Tékozló Homár

Háromszor veri le a tartozást a NAV

2013.09.12. 14:14 | jackyll | 67 komment

Naiv adózó illetéktartozását véletlenül 3x vezették fel a számlájára, amiből értelemszerűen csak a valódit rendezte. A másik két fantomtartozás azóta 609 ezer forintra hízott:

A 2012-es évről adó visszatérítésre vagyok jogosult, amelyet ugye ebben az évben kellett volna megkapnom. Az SZJA bevallást időben és hibátlanul beadtam, és nyugodtan vártam, hogy az APEH – bocs, NAV – szépen majd elutalja a visszatérítést az egészségpénztáramnak. Ehelyett azonban egy levelet kaptam, hogy sajnos nem áll módukban kifizetni a visszatérítést, mivel 609 ezer Ft tartozásom van (?!). Mivel mindig is alkalmazottként, teljes fizetésre bejelentve dolgoztam, normális cégeknél, ezért arra gyanakodtam, hogy egy korábbi, ingatlanvásárlással kapcsolatos, elengedett illetéket esetleg nem írtak jóvá, habár az összeget még ehhez képest is nagyon magasnak találtam.

Be is mentem a NAV Vaskapu utcai ügyfélszolgálatára, ahol egy nagyon kedves hölgy először meg akart győzni arról, hogy illetéktartozásom van. Mivel nálam volt a korábbi befizetési bizonylat – ügyintézni én már csak felkészülten érkezek – pár perc tanácstalankodás után vígan kivágta, hogy ja, tényleg befizettem, de csak az illeték első részletét! Mondtam, hogy kizárt, sosem volt több részlete az illetéknek, meg is mutattam neki a még 2007-ben született eredeti, a még akkori Illetékhivatal által kiadott illeték-előírást.

Itt derült ki, hogy az elektronikus adófolyószámlámon az egy darab illetéket HÁROMSZOR rögzítették tartozásként és mivel ebből csak egyet fizettem ki -- a valós tartozást - a maradék kettőt jól megterhelték még késedelmi pótlékkal is. Az is érdekes, hogy ugyan a folyószámlámon már két éve nyilvántartják a tartozást (a plusz kettő illeték valahogy 2010-ben került fel tartozásként),  én erről soha, semmilyen értesítést nem kaptam az adóvisszatérítéssel kapcsolatos levél előtt. Valószínűleg azért, mert az APEHnak nincs semmi dokumentuma alátámasztani ezt a tartozást, gondolom ezért nem indult szerencsére végrehajtás sem. Igen, balga vagyok, hogy nem nézegetem rendszeresen a NAV folyószámlámat, nem termett-e oda váratlanul egy hatszázezres tartozás.

A történetnek egyébként az a háttere, hogy 2007-ben vettem egy telket, amelynél vállaltam, hogy négy éven belül beépítem, így az illetéket ugyan előírták – 231 ezer forintot, de nem kellett befizetni. Az élet sajnos nem a terveim szerint alakult, 2009-ben el kellett adnom a telket, így akkor be kellett volna fizetnem a telek illetékét, plusz az időközben felgyűlt késedelmi kamatot. Ezt sajnos én nem elég, hogy elfelejtettem, de költözés és címváltozás miatt csak 2010 elején kaptam meg az APEH-tól az ezzel kapcsolatos levelet, pont akkor, amikor munkáltatói- és bankhitel segítségével tudtam egy kis panellakást venni. Így már a telek illetéke és késedelmi kamata mellett a lakás illetékét is ki kellett volna fizetnem, amit nem tudtam volna, így kérelmeztem az APEH-ot, hogy valamit engedjenek el. Hosszas levelezgetés után végül 2011-ben megszületett a döntés, hogy elengedik a lakás illetékét, a telek illetékének a késedelmi kamatát és csak az eredeti, 2007-es telek illetéket kell befizetnem, azaz 231 ezer forintot. Egyszer 231 ezer forintot. Ezt én – később ugyan – de be is fizettem, és nyugodtan ültem a babérjaimon, egész mostanáig.

Egyetértek, bonyolult, régi és több évig húzódott ügy, azóta az Illetékhivatalból APEH lett, az APEH-ból meg NAV, ráadásul az APEH részéről is különböző osztályok és kirendeltségek írták a leveleket. De én az összes ezzel kapcsolatos, eredeti és hivatalos levelet és határozatot megmutattam az ügyintéző hölgynek a Vaskapu utcában, ennek ellenére azt mondta, nem tud segíteni, írjak kérelmet a NAV-nak, hogy vizsgálják felül az ügyet, hogy  szerintem nem jogos a követelés. A 609 ezer forint egyébként úgy jött ki, hogy a plusz kétszer 231 ezer forint tévesen rögzített illetékre még rádobtak 147 ezer forint késedelmi pótlékot. És én írjak kérelmet, mert ők valamit ennyire elcsesztek! Persze megírtam, június közepén be is adtam, de választ azóta sem kaptam, semmit. Pedig nem úgy van, hogy x időn belül valamit válaszolniuk kellene? Személyesen csak október elején tudok majd bemenni hozzájuk, addig meg izgulok, nehogy újabb meglepetés érjen.

De ez az ügy azért is elgondolkodtató, mert rosszabbul is elsülhetett volna, ha mondjuk végrehajtás alá vonják ezt a tartozást (amit nyilván nem tudtak megtenni, hiszen nem tudják igazolni a tartozást). De ha mondjuk végrehajtják, akkor vagy futhattam volna a pénzem után – ha lenne ennyi pénz a bankszámlámon, ugye – de mivel nincs, mondjuk széljegy kerülhetett volna a bankhiteles ingatlanom tulajdoni lapjára… a bank valószínűleg felmondta volna a hitelszerződésemet, és szépen utcára kerültem volna. Azért, mert az APEHnál valaki csúnyán elbénázott valamit. Az ijesztő az, hogy ezek után simán elhiszem, hogy van olyan ember, akivel ez már sajnos megtörtént, de utólag sokkal nehezebb harcolni az igazáért. Szóval, mostantól szépen nézegesse mindenki az adófolyószámla kivonatát, én ezt fogom tenni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2013.09.12. 14:15:41

tiszta ludas matyi! na itt az első!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.12. 14:21:16

Rossz hírem van. Ezt tényleg csak a NAV tudja rendbe tenni. Viszont a NAV ügyintézési kereke lassan őröl. Türelem. Remélem a leveledet tértivényesen adtad fel, hogy legyen nyoma.

Manyecska 2013.09.12. 14:30:21

@atörökk: még lehetsz hófehérke, mit rinyálsz? :DDD

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.12. 14:31:49

Kitalálom, geci. Betanított majom (áliász nő) PC mögé ül, s alkot. Állampolgár szív. Ilyenek kezében vagyunk!

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2013.09.12. 14:32:32

Minket végre is hajtottak a már befizetett illeték nem törölt kamatával. Feltörették a bankkal a lekötött számlámat, úgyhogy még a kamatveszteséget is le kellett nyelnem... Kétszer kellett lakásvásárlás miatt illetéket fizetnem, mindkétszer hosszas levelezés és ügyintézés lett a vége, mire törlődött minden - nem létező - tartozásunk.

opati666 2013.09.12. 14:50:32

Nem fizetsz, vagy nem időben fizetsz és még neked áll feljebb? Kicsinyes és egyben arrogáns stílus!

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2013.09.12. 14:52:45

@opati666: végülis, mi az bárkinek 690000.- Ft-ot kipengetni, nehogy kicsinyesnek és arrogánsnak nézzék... eszem megáll :) :)

AtiSnatch 2013.09.12. 15:00:14

@opati666: te ezt a posztot olvastad?

230e 2013.09.12. 15:03:10

Összeolvadásos történet (NAV-Illetékhivatal). Úgy tűnik még mindig van még egy-két ilyen "remek" történet.
Ez pedig sajnálatos.
Az összeolvadáskor szép nagy fekete zsákokban áthordták az illetékhivatal iratait, és megpróbálták beintegrálni a NAV rendszerébe.
Volt ahol sikerült, és volt ahol nem.
A felkönyvelés valóban téves lehet, de a normálisabb hátralékkezelő vagy végrehajtó már olvas folyószámlát (illetékügyben pedig odafigyelnek, mert sok volt a szaros). Három azonos összeg, úgy hogy a végrehajtható okiratszám ugyanaz, azért már gyanús (ezért kérdeztek rá arra, hogy részletfizetéses-e, vmert valszeg látták rá a mérséklési kérelmet), erre azért elő szokták kotortatni a végrehajtható okiratot (lásd illetékkiszabó határozat, ami viszont nincsen a gépben, hanem irattárban hever). A fizetési könnyítéssel megbolondítás pedig még rádob egy lapáttal, mert ez is lassít. Nem egy ügyfélszolgálatossal beszéltem volna, hanem egy folyószámlakezelővel, vagy a NAV honlapján van egy vezetői névsor ott keresném ki a vezetőt, és vele egyeztetnék. Neked szerencséd volt, van ahol még az illetékhivatal átadta bírósági végrehajtónak a tartozást, de erről a NAV nem értesült, és voltak valóban már befizetett vagy már elévült tartozásra vezetett végrehajtások is.

Girhes macska 2013.09.12. 15:03:49

@dr. phil. Sün‼ ツ: "...csak az eredeti, 2007-es telek illetéket kell befizetnem, azaz 231 ezer forintot..."

killerkaller 2013.09.12. 15:04:34

A Mammon fantomja járkál erre mostanság..

igazságos 2013.09.12. 15:09:35

A történetnek egyébként az a háttere, hogy 2007-ben vettem egy telket, amelynél vállaltam, hogy négy éven belül beépítem, így az illetéket ugyan előírták – 231 ezer forintot, de nem kellett befizetni. Az élet sajnos nem a terveim szerint alakult, 2009-ben el kellett adnom a telket, így akkor be kellett volna fizetnem a telek illetékét, plusz az időközben felgyűlt késedelmi kamatot.

ki kellett volna fizetnem, amit nem tudtam volna, így kérelmeztem az APEH-ot, hogy valamit engedjenek el.

1. A NEM TUDÁS NEM MENTESÍT
2. MIRE FEL KÉRELMEZTÉL BÁRMIT IS? HA EGYSZER TE VOLTÁL A LUDAS, örüljenek, hogy nem ment ki a végrehajtó.

+1

tuti bodzás vót a dologban, mer a nav ezt nem szokta évekig hagyni, pláne 2013-2007 = 6, azaz HAT ÉVEN ÁT.

Szóval a poszter helyében kussolnék, és lapítanék, mint szar a fűben.

De ez az ügy azért is elgondolkodtató, mert rosszabbul is elsülhetett volna, ha mondjuk végrehajtás alá vonják ezt a tartozást

ENNYI.

tuti ez is szegény, csődbement, becsületes és magyar vállalkozó

igazságos 2013.09.12. 15:12:38

@Girhes macska: oké

ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATI ADÓKKAL MI A HELYZET???

na +

A FÖLDHIVATALLAL????

Atörökk 2013.09.12. 15:14:52

@Manyecska:
Inkább vadakat terelő juhász :D

igazságos 2013.09.12. 15:15:53

@Tarika: ejha! ezek ilyen kemények?

tuti elmegyek a nav-hoz informatikusnak!!!

opati666 2013.09.12. 15:17:06

@Tarika: Idézem a posztolót: "2009-ben el kellett adnom a telket, így akkor be kellett volna fizetnem a telek illetékét" + "Ezt én – később ugyan – de be is fizettem, és nyugodtan ültem a babérjaimon, egész mostanáig"

Erről beszéltem. Akkor be kellett volna fizetnie és lehet, hogy mindez nem történik meg. Nem fizetni és későn fizetni, azután meg panaszkodni egyszerűbb...

igazságos 2013.09.12. 15:18:54

@opati666: ilyenkor mindig assziszi a Zember, hogy a NAV majd úgy félrenéz, ahogy isten szokta becsukni a szemeit

a tartozás meg hipp-hopp eltűnik

most a földhivatalnál is az a menő, hogy rászálltak az őstermelőkre, osztán aki nem fizet, végrehajtás

bekeményítenek mindenhol

Girhes macska 2013.09.12. 15:22:10

@igazságos: ???
Az önkormi adókat (még) nem a NAV szedi be, ha nagyon kell a pénz, majd biztos hozzájuk kerül, de egyelőre nem.
A földhivatalos részt nem értem. Oda mit kell fizetni? Emlékeim szerint a papírokat adtuk be oda, az illetékhivataltól meg jött a határozat.

Atörökk 2013.09.12. 15:23:54

@Girhes macska:
Szokás szerint tudatlanul keveri a kocsiszínt a tejszínnel, ne törődj vele. Földhivatalnál egyszeri, pár ezer forintot fizetsz, mikor beadod az iratokat és kész.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2013.09.12. 15:25:04

@opati666: ez nem így van. ráadásul a késedelmi kamat, az - elárulom - büntetőkamat, tehát a késedelmes fizetést úgymond megfizeti a delikvens. attól még nem kell neki szó nélkül kifizetnie 3x-os díjat, ezért mindenféle arrogancia miatt is szólhat. én pl. időben fizettem mindkétszer és mégis megszívtam, de a posztoló a hülye, remélhetőleg Te mindent helyesen és szemlesütve csinálsz és előre pajtások a NAV-ért :):):)

opati666 2013.09.12. 15:25:40

@igazságos: "ilyenkor mindig assziszi a Zember, hogy a NAV majd úgy félrenéz, ahogy isten szokta becsukni a szemeit a tartozás meg hipp-hopp eltűnik"

Úgy-úgy! Egyébként szerintem a Zemberünknek van ebben a tartozásban némi mulasztási bírság is már... "Elfelejtette" befizetni. Ja. Segget törölni is elfelejtenek az ilyenek? Szarunk_segget törlünk, jövedelemhez jutunk-adózunk. Egyik következik a másikból. Ha meg elfelejt segget törölni, akkor később ne panaszkodjon, hogy csimbókos a hátsója... :)

igazságos 2013.09.12. 15:27:07

@opati666: na ja, kéregetni sosem felejtenek el, enni/inni/aludni/bagózni/tévézni/gépezni sem

az asszonyt/pasit dugni sem

opati666 2013.09.12. 15:27:34

@Tarika: Nem szemlesütve, de helyesen! Tudod utálom az ilyen "elfelejtettem befizetni az adómat" típusú embereket. A háromszoros előírás felháborító! De ha nem húzza éveken keresztül maga után a tartozását, akkor lehet, hogy elkerülhette volna.

igazságos 2013.09.12. 15:28:06

@Girhes macska: a földhivatal is beszedi a maga illetékét

amikor eladás után átíratod a földet, annak eljárási díja + asszem illetéke is van

opati666 2013.09.12. 15:30:04

@igazságos: A vagyonszerzés illetékköteles, a vagyonátruházás adóköteles. A gáz az, hogy mindkettőt neked kell fizetned...

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2013.09.12. 15:31:22

@opati666: tudod mit, elkerülhette volna egészen bizonyosan. Az adóhivatal ugyanis csakis a későn fizetőknek b@ssza el a számláját, senki másnak, és ráadásul éppen ez volt a poszt lényege. Én vajon minek okán nem kerültem el a végrehajtást??

Atörökk 2013.09.12. 15:35:29

@Tarika:
Fel kell, hogy ébresszelek Csipkerózsika-álmodból, a NAV sajnos bárkinek képes összekutyulni az adófolyószámláját, ha pontosan fizet mindent, akkor is.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2013.09.12. 15:40:37

@atörökk: ezt talán @opati666 -nak címezd, kérlek, én a zirónia nevű műfogást használtam :)

Atörökk 2013.09.12. 15:42:58

@Tarika:
Én kérek elnézést, kissé elbambultam így kora este ebéd után :D

igazságos 2013.09.12. 15:58:00

@opati666: az jó, mer a földhivatal is be fogja hajtani azt is, amiről a poszter nem tud

Atörökk 2013.09.12. 15:59:09

@igazságos:
Igen? Mesélj, mit hajt be a földhivatal.

igazságos 2013.09.12. 16:00:08

@atörökk: veled már nem is fogok szóba állni

:P

Atörökk 2013.09.12. 16:01:40

@igazságos:
De hát te mindenhez értesz, nem? Szóval várom a választ.

Manyecska 2013.09.12. 16:07:54

@atörökk: én meg elaludtam majdnem a postán. Szegény Feri karóval támasztott meg /a Papp, a mirigyes tudod, járunk.., postára..:P/ :(

Manyecska 2013.09.12. 16:15:02

@atörökk: hófehérke az! hüje. :DDD:P

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.09.12. 16:47:00

@opati666:
Nem olvastad a posztot , fogaggyunk!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.09.12. 17:04:36

Ne ekézzétek má' szegény Apeh-et

Meghatalmazómra rávertek volna valami elmaradást
Semmiféle levél nem jött, hogy ilyen lenne.
Kértem a tértivevény vagy az iktatókönyv másolatát, vagy megtekintését

Elnézést kértek, megállapitották hogy nem küldték ki levelet

Utólag még kitünt hogy nem is kellett volna egyáltalán fizetni
Magyarország én így szeretlek!

én már a fény gyermeke vagyok 2013.09.12. 18:04:05

- Illeték hivatal? Jó napot kívánok, vettem egy panel lakást, de az átíratási illetéket nem tudom kifizetni.
- Jó, akkor ne fizesse ki.

A franc se érti, miért szidják sokan ezt az orbán rendszert. Jövőre jön a Nemzeti Aranyhal Program és mindenki hármat kívánhat.

Olgicsq 2013.09.12. 19:30:03

illeték témában nekem is volt egy sok hónapos köröm az apehhel, emelt hangnemű telefonbeszélgetéssel, meg osztályvezetővel való egyeztetés után, kb 3/4 év alatt ők is rájöttek, hogy nem tartozok nekik. (kollégák már fogadásokat kötöttek, hogy mikorra sikerül elintéznem az ügyet).

beni00 2013.09.12. 19:55:43

Én figyelem a fölyószámlámat, egyszer csak látom, hogy illetéktartozásom van. Hopp felkapom a jogerős határozatot, amit küldtek, megcélzom az ügyfélszolgálatot. Olvassák, előkeresik az aktát, irattári (saját) példányt olvassák, tanakodnak, konstatálják, hogy nincs illeték tartozásom, majd előállnak a farbával, miszerint írjak kérelmet. Mondom , mi van, hogy én, csak azért mert valaki náluk nem jól végezte a munkáját! Ja, azért...Mindegy, megírtam, törölték. Még jó, hogy a kérelem nem volt illeték köteles :)...

beni00 2013.09.12. 19:57:24

...folyószámlámat... bocs

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.09.12. 20:41:20

Nem mellesleg oruljon, ,ert sajat bevallasa szerint is a lakas illeteket elengedtek neki... bassza meg nekem nem volt elfelejtett telekilletekem, es nekem be kellett fizetni a lakasom utan majdnem 4 kilot. Rohadjon meg. Ha ezt tudom elotte veszek egy telket, majd eladom, elfelejtem illetekezni, majd lealkudom a lakaset, es nYertem volna kb 150-et.
Hat tudod mit poszter, bazd meg!

Hétfejű tündér 2013.09.12. 21:10:04

Hehe, én jártam úgy, hogy a végrehajtótól kaptam kicsi de kedves levelet, hogy van valami kétmillió körüli illetéktartozásom, úgyhogy pár nap múlva jön végrehajtani. Nagyon megörültem, mert marhára szeretem a végrehajtókat. de sajnos én az illeték fizetési kötelezettségemnek már évekkel előtte eleget tettem. Ami amúgy nem kétmillió volt, hanem valami 300 ezer. Na megyek be a végrehajtóhoz, hogy mégse fáradjon fölöslegesen. Viszem a hülye papírokat meg minden. Mondják, hogy hát ez tényleg hülyeség, de nincs mit tenni. Az volt a klassz, hogy egy épületben voltak még akkor az apehhel, vagy hogy hítták akkor. Lebandukoltam, kellett sorszámot húzni. És volt olyan a választékban, hogy többszörös illeték kiszabás:DD A gépbe basszus be volt programozva!!!!!!!!! Könyörögtem, hogy mondják meg, hogy hogy kerülhetett a több éves lakásvásárlásomról az akta elő, ha egyszer már rendben befizettem akkor az illetéket. Ja és ez kb. 10 éve volt, tehát már rég feltalálták a számítógépet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.12. 22:02:24

@Hétfejű tündér: "kb. 10 éve volt, tehát már rég feltalálták a számítógépet."

Na látod, ezért volt a kavar. Kérdés?

Voltunk a balesetin, csupa féllábú gipszelt ember mankók özönével áll sorban egy kis rácsos ablaknál a bejárat közelében, bent egy néni pötyög a számítógépen, de leginkább csak vár a válaszra. Fehérember nézni homokóra, féllábú emberek várni órákat.

nowy 2013.09.12. 22:15:41

Az APEH-nél is sok a hülye,csak az a baj, hogy egyből bírságolnak, te meg futkározhatsz évekig,mire bebizonyítod, hogy neked van igazad.Kedvencem,amikor a volt cégem kapott egy levelet X év működés után,miszerint miért nem küldjük a negyedéves ÁFA bevallást ?! Nem változott semmi a cégnél,csak valaki az APEHnél így látta jónak. Majd mikor elkezdtük a negyedéves ÁFA bevallást,kaptunk egy másik levelet,hogy mi a francnak küldjük,mikor éves bevallók vagyunk. Könyvelő bement egyeztetésre,ahol bemutatta a előző levelet,erre azt mondták,hogy akkor még is csak küldjük negyed évente,ha már az előző ezt írta...

2013.09.12. 23:09:37

@igazságos: Te nagyon hülye vagy ám, ugye tudod?
Ha az APEH-hel megegyezett, akkor később nem lehet a megegyezés tárgyát képző ENGEDMÉNYT befizettetni, és késedelmi/büntető kamatot sem lehet rá számolni.
A NAV meg nagy fasz, én bezártam a cégemet, teljesen jogkövető magatartást mutatva, én hülye, ahelyett, hogy hagytam volna, hogy az állam szüntesse meg, majd öt év után, mint nem létezőt.
A következő történt: kiróttak 240 ezer befizetendőt, mert nem volt bejelentve a cég az első évben. (mondjuk az első évben nem is kell, csak a következő év májusában)
Majd , miután befizettem, újra kirótták az összeget. Mit gondolsz, mi volt az indok? Nyertél! Ugyanaz!
És tudod, miért? Mert ha fellebbezek, az még nem bírósági szakasz, tehát nem halasztó hatályú, viszont kicsúszok a cégbezárás törvényileg szabályozott időhatálya alól, és újra kellett volna indítani az egészet!!!!

Mocskos, genyó húzás. És nem az egyetlen.

2013.09.12. 23:10:47

@Hurrá Torpedó: Miért nem kérvényezel? Mert nem használod ki a lehetőségeket, nem a másik a hülye, hanem te!

2013.09.12. 23:17:51

@igazságos: Az lenne igazságos, ha tisztában lennél dolgokkal. de az igazság az, hogy osztod az észt, tárgyi tudás nélkül. A Földhivatal illetéket ró ki, de a NAV szedi be.

2013.09.12. 23:24:46

@igazságos: Konkrétan: a Földhivatal kurvára nem hajt be semmit.
"Az adásvételi szerződést csak az illetékes földhivatalnak kell benyújtani, és az továbbítja a szerződést az illeték hivatalnak. Az illeték hivatal a megkapott szerződés alapján illeték előleget szab ki. Az illeték előleg alapja az adásvételi szerződés szerinti vételár. A végleges illeték kiszabása csak az után történhet, hogy az új tulajdonos tulajdonjogát a földhivatal az ingatlan-nyilvántartásba véglegesen bejegyezte. A végleges illeték kiszabásakor az illeték hivatalnak jogában áll az ingatlant felértékelni és az illetéket saját értékelése alapján kiszabni."

Atörökk 2013.09.12. 23:28:00

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Hiába, úgy sem tudod megmagyarázni neki :)

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.12. 23:48:08

PHANTOM tartozás itt is?
Na mindjárt elolvasom, és megfejtem, mint a Főtávt.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.09.13. 08:13:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: kérvényeztem, elengedtek 60-at kb. de úgy látom itt ügyintézője válogatja.

azt nem értem, hogyha van egy adó akkor mi a francért lehet azt lealkudni? nameg mi a francért különböző mértékben? most vagy befizeti mindenki rendesen, vagy senki :)
mondjuk ugyanez megy minden adónál.

2013.09.13. 08:38:20

@Hurrá Torpedó: Jó kérdés: talán mert ez Magyarország.

2013.09.13. 08:39:46

@atörökk: @YoZan Ace: Kösz, fiúk. Sajna vannak ilyenek.

Ferdeszemüveg 2013.09.13. 09:19:02

@Hurrá Torpedó: gondolom azért, mert sokan csak hitellel tudják megvenni a lakást, hogy ne a főbérlők zsebét kelljen feketén tömni. ÉS szerintem az emberek nagy része nem tud csak úgy plusz 200 (meg még több ) ezreket kirángatni zsebéből. Vagy ez én gondolom rosszul?

"amikor munkáltatói- és bankhitel segítségével tudtam egy kis panellakást venni"

Te is így vetted a lakásod, mint posztoló?

CauseNoFuckGiven · http://sexysfwgirls.com 2013.09.13. 17:31:25

Internetes marketing, nem HIYP, nem kattingatás! YouTube, Weboldalas módszerek egyszerű magyarázása: penztazinternetrol.blogspot.com
süti beállítások módosítása