Tékozló Homár

Duplikált jegyeket árultak a Soundra? FRISSÜLT az IBUSZ levelével/Megkaptuk a Sound válaszát is

2015.07.17. 14:25 | Homár Hilda | komment

vimeo.jpg

30 fokban a bejáratnál szembesülni azzal, hogy a jó drágán vett jegyeddel nem engednek be, mert nem érvényes, az milyen? Még magyarul is elfelejt tőle az ember. Reméljük Eszterék nem hagyják magukat, és utánanéznek a dolognak az IBUSZ-ban. Mi is rákérdezünk, hogy mennyire volt ez általános probléma.

Csalás áldozatává váltunk már a Balaton Soundra való belépés előtt

A történet a következő:

Mindenki full izgatottan várta a Balaton Sound rendezvényt, számos reklám és plakát hívja fel a figyelmet erre a színvonalas eseményre. Azt azonban soha sehol nem említették, hogy már a bejáratnál fenn akadások lesznek. Ott tékozló emberektől megtudván nem először van ilyen, hogy hiba csúszik a talán nem is olyan jól megszervezett rendszerbe. A mi kis haveri körünk, konkrétan öten, péntek reggel szembesült a jegypénztáraknál, hogy hiába a 16 ezer Forintos jegy a táskánkban, ha be akarsz lépni újra meg kell vásárolnod ugyanannyiért. Mert már valaki felhasználta azt.

Feltartva a sort a harminc fokban közli a kis hölgy az asztal túl oldalán, hogy probléma van jegyekkel. Hirtelen azt gondoltuk ajándék lónak sárga volt a foga. (Ibusz utazási irodában vásárolva lett 4 db pénteki és szombati jegy. Egy ismerős jóvoltából egy-egy ajándékba lett kapva.) De aztán kiderült hogy nem azért van gond, mert az ajándék jegy volt, hiszen a szombati ajándék jegy működik, ide is adták a karszalagot. Csak a 3 darab pénteki belépő jeggyel van a gond: a 2 IBUSZ-jeggyel és az ajandék jeggyel.  

A szervezők már számíthattak - ismét - egy ilyen jellegű hullámra ugyanis már alapból volt egy olyan kassza amin egy "problémás jegyek" feliratú tábla lógott. Mögöttünk kezdett gyűlni a tömeg a másik ablakból ki kiabált folyton a lányka, de hátunk mögött mindenki a problémás sorra várt. A jegyszedőknek nem volt meglepő a jelenet. Higgadtan közölte velünk, valakik hamarabb már bement a jegyünkkel. Teljes fennforgás, tehetünk rendőrségi feljelentést ha 72 órán belül megtörténik akkor utána lehet nézni a kamera felvételen kiment be a mi belépőnkkel. De ha élvezni szeretnénk ami miatt jöttünk be kell fizetni újra a napi árat 16000 Ft.

Gondolhatjátok ezután milyen szájízzel mentem egy ilyen szervezetlen rendezvényre. Érdekesnek találom hogy ha már nem első év, hogy ilyen előfordul a szervezők miért nem szűrik ezt a problémát és mondjuk névre vagy személyi igazolvány számra szóló lenne a jegy? Repülő utakon működik, régen rossz lenne ha felszállás előtt közölnék velünk jah már valaki utazik az ön jegyével... Pedig 16 ezer Forintnál olcsóbban is vannak már repjegyek. Vagy lehet a szervezőknek pont megéri kétszer eladni ugyanazt a jegyet?!

Eszter

UPDATE július 22. 8:51

A posztot elküldtük a Szigetnek és az IBUSZ-nak is. Az utóbbi helyről kaptunk választ, amiből kiderül, hogy miért nem érdemes a megvásárolt fesztiváljegyeket kiposztolni a nagyvilágba:

Tisztelt Homár Hilda!

Sajnálattal olvastuk az Önök oldalára érkezett panaszlevelet a Balaton Sound belépőjegyekkel kapcsolatban.

A minél hitelesebb kivizsgálás érdekében felvettük a kapcsolatot az érintett tiszaújvárosi irodánk munkatársaival. 

Mivel pontos adataink nincsenek az ügyfélről, nem tudjuk beazonosítani, mikor és melyik jegyvásárló rendszeren keresztül vásárolta meg belépőjegyét. Azt sem tudjuk, hogy elektronikus vagy papír alapú jegyről van szó. Az ügyfél sem a tiszaújvárosi irodánkban, sem a központunkban nem élt panasszal. A minél hitelesebb kivizsgálás érdekében kérjük Önökön keresztül az ügyfelet, tegyen nálunk hivatalos írásos bejelentést, melyhez csatolja a vásárláskor kapott számlát, és tájékoztasson bennünket a helyszínen történtekről.

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. országos irodahálózatában az InterTicket Kft-vel, a TEX Hungary Kft-vel és a Ticketportal HU Kft-vel kötött szerződése alapján végez belépőjegy értékesítést.

Az idei évben ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban egyetlen, az Önök oldalán megjelent ügyhöz hasonló, szóbeli reklamáció érkezett az érintett tiszaújvárosi irodába, de itt 2 db Balatonsound bérlet vásárlásáról volt szó. Azonnali kivizsgálást kezdeményeztünk a jegyértékesítő partnerünknél, a Ticketportal HU Kft-nél. Ők azonnal ellenőrizték a jegyeket és megállapították, hogy a rendszerükön keresztül valóban csak egyszer lettek kinyomtatva a jegyek az irodánkban, a vonalkódok érvényesek voltak.

Amennyiben ugyanezen vonalkódokkal  már valaki korábban belépett a rendezvényre, azzal sajnos sem ők, sem a szervezők, sem a beléptetők nem tudnak érdemben intézkedni. Ha bárki láthatta a vonalkódokat a vásárlás után, azaz nem vigyáztak megfelelően a jegyre a vásárlók, vagy feltöltötték valamilyen internetes felületre (Facebook, stb…), akkor sajnos idegenek csalás szándékával készíthettek belőle egy olyan hamis jegyet, amivel sikerült a vonalkód beolvasása után bemenni. A felelősség ilyen esetben a jegykiadó céget, azaz az IBUSZ-t  a jegykiadásig terheli, a vásárlást követően viszont ez a felelősség a vásárlóra száll.

Irodáink ügyintézői minden belépőjegy vásárlásnál felhívják ügyfeleink figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a kezükben lévő megvásárolt belépőjegyekre, illetékteleneknek ne mutassák meg, ne töltsék fel semmiféle internetes portálra.

Mivel az IBUSZ Utazási Irodák Kft. minden törekvése arra irányul, hogy ügyfeleit maximális szakértelemmel és odafigyeléssel szolgálja ki és valamennyi szolgáltatásával hozzájáruljon ügyfelei elégedettségéhez, ezúton kérjük, hogy az Önöknél panasszal élő ügyfél legyen szíves írásban jelezze felénk problémáját, és csatolja a vásárláskor kapott számla másolatát. Ezt követően tudjuk kivizsgálni az esetet, melyről őt és Önöket is írásban fogjuk tájékoztatni.

Termes Nóra
hálózati és marketing igazgató
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

UPDATE 2. július 23. 13:45

Olvasónktól megtudtuk, hogy hivatalosan is panaszt tettek az érintett IBUSZ-irodában. A cég megerősítette, hogy kivizsgálják az ügyet. És megérkezett a szervezők válasza is:

Tisztelt Homár Hilda,

Köszönjük, hogy megkereste a Sziget Kft-t a szóbanforgó blogbejegyzéssel kapcsolatban.

A Sziget Kft. rendezvényein a belépőjegyek nem nevesítettek, hasonlóan más kulturális események (fesztiválok, színházak, stb.) belépőihez. A rendezvényre történő belépésre a jegyvásárláskor kapott kód jogosítja fel a jegybirtokost. A Sziget Kft. annak a látogatónak adja ki a belépésre jogosító karszalagot, aki a kódot először mutatja be.

Ez a belépési rendszer részletesen leírásra került a Sziget Kft. Általános Szerződési Feltételeiben, amit a jegyvásárló és a jegybirtokos magára nézve kötelezőnek elfogad. A jegyvásárláskor adott tájékoztatás, illetve a voucher szintén tartalmazza a kellő figyelemfelhívást. A Sziget Kft. folyamatosan, minden lehetséges fórumon felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy a kód bemutatása az, ami a karszalag átvételére és a belépésre jogosít, függetlenül attól, hogy az milyen formában (nyomtatott jegyen, voucheren vagy okostelefonon) kerül bemutatásra, és külön is hangsúlyozzuk, mennyire fontos, hogy a látogatók gondosan őrizzék a kódot, és arról ne készítsenek másolatot, felvételt, illetve ne engedjenek hozzáférést illetéktelenek részére. A Sziget Kft-nek nem áll módjában újabb karszalagot kiadni vagy egyéb kompenzációt biztosítani, amennyiben a belépést azért kell megtagadnia a rendezvényre, mert a bemutatott kód korábban már felhasználásra került.

Valóban volt néhány olyan eset, amikor visszaélés történt, és emiatt volt képes illetéktelen személy átvenni a karszalagot. Ezek száma azonban a Balaton Sound napi több tízezres látogatószámához képest elenyésző mértékű.

Visszaélés esetén látogatóinknak minden esetben javasoltuk, hogy tegyenek feljelentést az illetékes rendőrhatóságnál, hogy hivatalos eljárás indulhasson az ügyben.

Barátsággal,

Balaton Sound Sajtóiroda
Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.

UPDATE július 24. 19:57

Eszter írt egy kicsi, de fontos kiegészítést a történethez:

Most olvastam a további fejleményeket, és mindenki azzal takarózik, hogy az ilyen kódokkal ellátott jegyet nem szabad lefotózni illetve közösségi oldalakon megosztani.

Sajnálom, hogy nem nyomatékosítottam az első írásban, hogy nem készült fotó, nem lett felrakva, nem lett megosztva...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2015.07.18. 10:28:20

"Kell beugró?
Mennyi?
Harmincezer.
Harmincezer? A csajoknak még csak tizenhatezer volt.
De ők le is szoptak.
Oké, nem alkuszom. Harmincezer."

FF után szabadon ;)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.18. 10:42:49

Biohumusz néven még a szar is eladható agy mosottaknak!

Mr.paksimogyoró 2015.07.18. 10:44:34

Baszki, nekem ég a pofámról a bőr ezt az igénytelen írást olvasva. Jézusom, és ez a nő fogja megtermelni az én nyugdíjamat huszon-harminc év múlva?

Manyecska 2015.07.18. 11:35:35

Nekem van 3 db BKV jegyem, 16ezerér eladó!

igazságos 2015.07.18. 11:51:53

@Manyecska: én ingyen utazok, meg az is aki velem jön

mennyiér adod!?

igazságos 2015.07.18. 12:04:54

Komolyan mondom, olyanok vagytok.

ha egyszer a poszter a Soundon akart bulizni, mi közötök hozzá, kivel miért és hogyan

a Soundhoz tudtommal nem kell nyelvészprofesszornak lenni

ha egy jegy jó volt, a másik három meg nem, akkor valószínűleg az ismerőst kell elővenni, akitől ajándékba kapta

igazságos 2015.07.18. 12:11:36

Ha egyszer ajándékba kaptam a jegyeket, IBUSZ-ban vették, blokkal igazolják, akkor nehogy már ne engedjenek be, hanem KERÍCCSÉK ELŐ SÜRGŐSEN AZT, AKI ELLOPTA A JEGYEMET, azonnal le is tartóztatni, mert 16.000 forint nem kis pénz.

A többit meg letojom nagy ívbe, ha egyszer az enyém az a jegy,

MÁS NE MENJEN BE VELE.

Manyecska 2015.07.18. 13:06:11

@igazságos: DE ATTÓL MÉG BEMEGY..
:P

alien 2015.07.18. 13:58:30

Nem ertem, mi az hogy duplikalt jegy. Hogy mehet mar be valaki egy eladott jeggyel?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.18. 14:56:51

@Mityu Addideapénzt kft LE: Jó, amikor "elveszik" a felvétel, az más ok miatt van.

_Neville 2015.07.18. 15:07:47

Színvonalas rendezvény? Lehúzós party pénzes proliknak :)

Manyecska 2015.07.18. 15:18:44

Balaton mi? anyám tavaly eltévedt arra és a zalai bivalyfarmon kötött ki.. TÍK is yobban jártatok volna MEG VAN EZ ITT MONDVA. vaze:DD

PannonBoy 2015.07.18. 16:04:24

Színvonalas eseménynek nevezni a Balaton Sound-ot, igencsak felvágós, mert nem az.
Ha annyira be akarnak menni, akkor neten kellene megvenni, a szervező honlapjáról.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.07.18. 16:51:30

Az vótmá hogy idióta teknósmajmok?

konigjanos 2015.07.18. 17:03:46

"Mindenki full izgatottan várta" eddig olvastam...

igazságos 2015.07.18. 17:13:30

@hagyma: ha a vonalkód - másoláshoz értenek, akkor elő is tudják keríteni a másolót :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 17:23:07

@igazságos: hacsak ugynem es a TEK kivonul es bevonul
reklamalni ott lehet, ahol a jegyet vetted
hogy ki ment be vele azt sosem talaljak meg

igazságos 2015.07.18. 19:54:11

@hagyma: gondolom nem volt elég lemásolni a vonalkódot, kell hozzá a neved is, meg a személyid

tehát elég lenne a vonalkód száma alapján kikeresni azt, ki ment be

onnantól kezdve meg könnyű a dolog

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 20:05:49

@igazságos: en nem tudtam, hogy otthon koncertjegyhez szemelyi kell
sehogy nem lehet megtalalni, ki ment be es mivel az posztolo elott
namost, ha en veszek egy jegyet az IBUSZ-nal 16 e forintwert es nem engednek vele, akkor ott kerem vissza a penzem
/mondjuk nem veszek/
16 ezer forint ertekben senki nem fog nyomozni
IBUSZ-hoz visszavinni a rossz jegyet, itt van, nem jo a qrwa jegyetek, aggyatok a lovet vissza

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 20:08:25

tokomet nem erdekli ki ment be, mikor es miert
"hivatalos" helyen vettem jegyet, ami nem volt ervenyes
zseton vissza
panaszkonyv
rendorseggel kar foglalkozni, nem foglalkoznak vele

Manyecska 2015.07.18. 20:19:29

hol lehet ilyenkor sáfrányt@igazságos: apropó vonalkód.. kapni,..?:P a háziszakácsom szerint a chilis babhoz kell az is. Kezdek remegni /nem úgy/:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 20:39:24

chilis babba nem kell safrany, se vonalkod, se alsogatya

igazságos 2015.07.18. 20:52:24

@hagyma: valóban, nézem, nincs rajta név

itt egy ilyen jegy, segítségül

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=101715220&t=9179788&openwith=1

mondjuk, ha vonalkódos a jegy, simán nem merném megvenni a vaterán 12.500-ér

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 21:07:14

@igazságos: nem vasarolok ilyen helyekrol
cipot a cipoboltbol
ha az IBUSZ hivatalos jegyarusito volt, ott kell reklamalni
itt a helyszinen veszem,
meg a ticketmaster megbizhato

igazságos 2015.07.18. 21:09:10

Azért érdekes, mennyire megy még mindig minden évben ez a jegymásolgatós biznisz.

Mikor kívánnak tenni ez ellen valamit!?

Ez lesz a Szigeten is!?

igazságos 2015.07.18. 21:13:33

@hagyma: elvileg az IBUSZ-ban viszont van hozzá kézzel kitöltött számla

ha azt magaddal viszed, bemutatod, be kell, hogy engedjenek

vagy nem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 21:16:16

@igazságos: ha' mittudomen?
de ha gond van ott kell reklamalni, ahol vettem, nem kamerakat nezegetni
/regi szep idok, hajogyari szigetre bementunk sima papirjeggyel, se vonalkod se lofasz
akinek vot zsugaja az bement

A Nagy Posztszovjet Mesélő 2015.07.18. 21:40:11

Analfabéta Annaméri aznap reggel unottan kászálódott ki az ágyból. Nem is gondolta, hogy tartogathat bármi szépet is neki az a nap. Ahogy azonban kilépett az újgazdagdombi ház ajtaján, egy plakát hívogatta tekintetét. Színvonalas esemény! - szórta tartalmát a hirdetőfelület, Annaméri pedig azonnal full izgatottba lett. "Izomtenger, pénzhegyek, és a Szandra lemegyek!" - villant át agyán, majd rögtön sms-ben érdeklődött barátjánál, Mindenkitismer Mikinél, nem tud-e szerválni olcsón jegyet. "nintsen véletlenűl jegyed szand?" - tette fel a kérdést, Miki pedig 5 perc alatt felszólt a jegyértékesítőbe haverjához, aki a pillanat tört része alatt duplikált neki egy jegyet, melyet méltányos áron tovább is adott Annamérinek. "Micsoda élmény lesz a fizikaszakosok konferenciasorozata, az irodalmi esték, a véget nem érő filozófiai beszélgetések!" - reménykedett Méri. Aztán eljött a nap. Embert próbáló feladat volt végigállni a végtelennek tűnő sort. A csekkolásnál azonban bekövetkezett a dráma. Asztalontúli Kishölgy nem engedte be a hamis jeggyel Mérit és elit udvartartását. "Te ide be nem menel, te ide be nem menel!" - harsogták a biztonsági ogrék. "Kell a szar és a szutyok, én a Szandra bejutok!" - válaszolta ingerülten Annaméri, miközben arra gondolt, hogy holnap a túzoknak túros a háta, éhes disznó kevesebb ludat győz, ajándék lónak sárga a foga. Ingerültségében eltökélte, hogy ki fog állni igazáért, mígnem átvillant az agyán, hogy + 16 ezret mégis megér, hogy Sudribunkó Sanyik és Izomláz Imersonok keressék kegyeit ezen a színvonalas eseményen, melyre plakátok és reklámok garmadái hívják fel a fiatal értelmiségi közeg figyelmét. Talán azóta is filozófiai előadásokat hallgatnak, ha meg nem...

Manyecska 2015.07.18. 22:22:23

@hagyma: most fő:)..az ember főzi..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 22:24:50

@Manyecska: nem vagytok a korai vacsora hivei
nalunk hot dog less
es az amber fozi
/en/

igazságos 2015.07.18. 22:33:06

@hagyma: hát aki a szigetre nem ingyen ment régen, az hülye volt, de nagyon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 23:05:34

@igazságos: ugy remlik volt beugro a feketebaranyokra
meg ugy altalaban a mobilokra
nem volt megrendito osszeg
Te akkor meg nem is eltel, ha megis, akkor napozoban rohangaltal az udvaron

igazságos 2015.07.18. 23:14:47

@hagyma: 90-ben vagy hogy kezdődött a sziget, nem?

a magyaroknak mindnek volt ingyenjegyen, plusz régen Pepsi Sziget volt, asszem

meg mindegyik ott melózott, oszt kapott mellé jegyeket is

95-ben már volt ott rokonom nekem is

de mióta átvette ez a Gerendai, azóta csak hollandoknak jó üzlet

6 éves voltam, mikor indult a Sziget, 93-ban asszem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.18. 23:37:49

@igazságos: hat lehetett az olyan 80-81 kornyeke szivem

szita szita péntek 2015.07.19. 00:34:38

Igen, a rendőrségi feljelentés szerintem is jó ötlet. No de nem azt kell feljelenteni, aki már belépett a jeggyel - hanem a szervező céget. Neked az esetlegesen duplikált jegy birtokosával semmilyen kapcsolatod nincs, ha meg is károsított valakit, akkor az a rendezvény. Téged a szervezők károsítanak meg azzal, hogy nem engednek be a megváltott jegyed ellenére. Konkrétan neked, mint a jegy megvásárlójának rohadtul semmi közöd nincs hozzá, hogy kit, mit és hogyan engedtek be - egy dolog a fontos: neked érvényes valódi jegyed van. Szal' én asszem ezzel fenyegetőztem volna a jegypénztárnál - megemlítve, hogy összeszedem a hasonló helyzetben lévőket és rábeszélem őket egy perközösségre. (Csak hogy ne 16 eFt-ról szóljon a per, hanem egy, a szabálysértési összeghatárt azért jóval meghaladó számról.)

gabors 2015.07.19. 14:56:11

@horex: ja bosszanto tenyleg .... de a linux/iceweasel parositasban nem muxik hala allah-nak ....

csak az irodai gepen csinalja az meg nem configuralhato (sajnos) mezei user-kent.... feleteszem valam userside javarscript lehet csak meg kellene keresni melyik es lehetne tiltani .... konnyen sot lehet browser pop-blockolas is eleg

gabors 2015.07.19. 15:24:18

@szita szita péntek: "egy dolog a fontos: neked érvényes valódi jegyed van."

Azert a fenti egyaltalan nem biztos .... lehet hogy pont az posz-tolo-nak adtak el "masolt" hamis jegyet .. ez konnyen elofordul barhol. Foleg ha a jegy ara megeri valamelyik oligarcha (leanykori neven maffia) csoportnak evvel foglalkozni ... Mert ha sima masoloval masolhato es nincs valami szemelyi azonosito akkor az mar tenyelg bukta egy "szinvonalas rendezveny eseten".

Abban egyetertek, hogy valoban a koncertszervezok dolga lenne olyan rendszert keszitettni/uzemeltetni ahol ez (marmint hamis jegyek keszitese eladasa) koltsegesebb mint a realizalhato haszon ... oszt annyi....

Errefele az egy gyakori modszer hogy megveszem hitelkartyaval elore a jegyet online es a helyszinen ugyanazt a kartyat kell bemutatni a jegy atvetelekor. Mondjuk macerassabb ajandekba jegyet venni de az kit erdkel? igy azt is kizarjak hogy lopott hitelkartyaszammal vegyen jegyet valaki ... tudom nem fed le minden jegyvasarlasi lehetoseget de ez van ... Amugy nevre szoloan vettem mar igy jegyet tobbszor is ... sot olyan is van hogy elkulkdik a jegyet (papir valodi) levelben (es nem veszik el )

A mar emlitett TicketMaster is megbizhato megoldas ott nyomtatod a jegyet vagy okostelefonon van a vonalkod. Nem szokott gond lenni vele .....

Manyecska 2015.07.19. 16:36:30

@gabors: nekem a zsírúj 8.1-es gépem újraindítja magát pár juhtub videónál..:D@hagyma: nálunk az ember kitekerte az óriásegér nyakát, sajnos a csapdából is kiugrott és ott sipítozott oszt egy mozdulattal kinyírta, kicsit kettévált, Ozzy után szabadon kicsit véres lett a konyha véletlen nyitva hagytam megint a konyhaablakot a sütimet meg elöl pfff. Jó étvágyat.:D Végre egy igazi férfi:):D amilyen csendes olyan álat tud lenni:D

Aureliano Buendía 2015.07.19. 16:52:31

@AtiSnatch: de még én is bazmeg.
És ezek fogják a nyugdíjadat kitermelni. Félelmetes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.19. 16:53:03

@Manyecska: en ma gyumolcsnapot tartok
mindenfele berryket eszek egesz nap

Aureliano Buendía 2015.07.19. 16:57:55

Esztike, te ne a száundra járjál, hanem készülj a agyar pótérettségire.

Manyecska 2015.07.19. 17:00:24

@hagyma: mink ingázunk a Duna két partya közt elég fárasztó eccerre két háztartást vezetni, mondjuk!! Képzeld el amikor a vasalt lepedőkkel végigtekerek a hídon. Éjjel fél kettőkor. Mint a szellem.:P
volt olyan is:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.19. 17:09:53

@Manyecska: meg jo hogy van hid
en komppal ingaztam
anno

Manyecska 2015.07.19. 17:17:30

@hagyma: ja.visszatekerek mingyár. a változatosság kedvéért most én. az őshonos fügefa gyümölcsét eszem ja..mi bajunk lehet?:P azonkívül hogy fél háromkor aludtunk el:D..jó éjt.

igazságos 2015.07.19. 18:21:36

@hagyma: Pepsi sziget volt a jó pedig

akkor még bírta a magyar pénzzel is :)

81-ben még nem is éltem XD

Manyecska 2015.07.19. 18:32:10

@igazságos: köszi.gondoltam hogy a torka véres csak.:D..most mondjuk nem csinálja lehet melege volt..? de tényleg csak a juhtubot utálta mást nem kipróbáltam röKtön.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.19. 18:46:18

@igazságos: hat ezt mondtam....
meg nem is eltel, de azert a biztonsag kedveert lehulyeztel hogy jegyet vettem a hajogyari szigetre...

igazságos 2015.07.19. 18:57:13

@hagyma:

mér, 81-be belépőjegyet kértek a szigetre!?

vagy mentél ingyen fuldokolni

igazságos 2015.07.19. 19:01:40

@Manyecska: sz@r videókártyát raktak bele

nem bírja a táp

Manyecska 2015.07.19. 19:01:50

@igazságos: há megint újraindult a gép.zavar a mátrixban.:D

igazságos 2015.07.19. 19:12:51

@Manyecska: ilyen melegben a laptophűtő is alap a gép alatt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.19. 20:58:46

@igazságos: egy szigetenh inni kell nem fuldokolni, igen altalaban a rendezvenyekre miota vilag a vilag van belepo

legkondit kapcsold be, ha meleg van
/gondolom nalatok az a kereszthuzat/

igazságos 2015.07.19. 21:07:51

@hagyma: a pepsi sziget előtt semmi nem volt elvileg a hajógyárin

Manyecska 2015.07.19. 21:12:28

@igazságos: mobilklima mellett van.vmi hardverhiba jah..fiam is aszongya.ő itt a guru.xd on

igazságos 2015.07.19. 21:19:03

@hagyma: nincs légkondi, drága, meg szigetelt téglaházba nem is kell

bár már kinyitottam az ablakot

a laptop alá tettem a laptophűtőt

de meleg volt ma, az hétszentség, szerintem kicsit megártott is

igazságos 2015.07.19. 21:22:38

@Manyecska: az ilyen hardverhibásat ki kell cserélniük kötelezően

nem szabad használni tovább

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.19. 21:53:32

@igazságos: elotted is volt elet
tanujj, mer megbux
www.rockbook.hu/content/visszatekinto-fekete-baranyok-koncert-1980

legkondi az kell, van ahol szinte egesz evben lsd florida, van ahol 2-3 honapig

UFF

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.19. 21:56:33

ott csapolok a tomegben
talan meg latom is magma a mobilnal az utolso cigarette szamnal, de nem tuti:)

igazságos 2015.07.19. 22:11:47

@hagyma: jó, hát egy -egy koncert biztos előfordult ott

én a sziget-fesztiválra értettem

gabors 2015.07.19. 22:29:22

@Manyecska: lasd "antoine es desire" cseh tamas "Maradt még azért egy lepedőnk,
terítsed ezt most magadra!"

gabors 2015.07.19. 22:35:04

@Manyecska: ": nekem a zsírúj 8.1-es gépem újraindítja magát pár juhtub videónál."

sajnos ez sokmindentol lehet ... pl melyik browser ??? flashben van valami bug amit a virusok nemregen mar hasznalnak is ... es lehet hogy valami direkt avval a videoval van miket nezel ??? kiddiporn ???

igi ir hadware hibarol, az is lehet de akkor nem csak youtube-nal allna fenn persze ha mas videot soha nem nezel akkor nem tudod....

gabors 2015.07.19. 22:41:57

@igazságos: az mi ???? hogyan "huti" a laptopot ???

ha csak arra nem jol hogy kicsit noveli a legmozgast ??? ... ilyenkor valoban erdemes odafigyelni hogy ne valami puha akarmin legyen ami elzarja a "legbeomlo" nyilasokat ... de azert a ami meleg Mo-n teljesen normalis mas helyeken vagyis laptopok azert birjak ezt alapbol

ja meg ha televan eger/nyul/macska/kutya vagy pinaszorrel akkor semmi nem segit

amugy lattam cigarettazo valaki laptopjat belulrol (PC-t is) ott valami katranyszerualapban van a por mindenre raegve foleg a melegebb helyekre es egy ido utan eleg jo szigetelo reteget is tud okozni... persze itt vadi uj geprol van szo ... ez nem biztos hogy gond...

igazságos 2015.07.19. 23:04:23

@gabors: hát aki cigizik laptopja felett, ott nem port találsz, hanem hamut

2015.07.19. 23:19:54

@gabors:
Ha hivatalosan vette egy forgalmazótól a jegyet, lásd IBUSZ, akkor bizony pont hogy igaz az, hogy a BS szervezőinek és az IBUSZ-nak kellene lerendeznie egymás között, hiszen a posztoló hivatalos forrásból, eredeti jegyet vett, bizony őt be kellett volna engedni attól, hogy valaki csaló egy másolattal bement. Kurvára nem igaz, hogy köze nincs a BS szervezőinek az egészhez, mert bizony velük szerződött a jegyiroda, másrészt ők találták ki a szisztémát is, nyilván lehetne máshogy is.

igazságos 2015.07.19. 23:51:53

@nagybalfasz: a beengedő cégnek kéne kiszűrni a hamisítványokat is, mint a boltban a pénztárosnak a hamis pénzt és utalványt

Atörökk 2015.07.19. 23:58:51

@igazságos: hűtőt a laptop alá? Akkor téged jól átbasztak, mondjuk nem lep meg. Segítek: a laptopok fentről, a billentyűzet felől szívják a levegőt.

igazságos 2015.07.20. 00:17:31

@Atörökk: hát ha ráhajolok szegényre a melleimmel, akkor biza azok nem fogják felülről szívni a levegőt.

gabors 2015.07.20. 01:41:09

@Manyecska: persze de IBUSZ-ban is dolgozhatnak csalok ?? nem en csak annyit mondtam hogy nem teljesen biztos az hogy melyik jegy "valodi" lehet meg sem lehet igazan mondani mert a rendszer olyan elbaszott ...

nem tudom ....

megint csak azt emlitenem meg hogy helyben pont annyiert vettek meg az "uj" jegyet mint az ibuszban elore azt ami valamiert nem volt jo ....

gabors 2015.07.20. 01:44:21

@igazságos: nem nem a hamu az igazi gond hanem a fustbol lecsapodo ragacsos szar nikotin meg minden egyebb ... es ehhez ragad hozza minden finom porszemcse ami a hamubul is lehet ... ezt abbol is lehet latni hogy sima asztali PC-ken ugyanezt lehet tapasztalni ... a hutborda amin normalisan csak jo sok por es egyebb szar van (lefujhato pl profujuval ...) cigis hazban hozza tapad vastagon ... olyan mintha gyanta lenne sargasbarna trutymo .... aminen cigi szaga van ebbe ragad bele a hamu IS

gabors 2015.07.20. 01:49:32

@nagybalfasz: persze de IBUSZ-ban is dolgozhatnak csalok ?? nem en csak annyit mondtam hogy nem teljesen biztos az hogy melyik jegy "valodi" lehet meg sem lehet igazan mondani mert a rendszer olyan elbaszott ...

megint csak ez tudom mondani ....

de a kapunal hogyan tudnak eldonteni hogy ez az igazi jegy az ibuszban vettek foleg ha nem is az adja at aki vette ... a rendszerrel van a gond az tutti ...

de ott a kapunal csak azt tudjak hogy ezt a sorszamu/ID/mitudom en izet mar valaki felhasznalta ... azt hogy rakban tudnak eldonteni ott hogy melyik a "masolat" ....

Manyecska 2015.07.20. 08:12:58

@gabors: nálunk az egerek is hideggyantával szőrtelenítenek.nagyon süllyed a házunk a spájzablakot le kellett gyalulni! hiába zsírúj a lakás belülről is gerendáig felújítva. Ha árad a Duna kb 30 m-re áll meg a víz!! Szaromle az egeret múltkor hód jött itt meg kettő vaddisznó, szerinted??:D ja meg róka de útközben lefeküdt az úttestre és 2D formát öltött fejletlen országbeli álat.

Manyecska 2015.07.20. 08:15:36

@igazságos: amúgy nem értem mit kötöszködik mivan ha fordítva használod?? nálunk a cigi se menő már hálisten:)

megamenn 2015.07.20. 08:36:01

az a legmenőbb fasz, ami be van kapva...

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.20. 08:54:42

Fogaggyunk Tónió mostanság percenként mászik fel a homárra, hogy besercitse: "első"...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.07.20. 09:13:55

Simán lehet driverhiba is, pl a delleknél elég gyakori a kékhalál a vga driver miatt.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.07.20. 09:17:07

Ja és nálunk téglalakásban van klíma, hasznos.

Kapcsojja ki

joska61 2015.07.20. 09:19:48

Ez nem szervezetlenség, hanem simán csalás. Kérdés csupán az, hogy ki követte el.

Manyecska 2015.07.20. 09:29:05

@enpera: ez nem Dell de köszi úgy lett összerakva monnyuk lehet valaki mellényúlt.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.20. 10:00:06

@AtiSnatch: Simán algériás vagyok az értelmetlen idiotizmusra.

atal 2015.07.20. 10:31:12

Kedves Eszter!

Javaslom, első körben tanuld meg az igekötők helyes használatát, és csak utána akarj Soundra menni.

Manyecska 2015.07.20. 10:46:01

El lett ez baszva. Ja.

gabors 2015.07.20. 11:55:44

@Manyecska: ja akkor a zsir uj win 8.1 nem sokat szamit ....

gabors 2015.07.20. 11:57:09

@atal: igekoto ???? azt mi faszra jo ???

voltak a soundon olyanok is gondolom akik nem is hallottak me ilyenrol oszt csokolom

szmoker (Homo Trollicus) 2015.07.20. 12:28:11

Full izgatott
Kis hölgy
Köszcsy puszcsy

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.24. 10:48:17

Vége a Szándnak, majd jövőre felhasználják.

Szubrina 2016.02.20. 16:29:00

Eléggé olybá tűnik, hogy vagy a cég vagy a cég egyik alkalmazottja árusított duplikált jegyeket.
Jól tudjuk, hogy magyarok ügyesbe, okosba nagyon ott vannak, mivel szarráság és kevés pénz van mindenhol.

Szubrina 2016.02.20. 16:32:25

Ennek a posztnak amúgy az is lehetne a címe, "Érkezz a csaló előtt a helyszínre az igazi belépőddel!"

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.20. 18:27:15

@Szubrina: mi van fizetett libsikém, már százéves posztokra is írkálnod kell, ezért is megkapod a pénzt gyurcsánytól? Szarrágás meg kevés pénz max nálad van.

atpijkamo98 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 18:50:29

@enpera: Hülye vagy. Kifejthetém jobban, de minden szavadra csak pont ugyanezt írnám.

Szubrina 2016.02.21. 21:20:23

@enpera: Nem érdemled meg, de megtisztellek az őszinte válaszommal. Régen olvasgattam ezt az oldalt, aztán ezer más dolgom volt az életben, most megint ráérek, ezért újra elkezdtem olvasgatni, nem szoktam nézni milyen dátum van egy cikken. Nem hiszem, hogy ha aktuálisan írtam volna valamit, akkor szebb és jobb lett volna a világ, minthogy most írom meg.

Ezt a libsi jelzőt nem nagyon tudom értelmezni, miből jött, de az van, hogy rühellem a politikát és azt a fajta "focidrukkerekké" agymosott politikai harcosokat, amilyen te is vagy.

Képzeld az A és a B oldal is, teljesen ugyan annak a marionettező bábmesternek a bábja, innentől kezdve, teljesen mindegy melyik rohadt tetvedék láda kormányoz, mert mindkettő a saját és a pénzes tőke zsebeit tömi, egyik sem nézi, hogy neked mi a jó, bár néha hoznak olyan döntéseket, amik tök véletlenül neked kedveznek, de az csak a véletlen műve.
Sőt olyan is van, hogy azt hiszed kedveznek neked, közben meg kurvára nem csak hülye focidrukker kis köcsög vagy és sokat voltál vidéken és nem fejlődött ki az agyad.

Ez a mosóporoknál úgy néz ki, hogy van az Ariel meg a Persil NEVŰ, mindkettőt a Henkel gyártja, szóval van aki a Persilre esküszik, valaki pedig az Arielre, még is bármelyiket veszed meg, a Henkel cég jár jól, kegyártottak maguknak egy működő konkurenciát, mert az embernek kell éreznie a választás lehetőségét. Én még azt is merem állítani, hogy ugyan az a cucc van mindkettőbe szórva, hiszen a hozzád hasonló barmok, akkor is meg vannak győződve róla, hogy ÓRIÁSI különbség van a kettő között.

Így te kis suttyó barom el vagy foglalva azzal, hogy köpködsz egy másik táborra, ahelyett hogy azon agyalnál, hogy mi a Qrvaanyjáért zsebel ki a kormány (a mindenkori természetesen).

Én úgy nőttem fel, hogy azt se tudtam mi az a jobb és bal oldal, csak egyet érzékeltem évről-évre rosszabb lett, 10 éve amikor elkezdtem melózni, többet tudtam keresni tapasztalat nélkül, mint most...ezért nem a kormányokat teszem felelőssé, mármint mindkettő felelős érte, nem az egyik és nem a másik.

Libsi (zsidák) véképp nem tudnék lenni, mert rasszista vagyok és homofób...így aztán elég nehéz lenne pont liberálisnak lenni, de megnyugtatlak OV-t is rühellem.
süti beállítások módosítása