Tékozló Homár

Oda-vissza lerobbant az OrangeWays a melegben

2013.06.28. 12:01 | jackyll | 71 komment

Naiv ügyfél csapata nem fogadja el kompenzációként az egy útra szóló ingyenjegyet az OrangeWaystől, miután legutóbb Prága felé 3,5 órát késtek, visszafelé pedig 6 órát álltak egy benzinkúton, amikor a kánikulában újra és újra lerobbant a busz:

13 társammal együtt 2013. június 19-én reggel indultunk el Prágába Paramore koncertre, az OrangeWays társaság egyik buszával. A honlapjukon látható buszhoz képest egy sokkal rosszabb állapotú, sima fehér busz fogadott minket a Népligetnél található "pályaudvaron" (egy tábla jelzi, hogy ott kell majd felszállni), és csak egy OrangeWays matrica jelezte a busz elején, hogy az lesz a mi buszunk. Az induláskor még nem volt semmi probléma, időben, reggel 8 órakor elindult a busz. 10 perccel később azonban már le is állt.

Nem nagyon tudtuk, hogy mi történt, tájékoztatást pedig nem kaptunk egyik sofőrtől sem - itt jegyezném meg, hogy utaskísérőnk nem volt. Ezek után még sikerült beindítani annyira a buszt, hogy beguruljon egy közeli telephelyre. Itt leszállítottak minket a buszról az összes csomagunkkal együtt. Megint semmi tájékoztatás. Körülbelül félórányivárakozás után annyit sikerült megtudni az egyik sofőrtől, hogy valószínűleg a generátorral lesz valami probléma, és még másfél-két órát biztos, hogy a telephelyen leszünk, de így is fél5-5 körül legkésőbb a prágai pályaudvaron leszünk. Mi jeleztük neki, hogy időre megyünk, ezért jó lenne sietni, erre azt az ígéretet kaptuk, hogy akkor minket elvisznek majd a koncerthelyszínig, és csak utána mennek a pályaudvarra. Ezzel sikerült megnyugtatni minket kicsit, reméltük, hogy tényleg minden így történik majd.

Nagyjából 2 óra után tényleg elindult a busz végre Prága felé. Már Győrnél is sikerült egy kis késést összeszedni, ugyanis a sofőr eltévedt, majd pár órás út után sikerült belekeveredni egy dugóba. Szerencsénkre ez nem tartott sokáig, ezért viszonylag hamar folytathattuk utunkat. Sajnos azonban csak egy kis ideig ment minden rendben, mert Prágától nem messze sikerült kifogni egy újabb dugót - természetesen ez nem a sofőrök hibája, nem ők tehetnek róla, bár ha időben el tudtunk volna indulni, valószínűleg, elkerüljük -, azonban ez nem 5 perces kitérőt jelentett. Letereltek minket az autópályáról, és ahol ki volt táblázva, hogy merre kell Prága irányába menni, a sofőr a másik irányba ment - mi mind észrevettük, nem értjük, hogy ő hogyhogy nem észlelte, hogy rossz irányba megy - majd egy 5 perces út után feltűnt neki, úgyhogy fordulhattunk vissza. Ezek után a másik sofőr mondta neki, hogy tud egy rövidebb utat. ennek a rövid útnak egy óriási kerülő lett a vége egy erdőben - mint kiderült összekeverte egy másik úttal. Elég érdekes, hogy azt se tudják a vezetők, hogy mi merre van.

Lényeg a lényeg, három-három és fél órás késéssel érkeztünk meg Prágába, és az ígéretből, miszerint a koncerthelyszínnél tesznek ki minket, annyi valósult meg, hogy kitesznek minket Prágában. Úgyhogy innentől kezdhettük el találgatni egy vadidegen városban, hogy vajon merre lehetünk, és hogy onnan milyen messze lehet a helyszín - ahol 10-15 percen belül nyitják a kapukat (ugyanis fél 7-háromnegyed 7 volt már akkor). Konkrétan a 15:30-as prágai érkezés helyett 18:45-körül értünk oda. Mint ma (2013. június 24-én, hétfőn) megtudtam, a sofőrök és az utasok egybehangzóan állították, hogy kevesebb volt a késés, mint két óra. Nem nagyon tudom, hogy mit gondoljak, mert teljesen egyértelmű, hogy jóval több volt.

 Ezután a kiút után legszívesebben maradtunk volna Prágában és inkább hazajöttünk volna máshogy, de erre nem volt lehetőségünk. Másnap reggel, 2013. június 20-án 7 órakor indult haza a busz a prágai pályaudvarról. Az OrangeWays szabályzatában benne van, hogy fél órával hamarabb kint kell lenni, tehát legkésőbb fél 7-re oda kellett érnünk. Mivel előző nap délután valahol a belvárosban szálltunk le a buszról, ötletünk sem volt, hogy merre lehet a pályaudvar. Egy - másfél órányi séta alatt sikerült megtalálni, úgy, hogy majdnem lekéstük a határidőt. Ez a busz sem volt más, mint az, amivel jöttünk. Elvileg meg volt adva, hogy hányas ülések a mieink, de nem találtunk számokat - mint később kiderült, azért, mert a karfán kellett volna lenniük, csak azok a legtöbb ülésnél le voltak törve vagy meg voltak rongálva. Valahogy bennünk volt a félsz, hogy megtörténik-e ugyanaz, mint kifelé vagy talán most jobb lesz?

Pontban 7-kor elindult a busz, nem volt semmi probléma, sőt, két órát akadály nélkül haladt. Akkor azonban, reggel 9-kor valahol Prága-Brno közt félúton lerobbant a busz az autópályán - én személy szerint arra keltem, hogy a 40 fokos hőségben fűtenek a buszon -, úgyhogy félre kellett állnunk. Szerencse, hogy a közelben volt egy benzinkút. Most se kaptunk semmi információt, csak azt mondta az utaskísérő lány - ja, igen, hazafelé legalább volt utaskísérő -, hogy menjünk be a benzinkútra, aztán majd meglátjuk mi lesz. 1 óra telt el így, majd jött az utaskísérőnk, hogy egyhamar nem fogunk elindulni, úgyhogy üljünk le, és várjunk a "hideg" benzinkúton, eközben pedig ő próbált kapcsolatba lépni a vezetőivel, hogy mi legyen. Körülbelül fél óra telt el megint, mire annyi információval tudott szolgálni, hogy valószínűleg jön majd egy szerviz kocsi valahonnan, valamikor, aztán ha az meg tudja javítani a buszt, akkor megyünk tovább, ha nem, akkor újabb telefonálás, és jön egy mentő busz.

Ezután nem sokkal bővült annyival az állítás, hogy a szervizkocsi majd valahonnan Szlovákiából jön - végre kaptunk egy nagyjábóli információt, ami alapján rájöttünk, hogy még minimum 2 - 2,5 óra csak az, hogy a szervizkocsi ideérjen. Viszont megint nem úgy történtek a dolgok, mint mondták: kiderült, hogy a kocsi el sem indult, úgyhogy most intéznek nekünk egy buszt, ami valószínűleg Brnoból fog jönni, de egy órán belül még értesítenek majd (= újabb 2-2,5 óra várakozás). 45-50 perc után még mindig nem hívták az utaskísérőnket, úgyhogy megkértük, hogy érdeklődjön már, mire azt a választ kaptuk, hogy már így is nagyon sok pénzébe került ezeket elintézni, úgyhogy most már nem tud telefonálni. Erre egyik utastársam adta oda neki a saját telefonját - mi sem álltunk jobban, hiszen egy napot már eltöltöttünk külföldön, és csak kellett értesíteni a családtagokat, barátokat, hogy minden rendben - amiről fel is hívta a kollégáját. 10 perc múlva visszahívták, hogy esélytelen, hogy az a busz eljöjjön értünk, úgyhogy meg kell majd várnunk az 1-kor Prágából induló menetrendszerinti járatot, amire TALÁN felférünk (később kiderült, hogy az ugyanaz a busz és sofőr páros, akikkel kifelé mentünk). Ekkor már biztossá vált, hogy 3 óránál hamarabb nem tudunk elindulni, tehát 7-8 óránál előbb nem leszünk otthon.

Jó pár utas már nem bírta ezt a várakozást, úgyhogy inkább elindultak stoppal vagy másik társaság buszával, amire felfértek. Mi inkább megvártuk a buszt, nehogy történjen bármi, meg hát már nem is volt nálunk túl sok pénz, mivel a benzinkúton két-háromszoros áron tudtunk vásárolni alapfelszerelést (enni-innivalót). Mindenki kiszámolhatja, hogy összesen 6 órát töltöttünk el tehetetlenül egy benzinkúton, a 38-40 fokos kánikulában +2-3-400 koronányi kiadással. Szerencsére a busz nem késett, és mind felfértünk nagy nehezen, és sok kellemetlenség ellenére, hogy büdösen, koszosan, fáradtan kellett leülnünk a többi utas mellé. Hazafelé minden rendben is volt, úgyhogy este háromnegyed 9-9 körül begurultunk a Népligeti megállóba, bár sokaknak már ez is túl késő volt, hiszen volt aki lekéste az utolsó vonatát, más nem jutott el az orvosához, személy szerint nekem a vizsgára való felkészülésemből vett el nem kevés időt ez a mértékű késés.

Úgy gondolom/gondoljuk, hogy ez az összesen majdnem 10 órányi késés túlmegy minden határon, úgyhogy másnap azonnal be is mentünk az OrangeWays "irodájába" - egy lepukkant kis kőház a sarkon, bent 2 asztal, két számítógép, és 2-3 szék a várakozóknak (40 fokban sehol egy ventillátor/klíma, és még mindig a régi buszok képei vannak kint, miközben azokat már rég eladta a cég). Szerettük volna kulturált módon, személyesen megbeszélni a történteket, és visszaszerezni legalább a jegy árát - az utaskísérőnk mondta, hogy ezt vissza fogjuk kapni.Ráadásul van egy olyan szabályzata az OrangeWays-nek, hogy amennyiben 120 percnél többet késik, és igazolt kárral rendelkezünk, akkor visszafizetik a jegyárat (úgy gondolom, ez esetünkben eléggé egyértelmű) - a honlapon nincs konkretizálva, hogy mit jelent számukra az igazolt kár, és hogy mit kell tennie az utasnak ilyen esetben.

Ehhez képest az alkalmazott, aki fogadott bennünket, azt mondta, hogy esélyünk sincs arra, hogy viszontlássuk a pénzünket, hiszen ők azt vállalták, hogy hazahoznak minket, és mivel ez megtörtént, innentől nincs jogunk visszakérni a pénzt. Viszont, akik elindultak bármilyen más járművel (stop vagy más busz), azoknak természetesen megtérítik majd az útjukat. Annyit mondott, hogy írjunk az e-mail címükre, és talán 5 napon belül tud majd valami információval szolgálni, hogy milyen kárpótlást kaphatnánk. Megemlítette az ingyenjegy lehetőségét, de szerintem nincs ember a Földön, aki ezek után elfogadna ettől a cégtől bármelyik járatra is ingyenjegyet. Továbbá mélységesen felháborító, hogy egy alkalmazott nincs tisztában azzal, hogy a cég szabályzatában mi áll, és nem tud azonnali információt adni panasz esetén.

2013. június 24-én, hétfőn megérkezett a válasz a cégtől (ahányan írtunk, annyi féle választ kaptunk vissza). A lényeg az volt, hogy csak a visszautat tudják "megtéríteni" egy ingyenjegy formájában. Mindenki beláthatja, hogy ez elfogadhatatlan ajánlat. Egyik utastársamnak azt írták, hogy mivel nincs számlánk arról, hogy bármilyen kár ért volna minket vagy hogy késtünk volna a koncertről, és mivel vállalták, hogy hazahoznak, és ez megtörtént, nincs jogunk visszakérni a pénzt. Mélységesen felháborítónak tartjuk, ami velünk történt. Ezek után kártérítéses eljárást fogunk indítani a cég ellen valószínűleg - eddig a kártérítéstől elálltunk volna, megelégedtünk volna azzal, hogyha a jegyárat visszakapjuk. Következő levelükben pedig azt írták, hogy bármiféle számla/blokk esetén térítik csak vissza, meg ha elhagytuk volna a társaságot, és máshogy elintézzük a haza utat, akkor azt megtérítik. Ez elég furcsa szabály, hiszen minden normális utazási cég abban az esetben, ha utasa elhagyja őket, akkor nem téríti meg a jegyet számukra.

 Természetes, hogy a fogyasztóvédelmi eljárást elindítottuk a cég felé, de úgy gondoljuk, hogy mindenkinek tudnia kell róla, hogy mi folyik a cégnél, és ha esetleg tervezett volna velük utazni, akkor még tudjon keresni más lehetőséget. Ez már egyáltalán nem az a cég, amelyik megbízható, teljesen új, komfortbuszokkal utaztatott, bár még mindig úgy hirdetik magukat.

 Remélem, hogy levelemmel elérem a célom, bekerül a médiába valahogy, és meg lesz a következménye! Szerintem felháborító, amit az OrangeWays az utasaival művel.


Tisztelettel,
14 felháborodott utas.

ui: Továbbra sem sikerült megegyeznünk a céggel. Annak ellenére, hogy azt mondták, hogy ha felmutatjuk azokat a blokkokat melyet egy cseh benzinkúton kaptunk jelezve ezzel, hogy anyagi kár ért minket akkor kifizetik a visszautat. Elküldtem nekik a blokkot lefotózva majd jelezték, hogy 540 forint miatt nem fognak kárt téríteni, holott az utazási feltételekben nincs megjelölve a minimum összeg. Ketten a csapatból megkapták 1000 forint feletti vásárlásuk miatt a pénzt. Nem azon az 540 forinton vagyok/vagyunk kiakadva hanem azon, hogy ennyi várakozás után nem kapjuk vissza azt ami megillet. Szeretnénk ha az emberek tudnának arról, hogy nem korrekt a cég.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helianthus 2013.06.28. 12:14:26

Jé, narancsosút megint!
Hurrá!

todie2d 2013.06.28. 12:18:28

aztakurva, a haboru es beke kutya fule, ehhez kepest...

Murphistic · http://www.youtube.com/user/Murphistic 2013.06.28. 12:23:04

"Narancsos út, ha végigmegyek rajtad..."
A poszter lehet jobban járt volna, ha vonattal megy. Egy cég, amely jogutódait most büntették meg ( iho.hu/hir/megbirsagolta-a-gvh-az-orangeways-jogutodait-130626 ), amely buszai a D1-esen próbálnak eljutni Prágába, miközben azt éppen felújítják. Itt már csak ráadás volt a lerobbanó busz.
Viszont azt megértem, hogy dühítő tud lenni a helyzet.

helianthus 2013.06.28. 12:25:38

"Szeretnénk ha az emberek tudnának arról, hogy nem korrekt a cég."

Mi már ezt rég tudjuk.
Végigolvasva, ríszpekt a posztolónak, nem semmi út volt, bár az alapfelszerelés (enni-innivaló) hiányáért jár egy füles. Még a szomszéd faluba se megyek 3 napi hideg élelem és ital nélkük, nemhogy külföldre. :))

AtiSnatch 2013.06.28. 12:31:15

azta, ezért nem volt ilyen sokáig új poszt, mert dzseki spórolt a betűkkel! :D

Egyéves Önkéntes 2013.06.28. 12:31:56

Mit vártok egy olyan cégtől, ahol Oszkó Péter az igazgatósági tag?!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.28. 13:03:00

nómen est ómen, lett több para.

mondjuk nagyon furcsa, hogy az emeberek még mindig utaznak ezzel a koszvadt társasággal. évek óta egy foschhalmaz az egész.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.06.28. 13:03:15

Egyébként meg aki csóró, maradjon otthon, vagy stoppoljon.

Atörökk 2013.06.28. 13:05:34

@régebb óta vagyok Subban mint te:
Valószínű havi pár százezret. Igazán csekélység.

@zsiráfffff:
Én 2011-ben utaztam velük, akkor nem volt még különösebb gond velük, de most már a másik kerületig nem őket választanám :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.28. 13:11:16

@régebb óta vagyok Subban mint te: gondolom valami tinibuli volt, zsebpénzből. paramore koncert? az meg miawattafakk? régen voltak igazi koncertek, igazi bulik és régen igazából csórók voltunk, nemám csakígy mímeltük! koncertre gyalog jártunk vagy stoppal, belépőre meg vagy volt pénz vagy nem de inkább nem, vagy kint hallgattuk, vagy csak a haverok koncertjeire mentünk ami úgyis ingyér volt.

Atörökk 2013.06.28. 13:14:04

@zsiráfffff:
Vagy vittünk egy falka egészségügyis csajt, akiknél volt kb. 170 féle bélyegző (akkoriban még azt nyomtak a kezedre, mikor kimentél egy koncertről), úgyhogy nem igen volt olyan, ahová ne tudtunk volna bemenni. Nyugatiban az LGT ingyér nem volt olyan rossz ;-)

nandika68 2013.06.28. 13:19:10

Andersen legszebb meséit olvastam imént.

Praetorian 2013.06.28. 13:20:58

"...Egy - másfél órányi séta alatt sikerült megtalálni, úgy, hogy majdnem lekéstük a határidőt. Ez a busz sem volt más, mint az, amivel jöttünk...."

"...úgyhogy meg kell majd várnunk az 1-kor Prágából induló menetrendszerinti járatot, amire TALÁN felférünk (később kiderült, hogy az ugyanaz a busz és sofőr páros, akikkel kifelé mentünk)."

Namármostan magyarázza meg nekem valaki, hogy itt meghajlították a tér-idő kontinuumot? Vagy jó volt az az anyag a posternek a bulin...

webmestar 2013.06.28. 13:23:13

"Mindenki kiszámolhatja, hogy összesen 6 órát töltöttünk el tehetetlenül egy benzinkúton, a 38-40 fokos kánikulában +2-3-400 koronányi kiadással."

"elküldtem nekik a blokkot lefotózva majd jelezték, hogy 540 forint miatt nem fognak kárt téríteni"

Igen jól váltják a koronát azt hiszem. Vagy ez a 400 korona a 14 utasnak a teljes költése? :D

Javaslom a posztolónak, hogy vegyen egy kocsit.
Vagy ne picsogjon mint egy kurva.

webmestar 2013.06.28. 13:26:02

Szerintem mindenki átélte már, hogy több órát várakozott reptéren, nem indult el az utolsó menetrend szerinti busza, késik a vonat felsővezeték szakadás v. sínlopás miatt, nem jár a metró, stb.

De nem kell telesírni az internetet ilyenekkel, beszarok.

Ezek a "mai egyetemisták" szöveg volt már? Mert ideillik...

9 000 ft-ért nem tudom mit vársz. A vonat 13, ment volna azzal, ott még inni is lehet :))

England win The Ashes! 2013.06.28. 13:26:50

"Mivel előző nap délután valahol a belvárosban szálltunk le a buszról, ötletünk sem volt, hogy merre lehet a pályaudvar."

Ha legközelebb is arra jártok: a "B" és a "C" metró találkozásánál van. Florenc a neve. A megállónak is.

Antalbaba 2013.06.28. 13:31:22

1. Ezzel a romhalmazzal akkor sem utaznék, ha ez lenne e fő hobbim. Az internet gyermekei igazán megnézhetnék, mire szállnak:-(

2. Ha éppen vizsgára készülök, akkor ingyen és bérmentve ventillátorozom otthon a tudástól dagadó homlokomat, nem hülyeségeket hallgatok külföldön...

3. Panaszlevél + tégla kombó a "cégnek"

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.28. 13:36:24

Aki ilyen hülye (OW-felhasználó, ilyen hírrel és háttérrel, hát hány éve megy már a posztolgatás róluk?) szóval az miért ennyire modoros még a tetelyébe is? Jó, tudom, ezek szükségszerűen együtt járnak. Poszterina egy picsogó tinipicsa-e a? Az a! Ja, 'nyád, én ezt nem olvasom végig (ilyet is ritkán írok én). Ja, s szerintem affektálva írta az egészet! Hátöcsém.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.28. 13:39:55

Tisztelettel,
12 dühös ember
14 'nem hiszünk a híreknek, jólesz ez, olcsó ez, ha mégse lesz jó, majd verjük a nyálunk, gyerekeszünk van, egyszerűkoncetrekre járunk'-balfasz/balfaszina
140 síró homárfelhasználó

Eino81 2013.06.28. 13:42:05

Orangeways-sszel soha, de soha!!!! Évekkel ezelőtt még volt valami, kedveltem is, 2 hetente utaztam velük Pest és Prága között, volt normális busz, stewardessz, ital és DVD... De aztán jöttek a szakadt buszaikkal és egyre eltünedezett minden szolgáltatás. Az angol nyelv tudása is, ami egy külföldieket is utaztató társaságnál alapkövetelmény lenne... Szóval, aki Prága felé akar menni, annak nem OW kell, hanem STUDENT AGENCY (már ha busszal akar jöbbi), vagy vonat. Árban majdnem ugyanott van, csak időben kell megvenni a jegyet. Remélem, az OW hamarosan tönkremegy... mert ez nem szolgáltatás, amit nyújtanak.

duddva 2013.06.28. 13:42:59

Nagyon megható történet, de mégis ki az a gyíkagy, aki a külföldi utazás napjára kér időpontot az orvostól?
A vizsgára készülőset nem is minősíteném (vagyis de: várakozás közben nem lehet készülni?)

Charles63 2013.06.28. 13:44:46

Tudomásom szerint bizonyos órát meghaladó késés esetén a szolgáltatónak enni-innivalóval kellene ellátni az utasokat.

"személy szerint nekem a vizsgára való felkészülésemből vett el nem kevés időt ez a mértékű késés"

Ha én vizsgára készülnél, és szorít az idő, akkor nem megyek külhonba koncertre.

Hallgassál Bayalex-et, 10.000 Ft/perc!

karirobi 2013.06.28. 13:46:58

Ne utazz koncertekre aha vizsgára készülsz..vagy vitted volna el magaddal és a benzinkúton is tanuléhattál volna...
amúgy én elvből nem utazok Orangewayssel, még a kocsi is olcsóbb nemhogy jobb

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.28. 13:47:07

@webmestar: egyszer a váróban aludtam, mert mindent lekéstem. hátizsák a fejem alá, elég jól aludtam. bezzeg akkor még nem lehetett panaszkodni sehol, meg ki is röhögtek volna jó eséllyel. :)

szelidorzo 2013.06.28. 13:52:42

Addig utazgat a posztoló meg még pár vállalkozó szellemű utas ezzel a társasággal, amíg rábaszik.
Ha valaki még nem tudná, a csőd szélén táncolnak, de már csak féllábbal, és azt sem sokáig. A saját "kulturált buszaikat" amiket lízingeltek, a bankok (lízingcégek) visszavették nemfizetés miatt. Jelenleg alvállalkozókkal fuvaroztatnak, akiknek a saját buszaikat használják. (Némelyikkel a város elhagyni is komoly kockázat, nem 1500 kilométeres útra indulni) Az alvállalkozóknak is egyenként milliókkal tartoznak. Utazzatok csak a társasággal, de legyen nálatok mindig annyi pénz, hogy alternatív módon haza tudjatok jutni, a velük való utazást pedig fogjátok fel túlélő kalandtúrának.

Pécsi bölcsész 2013.06.28. 13:54:13

Kocsival kell menni, nem busszal!
Ilyen egyszerű!

JewRivers 2013.06.28. 14:02:18

Nem ez az a cég, ami úgy szponzorálta anno a Ferencvárost, hogy rögtön kölcsönkért egy pár milliót?

England win The Ashes! 2013.06.28. 14:03:37

Amúgy mi az a Paramore? Rettegő dzsipók?

helianthus 2013.06.28. 14:09:03

@zsiráfffff: "egyszer a váróban aludtam, mert mindent lekéstem. hátizsák a fejem alá"

Egyszer én is a vasútmegállomáson. Én Effott-ról tartottam haza és annyit nem aludtam és ittam az előző napokban, hogy egy megállóval hamarabb szálltam le a vonatról. Megkaptam a büntetést, 5 órát vártam a következőre.

Pista Bácsi 2013.06.28. 14:17:10

Észt nem adhatok, csak jótanácsot!

Ha már olyan hülyék voltatok, hogy az OrangeWays "szolgáltatásait" vettétek igénybe, akkor amikor mentek, feltétlenül legyen nálatok kinyomtatva a 181/2011/EU rendelet!!!

Erről persze már lemaradtatok, úgyhogy ha mentek a kártérítést intézni, akkor vigyétek megatokkal kinyomtatva. Ha elolvassátok,akkor majd rájöttök, hogy miért tartották fontosnak az OrangeWaysnél, hogy papíron legyen rögzítve az, hogy a késés nem érte el a 120 percet!

AtiSnatch 2013.06.28. 14:17:50

@helianthus: 5 óra alatt nem értél volna el a következő állomásra gyalog? csakérdem! :)

Atörökk 2013.06.28. 14:19:28

@A.Snatch:
Tudod, van az az állapot, mikor az odaút 5 perc, a visszaút 40 :D

laci_sk 2013.06.28. 14:19:38

Az Orangeways nagyon gaz,szakadt buszok, nulla szolgáltatás. Aki Pragaba akar utazni, annak vagy az Eurolines buszt, vagy a Student Agency tarsaságok javaslom, ez utóbbi már nagyon modern buszokkal közlekedik, minden üléstámlában van monitor, így azt nézel, hallgatsz, amit akarsz, lehet választani.
Ja, és ott mindig van utaskísérő, kávé, tea, ujsagok, ilyesmi.
Egyszer ők is késtek 3 órát, szólni sem kellett, másnap reggel már vissza is adták az utazás árát.

AtiSnatch 2013.06.28. 14:22:21

@atörökk: részegen mondjuk lehet,hogy még Pestre is felérsz :D

fingerbangs 2013.06.28. 14:23:00

Nemreg mentem volna orangeways busszal
De felszallasnal visszafordultam
Beultem a kocsiba es inkabb azzal mentem
Nagyon gyenge a szolgaltatas, sok bizalmam nem maradt amikor meglattam a buszt
Nem olyan volt mint a reklamban

labi 2013.06.28. 14:30:05

Narancsút kapja be, de:

1, szeretnék koronát váltani a postolónál, 540 Ft-ért 400-at.

2, Nem értem hogyan szálltak fel ugyanarra a buszra, ami ismét lerobbant, majd később érkezett meg újra.
"Ez a busz sem volt más, mint az, amivel jöttünk." vs. "meg kell majd várnunk az 1-kor Prágából induló menetrendszerinti járatot, amire TALÁN felférünk (később kiderült, hogy az ugyanaz a busz és sofőr páros, akikkel kifelé mentünk)."

Pista Bácsi 2013.06.28. 14:30:33

@helianthus: Amikor leszereltem a katonaságtól, akkor (emlékeim szerint) felszálltam a Kalocsáról Pestre menő vonatra, aztán Lőkösházánál ébresztettek fel, hogy hová-hová.

Még szerencse, hogy nem engedtek át Romániába útlevél nélkül :-)

toportyánzsóti 2013.06.28. 14:33:40

Aknára fut a narancs még idehaza is,az Unióban meg már mindenhol antiszemita diktatúrának tartanak minket,így nem csoda ha kerülőútara vágnak ahol meglátnak...

McZozo 2013.06.28. 14:34:54

@Praetorian:
Az elso a busz minosegere vonatkozik, mig a masodik mar konkretan a busz es soforok egysegere

one armed scissor 2013.06.28. 14:43:40

Angliában lakom, Londonból mentem Amsterdamba pár hónapja, az itteni busztársasággal (Megabus). Meghibásodás miatt az esti 9.15 helyett reggel 2.30-kor értünk oda, közben háromzor váltottunk buszt. Az utolsó Amersfoortba tartó vonatot természetesen lekéstük, emiatt az egész éjszakát kénytelenek voltunk Amsterdamban tölteni.
Kellemetlen volt, de minden alkalommal a pilóta tájékoztatta az utasokat, majd mikor hazaértem, írtam e-mailt a társaságnak, akik azonnal visszautalták az utazás teljes összegét.
Nem kötekedtek, és nem hozakodtak elő azzal, hogy hát végülis mégiscsak odaértem valahogy.

Attól tartok az Orange Ways-nek már nincs oka félteni a jó hírét, ezért nem járnak el az utasaikhoz méltó módon.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.06.28. 14:52:25

@labi: ezen én is besírtam. remélem nem irodalmárnak készül a posztíró...

béla a görög (törölt) 2013.06.28. 15:10:12

Vonat, ember!

Amugy narancs. ez mar onmagaban rossz omen. Narancsba csak egy jo:
a VERNARANCS!

bigmac 2013.06.28. 15:16:41

na mivan picsák kevés volt a június 17ei budapest parkos happpening? Ráadásul vizsgaidöszakba? Meg is érdemlitek:)

blckrainbow 2013.06.28. 15:16:58

Mentetek volna Paramore-ra inkább a Parkba két nappal előtte ...

helianthus 2013.06.28. 16:01:44

@A.Snatch: ha nem vagyok olyan fáradt és nincs egy katonai sátor nálam (olyan méretű, amiben állva is elférsz) akkor de.
:)

@Pista Bácsi: ilyen nekem is volt, én Veszprémbe mentem busszal, de felébresztett a mellettem ülő, akinek ráájulva a vállán aludtam (előző este dizsiben voltam!), hogy nem szeretnék-e leszállni. Ezt jól tette, mert a következő és végállomás Ajka volt, ahol előtte sose jártam, mindezt télen és este, fagyózhattam volna Ajkán másnap reggelig. Azóta is hálás vagyok az illetőnek ezért.

ziggystardust 2013.06.28. 16:14:35

Aki Paramore-t hallgat, meg is érdemli!

1000R 2013.06.28. 16:44:55

Pár éve mi is ezzel a társasággal mentünk Prágába. Az odafele úton a legalább 8 centis műkörömmel rendelkező utaskísérőnk szó szerint elvinnyogta, hogy a mellékhelyiséget lehetőleg ne használjuk, és az egyébként árban foglalt, korlátlan forró ital fogyasztás akkor lehetséges majd, amikor ő körbekérdezi, hogy ki és mit kér. Aztán az út 3/4 részét az elől üldögélő, igen hangos egyetemista fiúkkal röhögte végig, meg illegette magát. Visszafelé már a felszállásnál teljes volt a káosz, mert mint odafele is, visszafele is 2 busz volt, és igencsak összeszedetlen volt mindkét utaskísérő. Miután nagynehezen fel tudtunk szállni, kiderült, hogy a mellékhelyiséget itt sem kéne használni, majd néha megállunk, ja és forró italra még csak ne is számítsunk, mert a gép bedöglött. Ezen kívül a "luxusbusz" brutálisan kényelmetlen is volt, és hol meg lehetett fagyni rajta- mi Valentinkor voltunk pár napot anno-, hol meg megsültünk.
Egyébként meg az a véleményem, hogy a szerződésszerű teljesítés itt nem valósult meg, mivel abban az is benne van, melyik járattal és mikorra érnek haza az utasok, és a sztoriból úgy tűnik, azért mindent mégsem tettek meg. Ilyen esetben meg a Ptk. nem ismeri az ingyenjegy fogalmát, vagyis -szerintem- teljes reparációt kellene biztosítani.

Egyébként ez kinek a cége??

ccudibu 2013.06.28. 17:07:31

@zsiráfffff: Igen kurva jó lehetett koplalni hónapokig, hogy eljuss egy koncertre, mellesleg, honnan tudod, hogy mi nem gyűjtöttük erre a pénzünket? Ja, és ha nem tudod mi az a Paramore, akkor minek beszélsz a régi időkről, hogy akkor még voltak "jó bulik".Gyalog menjek Prágába? Bölcs.

igazságos 2013.06.28. 17:31:32

@ziggystardust: AKI Paramore koncertre MEGY ÉS UTÁNA AZON SÍR, HOGY NEM TUDOTT FELKÉSZÜLNI A VIZSGÁIRA, az egész egyszerűen ezt érdemli.

B+, teccett volna gondolni arra is, hogy nem bulizgatunk addig, amíg mindent le nem tudsz.

Előbb a munka, utána a szórakozás!!!! Ha nem tetszik a rendszer, jogodban áll kussolni, mer te voltál a barom.

A KONCERTRE MEG TESSÉK ELINDULNI ELÉG LÓVÉVAL!!! Elég szarrágó lehetsz, ha még 4000 forint se volt nálad az útra, csórókám.

Atörökk 2013.06.28. 18:44:53

@zsiráfffff:
Szerintem média-kommunikáció-büfé-ruhatár :D

Megdobbent 2013.06.28. 18:55:24

Tamogatom a video posztolast. Ennyit nem olvasunk, 3 perc vagott videobol meg boven kiderult volna az osszes nyug.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.28. 18:57:57

@atörökk: monnyuk én csak fogjam be a pofámat mer nekem csak a nyóc osztály van meg, az is tíz év alatt sikerült csak! :)

Atörökk 2013.06.28. 18:58:51

@zsiráfffff:
Ha jól tévedek, három első, és hét második? :D

Atörökk 2013.06.28. 19:05:01

@zsiráfffff:
Na jó, az már medium-advanced level :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.28. 19:46:33

@é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛: nem baj! azér jár iskolába, hogy tanuljon az a gyerek. hát ha mindent tudna, akkor nem kéne odajárnia, nemigaz? :D

@atörökk: hogymie? hát külföldiül sértegetel engemet?

zombika 2013.06.28. 20:32:49

Igen, az OW gyönyörű szolgáltatásokat nyújt.Először (és utoljára) Bécsben voltunk vele karácsonykor. A jegyre ki van írva hogy indulás előtt fél órával jelenj meg a depónál, ahova majd a busz jön. Majd. Az este 8-ra hirdetett visszaindulás helyett fél tízkor gördült be a busz. Volt vagy mínusz 4-5 fok, a sofőrök kedélyesen cseverésztek, olyasmi hogy: "nagyon sajnáljuk, vagy ez és ez miatt késtünk" el sem hangzott. Természetesen a "kis" késésük miatt taxival kellett hazamenni, de ezt már örömmel fizettem. Ilyen gyökerek után nem lett volna hangulatom még a BKV-hoz is.

holdlányka 2013.06.28. 21:28:42

Ha valaki nem olvasgat homárt (márpedig ha az ow-t választja, akkor tutira nem olvas), akkor minek írogat rá?

homar.blog.hu/tags/orangeways

Ez már a 6. bejegyzés OW ügyben.

netrunner71 2013.06.29. 18:54:42

Mi az a paramore?
Valamiféle lóbetegség?

Hentes pékné módra 2013.06.30. 13:55:25

Posztoló ezzel a modoros fasz stílussal megérdemelné, hogy minden nap velük utazzon. Remélem legközelebb elsírja a bánatát minden nagyváros összes dugója miatt.

Mérgező Hulladék 2013.07.01. 10:04:57

Az ilyet nehéz megértenem. Értelmes emberek (legalábbis tudnak helyesen írni, ezt abszolút meg kell becsülni manapság), külföldre járnak koncertre, homárra írnak panaszt, ugyanakkor alig találják meg a legnagyobb prágai buszpályaudvart, meg nem olvastak még rosszat az OW-ről?

Orr Mond 2013.07.03. 17:31:10

Kedves Fiúk, Lányok!
A frászt hoztátok rám! Lehet én vagyok az egyetlen, aki - eddig - nem olvasott rosszat az OW-ről? Egyáltalán semmit sem mostanáig. Ha utazom, igyekszem kocsival menni, de most valamilyen megmagyarázhatatlan kalandvágyból az autóbusz mellett döntöttem, és jegyet váltottam egyik járatukra :-( Nem most, egy hónapja). Elhűlve fedeztem fel a napokban a sok elmarasztaló véleményt. Nosza meg akartam bizonyosodni, létezik még a cég, indulnak-e a buszok? Tegnap órákon át próbáltam telefonon elérni őket, de fel sem vették a telefont, vissza nem hívtak, pedig a jegyvásárlási menűvel próbálkoztam, ami elvileg bevételt feltételez a vállalkozásuknak. Ma személyesen győződhettem meg a körülményekről. Az irodabelső valóban retrósra sikeredett. Két fiatal hölgy foglalkozott egy fiatal párral, hosszas küzdelem árán sikerült kiállítaniuk a számlát is. Kb. húsz percet várakoztam, addig azt sem mondták, hogy bakfitty. Állítólag a buszom a hétvégén el fog indulni, a telefont pedig azért nem veszik fel, mert nincs rá idejük. Szelíden jegyzem meg, ott tartózkodásom alatt rácsörögtem, de némítva volt, persze hogy nem hallja meg senki. Mindkettőjükön látszott valami, egyiken a gyakorlatlanság, másikon az érdektelenség. Ezek után drukkoljatok, menetrend szerint odaérjek, és visszafelé utamig se csődöljeneke be. A tanulságot rátok bízom, a magamét én szűröm le.
süti beállítások módosítása