Tékozló Homár

Kommandósnak hallucinálják magukat a közterületesek

2014.01.30. 16:12 | jackyll | 409 komment

A legfrissebb utasleteperős videofelvétel kapcsán naiv ügyfél azt állítja, hogy az ellenőrök megakadályozták, hogy jegyet lyukasszon a buszon. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szerint viszont az utas próbált bliccelni, bár volt jegye, ezért volt szükség, hogy már a buszon lefogják, aztán pedig a Ferenciek terén egymásra halmozódjanak a földön. A közterületrendészek szerint a konfliktus alapja, hogy:

nagyjából 20 másodperc elteltével kezdett el a zsebében kotorászni, majd menetjegyet vett elő, az ellenőrrel nem állt szóba, odarohant  az első ajtónál lévő mechanikus  jegykezelő készülékhez. Az ellenőr felszólítására nem adta át a jegyet, aki ezután a közterület-felügyelőket  intézkedésre kérte fel.

Ezzel szemben naiv ügyfél szerint esélye sem volt lyukasztani:

amikor felszálltam a buszra a Rudas fürdőnél egyből odajött hozzám az ellenőr, hogy jegyeket bérleteket, én meg amúgy is épp a tárcámért nyúltam, hogy lyukasszak, de azt már nem engedte, hogy lekezeljem a jegyem. Erre mondom neki, hogy én nagyon szeretnék fizetni az utazásért, de ha nem engedi, akkor sajnos nem fogok tudni. Erre az egyik ellenőr megszólal, hogy “innentől a tiétek”. Mint kiderült, ez a közterületeseknek szólt.

Aztán jött az intézkedés:

A Rendészeti Igazgatóság az üggyel kapcsolatos tájékoztatás mellett emlékeztetett arra, hogy a bliccelők a fővárosi adófizetők és a jegyüket megváltó utasok pénzén buszoznak, villamosoznak vagy éppen metróznak, "viselkedésükkel nemcsak anyagi, de erkölcsi kárt is okoznak", a BKK számításai szerint pedig éves szinten több milliárd forintos kárt okoznak a fővárosi tömegközlekedésben.

Ha nem közpénzből tartanák fenn a BKV/BKK Zrt.-t, az ember nem érezné úgy magát, hogy a napi jegyét akkor is kifizeti, ha életében soha nem ült buszra. De ha mégis felül a buszra és van nála jegy, az azt jelenti, hogy minimum 2x fizetett a szolgáltatásért. Ehhez képest talán elvárható lenne, hogy a fejlesztés iránya a humánerőforrás drasztikus csökkentése legyen, mert ahogy korábban az ellenőrök, most a közterületfelügyelők "viselkedésükkel nemcsak anyagi, de erkölcsi kárt is okoznak", ami már 26 éve is abszurdnak hatott:

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.31. 09:35:23

bliccelőt már lehet ?

Atörökk 2014.01.31. 09:41:28

Valaki hozzon kv-t, mert ha nem, leteperem! Kéccer!4!!

zooDoo 2014.01.31. 09:43:47

Azám, amikor egy szefós már kényszerítést alkalmazhat! A fontos, hogy a szefós pozicionálása a dolgozó társadalom fölé történjen, hogy érezze a törődést a humán.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.31. 09:44:10

@batgirl: ez most ilyen gyurcsányi szünettel, középen megtűzött mikrofonbabeszéd, avagy te magad is érzed, hogy nagoyn nem kellett, volnavessző? Oda!
@Kulics: mindigis lehetett vón. A.
@megamen: rendes voltál nagyon. Teljessé a teljesség tenné, de azt ugye meg nem említed. Fúúúú, de rafinált vagyok!
@igi1: remélem nem veszi túl lezserre a figurát a mellbimbód. Ez akkor valósul meg, ha nincs akár csak egy nagyjábóli, jól elhatárolható vonalvezetés a mellbimbó és a nemmelbimbói terület között. Egyszóval legyen valami kontúrja, ha többcentiméter vastag övezetben húzza-nyújtja, mossa keni a blurt a természet, na az úgy nem jó. Mire való az? Hát kérem, még a fogatlancsecsemő, mi még se programozni, se csajozni nem tud (de azért csecst szívni EPROM programbú, na azt tud), szóóval még az se nem tudja becélozni, ha nem konkrét a korong. Ergó, ha te ebben nem vagy konkrét, akkor ne is írkálj ide. Akkor felesleges. Így megy ez, meg kell felelni az életben. Kérdés, hogy kinek, minek.:D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.31. 09:53:52

@zooDoo: na csak azt ne mondd, hogy mennyire életidegen ez. Mondj egy esetet, csak egyet, mikor nem számító és/vagy félig félkegyelmű vakok közötti félszeműt választ meg a közösség, mely lehet, kicsi, nagyi, szóva hány esetben dönt jól. Afelé mennek, ki az egóbajnokokat, meg hülyegyerek szintjén megrekedt önérzeteket, érzelmi világokat kiszolgálja. Ilyenkor van a fortyanás, hogy ne uralkodjék felettünk a plebs. Holott ha, de, ha más titulust suggárzó ruhaszövetbe bújtatnánk, nyakkendősbe azt a koszterületest, egyből kezetcsókólna neki a szolgalelkű - most hivatalból puffogó - széplelkű nép. Ha ezt valamivel szebben mondtam volna, hát elspricceltem volna. Mindegy, hagyok a Többieknek is szereplé. Si. Helye. T.

Jut eszemben: beszélgettetek már T9-es idiótákkal? Meg az úgy megvan, hogy aki idióta, rendre nem tudja mi az az idióma? Úristen, hogy sziporkázok ma! Tehát arra akartam-vón kilyukadni, hogy a tábleteken van ez az automatika kiegészítéses szóírás és akkor elvannak azzal, hogy "ír helyettem". Meg az kényelmes. Mindegy, ha hülyeséget, ír helyette. És akkor na. Megfigyelhető: minden kor kitermeli a maga hülyéit. Már vártam, vártam erre, hogy milyen lesz a formátum. Hát ilyen. Kérem tipolja meg a következőt. Lehet tenni befutóra, de inkább szétfolyóra (agy).

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.01.31. 09:58:38

@atörökk: szólok iginek!!

@Kellemes Zérókomponista: eccer kísérletképpen összehoztam egy féloldalas szöveget az automatice szóbeillesztővel, mindég rányomtam a spészre nótórikusan. és szinte értelmes szöveg vót! ha sikerül áttranszportálnom az emailemre majd elkűdöm.

Aureliano Buendía 2014.01.31. 10:06:38

@atörökk: vigyen neked kávét a Sugár Meliton!:)

Nyomába se érhetsz Koellónak.

Atörökk 2014.01.31. 10:08:06

@uraaam:
Genyó banda, végén kénytelen leszek magamnak megcsinálni :)

Aureliano Buendía 2014.01.31. 10:08:40

@atörökk: ahogy nézem, kiverned is magadnak kell:)

helianthus 2014.01.31. 10:11:55

@uraaam: jáccódtam vele egészen addig, míg ezt kaptam.
"A munka szilánkos ereje véget nem érő tövissel sebez."

Innentől nem látok a könnyeimtől, szal mostantól asse tudom mit gépelek és inkább csendben zokogok továbbá el a messzeségbe, magányos lovam nyergében mióta megdöglött* a napnyugvásos látóhatártól 30 fokos szögben eltérve...

*utalás a "Magányos így a nyeregben, mióta megdöglött a ló." népi bölcsességre.

zooDoo 2014.01.31. 10:12:07

@Kellemes Zérókomponista: Elhiszem, hogy a te tájékozatlanságod és/vagy perverzitásod trágyával dúsított táptalaja serkent az öltönybe öltöztetett szefós kiszolgálására, de ne mindenkit a saját mércéddel próbálja meg felbecsülni. Mert talán nem te vagy a mérce. Hoppá.

T9 - úgy hívják innováció, ami a fejlődés egy fontos eleme, amely soha nem kész terméket jelent, mert további fejlesztési lépcsőket érhet meg, vagy elhalhat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.31. 10:18:30

@zooDoo: szépen beszélsz magadról hülyegyermekem. Kicsit is ismernél, figyelemmel kísérted volna itteni munkásságomat, nem látnád belém a magad szintjét, mely ironikus módon egy szintén projektált állapot felfedezésében valósul meg általad. Nem magamról írtam, a szomorú, fájó valóságról írtam, mely a nép. Nem tudom milyen támadást véltél belé a kommentembe, de ne legyél ökör.
A fejlődéssel meg tudni kéne élni, de nem tudnak, épp ez az.

Bee.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.31. 10:21:53

@helianthus: kérdés, mit szerettél volna írni eredetileg. Mert ha pont ezt, akkor te egy tiszta Sztálin vagy, nagyolvasottsággal. Persze sztálinnak nem voltak mellei. Nem stimmel ez így.

AtiSnatch 2014.01.31. 10:22:34

bronzhely van üresen

zooDoo 2014.01.31. 10:23:22

@Kellemes Zérókomponista: A troll nem ritkán tükörrel harcol. Ékes példája vagy. Fáklyákkal megyünk a barlangjába, hogy legalább így vigyünk némi világosságot.

Ezt nevezed te munkának / értéknek, amit itt csinálsz? Szegényke. Te nem ismered a népet, csak tipizálsz szerény tapasztalásod alapján.

helianthus 2014.01.31. 10:31:08

@Kellemes Zérókomponista: igazad van. pont azt akartam írni, amit írtam.
Ergo nem jó ez így.
Olvasottságom hatalmas, bár 3000 könyvet nem hiszem, hogy elolvastam már.
Azt se mondhatom, hogy törekszem rá, mert ebben a hónapban megint nem volt könyv a kezemben.
Salynos!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.31. 10:37:06

@zooDoo: értem, idejöttél önérvényesíteni. Véletlenül se érdekeljen, hogy nem én tűnök gyengén próbálkozó trollnak. Jajj, bocs, most kapcsolok, melyik részét vette magára az önérzeted? Legegyszerűbb - bár fifikásnak látszani akaró - metodikával plebszeskedsz itt, kikopsz egyrészt a geciben, másrészt ez itt nem szint. Ezt még nem tudod, nem is akarod felfogni, mert nem tudsz így kiteljesedni (levezetni valamit, amit egyébkén semmi módon, hát, szar ügy), ha ez nem elég, márpedig nem az. Hihetetlen.

zooDoo 2014.01.31. 10:44:39

@Kellemes Zérókomponista: Igen, itt önérvényesítek, és rímeket írok, mert nem tudok egyetemelegesen fogalmazni. Bezzeg te. Elhiszem, hogy nem vagy szint, senki nem is mondta, hogy az vagy. Főleg, hogy már elérted a troll azon szintjét, mikor elkezd mocskolódnia :D

Nem értem mit zagyválsz, próbálj meg felülkerekedni a hangokon. Fifikás vagyok? Bocs, mindjárt letörlöm.

zooDoo 2014.01.31. 10:45:37

@Kellemes Zérókomponista: A zsidózás archivementet még nem unlockoltad, lassan azt is tedd terítékre!

Tiborfalvi Tibor 2014.01.31. 10:54:46

Természetesen - mint ahogy már rengetegszer - nem tudjuk megállapítani ennyiből, hogy valójában mi történt. Én el tudom képzelni simán mind a két esetet is, jobbára az a vélemény itt, hogy főhősünk nem akart lyukasztani, van nála 1 vonaljegy, majd ezzel jár hetekig, olykor hónapokig is, hiszen ha nem jár metróval, sok idő eltelhet, amíg nem ellenőrzik. Persze lehet szidni, jogos lehet a büntetés azért, ha tényleg csak akkor kezdett el a lyukasztó felé indulni, amikor már meglátta a karszalagokat, de nem kéne egy sorozatgyilkosnak kijáró 'tisztelettel' eljárni vele szemben.

Jobbára bérlettel utazom, ugyan nem Pesten, de itt jobban ellenőrzik talán, mint a BKV-nál. Előfordul, hogy 1 hétre kell csak igénybe vennem a szolgáltatást, akkor is csak ~8 alkalommal, bizony én is jártam már úgy 6-án (5-én jár le az előző havi), hogy 2 megállóval utána jöttem rá a dátumra, vagy hogy 11 hónap után most nincs bérletem és csak vonaljegyet vettem. Simán el lehet nézni, először helyet keresni magának, aztán persze, ha úgy jönnek az ellenőrök, beszopni ezt az egészet.

Annyi biztos, hogy irtó megalázó ez az eljárás és a közterületesek többségének hozzáállása az emberekhez.

Tiborfalvi Tibor 2014.01.31. 11:15:46

@igazságos: Normál esetben vidáman fogadnám a 'nembüntethetnekmeg.txt'-det, viszont kétlem, hogy a fejpénzt kapó jóskapista ellenőr úr majd pontosan tekintettel lesz arra, hogy te éppen nem tudtál 4 lyukasztóból 3-nál kezelni és a tömött buszon nem másztál végig ötven emberen.

Pl. : kaptam már büntetést azért, mert a ~10 számból álló diákig.számból 1-et nem tudott 100%-os biztonsággal elolvasni, be kellett mennem bemutatni (miután azt a fél milliméternyi olvashatatlannak tűnő részt egyértelművé tettem), 500 forint ellenében.
Vagy : külföldi hallgató (kőgazdagnak kinéző) megveszi a jegyet a villamosvezetőnél, szeptember elején, persze úgy gondolta, hogy ha már vesz egy jegyet ott helyben, akkor már ez onnantól fogva érvényes is... Na de jön az ellenőr, megbünteti a faszba, de persze elmagyarázni nem tudja neki, hogy miért is büntették meg, csak elkéri az iratait és kitölti a csekket, az persze megy neki.

Én szégyelltem magam az ellenőr helyett, hiába mondtam neki én is, hogy szerencsétlen gyerek honnan tudhatná év elején, hogy itt mi a rendszer, hős ellenőrünk marha büszke volt magára, hogy fogott egy embert.

Tehát szép és jó, hogy ráutalod magad az ellenőrökre, közterületisekre, rendőrökre, de az biztos, hogy ha valamiért megbüntethetnek, akkor meg is fognak, hiszen a berkeken belül bevédik egymás seggét, ha pedig neked van fél éved szaladgálni az igazadért, akkor sok sikert hozzá...

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.01.31. 11:21:28

Miért van, hogy engem még egyszer se szemelt ki magának egy deviáns ellenőr se? Ja, hogy nekem mindig rendben van a jegyem/bérletem? Hát ilyen egyszerű lett volna ebben az esetben is a megoldás. Más szemtanúk szerint egy picit másképp zajlott ez a történet, mint ahogy a bliccelő elmeséli.
A videó meg lófaszt se bizonyít, a bliccelőn kívül senki sem erőszakoskodik rajta, csak visszatartják az illetőt.
Szóval kedves bliccelő, vedd meg a bérletedet te is, aztán húzd be a füledet, farkadat és somfordálj el valamerre!

Répázó 2014.01.31. 11:43:54

Itt páran védik ezeket az AVH-sokat. Rengeteg történet kering az interneten, amik arról számolnak be, milyen elvtelen, gerinctelen férgek dolgoznak a közterületesek és a BKV soraiban. Ilyet semmilyen módon nem lehet megtenni egy állampolgárral. A milliárdos veszteség emlegetését eléggé álságosnak tartom, tekintve, hogy a BKV igen komolyan az állam keblein csüng, amely az adóból finanszírozza évtizedek óta, annak teljesen pazarló és gazdaságtalan működtetését. Ergo, valóban mindenki fizet érte, de még Nyíregyházán is. Ehhez képest aki mégis megváltja korrektül a jegyét, az fűtetlen vagy épp nyáron hűtetlen buszokon, retkes bűzlő aluljárókban, bűnözőktől hemzsegő villamosokon kénytelen utazni. Nemcsoda, ha egyesek kivonják magukat a díjfizetés alól, hisz már adóztak a szolgáltatásért. El sem merem képzelni, mi lenne, ha ezeke a bátor legények és legényovák, a zsebeseket, szatírokat vadásznák a 4-6 villamoson, és a metrókon. Inkább tűnik félelemkeltő szervezetnek és pénzbehajtónak, mintsem "közterület felügyelet"-nek. Ha valakinek nincs jegye, szállítsák le, nem leteperni kell. Csak egy jegy, nem hal bele senki. Milliárdok tűnnek el a BKK-nál éves szinten, de nem az utasok miatt. Elfogadhatatlan, hogy míg az utcákon a belvárosban, hegyekben áll a szar, tele van piti bűnelkövetőkkel, kurvákkal, drogosokkal, addig a "közterület felügyelet" ezekkel foglalkozik. Nem tartozik rájuk, a BKK nak erre van saját apparátusa, az ellenőrök. Nem hiszem el, hogy a köztereseknek nincs más munkájuk. Söpörjenek, takarítsanak, tegyenek rendet a közterületeken. Van mit tenni!

2014.01.31. 11:51:29

@Dávid András: "fűtetlen vagy épp nyáron hűtetlen buszokon"
Sajnos hazudsz.
Az új merci buszok télen melegek, nyéron légkondisak és sok ilyen van.
A nyíregyházi közl.vállalat is közösségi adóból megy és a dombóvári is.
Faszkalapság állandóan a vidék-pest ellentétet élezni.
az hogy büdös csövesek telepednek a buszokra az a társadalom szégyene, nem a bkv-é.
Nem elég leszállítani mert akkor mindenki bliccelne, majd max leszáll.
A logikád alapján lopni is bárki lopjon, ha lebukik max visszaadja az akkor ellopottat. de a legtöbb esetben úgyse bukna le.
Fájdalmasan hazug és primitív az érvelésed.

igi1 2014.01.31. 13:06:00

@Tiborfalvi Tibor: hiába izmozil, ott lennie kellett akciónak a leterített részről, mert csak úgy senkinek nem esnek neki, illetve, miért kell 3 azaz három embernek lefogni a mindenáron menekülni akarőt. Ez az az érv, amivel senki nem tud vitatkozni, h miert kellett 3 embernek lefognia, ha annyira menő volt a pali.

igi1 2014.01.31. 13:08:27

A pali még 3 ember lefogása ellen is meg akart lépni, aki ennyire nem bïr magával az pszichs idegbeteg. adják ide a büntit, oszt kit érdekel.

a külföldieket nem kell bemutatni, h egy eurőt is sajnàlnam a wcre kifizetni, nemhogy bkv jegyre. Az egész világon kell érvényesítenina jegyet, szóval nem kell a süket duma.

igi1 2014.01.31. 13:14:52

Gondolhatjátok, h a való életben mit meg nem engedhet aganak a pali, ha ennyire nem bír viselkedni.

azért meg mindig SZÉGYEN az, hogy 3 nem kisdarab ember is alig bírt el 1 emberrel

Ezért kapják meg a magukét.
Ez az elïtlendő. A pali mivel ellenállt, és nekiktámadt 3 embernek is, hivatalos szemèly elleni erőszak miatt fog felelni.

Azért ehhez kell vastagbőr, én nem mernék nekitámadni 3 embernek. Még el is iszkolt volna leterítve is. Idegbeteg, pszichés beteg, gondoljatok bele, h mit meg nem engedhet magánsk, aki erre kèpes, h 3 nagydarab embernek nekimenjen.

Ádám 2014.01.31. 13:20:26

@igi1: "gondoljatok bele, h mit meg nem engedhet magánsk, aki erre kèpes, h 3 nagydarab embernek nekimenjen."

még tán tégedet is megdugna!:):D

RedWing 2014.01.31. 13:29:00

Az egyik oldalon olvastam egy szemtanú (persze, ha igaz) hozzászólását, aki ott volt a buszon. Az alapján egyértelműen az utas (akarom mondani a bliccelő) volt a ludas. Innentől meg jogszerű az intézkedés.

Ettől függetlenül rengeted buta, alul képzett, retardált barmot foglalkoztat a közterület felügyelet/bkv..

Nekem egyszer a Moszkván, a metró lejáratnál tépte ki a kezemből a bérletet az egyik agyas, mert aszongya, h.: "Ez hamis, elkobozom!" Mondom rendben, akkor hivatalos jegyzőkönyvet kérek róla! "Na húzzál anyádba köcsög". Oké, mondom. Metróból ki, szerencsére pont voltak rendőrök a téren, odahívom, h. intézkedni kellene, itt a hivatalos bkv pénztárból származó számla a zsebemben, rajta a bérlet sorszámával, érvényességi idejével, ha tényleg hamis, hívom a munkáltatómat, szóljon az ügyvédnek pereljük a bkv-t, hiszen a bérletet a munkáltatótól kapom, ha hamis, már eleve úgy adták a pénztárban. Ellenőrünk nem kicsit sápadt le, mikor vázolták a zsaruk a szitut! Hivatalos panasz persze ment, azóta nem láttam arrafelé az észlényt, remélem kirúgták a francba!

Atörökk 2014.01.31. 13:39:15

@Ádám:
Ne legyél már állat :D

Ádám 2014.01.31. 13:42:45

@atörökk: ne zavarj az udvarlásban!

ja, hogy én zavarok! döntsd el, hogy a szotyi v. a csöcsi...., mindkettő, nem ér!:)

igi1 2014.01.31. 13:43:30

@Ádám: az ilyen elvetemültből még azt is kinézném.

Atörökk 2014.01.31. 13:45:14

@Ádám:
Jahogy udvarolsz, az más! Eccer már átvert, de azt csinálsz, amit akarsz! :D

Ádám 2014.01.31. 13:46:51

@atörökk: :):D egyszer csak + lesz dugva!:D

Atörökk 2014.01.31. 13:50:19

@Ádám:
Meg hát! Legfejjebb nem leszel ott!4!! :D

igi1 2014.01.31. 14:03:44

@Ádám: a töröknek ne higgyé el semmit, mer ő a férfiakhoz vonzódik, vagyis rád hajt.

Manyecska 2014.01.31. 14:11:09

@RedWing: Talán mert hamis ellenőr volt az nem jutott az eszedbe? :D egy időben szórakoztak a Deáknál is így..mondtam előbb maga mutassa meg. Valami xart előhalászott mondom "jóvan itt az enyém is a többiek meg vígan felszálltak addig a metróra úgyis!" Mondjuk, nem a mozgólépcsőnél álltak hanem a metrónál. Résen kell lenni:)!

Ádám 2014.01.31. 14:14:53

@atörökk: A didi királynő, TÉGEDET! erősen lebuzizott! csak nem fél hatot mutattál neki! :):D

Manyecska 2014.01.31. 14:15:27

@igi1: legjobb lesz ha mindkettővel egyszerre beszélsz meg randit. Egymással jól elvannak amint látod:P!:)

igi1 2014.01.31. 14:33:36

@Ádám: de bemutatta nekem a hat férjét. :P

@Szőkenő Szarvas: látod, hogy egymásra találtak, mi? :P

Répázó 2014.01.31. 14:53:33

@Kulics: Először is egy kis iskola.
A hazugság definíciója:A hazugság valótlanság állítása más(ok) vagy önmagunk félrevezetése céljából.

Nos ez akkor lenne igaz jelen esetben, ha a BKV járművei kivétel nélkül télen fűtöttek, nyáron pedig hűtöttek lennének, de ez nem így van. Több mint egy évtized BKV-zás van a hátam mögött, nem a levegőbe beszélek. Máskor gondolkoz mielőtt belekezdesz egy válasz megírásába és talán használd a jobban ideillő "tévedsz!!" szót, ha igaznak is gondolod állításodat az enyémmel szemben. Ugye nem akarsz a BKV elavult, ámde tekintélyes járműparkjához képest elenyésző számú, korszerű 50-100 db Mercedesz busszal jönni. Szánalmas. A BKV csaknem 1500 autóbuszának átlagéletkora majdnem 20 éve. Ugye tudod mit jelent az átlag?

Továbbá, szövegértelmezésből 1-es. Épp azt fejeztem ki az írásommal, hogy még a Nyíregyházán élők is finanszírozzák az adójukból a BKV-t, amit igazságtalannak tartok, mivel aki ott adózik, annak az adóforintjait, az ottani fejlesztésekre kellene fordítani. De hát ez a központi költségvetés egyik hátulütője. Ugye tudod mi az?
Hogy büdös csövesek telepednek a járművekre, az nem a társadalom szégyene, mert azt hiszem igen kevés ember él ma Magyarországon, aki elvette volna mások vagyonát, földönfutóvá téve azt. Ez az állam szégyene, a rossz gazdaságpolitka következménye. A BKV viszont állami szerv. Ha figyelmesen elolvastad volna a kommentem, akkor rájönnél, hogy a gond a sorrendiségben van, kis hazánkban. Ugyanis míg más országokban, előbb szolgáltatnak utána fizetsz, nálunk előbb fizetsz és utána is alig kapsz valamit. Ugyanis a jegyárak, nem állnak összhangban a színvonallal. Ezt nem én mondom, ez általános utasvélemény. Márpedig mi a legfontosabb egy vállalkozásban? Az ügyfél elégedettsége. De a BKV nem vállalkozás, hanem állami pénzmosoda, így az utóbbit leszarják. Az ügyfelek meg a jegyváltást szarják le és teszik ezt nagyon helyesen. De a válasz nem a színvonal emelése, és a jegyárak kiigazítása lett, hanem az ellenőri gárda megerősítése és az utasterror! Ennek oka pedig: A BKV nem profit orientált vállalat, hanem állami szolgáltató így nem érdeke az utasok elégedettségével bíbelődni. Úgyis felülnek rá, más nem lévén.

A lopás ellenpéldaként elvérzett, mert az más tulajdonának elvétele.

Fájdalmasan hazug és primitív az válaszod!
Helyesebben teszed, ha utánanézel a BKV álatános megítélésnek, utaspanaszoknak (és más jellegűeknek is) azok kezelési módjának, illetve a kezelés hiányának.

Említek mindjárt egy példát. És óóó ez csak egy. Jómagam törvénytisztelő, jogkövető polgár vagyok. Egy nap beutazni kívántam a belvárosba, trolival, zuglóból. Van ott az APEH-nál egy troli forduló, amolyan végállomás, tartózkodóval. Na mondom, vegyünk jegyet ás nyomás. Trolin lehet a sofőrnél. De nini, ott egy automata. Nem működik, leragasztva, marad a sofőr. Sofőrnél bár ki van írva, hogy van, még sem van jegy. Kérdem tőle, most meg mi? Vállrándítás. Hát én ugyanezt tettem és bliccelve bementem a belvárosba. Két helyen próbáltam jegyet venni, sofőr leszarja, hogy nincs nála, én leszarom, hogy nincs nálam. Persze a buszon olyan hideg volt, hogy a lábujjam lefagyott mire beértünk. Ennyit a színvonalról. Ja és lett volna 800 Forint kettőnknek. Hallkan jegyzem meg, a taxi oda 2000. Fűtött, nincs csöves és nem rabolnak ki és a a sofőr emberségesebb. Visszafele az is lett. De érzed az arányokat ugye?

Hát ez hosszú lett. Bocs, de úgy éreztem, neked hosszan kell magyarázni a dolgokat. Szép napot!

Ádám 2014.01.31. 15:04:56

@Dávid András: Ne izgasd magadat! az (ez),csak egy nyugdíjas rendőr....a bunkó kimaradt, de pótolom!:)

2014.01.31. 16:05:41

@Dávid András: ugye megint a demagógia, hogy a nyíregyházi fizeti a bkv-t.
A pesti meg fizeti a dombóvári, szabadszállási és talicskapusztai buszozást. Mivel a Bpestiek elég nagy arányban járulnak hozzá (látszámuk és fizetésük miatt) a közös teherviseléshez, ezért inkább a pestiek fizetik a vidékiek buszozását és mávozását.
részemről ennyi.

Répázó 2014.01.31. 16:11:38

@Kulics: Ugye nem haragszol, ha azt mondom, itt fejezzük be? Nem kínoznám tovább magam, sem pedig a tisztelt olvasókat. Köszönöm!

JohnHenry 2014.01.31. 17:45:45

aki tudja, hogy busszal fog utazni és szándékában áll jegyet lyukasztani, az nem a felszállás után, egy már mozgó buszon fog nekiállni kotorászni a tárcájában jegy után.

M_R 2014.01.31. 17:56:16

A az ellenőrök "trükkje" hogy a lyukasztót/nyomtatót eltömik némi papírral . így nem tudod érvényesíteni a jegyed - ergo lehet büntetni. Ritkán BKV-zom, de eddig kb. 5-ből 3 esetben előfordult...

KergeK@csa 2014.01.31. 17:58:21

1.) Nem rángatták, jól láthatóan kb. mozdulatlan volt a csoport, amikor a srác éppen nem próbált kiszabadulni. A közterületfelügyelő amúgy hatósági személy, és joga van visszatartani a távozástól (ebben hasonlít a rendőrre). A srác itt biztosan törvényt akart sérteni.
És az előkerült szemtanúk alapján tényleg nem akart lyukasztani, így még az első intézkedés is jogszerű volt.
(Mondom ezt úgy, hogy a bkv ellenőrjei/biztonságijai tényleg egy alulképzett moha IQ-szintjével rendelkeznek, és sokszor túllőnek a célon. Most viszont nem bkv alkalmazottakról van szó, és sem a videó, sem a szemtanúk nem a srác vallomását támasztják alá.)

2.) Az egy népszerű elképzelés az emberek körében, hogy dehogy fizetek a BKV-ért, mert drágának találom.
Akkor barátom, szépen mész autóval/gyalog/biciklivel, vagy amivel akarsz, de nem bliccelsz.
Ha drágának találod a kenyeret/felvágott/kólát/cigit/kaviárt, azt is lopsz magadnak? Hagyjuk már ezt az igazolást, lehet, hogy a c... pirézeknél ez érv, de akkor gratulálok, te is beférnél közéjük...

♔batyu♔ 2014.01.31. 18:11:08

Valamikor én is csináltam. jegy a lyukasztóban, vagy közel hozzá.

Jön az ellenőr, gyors lyukasztás. Volt, hogy lebuktam, sorry, fizettem.

A csókának ez nem jött be, visszatartották és persze neki áll feljebb.

engelbert (törölt) 2014.01.31. 18:28:02

Hülye nőci a nézők közül: "Na de így kell csinálni?Hárman egy ellen?" Mit gondol a szerencsétlen nyanya,hogy mi ez, valami lovagi bajvívás, ahol párokra oszolva küzdenek a felek? A közteresek azért kaptak hatósági jogkört és jogosítványt testi kényszer alkalmazására mert CSAK ÍGY TUDNAK ÉRVÉNYT SZEREZNI A TÖRVÉNYNEK.Ha nem lennének felhatalmazva erre, akkor egyszerűen kiröhögnék őket a bliccelők, és odébbállnának.

Mortanius 2014.01.31. 18:31:30

Közterület-felügyelő hivatalos személy és igen, igazoltathat, visszatarthat stb.
Vajh hány ezerszer kell még elmondani, leírni?!

béla a görög (törölt) 2014.01.31. 18:45:32

Karrier magyarországon:

1 csillag: BKV beléptető TROLL (pontszerűen álló troll)
2 csillag: BKV ellenőr (ő már egy vonal mentén mozog)
3 csillag: BKV közterületrendészek (ők már területet uralnak)
4 csillag: TEK - területet uralnak és nekik már fegyverük is van
5 csillag: Orbán trolljai

---
Fárasztó az ilyen embertépkedés. Legközelebb már sokkolót kell használnia az utasnak, hogy békén hagyják.
Tessék szíves lenni hamis iratokat használni. Nem bírom a fizikai megoldásokat. Ez már a XXI. század.

GonoszMostoha 2014.01.31. 18:48:27

Miért kellene előkészített bérlettel, jeggyel felszállni a tömegjárműre?
Ha tele a két kezem csomagokkal, ha babakocsitval, 1-2 több kisgyerekkel utazom, akkor hová a francba tegyem a bérletemet, jegyemet, talán a számba fogjam, mint a blöki, hátha kilopják onnan? Vagy kiejtem?
Amilyen állapotok vannak a tömegjáratokon, nekem inkább az lenne az első dolgom, hogy feljussak, biztonságba helyezzem magam, mert vad indításokkal aztán mindig számítani kell, és majd azután szétnézek, hogy hol is érvényesíthetem a jegyemet.
Nekem ebbe az élethelyzetbe simán belefér a 20 mp.
Ja, és a közteresek a kutyájukat az utcán szarató és a végterméket otthagyó embereket is lefoghatnák már egyszer. Kutyástól. Valahogy még azt sem láttam, hogy legalább rászóltak volna az illetőre, pedig több tízezer Ft is lenne a bírság. De úgy látszik, a köztetűk inkább állatbarátok, mint emberszeretők.

igi1 2014.01.31. 18:50:00

@Dávid András: még jó, hogy APEH már vagy három éve nincs.

NAV, te hülye.

Démonmac1 2014.01.31. 18:50:06

Nem értem, miért nem várja meg szép nyugodtan a rendőröket.
Minek kell a hiszti?

talpi 2014.01.31. 19:09:04

@Dávid András:
Na vegyük sorba a dolgokat:
-" elvtelen, gerinctelen férgek dolgoznak a közterületesek és a BKV soraiban."
Így igaz, viszont semmivel sem nagyobb arányban, mint vannak az egész társadalomban. Történeteket én is tudnék írni.
- " fűtetlen vagy épp nyáron hűtetlen buszokon, retkes bűzlő aluljárókban, bűnözőktől hemzsegő villamosokon kénytelen utazni."
Ez részben igaz. A tömegközlekedési eszközök ugyanis egyre jobbak, ez tény. Az aluljárók tisztasága az FKF Zrt. felelőssége. Bűnöző nem utazhat? Hogyan differenciálsz? Felszálláshoz erkölcsi kell? Kinek a feladata a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, felderítése? Nem a rendőrségé? Bár, ha felügyelők utaznak a járatokon akkor ott biztos nem követnek el bűncselekményt.
- "Nem hiszem el, hogy a köztereseknek nincs más munkájuk. Söpörjenek, takarítsanak, tegyenek rendet a közterületeken."
Nem az ő dolguk. Amúgy a FÖRI csak a fővárosi tulajdonú területeken illetékes. Ezért jó az Önkormányzati törvény.
A konkrét üggyel kapcsolatban: ha elolvastad volna a kommenteket, olvashattad volna két szemtanú írását is. Ezek mindent elmondanak.
Amúgy a BKV bevételei jelentősen növekedtek az ellenőrzések bevezetése óta még a plusz költségeket is figyelembe véve.
A problémát egyrészt én abban látom, hogy az ellenőrök akik nem közalkalmazottak, de a köz alkalmazza őket jutalékot kapnak a büntetések után.
Másrészt a főváros minden kerületében saját közterület felügyelet van, és minden kerületben más kerületi jogszabályok vannak, más a felügyelet prioritása, szóval pl. az utca két oldalán más jog érvényesül.

Kuruckodni nálunk népszerű, csak a jogszabályokat betartani nem.

Helyszíni zsemle 2014.01.31. 19:11:13

Inkabb legyen ingyenes, vagy jelentosen olcsobb a jegy, mint ez a polgarhaborus allapot, amit a BKV evek ota fenttart. Valahogy ugy kene ingyenesse tenni, hogy azert az emberek tisztaban legyenek vele, hogy penzbe kerul, hogy komoly ertek.
Kb 100 ft-os jegy ar lenne elfogadhato.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.31. 19:18:35

@Helyszíni zsemle: "legyen ingyenes"

Igen, legyen ingyenes. semmivel se kerülne többe az adófizetőknek, mert a jegyeladás és ellenőrzés költségeit alig fedezi a jegybevétel. És rengeteg előnye lenne viszont.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.31. 19:20:28

@engelbert: "i ez, valami lovagi bajvívás, ahol párokra oszolva küzdenek a felek?"

:))

kranführer 2014.01.31. 19:51:27

Ingyenélő és szar alakok, akik a pici hatalmukkal visszaélnek, ha van jegyed és bérleted ha nem: Örs vezér tere, napjainkban, bérletem van, egy perc a Hév indulásig, droidunk továbbenged, majd utánam nyúl és visszahúz, addig nézegeti a bérletet míg lekésem a járatomat, de sajnálatomra 10 perc múlva indul egy másik Gödöllői Hév. Kijövök z ellenőrzött területről, majd ugyanannál a droidnál megyek vissza aki sajnálatát fejezi ki az miatt hogy lekéstem az előző járatot. Én is sajnálkoztam hogy a szecskavágó nem volt a születésénél az anyja picsája alatt. Megbeszéltük.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.31. 19:51:44

@Helyszíni zsemle: Én meg a 3,60-as kenyeret tartom elfogadhatónak.
És legyen megint forint a perec!

igi1 2014.01.31. 19:54:13

@engelbert: ő se tudta hová tenni, hogy hárman se tudnak leteperni egy embert. Milyen közteresek ezek? Szégyen.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.31. 19:55:15

@agresszív kismalac: Nehogy már a homár is ingyen legyen itten. Minden beküldött kommentért fizetsz tíz forintot, minden olvasó fizet egy forintot az elolvasásáért, a befolyt pénzen fenntartjuk a díj beszedését, a hiányzópnzt a kommentelők havidíjából pótoljuk ki. Frankó?

Piha, ingyenebéd pediglen nincs.

igi1 2014.01.31. 19:57:58

@jóeznekem?: hát ha 20 mp alatt a te élethelyzetedbe megvan az, hogy gyerekekkel, cakk-pakkal letegyed a segged az ülésre, akkor arra is van időd, hogy kilyukasszad azt a rohadt jegyet, vagy netán elővedd akkor, amikor útközbe rohansz át a zebrán, gyerekkel a kezedben, merhogy ez nálad ugye opcijó.

Mert mihelyt felszállsz, igénybe vettél egy szolgáltatást, és nehogy már akkor kezdjél el kutakodni.

Szerencsére, az olyan hülyék ellen van kitalálva az ELSŐ AJTÓS FELSZÁLLLÁS, hogy időben elővedd a bérleted, jegyedet, és ne tudjál leslisszolni másnak a helyére.

Mert hiába morognak, hiába hőbörögnek a sorban állás miatt a sok b.f. akkor is rohadt jó dolgot vezettek be ezzel, és egy-két megállóban kulturáltan működik is a dolog. Aki nem bír alkalmazkodni, tudomásul venni, hogy a gyereket se viszed be az egyágyas szobába úgy, hogy nem konzultáltál előtte az orvossal.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.31. 20:01:16

Kilencvenkét éves korában elhunyt Jancsó Miklós.

www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20140131-meghalt-jancso-miklos-filmrendezo.html

Nem szerettem, de a maga nemében egy zseni volt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.31. 20:02:41

@atpijkamo: A Palacsintálózóba' csak 5 pénz a kommentelés! Nyomás át mindenki!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.31. 20:28:35

@atpijkamo: ...ja, és a kommentdíjat mindenki leeheti.

engelbert (törölt) 2014.01.31. 20:37:36

@igi1: Én levertem volna, mint vak a poharat...Humánusan próbálják visszatartani a csibészeket a közteresek, nem ártana gyakoroltatni velük a lábsöprést, ez gyorsan és hatékonyan elejét venné az ilyen rikácsolásnak,amit hallani a videón.

igi1 2014.01.31. 20:56:28

@engelbert: tényleg olyan, mintha egy berekedt tyúk rikácsolna, hogy engeggyémánel. :DDD

Mindenesetre hatalmas ez a videó, a nyanyákkal együtt.

Répázó 2014.01.31. 21:14:12

@talpi: Ennyit nem bírok el egyszerre! Bocs, de nincs már lelkierőm válaszolni.

Répázó 2014.01.31. 21:17:29

@igi1: Akik arra felé laknak azoknak az a gvadányi úti APEH maradt. Amúgy örömmel láttam, hogy a lényeget megragadva bekapcsolódtál a vitába. Érveid és cáfolataid áradatával félek nem fogunk elbírni. Sok hozzád hasonlóra lenne még szükség itt. :-D

bonebear · http://cinca.blog.hu 2014.01.31. 22:31:49

Szerencsére azért nem mindig igazoltathat a közteres sem, ezt sem árt leírni. Csak a rájuk vonatkozó törvényben tételesen felsorolt intézkedési jogkörükhöz kapcsolódóan és célhoz kötötten, és hivatalos személynek is csak e jogkörükben eljárva minősülnek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.31. 23:06:35

Hogy micsoda emberek vannak! Hát nem kizabálták a marcipánosat a dugi szaloncukor-készletemből?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.31. 23:25:34

ez valami cionista ármány lehet, vagy az ellentettje, szíriuszi vérfasiszta hungaroring

Kovács Ferenc 14 2014.02.02. 08:20:35

Blee fél Budapest úgy utazik, hogy beáll a lyukasztó mellé, sasol ki az ablakon, ha lát ellenőrt, lyukaszt, ha nem lát, megtartja a jegyet. Nem csoda, ha harapnak érte a BKV-sok.
Más kérdés, hogy magyar fizetésből egy kicsit odaüt a tízezer forintos bérletár. Főleg, ha valakinek még fizetése sincs, csak havi 22800 Ft jövedelempótlója.

R.G.I 2014.02.02. 12:08:29

@igi1: Várom a villamost, mmegérkezi, felszállok, előveszem a pénztárcám, előkeresem a jegyem, lyukasztok, és jóidő. Hogy miért? Mert kurvára megtehetem, azért. Ez felszállástól számítva, 10 rosszabb esetben 15 mp. És az ellenőrnek közteresnek kuss a neve. Nem azt mondom hogy a csávókám lyukasztani akart mert fingom sincs hogy mi az igazság de valószínüleg a homár összes kommentelője tisztánlátó, vagy ott volt az esetnél, mert mindenki bizton állítja hogy NEM akarta kezelni a jegyét.

Démonmac1 2014.02.02. 15:09:20

@R.G.I: Életszerű, hogy a járművön kezdem keresni a jegyet:))
minden bliccelőnek ez a trükkje
Aztán amikor jön az ellenőr akkor usgyí egy lukasztóhoz, itt nem volt szerencséje.

Ha ártatlan, miért próbál elmenekülni?
Miért tusakodik a közteresekkel?

(és miért ordít ökörséget, hogy ő a merénylő? :D

-creeper- 2014.02.03. 08:47:55

@kranführer: A beléptetésért felelős biztonsági őr nem érhet hozzád. Megkérhet, hogy jöjj vissza, de tettlegességet nem alkalmazhat úgy, hogy már elhaladtál az ellenőrzött terület előtt. Jó, hogy nem a járműről hív vissza.

AlexWolf 2014.02.03. 10:06:07

@Démonmac1: Azért próbált menekülni, amiért én is tenném, ha azt látom, hogy három aluliskolázott, de magát chuck norissnak-TEK-esnek képzelő gárdista megpróbálna lefogni.
Lehet, hogy Te hagynád magadat, mert tudod, hogy rettenetesen ártatlan vagy, de az legyen a saját perverziód.

pUxlock 2014.02.03. 12:34:09

Ha nem tudod mit akar az élet tőled, gyere el te is jegyellenőrnek
Állati nagy buli hidd el
Beszélhetsz akár a legjobb nővel
Például szevasz bébi a jegyedet adjad
Mondod neki és érzed, hogy nagy vagy
Elegáns kék ruha piros karszalag
A jármű ura, tutira az vagy
Úgy szállsz föl, mint az áramütés, a kék villám és indul a pörgés
Jegyeket, bérleteket mondod
És a kabátod lazán kibontod
És figyeled a neked szóló tiszteletet
Az arcokon a rémületet
Hogy otthonhagyták, nem vettek, vagy elfelejtettek lyukasztani.
Neked mindegy csak ki tudd őket akasztani
Hisz nekünk a hivatás a szívatás

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2014.02.03. 14:07:07

mától csak úgy szabad a buszra felszállni, ha magad előtt tartod a jegyed/bérleted hogy mindenki lássa nem akarsz bliccelni és PI (3,14) másodperced van a lyukasztásra és ha közben elindul a busz, nem kell megkapaszkodnod, csak miután a elrepültél, de akkor is a fejed fölé kell tartsd a jegyed....

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.02.03. 15:16:44

Nem cigány vót ez az utas?

Mert akkor hajrá, akkor jó is, hogy megverték!!!!!

Imre István Gálos 2014.02.06. 22:11:37

@Démonmac1: sokra vihetted volna a gestaponál vagy az ávh-nál. Szerencsénkre lemaradtál.

Démonmac1 2014.02.07. 01:31:30

@AlexWolf: eszembe nem jutna ellenállni a közterületeseknek.

Démonmac1 2014.02.07. 01:34:08

@Imre István Gálos:
Az Avh vagy gestanyó tagsághoz szerintem az is kell, hogy kívánjam, hogy az elkövetőt verjék péppé & börtönözzék be minimum 5 évre egy uránbányába - ez a tényállás nem valósult meg :)

Lorenz 2017.01.20. 18:33:27

"MEGVAN A TERRORISTA"

MEGVAN AZ IDIÓTA KÖZTERÜLETES
süti beállítások módosítása