Tékozló Homár

Családi farsang a Symbolban

2014.02.11. 14:12 | jackyll | 121 komment

Andreáék két órát várták, hogy a gyerekek pizzáját áthozzák a Symbollal szimbiózisban élő Puskás Étterembe:

12.30-ra foglaltunk 6 fő részére asztalt a Puskás Étterem gyerekjátszóhoz közeli részében. Érkezésünkkor kedves pincérlány fogadott Minket, aki tudta, hogy asztalunk van, ezért odakísért az asztalunkhoz. Melyikhez is? Válasszunk mi. Egy 8 fős asztal mellé kezdünk letelepedni, épp letettem a táskám és levetkőztettük a gyerekeket, amikor udvariasan közli velünk egy fiatalember, hogy ez nem a mi asztalunk és hogy már 3 napja foglalt minden asztal. Esetleg átfáradnánk-e a zongora mögötti, lépcsős „emelvényen” elhelyezett, kissé eldugott asztalhoz, amiről ugyanolyan remek rálátásunk nyílik majd a gyerekekre és itt is tudunk mindkét étteremből rendelni. Rugalmasan felállunk, felcuccolunk és elhelyezkedünk a másik asztalnál.

Kis idő elteltével megkapjuk a Puskás étlapját, itallap ill. a másik étterem étlapja csak külön kérésre érkezik, amiből a pizza-lap hiányzik, ezért újra szólni és várni kényszerülünk.  Közben megérkeznek az italaink. Végül (3/4 1-kor) egy fiatal pincérnek leadjuk a rendelést, jelezzük, hogy a levesekkel együtt kérjük a gyerekek pizzáját, amire gombát nem kérünk. Ekkor az étteremben még kevés volt a vendég, a foglalt asztalok nagy része üresen állt mindkét részben.

Amíg az ételekre várunk felfedeztük mit is kínálnak gyerekprogramként. Fiatal bohóc, aki lufiból kutyát, kardot varázsolt, fiatal lány, aki egy színezőkkel, ragasztó stiftekkel, tompa végű ceruzákkal beborított asztal mellett csendesen, titokban az uzsonnáját majszolgatva ül. Nem köszönnek, nem mutatkoznak be, a gyerekeket nem szólítják meg. A lánnyal próbálok szóba elegyedni miközben nekiállok kihegyezni a ceruzákat. A hegyező megtelt, szemetes sajnos nincs, papírból hajtogat valamit, amibe kiüríthetjük. Közben gyűlnek a kisebb-nagyobb gyerekek, akik spontán mód lefoglalják magukat, színeznek, vagy vékony papírra fénymásolt álarcot díszítenek, kipróbálják a bohóc kellékeit (kendők, zsonglőr „labdák”). A háttérben végig Halász Jutka néni énekel. Lufiból szeretnénk repetázni, de az sajnos, idő előtt elfogyott. Szerencsére a nagyot a színezés, a kicsit a körbe-kö9rbe futkorászás leköti.

A hasunk közben egyre jobban korog, a pincéreink felénk se néznek. Elindulok az étteremben, hogy rátaláljak a személyzet valamelyik tagjára, aki információval láthatna el arról, mikorra is készül el az ebédünk. 2 órakor végre feltűnnek a leveses lábasok (amit valószínűleg csak melegíteni kellett) a gyerekek pizzája azonban sehol. Amikor szóvá teszem, hogy kimondottan az volt a kérésünk, hogy a levessel együtt tálalják, ígéretet kapok arra vonatkozóan, hogy utána néznek.

Javában esszük a levest, amikor kb. 10 perc elteltével feltűnik a pincér és közli velünk, hogy még 12 pizza van előttünk, így várjunk további 10 percet. Kérem, hogy ez esetben szíveskedjen valami harapnivalót biztosítani a farkaséhes gyereke számára, ő olyat nem tud. Leszedik a levest, érkeznek a fő fogások, ekkor a pizza még mindig sehol. Újra szólok, válasz késve, de érkezik, még várnunk szükséges. Ekkor jelzem, hogy majd a számla fizetésekor szíveskedjenek kihozni nekünk a panaszkönyvet is.

20 perc elteltével megérkeznek pizzák, majd a számlánk is, amit még ugyan nem kértem, kiemelt kísérettel (gondolom az étteremvezető vagy a főpincér személyesen), Panaszkönyv nélkül, közlik, hogy ez nekik nagyon kellemetlen és nem kell kifizetnünk a két pizzát. (Mindkettő gombával érkezett.) Később, még egyszer becserkésszük a pincérlányt és rendelünk további két üdítőt, amiről a számla is megérkezik. Sikeresen összeadják az összeget, amiben mindkét esetben kötelező 10% szervízdíj szerepel, amit kártyával ki is fizetünk és ennyiben is maradunk.

Szomorú, hogy ez ma még előfordulhat egy magára valamit is adó helyen.
Kiszolgálás: pocsék
Gyerekprogram: színvonaltalan
Ételek: finomak
Hiába a jó szakács, ha az ügyfélélmény borzalom.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hipok Rita 2014.02.11. 14:35:51

"Érkezésünkkor kedves pincérlány fogadott Minket"

Ha a "Minket" nagy kezdőbetűvel van írva, akkor a "pincérlány" miért nem? Alacsonyabb rendű mint a poszter + a pereputtya, netán nem is ember? (Nem, nem vagyok vendéglátóipari dolgozó, soha nem is voltam.)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.11. 14:36:04

@ColT:
Az olyan lehet akkor, mint a keljfeljancsi, miután eldöntik.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.02.11. 14:37:06

Sünmadárnak!
"Fele tüske, fele toll,
örvendezz, hogy láthatol."

Atörökk 2014.02.11. 14:38:42

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Ha beöltösztetem bohócnak, úgyis jó?

Atörökk 2014.02.11. 14:40:23

@agresszív kismalac:
Köszönöm a segíccséget!

@sugargiraffusplumps.:
Vagy vadászmadárnak!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.11. 14:41:28

mondjuk asse értem, hogy két különböző konyha hogyan tudná összehangolni a rendeléseket. szal szerintem eriggy a hiltonba legközelebb, az lesz a legjobb mindenkinek.

Atörökk 2014.02.11. 14:41:34

"ígéretet kapok arra vonatkozóan, hogy utána néznek."
Előtte nem néztek? Vagy hogyan volt? Megannyi kínzó kérdés.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.11. 14:42:41

@atörökk:
Szerintem megteszi.
Csak piros orrot ne adj rá, mer az csökkenti a hatékonyságot!4!!

AtiSnatch 2014.02.11. 14:43:23

@sugargiraffusplumps.: láttam is óriásplakátokon!!4!

@Hipok Rita: ne tagadd!!!4!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.11. 14:51:49

@atörökk: Utánanéznek, mert már messze jár. De értetlen vagy :D

Attila F 2014.02.11. 14:54:08

Amennyire a dagályos sztoriból kihámoztam, igaza van a posztolónak, bár az igazából korrekt volt, hogy a pizza árát elengedték - de miért, ó, miért, kell azt, hogy "minket", úgy írni, hogy "Minket"?

FDToth 2014.02.11. 14:55:40

a symbol sosme volt egy jó étterem. bulihelynek ok, de az ételek az árakhoz képest nagyon alacsony színvonaluak. ez a vasarnapi gyereksarok meg neha idegesito, még gyerekkel is. felvagos, tehetősebb embereknek megfelelhet.

heidt 2014.02.11. 14:56:59

"12.30-ra foglaltunk" ...
"Végül (3/4 1-kor) egy fiatal pincérnek leadjuk a rendelést"
A 3/4 1-kor = 12.45-kor. Ez azért nem túl hosszú idő, pedig egy "átköltözés is benne volt.

ferand1979 2014.02.11. 14:57:32

...nem tartózom azok közé, akik napi-heti szinten étterembe járnak, de!!!
...amikor nyaralni megyünk, ki-kipróbálok éttermeket, gyorskajáldákat, stb.
Sajnálatosan összességében attól eltekintve, hogy sok helyütt jó kajákat ettem, az árak magasak voltak, a kiszolgálás hagyott némi rossz szájízt. És utólagosan összességében ugyanoda 3-4 eset kivételével nem mentem vissza, pedig jártam arrafelé.
Balaton több pontján, pl. Siófok, Csopak, Keszthely, Boglár, Lelle; más helyeken pl. Fertőrákos, Szeged, Budapest, Szolnok, Nyíregyháza stb. többször jártam. A tájegységek, helyi specialitások, jellegzetes ételeiket fogyasztottam.

DE!!!
Ezzel szemben Görögországban, vagy Erdélyben az eset más volt. Szinte fillérekből megkajáltunk, a kiszolgáláskor éreztették velünk, hogy visszavárnak, társaság volt számunkra a felszolgáló személyzet. Foglalkoztak velünk... Külföldi útjainkon 20 étteremből 1-2 kellemetlenség, ha ért bennünket, de az is csak amiatt, mert rábólintottunk valamire, amiről nem győződtünk meg előre, hogy az mi az...
Magyarországon 20-ból 18 esetben a kiszolgálás gáz volt, az árak pedig valahogy nagyon elszálltak..

Mikor fogják megérteni végre azt a vendéglátósok, az éttermesek, gyorsétkeztetők, hogy a fogyasztókból élnek meg. Ha jó a kiszolgálás, visszatér a vevő. Ha finom az étel, visszavágyik az evő...És ha még ki is lehet fizetni megfelelő áron, akkor naná hogy visszatérnek a vendégek.
Ennyi a titka a vendéglátásnak.

Persze tudom a bérleti díjjak, a személyzet kifizetése, az alapanyag megvétele, stb.. ezek mind súlyos összegek.. De nem rövidtávon akar meggazdagodni a vendéglátós, akkor egyből érezhető, amint belépsz, rendelsz, kaját kapsz, elfogyasztod és fizetsz... és meg vagy elégedve, mert foglalkoztak veled a kedved szerint..

A posztolónak bizonyára ott volt a pincérlány becserkészésének lehetősége, mint kárpótlás.. De ha jól olvasok a sorok között, ez elmaradt, bizonyára a gyerekekkel jövő „Anyjuk” miatt…

AtiSnatch 2014.02.11. 15:01:40

@ferand1979: Ha Sárospatakon jársz, a Collegno-t ne hagyd ki! :)

elwood 2014.02.11. 15:03:30

@ferand1979:

"az éttermesek, gyorsétkeztetők, hogy a fogyasztókból élnek meg. Ha jó a kiszolgálás, visszatér a vevő. Ha finom az étel, visszavágyik az evő.."

hézagos tapasztalataim szerint egyrészt az emberek nem vágynak jó étteremre, az igényszint a "kétezerér bezabálok, tutti hely"

másrészt az éttermek a hasznot az italon szerzik meg, sokkal kevesebb a macera vele. az étel csak alibinek van, nem baj ha ehető, de mint írtam nincs vevőkör akinek ennél több kell.

persze ez csak szubjektív megítélés én is szeretném tudni miért nincs jó étterem, ha nem ezért.

Atörökk 2014.02.11. 15:05:35

@elwood:
"az igényszint a "kétezerér bezabálok, tutti hely" fogalmazz pontosan, a TE igényszinted ez.
Kapásból mondok neked Pesten 10 éttermet/étkezdét/kifőzdét, ahol friss, jó az étel és jó a kiszolgálás is. Érdekes mód, ezek a helyek mennek is, mármint nem csak az ital. Mi több, egy részükben ital nincs is. Na?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.11. 15:07:49

@atörökk:
Nincs ital?
Mé, szatyros bálokat tartanak?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.11. 15:09:03

@ferand1979:
És akkor még Albániáról szó se esett!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.11. 15:10:03

@ferand1979: ha jót akarok enni akkor olyan étterembe megyek amit ismerek, sőtmitöbb: ahol engem ismernek. ha új helyre megyek akkor megnézem mit írnak róluk. ha beesek egy büfébe mer muszáj valamit gyorsan betolni az arcomba, akkor meg leszarom az egészet mer ha pocsék a hely akkor úgyse megyek soha többet.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.11. 15:11:38

@sugargiraffusplumps.:
És mi van akkor, ha jő a hely, de má ismernek, és új?

AtiSnatch 2014.02.11. 15:12:43

@atörökk: nincs ital??? cöh nahiszen...

Atörökk 2014.02.11. 15:13:17

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Nincs. Vinni kell, oszt kész. Mit nem értel ezen? Hagymózisod van? :D

megamenn 2014.02.11. 15:14:32

én soha nem megyek olyan étterembe, ahol a gyerekek szórakoztatására -minimum- nem a moszkvai nagycirkusz kiemelt művészeit szerződtették.
a sonkás-gombás pizzát én sem szeretem, ezért én is gomba (és sonka) nélkül kérem, viszont kérek rá kolbászt és szalonnát.
és buzi is vagyok (mint a svájciak) de mivel a nők jobban tetszenek, így a pincérlányokat ( meg a fiatal lányokat, akik egy színezőkkel, ragasztó stiftekkel, tompa végű ceruzákkal beborított asztal mellett csendesen, titokban az uzsonnájukat majszolgatva ülnek) cserkészem be nagy előszeretettel.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.02.11. 15:15:41

@atörökk:
Hát az eggy elég érdekes hely lehet.
Valőszínűleg nem albán a tulaj.
De nem is svejci!

Atörökk 2014.02.11. 15:16:50

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Hát oda nem erisztik be másoccor!44!!

@AtiSnatch:
Ahl nincs ital, ott is van! Nekem! ;)

ferand1979 2014.02.11. 15:17:12

@AtiSnatch: ha jól összejön minden, még most a nyáron kipróbálom...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.02.11. 15:17:53

@dr. phil. Sün‼ ツ: ojankor előveszem a szandvicsomat a zsebemből, közbe meg rajzolgatok a kihegyezett ceruzámmal!

Manyecska 2014.02.11. 15:20:02

Én meg itt rohangálok kalapban, szőrmében és mezítláb-teát főzök-mer egyik erre, másik arra dől:D tökjó.

kakukk11 2014.02.11. 15:24:33

Ezt a szervízdíjat magyarázza el már nekem valaki. Ha százalékos, akkor miért külön számolják? 1000Ft a kaja, 100Ft a szervizdíj.
Miért nem 1100Ft a kaja, azt jóvan?
Mert így kiírhatják a a csalitáblára nagybetűkkel, hogy 1000Ft?
Ha meg így van, akkor miért nem 100Ft a kaja, 100% a szervízdíj, 180% a főzésdíj, 239% a szállítási díj, 120% a nembeleköpök díj, 155% a hűtésidíj,stb.?
A boltban is ha ki van írva az ár, akkor annyi, nem csapnak hozzá még 10% kasszázási díjat.
Ha fix -mondjuk 200Ft- lenne, akkor valahol megérteném, valahol, nagyonmélyen,de ez a százalékosdi, annyira egy gerinctelen dolog, mert csak simán hozzákéne csapni az árakhoz és kész.

elwood 2014.02.11. 15:30:03

@kakukk11: +1, erre kéne fogyasztóvédelem

elwood 2014.02.11. 15:32:29

@kakukk11: régen az áfa nélkül kiírt árakat is sikerült megszüntetni, csak egy rendelet kéne.

ferand1979 2014.02.11. 15:33:22

@elwood: nem iszom alkoholt, nem csak azért mert én szoktam vezetni. Így engem nem tudnak lehúzni a piával, hogy megérje nekik a "jó" kaját elém tenni... Lehet, hogy ezért szarnak rám sokszor..
Mondjuk azt, hogy elöször italt kinálnak, ameddig kiválasztjuk az ennivalót.. Egyből lrííí rólam, hogy nem piálok, nem tudnak rajtam fogni nagyot...

De a viccet félretéve, a kaják ára eleve meghirdetett ár.. Nem lehet erről szó, hogy a pián gazdagszanak meg...

Házon belül volt kávézó, ahol dolgozom, és volt rövid ital is.. De itt az ár azért volt megszabva magassan, hogy ne menjen át kocsmává a hely...

Black Hole 2014.02.11. 15:33:35

Miért érzem úgy, hogy a fiatal lány, aki egy színezőkkel, ragasztó stiftekkel, tompa végű ceruzákkal beborított asztal mellett csendesen, titokban az uzsonnáját majszolgatva ül, és a nyúzott arcú lány a narancsos busz wcjéből, egy és ugyanaz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.11. 15:35:00

@kakukk11: bizonyos helyeken az a pincer fizetese / vagy legalabbis a fizetesenek nagy resze/
csaxoltam

AtiSnatch 2014.02.11. 15:35:47

@ferand1979: tényleg? mész arra? :)

@atörökk: ja vagy úgy kérem, úgy könnyű! :) te ne menjél Patakra :D

elwood 2014.02.11. 15:36:43

@atörökk: "a TE igényszinted ez."

az éttermes posztoknál előjött párszor a téma, a többség úgy tudott jó éttermet mondani ahol "kétezerér bezabálok."

én szeretnék olyan helyre menni, ahol:

"Kapásból mondok neked Pesten 10 éttermet/étkezdét/kifőzdét, ahol friss, jó az étel és jó a kiszolgálás is."

jöhet !

Atörökk 2014.02.11. 15:37:52

@AtiSnatch:
Mér', mi van Patakon? :)

elwood 2014.02.11. 15:38:40

@ferand1979: ismerősöm szeszt forgalmaz. a legtöbb hely ahova viszik, a szeszből él, azon van haszon. a többi alibi.

Répázó 2014.02.11. 15:38:45

Én levonattam volna a szervízdíjat! Amúgy csak egy kérdés. Miért nem a McDonalds-ba mentetek? Francnak kell mindig kujtorogni? :-D

AtiSnatch 2014.02.11. 15:40:02

@atörökk: Kultúra kérem, de ha odamécc, elmúlik! :D

elwood 2014.02.11. 15:40:59

@hagyma: "bizonyos helyeken az a pincer fizetese"

tőlem lehet a padlófény ára is. az étlapon lévő ár legyen az amit a végén fizetek.

(tudom fejletteb országban a VAT a végén megy hozzá az árhoz, de itthon ezt mi utáljuk.)

Atörökk 2014.02.11. 15:43:04

@AtiSnatch:
Kultúra??? Az nekem árt!!!

AtiSnatch 2014.02.11. 15:46:46

@atörökk: egyépként csak vitzeltem, nincs ott picsa füst se, azé vagyok pesten... :( Max a pataki vár, várkert, collegno oszt ennyi... nem, Pataki Attila nincs ott!!4!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.11. 15:49:25

@elwood: ott van az az etlapon
ennyi a kaja
ennyi a pia
es aji akarja hozzatesz 10 szazalwk ferlszolgalasi dijat
persze lehet ugy is csinalni -es akkor nem haborognal- hogy eleve minden 10 %-al dragabb
de igy konnyebb az elszamolas
pincer nap vegen latja mennyit keresett
de lehet ezen haborogni

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 15:51:49

@kakukk11: "Ezt a szervízdíjat magyarázza el már nekem valaki."

Majd én elmagyarázom. Rövid í-vel kell írni a szervizt. A szervizdíjat is.

AtiSnatch 2014.02.11. 15:52:43

@megamen: te vagy az , Pityu ? picsa sincs, nyáron meg füst se, mit nem értesz? Pinafüst van?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 15:54:32

@elwood: "tőlem lehet a padlófény ára is. az étlapon lévő ár legyen az amit a végén fizetek."

:)) +

igi1 2014.02.11. 15:55:54

@elwood: itt szó nélkül felálltam volna

Még nem elég h szïvatták őket még vesznek 2 üdïtőt.

Ja h ingyé zabàltak 2 pizzát és azért örülni kell

Ez akkor boldogügyfél poszt! :)

igi1 2014.02.11. 15:59:40

@megamen: sztem egyszer megkérdezhetnéd őket és elmondanák h nem gerjednek a nyallerokra :)

hello kata kérsz 1 kis kolbászt c duma se jön manapság be

Mondjuk feltűnne h mért szendvicset zabál az alkalmazott a vendég előtt és inkább elmennék a mekibe :)

igi1 2014.02.11. 16:01:52

@atörökk: mivel látják a melletted levő pasit inkább legyintenek egyet.

szamaritánus 2014.02.11. 16:02:57

"kedves pincérlány fogadott Minket"

ki a fasz vagy te nagy M-mel? valami elnök?

kakukk11 2014.02.11. 16:03:35

@hagyma: Ez nem magyarázat, mert akkor a takarító, a kéményseprő, a szakács, a biztonsági őr, a könyvelő, a szállító, a k*rva bérét is hozzá lehetne csapni. Erre való az ÁR! Meghatározod a termék árát és kész. Abból fizeted az alkalmazottakat.
Ha választható lenne, hogy magad mész a pulthoz, vagy kihozzák, akkor ok, megértem. De ha csak fixen hozzácsapják, nem több mint gerinctelen lehúzás.
Messzire kerülöm az ilyen éttermeket, azokkal a pizzériákkal együtt, ahol dobozdíjat számítanak fel. Bedobják a szórólapot, 1190 a pizza, mondom szuper, rendeltem 3-at, mikor fizetek akkor látom a számlán 250Ft a doboz/pizza. Persze ott volt a szorólap alján a főzelékek után, de addig nem olvastam, mert pizza kellett. Ez pont ilyen gerinctelenség, mert doboz nélkül nem tudom rendelni, egy dobozba se raknak 3 pizzát, simán csak 1440Ft-ért kéne adni a pizzát és kész, megvettem volna akkor is, sőt utána is rendeltem volna tőlük, de ezt a sunyiskodást nem díjazom.

elwood 2014.02.11. 16:04:02

@hagyma: "es aji akarja hozzatesz 10 szazalwk ferlszolgalasi dijat"

nahát itt a pincér teszi hozzá a számládhoz kötelezően. ez azért már mint a borravaló.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 16:05:13

@igi1: "mért szendvicset zabál az alkalmazott"

Nyilván felajánlották neki a meleg ebédet a fizetése kétszereséért. Ilyen szervizdíjas szarevőkről el tudom képzelni.

Faszom a szervizdíjukba, nincs semmi baja a kocsimnak.

igi1 2014.02.11. 16:05:13

@szamaritánus: akkor nem ültették volna át 1 lyukba ha az lenne.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 16:06:30

@elwood: "a pincér teszi hozzá a számládhoz"

"Az idő pénz", mondta a pincér, és hozzáadta a számlához a dátumot.

igi1 2014.02.11. 16:06:35

@atpijkamo: ez olyan mint a mekibe burger kinget enni.

elwood 2014.02.11. 16:06:36

@atpijkamo: tényleg legközelebb ha szervízdíjat látok megkérem, hogy a keréknyomást is ellenőrizzék.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 16:07:52

@igi1: :))

Tudjuk, hogy Chuck Norris azt is megteheti.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 16:08:55

@elwood: :)) Talán egy olajcsere friss Vénusz étolajjal.

igi1 2014.02.11. 16:10:37

@atpijkamo: ő meg de ha más próbálná tenni, menekülnék inkább :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.11. 16:11:39

@szamaritánus: "ki a fasz vagy te nagy M-mel? valami elnök?"

:)) Ezen besírtam.

igi1 2014.02.11. 16:14:03

Rendes kaját az alkalmazottaknak is! Köcsög, szarrágo hely, felháborïtó.

Legalább terhes vót a csaj!?

kakukk11 2014.02.11. 16:19:29

@igi1: Ezt csak a becserkészés követő 1-2 hét elteltével lehet biztosan megállapítani.

igi1 2014.02.11. 16:21:02

@kakukk11: ezzel meg csak a pasik áltatják magukat. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.11. 16:23:29

@kakukk11: @elwood:
OK en itt nem fogok gyozkodni senkit
az amerikai rendszer jobb
ezt en tudom
ismertem az otthonit is az itthonit is
a felszolgalasi dijat en sem szeretem, de ha van akkor nem adok jattot a pincernek es kesz
/lehet a jattal jobban jarna/
etterme valogatja hogy mukodnek
meg van meg itt sok osszeteveo, adozas pl./
haggyuk
higgyetek el az amerikai szisztema jobb akar van szervizcsardzs, akar csak a tips

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.11. 17:04:27

"Minket"
A kurva anyádat mostmár, mindenkori posztoló, kit elragadott a kor hígleve. Mondjuk, hogy én vagyok a szigorú bajszú korrektor, jó?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.11. 17:14:25

@Kellemes Zérókomponista: vagy a turot
meg kb 34 hiba van a szovegben
nem csak a nagy M
de nem akarok korrektorkodni
nem vagyok lencses

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.11. 17:27:18

@hagyma: analógnak érzed Meglátásaim és Szent Tevékenyésgem az övével? Mer' akkor válaszd szét. Kiborulok középkorú picsaként és hálóingben szófára leejtve magam, színpadias ívesmozdulattal homlokomra helyezem kézfejem.

Black Hole 2014.02.11. 18:15:34

@igi1: az a hostess. Pincérnők nem terhesek.

igi1 2014.02.11. 18:26:34

@Black Hole: hádde ez is hajtogatott valamit a gyerekekkel, nem?

Black Hole 2014.02.11. 18:32:55

@igi1: mindenki jobban járt volna, ha őt hajtja meg az apuka. A gyerekek most már felvilágosultak lennének, anyukának nem kéne fejfájást mímelni, mindenki más meg kitűnően szórakozott volna. Nekünk is jobb lenne :)

igi1 2014.02.11. 18:38:14

@Black Hole: hát ha nekem azt mondanák bárhol, hogy húzzak át egy lyukba, miután kérték, hogy válasszak? (már a választást se értem, a pincérek mondják meg, hová üljek, ha még erre is képtelenek, hagyjuk)

akkor kapják be, de én ott nem költöm a pénzem, a gyerek meg menne a mekibe, úgyis annak örül a legjobban

Ott is vannak dögös hostess, izé pincérlányok, akik inkább otthoni szendvicset majszolnak, mintsem mekis kaját. :P

Viszont nem kell kajtatni a helyeket, oda ülök, ahová akarok, és senki nem szól rám, sőt még társaságot is felállíttathatok. Én is egy FIZETŐ VENDÉG VAGYOK, kéremszépen, és nekem is jár az, hogy ha én rendeltem előbb a pizzát, akkor előbb is kapjam meg. Gomba nélkül (tök finom, én mindig rakok a pizzára, baconnel, sonkával, sajttal, kukoricával vagy anélkül, de jó sok feltéttel, hogy roggyon össze alatta a pizza)

De legközelebb eskü, elmegyek a Dallasba, és fogok írni utána egy ojjan Homárposztot, hogy az feladja a másikat.

igi1 2014.02.11. 18:40:43

És mi lett volna, ha teszem azt, egy ELLENŐR MENT VOLNA EBÉDELNI?

Senkivel nem lehet így bánni csak azért, mert jön egy nagyobb társaság, mert lehet, hogy egy magas rangú vendég álcázza magát, kevésbé igényesen felöltözve és smucigoskodva (a gazdagok a legsmucigabb elv alapján). Mesélhetnék még a külföldiekről is, de ez most nem ide tartozik, hogy 1 eurót se fizetnek a wc-ért inkább kimennek tojni az étterem mögé, meg majdhogynem a közlekedő autók mellé, mint a kurvák.

Namármost, utálom a bohócokat is, le velük, hogy mit lehet szeretni a bohócokban. Perverzek, kéjes örömöt lelnek mások megszégyenítésében, a gyerekek is csak addig nevetnek, amíg ők sorra nem kerülnek, oszt jön a sírás-rívás.

Menjetek inkább az állatkertbe, ki se kell akkor mozdulni.

Black Hole 2014.02.11. 18:55:15

@igi1: az állatkertben kis szerencsével szeletelhetnek zsiráfnyakat, ha a hentesbácsi megengedi :)

igi1 2014.02.11. 19:08:11

@Black Hole: a hostessek pedig mosolyogva kérik a +200 forintot a belépő kifizetése után is :D

Black Hole 2014.02.11. 19:27:08

@igi1: +1200-ért meg haza vihetik a zsiráfnyak szeletet :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.12. 00:13:41

@igi1: nem ulsz oda, ahova akarsz, legfeljebb nem ulsz oda ahova nem akarsz
fejlettebb orszagokban normalisabb ettermekben letezik olyan, hogy asztalfoglalas
/az azt jelenit hogy mondjuk elotte valo nap felemeled a telefont es felhivod az ettermet, 7 orara 4 fo/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.12. 00:15:55

@gabors: ez erdekes, eppen a napokban gondoltam ra,, hogy 15 ev alatt meg soha senki nemm villogott vagy radarozott az ujjaval, mint otthon szokas
azzal egyetertek, hogy nincs miert buntetni, de remelem a villogtatas nem valik itt is szokassa

gabors 2014.02.12. 00:27:54

@hagyma: en meg nem lattam 20 ev alatt a hazai trafipaxos dolgot

errefele a rendor megmer es megy utannad megallit es adja a buntit amit vagy befizetsz vagy nem ...

lehet hogy allam fuggo... de itt tobb eve probalkozott New York varosa mig az allam most engedelyezte DE csak "school zone" eseten

google szerint NC-ban sincs ilyen ...

viszont piros lampakat azt mindenfele kamerazzak mar 3-t sikerult osszeszednem az elmult 5 ev alatt (pont nem jar erte csak fizetni kell a tulajnak)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.12. 00:42:02

@gabors: hat nem nagyon ertem eppen mirol beszelsz
en csak azt mondtam, hala egnek itt nem divat villogni, hogy vigyaz, a rendor mer
halaegnek trafipax sincs
ha bemer a rendor, akkor itt is jon utanam es megallit
olyan nincs hogy nem fizetem be, mert itt alapbol beideznek a birosagra es ott be kell fizetni, vagy lecsuknak
floridaban siman adtak tikettet, de ott is lecsuktak ha nem fizetted be

a lampakat itt nem kamerazzak, viszont ujjabban az iskolabuszokat kivulrol is es ha elmegy mellette, akkor rakursz

de lattam chicagoban is van kamera a lampaknal sok helyen
masik allam mas torvenyek mas birosag
/itt, ha letraffipaxolnak a kocsimat, megmondanam, nem en vezettem es nem tudom, hogy ki es ennyi, na ezrt jon a rendor utanam, de en sosem gyorshajtok es meglatom 2 merfoldrol ellenszelben ha egy rendor mer, Mary mindig csodalkozik, mikor szolok neki, hogy vigyazz rendor! ezt a kepessegemet akkor fejlesztettem tokelyre, mikor 5 evig jogositvany nelkul vezettem floridaban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.12. 00:47:03

a csikagoira a tv-bol emlekszem az vicces volt talan tavaly telen
kitortak a hokotrok a havat a jobb oldalra kanyarodo savba
ott hegyekben allt a ho
ezert az autosok az eggyel arebb levo savbol kanyarodtak jobbra es hat pirosnal is, mert itt lehet es szenne buntettek oklet a kamera alapjan

gabors 2014.02.12. 03:04:11

@hagyma: en arra az esetre hogy mikor 1993 ban ez elso buntit kaptam Coloradoban (nem ott elek) tolem fugott hogy fizetek vagy nem cikis ha ott 4k melfoldre ujra megallitanak ...de berauto volt stb... ha nem fizeted be semmi nem tortenik amig ujra abban az allamban nem allitanak meg

Hasonloan masik eset South Dakota azota sem jartam arra .... (de kifizettem mindkettot) harmadik New Jersey ... azt mar nyilvan nem kockaztathatom meg oda gyakran jarunk..

Termeszetesen abban az allamban ahol elsz es a kocsid regisztralva van ez nem opcio .....

Kulonben erdemes a birosagra menni ha ugy gondolod igazad van

nekem a buntit elengedtek mert a biro is tudta (fenykepek meg minden) hogy trap/csapda az egesz amit a rendorok csinaltak egy "no turn left" helyen ... kvota !!!! direkt ugy vannak tablazva hogy ha nem jarsz arra megszivod !!! en sem jartam korabban arra ... en voltam 6 vagy 7-k aki aznap reggeli buntit reklamalta ugyanazzal a fakabattal.... nyilvan valo volt a helyzet.... nekem voltak kepeim a keresztezodesrol a rendor elismerte hogy igen ez az a hely birono meg latta hogy valoban a tablat meg veletlenul sem lehet onnan latni ahol meg kell allni a piros lampanal ... utanna a kanyarodas kozben mar latod hogy nem OK a helyzet de akkor mar tul keso illegal turn ... es tok veletlenul rendor pont ott van !!!

itt most az a legujabb hogy lampaknal es most mar iskolak kornyeken mernek kameraval, de csak a tulajt buntetik pont nem jar stb ... teljesen hasonloan mint Mo-on a kocsi uzembentartoja fizet, ha nem akkor bevonjak a registration-t (rendszam) .... de ezt mar csinaltak pl ha parkolasi buntetest nem fizetted ki ...

ez kulonbne egyfajta ado !!! semmi mas

ptspts 2014.02.12. 10:29:09

@atörökk: Kérlek, ajánlj 10 étteremet és/vagy kifőzdét Budapesten!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.12. 10:37:16

A posztolónak valami baja van a fiatalsággal? Milyen korúak legyenek a bohócok, 50+?
A várakoztatás tényleg durva. Ez pont olyan, mint a freemail: örökké szar, mégis tömegek használják, párdon: várakoznak a betöltődésére vagy épp anyázva más weblapot töltenek be, hogy majd visszatérnek később, amikor működik. Váltani, na, azt egyik se. Ugyanígy soha nem szakad vége az étterembe járásnak se nem, hiába a tengernyi szopatás, e tengerben néha-néhol kiemelkedik 1-1 salakszigetecske, mely nemszopatás. Mely jó kaja és tárhető kiszolgálás. Erre apellálnának, erre számolnak titkon az étterembe járók! Afaszt! Az egójuknak kell a körbeugrálás. Részemről ez száni és száni^3(444).
"ésőbb, még egyszer becserkésszük a pincérlányt és rendelünk további két üdítőt, amiről a számla is megérkezik."
Ez tényleg hülye bahszmeg.

BenyoBoy 2014.02.12. 12:08:31

@igi1: Vagy Coca-Colás pohárba Pepsit tölteni.

BenyoBoy 2014.02.12. 12:13:26

@Kellemes Zérókomponista: A freemail tényleg egy rakás szar, pár éve váltottam Gmailre, ég és föld. Sokáig használtam és naponta egyszer be is tudtam lépni, a maradék 9-10 próbálkozásnál mindig "szerverkarbantartás" volt. De állandóan. Nem tudom milyen szervereket használnak ott, de amennyit karbantartják... kézzel pörgetik és post-itekre írják az adatokat vagy mi a fasz?

jooasszony 2014.02.12. 13:14:19

Családdal többször voltam a Symbolban, nem rossza a konyhája, nekünk kifejezetten bejön a hely. Legutóbb hétvégén voltunk és a gyerekprogramos ebéd (nem volt velünk gyerek) tényleg megterhelő volt.

Azt láttam, hogy aki gyerekkel volt -és rengeteg, nagyon pici rajcsúrozott az étteremben - azzal az elvárással jött, hogy a szülőknek nem kell nagyon törődni velük, az alapból az ott lévő animátorok feladata, akik végig megfeszített küzdelmet folytattak a dolgok "kézbentartására".

Aki meg mit sem sejtve csak egy jó családi ebédet akart enni, kénytelen volt eltűrni, hogy a megvadult gyerkőcök, mindenféle szülői figyelem híján, rohangáltak az asztalok között.

Szerintem ezt a szervezést be kellene fejezni a Symbolnak, mert ez így senkinek sem jó és mindenki panaszkodni fog.

Egyébként az ott-dolgozók szerintem jófejek, a kaja (kiemelten a túrógombóc) pedig nagyon jó.
süti beállítások módosítása