Tékozló Homár

Elállni a vásárlástól könnyű, visszakapni a pénzt nehéz FRISSÜLT

2015.01.15. 15:02 | Homár Hilda | komment

images.jpeg

Hát az szuper, hogy az Emag a törvény szerint kötelező 14 napos elállási jogot megfejelte eggyel és náluk 15 napig küldhetjük vissza a nem tetsző cuccot, de talán jobb lenne, ha maradnának a minimumnál, viszont egyből visszaadnák az árát. Tibor 6 hete rendelt egy notebookot, 5 hete várja vissza a pénzét.

Szervusztok,

Én azzal a problémával állok szemben emagéknál, hogy 2014 nov. 25-én rendeltem meg egy notebook-ot. A terméket online fizettem ki. November 27-én 13:05-kor vettem át a csomagot. A kibontottam nem volt összetörve minden tartozéka megvolt bekapcsolt, így nem izgultam.

Este vettem jobban szemügyre amikor fel szerettem volna telepíteni az általam használt porgramokat, hogy ez bizony nem magyar billenytűzetes. Ekkor egy kicsit felszisszentem, mert ajándékba szántam apámnak, akinek igen hiányzottak volna a magyar ékezetes betűk. Ekkor azért még nyugodt voltam, mert online vettem (15 napos elállási jog és csókolom).

Írtam az emagnak, hogy nem magyar billenytűzetes a gép, ezért szeretném visszaküldeni és egy másik notebook-ot kérek majd helyette, ha letudjuk rendezni, karácsony előtt. Vissza is kaptam egy RMA számot, és hogy jön majd a futár csomagoljam be mindenével együtt. Csomagolás megvolt, futár jött december 4-én és vitte.

December 10-ig semmi. Nyomkövetve a csomagot 10-én már rég az emagnál, volt amikor írtam egy levelet, hogy mikor óhajták jóváírni az összeget és rendezni a továbbiakat. Erre automata válasz érkezett csak. Ekkor írtam a fogysztóvédelem központi email címére, hogy ilyenkor mit tudok tenni. Nagyvonalúan leráztak azzal, hogy hagyjak közjegyzőnél fizetési meghagyást. Mivel továbbra sem írtak így dec 16-án vettem egy másik gépet a laptop.hu-tól és vártam, hogy jelentkezzen az emag.

Dec 17-én kaptam egy jóváíró számlát amin szerepel, hogy mennyivel tartoznak és hogy fizetési határidő dec 17. Ekkor felcsillant bennem a remény, hogy hátha visszautalják.

Vártam január 6-ig, hogy visszaérkezzen a pénz, de semmi nem történt. Ekkor próbáltam felhívni az ügyfélszolgálatukat 20 perc várakozás után letettem. Ekkor elborult egy kicsit az agyam és írtam egy szívhezszólót, hogy vagy legyenek kedvesek visszautalni a xyz bankszámlaszámomra vagy a fizetésnél használt kártya szerinti számlára az összeget vagy bírósági végrehajtást fogok kérni az összegre annak minden felmerült kamatával és költségével együtt. Eddig semmi válasz.

Természetesen fenti állításaimat a levelezéssel és számlákkal tudom igazolni. Jelenleg várok még 5 munkanapot utolsó felszólításom után és jogi orvoslatot fogok kezdeményezni. 

Persze az emag azóta és úgy reklámozza magát hogy: “15 napos díjmentes áruvisszaküldési jog. A vásárlástól számított 15 napon belül visszaküldheti az árut, és mi felesleges kérdések nélkül visszafizetjük Önnek a vételárat. Ez akkor is érvényes, ha Ön már használta a terméket, csak a kiegészítőket és a csomagolást is juttassa vissza a termékkel együtt.” ez mind szép és jó csak a pénzt nem látja viszont….

Csak azért írom meg a történetem, mert a megrendelés és kiszállítással tényleg semmi baj nem volt, de ha bár mi bonyodalom adódik közben…. Soha többet nem fogok rendelni az emagtól és barátaimat ismerőseimet is erre kérem.

Köszönöm, hogy megírhattam

UPDATE jan. 19. 09:11

Mea culpázó levél kíséretében jutott megoldásközeli állapotba olvasónk.

Sziasztok,

Újabb fejlemények történtek közben az ügyemben...

Január 16-án csörög a telefonom egy pesti szám (olyan ismerős) felveszem, bemutatkozom, hölgy visszakérdez, hogy kivel beszél elmondom ismét a nevem, majd ismételten kérdi, hogy kivelbeszél (ekkor már kicsit pipa vagyok, mert már másodjára is elég artikuláltan és szép lassan mondtam el), ezután mondja, hogy az emagtól keres. Na itt megörültem, hogy csak volt értelme írnom nektek. Szíves elnézésemet kéri és, hogy visszautalták a pénzt megkaptam? Mondtam neki, hogy még nem. (Igazából nem visszautalták, hanem törölték a tranzakciót a payu rendszerében erről kaptam email-t is.) Aztán folytatja, hogy igen kérnek egy pár napot mire a számlavezető bankom jóváírja és ha szeretnék még az emagnál vásárolni akkor egy 7000 Ft-os voucher-t tud felajánlani, jóvátételként, amiért ennyit kellett várnom a pénzre. Természetesen elfogadtam meg is érkezett emailben. Hogy fel használom vagy sem azt még meglátjuk... Mindenesetre örülök, hogy vette a fáradságot az emag és próbálja jóvátenni azt, amit nagyon nehéz a bizalmat.

Üdvözlettel:

Tiborui


idézet a levélből amit kaptam:

"Mindenekelőtt elnézést kérünk Öntől a kellemetlen helyzetért, mely a megrendelt termék vételárának késői visszautalását illeti.

Meg vagyunk győződve arról, hogy ilyen helyzetek teljesen egyéni karatkterűek és nem tükrözik szolgáltatásaink minőségét az ügyfeleinkkel szemben.

Ezen helyzet a Black Friday, illetve az “Emag szülinap” akció keretén belül felgyűlt rendelések fokozottan nagy száma miatt alakult ki. Azonban ezen hibánkból tanultunk és a közeljövőben igyekszünk elkerülni az efféle problémákat.

Az okozott kellemetlenségekért kérjük fogadja el kárpótlásul 7000 Ft értékű ajándékkártyánkat, melyet egy jővőbeli rendelés során használhat fel weboldalunkon. A részleteket az alábbi sorokban találja.

* Érvényesség: 17.01.2015 – 28.02.2015 (az ajándékkártya utolsó érvényességi napja)

* Bármely eMAG által forgalmazott termékre érvényes

* Bármely eMAG által forgalmazott akciós termékre érvényes

Kérem jelezze, ha bármi másban segíthetnénk Önnek!

Az eMAG.hu csapata hálás az irántuk szánt időre és állandó segítséget nyújt ügyfeleinek a cég szolgáltatásairól."

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Hole 2015.01.15. 23:47:52

@Vadászok Őrangyala: látom te is ettől a tetű cégtől vásároltál, csak te nem küldted vissza :)

Sandor Akarki 2015.01.15. 23:47:59

Kibontotta. Bekapcsolta. Nem tűnt fel, hogy nem magyar a billentyűzet. WTF?

Black Hole 2015.01.15. 23:50:02

Na de hol van Igisságügyi szagértőnk?

Black Hole 2015.01.15. 23:56:58

@Sandor Akarki: biztos azt hitte, hogy az ékezetes betűket a tartozékok között találja majd. Biztos alaposan végig bugászta a dobozt.

Vadászok Őrangyala 2015.01.16. 00:07:35

@Black Hole:
Hubertusra mondom, ez aljas rágalom!

Black Hole 2015.01.16. 00:15:36

@Vadászok Őrangyala: hubertus az ékezet nélküli billentyűzetek védőszentje, ha jól tudom.

tlantos 2015.01.16. 05:12:20

Az emag roman ceg. Innentol kezdve nyilvan semmit se veszek ott.

venszivar 2015.01.16. 06:41:04

Nap mint nap megyek el egy ilyen emag átvevő pont előtt, kb. fél éve "szép s jól" néz ki, de SOHA SENKIT NEM LÁTTAM,hogy bárki is állt volna elötte, nézegette volna bárki is. SOHA! CSAK egy háromajtós + mint egy sublótos, SENKINEK NEM KELL! Talán mint vas ér 5 rugót.....talán.

Sobo 2015.01.16. 07:03:15

Az összes Emag csomag Bukarestből jön. Román cég, román logisztika, román logika. A Magyar leosztóközpont egy transit "váróterem". Nem feltétlenül rossz maga a cég, de ha gond van sokkal macerásabb elintézni/behajtani vmit.
Én sok dolgot vásároltam, 14alkalomból 2x volt gubanc, de ...végűl kigubancolódott.

A románok baszottul rühellik a "csináljuk újra" dolgokat. Nekem ez a tapasztalatom. Egy minimális haszonba nemigen fér bele 2x, 3x annyi időtöltés ugyanazon dologgal.
De ettől még van 15napos visszavásárlás, mert jól hangzik.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2015.01.16. 08:18:57

Az én apám már írt az én nemmagyar billes laptopomon mailt. Elején toporgott kicsit, de mikor rájött, hogy tényleg magyarul beszél és minden megvan és úgy, ahogy mondtam, akkor utána már. Igaz, aztán nem adtam neki a machsinát.
Olyan unalmas az életem, örökké csak működik a laptopom.:(

Manyecska 2015.01.16. 08:22:25

@Kellemes Zérókomponista: Nem lopták még el soha...? a laptopt. Nem apádat. :D

jogalany 2015.01.16. 08:42:54

@phantomas:
Tévedsz. Nem tüntette fel, a választható szürőben is csak azóta van fent, hogy panaszt tettem a nagykövetségükön (Román)és eu-s eljárással fenyegetőztem. De ez csak a diplomatákra hat, mert nekem is már négy hete a visszérkezértől, a 335 ezer forintomat nem küldték még el.
A termékleirásban néha szerepel, de többnyire most sincs ott.
Többet nem rendelek online senkitől.
És furcsa a fogyasztóvédelem hozzá állása. Kit véd tulajdonképpen, mert a fogyasztótt a legritkábban és ezt pl. közmű viták esetén is tapasztaltam. Eleve úgy állnak hozzá, a szolgáltató szemszögéből vizsgálódnak és a szolgáltatót mentik, ha lehet.

jogalany 2015.01.16. 08:47:13

@Komojtalan:
Az emag valóban ad olcsó ajánlatokat, pl. én a 460 ezer helyett 335 ezerért kaptam meg a nem magyarországnak, hanem kifejezetten román, bulgár és ukrajna területére készitett terméket. Ezt a gyártó közölte velem. És ilyenek sem szerepelnek a termékleírásban.
És pl. nem adnak használati utasítást sem minden termékhez.

jogalany 2015.01.16. 08:53:02

@Frank99:
A kereskedők általában 100 % feletti árkulccsal dolgoznak, de nem ritka a 150 -200 % is vagyis a beszerzési árhoz add hozzá az eladási ár igy a kétszerese, háromszorosa is lehet.

jogalany 2015.01.16. 08:55:26

@vundergraf:
Ha a terméket átveszed , már nem érvényes a visszahívási lehetőség. Innen termékvita, vagy pénzügyi vita áll fenn, amire a visszahívási lehetőség nincs.

jogalany 2015.01.16. 09:03:42

@ColT:
A fizetési meghagyás közjegyzői kibocsájtásának is 15 e Ft ára van. És csak belföldre jogkövetkezményes. Az emag szabályzatában benne van, hogy minden a Bukuresti központ hatásköre. És ezt a magyar fogyasztóvédelem elfogadta.
Ha meg személyesen intézed, utazz el Bukurestbe és keresd az illetékes hivatalt és meglátod mennyire negatívan állnak majd hozzád mindenhol, mert szeretik a magyarokat. Egy földhivatali lap (43 éves távlat) beszerzése sok ezer Ronn és majd egy évembe telt. 1 Ronn az kb 70 Ft

jogalany 2015.01.16. 09:07:00

@venszivar:
Hol van ez a átvevő hely? mi a címe?????

lifelike 2015.01.16. 09:14:46

román cégtől nem rendelünk, ez alap

jogalany 2015.01.16. 10:02:17

@lifelike:
Elöször nem is néztem a céget. Van áruházuk a Fehérvári útnál a bevásárló központban, azt gondoltam annak a nettes része. oszt nem.
Ha tudom ......

joska61 2015.01.16. 10:02:18

Én ekkora cégeknél sosem értettem meg, hogy minek szarrágnak. Ráadásul cseréről lett volna szó... Hogy miért jó nekik, nem normálisan intézni az ügyeket?

pisda 2015.01.16. 11:06:20

Indítson európai fizetési meghagyást.
Elvileg nyerő lenne az ügy.

2015.01.16. 11:10:55

nekem simán ment... igaz 5-ször meg kellett adnom, h visszakérem-e a pénzt, és hogy hova utalják...

de jött a futár elvitte...

eMag-nál...

nick: 2015.01.16. 11:31:16

aki szerint ne vásároljon neten, annak üzenem, hogy ne is olvasson cikket a neten, mert az is milyen már!

...de ez nem elég, még oda is kommentel!
az olvasói levelek meg miattuk hiányoznak a nyomtatott újságokból!

ez az igazi sz@rrágóság, nincs párszáz forintja, hogy postán beküldje a véleményét a kiadónak!

pfejjj!...
:-P
:-DDDDD

Krisz101 2015.01.16. 12:25:02

@atpijkamo: mi a tököm ez a vadász?? Árulja már el valaki?

Krisz101 2015.01.16. 12:35:03

@Aureliano Buendía: mi ez a vadaszni megy baromsag?? Es te honnan vasarolsz ha nem az ár gép ró l??? Miket irkaltok ? Media ma et K maafelszeres áron??

vundergraf (törölt) 2015.01.16. 12:45:45

@jogalany:

Arról írj... amihez értesz is!!!

Frank99 2015.01.16. 14:08:16

@jogalany:

micsoda?????

Itt pont számítástechnikáról beszélünk, ott jó ha 4-5 % van a hardveren, és esetleg 20-25 % a kellékanyagon!!!

100%????? A számtech-cég ügyfelemnél már az alkalmaazottak is Mercedessel járnának....

de még a főnöknek sincs.

A webáruházak jó része -ahol kirívóan, 20-30 %-al olcsóbb, mint a boltban, az mind áfacsalt. Bizony....

errrrrrrrrr 2015.01.16. 14:13:28

Tetves egy cég az emag. Nagyobb tételt rendeltem tőlük dec elején egyik ügyfelemnek. Ők tudtak raktárról, azonnal szállítani. Rendben megérkezett minden. Csak éppen számla és garpapír nem volt semmihez sem. Igen, tudom hogy az online elérhető. Ott sincs. Sehol sincs. Üf nem válaszol, etelefonon elérni lehetetlen őket...

ancsika 2015.01.16. 14:18:45

Miután kitöltöttük az űrlapot, a bank előzetesen jóváírhatja a vitatott összeget a számlánkon, de a legtöbb eseteben előbb a kártyatársaságok (Visa, Mastercard stb.) illetékes részlegének továbbítják az ügyet. Általában 30 nap alatt megtörténik a kártalanítás, de előfordulhat, hogy akár fél évig is elhúzódik kivizsgálás, ugyanis a kereskedőnek van joga „fellebbezni”, és bizonyítani a tranzakció jogosságát.

dez01 2015.01.16. 15:40:16

Én rendeltem 1 világítós billentyűzetet. De sajna nem volt időm azonnal kipróbálni csak kb 1 hónap múlva. Nincs rajta í betű..... hát így jártam, de emagtól többet semmit, elszállt a bizalom:(

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.16. 15:46:28

@dez01: Ne búsulj, legfeljebb mostantól rövid i-vel írod a "szervíz"-t és a "mindíg"-et.

vundergraf (törölt) 2015.01.16. 16:21:00

@dez01:

szerviz >> javitószolgálat
szervíz >> étkezőeszköz készlet

Aureliano Buendía 2015.01.16. 17:29:55

@Krisz101: honann B+, hát a boltból:D

Ne legyél már szőke.

Te az árgépről vásárolsz? Mert akkor gratulálok, ügyes lehetsz. Tudtad, hogy az egy ár összehasonlító oldal csak? Á, hagyjuk.

Aureliano Buendía 2015.01.16. 17:41:06

@Krisz101: te még itten nagyon új vagy, és mivel gondolkodni és számolni sem tudsz, megpróbálok neked segíteni a saját példámon keresztül. Nem kell utólag hálálkodnod.

Szóval, sajnos telefont kell vennem, és egy samu esnégy minivel szemezek. Namost, ha a gógliba beírod, első találatként az árukereső pont hút hozza ki:

www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/samsung/i9195-galaxy-s4-mini-p172649585/?gclid=CO2tmPn3mMMCFWXKtAodRycAqg

A magad fajták idáig jutnak, és egyből kattintanak a legolcsóbbra. Jelen esetben az Új GSM. De majd nézd már meg ott, hogy miféle garanciák vannak és mennyiért. Meg majd nézz annak utána, hogy mi az a HU és az AS garancia. Remélem, fogod érteni a mondatokat.

De maradjunk az emagnál:

www.emag.hu/samsung-i9195-galaxy-s4-mini-mobiltelefon-kartyafuggetlen-8gb-fekete-i9195-galaxy-s4-mini-black/pd/DRFCXBBBM/

69.990,-

És akkor legyen mondjuk az edigitál:

www.edigital.hu/Okostelefon/Samsung-I9195-Galaxy-S4-Mini-8GB-LTE-kartyafuggetlen-okostelefon-Black-Mist-%28Android%29-p360359.html

74.900,-

Media Markt:

www.mediamarkt.hu/mcs/product/SAMSUNG-I-9195-GALAXY-SIV-MINI-WHITE,103952,504801,884124.html?langId=-19&etcc_med=STC_CC_ATTR_VALUE_ar_osszehasonlito&etcc_acy=--&etcc_plc=--&etcc_par=Arukereso&etcc_cmp=altalanos_termekek&etcc_grp=AK&etcc_key=--&etcc_ctv=1119980&etcc_mty=PRICE

74.990,-

Na, matekzsenikém, vezesd már le nekem azt, hogy jön ki itt a másfélszeres különbség.

Amíg te számolgatsz, elmondom én, hogy miért választanám inkább az ED/MM valamelyikét. Mert ha beszarik a telefon (aminek mindig van esélye), kevesebb baszakodással jár visszavinni javításra pl. Nekem megéri azt a plusz 5.000,- forintot az, hogy ha bármi gebasz van, egyszerűbb lehessen az ügyintézés.

Neked viszont sok sikert kívánok a Himihumi GSM-től történő rendeléshez, remélem azért, hogy majd írsz róla posztot.

ui.: nyilván vannak olyan webáruházak, ahol normál, nem szürkeimportos, bangladesi piacra szánt termékeket kínálnak, de viszonylag kevés ilyen van, több a sallang.

jogalany 2015.01.16. 19:41:41

@nick::
Szerintem neked elszállt a gazdagságtól a tudatod. A normális átlagembernek igenis számít az ár pláne, ha az a különbség 100 ezres nagyságú

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.16. 19:48:24

@Krisz101: "mi a tököm ez a vadász?? Árulja már el valaki?"

Megy a vadász az erdõben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelõ kettõt, kis idõ múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idõ múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idõ múlva sértetlenül elõjön a medve a vállát porolva:
- Vadász, vadász te szopni jársz ide...

www.youtube.com/watch?v=UaNohte6G_k

jogalany 2015.01.16. 19:52:04

@vundergraf:
A sajtó szabdság az én szabadságom is, ráAADÁSUL ÉN ARRÓL IROK AMI A TéMA ÉS NEM MÁSOKAT FIKÁZOK.
Igenis a kereskedők nagyon magas ár réssel dolgoznak, amit én vettem azt a gyártó adókkal terhelten is 170 ezerért adja el, a szakbolt a hirdetése szerint ezt már 467 ezerért árulja. Természetesen vannak költségei, szállítás, raktározás , eladó tér, hirdetés, munkabérst stb. De ha nem egyedi darabért utazott az áruért külföldre, akkor ezek nem indokolhatnák a hazug 10 - 20%-os haszonnal az árat. Magyarul az árrés óriási hasznot rejteget. Decemberben belterjesen elterjedt, hogy most érdemes nyugati árukat megrendelni, megvenni, mert várható a forint elszállása. Sokan bevásároltak raktárra és még nagyobb hasznot relativizálnak.

vundergraf (törölt) 2015.01.16. 21:01:17

@jogalany:

Arról írsz amiről akarsz...

Csak kérlek, ha nem muszáj akkor ne ekkora baromságokat írj már, mint ez az írásod például :-(

Köszike!

2015.01.17. 01:19:34

"írtam a fogysztóvédelem központi email címére, hogy ilyenkor mit tudok tenni. Nagyvonalúan leráztak azzal, hogy hagyjak közjegyzőnél fizetési meghagyást"

Remélem megköszönted nekik ezt a FANTASZTIKUS tanácsot, és kifejezted örömödet, hogy ISMÉT hathatósan közreműködtek egy problémás fogyasztóvédelmi eset megoldásában.

Krisz101 2015.01.17. 02:14:35

@Aureliano Buendía: de okos vagy, és mennyit dolgoztál vazz :-o mennyi eszed van??? szerinted én nem boltból veszem? de előtte az árgépen nézem meg h honnan! pcland, aqua, ipon amik mostanában voltak, no problem. nyilván ahol nincs normális telephely és személyes átvétel, már kattintok is tovább. pontosan tisztában vagyok azzal amit írsz, ezért nem is szívtam meg - egyelőre. viszont ettől még az árgép a legjobb ilyen oldal, és onnan lehet az átlagárakat a legjobban kiszaszerolni, h tudd hol állsz. és persze azt is, h mi fut, mi a népszerű termék, mi a stíl! mert nagy átlagban igaz, felső középkategóriás termékeknél, h amiből sokat vesznek, az ált nem véletlen, és majd ahhoz lesz elérhető alkatrész, frissités, anyámkinnya. szal nem kéne fikázni azt az oldalt, én már bármit veszek, első utam az árgépre visz, h tisztába jöjjek egyáltalán miről beszélünk.

Krisz101 2015.01.17. 02:18:51

@atpijkamo: remélem nem gáz de ez a vicc olyan szar mint a faszom, még csak el sem mosolyodtam rajta... igazából nem is nagyon értem, vagyis értem, csak mi benne a pláne, h van aki mindig megszopatja magát? hát bocs de a mai világban ez kb mindenkire vonatkozik, még ha tök körültekintően jársz el akkor is. sokszor egyszerűen nincs időd utánanézni dolgoknak, még a legjobb szándékkal sem. gyakran kifutsz az időből, ha normálisan tájékozódni akarsz. általános értelemben mondom.

jogalany 2015.01.17. 06:54:39

@vundergraf:
Milyen kjó lenne, ha a témához szólnának sokan hozzá, és nem a másikkal foglalkoznak, illetve értem én ez a fizetett bloggeres íróknak a trükkje, hogy nincs véleménye, de ír, mert azért fizetnek.
Igaza van aki tájékozódni igyekszik, egyrészt mert az alacsonyabb ár keresése a többi kereskedőt is az alacsonyabb ár felé tereli, no meg a zsebünk védwlmében is, mert szoktam mondani , ha másnak megéri az 5 Ft-ot kicsalni tőlem, akkor nekem miért nem érné meg, hogy megvédem az érdekemet, az alacsonyabb árat. És igenis biztatok mindenkit, hogy a jogos érdekéért álljon ki és ne hagyja, elég szégyen, hogy azért mert ezt párAN MEGTESZIK AZOKAT GYÚNYOLJÁK A BÉRKOMMENTELŐK.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.17. 07:58:03

@jogalany: "nekem miért nem érné meg, hogy megvédem az érdekemet, az alacsonyabb árat."

Azért kedvesem, mert van az a legalacsonyabb ár, amiért még megéri a kereskedünek árulnia a portékáját. Tehát az az alatti árak - amit te feltétlen előnyben részesítesz - szükségszerűen csalókhoz vezetnek, és csak szopatod magad.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.17. 08:06:19

@Krisz101: Kérdeztél, válaszoltam, ne engem hibáztass.

Egy konkrét viccről nem lehet megmondani, hogy valakinek tetszik-e. Akiknek egészséges humoruk van, az azok által kedvelt viccek halmaza erős átfedésben van. Ezeket nevezzük jó vicceknek. A vadászos ennek a halmaznak a része. Akiknek nincs humoruk, azoknak teljesen véletlenszerű, gyakran a legszarabb viccek tetszenek nekik, vagy éppen az értelmetlenné elrontottak, ők tudják csak miért.

A humorérzék és az intelligencia erős korrelációban van.

Troppauer_Hümér 2015.01.17. 08:56:51

@Aureliano Buendía: arról nem beszélve, hogy ezeknél a bocskoros webboltoknál ott az apróbetűs rész, hogy magyar menü nélkül, magyar menüvel, normál garival, nem csak alapfelszereltséggel (telefon+akku) plusz tizenakárhányezer, és a végén kiderül hogy szarabbul jártál.

Androidnál nekem fontos a magyar menü, mert azt szoktam meg. Winfosnál pont fordítva, nem áll rá az agyam a magyarra, ha olyannal dolgozok, kénytelen vagyok fejben átkonvertálni angolra. Beidegződés.

Troppauer_Hümér 2015.01.17. 09:42:58

Hogy rohaggyatok meg, nektek fizetnek a kommentelésért? :D

Hilda, természetben?

vundergraf (törölt) 2015.01.17. 10:11:38

@jogalany:

A témáról leírtam már: charageback és kész.

---

Nem az baj, hogy próbász olcsó-jótvenni.

Az a baj, hogy totál sötét vagy a
gazdasághoz...

Nem fogja a csöpp agyad, hogy JÓ FIZETÉST a bótos csak NAGY HASZONBÓL tud adni az aeldónak a pult mögött.

Amibőla aztán az eldó megtu dja vennai a drágább/jobb kaját, ruhát... pörög a gazdaság.

Az olcsóságra való törekvés viszont megöli a jólétet!!!

Aureliano Buendía 2015.01.17. 10:44:56

@Krisz101: na, mivel viszonylag értelmes dolgokat írsz most, és én is erre próbáltam célozni (kéccer) ezért akkor nem értem az antrédat. Lehet, hogy pillanatnyi zavar támadt nálad a szövegértésben?

Az meg, hogy a vadász, mit kifejezés értelmével nem vagy tisztában elnézhető neked, ahogy látom, te még új vagy itt. :)

Aureliano Buendía 2015.01.17. 10:48:33

@Krisz101: ja, még a szövegértés: itt senki enm az árgépet, vagy árukeresőt húzta le, hanem az olyan webshopokat, akik szaréhúgyé adják a cuccot, de vásárlás után kb. elérhetetlenek, valamint az olyan UFB-kat, akik ilyen helyeken vásárolnak, aztán csodálkoznak.

Aqua nekem pl. szimpatikus, volt, hogy a MM-ból küldtek át oda, ellenben ha online is rendelsz, de valamiért értemennél (mert mondjuk ott vagy két sarokra, és nem fizetnél 1500 forintot a kézbesítésért), akkor csak kápéval lehet fizetni.

Aureliano Buendía 2015.01.17. 10:51:47

@jogalany: ha figyelmesen olvasnál, akkor találnál minden oszt alatt ilyen hozzászólást. De ahhoz inkább olvasni kell, mintsem írni.

Ja, és ne rontsd a bizniszemet, engem a homár a leütések számának függvényében fizet meg, hülye lennék kevesebbet írni.

Aureliano Buendía 2015.01.17. 10:54:07

@Troppauer_Hümér: na jó, de pont azért vannak az ilyen posztok, mert vannak, akik megállnak az ár elolvasásánál, és már rendelnek is előre utalva természetesen.

Mindegy, mi belőlük élünk:)

Aureliano Buendía 2015.01.17. 10:59:23

@Troppauer_Hümér: neked nem? Akkor te valamit rosszul csinálsz.

Küldd el az önéletrajzod a karrier@homar.blog.hu címre.

dr. M 2015.01.17. 11:04:00

Nálam is hasonló a történet. Dec. 16-án visszaküldtem a terméket, azóta nem hajlandók a pénzt visszautalni. Semmi információt nem kaptam az üggyel kapcsolatban, üzenetekre nem válaszolnak.

Úgy látszik az emagnál csak addig jó vevő, amíg fizet. Ha bármi problémája van, már sz@rnak az ember fejére

Aureliano Buendía 2015.01.17. 11:23:27

@dr. M: azt megkérdezhetem, hogy mikor rendeltél, miért az emagot választottad? Illetve, az áron kívült volt-e más tényező, amiért mellettük döntöttél?

Gondolom, úgy jutottál hozzájuk, hogy valami árakat összehasonlító oldalon böngésztél. Mit vettél tőlük, mennyiért, és mennyivel voltak olcsóbbak, mint az edigital/mediamarkt/aqua/200 volt?

dr. M 2015.01.17. 12:30:52

@Aureliano Buendía: Nem az ár miatt esett a választásom rájuk. Erőteljes kampánnyal indítottak Magyarországon, egy szervezett, profi cégnek tűnt. Tudtam, hogy nincs magyarországi telephelyük, ezért a reklámació nehézkés lehet, éppen ezért csak egy alacsonyabb áru mobil kiegészítőt vásárolt tőlük. Sajnos első használat után kiderült, hogy silány minőségű saját márkás (A+) termék, 2-3 napon belül vissza is küldtem.

Mostmár jól tudom, hogy messziről el kell kerülni az emagot és minden ismerősömnek is ezt javaslom

Aureliano Buendía 2015.01.17. 12:43:33

@dr. M: értem. Szóval tanulópénz, de abból a kisebb. Legalább nem buktál nagy összeget.

Troppauer_Hümér 2015.01.17. 13:32:03

@Aureliano Buendía: hogy fizet a főnökasszony? Anál, orál, vaginál?

a keresztényeket bántani tilos 2015.01.17. 17:48:04

@Frank99: A Tesconál mire való a 70%-al leárazott kenyér? Steamen a 80% minusz a játékból? Új vásárló vadászat. Ha van százezer vásárlód fekete pénteken, és abból csak 5000 visszatér, és rendszeres ügyféllé válik, neked az már bolttulajként nettó nyereség.

@dr. M: Ismeretlen helyekről ezért rendelek PayPal használatával. Két klikk a "dispute" a PayPal felület lehetőséget biztosít a megbeszélésre amolyan békéltetőként, és ha adott időn belül az eladó nem reagál, a paypal kérdés nélkül visszaküldi a pénzedet, a kereskedőnél meg behúz magának egy fekete pontot. Sok fekete pont egyenlő ban.

Ha valakinél nem lehet PayPal-lel fizetni, az nagyon sokat elmond bizony.

dr. M 2015.01.17. 18:06:37

@a keresztényeket bántani tilos: Azért a paypal sem egy biztos megoldás. Kb egy hete átvertek ebayen, ragszámmal küldtek egy terméket, ami se értékben, sem tulajdonságban nem tükrözte az általam megvásároltat. Reklamáltam a paypalnál, ahol 48 órán belül választ ígértek. Azóta eltelt egy hét, se válasz, se pénz. Nem bizos, hogy valaha is látni fogom az ott befizetett összeget. 45 day money-back guarantee? Na persze

a keresztényeket bántani tilos 2015.01.17. 18:08:48

@dr. M: Érdekes... Te vagy az első, akitől ilyet hallok... //nem vitatni kívánom, csak csodálkozom :)

dr. M 2015.01.17. 18:12:39

Még nem írtam le az esetet, előbb utóbb válaszolniuk kell, de ez figyelmeztető jel, hogy semmiben nem szabad vakon megbízni. Amúgy 15$-ról van szó, tehát nem ugrok a dunába, ha benyelik a pénzem

Cseber Lajos 2015.01.17. 18:18:30

Azt hiszem, az Emagnál tökélyre fejlesztették a vásárlók megtévesztését!

Vannak ezek az árösszehasonlító oldalak, pl. olcsobbat.hu, arukereso.hu. Az olcsobbat.hu-n az értékeléseknél szinte csak katasztrófális vásárlói véleményeket lehet olvasni az Emagról. Ugyanakkor az arukereso.hu-n majdnem csak pozitív vélemények vannak.

Hogy létezik ez?

Nagyon egyszerű a magyarázat: az Emag tulajdonosai megvették az arukereso.hu-t. Övék már a vatera.hu, az aprod.hu és a grando.hu is.

Ennek az a következménye, hogy az Árukeresőn az értékelések nyilvánvalóan manipuláltak. Ez nagyon nem frankó így, mert ezzel átverik a vevőket, ez megérne akár egy versenyhivatali vizsgálatot is (már ha a magyar versenyhivatal illetékes egy román céggel szemben).

Vadászok Őrangyala 2015.01.17. 20:17:34

@jogalany:
Hogy kell a hasznot relativizálni?

jogalany 2015.01.17. 22:08:53

@atpijkamo:
Te egyszerűen élhetetlen vagy még az sem megy, hogy vigyázz a sajátodra. No a társadalom nem sokra megy az ilyenekkel.
Sűt a butaság azon kitételnél, hogy nekem rossz, ha valami olcsóbb. ha - ha

jogalany 2015.01.17. 22:10:31

@Aureliano Buendía:
Én már letettem az élet asztalára pár dolgot. Ez érezhetően nálad még hiányos.

jogalany 2015.01.17. 22:13:55

@vundergraf:
Én Samuelson nobel dijat érdemlő tanításán nevelkedtem, a sajátomat soha nem hagytam, és neked is ezt tanácsolom, minthogy tisztességes embereket, akik természetesen nem úgy gondolkodnak mint Te, itt ócsárolod. Szégyelhetnéd is magad, ha lenne erkölcsi alapvetésed.

Aureliano Buendía 2015.01.17. 22:52:32

@jogalany: ahogy én látom, az a pár dolog egy pár tehénszaros gumicsizma volt.

Aureliano Buendía 2015.01.17. 22:54:51

@atpijkamo: hát, letett pár dolgot az asztalra, ő is megmondta. Ezek egyike a Magyar helyesírás szabályai című kiadvány volt. Ezt pl. olvasatlanul tette le.

Black Hole 2015.01.17. 23:14:37

Eszem-faszom megáll! Csak nem párja akadt Iginek? Az észjárás csavaros :)

Black Hole 2015.01.18. 00:19:02

Biztos van iphone-ja is :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.18. 01:45:53

@Vadászok Őrangyala: "@jogalany:
Hogy kell a hasznot relativizálni?"

:)) Háát... tal án kívíszí a lóversenyre és el játssza.

@Aureliano Buendía: :)) Áhh, ez jó!

@Black Hole: :)) Olyan megindító, mikor a butaság önbizalommal párosul.

Black Hole 2015.01.18. 03:55:51

@atpijkamo: nincs is annál jobb szórakozás! A magamfajta köcsög jókat tud rajta röhögni! :)

Vadászok Őrangyala 2015.01.18. 12:07:56

@jogalany:
Téged ugye annak idején nem az eszed miatt raboltak el a nyelvtanorálról?

Vadászok Őrangyala 2015.01.18. 12:09:51

@Aureliano Buendía:
Miből gondolod, hogy rá mertek bízni olyan fontos dolgot? Ja, simán bele is léphetett!

Vadászok Őrangyala 2015.01.18. 12:11:17

@Black Hole:
Erről várjuk meg igi véleményét is!

jogalany 2015.01.19. 04:05:41

@Aureliano Buendía:
Fizetett bérencekkel nem vitatkozom

Bombaló 2015.01.19. 08:40:54

@ Krisz101
...még ha tök körültekintően jársz el akkor is. sokszor egyszerűen nincs időd utánanézni dolgoknak, még a legjobb szándékkal sem. gyakran kifutsz az időből, ha normálisan tájékozódni akarsz.

A fenti mondat pontosan a Vadász klasszikus definíciója. Nincs időd normálisan tájékozódni? Kifutsz az időből? Kiéből?
A folyamat végén pedig (a fentiek alapján) temérdek időd keletkezik a Vadász szerepének eljátszására...

FDToth 2015.01.19. 10:58:56

korrekt, így kell ezt csinálni! néha becsúszik pár hiba, de legalább komepnzálnak...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.19. 11:31:54

Ha nem használja fel a vócsert felajánlhatná a Homárnak, hátha vadászi akar valamelyik nyájas olvasó. Hamár kikaparták neki a gesztenyét.

Atörökk 2015.01.19. 14:26:31

Érdekes ez az egyéni karatkterű heJzet.

Aureliano Buendía 2015.01.19. 18:45:51

@jogalany: komoly érvrendszer.
Ha majd megtanulsz helyesen írni, gyere vissza.

Úgy 300 év múlva látom ennek reális esélyét.

Aureliano Buendía 2015.01.19. 18:46:58

@atörökk: nahát, te itt?
Meddig maradsz?:D

Atörökk 2015.01.19. 21:19:18

@Aureliano Buendía:
:D
azt nem tudom, igazán nem szoktam zsidózni mostanában, szóval valószínűleg valami másért fog hilda kibaszni úgy sacc per kábé 48 órán belül :D

venszivar 2015.01.22. 11:30:14

@jogalany: NA! Ma láttam egy vörös seggig érő hajú nőt, aki éppen egy termetes dobozt akart begyömöszölni, abba a három ajtós vasszekrény legnagyobb rejtekébe. Gondoltam, hogy beszélek vele, mert nem vaok szégyenlős...De mikor láttam, hogy bármerre forgatja sehogy nem fér be a doboz, eloldalogtam. Sem okosabb, sem tapasztaltabb nem lettem. Most várhatok újra egy-két évet egy újabb "lehetőségre"!:) De persze igazából NEM ÉRDEKEL az a SZAR....:):D

Manyecska 2015.01.26. 12:36:04

@venszivar: hogymicsináltál?? Hmmm.

Kandaisdn 2015.03.10. 07:04:21

Én is ugyanígy jártam visszaküldtem a cuccot már 40 napja várom a pénzem. Már 2-3 hete beadtam volna fizetési meghagyást, mivel Román cég román telephellyel stb. így nem tudsz semmilyen jogi eszközzel élni ellenük itt Mo.-on. A magát Fogyasztóvédelemnek Nevezett Gittegylettel sem érdemes foglalkozni mert valami sallangal leráznak (pl. adj be fizetési meghagyást !Román cég ellen! -gratulálok) Én sem fogok többet rendelni tőlük!

zsákzoli 2016.03.17. 10:28:57

én rá...sztam.akármit rendelek,törlik....modjuk semmi mást nem tettem,csak sokszor érdeklődtem.....fura hogy diszkriminálhatnak magyarországon románok egy magyart....
süti beállítások módosítása