Tékozló Homár

Különös szilveszter a Zöldkapu Vendégházban

2014.01.06. 14:39 | jackyll | komment

Lászlóéknak első nap után beszóltak, hogy hangosak a gyerekeik, pedig 4 családdal kivették az egész Zöldkapu Vendégházat:

Nem vagyunk egy kifejezetten problémakereső, konfrontálódós család, talán ezen is múlott az idei szilveszterünk sikere. Azért döntöttünk, hogy megírjuk az esetet, mert a vendéglátónk olyan mértékben élt vissza helyzetével és annyi etikai szabályt szegett meg, hogy annak már nyoma kell hogy maradjon. Vendégkönyvet nem kaptunk, így hozzátok fordulunk a jövőbeni arrafelé kirándulók okulására.

Idén másik három baráti családdal közösen úgy döntöttünk, hogy együtt bérelünk egy kisebb apartmant vagy vendégházat, így találtunk a Zöldkapu Vendégházra Salgóbányán. A vendégház honlapja alapján jó választásnak tűnt, gyerekbarát hely, a szép környezetben napközben kirándulni is tudunk, a félpanzióval pedig kényelmes, lazulós szilveszteri programnak ígérkezett. Az érkezéskor kiosztották a szobákat, nekünk, mint legkissebb családnak jutott egy tetőtéri,  kb. nettó 8 négyzetméteres helység (honlap szerint 4 főnek kényelmes szállás), de nem akadtunk fenn, hiszen az időnk többségét úgyis kirándulással töltjük, hazaérkezéskor pedig majd mindenkivel együtt leszünk az egyik lakosztály nappalijában. A négy család teljes egészében meg is töltötte a házat, a szervező a foglaláskor külön is jelezte, hogy 8 gyerek lesz, és várhatóan "hangosak leszünk", ezért is volt kicsit furcsa az első esti vacsoránál Krisztina, a ház asszonyának viccelődő kérdése: "Hol lehet a gyerekeket lehalkítani?"

Az első reggelen aztán már elkezdtek komolyan gyülekezni a baljós jelek, amikor szemrehányást kaptunk az előző este hangosan hallgatott zenéért, megtudtuk, hogy ez "nem az a világ" ahova bulizni jönnek a népek. Innentől egyfajta felhúzott orrú, sértett leckéztetés vette kezdetét, kihasználva, hogy nyilván szilveszter napján már nem fogunk más programot keresni. Az év utolsó napján egész nap túráztunk, így este fáradtan hazaérve különösen nem jóleső érzés volt félig sült malacot vacsorázni, valamennyire mentségül az szolgálhatott, hogy legalább a gyerekek ehetőbb verziót kaptak. Itt még mindig nem reklamáltunk, magunkat jól érezni jöttünk és nem vitázni, viszont a szobánkba visszaérkezve -feltehetően a kirándulás utáni tisztálkodások eredményeképpen - elviselhetetlen csatornaszag fogadott. Krisztinát kerestük a lenti szinten, de csak zárt ajtókkal találkoztunk, így szellőztetéssel, néhány wc öblítéssel próbáltuk kezelni a problémát, bízva a jobb jövőben. Az éjfélre megbeszélt mártogatós snack és virsli - némi reklamáció után- megérkezett, utóbbi persze rendesen szétfőzve, ezzel is tudtunkra adva, nehogy eszünkbe jusson többé idejönni.

Az újév első reggelije azzal kezdődött, hogy jeleztük a csatornaszagot, melyre bocsánatkérés helyett a "miért nem szóltak eddig?" szemrehányás érkezett. Ezután a hölgy a szobát megnézve, a "Kellemetlen szag van, de ki kell szellőztetni!" utasítással próbálta a helyzetet megoldani, majd miután kipakoltunk a szobából, hajlandó volt vízszerelőt hívni. Holmijainkat a szomszéd szobába átrámolva, elindultunk egy újévi túrázásra, délutánra visszaérve megtudtuk, hogy nincs semmi probléma a csatornarendszerrel, a kellemetlen szag egy "relatív dolog". Mindezt bármiféle szabadkozás, elnézést kérés nélkül, pedig ekkora már a szobaajtó előtt is rendesen lehetett a bűzt érezni. Mivel több szoba nem volt, ezért jeleztük, hogy akkor fizetünk és távoznánk, amire azt a reakciót kaptuk, hogy rendben, de a három napot szállásostul és vacsorástul fizessük ki (150 ezer Ft), mert ez így csomagban volt az ajánlat, na erre már nem voltunk hajlandók.

Megkértük Krisztinát, hogy ha komolyan ragaszkodik igazához, hívjon fel bármilyen felettes szervet, rendőrt, akárkit aki eldönti a vitánkat. Vártunk kb. egy órát, de semmi előrelépés nem történt a rendezésre - itt külön megjegyezném, hogy a 2 nap szállás és ellátás összegét, a gyatra minőség ellenére, minden további nélkül ki akartuk fizetni - így elkeztem az autóba pakolni. Ettől a háziasszony talán megijedt, mert feleségem visszahívta és mégis megelégedett a "csak" 100 ezer forintos számla kiegyenlítésével. Számlát egyébként többszöri kérés után volt hajlandó írni és ami itt jön az már a megalázó pofátlanság kategóriába tartozik. Az anyagiak lerendezése után, a  feleségem még mindig a békülékeny "Viszontlátásra" köszönésére az "Jaj, Isten ments!" választ kaptuk. Ezután a barátainkhoz felmentünk elköszönni (a gyerekünk is ott várta meg az újévi hercehurca végét), ahová Krisztina utánunk jött és ott a megszeppent gyerekek előtt a "Legyenek szívesek azonnal elhagyni a házat, mert a házirend szerint már délelőtt 10 órakor el kellett volna menniük" felszólítással gyakorlatilag kidobott minket." Kifele menet még valami "polgári peres eljárás"-t is emlegetett, de ekkor én már csak olyasmit hallottam, hogy "elintézi, hogy kizárjanak az úttörőmozgalomból", mert a helyzet egy 30 évvel ezelőtti szilveszter gonosz szellemét idézte meg bennem.

---

A környék egyébként csodálatos és nem értek egyet az ismerőseim "ja, az egy ilyen környék..." kezdetű fanyalgásaival, hiszek benne, hogy a palócok nagyon kedves emberek, a fenti eset csak egy rossz kivétel a környék vendégszerető vendégházai között.

BUÉK és üdv,
László

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.06. 14:43:54

Akkor itt megint a szép magyar vendéglátást láthatjuk.

Nem, nem indok az, hogy hangosak a gyerekek. Szilveszter van, és jelezték előre. Ha a vendéglátó nem hall, vagy nem tud gondolkodni, az az ő baja.

CBF 2014.01.06. 14:53:19

@amsz: inkább győzikéé

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.06. 14:58:59

A szilveszter egy hangos ünnep.
8 gyerek hangos csoport. Nem kicsit.
Jelezték előre.
Büdösben én sem alszom. Eddig a posztolónak adok igazat.

Várom Ede izé..Kriszta válaszát.

Atörökk 2014.01.06. 14:59:07

Szobaszervíz volt a legkissebb szobához?

elwood 2014.01.06. 15:02:24

én speciel utálom az ilyen várhatóan hangos embereket, de a sztori alapján igaza lehet.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.06. 15:06:39

@elwood: Szilveszter volt.
Én sem szeretem a hangosembereket, de van amikor el kell viselni, szájhúzogatás nélkül evvan.
Gyűlölöm a petárdázást, és mégis elviselem szilveszterkor. Igaz, nem is tudnék mást csinálni.

Manyecska 2014.01.06. 15:09:12

Ravasz megfogalmazás "külön is jelezte, hogy 8 gyerek lesz, és várhatóan "hangosak leszünk", " ez nálatok mért a gyereket jelenti??? Szerintem petárdáztak és valamelyik szarba lépett túrázáskor:DDDD:D mingyá jön Pisteeh azt megmondja hogy szövegértés egyes:D..

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.01.06. 15:24:16

@amsz: EDE szelleme ÖRÖK!!!!!!!!!!!

EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!

Manyecska 2014.01.06. 15:26:20

"Hol lehet a gyerekeket lehalkítani?" = kipetárdázza a környező fauna lakóit téli búvóhelyeikről:D:D kismókusok kenyérre is kenhetik!!! Nagymókusok meg a seggükbe is tölthetik!:P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.06. 15:31:06

@batgirl: "Várom Ede izé..Kriszta válaszát."

Jöttek ezek a városi népek, négyen aludtak két helyen, bömböltették a rádiójukat, ordítoztatták a gyerekeiket, csatornaszagot árasztottak. Állandóan ok nélkül panaszkodtak, mindent ócsároltak. A végén fizetés nélkül akartak távozni, a 3 nap helyett csak 2 nam díját sikerült elkunyerálni tőlük. A számla kiállítását már meg se várták, és ellopták az emlék úttörőnyakkendómet. Gúnyos "Viszontlátásra" kiabálással távoztak.

Ktriszta

cobre 2014.01.06. 16:07:30

Kár ilyen bunkó hozzáállással vendéglátósnak menni.

Inkább egy jegyellenőr vagy felügyelő állást volna érdemes megpályázni, ott el is várják, hogy így viselkedjen.

cobre 2014.01.06. 16:08:58

Ilyen bunkó hozzáállással kár vendéglátósnak menni.
Keressen inkább valamilyen felügyelő munkát, pl. legyen jegyellenőr, ott nem fog kilógni és akkor is neki lesz igaza, amikor nem.

cobre 2014.01.06. 16:10:08

Most meg mégis elküldte az elsőt?

biorobot (gyönyörű fosbarna) 2014.01.06. 16:14:14

Miért nem csinálták meg maguknak azt a virslit, mondjuk egy kis faszenes grillezőn?

herpesz 2014.01.06. 16:54:26

Erről az jutott eszembe amikor a cápás helyen este fél nyolckor nem bírtunk beszélgetni mert a padok között három öt év körüli kisgyerek őrjöngött, majd amikor megkértük a szülőket hogy "elnézést, kicsit hangosak a gyerekek, lennének szívesek lefoglalni őket" akkor mi voltunk a szemetek. Iszonyatos hogy amikor az ember pihenne akkor más a gyerekét képtelen nevelésre bírni és este nyolcig-tízig konstans az üvöltözést kell hallgatni.

Black Hole 2014.01.06. 17:51:42

@biorobot (gyönyörű fosbarna): hát Te meg mit keresel itt? És hogy van anyád? Szúrja még a kék?

Hungman 2014.01.06. 18:21:18

en ugy latnam h a posztolok fogjanak ossze es tegyek a hulladekgyujtobe ezt a nyavalyas Zoldkapu Hazat!! En meg be is perelnem oket a rossz kiszolgalasert, a nem megfelelo lakhatasert! De a magyar nem fog ossze inkabb a posztolot genyozza! Pfuj!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.06. 18:56:11

@herpesz: nem " tudtunk" nem nem birtunk
namost itt az a kulonbseg, hogy egy csapat berelte a hazat es nem a vendegek panaszkodtak, hanem a tulajnak nem tetszett valami
3 napra 150 ezer forintert a segguket kellett volna kinyalni
nahat

zooDoo 2014.01.06. 19:02:20

Jó egy városi kis nyekenyóka a posztoló!

Antalbaba 2014.01.06. 19:21:40

@hagyma: ha -mondjuk húsvétra- hasonló felállásban megszállná őket a NAV, akkor legalább lenne oka a végén "Isten ments!"-et óbégatni. Mert megnézném az adóbevallásukat is 0:-)

sunabajnok 2014.01.06. 19:29:01

8 gyerek még némán is zajos.
Azt pedig kétlem, hogy esetleg 8 alvó gyerek mellett üvöltene a zene, hiszen a felnőttek csak azután tudnak elkezdeni élni, ha elaludtak a miniterroristák.
Ha meg kaja van rendelve, és ezért fizetve, akkor ne húzza már a száját a tulaj, hanem kérdezze meg, hogy hány fokos legyen.
Na ezért megyünk mi nomádba nyáron a gyerekekkel. a pecaparton nincsenek civilizált parasztok.

Anomalocaris (törölt) 2014.01.06. 19:41:48

Szilveszterkor vedelni kell, nem túrázni. Hát hova jutottunk?

herpesz 2014.01.06. 19:58:03

@hagyma:
150 ezer három vagy négy családnak 3 napra nem olyan nagy összeg hogy egy rakat bunkó embernek a seggét kelljen kinyalni...
Usában sem mindenhol

SzerződésSertés 2014.01.06. 20:23:01

@herpesz:
A vendéglátósnak mindenhol a vendég seggét kell nyalni. Mindenhol.

zooDoo 2014.01.06. 20:45:32

@herpesz: hülye lenni hungarikum. Amerikaban lenni minden csupa szep! Erteni? Ajfonnal foglani szallast six csotanyos epuletben andwhite blob design a kanapen. Consuelita lenni kedves mindig. Am orszagodban olaj lenni?

zoldkapu 2014.01.06. 20:57:17

Először is szívből sajnálom, hogy nem érezték jól magukat vendégeink. Többszörös nagymama lévén egyedül viszem a Zöldkapu Vendégházat 2007 óta sok kisgyerekes család nagy örömére (lásd vendégkönyvünket www.zoldkapuvendeghaz.info/vendeghaz_vendegkonyv). Minden vendéget szeretettel látok, és szerencsére minden évben telt házunk volt szilveszterkor, de még soha nem volt panasz. Szobáink egy nagyobb családi ház tetőterében vannak, az erdő közepén egy pici faluban, csendes, természetközeli környezetben. Nem egy nagy wellness szálloda vagyunk, ahol minden futószalagon áll többszáz vendég rendelkezésére, nagy személyzettel - de pont ez a lényege vendégházunknak - a meghitt, családias környezet. Sajnos néha vannak olyan vendégek, akik ezt összetévesztik, és azt gondolják, hogy, ha lefoglalnak 3 éjszakát, akkor onnantól övéké az egész ház, és senkire nem kell tekintettel lenniük. Teljesen megértem, hogy az ember szilveszterkor ünnepelni, szórakozni szeretne, és a gyerekek hangoskodásával sincs semmi gond, hiszen gyerekek. Ami zavaró volt az az, hogy ez három napon keresztül éjjel 3-ig történt. Azt találták sértőnek a kedves vendégek, hogy megkértem őket, hogy a bejárati ajtót zárják be maguk után, mert nem szeretnénk az udvart fűteni, illetve oltsák le maguk után a villanyt a közös helyiségekben, ha felmennek a szobába. Csak mellékesen említem, hogy a kis szoba 16,43 m2 a fürdőszoba nélkül. Minden szobánkról pontos leírás és alaprajz található honlapunkon. Amennyiben nem megfelelő a szoba, nem kell elfoglalni. Ha menet közben probléma adódik, orvosoljuk. Ezt megtettük, függetlenül attól, hogy újév reggelén mindenki pihenni szeretne, a szerelő eljött, és szakvéleménye alapján nem talált hibát (minden bűzelzáró jó volt, nem volt dugulás). Most sincs büdös egyik szobánkban sem. Házirendünkben szerepel, hogy a szobákat 10 óráig kell elhagyni. A kijelentkezés a fizetéssel és a kulcs leadásával történik. Talán nem kirúgás, ha 17 órakor megkérem a vendégeket, hogy távozzanak, akik a szerződésben megállapodott 3 éj helyett csak kettőt voltak hajlandók fizetni. Számlát azonnal írtam. Összefoglalva még egyszer sajnálom, hogy nem érezték jól magukat vendégeink. Sajnos nem mindig sikerül mindenkinek az elvárásait teljesíteni, de továbbra is nagy szeretettel várjuk a kikapcsolódásra vágyó családokat, kicsiket és nagyokat, csendeseket és eleveneket a “nagymama” házába.

Jemi 2014.01.06. 23:05:30

Sziasztok!én nyáron voltam egy zánkai magánszálláson..szinte visszasirom:) számlát akkor irtak amikor megérkeztünk, tudták hogy bulizni jöttünk, nem zavarta őket, hogy éjjel 3kor hangosan érkeztünk meg, a reggeli akkor volt amikor felébredtünk (délben) a tojásrántottát azòta is emlegetem..annyira kedvesek voltak, hogy mi beszéltük le őket további kedvességről..a szállást is kb délben adták vissza.
Szerintem ilyen ha próbálják fogni a vendéget és nem olyan hogy a homáron kell perlekedni..

Sandor Akarki 2014.01.07. 00:29:02

@batgirl: A petárdázás 150E forint büntetéssel sújtható szabálysértés. Azért viseled el, mert nem tudsz ellene tenni (illetve hívhatsz rendőr, közterest, de inkább menekülsz helyette mielőtt kapsz a nyakadba is egyet, gondolom). Nem azért viseled el, mert szilveszter van. Akkor meg miért írod azt?

Sandor Akarki 2014.01.07. 00:38:24

@Jemi: Azért, az éjjel 3-kor hangosan megérkezni azt jelenti, hogy 10 perce felkeltitek őket aztán részegen beestek az ágyba és szunyáltok. Ők is alszanak tovább.
Más az éjjel 3-ig folyamatosan adott zajterhelés (ugrálás, diszkó, tökömtudja, napokon keresztül). Tetőtérben fejed fölött 8 gyerek meg egy kupac felnőtt. Kemény. Én tuti felül laknék és az alját adnám ki, ha már ilyesmire vetemedek.
És nem minden gyerek elvetemülten hangos. Olyanok, amilyennek a szüleik nevelik őket. Már ha nevelik és nem csak nőnek mint a bolondgomba.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 03:05:49

@herpesz: csak ez nem 3 csadnak volt...
hanem egynek
sima csaladi lakosztaly etkezes nelkul 1 ejszakara 28.000 FT
hat nem tartom kevesnek
amugyis azt irjak csalad es gyerekbarat.....
lehet, hogy nagyobb gyerekkontrolhoz szoktak a tulajok
de valamit valamiert....

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2014.01.07. 03:23:07

2 éjszakáért fizettek 100 ezer forintot egy isten háta mögötti szobáért? ennyiért ha fing szag van is a tulajnak személyesen kell a vendég seggét kitörölni

herpesz 2014.01.07. 08:22:21

@zooDoo:
ugyanarról beszélünk...

herpesz 2014.01.07. 08:25:03

@hagyma:
akkor megkövezem magam, elnézésedet, azt hittem az egész csapatnak volt ennyi...
De azóta írt a tulaj is, hát ne haragudj, szilveszter ide vagy oda, én is kiborulnék ha a pihenésemen egy csapat neveletlen gyerek ordítását kellene hallgatnom

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.01.07. 08:52:16

Az újgazdagok azt képzelik, hogy nekik mindent szabad. Akár vendégek, akár vendéglátók.
Megérdemlik egymást!

dailyvicodin 2014.01.07. 10:27:55

"ez három napon keresztül éjjel 3-ig történt"

lol. és még csak nem is buliztak.

BalatonfürEde 2014.01.07. 10:36:19

Krisztikét ismerem személyesen, a posztoló nyilvánvalóan hazudik!!! Jogi lépéseket fogunk tenni az ügyben!

Manyecska 2014.01.07. 11:31:02

@dailyvicodin: bisssztos varázsgomba-túrán voltak.:D Elég jól bírják mondjuk 5 km után tuti nem háromig vernyognék:D

CsakMintTe 2014.01.07. 11:44:16

@zoldkapu:
Ezt tetszik írni:
"Sajnos néha vannak olyan vendégek, akik ezt összetévesztik, és azt gondolják, hogy, ha lefoglalnak 3 éjszakát, akkor onnantól övéké az egész ház, és senkire nem kell tekintettel lenniük. Teljesen megértem, hogy az ember szilveszterkor ünnepelni, szórakozni szeretne, és a gyerekek hangoskodásával sincs semmi gond, hiszen gyerekek. Ami zavaró volt az az, hogy ez három napon keresztül éjjel 3-ig történt."

Nos, a posztoló azt állította, hogy a teljes házat kibérelték három napra, tehát egyetlenegy embert zavarhattak csak: önt, a tisztelt tulajt. Én meg azt mondom, hogy aki ennyit nem bír ki, az találjon más pénzkereseti lehetőséget, vagy legalább szilveszterkor tartson zárva, és egyáltalán ne hirdesse magát gyerekbarátnak.

...Mégis mit gondolt, amikor - előre - megtudta, hogy 8 gyerek érkezik? Hogy hátratett kézzel fognak ücsörögni illedelmesen a szoba sarkában három egész napon át?

(Azt már nem is említem, hogy újév reggelén is történhet olyasmi, ami bizonyos embereket megakadályoz a pihenésben. Szegény szerelő, örüljön, hogy nem ügyeletes orvos a detoxban, vagy esetleg tűzoltó. Azokat ugyanis még meg sem fizetik rendesen, mint a maszek vízszerelőt, mégis dolgozniuk kell január elsején hajnalban...)

Destroyah2 2014.01.07. 12:31:06

szállásadóként gondolkoztam már sokat, hogy elkezdek írni egy blogot a "kedves" vendégekről, hogy lássa a nép milyen a barikád másik oldalán, és néha tényleg milyen emberekkel kell megküzdeni.
mert így eddig mindig az jön le, hogy minden vendég jóarc, és minden szállásadó prosztó...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.07. 12:39:03

@Destroyah2: Nosza, írd meg egy posztba, aztán küldd át a kukacomra!

biorobot (gyönyörű fosbarna) 2014.01.07. 12:40:35

A grandmuter amúgy miért csövez a kecóban? Menne így a rosseb oda. Szét sem lehet tisztességesen verni a házat.

Destroyah2 2014.01.07. 12:46:07

megmondom őszintén, nem merem.
majd egyszer, ha memoárjaimat írom...

azt meg olyan 2050 körül tervezem.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.07. 15:01:23

@CsakMintTe:
Szerintem pont a 8 gyerek miatt gondolta azt a tulaj, hogy nem 3 napon át hajlani 3-ig tartó hangos dorbézolás lesz, és ezért adta ki nekik. Ha 20 fiatal akarja kivenni Szilveszterre IHB partyra, lehet ki sem adja, mert nem ilyen jellegű vendéglátást nyújt, ahogy a honlapon is kiderül.

A posztot elolvasta én még úgy gondoltam, hogy a posztolónak van igaza, de elolvasva a tulaj magyarázkodását, már messze nem olyan kerek a történet.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.07. 15:02:40

@Destroyah2:
Itt a homáron azon is sok múlik, hogy hogyan reagálja le a vendéglátós a posztot, szerintem itt korrektnek tűnik, de volt ahol abból derült ki, mennyire igaza van a posztolónak.

papplaszlo 2014.01.07. 17:44:40

(a reklamáló vagyok) @zoldkapu: Tisztelt Hölgyem! Én sajnálom legjobban, hogy mindezt itt kell kitárgyalni, pedig mi próbálkoztunk személyesen. Az buli szilveszterkor sem tartott háromig és abban a hitben voltunk, hogy a 30-i hangoskodást (ami csak Önt zavarta egy szinttel lejebb) megbeszéltük, ezért is éreztem említésre méltónak az Ön megsértődését. A szoba alapterülete, tényleg csak mellékes eleme a történetnek, de biztosan nem 16 nm, még ha bruttó számoljuk a tetőteret akkor sem.
Az igazi téma a csatornaszag, amit megértem, hogy okát nem sikerült kideríteni újév reggelén, de ettől még fennállt. Ezt a társaságból további 7 felnőtt bizonyítani tudja. Elhiszem Önnek, hogy most per pillanat éppen nem, de ha a szobákban laknak és fürdenek akkor biztosan újra előjön, ezt viszont már biztosan korábban tapasztalta.
Már a téma felhozatalakor is elismerte, de már akkor is a 3 napos csomagról beszélt inkább, mint a megoldásról.

Ne kerteljünk Hölgyem, Önnek terhére voltunk, nem látott minket szívesen de a pénzünket - a 4 család összesen több mint fél millió forintját nagyon szívesen vette. Ami történt megtörtént, tudtuk korábban is, hogy van ilyen vendéglátó is, majd legközelebb jobban informálódunk.

Adachale 2014.01.07. 19:29:30

4 (8 felnőtt, 8 gyerek) családnak három napos csomag fél misiért? Az egész házat kivették? Nem kellett több vendéggel foglalkozni? Számlát sem akartak adni?

Ezek után igen is elvárható, hogy a vendéglátó vörös szőnyeget terítsen le....

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2014.01.08. 02:15:02

Valószínűleg a padlóösszefolyóból elpárolgott a víz. Bele kell önteni néhány pohár vizet, és megoldódik a szagprobléma.

BalatonfürEde 2014.01.08. 08:34:04

a kis faszenes grill benne volt az árban?
üdülési csekket elfogadtak?

Narancskommunista (törölt) 2014.01.08. 14:20:27

@papplaszlo:
Ami nem világos:

1. Most akkor volt számla, vagy nem volt számla?

2. Mi volt az a 30-adikai hangoskodás? Mert a posztban csak annyit írtál, hogy másnap rinyált érte az öreglány.

3. Ez kimaradt a te verziódból:
"Azt találták sértőnek a kedves vendégek, hogy megkértem őket, hogy a bejárati ajtót zárják be maguk után, mert nem szeretnénk az udvart fűteni, illetve oltsák le maguk után a villanyt a közös helyiségekben, ha felmennek a szobába"

4. Gondolom ez a szoba az, itt a második:
www.zoldkapuvendeghaz.info/szallashely_szobak_1

Van alaprajz, ami arányaiban valószínűleg stimmel, ránézésre a kép alapján, de nincs rajta mérték. Számoljuk a franciaágy teljes hosszát, szegélyestül 2 méternek. Ránézésre (nem számoltam) 2,5-szer férne el hosszában a szobában, tehát a szoba hossza kb. 5 méter, széltében kb. 1,5-szer, tehát az 2,5 méter. Azaz ez a rész 2,5*5 = 12,5 négyzetméter.
A fürdőszobától "délre" lévő téglalap északról délre olyan 2 méter lehet az ágy méretei alapján, széltében meg 1,5 méter, azaz 3 négyzetméter. A mellette lévő négyzet 1,5*1,5, azaz 2,25 négyzetméter.

Így összesen bruttó 17,75 négyzetméter. Ha a becslésem jól közelít, akkor valószínűleg a bruttóról beszélt a tulaj.

A nettóra nem tudom mi a pontos szabály, de valami olyasmi rémlik, hogy a tetőtéri részt, ami nem tudom, hogy hány méter magasságtól számít, felezik. Ha az oszloptól számoljuk ezt, akkor nagyjából a nagy téglalap 2/3-a esik ebbe a tartományba, ha kb. ajtó magasságtól felezzük, akkor fele. Előbbi esetben 4,17 négyzetmétert veszünk le, azaz marad 13,58 négyzetméter, utóbbi esetben 3,125 négyzetmétert, azaz marad 14,625.

Ehhez képest ezt írtad:
"nekünk, mint legkissebb családnak jutott egy tetőtéri, kb. nettó 8 négyzetméteres helység "

Abba most ne menjünk bele, hogy beleértjük-e a fürdőszobát, mert én nem számoltam bele a becslésemnél.

Amúgy abból is kiindulhatnék, hogy én tudom mekkora szobáink vannak itthon, és képtelenség 8 négyzetméterbe ennyi mindent elhelyezni, mint a képen van, de abból is ki tudok indulni, hogy mi nyáron egy külföldi hegyvidéken foglaltunk szállást, ahol kettőnk szobája ennél kisebb volt és 13 négyzetméteres.

Ugyanakkor nyilván 4 embernek ez a szoba nagyon-nagyon kevés, az tény, de ez szerintem a képekből is átjön.

papplaszlo 2014.01.08. 18:12:25

@Narancskommunista:

1. Nem az első kérésre, de végül kaptunk számlát

2. A féktelen dorbézolásról is lerántom a leplet:
30-án este 7 körül érkeztünk. Vacsora után elég sokáig Activity-ztünk, ami mellett zene is szólt. A hangoskodás mértékéről- dorbézolásról annyit, hogy gyerekekkel voltunk, nekik is szabad volt fennmaradni sokáig, de valamivel éjfél után már aludtak a szomszéd szobákban.

Mindehhez ma már csak egy kedves emlék, amikor kopogás nélkül megjelenik a partin Kriszina és kijelenti, hogy: - Halkítsák le a zenét, ha holnap szeretnének reggelizni! :) (egyébként ekkor lehalkítottuk és reggel elnézést kértünk)

A három napos hangoskodásra hivatkozást pedig végképp nem értem, mi a harmadik napon már otthon voltunk.

3. Ajtónyitogatás: Mivel kimaradt a verziómból, nem is értem, hogy a házigazda szerint, miért pont ezt találtuk sértőnek….
Nem tudom pontosan hogy volt, azt hallottam ez egyik barátomtól, hogy Szilvia kiabált velük, mert nyitva maradt a lépcsőház bejárati ajtaja. Gyerekek mentek át pinpongozni a játszóba, lehet, hogy ők nem csukták be rendesen. Nem hiszem, hogy tárva nyitva maradt volna.

4. Szobaméret: ezt nem számoltam ennyire ki, mint ahogy kevesen mennek úgy szállodába, hogy a 4 fős szobát a tervrajzok alapján méregetik, hogy tényleg el fogunk -e férni.
Érkezéskor jeleztük, hogy kicsi, sajnos másikat nem tudtak adni, ebbe belementünk ahogy a posztban is írom.
Mindemellett a szoba nem alkalmas 4 főnek, kevésbé szakszerűen azt írnám, hogy ha hármat lépsz bármely irányba a negyedik lépéskor már bevered valahova a fejed.

Több itteni kommentben is neveletlen, kezelhetetlen gyerekeket említetetek, ami félreértés, a gyerekek egyáltalán nem voltak extrém hangosak, nem is erről szól a vita. A gyerekbarátság itt még abból is áll, hogy a gyerek egy felnőttektől elkülönített helységben étkeztek, felügyelet nélküli nyolc gyerek azért persze tud némi zajt csapni.

Majmász Gedeon 2014.01.09. 15:54:48

@papplaszlo:
lejebb -> lejjebb
Ami történt megtörtént,... -> Ami történt, megtörtént,...
legkissebb -> legkisebb
8 négyzetméteres helység -> 8 négyzetméteres helyiség (a helység települést jelent!)
elkeztem -> elkezdtem
+ a vesszőhibák

@zoldkapu:
övéké -> övék
Ami zavaró volt az az,... -> Ami zavaró volt, az az,...

Éva Hidvégi 2014.01.22. 11:50:00

@papplaszlo: Csak most olvastam tapasztalatait és nagyon sajnálom hogy ilyen szájízzel kellett távoznia vidékünkről és remélem azért a sok rossz mellett valami szép dolog is maradt emlékeiben.Talán a táj és a gyönyörű kirándulási lehetőségek.Ha netán mégegyszer arra adnák a fejüket hogy meglátogatják a mi gyönyörű vidékünket szívesen látjuk önöket vendégházunkban ,ami bár egy kicsit szerényebb és kisebb mint a Zöldkapu de remélem feledtetni tudná önökkel mindazt amit itt tapasztaltak és jó hírét vinnék utánna ennek a vidéknek.
Tisztelettel:
Hidvégi Éva
Medves vendégház
süti beállítások módosítása