Tékozló Homár

Valami furcsa van a Pilvaker-jegyekkel

2016.02.25. 11:00 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-02-24_15_05_14.png

A március 15-ét forradalmi rap és slam poetry szavalóversennyel köszöntő Pilvaker 2012-ben még félunderground rendezvényként indult a VAM Designból, aztán 2 évvel később már az Erkel Színházba belenőve került megrendezésre. Az ideire meg már csak egy nagyon furcsa jegyárusítási előjáték után lehet jegyeket kapni - 10x-es áron a Jófogáson.

Üdvözletem!

Röviden leírom a történetem.

Redbull pilvaket előadásra szerettem volna jegyet venni. Hetek óta vártam, mikor kezdik árusítani. Végre 19.-én pénteken a jegyiroda tudatta internetes oldalán, hogy hétfőn feb.22.-én reggel 9:00-tól kezdik értékesíteni a nagy érdeklődésre való tekintettel csak személyesen lehet vásárolni és vélhetőleg hamar, 1-2 órán belül eladják az összes jegyet. A jegyek ára 1800.-Ft +300.- Ft közvetítői díj...

Hétfőn időben elindultam jegyirodába, gondoltam villamosrol leszálva 8:33-kor megnézem az oldalukon a pontos címet, meglepve látom a kiírást: minden jegy elkelt!

12442778_1122393937793314_1447778261_n_1.jpgMég aznap este rákerestem a rendezvény facebook oldalára, látom a 200 csalódott bejegyzést: más is így járt. Mire a 201.kommentelő röviden tudatta az amúgy 2100 körüli jegyet a jófogáson 13.000, 15.000, 17.000 Forintért árulják.

12421800_1122393957793312_445700835_n.jpg

Hozzászokhattunk, hogy minden rendezvényen felbukkannak a jegyüzérek, de, hogy intézményesítve legyen és a hivatalos pénztárnyitás elött egy órával az összes jegyet eladják, amit alig pár óra múlva 8x-os áron adnak, ez így elég aggájos, és bár nem vagyok jogász, nekem a benfentes kereskedelem jutott eszembe...

 UPDATE febr.26. 11:21

A posztot néhány kérdés kíséretében elküldtük a szervezőknek és a fenti jegyirodának is. Választ egyelőre a Red Bulltól kaptunk:

Kedves Homár Hilda,

Cégünk a Red Bull hivatalos oldalain feltüntetett információkért tud csak felelősséget vállalni, ahol biztosan Február 22. 8.00 órás jegyértékesítési kezdet volt feltüntetve.

Hivatalos jegyértékesítő partnerünk a Ticketpro jegyiroda. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az ő hálózatukon keresztül történt az értékesítés reggel 8.00 órától.

Más jegyértékesítő felületekre, valamint a Ticketpro hálózatán keresztül megvásárolt jegyek utóéletére nincs ráhatásunk, illetve más oldalakon kommunikált információért felelősséget nem vállalunk.

Üdvözlettel,

UPDATE 2. febr. 26.

Megjött a Jegyáruház válasza is. Tisztult a kép.

Tisztelt Homár!

Megkeresését köszönjük!

Cégünk, a Jegyáruház Kft., mint viszonteladó jegyiroda értékesít belépőjegyeket az országos on-line rendszereken elérhető rendezvényekre. A programok (mint pl. a Pilvaker) szervezésében nem veszünk részt, a főszervezőkkel nem állunk kapcsolatban (ahogy ez jegyirodák esetében lenni szokott). Saját internetes oldalunkon a saját nevünkben kommunikálunk (soha nem is állítunk mást), erre utal a blogbejegyzésben lévő képen olvasható szöveg is: „Jegyvásárlás cégünktől …   2016. február 22-én (hétfőn) 9 órától.” Tehát február 22-én irodáinkat a megszokottól eltérően korábban nyitottuk. Előre jeleztük azt is, hogy házhozszállítást erre a rendezvényre cégünk nem tud majd vállalni.

Csakhogy az előrehozott nyitás is kevésnek bizonyult, ugyanis a főszervező (ahogy azt a rendezvény hivatalos oldalán, a redbull.pilvaker.hu oldalon jelezte is) az on-line értékesítést 8 órakor indította (valamint a Ticketpro országos jegyirodai hálózatában is ekkortól vált elérhetővé a rendezvény, ahogy a hivatalos oldalon ez is szerepelt), és a hatalmas érdeklődés miatt nagyon gyorsan elfogytak a jegyek (jobbára a bankkártyás fizetési felületen), mire tehát kinyitottunk, addigra gyakorlatilag nem volt mit értékesíteni. Igyekeztünk mindenkit a lehető leggyorsabban értesíteni a helyzetről, így internetes- és Facebook oldalunkra is kiírtuk, hogy minden jegy elkelt. Kollégáink mindezek ellenére sok sorban álló vásárlónak tudtak belépőket nyomtatni, leginkább az on-line rendszer sajátosságai miatt (röviden: a kosárba tett, de ki nem fizetett jegyek bizonyos idő után visszakerülnek a grafikus felületbe, tehát újra elérhetővé válnak).

Fontos jeleznem azt is, hogy internetes oldalunkon folyamatosan olvasható volt, hogy egy cégünktől független vásárlási felületen is lehetőség lesz (egy link segítségével) belépővásárlásra, csak általában az érdeklődők nem minden részletre kiterjedően olvasták át a közölt információkat. Az említett link pedig február 22-én reggeltől elérhető volt oldalunkon, sokan éltek is ezzel a vásárlási lehetőséggel.

Továbbá (ahogy szintén látszik a blogbejegyzés képén) erős kiemeléssel (pirossal szedve) folyamatosan ki volt írva internetes felületünkön az is, hogy: „Belépőket csak az országos készlet erejéig tudunk majd biztosítani…”  stb. Az országos készlet pedig még a vártnál is jóval hamarabb elfogyott.

Kiegészítésképpen jelezném, hogy mindössze kb. 3.600 darab jegy volt vásárolható a két előadásra (előadásonként kb. 1.800), tehát rendkívül kevés (a Papp László Sportarénába pl. hozzávetőlegesen 15-20 ezren férnek be a nézőtér kialakításától függően). Sokkal nagyobb rendezvények is teltházassá váltak már ennél lényegesen rövidebb idő alatt (külföldön nem egyszer előfordul, hogy 30-40 ezer jegy szó szerint pillanatok alatt elfogy), igaz, Magyarországon ez még viszonylag ritka, de közel sem egyedülálló jelenség.  Nem is olyan régen, a Magyarország-Románia labdarúgó EB selejtező mérkőzés értékesítésekor is hasonló dolog történt, annyi különbséggel, hogy ott az értékesítési rendszer bár látszólag teljesen „lefagyott” (az országos jegyirodai hálózat gyakorlatilag egyáltalán nem fért hozzá a rendszerhez), a rendelkezésre álló 20.000 jegy azonban mégis néhány óra alatt elfogyott…Ezt sem értették azok, akik nem jutottak jegyhez, de mégis megtörtént, a felzúdulás azonban lényegesen kisebb volt (vagy kisebbnek tűnt) akkor, ami véleményem szerint arra vezethető vissza, hogy a Pilvaker iránt érdeklődők az életkori sajátosságaikból következően hamarabb, élesebben és „hangosabban” (de nem minden esetben átgondoltan) adják a világ tudtára „fájdalmukat”, melyhez nagy segítséget nyújt az internet.

Természetesen emberileg teljesen megértjük, hogy nehéz feldolgozni: a hőn áhított eseményre a rendezvényhelyszín befogadóképességéhez viszonyítva minden várakozást felülmúlóan hatalmas érdeklődés miatt a látszat szerint csak nagyon kevesek juthattak jegyhez, arra sokaknak minden erőfeszítés ellenére sem sikerült belépőket szerezni, emiatt pedig a csalódott tömegnek jól esik kitöltenie a mérgét bárkin, aki a látókörébe kerül. Sajnos azonban 3.600 férőhelyre nem lehet több tízezer embert beengedni, így bármennyire is sajnáljuk azokat, akik nem élőben tekinthetik meg az előadást, de a rendezvényhelyszín befogadóképessége minden esetben korlátozott, s jelen esetben lényegesen többen szorultak ki a programról, mint ahányan bejutottak arra…

Egyéb kérdésekben (pl. lesznek-e új időpontok, esetleg jövőre több előadással számolhatunk-e, vagy terveznek-e valamilyen fellépést a „jegyüzérekkel” szemben stb.) csak a Pilvaker főszervezője illetékes, akivel (még egyszer hangsúlyozom) semmilyen kapcsolatban sem állunk.

Üdvözlettel:

Bódi Gergő
Jegyáruház Jegyiroda

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2016.02.25. 11:04:14

Nem kell megvenni és akkor nem lesz piaca az üzéreknek. A Madonna koncert jegyei is pillanatok alatt elfogytak, aztán 1 órával később 8-10-15 x-es áron már árulták is az aukciós oldalakon. A koncert napján ezek a jegyek a jegyüzéreknél -30%-al voltak olcsóbbak, mint az eredeti ár. Mert senki sem hülye, ergó ennyiért nem vette meg, a jegyűzér meg bukott egy valag lovét.

Terézágyú 2016.02.25. 11:05:25

"ez így elég aggájos, és bár nem vagyok jogász"

AggáJos?... hát, attól még lehetnél jogász...

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 11:14:08

"forradalmi rap és slam poetry szavalóversennyel köszöntő Pilvaker 2012-ben még félunderground rendezvényként indult a VAM Designból"

Ezt le tudná valaki fordítani magyarra, hogy az ötvenen felüliek is megértsék?

huncut_kata 2016.02.25. 11:15:20

Hát ha már ott voltál a jegyirodásnál, oda kellett volna menni és venni személyesen, lehet csak elszabták az oldalukat. Ne higgy sose egy internetes felületnek, ha jegyeladásról van szó, mert jegy akadhat még bárhol.

sáros_tehén 2016.02.25. 11:17:26

És bementél az irodába ha már ott voltál? Volt jegy? Ha nem mentél be miért nem? Szóban is meg lehetett volna kérdezni ezeket..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 11:18:53

@atpijkamo129: lenyalt hajú gerincferdüléses fiúk betépve mondanak verset, majd hazatekernek a fixijükön. (Fixi: korábban bicikli néven futott)

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.02.25. 11:20:09

Valakik a jegyirodánál nagyon éhesek voltak. Egy feljelentést megérne.
Különben meg ne vedd meg posztoló, majd a hepaj napján megkapod te még 1500 forintért is, mert azért nem akkora dobás ez a Pilvaker rendezvény, hogy megérjen bárkinek is 15 ezer forintot.

Manus81 2016.02.25. 11:24:24

@Terézágyú: És jönnek a helyesírás ellenőrző programocskák. :) Ne haragudj, nekem sikerült a mondandóját értelmeznem a kis helyesírási baki ellenére is. Neked biztosan nem sikerült, ez lehet az oka annak hogy érdemben nem reagáltál segítőkész hozzászólással.

Manus81 2016.02.25. 11:37:24

@Terézágyú: Nem volt szándékomban hozzászólni, csak szoktam olvasni a bejegyzéseket, és már felfigyeltem rá hogy érdemben a témát illetően sose adsz konkrét tanácsot. Ahogy az ember olvassa a hozzászólásaidat, rendre az látható hogy a helyesírás vadászat az megy, a segítő tanácsok azok hiányoznak a hozzászólásaidból. Mire jó ez? Jobb a lelkednek a szapulás, kötözködés? És csodálkozás és panaszkodás van a posztok színvonalát illetően. Hát a hozzászólásokkal is akad bőven probléma. Ki kéne már nőni hogy felületesen látod a posztokat, van a helyesíráson kívül egyéb tartalmuk is. Ismétlem, a te viselkedésed miatt teszem fel a kérdést hogy mire jó az amit csinálsz, és mi a célod vele?

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 11:40:04

@Manus81: Igen, a diszlexiásoknak könnyű. Ti összeolvasátok a szavakat, és próbáltok valami értelmeset kisakkozni belőle, a helyesírás nem segít rajtatok. Gartulálok, hogy sikerült! De mi, akik értően és gyorsan olvasunk, megakadunk ilyen kis értelmetlenségeken.

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 11:41:22

@Manus81: "konkrét tanácsot"

Maifasz konkrét tanácsot lehet adni így utólag? Ha már odamegy, menjen be és kérdezze meg!

Terézágyú 2016.02.25. 12:02:50

@Manus81:
"Nem volt szándékomban hozzászólni"

Talán jobb lett volna megmaradni ennél a szándéknál...

Egyébként a kérdésedre válaszolva: az a baj, hogy tisztességgel elvégeztem a nyolc általánost. Aztán a gimnázium már nem sikerült valami fényesen, de azért az érettségim is megvan. Bizonyára én vagyok túl képzett s emiatt szúrok ki ilyen hibát, és túl igényes is, hogy szóváteszem - ha már ez a rosszul leírt szó is meg fog maradni a neten örök időkig...

Manus81 2016.02.25. 12:03:07

@atpijkamo129: Én csupán feltettem egy kérdést hogy mire is jó ez a magatartás? Ha már betegséget feltételezel rólam, had feltételezzek "rólatok" én is valamit. Feltételezhetően ilyen a neveltetésetek, vagy a korotokból fakadóan, esetleg nem volt gyerekszobátok, miatt tudtok csak hibát keresni az embertársaitokban, mivel így tudtok sikerélményt produkálni.
"Ha már odamegy, menjen be és kérdezze meg! " nem ezzel volt a bajom, persze lehet hogy nem tudtad értelmezni a támadási pont keresése közben, hanem hogy a helyesírási baki miatt komolyan nem tudtad értelmezni a poszt lényegét? Bár ahogy nézem neked sikerült értelmezni, csak könnyebb a lelkednek ha kitombolhatod magad a helyesírási hibán amit vétett, így máris kiváltotta belőled a minősítő viselkedést a hozzászólásod eme szerzeménye.
" Igen, a diszlexiásoknak könnyű. Ti összeolvasátok a szavakat, és próbáltok valami értelmeset kisakkozni belőle, a helyesírás nem segít rajtatok." Na itt értettem meg hogy neked mi a célod a hozzászólásaiddal. lényegében annyira bántó volt hogy feltettem egy kérdést a viselkedésetekkel kapcsolatban, ami feltehetőleg negatívan érintett, és lehet hogy érezhető volt hogy tényleg lehet igazság a mondandóban, így azonnal elkezdtél betegnek nyilvánítani, ami megnyugtatlak nem vagyok. Arra viszont máris jó volt hogy jól kirajzolódjon egy kép rólad hogy milyen ember is vagy. tipikusan a névtelenség erejét kihasználva támadsz, betegnek nevezel úgy hogy nem is ismersz. Ezt csupán azért jegyeztem meg, mivel ha neked ez normális emberi viselkedés fogalma, akkor én is így ismeretlenként jegyzem meg hogy milyen személyiséget mutatsz magadról! De engedd meg hogy részemről lezártak tekintsem a dolgot mert meddő vita lenne ahogy nézem a hozzászólásodat. Nem lennél képes feldolgozni ha véletlenül megszól valaki érte hogy jobban esik a kötözködés a csendben maradás helyett, ha már érdemben nem tudsz a témához szólni. köszönöm a kimerítő célratörő válaszod, meg az ezt követőt is, akármi lesz a tartalma.

cmx85s 2016.02.25. 12:03:28

A Vaterán pl. tényleg eladtak 2 db jegyet 19 ezerért... Nem hittem volna!

Honeyy 2016.02.25. 12:04:15

@sugargiraffusplumps.: tökéletesen egyetértek Veled, kivéve, h a fixi egy bizonyos kerékpárfajta (örökhajtós) és nem az összesre használják. Legalábbis aki látott már ilyet életében.

cmx85s 2016.02.25. 12:07:51

Így már értem, hogy pillanatok alatt fogyott el, de az a hülye, aki ennyiért is megveszi, persze, hogy dolgoznak a jegyüzérek. Jó lenne, ha az emberekben lenne annyi önérzet, hogy kimondják: akkor inkább nem megyek! Vagy: Ennyit nem ér meg!
Akkor szegény jegyüzérek pár ilyen félresikerült tranzakció után kénytelenek lennének bezárni a boltot.
Utópia? Nem, csak azt akartam kifejezni, hogy a vevők maguk tartják fent ezt a rendszert.

Leone_510 2016.02.25. 12:20:59

esélyes hogy példát vettek , hogy miképp kell búsás hasznot termelni saját zsebbe, hogy kikről vettek példát az házi feladat :)

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.25. 12:24:52

Gondolom az egész teljesen legális, semmi hibát nem találna benne a fogyvéd...

Peetee 2016.02.25. 13:21:14

A jegyértékesítő tulajdonosának szőke macáját kellene megkérdezni, mert valószínűleg annak a pics**nak a gyúrós kisöccse kapta meg a jegyeket, hogy csináljon belőle zsebpénzt.

igazi hős 2016.02.25. 13:27:29

@sugargiraffusplumps.: "Fixi: korábban bicikli néven futott" Nem, te az ss-re (nem a németre, hanem a single-speedre) gondolsz. A fixi az örökhajtós, amiből csak gyerekbicikli volt.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 13:28:53

@igazi hős: tényleg leginkábbis gyerekbicikli volt, igazad van. @Honeyy: neked is!

igazi hős 2016.02.25. 13:30:46

@atpijkamo129: "De mi, akik értően és gyorsan olvasunk, megakadunk ilyen kis értelmetlenségeken. " Bocs, ha egy j-ly cserén megakadsz (amitől egyáltalán nem értelmetlenebb a mondat, csak lehet rajta náculni és saját okosságunkat mutogatni), akkor az értő olvasásról igazán nem kéne írnod.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 13:46:31

@atpijkamo129:

t deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae... the rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm... Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 13:48:44

@sugargiraffusplumps.: ha nem érted így a szöveget, akkor abból logikusan csak annyi következik, hogy nem vagy ember. :D

Terézágyú 2016.02.25. 13:54:27

@igazi hős:
"Bocs, ha egy j-ly cserén megakadsz (amitől egyáltalán nem értelmetlenebb a mondat, csak lehet rajta náculni és saját okosságunkat mutogatni)"

Ezt én írtam, nem atpijkamo :) Ne őt szidd.

De örülök, hogy ezek szerint ennyire okos vagyok, hogy tudom hogyan kell leírni az aggályos szót.

Netuddki. 2016.02.25. 13:56:40

@atpijkamo129: Ha 20ezret fizetnének SE mennék el ilyenre...

halaloszto 2016.02.25. 14:23:10

@atpijkamo129: ilyen fordításban segítségkérés egy tízévestől még elfogadható. De egy ötvenestől? A húst fel tudod egyedül vágni?

halaloszto 2016.02.25. 14:25:31

@cmx85s: ha nem lenne aki megveszi tizenezerért, akkor bebuknák az üzérek. de úgy tűnik megveszik ennyiért. akkor viszont egyetlen valaki hibázott: aki rosszul árazta be a rendezvényt.

Mérgező Hulladék 2016.02.25. 14:25:43

@cmx85s: ez igaz, de ha az adott esemény szervezőjét nem zavarja, hogy más rakja el helyette a pénz nagy részét, hát lelke rajta. Persze az is lehet, hogy valami más van a dolog mögött (pl. valakinek le kell adnia a hivatalos jegybevétel bizonyos százalékát), ezért trükköznek.

Mérgező Hulladék 2016.02.25. 14:27:51

@sugargiraffusplumps.: 'iprmoetnt' ezt az egyet nem tudtam elolvasni :D

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.02.25. 14:31:56

@Mérgező Hulladék: mert az rosszul van írva, important akar lenni, csak egy e csúszott az a helyére. Azaz mégsem igaz, hogy elég csak a szélső betűknek a helyén lenni :D.

Ádám 2016.02.25. 14:34:25

Valszeg a kopasz fradisták felvásárolták... előled IS! :)

PITTA 2016.02.25. 14:35:00

@sugargiraffusplumps.: A fixi az áttétel nélküli, fix hajtásos kerékpár. Ha forog a kerék, forog a pedáltengely is. :-)

PITTA 2016.02.25. 14:36:10

@atpijkamo129: Hát javasolt a youtube-on rákeresést, ezt így nehéz szavakba foglalni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 14:39:05

@borso: Az összes többi komment felesleges. Gratulálok!
(Komolyan!)

shred 2016.02.25. 14:49:57

Nyelvtannáciknak még egyszer: a magyar helyesírás szabálygyűjteménye egy ajánlás, és mindenki maga dönti el, milyen mértékben él ezzel az ajánlással. Nyilván megkönnyíti a szöveg megértését, ha a megszokott írásmódot használjuk, de semmi esetre sem kötelező érvényű.

iattilagy 2016.02.25. 14:51:39

@PITTA: A pedáltengely sosemforog :) Az a középtengely...

PITTA 2016.02.25. 14:53:30

@iattilagy: Ott a pont! :-) köszi a korrekciót...

Richard Xenos 2016.02.25. 14:57:50

@cmx85s: Pontosan. Vegyék csak meg, ha ennyire el kell menni. ha van rá pénz... Nem értem én sem, miért nem lehet azt mondani, hogy hát, akkor nem. Ennyi.

Ádám 2016.02.25. 14:59:06

helga kiír nektek egy komoly kulthúrális anomáliát, ti buzik meg a drótszamár tekergetési technikáiról pofáztok...

disznóknak, gyöngyöt még csak csak, de kuthúrát!?!

Richard Xenos 2016.02.25. 15:01:04

@shred: Nem. Persze, hogy nem.
Írhatjuk ezt is: Ez értelmes magyar szöveg.
Meg ezt is: aojkur irwo riogwoi ioutr jvoreip.
Csak meg kell egyeznie abban az összes írástudónak, hogy az utóbbi is ugyanazt jelenti, mint az előbbi. Hiszen 3*2 lehet 6 is, meg 3246 is, utóvégre mit számít. Inkább meg kellene tanulni írni és olvasni, nem kifogásokat keresni, hogy miért nem megy.

Richard Xenos 2016.02.25. 15:02:19

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Teljesen mindegy. Valami kis drogos buzigyerek.

Ádám 2016.02.25. 15:09:34

pilvaker helyett ma este menjetek az anker't Paulay u. 33.-ba , SPECTROOM ,ingyéééé!

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.25. 15:15:47

Mi a gond?
Újabb elem merült fel az állítólag lezárt kommunizmusból.

Ahelyett, hogy örülnétek, hogy vitya nem meséli, hanem szemlélteti a kommunizmus módszereit és eszmeiségét, óbégattok mindenért.
Ne aggódjatok, Recsk 2.0 nulla is meg lesz nyitva, majd mennek értetek kubatov elvtárs kopaszai a Pobeda 2.0 tip. begyűjtőautóval. A lista már megvan, mindenki szerepel rajta, akit a fideszférgek nem látnak az esti orbánseggnyalásánál maguk mellett tülekedni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 15:23:20

@Richard Xenos: Köszönöm. Tartok tőle, hogy ez így nem kellően polkorrekt...

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.25. 15:28:19

@Kitalátor (másként) gondolkodó:

Az utóbbi. A pofádban keresd, oda ment. Ha ügyesen nyelsz, a mai gyógyszeredet már nem kell bevenned.

Ádám 2016.02.25. 15:47:16

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A náci ivadék múltad okán játszhatsz majd benne!:):D

Küldj majd 6 tisztelet jegyet.:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 15:50:08

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Megnyugszik a beteg! Megint elektrosokkot akar?

@Ádám: Csak az anyósaidat küldenéd?

Ádám 2016.02.25. 15:53:22

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A nejeimet! Addigra itt IS hivatalos lesz!:)

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 16:04:16

@shred: @igazi hős: @Manus81: Megtisztelem embertársamat / blog olvasómat, hogy magyarul írok. Van, aki ezt nem akarja, vagy nem tudja megtenni. Aki pedig szívesen olvas értelmetlen zagyvaságokat, annak baj van a fejével.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 16:27:06

@atpijkamo129: No ezért le leszel te is nácizva/ fideszesezve - mintha a többi oldalon csupa analfabéta lenne. Pont ma reggel beszéltünk róla, hogy milyen csodálatosan szépen beszél és milyen remekül fogalmaz Lendvai Ildikó néni, és még a botox szem cseszte szét a mimikai izmait, úgyhogy rendkívül pontosan, precízen ejti a hangokat. Egy mai divatú kereskedelmi rádióba vagy tévébe sem férne be, mert azoknál kötelező a pongyola fogalmazás és a beszédhiba.
Komolyan mondom, hiába tudtam, hogy szemérmetlenül hazudik, de jó volt hallgatni, különösen a legtöbb, mostanában nyilatkozó álcivilhez és politikushoz képest!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 16:31:10

@Ádám: A vertikális poligámia és poliandria ma is gyakorlat, egyetlen korlátja az, hogy egy férfiember technikailag nem tud csak négyszer-ötször nősülni, már ha gyereket is tud csinálni. A hajléktalanokhoz ugyanis nem szoktak hozzámenni, négy válás meg gyakorlatilag hajléktalanságot jelent, ha nem dollármilliárdos valaki. Néha akkor is. Nem véletlenül mondott le a korábbi feleségei sikongásáról VIII. Henrik sem.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.02.25. 16:34:32

"forradalmi rap és slam poetry szavalóversennyel"

Akkor se mennék el ha ők fizetnének 15 ezret. Magasértelmiségi hunczutschag lehet ez rozéfröccsöző, magassszárú Converst és nyáron is sálat hordó szakállas fiúcskáknak.

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 16:37:36

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Lendvai Lilithet becsülöm, hogy nem lopta szét magát, egy gangos bérházban lakik. Persze a nemtolvajlás szükséges, de nem elégséges a mennybemenetelhez. Én kikapcsolom, bármelyik politikus beszél, mert fájdalom hallgatni a hazudozást.

A Drágabolgárúrral vagyok felemás viszonyban, felkészült, nagy tudása van, jól fogalmaz, jó hallgatni, és nagyon ritkán, de szemérmetlenül hazudik.

A múltkor belenéztem az M1 híradóba. Egy időutazás élményem volt, vissza a kádárkorba. Akkor pont ilyen volt egy híradó: érdektelen, minden rendben van, töretlenül fejlődünk, minden negatívum mélyen el van hallgatva.

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 16:40:34

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "kereskedelmi rádióba vagy tévébe"

A TV2-ben a trutymó meg a butacsaj a "kockásinges divatról" értekeztek, a tanárlázadást egy szóval nem érintették. A helyükben ott süllyedtem volna el a szégyentől.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.25. 16:57:57

@Kitalátor (másként) gondolkodó:

Ne aggódj, holnap is a tiéd lesz. Pofádat nagyra tátod és megy a matéria...

szamaritánus 2016.02.25. 17:24:54

a posztoló helyesírása is elég aggáJos

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 18:11:14

@Terézágyú: "rosszul leírt szó"

Nem az a kis baki a baj, az akár lehet pillnatnyi áramszünet, velem is előfordult már. Inkább az a baj, hogy a poszterből kontrollálatlanul jönnek ki a szavak, ahol épp levegőt vesz, odabasz egy vesszőt, első olvasásra zagyvaság az egész.

gabors 2016.02.25. 18:17:50

@sugargiraffusplumps.: semmi gondom nem volt elolvasni es megerteni egyedul ebben akadtam el egy pillanatra "rset" de ehhez azert kozepfoku angol talan meg nem eleg ...

kamushamus 2016.02.25. 20:15:44

A magyar heJesírás szabáJgyűLYteménye egy aLyánlás????
Bakker. Lemaradtam valamiről az elmúlt évtizedekben? :O :D

Tomasz_a_gozmozdony 2016.02.25. 20:30:52

Durva, hogy ezert a szarert valaki akar 2100 forintot is ad, nemhogy 20ezret...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.02.25. 21:16:21

@sarostehen_: Ha meg bement volna, akkor azért kapnátok le a húsz körméről habzó pofával, hogy minek ment be, hiszen világosan le volt írva, hogy elfogyott...
Sapka van?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.26. 09:30:33

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: "Álmodj, királylány!" De te ne légy öngyilkos! Még megijeszt valami ártatlan embert a rusnya tetemed.

Szubrina 2016.02.28. 09:45:51

A jegyiroda próbálja kimagyarázni a bennfentes kereskedelmét, de nem tudja, az kevés ahhoz, hogy ledegradálja a panaszkodó művészi ízlését. Nem ez a téma, hanem az, hogy ha ki volt írva, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel CSAK személyes jegyvásárlás lesz, akkor miért volt még is online??? HM?
Miért nyitott előbb az iroda, amikor kiírta, hogy 9-től lesz árusítás, ez minimum egy vásárlók megtévesztése.
Szóval le kéne szállni a magas lóról a jegyiroda vezetőjének.

és mondom mindezt úgy, hogy egy fabatkát sem ér szerintem ez a pilvakeres hülyeség, csak egy jó kis reklám a red bullnak...fillért nem adnék érte, sőt ha fizetnének se mennék el rá, de a posztolónak viszont igaza van.

gyedmaróz 2016.02.28. 18:18:39

@atpijkamo129: Szívemből szóltál!
Amúgy meg igényes közönségnek igényes műsort igényes áron!

xclusiv 2016.03.01. 00:42:20

Hát hogy is mondjam.
tl;dr, de a poszt-toló szerintem örülhet. Örülhet, hogy nem kapott jegyet.

Én mindhárom pilvakeren voltam, így jutottam el erre az álláspontra.

Az első, a VAM Design Center-es jó volt. Nem tudtuk hogy mire számítsunk, nem is azt kaptuk amire számítottunk, de jó volt. Részben maga a rendezvény volt jó, részben pedig volt egyfajta exkluzivitása, mert azon a helyen elfért volna 2x annyi ember is, kényelmesen. A földszinten nagy tolongás volt a WC-knél, az emeleten senki se volt. Lehetett italt venni, a hostessek (pultosok?) jónők voltak, teljesen rendben volt az esemény. Mondjuk a végén lehetett volna még egy bulit tolni a népnek, de 1848 Ft-ért nem lehet csodát várni.

Aztán jött a második, az első színházas. Valamivel bővült a repertoár, de jelentős részben az tette ki, ami korábban is volt már. A hangminőség szar volt, az előadás se volt olyan húde, de sikerült valami olyan helyre ülni ahol jó csajok álltak az ajtónál, eyecandy-ként Ők sokat dobtak az este színvonalán. Egynek elment.

Aztán jött a tavalyi, ez volt az ami után én eldöntöttem hogy a következőt kihagyom. És valszeg a következőket is.
Egyrészt trendi lett a rendezvény, szóval túl sok bebaszott kölyök volt ott, a környékemen legalábbis biztosan. Zavaróak voltak, maradjunk ennyiben, pedig én se voltam józan.
Aztán a hangosítás, na az nem hogy jobb lett volna mint korábban, viszont rosszabb lett.

És ami még sokkal rosszabb tudott lenni, na az a fénytechnika. Mert értem én, hogy TV közvetítés vagy akármi, de amikor az előadás jelentős részét csak úgy tudod "élvezni", hogy a feltartott kezeddel kitakarod a szemedbe világító lámpákat, hát azért kapja be midndenki aki ezért pénzt kér. Még ha 1850 Ft-ot akkor is.

És akkor ott volt még az előadott "kontent", ami azért nem volt túl új. Az érdemi rész 80%-át már láttam és hallottam a korábbi 2 pilvakeren, ami új volt az kb. fele-fele arányban volt szar és jó. És volt még nagyon sok filler téma is...

Szóval én úgy döntöttem, hogy ez nem ér meg nekem 1848 Ft-ot...-

Ádám 2016.03.01. 07:29:07

@xclusiv: AZ 1848-nak két hét múlva "nagy" szerepe LEHETNE.....
süti beállítások módosítása