Tékozló Homár

Játék: hány százalék húst tartalmaz a Dorogi Löncsrúd?

2014.03.17. 10:40 | jackyll | 44 komment

LoncsRud90_80_70.jpg

CSR lőtte ezt a hihetetlenül zsugorodó hústartalmú löncsrudat, aminek a felső címkéjén egyértelműen igyekeznek összezavarni a fogyasztókat. Mennyi hús van benne? 90%? 80%? 70%? Vagy összesen 240%? Aztán eljutunk az alsó címkéig, ahol már kezd a valósághoz közelíteni a helyzet, de most már az is gyanús:

LoncsRud50.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.17. 10:42:22

nitrites pácsó nincs is benne? ez egy szar.

Dr. Kix 2014.03.17. 10:43:59

Szimpi egy összetétel! Megyek, veszek egyet. Úgy hiányzik az E120 íze.

Chas01 2014.03.17. 10:44:34

Az az E250. Nátrium-nitrit!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.03.17. 10:45:04

BÓÁÁÁÁ..bocs a hányásért.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.17. 11:06:19

ha nem hülyéket néznek hülyének, azok fellázadnak, de ha hülyéket néznek hülyének, akkor csak a megfelelő stratégiát követik, és minden működni fog.

Para-Kovács

hvg.hu/velemeny/20140317_A_Nagy_Marciusi_Rezsiunnep

agent_x 2014.03.17. 11:06:51

www.omgk.hu/Mekv/2/213/a.html

Sertéshúsalapanyag-osztályok:

Jelölés: S-95
S-90 S-90 k
S-80 S-80 k
S-70 S-70 k
S-60 S-60 k

Néhány osztály jellemzése például:
S-95 Látható zsírszövet, ín és kötőszöveti hártya nélküli sertéshús.
Például: comb, lapocka színhús, karaj.
S-90 k Látható zsírszövet nélküli, kötőszöveti hártyákat tartalmazó sertéshús.
Például: comb, lapocka, a tarja formázásakor leeső kis zsírtartalmú húsrészek, márványozott karaj.
S-80 Sovány, de látható zsírszövetet tartalmazó hús.
Például: tarja, inakban szegény húsnyesedékek.
S-80 k Inas sovány hús.
Például: csont nélküli csülökhús, a comb és a lapocka inakban gazdag nyesedéke.
S-70 Ínszegény zsírosabb húsok, nyesedékhúsok.
Például: zsíros nyesedék, a császárhús soványabb része.

Kerche Réche 2014.03.17. 11:08:32

150%-ot, nem látjátok?
A lancsrúd.
A lancsrúd nem lancshús.

Pécsi bölcsész 2014.03.17. 11:08:50

ki a f... vesz löncshúst?

franxepe 2014.03.17. 11:12:50

amugy 0.9*0.8*0.7 =~ 0.5 szoval nem hazudtak :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.17. 11:19:11

Svejci löncsöt kell venni, abba több a hús!

Manyecska 2014.03.17. 11:21:56

Katonáéknál ezt hívják gyíkhúsnak:D

Manyecska 2014.03.17. 11:24:34

@atpijkamo: és?? konzerv löncshús is van. Én mondjuk szeretem:)! szakértőtől kérdeztem..:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.17. 11:30:13

@Szőkenő Szarvas:
Tévedés.
Az a konzerv.

@Kerche Réche:
Valamint a medve nem játék!!4!

FDToth 2014.03.17. 11:35:25

maga az a szó az, hogy LÖNCS... vegye aki szereti :)

Manyecska 2014.03.17. 11:36:28

@dr. phil. Sün‼ ツ: bammeg a löncshús is konzerv! azonkívül más konzervet is lehet így hívnak rég voltam katona.@FDToth: én igen:D!

Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.03.17. 11:40:26

@atpijkamo: tévedés, legalábbis az én macskám - ugyan nem finnyás, sőt - meg nem enné. Amúgy rajta szoktam tesztelni a felvágottak, nyers húsok szav.idejét. Ha megeszi, akkor rendben van. Ha lábrázogatva elvonul, akkor már romlófélben lehet a holmi, még ha én nem is érzem a szagán. :)

Amúgy mi az a löncshús? Van köze az angol lunch szóhoz? Van itt egy etimológus? otthon van a szótáram :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.17. 11:44:34

@Szőkenő Szarvas:
Konzerv az, ami pléhdobozban van.
Például: pléhbános.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.17. 11:44:50

@Vörös Szonja, a tetovált lány: "rajta szoktam tesztelni a felvágottak, nyers húsok szav.idejét"

:))

"mi az a löncshús?"

Nemtom. Talán vagdalthús, nyesedék.

Csak színhúst vagyok hajlandó enni, töltöttkáposztához is csak olyat, amit az orrom előtt darál le a hentes. Illetve még szalonnából pörcöt.

kézműves étcsokimikulás 2014.03.17. 11:52:07

aszongya:jatek...

wazze,az etel nem jatek,nem tanitottak meg neked meg kiskorodban???

Artie 2014.03.17. 12:06:39

@atpijkamo: Állatnak ilyet nem adunk.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.03.17. 13:01:35

@dr. phil. Sün‼ ツ: Így van ez a sárkányhús.

De a lényeg akkor is a színfüggetlen mini hálóing. Ezen ma nem tudok túllépni. :D

joska61 2014.03.17. 13:01:54

Löncshús nevű készítményben húst keresni...? Látszik, hogy sose voltak katonák.

Manyecska 2014.03.17. 13:22:04

@Tanácstalan: ..én már a szőnyeg színénél tartok kezd kialakulni a dizájn:)

Black Hole 2014.03.17. 13:26:37

Régen én szerettem a löncsöt, de akkor még vót' benne anyag.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.17. 13:51:41

en kifejezetten kedvelem a vagdalthust
konzervben is
a loncshus kb ugyanaz
kis sarga zsirral a tetejen, friss kenyerrel, zoldseggel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.17. 13:53:11

persze csak olyan tavaszi vagdalthust eszek, amit az orrom elott dobozolnak a konzervgyari munkasok!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.03.17. 14:26:19

@hagyma: Én dolgoztam konzervgyárban. Bármit be tudnak észrevétlenül dobozolni.

Manyecska 2014.03.17. 14:46:26

Pl. melegszendvicsnek sem rossz. Mondjuk nem is jó:P:D

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.03.17. 15:07:49

@sugargiraffusplumps.: Én úgy vagyok vele hogy szeretem ha érezni a E432 -testet zamatát. Ad egyfajta extra ízélményt.

De az igazi gourmandok csakis a klasszikus E135-el esznek mindent. :)

Aureliano Buendía 2014.03.17. 16:02:30

Igénytelen kajáról igénytelen poszt.
A kövkő az lesz, hogy a 25%-os tuskó narancsléből hol a narancs?

Catia 2014.03.17. 17:07:12

@Kerche Réche:

Szegények veszik. Nálunk a faluban sokan szociális segélyen élnek (apu is), 22 500 Ft, nekik ez egyenesen hús!

Sajnálom őket nagyon, mert mindenféle bajuk van, apunak pl. most vizesedik a lába, meg már minden eléri. Már cipőt sem tudok neki venni, mert semmi nem megy fel a lábára.

De a faluban, ahol bemész a Coop-ba, és van löncs, párizsi, meg soproni, választhatsz a 3 szar közül. Nagyon sok emiatt a beteg ember, sajnos!

Exxit 2014.03.17. 17:38:39

Kérem ne alázzuk a "gyíkhús"-t!

Az a seregbe a "Tavaszi-vagdalt" konzerv volt!
Az, ehhez képes kaviár volt!

A "Lunch-hús" a sárga dobozos konzerv volt! Igen is jó ízzel!
Igaz abban még disznó hús volt, nem ipari hulladék!

Azokat kellene a vágóhídra vinni, akik megengedik, hogy ilyet gyártsanak!!!

Kecses 2014.03.17. 18:41:18

Lőcshús. Állati fehérjével.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.03.18. 10:55:16

@atpijkamo:
"Csak színhúst vagyok hajlandó enni, töltöttkáposztához is csak olyat, amit az orrom előtt darál le a hentes. Illetve még szalonnából pörcöt."

Híjába színes hús de nincs + mosva! Ezért nem veszek semmi darálékot!
A hentes hugyos, sz@ros kezét, mosatlan ládáját ne zúzza bele. :(

Darálja le az otthoni robotgép! ;)
Ha nem felmondok neki. A cafatokat is úgy pöcköli le mint a huzat!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.03.18. 11:03:52

Egy közteres ebtelepi ismerős mondta, hogy a leoltott kutyikat fagyasztják, azt az állati fehérje feldolgozóban újra hasznosítsák! Még ebdrazsé is lehet belőle.
Csőrt, toll, bél, pata, hal, meg minden hasznosítva van. Magas hőfokon kezelve fertőtlenítik liszté őrlik, azt mehet mindenbe. Semmi nem vész kárba.
Na ezért fanyalgok mikor "állati fehérje" van az étkekben.
süti beállítások módosítása