Tékozló Homár

Akciós felárazás a Sparban

2014.04.25. 10:42 | jackyll | 59 komment

spar1.jpg

Szerencsére csak pár száz forintot kellett kerekíteni kilónként 4190-ről, hogy kijöjjön az 50%:

A szokásos történet,ezúttal a Sparból: A szoros szavatossági határidejű sajtot megvehetem "féláron", ám előtte közel 600Ft/kg-mal felárazzák.

üdv!
Messidor

spar2.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venszivar 2014.04.25. 10:46:22

megvetted? te döntesz! döntöttél?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 10:50:48

@venszivar: Ezt nem értem én sem. Rá van írva az ár, lehet dönteni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.25. 10:52:56

Ez egy plusz szolgáltatás, nem tudtad?

@AtiSnatch: 4.?

venszivar 2014.04.25. 10:53:29

@AtiSnatch: míg ODA voltál(telefonálni)....a kocsid nem rozsdált "be"?:D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 10:54:50

Szólni kell a boltvezetőnek. Lehet, csak elcseszték a központban a kézi bevitelt. A SPAR-ban rendszeresen vásárolok. Nem tartom olcsónak, sem jónak a választékot, de az van a legközelebb. Mondjuk ilyen szavatossághoz közeli dolgot elvétve szoktam megvenni.

AtiSnatch 2014.04.25. 11:00:32

@venszivar: hát nem kocsival voltam, az szentigaz, de hát ez volksvagány nem kOpel :D

@ColT: mér tőlem kérded? sose voltam matekzseni. az emberek 70% se. ellenben a maradék 40%nak már lenne válasza a kérdésedre :D

venszivar 2014.04.25. 11:09:11

@atpijkamo: 'isten ments! még megvakul Messidor.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 11:09:54

@Tanácstalan: Aki jön egy nagy, fekete filccel, és kijavítja az 50%-ot 45%-ra.
(Egyébként hol itt a baj? Az ócsítás valójában 43,5%, de azt kereskedőéknél már simán felkerekítik 45%-ra, azt meg már matematiakailag is 50-re kell kerekíteni.)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 11:16:25

@Csokis: :))

Egyszer ennék igazi párizsit, kiváncsi vagyok. Gyanúm van, hogy az itt kapható szarok nem felelnek meg bizonyos standardoknak.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.25. 11:21:17

ijent ne egyetek. szopornyicát lehet tőle kapni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.04.25. 11:22:31

Lerágott csont a téma

Valami kékszalagos , kis törött üvegasztalos, bográcsolós, IFA-s ellopott telefonfülkés poszt kellene már

Titapuszi 2014.04.25. 11:23:57

Valószínűleg a termék valamikor akciós volt, azért látszik a 4.190 Ft-os egységár. Az akciók hetente változnak, a minőségmegőrzési idő pedig arra nincs tekintettel.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 11:24:22

@horex: :)) Mit nyávogsz, ma már volt leszakított ajtajú mosógép.

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.04.25. 11:25:34

@atpijkamo:
A Pikk párizsi meg 3500 kilója
Az is ugyanaz az összesöpört alapanyag

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 11:28:59

@atpijkamo: Pedig van ehető, csak olyan, mint a virsli. (Na jó, annál is nehezebb jót találni.) Szóval megnézed a kis cetlin az összetevőket, három dolog ne legyen benne: szója, ízfokozó, baromfihús. Bőrke, porc, ipari szalonna mehet, sőt kifejezetten kívánatos, attól lesz íze, állaga a vörösárunak, hogy minden "szar" belemegy. Mint anno a Fradi kolbász, az sem véletlenül kapta a nevét.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 11:35:08

@horex: Az alapanyag mindig összesöpört, a parízernél ez a lényeg. (Azért van péppé darálva, hogy ne csiklandozza a szőr a torkodat.) A gond az, hogy mit söpörnek össze. A Picknél legalább 54% a hús, plusz víz, bőrke, szalonna. Sajnos ott is van ízfokozó, de még mindig az ehetők közé tartozik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.04.25. 11:41:03

@atpijkamo:
Ok volt, de én azt szeretem amiket irtam és a hol dulván a betonra löknek valakit, vagy anyát és ravatalt együtt emlegetnek

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 11:41:19

Itt egy parízer alaprecept PDF-ben, ha jáccódni akartok a hosszú hétvégén:
www.foszakacs.hu/felvagott-10.pdf

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.04.25. 11:47:14

@Csokis:
Na majd ma megnézem a Pikk/én nem reklámozok senkit :) / összetételét

Bavallom, az utóbbi időben parizer/hónapos retek napjaim vannak és izlik
Kedves jóbarátom/RIP/ nem egy csóró volt és parizer/Trappsita/erősPista /zsömle kvatro volt az egyik kedvence

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.04.25. 11:51:22

@AtiSnatch:
Nem hinném, de azért ha akarja, egy ország tudja blokkolni a külföldi weblapok elérhetőségét.
Akkormeg féregjárat/anonim IP se jácc/nagyon/

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 11:53:55

@horex: Ne nézd, most kotortam ki a tegnapi kidobott csomagolást a szelektívből, onnan vagyok ilyen okos. :-)
(42% sertéshús, víz, 12% marhahús, aztán a többi. A feliratozás kötelező szabályai szerint ez azt jelenti, hogy a víztartalom valahol 12-42% közt van, mert sorrendben kell felírni az összetevőket.)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2014.04.25. 12:20:36

A Spárban legalább van 25/50% akcijó (az ALDIban meg 30% asszem) szemben mondjuk a teszkóval ahol a holnap lejárósra is csak pár Ft kedvezményt adnak (kivéve virág.. olyan palaneopsziszt vagy mit vettem kéccázé').

Mondjuk a sajtok egyes típusai a kefir szerintem akkor jó, ha van egy kis ereje, szaga (nefürgyéle!)

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.04.25. 12:39:29

@Csokis:
Te szelektívbe dobod a műanyag bőrét, vagy a nájlonra érted amibe ma szokás szeletelve csomagolni?
Ez igen ez környezetvédelem.

Anno ezt csomagolópapirban dobták a mérlegre és kérdezték , maradhat vagy tegyek rá/vegyek le róla
Vagy szeletben vagy egyben

A ravaszabbja hogy megspórolja a szeletelést, úgy kérdezte "egyben vagy darabban kéri a kedves vevő" :)
És a tejnek is kannát/üveget kellett vinni
De hol vannak a régi megszokott ízek!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 13:04:03

@hagyma: Van. Úgy hívják slopchest. :D

Amikor otthon vagyok az én reszortom a vásárlás, már írtam valahol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 13:06:53

@Tanácstalan: kiomolyann szeretsz vasarolni?
nekem halalom
de nagy makom van mert Mary imad /engem is meg vasarolni is/
mondjuk volt mar hogy elment vasarolni es 8 ora elteltevel letiltattam a debitkartyankat a banknal, mondvan, hogy elveszett

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:17:41

@horex: Az a baj, hogy ami bent van a pultban, arról fingom nincs, mi van benne. Persze megkérhetem az eladót, hgy a nagy hengerről olvassa fel, de a mögöttem állók teljes joggal koncolnának fel. Ezért bizonytalan dolgot (parízer, virsli) inkább előre csomagoltat veszek, ott válogathatok az E-k, pácsók és őzsuták közt. A szalámi, sonka, vagy kolbász már más, ott vannak bejáratott márkák, amikkel nem futhatok lukra, illetve kipróbálhatok egy új márkát.
Ja, és az egybn parízernek volt értelme: azt otthon felvágtad félcentis szeletekre, és abból sütöttél kosárkát a tüktoj alá, ha spenót volt ebédre.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 13:26:49

@hagyma: Azt nem írtam, csak a reszortom. Dolgozni sem szeretek, aztán mégis....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 13:28:30

@Tanácstalan: vazze ne mondd mar hogy fel ev utan hazamegy a ladikrol es elkuldenek a Sparba:)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 13:34:03

@hagyma: Nem is nagyon kell küldeni. Egy kád vízbe is beleülök. Az első héten mindent jó csinálni, amit itt nem lehet. :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:37:41

@AtiSnatch: Amibe az őzsutát beforgatják, hogy ne legyen fosszínű, miközben a polcsoron tárolod.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 13:38:44

@Tanácstalan: Pedig ott elég nagy kád van, nem? :-D

AtiSnatch 2014.04.25. 13:40:21

@Csokis: hee, há ne zavarjá össze! :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.25. 14:07:52

@Csokis: miért ne legyen benne szója? Mért ne legyen benne baromfihús? Miért ne legyen benne ízéfokozó?
@atpijkamo: régen volt, én edtem! Te is emlékszel még. Ma húsárban van vagy fölötte. Többitől gyomorrontás vagy fosás vagy ha véletlenül nem is, akkor pocsadék. De sok új dolgot mondtam most.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:14:58

@Tanácstalan: akkor leginkabb igyekezz szeretkezni, ne kenyeret venni

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 14:22:23

@Kellemes Zérókomponista: Mert akkor az nem virsli, hanem szójavirsli. Nincs vele semmi gond, de ha azt akarok enni, majd azt veszem le a polcról, de ne hazudják húsnak. A tejpor sem tej, a permeátum sem az, a krémföl sem tejföl. Ételt akarok, nem kemikáliákat és ipari melléktermékeket.
És ha elég hús van benne, akkor egyszerűen nincs szükség ízfokozóra (rohadt kellemetlen mellékízű, és nekem például szájszárazságot okozó Na-glutamátra), mert a húsnak van íze, nem kell azt extra sóval fokozni.
Ugyanezért nem kell bele baromfi, annak ugyanis sokkal kevésbé intenzív az íze, mint a sertésnek, vagy a marhának. Nem véletlen, hogy a baromfi termékekben mindig van ízfokozó. Azt szoktam mondani, hogy a pulykamell az ideális alapanyag. Megfelelő ízesítéssel akár mákosztésztát is csinálhatsz belőle, önmagában ugyanis alig van bármi íze is. Nincs vele komoly baj, csak arra kell használni, amire való. Lehet főzni, sütni, rántani, de a rendes felvágott nem ebből készül, és sonkának nevezni is ordas nagy hazugság. A sonka a gyenyó első, vagy hátsó combja, minden más csak pótszer, akárhogy is hívják.
Na, elmentem rizses lecsót enni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.25. 14:26:53

@Csokis: Na, itt basztad el! A lecsóban ugyanis nincsen rizs.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:34:03

@agresszív kismalac: letezik rizses lecso, de kell a fasznak:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.25. 14:36:07

@hagyma: Há', persze. Mákoslecsó is létezik, meg nutellás tepertő. Az albán népmesébe'.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.25. 14:39:24

@agresszív kismalac: vannak elvetemultek akik esznek rizses lecsot
csaxoltam

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.25. 14:39:53

@Csokis: köszi. Van pár csúsztatás, igen. Több forrásból is hallottam, hogy aki bélférges és virslit, de főleg, ha sonkát eszik, akkor felpezsdül a bélféregtevékenység, de csak ezekre, egyéb húsokra, ételekre nem, ez miért lehet? Elég érdekesnek tanálom. Jóétvágyat.:D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 14:42:43

@hagyma: Szerintem furcsán néznének rám a zasszony munkahelyén, hogy berontok, és felrakom az asztalra....

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 14:43:18

@agresszív kismalac: Most egy kicsit megijesztettél, de kimentem, megnéztem, és van.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.25. 15:09:22

Most ez komoly, hogy nem jönnek senki szájából a férgek?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 15:12:25

@Kellemes Zérókomponista: De, jönnek. Legalábbis amikor kölökkoromban megnéztem a "Vannak még csodák" című olasz filmet, ott jöttek. És elég szarul aludtam utána egy darabig. Meg talán az Excaliburban is van hasonló, ahol a hulla szájából premier planban kimászik valami bogár, de ott már idősebb voltam.

Atörökk 2014.04.25. 17:11:12

Felárazott sajtból van a hold.

Aureliano Buendía 2014.04.25. 17:38:44

Nemes penész volt rajta? Attól drágább ám. A parenyica metamorfózisa.

Avagy így készül a spár gazdaságos camembert.
süti beállítások módosítása