géneknek) tartom, nem fesőbbrendűségnek, mint egyesek...A második csoportnak viszont baromira nincs könnyű dolga. Könnyen dumál neki egy az első csoportba tartozó emberke. Olyanok osztogassák nekik az észt, akik sorstársak!

holdlányka 2013.05.15. 10:21:54

EGyébként meg hogyan állapítod meg egy túlsúlyos emberről, hogy erősen hajlamos a hízásra, vagy csak abszolút nem érdekli a külseje, csak zabál és zabál, meg esetleg vedeli a sört, mértéktelenül?? Ez utóbbi egyébként sem fog megsértődni, mert lekövérezed.

Panelproli 2013.05.15. 10:34:30

Miért érzi valaki úgy, hogy a mások túlsúlya az ő baja?
Van aki azt írja kellemetlen a látvány.
Na erről a Karakószörcsögi aljegyző rokonának a szomszédja jut eszembe, midőn az átutazó hosszasan nézett bele az arcába.
-Nem tetszik a pofám?- kérdezte-akkor nézd a seggem-nyilatkozta.
Senki nem lesz csinosabb attól, ha mások testi bajáról lenézően a maga primitív módján nyilatkozik.
A doki hozzáállásával kapcsolatban.
A megalázó viselkedést ott helyben kell kezelni, nem a Homáron panaszkodni. Ha pedig az illető tudja magáról, hogy képtelen kezelni az ilyen helyzeteket, mindenképpen gondoskodjon egy kísérő személyről, aki képes az asztalborogatásra!
Anyósomhoz kihívtuk az ügyeletet. Idős doktornénivel a lépcsőházban futottam össze, midőn éppen távoztam otthonról.
-Mi a panasz?- kérdezte
-Nincs jól- válaszoltam
-Én sem vagyok jól, mégis itt vagyok- válaszolt a dokinéni
-Pont leszarom kezitcsókolom, ha beteg maradjon otthon és adjon helyet a fiatalabbaknak- mondtam
Később hívott feleségem. Megkérdezte mit mondtam a dokinak a lépcsőházban, mert feltünően kedves volt.
Hát ennyi.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 10:37:06

@Panelproli: :))

Anyóshoz jönne a dokinéni, én is ilyen bátran csesztetném.

neet 2013.05.15. 11:09:08

@atörökk: ha kifizette, harapdálja csak, és ha nem a startkőről hugyozik, az sem zavar.

Jó dolog ez a közértben zabálás amúgy. Gyenge jellemű anyukák meg is tudják magyarázni az okokat. Akik a gyereknek persze nem tudják elmagyarázni, h otthon zabbantunk, kézmosás után, ülve. Én eleinte azt mondtam a dednek, h nem szabad, ránk szól a bótosnéne, stb, de gyerek körülnézett és kibökött vagy 20 másik zabbantó kölköt (felnőttet vazze!!! mondjuk mind pont cukros volt és épp leesett a cukruk, tuuuudom), és egyre kíváncsibb lett, ha nekik szabad, és nem szólnak rájuk akkor ezt így hogy? Szal azóta annyi van, h mert anyu azt mondta és lám, a ded kibírja hazáig, mik nincsenek!

Amúgy érdekes lenne egy kis kutatást végezni, h régen, amikor nem lehetett minden sarkon fornettis szarokat venni, meg nem ettek az emberek a bkv-n vagy csak simán az utcán, meg most, h mindig mindenhol (v)esznek, van-e összefüggés az elhízás mértékével. Sztem van, de én nem értek hozzá. Ha már kövérség, gondoltam, bedobom ezt is rágcsálni. ;-)

xDS 2013.05.15. 11:14:08

Érdemes belenézni a Secret Eaters (Zugevők, TLC-n megy) műsorba. Kövérek elsírják az elején hogy nem értik mitől nem fogynak le, pedig ők tényleg alig esznek. Aztán bekamerázzák a házukat és követik őket mindenhova, végül kiderül hogy elképesztő módon zabálnak össze-vissza minden szart.

www.youtube.com/watch?v=zx66CTepkeU

neet 2013.05.15. 11:16:19

@xDS: ja, ez jó lehet, mint amikor azt mondja valaki, h ma még nem ettem semmit. Egyszer én is mondtam ilyet... ja, de, egy sportszeletet.... ja, meg egy vajas kenyeret reggel.... jut eszembe, volt egy marék puffasztott rizs is.... aztán elhallgattam csöndben pironkodva. :)

Panelproli 2013.05.15. 11:29:46

Kövér ember nincs, csak alacsony!
Hasonlatos ahhoz a megállapításhoz, amit egy kollégám közölt kopaszodó burájával kapcsolatban.
Nem a hajam hullik, a fejem nő!

polly graph 2013.05.15. 11:41:32

40 ezer ezér'? Vannak árak!

A nőgyógyászok nem túl népes alfaja a vicceskedő-bratyizós-haverkodós-bizalmaskodó típus. Gizike is ilyen Dr. HumorZsákot foghatott ki. Vannak páciensek akiknek ez bejön.

Manyecska 2013.05.15. 12:07:19

Lehet, a dokik is már úgy vannak vele, mint az egyszeri nőgyógyász a kocsmában /"Végre! ARCOK!/, simán elhiszem:D..

holdlányka 2013.05.15. 12:14:52

@polly graph:
Ha szó szerint vagy a lényegét tekintve igaz az idézett szöveg, az nem jófejség, bizalmaskodás, vicceskedés.

Ezt nálunk jól fejlett bunkóságnak hívják.
Ráadásul mindez nem egy lepusztult állami kórház betegekkel dugig levő nőgyógyászatának agyonhajszolt, alulfizetett, flusztrált egészségügyi dolgozójától hangzott el, hanem egy ***** magánkórház nőgyógyászának szájából, potom 40.000Ft-ért!!!

Na ez a nemmindegy.
Hozzáteszem, hogy erre még az első esetben sem lenne mentség, hiszen nem a (ráadásul láthatóan stresszes) betegbe kell belerúgni saját flusztrációnk miatt.

holdlányka 2013.05.15. 12:21:33

Persze az is lehet, hogy a doki kiment kávézni, és a bent levő vízvezetékszerelő kihasználta az alkalmat, hogy most ő vizsgál :)

Atörökk 2013.05.15. 12:22:49

@holdlányka:
Az kizárt, hiszen az örült volna, hogy végre a csatornanyílás után másfajta lyukat lát közelről :D

Manyecska 2013.05.15. 12:24:47

@holdlányka: :DDDD váhhháááhááá! duguláselhárítás??

Manyecska 2013.05.15. 12:38:02

Nem kell ráborítani az asztalt elég ha lesöpröd-megtörtént eset:) :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 12:55:26

Egy hölgy elmegy a nôgyógyászhoz, és elpanaszolja, hogy soha nem volt orgazmusa.
- Errôl csak akkor tudok szakvéleményt mondani, ha látom az ön reakcióit - feleli az ajtót nyitó férfi. - Tessék kérem befáradni, levetkôzni, és
felfeküdni az asztalra.
Miután férfiassága legjavát beleadva mindent végigpróbál, megkérdezi az
asszonyt :
- Nos, hölgyem, most sem érzett semmit ?
- Sajnos, nem.
- Hm... - vakarja meg a fejét a férfi. - Akkor tényleg meg kéne várnia a
doktor urat, mert én csak a vízszerelő vagyok.

ferand1979 2013.05.15. 12:56:43

szegény orvosok.. mondom én ezt azokról akik dr. Dr. Prof doktorok.. Nem hiába áll kint a korházak parkolóiban néhány full extrás gépkocsi... Amit nem minimálbérből vettek..
És ezek szokták elvenni a kedvüket az embereknek az orvosokhoz járástól..

samcro 2013.05.15. 13:04:19

rendelo.drrose.hu/araink

Szakvizsgálat (30 perc) 25 000
Hasi ultrahang 23 000

Még engedményt is kapott.

Itt mondjuk:
www.hungariamed.hu/hasi-ultrahang-szakorvosi-vizsgalat.html#tartalom

9.000-től kezdődik a hasi UH, fél perc gugli sem volt.

Írták páran, hogy ne egyen, akkor lefogy. Ez sajnos nem igaz, így a szervezet elkezd ezerrel raktározni, későbbiekben pedig az izmokat áll neki bontani, nem a zsírt. (Én ehhez nem értek, nekem is csak mondták.)

"Minekután sürgető volt a dolog, merthogy akármi is lehet, az első szembejövő magánrendelésre be is jelentkezett."

nincs a posztolónak barátnője, aki ajánlott volna egy bevált nőgyógyászt?

Orvosoknak meg külön stílusa van, ki így, ki úgy kezeli le a pácienst, egy idő után mindenki megtalálja a magáét, van, aki pl. ezt a nagy hangú, vicces(kedő) stílust szereti, mert így könnyebben feldolgozza a vizsgálatot.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 13:18:36

@samcro: "az izmokat áll neki bontani"

Mozogni is kell, nem csak a tévé előtt ülve éhezni.

"így könnyebben feldolgozza a vizsgálatot."

Béltükrözés. Feldugtak nekem egy két méter hosszú endoszkópot. Nem álltam meg szó nélkül, a nővérke vihogott, a doki csuklott.

polly graph 2013.05.15. 13:20:25

@holdlányka: Szerintem is bunkóság, de úgy vélem, ő egyfajta jófejségnek szánta.

Ahogy mások is írták, minden zsák megtalálja a foltját, tuti, hogy ő is nagy népszerűségnek örvend egyfajta páciens-csoport körében. Másként nehéz elképzelni, hogy egy valóban drága klinika tartósan alkalmazná.

Amikor szültem, én is láttam hasonló "jófejeket", akiket ajnároztak a kismamák.

Nekem nem jött be, de az igazat megvallva, találkoztam ennél rosszabbal is.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.15. 13:37:48

@samcro: Az én magándokimhoz, rohadt nehéz időpontot kapni, van amikor csak 3 hét múlva.Viszont rohadt jó doki, tudják is róla.
Ezt csak arra írtam, hogy sürgős esetben nem biztos hogy jódokihoz kerül.
pl.lásd.

samcro 2013.05.15. 13:55:40

@atpijkamo: de ha nem eszem, mozogni sem nagyon tudok :)

Nem írtam, hogy nem kell mozogni, csak arra reagáltam, hogy a nem evés ömagában nem fogyaszt, sőt, még rosszabb lesz a helyzet.

@batgirl: ha egy hétig bírta, akkor azért nem volt annyira sürgős. 2 nap után már el kellet volna mennie a háziorvoshoz, kérni egy labort, és abból már egy csomó minden kiderült volna. Persze most csak okoskodok, de én pl. ezt tettem volna a helyében.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.15. 14:02:17

@samcro: ebben teljesen igazad van, és ezt nem is kérdőjeleztem meg. Én is előbb a háziorvoshoz mentem volna, és utalgasson ahova akar.

samcro 2013.05.15. 14:19:12

@batgirl: ja, oké.

Persze aki megteheti, hogy magánklinikára menjen, az menjen oda, de most, ahogy nézelődöm, nagyon úgy tűnik, hogy sikerült a legdrágábbat kiválasztaniuk.

Nagylabor: 40.000, máshol már 9.000-ért csinálnak.

"Az ultrahangos kollegina jobb fej volt mint a Doki, de azt hogy miért van jobb petefészek tájon megdagadva, vagy miért szúr, vagy hogy normális-e ez, azt nem tudta meg."

De legalább UH leletet kapott? Mert ha meg van dagadva, akkor csak illene valamit látnia a radiológusnak, esetleg konzultálva a nőgyógyásszal. Egyre kevésbé kerek nekem ez a történet.

Azért szeretném én meghallgatni a másik oldalt is. Én is olyan vagyok, hogyha sérelem ér, utólag mindent felnagyítok, másképp emlékszem, természetesen az én javamra.

Mindenesetre ha mégis igaz, és általános ez a fajta kivizsgálás, akkor az komoly.

holdlányka 2013.05.15. 14:45:13

@ferand1979: És kb. mindnek van magánrendelése is.
Nem kimondottan a profdoktorokra gondoltam, bár a hivaltalos bérük messze elmarad nyugati kollégáikétól. Bár a felelősségük is (ld. műhibaperek...)
Én úgy fogalmaztam, hogy egészségügyíi dolgozó. Ebbe azért beletartozik a fiatal, kezdő orvos, de mg a kedvesnővérke is.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.05.15. 15:09:09

Azért tudnak fennmaradni ezek a pökhendi tudorok,mert a hipochonder picsák hozzájuk hordják a sokszor negyvenezret. Most komolyan, nem lett volna egy délelőttöd végigvárni a sort valamelyik rendelőintézetben? Legalább akkor ne reklámozd,mekkora birka voltál, baszomalássan.

vénszivar 2013.05.15. 16:08:04

@holdlányka: Örülök, hogy látlak...:)

Azért a doki , kissé bunkó (pláne ennyi pénzért).:)

MrZed001 2013.05.15. 17:52:46

@Manyecska:
Egy tüsző, amely nem fakad ki, az nem szokott fájdalommal járni.
Sőt, még egy 2-3 centis ciszta sem igazán érezhető, pláne meg nem okoz ekkora hasi diszkomfortot.
Tehát ennél valószínűleg durvább volt/van az illetőben, ez nyomja és okoz fájdalmat.
5 centi fölött van aki még próbálkozik leszívással, de általában azért már inkább műtét(laparoszkóp).
És igen, durva dolog.
Egyesek csak úgy emlegetik, mint isten büntetése a harminc feletti gyermektelen nőknek.

Xezs 2013.05.15. 20:26:48

@MrZed001: Én meg atomfizikus vagyok.

Xezs 2013.05.15. 20:28:04

@1-csaj: Szard már le hogy mit mondanak mások. De ha dagadt vagy, ne várd hogy mindenkinek tetszeni fogsz. Persze lesz olyan akinek igen. Nem értem hol a hiba.

Xezs 2013.05.15. 20:32:08

@holdlányka: Ezzel is az a baj, mint a szabálytalan vezetéssel: kifogás mindig van. A kérdés az, hogy eljutnak-e a kövérek arra a szintre, hogy kifogáskeresés helyett megemelik a valagukat és kidobják-e a chipset a kukába.

Fitneszterembe nem kell menni, otthon is bőségesen van lehetőség tornázásra. Már napi 45 perc bőven elég. Pont annyi, mint amennyi idő alatt elolvastad a kommenteket meg még írtál is egyet-kettőt.

holdlányka 2013.05.15. 20:48:04

@Xezs: Nem figyeltél. Neked elég lehet. Nekem is. Van, akinek viszont nem. És van, akinek ennyi sem kell.
Ki lehet dobni a chipset a kukába, de ettől még nem lesz feltétlenül soványabb.
Te is beleestél abba a hibába, amibe rengetegen: általánosítasz.

holdlányka 2013.05.15. 20:50:42

Talán én isígy gondolkodtam, csak azóta megismerte pár embert, és megtudtam egyet s mást.

holdlányka 2013.05.15. 20:53:40

Azt is írtam, hogy bárki le tud fogyni, kérdés, kinek mennyi munkájába kerül, és mennyire tartós.

Xezs 2013.05.15. 21:08:57

@holdlányka: Nalátod, egyetértünk. Bárki le tud fogyni.

Amúgy meg itt a helyük www.facebook.com/mindenkinetnight

MrZed001 2013.05.15. 23:24:29

@Xezs:

Atomfizikus vagy, persze józsika, csicsikálj szépen :DDDDD

Szellemi fogyatékosnak sem tudod magad behazudni, mert még azt a színvonalat sem éred el te agyonfizikus.

leloloználak, de egy ilyen félkegyelműt sajnálni kell, nem kinevetni.
Nevet az ilyen marhán eleget a világ.

Panelproli 2013.05.16. 18:25:02

Én naponta járok fitneszterembe és az az igazság, hogy 125kg vagyok...

Xezs 2013.05.16. 18:48:28

@MrZed001: Nyilván az a marha, aki cinikusan atomfizikusnak vallja magát, nem az, aki interneten keresztül megoldja egy ismeretlen személy szervi bajait látatlanban. És még komolyan is gondolja.

MrZed001 2013.05.16. 20:57:55

@Xezs:
Vajon ki a hülye?
Aki ért hozzá, naponta benne van, sok éves tapasztalattal ...
vagy aki érdemben képtelen hozzászólni, lényegében semmiről sem tud semmit, de lehülyézi a másikat, mert hát ha ő ilyen debil, akkor az se lehet ám király.
.
.
.
Nos, de.

Hál isten nem mindenki akkora nulla, mint te.
Na csókoltatom.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.16. 21:03:31

@Xezs: "aki interneten keresztül megoldja egy ismeretlen személy szervi bajait"

Az egy zseni.

Aki meg komoly szervi bajára az internetes fórumokon keres diagnózist, az idióta. (Alternatív véleményt kérni, ötleteket, az már nem butaság.)

A fenti kettő nem üti egymást.

@MrZed001: Haggyad, az élő fába is beleköt. A többség élvezte a hozzászólásaidat.

Xezs 2013.05.16. 21:19:02

@MrZed001: Vicces mikor an önjelölt szakértő megmondja neten a tutit. Aztán meg a beteg meghal, mert elhitte azt, amit valami féleszű beírt neki az interneten.

MrZed001 2013.05.16. 21:20:40

@atpijkamo:
Köszönöm.
Az a gond, hogy egy igen komoly problémára próbálok rávilágítani.
Az elhízottak száma robbanásszerűen nőtt az elmúlt 10 évben. Többek között ez miatt:
A cukorbetegek száma is robbanásszerűen nőtt az elmúlt 10 évben (meg a féktelen cukorfogyasztás).
A legtöbb esetben már csak akkor derül ki a cukorbetegség, amikor az illetőnek teljesen kiégett a hasnyálmirigye, és már csak annyi marad, hogy szúrnia kell az inzulint magába élete végéig.
Pedig a folyamat lassítható, akár meg is fordítható.
Valamint igen nagy arányban egyik legfőbb felelőse a meddőségnek (meg a "karrierista" nő effekt), ami ugyancsak sosem látott méreteket ölt az utóbbi időben.

MrZed001 2013.05.16. 21:23:30

@Xezs:
Szívesen fogadnék veled mondjuk egy láda sörbe, de akár 100.000 Ft-ba is, hogy a hölgy ha elmegy a felsorolt vizsgálatokra, akkor olyan eredményeket fog kapni, amiket leírtam ?
Miért?
Mert én átlátom, amit te még elképzelni sem tudsz. A megértéstől meg olyan messze vagy, mint a dakoták az indiaiaktól.

vénszivar 2013.05.16. 21:26:54

@MrZed001: Azért egy láda sör nem = 100 000 Ft-al...
Hacsak, nem egy Lada sörre gondoltál:)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.16. 21:34:24

@MrZed001: A gyerekem orvostól orvoshoz járt, míg valamelyik végre kiderítette, hogy inzulinrezisztens, vagy miaszösz. Azóta diétázik, és teljesen rendbejött.

Aztán a gyerekem elvitte az annyát terheléses cukorvizsgálatra, pedig semmi panasza nem volt. Hajmeresztő eredmények jöttek ki. Megkapta ő is a diétáját, azóta egészen elfogadhatóak a számai.

Nem kövérek, csak nejem családjában mindenki cukros.

Az a szar ezekkel a diétákkal, hogy nem ehetnek nyáron kedvükre gyümölcsöt. Egy fél körte uzsonnára, hát...

Xezs 2013.05.16. 21:34:32

@MrZed001: sörbeN

Az internetes szájhősködést meg hagyd másnak, köszi.

MrZed001 2013.05.16. 22:02:56

@atpijkamo:
Ahogy azt írtam is, igen sok esetben nem társul mellé elhízás (kezdetekben, aztán hirtelen 10-20 kiló, onnantól lesz kóros).
Sokat számít a táplálkozás, és a mozgás.
A lényeg a szénhidrát bevitel minimalizálása, tehát semmi cukor, csoki, kóla, kenyér, tészta.

@vénszivar:
hmmm, akár az akár szó értelmének utánaolvashatnál.

@Xezs:
a sörBEN úszik a légy, és két üveg sörbe (sörre) fogadsz, legalábbis felénk. Grammar nazi-e vagy ?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.16. 22:13:24

@MrZed001: "A lényeg a szénhidrát bevitel minimalizálása"

Ez messze nem igaz.

Legjobb tudomásunk szerint a szénhidrát bevitelt lehet szabályozni. Meg van adva a napi bevitel, 5-6 alkalomra elosztva, adott mennyiségű gyors és lassú, nem kevesebb, nem több. (Lassú pl. a teljes kiőrlésű kenyér, gyors pl. gyümölcs.)

Valójában a glikémiás indexet kellene szabályozni, de ezt nem tudjuk az ételekről, marad a szénhidrát bevitel szabályozása.

Xezs 2013.05.16. 22:16:59

@MrZed001: Nem jól tudod de ezen ne vesszünk most össze.

vénszivar 2013.05.16. 22:19:39

@MrZed001: te NE csinálj nekem programot!

MrZed001 2013.05.16. 23:55:51

@atpijkamo:
Valójában a glikémiás indexet tudjuk, és igen, minél kisebb értékűt kell fogyasztani.
És nem, nem kell szénhidrátot bevinni a szervezetbe.
Nem olyan nehéz letenni a kenyeret, kólát, és nem enni tésztát.
Ezek ugyebár hirtelen cukorcsúcsot eredményeznek, ami (ellen)hatására a szervezet hirtelen inzulin csúccsal válaszol.
Lényegében ez miatt alakul ki az inzulinrezisztencia.
A hatásmechanizmus igen egyszerű. Minél magasabb a vér cukorszintje, annál jobban felnyomja az inzulint hozzá a szervezet, hogy a sejtek ki tudják venni a cukrot a vérből (állítva így be normálisra a vércukorszintet).
Lényegében ráerőszakolja a sejtekre a sok inzulinnal a sok cukrot. És a sejteknek ez nem tettszik, ezért lesznek ellenállóak az inzulinnal szemben (rezisztens). Ezért kell totálisan elhagyni minden szénhidrátot és sportolni.
Az izmok ugyebár az egyetlen "szerv" az agyon kívül, amely inzulin hozzáadása nélkül ki tudja venni a cukrot a vérből (csökkentve ezzel természetes úton a vércukorszintet).
Így tehát a gyógymód igen egyszerű: nincs szénhidrát, és sport (aki durván nyomja, annak étkezés után).
Meg persze meforal és merckformin az olyanok részére, akiknek azért súlyosabb a kettes típusú diabétesz.
És még vannak a természetgyógyászati megoldások, mint pl a kecskeruta tea, amely hatóanyaga lényegében a merckforminhoz igen hasonló (de mégis más, míg a gyógyszer csak szinten tartja a rezisztens állapotot, addig a teával igen jó eredmények érhetőek el a lassú gyógyításában).

@Xezs:
Nem tudsz te semmit sem

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 00:04:55

@MrZed001: Ha nem eszek szénhidrátot, akkot mitől működnek a sejtjeim?

MrZed001 2013.05.17. 11:03:26

@atpijkamo:
Látod, ez egy igen jó kérdés.
A válasz, pedig igen egyszerű.
Van több mechanizmus a szervezetben, ami különféle bevitt anyagokból cukrot állít elő.
Elsődlegesen ugyebár nem másból, mint zsírból.

Éppen ezért nem szabad a fogyózóknak (és cukrosoknak) szénhidrátot bevinni, mert így felpörög ez a mechanizmus.

Ez az igazi zsírégetés. Ezt lehet sportolással még jobban fokozni, merthogy ahogy már írtam az kiveszi a cukrot a vérből, majd miután a megevett szénhidrátot már felhasználta, utána ez a mechanizmus látja el cukorral a testet ... ezért is a hosszabb idejű sport a jó, 1 óra kerékpározás, kis súllyal súlyzózás, úszás, ilyesmi.
És ezzel már azt is érted, miért fogy az ember a sport hatására ... no nem az izzadás égeti a zsírt, meg az izmok meg ilyen marhaságok amiket sokan hisznek, hanem a zsírt cukorrá alakítja, hogy ellássa vele az izmokat és a szervezetet (ha sok szénhidrátot evett, akkor ugyebár első 20-50 percben csak azt üríti a vérből a mozgás, és csak utána nyúl a zsírhoz ... egyértelmű gondolom innen).

Másodsorban pedig ez a mechanizmus is szabályozott, tehát az se nem fog cukrot túltermelni, se nem fog hirtelen cukor csúcsot eredményezni, amire hirtelen inzulinválaszra lenne szükség.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 11:40:30

@MrZed001: Ezeket értem.

Tehát azt mondod, ne együnk szénhidrátot, hanem zsírt? Mert az ajánlott napi kalória adagot be kell vinni valahogy. Melegvérűek vagyunk. Jó, hogy egy krokodil hetekig elvan mozdulatlanul.

MrZed001 2013.05.17. 11:47:22

@atpijkamo:
Pontosan.
Húst, rostokat, fehérjéket kell fogyasztani, illetve inkább zsírt és olajat, mint szénhidrátot.
Amúgy a napi kalóriaigényhez nincs szükség plusz zsírok bevitelére, bőven megvan az a szénhidrátok elhagyása mellett az eddigi étrenddel.

Xezs 2013.05.17. 19:58:16

@MrZed001: Bocs, nem lehet mindenki távgyógyász. Energiagömböd van?

Bálintka. 2013.05.17. 21:13:32

@MrZed001: Durva, hogy a szervezetünk milyen fura dolgok felé evolúciózott. Zsírt cukorrá, meg fordítva az megy, nem is értem, hogy hogyan. De hő energiát már nem tud elektromos árammá alakítani, hogy a vízből kifingható hidrogént, és felhasználható oxigént állítson elő, amit egy új csatornán szállítana a tüdőbe. Így nem kéne többet levegőt venni, nem lenne több félrenyelés, és még üzemanyagot is termelhetnénk az új hibridekbe. Tény hogy a hangot nem a szánkon bocsájtanánk ki, hanem a seggünkben lenne a hangszál, hiszen onnan távozik a hidrogén. Mókus hangja lenne mindenkinek. Mindenki egésznap röhögne a másik hangján. Jobban belegondolva lehet, hogy a seggfej egy létező faj volt, hiszen a mai seggfejeknek csúfolt emberek is röhögnek másokon. Gyakorlatilag a seggfej szó a seggfej szóból ered.

De nem akarok elkanyarodni nagyon a témától. Hogy lesz cukor a zsírból? Nem vitatom, mert én is update1-eztem aminek ugyanez a lényege, de hogy?

Bálintka. 2013.05.17. 21:24:51

@Bálintka.: Főleg, hogy mindig is gyenge voltam kémiából, így tőlem nem tanulhatta meg a hasam az egyes elemek átmolekulázását cukorból zsírrá és fordítva. Mert biztos valamit a molekulákkal szöszmötöl, sok icipici fene, a hasam is alig látja, nem csoda, hogy olyan lassú a fogyás.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 21:43:38

@Bálintka.: "Zsírt cukorrá, meg fordítva az megy, nem is értem, hogy hogyan."

Buta vagy, pedig ez tök egyszerű. Egy 2x2 méteres táblára apró betűkkel mind a két kört fel lehet írni.

Bálintka. 2013.05.17. 22:18:25

@atpijkamo: szerintem még éjjel ezt végiggondolom. Iszok hozzá valami alkoholt is, bár már egy ötlet csepp már van.
Ha minden széklet sötét, akkor a világos étel világossága vajon hová tűnik? Gondolom fényt csinál belőle a vékonybél vagy lép, vagy valami más kütyü, úgy hogy a sok világos színt sűrűsíti, amíg az fel nem gyullad. Fénnyel beindul a fotoszintézis. Aztán innentől még nem vágom. Biztos jó úton haladok, hisz a zsír és cukor is fehér.
ÁÁh, megyek.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 22:26:17

@Bálintka.: Pedig egyszerű. Vegyél gyurmát, pirosat, sárgát, kéket, zöldet. Gyúrjad össze. Kezdetben csíkos lesz, de ha elég sokáig csinálod, a végeredmény barna. A szar is ezért barna, az összes színű étel összekeverve.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.20. 09:04:49

@batgirl: Egyetértek az egyik fenti beírásoddal. A tolerancia a fontos. Nem azt kell nézni, hogy ki miért túlsúlyos, vagy sovány, hiszen úgysem tudhatod elsőre, mi áll a háttérben.
Hogy ma éppen mi a divat, vagy az aktuális tudományos állásfoglalás, az változó. A személyeskedő, hangulatot romboló hozzászólásokra pedig nem muszáj válaszolni :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.21. 04:03:49

@MrZed001: Ezen elgondolkodtam, átszervezem az étkezési szokásaimat.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.21. 04:07:35

@Bálintka.: Az alapelv, hogy azt edd, és azt idd, ami jólesik :--)

ferand1979 2013.05.21. 10:15:08

@holdlányka: egy nagyon friss story:
egyik ismerősöm lánya eltörte a kezét. Mivel úszni szokott, arra gondoltak, hogy tetettnek fel műanyag "gipszet", amivel a vízbe is mehet.. Persze nem úszik vele, hanem legalább kapaszkodva, ráhasalva valamire lábtempózik, erősítve a lábát pár hétig.
A lényeg.. A műanyag "gipszet" csak térítés ellenében rakják fel. Persze emiatt csakis pár helyen foglalkoznak vele Magyarországon..
És megvan a MIÉRT?-je is..
Ugyanis HA ingyenes gipszet kapsz, akkor jócskán jattolsz, hogy jól feltegyék, szépen nézzen ki, és amúgy is.. mert adni szokás
Ha fizetős a gipszelés, ill. a gipsz (lásd "műanyag"), akkor alig adnak jattot..
Nos emiatt inkább nem is foglalkoznak vele..

Mérges 1234 2013.05.21. 12:02:15

Azt nem értem, hogy a dagadtak, miért nem akkor érzékenykednek, amikor a 18-ik féldisznót olják be a nagy pofájukba.

:D

Manyecska 2013.05.21. 12:29:36

Már elnézést. :DD féldisznó LOL! Nincs is annyi pénze a zembereknek, ugye..!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.21. 12:38:53

@Manyecska: "Nincs is annyi pénze a zembereknek"

Apránként.

Manyecska 2013.05.21. 12:45:14

@atpijkamo: de figyelj MINDEN rohadt drága, hógy? Amíg nem kapja meg a szervezet a vitaminokat addig éhes marad azám!! :P

judubabó 2013.05.21. 15:22:15

Én csak azt nem értem, hogy az első beszólás után miért nem állt fel, köszönt el szépen az orvostól és ment máshoz.
Nem az a lényeg hogy, túlsúlyos vagy sem, az orvos szolgáltatást nyújt szép pénzért, akinek meg ez csak egy jó poénnak tűnik hát annak meg csak gratulálok.
Ha bemész a boltba, vagy a fodrászhoz, vagy egy étterembe és fizetsz a szolgáltatásért, ott is elvárod a minőséget.

A túlsúly meg elég objektív, attól függ hol élsz, sok országban kifejezetten szépnek tartják a kövéreket, jelenleg nálunk az amerikai módi megy, ami vicces mert ott a többség túlsúlyos, azért tartják szépnek a soványokat mert abból van a legkevesebb.

Rajtam is van felesleg, de nem érdekel. Szinte minden felmenőm ilyen alkatú volt, ettől függetlenül senki nem volt beteges soha és mindenki 80-90 évet élt meg, a párom viszont aki 185 magas és 70kg, annyit eszik egy nap mint más egy hét alatt, mégsem szed fel egy dkg-ot sem, és a családjában mindenki ilyen. Ez van, nem vagyunk egyformák. Nekem sincs semmi bajom, soha nem voltam még a megfázásnál rosszabbul, a cukrom normál, a vérnyomásom normál, nem fáj semmim, bírom a munkát.Sok vékonyka koleginával ellentétben, akik folyton betegek, allergiások, nincs kedvük dolgozni, gyorsan fáradnak. ehhez a súlynak sok köze nincs, ne hízz meg 150 kg-ra, ne hagyd el magad, lehet menni dolgozni biciklivel, vagy gyalog és akkor kordában tudod tartani, egy kis felesleg meg nem elfér?
Minden fejben dől el, attól hogy valaki sovány, még nem fogják jobban szeretni, és nem is biztos, hogy boldogabb lesz az élete.

Az éheztetésnek meg nincs semmi értelme, én is csináltam még fiatalabb koromban, aztán hagytam a francba, 50 kilósan voltam a legboldogtalanabb, nem érte meg. De olyan ismerősön is volt aki wc-papírt evett,hogy ne legyen éhes, és még sorolhatnám.

Nem is értem miért gondolják sokan, hogy aki kövér az mást sem csinál egész nap, csak eszik és fekszik a tv előtt, aki vékony az meg nem eszik semmit és folyton sportol.
Az egészséges életmód meg biztosíték az örök életre, a boldogságra és a fiatalságra.

Manyecska 2013.05.21. 15:27:13

Az éheztetésnél az a baj hogy az izmokat bontja le a szervezet, csalóka mínuszkilók mennek le, majd mivel izma már nincs hiába sportol nincs ami elégesse a kalóriákat /vagy hógy/, de ezt Bunny jobban tudná:D

Panelproli 2013.05.22. 09:56:38

@atpijkamo:"Tehát azt mondod, ne együnk szénhidrátot, hanem zsírt?"
Kiollóztam egy általam sokat látogatott oldalról a diétával kapcsolatos néhány gondolatot. Inkább versenyzőknek szól, de az átlagember is okulhat belőle.
Ha már ennyire elkanyarodtunk a nőgyógyászati vizsgálattól.
A zsírbevitel csökkentése alacsony szénhidrát mellett olyan rövidtávú stratégia, ami hatásos azoknak, akik a zsírfelhasználáshoz alkalmazkodtak, de azok, akik nem, nagyon nagy mennyiségű izmot is fognak veszteni a leadott zsír mellett és kárt tehetnek az anyagcseréjükben!

Az elsőszámú ok, amiért a fizikum versenyzők elzsírosodnak verseny után az, hogy túl sokáig követtek alacsony zsírtartalmú, kalória megszorításos diétát. 14 nap a leghosszabb, amit javasolnak, hogy egy szigorú diétát kövessen valaki valamiféle variáció nélkül. Az alacsony szénhidrátos, magas zsír és közepes protein tartalmú diéták igen hatékonyak, de problémák lépnek fel akkor, amikor ez átváltozik alacsony szénhidrátos, alacsony zsír és magas protein tartalmú étkezéssé. Amikor a zsír túlságosan alacsony, akkor a hormonális profil kompromittálásra, az izomszövet pedig felzabálásra kerül!

A folyamatosan alacsony zsírtartalmú, magas fehérjés diéta esetén tönkremehet az anyagcsere és rohamos visszahízás következik be, amikor vége a diétának! Ez leggyakrabban női sportolókkal történik meg, aki túl sok kardiót is végeznek. Így lesz valaki áldozata az alacsony zsírtartalmú diétáknak!

Én nem vagyok egy kalória számoló vagy makrotápanyag arány mániákus, de általában véve a javaslatom a kalóriák 30-50% jó zsírokból (szabadon legeltetett állatok zsírja, organikus tojás és vaj, kókusz zsír és halolaj). A zsírleadás az inzulin és vércukor menedzseléséről szól: az inzulin elsődleges, a kalóriák másodlagosak. A szénhidrátokhoz és fehérjékhez képest a zsíroknak van a legkisebb hatása az inzulin termelődésre.

Nem kell félni a zsíroktól, a cukor és a keményítős szénhidrátok a fő probléma!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.22. 10:12:34

@Panelproli: "a javaslatom a kalóriák 30-50% jó zsírokból"

Ez világos.

"A zsírleadás az inzulin és vércukor menedzseléséről szól"

Ez nagyon homályos.

Panelproli 2013.05.22. 14:32:32

@atpijkamo: Sokan fogyni vágyók úgy tartják, hogy 3 óránként kell enni, de keveset. Ez azért nem jó, mert étkezés után megemelkedik az inzulinszint úgy 2-3 órán keresztül. Tehát a következő étkezésig. Ami után megint magas lesz a vércukor érték.
Viszont a magas inzulinszint ellensége a zsírégetésnek. Ezért mondják, hogy a fogyás érdekében 4-5 óránként érdemes étkezni.
Kicsit összetettebben:
Ahogy telnek az órák egy étkezés után és a tápanyagok felszívódnak, az RQ elkezd esni az inzulin szintjével együtt. Egyre eltolódik az egyensúly a zsírégetés és a tárolt zsír mozgósítása felé. Ez a folyamat az inzulin és a vérben utazó zsírsavak által befolyásolt: ha ezek szintje csökken, akkor a szervezet energia deficitet érzékel és a katekolaminok szintje emelkedni kezd (adrenalin és noradrenalin). Ezek a vérben eljutnak a zsírsejteken lévő receptoraikhoz és zsírmobilizációt indítanak be a hormon-szenzitív lipáz (HSL) aktiválása révén.

RQ=respirációs hányados (RQ). Az 1.0-ás RQ jelöli a totális szénhidrát metabolizmust ("tárolási üzemmód"), míg a 0.7 a tiszta zsír anyagcserét. Hogy legyen perspektívánk: étkezés után 1.5-2,5 óráig az RQ 1.0, egy éjszakányi nem evés után 0.82-0.85, és 16 óra böjtölés után 0.72-0.80.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.22. 14:38:04

@Panelproli: Köszi! Egy részt értem, másrészt ezt még emésztem...

Xezs 2013.05.22. 20:11:48

@Manyecska: Mer' elmegy cigire meg sörre.

Xezs 2013.05.22. 20:14:33

@Manyecska: Pont ezzel nem hajlandóak sokan szembenézni, hogy sportolni kell. kipróbálnak mindenféle fogyókúrát, kajakúrát, olyan szarságokat esznek össze a fogyás reményében amikről én még nem is hallottam és vagy 20 évig nem is fogok, aztán csodálkoznak hogy szart se fogytak. Mert az eszükbe se jut hogy a seggüket megemelve fussanak egy kört a háztömb körül, vagy a Margitszigeten.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.23. 08:00:49

Én csak egyetlen alapszabályt tartok fontosnak: a megfelelő táplálékbevitel és az elegendő testmozgás arányát. A tápanyagok összetétele inkább hitvita, rengeteg elgondolás létezik. Ráadásul szerintem nincs egy üdvözítő út, mivel nincsen két egyforma embör sem.

A fenti orvosnak meg innen üzenem, hogy "Negola devdzsi vuldegger!"

Golddigger 2013.05.30. 03:29:39

Hianyos mosollyal viccelodne ha velunk csinalna ilyet
süti beállítások módosítása