Tékozló Homár

Önkényes bankkártyacsere a CIB-nél (frissült)

2014.02.05. 12:53 | jackyll | 124 komment

Mclean lejárt MC bankkártyája helyett VISA-t kapott a CIB-től, amiről azonban előtte elfelejtették értesíteni, ezért minden számláját megszüntette cserébe:

Körülbelül 12 éve voltam a CIB Bank ügyfele, és több mint 14 éve már dombor nyomott MasterCard kártyákat használtam, amikor a lakossági folyószámlámhoz tartozó bankkártya lejárt. Elöször meglepett, hogy PIN-kódos levelet is kaptam, mivel a bankkártya cserénél a régi PIN megmarad. A legnagyobb megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy a bank a cserénél nem a korábbi szerződés szerinti MC Standard kártyát, hanem egy VISA Inspiron-t küldött ki.

Csodálkozásomnak adtam hangot a telefonos ügyfélszolgálaton, mivel ilyen kártyát nem rendeltem, nem kértem, nem akarom használni.... A Call Centeres kolléga elmondta, hogy a banknál megszüntek az MC alapú kártyák, kivéve az MC Goldot.... hmmm aranykártya, éves díj kb 2-3-szorosa a jelenleginek.... megkérdeztem, hogy akkor milyen úton-módon juthatok hozzá a régi kártyámhoz? Sehogy. A bank megszüntette az MC-vel a szerződését? Nem, dehogy, de azok a kártyák már nem igényelhetők. Szuper, de én meg a VISA-t nem igényeltem. Na erre nem tudott mit mondani.

Elsétáltam a hozzám legközelebbi CIB Bankba és az összes számlámat felmondtam (1 magán, 3 céges) az összes kártyával együtt. Itt ismét megkérdeztem, hogy  bank felmondta az MC-vel a szerződést? Igen, fel.

Egyébként tájékoztatásul, hogy miért verem annyira magam az MC-n.

  1. nem csak az MC-n verem magam, hanem azon, hogy nem tájékoztattak, hanem egyszerűen csak kiküldtek egy bankkártyát, amit meg sem rendeltem gondolván, hogy majd úgyis lenyelem a békát.
  2. A VISA dollár alapú elszámolást használ, tehát ha EUR alapú tranzakciót végzek (netes vásárlás), akkor kettő tranzakciós díjat kell kifizetni (ezt elfelejtik a VISA igénylésnél elmondani)
  3. Az MC-nek van egy szuper alkalmazása az MCM, amivel az elmúlt hónapban céges és magán kifizetéseket is csináltam több, mint 650.000 Ft értékben az otthonomból (se posta, se bank, se dugó, se sorban állás, se idegeskedés -  imádom!) a VISA nem tud ilyet felmutatni.....


Gratulálok a CIB-nek, így kell elveszteni egy régi ügyfelet (ja és az összes geek ismerősöm, aki annak idején rámozdult az "Év Internet Bankjára" ugyanezt gondolja és már megszüntették vagy nagyon hamarosan megszüntetik a CIB-es számlájukat).

UPDATE 02/06: Megérkezett a CIB mindenre kiterjedő válasza:

Kedves Mclean, Jackyll és Homár!
 
Sajnáljuk, hogy a CIB bankkártyájának cseréje során a fenti cikkben írt tapasztalat érte ügyfelünket, melynek következtében megszüntette bankunkban vezetett bankszámláit. Szeretnénk a bejegyzést észrevételeinkkel kiegészíteni, reméljük, ez segít abban, hogy egyértelművé váljon, hogy a kártyák cseréje milyen módon történt. Ezért kérjük, hogy a bejegyzést az alábbi tartalommal egészítsék ki.
 
A bankkártya használat népszerűségére felelve a CIB Bank új betéti bankkártyafajtákat vezetett be 2013. december 1-től, melyek felváltották egyes korábbi bankkártyáinkat. Ennek megfelelően szűnt meg a Mclean által használt MasterCard Standard bankkártya és helyette a Visa Inspire dombornyomott kártyánkat kínáltuk számára. Hogy miben nyújt többet ez a bankkártya? Például 11 ország mintegy 10 000 Intesa Sanpaolo logóval ellátott készpénzkiadó automatájából vehet fel készpénzt korlátlan alkalommal, díjmentesen külföldi utazásai során. Ezenkívül fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a bankkártya cseréje az ügyfeleknek semmilyen hátránnyal nem járt, azaz legalább azonos szolgáltatási színvonalat biztosít és természetesen díj- és költségnövekedést sem okoz a változás. A Visa típusú bankkártyák belföldön és külföldön egyaránt kényelmes és praktikus, széles körben elfogadott, biztonsággal használható fizetőeszköznek tekinthetőek.
 
A bankkártyák cseréjéről szóló tájékoztatás:
Ügyfeleinket természetesen több módon is tájékoztattuk a változásról. A kártyacsere 2013. december 1-én meghirdetésre került a kondíciós listákban, mely hirdetmények kikerültek a honlapra és kifüggesztésre kerültek a fiókjainkban is 2013. szeptember 30-án. A 2013. szeptember 30-ai keltezésű számlakivonaton is felhívtuk ügyfeleink figyelmét a változásra, valamint a cseréről részletes tájékoztatást helyeztünk el a honlapunkon is. A bankkártya postázása előtt külön levélben elküldtük az új bankkártya PIN kódját, mely levélben ismételten felhívtuk a figyelmet a korábbi kártyatípus megszűnésére (ezért kap új PIN kódot az ügyfél, lejárat esetében valóban nincs új PIN kód), valamint az új kártya előnyeire és az azzal kapcsolatos tudnivalókra. Sajnáljuk, hogy ha a fenti tájékoztatások nem voltak elég figyelemfelkeltők.
 
A Visa dollár alapú elszámolásáról:
Ha EUR-ban történik a vásárlás egy HUF alapú bankkártyánkról, akkor mind Visa, mind MasterCard kártyák esetében azonos konverzió történik a bank EUR-HUF deviza árfolyamán a vásárlás könyvelése során. Régebben volt ebben eltérés, talán ezért a félreértés. Ma már azonban nincs, tehát nincs a feltételezett EUR-USD, majd USD- HUF konverzió Visa kártyáknál sem. Erről részletesen tájékozódhat az ügyfél a kártya devizaneme, a kártyatársasági márka és tranzakció devizaneme függvényében a Bankkártya Kondíciós Lista Magánszemélyek részére 9-10. oldalain látható táblázatból. Visa Inspire dombornyomott kártyánk elérhető EUR és USD devizanemben is, így e devizákban való költések céljára előre ismert árfolyamon válthat a banknál pénzt számlái között, deviza árfolyamon (vagy fizethet be ezen devizanemű számláira saját forrásból), így azt később további konverzió nélkül is költheti.
 
A CIB Banknál elérhető MasterCard kártyákról:
A CIB Bank kínálatában továbbra is elérhetőek a MasterCard bankkártyák több szolgáltatási szinten. Egyrészről a MasterCard Café hitelkártyánk, amely az egyik legkedvezőbb árú, a kártyabirtokos által alakítható szolgáltatásokat tartalmazó hitelkártya. Másrészről elérhető a MasterCard Gold kártya (betéti és hitelkártya formájában is), mely valóban egy magasabb díjú kártya, azonban lényegesen több, értékes szolgáltatást tartalmaz mint egy átlagos kártya.
 
Bízunk benne, hogy Mclean tapasztalata nem fog ismétlődni bakunkban és a fenti információk tovább segítik ügyfeleink tájékozódását kártyakínálatunkban.
 
Üdvözlettel:
Szinai Ádám
kommunikációs vezető
CIB Bank Zrt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2014.02.05. 13:39:59

@É2I: a cib ki akar vonulni innen kelet-balkánról. de ezt nem lehet, mert nem tud megszűnni, sem eladni.
ezért hibernálja magát, és szarik az ügyfelekre.

Manyecska 2014.02.05. 13:40:58

@igazságos: nem valószín, csak agyára ment a Homár, inkább:)

Trunkel 2014.02.05. 13:41:21

@igazságos: akkor ezek szerint, nemcsak homár sikersztori a vállalkozó barátunk, de az életben is egy sikeres ember, hogy nem hagyta magát így behálózni.
Ezért felesleges személyeskedni.

Atörökk 2014.02.05. 13:47:48

@sugargiraffusplumps.:
Aszondod, rajtanyerni semmi esélyem?

Atörökk 2014.02.05. 13:48:50

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Nem, már nincsenek.
No de ne csetellyünk.

Atörökk 2014.02.05. 13:50:23

@Trunkel:
Szerintem te még új vagy itt ;)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.05. 13:53:08

@atörökk: semmi, de semmi. csak magad alól húznád ki a gyufát.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.02.05. 13:53:51

@igazságos: az én agytekervényeimnek semmibaja.
Te viszont furán látod a világot, bár számomra ez nem okoz problémát.

Atörökk 2014.02.05. 13:54:16

@sugargiraffusplumps.:
Igazad van, nem akarom magam alatt ásni a fát!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 13:57:55

@igazságos: kivetelesen!!! lehet igazsagod igi
a nagy felhaborodas es szittya indulat utan / megszuntetett kartyak es bankszamlak/
lehet a masik banknal nagyobbat fog szopni
/az en bankom visa-t adott, semmi gond vele
a creditkartyam MC, azzal sincs...

/azt nem ertem, hogy visa-val miert nem tud net-en fizetni?/

Manyecska 2014.02.05. 14:01:22

Menj át az OTP-hez!
:D

napalm 2014.02.05. 14:01:33

hétfőn lejárt a cib-es lekötött bankbetétem.
kedden felhívott az ügyintéző kisasszony a bankból hogy felhívja a figyelmemet a lejárt bankbetétre és nehogy újra bankbetétbe tegyem a pénzecskémet mert az már csak 2% alatti kamatot ad.
ilyen is van.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.05. 14:02:29

@hagyma:
Mer a visa nem fér be a floppy nyílásába.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 14:04:34

@dr. phil. Sün‼ ツ: erre nem gondoltam
probalja meg hosszaba bedugni, ne keresztben

elwood 2014.02.05. 14:06:44

@hagyma: valamilyen mobilalkalmazással fizetett mindenhova ami csak mc-ra van.

mondjuk én internetkártyát használok, pont a cibtől, lehet meg is fog szűnni.

Manyecska 2014.02.05. 14:08:46

@elwood: mondom én, az OTP-hez kell menni, van webkártyájuk stb.:D

AtiSnatch 2014.02.05. 14:14:54

nekem magyar kártyám van, igaz nem is lehet vele a MC'Donaldsba' fizetni...

Atörökk 2014.02.05. 14:15:14

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Keresztbe nem jó mer' úgy nem tuggyák leolvasni a csippet.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.05. 14:19:12

@AtiSnatch: De azért Te is felháborodnál, ha a piros hetesedet kicserélné valaki egy makk kilencesre nem? D

Manyecska 2014.02.05. 14:19:55

@AtiSnatch: a tökalsóddal fizettél? jesszus!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.05. 14:20:33

@AtiSnatch:
Én fhanszia kártyát használok, abba van csóker!44!

@atörökk:
Pont ezt feszegettyük, hogy hosszába kéne betuszkolni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 14:23:19

@dr. phil. Sün‼ ツ: na ez a torokk baja
Igit is keresztebe akarja leolvasni

AtiSnatch 2014.02.05. 14:27:01

@Jani haverja: az attól függ hányan fájerozunk, ha öten, akkor mindenképp :)

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: te vagy az én tökfilkóm. :)

@dr. phil. Sün‼ ツ: na azé nem kéne annyira felvágni, azzal is csak békát vehetc...

Black Hole 2014.02.05. 14:30:08

@igazságos: harcolj! Neked van igazad, oszd ki őket!

Manyecska 2014.02.05. 14:32:36

@AtiSnatch: azt ilyen Sz.r-kártyád van?:D

AtiSnatch 2014.02.05. 14:34:42

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: az iginek van valami kártyája, kérdezd őt :)

@Black Hole: ő a krupié?

kell az 2014.02.05. 14:53:19

hagyma · 2014.02.05. 13:57:55
Érdekes nekem Ersténél Visa Electron van(ez a legolcsóbb), és nem csak európai web shopba simán tudtam vele fizetni

Amúgy néztéttek hogy pofátlan módon megemelték a számlavezetési díjakat, márt mint az új számlák esetén
Decemberbe akartam váltani Erstén belüll ügyintéző mondja hogy várjak mert lesz új, hát lett is csak piszok drága

kell az 2014.02.05. 14:54:24

hagyma · 2014.02.05. 13:57:55
Érdekes nekem Ersténél Visa Electron van(ez a legolcsóbb), és nem csak európai web shopba simán tudtam vele fizetni

Amúgy néztéttek hogy pofátlan módon megemelték a számlavezetési díjakat, márt mint az új számlák esetén
Decemberbe akartam váltani Erstén belüll ügyintéző mondja hogy várjak mert lesz új, hát lett is csak piszok drága

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.05. 14:54:27

@hagyma:
Pedig az igit hosszábba kell, ez nyilvánvaló.

@AtiSnatch:
Ez nem felvágás, pusztán a tény.
A tényre válaszolj!!44

AtiSnatch 2014.02.05. 14:55:40

@dr. phil. Sün‼ ツ: tényem az nincs, csak fosok...hazudva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 14:59:13

@dr. phil. Sün‼ ツ: egyertelmu
a ket cickoja kozott lehuzod a visa kartyat
es alul megnyilik a penzkiado/bevevo/

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.05. 15:08:47

@AtiSnatch:
Mé nem veszel magadnak?

@hagyma:
Akkor nem úgy működik, mint egy kaller.
Mer annak nem volt kártyaleolvasója a farpofáji között.
Lehet, az igi szakmát tévesztett.
Kallernek kellett vóna mennie.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 15:12:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: meg nincs lekesve
amugyis megfigyelesem szerint a kallernok , az atkosban legalabbis, igen bogyosek voltak
meg a trafikosnok

ferand1979 2014.02.05. 15:56:01

FOTEX cégcsoportban dolgozott a Feleségem. Cég által fizetett CIB folyószámlát nyitottak és bankkártyát adtak a dolgozóknak. Egy ideig oda utalták a fizetéseket, de egy idő után kérhetted, hogy más bankhoz utalják. Szó mi szó, feleségem csak arra használta a CIB folyószámlát, hogy ott elhelyezhessen havi 15.000-t, hogy ne költse el...
A megtakarított pénzt egy összegben vette ki bankfiókban, amikor építkeztünk.
Érdekesség, hogy meg szerette volna tudni a tele-kódját, vagy valami biztonsági kódot... Együtt voltunk a bankfiókban, és szokásunkhoz híven együtt ügy intézünk, nem lévén titkunk egymás előtt. Az ügyintéző hölgy nagyon meg volt illetődve.. Próbálta a Feleségemnek mondani, hogy nem adná ki azt a kódot, csak neki személyesen... Végülis leírta egy papírra, és odanyújtotta a Feleségemnek. Utólag kiderült, hogy az a kód az én keresztnevem betűi visszafelé olvasva volt, és az Ügyintéző attól félt, netán nem az én nevem után lett ez a kód kitalálva, hanem talán egy más férfi után... Ezért tepert, hogy nem adná ki csakis a feleségemnek...
Akkor szüntette meg ezt a számlát, amikor a cége már nem akarta utána fizetni a folyószámlás költségeket, és felesleges volt két banknál vezetnie folyószámlát.
Egyértelmű volt, hogy valaki a több száz, vagy több ezer ügyfelet "odavitte" valamiért cserébe, lenyelették a céggel egy ideig a céges folyószámla fizetést, majd egszercsak megszüntették.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.05. 16:07:25

@ferand1979: És még mindig "dnaref" a feleséged banki kódja? D

Bocs, de ezt a Lencsés Pistás dolgot nem hagyhattam ki. :)

igi1 2014.02.05. 16:08:37

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem szeretm a cigànyokat = kallerség kitárva.

ferand1979 2014.02.05. 16:11:32

@Jani haverja: nem, mert megszüntette azt a folyószámlát.. Egyébként pedig ha így gondlkodol, akkot 9791dnaref lenne...
ferand a nicknevek, a keresztnevem András... Na ennek van vicaverza betűfelsorolása... ha érted...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.05. 16:17:52

@ferand1979: Értem én, csak olyan régen kommentelt ide a Lencsés István nevű kommentelőtársunk, hogy kénytelen voltam megidézni a szellemét :)

Ő ugyanis mindig azon méltatlankodott, hogy miért nem kommentelünk saját névvel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 16:19:16

@igi1: "kallerseg kitarva"
freudi elszolas

igi1 2014.02.05. 16:23:25

@hagyma: csak ipaddel írok, amit nem megtakarításomból vettem

És még mindig hiányolom azt a részt, h mennyivel járt jobban a poszter a felmondással.

ferand1979 2014.02.05. 16:25:19

@Jani haverja: és valószínűsíthetően ő sem saját névvel kommentelt, csak kitalálta a Lencsés Istvánt-t...
A rendszer ajánlott fel hogy nick névvel lehet kommentelni.. Én vállalom a teljes nevem, ha kell...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 16:26:00

@igi1: tuti, hogy mindent osszevetve, szarabbul fog jarni
de hat ragaszkodott a kartyajahoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 16:27:12

@ferand1979: ha otthon elsz, ne tedd
en is csak innen mertem:)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.05. 16:29:26

@ferand1979: Nekem teljesen rendben van, hogy mindenki nicknévvel kommentel (én is), csak éppen a Lencsés István nevű trollnak nem volt ez rendben. Aztán eléggé hülyét csinált magából, és szép lassan eltakarodott hál' Istennek :)

Azóta viszont a Lencsés István egy fogalom itt is, meg néhány más blogon is :)

Atörökk 2014.02.05. 16:30:49

@ferand1979:
De, saját néven tolta :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.05. 16:34:29

@atörökk: Sőt, még kommentelt a felesége is, meg az anyukája is :)

elwood 2014.02.05. 16:37:22

@kell az: "pofátlan módon megemelték a számlavezetési díjakat"

de nehogy azt gondold, hogy a bankkal szedetik be az adókat. gondold inkább azt, hogy pofátlanok.

Atörökk 2014.02.05. 16:37:54

@Jani haverja:
Tényleg saját néven tolta, még az FB profiljában is gyönyörködtünk :D

Aureliano Buendía 2014.02.05. 16:56:42

Még szerencséje a poszternek, hogy nem társkártyás volt. Az van olyan megalázó, mint hostess-nek lenni a Madarasban.

azbest 2014.02.05. 17:05:53

Jelen esetben valószínűleg a poszt-toló a hibás. Nem cak poénból, hanem konkrétan.

A havi bankszámlakivonat végén mindig szerepel mindenféle figyelmeztetés a közelgő változásokról. Az sem számít, ha nem kér papír kivonatot, mert az elektronikus kivonat is tartalmazza ezt.

A kártyák kivonásáról, cseréjéről már jópár hónapja rendszeresen voltak értesítések.

Legfeljebb azért panaszkodhat a poszt-toló, mert a bank nem küldött ki egy kisasszonyt, aki kibontja a levelet és felolvassa neki hangosan.

Ha online külföldi vásárlásról van szó, akkor van nekik internetkártyájuk is, ami direkt erre való és éppen MasterCard. De már a földi halandóknak adott Visa inspire chipes kártyájuk is alkalmas netes vásárlásra. Szóval még választani is lehet, hogy melyik fajtával fizetek. Persze az internetkártya a hozzá tartozó elkülönített számlával célszerűbb erre.

Nekem online számlacsomagban nem is kerül egy vagyonba ez az egész. Persze amióta rezsit kell csökkenteni, azóta sok díj emelkedett.

Franci123 2014.02.05. 17:32:49

@igazságos: 1. céges hitelt simán át lehet vinni az új bankba. 2.lekötésre úgyse olyan nagy a lóvé, nem sokat bukik. 3. a CIB-nek nincs LTP-je.Azok meg saját számlát írnak elő, lsd. Erste, OTP

igazságos 2014.02.05. 17:41:22

@Franci123: átvinni mindent átlehet, csak ráfizetéssel.

Lekötés az attól függ, hogy mire és mennyit. Pl. ha már van 4 éves lekötésed, értelmetlen megszüntetni a számlát, ha ötévesre kötötted le a kamatadó miatt.

De nem ez a lényeg, hogy akinek megtakarítása nincs, az könnyen beszél, és könnyebben léphet le, hanem azt mondtam, hogy ÚGY MEGYÜNK ÁT MÁSIK BANKBA, hogy TUDJUK: JÓL VÁLTOTTUNK. Oszt utána lehet nyilvánosan kérkedni, hogy milyen ügyesek is vagyunk, és rohadjon meg a CIB.

Nem értem, miért nem jut el ez az agyatokig, hogy ÜZLETI ÉLETBEN NINCS HIRTELEN FELINDULÁSBÓL DÖNTÉS, és LELÉPÉS, KÖTÉS.

Itt hibázott nagyot a poszter.

Cseber Lajos 2014.02.05. 17:47:27

Én is CIB-es voltam, aztán tavaly megszüntettem a számlámat náluk. Nekem csak annyi volt velük a bajom, hogy a kezdeti legolcsóbból a legdrágábbak lettek. Bementem a fiókba, hogy akkor fájront. Volt még a számlámon valami 14.000 forint, mondtam, hogy azt felveszem kp-ben, aztán akkor megszüntetjük a nullás számlát. Na igen, de a pénzkivétnek díja van, és így mínuszba kerülne a számla, és emiatt nem lehetne megszüntetni. Mondtam, hogy a pénzkivétel díját kifizetem készpénzben. Azt nem lehet, mert azt a számláról kell levonni.

Na most itt befigyelt egy kis matematika: azt kellett volna kiszámolni, hogy mennyi az a felvehető összeg, amihez ha hozzáadjuk a pénzfelvétel díját (ami szintén függ a felvehető összegtől), akkor a kettő összege pont kiadja a számlán lévő pénz összegét. Ezt a másodfokú egyenletet sajnos nem sikerült ott helyben megoldani, ezért azt mondták, hogy inkább utaljam át a pénzt a netbankon keresztül egy másik számlámra. Persze annak is van díja, de azt megnézték, és az egy fix összeg, amit leírtak nekem egy papírra. A fiókban valami miatt nem lehetett használni a netbankot, így aztán otthonról kellett átutalni a pénzt egy másik számlára. De csak kellett volna, mert nem lehetett, kiírta a CIB netbankja, hogy fedezethiány esete lépne fel.

A fiók aznapra már bezárt, ezért másnap felhívtam őket, hogy most mégis mi a helyzet. Elnézést kértek, a kolléganő rossz sort nézett a táblázatban, és nem annyi az annyi. Mondtak két új számot. Így már át lehetett utalni a pénzt, és a számlámat ezután sikeresen megszüntették. Ebben nagy szerencsém is volt, mert 12 forint mínusz így is felmerült, de ezt nem vették észre, én pedig nagy ravaszul nem szóltam. Igaz, azóta nem megyek arrafelé, mert hátha elkapnak emiatt.

Ez egy szó szerint igaz történet. Mindenkinek ajánlom őket.

igazságos 2014.02.05. 17:53:20

@Cseber Lajos: szóval megloptad a bankot és még büszke is vagy rá.

Nem mondták még neked, hogy ne plakátold ki, amikor bűncselekményt követsz el? :DDD

Franci123 2014.02.05. 18:17:43

@azbest: nem az volt a gonda, hogy a visa nem alkalmas a netbankolásra, hanem a visa először dollárból ezróba konvertál, és utána forintra.

Franci123 2014.02.05. 19:11:34

@igazságos: De hát nem tudhatjuk, van-e olyan terméke, ami a bankhoz kötné. Nekem is 3 céges számlám van az Unicreditnél, nagyon durván felment az ára. Körbenéztem a piacon, minden további nélkül váltottam volna, de sehol nem volt jobb kondíció.Lakossági oldalról pedig elmentem, mert, ha még a kamatadón bukom is, a havi 500-1000 Ft-os számlavezetést, ami a 0 helyett lett,váltom, kiszámoltam, még akkor is jobban jártam. De mivel ezeket az infókat nem tudjuk a posztolóról nem jelenthetjük ki, hogy rosszul döntött.

igazságos 2014.02.05. 20:29:47

@Franci123: de ez az, az ott nincs leírva, hogy KÖRÜLNÉZETT VOLNA, mielőtt lelépett.

Vágod, hogy ezt magyarázom? Meg te is, oszt assziszed, hogy mást mondasz, de nem.

A szövegben az van, hogy villámgyorsan lelépett, mert a kártya kell neki, és pont.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.05. 20:34:57

@igazságos: az újonnan tanult, vagánynak tartott szavakat mindig emeld ki, kapitális karaktersor formájában, köszönöm!
"NINCS HIRTELEN FELINDULÁSBÓL DÖNTÉS, és LELÉPÉS, KÖTÉS."
Szerelmi kötésre is áll e okosság? Te nem okítasz tőzsdét? Ha elég hangosan okítod a gazdagodni vágyókat, szerintem sikeres lehetsz.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.05. 20:37:33

@ferand1979: nem tudom eldönteni, hogy ügyintézőke részéről egy empiátia, női lojalitás, esetleg valami teljesen más. Magából indult-e ki és dögkútba való fatty-e vagy megható sztorit produkáló csupaszív kisasszonyság?

igazságos 2014.02.05. 20:41:50

@Kellemes Zérókomponista: most mé hagyod ki FÉLIG a másik mondandóját? Dilis lettél?

Franci123 2014.02.05. 20:47:57

@igazságos: De annyira nem lehet hülye, hogy nem néz körbe. Kondíciós listák tanulmányozása 2 óra. Utána léphet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 21:09:43

@Franci123: nade nem erted Igi gondolkozasmoggyat
es most igaza van
ez hianyzik a posztbol:
"Elsétáltam a hozzám legközelebbi CIB Bankba és az összes számlámat felmondtam (1 magán, 3 céges) az összes kártyával együtt. Itt ismét megkérdeztem, hogy bank felmondta az MC-vel a szerződést? Igen, fel."

....
es atmentem a Nagy Dezsma Bankba, nyitottam tok ingyen uj szamlakat, kaptam ingyen MC kartyakat, feleannyiba kerul minden es mindenki heppi

gabors 2014.02.05. 21:39:46

na magyarorszag jobban teljesit ...

igy kell csinalni ... hasonlot csinaltam en is itt az akkori Chemical bank hasonloan kuldott nem kert szar kartyat nem emlekszem miert nem akartam de a szamla nyitaskor amit szemelyesen csinaltam mar nyomtak mondom nem kell. kb 6 honap jon a kartya bemegyek visszaadni ujra nem kell.

ismet kb 6 honapra jon megint ... szemelyesen bementem es ahogy a posztolo is es minden szamlat ott helyben megszuntettem es bank csekket kertem ... jott fonok hogy meggyozzon meg hogy tudna segiteni mondtam most mar sehogy

pedig maceras volt kicsit, mert oda ment a fizetes es nalunk mar 15 eve csak atutalassal lehet fizetest kapni elso honapban a ceg hajlando csekket adni a sajat bankjabol de annyi... kredit kartya stb

de szerintem pont igy kell hogy vegre Mo-on is a fogyasztot komolyan vegyek bankban etteremben (adjanak vizet ingyen pl), stb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.05. 21:56:45

@gabors: hat nem tudom, nekem sosem kuldtek kartyat ha nem kertem
ha megis kuldtek volna es nem kell akkor nem aktivalom es jonapot

zbzbzb 2014.02.05. 23:37:46

@azbest: na apám tecsem vagy képben. Pont ugyanígy szopatott be a cib az internet kártyával.
Ugyanis az is visa lett, kész.
Lehet neked is fel kéne olvasni a zinternetet :)

Nem tudom mi lett ezekkel, tisztára meghülyültek. Megyek is tőlük én is, kiccsaláddal együtt, nem baj, csak macera.

gabors 2014.02.05. 23:51:51

@hagyma: de kuldenek ilyen olyan evfordulokkor kuldik a kartyat automatikusan mondom ez legalabb 10 eve volt ...

de mostanaban is jon a kartya automatikusan mikor lejar 1-2-3 ev attol fuggoen melyik ... es keres nelkul jott peldaul a banktol a chippes kartya ami itt ujdonsag de manapsag mar defacto szabvany az EU-ban

csak mondom Te bankod lehet jobb es nem akar radsozni valamit ami csak nekik jo

Willy 2014.02.06. 09:01:17

Kedves Postoló,
1, Ebben igazad van, szólhattak volna. Azonban a legtöbb ügyfél (értsd: egysejtű) még a pin kódját is a kártya hátoldalára írja... Mégis mit írtak volna? Ha nem írsz vissza, hogy nem kell akkor cseréljük Visa-ra?
2, Ez a kettős konverziós baromságot felejtsd el, nem ezért lehet néha kettős konverziód. A te számlád valutanemétől és a a vpos fizetés valutanemétől függ.
3, mármint úgy érted, hogy azon a 100 helyen ami ezt az extra fizetési módod elfogadja? (itt értsd: ez egy új fizetési mód...)

pantlikaskiralylany 2014.02.06. 09:18:41

@igazságos: az én cégemnek sincs semmilyen olyan kötelezettsége a bankkal, ami miatt nem hagyhatnám ott őket, ha berágok. Nyilván azonnal nem lehet megszüntetni, mert az ügyfelek miatt kell átfutás, de a pénzemet át tudom irányítani máshova, és egy-két hónap alatt fel lehet mondani.
Egyébként igaza volt, nyilván nem okozott magának extra veszteséget ezzel a lépéssel.
Nekem évekkel ezelőtt volt CIB-nél megtakarítási számlám, ami ingyenes volt, majd elfelejtettek szólni, (se levél, se e-mail, se sms) hogy egyszer csak fizetős lett... Mivel a pénz le volt kötve, a 6 hónapi számlavezetési díjra kényszerhitel kamatot vetettek ki... Majd a következő meglepetés, hogy az eredetileg ingyenes sms szolgáltatás, miszerint beléptem az oldalra stb (megtakarítási számláról van még szó mindig, nem folyószámláról) egyszer csak 50 Ft-ba került/sms....
Na rövid úton én is megszüntettem ott a megtakarításomat....

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.06. 09:29:38

Az volt már hogy én magyar kártyát használok?

ÉkaRéka 2014.02.06. 09:32:37

Nekünk úgy küldték ki, hogy azelőtt kb. 1 hónappal megszabadultunk a számlánktól. Most a majdnem 3 éves kislányunk játszik vele a konyhájában: arról "olvassa" a recepteket. :)
Amúgy én is 14 éve voltam ügyfél: amíg jól kerestem, megtakarításom, hitelem is volt, minden hónapban felhívtak azzal a szöveggel, hogy ők még ekkora hitelkeretet nem is láttak, azonnal igényeljek hitelkártyát. Mondtam, hogy köszi, addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér... Most, hogy a fizum is kevesebb, a hitelt kifizettük, megtakarítás nulla, már meg sem kérdezték, miért hagyom ott őket 14 év után. Teljesen természetes, értem én.
Ja, és a még bent lévő 2300 forintomat 900 forintért vehettem fel :)

Labasmaz 2014.02.06. 09:34:06

Nem értem egészen. Nekem is lejárt a MC, kaptam Visát.

Az Euro alapú számlámhoz. (!!!)

Akkor most ha Euroban fizetek vele, akkor nem annyi Eurot fognak levonni róla, amennyit fizettem, mert dolláron keresztól számítják a váltási árfolyamot oda-vissza?

Szóljatok gyorsan, még nem aktiváltam, február végéig még felmondhatom az összes számlám náluk... :-)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.06. 09:34:34

@enpera: Aha. De azért fél pontot kapsz rá.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.06. 09:39:07

@Labasmaz: Nemtom. Nekem a Budapest bankban van MC, az Ersténél VISA, és csak egyszer váltanak. Általában dollárban vásárolok, mert úgy jobb az ár, de néha Euróban, mert néha meg az a jobb. 5% eltérés is lehet.

A Paypal váltja vérlázítóan előnytelenül a forintot bármire és vissza.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.02.06. 09:39:41

"Elsétáltam a hozzám legközelebbi CIB Bankba és az összes számlámat felmondtam (1 magán, 3 céges) az összes kártyával együtt."

Kamény vagy, mint a vídia!

fokukac 2014.02.06. 09:45:03

Én is megértem a posztolót, szerintem kimondottan gagyi, ha egy bank nem ajánlja fel legalább mind a két kártyatársaság kártyáit.

De viszont ELVILEG nincs különbség az EUR alapú tranzakciók elszámolása között, azaz EUR tranzakciónál már nem konvertálnak dollárra a VISA esetén sem. Régen tényleg í]y volt, de kb. 8 éve változott.

Itt van a kondíciós listában a konverzió elszámolása, a 10. oldalon:

www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/bankkartya_131201_jav_1127.pdf&type=related

Ettől függetlenül az is tény, hogy az árfolyamokat tekintve a CIB pofátlanul nagy marzsokkal dolgozik. Ma pl. 309,2 az EUR középárfolyam, ugyanakkor a deviza eladási 315,38, deviza vételi 303,02...
Szerintem ez elképesztő.

Fazakas László 2014.02.06. 10:35:09

Ha túl sokat áthárítanak a bankok, és sokat variálnak az ügyfél pénzével, türelmével, akkor meg lehet azt is tenni - mivel már EU-s tagország vagyunk - hogy bármely más tagországban nyitunk folyószámlát.
Vannak olyan határ menti országok is (pl. Románia, Szlovákia), ahol akár a forint-alapú folyószámla megnyitására is adottak a lehetőségek.
Azokhoz is jár a bankkártya - így azzal tovább lehet hát koptatni a boltok pénztári termináljait vagy simán a pénztárosnők idegeit ...
Tőlem apróbb összegeknél mindig megkérdezik - "nincsen ennyi aprója"? Én meg azt mondom rá - de van!
Ott a kártyán!

Fazakas László 2014.02.06. 10:41:15

@Fazakas László:

Csak egy érdekesség -
amikor egyszer kerek 3 magyar forintokat fizettem ki kártyámról
(mégpedig a kőbányai Family Center InterSpar-jában) a pénztároscsajnak a szeme se rebbent.
Csak lehúzta a kártyámat - "oszt jónapot" ...

azbest 2014.02.06. 10:56:50

@zbzbzb: jogos, jó hogy írtad :) Mondjuk emiatt nem fogok váltani, de még évekig érvényes a jelenlegi MC kártyám és majd csak újításkor cserélik ha jól látom.

joska61 2014.02.06. 11:24:47

Viszint a reakció tetszik. Mint másik posztnál írtam, én is így tettem, amikor nekem nem tetszőt húzott a bank. Ok, sebaj, van másik.

VT Man 2014.02.06. 11:24:58

"Elsétáltam a hozzám legközelebbi CIB Bankba és az összes számlámat felmondtam (1 magán, 3 céges) az összes kártyával együtt."

Jogos, én is hasonló úton vagyok, de még maradt számlám, igaz, minimálisan használom.

Az a vicces, hogy bármikor CIB fiókban vagyok, valamelyik ügyintézőnél épp vagy számlád mondanak fel, vagy csökkentik a használt szolgáltatásokat (pl. visszaadják a bankkártyákat, stb).

min 2014.02.06. 11:42:41

A CIB meg az internetes bank hahaha...

bobijub 2014.02.06. 11:49:05

kár hogy itt senki sem tudja azt, amit minden rendes posztolónak feltétel nélkül tudnia kellene.

teljesen egyértelmű, hogy a pénz magától terem a bankokban. de nagyon irígyek, és ezért nem osztogatják. pedig abból a sok pénzből, ami ott bent a bankokban magától terem a semmiből
- kényelmesen fedezhetnék az összes pénzespostás jellegű feladatvégzés költségét (utalás, számlakivonatnyomtatás, kártyakibocsájtás, kiadóautomaták, weblapfenntartás, valutaváltás meg ilyesmik) és még egy tisztes jutalékra is futná, mondjuk dícséretképpen azért, mert átutalunk meg ilyesmi
- bőségesen volna miből fizetni a betéti kamatokat
- kutya kötelességük lenne minden adósnak visszamenőleg kifizetni a házát, lakását, meg még egy rendes vigaszdíjat is az izgalmakért. az tök hülyeség, hogy valami csak akkor az enyim, ha ki van fizetve. az tök hülyeség, hogy a pénzespostás jellegű szolgáltatásoknak is megvan a maguk költsége.

FIZESSENEK A BANKOK. FIZESSENEK A BANKOK MINDENKINEK, AKI BANKI SZOLGÁLTATÁST VESZ IGÉNYBE, MERT MINDENKI TUDJA, HOGY A PÉNZ A BANKOKBAN MAGÁTÓL KELETKEZIK.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.06. 11:50:32

"A VISA dollár alapú elszámolást használ, tehát ha EUR alapú tranzakciót végzek (netes vásárlás), akkor kettő tranzakciós díjat kell kifizetni"

Nettó hülyeség. Egy tranzakciónál egy tranzakciós díj van és nem kötelezően dollár alapú az elszámolás, a bank választhat, ugyanúgy, mint MC esetén.

"Az MC-nek van egy szuper alkalmazása az MCM"

Ez a MasterCard Mobile lenne, amit eléggé lehúz mindenki a app boltok értékelésénél, mert állandóan újra kell telepíteni és minden újratelepítésnél újra kell regisztrálni és fizetni a díjat?

Egyébként 2 éve teli van minden újság azzal, hogy a kibocsátó bankoknak kétszer-háromszor több jutalékot hoz az MC, mint a Visa, így már 80% feletti az MC piaci részesedése MAgyarországon. Még a GVH is vizsgálni kezdte őket, valószínűleg ezért jelentették be, hogy pár milliárdból finanszírozzák Fejér megye kártyás terminálokkal való felszerelését...

A CIB hasonlóan ügyfélbarát volt tavaly a gyerekeknek szóló számlacsomagok megszüntetésénél...

umleitung 2014.02.06. 11:50:48

Én is cibes. A Visa-nal már van euro és dollár alapú. Nekem is cserélték visa-ra. És asszem a havi számlaértesítőn rajta volt hogy mire készülnek egy jó ideje.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.06. 12:00:08

@fokukac: Az Ersténél és a K&H most a devizaárfolyam 302 és 315, csak az OTP-nél normális, 306 és 312. A bankokban mindig rosszabb az árfolyam, mint a tisztességes pénzváltóknál. Leszámítva az Interchange-et, akik 240-250 forint körüli áron veszik az eurót...

CJKrisz 2014.02.06. 12:56:29

"Gratulálok a CIB-nek, így kell elveszteni egy régi ügyfelet (ja és az összes geek ismerősöm, aki annak idején rámozdult az "Év Internet Bankjára" ugyanezt gondolja és már megszüntették vagy nagyon hamarosan megszüntetik a CIB-es számlájukat)."

LOL. Hát persze. Meg a fél város, akit ismerek, meg az amerikai nagybácsim, meg annak ismerősei. Ettől lesz a sztori egy lúzer kapálózása.

új nick hozzáadása (törölt) 2014.02.06. 12:57:22

@É2I: Ugyanez történt a 99,- Ft-os biztosításukkal is. Jön az ajánlott levél, hogy nem éri meg nekik, felmondják. Egy hónappal később, hog ybocs, meggondolták magukat és sokan reklamáltak, ezért megtartják, de küldjem vissza aláírva az új szerződést. Persze, ez is ajánlva.

Basszátok meg a kurva anyátokat, hányszor kell nekem postára járnom, mert hülyék vagytok?

A token miatt én már távoztam.

_parmenion_ 2014.02.06. 14:09:58

Hát én irigylem a posztert, mert ő elmehetett a Cib banktól. Engem viszont elküldtek!! :)

Kaptam egy levelet, hogy akkor az ASZF x.x pontjára hivatkozva ők most indoklási kötelezettség nélkül felmondják az összes számlámat. Ilyet még nem pipáltam. De szóljon, ha valaki érti.

Ja és nem voltam minuszban, ha érted, mire gondolok :)

Volt egy folyószámla havonta változó forgalommal (2007-ben nyitottam), egy bankkártya és egy internetkártya alszámla, ezeket már nem használtam, egy hitelkártya számla kb 400e kerettel, minden hónapban visszafizettem az esedékest 2011 óta, és két megtakarítási malacpersely kb 1.5 M egyenleggel (ezek a fél évet se érték meg).

Ezt most miért?? Válthattam bankot én is.
süti beállítások módosítása