Tékozló Homár

Menet közben leesett az OrangeWays-busz kereke

2013.08.15. 12:04 | jackyll | 143 komment

Ismét Prágából indulunk Budapestre az Orangewayssel, ezúttal viszont a különös anomália nem az lesz, hogy az út során a kerékig lebomlott a busz, hanem az, hogy milyet küldtek helyette:

Idén nyáron utaztunk a párommal Prágába egy három napos nyaralásra, melyet már jó előre lefoglaltunk mind szállás mind pedig utazás tekintetében. A Budapest-Prága utat vonattal tettük meg, visszafelé azonban éjszaka nem indultak megfelelő időpontban vonatok, ezért inkább busz és az OW járatai mellett döntöttünk. Ekkor még nem sejthettük, hogy az 5.500Ft-os buszjegy a kalandokat is magába foglalja. Mikor megvoltak a jegyek, a párom kollégájának mesélte hova és mivel készülünk nyaralni, mire a kolléga kérdően nézett rá, majd a következő szavak hagyták el a száját: „Ilyen olcsó? Csak nem Orange Ways?” – neki már több rossz tapasztalata volt az utazási irodával. Mi még akkor mit sem sejtve, belevágtunk és megkezdtük utazásunkat, egy csodálatos 3 napot töltöttünk Prága városában, mikor is elérkezett a haza út….


Éjszaka 23:00-kor indultunk Prágából. A jegyeinken szerepeltek ülésszámok, nyilvánvalóan egymás mellett szerettünk volna ülni, igy is kértük a jegyeket a budapesti irodában. Felszálltunk a buszra, ahol már csaknem minden ülésen ültek és szemmel láthatóan nem voltak páros helyek szabadon. Megkértünk egy szimpatikus fiatalembert, hogy üljön át legyen olyan kedves valaki mellé, hogy mi együtt tudjuk ülni és ne az ismeretlen utasokon aludjunk a 7 órás út alatt, neki meg úgyis mindegy, melyik ismeretlen utas mellett ül. A most már kevésbé szimpatikus fiatalember erre nem volt hajlandó, ezért az OW sofőrjeihez fordultunk, azt kérdezve, hogy miért nincsenek például egy A4-es lapra felírva a helyek számai, ebben az esetben talán nem lenne konfliktus az utasok között (0 Ft költségvetésű dolognak gondolom). Hát nagy nehezen felszabadítottak nekünk két helyet, egymás mellé kerültünk, nagyon boldogok voltunk.

Mellettünk szálltak fel roma származású fiatalemberek is 4-en 5-en. A rendkívül képzett buszsofőr a következőt kérdezte társától, miután konstatálta hogy nem magyarul beszélnek:
„Te! A cigányoknak van jegyük?” – mellesleg megjegyezném, hogy a mellettünk lévő üléseken ültek és nagyon is jól tudtak magyarul, csodálkozom is hogy nem lett belőle komolyabb felháborodás, főleg úgy hogy az út során villant elő bicska is a zsebekből…

23:00 óra után 5 perccel meg is kezdtük utazásunkat Budapest irányába, az első probléma akkor adódott, amikor egy egészen alacsony emelkedőn kellett feljutnia a busznak. Mivel a sofőr mögötti üléseken ültünk, tisztán követhettük az eseményeket. A sebességváltó egyszerűen nem engedelmeskedett a sofőr akaratának, nem lehetett a megfelelő fokozatba kapcsolni. A busz egyre lassabban és egyre jobban erőlködött felfelé az emelkedőn, amikor is csaknem megállt és elkezdtünk visszagurulni, ám ebben a pillanatban a műveltebb kolléga két kézzel segített társának, és beerőszakolták a megfelelő fokozatba a buszt. Haladtunk tovább 5km/óra sebességgel a főúton és legalább fél óra kellett még bejáratták a váltót és megfelelően működött a busz. Azonban rettentően kényelmetlen volt és úgy rázott, mintha macskakövön mennénk és nem lennének lengéscsillapítók.

A buszon többnyire magyarul nem beszélő utasok voltak, voltak szlovákok és kinai turisták is. Ahogy Prága városközpontból kiértük a segítő (aki éppen nem vezetett) tájékoztatta az utasokat MAGYARUL, hogy meg fogunk állni tankolni, de ne szálljon le senki, mert csak később állunk meg pisilni egy másik pihenőnél. A megállás több problémát is okozott, tekintettel arra, hogy az ordenáré nagy benzinkúton sikerült végighúzni egy ott parkoló kamion oldalát. Hirtelen nem is lett olyan sürgős a tankolás inkább átstartoltunk, hogy a következő benzinkúton már rutinnal felvértezve összejöjjön a beállás. Megálltunk és mivel a kínai turisták egy szót sem értettek magyarul, leszálltak szétnéztek, fényképeztek stb. míg a két sofőr tankolt. Mikor feljöttek a következő dialógus játszódott le közöttük:

-„ Iz evribádi hir?”
-„No”
- Thanks! FASZA….
(ezzel illedelmesen tudtára adva az utasoknak, hogy mennyire sajnálja, hogy 5 percet állnunk kell még a pihenőben.)
Itt is parádés angoltudással tessékelte fel az utasokat a buszsofőr:
-„Go BUSZ! To the AUTÓBUSZ!”

Felhajtottunk az autópályára és már-már kezdtünk elbóbiskolni, amikor is hátulról kiabálást hallottunk, hátrafordulva pedig érzékeltük, hogy az autópályán éjszaka a maximális megengedett sebességnél kinyílt a hátsó ajtó csak úgy magától. Le kellett húzódnunk a leálló sávba míg a sofőrök elhárítják a veszélyt. Egyébként az első ajtó is csak ritkán engedelmeskedett…

Mikor ezt megoldották, már azt hittük tényleg alhatunk 1-2 órát, egyszer arra ébredtem, hogy szentségelnek előttünk, hogy nem is erre kellett volna menni. Mint az kiderült sikerült kihagyni az útvonalból a Prága-Budapest útvonal egyetlen köztes megállóját Pozsonyt. Ezért még fél órás kitérővel kellett számolni. Kis idő múlva sikeresen megérkeztünk Pozsonyba. Leraktuk az utasok felét, és haladtunk tovább…

A gyorstalpaló szakmai angol kurzusban újabb fejezet következett (mert itt 5.500-ba még ez is belefér…), hiszen a 2 sofőr közül a kétségtelenül ékesebb nyelvtudású úr vállalta az elköszönést a leszállóktól:
„Nagyon köszönjük, hogy az Orange Wayst választották, remélem kényelmes volt az utazásuk, legyen szerencsénk máskor is.”
Nemzetközi iroda lévén ugyanez angolul szinte tükörfordításban:
„Thank you, goodbye!”
És ha már Szlovákiában vagyunk akkor persze a helyieket is illett megszólítani:
„Tótul meg nem tudok, szevasztok!”

Azt hittük már semmi sem állhat az utunkba, ezért újfent elbóbiskoltunk, mígnem egy nagy durranás felkeltette a busz utasait. Hatalmas fékezés, kiabálás… Kiderült, hogy valahol Tata közelében, de még az autópályán durrdefektünk volt. Minden utas leszállt az autóbuszról és hitetlenkedtünk, hogy ez már tényleg mindennek a teteje, amikor is megláttuk, hogy több száz méterre tőlünk a leállósávban van valami nagy fekete tárgy. Kiderült, hogy az az egyik kerék volt…

Ekkor már reggel 6 óra volt körülbelül egész nagy forgalommal az autópályán, mire odamentünk megkérdezni a sofőrtől, hogy biztosan jó-e az nekünk, ha a leállósávban áll 30 ember. Szerettünk volna az út melletti rétre lemenni, hogy mindenféle balesetet elkerüljünk.  Mire azt mondta, hogy ilyen esetben a buszon lenni a legbiztonságosabb, és hogy azonnal menjünk fel. Ekkor mondtam, hogy talán egy elakadásjelző háromszöget igazán kitehetnének, mondjuk az elhagyott kerekünk mellé. De a kérésem süket fülekre talált. Persze láthatósági mellényt vettek fel, azonban beálltak a busz elejéhez, így senki sem láthatta őket. Halálfélelemben ültünk a buszon, reménykedve, hogy nem jön belénk senki hátulról, és attól tartva, hogy még délután sem ér ide a mentő busz, azonban várakozásainkon felül teljesített az Oringe Ways és röpke 40 percen belül megérkezett a segítség.

Slusszpoén hogy egy vadi új Mercedes buszt küldtek, ami volt klíma, angolul beszélő sofőr és sokkal bizalomgerjesztőbb volt mint az előző (bár ez nem volt túl nehéz). 2 óra késéssel megérkeztünk Budapestre, természetesen lekéstük a vonatot, amellyel haza akartunk menni, de a lényeg, hogy túléltük!

A kérdésem csupán az lenne, hogy hogyan indíthattak el Prágába egy majd széteső buszt, mikor egyébként a garázsban állt nekik a menő Merci és hogyan kockáztathatták az utasok testi épségét és az OW hírnevét ilyen gépjárművel és ilyen inkompetens személyzettel?!?!?!

Üdv.
A turista

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvp 2013.08.15. 13:04:43

Sok sok eve en is mentem barati tarsasaggal egy berelt busszal Pragaba. Olcso volt es meg is lepodtunk, hogy a kisbusz helyett miert kuldtek emeletest. Mint kiderult a rendelt lerobbant. A szlovak-cseh hatar utan valamivel megallt a busz, mint kiderult elszakadt a gazbowden. Ezt egy vontatokotel az utasteren at torteno kifeszitesevel lehetett megjavitani, es a sofor a karjara tekert kotellel vezetett vegig Pragaig. Mivel valtotarsa nem volt, ezert egyikunk mellette allva kezelte a sebvaltot. Aztan sikeresen athajtott egy gyaloghidon es beallt egy felsovezetek ala, ami ala elvileg be sem fert volna. Miutan rendori ajanlasra (rohanva erkeztek, integettek hogy allj es persze azonnal birsagoltak is egyet) sikerult kitolatni a hidon at vissza az utra es vegre megerkeztunk. Visszafele mar nem kellett a kotel, a sofor egy darab a parkoloban talalt drottal megjavitotta a bowdent, tehat gond nelkul ertunk haza, csak Pest hataraban kellett beugrani valahova, ahol a sofor megkapta vegre a forgalmit, amit az indulaskori kapkodasban otthon hagyott, viszont ekkor vette eszre, hogy mar reg lejart. Szerencsere nagyobb gond nem lett, de eleg vicces muszaki allapotban volt az a busz is.

Az orangeways pedig inkabb fogja a rosszabb allapotu buszait koptatni egy nagyob uton, mint a jo allapotu uj tartalek buszt. Cserebe az araik is sokkal kedvezobbek mintha mukodo jarmuveket hasznalnanak.

killerkaller 2013.08.15. 13:06:09

@hüjehalyó: az Árkádról már nem is beszélve

elwood 2013.08.15. 13:06:46

@Drago Brutic: "nem csípem azokat, akik felszállva azonnal kavarni kezdenek"

már felszálláls előtt "kavartak" és egymás mellé vettek jegyet. hogy képzelik.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2013.08.15. 13:10:28

Az Eurolines, ha a cseh honlapon veszed a jegyet, és időben, akkor 350 koronáért (~4000Ft) elvisz. Szlovák busz, kényelmes ülések, nem akar szétesni.

Gera 2013.08.15. 13:10:46

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: Na persze, elvben szinte semmi esélye az ilyesminek, de azért ritkán csak megtörténik. Egy kellemes nyári estén én is inkább várakoznék a mezőn, mint a leállósávban.

killerkaller 2013.08.15. 13:11:16

@Drago Brutic: oszt, ha helyjegyük volt, akkor mi van?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:11:47

@kvp: :)) Nagyon jó!

Egy gázbovden bármikor elszakadhat. A sofőr dicséretére legyen mondva, hogy megjavította. Bear Grylls nagy pénzeket szakít le az ilyen túlélő tanácsokért.

A lejárt forgalmiért és egyéb bakikért nem jár dicséret.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:13:32

@Gera: Az alvó kamionos a leállósávban megy a legtöbbet, mert/ha a korlát megfogja.

Atörökk 2013.08.15. 13:13:59

@Comandante en Jefe:
Kevés vadásznak adatott meg vala az gondolkozásra képesség.

Rókakígyó 2013.08.15. 13:14:19

valamit akartam mondani, de elfelejtettem. Ja, megvan:

- Én is szoktam utazni, de a posztolószintű izgágaság sehol sem jellemző,
- Azért nem küld vadiúj mercedest prágába, mert az közel van és tényleg hazaért a rozsdatemető is.
- Igen, néha kiesnek a kerekek, ha nem jól rakják be őket. Feltételezem, hogy a dupla egyike veszett el, mert különben címlapos hír lett volna belőle.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.08.15. 13:15:11

@Gera: ott meg jön egy elszabadult kombájn, vagy mtz, oszt elüti a népet a faszba. arról nem is beszélve, hogy a zöldben megbújik a sok élőlény. mondjuk megcsípi a kullancs az embert, osztmá egyből hopp, lájmkór, torokgyík meg a faszomtuggya miféle nyavaják... vagy jön egy hirtelen vihar, oszt belebasz a villám stb stb
mindenhol veszélyes!

Eudocimus Ruber 2013.08.15. 13:17:52

Egy húszforintost megérdemelt volna a sofőr, nem gondoljátok?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:19:44

@Eudocimus Ruber: Ez egy hihető, megtörtént eset. A húszforintosos kamu volt.

ODIV 2013.08.15. 13:20:24

@atpijkamo: De ez nálunk úgy működik, hogy adott a busz 30x2 üléssel. Valamilyen kollektív tudat befolyása alatt, azok szállnak fel elsőnek, akik egyedül utaznak, és elfoglalják az összes üléspár ablak felőli oldalát. Ezután megpróbálnak különféle praktikákkal annyira ellenszenvesnek tűnni, hogy senki ne akarjon melléjük ülni.
Persze mindenki tisztában van vele, hogy a buszon maximum 1 üres ülőhely marad, de amíg az esély megvan rá, hogy mellettük nem fog ülni senki, ők harcolnak.
Az sem zavarja az utasok 20%-át, hogy helyjegyes rendszer van, mert neki senki ne mondja meg, hogy hova üljön. Így van az, hogy felszállsz a barátnőddel, és többezer forintért ő egy áporodott szagú alkoholista, te pedig egy túlsúlyos testszagú hölgy mellett töltesz el 3-4 kellemes órát. De hát a szerelem ugye nem ismer határokat, mit neked az a 15 méter...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:21:21

How Many Bears Could Bear Grylls Grill, If Bear Grylls Could Grill Bears?

www.facebook.com/pages/How-Many-Bears-Could-Bear-Grylls-Grill-If-Bear-Grylls-Could-Grill-Bears/345750814294

how much oil could a boiler boil if a boiler could boil oil? or how much wood could a wood chuck chuck if a wood chuck could chuck wood?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.15. 13:23:30

@csipkefa: azért nem eurolines-szal utaztak, mert fillérbaszók

DarthVader 2013.08.15. 13:23:34

@kvp:

"Az orangeways pedig inkabb fogja a rosszabb allapotu buszait koptatni egy nagyob uton, mint a jo allapotu uj tartalek buszt. Cserebe az araik is sokkal kedvezobbek mintha mukodo jarmuveket hasznalnanak. "

Na akkor én csinálok egy ilyen társaságot, aszt' fizetsz fejenként egy ezrest, szerintem baromi jó ár, és elmész gyalog bárhová . Képzeld el: Amszterdam oda-vissza egy ezres mindössze. És ott és annyiszor állsz meg útközben,ahol akarsz!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.15. 13:24:35

@régebb óta vagyok Subban mint te: nem, de az ajtót már nem kellett leszakítani batz papucsban, mert az magától is leszakadt

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:25:26

@Rókakígyó: "Feltételezem, hogy a dupla egyike veszett el"

Ezen lehetne filózni. Nagy durranásról beszél, és durrdefektet említ. Durrdefekt miatt nem kéne egy keréknek leesni. Lehet, hogy a gumiabroncs szakadt le?

elwood 2013.08.15. 13:26:59

a sztoriban a legjobban a romák vették el a kedvét a jövőbeli utasoknak.

Eudocimus Ruber 2013.08.15. 13:28:21

Erről nem is beszélve:

Metropol EN:

Berliin Hbf (tief) 18:10 - 23:26 Praha Hl. n. 0:01 - 8:35 Budapest Keleti pu.

A poszter meg 23:00-kor indult, ha nem tévedek.

Hartmy 2013.08.15. 13:29:35

A vadászok kirándulni mentek című műsorunkat látták, olvasták. Ha még nem volt...

Egyébként egész olvasmányosra sikeredett a poszt, valamiért még jót is mosolyogtam olvasás közben, posztoló beírhatja a dicséretet az ellenőrzőbe, meg 28 marha nagy 1-est, amiért OW-t választották...

McZozo 2013.08.15. 13:30:33

gondolom a merci nem OW volt hanem bereltek valami mentesitot gyorsan

Netuddki. 2013.08.15. 13:30:58

Azt nem értem, ha ennyi kalandban volt részetek akkor miért csak 5500Ft-ot kértek?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:32:38

@Hartmy: Egyetértek.h

Azért én kicsit szigorúbb lennék. A helyesírási hibákért ponlevonás jár, és azért is, hogy nem bírta egyértelműen megfogalmazni, hogy egymás mellé szólt a jegyük.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2013.08.15. 13:33:25

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr:
"nade annak meg mennyi eséje, hogy pont elalszik a bolgár kamionos, és a kibaszott hosszú ótópáján pont aszt a 11 métert találja el, ahol ott héderel az OW busz"

Sajnos nem olyan kicsi. Baromi gyakran látni a leállósávba lekóválygó kamiont. Jópár ilyen baleset is volt a közelmúltban, hogy épp ott héderelt valaki vagy valami.

SZ. J. Imant · http://szjimant.blog.com 2013.08.15. 13:34:15

Hamarosan elindul a Hungarian World Airways, és akkor emberi módon lehet majd eljutni az úticélhoz.

bridgearoundtheworld.blog.com/

Hartmy 2013.08.15. 13:34:32

@Manyecska: Meglepődnél a célfotón :D

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.15. 13:34:34

@kovi1970:
Hát ez az, én km-re számolva sokkal többet szoktam fizetni a hasonló kalandokért a belföldi távolsági volán járatokon, csak nem ilyen jó humorú sofőrökkel.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:35:00

@Babette_: :))

Az okos más kárán tanul, a buta a sajátján.

A hülye meg semmiből sem.

isti77 2013.08.15. 13:36:06

Amikor helyet akartál cserélni a sráccal, vele is közölted azt a kis kiegészítést, hogy "neki úgyis mindegy, melyik ismeretlen utas mellett ül", vagy csak ide írtad le, mintegy indoklásként?
Mert ha ezt így befröcsögted neki, akkor a helyében helycsere helyett én is elküldtelek volna oda, ahonnan nagyon régen jöttél.
A poszt egészének stílusa alapján valószínűnek tartom, hogy ezt nagyjából így adtad elő ott is. Téged nem vágnak néha pofán vadidegenek (is), a te szemszögedből nézve váratlanul és ok nélkül?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:39:53

@isti77: "a te szemszögedből nézve váratlanul és ok nélkül?"

:))

"neki úgyis mindegy, melyik ismeretlen utas mellett ül"

De most tényleg, nincs tökéletesen igaza? :))

Demost ténylegtényleg. "Kedves uram, a helyemen ül."

Martinicske 2013.08.15. 13:42:32

Hogy ezek a söfőrök már tótul se beszélnek, cigányul se, kínaiul se...

Én mindig teljesen újszerű OrangeWays buszokat látok itt erre fele, a homár meg mindig tele az ilyen és ehhez hasonló sztorikkal

Tényleg maradjon otthon mindenki aztán béke lesz.

hany eves a kapitany 2013.08.15. 13:46:19

A mi utunk Krakkóba az Orange Ways-zel ugyan nem volt ilyen "kalandos", de az tény, hogy megfogadtuk, ezzel a társasággal soha sehova nem megyünk és ezt az összes ismerősünk lelkére kötjük:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:47:15

@Martinicske: A finn buszsofőrök - a városiak is - mind beszélnek angolul. (Nem hiszem, hogy követelmény nekik, de ez a tapasztalat.) Persze, az nagyobb nép, és jobban hasonlít a nyelvük az angolhoz...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 13:48:23

@hany eves a kapitany: Faszé van fészbúk, az ismerősök nem szóltak előre.

Ofélia . 2013.08.15. 13:50:11

A fenébe nem a rémálomtoursal indultak.

Ezért a pénzért már a népligetben kiesett volna a kerék:D

Mi az, hogy egymás mellett?? egymás utáni harmadik buszon az iraki menekültek között mivel ők még kifizetik a kalasnyikovok árát is.

Na pont ezért nem ment fel a stukkerek nehezek voltak váltóolaj helyett meg fegyverolaj volt.

Mi az, hogy az ajtó nem engedelmeskedik?? nálam madzaggal tartják felváltva az utasok.

És igenis tessék visszaadni az elszállt kereket mivel leltárban van a 2000 ciherájszal és a 300 teniszrakettel együtt.

Tehát a buszt (robúr) én vezetem batz papucsban, a gps palkovitsné laptopján van, elöl egy kicsi hüttő(a sörömnek)a kesztyütartóban a stukker(morgolódás esetére)És ha ez sem élég a legkissebb nyekkenés esetén kéznél van Ede törött üvegasztala és minden vita lezáródik.

Egy utam bécsbe kalandosan 120.000Huf:DDD

Martinicske 2013.08.15. 13:51:53

@atpijkamo:

Iskolázzák csak be az ittenieket is én azt mondom. A kiművelt emberfők sokasága mindenkinek a javára fog válni.

De ha emiatt a jegy többe fog kerülni és 5.500 Ft ból nem lehet majd ilyen utakat megtenni, akkor újfent sikongatás lesz éppen ugyanezen a blogon, hogy hogyan gondolják ezt.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.15. 13:52:43

@atpijkamo:
Azt írja, megkértek egy szimpatikus fiatalembert, nem azt, hogy megkérték azt a fiatalembert, aki a helyükön ült. Tehát nem derült ki, hogy a helyükön ült-e, még az is lehet, hogy a fiatalembernek oda szólt a jegye.

Másrészt az sem biztos, hogy mindegy neki, hova ült. Honnan tudod, nem szeret-e az ablak mellett ülni? Aztán az sem biztos, hogy megtelt volna a busz, tehát lehet, hogy a fiatalember a végén egyedül ül, ami jobb neki, különösen ismerve az átlagos ülésméretet, lábhelyet az ilyen buszokon. Nem azt mondom, hogy ezek jogosak azzal szemben, hogy ők meg együtt ülnének, de azért mégiscsak a fiatalember tett volna szívességet neki, úgyhogy ha bunkó stílusban szóltak hozzá (ami nem derül ki), akkor érthető a nemleges válasz.

England win The Ashes! 2013.08.15. 13:52:44

@Manyecska: nekem csak a gumi csuszott felre.:D

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.15. 13:54:48

@Martinicske:
Semmi izgalmas lenne abban, ha olyan Homár posztokat olvasnánk, hogy problémamentes volt az utazás. Meg az is unalmas lenne, ha a volán társaságokról jönnének a posztok, mert azokról mindenki tudja, hogy szar.

Hartmy 2013.08.15. 13:55:19

@atpijkamo: Helyesírásért pont levonás. De mivel tudom magamról, hogy én sem írok totálisan helyesen, ezért elnézőbb vagyok :D

England win The Ashes! 2013.08.15. 13:56:12

Amugy hogy a picsaba tudta a sofor kihagyni Pozsonyt? Praga utan felhajt a D1-re, annak a vege pont Pozsonyban van.

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.08.15. 14:01:45

"Halálfélelemben ültünk a buszon, reménykedve, hogy nem jön belénk senki hátulról"

jajmár.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 14:07:55

@Ensiada Arkoveitie: Értettem elsőre is, az volt a vigyor.

Túl sok a ha.

@Martinicske: Azért egy külföldi utasokat szállító egyedüli buszvezető makogjon már pár szót angolul! És ha rosszul lesz egy utasa az autópálya közepén? Hypoglikémiás, és kéri, hogy "sugar", akkor vízsugarat irányít rá?

"emiatt a jegy többe fog kerülni"

Szerintem legyen a busz még ramatyabb állapotban, a buszsofőr még bunkóbb, és akkor lehet még a jegyáron faragni kicsit.

Fapados repülőgépeknél is van egy standard, ami alá nem szabad menni.

Olcsóság nem egyenlő igénytelenség.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 14:09:11

@England win The Ashes!: "hogy a picsaba tudta a sofor kihagyni Pozsonyt"

Most nem pont ez az eset, de ültél te már női sofőr mellett? HOL nem tud eltévedni?

Hartmy 2013.08.15. 14:09:37

@Manyecska: Durr defekt is volt már :D

Eudocimus Ruber 2013.08.15. 14:10:02

@England win The Ashes!:
Volt valamikor, most a D-1 Brnonál elmegy Olomouc irányába, onnan a D-2-n mész Pozsony felé. Gondolom átszámozták az utaikat, amikor szétpakolták a cuccaikat.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 14:11:04

@Manyecska: "Volt már veletek hogy menet közben leesett a kerék"

Nem sok híja volt. De elég hangosan recsegett ahhoz, hogy megálljunk.

Manyecska 2013.08.15. 14:12:45

@England win The Ashes!: félre. ezen most gondolkoznom kell:D@Hartmy: kínos:)@atpijkamo: :D a lengéscsillapítók meg tönkrementek mi?

Martinicske 2013.08.15. 14:12:49

@atpijkamo: Ne félj, van még ennél lejjebb is.

Nem egyszer, nem kétszer akartam már abbahagyni a vállalkozásom az e fajta igénytelenség miatt...

Hartmy 2013.08.15. 14:15:23

@atpijkamo: Olyan helyen is képes, ahol naponta jár :D És mindezt térképből!

De vannak kivételek.Mondjuk anyám. Arra is emlékszik, hogy mikor két évvel ezelőtt mentünk Budaörsre, akkor az 5-ik kereszteződésnél a háznak, milyen színű kerítése volt. Ilyen élő google maps. Keresztanyám meg pont az ellentéte, ő a szomszéd városban képes eltévedni és csak a határnál észre venni, hogy rossz irányba ment több 10 kilométerrel ezelőtt :D

Hartmy 2013.08.15. 14:17:06

@Manyecska: Nem is nevettem rajta akkoriban :D

VilMarci 2013.08.15. 14:18:29

@atpijkamo: Akkor én tizenpár éve kifogtam az egyetlen angolul nem tudót. Noordkapban kerestem dél felé tartó buszt, és a sofőr csak finnül beszélt. Persze megoldottuk, mondtam, hogy Rovaniemi, ő meg mutatta az árat. Egyébként egy hónap alatt ez volt az egyetlen eset, hogy valaki nem beszélt angolul.

Eino81 2013.08.15. 14:21:50

Még egyszer, ha valaki Pestről Prágába akar menni, nem OW hanem STUDENT AGENCY!!!! Majdnem ugyanaz az ár, de a kiszolgálás között ég és föld a különbség... Vagy marad a vonat.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 14:27:18

@VilMarci: :)) Na ugye!

@Hartmy: :)) Akkor ismered a fajtáját.

@Martinicske: :)) Hát igen.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 14:30:32

@Manyecska: Semminek nem lett semmi baja. Kezdtek a csavarok lejönni a kerékről, a kerék kezdett kacsázni, és ahogy a meneten ment jobbra-balra, reszelős-recsegő hangot adott. Városban negyvennel, szóval nem volt egy vészhelyzet. Megtanultam, hogy kerékcsere után meg kell húzni a csavarokat, nem szabad megbízni a szerelőben. Ez még az átkosban volt, azóta rendesek, megbízhatók a kapitalista autószerelők.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 14:43:28

@Hartmy: A cégnek van szerződése egy gumissal. Az meg jancsiszögeket szokik szórni a cég utcájába és környékére. Nem kicsit feltűnő, hogy rendszeresen ugyanolyan szögek mennek a gumiba. Nem akartam elhinni, de aztán kilyukasztotta két egyforma szög több mint egy év eltéréssel. Szép nagyfejű csavar, pont a kellő hossz.

Alaister Grand 2013.08.15. 14:44:15

Én meg azt nem értem, hogy lehet valaki annyira naiv, hogy azt hiszi, egy egész éjszakás buszozás ideje percre pontosan kiszámítható és tartható, és egy olyan vonatra vesz jegyet, ami a várt érkezés után közvetlenül indul.

wiki-lék 2013.08.15. 15:17:08

romák + az út során villant elő bicska is a zsebekből + durrdefekt

Más kérdés?

wiki-lék 2013.08.15. 15:18:40

Ja, ezután itthon nyaralj. Mint én, az anyám, a bátyám és a falu minden lakója. Igaz nem is érdekel a devizások nyafogása.

bgp 2013.08.15. 15:31:45

@wiki-lék: Aszondod, kilógatták a legkisebb purdét hogy bökje meg a kereket?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.08.15. 15:46:53

Széjjelkövezé terhe mellett közzéosztanám becses véleményem. Hát mi az, hogy NEKI MEG ÚGY IS MINDEGY? Te, te hülye picsa. Elképzelitek magatokról, hogy soha nem szartok, rendkívül udvariasak vagytok (konvencionális barompanelek) és jólszituált kisasszonyok módjára, senkit meg nem bántva (nehogy szarul kelljen éreznetek magatokat) lavíroztok, ebben a csodálatos világban. A legszebb, mikor őszinte csodálkozó tekinteteket generál az ilyen eset. A gigaegységemet rá, hogy akarva-akaratlanul ezt az "úgy is mindegy"-et rendesen beleszőtted a mondandódba. Érted. Bele. De nem baj, nem. Csak akkor utána nem kell csodálkozni. Bizony ez a nagybetűs prosztóság maga. Ha te magad nem ismered fel, még akkor is. Ettől függetlenül tényleg 'úgyismindegy' az egyedülállónak (bocs: ülőnek), mindegyebb, mint egy párnak, AMENNYIBEN ez a jólnevelt idióta ALÁZATTAL közelít egyszikű embertársához. Mivel lenne több jogod baszd meg, attól, hogy te épp kétszikűként rontod a levegőt? Az előre legmekomponáltabb, legmesterkéltebb és legerőltetettebb udvariassági manírok sem képesek elfedni ezt az eredő prosztóságot, mejek az ilyen kérésekkor felszínre buggyannak.

Visszagurulás nem tudom mennyire kiszinezett, de konkrétan megtapsoltam itt - a többiek lenagyobb nem meglepetésére - a posztot, így kell ezt. :DDDD Hihtetlen bazmeeeeeg, OW forever. MLM-eseken nem lehet ennyit röhögni/szörnyülködni. Csakelőre (vagyis hátra?:D), csakígytovább. Jeah!

SzerződésSertés 2013.08.15. 15:52:59

Hol volt a bicska szerepe a sztoriban?

SzerződésSertés 2013.08.15. 15:56:23

@Kellemes Zérókomponista:
Neked mi bajod van, te gyökér? Vénlány vagy és irigykedsz a férjes asszonyra? Annyival volt több joga a kettes üléshez, hogy idézem "A jegyeinken szerepeltek ülésszámok, nyilvánvalóan egymás mellett szerettünk volna ülni, igy is kértük a jegyeket a budapesti irodában."

Tanulj meg olvasni és/vagy szöveget értelmezni, mielőtt fröcsögni kezdesz.

uborkagyalu 2013.08.15. 16:03:44

Mondjuk az Orange Ways-személyzet tényleg nagyon gáz, és az nem pénzkérdés, hogy kiengednek-e hugyálni meg normálisan szólnak-e bele a mikrofonba, szóval akár 5.500,- Ft-ért is alap kellene, hogy legyen.
Ők pedig sok alkalommal még ezekre se képesek.
Az is igaz, hogy amíg ilyen olcsó, addig minden szar ellenére sokan fognak velük utazni. Hát akkor meg el kell viselni.

uborkagyalu 2013.08.15. 16:05:02

@SzerződésSertés: igen, ez nekem is feltűnt. Megvolt a maga üzenete, maradjunk abban.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 16:10:03

@SzerződésSertés: "te gyökér"

Na, vegyél vissza az arcodból! Zéró a "neki meg úgyis mindegy"-re reagált, nem az ülésszámra.

Elismerem, a "te hülye picsa" kevésbé irodalmi fordulat, mint tőle megszoktuk.

Zéró nem fröcsög, csak megpróbál lesüllyedni a "gyökér" szintre; nem áll neki igazán jól.

Inkább dicsérd meg a "Ezeknek hiányzik egy kerekük." fordulatot!

wiki-lék 2013.08.15. 16:15:32

@bgp: Nem köll azé' kilógatni, egy ilyen járgány padlózata fémbű' van. Felfeszít, és ahogy irva vagyon: "villant elő bicska is a zsebekből…" Te nem olvastad?

England win The Ashes! 2013.08.15. 16:44:32

@Eudocimus Ruber: jo, oke, nade nem hiszem, hogy Olomouc fele hajtott volna, kulonben meg mindig uton lennenek. :)

jet set 2013.08.15. 17:04:48

@Eudocimus Ruber: Pont ezt akartam én is írni.

"visszafelé azonban éjszaka nem indultak megfelelő időpontban vonatok"

Az 1 órával későbbi kényelmes vonat miért nem volt jó ennek az agyalágyultnak?
Meg bicskás cigányok, aha.

Napkutya 2013.08.15. 17:17:50

Ha légitársaság lenne, egyszerűen kitiltanák őket a repülőterekről, onnantól nincs hol leszállni, nincs hol tankolni, nincs irányítás...

Szóval, vége.

Így viszont, olcsóbb a technika, minimális a szolgáltatás igény, -szinte bármi belefér. Ez az iparág, a lehajtott, olcsó buszokkal, az egyszerű személyzettel viszont, erre épül.

Senki nem menne el Prágába egy olyan légitársasággal, repülőgéppel, aminek félő, hogy leesik a szárnya, hajtóművestől. MÉG akkor sem, ha ugyanannyi lenne, mint a buszjegy.

De, ezek szerint felszáll egy olyan buszra, aminek kiesik a kereke...

2013.08.15. 17:23:13

Egy dolgot nem értek.
"roma származású fiatalemberek"
Most akkor cigányok voltak vagy nem?

lobster thermidor 2013.08.15. 17:38:19

Az OW cseszik korszerű buszokat venni, és normális szolgáltatást nyújtani, mert kell a pénz a tulaj Kedves Feri, legújabb kitartott modell barátnőire. Nyilván kiadta a járatot valami sufni alvállalkozónak, aki éhbérért bevállalja neki a prágai járatokat.
A tanulság az, hogy a Népligetben át kell sétálni az OW indulóállásával szemközti oldalra, és az EUROLINES azonos pénzért elvisz bárhova annyi különbséggel, hogy azoknak a buszoknak nem esik ki a kereke.

A sárga cseh Student busz szintén profin szolgáltat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.08.15. 17:52:20

@SzerződésSertés: nem kell egymásnak esnünk, megvan a véleménye mindenkinek, te meg értelmezd nyugalommal amit kommentingoltam. Amint azt előttem is írták már, nem tudhatjuk, hogy a helyükre szóló ülésen ülő fijjatalemberhez kezdeményezte-e kérését a pár kommunikátora. Feltehetőleg NEM, hiszen szimpátia (könnyű behódoltathatóság) alapján került kiválasztásra szegény személye (tipikus női útválasztás). Én ezek után már ki is zártam az ilyen értelemben vett jogos reklamációt a világ felé, bárki felé, a tényleges helybitorló felé, nem efelől kell megfogni, de még ha így is lett volna, nem ezt emelte ki a posztíró, hanem az úgy is mindegy frázisa dominált ott és akkor is a fejében, így itt is ezzel okolta meg választását. Így szememben marad hülye picsa, még akkor is, ha te ezért leharapod a fejem. Bámulatos, milyen kisgyemekien taplóparasztok tudnak lenni. Ezt most nekem el kellene fogadni, mint sztenderd kommunikációs formát vagy tapsikolni a jelenséghez, hogy jujj de cuki, mert nő? Nem, páros lábbal rúgom bele a kibaszott meszesgödörbe, tanuljon már valamit. Számosan leélik színvonaltalan, nyüves kis életüket ezen a szinten, mert mindenki elhiteti velük, hogy ez így rendben van. Van néhány ilyen neveletlen, visszamaradott kis tirpák, kik szerint mennyire bunkó már az egész világ.
De ha neked szocijjális érzékenységed nem mutat el addig, hogy felmérd a jelenség súlyát, akkor nem tudok neked tovább mit mondani.

panic_button 2013.08.15. 18:10:04

mire a kolléga kérdően nézett rá, majd a következő szavak hagyták el a száját: „Ilyen olcsó?

idáig olvastam.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.15. 18:15:26

@panic_button: "mire a kolléga kérdően nézett rá, majd a következő szavak hagyták el a száját: „Ilyen olcsó?

idái"

Idáig olvastam.

kela-bá 2013.08.15. 19:17:59

Prága ? Az gyönyörű! Sajnos az OW. elrontotta az élményem.

Népligetnél név szerinti becsekkolás - telefonszám egyeztetés - sikeres megérkezés.

Hazafelé hiába vártam a Florenszen a Berlin felől érkező gyönyörű színes buszt, nem jött. Az ellenkező irányba menő járat személyzete semmit nem segített a tájékozásomban, "jönni fog biztosan " - mondták.

Éjfél után kitessékeltek a pályaudvarról mert bezárták.Az OW megadott rádiótelefonját nem vették fel. Felhívtam az utasbiztosítót, vették a vészjelzésemet, de vissza sem hívtak.

CSÖVES lettem Prágában. Másnap a reggeli járatnál jelentkeztem, először nem akarták elfogadni a jegyem, de aztán még is. Hazaértem 12 órás késéssel.

A népligeti irodában nem is tudtak arról, hogy valaki lemaradt...( Kifelé név szerinti felszállás) Irjak e-mailt a történtekről- mondták. Írtam ! Nem volt semmiféle járat kimaradás, panaszommal forduljak a fogyasztóvédelemhez- válaszolták. Hát akkor mégis mi volt ?

Kiderült, hogy a szép SZINES OW. busz lerobbant és helyette egy fehér nem magyar rendszámú közlekedett, melyről semmiféle tájékoztatás nem volt, nem is kerestek - a telefonon sem .

Néhány levél és személyes találkozó után ígéretet kaptam, hogy kárpótolnak úgy, hogy egy éven belül leutazhatom. Rendben ! Gondoltam ez is valami - még is van emberség.E-mailban is rögzítettük.

Jelentkeztem is, de valahogy nem emlékezett az illetékes. No, ekkor még attól is elment a kedvem, hogy a levelet visszakeressem , és főleg attól, hogy ezzel a céggel ezek után utazzam .

Prága szép ! Azt ajánlom mindenkinek !

További szép estét !

England win The Ashes! 2013.08.15. 22:15:04

@kela-bá: Mi az a "Florensz"?

Ha a buszpályaudvarra gondolsz, az Florenc. Cével. Kiejtve is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.08.16. 02:56:48

@Manyecska: dogoljek meg ha nem volt
mercedes kisteheraut
butort szallitottunk
mentunk pestrol varca es egyszercsak a bal hatso kerek, kompletten elgurlt mellettunk, majd megelozte a kocsit es begurult az arokba
majdnem aposomat aki a soffor volt sosem erdekeltek oltyen dolgok, mint nogy mennyi a terhelhetosege
egig pakolta a butprplla;
de megusztuk

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 08:42:54

@lobster thermidor:
Itthon a Volánbusz a Eurolines tagja, így gondolom a Volánbusz csinálja a Budapestről induló járatokat. Nos, a Volánbusz az összes Volán társaság közül messze a leggázabb, pedig elég erős a mezőny ezen a téren, és most nem a buszok műszaki állapotáról beszélek, mert a Volánbusznál más jellegű problémák vannak, a kutyámat sem bíznám a sofőrjeikre.

lobster thermidor 2013.08.16. 17:13:30

@Ensiada Arkoveitie:

A Volánbusz nem saját maga adja a járatokat, hanem kiszerződtetett partnercégek buszai, és buszvezetői viszik a járatokat. Az a helyzet, hogy velük szemben sokkal szigorúbb feltételeket támasztanak, mint amilyeneket saját maguk valaha is teljesítenének.
Jómagam többször utaztam az EUROLINES külföldre jövő - menő járatain, soha nem volt semmiféle problémám. Sőt Bécsbe a RAILJET kivételével, vagy Schwechatra kizárólag velük érdemes utazni.

lobster thermidor 2013.08.16. 17:19:17

@kela-bá:

Nagyon lazán kezelted te ezt az ügyet! Ahogy itt az utózöngéket is leírtad, a történtben játszott passzív szereped is erősen kétségessé válik. Csak "úgy" nem marad ott az ember sehol sem. Esetleg Indiában, de nem Európában.

Ami a reklamációt illeti, nyomtattad volna ki a mailt, vagy archiváltad volna egy külön mappába. Egy állítólag nehezen kiharcolt ingyen utat nem hagy az ember csak úgy elveszni!

kela-bá 2013.08.16. 19:04:18

@lobster thermidor: Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre. " Nagyon lazán kezelted az ügyet!" Akkor nem, de ennek már három éve, így egy laza beszámolónak szántam, a lényeg benne van. Minek a múlton rágódni nekem, viszont aki utazni szeretne ezzel a céggel jó ha + infót kap. Nem igaz ? További szép napot !

Répalaki Edömér 2013.08.16. 21:17:26

Három pontért nevezze meg az utazási iroda színét és nevezzen meg egy tetszőleges (politikai) csoportot! Plusz két pontért vonjon párhuzamot köztük!

lobster thermidor 2013.08.17. 12:24:31

@kela-bá:

Ha egy sorral feljebb téved a tekinteted, akkor olvashattad volna azt is, amit mostani felvetésedre ismét csak megerősíteni tudok.

" lobster thermidor 2013.08.16. 17:13:30
@Ensiada Arkoveitie:

A Volánbusz nem saját maga adja a járatokat, hanem kiszerződtetett partnercégek buszai, és buszvezetői viszik a járatokat. Az a helyzet, hogy velük szemben sokkal szigorúbb feltételeket támasztanak, mint amilyeneket saját maguk valaha is teljesítenének.
Jómagam többször utaztam az EUROLINES külföldre jövő - menő járatain, soha nem volt semmiféle problémám. Sőt Bécsbe a RAILJET kivételével, vagy Schwechatra kizárólag velük érdemes utazni. "

kela-bá 2013.08.18. 20:20:55

@lobster thermidor: Igaza van ! További szép napos ünnepeket !

lobster thermidor 2013.08.19. 16:12:56

@kela-bá:

Ha tudom, hogy ennyire sértődős, bizony isten nem szólok egy árva szót sem, na meg pláne nem ellenkeztem volna a bácsival...

megamenn 2013.08.19. 20:47:22

hat bazz, ha szetszakadok, sem jon ki, hogy a faszba kerul a sztoriba az Owen Wilzon

shimizu 2013.08.23. 13:44:38

rég szórakoztam ilyen jól poszton.... =D
mit akar a posztoló? 3 nyelven is elköszönt az utasoktól a sofőr! örüljön, h odaböfögött vmit! 5500-ért mit várt? az elnöki különgépet?
amúgy meg a cigányoknak az a nevük! nem kell ettől összecsinálni a gatyókát...

v2peti 2013.10.02. 20:53:32

@atpijkamo: Vonaton is láttam már ilyent. Bzmoton elszakadt a gázbovden, és egy vasutas kolléga a padló alatti lemezt felhajtva lábbal nyomta a kallantyút!

Lorenz 2017.01.20. 12:44:35

Orangewaysnek hírneve? Olyan is van?
süti beállítások módosítása