Tékozló Homár

KRESZ-es poszt táblákkal és fizikával

2014.12.31. 09:29 | Homár Hilda | komment

kresz-tablak.jpg

KRESZ meg rendőr ügyben nem igazán illetékes a Homár, de ezzel is mindenki úgy van, mint a focival meg a pörköltfőzéssel, úgyhogy kivételesen hajrá.

A segítségeteket szeretném kérni, kissé lemaradtam az egyedfejlődésben, ami a törvénykezést illeti. Én még ott tartok, hogy az Ikea pincéjéből felhordták a retró bútorokat, hogy kiállítsák az alaptörvényt, amit azóta számtalanszor átírtak, Smidt Pál pedig a helyesírást ellenőrizte. Mit tudtok arról, hogy O.V. a fizika törvényeit is átírhatta?

Egy hónapja levelet kaptam a Vas megyei kapitányságról. Igen, csekk van benne, 50.000HUF összegről. Átmentem a piroson. Fényképek, időpont stb..

Emlékszem az esetre, a bátyám születésnapja volt, anyuval mentünk neki ajándékot venni. Közeledtünk a lámpák felé, amikor kb 20 méterre voltunk a STOP vonaltól anyu szólt, gyerek átmész a sárgán. Mondtam neki igen, mert az oktatóm és a KRESZ szerint ha nem tudok biztonságosan megállni, minnél hamarabb át kell haladnom. A jogosítványom az ominózus időpontban 34 napja volt a kezemben.
32 évesen tettem le a jogosítványt, nem duhajkodok, gyerekeim vannak.

Bizonyítási eljárást kezdeményeztem, mert a fizika törvényei szerint 20 méteren belül 1,5mp-es rekcióidővel nem tudtam volna megállni. Ha satuzok, becsúszok a kerszteződésbe, onnan meg már nem tolathatok.

Ha működik a lámpa, nem kell fokozott óvatossággal megközelíteni a kereszteződést, korlátozás nincs, így 50km/h-s sebességgel haladtam egy kb 13fokos lejtőről. Ha csak az alap fizikai képletekbe behelyettesítjük a gépjármű súlyát, a benne ülők súlyát, az útviszonyokat, a környezetet, a tapadási erőt, a mögöttes, többes forgalmat és a reakcióidőt, akkor máris ott tartunk, hogy nem tudok megállni. DE A TÖRVÉNY AZ TÖRVÉNY!!!!!!!!!!!!!!

Megérkezett a válaszlevél, amiben a KRESZ kömmentárra hivatkoznak, pedig az nem a vezetőknek van leírva, hanem az asztal mögött ülőknek, hogy megértsék mi van a KRESZ törvényben.

„Ezen általános rendelkezések célja a KRESZ kommentár szerint: „az úton alkalmazott jelzések célját, értelmét, hasznosságát vagy szükségességét a közlekedésben résztvevők nem mérlegelhetik: A jelzésekhez alkalmazkodás kötelezettsége a jelzésekről alkotott véleményüktől függetlenül fennáll, még akkor is, ha a jelzések látszólag ellentmondanak a közlekedés más szabályainak.”

Tehát ha satuzok, és belém jön valaki akkor nem én vagyok a hibás, hanem az, aki nem tartja be a követési távolságot. Ez stimmt! De ha sárga a lámpa, és satuzok, akkor én vagyok a hibás, mert én még átmehetek, a mögöttem lévő csak lassít, és megáll.

Majd előjött az elméleti fizikus is:

„Az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készlék a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt ábrázoló folyamatos sárga fénynél akkor biztonságos a megállás, ha a tényleges féktávolság elegendő a hirtelen, vészfékezés nélkül az előírt helyen történő megálláshoz.

Majd a gyakorlati fizikus:

A KÖHÉM rendelet 8.9-es pontja szerint 50km/h-s sebesség esetén a biztonságos megálláshoz elegendő 2,29 másodperc, ami magában foglalja a reakcióidőt, a
fékkésedelmi időt is!

A mellékelt fényképek alapján kb 30 cm-re voltam a stop vonaltól, amikor lekaptak. Felhívtam az oktatómat, aki tájékoztatott, hogy a városüzemeltetésnél kilincseljek, és cseréljek tapasztalatot az ott sorbanállókkal, mert nem az első leszek. Ott tudtam meg, hogy a sárga jelzés 3 mp, és igen, már többször jelezte a kapitányságnak, hogy vagy 30-as tábla kell, hogy nem lendületből lejtőn kelljen satuzni, vagy számláló, hogy időben tudj mérlegelni.  Mit ad isten, hát nem felkerültek azóta a számlálók???

1., Tud róla a helyi, és a Vas megyi rendőrség is, hogy nincs összhangban a forgalommal a lámpa, mégis kiülnek portrézni.
2., Segítek az ügyintézőnek, fizikai képletekkel levezettem neki,hogy miért nem tudtam volna megállni, és kértem egy olyan képet, amin világosan látni, mikor válott át pirosra. Mert gyanítom, hogy pont akkor. (na az nincs)
3., a KÖHÉM rendelet típusbizonyítványról ír, és megfelelésről.

Hogy a viharba jött ki a fizikából valószínűleg tökéletesen felkészített rendőrnek, hogy 2,39mp alatt meg tudok állni 20m-en belül a sok körülmény figyelembe vétele mellett? visszamentem a középiskolai fizika tanáromhoz, lementünk személyesen számolni, mérni, és csak az jött ki, hogy satu, és csúszás. Ez szarrágás! Azt már meg se merem kérdezni, hogy a fényképekről hová lett a T-betű a kocsimról, pedig ott virít a hátsó szélvédőn. 

Azóta 6 csodás fényképem van arról, hogy a rendőrők hogy mennek át ugyan azon a kereszteződésen a piroson, mert NEM TUDNAK MEGÁLLNI!!!!!!!!!!!!

Én azóta már lassabban közelítem meg, segítségemre lett a számláló is, de a csekket akkor fizetem be, ha a rendőrök mögött állok a postán, és csak utánuk fizetem be!

Szóval mit tegyek? Menjek bíróságra és tanítsak fizikát, vagy fizessem be, hogy legyen stadion?

Kellemes Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Homár Olvasónak!


O.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igi1 2014.12.31. 10:36:53

@Manyecska /kűdtem levélt!/: de most mindenki azé siet haza h otthon többet d@g@lj@n, nem!?

érted na

Manyecska 2014.12.31. 10:37:34

@atörökk: túlerő volt! Mindig az van cseppet se érdekli, túl sok lekötetlen energiája van:P

Atörökk 2014.12.31. 10:39:19

@Manyecska /kűdtem levélt!/:
Akkor meg ne keresse a bajt, ha nincs meg hozzá a fizikai háttere. :D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 10:39:34

Azé a poszter mellett szólok kicsit én is, mert a hogy tetű sünök céltudatosan telepítenek térfülelő kamerákat necces helyekre pénzbevétel céljából!
Kamera falvételt megállít > képet készít > küld. Szíjjá barom!
Pölö: városliget.
A donkanyar kisebb ivben kanyarog mint ligetben a sarok (5m) és még is sorra küldi ki a képeket a XIV Rk. a Zállatkertbe tébláboló kis családoknak!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.31. 10:39:53

"kissé lemaradtam az egyedfejlődésben"

Azt.

Attól, hogy kint van az ötvenes tábla, NEM jelenti azt, hogy ötvennel szabad menni. Azt jelenti, hogy ötvennél többel nem szabad menni. (Tizenötöt még hozzáadhatsz, azért nem büntetnek.)

Ha figyelembe veszed a 13 fokos lejtőt, a gépjármű súlyát, a benne ülők súlyát, az útviszonyokat, és nem tudsz megállni 3 másodpercen belül, akkor tuti hogy relatív gyorshajtottál. 3 másodperc az kurva sok idő. Kevesebb alatt is lepergett már előttem az életem filmje.

Ez a tanulópénz kurvára a rádfért. Fizesd ki!

Manyecska 2014.12.31. 10:43:25

@igi1: hát nem tom nálunk van egy olyan lejtő ahol bedugul a füled mire leérsz, általában a fékbetét is le szokott kissé égni ha harmincnál többel mész rajta..:D tiszta vidámpark, gyerekkel sikoltozni szoktunk. Hegyről le. És mi van a legalján..? egy Stoptábla.:P :D :O

Atörökk 2014.12.31. 10:44:50

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
Állatkert felé jár 2 troli, kisföldalatti, 1-es villamos is kb. 5 perc sétára áll meg. Nem biztos, hogy van elég parkolóhely mindenkinek, hogy egyből az elefántházban tudjon kiszállni az autójából.

Manyecska 2014.12.31. 10:45:53

@igi1: Gyalogos meg ződ hulla. Ki nem sz.rja le, asse fogja érdekelni ha a böriben nem tud lehajolni a szappanért....:D na megyek mert kiisszák a vizet a medencéből.:D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 10:46:07

@igi1: "az se jó ha kinyalod a feneküket kajával mer hozzádszoknak"

Bocsánat,de nem lehetne a nyalást esetleg rántott hússal kezdeni?
Oszt heppy a papy... :)

igi1 2014.12.31. 10:46:23

há ilyenkor nem irigyelném a zsernyákokat :)

Atörökk 2014.12.31. 10:47:02

@Manyecska /kűdtem levélt!/:
Motorfékről hallottál már? Tudod, Kresz-tanfolyamon is beszélnek róla.

Aureliano Buendía 2014.12.31. 10:52:49

@Manyecska /kűdtem levélt!/: hülyeséget beszélsz.
Megvan mindennek és mindenkinek a helye.

Azt pl. tudtad, hogy a KRESZ szerint gyalogosként köteles vagy a lehető legrövidebb úton átkelni az úttesten? Tehát az úttestre merőlegesen. Mit csinál a sok idióta? Srégen megy át, persze körülnézés nélkül, mert úgy 3 métert spórol. És mondom, körülnézés nélkül. Leszarja, hogy valaki épp arra megy autóval.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 10:52:57

@atörökk: A zoo rend okés én is elítélem, ...csak hát a vidéki versenyzők hangszórót kapnak! :(
Nem, az a gond, hogy megteszik, hanem az hogy a pár "jóidős" hétvégére való gyúrást tartom nemtelennek.

Aureliano Buendía 2014.12.31. 10:55:38

@Manyecska /kűdtem levélt!/: nézd meg itt a videót:

index.hu/kulfold/2014/12/30/lengyel_rendor_a_zebran/

Na, milyen színű lámpán ment át a zebrán a nyanya? És tudod mit? A rendőrnek igaza volt. Akkor is igaza lett volna, ha szarrá bírságolja.

Atörökk 2014.12.31. 10:56:10

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
Lehet ezen héberegni, a helyzet az, ha pl. kimész bárhová külföldre, és hülye helyre parkolsz, ott is kb. azonnal megkúrnak. És egy tizedmásodpercig sem fogja őket érdekelni, hogy jajjkéremszegényhülyemagyarturistavagyoknemtudtamhogyittnemszabad. Körül kell nézni, mielőtt valahol otthagyod a kocsit. Nekem is volt pl. Bécsben, rendes parkolóhelynek tűnt, ahol megálltam, ennek ellenére megkérdeztem egy arra járó rendőrt, szabad-e ott parkolnom. Ennyi.

Aureliano Buendía 2014.12.31. 11:01:40

„Átmentem a piroson. Fényképek, időpont stb..”

Amúgy nem értem, mi még a kérdés. A piroson ment át, nem a sárgán.

Atörökk 2014.12.31. 11:04:06

@Aureliano Buendía:
Talán nem is volt olyan piros. Lásd még: idesanyám, miért sárga ez a szilva? Hát mer' még ződ!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 11:12:27

@atörökk: Egyet értek! Azt szoktam mondani viccesen mindenki annyit szab.sért amennyi pénze van! A '70-es évek elején lett jogsim, vezetek rendszeresen azóta is, tetézve 5 év Sárga Jolán
1Xsem bactak meg, bár volt szerencsém is bőven. Parkoláskor ismeretlen helyen én is inkább kérdezek.
De megálltunk egy alkalommal barátommal a Váci úton és azt figyeltük "ki van a volán mellett"... a pilóták 70%-a orrot túrt, sminkel, olvasott, diskurál, telefonolt, stb. a piros lámpánál. Halálom mikor rég ződ aszt akkor eszmél mikor besárgul. Kövér gáz, tűz! Többi mögötte becopatva!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.31. 11:18:02

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: "Halálom mikor rég ződ"

Nekem az a halálom, mikor egy rövid zöldnél, az első elindul, várnak úgy kettőt, majd a második is elindul, ... 30 méter féktávot hagynak, alig jut át pár kocsi, mikor simán háromszor annyian is átférnének, ha ütemesen indulnának.

igi1 2014.12.31. 11:25:15

@atpijkamo: ez szemétkedés sportja

de az a legjobb amikor telefonál és nem indul két zöldnél se

utána előzgetik anyázva

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 11:29:02

@atpijkamo: Akkor panaszkodjunk:
"seggbemászós"a stílusom mert ha nem tenném, soha nem érnék haza v. melóba. (Pest alsó rkp. végig)
Hiszek a "cibbzár" elméletben, beengedem én is a g.cit (tolakodó pajerós). 1-et.
De amikor előttem egy vakaródzó, bizonytalan,"ejráérős" vánszorog kilométeres rátartással és a fél várost maga elé engedi, nem beszélve a sok szemét tolakodóról, ordítva kiakadok!

esetleg off :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.31. 11:31:11

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: És az milyen, mikor állunk hosszú sorban, és mellettünk a buszsávon végighúz a béjemvé és besorol az elejére? ÉS BEENGEDIK A BARMOK! Próbálkozna nálam...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.31. 11:34:29

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Meg az milyen, mikor megyünk sorban, én a sor végén, mögöttem a látóhatárig senki, és akkor az alőttem menő megáll, és beenged százakat az alsőbbrendű útról? Vazzeg, ráértek volna arra a 2 másodpercre, míg elmegyünk.

igi1 2014.12.31. 11:35:11

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: de nem érdz előbb oda akkor se ha nem enged senkit maga elé

engem az ilyen nem zavar de az inkább ha valaki letol az útról

a bunkóság a szemétkedés a ki a f@szagyerek itthon a szokásos

mind ugyanúgy népneveli a másikat az utakon

mind ugyanúgy másra keni és nem ismeri el a hibát

de a legszemetebb az h a beteg gyerekre fogod oszt előbb iszogatsz

értem h unod az életedet de én meg élni szeretnék

ezé szorítják le a kis suzukit ezt az autóz nem bîrják elviselni a többi autós

mindenki azt gondolja h az ő kocsija jobb és alanyi joga van szemétkedni a kis suzukissal pláne ha öreg tata vezeti ha fiatalabb akkor előzgetős versenyre hívod

mindenhol ez van itthon ki a menőbb

az utakon is

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.31. 11:40:33

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Meg az milyen, mikor befékez, lelassít tizenötre, kiteszi az indexet, és elkanyarodik?

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 11:42:45

Eltaplósodott a közlekedési morál sajnos!
Keveset járok vidékre de mostanság az az új tapasztalatom: megyek főúton, mögöttem kihalt világ, jobbról alsóbbrendű útról lazán féktáv előtt kikanyarodik elém a verda és mint aki jól végezte dolgát gyorsulgat. Nem egyszer a szembe sávba kellett átvágnom. Még jó, hogy nem jöttek... mikor rázom neki az öklömet, szét dudulom, bemutatok, néz bambán!

Atörökk 2014.12.31. 11:44:20

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
... majd halad 580 métert 43 km/órás szökési sebességgel, és a következő dűlőútnál lekanyarodik...

igi1 2014.12.31. 11:44:41

szal suzukival ne kőzlekedj a városba ha élni akarsz tedd le a külső részeken :)

azért érdekes h a nagy furgonosok, áruszállítók darusok meg a tehergépjárművek szintén felsőbbrendünek érzik magukat

aki folyton elenged másikat annak minek kocsi pl.

kocsi annak kell aki siet aki nem er rá tönegközkekedni

én felemelném a benzin árát mindjart kiesnek a felesegek harmada az utakról :)

a csóróbb pasik utánuk jönnek

akinek meg van pénze és verdája mint a törökknek abbak mindenhez van joga

de ha a k@cs@g gyalogos ráütne a kocsimra kuszállnék oszt lerúgnám a fejét

ütögesse az annyát b+ ha nincs akkor magát

igi1 2014.12.31. 11:46:45

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: hja ott ez a sport mész 90-el amikor beáll eléd 30-al mer ő elől akar lenni :)

igi1 2014.12.31. 11:52:16

de reszkessetek mer kinéztem magamnak 1 terepjárót :)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.31. 12:01:18

@igi1: a picike oroszlános sem ellenség a dögöknek!
meglapít esetleg, kivág pár száz ezret mellényzsebből mint taknyot, asz jól van neki.
erőszakoskodik továbbra is.

1X 2000 környékén vidéken, éles kanyarba beszállt barby, menő verda ripityom.
Vagy 20 perc ott termett bátyó, még szuperabb vassal.
"-Mi történt hugi?"
"-Semmi csak besokkaltam!"
Na ott és akkoron hagytam abba a segíccség nyújtogatását!

Atörökk 2014.12.31. 12:34:01

Már január elseje volna??? Apicsába.

Troppauer_Hümér 2014.12.31. 12:35:16

@atörökk: Lófaszt, jogos a poszter felháborodása. Felénk is van olyan kamerás lámpa, amelyiknél ugye a jobbkisívesnél még sárga sincs, hanem egytizedmásodperc alatt lesz a zöldből piros. Védd ki ha tudod.

Rohadt pénzbehajtó az összes közrendőr, köpök rájuk.

venszivar 2014.12.31. 12:50:49

NA! Csak kerüljön a "szemem" elé az ügy!:):DDD

venszivar 2014.12.31. 12:52:10

baroméknál már 2015 van! csak NEM bírta ki az állatja!!!

Troppauer_Hümér 2014.12.31. 12:53:40

@igi1: még jó hogy süket vagy, legalább nem hallod a csontok reccsenését, halálsikolyokat.

Troppauer_Hümér 2014.12.31. 12:56:22

@venszivar: ha magyar fórumra hány, akkor tartsa tiszteletben a mi időzónánkat. Vagy minket. És húzzon el még egy évre. Emlékét megőrizzük.

igazságos 2014.12.31. 13:00:51

@hagyma: azt lenyúltam a törökktől

vmibe tölteni kellett a bort

amúgy cső épp kérdezni akartam mi van veled

csak nem értem el addig :)

igazságos 2014.12.31. 13:02:39

@Troppauer_Hümér: ugye!?

amúgy siket v süket nem mind1

kell ide 1 kis buli

ne legyé oja ln na meghívjalak egy kör piára!?

a törökk fizeti

igazságos 2014.12.31. 13:04:01

@venszivar: nem én vótam

de ne bántsuk hagymát majd holnapután

addig bírd ki piával

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.31. 13:04:22

@Troppauer_Hümér: jo egy nappal korabban jottem
de akkora poen volt
a fel internet rohog
nem lehetett kihagyni
de mivel 1 nappal korabban jottem buntetsbol, megint nem jovok vagy fel evig
persze ha job less....
sose mond hogy sose
BUEK neked is

Troppauer_Hümér 2014.12.31. 13:05:55

@igazságos: tényleg, a siketfajdtól elnézést kérek, hogy egy kalap alá vettelek vele.

Ha a turbánossal akarnék inni, ahhoz minek kellenél te?

Troppauer_Hümér 2014.12.31. 13:07:20

@hagyma: Kezdetnek jó a fél év, nagyot nőttél a szememben!

Neked is HNY!

FDToth 2014.12.31. 13:07:22

Autos kamera: a rendorseg szarik ra, de birosagon perdonto.
A masik h a rendorok szabalytalansagait es hangot is felvesz uh duplan biztositva vagy :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.31. 13:07:37

@igazságos: semmi
boldogsag Maryvel
melo
akarok bajglit sutni neki
vettem kenyersutogepet
imadja
egyfolytaban sut
virslit fogok reggelizni
roviden ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.31. 13:09:50

@Troppauer_Hümér: ja, nyar fele visszanezek
ma mindenhova elnezek ahol letezik a nickem
ez egy ilyen nap

igazságos 2014.12.31. 13:11:10

@hagyma: oda se a többiekre

tök uncsi volt a homár nélküled

nem vót kit szidni

már engem is untak itt

pedig szakértettem rendesen

@Troppauer_Hümér: há nem ponn ezt mondom!?

igazságos 2014.12.31. 13:13:07

@hagyma: ja kellemes ünnepeket

meg mindenkinek itt

igazságos 2014.12.31. 13:14:15

@Troppauer_Hümér: de

ellennél a törökkel

de csak akkor gyere mikor részeg mer akkor lehet tőle lóvét lopni

erre kellenél

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.31. 13:17:40

@igazságos:
Oszt lesz-é valami szagértőji szilveszteri buli?
Vagy a mezőn csapod nyakon az óévet?

igazságos 2014.12.31. 13:19:27

@dr. phil. Sün‼ ツ: most dolgozok mise meg alvás

hideg van

és te!?

hilda meglesz holnapután?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.31. 13:21:22

@igazságos: hat szakerteni tudsz, az ketsegtelen
valami jo nagybirtokos ferjet kivanok neked az uj evre
@Troppauer_Hümér: ne aggodju, nem igen leszek erre
az en homarom megszunt
ez is jo lehet, cask nem az enyem

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.31. 13:22:11

@igazságos:
Én megyek bulizni!
A nagyréten uccabál lesz, ott erősítem a tömeget.
A KRESz olyankor ki van kapcsúva, át lehet menni a piroson is!!44

Manyecska 2014.12.31. 13:22:29

@Aureliano Buendía: hogyne tudnám és azt tudod hogy elsőbbsége van ilyenkor?:P@atörökk: ez most hogy jön ide nagyokos, a lámpa előtt is azt használjuk, ugye..! Én legalábbis. De mint mondottam a lejtő nagyon durván lejt, bmeg ott próbálj meg motorfékkel fékezni. nem fog sikerülni. Meghát ki az a hülye aki a motort cseszi szét..de mindegy én legalább szép vagyok.:DDD

Atörökk 2014.12.31. 13:39:11

@Manyecska /kűdtem levélt!/:
Ahol az autót felviszi a motorja, ott le is lehet jönni motorfékkel ugyabban a fokozatban.

cobre 2014.12.31. 13:49:02

Átmentél a piroson? Át. Akkor meg fizess.

venszivar 2014.12.31. 13:55:54

Az egyik a pirosat, a másik a rendőr autót nem veszi észre...

index.hu/belfold/hirek/2014/12/31/rendornek_utkozott_egy_autos_a_ferdinand_hidon/

Írjátok már meg nekik, hogy mi lehet a megoldás!?:):D talán jogsi BEVONÁS min. 1 évre. Persze az idő alatt még hülyébbek lesznek...

venszivar 2014.12.31. 14:07:37

Na, LÉPEM! Vár a család!

Boldog újévet! persze pár nyomoroncnak SZARABBAT!:) LEHET TALÁLGATNI! :):D

igazságos 2014.12.31. 14:11:55

@venszivar: neked meg újabb 2 pulyát

újra van szocpol, hallottad!?

:)

Mertcsak 2014.12.31. 15:42:00

Ha ződ a lámpa, akkor gázt adok, hogy tuti átérjek. Ugyanis az óra szerinti 60-ig nem igen villog a trafi. Ha mégis, akkor is kevesebb lesz a bünti, mint amennyit a pirosra kiszórnak.
Mondjuk az én seggemben már több mint 1.5 millió km van, nyílván máshogy kezelek helyzeteket, mint egy friss jogsis.

Szerintem fizess. Tanulópénz.

Bluemotion 2014.12.31. 16:34:46

@hagyma: Őszintén ez ki a francos burgonyát érdekel, az offolásra már van kijelölt hely.

Aureliano Buendía 2014.12.31. 16:39:16

@hagyma: a faszba, te tágulj holnapig
leszarom az időeltolódást

:D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.12.31. 16:51:54

Szerintem harcolj.
Veled vagyok!

Mindenkinek küzdenie kéne az igazáért.
Mindenkinek meg kéne védenie magát.

gabors 2014.12.31. 17:52:37

@hagyma: akkor jo mert tegnap irtam a blogodba hogy lesz-e hagyma mentes hagyma blog 2014 ???

gabors 2014.12.31. 17:57:01

hagyma visszatert oszt mar a nap felenel 100+ ban vagyunk.. azt nem is ez a 2014 utolso posztja !!!

gabors 2014.12.31. 19:10:55

@Aureliano Buendía: gondolom tudod de az idoletolodas figyelembe veve 6 oraval KESOBB irhatott volna (sajat idejebe) 2015-os posztot ...

de jogos szard le az időeltolódást !

sajnalni ebben a posztban egyertelmuen a sárga jelzést kell mert hogy nagyon rovid (amig mindig sajnalatra melto)

Aureliano Buendía 2014.12.31. 20:05:29

@gabors: leszarom, várja ki a sorát:)

hansy 2014.12.31. 21:14:54

Bírság. Miket beszélek, bíróság.

Sunny Days 2015.01.01. 02:47:36

hova lett a homárfaktor???

Black Hole 2015.01.01. 04:27:43

Hiaanjzotth minth, szar the zsebbueol. Meerha ninsc ekezeth, legalaaa bb, taaanujjjlyyon mec írniu. Feijlettebbb cauntrykbe is lehett vaan ekezett, chsack hulje madzsarok tanjulanak mejg ollvasnie felylettul.

Troppauer_Hümér 2015.01.01. 14:26:26

@Black Hole: Nem jól írtad! Cask! Méri laptopja a hibás!

Black Hole 2015.01.01. 14:32:21

@Troppauer_Hümér: yoll vaen, de een scak etty huje vanilijafaagyi zaabaalo fagyok. Es buszi.

Atörökk 2015.01.01. 14:53:49

@Troppauer_Hümér: @Black Hole:
ha malyd nyert megintfogadáson 100 dollarbol 2000-ret lesz uj gep ez egy
ketö: 5000 dollarba került eljónni magyarba, űgy cask a sztárpincéri fizetésböl nemjön ki egy új laptop ez kettő

nem tudom, mit nem lehet ezen érteni

Black Hole 2015.01.01. 15:01:59

@atörökk: lehet scak aze rt nem eertem,mert nem vadjok superinteligencs, siikeres, muvelt, es bisztositas ugyileg ninsc soveg ertesem.

Atörökk 2015.01.01. 15:07:04

@Black Hole:
Es nemélsz boldog házasságban se kentakiban!

2015.01.01. 15:22:21

Ha az 50km/h-ról való megálláshoz elegendő 2,29 másodperc, a sárga jelzés meg 3 mp, akkor logikus, hogy a postolót nem kaphatták volna le 30cm-re a stop vonaltól a piros lámpával együtt, hiszen ha féktávon kívül észlelte volna a sárga lámpát, akkor kényelmesen megállhatott volna, ha viszont, mint állítja, féktávon belül váltott rá a lámpa, akkor már rég messze járt volna a stop vonaltól a pirosra váltás pillanatában.
Én azt gyanítom, hogy a drágalátós postoló nem éppen 50,00km/h-val haladt, ezért nem tudott a stopvonal előtt megállni.
Fizesse csak be nyugodtan, és örüljön, hogy nem jött a keresztforgalomban egy földdel megrakott KAMA3, mert akkor már nem postolgatna ilyen hülyeségeket nekünk. :-p

Black Hole 2015.01.01. 15:44:57

@atörökk: asszem föl is vágom az ereim, de nagyon sürgősen! Nincs más választásom egyszerűen :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.01. 18:52:57

@Hajszás Láncos: Khm...

Ha 50km/h-ról 3 másodperc alatt megállva X méter nem volt elég, akkor fékezés nélkül - tartva az 50km/h sebességet - kevessebb, mint 3 másodperc alatt tette volna meg ugyanazt az X méter távolságot. Negyedikes fizika.

(A poszter 42 méternél messzebb volt a sárga lámpától.)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.01.01. 19:39:35

Gondjai vannak a poszternak a matematikával?
Hívja fel az alábbi telefonszámot, és segítünk!
3*2-3^2*10 - (sin[ß]/cos(180-ß))*8 - (đ*sin[ß]^-2)*2.5 - [(10x)(ln(13e))]-[sin(xy)/2.362x] - (sin(arc. ctg.(2cos[ß]/2sin[ß])))*4
A hívás ára csak:
(7*sin[ß])^(4.6*5)+(12cos[ß])*10^2 Ft + ÁFA

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.01.01. 19:58:19

A nagyon csinos matektanárnő felír egy példát a táblára. Rövid szoknyát hord, és a nagy nyújtózkodásban a bugyija is kilátszik. Megfordul, látja, hogy Móricka nagyon mozgolódik a padban.
- Na, Móricka! Mennyi jött ki?
- Ennyi - mutatja Móricka a tenyerét -, de még jutott a padba is...

sunabajnok 2015.01.01. 20:49:38

Hm.. Tud róla minden hivatalos szerv, hogy gebasz van, de gyűjtik a képeket. ez csak az én szememben aljas szarrágás?

ferand1979 2015.01.01. 21:05:56

úgy közelíted meg a "lámpás" keresztődést is, hogy beláthatóan körül tudj tekinteni (pl. egy keresztben közlekedő megkülönböztetett jelsésű járműnek) és egyben meg tudj állni, ha és amennyiben elindul a lámpa visszaválása...
Én még így tanultam...

POszternek csak mennyugtatásképpen... Akkor amikor 7-8 évvel ezelőtt a vasúti kereszteződést csak 30 Km/h-s sebességgel volt szabad áthajtani én 52-vel hajtottam át. Még jól is emlékszem, hogy láttam a kamerát, és le is néztem, hogy kb 50 volt.. Szóval 50-nél még megúszom, de nem emlékeztem a vasúti átjáró 30-as korlátozásról.. Pedig már akkor 10 éves jogim volt.
Érdekességképpen 500 m távolságról indultam, tehát épp hogy elindultam utamra..
7-8 évvel ezelőtt 60.000Ft.-os bírságot kaptam. NEm volt semmi... Pár hónap után törölték a KRESZBŐL ezt a passzust, és csak a biztonsáos megközelítést hagyták, tehát a 30-as korlátozás már nem volt..
Kénytelen voltam befizetni a díjat....

Nos ha Te 50-nel mész be egy kereszteződésbe, és 120-al jön keresztbe pl egy mentőautó, mert sűrgős betehet visz, NEM fogsz tudni ugyanúgy megállni, mint a jelenlegi helyzetben..
Így szerintem Te most buktad ezt.. Vedd tanulópénznek...

sunabajnok 2015.01.01. 21:25:46

@ferand1979:
Az nem úgy van, hogy vinnyoghat a közszolga, de neki sem szabad átviharzani a kereszteződésben, hanem lassítania, és kürtölnie kell?
Nálunk a városban volt pár putty, azóta ők is lassulnak.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.02. 11:47:05

@Hajszás Láncos: Lejtőn, csúszós úton jelentősen megnövekedhet a féktávolság. De ez megintcsak az ő problémája.

Deviáns 2015.01.04. 12:02:57

A németeknél úgy fényképeztek le, hogy legalább 2 mp-el a pirosra váltás után hajtottam be, addig nem fényképez a kamera. Egyetértettem, én voltam figyelmetlen, fizettem.
Másrészt Veszprémben is volt ilyen szitu, felszerelték a kamerét, és fényképeztek, majdnem milliárdokat kaszált a rendőrség, több ezer fénykép aztán egy csomóan reklamáltak, hogy túl rövid a sárga, nem lehet megállni, ott is 30-as tábla és a sárga idejének változtatása volt. Ja és a fellebbezések egy részének helyt adtak, ugyanis két kép készül mindig, abból meg sok helyen egyértelmű volt, hogy a rövid sárga miatt ment át az autó.
Szóval érdemes megkapargatni a dolgot, meg utánakeresni a veszprémi témának.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2015.01.05. 12:14:33

busz lámpánál lehet jobbra kisívben fordulni (pl. mészáros-krisztina, rákóczi-síp, stb.) no ott nincs sárga, nincs villogás, egyszer csak kialszik, azt ott vagy a piros kellős közepén... konkretice nulla idő a megállásra...

Willie 2015.01.07. 15:07:59

Az senkinek nem tunt fel, hogy a poszter bevalott reakcioidejke 1,5 mp? Szerintem nagyon gyorsan adja vissza a jogsijat mielott megol valakit...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.07. 15:19:11

@Willie: Várjál, először ki kell mondania, hogy hubazmeg.

@RosszQtya: El ne sápadj! Ugyanaz, mintha sárga lenne, csak nem világít. Nehogy satufékezz, te esztelen!

Xezs 2015.01.08. 22:24:41

Én számlálót raknék minden városba. Debrecenben mindenhol van, Budapesten meg sehol.

ferand1979 2015.02.16. 08:45:15

@Hajszás Láncos: Amennyire sűrűn javítgatják a vasút-áthaladási pontokat.. nem is csodálkozom.. Néha vidéken járva csodálkozom, hogy előttem annyira lelassulnak az autók, hogy szinte 1-esben vagy 2-esben lépik át a síneket... Aztán rájövök, amikor átrongyolok, hogy igenis minden kütyü kimozdul a műszerfalon...

ferand1979 2015.02.16. 08:47:31

@sunabajnok: A közszolga, legyen az rendőr, mentős, tűzoltó, vagy képviselő is köteles úgy haladni, hogy számoljon azzal, hogy nem veszik észre őt... Kivált azok, akik néha csak villogással és sziréna nélkül szeretnének gyorsabban haladni...
süti beállítások módosítása