Tékozló Homár

Nemlétező szállodába árultak kuponokat

2013.09.09. 12:13 | jackyll | komment

Elérkeztünk a biznisz aljára, ahol a pusztuló szállodákat futtató vállalkozó saját kuponos oldalain futtatta meg nagy sikerrel a nemlétező siófoki Hotel Ibizát. Egy csoportos feljelentés biztos lendítene az ügyön:

Vásároltam egy kupont a siófoki Ibiza Hotelbe. Az ajánlat kedvező volt, én pedig jóhiszemű. Joggal gondolhattam, hogy egy kuponos oldal, ha a szolgáltatások minőségét nem is tudja garantálni, de legalább meggyőződik arról, hogy -jelen esetben a szálloda- a szolgáltató egyáltalán létezik. Az én, és sorstársaim esetében nem így történt. Több kuponos oldalon hirdették és árulták a siófoki Hotel Ibiza ajánlatát, melyről kiderült, nem is létezik, a "szolgáltató" pedig elzárkózik a dolog békés rendezése elől, illetve helyesebben, válaszra sem méltatja az általa átvert emberek kérdéseit.

Arról lemondtam, hogy valaha viszontlátom a befizetett összeget, viszont nem hagyott nyugodni a dolog, és mondhatni mélyére ástam magam a témában. Érdekes dolgokkal találkoztam.

Amit megtudtam, hogy a nemlétező szállodát a G. György nevével fémjelzett Mona Hotel Kft "üzemelteti", több más létező mellett. Hát, őszintén szólva nem tudom ki járt jobban, akit úgy vertek át, hogy nem tudott élni a vállalkozás szolgáltatásaival, vagy azok, akiknek volt szerencséje hozzá. Ugyanis mint kiderült ez a "nagymúltú" szállodaipari óriás, még másik három szállodát is üzemeltet, Poroszlón a Club Thermál Kastélyt, Siófokon a Hotel Fortunát, és Zalakaroson a Liget Hotelt. Mindegyiket meg lehet találni a szállásértékelő oldalakon, volt szerencsém az összes kommentet végigolvasni. Az eredmény siralmas. Igazi Zimmer Feri élményekről olvashatunk.

Itt most nem térnék ki részletesen a színvonalon aluli szállodaüzemeltetésre, akit érdekel bővebben a téma, úgy is megtalálja, csak úgy összesítésképpen. Közös jellemzőjük, hogy minden szálláshelyüket kuponok útján értékesítik, kosz, mocsok, képzetlen és udvariatlan alkalmazottak, kifejezetten rossz ellátás, mennyiségében és gasztronómiai értékében egyaránt kevés ételek, törött, koszos, szedett-vedett tálalással, meghirdetett, de igénybevehetetlen, vagy egyenesen nem létező kiegészítő szolgáltatások, stb.. A beszámolókból egyértelműen kiderül, hogy azok a szerencsések, akik tudtak időpontot foglalni bármelyik szállodába, ugyan úgy át lettek verve, mint azok, akik nem jutottak el idáig, mert kuponjuk gyakorlatilag beválthatalan.

A szállodák láthatóan valamikor jobb időket megélt, de mára "lepukkant" épületek, melyet korabeli fotókkal illusztrálnak. (Érdemes megnézni pl. a poroszlói Club Thermál Kastély oldalán, www.poroszlokastely.hu, közölt képeket, és a már nálunk is elérhető google streetwiev 2011-ben készült fotóit az udvarról. A google fotóin kb 4-5 méter magas fákat láthatunk, míg a szálloda oldalán kb 1 métereseket. Mikor készülhettek a képek? De itt a homáron is tallhatunk példát a Hónap szállodája folytatásos történetében is bekerült néhány kép a szobákról, medencéről, ahol szintén látszik az idő múlása) Nyilván ezeket a szállodákat csak nagyon sok pénzből lehet újra talpra állítani, de bérelni valószínűleg annál olcsóbban, kiváltképp, hogy egy magára valamit is adó idegenforgalmi vállalkozás ilyen épületekben nem fogadna vendégeket.

És meg is van akkor a tuti üzlet. Kivenni néhány lepukkant szállodát nagyon olcsón, eladni sokezer vendégéjszakát kuponos oldalakon már év elején, aztán hagyni, hagy vegetáljanak a helyek. Számomra az is egyértelmű, hogy bőven a valós kapacitás felett értékesítettek helyeket, hiszen mivel indokolható, hogy egyszerűen nincs hely, időpont a kuponos vendégek fogadására? Ami viszont biztos, az év első felében befolyt hatalmas mennyiségű pénz (gondoljunk csak bele 1000 db kupon eladása, kb 10 milliós bevételt eredményezhet, előre!) e gyenge szolgáltatási színvonal fenntartására sem volt elég, nyilván ezért kellett pótolni az üres kasszát egy nem létező szálloda ajánlatainak értékesítésével. Erről tanúskodik több vendég beszámolója is (különböző a Mona Hotel üzemeltetésében működő hotelekből), melyekből kiderül, hogy a szállodákban, az amúgy képzetlen, és vendéglátást hírből sem ismerő alkalmazottak már két hónapja nem kaptak fizetést.

De itt még nem értek véget az érdekes összefonódások. Több sorstársam írta különböző fórumokon (mert megy a téma a gyakorikérdésektől a nlcafé fórumjáig több helyen is), hogy felvette a kapcsolatot a kuponos oldallal is. Itt is érdekes összefonódást találtam. Barátunk a Google! A Mona Hotel-hez köthető a diszkontszallodak.webnode.hu címen elérhető kezdetleges oldal, itt kint is van a kontaktok között G. György, mint igazgató. A diszkontszallodak.com domain tulajdonosa, a who.is szerint pedig éppen G. György. Üssük be böngészőnkbe a domaint, hol is találjuk magunkat? A szallodakuponok.com oldalán. Érdekes. Ha rákeresünk bármely szállodára, elsőként szinte mindenhol a Szállodakuponok.hu oldalán megjelent ajánlatokat dobja fel. Érdemes hát ott reklamálni? Persze mindenki leírja, milyen segítőkészséget tapasztalt e kuponos oldal munkatársaitól. Az én értelémezésemben simítják a "balhét", aminek nyílvánvalóan részesei. Egy komoly oldal hogyan is engedhetné meg magának, hogy egy nemlétező szálloda ajánlatait árulja?

Amit én látok, és bár lehet hogy nem így van, az egy erősen pilótajáték szagú szállodaüzemeltetési modell. Amíg van újabb kuponeladás, addig működnek ezek a szállodák, amikor megfogyatkozik a kereslet, előbb-utóbb bedől. És a Hotel Ibiza példája jelzi, hogy ez már a végjáték. A meglévő helyekre megfogyott a kereslet, így újabbra volt szükség, még akkor is, ha nincs. Erre utal továbbá, hogy az alkalmazottakat már nem fizetik ki, ahogy a megkárosított "ügyfeleiket" sem. Az Ibizás kuponok ára volt az utolsó mentőöv a rendszernek (vagy zsebtömés lelépés előtt), sok más területről ismerjük ezt a jelenséget, és biztosra veszem, hogy heteken, netán egy-két hónapon belül itt is összedől a kártyavár.

Már nem hívom őket, nem írok nekik. Nem megyek a fogyasztóvédelemhez (mint többen írták teljesen felesleges, sokszor ítéltek ellenük, akkor sem fizetnek vissza egy fillért sem), gyűjtöm a többi károsultakat (ide írhatsz: tamasilor@gmail.com), és megteszem a rendőrségi feljelentést. No nem a pénz miatt, hanem azért, hogy szerezzek egy beváltható(!) kupont a kedves üzemeltetőnek, valamelyik az ő színvonalán, de a BV által üzemeltetett vendéglátóhely egyikébe.

UPDATE 13:05: Egy szálloda fizikailag létezik amúgy az Ibiza címén, Pelso néven futott, de sajnos nem sikerült a szezonra "felújítani". Aki nem SZÉP-kártyával fizetett, azok közül már vannak, akik visszakapták a pénzüket.

hotel_pelso.jpegA HVG szerint 2011-ben ötcsillagos szállodának tervezték átalakítani. Addig is kempingezni lehetett a romok között.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Troppauer_Hümér 2013.09.09. 12:17:04

Sokkal eredetibb lett volna egy kuponakció az ibizai Siófok Hotelbe.

Namindegy, sosenem értettem, mire jó ez a kuponozás.

Országúti Ninja 2013.09.09. 12:24:01

Azt hittem a "mélyre ásás" végére kiderül, hogy a G. György maga Ede. Most csalódott vagyok :(
:D

É2I 2013.09.09. 12:25:57

Asszem, ha a barátod gúgli, akkor előbb kellett volna rákeresned ;)

Atörökk 2013.09.09. 12:31:22

Lószar, veréb, vadász, etc.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.09. 12:37:40

Na, egyet nem értek, hogy itt olvasom és milyen erőtől duzzadó keménymellkassal (még a nők is) tudják hangoztatni a ismerősök előtt, hogy ől széjjel wellneszelték magukat félpénzen, kemények tehát, ez fontos lesz még a későbbiekben. De amikor átvágattatnak, akkor egyszeriben extrán nyámnyilákká "változnak" (eredő, maszk nélküli állapot). A kontraszt viccesen nagy és azonnali. Csoportos feljelentés azt hittem VAN, nem azt, hogy be jó lenne. Na vajon mi lesz az utótörténet? Lesz-e? Alternatívgondolkodás (kifelé nagylábon élés-fillérkúrás) szégyenlése, halkpasszív beismerése ez..?

Atörökk 2013.09.09. 12:40:45

@Kellemes Zérókomponista:
Nem. Ez az ún. kétkezes-bőnyálasmélytorkos szopás beismerése.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.09. 12:45:58

hát ez hülye. hát ibiza az nem siófokon van hanem görögországban, maaaóóórgittt.

Atörökk 2013.09.09. 12:48:12

@zsiráfffff:
Görögországba'??? Elfoglalták? :D

igazságos 2013.09.09. 12:50:10

Pedig az ilyen talpraesett, becsületes szállodás vállalkozó sztori mindig nagyon tetszik!

Aki meg kupont vásárol úgy, hogy nem néz előtte a helyre rá, az megérdemli.

Ugyanis, itt nem pár ezrecskét dobsz ki, hanem többet, pláne ha odajutsz!

Lehet kuponozni normálisan is, nekem is úgy volt ismerős a Balatonon, és jól érezte magát.

igazságos 2013.09.09. 12:51:26

@zsiráfffff: tuti meg kéne alapítanom az Igi panziót, hátha megszállna ott egy-két traktoros! hagyma is mindig mondta :D

Hartmy 2013.09.09. 12:52:26

A turbános kimondta a tutit... kérem kapcsoljaki!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.09. 12:52:32

@atörökk: lassan az lesz. már a bevándorlók is húznak hazafelé eszpannyából chilébe meg guatemalába tömegesen. ez jó, mert így lesz hely a görögöknek, akik viszont boldogok lesznek azzal, ami marad nekik.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.09. 12:53:57

@igazságos: néddmán asszony, megen itt repül egy tráktoros a hodályunk fölött!

Tron65 2013.09.09. 12:56:05

A saját képgaléria is érdekes a kommentelő linkjén:
az egyik képen park van ugyanott, ahol a mellette fotón meg medence.

Lmebeteg Kamionos (törölt) 2013.09.09. 12:56:46

@zsiráfffff: Vess már egy pillantást a térképre hogy hol is van Ibiza. :-)

igazságos 2013.09.09. 12:56:56

@zsiráfffff: há most már amúgy is egyel kevesebb van Orbán Ráhel miatt :(

Atörökk 2013.09.09. 12:57:36

@zsiráfffff:
Nem tudom, valamijér nem érzem azt, ha keveredne a görög adózási- és munkafegyelem a spanyol szervezettséggel és dolgozniakarással, hogy abból valami világraszóló kerekedne ki :D

Ezt a kuponzást meg sose értettem. Ha el akarok menni nyaralni, összerakok rá pénzt, ameddig a takaró ér, körülnézek, hol van valami jó kis szállás, lefoglalom (KÖZVETLENÜL). Ha csóró vagyok, akkor nem megyek egy hétre, csak négy napra, vagy maradok otthon a seggemen és időnként egy fröccsel befekszek a kádba :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.09. 12:57:40

@zsiráfffff: A görögöknél nincs semmi baj. Kurvajól élnek abszolút értelemben is, meg ahhoz képest pláne, hogy nem dolgoznak. Most is a külföldi támogatásból élnek, a régen felvett pénz nagy részét elengedték, meg majd a mostanit is elengedik nekik. Úgyhogy éhbérért güriző görög vendégmunkást egy ideig nem fogunk még látni.

Hartmy 2013.09.09. 12:58:47

@igazságos: Mágocs, Határ fogadó.
Ha traktorosokat keresel, akkor egyszer nézz el arra, elég sokszor tartózkodnak ott kisebb nagyobb gazdák :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.09. 12:59:35

Nem baj, Igi szerint tuti a posztoló a hunyó!!! :D

"siófoki Hotel Ibizát."
...akinek ez nem volt gyanús...

...de kreativitásból ötös a csalóknak, hogy rohadnának meg...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.09. 13:01:27

@atpijkamo: Hát, csak ahhoz képest, hogy nem dolgoznak. A vidéki élet ott se túl rózsás, de ja, nem melóznak, úgy azért annyira csak nem szar.

Ezt amúgy nemrég mondtam anyámnak, hogy de hülye vagyok, hogy nem vettem fel valami büdös nagy hitelt, mert aki felvett, annak nincsenek gondjai, én meg még mindig 23 éves autóval járok...
...igaz, engem nem is keresnek a behajtók.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.09. 13:01:45

@Lmebeteg Kamionos: ha jól emlékszek, akkor málta fővárosa, kár, hogy nincs tengerpartya. nem is értem minek járnak oda annyian.

@atörökk: szerintem létrehoznák a nyugalom abszolút szigetét, feltéve, ha korlátlan mennyiségban nyomtathatnak pénzt, van elég kévé meg függőágy raktáron :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.09. 13:02:51

@atpijkamo: nyilván vannak fokozatok, de a fiatalok tömegével lécelnek le onnan is.

Mérgező Hulladék 2013.09.09. 13:10:36

@É2I: árnyalja a képet, hogy felkészültek erre is. Állítólag az augusztus előtt érdeklődőknek azt mondták, hogy azért nem találhatóak meg még sehol (szinte kizárólag a saját kuponoldalaikon), mert az adott címen működő szállodát veszik át. Aztán kiderült, hogy az bizony nem zár be, továbbra is üzemel, nincs tulajdonos- vagy névváltás.

Atörökk 2013.09.09. 13:11:14

@zsiráfffff:
Akkor a Zúniónak vékképp meszeltek. Ámbár egy szigetet feltőkésíteni talán nem oly' horror kiadás :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.09. 13:14:26

@atörökk: bezony. má bespájzoltam 20 kiló lisztet csak nemtom hova tegyem addig!

Lmebeteg Kamionos (törölt) 2013.09.09. 13:15:27

@zsiráfffff: Földrajzból bajok vannak nálad úgylátom. :-)

Lmebeteg Kamionos (törölt) 2013.09.09. 13:20:35

@zsiráfffff: Ok. 50 kiló cukrot is vegyél, akciós most.

igazságos 2013.09.09. 13:21:13

@Lmebeteg Kamionos: jóvanna, nem lat el odáid még ő sem!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2013.09.09. 13:22:14

Az Aldiban ilyen nem fordulhat elő!

elwood 2013.09.09. 13:44:42

én ibizára mentem a siófok hotelbe.
az sem létezett, de ennyi pénzért nem vártam többet, egész jól éreztem magam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.09. 13:59:10

@igazságos: most is mondom, szervezhetnel jo kis falusiturizmosos panziot

namost, ma'n a multkor is mondtan egy hotel-motel nagy valoszinuseggell azert kuponos, mert annyira szar, hogy a kutya nem menne oda, de az meg nekem is meglepetes,, hogy egyaltalan nem is letezik:)

mi nem kuponozunk, de ha megrendelek egy hotelt azt ug kezdem, hogy...
kijelolom a varost es akkor azinterneten szetnezek, arak, fotok, ertekelesek
kb fel ora
meg igy is megszivhatnam / nem, mert ha odaerkezeskor nem OK-s, akkor ott hagyom es a credit ceg visszaveszi a lovet/ de az eselye eleg kicsi
jol ertem, hogy valaki kupont vesz egy tok ismeretlen es lathatatlan hotelre?
pedig en sosem szoktam a posztolot, de ez meg Palkovicsne laptopjara is befizetett az tuti

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.09. 14:08:00

de ha igy megy, akkor kezdek arulni kupont a north carolinai hotel a maci laci-hozba
kuggyetek a penzt
ha sok osszejon fel is epitek par wigwamot itt az erdoben

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.09. 14:29:24

Itthon max. hétvége strand. Nyaralni itthon? Ugyan kérem. Mióta 40 ezerből apartmanban lehet Görögo.-ban nyaralni (többi országot nem is említve) 1 hetet (plusz zsé kajára, nyílván). Sokszor olcsóbban lehet nyaralni külföldön, mint itthon. Persze ott is meg kell győzödni, kinek-minek fiaborja az utaztató cég.
Ami továbbra is rejtély, mikor magyar család még megse érkezett külföldi szállásukra, már rotyog a babgulyás, és dől a lecsó... Mintha annak fogyasztását otthon fejlövéssel büntetnék.

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.09. 14:31:40

Mindenesetre érdekes népek vagyunk mi. Nyaralást, egészséget, nemi életet, italozást komolyan kell venni!

szamaritánus 2013.09.09. 14:56:19

miért nem néz utána a hülye posztoló a hotelnek, mielőtt ilyen szart vesz?

pjotr007 2013.09.09. 16:45:50

@szamaritánus: mégis mit csinált volna? utánanézett, megnézte a képeket róla, ott minden stimmelt, nem tudom a sok okos a posztoló a hibás idióta, hogyan szokott nyaralni menni, a foglalás előtt elutazik minden szállodába, megnézi őket, kikéri a tulajdoni lapjukat?

FDToth 2013.09.09. 17:14:37

Meg mindig nem ertem ezeket a kuponosokat... Aki kuponos oldalra kenyszerul es igy hirdet termeket/szolgaltatast annak tuti szarul megy az uzlet. Magata vmire ado szolgaltato nem kuponozik!

Bluemotion 2013.09.09. 18:09:16

A szokásos fillérbaszó posztoLÓ.

Bluemotion 2013.09.09. 18:09:16

A szokásos fillérbaszó posztoLÓ.

Bluemotion 2013.09.09. 18:10:30

@pjotr007: Valld be most már, hogy te voltál.

Aureliano Buendía 2013.09.09. 20:44:41

jaaa, kuponos? akkor nincs miről beszélni

bölcs ember nyaralás előtt gúglizik, és nem helyette...

minden kuponos tátott szájjal rohan a fasz felé

PannonBoy 2013.09.10. 01:07:25

A kuponokkal óvatosan kell bánni. Azért van megbízható kuponos oldal is!

épaetekmogyoo 2013.09.10. 08:21:57

Ez nälunk a fejlett nyugatajropäban ugy megy, hogy bemegyek egy közeli lädelibe, ahol a nigger liberiäs inas kezebe nyomok pär arany kreditkärtyät, majd a magyar ätlagber hatszorosäert foglalok szälläst a Zermattra.

De egyszer hazalätogatok majd magyarba, es kiprobälom ezt a kupon dolgot en is.
Legfeljebb bevältok pär csecsebecset a Geldwechselben.
Apropo, meg forinttal kell fizetni, vagy mär üveggolyo a hivatalos fizetöeszköz?

room_101 2013.09.10. 09:11:20

A kuponozás a szarrágás kategóriájába tartozik. Az amúgy is nyomott árszintből még engedve ne várja senki, hogy komolyan normális minőséget fog kapni.

Shopping 2013.09.10. 09:21:41

Kuponozás = lúzerség.

Mégis mi a francból gondolod hogy ha valamit aprópénzért kapsz meg az jó lesz???

Gombperec hídlakó 2013.09.10. 09:39:07

Várom már a bejegyzést, amikor a posztoló panaszkodik, hogy nem sikerült jól a nyaralása, pedig ő mindent megtett, hogy jó legyen:
Az odautat a Wizzair-nél, a szállást valamelyik kuponos oldalon, a visszautat pedig az Orangeways-nél foglalta.

Bérgyilkos Bohóc 2013.09.10. 09:43:51

Hihetetlen, hogy mennyien képesek megvenni valami, csak azért mert olcsó. Mi is rengeteget megyünk, de alap, hogy viszonylag új építésű szállodába menjek, 4 csillag alatt nem választok, mellette megnézem a szálloda honlapját és véleményeket keresek a Google-ön. Részemről honlap hiánya miatt már eleve kuka lett volna az egész, a képek amik fent vannak a kuponos oldalakon minden, csak nem bizalomgerjesztő, ha meg rákeresek a szálloda nevére annyi szitkozódás jön fel, hogy pláne nincs miről beszélni. (Utóbbi esetben mondjuk kérdés, hogy mikori az eset, mert a szitkozódó bejegyzések augusztusiak.)

Bérgyilkos Bohóc 2013.09.10. 09:46:33

@room_101: Marhaság. Legalább 10 helyen voltunk "fél áron", mindegyik igényes volt (so-so), és soha nem volt még panaszunk semmire. Annyi, hogy ésszel és körültekintően kell választani.

bekbórd! 2013.09.10. 10:08:51

Töröm a fejem valami kuponbizniszen. Annyi hülye ember van még!

♔bаtyu♔ 2013.09.10. 10:41:47

Olcsó húsnak híg a leve, eleve semmivel nem foglalkozom ami kuponos. Sajnos az ilyenek miatta becsületesek is rábasznak, talán majd lesz olyan kuponos vállalkozó, aki "megneveli" ezeket.

Azzal együtt független attól, hogy kuponos vagy sem, a szállás nevére mindig érdemes keresni a neten.

askenázi geci 2013.09.10. 11:06:11

hülye posztoló miért nem reklamál a tulajdonosnál?

Guzy Gyorgy (email@zalakarosliget.hu)
Kastely utca 10.
Poroszlo
Heves,3388
HU
Tel. +36.703244600

pemetefu 2013.09.16. 13:53:19

Keresgélés közben erről a zalakarosi rémhalmazról találtam még dolgokat, itt pl. lehet mazsolázni bőven...
www.ittjartam.hu/zalakaros/szallasok/hotel-liget-zalakaros/

jupeti 2014.02.12. 21:36:08

@askenázi geci: miért is hülye a posztoló? A Guzy nem volt tulajdonos Poroszlón, csak üzemeltetési szerződése volt, most meg már eltűnt, elérni nem lehet. Hol is reklamáljon akkor a szerencsétlen károsult?
süti beállítások módosítása