Radikálisan megoszlanak a vélemények a rántott borjúláb ehetőségéről, mivel főleg bőrből és inakból áll. Naiv ügyfél szülőföldjén más lehetett a recept, mert ő a húst és a csontot is hiányolja:
Még a múlt héten sikerült a Gastroyalnak (Telfood) kiszállítania eme remekművet (lásd csatolt kép).
GL12 - KIEMELT AJÁNLATAINK
Rántott borjúláb, majonézes burgonya
890 Ft
Ezt a képet elküldtem a vevőszolgálatuknak, de mivel nem volt reakció, ezért ma felhívtam őket, látták-e. Miután előkeresték a levelem azt a választ kaptam, hogyilyen a rántott borjúláb.
Pedig ebben csak vmi zsíros, szőrös bőrcafat volt kirántva. Semmi hús, de még csont vagy ín sem. A kedves ügyintéző sem etetné meg ezt senkivel.
De valahogy nem ezt vártam, legalább egy elnézést, és jóváírjuk az árát...stb Egyébként eddig elégedett voltam velük, pedig jó pár éve rendelek tőlük.
Üdv,
bitlisz
Lencsés István 2014.01.08. 13:21:53
Manyecska 2014.01.08. 13:25:37
igi1 2014.01.08. 13:26:27
olcsó borjúnak hig a leve
a poszter meg csak zabáljon továbbra is gastroyalt
mer megérdemli
igi1 2014.01.08. 13:27:38
mi van bőrinvázió! ?
Lencsés István 2014.01.08. 13:28:55
Dr. Kix 2014.01.08. 13:30:47
Manyecska 2014.01.08. 13:31:20
Manyecska 2014.01.08. 13:33:00
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 13:33:17
nahat
ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 13:36:35
De mondjuk tényleg érdekes az a dolog ott a képen. Nem nézném kajának.
AtiSnatch 2014.01.08. 13:37:56
Manyecska 2014.01.08. 13:40:33
ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 13:42:00
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 13:44:05
SiroMokus 2014.01.08. 13:45:11
batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.08. 13:46:41
AMúgy meg, hol a pata? Vagy az nincs a kisborjún?
Fácánt kellett volna rendelni, hallottam, hoyg nem rég sok elhunyt valami fura betegségben. 913. pontosan.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 13:49:16
rendes etteremben /es otthon is/ ki szoktak csontozni
es sok hus nincs rajta
ez ilyen kaja
AtiSnatch 2014.01.08. 13:49:19
Atörökk 2014.01.08. 13:52:31
ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 13:54:41
@AtiSnatch: Jajaja, Bendegúz arra járt, mi? :D
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 13:58:22
Eddig nem nézte meg, mi van a panír alatt.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:00:01
Nem ilyen a borjúláb?
Pláne ha még ki is rántották nyomorult pára lábát.
igi1 2014.01.08. 14:01:20
nem is ertem minek pazaroljàk a tojást ilyenre
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:01:34
Ma tényleg napod van!444
Tiszta gasztromónika-show.
elwood 2014.01.08. 14:02:03
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:02:42
Mijaza glöföc?
@elwood:
Akkó lenne benne szálka.
Vagy faforgács.
igi1 2014.01.08. 14:02:50
mer ti dögkútba dobnátok
AtiSnatch 2014.01.08. 14:02:53
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 14:03:10
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.08. 14:03:22
Atörökk 2014.01.08. 14:03:28
igi1 2014.01.08. 14:04:20
mi levágjuk és a macska megeszi
kb. mint a gumi
igi1 2014.01.08. 14:05:45
én inspirálólag hatok mindenkire
mer nem akarok főnök lenni
AtiSnatch 2014.01.08. 14:07:30
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:08:02
nem derülhetett ki a reklámokból, hogy a grillként vagy grillezettként megjelölt csirke (panírozott csirke, csirkemellcsíkok stb.) nem pusztán csirkehúst, hanem például csirkebőrt is tartalmaz.
www.origo.hu/gazdasag/20140108-boros-csirkevel-etetett-a-mcdonald-s.html
igi1 2014.01.08. 14:09:52
mer fosok tőle azé járok a Burger Kongbe tortilla tekercset enni
ja hamarost megyek reklamàlni az ügyem
Putyur 2014.01.08. 14:10:02
Tényleg. Tud valaki egy jó helyet Budapesten, ahol tisztességes rántott borjúlábat lehet enni? (Nem ilyent...)
ON
jet set 2014.01.08. 14:10:08
elwood 2014.01.08. 14:10:09
speciel a rántott csirke bőrrel készül, és a grill csirke is.
azt is rá kell írni, hogy a csirkecombban csont van ?
AtiSnatch 2014.01.08. 14:10:52
Hartmy 2014.01.08. 14:12:30
Atörökk 2014.01.08. 14:13:47
Óbuda, Zöld Kapu vendéglő
igi1 2014.01.08. 14:13:51
asöt a pirított ropogós csirkebőr is finom meg egészséges a grillbe
@elwood: meg zelker nyomokban
@Putyur: cseles :)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.08. 14:14:01
de a rantottrol sem szednem le
me ne daralnak bele a csirkeburgerbe?
afrikaban meg eheznek
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:14:39
Szóval a mócsing.
@AtiSnatch:
Melyik Pityu?
Hartmy 2014.01.08. 14:16:53
Manyecska 2014.01.08. 14:18:28
Atörökk 2014.01.08. 14:18:57
Hogyne volna meg :)
igi1 2014.01.08. 14:19:59
de +nyugtatlak neked és másnak se adnék sose olyat :)
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.01.08. 14:23:57
Teljessen megnyugodtam!!4!
A Pityunak se?
igi1 2014.01.08. 14:25:27
AtiSnatch 2014.01.08. 14:25:43
@dr. phil. Sün‼ ツ: há a babos, izé lencsés... elég borjú! :D
Hartmy 2014.01.08. 14:26:03
Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.08. 14:26:58
@igi1: Ha beülnél egy szír művészfilmre, mellyet alkotója is csak bizonyos csillagállások és szívottsági allapotok együttállásakor ért, akkor is csak részeket és azokat se mindig, na, akkor jól korrelálna a te művszeted is az övével: kölcsönösen nem értenétek egymást, de ugyanolyan extránnagyon nem. Én már így kifogytam belőled vagy hogy mondjam. Valami történt veled és fényes sebességgel elhúztál mellettem fejlecségben, mert újabban én semmit nem értek. Nem csak az, hogy fecc, hanem úgy az egész. Nem is az összefüggéstelenségük miatt, az belefér, sőt, igénylem is. Kevés lettem.
Tableted van?
@Szőkenő Szarvas: szólok már hozzád is.
@atörökk: hozzád meg nem is merek szólni. Bár most de.
Manyecska 2014.01.08. 14:29:39
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:33:37
@Hartmy: Azt hiszem, itt beledarálják, nincs esélye leszednni. Ha rántottcsirkét bőrrel adnák, leszedném, de azzal ugrott a panír is.
elwood 2014.01.08. 14:34:43
AtiSnatch 2014.01.08. 14:34:51
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:35:45
Na ugye! Következő életemben téged veszlek férjül. :))
Nálunk a zasszony még a húst sem eszi meg, na ez meg milyen.
AtiSnatch 2014.01.08. 14:36:13
helianthus 2014.01.08. 14:36:22
Ilyen egyszerű!
Atörökk 2014.01.08. 14:37:26
Nyuktass meg, hogy legalább néha azér' a szályába veszi!44!!
AtiSnatch 2014.01.08. 14:38:10
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:40:07
:)) Igen, és vállalom. Világéletemben válogatós voltam. Lehet, hogy nem túl racionális. És még fokozódik is, negyven éve még simán megettem a gyíkhúsos konzervet, ma már semmiképp se.
Putyur 2014.01.08. 14:40:26
Érdemes megreszkálni...? Bár nagyon jó a Zöldkapu, sokat járok oda (végre egy olyan étterem, ahol nekem való méretű adagokat hoznak), de a borjúlábat még nem mertem kipróbálni. (Eddig étteremben csak rossz tapasztalatom volt borjúlábbal.)
Ha rossz lesz, a fejedhez vágom... :-D
@Kellemes Zérókomponista:
Ööö... Most komolyan. Mit csináltam/írtam rosszul...? Nem értem.
Manyecska 2014.01.08. 14:41:11
AtiSnatch 2014.01.08. 14:42:07
Hereguru 2014.01.08. 14:42:18
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:43:40
A lányom annyira fokozza avegaságot, hogy még cipőt, kabátot, kesztyűt se hord bőrből. De tök menő műbőr cuccai vannak.
@AtiSnatch: Én is húsevő vagyok, keményen.
Atörökk 2014.01.08. 14:45:29
Ha a többi kajájuk jó, miért gondolod, hogy ez rossz lenne? Maaaargit! Nooooormális? :D
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:45:55
A hizlalt libamájat nagy tételekben fogyasztom.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 14:47:30
:)) Látod, ami ingyér van, azt herdálják.
Putyur 2014.01.08. 14:51:33
Egy amúgy kiváló, általam favorizált érdi csárdában pl. kaptam borjúláb helyett három darab bepanírozott csontot... Volt még egy-két rossz tapasztalatom étteremben; azóta borjúlábat csak itthon. Nem merek próbálkozni. De hallgatok rád, és letesztelem a Zöldkaput borjúláb-vonalon... :-)
Sajnos ritkán lehet kapni lábat, meg elég mocskolódós megcsinálni. (Nagybátyám szerint malaclábból is lehet, azt még nem próbáltam.)
AtiSnatch 2014.01.08. 14:51:55
AtiSnatch 2014.01.08. 14:55:59
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:03:20
Putyur 2014.01.08. 15:04:50
Anyai részről erdélyi vagyok; de hogy jön ez ide...?
Rántott disznóláb. Az is egy étel. :-)
AtiSnatch 2014.01.08. 15:08:07
Putyur 2014.01.08. 15:11:45
Mi abban a biznic? A lóhús is van olyan jó, mint a marha (ha nem jobb)...
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:16:47
Igen, szavahihető ismerőseim is ezt mondják.
Régen ettem nyers lóhúst, akkor nem izlett, pedig pont evésre tenyésztik.
Az angolok pl. nem eszik meg a lóhúst. Szerintük az ember nem eszi meg a barátait.
AtiSnatch 2014.01.08. 15:21:30
Manyecska 2014.01.08. 15:24:48
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:26:53
AtiSnatch 2014.01.08. 15:29:28
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:31:00
motoroskonyhaja 2014.01.08. 15:31:27
A rántott borjúláb ilyen, nincs benne hús és csont sem. Ha valahol hússal és csonttal ette, akkor az borjú CSÜLÖK volt és nem borjúláb.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:33:46
motoroskonyhaja 2014.01.08. 15:39:15
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:48:11
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 15:49:59
Babéros-sós-vöröshagymás-fokhagymás-borsos főzőlében, lassú lángon, fedő alatt puhára főzzük.
Majd, ha már nem túlforró, a bőrt és a húst lefejtjük a csontról.
Fontos, hogy még langyosan vágjuk apró kockákra a lefejtett részeket.
Kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd jól elkeverjük.
Ha időközben esetleg kihűlt, megmelegítjük.
Az ízesített vagdalékot tányérra vagy tepsibe tesszük, majd ujjnyi vastagra simítjuk, megdermesztjük, hasábokra vágjuk, bepanírozzuk, majd bő olajban, hirtelen kisütjük.
www.osszesrecept.hu/click/index/556604/
A borjúláb kitárulkozott. A főtt, sült inak, húsok, bőrcafatok fenséges kocsonyás-cupákos egyvelege.
laptopkonyha.hu/gasztroad/?sw_95_item=4127
Itt képek is vannak.
motoroskonyhaja 2014.01.08. 16:28:25
A második érdekes, ő már lehet etalon. Mit is készítettek? "Borjúlábszár, tartármártással." LÁBSZÁR. A LÁB része, de NEM láb. Kis anatómia: nézz rá a lábfejedre, vágd le az ujjaidat, az a borjúláb, sertésköröm stb. Ha feljebb nézel a lábadon a lábszáradat fogod látni, ami a marhánál lábszár, a fiatal marhánál (borjú) és a sertésnél csülök. Még feljebb pedig a comb kezdődik (az is a LÁB része), ami nálad és a sertésnél comb, a marhánál négy részre oszlik és négy neve van. Ennyi az egész.
motoroskonyhaja 2014.01.08. 16:35:08
De pl. füstölt házi sonkával töltve.... ez most jutott eszembe ;)
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 16:36:09
Általában így van, minden recept saját recept. Többet néztem, de egyik se vette ki a húst. Te se.
Azt készséggel elhiszem, hogy a fenti nyitókép megfelel a borjúláb definíciójának. Én csak - mint a posztoló - a húst hiányolom. Legalább egy minimális húsnak csak kell benne lennie.
motoroskonyhaja 2014.01.08. 16:40:05
Az előző hozzászólásomban írtam: annyi valódi hús van benne, mint a saját lábfejünkben, gyakorlatilag a nullához konvergál, komolyan. Ha ettél már sertéskörmöt (kocsonyában, pörköltben stb.) ott is látszik, hogy gyakorlatilag nincs hús benne 1-2% ha lehet, bár lehet sokat mondok.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 16:45:50
Ok. Ezt hiányolta aposztoló. Abban persze nincs igaza, hogy a tögbbi gusztustalanság benne van, mert úgy is kell lennie.
"Ha ettél már sertéskörmöt"
Uhh. Nem ettem, és nem is fogok. Se tüdőt, se gyomrot, se kocsonyát, se disznósajtot. Az ehető belsőségek listája nálam egyedül a libamájat tartalmazza. Nem szólom le azokat, akiknek izlik, csak nekem nem.
Aureliano Buendía 2014.01.08. 17:27:45
Black Hole 2014.01.08. 17:37:24
Black Hole 2014.01.08. 17:40:15
goes 2014.01.08. 19:12:48
d(o..o)b 2014.01.08. 20:26:52
Putyur 2014.01.09. 08:03:32
Nem akarom most leírni a nevét annak a budapesti étteremnek, ahol csonttal együtt kaptam a rántott borjúlábat (legalább szép nagynak tűnt)...
Alig tudtam lekapirgálni az ehető részeket. :-/
Egyébként a borjólábban TÉNYLEG nincs hús. Rántott cupák. Isteni finom... :-)))
Putyur 2014.01.09. 08:05:22
Nagyon helyes, hogy nem eszel gyomrot (pacal). Több marad nekem... :-D
Tényleg. Milyen rég ettem... Holnap azt csinálok.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 08:49:55
Te meg fogd vissza magad sajtos palacsinta téren!
Én csak zuhanyozásnál használok frotírtörölközőt.
Putyur 2014.01.09. 08:59:54
Sajtos palacsinta...??? :-O
Még nem ettem. De nem lehet rossz.
Csak úgy belereszeled a palacsintába, vagy bele is olvasztod? Esetleg valami öntet...?
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 09:10:24
Van, hogy a kész palacsinták közül szedem az alapanyagot, akkor jó ropogósra sül a külseje.
Haladóknak egy palacsinta, egy sajt kör, palacsinta, satkör, palacsinta. Szóval három palacsinta között két sajtréteg.
Sajtból sose elég.
Krumplipürébe belereszelek még fele annyi sajtot, összekeverem, megmikrózom, összekeverem, mikrózom, míg meg nem olvad teljesen benne a sajt, és teljesen egybe nincs dolgozva. Oszt egymagába megeszem.
Putyur 2014.01.09. 10:19:29
WOW. Tudsz még ilyen jó recepteket...? Ez a sajtos törtkrumpli nagyon megtetszett... ;-)
Sajtból a sok is kevés, így igaz.
dr nmate 2014.01.09. 10:40:16
acsi-eszemiszom.blogspot.hu/2012/11/rantott-borjulab-hasabburgonyaval-es.html
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.09. 10:58:11
De sajt + bármi.
És bármi + palacsinta.
délioldal 2014.01.09. 11:05:09
a_bitlisz 2014.01.09. 11:30:52
Az zsíros szőrös bőr volt, ráadásul ropogósra kiszárítva a kétharmadát.
(a kés majdnem beletörött)
Lencsés István 2014.01.09. 11:31:50
@ColT:
Ez ehető , a patkányméreg nem , az hogy válogatós vagy az szar dolog .
@Hereguru: Nem vagyok " Pityuka .... " , azaz tanulj meg olvasni . Kellenek a szóközök .
@atpijkamo: Nem herdálom , kell .
délioldal 2014.01.09. 11:35:50
Lencsés István 2014.01.09. 11:40:33
délioldal 2014.01.09. 12:48:29
Lencsés István 2014.01.09. 15:23:33
Xezs 2014.01.26. 11:10:48
Jól elbeszélget magával azért.
Xezs 2014.01.26. 11:13:04
Xezs 2014.01.26. 11:15:24
élhetetlen 2014.09.26. 17:04:12
élhetetlen 2014.09.26. 17:18:39
élhetetlen 2014.09.26. 17:34:43