Tékozló Homár

Érintetlen 70-es évek a Medves Hangulatszállóban

2014.02.04. 12:22 | jackyll | komment

medves.jpgBp és családja karácsonyi üdülés címén megtekintette a Medves Hotel felújítási munkálatait, de kiderült, hogy azok még a 70-es években történtek. A felajánlott csereszobákban már nem csak fűtés nem volt, de bútor sem, ezért inkább hazaautóztak:

Kérlek, tedd közzé írásomat minden igaz Homár-olvasó okulására, a szapora trollok gyönyörűségére, amatőr nyelvészeink derültségére, s nem utolsó sorban a Medves Hotel bosszúságára! Mert hát mi más is vezetné tollamat billentyűzetemet, mint a kicsinyes bosszú és az öncélú lejáratás szándéka a Medves Hotellal szemben, ahol családommal merő óvatlanságból kis híján sikerült eltöltenünk pár örömteli és feledhetetlen napot a két ünnep között? Ámde nem olyan fából faragtak minket, hogy ez oly’ egyszerűen megtörténhessen velünk!

Rólam azt kell tudni, hogy egy tanulatlan fráter vagyok, nagyszájú, erőszakos, és az a fajta, aki még a kákán is csomót keres. A feleségem egy hárpia, amikor alszik, ha felébred, akkor pedig sárkány: jaj annak, aki megpróbál csak visszaszólni is neki! Három gyermekem is felnő lassan: egytől egyig mind velejükig romlott, öntörvényű, elkényeztetett, követelőző élősködők. Mindannyian sznobok vagyunk, ugyanakkor zsugoriak és irigyek.

Mint annyiszor, idén karácsony előtt is elhatároztuk, hogy a két ünnep között felkerekedünk és elmegyünk valahova, ahol juszt sem fogjuk magunkat jól érezni! A helyszín lehetőleg távolabb legyen 100 kilométernél, hogy kellően fel tudjuk magunkat spannolni már az odaút során. Az sem árt, ha valami eldugott helyen van, a kiszolgáltatottság érzése ugyanis csodálatosan alkalmas az izgalmak fokozására és szinten tartására. Tarsolyunkban már régóta megvolt a Medves Hotel. Korábbi tapasztalataink alapján, a mátrai vagy bükki panziók és vendégházak után, amiket – valljuk be – könnyebb fikázni, vagy a szlovák és lengyel szállások elképesztően alacsony színvonalú szolgáltatásaival összehasonlítva a Medves azonban nagyobb kihívásnak tűnt. Merjünk nagyot álmodni, úgy döntöttünk, mégis megpróbáljuk!

A kalandot hosszas felkészülés előzte meg. Alaposan megnéztük a Medves weboldalát, e-mailben árajánlatot kértünk, melyre telefonon is megerősítést kaptunk, újabb levélváltásban és telefonon is pontosítottuk az általunk igényelt csomag tartalmát: a szobától az ellátáson keresztül a benne foglalt szolgáltatásokig mindent megtudtunk. Ahogyan közeledett az indulás pillanata, a család minden tagján egyre inkább érezhetően eluralkodott a feszültség. Nagyon úgy tűnt ugyanis, hogy nem lesz mibe belekötni! Felújított, tévével és fürdővel, vécével felszerelt családi apartmant ajánlottak, az internetes képek alapján gyönyörűt! Ébredés után svédasztalos reggeli, vacsorára pedig három fogásos, helyi specialitásokat sem nélkülöző menü csábított, napközben pedig külön fizetség nélkül igénybe vehető uszoda, szauna, tornaterem, biliárdterem és tekepálya kínálkozott testnek és léleknek örömére. A távolság belátható, alig 150 kilométer, autóval mellékutakon is legfeljebb két óra az út. Szinte úgy tűnt, itt bizony nem lehet majd fogást találni. A rutin és a tapasztalat azonban legyőzte a Medvest és személyzetét!

Indulásunkat eleve úgy időzítettük, hogy csak délután két óra felé érjünk oda. Tíz előtt érkezni, amikor a szobák még nincsenek kitakarítva, az túl könnyű lett volna, ilyen magas labdát csak az amatőrök kínálnak fel az ellenfél számára. A ködös Miskolcról indultunk, a Heves-Borsodi-dombság vadregényes tájait már verőfényes napsütésben szeltük át, hogy végül eseménytelen út után megérkezzünk a Medves fennsík peremén található Medves Hotelba. Rövid taktikai megbeszélés után a csapásmérő alakulat teljes létszámban, öt fővel megjelent a recepciónál. Ettől a pillanattól kezdve az események felgyorsultak.

A recepciós meglepetésszerű hirtelenséggel azonosított minket, még fel sem ocsúdtunk, már ki is töltette velünk a bejelentő lapokat, szobakulcs elő és már repültünk is fel a harmadik emeletre, ott is a folyosó legvégére, s nyílott az ajtó, az ígéret kamrájának ajtaja. S lőn!

Megható kép tárult káprázó szemeink elé. A folyosóról egy kicsiny helyiségbe léptünk, melyet szinte teljes egészében kitöltött egy dupla ágy. Áthágva az ágy mellett található szűkös téren, egy másik helyiségbe jutottunk, ahol két ágyikó mellett már egy asztalkát is láthattunk árválkodni két fotel társaságában. Rögtön elfelejtettük az apartman szó eredeti értelmét, e szó jelentéstartalmát a látottak egészen új jelentésrétegekkel ruházták fel.

A Medves Hotel ígéretéhez híven e lakosztály valóban felújított volt. A felújítás időpontját mi, nagy időket is megélt öregek, a múlt század hetvenes éveinek közepére tettük gondolatban, s közben elmerengtünk ifjúkorunkon. Bár a szobában nem lehetett több 10 foknál, mégis jóleső melegség töltötte el szívünket, amikor az úttörőtáborok lelkesítő hangulatára, s a pajtásokkal átélt közös kalandokra gondoltunk.

A berendezési tárgyak híven tükrözték e letűnt kort, mintegy múlhatatlan emléket állítva a szocialista szellem nagyságának. A padlószőnyeg, s a függönyök – ki vonná kétségbe eredetiségüket? – szinte árasztották magukból a történelem szagát! A valamikor hófehér ágyneműn egy valamikori őszön betévedt katicabogarak jobb sorsra érdemes tetemei idézték a búcsúzó nyár melegét és a múlandóságot. Időutazás ez a javából, ráadásul felár nélkül!

Körbenéztem, s láttam családom tagjain a meghatottságot, feleségem talán egy könnycseppet is elmorzsolt titokban, gyermekeim pedig némán, megilletődve adták át magukat e történelmi pillanat nagyságának. Talán el is bizonytalanodtunk egy csöppet, ám aztán erőt vettünk magunkon. Nem! Ezt nem fogadhatjuk el! Ragaszkodnunk kell a fotók alapján egyeztetett vacak, felújított, fűtött és takarított családi apartmanhoz! Ennyi gondoskodást és figyelmességet hirtelenjében nem tudtunk feldolgozni.

Határozott szándékunkat közöltem a recepción, aminek következtében újabb meglepetés ért. Mivel első látásra (ismétlem, első látásra!) úgy tűnt, hogy e lakosztályban öt fős családunk minden tagja nem fogja meglelni a helyét, a nyakkendős úriember felajánlott egy másik, hasonló kvalitásokkal rendelkező szobát is. Minő figyelmesség! A felajánlott szoba egy emelettel lejjebb és legalább 150 m távolságra volt a fentitől. Valóban ideális lehetőség arra, hogy gyermekeinktől biztonságban, korhű díszletek között ismét átélhessük a fiatalkori titkos összebújások izgalmait, sőt, akár egy új élet ígéretével hitet tehessünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) nagyszerű eszméje mellett! Ezen a ponton meginogtam. Nőm pajzánul csillogó szemébe néztem, s majdnem végzetes döntést hoztam…

Micsoda profizmus ez a Medvestől és személyzetétől! A legsebezhetőbb ponton támadnak! Ám tudtam, most kell erősnek lenni igazán. Csípőből tüzeltem tehát vissza! A felajánlott lehetőséget családom helyeslő biztatására megtekintés nélkül utasítottam el, s a leghatározottabb hangon kértem, hogy legalább megnézhessük az általunk lefoglalt apartmant, melyről tudom, ó hogyne tudnám, hogy csak gyönge mása azoknak, melyeket balga módon elutasítottam, de hát gyarló az ember! A Medves viszont emelte a tétet! A felújított apartmant nem láthattuk, viszont újabb, immár visszautasíthatatlannak tűnő ajánlattal álltak elő.

Első emelet, két, egymással szemközt lévő szoba. Kalandvágyunk győzött: egy emberként indultunk felfelé a lépcsőn. Áttörtük magunkat a folyosón szerteszét heverő heverőkön, polcokon és egyéb berendezési tárgyakon, majd izgatottan beléptünk az első szobába. A tér tágas volt, sehol egy bútor. A padlószőnyegen Magyarország vízrajzi térképe 1:100000 méretarányban. A Nagy-Magyarországé. A sarokban faanyagok, szakmabeli vagyok, felismertem, valaha asztal lehetett az egyik kupac. Huszonöt év szakmai tapasztalata gonosz ördögként suttogta a fülembe: egy jó csapattal egy hét alatt akár emberi tartózkodásra is alkalmassá lehetne tenni ezt a helyiséget – de elhessegettem e renegát gondolatokat. Megnéztük a másik helyiséget is. Szinte tükörkép volt: ami itt a jobb sarokban halmozódott, ott a bal sarokban hevert, a szőnyeget viszont a kávétermesztés nyomai és bizonytalan eredetű ásványi anyag lerakódások is tarkították.

Ez volt az a pont, amikor feladtuk. Mélyen felebarátom szemébe néztem és azt mondtam: örökké hálásak leszünk a Medvesnek, amiért ennyi szépséget láthattunk itt, és ennyi jósággal árasztottak el, ilyen önzetlen odaadással keresték a kegyeinket, ám úgy érzem, méltatlanok vagyunk erre. Megtörten és fáradtan bár, de most megtérünk panellakásunk szűkös falai közé, ígérjük azonban, hogy minden év karácsonya után buzgó imáinkba foglalva áldjuk a Medves nevét, egyéb napokon pedig szorgos munkával visszük jó hírét szerte a hazában. Ígéretemet a Vásárlók Könyvében ékes magyar nyelven is rögzítettem, s kértem a személyzetet, továbbítsa meleg üdvözletünket a Vezetőség felé, buzdítva őket a kitartó, és rendületlen szorgalommal végzett munkára, a vendégek élettapasztalatainak gyarapítása valamint saját pénztárcájuk gömbölyödése érdekében.
 
Most itthon ülök, gubbasztok a gép előtt és azon tűnődöm, mennyi apró, ám fontos részlet kimaradt a történetből. De tudjátok mit, pajtások? Aki kíváncsi, milyen meglepetésket tartogat még a Medves a gyanútlan, ám kalandvágyó turistáknak, az járjon utána! Nem lesz olcsó, de az élmény, az mindig megfizethetetlen!

Fotelkalandoroknak és a virtuális valóság híveinek pedig kellemes barangolást kívánok – hol máshol, mint – a Medves weboldalán! Vigyázat, sokkoló képek!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2014.02.04. 12:26:05

A Medves nem játék, vót már?

"Ez volt az a pont, amikor feladtuk. Mélyen felebarátom szemébe néztem " én meg itt adtam fel /lentről kezdtem olvasni/, mintha valami meleg művészfilm lenne:OO Érdemes tovább olvasni?:DD bocs.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 12:27:20

1: fotókat kérünk!
2: mentél volna svejcba
3: facér írsz ilyen körmondatokat, a tőmondatot se értyük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.04. 12:31:50

Szép nyelvezettel írott, míves post. A szálloda biztos szép lehet, gondolom retróban utaznak. De ezt közölhették volna.

killerkaller 2014.02.04. 12:31:55

"...Vásárlók Könyvében ékes magyar nyelven is rögzítettem...."

A többi vendég hova fog írni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.04. 12:32:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: @Szőkenő Szarvas: Minden szava arany.

Szerintem az egyik volt főnököm írta, az hatalmas arc volt, alapból így beszélt :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 12:33:07

@ColT: nézd meg a weboldalukat. pontosan ez látható a képeken is: "Áthágva az ágy mellett található szűkös téren, egy másik helyiségbe jutottunk, ahol két ágyikó mellett már egy asztalkát is láthattunk árválkodni két fotel társaságában."

namost nem értem a problemát.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.02.04. 12:33:48

A medve nem játék. Volt már?

Manyecska 2014.02.04. 12:33:54

@dr. phil. Sün‼ ツ: a Zoli? jaőnem. figyelj: "hol igazán egyedi hangulatban lehet része, jó helyen jár" ez "hangulatszálló" érted??:O

Manyecska 2014.02.04. 12:36:26

@ColT: én végigolvastam és agyonverném perpill..:P:P
"Nálunk 600 méter magasan teheti mindezt, a tüdeje pedig megtelhet friss szubalpini levegőnkkel" alpini? Valamiről lemaradtunk. Amúgy ismerem ezt a helyet minden évben van ott egy rendezvény..:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.04. 12:37:05

Ha nincs szívlapát, akkor telefonkönyvvel is hátba lehet verni, aki ilyen szófosást végez.

Lusták kedvéért összefoglalom: nem olyan szobát kapott, mint amilyet a képek alapján lefoglalt.

Gonoszfóka 2014.02.04. 12:40:42

Miután elég sokáig spamoltak talán "Medves az akciós utazások szakértője" vagy valami hasonló néven, én tuti nem mennék oda soha. És még van 1-2 ilyen hely, amit ugyanezen okok miatt biztosan kihagyok. Akár hülyeség, akár nem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.04. 12:40:43

@atpijkamo:
Tankesün!

Faszenes üvegasztal vót-e ott?

killerkaller 2014.02.04. 12:44:17

Az elejét olvasva nekem az jön le, hogy homár olvasó. A posztot végigolvasva, meg hogy szííívat minket:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.04. 12:45:40

@dr. phil. Sün‼ ツ: A dolgozó népet szolgálom!

Nem üvegasztal nem rémlik, de mingyá újraolvasom...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 12:46:32

hátmeg 10000 hufért mit szeretne a posztoló, tán aranyozott antikbútort ferencjóska segglenyomatával?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 12:48:18

@killerkaller: így teljes az élmény, legalább szórakoztatjuk egymást :P

ArnoldBácsi 2014.02.04. 12:48:59

ez egy óriási sztori volt, *5-ös a fogalmazás, köszi!

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 12:53:03

@Szőkenő Szarvas: megeloztel,szegyelld magad vagy 14 masodperecig...

Tisztviselőtelep 2014.02.04. 12:54:59

én ezt nem bírom elolvasni és éhes is vagyok meg minden

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 12:55:07

@atpijkamo: hosszu osszefoglalo...

short edition»odamentek,nemteccet,hazamentek...

Trunkel 2014.02.04. 12:56:10

Én pár éve voltam ebben a szállodában, egy elég korrekt esküvőt raktak itt össze rokonék maguknak. Semmi hasonlót nem tapasztaltam. A kétágyas szoba nagyon rendben volt - bár nem apartmant béreltünk - az étel teljesen finom volt, és a személyzet is maxikedves.

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 12:56:26

@atpijkamo: amugy a hatbaveresre konnyen alkalmazhato a barmelyik otthonban fellelheto 30x30cmes sutolap(lanykori neven tepszi...)is...

Cshigi 2014.02.04. 12:56:33

Mi is voltunk tavaly. A szobák és környék valóban 70-es évek, de mi a 2 gyerekkel nagyon élveztük ezt a retró hangulatot. Igaz, az ár is elég olcsó volt, hogy ezt elviseljük.

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 12:57:42

@Trunkel: uzleti erdekelcseg vagy csak szemelyzet teccik lenni???
xd

@atpijkamo: nyertel...
:)

Tisztviselőtelep 2014.02.04. 12:57:59

Mindannyian sznobok vagyunk, ugyanakkor zsugoriak és irigyek.
Szvuzsik!

Dr. Kix 2014.02.04. 12:59:27

Üde poszt a homár sivatagában. Már csak pár kép kellene hozzá, úgy lenne tökéletes.

Manyecska 2014.02.04. 13:00:23

Kedves posztoló, a csimóták minden évben ide jártak táborozni, elmondhattam volna itt!!!:DD:O leamortizálják sztem a csoportok a 70-es évekre minek felújítani:P Okos:)

Manyecska 2014.02.04. 13:04:37

Kár volt elmenni mert hihetetlenül gyönyörű a hely!!

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 13:06:31

amugy meg nem ertem a pitschogast,egyreszrul divat a retro,masreszt jon a ormanyvaltas,elokerulnek a regi es bevalt dolgok,az exmunkasorok,cenzor ildikek es a szot udulo filing...
na...

Manyecska 2014.02.04. 13:10:13

Poszter kínai?? "két ünnep között" húsvét és a kínai újév között??:D

AtiSnatch 2014.02.04. 13:18:15

da szíp poszt barátom ejj! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.02.04. 13:19:52

Béláim, szavazzunk!
Szerintem a poszt jó.

helianthus 2014.02.04. 13:21:59

@agresszív kismalac: szerintem is jó.
Láttátok a számlálót a jobb felső sarokban?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.02.04. 13:22:20

Viszont a második mondat végén helytelenül szerepel kérdőjel.

Dr. Kix 2014.02.04. 13:23:43

@kézműves étcsokinyuszi: Hát én inkább a ganés folyosóra meg a "kupac fára, ami valaha asztal lehetett"-re lettem volna kíváncsi.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.02.04. 13:24:17

@helianthus: Nem. OperaMini alatt nem látszik. Viszont az adminok kb. két hete élvezhetik.

AtiSnatch 2014.02.04. 13:27:25

@agresszív kismalac: már megbocsáss, de Józsi! Egyébként jó a poszt :D a következő szar.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 13:30:30

@agresszív kismalac: az nem jelent semmit, nem akarom már leírni az illetők nevét ide, de ők is nyertek nagytöbbséggel. tessen összevetni.

Manyecska 2014.02.04. 13:35:53

@helianthus: de ha többször kattintok rá akkor nem reális..nem? én a belinkelt home-vidóim számlálója alapján próbálok meg tájékozódni /többé-kevésbé!/..:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 13:36:07

@agresszív kismalac: még csak nem is vicces. és az ötfőst egybeírgyuk még mindég, monnyuk azt éppen pont leszarom.

AtiSnatch 2014.02.04. 13:36:42

@sugargiraffusplumps.: de az én szavazatom a jolidzsóker, uh bebuktad, lévén, hogy borsodi vagyok... :P :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.04. 13:38:06

@sugargiraffusplumps.: Ööööööö
Kihagynám

@Szőkenő Szarvas: Akkor most nyilatkozz! Télleg ilyen szar-e? :D

Manyecska 2014.02.04. 13:39:36

@ColT: hát kérdezte volna meg tőlünk, "szapora trolloktól"!:P:DDD

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 13:41:12

@Dr. Kix: szerintem a jetirol hamarebb latol fenykept mint az ilyesmikrol...
valahogy erdekes modon a fikazok ritkan hasznaljak a tepsifonon levo kamerat amikor indokolt lenne...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.04. 13:43:44

@AtiSnatch: nem rád gondoltam. kivételesen, természetesen :D

szavazok a török helyett is, ő is utálná :D

jjc 2014.02.04. 13:44:30

@jjc: na jó, mégis. jó a poszt.

Trunkel 2014.02.04. 13:46:56

@atpijkamo: kösz. én más iparágban ügyködöm. viszont szeretek utazni. láttam már sokmindent romos retró vendégháztól ötcsillagig mégse nyekegtem sose. Bárhova indultam el nagyjából tudtam mi fog ott várni.

A poszter meg azt tette, ami a leghelyesebb volt abban a pillanatba. Nem tetszett neki, pakolt, elment. Ha marad az se neki, se a személyzetnek nem lett volna üdítő dolog :)
Viszont külön gratula neki, hogy hosszú ideje az első irományozó, aki nem kuponol. :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.04. 13:52:35

@Trunkel: "gratula neki, hogy hosszú ideje az első irományozó, aki nem kuponol"

:)) Legalább.

elwood 2014.02.04. 14:08:14

nekem már a képeken is elég lepukkantnak tűnik.

kalipeter 2014.02.04. 14:35:35

Weboldalon:
...
- Retró szoba

Mi is itt a hiba? Ki is írták.... :)

Türkménbasi 2014.02.04. 14:53:53

Pompás és szórakoztató poszt! Medves meg monnyonle.

Serivor 2014.02.04. 14:55:34

@elwood: Azt még talán elviselték volna, szerintem inkább a fűtés, a csereszobában pedig a bútor hiánya volt a fő baj.

AtiSnatch 2014.02.04. 14:55:51

Azért ez elég ritka, hogy ajvézák valaki posztyát itten, ez csak jelenthet valamit :)

regisz 2014.02.04. 15:00:27

Csodálatos írás! Még egyszer elolvasom! A poszto-ló nem publikál-e valahol novellákat?

2014.02.04. 15:08:02

Ki a tököm tud ilyen fellengzően álművelt, archaikus prózai ejakulátumot ideröffenteni? Fájt az agyam, mire végigolvastam...

kakukk11 2014.02.04. 15:14:07

Régi mondás, de hasznos: Egy fotó többet mond ezer szónál!
De most komolyan, ha írni akarsz írj egy qrva újságba vagy oda ahol ezt értékelik.
Ehhez a poszthoz max 5 mondat kellett volna és minimum 2 kép (ezt ígérték/ilyet kaptunk). Mert így leszűrni bármit is...
Barátom, próbálkozz újra, mert ez harmatgyenge lett.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.04. 15:36:44

@Szőkenő Szarvas: Érdekes, hogy egyesek az egekig magasztalják ezt a borzasztó erőltetett vicceskedő stílust, mások meg ugyanakkor agyfaszt kapnak tőle.

Black Hole 2014.02.04. 15:40:10

Akinek ez a poszt tetszik, az soha többé ne panaszkodjon.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.02.04. 15:42:36

@atpijkamo: Ebben a sportban az a szép, hogy nem vagyunk egyformák.
A Népítéletben szokott lenni egy csóka a Cromájával (Digó limó). Attól meg én mászok a falra, és mások magasztalják az egekig.

Black Hole 2014.02.04. 15:42:47

@atpijkamo: igen, az agyfasz a megfelelő szó rá. Eddig gondolkodtam, hogy mi bajom lett tőle, de Te most megmondtad. Kösz a diagnózist :)

cobre 2014.02.04. 15:45:12

Jól értem, fizettél a szobákért? :O

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.04. 15:45:31

@atörökk: Olvass, baszki!

Ja, ne a cikket, a kommenteket: @atpijkamo:

lutria 2014.02.04. 16:24:10

Bezzeg fotó nincs...

helianthus 2014.02.04. 16:36:26

@Black Hole: fáj a fejem! Ja, fisszafonom, nekem tetszett a poszt. :)

Black Hole 2014.02.04. 16:39:52

@helianthus: na, ezért nem hagytam túrós palacsintát :)

Aureliano Buendía 2014.02.04. 16:54:06

Kismókusok kenyérre is kengetik,
nagymókusok süteménybe is tölthetik.

Aureliano Buendía 2014.02.04. 16:59:29

@poszter: helyesen jártál el, nem vagy kimondott vadász. A nyelvezeten lehetne kicsit finomítani, az elején nagyon modoros volt, a közepére ebből visszavett, a végén megint ráerősített egy kicsit. A kevesebb néha több.

Aureliano Buendía 2014.02.04. 17:01:02

@atörökk: a balesetiről, vagy az előzetesből engedtek ki? Mentőkérdés: detox?:)

Aureliano Buendía 2014.02.04. 17:31:36

@atörökk: remélem, a 3 napos cifra fosás jött rád:)

Atörökk 2014.02.04. 17:35:39

@uraaam:
Rossz hírem van: sajnos nem. Hogy a nyakad nyúlna úgy meg, hogy lássad a hátad közepét :D

nandras01 2014.02.04. 18:22:06

brékingnyúz!
a hír igaz. a homár valóban egyesült a modoros bloggal.
és az első bejegyzés máris hozza, a valaha volt legmodorosabb, legidegesítőbben okoskodó, legfárasztóbban viccelődni próbáló posztot.
minél inkább belelovalta magát a posztoló, annál inkább drukkoltam a medves szálló kedves tulajának és alkalmazottainak.
ha a posztoló ugyanilyen hajmeresztő stílusban jópofizott ott is, akkor örüljön, hogy nem péklapáttal magyarázták el neki a miheztartást.

Aureliano Buendía 2014.02.04. 18:49:49

@nandras01: újabban majd' minden hétre jut egy modoros poszt. Kezdem azt hinni, hogy felnőtt egy olyan önérzetes fogyasztói réteg, mely vélt, vagy valós igazát csakis ebben a stílusban tudja és akarja (ez a legfontosabb) megosztani a Homár pallérozott közönségével. BiSZzos ez a trendy.

Manyecska 2014.02.04. 20:20:31

@atpijkamo: idegállapot kérdése; a szorgos-dolgos homár-kommentelők nincsenek erre felkészülve:P Ha kicsit-mondjuk 50 centivel :P- rövidebb lenne, élvezhető lenne.

phylloceras 2014.02.04. 20:46:20

A honlapjukon, a galéria linken ez van írva: Termek, helységek (sic!)
Legalább a honlapjukon ne ejtsenek sujtóhubát...

megasün 2014.02.04. 22:46:23

"Szállodánkban felújítási munkák folynak, ezalatt egyes szolgáltatásainkat korlátozottan tudják igénybe venni. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!" Ez van a honlapon kiírva.

grgabáró 2014.02.05. 07:50:35

megnézi a honlapot, kap egy olyan árat, ami még a kuponos árhoz sem mérhető, majd mikor megérkezik, a kedves feleség és a gyerekek nincsenek megelégedve és ekkor "jön az én nem ezt foglaltam", nehogy apuci legyen már a hülye! lehet félmillióért is nyaralni és ott kinyalják, ha meg panelpatki, menjen le a jáccótérre és rakjon tüzet a pingpong asztalon, az indiánosdiba meg majd beszállnak a valódi indiánok is :)

Gera 2014.02.05. 08:27:08

Szerintem jó a poszt. Engem a modorosság akkor zavar, amikor valakiből alapból dől, akkor is, amikor nem kéne. Ha valaki direkt csinálja poénból, akkor jókat tudok röhögni rajta.

És persze az is rendben van, hogy elmentek és beszólnak. Bakker, először kapnak egy szobát, ahova nem férnek be(!), majd ehelyett felajánlanak a családnak két távolit, aztán amikor kevéssé meglepő módon ezt se fogadják el, kapnak két egymás mellett levő lomtárat. Tök jó.

Shopping 2014.02.05. 08:44:02

Megnéztem a képeket a weboldalon, és a következőre jutottam.
Na menjen a jó édes anyjába, aki a képeket látván szobát foglal ide!
Azt nem értem miért reklamál? A képeken látszik hogy fos az egész.
Hülye-e a posztoló????

gnme 2014.02.05. 08:53:59

olyan negyven évvel ezelőtti itt minden,
oldtimer

azokra olcsóbb a kötelező biztosítás

ncc1701b 2014.02.05. 08:55:08

Gratulálok az íráshoz, jól sikerült. Az egyetlen ami zavarta az írás felhőtlen élvezetét az, hogy mi is találkoztunk a szálló felejthetetélen kínálatával. Sajnálhatja a szerző, hogy nem volt elég kitartó ha maradt volna akkor megtapasztalja a szálló többi szolgáltatásának a magas színvonalát is. Példának okáért az úttörő táborok hangulatát és ízvilágát idéző menűt, azt, hogy az étterembe az udvaron átvágva jut az ember, tehát télen egy reggeli vagy egy kávé kedvérét is úgy be kell öltözni mint egy sarkkutató. Ha a szálló a szolgáltatás színvonalának emelésébe is annyi energiát fektetne mint a hírlevelek küldésébe (azóta is küldözgetik és nem sikerült leiratkozni) akkor egész jó kis hely lehetne

peter3374 2014.02.05. 09:02:13

@grgabáró: tipikus primitív hozzáállás...csak azt remélem téged is ott baszik át mindenki ahol tud...

gnme 2014.02.05. 09:07:46

@ncc1701b: az üzleti életben is így működik

ha valaki rádszáll, soha a büdös életben nem tudsz leíratkozni róla

végnélkül fognak telefonon zaklatni, a céges és a privát elérhetőségeiden keresztül, és meg fognak alázni ha felveszed a telefont

magyarországon a marketing így működik

jótanács: félévente cserélj szolgáltatót és telefonszámot

a cég pénzügyileg simán elbírja

és nem fognak többé zaklatni, mert fingjuk sem lesz az elérhetőségeidről

Drago Brutic 2014.02.05. 09:31:22

Kedves posztoló, fogadj meg egy jó tanácsot! Amennyiben nincs átlagon felüli írói vénád és stílusérzéked, kerüld a körülményes megfogalmazást. Mert amit te szellemességnek vélsz, az olvasónak úgy jön le, hogy egy körülményes, mesterkélt, műmájer stílus. Ami egy ilyen jellegű blogon nemcsak felesleges, de rohadt zavaró is. Bizonyára sok mindenhez van tehetséged, az íráshoz sajnos nincs.

isti77 2014.02.05. 09:40:22

Elég visszataszító a stílus, bár gondolom, eredetileg humorosnak szántad, de ehhez sajnos tehetség is kell.
Gondoltál már arra, hogy lehet, egyszerűen csak nem értették meg, mit akarsz, ha ott is így adtad elő magad?

Drago Brutic 2014.02.05. 09:48:15

@Drago Brutic:
Hogy egy kicsit okulj is:
"Mert hát mi más is vezetné tollamat billentyűzetemet, mint a kicsinyes bosszú és az öncélú lejáratás szándéka a Medves Hotellal szemben, ahol családommal merő óvatlanságból kis híján sikerült eltöltenünk pár örömteli és feledhetetlen napot a két ünnep között?"
Bonyolult, logikailag inkoherens mondatszerkezet, képzavar.
"Rólam azt kell tudni, hogy egy tanulatlan fráter vagyok..." szócséplés, a témától teljesen indifferens önreflexió.
"katicabogarak jobb sorsra érdemes tetemei idézték" felcserélt jelzős szerkezet, újabb képzavar.-
"Körbenéztem, s láttam családom tagjain a meghatottságot, feleségem talán egy könnycseppet is elmorzsolt titokban, gyermekeim pedig némán, megilletődve adták át magukat e történelmi pillanat nagyságának. " Bántó közhelyesség, amolyan újságírói stílus, klisék.

ttibike 2014.02.05. 09:49:41

A posztoló minden sorát igazolni tudom. Ha megnézte volna a honlapon felsorolt szolgáltatások fizikai megtestesülését, még írt volna 200 sort szerintem. Mi nyáron voltunk ott. Két dolgot mindenképp le kell szögezni előre: a szállás nagyon olcsó, és a környék nagyon szép, tökéletesen ki lehet kapcsolódni a vidéken. Nagyjából itt véget is érnek a pozitívumok.
A szoba szűkös, retró bútorok, eredeti állapotukban mumifikálódva. Biliárdasztalon még vagy 30 éve egyik Piedone filmben látott módon keletkezett egy méretes hasadás, tekepálya gyakorlatilag nem működik, a golyók mintha egy frédi-béni filmhez lettek volna kőből kifaragva, rengeteg lyukkal nehezítve a játékot. Fürdő szó szerint jéghideg: belelógattam a lábam, hátha hozzászokom és belemerülhetek, 3 perc múlva jégcsap lógott még a hónaljkutyámon is. Állítólag napelemek melegítik. Biztos nem sütött a nap mikor ki akartuk próbálni. Szauna soha nincs befűtve. Gyerektáborok vannak a Medvesben, csak a kevés alvásigényűek menjenek oda, mert éjfél előtt nincs alvás a zsivajban, reggel 6 körül pedig elkezdenek dobogni a kis lábacskák a folyosón. A beígért wifi csak a büfében működik, esetleg a recepción, de az emeleteken nem. A reggeli egy macskának elég, vacsora sima menzai szint, de elmegy, a pincér viszont nagyon rendes, megnyerő alak. Recepció telefonon kedves, személyesen pokróc.
Viszont megjegyzem még egyszer: a környék hazánk egyik legszebb, méltatlanul alulértékelt vidéke, azóta visszamentem még egyszer, és megyek is még, csak nem a Medves hangulatszállóban szállok meg.

Mrs.Columbo 2014.02.05. 10:03:04

Bocs, de ha valaki egy ennyire undorítóan modoros szöveget hoz össze, még az sem állja meg szó nélkül, aki amúgy nem egy nyelvtannáci másodállásban. Broáf.

Mrs.Columbo 2014.02.05. 10:13:52

Egyébként nem értem, hogy mit várt a család? Mire számított a honlap alapján? Tényleg érdekelne.
Megnéztem a Medves honlapját és a galériában egyértelműen látszik, hogy bár fizettek egy vagon pénzt egy ingatlanfotósnak, hogy lőjjön szebbnél-szebb képeket, de egyértelműen látszik, hogy a szobák kicsik, és lepukkant szocreál bútorok vannak, ízléstelen kiegészítőkkel.

Vagy azt gondolták, hogy ez pl. csak a szoba előtere?
kepek.medves.hu/img/galeria/kepek/3.jpg

miva? 2014.02.05. 10:37:31

Valóban@Drago Brutic: Ezért kellene blogolótanfolyam elvégzéséhez és sikeres vizsgához kötni a posztírás jogát. Kellene még trollvizsga anyázáshoz, kommenttanfolyam (esetleg okoskodó, nyelvtannáci vagy stíluspallér szakiránnyal) és blogolvasó szakvizsga.
Engem eleve zavar az is, hogy a villamoson olyanok is beszélhetnek, akik fényévekre le vannak maradva írófejedelmeinktől, és nem csak stílusban, hanem mondanivalóban is gyengék. Legyen már olyan mindenki amilyennek lennie kellene! Egy csilláros parkettos táncszalon szarkazmus nélkül, hónapokig csiszolt posztok, ez legyen az internet jövője!

miva? 2014.02.05. 10:52:32

izé, ementünk a családda medvesbe mer jó voolt a kép az internetén, de hideg volt, meg a másik szobába nem volt ágy, aztán eljöttünk, de drága.

Ugye mennyivel szebb?

jusztsemmondommeg 2014.02.05. 12:02:16

Én is voltam ott, de ésszel: az olcsó faházakba mentünk (rengeteg kutyával és úgy 15 fővel). Önellátók voltunk, így előre lebeszéltem, hogy rezsót és hűtőt tegyenek be az egyik előtérbe (ingyen!). Mikor mindenki minden elektromos cuccot bedugott, amit hozott, leégett a biztosíték/vezetékek :D Ezek után megkaptuk az egyik közeli nagy közösségi teret saját használatra (ezt is ingyen), ami jól jött, mert az eső elől oda vonultunk be a kutyákkal, meg ott főztünk, ettünk. Másnap amúgy megjavítottak mindent, de maradhattunk a teremben végig. A hűvös időre tekintettel pedig felajánlották, hogy a főépület 2 fürdőszobájába járjunk tisztálkodni. Az uszodai víz azért hideg, mert a bányából van, nem vezetékes, de lehet vele edzeni a sarkvidékre ;) Mindenesetre nekem nem okozott csalódást a hely ennyi pénzért, a segítőkészség meg nagyon megvolt bennük, a környék meg túrázáshoz tökéletes.

BenyoBoy 2014.02.05. 12:27:37

A posztoló írhatna egy könyvet, én könnyesre röhögtem magam az íráson! :D

Drago Brutic 2014.02.05. 15:24:04

@miva?: Nem, pont az ellentétét írtam. Egy fogyasztóvédelmi blogon szorítkozzunk a tények egyszerű leírására. Bárki bármit írhat. De felesleges művészieskedni, erőltetett stílussal elvonni a figyelmet. Sajnálom, hogy sikerült félremagyaráznod.-

mrZigi 2014.02.05. 16:32:18

Tetszett a poszt. Ironizálás egy közel sem egyszerű műfaj, csak intelligens ember képes rá. És itt átjött.
Gratula.

pUxlock 2014.02.05. 22:09:10

nem csodálom, hogy nem tetszik az írás pár kommentelőnek.Ugyanis a saját kiparódizálásukat látják benne.Annak a felsőbbrendű stílusnak, amivel leoltanak minden posztolót még akkor is ha éppen igaza van.
de ez a homár lényege :D
süti beállítások módosítása