Tékozló Homár

Csak sötétben egyformák a Sparok FRISSÜLT

2014.11.03. 09:57 | Homár Hilda | 138 komment

SPAR-logo.jpg

Aki már volt vadászkutyákat megszégyenítő szaglással megáldott terhes, vagy szagolt akár csak átlagos orral is romlott húst, annak az együttérzését biztosan egyből elnyeri olvasónk, aki feltuningolt szaglósejtekkel futott bele egy tálca büdösbe. Amit, ha jól értem, szegény utána még végig is kellett, hogy túráztasson a fél városon. De vajon az normális-e, hogy nem sikerült a sparos hústól megszabadulnia a sarki Sparban? Igyekszünk megtudni. 

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veletek a Spar-hoz kapcsolódó, igen csak vérlázító történetem...

Történt ugyanis, hogy 2014.10.26.-án az Örs vezér téri, a Sugár Üzletközpont földszintjén lévő Intersparban vásároltunk husit, zöldséget, tésztát, stb. Három tálca húst vettünk, összesen 2,5 kg-ot, ebből 1kg darálthúst, a maradék 1,5kg pedig csirkecombfilé volt. Megnéztük mind szavatossági idejét, mind a mai napig, azaz 2014.10.29.-éig szóltak. 

Mindből főztem a mai napra maradt 1,5 kg csirkecombfilé, délelőtt 11kor szerettem volna nekiállni főzni, elővettem a hűtőből a két tálca ( egyenként csomagolt, mérlegcímkézett ) husit, és az egyiket felbontottam... Olyan iszonyatos bűz csapta meg az orrom, hogy majdnem kifigyelt a róka, pedig a husinak látszatra semmi baja nem kellett volna legyen, főleg úgy, hogy a hűtőnk legalsó polcán volt bontatlan állapotban.. Befogott orral a biztonság kedvéért még egyszer megnéztem a címkét, hát ez bizony mára szól.. Megnéztem a másikat is, az is máig szól.. Na jó, hát akkor tűzhely lekapcs, többi cucc elpakol, fél óra dühöngés - úgy érzem jogosan - , husi bezacskóz, és irány a legközelebbi Spar.

Gondoltam én naív, hogy visszavihetem bármelyik Sparba, hiszen a termékeken ott volt a sparos címke sértetlenül, csomagolási, lejárati idővel, kg-os árral, súllyal, minden babámfaszával. Nem szerettem volna az Örs Vezér terére visszamenni, mivel az nekem jóval messzebb van, viszont van egy spar hozzánk kb 15 percre is, gondoltam egy cég, vissza kell vegyék. Hát itt jött a hidegzuhany, amikor a Vezér úti üzletükben a helyettes vezető közölte, hogy hiába sparos termék, ő nem köteles visszavenni, mert nem abban a Sparban vettük. Szó szót követett, üzletvezetőt kértem, mert nem voltam képes abba beletörődni, hogy egy Spar, nem vesz vissza másik Sparban vásárolt terméket, amikor ott van rajta a sparos címke.. Üzletvezető is kötötte az ebet a karóhoz, sőt, leközölte flegma, sértő stílusban, hogy : " Ha Ön Budapesten vesz egy terméket, akkor Kecskemétre viszi vissza?!? " ( ???? miért ne tehetném, ha úgy, és arra van dolgom, hiszen még egyszer írom EGY CÉG - de erre még kitérek ).

Kb. negyed óra veszekedés után dühösen távoztam az üzletből, mert nem voltak hajlandóak a problémámmal foglalkozni - hogy oda többet nem megyek, az is biztos, főleg az után, hogy mondtam a két "hölgynek", hogy 11 hetes, veszélyeztetett terhes kismama vagyok, feküdnöm, de minimum ülnöm kéne, nem a spar szar termékei miatt még háromnegyed óra kitérőt tennem.. Magasról tojtak rá, és még szépen fejeztem ki magam.

Oké, semmi gáz, irány az Örs, immár teljes idegbajban, mivel az összeg, amiről beszélünk 1665 Ft, ami, gondolom, nem mindegy senkinek, hogy a kukában végzi, vagy főz belőle valamit. Az Örsön egy nagyon kedves üzletvezető fogadott, nem kért még blokkot sem, elvitte a büdös húst, és kb. 5 perc múltán az árával tért vissza, sűrű elnézéskérés közepette. Elkértem az úriember nevét, de azt ide nem írom, majd a Sparnak elküldöm, mert még oda is írni fogok ezek után, főleg a történtek miatt, hogy így képesek meghurcoltatni és megalázni egy kismamát, rabolni a vásárlóik idejét, illetve hogy értékeljék a szóban forgó úr kedvességét valamilyen formában.

Egy szó mint száz, az egész eljárás szerintem nevetséges, és egy multihoz nem illő viselkedés a vásárlóival szemben. Visszatérve arra, hogy miért nem vihetem másik Sparba a sparos terméket, még mindig nem értem, hiszen ha én épp Pesten vásárolok, és leutazok Pl. Debrecenbe, mert ott nyaralok két hétig, és azért vásárolok itt, mert tudom, ott nem lesz semmi nyitva, mire odaérek, akkor, ha másnap észreveszem, hogy amit nekem eladtak, romlott, akkor vissza kéne vigyem Pestre, mert ott vettem? Ki fizeti ki az utazási költségem? És ha csak két hét múlva érek rá visszavinni? Ki fogja nekem elhinni, főleg, ha addigra már rég lejár a szav. ideje a terméknek, hogy tényleg romlott volt, amikor megvettem???? Érdekes üzletpolitika a Spar részéről, és hogy többet én nem fogok ott sem vásárolni, az is biztos...

Üdv: V.A.

UPDATE 11.10. 18:53

Az alábbi váaszt kaptuk a Spartól:

Tisztelt Hölgyem!

Az áruházunkban történtekkel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

Minden esetben a vásárlást igazoló blokkból derül ki, hogy kinél és pontosan mikor történt a vásárlás. A vásárlás helyén az áruházvezető méltányosságból visszaadta Önnek a termék vételárát, annak ellenére, hogy a vásárlás idejétől számítva a termék folyamatos hűtve tárolásának igazolására nem került sor, (ennek hiánya ugyanis szintén okozhatja a termék megromlását) de ennek vizsgálatát mellőzve vették vissza Öntől a terméket. Ezért is javasoljuk, hogy lehetőség szerint minden esetben a vásárlás helyének megfelelő áruházba kerüljön vissza a kifogásolt termék, hiszen az árukészlet ismeretében tudja az üzletvezető a panaszt megvizsgálni és azonnal hatékonyan intézkedni.


Sajnáljuk, hogy a leírt kellemetlenség érte áruházunkban, melyért ezúton is szíves elnézését kérjük! Bízunk benne, hogy a történtek ellenére a jövőben is vásárlónk marad.

Tisztelettel

Spar 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2014.11.03. 10:05:46

Jó reggelt Mindenkinek!

Dr. Kix 2014.11.03. 10:08:41

Már megint a Spár. Pedig hogy hirdetik magukat, hogy "Frissen a hentestől" vagy mi. De a Spar akkor is csak egy hulladék marad.

Antalbaba 2014.11.03. 10:11:41

Hmmm... Egyrészről igaz /kíváncsi leszek a cég válaszára/, másrészről nekem még eszembe nem jutott mást szívatni adott üzlet sza@rja miatt. Már csak azért is, hogy a célszemély tudjon róla, hogy mit árul. Persze nem is szoktam a világ végéről cűgölni a cuccost, ha közelebb is van 0:-)

Atörökk 2014.11.03. 10:11:55

Úristen. És ez szaporodik.

Aullah 2014.11.03. 10:14:39

Fúúú valaki nagyon agresszív, pedig nincs igaza. Az meg hogy kismama, kit érdekel. Ettől nem lesz igaza.

Attól, hogy a franchise része, ezek még mindig külön boltok.

Manyecska 2014.11.03. 10:28:26

jahát a szentendrei spárban az akciós mortadellától egy hétig phostam, elég fura íze volt valóban..:) be kellett volna vinni és kicserélni szó nélkül!!:)
Másrészt külön egység hiába Spár..

Attila F 2014.11.03. 10:32:22

Egyrészt teljesen igaza van, másrészt nem szeretem a kismamázást. Attól, hogy kismama, még nem illeti meg sem több, sem kevesebb jog, mint mást, ráadásul a sztori szempontjából is irreleváns.

Lady Ann 2014.11.03. 10:32:29

A kisgyerek és kiskutya kimaradt történetből!!!!

Martinicske 2014.11.03. 10:34:12

Én azzal a részével nem értek egyet, hogy át kellene venni bármelyik üzletben a problémás húst.

Nyilván oda kell visszavinni ahonnan az származik.

Hiába egy név alatt futnak, nem biztos hogy ugyanaz az üzemeltető és egyik a másik veszélyes hulladékát nem akarja visszavenni.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2014.11.03. 10:36:12

@Lady Ann: Benne van a kisgyerek a poszt-tolóban. =D

jézushka 2014.11.03. 10:43:23

Szinte sejtettem, hogy terhes. Ez náluk biztos olyan, mint a varázslónál a hókuszpókusz. Jelzem, az sem működik....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 10:50:48

"Egy szó mint száz, az egész eljárás szerintem nevetséges, és egy multihoz nem illő viselkedés a vásárlóival szemben. "
De, ez pont egy ilyen céghez illik.

Különben szerintem semmi akadálya nem lenne, hogy másik spór visszavegye, csak szarnak rá.

Posztoló hisztis, azt megszoktuk.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.03. 10:50:49

Kit érdekel, hogy terhes vagy? HA feküdnöd kell, akkor feküdj, ne az Örs vezér térre járkálj.
Nem plázázni kell veszélyeztetett terhesen.

Én sem venném vissza más üzlet büdös húsát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 10:52:40

@Martinicske: Mondjuk a frencsájz tulaja köthet olyan szerződést, hogy köteles visszavenni, ha már ugyanaz a logó van kint. Csak baszik rája.

Komojtalan 2014.11.03. 10:57:07

@Antalbaba: Már megint egy kismama (aki még nem is), ez kimaradt.

Atörökk 2014.11.03. 10:57:37

@ColT:
Miért kötne? Ha franchise, akkor jogilag is teljesen önálló vállalkozás, minek foglalkozna más szarával? Főleg, hogy onnantól törvény szerint sem kötelezhető rá, mert nem ő volt az eladó, aki szart adott el.

töpörtő 2014.11.03. 11:07:00

lehetséges manyecska küldte be a posztot àlnéven?

Martinicske 2014.11.03. 11:16:39

@ColT: köthetne persze, de elég ritka egy eset ami a posztban van, hogy vett valamit, rossz lett neki , visszaviszi és a körme szakadtáig ragaszkodik hozzá, hogy máshova akarja visszavinni... szerintem erre senki se gondolt. Eddig :)

De most oké, holnaptól beleteszik. Szerencsés dolog lenne az, hogy a vevő máshol reklamál mint ahol vette? Egy másik boltban ahol gőzük sincs mi a helyzet abban a boltban ahol vette, közük nincs egymáshoz és így döntsék el hogy járnak el a vevővel. Mert ez most egy jogos reklamáció volt oké, de a boltosok a megmondhatói hogy hány kérdőjeles van nap mint nap? Amikor vagy nincs igaza a vevőnek, vagy nem lehet eldönteni igaza van-e. Amit mondjuk az ember a saját boltjában megad a vevő javára, mert ügyfélmegtartás meg béke, de más kérdőjeles sarát már kinek van kedve rendezni?

ancsika 2014.11.03. 11:20:02

biztos megérte az 1665ft összeg az idegeskedést és össze vissza rohangálást...

Manyecska 2014.11.03. 11:24:53

@töpörtő: áá, én helyben feldugtam volna a vezetőnek szó nélkül. Másrészt az Örs vezér tere teljesen kiesik a vonulási irányomból:) harmadrészt akciós húst a mortadella-eset óta nem veszek:(( így is folyton fogyok épp disznótorost tolok most is-az volt a vasárnapi menü:)

Manyecska 2014.11.03. 11:33:12

@töpörtő: negyedrészt tegnap este háromnegyed óra alatt sétáltam haza a kutyámmal a dokitól:)Miután ölben vittem oda a tíz kg-os ebet ötven méteren keresztül. Sza fals.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 11:34:21

@atörökk: Sztem ez így marhaság. Ha Spór logó van kint, akkor viselkedjen ugyanúgy minden Spór logós cég, faszombamá'

@Martinicske: Ilyen esetekben, hogy büdös a husi, rajta van a lejárat/csomagolás dátuma, egyértelmű.

Műszaki cikknél meg ha x gyártó terméke, akkor úgyis ugyanoda küldik vissza, stb.
Ha a kínálat tud ugyanaz lenni minden helyen, akkor ugyanúgy vissza is tudják venni.

Manyecska 2014.11.03. 11:40:18

@töpörtő: az úgy volt különben hogy vittem be kézműves étcsokinyulat :DDD magammal a Spárba /nem hordozóban mert saját lábai vannak:D natyon szexi, mindegy/ naszóval jól bevásároltunk, megyek haza Szentendréről a HÉV-vel /kb 25 perc/, otthon nyitom ki a felvágottat és olyan fura volt kicsit. Aztán másnaptól kerek egy hétig phostam:DD jó étvágyat az ebédhez, ja.:P

Manyecska 2014.11.03. 11:43:12

OFF amúgy ma lesz adóellenőrzés-gyönnek- gondoltam belepisilek a kávéjukba jó előre. Ér??:D csaxólnék..!:DDD

Martinicske 2014.11.03. 11:51:45

@ColT: még csak az nem egyértelmű, ha nem járt le a szavatosság és mégis romlott. Honnan tudhatná a spar, hogy a vevő hűtőszekrénye +3, vagy +22 fokra van állítva? Vagy kint hagyta a napon álló autóban pár órára, stb.

Viszont a vásárlás helyén esetleg tudhatnak valamit az áruról, pl. ha aznap már a harmadik ember viszi vissza akkor az már jelzés számukra, de egy másik boltba csak annyit láthatnak hogy hús egy sparból, meg hisztis kismama.

Manyecska 2014.11.03. 11:52:49

Dél lesz!! /le kéne vennem már az uszodai beléptetőórát a csuklómról mert rohadtul nem mutat semmi időt!:P:D/

Darth Revan 2014.11.03. 11:59:22

Idaig olvastam:
" Intersparban vásároltunk husit"

Husit! bazd+

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.11.03. 12:01:38

poszterre nem a terhesség veszélyes, hanem a többi emberre veszélyes a hisztije.

neet 2014.11.03. 12:06:36

11 hetes? (Uram, átadná a helyét? Terhes vagyok. Jajj, elnézést, persze, csak olyan csinoska, nem is gondoltam. Mennyi idős? Csak félórás, de nagyon elfáradtam.)

neet 2014.11.03. 12:09:28

Itt faluvégen van egy nagy spar, de direkt nem írom ki, melyik, mert még átszokna ide a nép. Na, ahányszor ott járok, mindig születhetne egy elégedett üf poszt. :) Respect nekik.
Ellenbe' a romlott hús zsírjával bekenni a bakancsot ér-e valamit?

neet 2014.11.03. 12:11:14

@Manyecska: ha elég kemény vagy, előttük köpsz bele. A stika-pisit lehet, meg se érzik, abban nincs poén. :D

@Darth Revan: hát mondta neki az ember, h kéne már egy friss husi...

Ny.Misi 2014.11.03. 12:12:05

@Martinicske: Egy próbát megér a legközelebbi bótba visszavinni, de ha azt mondják nem áll módjukban visszavenni akkor törődjön bele a kedves posztoló és ne legyen felháborodva. Egyébként mi van akkor, ha az a hús helytelen tárolás miatt lett büdös? Nem is értem miért kell a tálcás húst tálcában tárolni otthon. Ha nem használjuk fel azonnal akkor mehet a fagyasztóba és ott nem lesz semmi baja. Az is lehet, hogy az a bűz a védőgáz volt, ami 10 perc levegőztetés után elillan.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 12:17:52

A kecskeéti hentesnél vettem husikát, és kici alanyos kukackák hemzsegtek benne, úgyhogy visszavittem a szomszéd henteshez. Nem akarta visszavenni, mondván, hogy nem ugyanaz a cég. Pedig mutattam, hogy neki is az van kiírva: HENTES. És mondtam, hogy nagyon szarnom kell, de nem érdekelte.

Igazán sajnálom a posztolót, meg együttérzek vele.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 12:21:13

A Görbitz 11 hetes terhesen nem hisztizik oktalanul, hanem belekönyököl az ellenfél hasába, és dob 8 pontot.

neet 2014.11.03. 12:25:44

@ColT: Sztem nincs igazad, mert a vezéri spár mit tehet róla, ha az örsi Béla a pakolás közben épp gyűlést tartott, és félórát a napon hagyta a cuccost? Vigyék vissza a Bélának, vagy ha az odaút bukó, kidob, anyáz, (innentől nem csak coltnak)

...de nem utazik fölös köröket és negyedórát üvölt, ha ezzel a kölköt veszélyezteti.
Lehetne mérlegelni, mi a fontosabb, az 1665ös husi vagy a husispocak.

neet 2014.11.03. 12:27:01

@atpijkamo: én vagyok a kecskeméti hentes, te meg a hitelrontó. Jössz egy kiló husival, úgyis üres a hüttőnk.

Atörökk 2014.11.03. 12:27:41

@ColT:
Direkt nem akarod érteni, amit leírtam?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.03. 12:27:50

@atpijkamo: Görbicz az Görbicz. Szenzációs a csaj :D

Azért inkább ne jáccon, ha terhes akar maradni.

Atörökk 2014.11.03. 12:29:21

@neet:
Ne amperkodj, úgyis romoltat fog adni :D

Manyecska 2014.11.03. 12:36:26

Terhes csak a lift szokott lenni max..:D

Manyecska 2014.11.03. 12:38:58

@neet: elmentek 20 perc alatt, két pasi volt!:) /:DDD/ kérgeztem is hogyhogy asszonták ők is szeretnek gyorsan végezni:)

Manyecska 2014.11.03. 13:01:43

Amúgy hülyeség így húst venni max. a macskáknak azoknak jó a gyomruk, kutyának istenments!:P,..pont most doppptam ki két zacskós felvágottat-aznap! járt le, hüttőben volt végig /kis faszenes se figyelt be../ pizzára akartam rászánni, azt látom kicsit halvány. Olyan rohadt büdös volt hogycsak:((:DD még csak nem is spár-thermék volt.

seventyfour 2014.11.03. 13:03:23

Ezt a hülyeséget! Nem lehet, hogy kamu poszt? Kinek jut eszébe kaját MÁSHOZ visszavinni, mint ahonnan vette? Ez így nettó hülyeség, szerintem eszébe nem jutna senkinek, nem is értem... Nem tudom megfejteni, mit képzelt, pláne, hogy került ki a poszt. Oda kell visszavinni és kurvaanyázni, és kész!

Manyecska 2014.11.03. 13:03:41

@batgirl: nem figyeltem őket, lehet masszírozták egymást az asztal alatt..:O
múltkor a liftben megtámadott egy szöcske, ír sztepptáncot jártam pár emeletig..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:04:17

@Martinicske: "Viszont a vásárlás helyén esetleg tudhatnak valamit az áruról, pl. ha aznap már a harmadik ember viszi vissza akkor az már jelzés számukra, de "
Megmondja szépen egyik bolt a másiknak.
Ne sajnáljam már ezeket a szarkupacokat, amikor ott hagy az ember pár ezer forintot egy vásárlás alkalmával, és még normális mennyiségű pénztárost se tudnak beültetni...
Örüljenek hogy bemegyek vásárolni, és viselkedjenek vevőbarátan.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:05:46

@neet: "Sztem nincs igazad, mert a vezéri spár mit tehet róla, ha az örsi Béla a pakolás közben épp gyűlést tartott, és félórát a napon hagyta a cuccost?"
Nem érdekli a vevőt, hogy miről theet. Ha egy üzletlánc, akkor legyen egy üzletlánc, ne kelljen azzal szórakozni, hogy melyikbe viszed vissza.
Belőlünk élnek vagy mi, tegyenek érte.

seventyfour 2014.11.03. 13:05:52

@ColT: Ez, így... Nettó baromság. Egyszerűen nonszensz amit írtál.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:07:17

@atörökk: De értem, csak leszarom a kifogásokat. Az spór is szarik a vásárlókra, akkor a vásárló miért ne szarjon a spórra?

@seventyfour: Hát jó, legyen az. Nehogy véletlenül úgy működjön valami, mint egy normális világban kéne, igazad van, az olyan szar lenne.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.03. 13:07:55

Hiányolom a levélből, hogy "már hosszú évek óta vagyok a SPAR rendszeres vásárlója"...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:10:14

@Hoppácska: Nem lehet mindent egyszerre, legyen elég a kismama :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 13:11:15

@neet: :)) A múltkor is mócsingos volt a darálthús, úgyhogy kussolj.

@batgirl: Jaj, egyszer nem guglizok utána, és tessék! A tetejébe te oktatsz ki nyelvtanból. De köszönöm! Görbicz Anita megérdemli, hogy helyesen írjuk le a nevét. (Bárcsak lenne EGY hasonló politikusunk!) (A politikusaink meg szeretnék, hogy EGY hasonló focistánk.)

Tron65 2014.11.03. 13:11:34

Én kitettem volna a kibontott húst a pultra persze kibontva.
Csak úgy reklám gyanánt.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.03. 13:11:54

@ColT:
Igazad van. Ez a maximalizmus fog a sírba vinni engem :-/

Tron65 2014.11.03. 13:14:58

U.i.:
Sajna magasságom miatt RÁlátok a darálóra.
Az esetek többségében kilónyi hús van bennük felhalmozva és még véletlen sem azt darálják, amit előttem kivesznek a pultból.
Bár még mindig jobb, mint a 3betűs magyar cég eljárása: elviszik hátulra a húst, egy fóliázott üvegű ajtó mögé, majd egyszercsak előkerül egy adag darálthús.

Abban meg mindkét banda egyetért, hogy ha fél kilót kérek, leghamarabb 70 dekánál kérdezik: maradhat-e.

seventyfour 2014.11.03. 13:16:40

@ColT: Felelősséget nem ruházgatunk "csak" úgy át! Valaki valamit elbaszott adott helyen, miért kellene másnak elvinni a balhét? Kérlek világítsd meg ezt nekem, mert nem értem! Ez az alapeset számomra. DE! Akár vissza is veheti, lehet ultra-jó-fej, de csak lehet. És ha nem az, akkor sem járatjuk le ország-világ előtt, mert nem tetszik a döntése...

Manyecska 2014.11.03. 13:20:03

@Tron65: az semmi a kézműves rálát a többi polcsorra is, magassága miatt de frankón.:D amúgy nem értem mért kell dühöngeni, elég lett volna hozzájuk vágni a cuccost..

Manyecska 2014.11.03. 13:22:11

@atpijkamo: nade kérlek egy női tölggyel hogy beszélhecc így? Amúgy mit főzzek ma, nemtom. négyszer voltam pisilni éjfélig.:DDD pedig nem vagyok 11 hetes terrrhes..

misung 2014.11.03. 13:23:53

Elmondom nektek, -külső szemlélőként,hogy történt az eset:
Leendő anyuci plázázni indult, első útja a Sparba vezetett.
Összeszedte a cuccost, természetesen először a húsra vetődött, mert akciós volt.
Tologatta még fél órát a kocsit,meg találkozott a rég nem látott ismerőssel.
Aztán beállt a kasszasorra,10 perc után sorra is került.
Eredeti célja cipővásárlás volt, így hát irány oda! Nem talált megfelelő topánkát, átment a másikba.
Ott hosszas dilemmázással kiválasztotta a magának megfelelő surranót.
De ha már a Sugárban volt, nézelődött még egy kicsit, mert nemsokára úgyis karácsony.
Eltelt kb 2-3-4? óra mire kikeveredett a labirintusból. Batyut bevágta a kocsiba, Hazafelé még beugrott a közeli Sparba, mert kimaradt a listáról ez meg az.
Éppen akkor költötte ott a pénzt a műkörmöse is, úgyhogy fél óra alatt meg is beszélték a következő szilikonos karmozás időpontját.
Nagy nehezen hazaért, ledobta a cuccost az előszoba közepére, és leült egy kicsit, mert ő veszélyeztetett. Talán el is bóbiskolt kicsit...
Megérkezett apuka a munkából, csendben berakta a már legalább 2 órája a radiátor mellett pácolódó husit a hűtő legaljára.
Összegezve: legalább 6 órán keresztül hűtés nélkül tárolod a húst.
Csodálkozol???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:33:49

@seventyfour: "Felelősséget nem ruházgatunk "csak" úgy át! Valaki valamit elbaszott adott helyen, miért kellene másnak elvinni a balhét?"
Mert egy üzletlánc, ha franchise ha nem. A franchise hírét javítja (persze ha szüksége lenne rá a tulajnak) ha normálisak.
Én mint vásárló, magasról szarok rá, ki viszi azt a boltot. Ha a SPAR mint cég láncolatának hirdeti magát, meg belülről is olyan mint a többi SPAR, akkor az egy SPAR.
Értem hogy nem ugyanaz a cég, de lezarja a vásárló. Én is leszarnám. Hogy ki mit kell visszavegyen, az meg nyugodtan meg lehet oldva a boltokkal kötött szerződsében, csak gondolom nincs benne ilyen kitétel, mert nem foglalkoztak vele. Ettől még lehetne így, nem lenne baj.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:34:55

@seventyfour: Ja igen, hogy a visszáruzás hogyan megy a boltok között, nem érdekli a vásárlót. Oldják meg.

ember a holdon? 2014.11.03. 13:37:35

nézzük sorjában:

"Mindből főztem a mai napra maradt 1,5 kg csirkecombfilé, " - Ezt valaki fejtse meg nekem...

"Gondoltam én naív, hogy visszavihetem bármelyik Sparba, hiszen a termékeken ott volt a sparos címke sértetlenül, csomagolási, lejárati idővel, kg-os árral" - Nem, nem és nem. Miért is vihetnéd? Amúgy, ha már Spar-os címke, akkor azon valószínüleg rajta van, hogy melyik üzletben csomagolták,nem?

" hogy 11 hetes, veszélyeztetett terhes kismama vagyok, feküdnöm, de minimum ülnöm kéne, " - kutyát nem érdekli, ez a történet szempontjából érdektelen. Viszont elég baj, hogy szaporodsz is.

"mivel az összeg, amiről beszélünk 1665 Ft, ami, gondolom, nem mindegy senkinek, hogy a kukában végzi, vagy főz belőle valamit." - de igen, mindegy, kivéve, ha csak a sarki boltba kell ezért leugranom, ha át kell vágtatnom a városon, biztos hogy nem érdekel.

"hogy így képesek meghurcoltatni és megalázni egy kismamát, rabolni a vásárlóik idejét," - HOGY? Max. te csináltál hülyét magadból.

melaena 2014.11.03. 13:40:34

Lehetne ez ugy is,ahogyan a kismama elkepzeli.
Nyilvan az adott uzlet helyi szinten nem tudna kezelni (hiszen az o helyi keszleteben egy ilyen visszavetel eltereset eredmenyez),de a kozpontban egy kisasszonynak par kattintas lenne,ha megvan ra a kialakitott ugymenet.
A spar sztem NEM FRANCHISE rendszerben uzemel,de meg ha ugy lenne,akkor is meg tudnak oldani.
Akarat kerdese,ami nincs meg.

seventyfour 2014.11.03. 13:43:43

@ColT: Értem mire akarsz kilyukadni, de akkor sem csapkodhatod az asztalt, mert te szarsz erre-arra! Ha így teszel, miért várod el, hogy ne szarjanak ugyanúgy rád? És ha többet nem mész oda, senkit nem büntetsz, mert balhés vevő senkinek nem kell... Ebben az esetben nem jogos a balhézás, bármennyire is cseszi a csőrét a hölgynek! (Mellékesen, szerintem nem lehet "idegen" élelmiszert csak úgy visszavenni!)

GhostBusters 2014.11.03. 13:44:46

@atpijkamo: Meglátásod helyes, csak a Görbicz 8 gólt dob, nem pontot :)

seventyfour 2014.11.03. 13:49:24

@melaena: Arra alakítsanak ki ügymenet, hogy valaki nem képes visszavinni a szarját oda, ahol vette? (Ahol jogosan balhézhat, máshol meg lövésük sincs semmiről, azaz elbírálhatatlan a panasz)Arra kellene szabályzat, hogy nehogy valaki mégis bevállaljon ilyen faszságot! "Mert a vevőnek mindig igaza van!"

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 13:53:15

Kurvaisten, hogymegjettem! Ki az a szakállas fekete pofa? Valaki lőjele!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:55:04

@seventyfour: Nem azt mondtam, hogy jogosan csapkodta a nő az asztalt, hanem hogy mi a faszé' van ilyen hülyén kitalálva?
Ez az ilyen felhangot senki nem érti meg, csak azt fogjátok fel, hogy valami nem odavaló van odaírva...

És igen, amíg a vevő fizet, addig neki van igaza.

@melaena: Ezt mondtam, nem értik.

Manyecska 2014.11.03. 13:57:49

@atpijkamo: csótány asz. kicit cípősz. b.szd ki a monitort:DD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 13:59:17

@atpijkamo: RSS ajánló. Hiányzott, nem?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.03. 14:02:01

@ColT:
"És igen, amíg a vevő fizet, addig neki van igaza."

Azért e mondás értékéből sokat levon az, hogy mindig a vevő hangoztatja.
Vagy mondjuk úgy: amikor/amíg ő a vevő.
Ha a sors úgy hozza, hogy átkerül a pult másik oldalára, már azonnal elfelejti ezt a mondást...

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon mi a foglalkozása az illető panaszkodónak?... Lehet, hogy pék? Akikről a múltkor állapítottuk meg, hogy a hányását is belesüti a kalácsba?... Esetleg vonatkalauz?... stb. stb.

seventyfour 2014.11.03. 14:02:56

@ColT: Az a baj, hogy egyoldalúan bírálsz, csak a vevő oldaláról, a másik fél érdekeit nem veszed figyelembe. Objektívnek kell lenni minden vitás esetben... A "vevőnek mindig igaza van" kábé azóta nem állja meg a helyét, mióta először elhangzott. Nem hiszem, hogy közelített volna az álláspontunk, részemről: már nem rugózok többet a témán...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 14:03:14

@ColT: :)) Aha. Mint üvegestótnak a hanyattesés. Annyi rohatt jávaszkript van, hogy alig nyílik meg a kommentablak. Ahelyett, hogy a gagyi blogmoci 8 éves hibáját kijavítanák.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 14:08:30

@ColT: "amíg a vevő fizet, addig neki van igaza."

És ez fordítva is igaz. Vettem egy kiló alsócombot - az a gyengém -, másnap a hűtőből elővéve büdös volt, ment a szemétbe. Egy hét múlva mentem megint arra, mondtam a féjdalmamat. Monta, mér nem hoztam vissza. Montam, mer az azóta már mászik. Oké, azóta nem veszek semmit náluk. Ennyi. Nem kell ehhez terhesnek se lenni.

Manyecska 2014.11.03. 14:20:59

@atpijkamo: azt meséltem már hogy a Robbie Williams szembejött velem a bringaúton a testőrével amikor itt koncertezett, sajnos majdnem felkenődött egy oszlopra miattam- elbambultunk:D- miyen jóóó pasi!!! Ennek hatására vett feleségük minden bizonnyal félig török nőt..:) Komolyan. Nagy bringás..:) Meg is vót mondjuk.:P csak eszembe jutott mer a rádióba megy:) tudod kicsit leápolgattam a sebeit stb.:D:P:P Eztán írta az Angels c. számot is..:) :DD jó combjai vannak és tele van tetkóval /Spár címke/

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.03. 14:22:24

Lyézusom!4!
Valami szakállas kopasz leskelődik a monitor ódalán!
Malydnem felybevágtam.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 14:28:30

@Hoppácska: Ja, aszittem az énekesről beszél. Hát érdekes, hogy a százéves ember tud bciglizni. Bár lehet, hogy csak 63. Mindig úgy elmaszkírozza magát.

Boom74 2014.11.03. 14:29:39

@ColT: Szerintem te nem vagy pontosan tudatában mit jelent a franchise :) Nem bántásként írom, csak mint valamikor ilyet üzemeltető... ha a kedves kismama hozzám hozta volna vissza más bolt romlott husát, szépen elmagyarázom neki miért nem vehetem vissza, ha hőbörög utána meg kirakatom az üzletből mint a macskát sz.....ni. Az meg a halálom nekem is hogy kismama állapotra hivatkozik... pffff

pusimk 2014.11.03. 14:35:58

Nekem van két gyermekem. De sohasem kívántam, nem követeltem magamnak különleges bánásmódót, amíg a szívem alatt hordtam őket. Ennek elenére, nagyon sok figyelmességet kaptam, bármerre is mentem. :)
Szerintem ha gyermeket várunk, az magánügy és nem közügy.

A Spárban én még eddig nem vettem büdös húst, igaz sohasem veszek előrecsomagoltat.

A hűtőben, ellenkezőleg a hűtőn kívüli esetekben, nem alul van a leghidegebb, hanem a felső polcon.
Azért is van alul a zöldséges fiók és nem felül.

Manyecska 2014.11.03. 14:43:19

@atpijkamo: jajjmá!!! A Robbie! RaLYongója vagyok egy ideje:DD

McZozo 2014.11.03. 14:51:54

@Ny.Misi:
Te se fozol sokat ugy latom mert aki nem tudja megkulonboztetnia vedogaz szagat a romlott buztol az inkabb ne fozzon masnak, csak a sajat eletet kockaztassa :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 15:01:33

@Hoppácska: Na jó, a hülye hülye marad, az biztos. De attól még igaz. És tök mindegy, mi a foglalkozása, vagy hogy a saját üzletében hogy viselkedik.

@atpijkamo: +1. A hülye postolókat megszoktuk, de a valódi bibi mélyebben van; szerintem korrekt lenne, ha egy üzletlánc bármelyik tagjába visszavihetnéd a másik boltjaiban vásárolt terméket, ennyi.

@pusimk: Asszony úgy szokott válogatni közte, simán van már a pultban olyan ami gyanús. Ahogy az összes többi hiperben is.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 15:03:45

@ColT: Alapvetően igazad van, csak ez frencsájz. Tulajdonképpen meg lehetne oldani persze ott is.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.03. 15:08:38

@ColT:
"Na jó, a hülye hülye marad, az biztos. De attól még igaz. És tök mindegy, mi a foglalkozása, vagy hogy a saját üzletében hogy viselkedik."

Nem a hülyeségről van szó, hanem arról, hogy valaki pl. felháborodik azon hogy rosszul bánnak vele a spárban, az eladók stb. rosszul végzik a munkájukat - aztán meg beül a munkahelyére - teszemazt: egy okmányiroda ügyintézője - elnetezget, aktát tologat hetekig... és fel van háborodva, ha egy kliens szerint ő rosszul végzi a munkáját

2014.11.03. 15:18:39

Kedvező ás frisssesssség.
Csak friSSSSen a SSSaját húSSSSSüzemünkből!!!

FDToth 2014.11.03. 15:25:09

pl. Deichmann-ba vásárolt cipőt báhova visszaviheted, uyganez pl. MEdiaMarkt.
Sztem SPar sem lehet különb ettől (max ha franchise..)Á

lavór 2014.11.03. 15:28:09

Az Euronics is így próbál meg viselkedni. Ha fogyasztóvédelemmel fenyegetőzöl, rögtön átveszik a cuccot. De inkább ne vegyen ott senki semmit...

De büdös húst a Tesco-ban is vettem már.
Mindegyik áruház friss árut értékesít. :)

neet 2014.11.03. 15:33:27

@pusimk: ezt a szívem alattot sose értettem
én konkrétan a köldököm alatt
már ha szemből nézzük

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 15:48:55

@neet: Hát nem a köldököd alatt, hanem konkrétan mögötte mindenhol. Már ha nagyobbacska.

Szerintem a "segged felett" a legpontosabb megfogalmazás. Vagy a nunid felett.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 16:49:16

@atpijkamo: Meg lehetne, ezt mondom. Csak le van a vevő szarva.

@Hoppácska: Attól még, hogy ő tahó, nem szabad vele is tahónak lennie a boltosnak. Nem menti. A boltosnak az elégedett vevő az érdeke, tehát azt kell elérnie, kedvességgel pl.
Ő nem tudja, hogy a vevő máshol milyen.
Amit leírsz, az persze, visszatetsző, de nem függ tőle semmi.

@neet: :D:D:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.03. 16:51:15

@seventyfour: "Az a baj, hogy egyoldalúan bírálsz, csak a vevő oldaláról, a másik fél érdekeit nem veszed figyelembe. "
Majd ha a Spar figyelembe veszi az én érdekeimet... És nem 2 pénztár fog menni a négyből, üzlet közepéig lógó sorral (ez rendszeres). (Vagy 5 a 13-ból.)

Mag amúgy régebben ez úgy működött, hogy rossz boltban nem vásároltak, csődbe ment. Az ilyen baromba puffadt üzletláncokat ez nem nagyon fenyegeti, el is kanászodtak.

Sunny Days 2014.11.03. 17:02:08

@Hoppácska: "...hogy vajon mi a foglalkozása az illető panaszkodónak?"

Alexandra Veressné Triff (a poszt toló) írja:

"Képzeld, drágám, 6 éve vevőszolgálaton dolgozok!",

"Te neked van agyad? Fél órát volt a husi hűtetlenül, míg hazaértünk vele, te agyatlan szerencsétlen, tudsz olvasni???? És te ilyen hangvételű kommentet ne írkálj nekem anyukám, mert a végén még a rendőrséget küldöm rád, pl. sértő és megalázó beszédért ! H. p. ! "

"Képzeld, a férjem 12 órában dolgozik"

"már írom is a számlaszámom, utalj már egy kis lóvét :))))"

"és ha lenne szkennerem, be linkelném neked a magzati uh. fotót"

Na, bármibe lefogadom, hogy hamarosan indul egy nyami-husi-pocaklakó-bébi blog, amiben minden 50 karakter leütés után lesz egy-egy 'husi', és - feltéve, hogy addig a férje a napi 12 óra melójából tud neki venni szkennert - majd nyomon követhetjük az összes további UH képet is, meg majd az első pelus tartalmát, aztán a büfikéket, meg a bilikét, már alig várom!
Veress úr, ön jól választott!

Atörökk 2014.11.03. 17:08:36

Igencsak harcias amazon... Ha segít, felajánlok Alexandrának 3 garnitúra elemet. A férjének meg kérek egy igen-igen szomorú nótát a Class FM-en és este iszom egyet az egészségére.

Tomasz_a_gozmozdony 2014.11.03. 17:11:58

Az ilyenek amugy mar a huszonkettedik percben kiiratjak tappenzre magukat... Es megy a csodalkozas hogy nem akarjak a potencialis mamaszauruszokat alkalmazni a munkaltatok. :(

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.03. 17:12:03

@ColT: Nagyon nehéz egy frencsájznál, nem egyedüla bolton múlik.

A világbéke is megoldható, csak sokmindenki együttműkédésén múlik.

Figyeled, hogy mióta kiirtottam a sok szemét jávaszkriptet, könnyebben kommentelek, az esetek több mint a felében megnyílik a kommentablak.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.11.03. 17:19:38

@jézushka: "Szinte sejtettem, hogy terhes."

mert ilyen ez: az ember lánya felelőtlenül szexel, aztán terhes lesz, amitől (még) érzékenyebb lesz a szagokra, aztán egy kis büdös husiból (sic!) ekkora hiszti van. szegény gyerek pszichológusa meg majd csodálkozni fog, hogy ő még ilyen elmebajos vegánnal nem találkozott... ;-)

neet 2014.11.03. 17:33:06

@atpijkamo: addig jó, amíg nem a mellyed alatt...

neet 2014.11.03. 17:34:57

itt olvastam?
"Két unokám van. Egyikük már a mellemig ér. Ha leveszem a melltartóm, a másik is."

Csikócápa 2014.11.03. 18:19:38

1., Nem tudni, az ügyfél milyen modorban közölte a mondandóját a vezetővel.
2., valószínűleg, bármilyen türelmes is legyen a vevőszolgálatos - vezető - igazgató, bárki, a fülén folyik ki a "terhes vagyok, nyugdíjas vagyok, gyerekkel vagyok, kutyával vagyok" stb (ezzel nem akarom megsérteni a posztolót!).
3. Ha van egy üzletpolitikája egy üzlethálózatnak, azt nem feltétlenül fogja a 2., pontban leírtak miatt áthágni a szabályt, hogy aztán egy fecske miatt rendszert csináljon a (bárhogy is nevezzük) "csalásból".
4., Ha a másik vezető még blokkot sem kért, az azt jelentheti, hogy a másik Sparból áttelefonált a vezető, hogy (1., pont alapján nem tudjuk a vásárló stílusát) érkezni fog egy hisztis nő, igyekezz gyorsan lerázni.
5., Mikor a húst kivette a hűtőből a Sparban, és nem rakta egyből fagyasztónejlonba, vagy hungarocel fagyasztódobozba, máris megszakította a hűtőláncot, amivel olyan folyamatokat indított el a húsban, ami által fél nap alatt bebüdösödhet, és akkor 3 nap után szó nélkül elküldheti a kedves vásárlót a vezető.
+1., Itt a Tékozló Homár Blogon minden bolti reklamáló vevőszolgálati munkatárs volt/van/lesz?

Hirtelen ennyi. De tény, hogy talán lehetett volna rugalmasabb a vezető, és valószínűleg ha vidékre vitte volna a húst a vásárló, akkor valahogy megoldották volna.

Sandor Akarki 2014.11.03. 18:33:14

Nekem meg ma a veresi spárban 2 karfiolt ütött be a maca a két kifli helyett, 349 ft darabja. Nem néztem meg helyben, nyilván én vagyok a hülye.

Aureliano Buendía 2014.11.03. 18:53:29

Én nagyon sajnálom a posztoló szüleit, házastársát, valamint leendő gyermekét.
Ez hülye...

Aureliano Buendía 2014.11.03. 18:56:08

@atörökk: hábazmeg, a poszter nekem látatlanban a hét hülyéje.
Érdekes, nagybevásárolni nem volt gát veszélyeztetett terhesként, de visszamenni igen.

És ostoba, mert azt sem tudja, mi az a frencsájsz... És az ilyennek még szavazati joga is van.

Aureliano Buendía 2014.11.03. 19:17:19

Nos, akkor egy kis rövid összefoglaló:
-a poszter egy idióta
-veszélyeztetett terhes, de míg nagybevásárolni nem okoz neki gondot elmenni a Sugárba, addig egy hússal oda visszamenni meg igen. Azért ez érdekes. Nyilván, amikor a nagybevásárlást tartja, nem veszélyeztetett terhes, minden más alkalommal meg igen. Értem én.
-nem tudja, mi az a franchise rendszer (szerintem az üzletvezető meg látta, hogy egy idióta, így el sem tudta neki mondani)

Drága Pontagyú Alexandra: a veszélyeztetett terhes nagyrészt fekszik, vagy a lakásban téblábol, mert nem véletlenül van eltiltva az aktív testmozgástól. És egy normális terhes nő (nem olyan, mint te), nem próbál meg ezzel a tényekkel zsarolni másokat.

igi1 2014.11.03. 20:24:15

Ajjaj

Hun a törökk!?

ide èn se kellek màr.

igi1 2014.11.03. 20:25:42

@Aureliano Buendía: erre màr èn is iszok egyet a törökkel

a poszter egèszsègère

neet 2014.11.03. 20:26:24

Amikor engem vesz.ett.nek kiáltottak ki a hasbaszúrás után, nemhogy a spárba menni, de még huncutkodni se mertem. Egy ideig...

igi1 2014.11.03. 20:28:01

@neet: te meg csak irigykecc akkor :)

neet 2014.11.03. 20:33:33

@igi1: há jóhogy! arra is irigy voltam, aki egyedül fűzi be a cipőjét. ;-) Nem mintha kellett volna cipő a hereveréhez, de azért jól hangzott, nem?

igi1 2014.11.03. 20:35:22

@neet: mé kell mindig azokra a frànya kilókra célozgatni!?

neet 2014.11.03. 20:38:33

@ColT: ált.ban így van, de romlandó áruknál talán mégsem.
Kb 20 éve Londonban kaptam egy Marks and Spencer hálóinget.
Mondták, ha nem jó, kicserélhetem
bármelyik MS-ben. 2 nap múlva indultam haza, így ezen jót mosolyogtam.
Pedig megnéztem volna a magyar eladó fejét egy londoni blokkal :)) De jó lett a cucc, és el se hiszem, h mindennek 20 éve.....

neet 2014.11.03. 20:42:14

@igi1: á, nem a kilók, csak átdöfött lepénnyel nem jó hajolgatni
van, aki kemény, és másnap spárba megy, nekem 2 hó múlva is tudott fájni

Csimpi csumpi 2014.11.03. 20:44:07

Nincs is jobb annal, mint egy bukés hortobagyi.

Es egyebkent en speciel nagyon sajnalom a posztolot!

melaena 2014.11.03. 20:54:45

@seventyfour:
Erdekes,a teszkoban vasarolt muszaki cikkeket az orszag barmelyik teszkojaban le lehet adni garancialis ugyintezesre.

Nem azt mondom,hogy igaza van a kismamanak,mert ez valoban nem igy mukodik itthon,es illene tudni...
DE azert a 99% "ez hulye,semmi szukseg ra" poszt,mint a tied is,nevetseges.

igi1 2014.11.03. 21:16:17

@neet: rendes férj ember kiveri ezt is a nőből :)

phantomas 2014.11.03. 22:39:04

Ahogy a posztoló kosarába került a hús, megszakadt a hűtőlánc. (vevőszolgálatosként ezt illene tudnia)
Innentől kezdve nem lenne köteles visszavenni az üzlet. Másik meg pláne. Továbbképzés mindenképpen szükséges... Tipikus dilettáns.

phantomas 2014.11.03. 22:41:44

Ahogy a posztoló kosarába került a hús, megszakadt a hűtőlánc. (vevőszolgálatosként ezt illene tudni) Innentől nem köteles visszavenni, másik meg pláne. Továbbképzés szükséges... Igazi dilettáns.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.04. 07:59:39

@ColT:
"Amit leírsz, az persze, visszatetsző, de nem függ tőle semmi."

Már hogyne függne.
Véleményem szerint éppen ezért nem működik ebben az országban semmi ilyesmi, mert mindenki csak akkor hangoztatja, hogy ő a vevő, nyalják ki a seggét - amikor tényleg éppen ő a vevő. Amikor meg a munkahelyén átkerül a pult másik oldalára, akkor egyből azt hangoztatja, hogy "nehogy már kinyaljam a seggét ennek a..."
Nálunk mindenki panaszkodik, hogy rosszul bánnak vele, mint klienssel, rosszul dolgoznak mások - na de elvileg mindenki egyszer "kliens" egyszer dolgozó, "szolgáltató"...!!!!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.04. 08:04:31

@ColT:
"Attól még, hogy ő tahó, nem szabad vele is tahónak lennie a boltosnak. Nem menti."

Nem menti, de az ország ilyen. A vevő is jó magyar ember, meg az eladó is.
Lehet, hogy a levélben említett üzletvezető holnap fel lesz háborodva, és beír ide, hogy megbüntette a buszon az ellenőr - aki esetleg éppen a mai levélíró férje :P

theface 2014.11.04. 09:24:45

A kedves posztolónak, meg a hozzászólóknak annyit, hogy a spar és interspar üzletek nem egy lánc, lehet névben az, meg tulajdonosokban is, de vannak különbségek.
Pl sokszor van úgy, hogy intersparban akciós valami és szerepel a spar kínálatában is de ott nem akciós, és ugyan ez fordítva is. Ez azért van mert két külön lapon kezelik őket.
Aztán mint a legtöbb kereskedelmi lánc itt is van a boltok közötti versenyeztetés. (igaz ezt nem hirdetik, de mindegyik kereskedelmi láncnál bevett szokás, hogy az év végi bónusz osztásnál ösztönözzék az eladókat)
Szóval mindegyik boltot külön néznek a rendszerben, és így x bolt nem fogja a saját terhére elszámolni y bolt veszteségét.
Valamint a blokkon ha alaposan megnézitek szépen rá van írva, hogy pontosan melyik sparról is van szó, innentől kezdve mint minden más boltnál az adott blokk csak ott érvényes.

A poszt írója nem tudom mit hitt, de még a bank szektorban is ott van a legtöbb "lehetőséged" ahol a számlát nyitottad, igaz a többiben is megcsinálnak mindent, csak 1-2 kukacoskodó ügyintézési lehetőséget raknak be a "számlanyitó fiókhoz". Az önkormányzatoknál is lakhely szerint kell eljárni, stb. stb. stb.
A lényeg, hogy mindent ott kell intézned ahova a papírok (számla, okmány, szerződés) szólnak.
A blokkon nem az van írva, hogy minden spar/interspar üzletben érvényes hanem az, hogy pl 42 sz. spar.

joska61 2014.11.04. 10:42:18

3 nappal a lejárat előtt vett húst 3 napig a normál hűtőben tárolta. Magyarul megvárta, míg megromlik. Aztán vissza akarta vinni egy másik üzletbe, mint ahol vette. Már megbocsásson az illető, de nem naív az ügyfél, hanem egyszerűen hülye.

Ráérek 2014.11.04. 10:44:52

Az ALDI-ban kell vásárolni! :-)

Ott bármelyik boltba vissza lehet vinni a nemtetsző/romlott/egyéb módon kifogásolt terméket.

Atörökk 2014.11.04. 14:10:16

@Rosszindulatú Vászka:
Igen. Poszt toló kicsit vár, magától visszament volna a bótba.

danz 2014.11.05. 01:21:20

"te ilyen hangvételű kommentet ne írkálj nekem anyukám, mert a végén még a rendőrséget küldöm rád, pl. sértő és megalázó beszédért"

muhaha, mit kapna ezért a napiszaron :D

Aztán a csimóta is nehogy büdi husi legyen mikor kigyünk a lukból, mert a végén szegény orvos bácsi lesz a veszélyeztetett...:D

joska61 2014.11.05. 08:41:33

@Ráérek: Úgy is van! Tedd még hozzá, hogy hol éri el, hadd tanuljon a butája: glurl.co/ALDI :-D

Rett Enet 2014.11.09. 16:45:57

Az ennyire problémásan terhes 11 hetesnek még lenne egy hete, hogy egy ennyire benne /vele élni nem akaró, valószínűleg életképtelen magzatot elvetessen. Jobban járna a gyerek is, mert nem kéne egy ilyen lekezelő hisztis anyával nevelkednie.
süti beállítások módosítása