Tékozló Homár

Voltak Glamour-napok az Euronics budaörsi áruházában is

2015.10.14. 09:37 | Homár Hilda | komment

cikk-logo.jpg

Született is poszt belőle. A probléma kicsit más jellegű, mint az Intersparosnál volt, de összességében sokkal gázabb, mint az volt. Az akciós ár egyedi módszerrel számolása eleve ciki, de az eladók által előadott bohózat a béna fedősztorival és a röpgyűlést követő ár-eltüntetési manőverrel teljesen menthetetlen. Az eset egyetlen pozitívuma, hogy a tébláboló vásárlókat nem hagyták bénázni, hanem ketten is megpróbálták kiszolgálni.

Mellékszál 1: Vicces Instagram-válogatás a #glamournapok-ból itt.
Mellékszál 2. Egy Homár-olvasó vajon glamourozik? Lécci, bökjetek a kérdőívre alul!

Kedves Tékozló Homár!

Párom televízió vásárlásából kifolyólag, megragadtuk a Glamour napok adta lehetőséget, hogy 20% kedvezmény igénybevételével tehessen szert új televíziójára. A kuponon az volt feltüntetve, hogy a megjelölt televíziókra 20% kedvezményt biztosítanak. Elkezdtük nézegetni az Euronics honlapját, és kiválasztottunk 2-3 televíziót, amely megfelelő lenne mind árban, mind tudásban. Természetesen minden esetben a 100%-os árakat vettük figyelembe, hiszen az fel sem merült bennünk, hogy több kedvezményt össze lehetne vonni.

A kiválasztott Samsung tv listaára mindenféle kedvezmény nélkül 89.990 Ft volt a honlap alapján. Azzal a gondolattal, hogy ha a készülék benne van az akciósak között, 20% kedvezménnyel durván 72.000 Ft-ért megvásárolható lesz, el is indultunk csütörtök délelőtt az áruházba. Szerencsénk volt, a tv benne volt az akciós Glamour napos kínálatban, azonban az ára 80.990 Ft-ra volt kiírva. Mikor kérdeztem az eladót, hogy ez hogy lehet, akkor elmondta, hogy a glamouros kupon 5-20% közötti kedvezményt jelent, típustól függően. Én mondtam, hogy a kuponon egyértelmű 20% van feltüntetve, nem pedig 5-20% közötti. Erre türelmet kért és a kuponnal együtt a feletteséhez ment. Közben megnéztük a tv árcéduláját, melynél az „akciós” glamouros ár alatt megtalálható volt a normál ára, ami az interneten feltüntetett 89.990 Ft volt.

Még az eladó távol volt egy másik eladó is segítségünkre sietett, aki a problémánkra csak annyit mondott, hogy „ez így valóban támadható” (arra értve, hogy 89.990-20%, az nem 80.990Ft). Közben visszajött az első értékesítő, aki tájékoztatott, hogy a feltüntetett áron kell értékesíteniük a termékeket, a másik eladó pedig megjegyezte, hogy érdemes lenne a piros áruházban is megnézni, nevét nem mondhatja ki (Media Markt), mert ott is vannak kedvezmények, de rá fogunk jönni, hogy ezt a tv-t máshol biztos nem kapjuk meg ilyen áron, mert már ez is nagyon olcsó.

Beletörődve a dologba még megnézegettük a tv-ket, eközben arra lettünk figyelmesek, hogy kb. 5 értékesítő a főnökkel gyors meetinget tartott, mely után nagy átárazásba kezdtek, és minden glamouros akciós árcédula alól eltüntették az eredeti árat tartalmazó árcédulákat. Az Euronicsnál tehát ez jelenti a nagy glamour napos 20% kedvezményt, ami az üzletekben jó, ha eléri a 10%-ot.

A happy end a történetben az, hogy a mall.hu oldalon ugyanezt a készüléket sikerült 74.990Ft-ért megvásárolni, tehát ha nem is 20%-al olcsóbban, de az Euronicsnál mindenféleképpen jobb áron.

Óva intek tehát attól mindenkit, hogy tájékozódás nélkül elhiggye az Euronicsnak, hogy ilyen akciók alkalmával, valóban 20%-al olcsóbban jut hozzá a termékekhez.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2015.10.14. 09:43:07

Én remekül szórakoztam;-) Hála istennek, mindenhol volt annyi eszük, hogy belöktek pár plusz pénztárost, de így is volt időm a "szakikat" nézegetni a Praktikerben, ahogy 600-60.000 forintos bevásárlást eszközölve előkapják a ..csányi kis cetliket és BOLDOGOK;-)))

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 09:51:54

Én a Blekk Frájdéjt várom. Na az vicces.

Martinicske 2015.10.14. 09:52:01

Mi a franc ez a glamúr nap?

Ez valami vásárlók ünnepe, vagy adjuk el a raktárban beragadt szart, vagy honnan indult ez az egész?

Manyecska 2015.10.14. 10:03:08

@Antalbaba: én guminapot olvastam:D mijaz a keménytalpú cipő??? ugye a ázsia shoppban csak olyat adnak??? mer aszongya a doki miután letépte a gipszem olyat vegyek:( vhátt?? nem elég hogy hasbaszúrkálom magam továbbra is véralvadásgátlóval még szadizzam is magamat. Ezért tart itt az órszág. Glamúr napok vazze én meg eldőlök mer elsorvadt a lábam totál..több ilyen pószt!!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 10:07:08

@Manyecska: Se hörcsög, se gipsz, unalmas egy csaj vagy te, tudod?

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 10:07:15

@Manyecska: valszeg hozzásorvadt az agyad szintjére. szívesen! :D

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:08:38

@atpijkamo: Mindjárt haluzik magának egy sérülést. Vagy egy új pasit. Jobb lesz az nekünk?

Komojtalan 2015.10.14. 10:10:03

Nehogy aztán az legyen, hogy 1 hónapja múlva jön a poszt a Mall.hu szürke importos TV -t adott el ... Vicces ez a Homár, most legalább megvan minden betű a kommentetkben, de nem látom mít írok, így ha nagy hülyeség ne rám haragudjatok :-)..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 10:12:40

@Troppauer_Hümér: :)) Határozottan! Faszt érdekel az unalmas valóság, pont elég, ha kitalájja. Ti sem léteztek, csak pár kósza gondolat vagytok.

Manyecska 2015.10.14. 10:14:52

@atpijkamo: van tengerimalacom! csak ki kellene ásni a fa alól. aszongya a nő visszajön este gyógytornára?? mondom jöjjön a bánat akkor már a férjemmel gyógytesizem kézcsók, azt kihullott a toll a kezéből...:DD

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 10:16:04

@atpijkamo: olyat nem lehetne, hogy ne ide böfögje már a fogyatékosregényeit? ennél még lencséspista vagy majmász elvtárs is szórakoztatóbb. sőt, még a ptstspptststttssst is, pedig neki sincs ténye :D :D

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 10:17:28

@Troppauer_Hümér: – Ma együtt fogunk tanítani téged – kezdte Jehova. – És tudod, hogy miért? – Mert a glamour és a diskurzus valójában egy és ugyanaz – folytatta Baldr. – Igen – értett egyet vele Jehova. – Ez a modern kultúra két tartópillére, amelyek magasan a fejünk fölött boltívet alkotnak. Elhallgattak, várták a reakciómat. – Nem nagyon értem, miről beszélnek – vallottam be őszintén. – Hogy lehet ez a két dolog egy és ugyanaz, ha más-más szóval jelölik meg őket? – A szavak csak első pillantásra mások -mondta Jehova. – A glamour skót eredetű szó, amely varázslást jelent. Ε szó a „grammar” szóból származik, a „grammar” pedig a „grammati-ca” szóra megy vissza. A középkorban ezzel a szóval jelölték meg a tudományosság különféle megnyilatkozásait, többek között az okkult praktikákat is, amelyek az írástudással asszociálódtak. Ez viszont már majdnem ugyanaz, mint a diskurzus. Kezdett a dolog érdekelni. – És akkor honnan ered a diskurzus szó? – A középkori latinban létezett egy terminus, a „discursus”, aminek jelentése „ide-oda futás”, „oda-vissza futkosás”. Ha egészen pontosan akarunk utánajárni az eredetének, akkor a „discur-rere” igére megy vissza. A „currere” azt jelenti, „futni”, a „dis” pedig a tagadó előtag. A diskurzus ilyen módon a. futás tiltása. – A futásé, de honnan? – Ha meg akarod ezt érteni – mondta Baldr –, akkor menjünk szépen sorjában. Lehajolt a bábatáskájához, és kivett belőle valami színes magazint. A közepénél kinyitotta, és a belső dupla oldalt felém fordította. – Mindaz, amit a képeken látsz, az a glamour. A képek közötti, betűkből álló hasábok pedig a diskurzus. Érted? Bólintottam. – De meg lehet fogalmazni másként is – mondta Baldr. – Mindaz, amit az ember mond, az a diskurzus... – Az pedig, hogy mindeközben hogyan néz ki, a glamour – tette hozzá Jehova. – Ez a magyarázat azonban csak kiindulópontként szolgálhat... – mondta Baldr. – ...mert a valóságban e fogalmak jelentése sokkal szélesebb körű – fejezte be Jehova. Az az érzésem támadt, hogy egy sztereó berendezés előtt ülök, amelynek hangszórói helyén két hetyke, feketébe öltözött vámpír ül. És kifejezetten valami hatvanas évekbeli pszichedelikus dolgot hallgattam, amikor a rock úttörői előszeretettel osztották meg a hangot, hogy a hallgató teljes egészében átélje a sztereóhatást. – A glamour a pénzen keresztül kifejezett szex – hallatszott a bal oldali hangszóróból. – Vagy ha akarod, a szexen keresztül kifejezett pénz. – A diskurzus pedig – csatlakozott a jobb oldali hangszóró – a glamour szublimációja. Tudod, mi az a szublimáció?

Manyecska 2015.10.14. 10:21:17

@Rosszindulatú Vászka: Te, ezek tudják azt is hogy gipszben a legjobb szexelni?:P Ehhez képest az állatospornó kutyafasza.:D

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:28:10

@Józsi, a migráns köcsög: Az legalább megköszön minden posztot. Ez a debil pedig már férjezett lett, aki vélhetően impotens, mert örül a gipszszexnek (ugye az legalább kemény). Node akkor kitől terhes ezen a héten?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.14. 10:33:17

Off: Bőrpatkányékat kilakoltatták, nem elég, hogy veszettek: www.facebook.com/RedneckRepairscom/videos/447029922127774/
Avagy így indul a migráció...

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:33:51

@Rosszindulatú Vászka: És mi köze az Empire V-nek az Euronixhoz?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2015.10.14. 10:35:25

mall.hu? egy tévéért 2x elmenni vadászni, hát....

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:35:38

@Manyecska: Már meghalt, de míg élt is kerülte az idiótákat.

Manyecska 2015.10.14. 10:35:52

@Troppauer_Hümér: Vélhetően magadból indulsz ki? Gumicsere hány mp nálad? :D

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 10:36:26

@Troppauer_Hümér: nemtom, de gyanús, hogy folyton állatpornóról regél. lásd még a "marha" címszónál.

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:39:17

@Manyecska: Nem én hányok ide kitalált faszokat-baszásokat-vemhességet hanem te.

Van külön téli-nyári garnitúrám!

Manyecska 2015.10.14. 10:46:09

@Troppauer_Hümér: téged is fizetnek hogy itt böfögj egész nap az idióta haverjaiddal?? :DD:O

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:48:09

@Manyecska: Napokig nem vagyok. Te vagy itt mindennap a képzelt állattartásoddal.

Manyecska 2015.10.14. 10:48:39

@atpijkamo: Mindig -ja , ez OFF- arra gombolok miért az én életvidám, belét is kidolgozó negyvenévesek fexenek a temetőben más meg egész nap itt tépi a pofáját:D..Nem lehetne fordítva, kezitcsókolom?

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 10:58:01

@Manyecska: Ezt hívják öngólnak. Naplopó picsa.

CID 2015.10.14. 11:00:41

@Manyecska: Egy törött lábujj miatt heparin? Atya gatya

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 11:02:52

@CID: Azt se hidd el amit kérdez!

CID 2015.10.14. 11:14:51

@Troppauer_Hümér: Én csak röhögök meg ámulok ;)

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 11:17:47

@CID: csak vigyázz, mert ha nem akarod megdugni akkor manyi beperel a bíróságon!!! :D

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 11:24:42

@AtiSnatch: Az b+, de rühelltem mikor minden kerrádióból ez gyött: www.youtube.com/watch?v=w15oWDh02K4

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.14. 11:24:48

@CID: Off. Mint jeleztem is. Teljesen irrelváns, személyeskedő-lejárató trollkodás, a pesti veszett denevérek miatt némi horror felhanggal, sok ultrahanggal és riadtdenevér-alfarhanggal.

CID 2015.10.14. 11:26:13

@Józsi, a migráns köcsög: És, mi van ha úgy daszom meg, hogy ne élvezze? Akkor erőszakért fog beperelni?:-[

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 11:29:37

@CID: Múltkor beperelte az ELMÜ-t, mert belenyúlt a konnektorba és nem baszta meg az áram!

CID 2015.10.14. 11:35:17

@Troppauer_Hümér: :DDDDDDD Igazán nem akarlak megsérteni, de milyen hülye lehetsz amikor iszol?

nemNewl 2015.10.14. 11:47:58

@Manyecska: Téged olvasva sokan gondolkodnak el ugyanezen, teljesen jogosan.... XDXDXDXD

Manyecska 2015.10.14. 12:00:23

Offolnék :D Az 1 dolog hogy a Pannon GSM -Teletál..küld két sms-t egyenlegrő, de miért kell hajnali négykor fenyegetőzni a Praktikum csomaggal??? :DD Vagy erről már volt ezer pószt?? Kéne még egy.

Manyecska 2015.10.14. 12:01:31

Glamour-vadászfelszerelés..XD :D

lcsaszar 2015.10.14. 12:01:57

"érdemes lenne a piros áruházban is megnézni, nevét nem mondhatja ki" - csak nem a Ni nevű áruházról volt szó?

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 12:02:45

@Manyecska: mér nem kérdezed meg a PÁÁÁÁRODAT?? biztosan örülne neki amíg a gipszedet simizi!

Manyecska 2015.10.14. 12:07:40

@Józsi, a migráns köcsög: te is inkább vele foglalkoznál ahelyett hogy itt cumizzátok nap mint nap egymást

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 12:11:20

@Manyecska: nekünk nincsen PÁÁÁÁRUNK!!!! se gipszelt lábunk! mesélj róla, milyen az? léééégysziiii!!

piroshangszóró 2015.10.14. 12:16:52

De legalább pár hónapon belül jöhet a mall.hu-s poszt, hogy nem veszik vissza a tv-t, miután átlóban megjelent rajta egy 5 cm széles szürke csík.

Manyecska 2015.10.14. 12:32:44

@Józsi, a migráns köcsög: én aszt hittem a fészbúkk csoportban mindenkinek gipszelt f.sza van olyan kömény csááávók ott ajánlgassák..

Manyecska 2015.10.14. 12:38:22

Glamúr napok míííí?:D Lesss otthon glamúr napok, beülök a kádba és véééégre lemosom a háromhetes retket, gombát, minyonokat a lábamról. És most mindenki képzeljen el maga elé egy citromot ami az én gipszemből nőtt, finnncsi,jó étvágyat az ebédhez. XDXD OFF

CID 2015.10.14. 12:39:38

@Manyecska: Azért a kapdbe, nem minden esetben cekcuális aktusra történő invitálást jelent :D

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 12:41:52

@Manyecska: és a PÁÁÁÁÁROOOOODNAK van-e fészbukkja? biztos tagaja valami gipszelős csoportnak, ugye? meg fotókat is küldhetnél már amin olyan cukikák vagytok. te a gipszelt lábaddal, ő meg a döglött tengerimalaccal a kezében, naplemente, fókafing....

hobbitroll 2015.10.14. 12:48:33

úgylátom ezt a labdát még senki nem csapta le

"...A happy end a történetben az, hogy a mall.hu oldalon ugyanezt a készüléket sikerült 74.990Ft-ért megvásárolni..."

Viszlát 1 hónap múlva. Amikor jön a kövi pószt, hogy nem kaptátok meg a TV-t, nem annyiért, bontott, sérült, nem múkodik, nincs garancia. Aki a mallhu-nál vásárol sikeres ember nem lehet :P

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 12:49:00

@batgirl: mostmér? már az is baj ha érdeklődöm manyi PPÁÁÁÁÁRJAAAAAA iránt? meg nem tudok betelni a büdö... izé a gipszelt lába gondolatával? pedig tényleg érdekel!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.10.14. 12:53:47

@Józsi, a migráns köcsög: dehogyis baj. Én elég elnéző vagyok mindenki elmebetegségével :)))

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 13:02:06

homár hildától szeretném megkérdezni, hogy nem-e lenne olyan kedves és szentelne naponta legalább egy posztot manyinak meg a PÁÁÁÁÁRJÁNAK? lehetne benne szó törött lábakról, penészes gipszekról, zárlatos vibrikről meg ilyesmikről. mottó: a kuponos baszás és a hazai jogrendszer viszonya randizni nem akaró férfiemberek esetében.

much manyi
so érdekes
such sztorik
wow.

CID 2015.10.14. 13:10:23

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Dehogy bántják, csak írígykednek mozgalmas életére, meg szeretnék tudni milyen anyagot szív :)

Hapsifüles a mezei nyúl 2015.10.14. 13:14:54

Gyerekek, a nyúlról van valami friss hír?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.10.14. 13:16:19

@Hapsifüles a mezei nyúl: szerintem ott fekszik a fa alatt a hörcsög mellett.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.14. 13:30:03

@CID: Irodalmi ismereteim alapján nem holmi élettelen anyag az, hanem élő testrész...

Józsi, a migráns köcsög 2015.10.14. 13:34:35

@CID: szerintem a szelek bánthatják szegényt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 13:49:41

@Józsi, a migráns köcsög: Nem én hozom a szabályokat, én csak szenvedek tőlük, illetve élvezem a társaságotokat. Több a jó, mint a rossz.

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ah, jó, hogy jössz, Mester! Volt itt egy margarin-vaj-kókuszzsír polémia, lehet, hogy hozzá akarod tenni szakértő véleményedet. (Nem olyan GVTI-s, hanem igazi.) Ha igen, ne felejts el mindenkit megszólítani, hogy kapjunk jelzést rola. Neet-et nem kell ekézni, azon már túlvagyunk.

homar.blog.hu/2015/10/12/hol_van_kata_minyonos_reggelizo_szettje

Létezik disznótej-vaj?

CID 2015.10.14. 13:52:57

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Lehet, meg kellene osztania Hildával, hátha kicsit ő is felpörögne.

@Józsi, a migráns köcsög: Már a szelek sem a régiek.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 13:55:50

@Komojtalan: @hobbitroll: @piroshangszóró: +

Én is várom a poszter mallhus posztyát mához egy hónapra.

CID 2015.10.14. 13:56:42

@atpijkamo: Ez a disznótejes vaj, nem volt túl elegáns. Ekkora labdát lecsapni nem ér pontot.

Troppauer_Hümér 2015.10.14. 14:27:03

@Józsi, a migráns köcsög: :DDDDD

Ezt elképzeltem a vonatkozó kutyás képbe beszerkesztve.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.14. 14:45:34

"A happy end a történetben az, hogy a mall.hu oldalon ugyanezt a készüléket sikerült 74.990Ft-ért megvásárolni, tehát ha nem is 20%-al olcsóbban, de az Euronicsnál mindenféleképpen jobb áron."
tehát ha kicsit előre gondolkodsz, simán egyszerűbben megvan :D Amgy az Euronics, az mi? Magamtól oda nem megyek... A pirosba se...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 14:48:58

@ColT: Euronics, Mediamarkt, Edigital, csak jókat tudok róluk mondani. Vevőszolgálat, garancia, minden működik náluk. A mallhuval nagyon vigyáznék.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.14. 15:34:04

@atpijkamo: Megpróbálom összeszedni:
- A margarinok többnyire olcsók. Olcsóbbak, mint a természetes állati zsírok és növényi olajok. Ezt részben bizonyos nagy zsírtartalmú, estenként sütésre használt és visszagyűjtött, tisztított sütőolajok és más élelmiszeripari melléktermékek (pl. vágóhídi hulladékok), részben víz és állományjavítók felhasználásával lehet elérni.
- Az állati zsírok drágábbak.
- (Gyengébbek kedvéért:) a zsírok (ide értve a növényi és átalakított zsíradékokat, olajokat is ún. triglicerid-zsírsavészterek. Az egyes növényi olajok és állati zsírok fizikai és kémiai tulajdonságit a benne lévő zsírsavak határozzák meg. Ezek lehetnek pl. rövid vagy hosszú szénláncúak (minél rövidebbek annál folyékonyabb a zsír), telítettek, egyszeresen vagy többszörösen telítetlenek és mesterségesen (valamilyen szervetlen sav hozzáfőzésével) telített ún. transz-zsírsavak. A sok telített és mesterségesen telített zsírsav szilárdabbá teszi a zsírt.
- Az első margarinokat a folyékony bálnazsír mesterséges telítésével készítették, a vaj pótlására, de azóta már sok grinpíszes lefolyt a Dunán. Gyors elterjedése miatt a skandináv államokban népbetegséggé vált az angolkór és a farkasvakság (D és A vitamin hiány), mert a korábban fogyasztott vaj sokat tartalmazott belőle.
- A telítetlen, különösen a hosszú szénláncú telítetlen zsírsavakat tartalmazó molekulák fel tudnak rakódni az erek falára, ezért sokáig azt hitték, hogy ezek bevitele a fő felelőse az érelmeszesedésnek. Kiderült, hogy ilyeneket a szervezet is képes termelni, és vegák, sőt bicsérdisták is szenvedhetnek érelmeszesedésben. Természetesen ritkábban, mert a máj által kiválasztott epesavak elsősorban azoknál tudnak a bélből felszívódni, akik kulturális vagy egészségügyi okok miatt kevés emészthetetlen rostot fogyasztanak, sokáig pang bennük a béltartalom (egyéb betegségeket, pl. daganatot is kiváltva).
- A zsírok közül kiemelkedően pozitív élettani értéke van a tengeri halak, a busa és a kukoricán hizlalt mangalica sertés zsírjának, a nem újrahasznosított tök-, szőlő-, olíva-, napraforgó- és kukoricaolajnak.
- A zsírok energiatartalma kb. négyszerese a keményítőnek, és közel duplája a fehérjének.
- Extrém zsírmentes diéta alatt két-három hét után idegrendszeri tünetek, alvási zavarok és neuraszténia jelentkezhet.
- A mesterségesen telített zsírok ártalmát korábban a transz-zsírsavak okozták, kb. ez évtől elvileg (!) nem tartalmazhatnak olyat. Az olajok szilárdítására más eljárást kellet kitalálni. A homárosok többsége által jól ismert sajtgyártási mellékterméket, a savóport oszlatják szét némi vegyipari segítséggel vízben és abban a szuszpenzióban emulgeálják a leggyakrabban más célra (már) nem alkalmas növényi olajokat - és vágóállatok feldolgozása során felhalmozódó állati zsíradékokat a juh- és marhafaggyútól a tyúk- és pulykazsírig. Tudomásom szerint ezek pont a legerősebb természetes érelmeszesítők.
- A konyhákról visszagyűjtött sütőolajok teljesen soha nem tisztíthatók meg az ún. policiklusos aromás szénhidrogénektől, azaz a belőlük készített margarinok ugyanúgy rákkeltőek, mint maguk az égetett olajok.
- A margarinkészítmények felhasználásával készített cukrász- és sütőipari termékek általában frissen egész jók, de kihűlve elveszítik jó tulajdonságaikat.
- A vaj összetétele nagyban függ a gyártástechnológiától és a tejelő állatok takarmányozásától. A kukoricadara lágyítja, az árpadara keményíti a vajat (ugyanígy az azt evő állatok zsírját is), a nyúlszapuka szénától sárga lesz a vaj. A házi, aludttejre feljött tejföl és az abból köpült vaj laktózmentes, az édes tejből szeparált tejszínből készített csak akkor, ha beoltják a tejszínt élőflórával és tejsavasan áterjed, mielőtt vajat készítenek belőle.
- Sütőzsíradékként a forráspont a lényeg, az étolajok többsége kb. 180°C-on, a sertészsír ~ 230°C-on forr. A forráspont fölött nem sokkal megindul egy hőbomlás is, amely során a fent említett rákkeltő anyagok keletkeznek, de nem jelentéktelen a bennük sütött morzsák hőbomlása és a nagy oxidáló felületen beinduló avasodás sem, amit csak fokoz az esetleges fém tárolóedény és a fény.
- A vaj esetén a forráspont változó, a túlhevítés során az edény aljára kiülnek a káros anyagok és a tetejére felemelkednek habként az avasodásra hajlamos összetevők. E két frakció eltávolításával készül a (folyékony) tartós vaj, avagy ghí.
- A kókuszzsírról nem sokat tudok, egedül az aggasztana, ha enném, hogy milyen higiénés körülmények között szárítják a koprát, amiből készül. Persze a kókuszreszeléknél sem lehet tudni, hogy mi hullott bele, amíg a napon száradt a kopra.

+ Disznótejből minden további nélkül lehet vajat készíteni, egy 150 kilós szoptatós koca a jelenleg alkalmazott max. 6 hetes szoptatási időszakban napi 15 liter tejet is simán lead (tízet azután is olyan másik 6 hétig), csak elég nehéz megoldani a higiénikus fejést, naponta legalább tízszer. Ha sikerülne üzemi méretekben, akkor sem vajat gyártanának belőle, hanem csecsemőtápszert...

shred 2015.10.14. 15:35:40

Hát én sem megyek plázának a közelébe sem Glamour-hétvégén, félelmetes az a tolongás, ami olyankor van.
Az viszont gáz, hogy ilyen össze-vissza módon neveznek be az üzletek az akciókkal. Olyan már ez, mint a Torkos csütörtökök, amikor a helyszínen derül ki, hogy az étteremben csak a bubis ásványvíz, meg a milánói borda volt féláron, meg egyébként is, minek zabálsz itt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:42:57

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ah, nagy figyelemmel és élvezettel olvastam. Köszi!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.14. 16:31:47

@atpijkamo: mostmár csak azt nem tudom hogy a házi tejből készült vaj mitől lesz automatikusan laktózmentes.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 16:33:11

@sugargiraffusplumps.: @Kitalátor (másként) gondolkodó: -t kérdezd, én a kérdést se értem.

Jegkoko 2015.10.14. 16:36:33

Ez a glamur napos dolog is olyan trendi dolog lett ezek szerint mint a vertikális videózás.
Jah olcsóbb a mall.hu nál, csak éppen nincsen rá hivatalos garancia, én olyan helyen tutira nem vennék semmit.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.14. 16:42:10

@atpijkamo: hát azt írta fentebb, én meg nem vágom az okát. meg azt, hogy a zsír kalóriatartalma közel kétszerese a fehérjének. holott nem közel duplája (vagyis kevesebb) hanem több mint a duplája. (4/9) bár ez csak szőrszálhasogatás, node ha tényeket írunk akkor írjunk tényeket. különben jön lencséspista oszt lesz nemulass.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:13:06

@Troppauer_Hümér: én meg az arról szóló posztokat.
Meg a bécsi adventelős, orinzsvéjszes írásokat is.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:16:17

@hobbitroll: bezony-bezony. Lesz még elutasított garancia nem rendeltetésszerű használat miatt poszt:)

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:17:59

@ColT: vagy, ha igen, szaténkesztyűben, eltartott kisujjal, miközben az inas eltakarít mindenkit az utamból.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:19:07

hozzáteszem, a helyes eljárás az árcédula lefotózása, vásárlók könyvébe történő bejegyzés lett volna, ha már.

Shopping 2015.10.14. 18:30:21

Gáz az egész kuponozás ahogy van.

Ha nincs rá pénzed ne vedd meg

ön itt áll 2015.10.14. 19:18:59

Ennyire naív vevők láttán ne csodálkozzunk, hogy ilyen maffióz boltok működnek. Méghogy a "másik eladó is segíteni próbált". Baszki, ezek alig várják, hogy valaki elkezdjen nézelődni, rögtön elkezdik megdumálni, bemásznak a bőre alá, elterelik minden féle kamu szöveggel a termék lényeges hátrányait, a kérdésre nem válaszolnak, hanem improvizálnak valami hülyeséget és nem hagynak nyugodtan nézelődni. Jutalékot kapnak minden vevőre tukmált, túlárazott fosra. És igen, mindent túláraznak és komoly ajánlat esetén megbeszélik a fő sarlatánnal, hogy mehet-e annyiért. De még úgy is drágább, mint az átlag.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 19:48:44

@ön itt áll: Rohatt boltos eladni akar. Hogy a holló egye ki a máját!

Új eladót vesznek fel egy nagy áruházba.
A főnök elmagyarázza neki:
- Az ember nem azzal csinál üzletet, amit a vevő akar, hanem azzal, amit
azon kívül elad neki. Rögtön megmutatom a következő vevőnél.
Bejön egy nő:
- Jó napot, egy speciális függönymosószert kérnék.
- Parancsoljon. És itt van hozzá egy flakon üvegtisztító.
- Minek az üvegtisztító?
- Ha már a függönyök tiszták, akkor az ablakoknak is ragyogniuk kell!
- Teljesen igaza van, köszönöm szépen!
A főnök a következő vevőt az újonchoz irányítja. Egy idő után a vevő
elmegy. A főnök kérdi az új fiút, mennyiért vásárolt az illető.
- 28 millió forintért - mondja a srác.
A főnök majdnem hanyatt esik a csodálkozástól.
- Mit vett?
- Két horgot akart venni, de én nagyobbakat ajánlottam neki, hátha
nagy halat fog. Ehhez azonban szükség volt erősebb zsinórokra és
nagyobb botokra. A nagy hal nem fér be egy kis haltartóba, ezért adtam
neki egy vízbe merülőt. A felszerelés természetesen nem fért el az ő
régi csónakjában, ezért bemutattam neki a legújabb motoros
kishajónkat. Ezzel csak az volt a probléma, hogy az autója nem bírta
volna el a hajót. Szerencsére eszembe jutott az a Jeep, amit a múlt
héten kaptunk.
A főnök teljesen elhűlve kérdezi:
- És mindez úgy kezdődött, hogy két horgot akart venni?
- Hát, tulajdonképpen ő csak tampont akart a feleségének de mondtam
neki, ha már úgyis el van baszva a hétvégéje, menjen inkább horgászni.

ön itt áll 2015.10.14. 20:45:43

@atpijkamo: Beavis és Butthead volt ebben a mester:
Nézelődtek a boltban, eléjük állt egy eladó: jó napot! Miben segíthetek?
Őőő...pl. mondjuk félreáĺhatnál az utamból..

Vadászbaszó nyúl 2015.10.15. 00:37:43

Kisminkeltek egy mosogatógépet?

Bicikliző medve 2015.10.15. 07:50:24

Nem úgy van, hogy glamúros tévét csak az Aldiból?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.15. 08:55:43

@sugargiraffusplumps.: Nem automatikusan lesz. Ha a házi tejet szeparártorba (egyfajta spéci folyadékcentrifuga) töltöd, annak a tejszínéből nem lesz laktózmentes a vaj, csak akkor, ha a tej esik át hűtés nélkül tejsavas erjedésen, és lesz belőle aludttej (városiaknak élőflórás natúr joghurt), aminek a tetejére felemelkedik szépen lassan a tejföl, azaz a savanyú tejszín, amiből szintén kierjedt a tejcukor.
Megjegyzem, hogy joghurtot is készítenek tejsavas erjedés nélkül, sav (és általában valamilyen kőolajszármazék, azaz aroma, színanyag, állományjavító, csomósodásgátló, alvadásgátló, tartósító stb.) hozzáadásával, így az sem laktózmentes.

sulamith 2015.10.15. 09:24:39

Velem ugyenez történt a Glamour-napokon az egyik pécsi Euronics üzletben. Az Euronics kuponja szerint 20% kedvezmény jár a kuponon meghatározott márkájú termékek közül az üzletben megjelölt termékekre. Én egy, az akcióban meghatározott típusú és az áruházban is Glamour kuponnal megjelölt gyümöcsaszalót szerettem volna venni. Csakhogy a Glamour kupon alatti árcetlin 10% kedvezmény szerepelt a 20% helyett. Természetesen jeleztem az eladónak, hogy ezt nem tudom elfogadni, erre ő a pénztárhoz küldött, ott reklamáljak. Itt előkerült vélhetőleg az üzletvezető, aki véletlenül sem mutatkozott be, és olyan hangulatot keltett az eladótársasi és a többi vásárló előtt (ostoba, értetlen, filléreskedő, hülye vevő), hogy ők nem hibáztak, ezért az aggályoskodásért én érezzem kellemetlen helyzetben magam. Próbált megalázni, lejáratni, hülyének nézni, mindezt jó hangosan. Közölte, hogy az általam megvásárolni kívánt termékre a Glamour-kedvezmény márpedig 10%. Náluk ilyen a Glamour - kedvezmény Na, ekkor lett elegem belőlük és rendet raktam. Közöltem a hangadó eladóval, hogy
1.) teljes áron is megvenném a terméket, ha nem jelölték volna meg a Glamour-kuponnal,
2.) így viszont kötelesek az eredeti árhoz képest 20%-kal kevesebbért eladni,
3.) 10 %-kal kevesebbért nem adhatják Glamour-akcióban,
4.) kérem a panaszkönyvet.
Innen persze folytatódott az alázásom, de már nem érdekelt. Elmondtam azt is, hogy rendre ilyen simliskedéseket tapasztalok ebben az üzletben, annyiért adnak mindent, amennyiért akarnak, annak adnak kedvezményt, akinek akarnak, úgyhogy elegem van belőlük egy életre. Az üzletvezető-féle ekkor - nagylelkűségét kiemelve, hangsúlyozva, hogy nem szeretné, hogy "roszz szájízzel távozzak" az üzeltből - felajánlotta, hogy odaadja csak nekem a terméket 20%-os kedvezménnyel. Úgy jött ki, mintha megszánt volna engem, megdobott 1-2 ezer forinttal, persze ezt nem lehetne, ezért igazoló jelentést kell küldenie a központba. Törekedett minden áron erkölcsi fölénnyel kikerülni ebből a védhetetlen helyzetből.
Búcsúzóul azért közöltem vele, csak az általuk vélhetően nem ismert magyar nyelv szabályait kellene alkalmazni, ha ilyen üzletpolitikát vallanak. Felajánlottam ehhez - látva a tehetetlenséget - a segítségemet is. Elmondta, ha az lenne a kuponon, hogy a kedvezmény a megjelölt termékeken szereplő, de maximálisan 20% mértékig terjed, árulhatták volna 10%-os kedvezménnyel a terméket. Gondolhatja mindenki, milyen hálás volt a tájékoztatásért. Az Euronicsban többet nem vásárolok. Az intelligencia, a jómodor és a tisztességes üzletpolitika terén komoly kihívásokkal küszködnek. Nektek sem ajánlom őket.

joska61 2015.10.15. 09:25:12

mall.hu viral reklám. Lapozzunk :-)

melaena 2015.10.15. 13:35:40

@Komojtalan:
A szurkeimport szinte mindig be van biztositva jogilag.
Kulonben a konkurencia azonnal rad kuldene az orszag osszes hatosagat.

Azt mondjuk nem ertem,miert igy csinaltak .
Aktiv,nem kifuto muszaki cikket nyilvan nem fognak 20% kedvezmennyel adni,mert az atlagos haszonkulcs 10% alatt van,es abbol meg lejon az uzlet osszes koltsege.

De akkor mar nem lenne egyszerubb kizarolag a kifuto,utolso darab,enyheny serult stb cuccokra rakni a matricat?
Minek ez a szarragas?

Xezs 2015.10.16. 01:49:12

Eleve marhaság. SEHOL sincs 20%-kal olcsóbban semmi, máskülönben beszerzési ár alá mennének az eladásával. Egy tévét meg pláne minek ennyire leárazni, az fél év múlva is tévé lesz. Ruhaboltok kirakatán is állandó jelleggel kint van hogy 70%-os kedvezmény meg hasonló barom számok. Ki hiszi ezt el?
süti beállítások módosítása