Tékozló Homár

Bankkártya nincs, csak a használati díja van levonva FRISSÜLT

2014.12.08. 14:42 | Homár Hilda | komment

ev_bankkartyaja0512.jpg

Bankkártya-küldési mizéria ezúttal a Cib-variációban, ami főleg sok-sok egyeztetésből és várakozásból áll. Ja, és pénzlevonásból.

Kedves Homár!

Ismét egy "naív ügyfél" ír Neked. A történetem a következő:

Szeptemberben elhagytam a bankkártyámat. Miután észrevettem, szeptember 26-án felhívtam a Cib Bank telefonos ügyfélszolgálatát és rögvest letiltattam a kártyát. Ezután rögtön igényeltem újat, illetve értesítési címet is módosítottam. A telefonos hölgy 1,5-2 hetet ígért az új kártya érkezéséig.

2 hét múlva még nem érkezett meg a kártyám, így ismételten hívtam őket, hogy merre járhat a kártyám. Ekkor kiderült, hogy rossz értesítési címet jegyzett fel a hölgy (emelet, ajtó nem stimmelt), de akivel beszéltem rögzítette a jót, majd azt tanácsolta várjak (??), hátha mégis megérkezik.

Nem így történt, ezért október 18-án a személyes ügyintézés hatékonyságában bízva besétáltam a legközelebbi Cib bank fiókba (1184 Bp., Üllői út 366.). Itt letiltottuk a meg nem érkezett kártyát, majd röpke cím-ellenőrzés után (biztos ami biztos) megint igényeltem új kártyát. A hölgy ismételten 1,5-2 hét múlvára igérte az érkezést. Nos ez megint nem történt meg, újabb két hét múlva hívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol azt az infót kaptam, hogy már postázásra került a kártya, de csak előző nap, így még pár napot várjak, most már biztos megérkezik ( október végén tartunk). Naívan el is hittem nekik ismét, bár kétségektől gyötörve eközben gyorsan egy másik bankban is nyitottam számlát.

A másik banktól már meg is kaptam a kártyát ( ez is 2 hét alatt jött, de ezt meg is kaptam). Mivel így november közepe-vége felé sem volt semmi jele a kártyának a postaládában, így már nem is nagyon érdekelt a dolog, bár minden nap ellenőriztem a postát, hátha. Eközben amikor szükségem volt pénzre, nem tudtam mást tenni, csak bankfiókban felvenni kp-t aminek ugye eléggé borsos "jutaléka" van. Itt minden alkalommal megkérdezték, hogy nincsen kártyám, hogy itt veszem fel a pénzt? 

Majd november 27-én, 2 hónappal az után, hogy leginkább a bank hibájából nem tudtam a kártyát használni, jött egy sms 3100 Forint levonásáról. Ismét telefonra kaptam és rákérdeztem, hogy ezt ugyan miért vonták le? Hát, természetesen kártyahasználati díj. Remek, mondom, annak a kártyának a díja amit két hónapja küldenek? Én nem szívesen fizetném ki ezt az összeget. Kértem a hölgyet nézzen utána mostmár sokadszorra, hogy merre van a kártyám. Megnézte, az egyik bankfiókjukban van, mivel a postázási cím "ismeretlen" volt. Mondom, hogy ezt nehezen hiszem el, mivel a párom is a Cibnél vezet számlát, és az Ő levelei megjönnek. Emellett pedig, tényleg jó, hogy most már tudom, hogy hol van a kártyám, bár értesítést nem kaptam róla, hogy legalább átvehetem itt és itt, magamtól pedig valahogy nem jövök rá. A hölgy válaszolt, hogy megérti meg minden, tegyek panaszt, Ő ennél többet nem tud tenni. Az ineternetes felületükön panaszt tettem, de választ még nem kaptam rá.

Üdv:
V.

UPDATE 12.10. 10:00

Jelentkezett a CIB, kivizsgálták az esetet.

Kedves Homár!
Sajnálattal olvastuk az oldalon 2014. december 8-án „Bankkártya nincs, csak a használati díja van levonva” címmel megjelent bejegyzésben „V.” bankunkkal kapcsolatos tapasztalatait. Ezúton is szeretnénk elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért. Bankunk a konkrét panaszt megvizsgálva „V.” tapasztalatainak köszönhetően feltárta az adategyeztetés során, az adatrögzítésre szolgáló rendszer eseti hiányosságát. Ennek módosítása folyamatban van annak érdekében, hogy a jövőben hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Bankkártya igénylése, pótlása esetén munkatársaink egyeztetik a postázási címet az ügyféllel. A bankkártyát és a PIN kódot, (amennyiben tartozik hozzá PIN kód), külön borítékban, két külön időpontban postán küldjük el arra a címre, amelyet ügyfelünk a korábbiakban megadott, vagy abba a bankfiókba (a kondíciós listában meghatározott díj ellenében), ahova az ügyfél azt korábban kérte. A biztonság érdekében a bankkártyák inaktív állapotban kerülnek postázásra/átadásra, amelyet a CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkon, személyesen bármely bankfiókunkban vagy a CIB Internet Bankon keresztül lehet aktiválni. Az új bankkártyák éves díját aktiváláskor, de legkésőbb a kártya kibocsátását követő hónapban terheljük.

CIB Bank Kommunikáció.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.08. 14:46:22

"elhagytam a bankkártyámat" ... "a bank hibájából nem tudtam a kártyát használni"

Aha.

"értesítési címet is módosítottam"

Vadász!

"a postázási cím "ismeretlen" volt."

Ez meg a Posta sara, vagy a tied.

Darth Revan 2014.12.08. 14:58:46

A Bank of Ireland telefonos ugyfelszolgalatan dolgoztam egy rovid ideig.

Az ugyfel felhiv, hogy nem kapja meg az egyenleg ertesitot vagy valami, ellenorzom a cimet, rendben van, rendelek neki masolatot. Kb egy het mulva az ugyfel engem keres nev szerint, hogy megkapta ugyan az ertesitot, de miert a regi cimere kuldtem. Mondom neki, en a rendszerben levo cimere kuldtem. De nem. Mondom ertse meg, en mas cimre nem tudom neki kuldeni, hiszen amikor en csak raklikkelek, hogy kuldjuk a ki az egyenlegertesitot, es a nyomtatas/postazas automatikusan tortenik.
En total hulyenek neztem az ugyfelet. Az ugyfel total hulyenek nezett engem.
Beszelt a fonokommel is, de o sem tudott neki mast mondani az ugyfelnek, mint en.
Engem nem hagyott nyugodni a dolog, ezert onszorgalombol felhivtam egy kollegamat, aki szinten telefonos ugyfelszolgalaton dolgozott, de o a bankfiokok ugyfelszolgalatat latta el (tehat amikor egy ugyfel egy konkret bankfiokot hivott, akkor is nalunk kotott ki, csak masik ugyintezonel)
Kollegam ugyanazt a rendszert hasznalta, mint a bankfiokban (nekem ugyanolyan volt, mint az online bankos rendszer).
Kiderult, hogy a bankfiokos rendszerben tenyleg rossz cim volt rogzitve. En ugye az online bankos feluleten azt nem lattam, nalam a helyes cim volt...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.08. 15:10:42

". Itt minden alkalommal megkérdezték, hogy nincsen kártyám, hogy itt veszem fel a pénzt? "
Ekkora trollokat :D

A mosónők korán halnak 2014.12.08. 15:15:55

@ColT: talán a tök alsót ki kellett volna dobni eléjük!:)

anunumus daedpul 2014.12.08. 15:19:25

Az nem lehet hogy a poszter diktált rossz címet? Vagy most a régi címére ment neki vagy teljesen máshova? Lehet a posztoló a holdon lakik, oda tényleg nem érkezik meg a kártya két hét alatt

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2014.12.08. 15:22:06

ezért (se) kell nekem bank és kártya sem :o)

sarostehen 2014.12.08. 15:24:35

Azért a bank igazán beállíthatta volna, hogy csak akkor vonják le a díjat, ha már átvette!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.08. 15:33:55

@RosszQtya:
Én magyarkártyát használok!
A piros ász visz mindent!44!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.08. 15:50:15

@A bárányok kussolnak: Vagy az ászt! Akkor az összes lóvét odaadják a bankból.

Bluemotion 2014.12.08. 16:36:53

@sarostehen: A szolgáltatást igényelte tovább, attól függetlenül, hogy volt kártyája vagy sem. Kérhetett volna egyébként banki átvételt is, és meg lett volna oldva, ha ennyire "elérhetetlen" posztoló.

A mosónők korán halnak 2014.12.08. 16:59:27

@Bluemotion: fegyverrel nem jó hadonászni, a tegnapi horoszkóp szerint, ezt a vadász tudja akit lelőttek. Nagy buli lehetett..:)

A mosónők korán halnak 2014.12.08. 17:12:13

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem új csak második.olyan mint a tszartam..:DD

Tomasz_a_gozmozdony 2014.12.08. 17:14:03

Azert az komoly, hogy ekkora gondot tud okozni egy bankkartya kikuldese. A postasoddal is elbeszelgethetnel, nem hiszem el hogy nem tudja kik laknak a hazban...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.08. 17:22:41

@Tomasz_a_gozmozdony: "nem tudja kik laknak a hazban"

Erre én egy régi székely népi furmányt alkalmazok: kiírom a nevem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.08. 17:27:34

@A bárányok kussolnak:
Hámmonnyuk lyobb félni, mint megilyedni, ez tény!4!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.08. 17:28:57

@Komojtalan:
Ááááá, olyankor sakkot mondok, az a nyerő!4!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.08. 17:43:25

@A bárányok kussolnak: Vadász, vadász... :D
Szar lehetett neki a kórházban ébredni :S

megamenn 2014.12.08. 19:06:04

számoltassuk el a bankokat ?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.08. 19:38:35

Ez az egész mosmá itten egy akkora faszság lett, hogy inkább má csak a megamen helyett mondom: pina!

A mosónők korán halnak 2014.12.08. 19:42:49

Itt jegyezném meg hogy az Index pár napja domborított egy cikkel Óbudáról, ahol többször leírták a heJes "Szőlő utca" helyett hogy Szőlőkert utca.., ami mellesleg egy km-rel van arrébb, nade kicsire nem adunk nagy meg nem számít ugye.:D
Ha a postás is ilyen alapos volt nem csoda hogy kétszer futott lukra. Vagy bepárásodott a szemüvege a hidegtől..

A mosónők korán halnak 2014.12.08. 19:44:45

Bár múltkor egy futár a Szőlőskert utcában bolyongott Kőbányán az óbudai Szőlőkert helyett, mer ezek annyira okosak asse veszik észre ami az orruk előtt van..

igazságos 2014.12.08. 20:16:01

@dr. phil. Sün‼ ツ: hát már téged is elért.

ajjaj

tényleg van valami nem egészséges a levegőben, hogy mindenkinek kezd elgurulni a gyógyszere

igazságos 2014.12.08. 20:33:41

@dr. phil. Sün‼ ツ: a hirtelen meghökkenésnél és az akkor helyben ért sokknál tényleg nincs rosszabb a világon.

kártyát meg csak a 2 mellyem közül

hamarost én is váltani fogok paypassra

igazságos 2014.12.08. 20:37:51

Ekkor kiderült, hogy rossz értesítési címet jegyzett fel a hölgy (emelet, ajtó nem stimmelt),

Akkor elmennék a postához, mivel az ilyen félrecímzett leveleknek is megvan a maga funkciója, poszter.

ha a megadott címen más név van, akkor a postás nem viszi ki, hanem kap más státuszt a postán, és lehet, hogy vissza is küldik a banknak

gabors 2014.12.08. 20:41:43

nagyon sajanolm a bankartyat(kat) a hanyatott sorsuk miatt (kallodni a posta bugyraiban ... pfujjj)

amugy meg miert nem allamositjak a CIB-et ??? Ugy tunik a fidesz kormanynak semmi gondja a zallampolgarokkal levelezni ....

Black Hole 2014.12.08. 21:29:56

Aki a bankkártyáját elveszti, az később a gyerekét is az oviba felejti! Nem bíznák rá semmit, a párja helyében!

Trójai 2014.12.09. 04:28:07

Nekem is volt egy kartyas esetem. Lejart a kartyam. Bementem a bankba, hogy akkor mi van? Hol az uj kartya? Ok azt kikuldtek. Mondom nem kuldtek ki.
Erre elkezdte az ugyintezo holgyike:
zarhato e a postalada?
elkoltoztem?
jo cim volt megadva?
Mindre nem volt a valasz, erre azzal jott, hogy biztos kidobtam a reklamujsagokkal.
Mondtam neki, hogy azt bajosan, mert nem kapok reklamujsagot, mert nem kerek.

Erre lezarta a temat azzal, hogy akkor en voltam a figyelmetlen akkor is, elkevertem a tobbi szamlalevellel egyutt osszefogtam, es veletlen kidobtam!

Persze az uj kartya arat levontak masodszorra is...
Akkor valtottam bankot. Ez a kocsog OTP volt.

Trójai 2014.12.09. 04:29:11

@Trójai:
jo nem mindre nem volt a valasz, a cim jo volt, az igen

Csimpi csumpi 2014.12.09. 06:40:19

Szanalmas, hogy Michiganbol Californiaig az uj kartya a telefonalast koveto masodik (2.) napon megerkezik, mig magyarorszagon honapokig szaroznak, mint az igaza kansasi buzeransok.

A mosónők korán halnak 2014.12.09. 08:35:50

@Csimpi csumpi: elég ingerszegény környezetben élhetsz nem irigyellek:)))

Manyecska 2014.12.09. 08:44:41

@igazságos: Sokkot csak az Aldiból!! Pont ezt akartam kérdezni tőled..

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2014.12.09. 09:24:50

@dr. phil. Sün‼ ツ: überelném egy batz papucsra helyezett cib bankkártyával!

joska61 2014.12.09. 10:30:33

Ez a történet nekem túl szövevényes. Nem tudom eldönteni, ki a hülyébb. A bank, a zügyfél, vagy a posta? Szerintem mindegyiknek adok 33%-ot.

Aureliano Buendía 2014.12.09. 15:19:06

@Black Hole: meg párja amúgy is a zokninak van:D

Aureliano Buendía 2014.12.09. 15:21:29

Az a kártyahasználati díj leginkább az újból elkészített kártya legyártási költsége lehet. Ezért nem kell elhagyni.

Más kérdés, hogy lehet egy baszom kis plasztiknak ennyi az ára?

gabors 2014.12.09. 16:16:35

@Csimpi csumpi: ezt nem hiszik el amerika az "szar" es kesz !!!

okoska77 2014.12.10. 17:01:52

Az eset nem magyarorszagi bankkal tortent:
nezem a szamlakivonatom, latom szamlavezetesi dijat vontak le. Rogton hivom oket, hogy ezt most visszautaljatok vagy megyek egy masik bankhoz. Oke, utaljuk(5 perc mulva ott volt a penz) es kuldjuk az uj szerzodest meg a bankkartyat. Kerdezem milyen szerzodest, nincs szuksegem uj kartyara. De O akkor is kuldi mert igy tuti nem vonnak majd tobbszor. Mondtam nem koszi, semmibol nem kell uj. Penzt utaljatok vissza es ennyi. 2 nap mulva kapok egy SMS-t, hogy atvehetem az uj bankkartyamat. Bemegyek a fiokba, hogy most meg is mi ez, kiderult, hogy kuldtek nekem a debit kartyam melle egy credit kartyat is... Persze nem vettem at.

Tomasz_a_gozmozdony 2014.12.11. 08:02:50

Mondjuk azt az egyet nem ertem hogy ha mar egyszer ugyis a bankfiokban (is) lehet aktivalni, mijafaszert nem oda kuldik egybol. Ja meg azt se ertem hogy ilyet hogy bankkartya meg pinkod, mijafaszert nemlehet AJANLOTTAN kuldeni. En szamlakivonatot se kerek postan mert az is csak be van baszva a ladaba (mar ha be van, es nem kivancsi a postas vagy valamelyik szomszed az anyagi helyzetemre), de kozben meg mindenki a hekkerektol fosik. Beszaras...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.11. 09:52:22

@Tomasz_a_gozmozdony: "nem oda kuldik egybol"

Levélben kiküldeni 100 Ft. Ha a delikvens bemegy a bankba, foglal 1 m2 területet 20 percig, ügyintézőt lefoglalja 5 percig, az 5000 Ft a banknak. A levél ötvenszer olcsóbb.

Tomasz_a_gozmozdony 2014.12.11. 11:56:47

@atpijkamo: na ja, de mondjuk akkor ugy kellene kikuldeni hogy oda is erjen. Teszemazt ajanlva... Masik bankoknal annyi az aktivalas hogy megcsinalsz egy egyenleglekerdezest az atmen. A postas bacsi behuzza a kartyat, bevarja hozza a pinkodot, te nem tudod bizonyitani hogy nem kaptad meg, a bank nem tudja bizonyitani hogy elkuldte. Nonszensz...

PannonBoy 2014.12.11. 23:28:47

@Aureliano Buendía: Úgy lehet ennyi az ára, hogy a MasterCard / Visa ennyiben határozta meg a kártya díját. A banknak ezzel az összeggel el kell számolnia a kártyatársaság felé. Amúgy a kártyákon a bankok nem nagyon nyernek.

Mindenki: Dobornyomott kártyákra nagyon vigyázzatok, mivel általában ezek letiltása többe kerülhet a kártyánál is. Persze, ehhez majd hozzájön a kártya újragyártásának költsége is.
Aranykártyás ügyfelek pedig úgy vigyázzanak a kártyájukra, mint az aranyra!

OrsolyaKinga 2014.12.15. 13:22:24

@PannonBoy: Hogy még a kártya letiltásának is költsége van???? Milyen kedvesek :)
süti beállítások módosítása