Tékozló Homár

Nagy felfedezést tett a debreceni fahéj-gate főszereplője

2015.05.22. 14:35 | Homár Hilda | komment

93a9ca04201aa6cfccb1131e47cc12be_xl.jpg

Megvan a sztori Andrea és barátnője rendőri intézkedésbe torkolló fahéjszagolgató manőverével? A debreceni Auchan nekünk nem válaszolt, de egy helyi lapnak megírta, hogy szerinte jogszerű volt az intézkedés, viszlát. Ez is valami. Andrea életét viszont úgy tűnik alapjaiban változtatta meg az a kis kiszáradt, összetaperolt fadarabka. 

Kedves Tékozló Homár!

Köszönöm, hogy megjelentetted fahéj szagolgatásunk esetét, és azt is, hogy az áruházat megkerestétek. Esetedben mondjuk úgy tűnik fölöslegesen. Mi ezt pont ezért az előre megjósolható pofátlan, lekezelő, és gusztustalan válaszért nem tettük.

Az egyetlen ok, amiért megírtam a történetet, a tehetetlen dühöm volt.  Hogy ebben a tiltótáblákkal teli, agyonszabályozott kis országban, ahol lassan minden lépésünkre jut egy paragrafus, arra pedig egy hivatal, ami okkal, ok nélkül üldöz, büntet, saját igazunk bizonyítására kényszerít, ebből eredően az ország egyik fele abból él, hogy baszogatja a másik felét, egy szimpla bevásárlás sem múlhat el, valamely, tollvonásnyi halatommal felruházott üldöző vegzálása nélkül.

Nem is lenne baj ezzel az agyonszabályozással, - hisz kétségtelen, kell a rend.  Ha közben nem esne meg, hogy Questor kötvény kibocsátók a Bahamákon szopogatják jól megérdemelt koktéljaikat, ha ugyanezen jogszabályok nem tennék lehetővé, hogy bankok lehetetlenítsenek el, tegyenek tönkre embertömegeket, ha gyilkosok, erőszaktevők nem szaladgálnának szabadlábon, és még a Lipótot is bezárták, tehát megeshet, hogy az új szomszéd eddig szigorú felügyelettel, gyógyszeres kezelés alatt állt, mert a nélkül veszélyes a társadalomra.

Ha nem volt érthető korábban, akkor leírom újra: A fahéj, étkezési célra nem volt alkalmas, nem volt hozzá kiszedő kanál (valószínűleg épp ezért), és nem harapott bele senki!

„Számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink számára biztonságos, egészséges és kiváló minőségű termékeket kínáljunk, reméljük, hogy vásárlónk is megérti az eseti eljárások szükségességét.”- by Auchan válasz. Nos, nem tudom ezen törekvés hol van, amikor a penészes romlott sajtot darálják a friss tömlős sajt közé, vagy a szavatossági idő szerint még két napig fogyasztható hús, megzöldül, és saját lábán akar távozni a hűtőből. Vélhetően nekem is minden ilyen hazahozott termékért, rendőrt kellett volna hívnom, és ma már nagyon bánom, hogy nem tettem.

Ja, vagy hogy nekem bezzeg nem lehet? Na igen, ez a másik szépsége a történetnek. Hogy a számos adókedvezményt kapó multi, aki a hasznát haza viszi, azt a rendőrséget hívja az egy fahéjra eső 20 Ft értékű árujának védelmére, amit a tőlem és más adófizetőktől lépten - nyomon és halmozottan beszedett adóból tartanak fenn. Bizony, nehogy a tulajdonos 0,5 centtel kevesebbet vigyen haza. És ez, e szerint teljesen jogszerű, és normális ebben az országban. Továbbá, mint korábban is írtam, most is fenntartom, kételkedem abban, hogy ezt másként nem lehetett volna megoldani.

Az utolsó szó jogán; ma már tulajdonképp köszönettel és hálával tartozom az áruház jeles, a helyzetet kellő súllyal, emberi hozzáállással, vevőorientáltan, jó modorral és szakszerűen kezelő biztonsági őrének.  Mivel egyébként is át kellett szervezni az életünket a vasárnapi zárva tartás miatt, piacra és közeli kisboltra tértünk át. Mint rohanó városi életet élő, eddig én is kényelmi szempontok miatt jártam nagyáruházakba, mert egy helyen megkaptam mindent. E közben sajnos elfelejtettem, - vélhetően sokadmagammal - mit veszítek közben.

A kisboltos például tudja, –nem tudom honnan és miért – hogy ha nem akarja, hogy egy terméket összefogdossanak, vagy kimérős, akkor berakja a pultba a háta mögé, és maga adja ki. A kisboltos személyzetét, két hét alatt név szerint megismertem, és kétlem, hogy valaha rendőrt fog hívni rám. A piacon az árus, maga tolja a számba a portékáját, hogy kóstoljam meg, mit veszek. A családom külön köszöni a friss borsóból készült, igazi tavaszi borsólevest, friss csirke- aprólékkal, és a friss csirkéből készült rántott csirkét is. A nagyáruházakban mindezt, sokszor lefagyasztott formában lehet kapni, így idejét sem tudjuk mikor ettünk ilyen finomat.

Ugyan, a végén egy halk bocsánatkérést elvártunk volna, e helyett arra szólítottak fel, hogy gondolkozzunk el a történteken, és tanuljunk belőle. Részünkről megtörtént. E nélkül, meglehet sosem gondoltam volna végig, hogy mit „építettek” körénk huszonöt év alatt, és akarom-e én ezt a gyerekeimnek. Őszintén remélem, soraim olvastán más is elgondolkodik ezen, s ha csak egy embert „hit-térit”, néhány sorokba rejtett érték, már nem görnyedtem hiába a billentyűzet fölött.

Az ügyet mi is lezártnak tekintjük.

Üdvözlettel:

D. Andrea

Debrecen

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2015.05.22. 19:27:12

@Manyecska: "hola Igi? "

a mekiben szoptat ... vagy a banyabn dolgozik

igi1 2015.05.22. 19:29:16

@Manyecska: 160 ft/db a csiga!

Odavannak érte a cigók

Ki akarna málnát szedni meg 80 ft ribizlit ha lesz...

igi1 2015.05.22. 19:31:08

@gabors: nimcs net vidéken elvitte a vihar

Mindig ki ell gyünnie a tkomos csókának oszlopot mászni

MÉG MINDIG ISMÉTLEM 160 Ft/DB A CSIGA!!!

Drago Brutic 2015.05.22. 19:34:26

"Nem is lenne baj ezzel az agyonszabályozással, - hisz kétségtelen, kell a rend. Ha közben nem esne meg, hogy Questor kötvény kibocsátók a Bahamákon szopogatják jól megérdemelt koktéljaikat"

Itt lőtt öngólt a posztoló. Ezzel elismeri, hogy mégiscsak "magyaros" a logikája. Ha nagy tételben szegik meg a szabályokat, akkor azt ő is megszegheti kicsiben. A questor -ügy mindenkit felment a kis hétköznapi svihákságok alól. Lehet kutyát szaratni, járdára parkolni, áruházban csipegetni, mi ez a milliárdokhoz képest?

igi1 2015.05.22. 19:34:34

@LatexMátrix: hidd el rólam ezt az életben is így gondolják :)

A te fajtáddal viszontolyan könnyű elbánni én viszont akkor is írni fogok mikor te már az örök cigánymezőkre távoztál

Manyecska 2015.05.22. 19:34:35

@igi1: tudom szoktak s@gabors: mink dumalni szok meg serezni a padon azt mindig ranksetetedik.jok vagyunk xdd olyan retkes a sziget fenese vagyik ott henteregni..sok a szatir is.

milyennőazilyen 2015.05.22. 19:36:59

@Manyecska: mindig is csodálkoztam, hogy a sok "értelmiségi" aggszűz nő mit keres párkereső oldalakon, nemhogy mennének a szigetre...

igi1 2015.05.22. 19:37:16

@LatexMátrix: ja mondtam már sztem keversz mer keveset vagyok itt akkor viszont mindenki rámugrik mint Orbánra

nem tehetek róla nem lehet hülyíteni

A poszter meg fingjon otthon fahéjat oszt fogdossa és szagolgassa a ....

De legalábbis tegye vissza maga után

igi1 2015.05.22. 19:38:34

@milyennőazilyen: az drágább

dugni meg senki nem dug ingyen még a aràtnő se

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.22. 19:39:12

A nyugdíjasklubban CSIGA gyűjtő versenyt rendeznek. A verseny végén nézik,
ki hány csigát tudott összegyűjteni. Pista bácsi 30-at, Kati néni 24-et,
csak Lóri bácsinak üres a zsákja. Kérdezik is tőle: hogyhogy nem sikerült
egyet sem begyűjteni?
- Az úgy volt, hogy megláttam a csigát, odaszaladtam, de mire lehajoltam,
a csiga huss ... elszaladt!

milyennőazilyen 2015.05.22. 19:41:39

@igi1: naná, hogy nem, csak ott ha el is esel biztos egy faszba esel, nem lenne ily szar közhangulat, nameg nem fahéj szaglászásra menne el az idejük

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.22. 19:42:10

@Manyecska: " olyan retkes a sziget fenese vagyik ott henteregni..sok a szatir is."

Tele van a fü kutyaszarral...
De hát alul a nő.
Felül a gálya! :)

igi1 2015.05.22. 19:42:59

@milyennőazilyen: demé létezik nő aki ingyen dug!?

Előbb utóbb mindegyik nyújtja a markát valamiért cserébe

igi1 2015.05.22. 19:47:08

A poszternek meg k@rvasok ideje van.

Én ezt az alapproblémát oldanám meg elsőként

Aureliano Buendía 2015.05.22. 19:47:14

Andi bazmeg.
De tényleg, ekkora raklap nem lehetsz. És mégis.

Mert igazad van, a biztonsági őr egy igai komplexusos fasz volt, akik megrészegített az egyenruha hatalmába vetett hit.

De valljuk be, ez a poszt, és a te szopatásod nem történhetett volna meg, ha te, aki bementél vásárolni, megtartod azokat a szabályokat, amiket elfogadsz azzal, hogy betérél oda.

Igen, bazmeg, vannak szabályok, amiket be illik/kell tartani. Te sem vagy ez alól kivétel, még akkor sem, ha magadat a szabályok fölé helyezed önkényesen. Ha pedig emiatt szopóágra kerülsz, akkor inkább maradj csendben. Az egész szituációt csak magadnak köszönheted.

Függetlenül az Auchan válaszától. Mert az sem lett volna ilyen, ha te megtartod a szabályokat. És visszatértünk a történet elejére.

Vasárnapi zárva tartással, multizással, Questorral jönni pedig eléggé kontra produktív.

Aureliano Buendía 2015.05.22. 19:48:14

@Atörökk: nem tud róla mesélni, azt a daganatot szerintem rég kioperálták a fejéből.

milyennőazilyen 2015.05.22. 19:52:07

@igi1: ugyan, látod akár fahéj is lehet fizetőeszköz, sőt régen régen akár a bors is az volt
viszont a komplexusos pitchák nem tartják a markukat, némelyik még fizet is a palinak

igi1 2015.05.22. 19:56:27

@milyennőazilyen: de gondolj bele fegfogdostàk visszatettêk hátha fertőzést vittek bele a tárolóba amibe beleraktak egy újabb adagot

Az vőt már h minek árulnak ilyen fahéjas f@szságot !? Amit nem lehet megfogni

Félig igaza van a poszternak

gabors 2015.05.22. 19:56:28

@igi1:
"MÉG MINDIG ISMÉTLEM 160 Ft/DB A CSIGA!!! "

veszed vagy adod ennyiert ???

igi1 2015.05.22. 19:59:08

Ó ha a cigányok mesélni tudnának rólam de még a nevemet se merik kimondani nemhogy rámnézni....

A törökk is engem használt biztonsági őrnek

De most nem én vótam fahéjat csak őröltet és sütibe

Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak 2015.05.22. 19:59:41

@JunkieeeBoy: hát ezen egyértelműen látszik, hogy nem szabad megfogni és ott van mellette a kiszedő is. Bár erre a poszter azt fogja mondani, hogy de ott nem volt se ez, se az.
Aki rászokott a kisboltra és a piacra. Hát egészségére. Azért lesznek még meglepetések ezeken a helyeken is neki, de csitt! ne áruljátok el előre!

igi1 2015.05.22. 20:00:15

@gabors: veszik

nagyon megéri szedni

Manyecska 2015.05.22. 20:00:54

@igi1: làttàl e màr fűben nyuszit ill. szõke cigânyt? xd

gabors 2015.05.22. 20:01:08

@igi1: szedje a varju a csigat !!!

venszivar 2015.05.22. 20:01:47

Vannak olyan családok + ismik ahol szinte mindenki rohad....

VAGY CSAK JÓ MESE, hogy együtt érezzenek velem + legyen miről pofázni!:)))

igi1 2015.05.22. 20:03:20

@Manyecska: mentem inkàbb mer felnégyelnek is igiszelt leszek

venszivar 2015.05.22. 20:03:33

@igi1: Azért bújtál el anno, mert olyan ronda vagy!

Ja meg, hogy ne lássam, hogy strihelsz....

Manyecska 2015.05.22. 20:04:19

szazhatvan a csiga itt meg ingyen egy egér megint a csapdàban.übercuki.hamàr nincs tengerimalac ugye nézzuk a jo. oldalat xd

igi1 2015.05.22. 20:05:31

@venszivar: mer féltem a nejedtől azér :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:14:57

es meg mindig van aki szerint tok normalis, ha valaki megszagol egy fahej rudat arra kihivjak a rendoroket
es azok ki is mennek:)

tanulsag
mielott el kezded enni otthon a fahejjat, mosd meg, mert csaxolok, mielott beomlesztettek az oshanba par indiai mar igen osszefogdosta es Andrea keze lehet tisztabb
bar lehet az indiaikra /sri lanka/ is rendort hivtak fahejszuret kozben
ami a mocsarakban tortenik
mennyetek a tokeimbe:)
most p;vasom szoptatnak a mekiben a nyugatinal
a multkor piac elotti fagyievest szerveztek ulve
meghirdetem a tomeges fahejfogdosast
/amugy a fahejat be is lehet csomagolni, kitalaltak ilyen muanyag izet, hat abba/
kulonben fogosva less
az elbaszott sutemenyedre is csipesszel reszeli ra a cukrasz
kepmutatas
rendort a cukraszra!!!!
a nagyira, mert ad a szomszednak is sutit
OK kenyeret peksutit nem fogdosunk, de arra sem hivnek rendort
de fahej.....
es meg az amcsik a hulyek

Manyecska 2015.05.22. 20:15:24

@igi1: monnyuk egy fahéjas szilvalevesbe egybe rakod bele.holnap fahéjas csigat sutok mondjzk pizzast szoktam..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:18:56

enn cask forralt borba hasznalom, azt meg fogdoshatjak
bar osan szeru boltban itt csomagolva van
egeynkent:)
orakig maszkal egy meztelen picsa pesten
a szomszed very, vagy oli a feleseget
rendor nem mozdul
fahejszagolasert kimegy a jaror

Manyecska 2015.05.22. 20:19:56

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: én eccer duktam erdoben de elobb egy nyugdijascsoport jott aztan meg valami dron v.mi..hegyteton.plusz a füvek folyton rossz helyen votak xd

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:20:58

@Manyecska: levesbe sutibe elpusztulnak Andrea altal felvitt szornyu bacik es bakteriumok sot a szaglas nyomai is
mondjuk lehet kiszagolta belole a cinnamont es nem less mar ize neki

venszivar 2015.05.22. 20:25:39

na LÉPEM!

barom vezetésével ÖSSZEJÖTT a három idióta bandája....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:26:52

@Manyecska: en szilvabol a szatmarit szerettem
abba nem kellett fahej
oh boldog idok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:31:47

@igi1: egyszer ettem csigat
hat nem gyozott meg
a cigok csipesszel szedik?

Manyecska 2015.05.22. 20:35:46

@hagyma: az.rà kellett volna köpni előtte xd.....es ha valaki elotte a golyoit vakarta XD...aszt csak pàt percig főzöd..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:42:01

@Manyecska: nekem akkora kalandjaim is voltask, hogy ettem mosatlan gyumolcsot
farol is boltbol is/ hanyan osszefogdoshattak/
kell egy kis adrenalin
fahejat meg igy rudban nyersen nem ettem magaba, de lehet majd most...
valahol regen olvastam, hogy van valami verseny az orolt fahejevesben
de felek mikor orlik hozzanyulnak kezzel az ilyen Andrea felek

Manyecska 2015.05.22. 20:47:47

@hagyma: igazad van!!! szerintem meg feldukktàk az orrukba poénbol és igy lifegett benne xdd. kieaz tünt fel a penztarnal ki ez a két rozmár??

Manyecska 2015.05.22. 20:49:57

Lekkozelebb dugjatok a fuletekbe jo nqpjuk lesz a tobbieknek. xd

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.22. 20:54:30

@Manyecska: szegeny Andrea cask szagolt
ha feldugja az orraba, akkor a TEK ment volna ki, igy olcson meguszta
szagolgatunk, szagolgatunk....
hat nem!!!!
oreink eberek

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.22. 20:58:21

@Manyecska: Nekem keménylegény koromban kisduna árterületén selymes füben sikerült az eksön, természet lágy ölén...
De mégannyi szúnyog nem csípte meg a valagamat, minimum 40-60 pukli.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.22. 21:20:37

@Manyecska: Fociban előfordul.
De az Urániában a Pécsi Fotókörnek van most, az elég fasza. (Nyilván mert nincs benne képem.)
Ja, a pécsiben.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.22. 23:03:13

@Manyecska: "feldukktàk az orrukba poénbol és igy lifegett benne xdd. kieaz tünt fel a penztarnal ki ez a két rozmár"

:))

2015.05.23. 07:58:48

Mivel egyébként is át kellett szervezni az életünket a vasárnapi zárva tartás miatt,

Az ÉLETED (!?) szervezed a boltokhoz?
Gondolkodj el nagyon ezen!

2015.05.23. 08:30:52

Erről eszembe jut egy történet.

Barátom közértben dolgozott hentesként. Déli típusú gyerek, magas, sovány, barna hajú, enyhén gülü nagy barna szemű srác. Egyszer nem volt vevőjük, gyorsan kiszaladt a pultból és a polcon levő egyik cipőtisztítóval elkezdte fényesíteni a bakancsát a sorok között. Ezt meglátta egy vevő és rohant szólni az eladóknak, hogy "jöjjenek mert egy cigány lopja a bokszot" . A közértesek majdnem beszartak a röhögéstől amikor rájöttek hogy miről van szó..

Homár Hilda 2015.05.23. 08:35:51

@JunkieeeBoy: Arról bezzeg nem kommentelsz, hogy megkérdeztem, melyikben fotóztad, amire tegnap este 10-kor válaszoltál!? (naaa ez az undorító egyoldalú "tájékoztatás")

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.23. 09:36:44

@Manyecska: csipeszel :)
Utóhatás gyönyöre körömmel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.23. 09:43:14

@Cicmen: Gondolom neki a vasárnapi zárva tartásért is a boltok a hibásak :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.23. 09:46:53

@JunkieeeBoy: Ne nyúlkálj a cigihez? Résbe? :D

Meg OK, hozányúlt. De RENDŐRT? Nooormáális?

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.23. 10:30:51

@Manyecska: Na egy hatalmas eksön sztorim nektek most megosztom:

Az idők tájt történt mikor még volt mivel, volt kivel, csak nem volt hol!
Slapec lévén nem sokat engedtek ki a laktanyából mert nagy volt akkor is a pofám. Öreg fejjel vittek el 23-25-ig. Nős révén asszonyom rendesen látogatott. Vasárnap révén látogatói áradat az LMO-ban (laktanya műv. otthonban volt) Bizonyos görcsök levezetésére elkértem kultúra felelős bajtársamtól a z épületben lévő dekor szoba kulcsát. Na besompolyogtam kézen fogva asszonykámmal és kerestük a megfelelő fekvést. Salgó polc kényelmetlen, tapétázó asztal gyenge, inog.... de leltem a polcon egy nagy vörös drapériát!!
Nosza földre terült, kiéhezett katona nem tétovázik, meghúzza a jó magyar anyát! A felgyülemlett kenőanyag egy része landolt a posztón, de mit számít, eredmény megvolt, anyag (be) össze csomagolva vissza a polcra.
Mindenki elégedett, elégült, nej haza.
Eljött a hétfő, politikai tájékoztatóra sorakozó az egész ezrednek, akik nem éppen lelkesedve bemasírozott a fent említett LMO-ba. Fél napos ideológiai agymosásra.
Színpadon nagy asztalsor, leterítve nagy vörös zászló anyaggal... (gyanús).
Állomány elfekszik, górésor bevonul, kisezredes nagytábornok, annyi csillaggal mint a nyári égbolt.
Szocialista haza propaganda indul, egyszer csak felfigyelek arra hogy az egyik pol.tiszt. valamit kapargat a vörös rongy közepén és erősen mustrálja, nézegeti mi a fene lehet az a folt!
Rögtön bevillant, hogy bizony azon a vörös zászlón tegnap nagy dolog történt:
"VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETK"!!!!!
Először gyenge röhögés kerülgetett, aztán heveny rázkódás az elfojtott röhögő görcstől, majd a széksor alá csúszásos rángógörcs.
Mire felfigyelt az egyik tiszt és kérdezte mi a bajom, rosszul vagyok??
Bólogatva válaszoltam, kiküldtek. Rohantam némán rángva.
Szabad levegőre érve kitört belőlem a visító röhej. Volt fél óra mire magamhoz tértem.
Mai napig is előttem van miként kapargatta a piros lobogón őrnagyunk a megszáradt skacokat! :)

CID 2015.05.23. 11:22:07

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Először a bajszos Milf-en nyerítettem, de ez talán űbereli:)))

megamenn 2015.05.23. 13:18:44

a poszter teljesen össze van zavarodva. először savazza a qvesztoros meg a bankos geciket, aztán sír a vasárnapi zárvatartás miatt, végül megköszöni ugyanezeknek a piaci és a kisboltos élményeket.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.05.23. 13:34:27

@Homár Hilda: LOL! Mikor válaszoltam volna!?
Tegnap 21:31-kor kaptam egy e-mailt, amire én hülye már 22:06-kor válaszoltam... utána alszik az ember... meg péntek este van... jézusom!
(Hogy van képem aludni az este 11 és reggel 10órás időszakban szombaton)

De parancsolj, a továbbiak (bár ha ennyire a lelkeden viseled, hogy én nem folytattam a privát e-mail megosztásainkat, akkor miért nem hoztad le te nyilvánosan!? az a kemény fél nap alatt, míg én mertem aludni egyet, mint a normális emberek)

kepfeltoltes.hu/150523/fahej_e-mail_2_www.kepfeltoltes.hu_.png
(ám a kérdésed félreérthető volt, azért is válaszoltam másra, mint amire te gondoltál... áruház vs poszt)

Túrós (törölt) 2015.05.23. 14:44:49

poszter egy hülye - na csak mert minden homár poszt alá kell min egy ilyen komment

Beer Monster 2015.05.23. 16:10:14

@Escaped: Ne bántsátok a vásárlót, kellenek ilyen emberek is, akik a hatalommániás beteg szadistákat egy kicsit kordában tartják. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.23. 17:59:42

@JunkieeeBoy: Hildával szépen beszélj, a védelmem alatt áll! :)

@LatexMátrix: Használd a szűrést bátran, mindenkit erre bátorítok!

Escaped 2015.05.23. 21:48:20

@Beer Monster: Nem kordában tartotta, inkább kielégítette az ork hatalomvágyát. Mondjuk, járna neki az óradíj, mint terápiás célból alkalmazott bűnbaknak!

Beer Monster 2015.05.23. 22:25:03

@Escaped: Na nem pont erre gondoltam. Ezek az emberek nem mernek bűnözőnek állni, viszont a hatalom árnyékában bármire képesek. Ilyen visszajelzések hiányában nincsenek gátlásaik.

Ezekről az emberekről szólnak Milgram meg Zimbardo kísérletei.

Répázó 2015.05.24. 00:15:31

Baromira igaza van! Ezzel nem lehet nem egyetérteni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.24. 01:05:25

Tanulság: hacsak lehet, kerülni kell az áruházláncokat..

HgGina 2015.05.24. 01:29:13

Az Auchant (is) ki kellett volna már 20 éve is hajítani az összes többi, multinak nevezett szemétraktárral együtt. Elsőként A tecsót, aztán másodiknak ezt a francia sz@rkupacot.

Black Hole 2015.05.24. 02:13:14

Na de a fahéj miért nem volt étkezési célra alkalmas? Ez a kínzó kérdés számomra! A biztiőr meg egy alaptahó volt, de nem azért, hogy jó legyen az áruháznak, hanem azért, mert ilyen, és kész! Ezeknek az áruházaknak szerintem magyar vezetősége van Magyarországon. Nem a külföldi tulaj teszi ki a zöld húst. Amúgy meg senki nem kényszerít senkit, hogy ott vásároljon, ahol neki nem jó! Egyébként meg, ha ezek a mocskos multik szépen kicuccolnának az országból, még csak akkor lenne gondterhelt fejvakargatás asszem :-)

Prinzessin Erbsen 2015.05.24. 06:52:13

Milyen kár, hogy vasárnap zárva, eddig minden nap be lehetett ugrani egy nagy pofonért.

lavór 2015.05.24. 07:00:46

Kisboltokban van kimért fahéj? Ejnye, ki veszi ezt be? A piacon meg frissen vágott csirke... Aha... Ennyi hülyeséget egy rakáson, akarom írni egy levélben...

Furusina 2015.05.24. 07:59:09

Én mindenevő vagyok: multi, közepesbolt, és piac. A kisboltokat nagyon drágállom, sajnálom, de a pénztárcám nem hazafi. A magam részéről, csak a hunyadira járok, ott nincs baj a mérleggel, olcsóbb, mint a többi piac.Gyümölcs területen, mindenképpen a piac a nyerő, de pl. az eper kivételével, csak ott vásárolok, ahol én válogatom össze az árut. Ebből a szempontból nagyon el vagyok kényeztetve.

♔bаtyu♔ 2015.05.24. 08:59:57

A végén még Andrea van megsértődve. Ilyenkor rohadt multi.

Az ilyen pronyók miatt utálok ilyen helyekre járni, mert minden kibontva, összetaperolva. Megnyomogatja a tálcás almát, majd odébb megy. Az pedig másnapra szépen megrohad.

Ilyenkor azzal együtt nem rendőrt kell hívni, hanem ki fizettetni vele pár csomagot.

♔bаtyu♔ 2015.05.24. 09:07:24

@HgGina: Ezzel mondjuk egyetértek. Ismertem pár trükköt a kereskedelemben, a volt barátnőm egy nagy közért vezetője volt.

De ilyen ócska és pofátlan csalásokat amit az Auchan egy csomó termékkel naponta elkövet, nem gondoltam, hogy meg lehet tenni. Kibaszott szemét cég ez az Auchan, ezért én úgy rúgnám ki az országból, hogy nem érné a lába a földet. Most megbüntették 250 milcsire, de ez egy ilyen cégnek lepkefing, még az okozott kárt sem fedezi, nem hogy a büntetést.

2015.05.24. 09:15:39

Sohasem voltam még ilyen helyzetbe, de azt ilyenkor nem lehet, hogy nem mész be az ominózus helységbe, hanem ott a kasszák előtt megvárod a rendőrt? És akkor a pökhendi IQ bajnok alapból meg van kerülve...

Atörökk 2015.05.24. 11:23:30

@JunkieeeBoy:
Najóvan, látom, indexes kulturha már hildába is beléje szorult.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.24. 11:24:17

Nekem is elegem van a sok büdös paraszt picsából, akik az orrukkal piszkálják az elemózsiát, de rendőrt hívni rájuk, hogy az majd tévedésből agyonlövi, erős túlzás. Talán tényleg azt hitte, hogy beleharaptak, de ha ekkora nagy detektív, akkor keressen harapásnyomot. Mellesleg hogy lehetne megenni a fahéjat? Biztos ezt sem tudta az a fasz, annyira aluliskolázott.

Mellesleg az Aucan PR osztálya is gyökér, mert tehettek volna olyan közleményt is, hogy a kedves kolléga joggal, de tévesen gyanúsította meg a tisztelt vásárlót azzal a tettel, ami ha megalapozott, mindenki által elítélendő cselekedett lett volna, de mivel nem történt fennforgás, mély sajnálattal kérünk elnézést, de mellesleg legközelebb ne szaglásszon, mert az sem illő dolog. Persze más nyelvezettel, meg egy kicsit szofisztikáltabban, de az elvileg nekik tanult szakmájuk...

Meg ugye aki tájékozottabb, az tudhatja, hogy az Auchanban nem kukoricáznak, hiszen a nyugdíjmentő vadászrepülőgép lobbista szenátroasszonyunkat is eljárás alá vonták a sajtosstangliba harapás okán.

Ha nem ugrik be valakinek, hogy kiről beszélek, akkor korunk Zrínyi Ilonájára gondoltam, aki a kornak megfelelően nem a kardjával, hanem a hüvelyével vitte sokra.

Ha még mindig nincs meg, segítek, Selmeczi Gabriellára gondoltam.
Persze akkor bizonyos okok miatt nem esett meg a szívem a vásárlón, mint most.

Bár a jelenlegi áldozat miként keverte a képbe a bankokat, meg honnan vette, hogy a multik nem adóznak, amikor dehogynem... Sőt még különadóznak is...

élhetetlen 2015.05.24. 11:40:23

@hagyma: „szegeny Andrea cask szagolt”. Az eredeti sztori valahogy úgy szólt, hogy kivette, megszagolta, nem érzett fahéj illatot, odaadta a barátnőjének, az is megszagolta, és az őr szerint beleharapott. Nos, ez valószínűtlen, de azt el tudom képzelni erről a két tyúkról, hogy mivel a barátnő sem érezte az illatot, meg is nyalta, hogy íze van-e, és eztán dobták vissza. Ekkor lépett az őr, akivel igazuk (ami nincs) tudatában valószínű, hogy szívóztak, ahelyett, hogy megvették volna a „tesztelt” árut. A rendőröket lehet békén hagyni, ők csak annyit tudtak, hogy eset van a boltban. Kimentek, elmentek. Nem ismerem ezt a kimérős részt, biztosan van értelme, (annyit vesz csak, amennyit akar), de ha valaki kivenne egy gumicukrot kézzel, megkóstolná, és ha nem ízlik, visszaköpné a többi közé, és is bevinném a „kisszobába”.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.24. 11:41:56

@♔bаtyu♔: Na most nagyot csalódtam benned. Mert írtál egy olyan hozzászólást, amivel maradéktalanul egyet tudok érteni.
És most őszinte bocsánatot kérek tőled, mert eddig azt gondoltam rólad, hogy te az a paréj fajta vagy, aki összetapicskol mindent a hipermarketben és felbassza egy másik sorba. Mondjuk a gyorsfagyasztott halfilét a liszt tetejére, és elhúz a picsába.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.24. 11:43:52

Amúgy a fahéj nem olyan árucikk, amit légmentesen kell lezárni, különben elillan belőle az aroma?

Aureliano Buendía 2015.05.24. 11:46:57

@lavór: ej, hát nem tudtad, hogy a piacokon helyben vágják a csirkét a vásárlóknak? Csak rámutatsz az egyikre, és már vágják is a nyakát. A sonkára, hurkára kicsit várni kell:)

élhetetlen 2015.05.24. 11:48:52

@A megvalósult amerikai ólom..: Te csak kerüld, és kiegészítem a keddi rendelésemet két karton vízzel, (24 kiló), mert azt is felhozzák a nyolcadikra a többi áruval együtt 300 forintért.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.24. 11:55:47

@élhetetlen: Én azt nem értem, hogy az ember miért veszi meg a hónapos palackba zárt csapvizet, amikor a csapból friss folyik.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.24. 11:58:55

@Aureliano Buendía: Még januárban egy faszi a mondta a barátnőjének, hogy ne a szar külföldi éretlen paradicsomot vegyék meg itt, hanem az igazi magyar napérlelte hazait a piacon. Elgondolkodtam rajta, hogy lehet valaki ilyen hülye...

élhetetlen 2015.05.24. 12:00:18

@Cicmen: Ne gondolj nagy dolgokra, csak pl. a barátnőm kötetlen munkaidőben dolgozik, ami azt jelenti, hogy csak túlóra fizetés nincs, este hétkor, nyolckor indul haza. A kisboltban kenyér, tej. Pénteken elhúznak vidékre, vasárnap visszafele szoktak megállni a Tesconál, hogy megvegyék, ami a hétre kell. Most ez nincs. Persze, nem halnak éhen, ha a férj előbb végez, elmegy bevásárolni, asszony nincs ott, lehet lista, hogy mi kell, de amit elfelejtettem, vagy meglátnék valamit, ami jól jönne, az nincs. Ez igenis megváltoztatja az életmenetüket.

élhetetlen 2015.05.24. 12:21:04

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Több dolgok vannak földön és egen. Nem iszom üdítőt, és nem iszom hűtött vizet, és szeretem, ha a víz ízlik. Egy kb 75 éves ház nyolcadik emeletén lakom. (régi, szar csövek). Ha úgy rendesen kiengedem a vizet, akkor iható, (de nem fogok éjszaka ott állni, és percekig folyatni, hogy igyak két kortyot), ha palackba engedve tárolom, szobahőmérsékleten már nem finom. Nyolc évvel ezelőttig Füreden volt egy szobám, ott soha nem vettem palackos vizet, most Kenesén vagyok, ott csak akkor iszom csapvizet, ha nem sikerült beszereznem a kedvenc palackosomat, mert a kenesei már nem finom. Tehát csak az íze miatt veszem.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.24. 12:23:11

@élhetetlen: És így már semmi nem zavarhatja meg a laptopoddal folytatott intim viszonyodat.:))))

élhetetlen 2015.05.24. 12:41:16

@A megvalósult amerikai ólom..: Na, most jól beégettél, gondolod. Úgy tűnik, helyzeti előnyben vagyok hozzád képest, mert én már voltam fiatal, te nem biztos, hogy leszel öreg. Így vagy megérted, vagy nem, van olyan, hogy a kofával való csacsogásnál többet ér a kényelem. Ha egyszer veszed az időt magadnak, hogy megnézed a Tesco honlapját, látni fogod, hogy 8-10 féle paradicsomból választhatsz, fel van tüntetve, hogy melyik a magyar, stb. és a szuper hentesemnél, ahova pár éve még lejártam soha nem kaptam olyan hosszú sertéslábat, mint a Tescoban (és ragyogóan tisztítva). Nyilván hülye vagyok, hogy nem hiszek a csak a piac, csak a kisbolt párosban.

Beer Monster 2015.05.24. 12:50:09

@A megvalósult amerikai ólom..: Hát legalábbis az Auchant felettébb úgy tűnik. Apropó nem lehetne ezt a "hivatalos" választ teljes terjedelemben kitenni, hogy vásárlók magunk meggondolhassuk, lesz-e kedvünk arrafelé venni az irányt?

Aureliano Buendía 2015.05.24. 13:04:36

@Beer Monster: nem lenne rossz, mert akkor talán pár hülyével kevesebb taperolná össze a dolgokat.

Black Hole 2015.05.24. 15:02:25

@lavór: én már vettem a piacon kimért fahéjjal töltött frissen vágott csirkét! Nem hiszed el, de annyira frissen volt vágva, hogy még vérzett a nyaka. Kofa mondta, hogy reggel nyugtatós kukoricával etették, hogy ne féljen, különben a stressztől nem lesz finom a húsa!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.24. 15:18:36

@élhetetlen: Leszokott bacni az asszony a multiban, hogy mit lehet egy sima ecetes tormán vizslatni 15 percet... Fszt válogatok!
Mondom neki: bzd+ egy kis üvegben mit keres a guárgumi meg a sok rohadt adalék (Mikádó termék a gyöngyöm)???
Ha lenne kanalam magam reszelném....

élhetetlen 2015.05.24. 15:36:51

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Most nem tudom, ezzel mit akartál mondani, de a Tescoban, és a kisboltban az üveges mártás ugyanattól a gyártótól van, ugyanolyan tartalommal, ugyanúgy ki kell „olvasni”. Ez nem szól a multi ellen, amiért itt páran ba..tatnak. Egyébként én egyszerűbben élek, soha nem vettem kész mártást, nekem elég a (az alap paradicsom, uborka, jégsaláta, fejes saláta, alma, nem mindez, csak ami éppen van), tejföl, só, bors, pici cukor, és ha olyan kedvem van, egy kis mustár. Vagy a behűtött paradicsom, uborka, kicsi megsózva. Ha nem értettelek, írjál.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.05.25. 08:51:25

@élhetetlen: Csak azt akartam megértetni többekkel, hogy lassan minden polcra rakott termék, teljesen ismeretlen eredetű hordozó anyagot tartalmaz, amiket nem vagyok hajlandó felzabálni!
Hiszem és vallom, hogy sok betegség alapja az a rengeteg műsz@r.
Alapból mérgezve vagyunk pölö. a csapvíz fogyasztásakor is, amit a Dunából nyernek mert fogalmazásgárló gyógyszer anyagát kimutatták az ivóvízből.
1 szó mint 100 nézze + a zember mit eszik, mit iszik....
részletek az apróbetűkben lapulnak.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.25. 21:31:05

@élhetetlen: Téged minősít, hogy a Tescoban kapható vackokat zöldségnek tekinted. Persze ilyesmibe belefuthasz zöldségesnél is, mert közülük is sokan a nagy elosztóból szerzik be a dolgokat.
Egész mások az őstermelőknél vásárolt züldségek, gyümölcsök, és a város közepén is rájuk lehet találni pl. a Hunyadi téri piacon..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.25. 21:34:14

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Sztem az a hülye, aki januárban paradicsomot akar enni..Össze sem lehet hasonlítani ezeket a szarokat a nyári kertben növőkkel.

élhetetlen 2015.05.25. 22:02:02

@A megvalósult amerikai ólom..: Hát igen, de minden hit kérdése. Te hiszed, hogy az őstermelő éjjel őstermel, nappal árul. Én azt hiszem, hogy fogalmad sincs, mivel trágyáztat, mivel permetez, egyáltalán kitől veszi az árut, és az mivel trágyáz, mivel permetez, ugyanis ezeket a kicsiket nem ellenőrzik olyan rendszeresen, mint a nagyokat. De, akkor most érzem magam leminősítve, tisztelettel.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.25. 23:03:56

@élhetetlen: Van összehasonlítási alapom. Egész más a Hunyadi téren vett eper, mint amikhez az áruházláncokban lehet hozzájutni.
Az ezekben kapható zöldségek és gyümölcsök mérete jellemzően nagyobb, viszont íztelenebbek mint az őstermelői áru.

joska61 2015.05.26. 11:03:01

Azért a questor-ügyet ne keverjük már bele abba, hogy összetapizták a kaját...

melaena 2015.05.26. 12:26:29

Van par ismerosom,akinek hasonloan jar az agya,mint a holgynek.
Utalom mindet,mint a szart.
Mi koze van a Quaestor ugynek ahhoz,hogy CSOMAGOLATLAN ARUT NEM FOGUNK MEG KEZZEL A KOZERTBEN ?
Ha nincs kanal,hozol egy nejlont a zoldeseges/pek reszlegrol.
Ennyi,pont.
Regen nem rendort hivtak volna,hanem hatravisznek a raktarba ,es jol megagyalnak.
H

zooDoo 2015.05.27. 16:44:04

Nem semmi a csaj, de igaza van :D A sok köcsög frusztrált emberke másba se lát lehetőséget, csak a mások baszogatásában meg agyonverésében egy rakás fos miatt. Ez ám az értékrend :D persze a nincstelen zsebnáci parancsra állítaná sorba az embereket, azt azok meg valahogy fütyülnek rájuk. Persze, hogy frusztráltak szegénykék. :D

Ebben az országban mindenki jobban tudja, mi lenne a TE dolog, de a sajátjával foglalkozni valahogy mindig elfelejtkezik...
süti beállítások módosítása