Tékozló Homár

Don't Ride Bike FRISSÍTVE!

2014.07.11. 09:07 | Homár Hilda | komment

ridebike_-_arkad1.jpg

Ovasónk kellemes hétvégi biciklitúrájához csak egy új felnivédő meg egy belső kellett volna. Ezeket felvarázsolni egy kerékre tényleg kb. 15 perces munka egy rutinos bicikliszerelőnek. Azt simán el tudjuk képzelni, hogy szombaton zárás előtt 10 perccel mégsem fér bele egy ilyen semmiség valami határidős munka miatt, de, hogy a másik helyen mért nem vállalták be a nap közepén egy bicajos szerkóban leszerelt kerékkel álldogáló csajnak, azt nehéz megmagyarázni. Azért írunk a Ride Bike-nak, hátha megpróbálják.

Kedves Homár!

A Ride Bike kerékpáros üzlethálózattal kapcsolatos tapasztalatomat szeretném megosztani a nagyközönséggel.

Gyönyörű napsütéses szombat délután úgy döntöttünk a párommal, hogy kerékpártúrára indulunk. Elő is kaptam féltve őrzött országúti kerékpáromat. Sajnos az első kerekem 2,5 km után megadta magát, leeresztett, ami az előélete alapján várható volt. Új felnivédő szalagra és belsőre lett volna szükségem. Nem estünk pánikba, a Ride Bike Rákóczi úti üzlete 500 m-re volt tőlünk.

Elkezdtem szépen az irányukba tolni a drótszamarat, a párom előre ment, mert 13:45-öt ütött az óra, és csak 14:00-ig volt nyitva az üzlet. Gondoltam ő szól nekik, 5 percen belül ott vagyok, és belefér az életükbe egy 10 perces javítás délután kettőig. A gondok itt kezdődtek: Az üzlet legénysége teljesen elhatárolódott attól, hogy bármilyen munkát is végezzenek a mai napon, sajnos nem fér bele az életükbe.

Már ezt is nehezen tudom megérteni, mert az üzlet üres volt teljesen, tehát feltehetőleg addig sem tobzódtak a munkában. Megérkezett a megoldási javaslat: Menjünk az üzlethálózat másik tagjába az Árkádba, ők 18:00-ig vannak nyitva, és megjavítják a kerekem, mehetünk tovább utunkra.

Ám legyen, hazatoltam a kerékpárt, kiszedtük a kereket, kocsiba be, irány az Árkád. Az üzletbe kerékpáros ruhában léptem be, egy kerékkel a kezemben - ez még fontos információ lesz a későbbiekben!

2 eladó volt az üzletben, az egyik a kasszában, a másik az eladótérben. Beléptünk az üzletbe a párommal, mögöttünk egy idősebb úr jött a kisfiával - unokával - teljesen mindegy.
Már ott nagyon szimpatikussá vált az eladótérben sétálgató úriember, hogy előlünk kitérve, a mögöttünk belépőktől kérdezte meg hogy "Miben segithet?". Ezt a békát még lenyelve, kivárva szépen a sorunkat (természetesen a pult mögött álló úriember meg sem mozdult, unott pofával nézett előre) előadhattuk végre a mi problémánkat is az eladónak.

Elmondtuk, hogy a másik üzletből küldtek ide, mert mégiscsak 6-ig vannak nyitva, hátha egy szalag kicserélése belefér még a munkaidő maradék 4 órájába. Ekkor éppen rajtunk kivül nem volt vásárló az üzletben, és kint sem kígyózott a sor. Az eladó kedvesen elmondta hogy "Jaaaa, hát most nagyon sokan vannak!" így nem tudnak javítást vállani, és egyébként is rosszul tudják, mert hétköznap van ott csak szervíz szolgáltatás (jelezném, ez sehol nem volt kiírva), de esetleg jövőhétre meg tudják csinálni!

Itt már feltehetőleg látszott az arcomon hogy ez nem a legmegfelelőbb megoldás, mert megkérdezte a kedves úriember hogy: "Miért, Sürgős???" Nos, nem. Egyébként csak úgy szórakozásból szoktam kerékpáros ruhában, szemüvegben, cipőben, nadrágban stb. egy kerékkel a kezemben shoppingolni járni az Árkádba. Úgy menőbb, olyan mintha sportolnék, legalábbis azt a látszatot kelti....

Sajnos láttam hogy nem érti a problémát, én viszont azt nem értem hogy ma, Magyaroszágon hogyan engedheti meg magának egy üzlet hogy zárás előtt (urambocsá' 15 perccel) esetlegesen 4 órával nem fér bele neki egy 10 perces javítás??? Természetesen ha ennyire jól megy az üzletnek, hogy nincsen szükségük vevőkre, akkor én fogok elnézést kérni. Senkinek sem ajánlom hogy felkeresse ezeket az üzleteket, mert itt az eladók nem szeretnek - szeretnének dolgozni a fizetésükért.

Üdvözlettel:
Egy csalódott kerékpáros

Olvasónknak nyilván Őt kellett volna hívnia!

UPDATE 07.17. 16:03

Megérkezett a Ride Bike válasza: 

Kedves Homár,

Tegnap egyeztettem a kollegákkal, számomra az alábbi történet körvonalazódik (2-3 hetes történet egyébként, így szerintem mindkét oldal történetében lehetnek minimális eltérések).

A Rákóczi utcai boltba valóban zárás előtt érkezett a lány párja, aki jelezte, hogy volna egy belsőcsere igényük, a lány viszont még úton van, kb 15p mire odaér. Ez már zárás utánra esett volna, és bár egyáltalán nem ritka, hogy a bolt tovább van nyitva (pl kerékpárszállítót segítenek felszerelni a vevőknek, stb), aznap időre kellett zárniuk. Éppen ezért javasolták, hogy amennyiben az megoldás lehet, válasszák az Árkádot, ami minden nap 21h-ig van nyitva (nem 18h-ig, ezt mellékesen írom, talán nincs is különösebb jelentősége). Vasárnap vannak csak 19h-ig.

Az Árkádos kollegák már nem emlékeztek pontosan arra, hogy kit milyen sorrendben szolgáltak ki, de arra megesküsznek, hogy ilyen jellegű szerelést sosem utasítanak el, és ha nem is azonnal, de leterheltségtől függően nyilván a lehető leghamarabb (maximum pár órán belül) elvégzik ezeket a szereléseket. (Hétvégén szombat délutántól kevés bolt/szerviz van nyitva, ilyenkor épp ezért viszonylag nagy a forgalom a boltban)

Fontos információ, amivel vásárlóink nagy része tisztában van, de valóban van aki nem tudja: Az Árkádban bevásárló központi adottságokból kifolyólag "piszkos/hangos" munkát nem is szabad végezni, így ott teljes szerviz tevékenység elvileg nem végezhető. 

Természetesen az eladó kollegák szakmailag felkészültek, és az alap szereléseket, mint utánállítások, fékbeállítás, belső csere minden gond nélkül megoldják, de számukra előírás az értékesítés előtérbe helyezése. A vevők kiszolgálása (információk, kérdések megválaszolása, termékajánlás) ugyanis percek alatt elvégezhető, míg egy kisebb szerelés is 10-20 percig leköti a munkaerejüket. A hétvégi szerelés elutasítása egyértelmű félreértés, ilyet biztosan nem mondanak, hiszen nekik is érdekük az értékesítés növelése akár termékeladásból, akár szervizelésből fakad az.

Mindenképp egyedi és a boltok között rosszul kommunikált esetnek tartom a hölgy történetét, amit ha ő is úgy gondolja, szívesen bizonyítunk, hogy nem jellemző boltjainkra. Ha bármiben segíthetek, állok rendelkezésükre!

Üdv,

Zavicsa Ádám
Ride Bike Kft.
Kerékpár Üzlet és Szerviz
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.07.11. 09:10:37

Erről az üzletről még nem hallottam, de bp-en, rengeteg kerékpárszerelő van.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.07.11. 09:11:29

Hát ha hétvégén nincs ott a szerelő akkor tényleg nem tudják megcsinálni. Gondolom te sem akarod, hogy a pénztáros álljon neki. Mert akkor az lesz a baj.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.07.11. 09:14:58

Hétvége szerelő nélkül , elég baromságnak tartom. Az emberek általában hétvégén kerekeznek. Egy szolgáltatónak tudnia kellene.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.11. 09:18:03

Lehet átszóltak az első boltból, hogy a bringásruhás csajjal vigyázzanak... Hát, így kell cégimage-t építeni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.11. 09:20:08

@batgirl: Mondjuk amúgy sosem komáltam az ilyen csillivilli helyeket. Itt volt egy olyanom, hogy egy kis bringaboltban kerestem hajtókarlehúzót, ami valami szabványtalan izéhoz kellett.
Nem volt nekik eladó, de kölcsönadták a sajátjukat!!! Életemben másodszor voltam ott...

Leone_510 2014.07.11. 09:21:45

talán ha a posztoló megtanulná kicserélni azt a szalagot és belsőt , ha 10 perces meló akkor neki sincs több megtanulni 1 óránál , erre már rég rászánhatta volna az időt, de a jó hír, hogy sosem késő elkezdeni :)

és mivel nem drága ez a két cucc tarthatna a féltve őrzött országúti bicajához egy cserekészletet

szerintem komplett hülye az ipse, remélem a párja is látta az iq bajnok problémamegoldását, nem merte anyu előtt bevallani, hogy hiába a sokat érő féltve őrzött országúti bicaj hülye vagyok belsőt cserélni

_____________ 2014.07.11. 09:22:55

A madarad meg olyan béna hogy nem tud egy belsőt kicserélni?
Meg kellett volna venni, otthon csere oszt kész.

Random51 2014.07.11. 09:23:08

Egész télen a töküket vakargatják, mert nincs munka. Eljön a várva várt szezon és ahelyett, hogy pörögnének, hogy minnél több pénzt keressenek, inkább vinnyognak, meg 1 hétre adnak időpontot egy szaros defektjavításra is. Halihó szervizek! Most kellene pörögni, meg túlórázni! Utálon az összes debreceni bicikliszervizt. Mind ilyen, nincs kivétel. Ugy látszik butapesten is ilyenek. Büdös a munka.

Leone_510 2014.07.11. 09:23:26

opsz nem láttam, hogy a csaj az ipse, akkor szerepcsere :)

IP gyűjtögető 2014.07.11. 09:24:58

akkor nem csak én vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy az országban létező "üzletek" valójában titkos találkahelyek és a betévedő vásárlók kifejezetten veszélyeztetik a működőképességüket. Szerintem ezeket a vevőelhárító gyakorlatokat a tulajdonos utasítására végzik, kényszerből.

Leone_510 2014.07.11. 09:27:43

jah abban is valami, hogy az ilyen egyszerű szervizes melót bármelyik bevállalhatná még ha eladó is, kicsivel több munkakör, nem egyszerű dolog ez kérem szépen

RRooBB 2014.07.11. 09:32:11

Fekete pont a bringa-bolt-hálózatnak a hozzáállásért!
És MARHA NAGY fekete pont bringásunknak a pöcsömködésért! Országúti? Bringás-ruha? Bringás-cipő? De egy gumicsere már sok?
És még ki is írod magadból? Megáll az ész...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.11. 09:38:27

Futni köll, nem biceklázni!4!
Micsodi úri huncutság mán ez!

kakukk11 2014.07.11. 09:44:22

Ezeknek az alkalmazottak fix bérben vannak nyilván, és iq szegények, mert nem fogják fel, hogy a fizetésüket közvetve, de a vásárlótól kapják.
DE!
Szombat délután kell megnézni a rohadt cangát? Ha nyaralni indulsz, akkor indulás előtt 5perccel gurulsz be a szervizbe, hogy nézzék már át a kocsit? A trendi bringásruhára meg nem is tudok mit mondani, komolyan még a bringásszemüveget is magadon felejtetted :D Ezen szakadok.

2014.07.11. 09:45:18

Piroska biciklivel megy a nagymamához, ám útközben letörik a pedálja. Pont a farkas műhelye előtt történik, úgyhogy megkéri a farkast hogy hegessze vissza. Közben a farkas megkérdezi hogy hová megy.
-Megyek a nagymamához és viszek neki mindenféle jót a kosárkámban.
A farkas elhatározza hogy megszerzi a sok finomságot és amikor Piroska továbbindul, egy rövidebb ösvényen felrohan a nagymamához, zsupsz bekapja és befekszik az ágyába.
Amikor Piroska odaér látja hogy furcsán néz ki a nagymama. Meg is kérdezi.
-Nagymama! Miért olyan nagy az orrod?
-Hogy megérezzem amikor jössz!
-Nagymama! Miért olyan nagyok a füleid?
-Hogy meghalljam hogyha kopogtatsz!
-Nagymama! Miért olyan pirosak a szemeid?
_Mert szemüveg nélkül hegesztettem vissza azt a kurva pedált!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 09:45:26

Felnivédő szalag helyett tökéletes a szigetelőszalag, csak kisbicskával ki kell lyukasztani a szelep helyét. Az a férfi pedig, aki nem képes lecserélni egy kerékpárbelsőt, ne is üljön kerékpárra. Nem centírozásról, váltóbeállításról, racsnicseréről, hajtóműcseréről van szó, de még nem is lánccseréről, amihez szintén célszerszám kell, és főleg nem agyváltó-meghibásodásról, amihez meg speciális szakértelem szükséges.
A sok csilivili kerékpárbolt és műhely egyértelműen a lusta, műszaki analfabéta, nagyképű és tudálékos sznobokból él, gondolom aznapra már megvolt a szükséges mennyiség.

maximum1 2014.07.11. 09:47:37

Gondolom a stílussal is volt egy kis probléma.
Miért van az hogy ma Magyarországon mindenki azt hiszi Ő szarta a spanyol viaszt és ugrani kell neki azonnal.
Ki az a f@sz aki szombaton indul neki túrázni úgy hogy 1 éve rá sem nézett a kerékpárjára, ja és outis, dupla nagy f@sz.

Nem tour de franszos mezt kellett volna venni hanem belsőt meg 2 vagy percet youtubozni.

Martinicske 2014.07.11. 09:50:40

Kb. istennek képzelik magukat ezek a bicikliszerelők az idényben. Emlékszem amikor gyerek voltam mindenki megcsinálta magának, szóval nem egy agysebészet. Felénk nem is voltak ilyen szervizek.

Egyszer tavaly amikor olyan nyolcas volt a kerekembe, hogy már állandóan hozzáért a fékhez elvittem egy biciklis szerviz/bolt -ba cseréljék ki.

Kicserélték. Utána az új kerék egymás után hatszor vágta ki a belsőt. Egy új, stabilabb fajta kereket tettek rá (a stabilitását az adja, hogy a profilját összetettebb formára alakították ki) viszont emiatt volt belül mindegyik oldalon egy-egy pereme.

Ötödik alkalommal még mindig nem jött rá a bicikliboltos szerelő, hogy ez a baj. Hatodikra szétszedtem magam, körbetekertem a felnit szigetelő szalaggal tíz rétegben, azóta nem lyukadt ki többet.

Később beszélgettem bicikli boltosokkal, el se hitték hogy van ilyen, míg nem az egyik kibökte hogy ez a fajta kerék relativ újabb konstrukció és a szerelők még nem tudták összerakni a mozaik darabkákat, hogy mért lyukadnak ki a gumik, most kezdenek rájönni ahogy az emberek visszahordják a lyukas gumikkal a bicikliket...

Ennyit erről, most már van helyem ahol tudok szerelni, soha többet nem bízok ilyen kóklerekre biciklit.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 10:11:26

@maximum1: "Ki az a f@sz aki szombaton indul neki túrázni úgy hogy 1 éve rá sem nézett a kerékpárjára, ja és outis, dupla nagy f@sz."
A posz toló. "Egy csalódott kerékpáros".
De azmijaz az outis?

Manyecska 2014.07.11. 10:16:36

Elő is kaptam féltve őrzött országúti kerékpáromat. Sajnos az első kerekem 2,5 km után megadta magát, leeresztett, ami az előélete alapján várható volt. "
eddig óvastam. Esetleg vinnél magaddal belsőt ha annyira sporty vagy:D...mint általában a valódi bringások teszik.
a szervíz meg hááát, gáz.

Manyecska 2014.07.11. 10:21:16

Ha annyira féltve őrzöd talán fújjál bele levegőt akkor is ha épp be van b.szva a sufniba. Nem tesz neki jót ha lapos gumikon áll:)

IP gyűjtögető 2014.07.11. 10:22:48

@ColT: Úgy érted, hogy elvihetted?

Manyecska 2014.07.11. 10:23:30

Én alapból nem hiszem el hogy az Árkádban képesek szerelni..amúgy mér kell kerékpáros szemüvegbe menni az Árkádba???:O

Manyecska 2014.07.11. 10:32:10

Oszt mi van ha nem is a belsőd ment gányra hanem szétment a gumi?? mer akkor hiába cserélik ki a belsőt szét fog robbani a kerék is következő alkalommal, én már most szólok!:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 10:33:03

@Manyecska: Gondolom azért, hogy ne lássák, milyen dülledt, amikor ingyen szarik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 10:34:17

@Manyecska: "Oszt mi van ha nem is a belsőd ment gányra hanem szétment a gumi??" Terhesség és/vagy nemibaj.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 10:36:00

@Manyecska: Eszembe juttattad a '80-as évek elejét, amikor az arany fóliába "szögletesre" csomagolt NDK gumióvszerek rendszeresen szétrobbantak...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.11. 10:36:56

@ColT: "sosem komáltam az ilyen csillivilli helyeket"

Én sem. Egy feladatuk van, a drága bérleti díjat havonta ki kell termelni. Mintha havonta megvennék az üzelethelyiséget. Szóval drágán kell eladni. A javításon nincs nagy árrés.

Atörökk 2014.07.11. 10:43:00

@atpijkamo:
Ha jól csinálják, a javításban nagyon jó pénz van.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 10:44:46

szerintem a posztolót láttam itten a múltkor a dunaparton: kábé 200 kilós pasi, vattaúj menőkúlcsilivili bringásszerkóban, teljes menetfelszerelésben és a legújabb kollekcióból válogatott neonszínű bringacipőben ült a nem kevésbé menő, szintén vadonásúj bringáján és elmélyülten szívta a cigijét. én meg csendben belebugyborékoltam a vízbe a röhögéstől.

Manyecska 2014.07.11. 10:45:58

@Kitalátor (másként) gondolkodó: ez nem vicc, lehet valami régi szikkadt szar, akkor ő tehet bele akármilyen belsőt ott fog szétrobbanni alatta 2 0m után. Várom a következő posztot ezzel kapcsolatban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 10:46:12

@atpijkamo: Mi az, hogy a javításon nincs nagy árrés? Nincs olyan hiba, amelynek a felhasználásával egy szerelésben is profi (versenyző múlttal/jelennel rendelkező) jó kereskedő ne tudna eladni és beépíteni annyi alkatrészt szobok "bájkjaiba", amiből ugyanazt a bringát újonnan meg lehetne venni, vagy ne tudná rávenni a vevőt hogy vegyen egy új bringát háromszoros áron, amit javítani vitt, azt egy-két ezer Ft-ba beszámolva, és húszszoros áron eladva...
Mondom: jó kereskedő.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.11. 10:46:53

@atörökk: "Modoros picsa."

Az.

És még a szervizt se tudja helyesen leírni. Nem érdemli meg a létezést.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.11. 10:48:07

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :)) Egy nyavalyás elsőkerékhez nem sok váltót tudsz eladni. Esetleg egy motorcsónakot utánfutóval, hogy menjen bringázás helyett horgászni.

Lady Ann 2014.07.11. 10:48:38

Csak mondom, hogy én is így tanultam meg belsőt javítani/cserélni: 2 különböző biciklis "bolt"-ról pattantam le a defektes géppel, hogy majd 2 nap múlva ráérnek foglalkozni a problémámmal.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.11. 10:51:09

@Lady Ann: "így tanultam meg belsőt javítani/cserélni"

De hogy jutott egyáltalán eszedbe boltba menni javítani? A biciklis társaktól megtanulod, ha nem tanította meg édesapád.

Manyecska 2014.07.11. 10:51:42

@Kitalátor (másként) gondolkodó: a koton is egy vicc magában, nem arra gondoltam hogy 20m után szétrobban:D..ON

Manyecska 2014.07.11. 10:53:06

@atpijkamo: biztos kellett zsömlét is vennie.:DD

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 10:55:00

@atpijkamo: Én tényleg nem, de én görögkatolikus vagyok.
Ezzel szemben egy jó kereskedő a kerékkel együtt lecseréli a villát is, és a harmónia miheztartása végett a hátsó kereket is, a racsnival együtt, de a racsnit a lánccal és a hajtóművel együtt kell cserélni és az új váltó sokkal korszerűbb, tehát azt is, lecseréli, te meg bólogatsz, mert nem akarod, hogy igénytelen csórónak nézzenek...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 10:55:31

@Lady Ann: pláne, hogy nem agysebészet egy nyamvadt gumicsere. mármint ha van hozzá megfelelő szerszámod meg alkatrészed, mer anélkül mondjuk bele lehet izzadni.

a múltkor nem vittünk szerszámot semmitse aztán az erdő közepén kilazult a pedált összetartó csavar, kénytelenek voltunk egy faággal meghúzni, tiszta mekkgájver fíling volt. persze hazáig minden kilométer után megen kilazult. áén aszondom mindig legyen ducttape, az kábé mindere jó amit kókányolni köll.

Manyecska 2014.07.11. 10:56:22

@Kitalátor (másként) gondolkodó: hát, a hátsó keréknél nem olyan eccerű mert a váltó pont útban van!

Manyecska 2014.07.11. 10:57:56

@sugargiraffusplumps.: szerszámostáskát adnak a bringa mellé. legalábbis ahol én vettem ott tartozék volt!:)

Atörökk 2014.07.11. 10:58:31

@sugargiraffusplumps.:
1. számú műszaki alaptörvény, elromolva az van, ami svejci bicskával/wd40-nel/duct tappel nem javítható!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 11:00:10

@Manyecska: az enyimnél nem volt tartozék de van egy amúgy csak most éppen otthonfelejtettük a nagy izgalomba. még egy olyan minipumpát kéne vennem mer csak egy nagy böszme van azt meg nem szeretem cíbolni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 11:00:51

@Manyecska: :) Régen ~ 80-100 (vagy kevesebb) volt, ma már legalább 200-250 dugattyúlökethossz lenne, ha jól számolok...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 11:01:31

@atörökk: így bizony. némely eseben a szentlélek áldása is jól jöhet, de amúgy stimmol.

Atörökk 2014.07.11. 11:06:28

@sugargiraffusplumps.:
Azt csak akkor vesszük igénybe, ha a szakértői tarkóvakarás két perc negyven másodperces káromkodással kombinálva eredménytelen volt!

Manyecska 2014.07.11. 11:07:10

@Kitalátor (másként) gondolkodó: az ilyet már tudni kell csuklóból hárítani!:D@dr. phil. Sün‼ ツ: ja.szobafogság. megmart a méh, nem bírok ráállni a lábamra. Mellesleg a szomszédasszony ruhaszárítóját sikerült kilőnünk a röplabdával meséltem?:DD de ciki volt:D szegény.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 11:15:10

@Manyecska: tegnap későn vettem észre a vaddarazsat a padlón és a kutyám azonnal megszimatolta. félóra visítás és orrot minden létező dologba dörgölés lett a vége, aztán meg olyan hisztis volt hogy egész este hozzám se szólt csak dohogott a szekrény alatt csórikám.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.11. 11:23:39

@Manyecska:
Ede hányadik lett?
Hogy vannak a kacsák?
Megannyi kèrdés...

Manyecska 2014.07.11. 11:23:43

@sugargiraffusplumps.: jajj. én öt percet jajongtam/sírtam, rohantam a vízhez belemártani a 22fokos Balcsiba de semmi sem segített.ráadásul viszket is pokolian a szúrás helye.

Manyecska 2014.07.11. 11:31:14

@dr. phil. Sün‼ ツ: azt tudom hogy a Fifty-Fifty kva élesen vette be a kanyart még mondtam is hogy fel fognak borulni. De nem..:) majd rakok fel vidit a juhtubra:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 11:32:44

@sugargiraffusplumps.: Nocsak! Nálatok szelíd darazsak is járnak?
@Manyecska: Ezt nem értem: te is darazsat szaglásztál? Vagy mit mártogattál, hogy nem volt elég egy tál hideg víz hozzá, hanem az egész Balaton kellett?

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.11. 11:33:54

Régen minden bringához adtak egy nagyon esztétikátlan fekete műanyag dobozszerű-izét, ami a nyereg alatt volt a rugókra felapplikálva.
Minden kulcs meg mifaszom volt benne, akár másik biciklit is lehetett csinálni...

Manyecska 2014.07.11. 11:35:33

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nem, a lábamat áztattam ebéd után aztán hogy megszáradjon mezítláb indultam vissza a kéglihez és bummm, mintha injekcióstűbe léptem volna.brrr. valami méheket láttak a gyerekek a fűben pont megtaláltam egyet vaze:((

Manyecska 2014.07.11. 11:36:37

@háromlábúbogár: ja.arról nem beszélve. de az ország jobban meg tud élni a hülyékből ugye:(:P...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 11:39:08

@Manyecska: Jót tesz a reuma ellen, és javítja a viszerek állapotát is - ha nem valami szivárványos felmelegedéssel odakerülő skorpió volt...

Manyecska 2014.07.11. 11:42:25

@Kitalátor (másként) gondolkodó: najó de tényleg az ájulás környékén voltam annyira fájt!:( kirángattam a fullánkját asszongyák akkor méh volt. mondjuk most hogy mondod:D..Duplára van dagadva a lábujjam és rohattulviszket.

AtiSnatch 2014.07.11. 11:49:22

csak a hervisig kellett volna elmenni.

Manyecska 2014.07.11. 11:49:56

@háromlábúbogár: van nálam allergiagyóccer is:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 11:52:18

@Kitalátor (másként) gondolkodó: mér, nálatok nincs vaddarázs?

@Manyecska: szerintem csak a végét kapta el a fullánknak mert nem volt bedagadva semmije de eszméletlen cirkuszt csapott, mondjuk azt egy sima szőrvágásnál is csinál.

@atörökk: :D :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 12:00:11

@sugargiraffusplumps.: Nálunk szelíd darázs nincs. Van poloskaszagú körtedarázs, kecskedarázs, német darázs, lódarázs, millió féle fürkészdarázs, de egyik sem szelíd annyira, hogy a megkülönböztetéshez a "vad" jelző kellene. Vadméhek vannak, de azok nem azonosak a fák odvaiban, sziklahasadékokban élő mézelő méhekkel.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 12:03:08

@Kitalátor (másként) gondolkodó: mink parasztok vagyunk, nálunk van méhecske, vaddarázs meg poszméh meg lódarázs oszt ennyi.

Manyecska 2014.07.11. 12:04:49

@dr. phil. Sün‼ ツ: hát, a sógornőm pont allergiás rájuk, éppen..ellenben hasogató fejfájás azóta és hidegrázás is volt. @sugargiraffusplumps.: hát az orruk a legérzékenyebb, olyan volt mintha égő cigibe léptem volna, de legalább 4-5 db-ba.

Manyecska 2014.07.11. 12:06:35

@Kitalátor (másként) gondolkodó: ez murva jó, ezentúl kerülni fogom őket, mer mintha késsel hasogatták volna a lábfejemet, úgy térdig..:O:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 12:08:18

@sugargiraffusplumps.: Nekünk még cigánydongóink is vannak, bi-bí! Nincs sok baj velük, nem is agresszívek, csak zajosak és tönkreteszik a melléképületet, amiben élnek.

megamenn 2014.07.11. 12:08:27

a poszter az az ügyfél, akit azonnal a konkurenciához kell küldeni.
mellesleg nem értem, ha ilyen szakértő a kerékpárjavításban, miért nem csinálta meg saját maga? paraszt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 12:10:48

@Manyecska: Egyre ráülsz, elfelejted a lábujjadat... Félretéve a viccet: ha nyelési nehézségeid támadnak és a nyirokcsomóid is fájni kezdenek, spuri az orvoshoz!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 12:14:40

@megamen: Ne parasztozzál, "ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik"! Olyan menő cuccban, bringás szemüvegben biztos ciki lett volna számára a munka...
(Lehet, hogy azért nézték levegőnek az ingyenszarós plázában, mert a bicinaciban jól látszott, hogy milyen kispöcs?)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.11. 12:18:35

@sugargiraffusplumps.: Szegény dög :)

Nálunk az előző előtti macska járt így :) De az legalább meg akarta enni a darazsat.

Az előző cica csak jelezte, ha mereven nézett felfele, ott volt a darázs :)

megamenn 2014.07.11. 12:22:50

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
az lehetett a baj, hogy a bicinaci nem volt átizzadva, ès a muffba szemérmetlenül belehúzva. persze, 2,5km ehhez kevés.
az a szalag meg nem a felnit védi, hanem a belsőt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.11. 12:25:15

@Manyecska:
Kálcciumot, de izibe!4!
Ha nincs, igyá tejet!

Manyecska 2014.07.11. 12:31:38

@dr. phil. Sün‼ ツ: @Kitalátor (másként) gondolkodó: köcce, tudom!! ez már egynapja volt /órára pontosan/! kérdeztem a sógornőmet két jajongás közt mikor jelentkeznek a gégeödéme tünetei de ő csak legyintett hogy már régen kellett volna:O:DD olyan rendes. de még lehet bacis volt sza két mosás-vasalás közt aktívan figyelek óigen:D!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 12:32:33

@ColT: ott hibázta el, hogy sima házilégynek hitte.

Manyecska 2014.07.11. 12:32:57

@dr. phil. Sün‼ ツ: az azért jó merha most összefosom magamat odakünn a tejtől mer lehet, akkor nem fogom érezni a viszketést:DD

Manyecska 2014.07.11. 12:34:07

@megamen: óó, egyfolytában azon gondolkozom én is mi az a felnivédő szalag:OO

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 12:40:42

@Manyecska: az valami úri huncutság szerintem. kell egy belső meg egy külsőgumi, szelep meg sapka. egyebekrül még nem hallottam, mondjuk nekem nincsen országúti bringám csak ilyen sima mezei tekerős.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 12:45:25

@Manyecska: Az a legtöbbször piros, kék vagy fehér, közel 1 mm vastag PVC-szalag, amin van egy lyuk a szelepnek, és a nem duplafalú felnik esetén megakadályozza, hogy a küllők vége vagy a küllőanya sorjája kiszúrja a belsőt. A duplafalú (kúpos) felniknél a megmunkálási hibákból adódó defektektől védi meg a belsőt. Néhány menet szigetelőszalaggal helyettesíthető, akár a felni belső oldala is beragasztható azzal, és még el sem csúszik gyors gumiragasztásnál/cserénél.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 12:46:50

@Manyecska: Megnevezése egy halmazba sorolja a munka- és tűzvédelemmel.

Advanced Flight 2014.07.11. 12:48:03

Ez az, minek is bármilyen üzlet. Kenyeret mindenki megsüti magának otthon, vizet felhordja a patakból, a többi meg úgyis úri huncutság.
Nnna.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 13:04:32

A poszter az operettbringás iskolapéldája. Egy hatalmas saller kijárna neki. (Ha már kerékpár.)
Gondolom, otthon is villanyászt hív, ha kiég egy izzó.
...vagy beviszi az állólámpát az elektromos boltba.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.11. 13:14:35

@agresszív kismalac:
Meg kihíjja a tüzóttót, ha leég a rántotta!!4!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.11. 13:17:41

Lásátok azokat a kisgyermekbicigliket a kirakat legelejébe? Na azokból egy kijár az iginek, utána még nézhesük, ahogy teperve teker rajta. Ezt akarom!

Manyecska 2014.07.11. 13:18:57

@Advanced Flight: azt ha áramszünet van meghal a hüttő előtt:D

Atörökk 2014.07.11. 13:23:27

@háromlábúbogár:
Te valamit összekeversz, ott a húst puhíttyuk!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 13:24:26

Ja, hát az, hogy felnivédő szalag, eleve marhaság, mert, ugye, pont nem a felnit védi, hanem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 13:24:54

@Advanced Flight: Végül is jogos: igenis tartson dadust a felnőtt ember is, hogy megtörölje az orrát és a seggét, meg bekösse a cipőjét. Egy rántottát vagy egy paprikás krumplit meg csak mesterszakács készíthet. A reggeli kávét meg vagy a szomszédtól kell lopni (mint a reklámban), vagy lemenni pizsamában a cukrászdába meginni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 13:26:41

@agresszív kismalac: Ja! meg a tűzvédelmi szoptatáson se a tüzet tanuljuk meg megvédeni, nem a lángőrzés készségét sajátítjuk el...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 13:28:42

Szerintem kopogós SPD-cipő volt a csókán, oszt azé' néztek át rajt', mert azt hitték, sztepptáncos, csak elnézte a boltot.

encir 2014.07.11. 13:32:40

12 éves fiam vígan cserélgette a belsőket, 14 évesen már az agyváltó szerelésével is elboldogult, azóta meg minden alkatrészt kicserél.
Igaz, hogy biciklisruhája nincs, mer' arra mán nem tellik. :-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 13:39:43

@encir: Akkor szerelje meg a csóka kerekit az ancúgé' cserébe.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.11. 13:45:11

@encir: jó is! Legalább nem jelenik meg rendezvényeken kidudorodó heregolyókkal, rikítózöld-fekete, testpasszos bringásruhában.

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.11. 13:59:43

@atörökk: télleg biciGliző nomád Árpád apánk is megmondta...

Atörökk 2014.07.11. 14:01:07

@háromlábúbogár:
Na ugye. Biztos hallottál az Aranyszarvú Csodabicikli legendájáról is.

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.11. 14:02:25

@atörökk: naja, meg volt, hogy a románok ellopták a biciklinket

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.11. 14:04:50

Élményekben gazdag hétvégét! A jövő héten nagyrészt nem leszek netközelben, olyan helyre megyek, "ahol hallható a csend": Irotára. Gyakorlatilag mobil térerő sincs.

Atörökk 2014.07.11. 14:05:38

@háromlábúbogár:
Meg a biciklicsordákat elhajtó népek, de az már egy másik történet.

encir 2014.07.11. 14:13:02

Kössz a jótanácsokat!

Kell a fenének ancúg...anélkül is tud tekerni, van olyan ügyes :-)

Ja, mielőtt rosszra gondoltok, nem naturista :-)

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.11. 14:15:58

@atörökk: arról volt már szó, hogy a poszter cserélje le a párját?
ha még egy belsőt se tud kicserélni... mit vár?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.11. 14:16:32

Svejci biciklit köll venni,
az nem kap defektet!!4!4

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.11. 14:42:07

Hát akkor viszlát. Ide már ne írjon senki jövőhét hétfőig, a következő posztig. De 1 poszt lesz csak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.11. 15:44:05

mi eldobhato bicglti hasznalunk
ilyen esetben venni kel ujat, nem pocsolni
de minimum uj kereket, ha nem kelloen igenyes
ha mar nincs a kornyeken e gy normalis bicigliszerelo

Manyecska 2014.07.11. 15:49:56

@encir: ..én már láttam nudista motorost, beleégett a látvány a retinámba.:DD de a legjobb u.ott, a kalászi tavaknál a meztelen szörfös pasi volt...:D elképzelted??

Manyecska 2014.07.11. 15:51:05

@hagyma: mondom ki van írva hogy Ingyenes/Free toalett, nagybetűkkel, a strand mellett!:D

szelidorzo 2014.07.11. 15:55:55

12 évesen saját magam szereltem a ruszki bringám.
Ha kellett a defektes gumit beragasztottam, vagy sallerral javítottam.

Igaz nem volt bicajos ruhám, szemüvegem stb.

Hülye pitsa. A bikája meg egy fasz, ha az is képtelen egy gumicserére. Vajon a pöcsén tud cserélni gumit?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.11. 16:30:53

@Manyecska: a strand mellett
naes bent a strandon?
ott ingyen csak a vizbe lehet?

Manyecska 2014.07.11. 16:40:30

:))))@hagyma: természetesen ott is ingyenes. A vízbe meg csak a vízibicikliről max.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.11. 16:56:43

Nagyon díjazom a kalimpáló dudás csajokat! Pláne ha jól kivágott pólóban tekernek!
Nagymuternek meg mondtam vigyázzon mert bekapja a lánc a csöcseit, oszt orra bukik!
Kérdeztem tőle hova-hova?
Aszonta: megy a temetőbe.
Kérdem, ....és ki fogja hazahozni a bicit?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.11. 16:56:53

@Manyecska: beutottem a googleba hogy
kekszalag ede
na mi az elso talalt?

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.11. 16:59:03

Bemegy a nő az orvoshoz.
-Doktor úr, hullik a macskám szőre, mit csináljak?
-Hagyja abba a biciklizést asszonyom! :)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.11. 17:04:38

A banga poszterja meg nem ismeri a sallert?
(Na nem azt amit a beszólásos pofázásért adnak neki.) Hanem amivel a gumiján a likat betapaszthatja. pl. kici kínai tip-top ragacst!

kiskár 2014.07.11. 17:25:19

Sajnos már nem kerékpár szerelők vannak, hanem alkatrész cserélők. Plazában nem szerviz van, hanem értékesítők / eladók!
Mi a fenéért nem vettél normális tömlővédő szalagot (minőségi nagynyomásút)2 db tömlőt (legyen tarcsi) és gumiszerelő szerszámot???
Talán még pumpát is....

Aztán magadnak megcsinálod rutintól függően 2 és 10 perc között.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.11. 17:45:20

@kiskár: hatde ezt mondom, venni kellett volna egy uj kereket oszt irany a hegyek
nalunk a botba nem is szerelnek, arra van szerviz
mondjuk nem ismerem a modern bringakat, de gyerekkoromban en is bringaztam, igen a ferfivazas orosz/ meg a vaz alatt tekerve kezdtem/ es hat egy defektet elharitottam rovid ido alatt, uj belso nelkul

A nagy Ő 2014.07.11. 17:51:06

Nekem van két olyan ismerősöm aki nem is tud és nem is akar a kerékpárján gumit cserélni. Az egyik világhírü matematikus a másik nagyon menő session zenész. Hülye fasz mind a kettő. Nem is értem minek élnek. Az én fiam már három évesen beállította a kocsimban a vezérlést.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:05:06

Vonattal köll menni, annak ne ereszt le a kereke.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:08:05

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem olyan rossz azért bringázni, hidd el nekem, én kimondottan élvezem.

De azt nem is tudtam, hogy vannak ilyen csilivili boltok, én csak kis szervizeket tudok. De azok meg is csinálják, ha olyan van.

Lehet, hogy a posztolónak nem plázákban kéne szervizt keresnie.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:12:09

@Manyecska: miért kerül ilyenkor mindig elő, hogy féltve őrzött? Vitrinben rátolta?

Kb., mint autóhirdetésnél: eladóvá vált szeretett autóm.

Aki szeret valakit, azt nem adja el.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:13:16

@Manyecska: megvan! Az lehetett, hogy egy szál kerékpáros szemüvegbe ment be az Árkádba. Mit ne mondjak, én is furán néztem volna rá.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:15:09

@sugargiraffusplumps.: jah, hát ezen én is szénné röhögöm magam. Megy évente 20 km-t bringával, de a legmenőbb izzadságfelszívós póló van rajta, meg áramvonalas napszemi:D

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:17:00

@atpijkamo: ha már el van baszva a hétvégéje...:D

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:18:58

@sugargiraffusplumps.: neked tud beszélni a kutyád? Baszki, és a cirkusz még nem keresett?
Leszek az impresszáriótok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 18:23:06

@uraaam: Ez az impesszárium nem valami női cucc?

Aureliano Buendía 2014.07.11. 18:24:01

@agresszív kismalac: nem, mert ó-ra végződik, tehát hímnemű.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 18:25:39

@A nagy Ő: Ez a session olyan, mint az ukulele, nem? Láttam már ilyet.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.11. 18:27:04

@uraaam: Ah, so! Én kérek elnézést.

CID 2014.07.11. 18:40:37

Árkádba beslattyog egy kerékkel, teljes harci díszbe? Uram atyám, idióta a poszter, de legalább sokak arcára mosolyt csalt :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.11. 18:43:22

@CID: de miert oltozott volna at
aszitte 2 perc alatt kicserelik a gumijat
oszt nem
ha ki van irva a boltra, hogy szervizeles is, akkor nem szep dolog
en tovabbra is azt mondom, venni kellett volna egy uj kereket oszt annyi
egy tartalek mindig jol johet

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 19:05:54

@uraaam: óóó, ha ismernéd a kis vakarcsot, akkor meglepődnél. szerintem az emberi populáció minimum 40%-át kenterbe veri szövegértésben :D az is a baj vele, hogy egy cseppet túl értelmes, néha engem is átver :)

Aureliano Buendía 2014.07.11. 19:20:28

@sugargiraffusplumps.: milyen fajta?

Más.
Azon merengek, hogy '97-ben még simán lebringáztam Balatonszemesre, meg Balatoncsicsóra is. Vajon most hol halnék meg? Talán Érdig bírnám...?:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 19:47:36

@uraaam: kűttem róla fotográfiát!

szerintem minden csak edzés kérdése. jól kibasztunk magunkkal, hogy kihagytuk azt a 15 évet, na most az nyilván nem fog visszajönni seperc alatt. én olyan három évet adok magamnak, hogy megint olyan erőben legyek mint régen voltam, vagy legalább megközelítőleg.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.11. 19:54:15

A szobabicikli nem kap defektet és házi szöszmösz kitérdelt mackóban is lehet hajtani.
Nem kell rá seggre tapadó laszteksz bugyi és Réj Ben szemcsi!
Na meg a szervizbe sem kell balhézni.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 19:54:49

@sugargiraffusplumps.: jó, akkor belépek oda is, az csak a regisztrálós mélcímem.

Én azért minden évben futogattam a szigetköröket, kb. heti kéccer. Ugyanakkor rohadtul átszoktam az autóra a bkv-ről (még a sztrájk után), azt hiszem az cseszte el a dolgot.
Olyanok már nem leszünk sajnos, de közelíteni kell.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.11. 20:10:16

@uraaam: akkor neked nem olyan nehéz visszarendeződni. nekem elég ronda fájdalmaim lettek mert teljesen leépültek az izmaim az évek során. nem akarom megvárni míg a tolókocsiban végzem. szal muszáj csinálni és kész. így hat hónap után már érzem, hoyg vissza fog jönni ami elveszett de sok-sok időbe telik.

Aureliano Buendía 2014.07.11. 20:14:52

@sugargiraffusplumps.: nem is olyan könnyű, mert ha ősszel véget ér a futószezon (és nem linkeskedem el a nyár közepén), akkor is sok idő, amíg csak az autózás van.
Szóval télre a kondom odavan/odavolt, két emelet magasra is lihegtem már. Ráadásul nekem van +6-8 kiló feleslegem, ami nagyon ragaszkodik hozzám. Ha annyival könnyebb lennék, nem lenne semmi bajom. nem tűnik soknak, de mégsem akar lemenni.

Írtam vissza arra a címre, amiről írtál, de... most nézem olvastad is:D

A nagy Ő 2014.07.11. 21:58:10

@agresszív kismalac: olyan mint a balalajka. Ezt se tudod? Te se kerekpározz...

lomposfarkas 2014.07.13. 00:44:06

Hogy jobban értsétek Homár jámbor népe :) az országútis biciglistáknak van egy olyan szektája, akik meg vannak győződve kerékpárjuk (és nyilván saját maguk) tökéletességéről, amihez nincs mit hozzáadni vagy elvenni. Ez a hit feleslegessé teszi, hogy olyan parasztos dolgokhoz alacsonyodjanak le, mint pl. a gumicsere, vagy olyan ostoba, falusi bugrisoknak való butaságokkal lopják a drága idejüket, mint pl. szerszámkészlet használatának elsajátítása. A jól tenyésztett országútis biciglista a kötelező felszereléseket is a személyes szabadsága elleni terrorként éli meg. Ez odáig is fajulhat, hogy éjszaka sem hord világítást, mert csak a súlyt növeli (láttam, beszéltem vele, tényleg van ilyen barom)
Aztán, ha jön a krach (mert az jön), akkor ott áll a döbbent Mancika és nem érti, hogy miért ilyen gonosz a világ.

Manyecska 2014.07.13. 17:14:06

@A nagy Ő: kultúra kérdése, nem diplomáé. Vigyázz nehogy kivasald a gyereket tolatás közben!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.14. 05:51:31

Poszterkém!
Itt a tuti bajság elhárító megoldás:

nemkutya.com/wp-content/uploads/2013/11/1383420493-mernoki.jpg

....lehet magas röptű, de talán átrágod rajta magad! :)

Vittore. 2014.07.14. 23:45:57

Mennyi proletár van itt. Nekem is volt olyan, hogy defektet kaptam, elvittem a pár sarokra lévő szervízbe és egy ezresért kicserélték a komplett belsőt. Lehetett volna faszkodni saját kezűleg is, de egy ezresért a tököm mártogatja vízbe a belsőt, meg játszik a folttal. Ettől még maradt zsíros kenyérre, nem is értem, hol itt a probléma. (Tegnap kidobtam egy fél kiló kenyeret is, igaz 3 napos volt, de ha privátot írtok, elmondom, melyik kukában található meg.)

BaLee 2014.07.16. 08:43:36

Nagyon sok kerékpárbolt hozzáállása ilyen, hogy "szombaton nincs szerviz". Ez elég nagy szívás annak (pl. nekem) akinek munkaideje miatt hét közben nincs ideje bemenni hozzájuk.
És most ez független attól, hogy egy gumijavításról/cseréről vagy bármi másról legyen szó.

De hogy ilyen esetben is kitartanak a hozzáállásuk mellett, hogy valaki egy kerékkel a kezében jelenik meg náluk és simán megcsinálhatnák ha akarnák az azért gáz...
süti beállítások módosítása