Tékozló Homár

Negyedére zsugorodott az auchanos kacsamáj

2014.05.06. 11:50 | jackyll | 53 komment

szatmari_kacsamaj.jpg

Peva nem érti, miért került ilyen sokba a prémium kacsamáj, aminek a 75%-a zsír volt:

Emberek vigyázzatok! Az Auchan Szatmári kacsamája hazudik, nem máj, hanem zsír!

A budakalászi Auchanban vásároltam április 29.-én egy kilós csomagolású, a balástyai Szatmárikacsa Kft. által "gyártott", különleges minőségű, A osztályba sorolt hizlalt kacsából származó ragumájat (ami elég nagyra darabolt kacsamájat jelentett) 4400 Ft-os egységáron. Levettem a szívemről a kezem, végülis négy napos ünnep áll alőttünk, remek reggelik lesznek kis pezsgővel :) és kifizettem az egyáltalán nem akciós árat. Akkor még nem tudtam, hogy ez az ár igen mérsékelt ahhoz képest, amit a végső szaldó mutatott.

Ugyanis nem ragozom soká, az aznap esti elkészítés során - hájjal borítva sokszor kipróbált módon megsütve -  a kb 90 dekányi máj súlya 24,8 dekára csökkent, miközben tetemes mennyiségű zsírt bocsátott ki magából. Tehát folytatom: a végeredmény a "különleges minőségű" Szatmári kacsamáj kilója mintegy 15.000 Ft-ba került nekem. (Ennyiért tán a Bock bisztróban is fogyaszthattuk volna - a teljes családdal.)

Most lehet humorizálni azon, hogy ne csodálkozzak, mert a tömött kacsa mája elzsírosodik - májcirózis...  és egyébként is állatkínzás a tömés, de én találkoztam már boldog kacsákkal és libákkal, amiknek hatalmas májuk volt és az a sütés során, nem vált zsírrá. Lehet, hogy ez is egy szakma?

Az Auchan ügyfélszolgálatának még azon (máj)melegében próbáltam problémámat jelezni, (az áruház számát ugyanis titokban tartják), de az ügyfélszolgálat hamarabb zárt mint az üzlet, ezért panasz-emailt írtam. Automatikus választ kaptam, hogy továbbították az adott áruháznak ahonnan azóta sem kaptam választ.

Nem tudom, hogy a forgalmazó mennyiben felelős az általa eladott vacak áruért, nyilván tetemes hasznot hajt neki így is, ráadásul azt végképp nem tudom bizonyítani, hogy az általam leírtak igazak, de nagyon kiváncsi lennék arra, hogy HASONLÓ ESETBEN MILYEN LEHETŐSÉGE VAN EGY MEGKÁROSÍTOTT VÁSÁRLÓNAK - aki persze rendelkezik jó sok zsírral és igen kevés ámde horror árú májjal.

Mellékelem a csomagolásról készített fényképeimet. :(

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 11:54:02

amúgy a kacsazsír az finyább a májánál is, hagymával, pirospaprikásan. kezdek éhes leni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.06. 11:54:37

Én is vettem már a Nagycsarnokban olyan libamájat, ami rengeteg vizet eresztett. Ilyenkor az a megoldás, hogy annál a boltnál többet nem vásárolok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.05.06. 11:59:02

Kacsamáj, b+!
*talált kiflicsücsköt rágcsál*

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:01:55

@agresszív kismalac: én most azon filózok, hogy tartani kéne egy-két tyúkot az erkélyen. akkor lenne finom friss tojás a rántottánkba, naponta levinném őket sétálni meg legelni kicsit. szerinted?

Atörökk 2014.05.06. 12:02:30

Fosanból mostantól csak szarvasgombás bélszínnel töltött pisztrángt veszek! Velem nem basznak ki!

@sugargiraffusplumps.:
Jaja, nyamm :)

Atörökk 2014.05.06. 12:03:56

@sugargiraffusplumps.:
Hogy vinnéd legelni a tojásokat? :o

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:05:59

@atörökk: a tojást hálós szatyorba! :D a tyúkokra meg csinálnék ilyen cuki szárnyalattmegkötős pórázt. szerintem a szomszédok is imádnák!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.05.06. 12:07:00

@sugargiraffusplumps.: Le es vágnád üket, vagy megvárnád, míg végelgyengülésbe' kimúlnak?
Tényleg- meddig él egy tik, ha hagyják?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.06. 12:09:34

@sugargiraffusplumps.:
Én vennék a helyedbe egy kakast is, akkor lehetne kukorékolásra kelni!!44
Viszont ahhoz dukál egy szemétdomb is!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:11:25

@agresszív kismalac: levágni valszeg nem volna szívem őket hacsaknem akut éhség esete forogna fönn mer akkor valszeg simán kitekerném szegénykéknek a nyakát.

jópár évig tutira elélnek ha törődik velük valaki de nemtom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:12:46

@agresszív kismalac: @dr. phil. Sün‼ ツ: kakas nem köll, az csak hangoskodik. alapíccsanak csak leszbiklubot maguknak, mindenki jobban jár.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.06. 12:19:11

@sugargiraffusplumps.:
Pedig kakaskukorékolás nélkül mit sem ér a reggel!!44!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:24:32

@agresszív kismalac: nem, a tojás az kakas nélkül is tojás. sőt még jobb is nélküle mer úgy tutira nem fog a kiccsirke rádkacsintani a tányérból.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.06. 12:26:27

@agresszív kismalac: Nem. Sőt. Ha kicsit régi a tojás, szeretnél egy embriót a rántottádba?

Kialakul a sárgája, megy a csatornában, ha van kakas ondó akkor jó, ha nincs úgyis jó, jön a fehérje, keményedik a héja, kitojja.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:28:44

@dr. phil. Sün‼ ツ: eccer nyaralni voltunk valahol bivalybasznádon kempingben oszt a sokhülye németturista nem győzött káromkodni merhogy madárcsicsergés vót hajnaltól késő estig.

movhu 2014.05.06. 12:29:14

Talán meg kellett volna előtte nézni, hogy hogyan kell elkészíteni a hízott kacsamájat, mert ha csak úgy serpenyőbe bele lett dobva, mint a panírozott csirkemáj, akkor nem csoda, hogy ezt lett belőle.
A tetemes mennyiségű zsír kibocsátása is így történhetett. Jó technika mellett a máj alig veszít a súlyából, főleg a kacsamáj.(A libamáj többet)

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2014.05.06. 12:31:50

"Peva nem érti, miért került ilyen sokba a prémium kacsamáj, aminek a 75%-a zsír volt:"

A címkétől, hogy rá van írva, hogy prémium.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2014.05.06. 12:33:49

@sugargiraffusplumps.: Szokták mondani, hogy milyen jó madárdalra ébredni :D:D:D

Mondjuk nekem az ablak alatt csipognak állandóan, de nem zavar :)
A fecskék a legjobbak, amilyen visítozást levágnak :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:36:11

@ColT: nálunk is csipognak folyton de engem se zavar. monnyuk haccáz veréb egy kupacban elég nagy lármát tud vágni.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2014.05.06. 12:39:48

@sugargiraffusplumps.: Itt pont veréb nincs (hiányzik a fajtalistámról egy normálisan fotózott veréb, btw). Van fecs, galamb, cinke, minden franc... :D
Rigónak csak a hangját hallani, az erkélyre nem jön.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.06. 12:42:04

@sugargiraffusplumps.:
Pedig a rigókonycert igencsak nyugtatólag hat az agysejtekre!

Uni1002 2014.05.06. 12:43:57

Brazil csirkemájat kell venni, azzal még soha nem volt minőségi probléma.

Vettem magyar földön magyaroknak készült májat is, mindgyárt a csomagoláson fenyegetnek, hogy a termék lép darabokat is tartalmazhat. Tartalmaz is. Fehér gumiszerű valami, lehet köpködni evés közben.Sikerült beleharapnom egy epehólyagba, amit tartozékként mellékeltek a csomagban.
Órák múlva is öblögettem a számat a büdös keserű lé miatt.
Lényeg, hogy magyar árú, magyar embereknek, magyar minőségben...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2014.05.06. 12:45:27

marketingmorzsak.hu/wp-content/uploads/6.gif

"Negyedére zsugorodott az auchanos kacsamáj"
Alkesz a kacsa!

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.05.06. 12:47:08

A kacsamáj ZSÍROS.
És ráadásul nem sütjük, csak hirtelen pirítjuk.
Ez nem tepertő, hogy kisütjük a zsírját, bazz...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 12:47:24

@Rejtélyes: ez naon cuki!

@Uni1002: a májat meg köll tisztítani főzés előtt a fecniktül meg a lógóalkatrészektül akkor nem harapsz epére.

FDToth 2014.05.06. 12:48:23

Jo, premium minosegu hizott kacsamaj 400-600 gramm kozotti. 1 kilos maj un zsirmaj, a 400-600-on felul csak zsir. Inkabb vegyen 400-600-asat, abbol is azert lejon 100-150 gramm zsir. Hizott majrol ebszelunk, nem pecsenyerol. Az elkeszitese meg egyszeru: lisztbr beforgatod, es nagyon forro serpenyoben, oldalankent kb 50-55 sec-ig sutod. Nem kell agyinsutni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.05.06. 12:49:48

@Uni1002:
Szerintem meg a svejci kacsamáj a legdögösebb!

kowee 2014.05.06. 12:50:51

"de én találkoztam már boldog kacsákkal és libákkal, amiknek hatalmas májuk volt és az a sütés során, nem vált zsírrá."

Csak tá nem szervdonor volt az illető kacsa? Gondolom most is kint hápikál a mezőn és növeszti az új máját nagy boldogságában. :)

Atörökk 2014.05.06. 12:59:30

@sugargiraffusplumps.:
Mi több! Rá kéne idomítani a tikokat, hogy bárhol parancsra tojjanak! Akkor csak odasétáltatod őket bárhová, és hipp-hopp, a bociból származó friss tej mintájára ott a nullkilométeres friss tojás!

Atörökk 2014.05.06. 13:04:22

@Uni1002:
Sőt, kóserot vegyél!
Az körül van metélve, garantált, nincs rajta semmi lelógó, zavaró felesleg!

@panaszmuki:
Na ja, de hát nem mindenkinek Floyd volt a jele az óvodában :D

Uni1002 2014.05.06. 13:06:54

@sugargiraffusplumps.:
"a májat meg köll tisztítani főzés előtt a fecniktül meg a lógóalkatrészektül akkor nem harapsz epére."

Ez rendben lenne, de a brazil és egyéb teszkós májakat miért nem nekem kell tisztítani ugyanazért a pénzért?
Azokban még soha nem találtam idegen alkatrészt, csak a magyarban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.05.06. 13:12:54

@Uni1002: lyó kérdés! mondanám, hogy akkó vegyed a brazilt de az se kóser megoldás, hogy a világ másik végéről pöfögtetik ide azt a kaját ami nálunk is előállítható. szerintem mégiscsak rá köll szokni a fényevésre előbbutóbb mer minden más nem píszí. így jártunk.

kowee 2014.05.06. 13:14:17

@Uni1002:
Azért mert magyarország jobban teljesít még lelógó fecnikben és idegen alkatrészekben is.

Manyecska 2014.05.06. 13:34:39

@ColT: nálunk szarkafészek van. Kifosztotta egy varnyú múltkor folyton cserregnek reggel ezek amúgy is. Most meg itt építkezik pont az ablakkal szemben a fenyőfán egy örvösgalamb-pár.hozzák az ágakat:)) évek óta. folyton nézik a faxomat.:D

Manyecska 2014.05.06. 13:48:47

@Manyecska: szárnyfesztáv: 75 cm. igazi grillcsirke méretűek:D 30-60 dkg.:P

Csigorin 2014.05.06. 13:49:04

A foie gras azaz zsirmaj az bizony olyan maj aminek a nagyresze zsir.

Ha nem tudod hogy kell elkesziteni, ehelyett tonkreteszed azzal hogy kisutod a zsirjat, azt ne reklamozd legalabb.

Répázó 2014.05.06. 14:19:03

Ne egyél kacsamájat, sőt húst sem. Megoldja minden gondodat.

englandboy 2014.05.06. 16:29:49

vegyel libamajat.....

Aureliano Buendía 2014.05.06. 17:23:49

Legközelebb vegyél svejci májat.

Szakadás 2014.05.07. 08:11:44

Képzeljétek, a vaj 82%-a zsír. A borban meg csak 10-15% alkohol van, a többi víz!
Eszelős átvágásokkal vagyunk körülvéve!

anarch 2014.05.07. 08:14:35

Jah, nekünk még tanították, hogy a tojás tulajdonképpen egy petesejt, csak kicsit be van védve.

anarch 2014.05.07. 08:20:45

@movhu: A "ragu" előtag nekem kicsit gyanús azért. Lehet ez is olyan jelentés/tartalommódosító, mint a "darált" a "hús" előtt? :))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.05.07. 13:37:20

@Uni1002: Aki magyar, az tudja mi a különbség az "árú" és az "áru" között.
A többiek meg magyarozzanak más, melegebb földrészen!

Aureliano Buendía 2014.05.07. 18:49:24

Nem a kacsamáj kicsi, a pofátok nagy.