Tékozló Homár

Az időnként nem használható 40 ezres Logitech billentyűzet (frissült)

2014.01.07. 13:52 | jackyll | 110 komment

Mátyás sikeresen kiválasztotta az egyik legdrágább Logitech billentyűzetet, ami a számítástechnika ezoterikus misztikuma miatt néhány gépen működik rögtön bekapcsolás után, néhány gépen csak amikor beindul a Windows. A Logitechnél fogalmuk sincs, miért van ez így. Ha sikerülne a szerviz-bolt-gyártó között egyeztetni, talán 2 hónap után kaphat egy másik típust cserébe:

Azért írom le a történetet, hogy mindenki 2x gondolja meg mit és hol vásárol. Addig amíg az ember pénzt költ, addig az ügymenet gyors, és zökkenőmentes, de ahogy probléma merül fel a termék minőségét illetően, fény derül, hogy is állnak a boltok és a forgalmazók a vásárlókhoz.

A történet 2013.10.30.-án kezdődött, amikor megrendeltem egy [B]Logitech G510[/B]-es billentyűzetet a [B]PC Land[/B] webshopjából bruttó 38.277ft értékben. A rendeléstől számítva már másnap átvehettem a billentyűzetet, amit elsősorban elégedett Logitech felhasználóként (jelenleg Logitech G35 headset + Logitech G9x egér) azért választottam, mert a Logitech G15-ös billentyűzetem után (ami hibátlanul működött) mindenképpen LCD kijelzős modellben gondolkodtam. Hazahoztam, elkezdtem használni, és pár nap után azt vettem észre, hogy a billentyűzettel nem tudok belépni sem a BIOS-ba, se a boot menübe, mivel csak Windows betöltődése után működik.

Mindennel próbálkoztam, firmware-t is frissítettem, de semmi érdemi megoldást nem találtam. A Google viszont igen sok "boot problem" bejegyzést kidobott, ami elég ijesztő volt. Sokat agyaltam mi legyen, vettem egy olcsó másodlagos billentyűzetet, amivel működik ez a funkció, és kezdtem beletörődni, hogy ez van, és két billentyűzetet kell használnom ha azt akarom hogy 100% elérjem a funkciókat.

Ismét eltelt pár nap, és egyre idegesebb lettem, végül úgy döntöttem, felveszem telefonon a Logitech technikai támogatással a kapcsolatot. Nyugodt voltam, hiszen az eddigi tapasztalataim alapján a Logitech garanciája és nagyvonalúsága minden termék gyártóját maga mögé utasította. Többek között ezért is voltam hajlandó a termékeiért felárat fizetni, mert más opció mindig volt de a garanciáztatás és a vásárlókhoz való hozzáállás mindig is prioritást élvezett nálam, ha döntést kellett hoznom, melyik gyártó termékét válasszam.

A Logitech ügyfélszolgálatával hosszasan beszélgettem, többször is, mi lenne a leggyorsabb módja a probléma orvoslásának. Az ottani beszélgetéseinket rögzítették, tehát nyoma van, hogy beszéltem velük, és hogy miről. A nem szó szerinti tényállás az volt, hogy tudnak erről a problémáról, de mivel az alaplapok nagyobb százelékával működik, mint amennyivel nem, így ezzel a problémával nem foglalkoztak (vicc kategória), hivatkozva arra, hogy az új alaplapokkal áll fenn a probléma, és ez nem a billentyűzet hibája. Arra a kérdésre, hogy akkor az előző Logitech G15 billentyűzetem miért működött hibamentesen ezzel az alaplappal, az volt a válasz: "Nem tudom uram." :((( Azt tanácsolták, vigyem vissza a PC Land-ba, és érvényesítsem a garanciát. Azt is közölték, ha probléma merülne fel, majd kitalálnak valamit, és ez azért megnyugtatott.

Meg is történt a billentyűzet visszavitele november 11.-én délután, ahol a garanciális ügymenettel foglalkozó PC Land munkatársa tapasztalta a hibát, amit írásba is foglaltak, miszerint 7-ből 3 gépen nem működik a boot funkció alatti működés. Még azt is hozzátette, hogy az olcsóbb alaplapokkal működött, a drágább és minőségi darabokkal viszont nem. Felvették garanciális ügymenetre, amit a [B]FIXIT Hungary Kft[/B] fog elbírálni, mint hivatalos Logitech szerviz. A PC Landnál azt ígérték, hogy a november 11.-i héten, péntekkel bezárólag már lesz információ arról mi lesz az ügy végkimenetele, hozzátéve, mennyivel jobban járok így mintha elálltam volna a vásárlástól, mert ez a gyorsabb ügymenet.

Csütörtökön ismét beszéltem velük, van e valami fejlemény, de semmit sem tudtak mondani. Ezen a ponton már nem arról volt szó, hogy lesz infó a héten, hanem hogy ők nem tudják felvenni a kontaktot a FIXIT Hungary Kft-vel, és ha fejlemény van, szólnak. Említettem nekik a Logitech-kel telefonon folytatott beszélgetésemet, miszerint tisztában vannak ezzel a hibával. Erre az volt a válasz kérjek írásos szakvéleményt erről mert így gyorsabb lesz. Ide-oda pattogtatták azt a bizonyos labdát. A Logitech ügyfélszolgálat azt mondta menjek a bolthoz, a bolt pedig azt, hogy menjek a Logitech-hez illetve a FIXIT Hungary Kft-hez. Kértem a Logitechet akkor adjanak egy papírt, amit elviszek a PC Landhoz, és visszakapom a pénzt. Áhh ilyet ők nem tudnak, mert nem tőlük vettem. Ők csak a saját eladott példányaik ügyében tudnak eljárni, és menjek oda ahol vettem. A boltot hiába hiába kértem, sürgessük már meg egy kicsit az elbírálást, elvégre csak egy 8-10 napos zsír új billentyűzetről van szó ami közel 40e forint volt, és hátha számít ha a szerviznek odaszólnak. Válasz: Telefonon nem elérhetőek, nem tudják velük a kapcsolatot felvenni.

Mára elfogyott a türelmem, mert 1 hete adtam le, és még infó sincs arról mi lesz a továbbiakban. Először a PC Landdal beszéltem, már más stílusban ahogy eddig. Nem jutottam előrébb, majd a kezembe vettem a dolgokat. Érdekes módon találtam számot az "elérhetetlen" FIXIT Kft-hez. Ott azt mondták, a billentyűzet még nem érkezett meg hozzájuk, és mondjak egy csomagszámot. Visszakérdeztem, hogy ez hogy lehet, amikor a PC Landtól szerdán elvitte a futár, és csütörtökre a (PC Land szerint) meg is érkezett. Hívjam fel a miskolci szervizt, de a csomagszám kelleni fog. Felhívtam a PC Landot, de azt mondták nekik nincs csomagszámuk, fogalmuk sincs melyik csomagban lett feladva. Nekik csak RMA számuk van, amit én ekkor már tudtam, mert a budapesti FIXIT megadta.

Felhívtam a miskolci FIXIT-et, bediktáltam az RMA számot, ahol u.a. mondták: "a termék még nem érkezett meg". Amikor megjegyeztem, hogy ez hogy lehet, amikor csütörtökre meg kellett hogy érkezzen, azt a választ kaptam:


"Lehet itt van a hátam mögötti csomagok egyikében, de nem tudom megnézni. Lehet hogy itt van, nem tudom megmondani".


Eltelt 1 hét, és még azt sem tudták megmondani ott van e vagy nincs. Egyelőre itt tart az ügymenet, és jövök update-tel ha van fejlemény az ügyben.


[B]2013.11.26.[/B] Update:

Halad az ügy, de az már kiderült, hogy a FixIT próbál korrekt lenni. A PC Land a "rohadt alma" az ügymenetben.

Azt ígérte a PC Land, ha kapnak új bontatlan cserét, visszaadják a pénzt. Mára ezt simán letagadták, és ha a FixIT új G510-et küld, akkor ők nem tudnak mit tenni, azt kapom, és azt kell használnom.
Persze beadhatom megint gariba, és megint 2-3 hétig utána semmi, és megint én szívom meg, holott megígérték a pénz visszafizetését új, bontatlan termék esetén. Még engem próbáltak meg kioktatni, 2 hét után miért kerülöm meg őket, és hívom fel a FixIT-et. Azt válaszoltam, azért, mert ti nem tudjátok felhívni, fostok bele, holott kb. annyiból tartott volna felhívni őket, mint nekem, hogy áll az ügymenet.
A PC Land egy PDF formátumú email-ben küldött levelet vár a FixIT-től, és ebben az esetben adják vissza a pénzt, miután a nagyker-nek továbbították, és rendezték velük az anyagiakat. A FixIT viszont nem tud adni ilyen papírt, vagy cserélik termék azonosan, vagy más termékre levásárolható. :U

FixIT-es Logi garanciáztató felhívja a PC Land-ot, és utána visszahív. Ezt várom. Komolyan mondom vicc ez az egész. :(((

2013.12. Update:

A PC Land küldött egy email-t hogy megérkezett hozzájuk az új G510-es billentyűzet, és át lehet venni. Felhívtam a Logitech ügyfélszolgálatot, hogy én nem szeretném átvenni, mik a lehetőségeim. Megbeszéltük, hogy választhatok más terméket, de még a központtal is jóvá kell hagyatni az ügymenetet. Én a G19s-t és a G710+ jelöltem meg, amire pár nap után meg is jött a válasz, hogy kicserélik bármelyikre. Boldog voltam, hogy sínen van az ügy, és milyen korrekt a Logitech.

Elmondta a Logitech az ügymenetet, hogy megigényelték a G510 elszállítását, majd a PC Landnak ezt vissza kell igazolni, ezután elmegy érte a futár, és miután beérkezett hozzájuk, utána küldik a G710+ billentyűzetet, amit a PC Landba átvehetek. Kérdeztem, hogy ez mégis mikor lesz, amire azt a választ kaptam, hogy a PC Landnak 30 napja van visszaküldeni, de biztos nekik is az az érdekük, minél előbb lebonyolítsuk a cserét, így december vége, január elejét mondták amikor átvehetem a 1,5-2 hónapja kezdődött "ügyintézett" cserét.

Dec végén felhívtam a Logitechet, mi a fejlemény, és innentől lett ismét zavaros az ügy. Azt mondták, megigényelték a cserét, de a PC Land még nem küldte vissza. Ezek után PC Land felhív, főnököt a telefonhoz kér, és megkérdeztem, ugyan már miért nem történt semmi 2 hét alatt a részükről. Válasz: "Nem kaptunk ilyen jellegű levelet" (átnézte a postafiókokat a telefonbeszélgetés alatt). Azt javasolta, kérdezzem meg a Logitech-et, melyik email címre küldték. Logitech visszahív, email címet egyeztettünk, ki a kapcsolattartó, de hiába hívtam vissza a PC Land-ot se a szerviz, se a bolt nem vette fel a telefont pedig non-stop hívogattam őket...Nincs más. Be kell mennem személyesen.

Dec 30.-án munka előtt a PC Land felé kanyarodtam. A Főnököt kértem. Válasz: "Milyen ügyben?" Elmondtam, hogy beszéltem vele telefonon, és hogy miről van szó. Válasz: "Ez a garanciális részlegre tartozik". Ki is jött egy alkalmazott, aki közölte, azért nincs előrelépés az ügyben, mert a Logitech még nem küldte ki a csere billentyűzetet (valószínűsítem, hogy meglett a levél). Mondtam neki, hogy ez tök jó, mert a Logitech azt várja, hogy visszaküldjék a G510-et, a PC Land meg azt, hogy küldje a csere billentyűzetet a Logitech. Remek. Felhívtam 30.-án délután a Logitech ügyfélszolgálatot, elmondtam, hogy ez így nagyon nem jó, mert egymásra várnak, és nincs előrelépés az ügyben. Annyit mondtak az ő részükről minden hivatalos, de ha kérem elküldik még egyszer az elszállítással kapcsolatos levelet. Megkérdeztem tőlük, ha jogi útra terelem a dolgot, nekik sem biztos, hogy jó lesz, hiába a PC Land a "sáros" és tényleg szükség van e erre, mert nem nagyon marad más lehetőségem. A válasz az volt, nyugodtan terelhetem jogi útra, ők többet nem tudnak tenni, és nem fog hátrányuk származni belőle illetve nem fognak belekeveredni ha esetleg így alakulna. Most ott tart a dolog 1,5 hónap után, hogy elküldték még egyszer ezt a kérelmet, és várják hogy a PC Land visszaküldje nekik a G510-et, a PC Land meg azt, hogy küldje a Logitech a csere G710+-t. Erre mondják azt hogy patt helyzet.
A január 6.-i héten ismét fel fogom hívni a Logitech-et hogy most akkor ilyenkor mi van. Sajnos lesz ebből még update a dolgok jelenlegi állása szerint.

BÚÉK nekem 2014-ben. Jól kezdődik az újév.

UPDATE 02/03: Hepiend:

Január 10. körül beszéltem a Logitech ügyfélszolgálattal, ahol közölték, hogy a PC Land még mindig nem reagált semmire. Abban maradtunk, ha nem történik semmi hét elejéig, akkor átveszem a csere G510-et, és a Logitech hozzám küldi ki a UPS-es futárt, a PC Land-ot kihagyva. Vártam, szerdán telefonáltam, ahol közölték, hogy sínen van a dolog, és visszaért a központba a G510, és küldik a boltnak a G710+-t. a PC Land-nak sikerült 1,5 hónap után megérteni, mi a teendője, és amit többször kért a Logitech.

Az ügy további említésre méltó történése, hogy a bolthoz délelőtt 10.30 környékén érkezett meg a G710+, amiről én úgy értesültem délután 15.30 környékén, hogy felhívtam a Logitech Ügyfélszolgálatot, mert az általuk megadott csütörtöki nap is veszélybe került az átvételt illetően. Itt mondták, hogy megérkezett a boltba a billentyűzet már 10.30-kor..."Nem értesített a bolt?" Nagyon nem.

Elmentem, átvettem, hazahoztam. Amíg el nem felejtem. Tökéletesen működik boot alatt.

Ezúton is köszönöm a Logitech segítségét, és azt, hogy a problémámat kiemelt fontosságú ügyként kezelték.

Azt azért hozzátenném végszóként, ha nem vagyok ennyire rámenős az ügyben, valószínű elsikkadt volna, és most lenne egy csere G510 billentyűzetem, ami továbbra sem működik megfelelően.
Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy a Logitech-nél egyedi elbírálás alá került az ügyem, tehát nem volt kötelességük ilyen formában kártalanítani.

Köszönet a Logitech-nek, és Logitech ügyfélszolgálaton dolgozó kapcsolattartómnak (Botond) hogy az ügy még ha nem is volt gyors lefolyású, de pozitívan zárult!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 13:55:06

"a számítástechnika ezoterikus misztikuma miatt néhány gépen működik rögtön bekapcsolás után, néhány gépen csak amikor beindul a Windows. "
Azokon működik, amelyiken a Legacy USB be van kapcsolva a BIOS-ban, azokon kell megvárni, amíg a winnyóz felismeri, amelyikeken ez ki van kapcsolva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 13:56:41

@ColT: ...ha a Logitech ezt nem tudja, szarjanak sünt. A postoló nem gúglizott, szarjon sünt. Ennek ellenére ha a vevő azt mondja, nem jó a cucc, akkor vissza kéne venniük, és legalábbis bevizsgálni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 13:58:45

@ColT: Bocs! Amin a Legacy USB devices kezelése a BIOS-ra van állítva. Ezt lehet BIOS-ra vagy OS-re állítani.
Néha nem csak egy menüpont van, hanem USB Keyboard handled by BIOS vagy OS.
Ha BIOS, akkor a BIOS kezeli ezeket, amíg nem indul el a szoperációs rendszer, ha OS? akkor csak az OS fog velük foglalkozni.

Különben postoló nem kérdezett esetleg meg valakit, aki látott már közelről gépet?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 14:00:36

én ezt nem értem. a 4 ezres billentyűzeten simán leírok mindent, amit akarok. A 40 ezres mitől másabb? Komoly kérdés. Mennyivel tud többet?

Atörökk 2014.01.07. 14:02:26

billenTyű, micsoda poszt.

Lencsés István 2014.01.07. 14:02:42

Az ár nem mindig egyenlő a jó minőséggel , ebből is látszik ....

serfecs (törölt) 2014.01.07. 14:03:41

a posztolo nagyon szereti az "ügymenet" szot...

chloe queen 2014.01.07. 14:03:48

40 ezer egy billentyűzetért? Az mitől jobb mint az én 2000 forintosom? Magától gépel?

Hartmy 2014.01.07. 14:04:15

@ColT: Nekem is ez volt a legelső gondolatom, de azt mondja, hogy a Logitech G15 (ami szintén USB-s) az működött neki. Kérdés, hogy a másik billentyűzet, amit vett most ez mellé a csoda mellé az USB-s vagy PS/2. De az is lehet, hogy BIOS kellene frissíteni, legalább is így végiggondolva lehetséges, hogy ott a bibi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 14:05:14

@Hartmy: Vagy csak bekapcsolni, amit kell... A G15 azért működhetett, mert mondjuk más a szftvere. De különben az is furcsa, hogy az működött.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 14:05:36

Így jár, aki szembe megy a trenddel és nem laptopot vesz. Magam kis világába: elllsőőő!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 14:06:41

@batgirl: Drágább. :D
www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/logitech/g510-p43943728/termek-leiras.html#properties
Amúgy gémer billentyűzet, programozható gombokkal, meg nem esik szét, ha keményebben használod.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:07:35

Egyes embereknek mennyi elbasznivaló idejük van! Működik, a boot menühöz meg van tartalék billentyűzete. Pont. Tovább értelme sincs olvasni.

Atyaég, negyven ropi egy öccázforintos szarér???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 14:07:57

na ma megnezzuk, lehet-e haromszor is ugyanabba a folyoba lepni /szerintem nem/ pingvinek es kacsak 30 dollarra 300
egyszer mar ki fognak kapni, hatha nem ma

kekegsm 2014.01.07. 14:08:34

@batgirl: Próbáld ki. Aki naponta 12-15 órát gépel, és teszi ezt évente 300-330 napon át, és szerencsés esetben pár évtizedig, az tudja értékelni a jó billentyűzetet.

Hartmy 2014.01.07. 14:08:34

Billentyűzet árába belekötőknek mondom, hogy az ilyet csak az veszi meg, akinek baromi sok kihajítani való pénze van és azért emlegeti a márkákat meg összegeket, mert baromi büszke, hogy lett ennyi pénze, hogy megvegye. A G510 egy "gamer" billentyűzet, jó pár programozható plusz gombbal, lcd kijelzővel, meg pár programozható funkcióval (többnyire ezek kerülnek benne sokba, meg az hogy Logitech).

Ettől függetlenül továbbra is hülyeségnek tartom én is :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:09:21

@ColT: "programozható gombokkal"

Semmi értelme. A gombok funkcióját a számítógépen állítom át, ha akarom. Biztos vindóz alatt is lehet.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 14:09:22

@ColT: ja! azt hittem a magánhangzók swarowsky kristályokkal vannak kirakva:)))

Nekem még soha nem esett szét a billentyűzetem. Igaz, nem is szoktam rálépni.

Hartmy 2014.01.07. 14:11:14

@kekegsm: Még mindig nem indokolja a 40ezres kategóriát. Én még mindig a Microsoft bill.-t tartom a legkényelmesebbnek eddig.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 14:14:15

fejlettebb orszagokba eljott a hideg nalunk -18, fiameknal ohioban minusz 23 celsius

Atörökk 2014.01.07. 14:14:43

Nekem olyan billentyűzetem van, attak hozzá egy maláj lányt is, aki a zasztal alatt térgyel, és teszi a dolgát, ha megnyomom az alt-enter-sz billentyűkombinácijót.

august 2014.01.07. 14:17:17

fostalicska gémernek mondott kina fost bill.zet:40000
panaszkodni, cserélni rinyálni: sokezer
másodlagos bill.zet: 500
a homáron megtudni hogy csak a BIOS beállítás volt szar: PRICELESS!!!!!!

Hartmy 2014.01.07. 14:19:34

@atörökk: ctrl+alt+F -re mit csinál? :D
De azért jól nézd meg, hogy biztos lány legyen :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 14:20:06

@atpijkamo: @batgirl: Jó, ti nem játszotok. Én sem, de biztos vannak akinek hasznos (meg aztán egy-egy gombra egész billentyűsorozatokat lehet rátenni).
Meg azok plusz gombok, a normál billentyűzeten felül.
Jó dolog ez, de negyvenért? Nooormááális?

kekegsm 2014.01.07. 14:20:07

@Hartmy: Nekem is van egy MS, az csak 23ezer volt pár éve.

kekegsm 2014.01.07. 14:21:13

Miért, aki 60-80-100 ezerért vagy mégtöbbért vesz egy okostelefont, az normális? Aki 7-8-10 millióért vesz autót, az normális? Aki 1500-ért vesz pizzát, az normális?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 14:21:14

@august: Nem biztos, hogy csak BIOS, de gyanús...

@kekegsm: Az kocka. Én is rohadt sokat írok naponta, de nincs über-billentyűzetem.

Atörökk 2014.01.07. 14:21:33

@Hartmy:
Utána jön a ctrl-alt-B :D

Hartmy 2014.01.07. 14:23:35

@kekegsm: Volt egyszer egy, szerettem, csak sikerült hazavágni kicsit. Az valami 12-15 között volt.

@ColT: Jó dolog tényleg, meg játéknál hasznos, esetleg más területen is lehet hasznos, de 40-ért akkor is hülyeség, annyit nem ér.

kekegsm 2014.01.07. 14:28:11

@Hartmy: Egy übergémer párhavonta le tud amortizálni egy hétköznapi billentyűzetet. Ha a 40ezres tart pár évig, akkor ugyanott van árban.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ez bírja a strapát, nem fog egy erősebb mozdulatnál szétesni, és sokkal kényelmesebb, mint egy olcsó vacak.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:30:45

@dr. phil. Sün‼ ツ: "Hun van az sz gomb?"

A "szopás" gomb, csak lekopott már a vége, annyit nyomkotta. A kontrol és az alt között. Van aki vindóz gombnak hívja.

Hartmy 2014.01.07. 14:30:49

@kekegsm: 1500-ért simán veszek pizzát, ha elég nagy :D
Az tény, hogy bírja a strapát, a legtöbb. Hogy mennyire kényelmes, arról nincs tapasztalatom, de biztos úgy van. Csak azt látom, hogy ez mondjuk funkciókban többet tud mint egy hétköznapi.

@atörökk: Oké neked magyar kiosztású maláj csajod van :D

kekegsm 2014.01.07. 14:33:36

@Hartmy: én a nagy pizzát max 1200-ért veszem. Írjál az 1500Ft-osról egy homárt, aztán majd beírok a topicba. :-)

Hartmy 2014.01.07. 14:35:04

@kekegsm: Mi számít nagynak? :D

helianthus 2014.01.07. 14:36:40

@atörökk: ez érdekes. Ha ctrl+shift+P-ét nyomsz, akkor mit csinál? :)

kekegsm 2014.01.07. 14:37:13

@Hartmy: ami nagyobb mint a kicsi és a közepes.

Atörökk 2014.01.07. 14:37:57

@helianthus:
Pisz., izé, palacsintát!44!!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 14:38:25

Gumiharangos sokpénezkért, cöcö. Engem ezek az LCD-s billek mindig a 80-as évek hordozhatóira emlékeztet.

Hartmy 2014.01.07. 14:42:09

@kekegsm: 50-60 centis 2000 ezer környéke nálunk.

Hartmy 2014.01.07. 14:43:13

@dr. phil. Sün‼ ツ: Oké.

LÁNYOK! Mi számít nagynak?

herk 2014.01.07. 14:44:03

"Erre mondják azt hogy patt helyzet."
Nem. Erre azt mondják, hogy a JBQA-tok.

AtiSnatch 2014.01.07. 14:45:04

ma rendeltem 2000é pizzát, hova kűggyem a poszt?

AtiSnatch 2014.01.07. 14:50:24

a főnök fia meg 80ért rendelt magának fülest, mert azt hitte,hogy a font és a dollár egy árfolyamon mozog... meg 60ezeré egeret ami gémer :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 14:57:11

Látom, diskuráltok itt, de ne féjetek, itt vagyok. Nem mindig korrelál szintnek és kategóriának mondott funkciótöbbletgazdagság és minőség. Sok - főleg Teszkóban szórt - billnél van az, hogy hiperwireless, meg 40 funkciógomb, de a tényleg, tényleg a legolcsóbb, legotrombább, új állapotába' is lötyőgő, tipikusan "rossz ránézni" billentyűsort kapunk. Nem fogom soha megérteni, az embereknek ez miért nem szempont.
Annyiba megvédeném ezt a nagy billentyűzetsznobizmust, hogy van az az irány, ahol a több pénzért ténylegesen jobbat kapsz és nem csak gaming brainfuck. Emellett, igen, létezik a jelenség, hogy 100 ezer péz a szinte ugyanarra. Mindkettő jelen van, milyen nehéz, igaz?
Logitechet nem kell túlmisztifikázni, abból is van jó is, rosszabb is. Ami igaz, hogy elég nehéz tájékozódni. Alapvetően a tinédzserek területe a témakör, így a fórumon a hallomásból átvett jósági tényező fog dominálni, nem a tapasztalati. Arról nem is beszélve, hogy kis-, illetve középvárosban esélytelen a kommerszfostól eltérő, picit is jobb, egyénibb ízléshez közelebbit beszerezni. Tipikusan az "ezt eszed, ez van" állapota forog fenn és ebbe az embik simány ellubickolnak, alapértelmezetten bele vannak nyugodva.

Az meg szubjektív, hogy van-e 1-3 ezer forintért jó, nagyon az. Nem lehetetlen. Egyik legtutibb - gumisak közt - és legtovább használt billentyűzetem egy 2900-ért vásárolt Ednet bill volt.

Mos' pedig átadom a szót a mikrokapcsolós fangyerekeknek (azok között is van nemjátékra is jó, ezekre gondoltam, amikor...

Hartmy 2014.01.07. 15:01:06

@Szőkenő Szarvas: Hogy neked semmi sem elég :D

Artie 2014.01.07. 15:02:03

@batgirl: Hát a helyesíráson nem javít, ez látszik

Egyébként a legacy USB a kulcs, ennyi. Informatikaoktatás, mi?

Manyecska 2014.01.07. 15:05:32

@Hartmy: úgyse vallják be ne reménykedj:)!

hekhekhekhekkinen 2014.01.07. 15:05:39

"hozzátéve, mennyivel jobban járok így mintha elálltam volna a vásárlástól, mert ez a gyorsabb ügymenet"

AHAHAHA, palimadár ALERT, nem is olvasom tovább.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 15:11:00

@Artie: "Hát a helyesíráson nem javít, ez látszik"

Batgirl-t ne bántsd, a védelmem alatt áll. Próbáltam már jobbítani, de nem megy, így ír, és kész. Inkább írjon hibával, mint sehogy. Na.

Attila Kalinka 2014.01.07. 15:13:10

A legújabb UEFI-s BIOS-oknál előfordul ez a probléma, és ott nem segít semmi beállítás. Nem egy ilyen alaplappal találkoztam már, és nem is az olcsó fajtából. Szerencsére minden esetben volt már BIOS frissítés a problémára. NEM billentyűzet hiba, és tényleg előfordulhat, hogy némelyik billentyűzet működik, némelyik pedig nem. Persze az nem egy átlag felhasználó dolga, hogy erre magától rájöjjön. Ki kellett volna cserélni szó nélkül. Az más kérdés, hogy valószínűleg a csere is ugyanúgy nem fog majd menni :)

gabors 2014.01.07. 15:16:42

kicsit hosszabban is kifejtene a posztolo hogy miert csak a vasarlas UTAN googlizott a termekkel kapcsolatban ???

en nem tudok tobber irni mert csak 4828 karakterem maradt

AtiSnatch 2014.01.07. 15:21:36

@gabors: a billentyűzetben? vegyél egy másikat :D

gabors 2014.01.07. 15:23:42

@hagyma: itt csak -15 (5F) volt ilyen nem volt eleg regen New York City-ben "118-year mark set in 1896"

kocsiban ment a futes, de a jeg nem olvadt le belulrol az oldal ablakokrol meg a szelvedo felso reszerol ...

Narancskommunista (törölt) 2014.01.07. 15:27:52

@Kellemes Zérókomponista:
"Így jár, aki szembe megy a trenddel és nem laptopot vesz. "

Nekem laptopom van, de attól még külső billentyűzetem is van, igaz nem 40 ezres.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.07. 15:30:56

@ColT:
Találós kérdés:
Ha keményebben használod, hány 2 ezres billentyűzet esik szét, amíg egy ilyen csoda szétesik?

@kekegsm:
Én napi 8-10 órát programozok, ezen kívül még kommentelek is ide, mint látod, és megvagyok a pár ezres billentyűzettel, sőt a jelenlegi modellel kimondottan elégedett vagyok. Ja, és nincs olyan gondom, mint a posztolónak, és a minőséget sem keverem össze az árral.

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.01.07. 15:33:46

@batgirl: a 40 ezres logiteccchhh billentyűzet annyiból többet, hogy tudja változtatni a háttérvilágítás színét. :D

kacaj hangosan 2014.01.07. 15:35:09

Probaltam elolvasni az egesz sztorit, de rohadt hosszu.

Par meglatas: 40ezerert egy billentyuzetet? Mondjuk en most akarok venni egy 70ezres Miele porszivot :D de arrol legalabb tudom, h nem szar es a csaladban/ismerosoknel is mar jo sok eve mukszik.
Bar lehet, hogy veszek inkabb 25 ert egy Siemenst vagy Philipset mittomen meg...

Amugy nem eloszor oda kellett volna vinni, ahonnan vette? Vagy az felesleges kor? Aaah en nem ertem az egesz posztot..

A Logitek is kocsog, meg a posztolo is... Ha kinabol rendeli, ingyen kuldtek volna neki egy ujat....

"En almas mobilt veszek, mert az milyen hudekiraly" en meg nem, mert zart az egesz rendszere, es javitasnal is dragabb mint a tobbi, aztan amugy is ujat kell venni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 15:36:25

@gabors: itt se gyakran van ilyen hideg
halistennek egy hetig nem melozok kivettem a PTO-t
a heten csaka fogadasokkal foglalkozom, meg a bablevesemmel

hat egy jo pizza aprobb kiegeszitokkel es jattal nem all meg 20 dolcsi alatt, de inkabb 40 -en mert ketten vagyunk

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 15:37:19

@Narancskommunista: Hát 20db nem hiszem.
Itt a cégnél is jól nyúzzák a kommersz Döll billentyűzeteket, és azok nem döglenek. Az 5-6 évesek sem.

Otthon egy vagy 10 éves kínai rádiós billentyűzetem van, az ugyanolyan szar, mint új korában, pedig kap rendesen :D

igi1 2014.01.07. 15:40:05

Ez már volt párszor.

Nincs új a nap alatt?

Annyiér vesz billentyűzetet, amennyiér akar, ha probléma van, kapjon újat.

@kacaj hangosan: csak szólok, hogy a MIELE-nek legszarabb a szervize

tudom, mert mondták, hogy jó kis porszívója van, de ha ügyintézni akarsz, véged

és alkatrészt nem igazán szerezhetsz be, ha valami elromlik náluk

azongya a megoldás:

BIOS verzió F10C

igi1 2014.01.07. 15:42:11

Bios F12-n nincs a billentyűzet.

usb változatnál persze

Atörökk 2014.01.07. 15:43:17

- Van az a Dell laptop, amit most élesztesz újra, lehet majd azon vágni?
- Persze, kolbászt.

szmoker (Homo Trollicus) 2014.01.07. 15:44:01

A 10 ezerért vett MS Wireless Desktop 3000 izéfaszom alatt is működik, a korábbi Logitech miafene meg nem.

Amúgy is, Logitechet nem veszünk. MS HW, az jóság.

Vagy Dell :)

igi1 2014.01.07. 15:45:10

@kacaj hangosan: telefont is balf@szság venni 250.000 ft-ért mégis veszik

ha nem tudod, hogy a poszternak mire kell a 40 000-es billentyűzet akkor kuss

okkal nézte ki magának ezt a billentyűzetet nyilván, mert kellett neki valamire, amire a többi billentyűzet lehet, nem volt annyira alkalmas

később kiderült, hogy ez sem, de ez nem csak az ilyen típusú billentyűzet problémája

itt a BIOS-frissítésekkel van a probléma, mert az újabbak már nem ismerik fel bizonyos típusokat

ezért kell keresni régebbi BIOS - verziót és visszaállítani vele a gépet

tehát ez nem igazán a Logitech hibája, és nincs annak a billentyűzetnek semmi baja

AtiSnatch 2014.01.07. 15:46:09

@ColT: nekem is dell van! gyanús vagy :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 15:47:14

@ColT: jaja, ezt a kategóriát kifelejtettem, bocsánat!:D Szar is vót, szar is marad, viszont konstansul az. Hát így szép ez.
@Narancskommunista: megírhatnád miben és mit progizol és hogy milyen típusszámű-betűjű billentyűzettel, köszönöm.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 15:50:28

@igi1: te ezt most komolyan érted? Vagy amikor belekezdtél a gondolatba még értetted?
Miele meg nem romlik el, onnantól fogva irreveláns a szer-visz háttér. Meg azért is mindegy, mert mint a sütőnél a sínt szétbarmolja a szerelő. Megelőzi a bosszankodásokat. Egy másik bosszankodtató elem beiktatásával. Van itt taktika.

igi1 2014.01.07. 15:55:16

@Kellemes Zérókomponista: jó hát látod félmilláért is vesznek sütőt, szóval nem értem a problémádat

:P

gabbor 2014.01.07. 15:57:16

De hát, nem is rossz a billentyűzet... itt inkább az usb áramfelvételével lehet valami. Lehet a billentyűzet 2.0 az alaplapi meg 3.0, és szarul van beállítva a biosban? Gondolom a windows a billentyűzet driver betöltésével megemeli egy kicsit az usb port feszültséget, ami szükséges a lcd-s csudához. Az alaplapra integrált portok 200 ma-nél többet nem adnak ki. Az 500 ma csatornánkénti maximális áramot csak bővítőkártyás USB-ről tudnál levenni. Ilyesmi. Azt hiszem.

igi1 2014.01.07. 16:12:01

a fent említett legacy usb-s trükk ehhez a billentyűzethez nem fog működni sajna

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 16:18:43

@AtiSnatch: :D

@Kellemes Zérókomponista: Legalább úgy marad :)

@gabbor: " a windows a billentyűzet driver betöltésével megemeli egy kicsit az usb port feszültséget, "
Az 5V, annyinak kell lennie 3.0-n is...
Max. a terhelhetőséget. De azt sem szokták csökkenteni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 16:20:14

@gabbor: "Az alaplapra integrált portok 200 ma-nél többet nem adnak ki. "
Az USB az szabvány. Abból nem jön ki kevesebb kraft, mint 500mA, max. több (egyes gyártók vannak olyan jófejek, hogy bikább tápot tesznek mögé).

A külső tápos HUB lehet még olyan, hogy többet bír.

Amúgy igen, az lehet, hogy összeveszik az alaplapi vezérlővel a billentyűzet.

metal · http://electric.blog.hu 2014.01.07. 16:24:50

40 rongy egy billentyűzetért? Tényleg nem lehet észt venni pénzért:)

szmoker (Homo Trollicus) 2014.01.07. 16:53:03

@metal: akkó én hülye vagyok, mert soksok éve vettem egy Logitech MX1000 Laser Mouse-t, valami huszonsok ezerért meg áfa.
Mostanra elhalt majdnem az összes gombja, meg az akksija is szar. Nem is használom már.
Hülye-e vagyok?
Az.
Soha többé Logitechet. A tizensok éves MS alap egér még mindig jó. Meg az új Wireless 5000 is.
Meg a sok éves Dell Quietkey is :)
store.oth.com.my/104-348-thickbox/dell-usb-quietkey-keyboard.jpg

szmoker (Homo Trollicus) 2014.01.07. 16:56:29

@ColT:
USB 1-2: 500ma
USB3.0: 900ma
USB3.1: 2a

Aztán ha az lap szar, akkor ki tudja.
Még azt vettem észre, hogy a MS Wireless bigyó az alaplapra dugva megy (új és régi BIOSban is), USB elosztóra dugva csak Win alatt.
Logitech wireless bigyó meg csak Win alatt, bárhova dugom.

Aureliano Buendía 2014.01.07. 17:08:45

Ez túl hosszú, mi a lényege? A 40 zetornál leakadtam, Nóóóórmális?

pengusz 2014.01.07. 20:23:37

Nem is tudom mikor jártam utoljára a BIOS-ban ez meg naponta többször használja :)
Méghozzá LCD kijelzős billentyűzettel. Legalább FULL HD?

ConnorG 2014.01.07. 21:13:28

Ezt a tortenetet ismerem legalabb ket oldalrol. Btw. a prohardver forumban mar egyszer kisirtad magad, ezutan megfenyegetted a boltosokat ahol szidtad a szervizt es a Logitechet is.

A boltnak nemsok koze van a Logitech-hez, mint ahogy az Intelhez es a Microsofthoz sem, sot valoszinuleg semmilyen markanak nem "hivatalos" viszonteladoja, ez egy szamitastechnika bolt. Ha jol tudom a jotallas es garancia az o hataskorul legalabb az elso evben. Igy az, hogy a Logitech (Svajcbol vagy Angliabol) felajanlotta vegul, hogy minden alap nelkul kicserelik barmire a billentyuzeted, szerintem tobb, mint amit meg kellett tegyenek.

A FIXIT kicserelte egy ujra a (hibatlan) termeked, visszakuldte a boltnak. Oket maximum a par nap keses miatt szidhatod.

A Logitech ezek utan, az altalad leirtak alapjan, leszervezte a bolttal a cseret, amit a bolt nem tett meg.

Menj be egy verofenyes reggelen, ulj le az eloterbe, vigyel enni-innivalot, es "varj". Vihetsz valami audiolejatszo eszkozt mobilhangszoroval, biztos orulnek majd. Aztan este be is verheted a kirakatot.

"Először a PC Landdal beszéltem, már más stílusban ahogy eddig. Nem jutottam előrébb, majd a kezembe vettem a dolgokat."

Ezen felsirtam... Te biztos hatekonyan ugyintezhetsz dolgokat.

kacaj hangosan 2014.01.07. 21:18:56

@igi1: Nem mondtam, h Magyarorszagon akarok ilyet venni. Azt sem mondtam, h Magyarorszagon elek ^^.

Répázó 2014.01.07. 21:28:47

Hát én 2x is meggondoltam. Dögöljek meg, ha 5 rugónál többet kiadok billentyűzetre. Neked meg minden jót!

hobbitroll 2014.01.07. 22:44:26

@ColT: kabe. a bevezető után pont ezt akartam írni, annyival kiegészítve, hogy tipikus PEBKAC.

jut eszembe erről az irományról (és az elkövetőjéről)
nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik

@Dávid András: pedig az IGAZÁN jók, több 10e-be kerülnek (nem játékra használom elsősorban)

@uraaam: igen, "AB"

KDarky 2014.01.07. 23:34:54

Mindenki költ valamire, mindenkinek van valami hobbija ez speciel fölösleges sárdobálás.
Van 100,000 ért is billentyűzet. Ez maximum saját gyönyörködtetése és nem árt vele senkinek.
Van, aki 50.000.000 ért Luxus autót vesz és kivasal egy családot, me nézzétek faszagyerekvagyok 240 el tépek,ha meg leparkol a közért előtt már csak heccből lehúzzák, nem?
Ennyi erőből én is kezdhetném 200.000 Ért Iphone 5-t? meg Lumia 920 at? MINEK?
Szóval ez FÖLÖSLEGES BAROMSÁG. Legyen elég annyi van olcsón gagyi, drágán Minőségi (persze néha fordítva is van, de talán értitek mit akarok.)

Nekem szerencsére csak jó tapasztalataim vannak a Logitech -ről, Fix-It -el. Oké hogy eltartott 2 hétig igaz de minimális hiba mégis küldtek egy vadi új csereterméket. Amúgy igen kicsit túldramatizálja a poszt irója, egy PS2/USB s "szerviz" bill-el minden megoldható. Nem világit nincs rajt kijelző de erre a célra jó. (Am meg azért sem árt ha esetleg bedöglik a drága legyen mit ütni addig.)

Csak hogy a Logitech mellett érveljek anno még 2006 ban vettem 1 G15-t a legelső kék típust máig működik tökéletesen. 3 Éve használok G19-et annyi volt az összes baja hogy kiégett 1 led és nem világított ENNYI.

Ja és posztoló amit tehetsz.. bemész a PCLand-ba Elkéred a bill-ed elküldöd a fix-it nek és a saját címedre szállíttatod vissza a csereterméket.

Répázó 2014.01.08. 05:48:53

@hobbitroll: Hát nem tudom! Én is gyakran játszom, de sosem éreztem, hogy a billentyűzet lehetne jobb. Nekem inkább az egér a fontos, és a joystick. Azok legyenek érzékenyebbek, pontosabbak, programozhatók. Bár én inkább Flight Simulatorozom, vagy Battlefieldezek. De ízlések és pofonok.

kalipeter 2014.01.08. 10:08:34

Minden nap belépked a biosba??? kb 3 éve nem voltam benne, minek ott turkálni, ha nem pc-ket javít, de akkor meg minek a bioshoz gamer bill.????

kisfiam csak annyit mondana:
"-OKOSTOJÁS"

Narancskommunista (törölt) 2014.01.08. 10:25:13

@Kellemes Zérókomponista:
"megírhatnád miben és mit progizol és hogy milyen típusszámű-betűjű billentyűzettel, köszönöm. "

Java, főleg szerver oldal.

És aszondja, hogy Genius SlimStar 110. Előtte meg valami nagyon alap, 2 ezer Ft-os Samsung volt, meg volt hogy laptopét használtam (most is laptopon dolgozok, csak külső monitorral és billentyűzettel). Mondjuk ennek a mostaninak az a hátránya, hogy kicsinyített a mérete, tehát a Home, End, Page Up, stb. gombok azok más elrendezésben vannak.

Igazából nem igénylem, hogy az alaphoz képest valami jobb legyen, nem látom mitől lenne jobb nekem, másét már próbáltam jobb féléből, de nem győzött meg eddig egyik sem.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.08. 10:34:08

Egyébként egérből is valami nagyon alap Microsoft egerem van, és korábban cégnél használtam ilyen gamer egér szerűséget, asszem az pont Logitech volt, aminek van lent egy ív szerűsége, szerintem aki látott ilyet, az tudja mire gondolok, na az sokkal kényelmetlenebb volt, mint a normál egerek.

kicscsávók 2014.01.08. 11:33:52

Nekem a komplett gépem monitirral együtt nem ér 40 ezret :)

Tisztviselőtelep 2014.01.08. 12:05:21

Én a felét nem értem miről van szó.
A zindexet már önműködő billentyűzetek írják hamarosan !!!

Mátyás1978 2014.01.09. 07:12:21

Nos. Én lennék a szenvedő alany a történetben.
Sok az értelmes komment, nem is tudom melyikkel kezdjem.
Aki kételkedik a gépem beállításaiban, az ne tegye. Tudom hogy mit és hol kell bekapcsolni ahhoz, hogy működjön az USB boot alatt. Előtte Logitech G15 volt, azzal semmi gondja nem volt a gépemnek, holott szinte egyforma a két billentyűzet.

Kis helyesbítés majd mindenképpen lesz, mert a legutóbbi update óta a Logitech megtesz mindent, hogy jól jöjjek ki a dologból. Felajánlottak 2 cserét is, amiből én a G710+ modellt fogadtam el. Csak egy a bökkenő. A PC Land teljes mértékben szabotál minden olyan erőfeszítést a Logitech részéről, ami azt segítené, hogy a náluk levő G510 ki legyen cserélve a G710+-ra. Már ott tart a dolog, mert másképpen nem megy 2014 elején, hogy átveszem a G510-et a PC Land-tól, majd hozzám jön a UPS-es futár, felveszi, majd küldik a G710+-t. Ezt eddig azért nem lehetett megtenni, mert a PC Land külön kérése, ezen belül G. Attila szervizes ötlete volt, hogy ne nekem küldjék egyből hanem rajtuk keresztül menjen. Ez jó is lett volna, ha menne. De nem megy. Legalább 1 hónapja nem képesek kitölteni egy email-ben szereplő:

Vezetéknév:
Keresztnév:
(Cégnév:)
Cím (utca, házszám):
Város:
Irányítószám:
Megye:
Telefonszám:

Majd ezt visszaküldeni a Logitech-nek.
Ennyi lett volna. Biztos nehéz, és kőkemény adminisztratív munka.
Ma elmegyek a G510-ért és a Logitech korrekt módon a továbbiakból kihagyja ezt az inkorrekt, gány brigádot.
Ha lezárult az ügy lesz befejező rész.

Mátyás1978 2014.01.09. 07:53:58

Az ügy kezdeti szakaszában pedig azért voltam igen mérges (igen a Logitech-re is), mert azért választom általában őket, mert a garanciális ügymenet zökkenőmentes. Ezért van tőlük billentyűzetem, headset-em, egerem, és még hangfalam is. Elvárom, ha gondom van, akkor orvosolva legyen. Vagy levesárlás, vagy pénz vissza, bármi ami megoldja a gondomat. Akinek volt gondja Logitech termékkel a múltban az tudja, hogy ment náluk az ügyintézés. Rossz az egér? Vágd le az USB csati végét, küldd el nekünk, és mi küldjük az új terméket. Billentyűzetnél? Törd össze, fényképezd le széria számmal, a fotót küldd el nekünk, és küldjük az újat.
Na most ehhez képest ez az ügymenet elég körülményes lett, de nem a Logitech tehet erről, hanem a PC Land.
Elég kusza az ügy, minden részlete nem lett leírva, tehát kár belelátni olyan dolgokat, mint BIOS probléma, meg USB Legacy Support bekapcsolása és társai. Az viszont egyik "jóindulatú" kommentelő sem véleményezte, ha én vagyok a balf@sz, miért működött a G510 a PC Land szervizében 7-ből 3 gépen boot alatt, és miért nem működött a másik négy gépen amik drágább alaplapokkal voltak szerelve? Ezt kellett volna kommentálni a sok értelmes válasz helyett.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 08:54:05

@Mátyás1978: "billentyűzetem, headset-em, egerem"

Ezek fogyóeszközök. Elromlik, kidobom. Franc fog szaladgálni szervizbe. Drága az időm.

Mátyás1978 2014.01.09. 09:02:15

@atpijkamo: Ebben igazad van. Csak amikor az ember vásárol egy drága terméket, és pár naposan nem működnek bizonyos funkciói, akkor nem hiszem, hogy bárki beletörődne, hogy buktam egy rakat pénzt, ez van.
Egyébként az elején így voltam vele, ezért lett a másodlagos bill. Csak aztán pár nap után meggondoltam magam. Ami pedig garanciális, ott ki fogom járni az utat. De annak örülök, hogy olyan anyagilag tehetős ember vagy, akinek egy 40e billentyűzetnél drágább az ideje, és inkább hagyja veszni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 09:04:34

@Mátyás1978: Amikor egyedül a Logitech gyártott 3 gombos jó minőségű egeret, csak azt vettem. De ez elmúlt. Nincs értelme ezekért pénzt kiadni, ha kinyalják a seggedet, akkor sem.

Negyvenezerért autót veszünk, nem billentyűzetet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 09:12:39

@Mátyás1978: "amikor az ember vásárol egy drága terméket, és pár naposan nem működnek bizonyos funkciói, akkor nem hiszem, hogy bárki beletörődne"

Jó persze nyilván.

Mátyás1978 2014.01.09. 11:24:44

@atpijkamo: Az, hogy ki mire költ, és mennyit az magánügy. Az ügyben csak azért lett említve, hogy nem filléres összegű termékről van szó. A többit meg majd én tudom. Mire, mennyit, mit és mikor.

wh 2014.01.10. 20:53:01

Nálam is előfordult, hogy nem ment az USBs billentyűzet boot közben, az lett a megoldás, hogy át kellett dugni másik portba. Azért történt ami történt, mert a chipseten kívül van még egy USB3-as vezérlő az alaplapon, és azt nem inicializálja a BIOS, csak az amelyik a chipset része.

Mátyás1978 2014.01.11. 00:55:40

@wh: Szuper. Nálam viszont nem ez a hiba.

További magyar hang 2014.01.13. 01:26:48

A jó hír viszont, hogy a nagyim vett webkamerát, mert face-to-face akart cseteltni a barátnőivel, és telefonban elmondtam neki, hogyan kapcsolja ki BIOS-ban a legacy support-ot és állítsa OS-re a USB Keyboard handlinget, és simán meg tudta csinálni.
Bízom benne, hogy menni fog ezek ellenkezője is a T. poszternek.

Mátyás1978 2014.01.20. 07:27:16

@További magyar hang: Te most komolyan ennyire hülye vagy, vagy csak megjátszod? Leírtam világosan hogy nem BIOS beállítás probléma. Jah...Hogy te ezt jobban tudod? Nem kizárt, de azért azt hozzátenném, hogy dolgoztam ezen a területen, és kb. 15 éve aktívan benne vagyok. Lehet hogy kicsit több gépet javítottam, és oldottam meg hibakereséssel a problémát, mint itt pár kommentelő.
Egyébként lezárult az ügy. Jön az utolsó update.

Mátyás1978 2014.01.29. 19:48:07

Rövidesen bent lesz az utolsó update. Az ügy lezárult.
süti beállítások módosítása